organmaster Wielka Orkiestra zagra z głową! 13.01.08, 14:17 charyzmatyczny premier, charyzmatyczny owsiak - grają, w orkiestrze, wielkiej orkiestrze; a instrumenty? ... no cóż - znane z poradnika małego socjotechnika Odpowiedz Link Zgłoś
carwszechrusi A ile kosztują te loty? 13.01.08, 14:31 Lepiej żeby PLL LOT kase z wachy i amortyzacji samolotu przekazały na dzieciaki. A nie samolotem dupsko wozić! Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Wielka Orkiestra zagra z głową! 13.01.08, 14:44 Akcja była by dobra gdyby nie: rząd szasta pieniędzmi podatnika na lewo i prawo,dotacje dla o.Rydzyka .zakupy słodyczy i napojów dla pracowników ministerstw itp.Prezydent co tydzień leci samolotem do Gdańska,a młodzież niech zbiera na służbę zdrowia.IDIOTYZM. Odpowiedz Link Zgłoś
gaelic04 A co PO-zostało?Tylko iść na żebry? 13.01.08, 14:52 Cud tylko mniemany.Rzekomy gabinet cieni to cieniasy! Projektów i pomysłów brak!PO-zostaje tylko iść na... żebry! Odpowiedz Link Zgłoś
stefanhenryk Wielka Orkiestra zagra z głową! 13.01.08, 15:04 Przykro mi że złamano zasadę , iż jest to nasze święto , a nie politycznych hien , nie ważne ,jakiej one są maści.Różne tuski,kaczory czy kwachy nie miały do tej pory prawa wstępu na te salony. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jak ich nie stać to niech umierają 13.01.08, 15:10 liberalny_wojownik napisał: > Jak ich rodzice to nieudacznicy życiowi i nie mogą zapłacić za leczenie dzieci > to mnie to nie obchodzi. Precz z tym socjalistą Owsiakiem! Niech żyje liberaliz > m! Nic mnie nie bawi bardziej, niz PiSie glupie scierwo podajace sie za liberala, gdybys bucu chociaz wiedzial na czym liberalizm polega, gdybys bucu PiSi chociaz wiedzial co to socjalizm, ale ty glupi jestes, dlatego nie potrafisz byc soba, i sam od siebie wyrazic swojego wlasnego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
zuz_anna49 Re: Jak ich nie stać to niech umierają 13.01.08, 15:18 A powiesz to, kretynie, rodzicom chorych dzieci? A po co ty żyjesz, gnido. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jak ich nie stać to niech umierają 13.01.08, 15:20 zuz_anna49 napisała: > A powiesz to, kretynie, rodzicom chorych dzieci? A po co ty żyjesz, > gnido. Ta menda zyje po to, by innym mendom z PiS zylo sie lepiej...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
liberalny_wojownik Re: Jak ich nie stać to niech umierają 13.01.08, 16:03 PiS to socjaliści tacy jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jak ich nie stać to niech umierają 13.01.08, 15:13 liberalny_wojownik napisał: > sprywatyzować wszystko: szpitale, szkoły i tyle. A jak kogoś nie stać to co mni > e > obchodzi to. Ja śpię na kasie, a robią na mnie frajerzy pracownicy za 900 zł i > mnie stać. Precz z socjalizmem! Jestes glupim PiSim prowokatorem, ludzie dzieki tobie beda mogli dostrzec, jak wredna, podla partia jest PiS, dziekuje ci za otwarcie oczu tym, ktorzy jeszcze maja resztki wiary w braci kaczynskich i takich jak ty PiSich ciot...:DDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
liberalny_wojownik Re: Jak ich nie stać to niech umierają 13.01.08, 16:04 PiS to socjaliści! Nie mam z nimi nic wspólnego, za to ty dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
zuz_anna49 Wielka Orkiestra zagra z głową! 13.01.08, 15:13 Odpowiem aaronowi scheiberowi. Nie chcesz, nie daj pieniędzy. Twoja zasmarkana sprawa, ale nie krytykuj kogoś, kto wyręcza od lat to chore państwo. To nasze władze mają święty obowiązek dbać o obywateli, zwłaszcza o słabszych. Ponieważ tego nie robi, robi to Jurek i chwała Mu za to. Rozlicza się ze zbiórek co roku co do grosza. Czy to samo można powiedzieć n.p. o Caritasie? Tak,że zanim głąbie zaczniesz obrażać uczciwych ludzi, zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster Re: Wielka Orkiestra zagra z głową! 13.01.08, 16:21 inwektyw to ja nie użyję, ale ty w biodro kopana zuzanno, nie kalaj naszego państwa; nie jątrz, że niby gdyby nie jurek itp. itd. ... ja ci zuza mówię: gdydy nie józek!, gdyby nie józek!... pamiętaj! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 zuza a kiedy polska nie byla chora,raz ja juz 13.01.08, 17:47 uratowano rozbierajac,prusaki i austriacy wychowali troche polakow .ruskie zato tylko rozpily. Odpowiedz Link Zgłoś
zuz_anna49 Re: Tusk nawet żebrać nie potrafi, zasady żebract 13.01.08, 15:14 Wiesz co, kretyn jesteś i tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Pomyliło ci się żebractwo z kwestą 13.01.08, 15:16 Nic dziwnego, nieudacnicy z reguły nic nie potrafią z siebie dać za to krytykuja innych. Nie dałeś to nie krytykuj, krytykujesz zorganizuj swoją akcję. Kwoty zebrane do tej pory świadczą o pozytywnej reakcji społóeczeństwa. Mam nadzieje że Ty ani twoja rodzina nie będzie musiała korzystać ze wsparcia ludzi którymi gardzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_schreiber kwestujący powinien stać z boku i cicho czekać na 13.01.08, 15:37 na datki a w żadnym wypadku nie może atakować przechodniów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd kwestujący powinien na kleczkach przed świątynią 13.01.08, 16:15 TV z oczami w słup w drżących rekach dzierżyć puszkę Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Sam stań z boku i nie marudź. 13.01.08, 23:12 Straszna jęczydoopa z ciebie, najlepiej spuść z krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Wielka Orkiestra jest po to żeby mieć PEWNY Z 13.01.08, 15:19 Daj ch...ju chc 100 zl do jakiegos szpitala, jak to zroisz bedziesz mogl wydzierac swoja faszystowska PiSia morde o pieniadze ktore dali ludzie na szpitale, daj ch...ju PiSi przyklad ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf Re: Wielka Orkiestra jest po to żeby mieć PEWNY Z 13.01.08, 15:33 Płacę na szpitale tysiące - nazywają się PIT,VAT,AKCYZA i tysiące innych podatków i opłat. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Wielka Orkiestra jest po to żeby mieć PEWNY Z 13.01.08, 21:44 nie tłumacz im, oni są zaślepieni, owsiak = rydzyk - te same metody Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Wielka Orkiestra jest po to żeby mieć PEWNY Z 14.01.08, 06:55 Metody może podobne ale cele zgoła inne :) Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Wielka Orkiestra jest po to żeby mieć PEWNY Z 14.01.08, 12:28 i dobrze że inne, cieszę się że jakieś dzieci będą dzięki tej akcji leczone, tylko należy rozwiązać przyczynę takich potrzeb a nie ją łatać od góry - bo to nie pomoże większości, a rozwiązanie przyczyny tak ... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok należy, należy, należy................. 14.01.08, 16:05 oj moj misiu, słodki jestes, słodki. Odpowiedz Link Zgłoś
michust kwestujacy zlodziejem dosyc marnym 13.01.08, 15:36 mieszkam w irlandii w tipperary (male miasteczko na poludniu kraju) kilka miesiecy temu otwarto tutaj polski sklep :) dzisiaj odbieralem zone z pracy i wstapilismy do sklepu kupic kilka drobiazgow weszlismy do srodka a tu puszki wosp mysle sobie damy chociaz troszke zazartowalem gdzie identyfikator sprzedawca ze na zapleczu i wstaje co by przyniesc ja mowie ze nie trzeba wierze na slowo wszystko ok :) zakupilismy jakies tam drobiazgi za 11euro zona dala 20 i w mmomencie gdy pan oddawal reszte ja mowie ze reszta do puszki to niewiele ale zawsze cos i wyszedlem zona za mna wyszlismy ze sklepu wsiadamy do auta a ona mi mowi wiesz ten gosciu 5 schowal do kasy do puszki wrzocil tylko drobne ja mowie ze nie moze byc a ona na to ze specjalnie sie odwrocila jak wychodzilismy i widziala coz wierze zonie a panu w sklepie gwarantuje ze sprzedaz spadnie bo w polsa spolecznosc zna sie w tipp i osobiscie powiedomie kazdego kogo znam :) nie jestem zwolennikiem wosp ale zawsze cosik tam dokladam siema Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf Święto Serca czy Pieniądza? 13.01.08, 15:42 Owsiak wydaje miliony na funkcjowanie swojej "fundacji" wiadomosci.onet.pl/8556,1212590,,5,temat.html Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Święto Serca czy Pieniądza?.... herr_wolf ? 14.01.08, 00:26 Spytaj się RYDZOLA czy ma serce wydzierając symbol szatana z państwowej kasy na swoje diabelskie pomysły...... jak zrobi odwierty to będzie miał bliżej do swego mocodawcy........ Odpowiedz Link Zgłoś
lecoqsportif We Wroclawiu fajne licytacje 13.01.08, 16:12 Wroclawskie RADIO LUZ robi licytacje przedmiotow zrobionych przez wiezniow - www.radioluz.pwr.wroc.pl/wosp - slucham, ceny sa na studencka kieszen, fajna sprawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
goborrr Patrzcie Moherki Ile Kasy Już Poszło Dla Dzieci !! 13.01.08, 23:18 PATRZCIE MOHERKI ILE KASY JUŻ POSZŁO I GDZIE : www.wosp.org.pl/medycyna/index.php/20/2 a ile wasz ojciec dyrektor dał jakiemuś dziecku ? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Patrzcie Moherki Ile Kasy Już Poszło Dla Dzie 14.01.08, 01:31 dlaczego jako argument przytaczasz ojca tranzystora? i co masz z tymi moherami... Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 ile kosztuje godzina lotu helikopterem? 14.01.08, 08:47 Wiesz dlaczego Owsiak lata samolotem i helikopterem? To odpowiada żywotnym potrzebom gawiedzi On otwiera oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówi - to nie jest moje ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest samolot wydzierżawiony z instytucji państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
goborrr Moher to stan umysłu... 14.01.08, 11:43 Moher to stan umysłu (o ile można tak powiedzieć)... Żeby zostać moherem nie koniecznie trzeba słuchać radyja. Trzeba nie mieć społecznej wyobraźni i chęci bezinteresownej pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo A parę lat temu Kościół Katolicki próbował zdystan 13.01.08, 16:15 sować WOŚP ze swoją akcją Caritasu. Niestety, nie wypaliło i dobrze. Tam z każdej złotówki na potrzebujących trafią grosze, a reszta na wydatki tłustych katabasów w sutannach. Macie jednak rację, że nachalność wolontariuszy bywa irytująca, a jedynym ratunkiem to serduszko na przodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner czy zespoly graja za kase czy za darmo ?? 13.01.08, 16:20 czy ktos wie i moze powiedziec, czy te zespoly, ktore graja w WOSP po miastach robia to za darmo czy za kase ? Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner Re: czy zespoly graja za kase czy za darmo ?? 13.01.08, 16:20 i drugie pytanie, czy na tych imprezach sprzedawane jest piwo lub inne alkohole ? halfilner napisał: > czy ktos wie i moze powiedziec, czy te zespoly, > ktore graja w WOSP po miastach robia to za darmo czy za kase ? Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 a ja zbieram na narkotyki i alkohol ... 13.01.08, 18:34 ..dla palikota i szenszynyl..*}= Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: a ja zbieram na narkotyki i alkohol ... 13.01.08, 23:51 dyletant5 napisał: > ..dla palikota i szenszynyl..*}= Zgłoś zapotrzebowanie do kancelarii prezydenta,tam masz wszystko w jednym : dealera narkotyków jak i najwyższe wydatki w historii na alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
yardpl Re: czy zespoly graja za kase czy za darmo ?? 13.01.08, 23:58 za darmo, a nawet więcej dają od siebie bo trzeba przyjechać ze sprzętem własnym transportem... Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Wielka Orkiestra zagra z głową! 13.01.08, 16:24 Kto nie lubi Jurka Owsiaka i WOŚP? Pewnie "Łojciec Grzyb", bo obawia się, że jakaś staruszka mogłaby wrzucić pieniążki na ratowanie dzieci, a nie na jego imperium i zachcianki. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner pompom - pytanie 13.01.08, 16:28 odpowiedz, czy zespoly graja za kase czy za darmo ? kto placi za logistyke WOSP ( samolot, helikopter, eskorta policji, organizacje imprez, sceny sluzb porzadkowych itp ) ? to przeciez kosztuje... a ja sie tylko pytam bo nie wiem pompompom napisała: > Kto nie lubi Jurka Owsiaka i WOŚP? Pewnie "Łojciec Grzyb", bo obawia > się, że jakaś staruszka mogłaby wrzucić pieniążki na ratowanie > dzieci, a nie na jego imperium i zachcianki. Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 niech mu ktoś powie, że skończyła się już kampania 13.01.08, 16:30 niech mu ktoś powie, że skończyła się już kampania wyborcza i niech weźmie się do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 CZYtajcie 13.01.08, 16:45 . A JAM TYLKO KILKA PYTAŃ DO BĘCWAŁÓW ANTY ORKIESTROWYCH: CO ROBI NAJWIĘKSZA PSEUDO KATOLICKA FUNDACJA CARITAS? TAKICH PRZEWAŁEK FINANSOWYCH, TO NAWET U RUSKA NIE ZOBACZYSZ. A CO ROBI ŚW.RYDZ? NIC! BO PIER DOLI WSZYSTKO I WSZYSTKICH. KASA MU LECI ZA FRIKO. BO TAK SOBIE WYMYŚLIŁ. I TAK MU CO NIEKTÓRZY DECYDENCI W TYM POMAGAJĄ. PRZED TWIERDZĄ ŚW.RYDZA W TORUNIU, ZNAJDUJE SIĘ SZYLD: NIE UDZIELAMY WSPARCIA FINANSOWEGO I MATERIALNEGO. ALE JEST TABLICA Z WYKAZEM KONT NA KTÓRE NALEŻY WPŁACAĆ KASĘ NA UTRZYMANIE TEGO PRZEDSIĘBIORCY. I TO JEST DLA MNIE NAJWIĘKSZY BÓL. I TAKA KANALIA , TEN SZATAN Z TORUNIA, ŚMIE PODWAŻAĆ ZASADNOŚĆ DZIAŁAŃ OWSIAKA? Odpowiedz Link Zgłoś
elly666 Re: CZYtajcie 13.01.08, 16:59 a ja sie smieje z beclawow co dali sie oglupic mistrzowi hohsztplerki - Jerzemu Owsikowi. pistolet13 napisał: > . A JAM TYLKO KILKA PYTAŃ DO BĘCWAŁÓW ANTY ORKIESTROWYCH: Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne elly666 juz nie jestes "halfilner"?????? 13.01.08, 17:54 elly666 napisała: > a ja sie smieje z beclawow co dali sie oglupic mistrzowi > hohsztplerki - Jerzemu Owsikowi. > > > pistolet13 napisał: > > > . A JAM TYLKO KILKA PYTAŃ DO BĘCWAŁÓW ANTY ORKIESTROWYCH: Odpowiedz Link Zgłoś
klinemgo Słuszna uwaga - samolot kosztuje 13.01.08, 17:26 Pan Prezydent kilka razy w miesiącu a zdarza się że i w tygodniu lata do Gdańska i z powrotem. Czy nie mógłby choć raz w roku pozwolić Jurkowi skorzystać ze swojego transportu? Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Niedziela jest,mochery do kościoła 13.01.08, 17:43 Jakby przyznali fundacji Owsiaka 27 mln za frajer,to te dziesiatki tysięcy dzieciaków nie musiałoby zapi*rdalać przez kilkanaście godzin żeby uzbierać 4,5 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Niedziela jest,mochery do kościoła 13.01.08, 17:53 moze Muchomor tez ma problemy laryngologiczne, ale za 27 mln to musza byc oooooooogromne Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 a populisci do burdelu ........................... 13.01.08, 18:36 pies_na_prawizne napisał: > moze Muchomor tez ma problemy laryngologiczne, ale za 27 mln to > musza byc oooooooogromne Odpowiedz Link Zgłoś
gallarr Re: Niedziela jest,mochery do kościoła 13.01.08, 21:57 cicho, to przecież na uczelnie! Żeby sie nam ludzie kształcili! Uczelnia katolicka oczywiście, najlepiej żeby wyhodowano tam populistów i ludzi skłonnych głosić dobre imię Kościoła Katolickiego Z Ojcem Rydzykiem na czele, ot co;) Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Gdzie sie podziały pieniądze 13.01.08, 17:51 zebrane przez Caritas dla rodzin ofiar zawalonej hali katowickiej Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Gdzie sie podziały pieniądze 13.01.08, 17:53 vinc0 napisał: > zebrane przez Caritas dla rodzin ofiar zawalonej hali katowickiej ----------------- wlasnie!!!!jakos cisza w eterze w tej kwestii!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Cud Tuseka , przyszyto glowe orkiestrze czy 13.01.08, 17:55 Owsikowi? Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny Owsiak to zlodziej udaje o. Rydzyka 13.01.08, 18:34 precz z komuchem muchomorem, kasiore robi ze sfoja zonka, Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 za słowo zlodziej 14.01.08, 09:39 Jurek Owsiak powinien cię pozwac do sądu klechowa szmato, bo w przeciwieństwie do waszych przedstawicieli klechowych typu Rydzol on z wszystkiego zawsze sie rozlicza i jego rozliczenia sa dostępne do publicznej wiadomości, to tak gwoli scisłości Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek-23 producenci zacierają... 13.01.08, 20:09 rączki..Wraz z każdą zebraną złotówką cieszą się bardziej..szkoda tylko,ze nie ma zbiórek na górników i pielęgniarki tylko na i tak bajońsko bogatych producentów i dystrybutorów sprzętu Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 To już połowa z tego co fontanna we Wrocławiu 13.01.08, 20:35 wspaniały sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 jak masz jakis problem z głową to lecz się głąbie! 13.01.08, 23:53 fontanna kosztowała 2 mln a to co robi Owsiak przez te 16 lat to wiecej niz dla ludzi zrobił kler przez 2000 lat swego istnienia POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Owsiak byłby szanowany przez każdego gdyby 13.01.08, 20:37 nie bawił sie w politykę i nie pluł na Kościół, tylko spokojnie pomagał ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w WOŚP to coś wymyślonego w III RP! 13.01.08, 20:50 Jestem dumny z mojego kraju i z wospu. Jurek tak dalej do konca swiata i o jeden dzien dluzej. Wstyd ze kosciol jest przeciwny i ostro zwalcza ta szlachetna akcje. Taki caritas to sie nigdy nie rozlicza i nie wiadomo na co pojdzie kasa ktora sie da. Odpowiedz Link Zgłoś