s.k.i.n-pl 03.02.08, 14:56 Syryjczyk powinien beknąć za złodziejską prywatyzacje!! Jakim prawem ma on jeszce czelność pouczać nas Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abba15 Jak dlugo bedziemy znosic ten komunistyczny rząd? 03.02.08, 15:59 Polacy! Jak dlugo jeszcze bedziemy znosic ten komunistyczny rzad.Kazdy dzien rzadzenia Tuska i tej bandy osmiesza polske oslabia ja w oczach calego swiata,kompromituje w miare dobre imie Polski. Jak mozna pozwolic azeby banda cwaniakow i postkomunistow przejela wladze w tym dumnym ,a tak przez komunizm fatalnie doswiadczonym kraju.... Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Jak dlugo bedziemy znosic ten komunistyczny r 03.02.08, 20:53 Prowadz Wodzu! niech Twa odwaga i mestwo bedzie wzorem dla nas wszystkich. Abba mistrzem! Abba Ojcem wszystkich Polakow. Prowadz Wielki! Odpowiedz Link Zgłoś
katczerwonychszmat Wstępującemu do Partii 04.02.08, 21:15 Wstępującemu do Partii Wisława Szymborska Pytania brzmią ostro, ale tak właśnie trzeba, bo wybrałeś życie komunisty i przyszłość czeka twoich zwycięstw. Jeśli jak kamień w wodzie będzie twe czuwanie, gdy oczy zamiast widzieć będą tylko patrzeć, gdy wrząca miłość w chłodne zamieni się sprzyjanie, jeśli stopa przywyknie do drogi najgładszej. Partia. Należeć do niej, z nią działać, z nią marzyć z nią w planach nieulękłych, z nią w trosce bezsennej - wierz mi, to najpiękniejsze, co się może zdarzyć, w czasie naszej młodości - gwiazdy dwuramiennej. Wiersz ukazał się w tomiku pt. "Pytania zadawane sobie" w 1954 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
annas11 Reformy? Dziękujemy 03.02.08, 19:54 Zapomnieliscie juz ze to rzad Kaczynskich byl narodowo socjalistyczny - brrrr az ciarki przechodza - marzy sie ludziom wladza scentralizowana - i zeby ktos mowil co jest dobre a co zle - po co myslec i sie starac ? Stara prawda - ludziom potrzeba igrzysk i chleba - tylko tyle ? Czy az tyle ? Kaczynscy maja mentalnosc PZPR-owska - nie potrafia byc nowoczesni. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Reformy? Dziękujemy 03.02.08, 20:41 Bardzo ciekawy wywiad z panem Syryjczykiem. Zwraca uwagę że za wzrostem wydajności pracy z sektora prywatnego nie poszła wydajność administracji, sądów i spółek skarbu państwa. Wydawało mi się już dawno że zamknięcie słynnych "koszyków" integrujących nas z Unią nie załatwia sprawy. Są zapisy na światowym czy europejskim poziomie ale realizuje się je często "po polsku" czyli na skróty, nieudolnie i niechlujnie. Jak to zmienić? - utworzyć przy urzędach komórki nadzorujące zdolne do przyjmowania ocen petentów i zobowiązane do publikowania wyników. Powołać ogólnokrajowy system konkurencji i współzawodnictwa w jakości i szybkości załatwiania spraw obywateli. Wymusić na kierownikach wszystkich szczebli administracji i sądów comiesięczną ocenę pracy podległych pracowników i dać im narzędzia do awansowania najlepszych i zwalniania najgorszych. W końcu sprywatyzować koleje i koncerny energetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n-pl Re: Reformy? Dziękujemy 03.02.08, 20:46 jak szaleć to szaleć, sprywatyzuj wojsko policje sądy i prokuratury.. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Reformy? Dziękujemy 03.02.08, 20:57 Przeczytaj jeszcze raz co napisałem; tam nie ma słowa o prywatyzacji sądów. Muszą natomiast dostawać tyle pieniędzy ile prowadzą spraw - im wcześniej załatwią tym więcej zostanie w kieszeni. No i premier Tusk powinien w końcu rozwalić te korporacje prawnicze. Jest mi całkiem obojętne czy moją sprawę prowadzi stary zasłużony pierdziel czy młody prawnik po studiach. Czyli konkurencja w zakładaniu kancelarii prawniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
mdzj Wywiad ciekawy a komentarzy ledwie garstka :( 04.02.08, 00:32 > Bardzo ciekawy wywiad z panem Syryjczykiem. Spostrzeżenia ciekawe. Można się z nimi zgadzać lub nie, ale na pewno jest o czym podyskutować. Tymczasem w ciągu pół dnia od wystawienia na gazeta.pl artykuł dorobił się ledwie 9 komentarzy. Z czego połowa to Copy-Paste dyżurnych oszołomów zaprogramowanych na bezmyślne filtrowanie zwrotów takich jak "okragły stół" czy "Unia Wolności". Czyżby naprawdę NIKOGO nie interesowała skuteczność działania państwa w którym przyszło nam żyć? Stać nas li tylko na bicie piany? Żałość bierze :( Odpowiedz Link Zgłoś
mdzj Turystyka i GPS 04.02.08, 00:36 A co do p.Syryjczyka to jest on dla mnie jednym z nielicznych pozytywnych przykładów polityka posiadającego (poza "działalnością") uczciwą wiedzę i autentyczne zainteresowania. Warto spojrzeć choćby na tę stronę: www.syryjczyk.krakow.pl/turystyka_i_gps.htm Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n-pl Re: Wywiad ciekawy a komentarzy ledwie garstka :( 04.02.08, 20:54 ależ interesuje nas jak najbardziej ale panu Syryjczykowi już dziękujemy.. dość już narozrabiał i nakradł jako poseł czy minister Odpowiedz Link Zgłoś
kmuchorowski Re: Wywiad ciekawy a komentarzy ledwie garstka :( 05.02.08, 13:32 No to tutaj trzeba trochę pomyśleć, a myślenie wielu sprawia ból. Wygodniej jak wódz mówi, co trzeba myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
snowbird1 Economic Freedom Index 07 04.02.08, 00:17 Dwa oczka przed Bialorusia, dwa oczka za Moldawia - to bilans naszej tak od lat wspaniale reklamowanej transformacji ustrojowej. Polska jest dobra tylko w autoreklamie. Odpowiedz Link Zgłoś
ob.laden Re: Economic Freedom Index 07 04.02.08, 18:42 tow. kuna musi z czegoś żyć... Odpowiedz Link Zgłoś