kiszczak26 Co się działo na oddziale prof. Religi przed pr.. 10.01.08, 19:30 Platforma poza buńczucznymi wypowiedziami przed wyborami teraz pokazuje jak jest niezdolna do prawdziwego rządzenia.Ekonomii nie da się oszukać,każdy rząd z jakiej nie byłby partii musi potykać się z grupami nacisku.Natomiast GW -jak dawniej Trybuna Ludu komunistów - swoimi artykułami wspiera PO tak wyraźnie ,że każdą wiadomość na temat PIS-u należy rozumieć odwrotnie niż to dziennikarze przedstawiają.Wypowiedzi Kopacz i Tuska pod adresem prezydenta są tak niesmaczne,że nie da ich się łyknąć,gdyż od razu ich się zwraca. Odpowiedz Link Zgłoś
37.gora.01.02 Co się działo na oddziale prof. Religi przed pr.. 10.01.08, 19:41 Po przecztaniu wiem,ze to pisza prawdziwi Polacy.Wiedza,ze GW to szmata.Religa cacy.Garlicki be.Sadzac po tresci i uzywanych slowach widze,ze pisza ludzie mlodzi.Dziwie sie tylko dlaczego z takim uporem pisza artykul mowiac o wywiadzie.Myla pojecia medyczne z prznaleznoscia partyjna.Czlowieku nazywajacy sie"smokpz" po co tyle jadu,nienawisci.Czy Ty nie widzisz,ze od 89r.Polakom nie podobal sie zaden rzad.Jesli bedzie musial odejsc Tusk to bedzie lepiej.Poczekaj bedziesz starszy,zachorujesz i traf na dr.Garlickiego.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 10.01.08, 19:45 37.gora.01.02 napisał: > Po przecztaniu wiem,ze to pisza prawdziwi Polacy.Wiedza,ze GW to > szmata.Religa cacy.Garlicki be.Sadzac po tresci i uzywanych slowach > widze,ze pisza ludzie mlodzi.Dziwie sie tylko dlaczego z takim > uporem pisza artykul mowiac o wywiadzie.Myla pojecia medyczne z > prznaleznoscia partyjna.Czlowieku nazywajacy sie"smokpz" po co tyle > jadu,nienawisci.Czy Ty nie widzisz,ze od 89r.Polakom nie podobal sie > zaden rzad.Jesli bedzie musial odejsc Tusk to bedzie lepiej.Poczekaj > bedziesz starszy,zachorujesz i traf na dr.Garlickiego.Powodzenia Na Garlickiego wole nie trafic.Lapownik bez etyki.Pieprzenie, ze nie mozna miec pogladow, bo Gazeta napisal.Wierz Gazecie, ale daj ludziom myslec.Jesli sam nie chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
amarga Mój ojciec trafił 10.01.08, 23:01 i rozpoczął właśnie czwarty rok darowanego mu przez doktora Garlickiego życia. Gwoli ścisłości - darmowego. Łapówki nie było. Było za to prawdziwe powołanie lekarza do ratowania zdrowia i życia pacjentów. > Na Garlickiego wole nie trafic.Lapownik bez etyki. Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Kolego, to czego nienawidze to mowienia 10.01.08, 19:46 ze czarne to biale. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Jesli ktos 'bierze' cos ze swojego miejsca pracy to jest zlodziejem. Jesli ktos bierze pieniadze kwalifikujac na operacje to jest lapownikiem. Jesli masz firme i jestes dobry i bierzesz udzial w zamowieniach publicznych to wiesz o czym mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
eszka Re: Kolego, to czego nienawidze to mowienia 11.01.08, 07:38 bzdura.. to nalezalo doktora g. nazwac lapowkarzem a nie morderca.. subtelna roznica w definicji.. nieprawdaz? a zreszta.. wlasnie po osobie ktora skonczyla prawo a ziobro skonczyl prawda?, bo juz sama nie wiem, spodziewalabym sie pewnej kultury prawnej a nawet wzorca zachowania dla spoleczenstwa ktore wlasnie jest tak ubogie w wiedze prawnicza.. podstawowa wiedze.. i tu jest wlasnie ambaras.. wg mnie.. nie to ze ktos cos zrobil lub nie.. ale to ze min sprawiedliwosci bez wyroku feruje wyroki.. prawie boski.. co do prof religi i doktora g.. hm.. nie podoba mi sie ze teraz taki wywiad przeprowadza gw.. troche takie manipulanctwo ludzmi.. bo to czy prof pije.. czy byl nieudolny jako minister to zupelnie nie jest istotne w kontekscie sprawy doktora g.. troche mieszanie spraw.. wg mnie.. ach tam.. nie podoba mi sie to.. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Kolego, to czego nienawidze to mowienia 11.01.08, 18:42 smokpz napisał: > ze czarne to biale. Nikt nie lubi nieuczciwości nawet złodzieje.:))) PIS=czarne to biale. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Prywatna słabość Reiligi od dawna nie była 10.01.08, 19:44 tajemnicą . Dlatego też musiał skrócić swoją karierę - drżącą rączką nie zrobi się przeszczepu . Dochodzi do tego bufonada i chęć rządzenia całym krajem ! Koniec jest żałosny - na zjeździe transplantologów był jeden gwizd . Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Re: Prywatna słabość Reiligi od dawna nie była 10.01.08, 19:50 areabis napisał: > tajemnicą . Dlatego też musiał skrócić swoją karierę - drżącą rączką > nie zrobi się przeszczepu . Dochodzi do tego bufonada i chęć > rządzenia całym krajem ! Koniec jest żałosny - na zjeździe > transplantologów był jeden gwizd . Gwizdali etycy z Poltransplantu.Ci sami, co powiedzieli GW, ze kKaczynscy odpowiadaja za spadek liczby przeszczepow.Zapomnieli tylko dodac, ze po zarzutach i ujawnieniu przenoszenia pacjentow- dawcow pod pozorem lepszego leczenia do szpitali przeszczepiajajcych, anestezjolodzy wystraszyli sie i nie chccieli dluzej uczestniczyc w tym procederze.Puknij sie w glowke etyku. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Zycze Ci zebyz musial wybierac Religa-Garlicki 10.01.08, 19:55 i zebys durniu w tej potrzebie wybral Garlickiego, to w piekle ci powiedza ilu pacjentow Religi przezylo. Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Re: Prywatna słabość Reiligi od dawna nie była 10.01.08, 21:59 reabis napisał: > tajemnicą . Dlatego też musiał skrócić swoją karierę - drżącą rączką > nie zrobi się przeszczepu . ========================================= a wiesz do którego roku życia zazwyczaj operują chirurdzy, zwłaszcza kardiochirurdzy bo to nie zrobienie przepukliny czy wyrostka ???? Drżaćą rączką też można operować i nie jeden raz to widziałem. Najważniejsze teraz to dokopać Relidze. Jeśli sąd orzeknie o łapówkarstwie, to ciekawe gdzie sie tego G. nauczył . Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 10.01.08, 19:44 biedny prof. Religa, PO zabraniało mu wdrażać reformę służby zdrowia. Nie kwestionuję zasług prof. Religi w dziedzinie medycyny bo się na tym nie znam ale manager z niego taki jak jego Pan Jarosław niedojda. Pisiorki mieliście władzę to trzeba było rządzić, a teraz nie robić przynajmniej bałaganu, jeśli pomagać nie chcecie. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 10.01.08, 19:53 tadjan napisał: > biedny prof. Religa, PO zabraniało mu wdrażać reformę służby > zdrowia. > Nie kwestionuję zasług prof. Religi w dziedzinie medycyny bo się na > tym nie znam ale manager z niego taki jak jego Pan Jarosław > niedojda. > Pisiorki mieliście władzę to trzeba było rządzić, a teraz nie robić > przynajmniej bałaganu, jeśli pomagać nie chcecie. Rzadzicie juz 1/12 tego czsu, jaki mial PiS zanim nie zostal obalony przez koalicje PO-WSI.I co zrobiliscie? Ile wam zostalo? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 10.01.08, 20:59 PIS rządził dwa lata. PO od końca października. PIS nie doszedł nawet do tego momentu co dziś, gdy rząd na powaznie dyskutuje o słuzbie zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 11.01.08, 18:45 wujaszek_joe napisał: > PIS rządził dwa lata. PO od końca października. PIS nie doszedł nawet do tego > momentu co dziś, gdy rząd na powaznie dyskutuje o słuzbie zdrowia. Pieniacze nie dyskutują mają wizje.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
grajag Co się działo na oddziale prof. Religi przed pr.. 10.01.08, 19:48 Myślę,że to co znaleziono u doktora w domu wskazuje raczej na to,że były to dowody wdzięczności/przedmioty darowane po udanych operacjach/.Dla mnie łapówka jest wtedy,gdy lekarz uzależnia podjęcia się leczenia od korzyści materialnych i to jest obrzydliwe! Nie słyszałam,żeby takie działanie mu udowodniono!A swoją drogą gdybym miała wybierać świetnego chirurga,którego przeszczepy przyjmują się w 90%/to są bardzo trudne zabiegi/i miała potem dać mu dowód wdzięczności a partacza któremu się udaje co dziesiąty przeszczep,nie miałabym wątpliwości,którego wybrać.Aż dziw bierze,że takiej klasy/to arystokracja wśród chirurgów/lekarz chciał w ogóle w Polsce operować.Na zachodzie zarobiłby KROCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
doris.9914 okazało się,że to Religa jest świnią !! 10.01.08, 19:50 puściłam pawika.. Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 10.01.08, 20:05 "Dla mnie łapówka jest wtedy,gdy lekarz uzależnia > podjęcia się leczenia od korzyści materialnych i to jest obrzydliwe! Nie słyszałam,żeby takie działanie mu udowodniono" Czyżby ? A nie oglądałaś czasem filmu z ukrytej kamery, jak doktorek G rozmawia o mającej się odbyć operacji, po czym pakuje kopertę pod fartuch / marynarkę a po wyjściu rodziny pacjenta skwapliwie po nią sięga i liczy banknoty ????? I właśnie to jest obrzydliwe. Na zachodzie to łapówkarz nie mógłby liczyć na taką posadkę Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 11.01.08, 00:15 Była podstawiona przez CBA ta babcia z kopertą. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Otumaniony przez PiS 10.01.08, 20:15 Ta wypowiedź to przykład jak PiS potrafił otumanić ludzi. Ludzi, którzy próbowali coś zdziałać, np. namieszać, naubliżać i przede wszystkim gadać o tym jak wiele robią, nic nie robiąc, jest wielu. Na szczęście nie są już u władzy. smokpz napisał: > Chodzi o to by zdyskredytować ludzi, którzy nie > tylko byli w PiS ale również próbowali coś zdziałać, mieli > konkretny program jak naprawiać służbę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Obawiam sie ze otumanieni sa tez z drugiej strony 10.01.08, 20:19 O tym jaka to PO jest dobra slysze od osob z mojego otoczenia jak mantre. A ja wole efekty i zwyczajna prosta uczciwosc od pieknych slow i usmiechow. A w tym kraju jest niestety sporo gnoju do przerzucenia, po wyborach nie ma komu tego zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Re: Obawiam sie ze otumanieni sa tez z drugiej st 10.01.08, 20:34 I zapewne masz rację, że TEŻ są po drugiej stronie. Ale mnie krew zalewa jak słyszę i czytam jaki to PiS był wspaniały, a PO nic im nie pozwoliła zrobić. A fakty są takie, że PiS rządził dwa lata, a PO dopiero dwa miesiące. I PiS ma akurat teraz, kiedy już nie rządzi, najlepsze pomysły na rządzenie. smokpz napisał: > O tym jaka to PO jest dobra slysze od osob z mojego otoczenia jak > mantre. A ja wole efekty i zwyczajna prosta uczciwosc od pieknych > slow i usmiechow. A w tym kraju jest niestety sporo gnoju do > przerzucenia, po wyborach nie ma komu tego zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
jaszynek Re: Obawiam sie ze otumanieni sa tez z drugiej st 12.01.08, 16:54 stefan99999 napisał: > I zapewne masz rację, że TEŻ są po drugiej stronie. Ale mnie krew > zalewa jak słyszę i czytam jaki to PiS był wspaniały, a PO nic im > nie pozwoliła zrobić. A fakty są takie, że PiS rządził dwa lata, a > PO dopiero dwa miesiące. I PiS ma akurat teraz, kiedy już nie > rządzi, najlepsze pomysły na rządzenie. A coz zrobil ten "gabinet cieni"? Jesli tacy profi byli ci z PO "fachowcy", to dlaczego nie mieli przygotowanych projektow ustaw juz PRZED wyborami???? 50 dni i tylko 4 projekty? Przecietnemu absolwentowi prawa zajeloby to kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
vytrisalov Jaroslaw, spec od gnoju 10.01.08, 21:14 smokpz napisał: A w tym kraju jest niestety sporo gnoju do > przerzucenia, po wyborach nie ma komu tego zrobic. Fakt, najlepszym fachowcem od przerzucania gnoju byl doborowy-oborowy Jaroslaw. Problem polega na tym, ze wyborcy wylali tego parobka na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Obawiam sie ze otumanieni sa tez z drugiej st 11.01.08, 18:50 smokpz napisał: > O tym jaka to PO jest dobra slysze od osob z mojego otoczenia jak > mantre. A ja wole efekty i zwyczajna prosta uczciwosc od pieknych > slow i usmiechow. A w tym kraju jest niestety sporo gnoju do > przerzucenia, po wyborach nie ma komu tego zrobic Niestety masz rację w sprawie gnoju. Wystarczy posłuchać prezesa tv Urbańskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
grajag Co się działo na oddziale prof. Religi przed pr.. 10.01.08, 20:15 Nie widziałam,żeby powiedział,że bez kasy nie będzie operacji.Na zachodzie nie musiałby "brać",bo za jedną by dostał co najmniej 10tys.dolarów,a robił ich dużo i dorze! Odpowiedz Link Zgłoś
jestemnanie Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 10.01.08, 22:00 rajag napisała: > Nie widziałam,żeby powiedział,że bez kasy nie będzie operacji.Na > zachodzie nie musiałby "brać",bo za jedną by dostał co najmniej > 10tys.dolarów,a robił ich dużo i dorze! Dostalby te 10 a i tak by bral jesli bral :) Takim zawsze malo ! Co to za cherlawe usprawiedliwienie niegodziwosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 11.01.08, 12:25 Tam gdzie daja te 10 tys za operacje nie ma przestrzeni ani potrzeby aby doplacac, widze to na codzien. Odpowiedz Link Zgłoś
fizklin Co się działo na oddziale prof. Religi przed pr.. 10.01.08, 20:20 Durlik to dyspozycyjny pajac. Przedtem jak na niego wsiedli do bylo mi go zal, ale wize ze niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
grajag Co się działo na oddziale prof. Religi przed pr.. 10.01.08, 20:23 Ludzie często sami dają/niestety!/prosząc np.o przyspieszenie,żeby to on robił,o lepszy pokój etc.Niekiedy trudno się oprzeć,moralnie naganne!!,ale szkody rodzin,którym biscy zmarli z powodu tej afery,są nieporównywalne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janowka89 Re: I tak z dra Mengele zrobili bohatera 10.01.08, 20:29 Fajna manipulacja poszeklu. "Obawiam się że jeszcze zapłaczemy za skutecznością i pryncypialnością PiS, bo na razie, po kilku miesiącach rządów nie widzę jakichkolwiek ale to jakichkolwiek konkretów!" Hmmm.... Wybory były pod koniec października 2007, mamy 10 stycznia 2008. Faktycznie "kilka miesięcy", całe dwa? Może poszeklu uczył się alternatywnej matematyki? Odpowiedz Link Zgłoś
karagandak Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 10.01.08, 20:38 smokpz : Dla ciebie jest OCZYWISTE , że Kopacz wyleci , OCZYWISTE , że Religa jest wspaniały itd,itd,itd. A dla mnie te twoje OCZYWISTOSCI nie są oczywiste. Niestety ! Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 szkoda że tych rewelacji nie opublikowano rok temu 10.01.08, 20:41 swoją drogą, "Kowalski" prędzej zrozumie starego nieudacznika, nawet zaleczonego, niż niepijącego łapówkarza Odpowiedz Link Zgłoś
littlewing Co się działo na oddziale prof. Religi przed pr.. 10.01.08, 20:43 Gratuluję PO i ich pupilkom "wspaniałego" wywiadu.Zal mi tylko człowieka- Prof.Religi ,że zapewne w przeszłosci krewnym lub powinowatym tych wspaniałych dziennikarek uratował zycie i dzis doczekał się takiego "uznania". Wydawało mi się ,ze są osoby na tym Swiecie ,którym w obliczu zasług nalezy sie zwykły szacunek.Mylę się :( Ludzi z tego Forum ciskajacych kamieniem w Prof.Religę proszę o zastanowienie się nad kazdym wypowiedzianym słowem.Warto. Griszę14 pozdrawiam .Widzę ,ze wie o kim pisze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Religa solidnie zapracował na takie uznanie 10.01.08, 20:55 zmarnował dwa lata służbie zdrowia. straszył ludzi, że jak nie będą mieli karty kredytowej to umrą na chodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Religa poszedł w politykę, odkąd delirium tremens 10.01.08, 20:46 uniemożliwiło mu wykonywanie zawodu. Niestety, do polityki selekcja jest u nas (i chyba nie tylko) negatywna. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Co się działo na oddziale prof. Religi przed pr.. 10.01.08, 20:53 Każdego mi szkoda , Gdyby posadzić wszystkich łapówkarzy w białych fartuchach to nim byś się dostał do szpitala to umarł byś kolego ze starości.:))) Jak byś nie miał sklerozy to można by było z tobą podyskutować. Po prostu zapomniałeś o "osiągnięciach" pis-u.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 10.01.08, 20:59 Wojna ma trwać, nie ma pozwolenia na normalność, nawet pan prof. Religa... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Ziobro, slyszysz? 10.01.08, 21:03 Ziobro, ty kan...o, przeczytaj to i zamknij sie. Przecziez nawet nieslawny rzecznik stanu wojennego mial wiecej taktu i rozsadku niz ty. Czy musisz swoja blazenada gnebic nieszcesliwego Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
zenon77 Re: Co się działo na oddziale prof. Religi przed 10.01.08, 21:10 Witam, Drogi Smoku, wyrzuć partyjne gazetki i zacznij myśleć. Tutaj masz zapowiedź wspomnianego koszyka: www.money.pl/archiwum/wiadomosci/artykul/religa;koszyk;swiadczen;gwarantowanych;w;2008;r;,188,0,233660.html Przypomnę Ci tylko, że tego koszyka nie ma do dziś... Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Co się działo na oddziale prof. Religi przed pr.. 10.01.08, 21:30 jest to absolutny przykład jak nisko może upaść człowiek i mówię to o tym ku..kim damskim tandemie. Już po tym skrócie Religa ma prawo podać Gó..aną,tego łajdaka UB- eckiego Durlika i te dwie dziennikarskie prostytutki do sądu.Jak tego nie zrobi to tak jakby dał sobie napluć w twarz. PS.Olejnik to także pomiot milicyjno -sbecki. O tej drugiej to można powiedzieć,to nie mały kublik,lecz duży kubeł pomyj w kobiecopodobnym opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 kultura wypowiedzi 10.01.08, 21:34 Coż za piękny przykład kulturalnej wypowiedzi. Czy, przyjmując na chwilę Twoją argumentację, jeśli Religa nie pozwie GW oraz Pań Redaktorek, to będzie oznaczało, że potwierdza, że wszystko to prawda, czy też będzie świadczyło, że jest ponad to wszystko, bo ma klasę. Wolałbym to drugie, ale boję się, że będzie to pierwsze. bokassa napisał: > jest to absolutny przykład jak nisko może upaść człowiek i mówię to > o tym ku..kim damskim tandemie. > Już po tym skrócie Religa ma prawo podać Gó..aną,tego łajdaka UB- > eckiego Durlika i te dwie dziennikarskie prostytutki do sądu.Jak > tego nie zrobi to tak jakby dał sobie napluć w twarz. > PS.Olejnik to także pomiot milicyjno -sbecki. > O tej drugiej to można powiedzieć,to nie mały kublik,lecz duży kubeł > pomyj w kobiecopodobnym opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Klasa klasą ale honoru trzeba bronić 10.01.08, 22:04 gdybyś nie wiedział co to honor to tu jest link pl.wikipedia.org/wiki/Honor_%28poj%C4%99cie_moralne%29 a obok rycina jak w dawnych czasach honoru broniono. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Re: Klasa klasą ale honoru trzeba bronić 10.01.08, 23:07 Zamieszczona tam lista zachowań uznawanych za niehonorowe to wypisz, wymaluj lista zachowań członków PiS. smokpz napisał: > gdybyś nie wiedział co to honor to tu jest link > pl.wikipedia.org/wiki/Honor_%28poj%C4%99cie_moralne%29 a obok > rycina jak w dawnych czasach honoru broniono. Odpowiedz Link Zgłoś
vytrisalov Bokassa, spadaj do Konga, tam twoje miejsce 10.01.08, 22:21 Bokassa, twoj jezyk jest pewnie taki jak twoj ryj.I tu przepraszam wszystkich Murzynow, bo sa 100-kroc sympatyczniejsi od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 PIS-owskie medialne kreowanie rzeczywistoci.. 10.01.08, 21:53 Mirosław Garlicki kardiochirurg z Centralnego Szpitala Klinicznego MSWiA zatrzymany w poniedziałek jest bezwzględnym i cynicznym łapówkarzem. Wiadomo o kilkunastu tajemniczych zgonach, do których doszło w szpitalu. Mirosławowi Garlickiemu postawiono 20 zarzutów, w tym zarzut zabójstwa - ogłosił na specjalnej konferencji minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro. - np.GW 2007.02.12 - Kiedy byłem już na dziedzińcu, przybiegł pan Kamiński i podniesionym głosem życzył mi miłego pobytu "w sanatorium" - mówi Mirosław G., kardiochirurg ze szpitala MSWiA w rozmowie z Teresą Torańską, opublikowanej w dzisiejszym "Dużym Formacie". - Minister Kamiński nigdy nie spotkał się osobiście z doktorem G. - odpowiada rzecznik CBA Temistokles Brodowski w rozmowie z portalem Gazeta.pl. - O północy, albo trochę później, spotkałem się z szefem CBA. - Mariuszem Kamińskim? - Po raz pierwszy zetknąłem się z językiem, którego nie rozumiałem. Był to język żołniersko-rynsztokowy. - Urzędował w nocy? - Nie wiem, która była dokładnie, może pierwsza w nocy. Zdjęto mi kajdanki i zaprowadzono do jakiegoś pokoju, weszło dwóch panów - dyrektor i ktoś jeszcze. Usiedli i dyrektor poinformował, że z paragrafu 148, czyli za zabójstwo, grozi mi dożywocie lub co najmniej 25 lat. A do tego dochodzi jeszcze korupcja itd. Pokazał mi odpowiednie artykuły w kodeksie karnym. Usłyszałem, że owszem, jestem dobrym lekarzem, ale on - dał mi do zrozumienia - jest jeszcze lepszy. Jest najlepszym śledczym nowej, czyli IV Rzeczypospolitej. -cyt, GW 2007.07.30 PIS-owskie medialne kreowanie rzeczywistośći rodem z lat 60 PRL-u w 21wieku w 4 RP. Minister sprawiedliwości był w tym przedstawieniu prokuratorem ,sędzią i rzecznikiem prasowym sądu bez odbycia procesu. Szef CBA Mariusz Kamiński też pokazał klasę... A obecnie jak to jest możliwe iż Mirosław Garlicki nie jest już przestępcą przy takich mocnych oskarżeniach o popełnienie ciężkich przestępstw? Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp łapówkarz ulubionym bohaterem Wybiórczej ! 10.01.08, 21:55 Dr G. co nuż występuje w GW jako symbol IIIRP uciskanej przez IVRP, czy naczelny może się bardziej kompromitować? Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Gdzie jest sens tego 10.01.08, 21:58 "Ten artykuł to przykład jak można się ześwinić jako dziennikarz i napisać coś równie obraźliwego." coś w tym jest co tu napisano. w artykule jest : "Okazało się, że jest tam taki młody doktor Garlicki, niezwykle sprawny technicznie, dyspozycyjny, może w każdej chwili wsiąść do samolotu i pobrać serce, przeszczepić a pacjenci przeżywają." A nawet więcej, ukrytą kamerą nagrano jak gość przyjmował koperty w książkach. Gwoli dziennikarskiej rzetelności powinno się to podać choć z drugiej strony każdy dociekliwy mógł to zobaczyć w TV. PO ukradło Relidze ustawy i podało za swoje więc Religę trzeba zniszczyć. Monika Olejnik pewnikiem szykuje się do TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 PIS to przedszkole.. 10.01.08, 22:06 Nawet nie chciało im się rządzić a podobno to taka frajda... Niech PIS-owszczycy nie ujadają jaka to im krzywda. PIS to przedszkole banda nieudaczników i tyle. Mieli swój czas nie umieli go wykorzystać to kij im w oko, niech się ślinią i wyją. Zwycięzca ma zawsze rację. Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Czyli jak cię dźgną nożem na dyskotece 10.01.08, 22:13 rozumiem że sąd ma powiedzieć 'zwycięsca ma zawsze rację'? Czy to Polska wg PO,? Hmmm, sprawcy głośnych morderstw w Warszawie z lat 90. (np. zabójca studenta z PW) wciąż chodzą na wolności... Odpowiedz Link Zgłoś
1group Sieroty po pisie? 10.01.08, 22:13 Iluż tu zwolenników oberpropkuratora nieudacznika Ziobry? A ilu wrogów Gazety! Jak wam się tak GW nie podoba,dlaczego piszecie na jej forum? Odpowiedz Link Zgłoś
brrr3 Nie Garlicki jest dnem ani Religa..dnem jest GW i 10.01.08, 22:09 ten mosiek bredzący pod dyktando i na zamówienie. GW od dawna jest już brukowcem, brukowcem najniższego rzędu. Ten "artykuł" to tylko kolejny na to dowód. Dno tylko obniża się coraz bardziej. Wszystkim mądrusiom przeciwstawiającym Religę pan G...powiem jedno... Można krytykować Religę jako ministra....ale odnoszenie jego osiągnięć jako kardiochirurga, czy później kierownika, dyrektora szpitali klinicznych w Zabrzu czy Aninie...do pana G i jego osiągnięć jest żenujące. Gdziekolwiek Religa był to wbrew ględzeniu kogokolwiek pozostawił za sobą świetne zespoły kardiochirurgiczne ( Zabrze , dziś jedno z lepszych w EU ) czy jak w Aninie Religa potrzebował tygodnia by wprowadzić dyżur całodobowy hemodynamiczny ( co jakoś nieudawało się latami)a aresztowanie pana G zatrzymało pracę całego oddziału kardiochirurgii...nikt nie miał prawa operować... poprostu żenada...kogoś do operowania trza było ściągać w trybie nagłym z Łodzi ! Rzeczywiście ma gw przeciwwagę dla Religii. Rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Nie Garlicki jest dnem ani Religa..dnem jest 10.01.08, 22:44 Rzygasz własnym gównem. Czy po udanej kuracji u dr R? Odpowiedz Link Zgłoś
brrr3 Re: Nie Garlicki jest dnem ani Religa..dnem jest 10.01.08, 23:00 Teraz Ci lepiej ? Argumentu jednak brak... ? Odpowiedz Link Zgłoś