burakpl4 05.01.08, 20:20 Kolejna obietnica fircyka, z której się wycofuje, śmiechu warte:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pos3gacz Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in vitro 05.01.08, 20:21 Myślałem palancie, że jesteś inny niż Kaczyński.Pomyliłem się. Jesteś taki sam tylko bardziej uśmiechnięty. Ot taki PiS-bis. Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit co za ludzie.... 05.01.08, 21:25 Przecież to oczywiste że w służbie zdrowia muszą być cięcia, więc na czym oszczędzać? Może na oddziałach onkologicznych, a dopłacać do in vitro bo ktoś chce mieć koniecznie dziecko? Są ważniejsze sprawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Oszczędzić można na KK i becikowym 05.01.08, 21:30 Należy opodatkować działalność gospodarczą Kościoła i zlikwidować LPRowskie becikowe. Wystarczy i na służbę zdrowia, i na in vitro - jeszcze zostanie na refundację środków antykoncepcyjnych, a może i na rozsądniejsze metody wspomogania rodzin wielodzietnych (niż odpisy od podatków dla bogatych). To wszystko zależy od woli politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
zibiwrocek Opodatkować śmietnikowych "zbieraczy" na "lody" 05.01.08, 22:20 dla leworęcznych (przepraszam mańkutów - chodzi mi o tych co mają dwie "gorsze" ręce). Nie zabierać sprawnym ekonomicznie i wychowawczo rodzinom pieniędzy na "cele społeczne" z których nie korzystają (np. zwalczanie "wykluczenia") a poradzą sobie lepiej niż "lewactwo" myśli (oj znowu przesadziłem z tym myśleniem) Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Refundacje to pomyłka 05.01.08, 23:20 Refundacje wszystkiego co możliwe to pomyłka. Gdyby nie było refundacji, byłyby niższe podatki. Wówczas ludzie sami by płacili za to czego potrzebują. Refundowane powinno być tylko i wyłącznie to bez czego ubogi człowiek mógłby nie przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_ponurak Re: Refundacje to pomyłka 06.01.08, 04:25 tetlian napisał: > Refundacje wszystkiego co możliwe to pomyłka. Gdyby nie było refundacji, byłyby > niższe podatki. Wówczas ludzie sami by płacili za to czego potrzebują. > > Refundowane powinno być tylko i wyłącznie to bez czego ubogi człowiek > mógłby nie przeżyć. ********************************************* Tetian, rozwin temat i wyjasnij, na co w koncu ida miliardy z naszych podatkow??? Rzad juz nie buduje zakladow przemyslowych, drog, szkol, przychodni i szpitali. Gdzie znika budzet, ktory w podobnej relatywnie wartosci pozwolil na odbudowanie Polski po II Wojnie Swiatowej? Gdzie podziewaja sie MILIARDY zyskow z (cudem) zachowanych poteg przemyslowych jak gornictwo weglowe, a zwlaszcz MIEDZIOWE??? Czyzby wszysto bylo wydawane na koszty utrzymania administracji rzadowej i "budzetowki"? To jakim cudem zaistniala powojenna Polska? Tylko bez demagogii o miliardowych pozyczkach komuchow (bo to byl tylko suplement). Obecne zadluzenie Polski jest szesciokrotnie wyzsze od zastanego przez etos po nieboszczce PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
c355 Re: Refundacje to pomyłka 06.01.08, 13:18 wesoly_ponurak napisała: > wyjasnij, na co w koncu ida miliardy z naszych podatkow??? > Rzad juz nie buduje zakladow przemyslowych, drog, szkol, przychodni > i szpitali. > > Gdzie znika budzet, ktory w podobnej relatywnie wartosci pozwolil na > odbudowanie Polski po II Wojnie Swiatowej? > Gdzie podziewaja sie MILIARDY zyskow z (cudem) zachowanych poteg > przemyslowych jak gornictwo weglowe, a zwlaszcz MIEDZIOWE??? Górnictwo węglowe ma cały czas straty i pochłonęło już ze 100 mld PLN pomocy publicznej od 1990 + koszty uprzywilejowanych emerytur. Zysk netto KGHM za 2006 to tylko 3,3 mld PLN. > > Czyzby wszysto bylo wydawane na koszty utrzymania administracji > rzadowej i "budzetowki"? Głównie emerytury, renty, pomoc społeczna, obsługa długu, ochrona zdrowia, dotacje do przedsiębiorstw i rolnictwa, obrona narodowa, policja, sądy, szkolnictwo, administracja. > To jakim cudem zaistniala powojenna Polska? > > Tylko bez demagogii o miliardowych pozyczkach komuchow (bo to byl > tylko suplement). > Obecne zadluzenie Polski jest szesciokrotnie wyzsze od zastanego > przez etos po nieboszczce PRL. W 1989 dług zagraniczny wynosił 64% PKB - jeżeli był 6-krotnie niższy od obecnych 50% PKB (całość) tzn. wg takiej metodyki PKB wzrósł 7-8 krotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Jeszcze, Tusku, liznij papieza w dupe i bedzie OK 05.01.08, 22:28 kolejny watykanski slugus Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_ponurak Re: Jeszcze, Tusku, liznij papieza w dupe i bedzi 06.01.08, 04:41 arius5 napisał: > kolejny watykanski slugus ******************************************** Raczej: "wiedenski". W odroznieniu od Kwaczystow, ktorzy chodza na smyczy lozy "paryskiej". Ale w koncu i tak na jedno wychodzi. Oba "konsorcja finansowe" sa scisle zwiazane z Opus Dei. Maja tylko rywalizujace ze soba zarzady, ktorych celem NAPEWNO nie jest budowanie silnych i niezaleznych formacji panstwowych. Bo niezaleznosc pachnie socjalizmem, czyli niekontrolowanymi przez owe "kluby" przeplywem i lokatami kapitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: co za ludzie.... 05.01.08, 21:31 Zapłodnienie in vitro kosztuje kilkanaście tysięcy złotych, a grupę klientów stanowią młodzi ludzie, którzy dopiero są na dorobku... To państwo nie ma sumienia, jeżeli przeznacza 30 mln zł na budowę NOWEGO hangaru, który ma pełnić funkcje sakralne, a brakuje pieniędzy na pomoc ludziom, którzy rzeczywiście jej potrzebuję. Szkoda słów... światełkiem w tunelu są słowa, że "w tym roku". Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: co za ludzie.... 05.01.08, 21:33 Ale na ten hangar znalazła się kasa W TYM ROKU? Mnie się ten tunel coraz ciemniejszy wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
steq1 Re: co za ludzie.... 06.01.08, 10:40 1-kosztuje tyle bo nie ma konkurencji rynkowej własnie ze wzglądu na brak dotacji. 2- Nie bakuje również pieniędzy na podwyżki p osłom 3- Na premiera Palikot, a nie miękim h**** zrobiony Tusk 4- mam wrażenie,że mój głos oddany na PO jest marnowany. Platfusy jak nie macie jaj to oddajcie władze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pysia_m Re: co za ludzie.... 06.01.08, 20:16 młodzi zmarnowali swoje głosy na Tuska, on po prostu się na nich wypiął. Bezpłodność to "choroba społeczna" naszych czasów dopadła niestety ponad 20% młodych ludzi. Młodych, którzy oddali głos na premiera i teraz mają za swoje... I po co mają wracać do takiego kraju gdzie nikt się z nimi nie liczy nikt NIE LICZY SIĘ Z ICH PROBLEMAMI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: co za ludzie.... 06.01.08, 20:54 bo jak się bierze tabletki antykoncepcyjne to po nich część osób ma problemy z zajściem w ciążę - a potem oczywiście winny jest kler i kaczory. I Roman Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Nie jestem za fundowaniem przez państwo świątyń, 06.01.08, 13:50 ale też nie jestem za płaceniem za zapłodnienie in vitro. Jak pary nie stać na wydanie kilkunastu tysięcy aby mieć upragnione dziecko, to również nie jest jej stać na wychowanie tegoż dziecka. Te kilkanaście tysięcy to mały pikuś w stosunku do kosztów bezpośrednich jak i czasu który trzeba dziecku poświęcić (a czas to pieniądz). centrolew napisał: > Zapłodnienie in vitro kosztuje kilkanaście tysięcy złotych, a grupę klientów > stanowią młodzi ludzie, którzy dopiero są na dorobku... To państwo nie ma > sumienia, jeżeli przeznacza 30 mln zł na budowę NOWEGO hangaru, który ma pełnić > funkcje sakralne, a brakuje pieniędzy na pomoc ludziom, którzy rzeczywiście jej > potrzebuję. > > Szkoda słów... światełkiem w tunelu są słowa, że "w tym roku". > Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: baby1 06.01.08, 13:56 Glupio argumentujesz. na tej samej zasadzie trzeba by sprawdzać wszystkich rozmnażających sie konwensjonalnie, czy póżniej będą w stanie wychowac dzieci. Jak nie - zakaz rozmnażania się! Odpowiedz Link Zgłoś
pysia_m Re: Nie jestem za fundowaniem przez państwo świąt 06.01.08, 20:22 IDIOTA I MATERIALISTA Rodzice są wiele w stanie zrobić dla swojego dziecka i nie zawsze do tego są potrzebne ogromne pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: co za ludzie.... 05.01.08, 21:38 ivulspirit napisał: > Przecież to oczywiste że w służbie zdrowia muszą być cięcia, więc na czym > oszczędzać? Może na oddziałach onkologicznych, a dopłacać do in vitro bo ktoś > chce mieć koniecznie dziecko? Są ważniejsze sprawy.... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Idioto - nie wiesz, że na wszystko może zabraknąć funduszy, ale na jedno nie ma prawa zabraknąć. Pieniędzy nigdy nie ma prawa zabraknąć na fanaberie czarnych oszustów, na finansowanie ich koszmarków udających "zabytki" sakralne Odpowiedz Link Zgłoś
jaco1234 Re: co za ludzie.... 06.01.08, 13:54 z jednej strony na czymś trzeba oszczędzać... z drugiej strony... po prostu miało być inaczej a jest tak jak zawsze :P Odpowiedz Link Zgłoś
ada3333 Re: co za ludzie.... 06.01.08, 20:01 tak to prawda z tą chorobą można żyć jak na razie to brak pieniędzy na podstawowe leczenie a wszyscy chętni na inwiadro proszeni są o finansowanie swoich zachcianek ze swojej własnej kasy Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_ponurak Re: Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in 06.01.08, 04:07 pos3gacz napisał: > Myślałem palancie, że jesteś inny niż Kaczyński.Pomyliłem się. > Jesteś taki sam tylko bardziej uśmiechnięty. Ot taki PiS-bis. ************************************************ Mnie tez zaczyna byc glupio za moj oddany glos w ostatnich Wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in 06.01.08, 09:08 Ja się już dawno połapałem. Już przed wyborami wszystkim znajomym mówiłem, że niby program PO jest w miarę OK, ale nie ma powodów podejrzewać, że oni będą ten program realizować. Wynikało to z: - historii poprzednich obietnic i ich łamania (np. "PO nie weźmie pieniędzy z budżetu") - sprzecznych wypowiedzi głównych osób z PO co do planów - nieeksponowania konkretnego programu gospodarczego (to normalka zresztą), poparcie PO nie wynikało z poparcia dla konkretnego programu, który niespecjalnie ludzi w ogóle interesował, więc PO niewiele traci nie trzymając się go Dlatego właśnie zdecydowałem się nie głosować na PO, tylko na UPR (mimo że w przeciwieństwie do fanatyków, nie podoba mi się "konserwatyzm" tej partii oraz wypowiedzi JKM). Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska7 Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in vitro 05.01.08, 20:23 oj nieładnie panie premirze, nieładnie Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy bardzo podoba mi się ostatnie zdanie... 05.01.08, 20:32 Kościół od samego początku chciał mieć w swoich rękach zarówno nasze życie jak i śmierć. Ale to oczywiście ma nie naruszać naszej godności. To ma być dla naszego dobra. Kaczor powinien rozpocząć swoją wyzwoleńczą walkę z korporacjami od największej - od Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: bardzo podoba mi się ostatnie zdanie... 06.01.08, 09:01 Kościół nie ma w rękach ani twojego życia ani twojej śmierci. Nikt cię w Polsce na siłę nie trzyma, w każej chwili możesz wyemigrować do jakiegoś państwa laickiego np. na Białoruś. Najbliższy pociąg do Terespola o 11.30. U Łukaszenki zażyjesz wolności o jakiej w katopolsce mógłbyś tylko marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_z_gigaci Re: bardzo podoba mi się ostatnie zdanie... 06.01.08, 10:06 aron2004 napisał: > Kościół nie ma w rękach ani twojego życia ani twojej śmierci. Nikt > cię w Polsce na siłę nie trzyma, w każej chwili możesz wyemigrować > do jakiegoś państwa laickiego np. na Białoruś. Najbliższy pociąg do > Terespola o 11.30. U Łukaszenki zażyjesz wolności o jakiej w > katopolsce mógłbyś tylko marzyć. Ty koleś nie serwuj innym takich rad. Aron2004 jest takim samym obywatelem tego kraju jak ty i wara ci od tego, gdzie kto ma mieszkać. Ja już ten twój post gdzieś czytałem, ale nie pamiętam, czyjego był autorstwa. Albo go skopiowałeś od kogoś, albo jest twój i co jakiś czas go wklejasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_z_gigaci Re: bardzo podoba mi się ostatnie zdanie... 06.01.08, 10:10 aron2004 napisał: > Kościół nie ma w rękach ani twojego życia ani twojej śmierci. Nikt > cię w Polsce na siłę nie trzyma, w każej chwili możesz wyemigrować > do jakiegoś państwa laickiego np. na Białoruś. Najbliższy pociąg do > Terespola o 11.30. U Łukaszenki zażyjesz wolności o jakiej w > katopolsce mógłbyś tylko marzyć. Ty koleś nie serwuj innym takich rad. Gluchy jest takim samym obywatelem tego kraju jak ty i wara ci od tego, gdzie kto ma mieszkać. Ja już ten twój post gdzieś czytałem, ale nie pamiętam, czyjego był autorstwa. Albo go skopiowałeś od kogoś, albo jest twój i co jakiś czas go wklejasz. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: bardzo podoba mi się ostatnie zdanie... 06.01.08, 10:16 ja jestem za tym żeby każdy sobie swobodnie mógł wybrać kraj w którym chce mieszkać. W Polsce jest ileśtam osób którym najbardziej w życiu przeszkadza władza kościoła, a na Białorusi ileśtam osób którzy wolą już księży niż Łukaszenkę. Najlepiej żeby zamienili się miejscami zamieszkania - wtedy i ci i ci będą szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
steq1 Re: bardzo podoba mi się ostatnie zdanie... 06.01.08, 10:43 aron2004 napisał: Nikt > cię w Polsce na siłę nie trzyma, w każej chwili możesz wyemigrować > do jakiegoś państwa laickiego np. to ty spie..j stąd kac apie na białoruś albo watykanu, Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in 05.01.08, 20:35 chyba pan premier może już zacząć liczyć głosy jakich NIE BĘDZIE MIAŁ w najbliższych wyborach. Donald!pozdrowienia od Jaruckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
antychryst_z_watykanu Tusk to katolicki sluga szatana. 05.01.08, 20:36 Ten bandyta i katolicki sodomita grzeszy calym swoim zyciem. Polska nigdy nie byla, nie jest i nie bedzie chrzescijanska. Polska jest szatansko-katolicko-antychrystusowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bezsenny23 Zmarnowałem swój głos!! 05.01.08, 20:37 PO to jednak PISbis, tyle że w ładniejszym opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
black_balerina Szuja ! tak jak by nie wiedzial ze jest nierealne 05.01.08, 21:36 . Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re:Ci co glosowali na PO niech przeprosza narod!!! 05.01.08, 21:51 ...PIS wroc!!!Wy idioci glosowaliscie na szambo to macie!!!Blazen niszczy pozycje Polski na arenie miedzynarodowej!!!Az mi wstyd ze polacy glosowali na durnia!!!Teraz Polske traktuja jak chlopca na posylki,to dzieki wam!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_ponurak Re:Ci co glosowali na PO niech przeprosza narod!! 06.01.08, 04:47 toberson napisał: > ...PIS wroc!!!Wy idioci glosowaliscie na szambo to macie!!!Blazen > niszczy pozycje Polski na arenie miedzynarodowej!!!Az mi wstyd ze > polacy glosowali na durnia!!!Teraz Polske traktuja jak chlopca na > posylki,to dzieki wam!!1 ***********************************************8 A ja nie boje sie zawolac: Komuno Wroc! W zakresie swiadczen medycznych i swieckosci zycia spolecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Polska ciemnogrodem XXI wieku. 05.01.08, 20:40 >>Stosowanie metody in vitro stanowczo sprzeciwia się Kościóół Katolicki<<< W kraju w którym istnieje zapis w Ustawie Zasadniczej o rozdziale Państwa i Kościoła, premier potwierdza, że Konstytucja RP to tylko świstek papieru niegodny uwagi kleru KK. Odpowiedz Link Zgłoś
opin Re: Polska ciemnogrodem XXI wieku. 05.01.08, 21:19 Czy w tym kraju zawsze będą dochodzić do władzy dewoci? Jak polityk, który wygrał demokratyczne wybory - i to sporą przewagą głosów - może ulegać instytucji, która nie ma żadnego mandatu do decydowania w sprawie osobistych decyzji obywateli? Kolejny po ocenie z religii i maturze skandal z czarną mafią w tle! Szkoda, że również za pieniądze podatników, którzy nie są braćmi w chrystusie. Odpowiedz Link Zgłoś
blahblahblah1 Re: Polska ciemnogrodem XXI wieku. 06.01.08, 02:52 geniuszu, przeczytaj co napisales (tym razem myslac). raz piszesz, ze premier ulega kosciolowi nierefundujac in vitro, a dalej, ze to skandal, ze refundowanie mialo byc z pieniedzy podatnikow. smieszny jestes - sam sobie przeczysz. wyglada ze ten post powstal tylko po to, zeby opluc kogo sie da. A swoja droga, to calkowicie popieram nierefundowanie in vitro (i nie ma to zwiazku z tym, ze kosciol ma jakiestam zdanie). po prostu refundowanie czegos = zmuszanie kogos innego do zaplacenia za to a po drugie, jezeli kogos nie stac na 10k na in vitro, to tym bardziej nie stac go na dziecko. hawk. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Polska ciemnogrodem XXI wieku. 06.01.08, 06:17 blahblahblah1 napisał: > A swoja droga, to calkowicie popieram nierefundowanie in vitro (i nie ma to zwi > azku z tym, ze kosciol ma jakiestam zdanie). po prostu refundowanie czegos = zm > uszanie kogos innego do zaplacenia za to Rozumiem, że jesteś również przeciwko refundowaniu kosztów leczenia raka, przeszczepów nerki czy wątroby, wszelakich badań profilaktycznych, itp., itd., bo wszystko to "= zmuszanie kogoś innegodo zapłacenia za to". Zapewne odpowiesz mi, że każdy powinien się ubezpieczyć we własnym zakresie od kosztów leczenia, ale: 1. Z ubezpieczycielami jest jak jest i nie wiadomo kiedy się to zmieni, a ludzie chorują tu i teraz. 2. Takie "pełne ubezpieczenie", pokrywające ewentualne koszty wszystkich, najdroższych nawet procedur medycznych, byłoby bardzo drogie i - podejrzewam - mało kogo byłoby na nie stać. 3. Osoby, które miały pecha urodzić się - powiedzmy - w latach czterdziestych (lub nawet wcześniej), a które wciąż jeszcze żyją i zazwyczaj chorują bardziej niż młodzi, dochody mają raczej niezbyt wysokie (emerytury). Od osób w tym wieku każdy ubezpieczyciel, z oczywistych względów, zażądałby składki znacznie przekraczającej ich możliwości finansowe. Czy to znaczy, że osoby takie powinny być leczone wyłącznie na katar - bo to, przypuszczam, pokryłaby obowiązkowa składka zdroowotna, płatna i od emerytury? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Polska ciemnogrodem XXI wieku. 06.01.08, 09:12 Cytuję: "2. Takie "pełne ubezpieczenie", pokrywające ewentualne koszty wszystkich, najdroższych nawet procedur medycznych, byłoby bardzo drogie i - podejrzewam - mało kogo byłoby na nie stać." No to jak to w końcu - stać nas czy nie stać? Najpierw popierasz finansowanie leczenia tego wszystkiego, a potem mówisz, że nas na to nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
opin Re: Polska ciemnogrodem XXI wieku. 06.01.08, 09:39 miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,4808375.html Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Przeczytaaj uważnie co napisałam... 06.01.08, 14:57 ...w odpowiedzi blahblahblah, który sprzeciwia się jakiejkolwiek refundacji z budżetu. lucky81 napisał: > Cytuję: > "2. Takie "pełne ubezpieczenie", pokrywające ewentualne koszty wszystkich, > najdroższych nawet procedur medycznych, byłoby bardzo drogie i - podejrzewam - > mało kogo byłoby na nie stać." > > No to jak to w końcu - stać nas czy nie stać? Najpierw popierasz finansowanie > leczenia tego wszystkiego, a potem mówisz, że nas na to nie stać. Nie stać będzie większości poszczególnych osób na opłacenie tak wysokiej składki ubezpieczeniowej, jakiej by tow. ubezpieczeniowe zażądało, gdyby to miało być ubezpieczenie "od wszystkiego": raka, przeszczepów, itd. Po prostu nie zgadzałam się z poprzednikiem, uważając, że do szeregu b. drogich procedur medycznych musi dopłacać państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Przeczytałem. 07.01.08, 07:39 Przeczytałem też Twoją drugą wypowiedź. Po raz drugi napisałeś to samo: indywidualnych Polaków nie stać na finansowanie takiego leczenia, i dlatego... popierasz obowiązkowe finansowanie przez nich tego leczenia (z pośrednictwem państwa). Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Przeczytałem. 07.01.08, 07:41 Może inaczej: mówisz że ubezpieczanie się od kosztów leczenia byłoby zbyt drogie i nikogo nie byłoby na nie stać, dlatego... chcesz zrobić to ubezpieczenie obowiązkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_ponurak Re: Polska ciemnogrodem XXI wieku. 06.01.08, 05:05 opin napisał: > Czy w tym kraju zawsze będą dochodzić do władzy dewoci? > Jak polityk, który wygrał demokratyczne wybory - i to sporą przewagą głosów - > może ulegać instytucji, która nie ma żadnego mandatu do decydowania w sprawie > osobistych decyzji obywateli? > > Kolejny po ocenie z religii i maturze skandal z czarną mafią w tle! Szkoda, że > również za pieniądze podatników, którzy nie są braćmi w chrystusie. ********************************************** Nawet nie Wiesz, jak bardzo sie mylisz. To wlasnie Watykan byl opoka funkcjonowania "solidarnosciowej" opozycji, kwestii finansowych nie wylaczajac. A to, ze dzisiaj wmawia sie Polakom, ze Solidarnosc "walczyla" o kapitalistyczna i katolicka Polske, jest najwiekszym klamstwem powojennej historii Polski. Przez minione 20 lat watykanscy dyplomaci (taki jet status klechow w Polsce, niestety) juz bez zenady biora ze swojego folwarku wszystko, co zechca. A do tego ustanawiaja Prawo, jakie im sie podoba. Bo Konkordat ma moc prawna Konstytucji. Teraz juz wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
myckanaglowie Re: Polska ciemnogrodem XXI wieku. 06.01.08, 10:09 razem z runem zdarles kore mozgowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mkmail tchorzostwo panie tuskniczynko, tchorzostwo 05.01.08, 20:45 hehhehe - nie nadajesz sie do tej funkcji panie fircyk - absolutnie sie nie nadajesz! - nie masz j.j za jakie grzechy ten kraj tak musi cierpiec no powiedzcie no. raz wsciekly zakompleksieniec, po nim usluzny fircyk. fe Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld Cale szczescie ze na Swiatynie Opatrznosci,religie 05.01.08, 20:47 w szkolach,zwolnieniach kleru sie kasa znalazla bo inaczej by kara Polakow w niebie spotkala:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Co w sluzbie zdrowia jest priorytetem 05.01.08, 20:58 wiec slusznie uwaza... Najpierw niech sie znajda pieniadze na to zeby poranna kawa dla chorych nie nalewana byla z wiadra, a potem mozna pomyslec o refundacji zaplodnien in vitro... zreszta natura tak to uregulowala, ze biedny alkoholik-dzieciorob jest zazwyczaj plodny, bogaty zezstresowany menedzer cierpi na oligospermie Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: Co w sluzbie zdrowia jest priorytetem 05.01.08, 21:29 A może by tak zacząć od anulowania podwyżek dla posłów, wycofania dotacji dla Rydzyka, odpędzenia od państwowej kasy kapłanów świątyni pazerności oraz zwolnienia kilku tysięcy pasożytów i ich krewnych "pracujących" w różnych urzędach, ministerstwach i kancelariach? Nie mówiąc już o KRUS-ie, który w każdym cywilizowanym kraju zostałby uznany za organizację przestępczą. Zapewniam Cię, że gdyby rząd Tuska, zgodnie ze swoimi obietnicami zresztą, załatwił w/w sprawy, to starczyłoby nie tylko na in vitro, ale nawet na srebrne dzbanki do kawy w szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek197 Re: Co w sluzbie zdrowia jest priorytetem 05.01.08, 21:45 Masz całkowitą słuszność Agatko! Nic dodać. Pozdrawiam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_ponurak Re: Co w sluzbie zdrowia jest priorytetem 06.01.08, 05:13 agata789 napisała: > A może by tak zacząć od anulowania podwyżek dla posłów, wycofania dotacji dla > Rydzyka, odpędzenia od państwowej kasy kapłanów świątyni pazerności oraz > zwolnienia kilku tysięcy pasożytów i ich krewnych "pracujących" w różnych > urzędach, ministerstwach i kancelariach? Nie mówiąc już o KRUS-ie, który w > każdym cywilizowanym kraju zostałby uznany za organizację przestępczą. > > Zapewniam Cię, że gdyby rząd Tuska, zgodnie ze swoimi obietnicami zresztą, > załatwił w/w sprawy, to starczyłoby nie tylko na in vitro, ale nawet na srebrne > dzbanki do kawy w szpitalach. ******************************************* No dobra, niechby te dzbanki byly porcelanowe. Z reszta sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in 05.01.08, 21:01 Czas Tuska i PO skończy się szybko. Okłamać ludzi Panie Tusk można raz. Przekonał się o tym Kaczyński, przekona się również i Tusk. Najbardziej denerwuje ludzi brak zdecydowania w działaniu i strach przed sukienkowymi. Na PO głosowało kilka milionów ludzi na zasadzie wyboru mniejszego zła. Wiele osób liczyło na zdecydowane działanie rządu Tuska, na kompetentnych ministrów w tym rządzie i nie uleganie brutalnym naciskom kościoła katolickiego. Pierwsze 100 dni pokazało, że PO nie była przygotowana do rządzenia. Większość ministrów z łąpanki ( no, może poza ministrem sprawiedliwości i ministrm kultury). Skandaliczny był wybór Hall i Pitery. Co do ministrów z PSL to wiadomo " chłop żywemu nie przepuści ", będą do upadłego walczyć o przegraną sprawę, czyli pompowanie pieniędzy w nieefektywne rolnictwo. Wysokie notowania PO to odreagowanie po łajdactwach i zawłaszczaniu pastwa przez PiSiaków, ale PO powtarza błędy Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.s Re: Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in 05.01.08, 21:05 burakpl4 napisał: > Kolejna obietnica fircyka, z której się wycofuje, śmiechu warte:) czy możesz mi podać przykład jakiegoś wywiadu, artykułu,gdzie Tusk obiecał refuncację in vitro w tym roku????? do tej pory wypowiadał się jedynie, że trzeba zacząć dyskusję na ten temat, a Kopacz stwierdziła że mozna będzie brać to pod uwagę wtedy gdy będą wystarczające pieniądze w służbie zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in 05.01.08, 21:31 kriss.s napisał: > burakpl4 napisał: > > > Kolejna obietnica fircyka, z której się wycofuje, śmiechu warte:) > > > czy możesz mi podać przykład jakiegoś wywiadu, artykułu,gdzie Tusk > obiecał refuncację in vitro w tym roku????? > Tu nie chodzi o to czy i co obiecał - tu chodzi o to, że w tej sprawie rzeczywiście nic konkretnego nie powiedział, ale tylko do momentu, w którym do dyskusji włączył się Kościół. Wówczas to nasz premier odzyskał "przytomność", zobaczył skąd wieje wiatr i zadeklarował co należało zadeklarować. Oczywiście totalną demagogią jest mówienie o tym, że "nie stać nas" na refundację IVF, bo stać nas na wiele innych rzeczy i nikt nie robi z tego problemu. Czy ktoś sprawdził ile np. kosztuje utrzymanie izb wytrzeźwień? Czy zostały wykonane jakieś działania w celu zmniejszenia kosztów funkcjonowania NFZ, na który idzie 30% naszych składek? Czy ktoś się zastanawiał dlaczego w Czechach składka zdrowotna jest niższa niż u nas a IVF jest tam refundowane (i to do 3 podejść)? Grabisz sobie Tusku...A to dopiero początek... Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in 05.01.08, 21:40 t.o.m.e.k napisał: > Czy ktoś się zastanawiał dlaczego w Czechach składka > zdrowotna jest niższa niż u nas a IVF jest tam refundowane (i to do > 3 podejść)? A czy w Czechach mają coś takiego jak KRUS? U nas rolnicy (prawdziwi i fikcyjni) płacą miesięcznie 80 zł (przedsiębiorcy - 800), w tym zero na składkę zdrowotną. Z przychodni i szpitali jednak korzystają. Kto za to płaci? Ano wszyscy pozostali. Gdyby nie KRUS, nasze składki mogłyby być dużo niższe. Tusk coś mówił o reformie tej bandyckiej instytucji, ale jakoś dziwnie sprawy ucichły. > Grabisz sobie Tusku...A to dopiero początek... Też tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.s Re: Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in 05.01.08, 22:23 t.o.m.e.k napisał: > Tu nie chodzi o to czy i co obiecał - tu chodzi o to, że w tej > sprawie rzeczywiście nic konkretnego nie powiedział, ale tylko do > momentu, w którym do dyskusji włączył się Kościół. Wówczas to nasz > premier odzyskał "przytomność", zobaczył skąd wieje wiatr i > zadeklarował co należało zadeklarować. tak, masz racje to wina Tuska, ze po 2 miesiacach nie naprawil NFZ, SLD mialo na to 4 lata, PIS 2 lata, a wg ciebie PO wystarczylby miesiac?? takie komentarze moglyby byc zasadne za rok. zobaczymy co Kopacz przedstawi, wtedy mozna bedzie sie wypowiedziec. A pis? zmniejszyl skladke zdrowotna i krytykuje PO ze nie chce jej teraz zwiekszyc!!!! czesi o ktorych mowisz wlasnie wprowadzili wspolpacenie za wizyty to byloby dobre rozwiazanie ide do lekarza i place np 4zl a podniesienie znow stawki o 2% to kilkadziesiat zl miesiecznie nawet jak do lekarza nie pojde wcale!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in 05.01.08, 21:32 Gdyby rząd Tuska RZECZYWIŚCIE oszczędzał, to uwierzyłabym, że chodzi o kasę. Jest jednak inaczej. Tusk po raz kolejny udowodnił, że tańczy, jak mu kler zagra. I w tym cały jest ambaras. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Pani Kopacz obiecywała aż do znudzenia 05.01.08, 22:54 kriss.s napisał: > czy możesz mi podać przykład jakiegoś wywiadu, artykułu,gdzie Tusk > obiecał refuncację in vitro w tym roku????? Ale całe szczęście świątobliwi przemówili jej i Tuskowi do rozumu i wycofał się z tego. Priorytetem jest świątynia opatrzności i pobożne inwestycje Ojca Tadeusza Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Pani Kopacz obiecywała aż do znudzenia 06.01.08, 21:20 Kopacz nic nie obiecywała. Kopacz chlapnęła, że "jak środki pozwolą, to można by rozważyć" refundację. To jest wg ciebie obietnica? No to Tusk wyraźnie powiedział, że środki nie pozwolą, a zatem nie ma sprawy. W głowach się poprzewracało. Za to, że akurat Kościół jest przeciwko refundacji, gotowi jesteście zlinczować Tuska. Ale nikt nie pomyśli, czy jest w ogóle sens pchać się w refundację tego zabiegu. Jedna, powtarzam, JEDNA procedura to jest koszt tysięcy złotych. A ile potrzeba takich procedur, zanim pacjentka zrozumie, że ona w ciążę nie zajdzie? Jak procedura będzie za darmo, to przecież każda kobieta będzie próbować do skutku. 10, 20, 50 razy. Może najpierw warto pomyśleć o zapewnieniu PODSTAWOWEJ opieki zdrowotnej (np. chorym na chorobę Alzheimera, umierającym na nowotwory w domach, bo na hospicja nie ma pieniędzy), a potem dopiero o refundowaniu drogiej procedury, mającej poprawić komfort psychiczny niewielkiej w sumie grupki osób. Odpowiedz Link Zgłoś
sumer55 wszyscy udają, że nie wiedziali jaki cienias/y 05.01.08, 21:05 jest z Tuska i z PO. Nie rozumiem czego oczekiwali ci co głosowali na PO?? To tylko "elegancka" wersja PiSu. Z tym, że Kaczor to jest zwierzę polityczne (nie jestem zwolennikiem Pisiorów, których z kolei uważam za półgłówków) a ten jest po prostu cienias i wiedział, że nie ma szans w koalicji z PiS-em. Niech teraz cały naród główkuje co dalej?? Nie sądzę jednak aby myślenie miało przyszłość między Bugiem a Odrą, Karpatami a Bałtykiem. Fajne lata się szykują. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: wszyscy udają, że nie wiedziali jaki cienias/ 05.01.08, 21:38 Naród nie znający swej przeszłości jest skazany na zgubę, a my już nie pamiętamy, że PO to jest plaftorma ratunkowa po upadku Republiki Kolesi i Cwaniactwa czyli AWS - zlepka partii przykościelnych, który powoli zamieniał nam kraj w klerykalny bałagan. Kiedy ludzie wygonili katolickich oszołomów od władzy, ci założyli PO z takimi tuzami na pokładzie jak Rokita - jeden z winnych podpisania przez Polskę upadlającego i haniebnego konkordatu. Wybór Wojtyły na papieża okazuje się pośrednim powodem naszych niepowodzeń na drodze do niepodległego państwa. 1300 pomników JPII w naszym kraju ilustruje dobitnie, jak głupim jesteśmy narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.s Re: wszyscy udają, że nie wiedziali jaki cienias/ 05.01.08, 22:32 babaqba napisała: > nie pamiętamy, że PO to jest plaftorma ratunkowa po upadku Republiki > Kolesi i Cwaniactwa czyli AWS - zlepka partii przykościelnych, który > powoli zamieniał nam kraj w klerykalny bałagan. Kiedy ludzie > wygonili katolickich oszołomów od władzy, ci założyli PO... TROCHE WIEDZY TO BY CI SIE PRZYDALO: Prawo i Sprawiedliwość (PiS) - centroprawicowa partia polityczna.... Działacze PiS wywodzą się w większości ze środowisk dawnej AWS (PC, SKL i ZChN) oraz ROP. Z zalozycieli PO w AWS byl tylko Plazynski... ktory jest teraz w PIS! Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re:Dzieki PISowi Polska sie liczyla w Swiecie!!! 05.01.08, 21:56 A dzieki wam UE teraz sie smieje z was i waszego blazna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_ponurak Re:Dzieki PISowi Polska sie liczyla w Swiecie!!! 06.01.08, 05:25 toberson napisał: > A dzieki wam UE teraz sie smieje z was i waszego blazna!!! ******************************************* Za to Kwaczory zostali uznani przez miedzynarodowa opinie publiczna, za najwybitniejszych Mezow(Zony) Dyplomacji. Kon by sie usmial... Odpowiedz Link Zgłoś
steq1 Re:Dzieki PISowi Polska sie liczyla w Swiecie!!! 06.01.08, 11:06 toberson napisał: > A dzieki wam UE teraz sie smieje z was i waszego blazna!!! Z dwóch waszych największych błaznów już tylko jeden pozostał, ale i to niedługo bedzie błaznował. zyczę aby jeden z rejsów z wawy do gdańska zakończł się w którymś z głąbokich jezior......... Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Przynajmniej arcybiskupów się słucha 05.01.08, 21:07 Choć nie pochwalam łamania obietnic przedwyborczych to w tym przypadku widać, że uległ przykazaniom arcybiskupów pobożnych. Mam nadzieję, że też tak będzie w innych sprawach, np. w sprawie wsparcia świątobliwych inwestycji Ojca Tadeusza Rydzyka. Pomimo obrzydzenia tym razem gratuluję pośluszeństwa wobec świątobliwych autorytetów naszych najjaśniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in vitr 05.01.08, 21:22 Więc jakim cudem STAĆ NAS W TYM ROKU na finansowanie świątyni pazerności (40 mln), podwyżki dla posłów (po 3 tys. na łebka) i dotacje dla Rydzyka (mówi się o 200 milionach)? Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.s Re: Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in 05.01.08, 22:07 agata789 napisała: > Więc jakim cudem STAĆ NAS W TYM ROKU na finansowanie świątyni pazerności (40 > mln), podwyżki dla posłów (po 3 tys. na łebka) i dotacje dla Rydzyka (mówi się > o > 200 milionach)? skad masz takie informacje???? z "NIE"? Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in vitr 05.01.08, 21:27 Przeczytałem wszystkie posty na tym forum i mam mieszane uczucia co do obiektywizmu piszacych. Dwa lata czekaliście na IVRP i i jak nie było tak nie ma i nie będzie takiego tworu RP. Spokojna i rozważna ocena mozliwości w stosunku do oczekiwań społecznych uważana jest za odchodzenie od obietnic. Nie macie żadnego dowodu na to, że nie będzą spełnione obietnice w terminie późniejsazym. Karta praw podstawowych też będzie podpisana tylko w innym terminie po ratyfikacji, do której jest potrzebny głos głupoli z PiSs. Gratuluję ocen bez dowodów i przemyślenia strategii tego rządu. Robicie tak, jak Was przyzwyczaił przez dwa lata PiSs dużo krzyczcie, głśno, krzykiem może zagłuszy sie własną indolencję. Odpowiedz Link Zgłoś
mentice In vitro 05.01.08, 21:33 1. Kto placi za to nie jest takie wazne. Wazne aby bylo legalne i nie trzeba bylo wyjezdzac za granice na takie zabiegi. Na poczatek mozna by bylo troche to jednak dofinansosysac np. 10-15%. 2. KK woli dzieci niechciane. Zdrowe dzieci niechciane z domow dziecka sprzedaja za grube pieniadze na zachod i na tym zarabiaja. A dzieci in vitro to dzieci chciane i raczej nie trafia do domu dziecka, czyli nie da sie KK na nich zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_ponurak Re: In vitro 06.01.08, 06:37 mentice napisał: > 1. Kto placi za to nie jest takie wazne. Wazne aby bylo legalne i > nie trzeba bylo wyjezdzac za granice na takie zabiegi. Na poczatek > mozna by bylo troche to jednak dofinansosysac np. 10-15%. > 2. KK woli dzieci niechciane. Zdrowe dzieci niechciane z domow > dziecka sprzedaja za grube pieniadze na zachod i na tym zarabiaja. > A dzieci in vitro to dzieci chciane i raczej nie trafia do domu > dziecka, czyli nie da sie KK na nich zarobic. *************************************************** I to wlasnie jest najprawdziwsze wytlumaczenie wiekszosci obludnej troski klechow o "zycie poczete". Licza sie biale, niebieskookie, zazwyczaj bez skaz genetycznych dzieci, ktorych trudno znalezc chetnym do adopcji. Wiem, ze to zabrzmi okrutnie i wrecz nieludzko: rodzimym bezdzietnym ofiarowuje sie oficjalna droga odrosniete czesto kalekie dzieci. Niemowleta w domach dziecka NIE ISTNIEJA. To kolejny cud w polskiej rzeczywistosci parafialnej. Dyzurnym na stronach GW alumnom odpowiadam z gory: biznes adopcyjny w Polsce jest calkowicie zmonopolizowany przez organizacje koscielne. Jest to proceder rownie haniebny, co utajniony. Dostepny dla ludzi z wielka forsa, niezaleznie od rasy, narodowosci i wyznania. Polski wywiad doskonale o tym wie od lat, i ta sprawa nie wymaga oddzielnego zgloszenia do Prokuratury. Od odzyskania "niepodleglosci", czarnokieckowi zupelnie bezkarnie i samowolnie rzadza "przemyslem adopcyjnym" w Polsce. Przedtem bali sie komuchow, i co najwyzej przyjmowali "po cichu" brzemienna matke pod swoja "opieke", pod warunkiem, ze zgodzila sie oddac "w adopcje" nieoczekiwane dziecko. Teraz maja, i miec beda, "towaru" pod dostatkiem. Smutne? Ale prawsziwe. Pozdro, >mantice<. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan21 Tusk ty oszuście, gdzie obietnice wyborcze? 05.01.08, 21:27 Nie ma pieniędzy na leczenie a na świątynie to kasa jest, dla kleru również. Opodatkuj kościół pożałowania godny premierze a znajdą się pieniądze na służbę zdrowia. Gdy będzie mało to wycofaj wojska z Afganistanu znów będzie kasa. Jak się tak kiepsko rządzi to na wszystko będzie brakować. Odpowiedz Link Zgłoś
black_balerina Mala, klamliwa, obslizla glista 05.01.08, 21:33 Dla tego hu..a nie ma granic. Oszukal dziesiatki tysiecy malzenstw grajac na ich marzeniach i uczuciach. Brzydze sie takiego Premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re: Mala, klamliwa, obslizla glista 05.01.08, 21:53 Gosowales na niego to zgin przepadnij!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_ponurak Re: Mala, klamliwa, obslizla glista 06.01.08, 06:53 black_balerina napisała: > Dla tego hu..a nie ma granic. Oszukal dziesiatki tysiecy malzenstw > grajac na ich marzeniach i uczuciach. Brzydze sie takiego Premiera. ********************************************** Nie rob z siebie idioty. Tuske nie skladal detalicznej obietnicy w sprawie "in vitro". Nie mogl wiec "oszukac" dziesiatkow tysiecy malzenstw. Za to napewno zwiodl NADZIEJE milionow wyborcow w sprawie oddzielenia decyzji Panstwa od zachcianek Watykanu i jego polskich rezydentow w roznokolorowych kieckach. A to zreszta wychodzi na jedno. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
hmp_inc A dodatek na biuro poselskie i refundacja rozmów 05.01.08, 21:37 telefonicznych dla pajacy będzie? Nieźle, ciekawe ilu osobom można pomóc gdyby zliczyć koszt przywilejów władzy. A ch... wam w d... pijawy obywatelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki_uklad_po_wrocil Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in vitr 05.01.08, 21:38 A nie mówiłem?! Tusk w kontrowersyjnych sprawach spuszcza najpierw swoich bulterierów żeby wybadali grunt. Później szybko sondaże (przy pomocy swojego organu propagandowego JudeZeitung). Jeżeli okazało by się że jest pełna akceptacja Tusk ogłosiłby, że robione to jest dla ludzi, dla Polaków (sic! ale patetyczne!!!). Teraz okazało się, że są inne o wiele ważniejsze sprawy a oburzenie Kościoła też nie jest bez znaczenia. więc znowu wychodzi ten "mąż opatrznościowy" i... jakby nie patrzył będzie na wierzchu. PR prowadzone przez Stasińskiego, który ma nocne koszmary pt. PiS? A może w GW mają kolejnego Maleszkę? Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in 05.01.08, 21:42 "JudeZeitung"? Tak katolicy teraz nazywają GW? Trzeba przyznać, że sposób myślenia dość reprezentatywny dla tej grupy społecznej, ale czy mimo wszystko nie wstyd trochę? I o co tyle krzyku? Przecież o to właśnie wam chodzi - o władzę kościoła nad Polakami i Polską. To powoli staje się faktem. Trzeba śpiewać hosanny z radości, chyba że plucie jadem, to jedyny sposób na życie? Odpowiedz Link Zgłoś
black_balerina Re: Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in 05.01.08, 21:52 Jezeli myslisz ze PIS to tylko katolicy to sie mylisz. Ja jestem ateistka i blizej mi do PIS niz do PO. Wiem ze PIS obejmuje o wiele szersze gremia niz katolicy a znam nawet Zydow ktorzy glosowali na PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in 05.01.08, 22:10 ja też jestem ateistą i głosowałem na PiS. Ale udało się mediom urobić w główkach wyborców PO, że elektorat PiS to tylko babcie z kółka różańcowego. Odpowiedz Link Zgłoś
steq1 Re: Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in 06.01.08, 11:11 black_balerina napisała: > Ja jestem > ateistka i blizej mi do PIS niz do No to idź w pis...u tzn zapisz się do nich ,hahahah i powiedź ześ ateistka Odpowiedz Link Zgłoś
archeus_pl no to narodził nam sie pis bis 05.01.08, 21:43 to jednak szkoda było mojego głosu na po.Więcej go nie dostaniecie co za różnica czy rządzi pis czy po. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re: no to narodził nam sie pis bis 05.01.08, 21:58 Hahaha ja nigdy nie glosuje na blazna,dupku!! Odpowiedz Link Zgłoś
steq1 Re: no to narodził nam sie pis bis 06.01.08, 11:12 toberson napisał: > Hahaha ja nigdy nie glosuje na blazna,dupku!! a na pis nie głosowałęś? Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Re: Grał marzeniami setek tysiecy Polaków jak w p 06.01.08, 00:09 Szacuje się, że ten problem dotyczy 1,5 mln par, czyli razy 2 plus ich rodziny i przyjaciele... Kilka milionów Polaków. Spora część elektoratu przejdzie teraz do LiDu... Odpowiedz Link Zgłoś
mamila2 nie będzie ani w tym, ani w następnych 05.01.08, 22:07 Nie będzie refundacji za in vitro ani w tym roku, ani w następnych... Będzie ocena z religii wliczana do średniej (ocena wystawiona oczywiście na podstawie aktywności w uczestniczeniu w praktykach religijnych), będzie religia na maturze (za kilka lat obowiązkowa zamiast języka obcego), świadectwo chrztu przy zapisie do szkoły podstawowej, 5 godzin religii w tygodniu w ciągu całej edukacji szkolnej, bierzmowanie obowiązkowe przy rekrutacji na studia, a jak na koniec ktoś nie weźmie ślubu kościelnego to wyleci z pracy... może jeszcze coś? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Dlaczego sprzeciwiasz sie kosciolowi? 06.01.08, 01:03 A ktora z wyzej wymienionych rzeczy jest zla? Na Milosc Boska i Ojca Dyrektora, co jest zlego w tym, ze czlowiek chce sie bierzmowac? Albo, ze chce zdac mature z pacierza? Dlaczego walczysz z kosciolem? Przeciez kosciol jest taki dobry i nie ma nic zlego na sumieniu. On tylko chce miec wiekszy wplyw na twoje zycie. Nie mozesz na tym stracic bo kosciol zawsze wie wszystko najlepiej. On wie nawet lepiej od ciebie samego co jest dobre dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Tusk: W tym roku nie będzie refundacji za in vitr 05.01.08, 22:09 To kolejny premier, który chodzi na smyczy biskupów (tak jak wszyscy dotąd łącznie z lewicowymi premierami). Odpowiedz Link Zgłoś