Gość: dagarts IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 15:14 Czy na wyspę Murter jest most bezpłatny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Darek Re: Wyspa Murter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:34 Tak W zeszłym roku się naciąłem,bo gdzieś przeczytałem, że jest płatny i otwierany 2 razy dziennie. Więc gnałem jak szalony autostradą 140km/h aby zdążyć. Okazało się że most jest bezpłatny, zamykany 2 razy na dzień około 9 i 17 na 30 minut, a most mie ma więcej jak 15 metrów. Więc dopiero jak go przejechałem, to zauważyłem że już po:) Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagarts Re: Wyspa Murter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 17:08 A co możesz powiedzieć o samej wyspie? Może jakieś campingi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Wyspa Murter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 18:18 Byliśmy na przełomie sierpnia i września. Około 27.08 - 03.09 Kempingi są 2 (które znam:), jedno nad samym morzem, z drugiej strony wyspy, jakby w porcie jachtowym, drugie na środku wyspy . Ale wyspa jest dość duża, i zaraz po przeprawie za mostem też pewnie coś jest, ale ja jechałem w kierunku Jezer. Ale proponuję przekalkulować, jak to wychodzi cenowo Bo cemping chyba ok. 15-18 euro/2 osoby, namiot, samochód A pokój za 20 euro, my znaleźliśmy apartament za 25 euro (wyjściowa była 27 euro), z czego dosłownie 150 metrów do głównego centrum miasta Murter, więc pytanie czy warto camping. Generalnie takie są relacje cenowe, że do pokoju/apartamentu, jak dobrze poszukasz dopłacasz 5euro za dobę, a to jest niewiele, jak podsumujesz koszty na 2 tygodnie. A z tego cempingu na plaży do miasta jest ładny kawałek myślę że ze 30minut, a z tego w górach to chyba z 15, albo więcej, ale nie wiem dokładnie bo nigdy nie szedłem:) Może jest coś bliżej, tylko raczej pewnie są to nieoficjalne pola namiotowe, i dopiero na miejscu jak będziesz, to je znajdziesz:) Tutaj masz kilka zdjęć plaży w Jezerach nautilus.com.pl/index.php?go=oferta Poszukaj turystyki nurkowej -> chorwacja. To nie jest krypto reklama, po prostu, korzystałem z ich usług, więc wiem że jest kilka zdjęć plaży, przyzwoitej zresztą:) Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Wyspa Murter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 18:22 W 3 słowach:) - można znaleźć zaciszne plaże, miejsc, i to sporo - można coś zjeść w knajpkach - dość spokojnie, bardzo mi się podobało - dyskotek raczej nie ma Miły wyspiarski klimat, Potem pojechałem na Hvar, jak w bajce, ale jakbym jeszcze raz miał jechać, w te miejsca to i tak bym wybrał 5 dni na Murterze, 3 dni na Hvarze:) Ale kto co lubi:) Darek Odpowiedz Link Zgłoś