abhaod 09.02.08, 17:37 rosyjskie bredzenie nie kończy się Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katolik_polski1 Beda sprzedawac taniej rope i gaz :) 09.02.08, 17:50 Azeby zarobic na zbrojenia musza zwiekszyc wydobycie, przez co cena na surowce energetyczne spadnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Logika Rosji jest dziwna. Idealne porównanie. 09.02.08, 18:25 To tak jakbym ja zamontował sobie na dachu piorunochron, a sąsiad powiedziałby, że on mu zagraża, i przez to jest zmuszony do kupienia sobie ogromnego wyzwalacza piorunów, który wyceluje w mój dom. To porównanie doskanale oddaje to co robi Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Plan Putina (trochę) niewypalił. 09.02.08, 18:44 Plan Putina zakładał, że Polska zgodzi się na tarczę bez żadnych wzmocnień dla polskiej armii. Sama zaś tarcza Polsce da niewiele lub nic. Oczywiście rząd Kaczyńskiego starał się wolę kremlowskiego pryncypała wypełnić w 100%. Tarcza - DA, aby Rosja miała uzasadnienie (wewnątrz i na zewnątrz) dla zbrojeń totalnych, ale wzmocnienia dla polskiej armii - NIET (potamu szto NIET). Gdy Sikorski (w rządzie Kaczyńskiego) chciał wynegocjować wzmocnienia dla polskiej armii, premier go natychmiast odwołał. Niestety bracia Kaczyńscy przegrali wybory i teraz Putin został bez swego człowieka w Warszawie. Ma jednak zapewne kilku ludzi w Waszyngtonie, którzy będą się starać popsuć Sikorskiemu negocjacje. Ale plan Putina jest bliski klapy. Odpowiedz Link Zgłoś
bader Re: Plan Putina (trochę) niewypalił. 09.02.08, 22:20 Problem polega na tym ze my mamy kilkadziesiat samolotow a Rosja kilkadziesiat tysiecy, strategiczna bron rakietowa, okrety podwodne wyposazone we wszystko lacznie z torpedami z napedem kawitacyjnym, systemy satelitarne itp itp. A my nawet dozbrojeni przez USA w rakiety Patriot nie stanowimy absolutnie zadnej sily militarnej wobec Rosji. Cala nasza armia w porownaniu do Rosji jest tak samo smieszna jak ci zabawni panowie przebierajacy sie w mundurki i ganiajacy po polach z atrapami karabinow. Do utrzymania porzadku wystarczy nam policja. Wojna w dzisiejszym czasie miedzy takim mocarstwem jak Rosja a np USA musiala by skonczyc sie uderzeniem atomowym. Polska spokojnie moze zlikwidowac armie a uzyskane srodki przeznaczyc na naprawde powazne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Plan Putina (trochę) niewypalił. 09.02.08, 22:57 Jako Polska, faktycznie mamy np. 113 samolotów (docelowo 128), a Rosja prawie 2.000 na chodzie. I tak dalej ze wszystkim, np. Rosja ma dziesięć razy więcej żołnierzy, trzydzieści razy więcej czołgów, rakiety kosmiczne, okręty podwodne i w ogóle cuda na kiju (pozostaje co prawda tajemnicą, w jaki sposób utrzymują to wszystko za budżet wojskowy raptem trzy razy wyższy od polskiego :-D) Kolega raczy natomiast zapominać, że od pewnego czasu to MY jesteśmy członkiem NATO, którego potencjał militarny o rząd wielkości przewyższa rosyjski, a Rosja jest w razie czego zdana na własne siły - a nie odwrotnie :-D Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
chanczal Re: Plan Putina (trochę) niewypalił. 10.02.08, 15:30 piotr228 napisał: > Plan Putina zakładał, że Polska zgodzi się na tarczę bez żadnych > wzmocnień dla polskiej armii. Sama zaś tarcza Polsce da niewiele lub > nic. Oczywiście rząd Kaczyńskiego starał się wolę kremlowskiego > pryncypała wypełnić w 100%. Tarcza - DA, aby Rosja miała > uzasadnienie (wewnątrz i na zewnątrz) dla zbrojeń totalnych, ale > wzmocnienia dla polskiej armii - NIET (potamu szto NIET). Gdy > Sikorski (w rządzie Kaczyńskiego) chciał wynegocjować wzmocnienia > dla polskiej armii, premier go natychmiast odwołał. Niestety bracia > Kaczyńscy przegrali wybory i teraz Putin został bez swego człowieka > w Warszawie. Ma jednak zapewne kilku ludzi w Waszyngtonie, którzy > będą się starać popsuć Sikorskiemu negocjacje. Ale plan Putina jest > bliski klapy. klapa to twoja logika.skad ty mozesz wiedziec o planach walodii??? Odpowiedz Link Zgłoś
ferkelll Re: Logika Rosji jest dziwna. Idealne porównanie. 09.02.08, 18:59 wierz mi,nie wszyscy w twoim wieku sa tak ciemni i naiwni jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
al_paga Re: Logika Rosji jest dziwna. Idealne porównanie. 09.02.08, 19:10 tetlian napisał: > To tak jakbym ja zamontował sobie na dachu piorunochron, a sąsiad > powiedziałby, że on mu zagraża, i przez to jest zmuszony do > kupienia sobie ogromnego wyzwalacza piorunów, który wyceluje w mój > dom. Dobre porównanie! Od siebie tylko dodam, że skoro Rosja posiada (rozumiem, że nie od wczoraj) taką cudowną broń i w ogóle posiada takie wspaniałe oddziały militarne, to dlaczego nie użyła tego w wojnie czeczeńskiej, tylko posyłała swoje wojska na niechybną śmierć. Noc sylwestrowa 94/95 to długo jeszcze będzie się śnić rosyjskim generałom. Takiego łupnia w ciągu jednej nocy to Krasnaja Armija nawet od Niemców nie dostała. Ale niech straszą! Ten pies najwięcej szczeka, który się boi. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Logika Rosji jest dziwna. Idealne porównanie. 09.02.08, 20:12 tetlian napisał: > To tak jakbym ja zamontował sobie na dachu piorunochron, a sąsiad powiedziałby, > że on mu zagraża, i przez to jest zmuszony do kupienia sobie ogromnego > wyzwalacza piorunów, który wyceluje w mój dom. Chyba żeby nie do końca Ci wierzył (bo i niby czemu miałby Ci wierzyć na słowo?), że to, faktycznie, piorunochron, a nie - na przykład - karabin maszynowy... > To porównanie doskanale oddaje to co robi Rosja. Owszem, oddaje, ale dopiero z moją poprawką. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Logika Rosji jest dziwna. Idealne porównanie. 09.02.08, 20:12 tetlian napisał: > To tak jakbym ja zamontował sobie na dachu piorunochron, a sąsiad powiedziałby, > że on mu zagraża, i przez to jest zmuszony do kupienia sobie ogromnego > wyzwalacza piorunów, który wyceluje w mój dom. > > To porównanie doskanale oddaje to co robi Rosja. > nie misiu,wersja moja jest taka ze ty i ja mamy po mieczu ,ty jednak zdecydowales sie zaopatrzyc w tarcze,co ja powinienem zrobic?ano zgadnij,do trzech razy sztuka i bedziesz mial odpowiedz na nurtujace cie pytanie co wyprawia USA.Przypomne ze budzet USA na zbrojenia przekracza grubo 500 miliardow $ a Rosji cos powyzej 60 mld $,czy cos ci to mowi,czy tez powiesz ze Rosja przebija w wydatkach na smierc USA? Eeech,watpie ze dojdzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Logika Rosji jest dziwna. Idealne porównanie. 09.02.08, 20:38 tetlian napisał: > To tak jakbym ja zamontował sobie na dachu piorunochron, a sąsiad powiedziałby, > że on mu zagraża, i przez to jest zmuszony do kupienia sobie ogromnego > wyzwalacza piorunów, który wyceluje w mój dom. > > To porównanie doskanale oddaje to co robi Rosja. > Buszysci Cie przekupili czy tak ci w glowie namieszali frytkami w Amerykowie? wierzysz,ze tarcza p-rakietowa to bron defensywna? W co jeszcze wierysz co Busz i Pentagon powiedzial? Polacku....chyba jednak lepiej byc glupcem? Bo za zdrade sa kary. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Logika Rosji jest dziwna. Idealne porównanie. 10.02.08, 13:59 A Ty twierdzisz, że co? Że Amerykanie chcą użyć tej tarczy do ataku na Rosję? Myślisz, że oni chcą III Wojny Światowej? Trochę racjonalizmu, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Logika Rosji jest dziwna. Idealne porównanie. 09.02.08, 20:39 tetlian napisał: > To tak jakbym ja zamontował sobie na dachu piorunochron, a sąsiad powiedziałby, > że on mu zagraża, i przez to jest zmuszony do kupienia sobie ogromnego > wyzwalacza piorunów, który wyceluje w mój dom. > > To porównanie doskanale oddaje to co robi Rosja. M.in. tacy durnie jak TY nasz kraj w bloto wpychaja systematycznie. > Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Logika Rosji jest dziwna. Idealne porównanie. 09.02.08, 20:43 upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/BewareOfTrolls.svg Odpowiedz Link Zgłoś
xyzak Re: Logika Rosji jest dziwna. Idealne porównanie. 09.02.08, 21:12 Twoje porównanie jest nietrafione. Ja i mój sąsiad posiadamy 'ogromne wyzwalacze piorunów'. Żaden z nas nie będzie chciał 'wyzwolić pioruna' w kierunku domu drugiego w obawie przed odwetem. Jeżeli zamontuję na swoim dachu piorunochron mogę przestać obawiać się odwetu ze strony mojego sąsiada. W tej sytuacji czuję 'przewagę' nad sąsiadem a on czuje 'lęk' z powodu nieskuteczności jego straszaka 'piorunowego' Tarcza zakłóca równowagę sił i wprowadza niepotrzebne napięcie w regionie. Tarcza nie chroni kraju, w którym jest zainstalowana. Tarcza, w tym momencie, nie jest w stanie przechwycić głowic manewrujących czy MIRV-ów. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Logika Rosji jest dziwna. Idealne porównanie. 09.02.08, 21:17 a to podobnie jak z Bogiem, czy może stworzyć taki kamień, którego nie byłby w stanie podnieść :)a gdzie ona tą równowagę zakłóca ? Rosjanie boją się jednego, że będą podsłuchiwani... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Logika Rosji jest dziwna. Idealne porównanie. 09.02.08, 22:02 xyzak napisał: > W tej sytuacji czuję 'przewagę' nad sąsiadem a on czuje > 'lęk' z powodu nieskuteczności jego straszaka 'piorunowego' > Tarcza nie chroni kraju, w którym jest zainstalowana. Tarcza, w tym momencie, > nie jest w stanie przechwycić głowic manewrujących czy MIRV-ów. No to jak to w końcu jest - skuteczna ta tarcza jest przeciw Rosji, czy nieskuteczna? Bo z Twojej wypowiedzi wynika chyba, że jedno i drugie naraz?? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Beda sprzedawac taniej rope i gaz :) 09.02.08, 19:04 he,he,he,he Żartujesz chyba? katolik_polski1 napisał: > Azeby zarobic na zbrojenia musza zwiekszyc > wydobycie, przez co cena na surowce energetyczne spadnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Lenin powiedział, że 09.02.08, 17:51 kapitaliści sprzedadzą nam sznur na którym ich powiesimy. Teraz podobnie Zachód zasila Rosję w gazo i petrodolary, dając jej środki na zbudowanie broni, którą chce zniszczyć swoich klientów. A bez klientów zabraknie środków na następną broń. I tak to arcylogiczne koło się zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_dick Czy ktos wie jaka to bron ? 09.02.08, 18:04 dzialo kinetyczne, tarcze antygrawitacyjne czy hiper szybki pojazd latajcy bez grawitacji co to moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Czy ktos wie jaka to bron ? 09.02.08, 18:09 fiutin na kaczych nóżkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Czy ktos wie jaka to bron ? 09.02.08, 18:11 Zapewne biologiczno-chemiczna: śmierdzące walonki i onuce. Z czym ta Rosja chce startować do ludzi? Przegrała wyścig zbrojeń w latach osiemdziesiątych, kiedy miała do dyspozycji zasoby części Niemiec, Polski, Czech, Słowacji, Węgier, Ukrainy, Bułgarii, Rumunii, Gruzji, Armenii, Azerbejdżanu, Łotwy, Estonii, Litwy itd. To co? Teraz ma wygrać? Odpowiedz Link Zgłoś
easternwall Re: Czy ktos wie jaka to bron ? 09.02.08, 18:12 W odróżnieniu od rozemocjonowanych mieszkańców niektórych państw europejskich Amerykanie b. poważnie traktuja takie informacje. Zwłaszcza potwierdzone np. przez Echelon. Rezultat - zwiększone dotacje i granty dla JPL. Mniej fantastyczne bronie to np. Black Eagle czy nowe rakiety wielogłowicowe/ No ale prawdziwy as to denominowanie sprzedawanej ropy i gazu w Euro$. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Czy ktos wie jaka to bron ? 09.02.08, 19:01 easternwall napisał: > Mniej > fantastyczne bronie to np. Black Eagle Masz na myśli ów czołg tak słynny, że nikt go jeszcze nigdy nie widział? Jak się zdaje z projektantami włącznie ;-P > czy nowe rakiety wielogłowicowe Jeśli chodzi o Topola-M, to taki znowuż młody on nie jest (i zresztą wcale nie musi, bo akurat rakiety wielogłowicowe starzeja sie powoli). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Czy ktos wie jaka to bron ? 09.02.08, 20:06 Myslie, za madrej glowie dosc dwie slowie... Tako bron przeciw USA i jej wojskowych baz w Azji Rosjanom podpowiedziala sama przyroda. Narobic alarmu tchorzliwym jankiesom droga utworzenia 2-3 New Orleans i juz amen. One sa zuchami tylko przeciwko bezbronnym. A walcza zawsze rekami ubogich przydurkow, ktore sa od nich w dlugach jak w jedwabach. Bron przeciw Europy dal Rosjanom Bog i wlasne przodkowie. Ten zas Bog jest mi swiadkiem, ze Europejczycy, nie bedac glupimi, jak ich nowe czlonkowie ze wschodu, beda zyly wieczne i szczesliwe w gospodarczym partnerstwie z Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Czy ktos wie jaka to bron ? 09.02.08, 20:12 a poza tym wszystko w porządku ? Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur a teraz Niemcy wiedzą na co pójdzie kasa 09.02.08, 17:58 którą wywalą za rurociąg, j....li sobie strzał w kolano pomijając Polskę w tym procesie Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: a teraz Niemcy wiedzą na co pójdzie kasa 09.02.08, 18:06 macarthur napisał: > którą wywalą za rurociąg, j....li sobie strzał w kolano pomijając > Polskę w tym procesie ----------------------------------------------------- Te durne slowa Lenina nigdy nie mialy pokrycia w rzeczywistosci. Hitler napadl na Rosje a oni jescze slali dostawy surowcow bo potrzebowali jak zawsze djengi na korupcje ! Reagan wykonczyl ich w jedno dziesieciolecie ! Dwie trzecie pieniedzy za surowce idzie w Rosji do prywatnych kieszeni. Dlatego beda musieli dlugo gaz i rope dostarczac za pare nowych glowic ! Odpowiedz Link Zgłoś
mucha123443 "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na ta.. 09.02.08, 18:04 Tarcza ma być po to by amerykanie mogli stawiać reszcie świata warunki, sami nie będąc narażeni na ryzyko odwetu. Jak wiadomo np. z artykukułów z Gazety Wyborczej głównym celem amerykanów jest bezinteresowne szerzenie demokracji. Niestety pewnie krwiożercza i niedemokratyczna reszta świata, ta którą na to stać lub nie zacznie budować antytarcze by chronić swoje ciemne interesy. W tej sytuacji demokracja i Amerykanie poczują się zagrożeni i w celu obrony światowego pokoju zaczną budować antyantytarcze. W tym momencie już niewątpliwie kraje które będzie można określić terrorystycznymi odpowiedzą budowa antyantyantytarczami. Itd. W Polsce ma być tylko 10 wyrzutni, i pewnie umowa nie będzie taka jak Kubańskiej Guantanamo „Dzierżawa została odnowiona w 1934 na termin nieokreślony, z zasadą że może być zakończona tylko za zgodą obu stron lub z inicjatywy USA” Jest za dobrze. Rosja nas podejmuje z honorami, Niemcy chce płacić za powstańcze listy, a tusk z sikorskim łamiąc obietnice wyborcze jak ostatni idioci chca wchodzić w tyłek ustepujacemu beznadziejnemu prezydentowi USA by ten miał sie na koniec czyms pochwalic. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 18:15 żenadą są tacy jak ty, żenadą są dziesiątki zamordowanych dziennikarzy w Rosji, żenadą są tysiące zamordowanych obywateli Czeczenii, żenadą jest grożenie atakiem atomowym na instalacje radarowe, wystarczy, czy jeszcze parą faktów? Odpowiedz Link Zgłoś
mucha123443 Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 18:24 No nie wystarczy, moze opowiesz cos ciekawego o USA np. o holokauście indian, albo o Wietnamie, albo jak ma byc nie w milionach ofiar o Iraku? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 18:27 Ilu milionach w tym Iraku? Masz listę imienną? Odpowiedz Link Zgłoś
mucha123443 Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 18:44 Napisałem może mało wyraźnie: Indianie i Wietnam wymordowane miliony. Irak licznik leci. Rosja świeta nie jest ale, prawo do obrony ma. Jedyna nadzieja w nowym prezydencie USA który zajmie sie np. milionomi pozbawionych dostepu do służby zdrowia swoimi obywatelami. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 20:54 mucha123443 napisał: > Napisałem może mało wyraźnie: Indianie i Wietnam wymordowane miliony. Irak licz > nik leci. Rosja świeta nie jest ale, prawo do obrony ma. Jedyna nadzieja w nowy > m prezydencie USA który zajmie sie np. milionomi pozbawionych dostepu do służby > zdrowia swoimi obywatelami. Asowa zagrywke by nasz rzad zrobil jak by poczekal z negocjacjami o tarcze do wyboru nowego prezia w USA. Bo,wiadomo,ze ten 'luzer' chce sie jeszcze czyms pochwalic przed odejsciem i nam na sile (i z lapowkami) tarcze chce wcisnac. A tak - glowy by ostygly i mozna zaczac no nowo: na korzystniejszych dla nas warunkach. Albo ,w ogole?! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 10.02.08, 09:21 A co kogo obchodzi jakiś Wietnam, który dobrowolnie dał sobie nałożyć jarzmo komunistyczne i nie obronił się przed komunizmem? Z Indianami to było tak, że co mądrzejsi nauczyli się uprawy roli i zintegrowali się z ludnością europejkiego pochodzenia. Menelstwo, które interesowało się tylko wodą ognistą, bijatykami i dzikimi tańcami, powoli wymiera i bardzo dobrze. W USA dostęp do służby zdrowia istnieje. Po prostu idzie się do lekarza i płaci za usługę. Płatne usługi medyczne mobilizują ludzi do dbania o zdrowie. W Polsce płatne są: usługi fryzjerskie, kosmetyczne, mechaniki samochodowej, malarskie, glazurnickie, tapeciarskie, weterynaryjne itp. A nikt nie wypisuje głupot o "braku dostępu". Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 18:32 jak zwykle kończy się to tym "a u was Murzynów biją", każdy kraj ma swoje grzechy, ale może napisz coś o 30 mln. zamordowanych przez Stalina, w Wietnamie było to starcie bloku wschodniego z amerykańskim, w Iraku Internetowy Trollu zginęło ok. 230 000ludzi, z tego w wyniku działań amerykańskich ok. 5 000, resztę to religijne oszołomy załatwiły Odpowiedz Link Zgłoś
mucha123443 Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 18:54 W kwesti religijnych oszołomow sie zgadzam. Zastanów sie kto umożliwił tą rzeź. Kto wspierał Husajna czy przypadkem nie USA? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 19:02 pl.wikipedia.org/wiki/Trolling Odpowiedz Link Zgłoś
mucha123443 Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 19:08 spełniasz kryteria. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 19:20 upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ee/Internet_Troll_velu_ill_artlibre_jnl.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mucha123443 Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 19:38 Poczciwcu, masz 1,5 kg tkanki zwanej mózgiem użyj go czasem. Poki masz czas. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 19:41 upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/BewareOfTrolls.svg Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 20:33 abhaod napisał: > > <a href="upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/BewareOfTrolls.svg" target="_blank">upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/BewareOfTrolls.svg</a> Mucha ma rację. Spełniasz kryteria. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 20:38 może jakieś konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
perk Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 10.02.08, 03:24 > W kwesti religijnych oszołomow sie zgadzam. Glupio robisz. Religijne oszolomy nie sprowadzaja z USA na Bliski Wschod kradzionych Chevy Suburban (to znaczy, zgloszonych jako skradzione) po to aby wylatywac w nich w powietrze. >Zastanów sie kto umożliwił tą rzeź. Zastanow sie, po co robi sie te rzez. Wtedy zgadniesz, kto ja robi. Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek "a u was Murzynów biją"? 09.02.08, 19:32 abhaod napisał: > jak zwykle kończy się to tym "a u was Murzynów biją", > każdy kraj ma swoje grzechy, No tak, ale jak sie bije swoich Murzynow to jak mozna moralizowac i wytykac podobne czy mniejsze grzechy innym? Slyszal Pan o czyms takim jak hipokryzja? > może napisz coś o 30 mln. zamordowanych przez Stalina Powinien Pan zostawic biedna Gruzje w spokoju. Minelo ponad pol wieku od smierci tego gruzinskiego przywodcy. Czas Gruzinom przebaczyc. Chyba nawet Rosjanie ktorzy byli glownymi ofiarami kaukaskiego gorala tez im przebaczyli. P.S. Nietety to nie "Murzynow bija" tylko to Murzyni bija. Jak Pan nie wierzy to prosze sie przespacerowac wieczorem po nowojorskim Harlemie. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: "a u was Murzynów biją"? 09.02.08, 19:37 szanowny oponent nie zna genezy powiedzenia, chruszczow tak odpowiedział Kennedyemu na zarzuty łamania praw człowieka w cccp Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Chruszczow jaki był, każdy wie,... 09.02.08, 20:47 ...ale tym razem zostaw go w spokoju. abhaod napisał: > szanowny oponent nie zna genezy powiedzenia, chruszczow tak odpowiedział > Kennedyemu na zarzuty łamania praw człowieka w cccp A było tak: Warszawską FSO (Fabrykę Samochodów Osobowych) zwiedza w latach 70-ch 20-go wieku delegacja z Forda, która to fabryka się reklamuje, że u nich co pięć minut z taśmy zjeżdża gotowy samochód. Gospodarze twierdzą, że to pestka, bo w FSO gotowy fiat zjeżdża z taśmy co minutę. I rzeczywiście! Amerykanie patrzą osłupiali, aż jeden podchodzi do samochodu i zagląda pod maskę. A tam - ani śladu silnika! Amerykanie wybuchają śmiechem, na to jeden z gospodarzy: - A u was to Murzynów bijecie! Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 20:56 abhaod napisał: > jak zwykle kończy się to tym "a u was Murzynów biją", każdy kraj ma swoje > grzechy, ale może napisz coś o 30 mln. zamordowanych przez Stalina, w Wietnamie > było to starcie bloku wschodniego z amerykańskim, w Iraku Internetowy Trollu > zginęło ok. 230 000ludzi, z tego w wyniku działań amerykańskich ok. 5 000, > resztę to religijne oszołomy załatwiły A kto podpuszcza i dozbraja lokalnych oszolomow??? heh ? Odpowiedz Link Zgłoś
al_paga Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 23:42 mucha123443 napisał: > No nie wystarczy, moze opowiesz cos ciekawego o USA np. o holokauście > indian, albo o Wietnamie, albo jak ma byc nie w milionach ofiar o > Iraku? Nie zapomnij jeszcze o tym, że w USA murzynów biją. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 20:51 abhaod napisał: > żenadą są tacy jak ty, żenadą są dziesiątki zamordowanych dziennikarzy w Rosji, > żenadą są tysiące zamordowanych obywateli Czeczenii, żenadą jest grożenie > atakiem atomowym na instalacje radarowe, wystarczy, czy jeszcze parą faktów? Fskty? czy propaganda? a fakty po drugiej stronie,zapomnialo sie? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 20:55 pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:DoNotFeedTroll.svg Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 19:08 mucha123443 napisał: > W Polsce ma być tylko 10 wyrzutni, i pewnie umowa nie będzie taka jak Kubańskie > j Guantanamo „Dzierżawa została odnowiona w 1934 na termin nieokreślony, > z zasadą że może być zakończona tylko za zgodą obu stron lub z inicjatywy USA > 8221; Sądzę że rząd polski zapewni amerykanom lepsze warunki.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka ciekawe wypowiedzi Rosjan 09.02.08, 18:10 www.dziennik.pl/dziennik/europa/article121575/Kim_jest_Dmitrij_Miedwiediew_.html Ciekawie prawi Pawłowskij. www.dziennik.pl/dziennik/europa/article121574/Jaka_bedzie_Rosja_po_Putinie_.html Tu zaś interesująco rzecze Panarin. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: ciekawe wypowiedzi Rosjan 09.02.08, 18:13 Miejmy nadzieję, że po Putinie rosji już nie będzie. Kiedyś też Niemcy miały powszechnie popieranego przywódcę... A potem... A potem przeżyły tylko z łaski USA. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Rosja odegra wazna role w chrystianizacji swiata ! 09.02.08, 18:27 zigzaur napisał: > Miejmy nadzieję, że po Putinie rosji już nie będzie. > > Kiedyś też Niemcy miały powszechnie popieranego przywódcę... > > A potem... > > A potem przeżyły tylko z łaski USA. ------------------------------------------- Takze o Rosje sie nie boj ! Oni znajda swoja droge ! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosja odegra wazna role w chrystianizacji swi 10.02.08, 09:23 Już raz znaleźli, Lenina. I chyba wystarczy, bo skutki liczy się w dziesiątkach milionów trupów. Ten naród nie potrafi się sam rządzić. Zawsze błaga, żeby ktoś wziął ich za pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
ferkelll Może kiedys zmądrzejesz i wyrosniesz z tej głupoty 09.02.08, 19:12 Może kiedys zmądrzejesz i wyrosniesz z tej głupoty Twoje USA to bandyci,którzy mają na sumieniu miliony ofiar. The New York Times, 30 stycznia 2005 Bez gigantycznego wsparcia karteli zbrojeniowych, naftowych i banków Wall Street dla partii NSDAP w latach 30-tych, Adolf Hitler nie uzyskałby tak szybko dyktatorskiej władzy i nie mógłby prawdopodobnie rozpocząć II wojny światowej. Hitlera finansowały korporacje rodzin m.in. Morgana, Harriman, Prescotta Busha (dziadka ob.prezydenta), Thyssena, Forda, Rotschildów, Rockefellerów - St.OIL/Exxon, ITI, IBM, Manh.Chase Bank, DUPont, nb sponsorujące także potem S.Husajna, wieloletniego agenta CIA. Senatorzy US domagają się ujawnienia akt CIA dot. współpracy USA z nazistami. Sponsorzy NSDAP - Fund. Forda. Esso/Rockefeller Fund. CIA odmawia pełnego ujawnienia setek tysięcy stron kartotek dokumentujących współprace amerykańskiego wywiadu z nazistowskimi zbrodniarzami. Do tej pory CIA ujawniła już ponad 1, 2 miliona stron związanych z tą sprawą materiałów. Kongres domaga się dostępu do pozostałej - wciąż nie ujawnionej części archiwów. Niemal całkowitym tabu objęte są informacje dotyczące finansowania Hitlera - za cichą zgodą rządu USA - przez Wall Street pod egidą CFR.org (St.OIl, - ob. Exxon-Mobil + ITT + Manhattan CHase Bank + IBM Rockefellerów Ford, etc.). Dziad prezydenta Busha, Prescott Bush, czerpał zyski z pracy niewolniczej więźniów w Auschwitz Brzezince i Auschwitz Monowitz (poprzez korporacje Thyssena, America Hamburg Line), podobnie jak korporacja Standard OIL Rockefellerów współpracująca z IG Farben, producentem Zyklonu B. Standard OIL uniknął tzw. II części procesów norymberskich, zmienił po wojnie nazwę na Exxon i dokonał fuzji z korporacją Mobil. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Może kiedys zmądrzejesz i wyrosniesz z tej gł 10.02.08, 09:34 A żesz zamknij się, stary pierdzielu ubecki! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: ciekawe wypowiedzi Rosjan 09.02.08, 19:33 bardzo interesujące wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
w.w.fiutin Re: bardzo interesujące wypowiedzi 09.02.08, 20:14 Owszem - np. taka: "W Rosji zmiana władzy oznacza zawsze redystrybucję własności. Stąd bardzo dziwny paradoks: nie ma alternatywy dla Putina, prezydenta popieranego przez opinię publiczną, ale jednocześnie reżim jest bardzo nerwowy. Wielu członków elity, którzy wiedzą, kto będzie następnym prezydentem, mimo to jest bardzo zaniepokojonych, bo nie wie, co to dla nich oznacza. Kiedy Putin doszedł do władzy, przez trzy, cztery lata koegzystował z rodziną Jelcyna. W momencie, gdy przejął pełnię władzy - a był to moment aresztowania Chodorkowskiego - doszło do wielkiej redystrybucji własności." POLAM - i od razu jaśniej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: bardzo interesujące wypowiedzi 09.02.08, 20:20 OSRAM- i od razu jaśniej :) a na poważnie, to słaba Rosja, jest bardziej niebezpieczna dla nas , Chiny tylko czekają na odpowiedni moment, Rosja wymachująca szabelką za cichym przyzwoleniem Europy-gra, czy kalkulacja ??? Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: bardzo interesujące wypowiedzi 09.02.08, 20:23 >moment aresztowania Chodorkowskiego - doszło do wielkiej redystrybucji własności... ...i wazne, ze nie na korzysc Conoco Phillips, Shell, British Petroleum and Chevron. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: ciekawe wypowiedzi Rosjan 09.02.08, 21:43 Rzeczywiście, bardzo ciekawe, chociaż chyba nie zmieniłeś opinii o Krastevie, wyrażonej jakiś czas temu. A poza tym, któż to poza Tobą czyta? W "zniewolonej" Rosji dyskutuje się - moim zdaniem - o wiele bardziej intensywnie i otwarcie, niż w Polsce, o roli, celach państwa, o jego przyszłości. Teraz rozgorzała tam dyskusja na temat filmu "Гибель Империи. Византийский урок". Jedni widzą w nim apoteozę Rosji, inni wręcz przeciwnie - że to jest antyrosyjski film. Film ten leciał 30 stycznia, i nawet gdzieś do połowy obejrzałem go, ale mi wydawał się tak klerykalny (narratorem jest duchowny), że wyłączyłem. Teraz tego kroku żałuję, bo słuchając dzisiaj ożywionej dyskusji na ten odniesień Bizancjum do współczesnej Rosji, wspólnoty losów, nie byłem do końca na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 wasza przyszlośćto rozpad...na szczęście... 09.02.08, 22:12 wkrótce zajmą się wami Chiny Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: wasza przyszlośćto rozpad...na szczęście... 09.02.08, 22:32 NIE LOW RYBY PRZED NIEWODEM! Naiwiecej prawdopodobno, ze Chiny sie zajma Tajwaniem i Japonia, a murzyny zza morza beda wykorzystaly (jak zawsze) z polskiego armatnego miesa. www.youtube.com/watch?v=atpLlovFfgE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Nikoooooolaaaa!!!!! 10.02.08, 00:52 Krzyczę sprawdzoną z lubatem metodą na bycie zauważoną. Wiesz może, gdzie można obejrzeć w internecie ten film, o którym pisze lubat: "Гибель Империи. Византийский урок" i może znasz linki do dyskusji o nim? Bardzo interesują mnie związki między kodem religijnym i kulturowym a kodem politycznym, narodowym i systemowym. Zdaje się, że był to, patrząc z tej toczki zrienia, interesujący dla mnie program. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Nikoooooolaaaa!!!!! 10.02.08, 12:59 Ewo, to dla Ciebie... www.tvir.ru/2008/02/09/gibel_imerii_vizantijjskijj_urok.html Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Nikoooooolaaaa!!!!! 10.02.08, 13:20 www.nakanune.ru/video/show/30?id=64 Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nikoooooolaaaa!!!!! 10.02.08, 15:35 Serdeczne podziękowania po raz trzeci. Wszędzie, gdzie tylko widzę jakiś Twój post, tam dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: ciekawe wypowiedzi Rosjan 10.02.08, 00:46 Gdzie leciał ten film, na jakim programie? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: ciekawe wypowiedzi Rosjan 10.02.08, 00:58 Dałeś bomba linka, ta Szewcowa to ma łeb jak sklep: "Miedwiediew to przeciętniak - twierdzi z kolei Szewcowa. Kolejny po Putinie przywódca, który nie wyrasta ponad tłum". Genialna analityczka. Dokładnie na polską miarę. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Putin kapitanem na sztorm 10.02.08, 01:22 Genialną Szewcową już u góry podsumowałam, to głowa na miarę polskich orłów, sokołów o ptasich móżdżkach. Gleb Pawłowski jest z poza tej ornitologii: "W odróżnieniu od Polski w Rosji demokracja nie była pojmowana jako zachodnia idea, lecz jako spontaniczna liberalizacja społeczeństwa i jego powrót do własnych tradycji. Tego często nie mogą pojąć za granicą. Ani w czasie pieriestrojki, ani potem Rosjanie nie uważali, że są uczniami Zachodu. I dotyczy to również takich młodych osób jak Miedwiediew. Mogą oni traktować Zachód jako dostawcę rozmaitych technologii - przede wszystkim ekonomicznych i politycznych - ale nie jako nauczyciela w sensie kulturowym. Miedwiediew, będąc prawnikiem, traktuje demokrację neutralnie. Dla niego to wyłącznie określona forma ustrojowa, a nie jakaś okcydentalistyczna ideologia". Bingooo, otóż to! A poniżej jasna dla tych, którzy potrafią i chcą czytać ze zrozumieniem, informacja o kierunkach rozwoju Rosji: "Wobec wszystkich tych zagrożeń Miedwiediew nie będzie sam. Nie zapominajmy o Putinie, który wcale nie odchodzi. To właśnie jego obecność w polityce umożliwia Miedwiediewowi skoncentrowanie się na rozwiązywaniu zwykłych problemów. Miedwiediew w ramach tego tandemu ma dbać o wewnętrzny rozwój kraju. Priorytetem Putina będzie natomiast troska o integralność Rosji w warunkach braku politycznej i gospodarczej stabilności świata. Ta niestabilność rośnie, więc Putin szykuje się na duży sztorm. Dlatego stara się wzmocnić kraj". Ano właśnie. Putin kapitanem na duży storm - toć to szczęście w nieszczęściu bogactwa dla Rosji. Gdyby nie on, nikt by Rosjan nie pytał, czy chcą być rozgrabieni, pozbawieni bogactw, czy może jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Drugi link do "Dzeinnika" jeszcze lepszy 10.02.08, 01:42 Drugi link do "Dzeinnika" jeszcze lepszy, spasibo c_k. Szkoda, że ani "Dziennik" ani "Rzepa" nie mają tak dobrze zorganizowanego forum jak GW. Możnaby było opuścić ten padół super- propagandy na rzecz padołu zwykłej propagandy.... Odpowiedz Link Zgłoś
al_paga Re: Drugi link do "Dzeinnika" jeszcze lepszy 10.02.08, 03:04 Genialna evcia15 sama sobie odpisuje, sama sobie przyklaskuje, sama siebie komentuje... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Drugi link do "Dzeinnika" jeszcze lepszy 10.02.08, 09:36 Po prostu, jedna z form samozaspakajania się. Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na ta.. 09.02.08, 18:13 Jak Rosjanie w latach 60. zainstalowali rakiety na Kubie to świat stanął na krawędzi wojny, bowiem Amerykanie nie mogli się zgodzić na taką sytuację. Obecnie z punktu widzenia Rosjan Polska, z ciągłym wysuwaniem sie przed szereg, to taki właśnie odpowiednik tamtejszej Kuby. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 18:26 Nie masz racji. Rzeczpospolita Polska jest krajem suwerennym i członkiem NATO. Dla równowagi sił ma prawo dysponować co najmniej takimi siłami zbrojnymi jak Rosja. To zresztą dotyczy każdego kraju NATO, łącznie z Litwą, Łotwą, Estonią a w przyszłości Szwecją, Finlandią, Ukrainą i Białorusią. Odpowiedz Link Zgłoś
ferkelll synku,rozbrajasz mnie swoją dziecinną naiwnoscią 09.02.08, 19:27 synku,rozbrajasz mnie swoją dziecinną naiwnoscią. Polska w swojej historii byla suwerenna tylko przez okres sanacji i odzyskała swoją panstwowosć dzieki rewolucji 1917 i powstaniu ZSRR, ktore obaliło carat trzymający swoją czesć Polski pod zaborem. Dzis Polska jest ponownie zniewolona tym razem przez zachodni i amerykanski kapitał,ktory sprowadził Polske do roli kolonii taniej siły roboczej (znamy to w III swiecie).W Polsce w aparacie władzy i urzedach jest dzis zainstalowana V kolumna z listy płac CIA,ktora spowodowała,ze Polska jest zwykłą marionetką biegającą na amerykanskiej smyczy. W srode w nocy w telewiji WDR leciał film doikumentalny ukazujący amerykanskie działania wywiadowcze w Niemczech. Amerykanie powsadzali po wojnie na wszystkie najwazniejsze stanowiska swoich agentow CIA. Nawet związki zawodowe były naszpikowane tymi agentami. Dzis w Polsce jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: synku,rozbrajasz mnie swoją dziecinną naiwnos 09.02.08, 19:50 faktycznie, za komuny żyło nam się super, każdy miał opłacalne mieszkanie, jedzenia w bród, paszport w szufladzie, mógł pisać i gadać co mu ślina na język przyniosła prawie wszędzie (vide ty) no i takie tam jeszcze koszałki opałki, aha i JP II był czołowym rezydentem cia na blok wschodni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: synku,rozbrajasz mnie swoją dziecinną naiwnos 10.02.08, 09:40 Ten głupi ubek nie wie, że: - to nie Lenin obalił carat, Lenin obalił demokratyczną republikę - wojska niemieckie i austriackie przepędziły Moskali z Polski w 1914 i 1915 Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: synku,rozbrajasz mnie swoją dziecinną naiwnos 09.02.08, 20:02 No i co z tobą zrobić, tatku (bo to chyba w tej sytuacji odpowiednia forma)...? Na Powązki za wcześnie, na Tworki za póżno... Odpowiedz Link Zgłoś
ferkelll Re: synku,rozbrajasz mnie swoją dziecinną naiwnos 09.02.08, 20:28 a ja mysle,ze dla ciebie na nauke nie jest jeszcze za pózno. Mam nadzieje,ze kiedyś moze wyrośniesz z tej naiwności.Proponuje ci przestac czytac te agenturalne media jak to GWno,onet czy TVP, ktore naciagają historie do potrzeb polityki i stosują przy tym socjotechnike i manipulacje informacjami bo wiedzą,ze społeczenstwo jest w swojej masie ciemne i naiwne co widac na twoim przykładzie.Szkoda,ze nie oglądałeś środowego filmu ale mysle,ze i tak niewiele byś zrozumiał bo do tego potrzebna jest dobra znajmośc jezykow obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: synku,rozbrajasz mnie swoją dziecinną naiwnos 09.02.08, 20:32 Dyskusja z człowiekiem, którzy uważa, że Polska zawdzięcza wolność rewolucji październikowej nie jest czymś, co miałbym ochotę robić w sobotni wieczór, więc pozwól że raczej pójdę pouczyć się trochę języków obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 olex,to ty kacapie?To super że są tu agenci CIA!! 09.02.08, 20:16 My tego chcemy!!właśnie po to aby nie było waszych!! Oto twoj portret (twoj i wiekszości rusów): www.youtube.com/watch?v=iwgIk8glwEo&feature=related buahahahahahhahahahahaaaaaa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: olex,to ty kacapie?To super że są tu agenci C 09.02.08, 20:45 mil1231 napisał: > My tego chcemy!!właśnie po to aby nie było waszych!! > > Oto twoj portret (twoj i wiekszości rusów): > > www.youtube.com/watch?v=iwgIk8glwEo&feature=related > buahahahahahhahahahahaaaaaa!!! --------------------- A faszystom z Niemiec i potomkom ich polskich koloborantow, rodzaju "mil" i "abhaod" proponuje przypomniec inne wydarzenia... www.youtube.com/watch?v=cre4CI9ddGw Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: olex,to ty kacapie?To super że są tu agenci C 09.02.08, 20:48 www.youtube.com/watch?v=cre4CI9ddGw Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 haha..."sukces" za amerykańskie pieniądze z 09.02.08, 21:02 Lend Lease...poczytaj dziecko jak fatalnie byliscie dowodzeni! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 gdyby nie USA to Hitler wygralby 09.02.08, 21:23 wojne, a kacapstwa juz by nie bylo, ale kacapska buta i oderwanie od rzeczywistosci nie pozwala im sie do tego przyznac heh Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 dokładnie tak-CCCP wygrało TYLKO dzieki USA! 09.02.08, 21:27 Sami nie potrafili podbic nawet Finlandii i spieprzali przed Niemcami dopóki Hitler nie popełnił błędówi dopóki kacapskie gowno nie dostało uzbrojenia z USA Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: olex,to ty kacapie?To super że są tu agenci C 09.02.08, 20:54 słaba nadzieja kola, żeby ci się poprawiło wiadomosci.onet.pl/1426613,1292,1,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: olex,to ty kacapie?To super że są tu agenci C 09.02.08, 21:09 Patrz, suka prowokacyjna, na Rosjan-Sibiriakow! www.youtube.com/watch?v=0u8VvyqhJEU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: olex,to ty kacapie?To super że są tu agenci C 09.02.08, 21:10 www.youtube.com/watch?v=yy8mxh0P63M&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: olex,to ty kacapie?To super że są tu agenci C 09.02.08, 21:12 wyraźnie schamiałeś, ale to tak jest, jak brakuje argumentów :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: olex,to ty kacapie?To super że są tu agenci C 09.02.08, 21:27 >jak brakuje argumentów :) Oto moje argumenty podobnym cie swiniom! www.youtube.com/watch?v=X_vOlkcSk-4 Tu leza rosyjskie "odszkodowania", na ktorych dzis ty, prowokatorze, tanczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: olex,to ty kacapie?To super że są tu agenci C 09.02.08, 21:33 nie popłacz się prosiaczku, poczytaj sobie inne posty Odpowiedz Link Zgłoś
matt7893 US gorzse niz Rosja "mobilizuje" tytulem naukowym! 09.02.08, 18:29 US gorsze niz Rosja "mobilizuje" tytulem naukowym przez lata ! Dyrektor Istytutu Pamieci Narodowej Uprzejmie prosze o wszczecie sledztwa przeciwko Stanom Zjednoczonym Ameryki Polnocnej w sprawie popelnienia zbrodni komunistycznej przeciwko Narodowi Polskiemu wynikajacej z porozumienia Jaltanskiego z ZSSR poprzez moje arestowanie 8 czerwca 2007 roku na granicy Kanadyjskiej w Coutts i zniewolenie do momentu wydalenia z USA kiedy chcialem opuscic terytorium USA ba wlasna prosbe na okres dwoch miesiecy. Zostalem arestowany bezpodstwanie i w celu zalegalizowanie symbolicznej sytuacji sluzby zasadniczej w komunistycznych silach zbrojnych PRL Ludowego wojska Polskiego, tak jakby Pasport Rzeczypospoliej Polskiej by ksiazeczka wojskowa w PRL, pastwie akceptowanym przez rzad USA poprzez wspolprace naukowa w tym okresie. Moje aresztowanie bylo na podstawie znalezienia przy mnie pszportu ze prezterminowanym stemplem wizy F-1 podobnym do stempli w ksiazeczkach wojskowych Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej wydawanych przez studium wojskowe Polskich uczelni w resie PRL, kiedy studia byly azylem od tortur w wojakowej strukurze opresji - Ludowym Wojsku Polksim. Mimo ze jestem profesorem fizaki toretycznej w RFN i nie podlegam slkuzbie wojkowej w USA kazano mi mszerowac w objekcie przypominajacym koszarym wojkowe abym wygladal na zolnierza w randze szeregowca. W sytuacji kiedy moj standard zycia w USA jest powyzej sredniej ogolnego standaru zycia i nigdy nie ukrywalem sie przed wladami imigracyjnymi USA, odciecie mnie od domu i wlasnosci wartej powyzej 200000 dolarow za zbrodnie, a takze przetrymywanie mnie z obywatelami Meksyku pzrekraczajacymi granice z nedzy z narazeniem zycia za zbrodnie komunistyczna przeciwko narodowi Polskiem majaca na celu stworzenie symbolicznego obraz obywatela RP maszerajacego w szeregach kontrolwanego przez ZSSR z zza grobu NATO na rozkaz Jalty i Poczdamu i uzasadniajcego sluzbe wojskowa w LWP w wrunkach wpolpracy pomicy USA i PRL przeciwko Narodowi Polskiemu. Bardzo prosze o wyjasnienie moich podejrzen w sledzwie. Szczegoly sprawy zanen sa przez MSZ. Z powazaniem Maciej kalinski Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Ciekawe, co to za nowa broń? 09.02.08, 18:54 Jak na razie to, co Rosjanie prezentują jako nową broń jest na ogół dosyć stare (choć, trzeba przyznać, są wyjątki; co prawda niezbyt liczne). Może jakieś konkrety ?? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ronnie_ik Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 09.02.08, 19:19 ale jaka broń ...chodzi o bomby próżniowe ?? Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Gdyby nie tarcza nie byłoby nowej broni 09.02.08, 19:56 Kto w to uwierzy? Tarcza odpowiedzią na nową broń. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Powiem cos innego........ 09.02.08, 19:57 W Rosji potraktowano wizyte Tuska.....podobnie do wizyty szamana ze szczepu afrykanskiego.Informacje byly w ..ciekawostki. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Na moim blogu.o Katyniu... 09.02.08, 19:59 Polska i Rosja nie przeprowadzily lustracji.Nie bede zaglebial sie w problem lustracji w Rosji. W Polsce lobby komunistyczne bylo wielkie, dodac trzeba,bardzo silne.I jest w dalszym ciagu.Nie dziwie sie Rosji ze nie stara sie dojsc do prawdy o Katyniu.Rosja po prostu nie chce.Nie mysla rozliczac sie z przeszloscia.Dziwi natomiast to ze jako narod,jako Polacy , chcemy rozliczac Rosje, ale nie chcemy, rozliczac ustroju totalitarnego w nazwie PRL.Rozliczmy historie PRL.Zweryfikujmy zbrodniarzy w naszym kraju.Zweryfikujmy Stefana Michnika,zweryfikukmy innych zbrodniarzy.Gdy rozliczymy polsko-komunistyczne,zbrodnie na wlasnym narodzie-z czystym sumieniem szukajmy winnych zbrodni w Katyniu.Dlatego , uwazam ze PiS mial racje.Zrobic lustracje w kraju.Wtedy z czystym sumieniem mozemy osadzac innych.Osadzmy najpierw , wlasnych zbrodniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
canadol I znow glupota polska 09.02.08, 21:26 Zamiast siedziec spokojnie i robic interesy z sasiadami, znow durne polaki wymachuja szabelka i chca byc wazne. Wypierdki sovieckiego mamuta poszli szukac nowego pana za oceanem. Oj durnoto, durnoto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Myślisz że nie czuc żeś rus?? 09.02.08, 21:28 nie udawaj Polaka- żaden mądry Polak nie robi z wami intersów, bo na nich jeszcze nikt dobrze nie wyszedł- ruski umie tylko chlać, kraść i gwałcić Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: I znow glupota polska 09.02.08, 21:30 interesy, naturalnie, pod rosyjsko-niemieckie dyktando, oj durnoto, durnoto Odpowiedz Link Zgłoś
o90 ogrodzic ta postsowiecka kraine murem 09.02.08, 21:28 wysokim na 20 metrow i zalac betonem nic wiecej dla tego kraju wiecej zrobic sie nie da owszem bedzie to niepowetowana strata dla srodowiska ale z drugiej strony jaki zysk dla ludzkosci !!! a co do 'nowej broni' to niech ktos da cynk do ruskich ze dzidy juz sa w kadzej chacie w Afryce nie trzeba ich wynajdywac Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 80%skuteczność takiego systemu,bardzodobrą jest!! 09.02.08, 21:29 Wynika z tego że, na każde tysiąc rakiet osiemset zostanie zniszczonych.!!!!! Te dwieście jest wkalkulowane w nasze straty. Jak nasze sto (bardziej nowoczesne) narobi większe straty przeciwnikowi, to w drugim uderzeniu rakietowym przeleci przez ich system obronny trzysta lub pięćset. Zakładając że przeciwnik w drugi uderzeniu rakietowym uzyska przelot tylko stu rakiet, będziemy powoli zdobywać nad nim przewagę strategiczną. Taka strategia nie zakłada ochrony rubieży za wszelką cenę.!!! Ku rozwadze naszym "Kamikadze" Chcesz zrobić sepuku całemu narodowi, zrób najpierw sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: 80%skuteczność takiego systemu,bardzodobrą je 09.02.08, 22:17 1.) Jeśli chodzi Ci o Tarczę, to skuteczność przechwytywania rzędu 80% jest na obecnym poziomie techniki nieosiagalna. Obecna skuteczność GBI, które mają być zainstalowane w Polsce, wynosi ok. 30% (zamierza się ja oczywiście docelowo podnieść). 2.) Nie oznacza to, że "na każde tysiąc rakiet trzysta zostanie zniszczonych", bo takiej sztuki nie dokona żadna tarcza. Oznacza to natomiast, że aby mieć pewność zestrzelenia jednej rakiety należy wystrzelic co najmniej 4 przeciwpociski (pod warunkiem że pocisk napastniczy będzie jednogłowicowy i nie wyposażony w imitatory celów). Tak więc 10 wyrzutni GBI zainstalowanych w Polsce pozwoliłoby obecnie na pewne zniszczenie 2, a najwyżej 3 takich rakiet jednocześnie (docelowo ma to byc 5). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Czy warto iść 4do nieba,albo całym narodem.??? 09.02.08, 22:49 Za waszą i naszą wolność??? Kościół da nam możliwość modlitwy i cudu między Wisłą i Odrą.!! Putin jest człowiekiem który doprowadził do tego że, Rosjanie znowuż poczuli się silni. Przecież zachód nas nie zostawi jak zawsze.??? A w ogóle taka militarna alternatywa jest głupia od samego początku bliźniaków. Mamy z nimi handlować wymieniać dzięgi kulturę i sport. Nasze Kobiety i ich mężczyźni mają się pobierać i zacierać ślady nienawiści. I tak im dopomóż Boże prawosławny. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Czy warto iść 4do nieba,albo całym narodem.?? 10.02.08, 03:09 kozaczek3 napisał: > Nasze Kobiety i ich mężczyźni mają się pobierać i zacierać ślady nienawiści. > I tak im dopomóż Boże prawosławny. > Amen. Bo tak powiedzial Putin, bojac na alarm ze Rosjanki wychodza za maz za obcokrajowcow? Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Kapitanie, prosze 10.02.08, 03:07 kapitan.kirk napisał: > 1.) Jeśli chodzi Ci o Tarczę, to skuteczność przechwytywania rzędu > 80% jest na obecnym poziomie techniki nieosiagalna. Obecna > skuteczność GBI, które mają być zainstalowane w Polsce, wynosi ok. > 30% (zamierza się ja oczywiście docelowo podnieść). Przestan czytac Raport WTO, bo robi ci sieczke z wiedzy. Jakie 30%?! Skad to wytrzasnales? Problemem nie jest dzis trafianie w przez EKV w glowice, bo trafia za kazdym razem kiedy ma trafic - 100%, lecz rozroznianie prawdziwej glowicy bojowej od wabikow i celow pozornych. Nie mozna mowic o jakichkolwiek procentach, bo wszystko zalezy od zalozonego stopnia skomplikowania testu. > > 2.) Nie oznacza to, że "na każde tysiąc rakiet trzysta zostanie > zniszczonych", bo takiej sztuki nie dokona żadna tarcza. Oznacza to > natomiast, że aby mieć pewność zestrzelenia jednej rakiety należy > wystrzelic co najmniej 4 przeciwpociski (pod warunkiem że pocisk > napastniczy będzie jednogłowicowy i nie wyposażony w imitatory > celów). Tak więc 10 wyrzutni GBI zainstalowanych w Polsce > pozwoliłoby obecnie na pewne zniszczenie 2, a najwyżej 3 takich > rakiet jednocześnie (docelowo ma to byc 5). > > Pzdr > Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Kapitanie, prosze 10.02.08, 10:24 matrek napisał: > Przestan czytac Raport WTO, bo robi ci sieczke z wiedzy. Jakie 30%?! Skad to > wytrzasnales? Problemem nie jest dzis trafianie w przez EKV w glowice, bo trafi > a > za kazdym razem kiedy ma trafic - 100%, Wg danych MDA z 10 lipca ub.r. ustalona w fazie prób skuteczność przechwytywania GMI wynosiła w warunkach testowych 60% (zaś innych komponentów tarczy - AEGIS 82%, THAAD 100%, PAC-3 87%). 30- procentowa skuteczność obecnego GMI w warunkach bojowych pochodzi z danych samej MDA - szacunkowych oczywiście, bo wszak nikt jeszcze strzelań bojowych nie prowadził. Natomiast wg niektórych źródłeł, MDA chce doprowadzić GMI do skuteczności bojowej 85%, co jednak nie jest informacją potwierdzoną (i ja nie bardzo w to wierzę). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Myślisz że nie czuc żeś rus?? 09.02.08, 21:46 poza tobą zachowującym się po chamsku i obrażającym innych nie ma tu takich, kto cię tu prosi abyś swoim zachowaniem zanieczyszczał to forum? Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Przedstawiam to co myslimy o was naprawdę 09.02.08, 21:46 poza poprawnością polityczną (ja jej nie uznaję)! Jesteście (poprzez swoje zachowanie i sowiecka butę) czymś gorszym, zapamietaj to sobie! dlatego chcemy odgrodzic was od cywilizowanego świata! Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Przedstawiam to co myslimy o was naprawdę 09.02.08, 22:09 mil1231 napisał: >chcemy odgrodzic was od cywilizowanego świata! Pluskwa i karaluch domagaja sie uznania dezynfekcji za genocyd... Odpowiedz Link Zgłoś
alaincharnier "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na ta.. 10.02.08, 18:22 ciekawy tekst na ten sam temat: www.robertamsterdam.com/polska/2008/02/zapach_kampanii_o_poranku.html Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: "Nasza nowa broń to 'niezbędna odpowiedź' na 10.02.08, 19:46 Robert Amsterdam? To ten Amsterdam z adwokatow, ktory w skladzie dziesatku mu podobnych, bronil oligarcha Chodorkowskiego, oskarzonego za oszustwo? W jakosci adwokata nic z siebie nie przedstawil, bo go klient odebral realne dlugoterminowe wiezienie na Syberii. Jednak swoje miliony Amsterdam od Chodyria odebral. Co mu sie zostaje? Musi odpracowywac nawet w taki sposob... Odpowiedz Link Zgłoś