koffola 09.01.08, 17:43 ehh kazdy by tak chcial, sobie samemu dawac, swoja droga to maja tupet a obywateli gleboko w d.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naturelovers Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich biu 09.01.08, 17:46 OK, fajnie, nie ma sprawy, ale poprosze o takaz miane w konstytucji, zeby w Sejmie zasiadalo 100 poslow. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Tak, zwłaszcza wzrosły ceny telefonów 09.01.08, 17:58 Tak, zwłaszcza wzrosły ceny telefonów. Jak coś argumentować to chociaż z głową. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Ale faktycznie to bedzie oszczędność... 09.01.08, 18:11 Ale faktycznie to będzie oszczędność, jeśli w tej kwocie będzie zawarty limit na noclegi poza Warszawą i taksówki. Podejrzewam że dotąd posłowie szastali tymi kosztami bez opamiętania. Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Ten wniosek przecież zgłosił poseł z PiS 09.01.08, 19:08 Posłowie PiS na pracach komisji zgłosili ten wniosek Co prawda część posłów PO poprała ale teraz wszyscy siedza cicho Odpowiedz Link Zgłoś
sail_ho 67104000 tyle nas mniej wiecej kosztuja 09.01.08, 20:14 biura posłów rocznie licząc 12.000 na każdego posła, chyba, że gdzieś jest błąd, pytanie czy nie lepiej byłoby mieć 100 posłów? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu CUD Tuskwy - Tanie Panstwo 09.01.08, 20:17 sail_ho napisał: > 67104000 tyle nas mniej wiecej kosztuja biura posłów > rocznie licząc 12.000 na każdego posła, Odpowiedz Link Zgłoś
sail_ho Re: CUD Tuskwy - Tanie Panstwo 09.01.08, 21:32 no wiesz kaczki taniej nie wychodziły wcale, a ten kraj to się nigdy z durnoty nie podniesie... Odpowiedz Link Zgłoś
norman_bates Re: CUD Tuskwy - Tanie Panstwo 10.01.08, 02:22 sail_ho napisał: > no wiesz kaczki taniej nie wychodziły wcale, a ten kraj to się nigdy z durnoty > nie podniesie... Co prawda to prawda Najpierw PiSowcy obiecywali tanie państwo -wszyscy wiedzą jak "tanie" było- później Rajtusek im to wypomniał... resztę już znamy Tak więc jak mówi jeden z naczelnych oszołomów forum: Brawo Tusk! Brawo Polacy! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sail_ho Re: CUD Tuskwy - Tanie Panstwo 09.01.08, 21:32 no wiesz kaczki taniej nie wychodziły wcale, a ten kraj to się nigdy z durnoty nie podniesie... Odpowiedz Link Zgłoś
rasta.man Re: Ten wniosek przecież zgłosił poseł z PiS 09.01.08, 22:07 miguell napisał: > Posłowie PiS na pracach komisji zgłosili ten wniosek > Co prawda część posłów PO poprała ale teraz wszyscy siedza cicho to zabawne, że większość naiwniaków wierzy w jakiś konflikt programowy pomiędzy PO i PiS, mnie to przypomina raczej wojnę gangów o to, kto będzie haracz pobierał. Ostatnie wybory już całkiem oczyściły pole z nieprzewidywalnych elementów i wszelkie konflikty mają raczej charakter przepychanek przy korycie. Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 17:47 Przynajmniej dali świadectwo, że wiedzą, jak bardzo rosną koszty utrzymania, a więc znają wysokość prawdziwej inflacji w Polsce i już wiadomo, że tak codziennie, to tylko udają idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 18:32 posłowie muszą także sprostać oczekiwaniom płacowym pracowników biur poselskich. **************** o tych najbliższych łatwiej niż o górników, służbę zdrowia czy nauczycieli ... Odpowiedz Link Zgłoś
22.q_v51 Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 10.01.08, 02:48 olpc napisał: > Przynajmniej dali świadectwo, że wiedzą, jak bardzo rosną koszty utrzymania, a > więc znają wysokość prawdziwej inflacji w Polsce i już wiadomo, że tak > codziennie, to tylko udają idiotów. Nie oni nie udają idiotów tylko nimi są.My Polacy jeżeli ich nie wyp....limy będziemy idiotami.Ja proponuję zlikwidować muzeum w Oświęcimiu i tam wszystkich posłów-osłów zamknąć na razie,a potem eksperymentować ile wytrzymają,a może nawet odbudować krematoria. Odpowiedz Link Zgłoś
k.adorator Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich biur 09.01.08, 17:47 Przestańcie kraść! 460x2,5 tys. = 1.150.000zł miesięcznie z naszych podatków. Na waszą wóde i zagryche. Banda nierobów. W biurach ich nie ma, w sejmie ich nie ma, tylko kraść, kraść i kraść... Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman_said PO = Polaków Otumaniliśmy 09.01.08, 17:49 to jest tanie państwo tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 09.01.08, 18:21 wiseman_said napisał: > to jest tanie państwo tuska. Przecież posłowie opozycyjnie mogą sie zrzec! Odpowiedz Link Zgłoś
absolutne_fantastico Wiseman - medrzec... 09.01.08, 18:25 A zatem medrcze wiedz, ze tw_wielgus ma racje. Poslowie, nie partia rzadzaca, a zatem Prawo i Sprawiedliwosc tez dostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 09.01.08, 18:35 tw_wielgus napisał: > Przecież posłowie opozycyjnie mogą sie zrzec! ********************* a ci z PO to bardzo długo czekali aby się wreszcie nachapać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 09.01.08, 18:39 sympatyklewicy napisał: > tw_wielgus napisał: > > > Przecież posłowie opozycyjnie mogą sie zrzec! > ********************* > a ci z PO to bardzo długo czekali aby się wreszcie nachapać !!! Poseł reprezentuje swoich wyborców. Chciałbyś, żeby Twoim reprezentantem był byle szmaciarz? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 09.01.08, 18:43 tw_wielgus napisał: > Poseł reprezentuje swoich wyborców. > Chciałbyś, żeby Twoim reprezentantem był byle szmaciarz? ******************* myślałem tylko, że może są w tym kraju ważniejsze potrzeby ... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 09.01.08, 19:00 Są? A jakie? sympatyklewicy napisał: > tw_wielgus napisał: > > > Poseł reprezentuje swoich wyborców. > > Chciałbyś, żeby Twoim reprezentantem był byle szmaciarz? > ******************* > myślałem tylko, że może są w tym kraju ważniejsze potrzeby ... > Odpowiedz Link Zgłoś
siwy43 Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 09.01.08, 19:29 Hmmm.... tysiące by się znalazły , tylko nauczmy się rozglądać dookoła . Osobiście znam jeden z dobrych przykładów , mam po sąsiedzku panią z córką , córka jest niepełnosprawnym dzieckiem na wózku , potrzebyje opieki 24h na dobę , na dzień dzisiejszy żyją z zasiłku pielęgnacyjnego wysokości 420 zł na miesiąc (czterysta dwadzieścia , żeby nie było że zera mi się pomyliły) im nikt nie przelicza wzrastających cen energi , telefonów itp. , ale podejrzewam że mają poprostu "inne" potrzeby i brzuszki aniżeli nasi przedstawiciele narodu . Smutne ale prawdziwe tyle że tam z góry tego nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 09.01.08, 19:36 siwy43 napisał: > Hmmm.... tysiące by się znalazły , tylko nauczmy się rozglądać dookoła . Osobiś > cie znam jeden z dobrych przykładów , mam po sąsiedzku panią z córką , córka je > st niepełnosprawnym dzieckiem na wózku , potrzebyje opieki 24h na dobę , na dz > ień dzisiejszy żyją z zasiłku pielęgnacyjnego wysokości 420 zł na miesiąc (czte > rysta dwadzieścia , żeby nie było że zera mi się pomyliły) im nikt nie przelic > za wzrastających cen energi , telefonów itp. , ale podejrzewam że mają poprostu > "inne" potrzeby i brzuszki aniżeli nasi przedstawiciele narodu . Smutne ale pr > awdziwe tyle że tam z góry tego nie widać. Wyślij mi jej adres mailem, może będziemy mogli pomóc. adres gazetowy znasz... Ten poprzedni wpis był sarkastyczny... Odpowiedz Link Zgłoś
sail_ho Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 09.01.08, 21:38 nie "byle" tylko Towarzysz i nie "szmaciarz" tylko Szmaciak, Towarzysz Szmaciak ma się dobrze i za PiS i za PO, ja tu wyjątków nie widzę, lżej mi się oddycha jednak za PO mniej ideologizacji w powietrzu... Odpowiedz Link Zgłoś
22.q_v51 Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 10.01.08, 02:53 Mnie nikt w tym chlewie jakim jest sejm nie reprezentuje.Przecież ci bandyci przy krycie taką stworzyli ordynację wyborczą że My Naród nie wybieramy tylko sami się wybierają. Odpowiedz Link Zgłoś
jacobsjacobsen Tusku 09.01.08, 17:57 Tusku, a wsadź se w d... ten swój populizm. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek1943 Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich biu 09.01.08, 17:59 A dla mnie emeryta nie wzrosły żadne opłaty ? Dla tych nierobów których nigdy nie widać ani w sejmie ani w biurach tylko załatwiają swoje sprawki trzeba dołożyć jeszcze więcej kosztem społeczeństwa.Czy wreszcie ktoś sie opanuje i powie dość chamstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 18:07 > A dla mnie emeryta nie wzrosły żadne opłaty ? Dla tych nierobów których nigdy > nie widać ani w sejmie ani w biurach tylko załatwiają swoje sprawki trzeba > dołożyć jeszcze więcej kosztem społeczeństwa.Czy wreszcie ktoś sie opanuje i > powie dość chamstwa? Hasło wyborcze Tuska - "BY WSZYSTKIM ŻYŁO SIĘ LEPIEJ !" Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 18:38 krystin3 napisała: > Hasło wyborcze Tuska - "BY WSZYSTKIM ŻYŁO SIĘ LEPIEJ !" ********************* narazie zaczniemy od posłów ... Odpowiedz Link Zgłoś
magmamagda Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 19:02 przypominam tez o haśle dotyczacym ZNIESIENIA FINANSOWANIA PARTII POLITYCZNYCH Z BUDZETU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
estees Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich biu 09.01.08, 18:01 "Zdaniem szefowej Kancelarii Sejmu, posłowie muszą także sprostać oczekiwaniom płacowym pracowników biur poselskich." - wiadomo najpierw rodzina i znajomi potem reszta. Nie mam nic przeciwko, tylko niech parlament bedzie o połowe mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Witamy w Tanim Państwie 2.0 09.01.08, 18:22 Ot takie tam drobne podywżki.... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 18:28 koffola napisał: > ehh kazdy by tak chcial, sobie samemu dawac, > swoja droga to maja tupet a obywateli gleboko w d.... ************************* to tylko odpowiedź PO w temacie "tanie państwo" Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 taki palikot albo niesiol, za co ?*............... 09.01.08, 18:39 .... co oni reprezentuja soba, zero i tyle,.... Odpowiedz Link Zgłoś
magmamagda Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 19:25 nie!! to hasło wyborcze PO o ZAPRZESTANIU FINANSOWANIA PARTII Z BUDżETU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaz63 Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich biu 09.01.08, 18:37 Taa..,to prawda,ze te (p)o s ł y z ul.Wiejskiej mają tupet.Żal,ze nie ma bata na tych łobuzów!Nam tez wzrosly ceny i nikt sie tym nie martwi.Wiadomo,grabie grabia do siebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
glogau85 Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich biu 09.01.08, 18:46 Drodzy Państwo! zajmy sobie wreszcie sprawę,że prawdziwie profesjonalna polityka kosztuje!!! Posłowie muszą zatrudniać osoby do obsługi biur, do pracy w terenie,kontaktu z wyborcami! A ciekaw jestem,czy ktoś z Państwa zgodziłby się zatrudnić w biurze poselskim (to nie jest siedzenie na 4 literach i picie kawy,tylko naprawdę ciężka praca) za np.500 zl. Nie wiem czy ktos znajdze biuro poselskie lub senatorskie,w ktorym dyrektor zarabia więcej niż 2500,a nie są to przecież pieniądze kosmiczne! Proszę więc obliczyć: jeśli poseł (średnio) zatrudnia 2 osoby na umowę o pracę i 2 na umowę-zlecenie,do tego ma biuro podstawowe i jedno-dwa filialne,to opłacenie czynszów, opłat, pensji, ZUS-u,etc. ile wynosi???Uważam,że lepiej jest przeznaczyć większe środki na biura poselskie niźli zwiększać pieniadze na ( i tak przeogromny i zbyt wysoki) budżet Kancelarii Prezydenta!!! Do biur parlamentarzystów przychodzi mnóstwo osób z ajróżniejszyi problemami,którym trzeba pomóc. Profesjonalna polityka kosztuje,jak wszystko... Nie jestem za tym,by poslowie zarabiali 20 000 miesięcznie, bo ich obecne uposażenia są na wystarczająco wysokim poziomie,nie zgodzę się jednak z lansowana przez PO tezą o konieczności uzawodowienia posłów. Bo im więcej takich,tym bardziej oderwani są od rzeczywistości. Parlamentarzyści powinni mieć swoje zawody i w nich się realizować (oczywiście bez przeszkód w sprawowaniu mandatu,a do tego potrzeba niezbędnych "narzędzi"-ludzi, biur,etc.). Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 20:35 >..zdajmy sobie wreszcie sprawę,że prawdziwie profesjonalna polityka > kosztuje!!! ... Troche brakuje mi cierpliwości, żeby wymieniać powody, dla których nazwanie polskiej polityki <prawdziwie profesjonalną>, bardziej budzi śmiech niż politowanie. Dodam, że dołożenie "ot tak" samemu sobie pieniędzy, jest bardziej objawem "posiadania społeczeństwa w d...pie", niż dążeniem do profesjonalizmu. >A ciekaw jestem,czy ktoś z Państwa zgodziłby się zatrudnić w biurze >poselskim (to nie jest siedzenie na 4 literach i picie kawy,tylko >naprawdę ciężka praca) za np.500 zl. "Profesjonalna polityka" doprowadziła do tego, że tysiące ludzi MUSZĄ za...alać za np. 650zl. albo jechać za granicę. ...można tak dalej, ale ja powiem jedną rzecz, którą w tym "profesjonalnie" rządzonym kraju, bardzo dużo ciężko pracujących ludzi często słyszy: pierw zrob coś dobrego, a potem zobaczymy (;)). Odpowiedz Link Zgłoś
sail_ho Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:53 jaka "profesjonalna polityka"??? błagam! wśród tych ponad 400 buraków znajdzie się kilka, no kilknaście pereł, a reszta? niewykształcona masa, bez jakiegokolwiek obycia i świadomości państwowej, zatrudniająca studenciaków, którzy noszą za posłami teczki i marzą o tym, żeby też się wybić, lanie wody, bicie piany oraz inne podobne atrakcje wszystko za nasze pieniądze, a jak przyjdzie wójt ze wsi, która w 100% głosowała na Iksińskiego to się mówi, że ma się dla niego nie więcej niż 4 minuty, to są współcześni polscy parlamentarzyści, nie stać nas na takie wydatki, każdy kto ogląda sprawozdania z Sejmu łapie się za głowe, gdzie ten dziki tłum się chowa, że nikogo nie widać na obradach? mamy więcej posłów niż USA członków Izby Reprezentantów, po co? komu to służy z pewnością nie państwu ani jego obywatelom... Odpowiedz Link Zgłoś
pjp47 Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich biu 09.01.08, 18:47 Towarzysz Rakowski już dawno temu to przewidział: "Władza się wyżywi....." Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 18:55 pjp47 napisał: > Towarzysz Rakowski już dawno temu to przewidział: > "Władza się wyżywi....." ************** chyba Jerzy U. Odpowiedz Link Zgłoś
siwy43 Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:00 hehe pierwszym który to stwierdził nie był ani Urban ani też Rakowski czy ktokolwiek inny :) tow. Albin Siwak tych słów jest prekursorem :) jeśli ktoś go jeszcze pamięta Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:26 siwy43 napisał: > hehe pierwszym który to stwierdził nie był ani Urban ani też Rakowski czy ktoko > lwiek inny :) tow. Albin Siwak tych słów jest prekursorem :) jeśli ktoś go jesz > cze pamięta xxxxxxxxxxxxx Nie rób jaj i nie mieszaj faktów. To są słowa Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
siwy43 Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 22:06 Nie robię jaj kolego miły :) doskonale pamiętam słowa wypowiedziane przez tegoż pana :)w bodajże 1981 roku , tekst o słynnych bułeczkach i że dla rządu starczy , rząd się sam wyżywi :) oglądałem tą konferencję w TV :) Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 22:52 Niby urban na te swoje wtorkowe konferencje czasem z kims przychodzil, ale tez zapamietalem, ze to on a nie tow. Albin odpowiedzial tak na pytanie jakiejs zagranicznej korespondentki, chyba tej od dementi ;). Odpowiedz Link Zgłoś
pawgra Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich biu 09.01.08, 18:48 No zesz... nic tylko "oslem" zostac ;) --------- pawgra ICQ: 74365235 Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c Posłom wzrosły koszty ,nam q*a nie. 09.01.08, 18:48 zamiana na stołkach,a sposób myślenia taki sam,(szybko i dużo się nachapać), samo życie. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich biu 09.01.08, 18:54 Bardzo słusznie, a jakby zabrakło na to w budzecie, zawsze można coś uszczknąć tym nicponiowatym pielęgniarkom, przedszkolankom, zwłaszcza zaś najzupełniej przecież bezużytecznym emerytom! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 19:11 gdyby wydatkowali tę kasę zgodnie z przeznaczeniem, choćby zatrudniając ludzi w biurach i tym samym zmniejszając bezrobocie, nie byłoby w tym nic złego, ale zazwyczaj kombinują, jak najwięcej z tych funduszy przejąć dla siebie (vide: niedawno opisywana przez GW sprawa poseł PO, Iwony Guzowskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
magmamagda Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 19:33 jak mozna zmniejszyc bezrobocie tworzac w ten sposób miejsca pracy???? absurd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 19:51 Problem nie tkwi w tworzeniu nowych miejsc pracy w biurach poselskich. Pieniądze są potrzebne na sprawne działanie posłów w terenie. nowych wiadomości: 0 Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 20:26 > nowych wiadomości: 0 znów masz nieścisłe info... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 20:50 isa.stern napisała: > > nowych wiadomości: 0 > znów masz nieścisłe info... > Tak jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 20:28 magmamagda napisała: > jak mozna zmniejszyc bezrobocie tworzac w ten sposób miejsca pracy???? absurd!! > !! gdyby każdy z 460 posłów zatrudnił 5 osób, jest to jakiś plus... Odpowiedz Link Zgłoś
magmamagda Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:10 oczywiscie!!! jesli sam z wlasnych pieniedzy im zapłaci a nie wyciagnie je z budzetu!!!! dodatkowo!!! PO w hasłach wyborczych głosił zniesienie finansowania partii politycznych z budzetu!!!! rosnaca biurokracja nie zmiejsza bezrobocia!!! to patologia!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:16 Brawo , program już masz. Teraz już tylko musisz zarejestrować partię. magmamagda napisała: > oczywiscie!!! jesli sam z wlasnych pieniedzy im zapłaci a nie wyciagnie je z > budzetu!!!! dodatkowo!!! PO w hasłach wyborczych głosił zniesienie finansowania > partii politycznych z budzetu!!!! rosnaca biurokracja nie zmiejsza bezrobocia!! > ! > to patologia!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:19 a może nawet nowy kościół...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:21 isa.stern napisała: > a może nawet nowy kościół...;)) > :P > :))) Mogę zostać skarbnikiem?, to znaczy ojcem księgowym... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:24 a założysz sukienkę..?! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:27 isa.stern napisała: > a założysz sukienkę..?! > Pani IS!!! Ma Pani b.dziwne fantazje. ?!?? ...no dobrze ale bez malowania, mam uczulenie na pomadkę. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:29 myślisz, że o. dyktator się maluje..?! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:31 isa.stern napisała: > myślisz, że o. dyktator się maluje..?! > To zależy jaką rolę pełni na randce.. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:41 hm, ten odwieczny konflikt Yin i Yang... BTW - moja skrzynka przekłamuje, nie pokazuje odebranych wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:47 Tak Gazeta oferuje b. kiepski serwis pocztowy. Być może kontrolują korespondencję i dlatego listy tak długo nie dochodzą.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
magmamagda Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:44 nie musze!!! nie tylko PO głosiło zniesienie finansowania partii z budzetu,trzeba troszke interesowac sie polityka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich biu 09.01.08, 19:04 oki, niech dostają więcej, ale niech to ktoś kontroluje, żeby nie było takich akcji, jak z Guzowską... Odpowiedz Link Zgłoś
magmamagda Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 19:35 i jeszcze trzeba dobrze zapłacic kontrolujacym!!!! najlepiej z budzetu powiekszajac dotacje na prowadzenie biur poselskich!!!!! czy tak???? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 19:47 magmamagda napisała: > i jeszcze trzeba dobrze zapłacic kontrolujacym!!!! najlepiej z budzetu powieksz > ajac dotacje na prowadzenie biur poselskich!!!!! czy tak???? A znasz inne zródła finansowania, oprócz sklepu z kokainą w suterenie pałacu prez. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 20:29 ale nie ma się co tak denerwować..?!..;) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 20:53 isa.stern napisała: > ale nie ma się co tak denerwować..?!..;) > Z całą pewnością proszę Pani, Na całą sprawę trzeba spojrzeć z dystansem, lub i pod innym kątem. Posłowie nie są nas w stanie wyprowadzić z równowagi. No może niektórzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:01 > No może niektórzy.... wszyscy z PiS, wszyscy, którzy publicznie się udzielają... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:05 isa.stern napisała: > > No może niektórzy.... > wszyscy z PiS, wszyscy, którzy publicznie się udzielają... Ja tam wielce szanuję np.posłankę Nelly Arnold... To wspaniała kobieta która przez wiele lat doradzała Janowi Rokicie. Janek schudł, a robi przecież teraz w gastronomi. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:10 chcesz schudnąć..?! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich 09.01.08, 21:13 isa.stern napisała: > chcesz schudnąć..?! > Nie ale pochwalam, dbałośc Nelly o męża. On też, nareszcie odnalazł swoje miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
lindow1 Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich biu 09.01.08, 19:11 - Ciemny naród powinien trzymać mordy na kłódkach. Panowie PT Posłowie i PT Posłanki (o k..! muszę nerwy wziąć w garść) czyli wybrańcy tego , NIE BęDę SIę POWTARZAć, jak go tam zwał ten ideolog, czy buldog z tej od bliźniaków warci są każdej ceny, bo wszelka władza pochodzi od Kogoś, o kim każdy POlak powienien wiedzieć, a urzędnicy Pana Boga na Polskę uczą już od przedszkoli po zwyczajne pierdle , wojsko, policję,strażaków .A w Sejmie z Senatem czy samej kancelarii tego , który lubi być primus inter plures. Ten PiS- bis czyli panatuskowa and company Platforma jeszcze parę tygodni temu była o krok przed przepaścią. Teraz nadrabia drogi. Powodzenia. Żeby Polska rosła w siłę, a porządni, żyjący w zgodzie z kim dzisiaj trzeba,stawali się coraz bogatsi. Reszta do piachu. Nie po to sam Mojżesz dał nam przykład,jak plemię prowadzić do szczęśliwości...Wiecznej! Słowem,zasługują na każdą podwyżkę, nie tak żałosną. Władzy trzeba zweiększyć apanaże. I potem policji i zaufanym służbom w tym sędziom, prokuratorom i strażnikom więziennym. Brawo ten z podwórka i jego kompanii. Odpowiedz Link Zgłoś
skydd Złodzieje 09.01.08, 19:19 ZA NASZE PIENIĄDZE ZŁODZIEJE . ZOBACZMY 12500 ZŁ x 460 POSŁÓW RÓWNA SIĘ 5750000 ZŁ MIESIĘCZNIE Z BUDŻETU NA TYCH DARMOZJADÓW. CHCIELIŚCIE TO MACIE. PLATFORMA KLD - POSTKOMUNISTYCZNIZŁODZIEJE, !!!!!!!! NIE MAJA NA PRACOWNIKÓW TO NIECH OBNIŻĄ PODATKI TUMANY!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Złodzieje 09.01.08, 19:34 Skoro oni to złodzieje, to Ci którzy ich wybrali według Twojej "optyki" - frajerzy... Zatem obraziłeś mnie, mojego kota, świnkę morską i rybki... Odpowiedz Link Zgłoś
maderic Re: Złodzieje 09.01.08, 20:23 Nawet kot, swinka morska i rybki nie daly by sie nabrac na cuda Donka. Zamiast podejmowac pochopna decyzje trzeba bylo sie odwolac do natury. Pamietaj w naturze nic nie ginie a w POPRLu tak. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Złodzieje 09.01.08, 20:57 maderic napisał: > Nawet kot, swinka morska i rybki nie daly by sie nabrac na cuda > Donka. Zamiast podejmowac pochopna decyzje trzeba bylo sie odwolac > do natury. Pamietaj w naturze nic nie ginie a w POPRLu tak. Kiedy one zniknęły, jeszcze za poprzedniej władzy, wyemigrowały. Kot powiedział że nie wraca, świnka morska się wacha. Odpowiedz Link Zgłoś
skydd Re: Złodzieje 09.01.08, 23:44 Pewnie możecie sobie robić jaja i dalej płacić, bo jesteście frajerzy głosowaliście na PO to jesteście frajerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sulineczka Re: Złodzieje 10.01.08, 05:30 Nie, nie zlodzieje, bo przeciez ogloszono to publicznie. Ale na pewno oszusci, wydrwigrosze i ludzie kompletnie nie rozumiejacy sytuacji przecietnego obywatela. O ile pamietam PO szlo do wyborow z haslem Tansze Panstwo. Poslowie PO przeciez moga odmowic wziecia podwyzki ! Jesli traktuja swoich wyborcow powaznie.No, to mamy schody..... Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Największy chlew Rzeczpospolitej.!!! 09.01.08, 19:28 Niezależnie od koloru ugrupowania -=- cynizm,cynizm i jeszcze raz cynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Największy chlew Rzeczpospolitej.!!! 09.01.08, 19:45 pos3gacz napisał: > Niezależnie od koloru ugrupowania -=- cynizm,cynizm i jeszcze raz > cynizm. Ile lat żyjesz na tym świecie? Wierzyłeś że bedzie inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Największy chlew Rzeczpospolitej.!!! 09.01.08, 21:17 tw_wielgus napisał: > pos3gacz napisał: > > > Niezależnie od koloru ugrupowania -=- cynizm,cynizm i jeszcze raz > > cynizm. > > Ile lat żyjesz na tym świecie? > Wierzyłeś że bedzie inaczej? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Jeżeli umiesz liczyć, to oblicz -=-data urodzenia -=- I połowa XX wieku. A wierzę tylko w siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 To jest chućpa i oczywisty skandal na świat! 09.01.08, 19:32 Zawsze wiedziałem, że ścierwoliberały to obsrańco-obrzygańce i proszę nie traktować tego jako inwektywa ale dosłowanie jako fakt. O tym jak wszewe liberały integrują odchody z wymiocinami opisałem szczegółowo w relacji z mojej radykalnej akcji w ramach ruchu oporu: placebo99.blox.pl/2007/12/Radykalne-metody-moj-pierwszy-sukces.html Odpowiedz Link Zgłoś
sila Posłowie dostaną więcej na prowadzenie swoich biu 09.01.08, 19:54 SKANDAL 10 000 nie wystarczało ? SKANDAL, ludzie dostają po 500 zł renty, albo niewiele wyższe emerytury te palany kasują extra 12500. Sorry ale koszty prowadzenia biura mogą być o wiele niższe. Ale jak ktoś nigdy solidnie nie pracował to skąd ma to wiedzieć. DARMOZJANY. Ten kraj nigdy nie będzie normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Nie dość,że nie realizują obietnic przedwyborczych 09.01.08, 19:54 to jeszcz wszystko robią na opak niż zapowiadali. Czyli po normalnemy libertyńskiemu. KLD! Odpowiedz Link Zgłoś