presentation1 19.01.08, 15:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gieroy_asfalta Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 15:36 znowu ruskie kompleksy wyłażą. Niedopici i sfrustrowani wiecznie..... Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 Polska powinna posiadac bron jadrowa 19.01.08, 16:00 i wtedy bedzie odstraszac rosyjski atak atomowy Odpowiedz Link Zgłoś
absolutne_fantastico A może czas rozpocząć współpracę zamiast się 19.01.08, 16:12 wzajemnie straszyć? Polska nie ma prawdziwych sprzymierzeńców. Po pierwsze wchodzi w grę położenie geopolityczne, po drugie kolejne rządy, które nie potrafią prowadzić umiarkowanej polityki zagranicznej, kolejni ministrowie ciskają się ze skrajności w skrajność... Po trzecie - duma narodowa. Piękna rzecz, ale w polityce liczy się umiejętność wypracowywania kompromisów, nie ideały. Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: A może czas rozpocząć współpracę zamiast się 19.01.08, 16:42 Jestem za na zasadach rownoprawnych i poszanowania swych interesow polityczno-gospodarczych. Ale Putinowcy sami sobie strzelili gola ta wypowiedzią generała, pomagając naszej dyplomacji wykazać jankesom realne zagrożenie w wyniku zgody na tarcze. Trudno odrabiać stracony czas a tym bardziej zmieniać przyjęte zobowiązania poprzedników. Obecnie Amerykanom zależy bardzo na szybkim uruchomieniu sytemu tarczy w obliczu rosnącego dozbrajania krajów islamskich i Iranu jak i nie tyle czerwonej Korei, co dynamicznie rosnących Chin i nie obliczalnej Rosji. Nasz rząd winien wynegocjować jako warunek zgody, instalacje nowszego systemu przeciw rakietowo- lotniczego niż Patriot, kompletnego systemu THAAD, z co najmniej sześcioma bateriami wyrzutni, radarami i punktami dowodzenia zastępując przestarzały posowiecki system Krug skutecznie chroniąc naszych granic od lądu jak i morza. Oprócz tego powinniśmy zabiegać o doposażenie naszej MW choćby w 20 letnie fregaty, korwety rakietowe czy okręty podwodne by zrównoważyć wielkie siły MW Rosji zgromadzone w Kaliningradzie 100 mil od naszych granic pokojowo zacumowane. System tarczy wymaga osłony myśliwsko - szturmowej w liczbie kilkunastu F-18 i Apaczów. Jeśli tym zajmą sie fachowcy i nie przekupni politycy z wyobraźnią to można liczyć na sukces WP i naszego bezpieczeństwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
absolutne_fantastico Re: A może czas rozpocząć współpracę zamiast się 19.01.08, 16:57 Oczywiście! Tylko widzisz, realna groźba ze strony Rosji spowoduje, że jankesi budując tarczę w Polsce nie dozbroją jej dostatecznie mocno, aby odeprzeć atak. Chcą budować system zbrojny, ale jest jeszcze kwestia nakładów finansowych. Tym bardziej niemiałbym nic przeciwko tak potężnie uzbrojonej tarczy, gdyby USA pokryło koszty. Jeżeli natomiast Polska będzie zmuszona wyłożyć część pieniędzy, należałoby zorganizować referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
norman_bates No i gdzie te sukcesy w polityce zagranicznej... 19.01.08, 19:14 ...her Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Czołgający się Kaczyńscy, płaszcząca się Fotyga... 19.01.08, 19:32 Przed Amerykanami, czyli wg. Jarka "najnowocześniejszym państwem swiata", ignoranta i nieuka. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Kaczory działają na szkodę Polski!!! 19.01.08, 22:55 Wszystko co Kaczory (tzw. "zjawisko biologiczne") zrobiły będąc u władzy, było na rękę Putinowi. Nie znam ani jednego przykładu (skutecznych) działań Kaczorów, które by były przeciwko Putinowi. Niektórzy twierdzą, że to wynika z braku kompetencji Kaczorów i Fotygi. Ja zaś jestem zdania, że to była świadoma polityka popierania Putina, który (być może) ma na Jarka różne materiały. Życie Jarka jest bowiem pełne tajemnic i mrocznych (być może sprośnych) sekretów. Takie sekrety często bardzo osłabiają polityka. Staje się on podatny na szantaż i manipulacje. Ostatnim akordem polityki PiSu całkowicie podporządkowanej Putinowi jest oczywiście torpedowanie negocjacji polskiego rządu w sprawie tarczy. Kaczory starają się za wszelką cenę nie dopuścić aby amerykanie zmodernizowali polską armię. Jestem przekonany że rozkaz torpedowania wydał Putin. Jemu nie w smak byłoby mieć pod bokiem armię równie nowoczesną jak np. izraelska, na którą amerykanie wydają miliardy dolarów rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu555 Re: A może czas rozpocząć współpracę zamiast się 04.02.08, 02:34 ludzie, rosja nie jest jakims tam strasznym nieobliczalnym krajem. Wrecz przeciwnie tu strona zachodnia (USA/UK) pchnie sie w konfrontacje. rosjanie groza bronia atomowa bo sa popychani. usa twierdzi ze bedzie grac w wojne prewencyjna a rosjanie odpowiadaja ze zachod nie ma monopolii na wojne prewencyja ani na wojne termojadrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzoniebieski Re:" Fachowiec": 6 baterii przeciwlotniczych 19.01.08, 17:11 zrównoważy rosyjskie zagrożenie! Nie obraź się rosol4, ale tacy fachowcy jak ty, to większe zagrożenie dla bezpieczeństwa Polski niż ruskie rakiety!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir hehe masz rację 19.01.08, 21:47 Poza tym Polska powinna głównie polegać na swoich siłach zbrojnych i sama produkować i eksportować uzbrojenie, a nie kupować licencje i stary złom. Poza tym nie powinniśmy liczyć na sojuszników. Nie raz już w historii zawiedliśmy się na sojusznikach. W polityce nie ma sentymentów, musimy polegać na sobie. Amerykanie zawsze nas bezczelnie wykorzystywali i wykorzystywać będą tak długo jak na to im pozwolimy. Za Irak powinniśmy dostać high-tech, tak, żebyśmy sami mogli produkować dobre uzbrojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: A może czas rozpocząć współpracę zamiast się 20.01.08, 03:13 rosol4 napisał: .... chroniąc naszych granic od lądu > jak i morza. > Oprócz tego powinniśmy zabiegać o doposażenie naszej MW choćby w 20 > letnie fregaty, korwety rakietowe czy okręty podwodne by zrównoważyć > wielkie siły MW Rosji zgromadzone w Kaliningradzie 100 mil od > naszych granic pokojowo zacumowane. > System tarczy wymaga osłony myśliwsko - szturmowej w liczbie > kilkunastu F-18 i Apaczów. > Jeśli tym zajmą sie fachowcy i nie przekupni politycy z wyobraźnią > to można liczyć na sukces WP i naszego bezpieczeństwa.. Co to bylo?? fajne ,ale to chyba jakis swoj sen opowiedziales?? Od kiedy to sie dozbraja mieso armatnie?? Po to nas maja przeciez zeby bylo co pisac w gazetach po ataku - ile to cial walecznych Nadwislan lezy na ulicach i placach i beda piekne zdjecia ruin stolicy w znanych magazynach. Cos Cie wyobraznia zawiodla? Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu555 Re: A może czas rozpocząć współpracę zamiast się 04.02.08, 02:28 dobrze mowisz Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Polska powinna posiadac bron jadrowa 19.01.08, 16:14 borow4 napisał: > i wtedy bedzie odstraszac rosyjski atak atomowy ============================================ A tak naprawde, kto Nam gwarantuje, jakiego rodzaju bedzie te 10 balistycznych rakiet zwanych "tarcza"? Bo jezeli przemyca np. piec glowic nuklearnych do gotowych silosow, to na pomiaukiwania protestow juz bedzie za pozno. Kto i jak jankesow sprawdzi, jakie badziewie sprowadziliby na teren Polski? Przeciez nikt z polskich wladz nie bedzie przeprowadzac inspekcji amerykanskiego wyposazenia i podziemnych, supertajnych instalacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Polski rząd nigdy się nie boi. Zawsze może zwiać 19.01.08, 17:24 przez Zaleszczyki być "rzędem na emigracji" i czule pochylać się nad losem narodu wrzuconego w szambo przez ich głupotę. Mieliśmy już nie raz "honorowych" tylko w gębie wodzów, wiernych sojuszników i malowane wojsko co to ani guzika nie miało oddać. A jak przyszło co do czego to politycy zwiali za granicę malowane wojsko zostało rozbite w tydzień albo się poddało i grzecznie klękało nad dołami czekając na kulę w łeb a sojusznicy nas wydymali na cacy, nie pomogli, wykorzystali wysiłek ludzi przez pięć lat a potem opchnęli Stalinowi. Więc bardzo mnie wk... jak nasz rząd mówi że się nie boi - bo oni są od tego żeby bać się o kraj a nie rżnąć durnych farmazonów na życzenie kończącego się przygłupa z białego domu który chce miec choć jeden 'sukces' w swej katastrofalnej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Klich: Nie boimy się Rosji 20.01.08, 04:34 Nie boimy sie Rosji,ale....chcemy rozmawiac w sprawie pontonow! Pilne! Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 15:38 Bicie piany to jest to pan umie panie Klich. Jedż pan już do Waszyngtonu złom czeka... Polacy nie mogą mieć broni atomowej, bo mogli by jej użyć.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 15:49 sokrates22 napisał: > Bicie piany to jest to pan umie panie Klich. > Jedż pan już do Waszyngtonu złom czeka... > > Polacy nie mogą mieć broni atomowej, > bo mogli by jej użyć.:))) Zlom masz w swojej zakutej matelowa membrama glowie, a do Waszyngtonu mozesz jechac sam, by ukleknac na swietej PiSiej ziemi, zaraz przy wyjscu z kibla gdzie sw.kaczynski kleczac i modlac sie godzinami zalatwil wkoncu tak wazna dla narodu i patriotow polskich fotografie z prezydentem Bushem...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
bryzunia Re: Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 16:35 kralik111 napisał: > sokrates22 napisał: > > > Bicie piany to jest to pan umie panie Klich. > > Jedż pan już do Waszyngtonu złom czeka... > > > > Polacy nie mogą mieć broni atomowej, > > bo mogli by jej użyć.:))) > > Zlom masz w swojej zakutej matelowa membrama glowie, a do > Waszyngtonu mozesz jechac sam, by ukleknac na swietej PiSiej ziemi, > zaraz przy wyjscu z kibla gdzie sw.kaczynski kleczac i modlac sie > godzinami zalatwil wkoncu tak wazna dla narodu i patriotow polskich > fotografie z prezydentem Bushem...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Kraliczku Ty znowu generujesz posty ? Skad u Ciebie tyle nienawisci do PISu chyba nie z uwielbienia do prawdy bo przecież wiesz doskonale ,że w te klocki nie jestes dobry forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74309089&a=74321595 Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 20:36 Bryzuniu zupelnie nie rozumiem jak Pilska badylara internetowa sprzedajaca staniczki na aukcjach onet, z wada wymowy spowodowana zrosnieciem jezyka do podniebienia mogla dostac sie do sejmu, chociazby startowala z tak podlej partii jak PiS, twoja obsesja na moim punkcie bryzunia siega zenitu, musze cie jednak zmartwic, twoje dane dotyczace mojej osoby sa bledne, do Polski wrocilem 2 lata temu, do zadnej partii nie naleze i nigdy nie nalezalem, a bogaty jestem na tyle, ze taka diete poselska jaka dostajesz wydaje tygodniowo na na utrzymanie swojej posiadlosci, ile postow pisze, to jest moja sprawa, interesujace jest tylko, kto tobie placi za zdobywanie informacji na moj temat, jakkolwiek nie martwi mnie to, twoje informacje w ogromnej wiekszosci sa bledna, lub przestarzale, macie w tym PiS bardzo cienkich psow gonczych bryzunia...:DDD P.S. Co ci jeszcze nowy stomatolog powiedzial na temat podciecia wedzidelka, myslisz, ze zaczniesz mowic jak czlowiek, a przestaniesz szczekac jak bura suka ??? Marzycielka...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 21:36 Nie ubliża się damom i nie komentuje się ich urody bo to niestety świadczy o braku kultury.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bryzunia Re: Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 22:39 kralik111 napisał: dane dotyczace mojej osoby sa bledne, do Polski wrocilem 2 lata > temu, do zadnej partii nie naleze i nigdy nie nalezalem, a bogaty > jestem na tyle, ze taka diete poselska jaka dostajesz wydaje > tygodniowo na na utrzymanie swojej posiadlosci, ile postow pisze, to > jest moja sprawa, interesujace jest tylko, kto tobie placi za > zdobywanie informacji na moj temat, Kraliczku co za wyrafinowany styl literacki stosujesz. Jestem pod wrażeniem. Niezły z ciebie kłamczuszek. Kłam dalej bo jak mówią kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawdą. A naród ciemny we wszystko uwierzy. I zainstaluj sobie polski system operacyjny abyś miał polskie czcionki. A informacji o tobie nie trzeba nigdzie zdobywać bo ty je dostarczach w swoich postach. Wystarczy czytać uważnie i myśleć.Przecież taki wykształciuch powinien to wiedzieć. Miłych snów i nie gasnące weny w posiadłości i nie zapomnij napalić w piecu. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 21:32 Cmoknij mnie w pompę drogi kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Klich: Nie boimy się Rosji 20.01.08, 03:17 sokrates22 napisał: > > Polacy nie mogą mieć broni atomowej, > bo mogli by jej użyć.:))) Hahahah,swietne!.... Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: To nie jest nasza tarcza!! Precz z amerykanam 19.01.08, 15:42 faktycznie nie wasza, toworiszcz.. Odpowiedz Link Zgłoś
absolutne_fantastico Jedynym wyjściem jest referendum. To naród 19.01.08, 16:07 powinien się opowiedzieć, nie rząd. A swoją drogą cóż... Wciąż słyszę o pachołkach Rosji, pachołkach Niemiec. A jak nazwać tych, którzy płaszczą się przed USA? Nie zrozumcie mnie źle, ale lepiej utrzymywać dobre stosunki z biednym sąsiadem zza miedzy, niż z bogatym z innej dzielnicy. Z którym tak swoją drogą niewiele nas łaczy tak naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Jedynym wyjściem jest referendum. To naród 19.01.08, 16:19 jak chcesz trzymać dobre stosunki z sąsiadem który juz wielokrotnie ci dom okradał, i wciąż sie odgraża... Odpowiedz Link Zgłoś
absolutne_fantastico Re: Jedynym wyjściem jest referendum. To naród 19.01.08, 16:22 A zatem współpraca... Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Jedynym wyjściem jest referendum. To naród 19.01.08, 22:04 współpraca z takim zdemoralizowanym bandytą może istnieć jedynie poprzez podporzadkowanie się mu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: To nie jest nasza tarcza!! Precz z amerykanam 19.01.08, 16:34 Putinowcy sami sobie strzelili gola ta wypowiedzią generała, pomagając naszej dyplomacji wykazać jankesom realne zagrożenie w wyniku zgody na tarcze. Trudno odrabiać stracony czas a tym bardziej zmieniać przyjęte zobowiązania poprzedników. Obecnie Amerykanom zależy bardzo na szybkim uruchomieniu sytemu tarczy w obliczu rosnącego dozbrajania krajów islamskich i Iranu jak i nie tyle czerwonej Korei, co dynamicznie rosnących Chin i nie obliczalnej Rosji. Nasz rząd winien wynegocjować jako warunek zgody, instalacje nowszego systemu przeciw rakietowo- lotniczego niż Patriot, kompletnego systemu THAAD, z co najmniej sześcioma bateriami wyrzutni, radarami i punktami dowodzenia zastępując przestarzały posowiecki system Krug skutecznie chroniąc naszych granic od lądu jak i morza. Oprócz tego powinniśmy zabiegać o doposażenie naszej MW choćby w 20 letnie fregaty, korwety rakietowe czy okręty podwodne by zrównoważyć wielkie siły MW Rosji zgromadzone w Kaliningradzie 100 mil od naszych granic pokojowo zacumowane. System tarczy wymaga osłony myśliwsko - szturmowej w liczbie kilkunastu F-18 i Apaczów. Jeśli tym zajmą sie fachowcy i nie przekupni politycy z wyobraźnią to można liczyć na sukces WP i naszego bezpieczeństwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
mesppian Re: To nie jest nasza tarcza!! Precz z amerykanam 19.01.08, 16:42 Nic dodac, nic ujac! Taki pelen zestaw zapewnilby nam wzgledne bezpieczenstwo.. ale z jakiej pozycji powinnismy negocjacje rozpoczac, zeby osiagnac takie warunki? Jestem pesymista:( Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern presentation1 19.01.08, 15:42 czy mógłbyś chociaż chwilę zastanowić się nad tym, co piszesz, zanim się tak totalnie ośmieszysz...?! Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: presentation1 19.01.08, 15:47 isa.stern napisała: > czy mógłbyś chociaż chwilę zastanowić się nad tym, co piszesz, zanim się tak > totalnie ośmieszysz...?! > weź te zielone tabletki, pamietaj dwie, zmów zrowaśkę za zdrowie ojca muchomora BTW oficera KGB Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: presentation1 19.01.08, 15:51 isa.stern napisała: > rtg, a Tobie co dolega...?! > SORRY MNIE NIC to był dopisek do Twojego tekstu adresowany do presentation1, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: presentation1 19.01.08, 15:53 podejrzewałam to, ale wyszło, że piszesz to do mnie... mało się nie obraziłam..;)) :P pozdrowionka...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 15:45 presentation1 napisał: > Ten rzad na kleczkach do Rosji.I to pierwsza odpowiedz.PiS sie nie mylil.TUSK w > yszedl na glupca.Maly psztyczek w rudy nosek. Znowu po pijaemu klepiesz w klawiature swojego laptopa i idiote z siebie robisz lesiu...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
wala-dla-raj-tuska zniesli w koncu embargo na krzoki w berlinie..... 19.01.08, 15:50 ... nie podal zadnego tematu do tego Dialogu... nawijanie makaronu na uszy nie jest jeszcze dyplomacja pOsrancow.... Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Klich: "Nie boimy się Rosji" ! Ale ja tak ! 19.01.08, 15:49 Polska to będzie pas ziemi "niczyjej" . Tu spadną rakiety z głowicami, a następnie rozpoczną się..."pokojowe negocjacje" na rusko-amerykańskim szczycie. Wtedy gnomy jeśli będą żyły powiedzą (do Fotygi): "O ku.....pomyliliśmy się". Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Klich: "Nie boimy się Rosji" ! Ale ja tak ! 19.01.08, 16:29 tetradrachma napisał: > Polska to będzie pas ziemi "niczyjej" . Tu spadną rakiety z > głowicami, a następnie rozpoczną się..."pokojowe negocjacje" na > rusko-amerykańskim szczycie. Wtedy gnomy jeśli będą żyły powiedzą > (do Fotygi): "O ku.....pomyliliśmy się". ================================================= Obawiam sie, ze wtedy to juz nikt do nikogo nic nie powie. Nie bardzo wiemy, jaka bron bedzie uzywana w III Wojnie Swiatowej, za to napewno wiemy, jak bedziemy walczyc w IV-tej. Beda to kije i kamienie. Odpowiedz Link Zgłoś
mentorlevicy minister dobrym dyplomatą ni słowa prawdy nie mówi 19.01.08, 15:58 wszystko na odwrót..PR , PR , czarny PR ...wszystkie rodzaje PR w użyciu..nic więcej ta ekipa nie prezentuje..w Polsce rządzi trener od wizerunku ! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 no patrz old.europen nie tylko 19.01.08, 15:58 ja doszedlem do takich wnioskow :D forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74594577&a=74601720 Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: no patrz old.europen nie tylko 19.01.08, 16:01 może to wina demencji starczej, jak się jest old to niestety zdrowie zaczyna wysiadać..;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: no patrz old.europen nie tylko 19.01.08, 16:03 tak tak nasz Watson old europen wyraznie slabuje na umysle Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: no patrz old.europen nie tylko 19.01.08, 16:06 może go ktoś gazem łzawiącym potraktował..;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: na zdrowie... 19.01.08, 18:59 Nie tak mi się powiedziało. A swoją drogą to skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: na zdrowie... 19.01.08, 19:06 No to zachowanie pana premiera w stosunku do pana prezydenta. To było poniżające dla majestatu. Musiałem wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: na zdrowie... 19.01.08, 19:09 dobre posunięcie - les absents ont toujours tort...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: na zdrowie... 19.01.08, 19:16 isa.stern napisała: > dobre posunięcie - les absents ont toujours tort...;) > :P > Koleżano Iso niech Pani da spokój z tą łaciną, bo mi się jeszcze jabcok z jabłecznikiem pomyli. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: na zdrowie... 19.01.08, 19:18 tw_wielgus napisał: > isa.stern napisała: > > > dobre posunięcie - les absents ont toujours tort...;) > > :P > > > Koleżano Iso niech Pani da spokój z tą łaciną, bo mi się jeszcze > jabcok z jabłecznikiem pomyli. Ale dałem ciała... To po francusku - BARANIE.... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: na zdrowie... 19.01.08, 19:27 tw_wielgus napisał: > Ale dałem ciała... No, to z calvadosem. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: na zdrowie... 19.01.08, 19:48 remez2 napisał: > tw_wielgus napisał: > > > > Ale dałem ciała... > No, to z calvadosem. Nie mogę, bo czapkę wstydu mam naciągniętą az po samą szyję. Zalałbym sie... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: na zdrowie... 19.01.08, 19:20 a kto twierdzi, że to jest łacina..?! PS czy działa Panu skrzynka pocztowa, czy tylko ja jestem poszkodowana..?! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: na zdrowie... 19.01.08, 19:25 isa.stern napisała: > a kto twierdzi, że to jest łacina..?! > PS czy działa Panu skrzynka pocztowa, czy tylko ja jestem poszkodowana..?! > Promo, przecież się poprawiłem.Z uwagi na ból głowy mam sPOwolnione reakcje. POczta mi działa. Zdecydowanie lepiej działała za czasów PIS. Przynajmniej jakieś maile przychodziły... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: na zdrowie... 19.01.08, 19:28 nie można połączyć się z serwerem pocztowym - PRZEPRASZAMY! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: na zdrowie... 19.01.08, 19:37 isa.stern napisała: > nie można połączyć się z serwerem pocztowym - PRZEPRASZAMY! > I co oni sobie myślą, że co .... że napiszą "PRZEPRASZAMY" i to wystarczy... Wiecie co sobie możecie zrobić ze swoim "PRZEPRASZAMY"... Pewnie wiecie. A swoją szosą dziwne, na moim podwórku działa. . Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern KOMU jeszcze nie działa POCZTA 19.01.08, 19:41 proszę się pochwalić..;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: KOMU jeszcze nie działa POCZTA 19.01.08, 19:45 isa.stern napisała: > proszę się pochwalić..;) > :P > A czym tu się chwalić Pani Iso, że się do poczty nie potrafi zalogować? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: KOMU jeszcze nie działa POCZTA 19.01.08, 19:49 z tym pytaniem proszę do technicznych Gazety.pl, ja robię wszystko dobrze, to oni mają problem...:P Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: KOMU jeszcze nie działa POCZTA 19.01.08, 19:53 isa.stern napisała: > z tym pytaniem proszę do technicznych Gazety.pl, ja robię wszystko dobrze, to > oni mają problem...:P > Obawiam się, że oni nie. Oni pewnie mają skrzynki na ONECIE. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: KOMU jeszcze nie działa POCZTA 19.01.08, 20:08 To nie dobrze... Oj, nie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: KOMU jeszcze nie działa POCZTA 19.01.08, 20:16 ale będę musiała wyciągnąć konsekwencje i to stanowcze...!...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: KOMU jeszcze nie działa POCZTA 19.01.08, 20:31 isa.stern napisała: > ale będę musiała wyciągnąć konsekwencje i to stanowcze...!...;)) > :P > Oj to sobie popatrzę...:) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Czy to aby nie "wymachiwanie szabelka" ? 19.01.08, 15:59 Znowu bedę miał (ze strony zwolenników PO )zarzut "zloślowosci i zakompleksienia" Ale wyobrazilem sobie , co by sie dzialo w polskich mediach, gdyby te słowa pod adresem Rosji wypowiedział którys z Kaczorów albo Fotyga. "Wymachiwanie szabelką" to byłby jeszcze "najgrzeczniejszy" komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Czy to aby nie "wymachiwanie szabelka" ? 19.01.08, 16:02 ależ skąd... nie powinieneś tylko filmów Wajdy brać tak dosłownie...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Kaczor by się nadął i nie pojechał 19.01.08, 16:09 do moskwy. taka głupia demonstracja sporo nas kosztowała a nie dała niczego w zamian. to może lepiej starać się rozmawiać z sąsiadem? a problem jest sztuczny. czy od dziś wiadomo że rosja ma broń jądrową? Odpowiedz Link Zgłoś
absolutne_fantastico Wystarczy poczytać komentarze niektórych 19.01.08, 16:35 użytkowników, żeby odpowiedzieć na Twoje pytanie, które ja też zadałem wcześniej. W zbiorowej świadomości Polaków Rosja nadal jest katem, ergo nie będziemy z nią rozmawiać. Wszelkie kontakty dyplomatyczne z Rosją, wciąż oceniane są pod kątem komunizmu, drugiej wojny i rozbiorów, należy o tych wydarzeniach pamiętać, ale trzeba obiektywnie spojrzeć w przyszłość i zacząć rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wystarczy poczytać komentarze niektórych 19.01.08, 18:04 Słusznie prawisz, tylko coś takiego jak zbiorowa świadomość prawdopodobnie nie istnieje. W każdym bądź razie na razie nie znaleziono dowodów... absolutne_fantastico napisał: > użytkowników, żeby odpowiedzieć na Twoje pytanie, które ja też zadałem > wcześniej. W zbiorowej świadomości Polaków Rosja nadal jest katem, ergo nie > będziemy z nią rozmawiać. Wszelkie kontakty dyplomatyczne z Rosją, wciąż > oceniane są pod kątem komunizmu, drugiej wojny i rozbiorów, należy o tych > wydarzeniach pamiętać, ale trzeba obiektywnie spojrzeć w przyszłość i zacząć > rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 16:10 presentation1 napisał: > Ten rzad na kleczkach do Rosji.I to pierwsza odpowiedz.PiS sie nie mylil.TUSK w > yszedl na glupca.Maly psztyczek w rudy nosek. upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/BewareOfTrolls.svg Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Klich: jak zwykle w Polsce zupelnie nie na temat 19.01.08, 16:11 Pretensjonalny bufon: kto sie nie boi ? Moze mowic za siebie. Jeden z naszych poprzednich rzadow tez sie Niemcow nie bal. W 1939 zwinal "dupe w troki" i pojechal do Londynu by na salonach przelewac z pustego w prozne. My mielismy caly rzad w Londynie. Francuzi jednego generala, ktory dla Francji zrobil duzo wiecej niz caly polski rzad londynski. Nastepny palant zerujacy na polskich fobiach. To co powiedzial szef sztabu Rosji nie odnosilo sie zupelnie do Polski. Polska reakcje jest niczym wiecej jak swiadectwem jak gleboko i trwale polskie fobie i schizofrenie uszkodzily polskie mozgi o ktorych chyba Churchil powiedzial ze pozbawione sa tej czesci ktora zajmuje sie polityka. Klich: Nie boimy się Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Klich: jak zwykle w Polsce zupelnie nie na te 19.01.08, 16:24 chyba masz rację, słowa Rosjanina odnosiły się do Chin? bo gdyby do Amerykanów, to pozostała by po nas spalona trawa Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Klich: jak zwykle w Polsce zupelnie nie na te 19.01.08, 20:57 1europejczyk napisał: > Pretensjonalny bufon: kto sie nie boi ? > Moze mowic za siebie. Jeden z naszych poprzednich rzadow tez sie Niemcow nie ba > l. > W 1939 zwinal "dupe w troki" i pojechal do Londynu by na salonach przelewac z > pustego w prozne. My mielismy caly rzad w Londynie. > Francuzi jednego generala, ktory dla Francji zrobil duzo wiecej niz caly polski > rzad londynski. > Nastepny palant zerujacy na polskich fobiach. > To co powiedzial szef sztabu Rosji nie odnosilo sie zupelnie do Polski. > Polska reakcje jest niczym wiecej jak swiadectwem jak gleboko i trwale polskie > fobie i schizofrenie uszkodzily polskie mozgi o ktorych chyba Churchil > powiedzial ze pozbawione sa tej czesci ktora zajmuje sie polityka. > > Klich: Nie boimy się Rosji ============================================= Jak to nic nie zrobili? Londynska magnateria, zwana dla zmylki "Rzadem" spowodowala swoimi decyzjami najwieksza zbrodnie 20 wiecznej Polski: hekatombe ludzi w Warszawie w czasie szmobojczej prowokacji znanej jako Powstanie Warszawskie. Finansowanie podziemia po 1944 roku tez mialo znamiona nieludzkiego wrecz wykorzystywania oklamywanego kwiatu polskiej mlodziezy w z gory skazanej na porazke "walce o wolnosc". Historia wykazala bezsens tej dzialalnosci kosztujacej tysiace ludzkich istnien, bowiem w 1989 roku socjalisci oddali wladze bez jednego strzalu. Odpowiedz Link Zgłoś
honorny Presentation1 - Tobie placa za te idiotyzmy 19.01.08, 16:13 Presentation1 - Tobie placa za te idiotyzmy, ktore wypisujesz na forach, prawda? Bo przeciez nikt normalny z wlasnej woli takich durnot by nie wypisywal. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod nie mamy straszaka na Rosjan, trzeba 19.01.08, 16:14 podsłuchiwać (tarcza)co też te posowiecka mierzwa znowu knuje www.youtube.com/watch?v=7DT-iWY44-k Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 16:14 czegos tu nie rozumie-jezeli ktos daje ciala przeciwnikowi to znaczy teraz ze sie go nie boi??? cos tu jest nie tak Poprzedni rzad nie dawal bo sie go bal. Tak wode z mozgu to robcie dalej swojemu durnemu elektoratowi Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Propaganda jak za PRLu 19.01.08, 16:22 Rosja pluje nam w twarz a Klich i Tusek mówią że to deszcz pada. UK wie jak dyskutować z KGB a PO na kolanach. Przy tych ludziach z PO i agentach których wpuszczają do służb NATO nigdy nas nie dopuści do gremiów decyzyjnych i najbardziej wtajemniczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Propaganda jak za PRLu 19.01.08, 16:37 bał, nie bał, co to a dylematy. jedno jest pewne: rząd Rosji napewno sie Polski nie boi. że mogą przypieprzyć prewencyjnie to mogą. a Polska to wygodny punkt. odpowiednio duży i nikt za nia nie chciał jakoś umierać. tyle że co by na tym Rosja zyskała? mają powazniejsze problemy z ciśniem demograficznym Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Propaganda jak za PRLu 19.01.08, 21:14 premier.z.krakowa napisał: > Rosja pluje nam w twarz a Klich i Tusek mówią że to deszcz pada. > UK wie jak dyskutować z KGB a PO na kolanach. > Przy tych ludziach z PO i agentach których wpuszczają do służb NATO nigdy nas n > ie dopuści do gremiów decyzyjnych i najbardziej wtajemniczonych. ========================================== To Rosja pluje Nam w twarz???? A niby jak to sie przedstawia w realiach? Tym, ze spokojnie przygladali sie ratowaniem Polski w stanie wojennym? Obowiazywal wtedy znany wszystkim Panstwom Swiata Uklad Warszawski. Rosjanie mogli wpasc i zmiesc z powierzchni ziemi cala opozycje, lacznie z ich platniczymi posrednkami. I nikt by nie mial prawa kiwnac palcem. Czy tym, ze natychmist spokojnie opuscili nasze terytorium na nasze zadanie? A moze poprzez zniesienia embarga, ktore sami spowodowalismy zaniechaniem pertraktacji, co do jakosci naszych produktow? Przegladajac fora inernetowe od ponad dwoch lat, odnosze wrazenie, ze jest zgola odwrotnie. Czesto to Nasi politykierzy, a juz nagminnie Forumowicze okazuja skrajny brak kultury w obyciu z najwiekszym Sasiadem. A prosze pamietac, ze np. Forum GW ma zasieg ogolnoswiatowy, a nie tylko gminny. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardfilip Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 16:34 "Do przyjaciol Moskali"-po ataku jadrowym,nalezy opracowac wariant "Katyn bis". Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 16:38 wszystkie mocarstwa upadaja predzej czy pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzoniebieski Klich: Nie boimy się - idiotyczna teza 19.01.08, 16:41 Co MON zakłada: - że nigdy nie użyją broni jądrowej? - obroni nas tarcza i Amerykanie? - kilka uderzeń jądrowych na Polskę to "pryszcz"? - wykonamy uderzenie uprzedzające i nie oddamy nawet guzika? - padniemy na kolana i poddamy się zawczasu? Panie Klich, co pan zakłada? O co panu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Klich: Nie boimy się - idiotyczna teza 19.01.08, 16:42 mihnik nas obroni krzyknie srulek podaj kulek a ty rabin wez karabin Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 16:42 Panie Klich ! To że Pan jest w stanie obronić swój tyłek i swoją rodzinę to my wiemy. Ale nasze dupy. Dupy narodu będą skopane. Jestem synem żołnierza września 1939 r. To między innymi mój ojciec szosą zaleszczycką wywoził do Rumunii rodziny polskich oficerów. A moja matka z trojgiem dzieci i w ciąży pozostała na pastę losu. Dla nas były szczytne hasła, patriotyzm, inwokacje do Boga. I kopy w dupę od okupa nta. Nędza, głód i poniewierka. Co Pan chce narodowi powiedzieć hipokty to ! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Klich: Nie boimy się Rosji 19.01.08, 16:55 nie rozumiem o co panu chodzi, czyżbyśmy mieli czołgać się na kolanach do Moskwy, a co najmniej do Torunia ? Odpowiedz Link Zgłoś
gaelic04 dzielny wojak Klich nie boi się Rosji!Pitera czuwa 19.01.08, 16:46 I słusznie!PO mając Kopaczowe, Sawickie i Pitery można traktować grożby rosyjskie jako krasomówcze igraszki. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Za mało bomb i rakiet by zlikwidować zagrożenie. 19.01.08, 16:53 Amerykanie tak rozbudowują swój system obronny jakby do wojny się szykowali. A nasi rządzący im w tym pomagają. Ale jeżeli idzie o wizy to traktują nas jak tych przeciwko którym się zbroją. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Za mało bomb i rakiet by zlikwidować zagrożen 19.01.08, 18:48 No tak, ale czy wizy zalatwia bezpieczenstwo? Ja tez bym chcial aby Polacy dostawali wizy do stanow ale cos za cos. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Za mało bomb i rakiet by zlikwidować zagrożen 19.01.08, 21:27 xs550 napisał: > No tak, ale czy wizy zalatwia bezpieczenstwo? Ja tez bym chcial aby Polacy dos > tawali wizy do stanow ale cos za cos. ==================================================== Wizy do Stanow? A na cholere ci ten "luksus"? Policz, ile bys musial tyrac za sam bilet! Bezpieczenstwo zalatwi nam wylacznie maksymalna neutralnosc militarna, bo dla poteg wojskowych i ekonomicznych jak USA, Chiny, Rosja czy Bliski Wschod, Polska, to jak dla psa mucha. Nas ustawi jedynie grzeczna odmowa udzialu w konfliktach zbrojnych i koncentracja na robieniu interesow z kazdym, kto zapewni Polakom nalezycie wynagradzana prace i zycie w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Jurij Bałujewski przyjacie Polski ? 19.01.08, 16:53 Klich ty dyletancie oczu nam nie zamydlisz bo ruskie mówią to- tutaj, teraz i do was a nie do Kaczyńskiego. Ustosunkuj się do tego a nie do byłego rządu Na marginesie to ja pir**e taki "dialog" i dowód na DOBE STOSUNKI z kimś kto mi grozi bronią atomową - przyjaciele i sąsiedzi tak nie robią i chyba Donald też tak nie rozumie "polityki miłości" Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jurij Bałujewski przyjacie Polski ? 19.01.08, 17:03 > Skomentował w ten sposób ostrzeżenie Szefa Sztabu Generalnego Sił > Zbrojnych Rosji generała Jurija Bałujewskiego, który oznajmił dziś, że jego kraj w s w o j e j obronie może prewencyjnie użyć sił jądrowych. Masz zamiar zaatakować Rosję? Odpowiedz Link Zgłoś
chooligan Re: Jurij Bałujewski przyjacie Polski ? 03.02.08, 16:53 remez2 napisał: > Rosji generała Jurija Bałujewskiego, który oznajmił dziś, że jego kraj w s w o > j > e j obronie może prewencyjnie użyć sił jądrowych. > Masz zamiar zaatakować Rosję? A Polska tak samo jak Rosja, niby kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
2107x Re: Jurij Bałujewski przyjacie Polski ? 19.01.08, 17:06 mój dobry człowieku kto użyje w dzisiejszych czasach broni jądrowej?sowieci pieprzą sobie a muzom a zwracają na to uwagę tylko oszołomy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stix Moskwa będzie pustynią radioaktywną? 19.01.08, 17:25 Gdzie towarzysz Putin się schowa? Ucieknie za Ural? Odpowiedz Link Zgłoś