jorge.martinez 25.12.07, 12:48 Ja czekam na 2 paczki wysłane w poniedziałek i wtorek przed świętami. Też priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agent.orange Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 12:48 No ale poczta nikomu nie obiecuje ze priorytet będzie następnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pascak Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 13:08 > No ale poczta nikomu nie obiecuje ze priorytet będzie następnego dnia. Ja już nawet nie oczekuję następnego dnia, ale przynajmniej w jednym tygodniu mogliby się zmieścić. Paczka wysłana z Warszawy 5 listopada dotarła do Wrocławia 5 grudnia. Równiutki miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 14:20 List zwykły z Gdańska do Warszawy,wysłany 27 listopada dotarł 18 grudnia!. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 19:12 Ja zauważyłem jeszcze lepszy numer, jaki poczta robi. Otoż jak listonosze się nie wyrabiają, to przesyłka potrafi leżeć na poczcie i ze dwa tygodnie. Kiedyś mój kolega czekał na paczkę. Na 3 dni przed terminem odesłania z powrotem do nadawcy poczta łaskawie przyniosła POWTÓRNE awizo )pierwszego nie było). Innym razem zrobili to samo, i nawet bezczelnie wpisali na awizo datę wstecz, że niby leżało od tygodnia u mnie w skrzynce. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 16:35 agent.orange napisała: > No ale poczta nikomu nie obiecuje ze priorytet będzie następnego dnia. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A opłatę bierze !!! I do tego jeszcze przed dostarczeniem przesyłki??? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.musial Jak ktoś lubi "oszczędzać" to ma 25.12.07, 19:10 Zamiast kupić coś w "normalnym" sklepie za 2-3 zł drożej cieszycie się ZE WSPANIAŁEJ OKAZJI W SKLEPIE INTERNETOWYM. To teraz nie miejcie do nikogo pretensji Odpowiedz Link Zgłoś
jrk1974 Re: Jak ktoś lubi "oszczędzać" to ma 26.12.07, 01:07 W łeb się walnij zanim następnym razem coś równie mądrego napiszesz! Po pierwsze, nikt mi nie będzie narzucał taką argumentacją, gdzie mam kupować - w zwykłych sklepach czy internetowych - tylko dlatego, że poczta źle pracuje. Po drugie, cena to nie jedyna motywacja, którą kierują się ludzie kupujący coś w internecie. Kupiłem dziesiątki rzeczy przez internet choćby dlatego, że nie ma ich w normalnym obiegu (np. książki, których wydań nie wznawiano), albo dlatego, że w internecie miałem większy wybór. A nawet jeśli kogoś skusiła 2-3 złotowa okazja, to i tak MA PRAWO DO PRETENSJI, jak w każdym przypadku, gdy coś działa nienormalnie. Kierując się Twoim rozumowaniem trzeba byłoby się cofnąć do średniowiecza, bo poczcie wolno dostarczać przesyłki według własnego "widzimisię". Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Jak ktoś lubi "oszczędzać" to ma 26.12.07, 02:29 co ty facet pieprzysz?! poczta bierze kase za priorytet, wiec do jej obowiazku nalezy dostarczenie go w przewidzianym czasie, ktory ma byc szybszy niz paczka zwykla. robienie zakupow w kazdym cywilizowanym kraju to normalka. tu gdzie jestem zamawia sie przez internet nie tylko ze sklepu do ktorego mam 15min drogi z buta, ale z hong kongu i innych miejsc, a to dlatego, ze przez internet jest zwykle taniej (czesto nawet 20-30%) i niewielu chce sie lazic po wszystkich sklepach i szukac. paczka z USA idzie 2-3 tygodnie, z hong kongu srednio 10-12 dni, a ty jeszcze pewnie bys pochwalil poczte polska ze byle list co ma do przebycia ~300km idzie miesiac. no wybacz, ale w innych krajach paczka moze przebyc tysiace jak nie dziesiatki tysiecy km w tym samym czasie co paczka krajowa polska? bez jaj! Odpowiedz Link Zgłoś
seven Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 12:52 normalka, u mnie bylo podobnie, tyle ze kupilem na allegro i poszlo za pobraniem. specjalnie sie dopytywalem czy pojdzie kurierem i dojdzie na swieta, a ze idiota mi poslal poczta i nie doszlo, wiec nie mam zamiaru odbierac... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 14:02 myślisz, że wysłane kurierem by doszło? naiwny jesteś - te same problemy Odpowiedz Link Zgłoś
ogio1 Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 15:05 Ja również jak wielu z Was miałem i mam ten sam problem zamówione prezenty nie doszły ale ... W czwartek rano wysłałem pocztexem (pseudo kurierem) paczkę standard z Grodziska Mazowieckiego do Nowego Sącza. Uprzedziłem kupującego że może być pewien że paczka dojdzie z opóźnieniem. Paczka doszła następnego dnia wieczorem - Jakie problemy?? Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 19:00 i tu jest właśnie pies pogrzebany, znalazłeś ich tajnie strzeżona tajemnicę. Poczta Polska specjalnei opóźnia swoje paczki, żeby ludzie wiedząc że paczka nie dojdzie na czas korzystali z ich firmy kurierskiej, czyli Pocztexu - co oczywiście jest dużo droższe i Poczta na tym może więcej zarobić! Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 26.12.07, 02:31 skorozaplacil za przesylke kurierem to powinien dostac kurierem, bez wzgledu na inne okolicznosci Odpowiedz Link Zgłoś
maddocen Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 13:00 Wyslalam paczke ze Stanow 14 grudnia. Poszla poczta amerykanska ale expresowa; ponoc gwarantuja dostawe w ciagu 5 dni. Do tej pory nie doszla! Ubrnela gdzies w Polsce. Zrobie awanture tutaj w Stanach ale co mi to w sumie da? Prezentow na Wigilie ode mnie nie bylo... przykro mi bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
pedroz666 Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 13:08 A ja czekam na paczke wyslana 12.12.2007 priorytetem spod Warszawy do Warszawy. Pieszo ja bym doniosl. Napisalem maila ze skarga i w odpowiedzi otrzymalem: "W odpowiedzi na wystapienie z dnia 21 grudnia 2007 roku informujemy, że nie śledzimy przesyłek pocztowych bowiem Poczta Polska nieposiada centralnego systemu teleinformatycznego, tak wiec nie wiemy gdzie ewentualnie przesyłki obecnie się znajdują i kiedy zostaną doręczone. Jeśli przesyłka rejestrowana nie dotrze w ciagu 14 dni to przysługuje prawo do złożenia reklamacji w dowolnej placówce pocztowej z dowodem nadania przesyłki. Prawo do wniesienia reklamacji przysługuje nadawcy albo adresatowi - gdy nadawca zrzeknie się na jego rzecz prawa dochodzenia roszczen albo, gdy przesylka zostanie doreczona adresatowi. Zdając sobie sprawę ze słusznych powodów do niezadowolenia serdecznie Pana przepraszamy przyznając, iż przypadki niezachowania wskaźników terminowości przesyłek nie powinny mieć miejsca. Z poważaniem Wydział Operacji Pocztowych Centrala Centrum Usług Pocztowych" Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 14:03 Co za zenada. I jeszcze z bledami. Dodam, ze niemiecka poczta tez nie dziala wiele lepiej, mialam z nimi troche przebojow. Jesli wysylac paczki to tylko z DHL, TNT i innymi prywatnymi kurierami. Drozej, ale przynajmniej pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 19:17 Oj, nie każdy kurier jest wart polecenia. Ja na przykład jak tylko mogę, korzystam z DHL. Zazwyczaj przesyłka dochodzi na drugi dzień. W przedświątecznym szale zamówiłem przesyłkę z jakiejś niewielkiej mieściny na Podhalu do Gorzowa Wlkp. i doszło po dwóch dniach, więc źle chyba nie jest. Kiedyś zamówiłem kuriera na określona godzinę i przybył co do minuty! Natomiast w "siódemce" robią łaskę, że żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyczny_glos Mary skarbie.... 26.12.07, 13:07 DHL to przeciez POCZTA. Zauwaz ze na aucie pisze "in Auftrag Post" Odpowiedz Link Zgłoś
samosiejek Re: Mary skarbie.... 29.12.07, 14:56 tak tak, a jak na samochodzie "pisze" MILCH, to znaczy, że mleczarnia. Przenikliwość godna Macierewicza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 26.12.07, 02:35 centralnego systemu sledzenia nie maja, ale maja centrale skarg;] nalezy ten burdel pocztowy albo zamknac, albo skomputeryzowac!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_wieleq Niech oddaja pienieadze i placa odszkodowanie! 25.12.07, 13:09 Kazda inna firma uslugowa tak by musiala zrobic, wiec czemu nie poczta? Kase moga sobie odliczyc z pensji odpowiedzialnych za ten burdel. Odpowiedz Link Zgłoś
silk67 Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 13:09 estem listonoszem, przed świętami mam w rejonie wózek, worek i torbę na ramie, około 60 kg to waży, zwykły listonosz robi bokami.Sortownie są zawalone paczkami, przesyłkami i listami. Jesteśmy tylko ludżmi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pedroz666 Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 13:17 My też jesteśmy ludźmi, więc oczekujemy, że otrzymamy usługę za którą zapłaciliśmy. Jeśli ja powiem klientowi, że z powodu świąt nie zrobię tego co obiecałem, bo mam tyle rzeczy na głowie, to najpierw mnie wyśmieje, a później pójdzie do konkurencji - czego oczywiście życzę Poczcie Polskiej. Jeśli nie jestem w stanie się wywiązać z obietnicy, to jej nie składam. A tym bardziej nie biorę pieniędzy za jej ekspresowe wykonanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 13:40 Przeciez jest konkurencja, jak nie firmy kurierskie to inpost czy jak sie to nazywa... Mnie jak zalezy zeby paczka doszla na czas, nie zaginela, nie zostala zniszczona itd. to doplacam 10zl i wysylam kurierem. Chyba pewnosc, ze prezenty swiateczne dojda na czas za 10zl, to niezbyt wygorowana cena? Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Inpost? HAhahahahaahah 25.12.07, 14:00 Z nimi to są większe jaja niż z pocztą. Jak mają daleko od siedziby do adresata, to zwracają przesyłkę do nadawcy z adnotacją "adres nie istnieje". Oczywiście potem nie mają pojęcia gdzie ta przesyłka się znajduje. Ja juz wole Pocztę Polską, przynajmniej dla nich mój adres instnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
observer1983 [...] 25.12.07, 17:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
observer1983 Re: Inpost? HAhahahahaahah 27.12.07, 00:19 Ludu Polan powstań z kolan! Już najwyższy czas podjąć znój, by na taczkach z Polski żydowski wywieźć gnój! Odpowiedz Link Zgłoś
observer1983 Re: Inpost? HAhahahahaahah 27.12.07, 00:22 ta gnida może pisać na Watykan, a jak na pejsaczy się napisze, to niezgodne z regulaminem -- Ludu Polan powstań z kolan! Już najwyższy czas podjąć znój, by na taczkach z Polski izraelski wywieźć gnój! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Kurierzy UPS - dramat !!! 25.12.07, 14:06 Poczta polska to wiadomo ze dziadostwo i konkurencja jest jak najbardziej wskazana. Ale kurierzy STOLICY obecnego UPS to tez nie sa jacys fajni. Paczka nadana 17 grudnia, przewidywana data doreczenia 18 doszla do mnie w niedziele 23 grudnia. 6 dni kurierem zeby przemiescic paczke 300 km dalej ? Normalnie smieszni sa ci ludzie. Nie po to place gruba kase zeby sie 5 dni spozniali. Jak nie moga to niech z ceny zejda albo mowia ze w tym a tym okresie paczki beda doreczone w terminie 5 dni np. O dziwo w moim przypadku DHL nigdy nie mial opoznien nawet przed swietam wiec nie polecam UPS'a. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Mam zupelnie inne zdanie 25.12.07, 15:24 Paczka nadana 19.12 - u mnie byla nastepnego dnia o 9. Paczka nadana ze sklepu internetowego 20.12 - u mnie byla rowniez w ciagu dnia nastepnego. Kurier zawsze dzwoni pyta uzgadnia... Odpowiedz Link Zgłoś
xx100 Re: Kurierzy UPS - dramat !!! 25.12.07, 15:28 Ciesz się pajacu, że w niedziele dostałeś a nie 27.12. Normalnie żadna firma kurierska nie doręcza w niedziele. Już widzę tą grubą kasę ... dwadzieścia parę złoty zapewne i paka wysłana w standardzie bo taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
maggie134 Re: Kurierzy UPS - dramat !!! 25.12.07, 22:42 Musze sie zgodzic. Siedibe firmy mam w Warszawie czesto musze przesylac dokumenty do wroclawia i spowrotem. Szczytem wszystkiego bylo kiedy paczka wyslana za gruba kase na piatek na RANO (musialam odeslac materialy w poniedzialek - gotowe, sprawdzone, przetlumaczone itd) dotarly - UWAGA w nastepna srode!!! Nie nie bylo to przed swietami. Firma nie raczyla poodac mi jako odbiorcy ZADNYCH informacji a nadawca byl chwilowo nieosiagalny. Potem tlumaczyli sie ze nie okleili paczki i nie wiedzieli z emiala byc na piatek rano. PARANOJA. Kase wzieli. Straty firmy - kolosalne (trzeba bylo wstrzymac cala operacje). Firma oczywisce odzyska pieniadze na drodze sadowej, ale mimo wszystko. A nie byl to pierwszy taki przypadek. Kurierow przychodzacych DO FIRMY o gdzinie 23, paczek idacych ponad tydzien, kurierow dzwoniacych do mnie na komorke ze mam zejsc na dol bo paczka jest ciezka i jak nie zejde to on jej nie bedzie wnosil i wypisze awizo itp nie bede juz nawet wspominac... Odpowiedz Link Zgłoś
napoleo Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 13:27 ja nie mam pretensji do listonoszy (na mojej dzielnicy starają się jak mogą i są jak najbardziej w porządku - doręczyli mi niejednokrotnie nawet źle zaadresowane paczki) tylko do koszmarnego, pracującego jak za czasów komuny molocha jakim jest PP Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzataidzikowska Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 13:17 W merlinie wszystkie zamówione towary warte powyżej 50 zł przesyłają za darmo, nawet kurierem. Trzeba było wybrać taką opcję i by nie było problemu. Moją paczkę wysłano 14.12 w piątek i była już u mnie w poniedziałek. Po tym jak głośno było o prezentach niedostarczonych na mikołaja, dziwię się tym, którzy postanowili jednak zaufać poczcie... Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Nie ma jak kurier... 25.12.07, 13:19 zamawialem z Merlina towary przed samymi swietami i przychodzily na drugi dzien juz nawet 21 grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
napoleo Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 13:21 moja paczka z 28 listopada (priorytetowa) nie dotarła do dziś.. już straciłem nadzieję, że dojdzie w ogóle (miał to być mikołajkowy prezent - na PP mozna "liczyć").. cieszę się natomiast z tego, że niektóre większe firmy mają podpisane umowy z firmami kurierskimi np. wydawnictwo Muza i wysyłka kosztuje 9 zł (czyli tyle samo co na poczcie), a dociera następnego dnia - kupiłem kilka książek na prezenty i wszystkie miałem w domu następnego dnia rano Odpowiedz Link Zgłoś
kobow Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 13:26 Ja wysłalem Poczta Polska i wszystko doszlo jak nalezy. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
qweta0 a ja zamówiłem w helionie 20 w czwartek i przesyłk 25.12.07, 13:27 a ja zamówiłem w helionie 20 grudnia w czwartek i przesyłka była u celu w poniedziałek o 14, oczywiście dostarczona nie przez pocztę tylko prywatną firmę kurierską, czyli jednak można Odpowiedz Link Zgłoś
viscon Re: a ja zamówiłem w helionie 20 w czwartek i prz 25.12.07, 14:29 nie bronię poczty, bo nie raz doprowadziła mnie niemal do rozpaczy, ale tym razem miałem chyba wyjątkowego farta: - zakup w allegro, przesyłka nadana w piątek o godz. 16 w Opolu dotarła do mnie w Łodzi w poniedziałek ok. południa podobnie z przesyłką kurierską - nadana w Poznaniu w piątek, dostarczona w poniedziałek o 7:30 rano byłem zaszokowany - po raz pierwszy od wielu lat poczta mnie nie zawiodła. Odpowiedz Link Zgłoś
maddocen Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 13:40 Juz wiemy ze paczki nie dochodza nawet te ktore maja tzw. "tracking number" i wszedzie na swiecie mozna je sledzic gdzie sa (poza Polska oczywiscie). Prosze mi natomiast wytlumaczyc jak to sie dzieje ze kartki wyslane w tym samym czasie z tej samej amerykanskiej poczty dochodza do jednych adresatow a juz do drugich (w tym samym domu) nie dochodza? Odpowiedz Link Zgłoś
morciasz Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 13:54 Nie tylko poczta dala ciala. Ja zamowilem przez www. prezenty w EMIPKu na poczatku grudnia. Automat poinformowal mnie, ze sa na magazynie i zostana wyslane w czasie 5 dni roboczych. Po 10 dniach interweniowalem i uhahana panienka poinformowala mnie, ze to byla pomylka i ze wcale nie mieli tych rzeczy na magazynie i ze je sciagaja i ze szanse, zeby dostal je przed swietami sa enigmatyczne. Tuz przed swietami dostalem e-mail informujacy, ze to niech ich wina, a firm kurierskich, ale zamowienie zostanie zrealizowane w najbliszym czasie. EMIPK out! Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 15:45 Chyba znalazłem odpowiedź . Dwa tygodnie temu wysłałem jednocześnie 6 kartek z Liverpoolu do odbiorców we Wrocławiu. Do świąt doszła tylko jedna. Nie jest chyba przypadkiem, że pocztówka trafiła do osoby mieszkającej najbliżej poczty głównej. Biskupin i Psie Pole muszą poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
faraon1981 Dlatego nie bawie sie z Poczta 25.12.07, 14:06 ...tylko kupuje wszystko "wlasnorecznie". Moze mniej wygodnie i trzeba sie najezdzic, ale przynajmniej bez stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
andros23 A kiedy zamiast awizo poczta zacznie nosić listy 25.12.07, 14:25 polecone?? Mam już ich dość. Ostatnio zaszedłem na pocztę z awizo odebrałem listy a listonoszka jeszcze z trasy nie wróciła hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
xx100 Re: A kiedy zamiast awizo poczta zacznie nosić li 25.12.07, 15:32 Przeczytaj sobie baranie hasło na awizie - do odebrania na następny dzień w siedzibie poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: A kiedy zamiast awizo poczta zacznie nosić li 25.12.07, 15:49 Przeczytaj sobie baranie hasło na awizie - do odebrania na następny dzień w siedzibie poczty. Jeżeli facet odebrał listy przed powrotem listonszki, to znaczy, że ta nawet nie próbuje ich doręczyć. Chyba jednak usługa nie tak powinna wyglądać. Jeśli chodzi o epitet (baranie), to daje on świadectwo twojej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Re: A kiedy zamiast awizo poczta zacznie nosić li 25.12.07, 18:48 > Jeśli chodzi o epitet (baranie), to daje on > świadectwo twojej kultury. Nie ma się czemu dziwić. W końcu mamy święta - katolicy plują jadem katolickiej nienawiści z wzmożoną siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxx666 Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 14:32 Jak nazwać osobę, która zamawia prezenty 1-2 tygodnie przed świętami i oczekuje, że poczta dostarczy paczkę? Naiwniak, dureń? To chyba oczywiste, że jest duże ryzyko, że paczka nie dojdzie, ale to każdy niech zadecyduje, czy chce się wkurzać na pocztę kurierów, etc. czy chce mieć prezent o czasie. Jeśli chce prezent to powinien zamówić wcześniej, lub kupić w zwykłym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
matternhorn Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 14:39 Nie ważne co napiszecie, nie ważne jakie media zabiorą się za temat. Ruch świąteczny na poczcie i tak został opanowany i premie przyznane ;) - tak pracuje komunistyczne przedsiębiorstwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 14:39 Na szczęście to były prezenty dla mnie ode mnie, więc nie ma takiego stresu :) Odpowiedz Link Zgłoś
moher1986 Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 14:50 NO WSPANIALE. PRZEZ NIEDOSZłE PREZENTY MIELI ZEPSUTE śWIęTA! JEżELI NASTóRJ SWIąT ZALEZY OD PREZENTóW TO GRATULUJę PODEJSCIA DO SPRAWY! TO JEST Z JEDNEJ STRONY CHORE A Z DRUGIEJ PRZYKRE. TOMASZ777 WEź DZIECI NA KOLANA PRZYTUL MOżE TAKI PREZENT BEDZIE CIESZYł JE BARDZIEJ NIZ LALECZKA ALBO SAMOCHODZIK Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 16:01 NO WSPANIALE. PRZEZ NIEDOSZłE PREZENTY MIELI ZEPSUTE śWIęTA! JEżELI NASTóRJ SWIąT ZALEZY OD PREZENTóW TO GRATULUJę PODEJSCIA DO SPRAWY! TO JEST Z JEDNEJ STRONY CHORE A Z DRUGIEJ PRZYKRE. TOMASZ777 WEź DZIECI NA KOLANA PRZYTUL MOżE TAKI PREZENT BEDZIE CIESZYł JE BARDZIEJ NIZ LALECZKA ALBO SAMOCHODZIK Wziąłem berbecia na kolana i wytłumaczyłem mu jaki duchowy sens mają święta i jakie to ma znaczenie dla jego życia wewnętrznego. Niestety, rozkapryszony dzieciak niczego nie chciał zrozumieć i ciągle wrzeszczał. Trudno. Żonie wytłumaczyłem, że po co jej przemijające dobra doczesne ,niech skupi się na wartościach duchowych, które ubogacają jej wnętrze. Niestety , i u niej nie znalazłem zrozumienia. Jutro powiem pracownikom, że nie powinni oczekiwać wypłaty, ale skupić się na swojej duchowści i cieszyć się , że pracując u mnie mają szansę zmieniać oblicze ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 19:00 > Jutro powiem pracownikom, że nie powinni oczekiwać wypłaty, ale > skupić się na swojej duchowści i cieszyć się , że pracując u mnie > mają szansę zmieniać oblicze ziemi. TEJ ziemii? Odpowiedz Link Zgłoś
ignispl Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 14:53 pal licho paczki. Jak ktoś chce wiarygodnego dostawcy to tylko kurierem. BTW listonosze nie są temu winni. Uwijają się jak w ukropie. Winą obarczyłabym kierowników sortowni i dysektorów którzy zarabiają tak kilka razy więcej niż listonosze chociaż ich gaże nie przekładają się na wydajność poczty i jej dobrą opinię. Więcej listonoszy a mniej administracji! Gorzej jest z dostarczaniem faktur. Ja swoją za telefon wysłaną 28 listopada z terminem płatności 6.12 dostałam 18 grudnia. I jak tu normalnie funkcjonować? Wszystkiego nie da się załatwić poleceniem zapłaty ponieważ niektórzy dostawcy po prostu nie dają takiej opcji... Odpowiedz Link Zgłoś
jg19411 Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 16:12 14 grudnia wysłałem kartki świąteczne /UPT Wrocław 60/,do znajmych.Do wigilii "nie zdążyły"dotrzeć nawet do miejscowości oddalonej o 30 km. Skandal,bo list zwykły/nie priorytet/, wysłany z Bielefeld 11.12.2007 o godz.22/w/g datownika/,dotarł do mnie 13.12.2007,a to ponad 800 km. Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 16:34 no cóż, ja wysłałam paczkę priorytetową 04. grudnia po południu, doszła do adresta 6. - tak, jak, priorytet powinien. więc powodów do narzekania nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Po co priorytet? 25.12.07, 17:32 Ja nie wysyłam nic priorytetem ponieważ uważam to za złodziejstwo. Płaci się dodatkowo a idzie jak zwykle wolno. Po co więc im dawać zarabiać? Poczta polska jest tylko po to aby brać pieniążki za nic nie odpowiadają. Nawet wtedy olewają klientów gdy jest to ich ewidentna wina. Zgubili mi przekaz, przyznali się, przepraszali zadeklarowali się pisemnie zwrócić koszty, minęło parę miesięcy a zwrotu ani widu ani słychu. Taka jest poczta polska. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Poczta to instytucja do likwidacji ! 25.12.07, 17:25 Dwanaście dni list polecony z Krakowa do Warszawy, dziesięć dni paczka z Grodziska Mazowieckiego do Warszawy (25 km) Do okienek kolejki na godzinę stania.W okienku jedna pani a na zapleczu pełno. Listonosze nie nioszą paczek tylko zostawiają wezwanie do odbioru. To kpiny z klienta ! Rozpędzić towarzystwo i sprywatyzować firmę ! Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Poczta to instytucja do prywatyzacji 25.12.07, 17:33 Tak sprywatyzować pocztę to może będzie lepiej działać a panie w okienkach nie będą pić herbatek, i pracować od przerwy do przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Poczta to instytucja do prywatyzacji 25.12.07, 17:53 Czy firma nastawiona na zysk będzie nadal utrzymywała oddziały w Wólkach czy innych Pi..chłowicach? Mieszkańcy prowincji będą musieli założyć sobie skrzynki pocztowe w miastach powiatowych, bo do innych prywaciarz nie pojedzie, bo się nie opłaci? Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Poczta to instytucja do likwidacji ! 25.12.07, 17:51 Do likwidacji? A potem co? Już nie będziesz słać listów, kartek i paczek? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Wigilia bez prezentów, bo poczta zawiodła 25.12.07, 17:38 paczka (priorytet, na terenie Warszawy) wysłana we czwartek zotała przyniesiona (!!) o 8 rano w sobotę a więc można, tylko trzeba chcieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan21 Poczta polska wielokrotnie mnie zawiodła 25.12.07, 17:38 mimo ofiarnej pracy urzedników. Dużo by pisać. Oceniam, że tak się dzieje ponieważ ta instytucja jest kiepsko zarządzana na najwyższym szczeblu. Sam fakt prowadzenia handlu na poczcie różnymi pierdołami, obciązanie listonoszów reklamami, ośmiesza tę instytucję i zabiera czas pracowników na inne czynności niż obsługa listów i przesyłek. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Tylko idioci opłacają priorytet. 25.12.07, 18:17 Więc sprawa jest jakby dość jasna w tym momencie... Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Firmy wysyłkowe i kurierzy jeszcze gorsi! 25.12.07, 18:38 Zakupy z Allegro wylicytowane/kupione 18.12. doszły 20;23i 24 przesyłka priorytetem. Przesyłka z zakupem w FIDO.pl zamówiona/zapłacona 17.12 z zaznaczeniem ze strony sklepu że tylko wysyłka kurierem gwarantuje dojście przed świętami (komunikat w czasie procedury zakupu)żadnego śladu! Od 21 nie można się do FIDO nawet dodzwonić! Tak że nie płaczcie tutaj na temat poczty! To moloch ale z pewnością tam przewałów nie ma - może być tylko nieudolność. Odpowiedz Link Zgłoś