Dodaj do ulubionych

Bałagan w lekarskich podwyżkach

24.01.08, 11:08
"Podwyżki bywają odwrotnie proporcjonalne do wykształcenia. Dochody
lekarzy z II stopniem specjalizacji wzrosły do 52 proc., lekarzy bez
specjalizacji - i o 61 proc.!"

Czemu tu sie dziwić? Zarobki lekarzy bez specjalizacji (którzy
często wykonują taką samą pracę jak lekarze specjaliści) są tak
żałosne, że oczywiste jest, że powinny mieć szybszą dynamikę
wzrostu.
Obserwuj wątek
    • gientamicin Bałagan w lekarskich podwyżkach 24.01.08, 11:56
      takich pierduł jak w tym artykule, to juz dawno nie czytalem... akurat jestem
      lekarzem specjalistą, pracuję w PSK nr 1 w Poznaniu, mam 6 dyżurów w miesiącu
      i... moja pensja w styczniu (łącznie z dodatkami, dyżurami) wyniesie brutto 3800
      zł (specjalnie się byłem dziś dowiedzieć). Żądam podania źródła powyższej
      wiadomości albo pociągniecia do odpowiedzialności piszącego takie bzdety
      dziennikarza!!! niech nie mąci ludziom w głowach, do janej anielki!!!
    • liberalny.faszysta Aby zaprowadzić porządek wystarczy ... 24.01.08, 19:41
      pozwolić na bankructwo nieudolnie zarządzanych szpitali .Inaczej znowu wszyscy
      będą zrzucać się na medyków. Ciekawe że weterynarzom nie zdarza się zgubić
      części narzędzi w ciele pacjenta. Może dlatego że ich usługi nie są "bezpłatne" ?
    • poznaniak_2 Bałagan w lekarskich podwyżkach 27.01.08, 15:56
      Komentując ten artykuł, o „największych podwyżkach w Polsce” w PSK 1 w Poznaniu, który jest zwyczajnym kłamstwem, można tylko zapytać, dlaczego został napisany. Moim zdaniem jest to manipulacja, mająca na celu antagonizowanie różnych grup społecznych, wywoływanie wśród ludzi niechęci, a w końcu wywoływanie zamętu informacyjnego w naszym społeczeństwie. Jeśli nawet istnieje wybrana, utajniona, mała grupa lekarzy tzw. „wybrańców”, którzy otrzymali takie podwyżki, w tym Szpitalu, w co trudno uwierzyć, to i tak nie mógłby ten fakt podważyć oskarżenia o manipulację i dezinformację. Artykuł dotyczy wszystkich lekarzy specjalistów, nie precyzuje, czy są to zarobki brutto i nie wiadomo, czy dotyczą lekarzy na etacie, czy na kontrakcie? Jestem lekarzem specjalistą, pracującym w tym Szpitalu na etacie i nic nie wiem o takiej podwyżce zarządzonej od stycznia br. Moje całkowite zarobki, tj. pensja z dyżurami i dodatkami jest porównywalna do opisanych powyżej przez pana gientamicina. A swoją drogą ciekawe, gdzie jest źródło tych rewelacji, a może zostały one wymyślone na czyjeś zamówienie w określonym celu? Sprawa powinna być wyjaśniona i odpowiednio sprostowana. Pozdrawiam, lekarz specjalista PSK 1 w Poznaniu.
      • marcin1122331 Lekarze powinni zarabiac tyle zeby nie musieli 27.01.08, 16:23
        brac lapowek,od 89 roku jak jestem na Zachodzie nie dalem ani razu lapowki.
    • hyob Bałagan w lekarskich podwyżkach 02.02.08, 17:36
      rozmawialem z wieloma specjalistami ze szpitala przemienienia
      panskiego i wszyscy sie zastanawiaja skad takie idiotyczne
      informacje sie znalazly w artykule skoro specjalista z 3-6 dyzurow w
      miesiacu w tym szpitalu zarabia miedzy 2500-4000 zl! Panie
      redaktorze, nawet pan nie wie co nam teraz pacjenci mowia, jako ze
      mysla ze zarabiamy takie kokosy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka