Dodaj do ulubionych

Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom

13.02.08, 07:07
Jakoś nie dziwi mnie punkt widzenia tych młodych Islandczyków.
Obserwuj wątek
    • ergo12 Groza polska 13.02.08, 07:10
      Niestety!
      • goborrr Re: Groza polska 13.02.08, 07:57
        Przecież na wyspy wyjechała "polska elita"...
        sami najlepsi...

nie rozumiem o co tym islandczykom chodzi... ;/
        • kerrmit20 Fuck Island, poza Bjork ta dzicz nic nie wydała 13.02.08, 08:47

• wuetend which One shall I fuck? 13.02.08, 08:50
            kerrmit20 napisał:

>
            • kerrmit20 Unnur Birna Vilhjalmsdottir 13.02.08, 08:59

• meth.p Re: Unnur Birna Vilhjalmsdottir 13.02.08, 09:39
                Jaka dyskriminacja? Czym sie ta policja zajmuje? Polacy kradna? Wiecej niz
                Isalndczycy? WIadomo ze pelno tam zlodziei na potege. Mam nadzieje ze kiedys
                polska mentalnosc sie zmieni, ale poki nie, musimy zyc z pietnem narodu
                kradnacego. Niestety mentalnosc zlodziejska wyrastac z tradycji PRLu oraz
                przyzwyczajen komunistycznych, ktore cholubi GW. Bardzo rozbawil mnie dzisiejszy
                artykul, ze za dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne chorzy beda placic wiecej. A co
                w tym dziwnego? To ma byc dodatkowe, prywatne ubezpieczenie. Kaskader tez placi
                wyzsze NNW niz zwykly czlowiek i nikt sie nie dziwi.
                • szczurek.polny Rasistka Einar 13.02.08, 09:42
                  Uprzedzenia wobec Arabów na pewno nie rodzą się same.
                  Uprzedzenia wobec Żydów na pewno nie rodzą się same.
                  Uprzedzenia wobec Polaków na pewno nie rodzą się same.
                  Aby na pewno?
                  • kinskyart Re: Rasistka Einar 13.02.08, 13:32
                    szczurek.polny napisał:

> Uprzedzenia wobec Arabów na pewno nie rodzą się same.
                    > Uprzedzenia wobec Żydów na pewno nie rodzą się same.
                    > Uprzedzenia wobec Polaków na pewno nie rodzą się same.
                    > Aby na pewno?

Na pewno. Rodzą się w chorych głowach. Chorych z nienawiści. Niespełnionych,
                    zatrutych resentymentem ludzi z przewlekłym zatwardzeniem.
                    Dlaczego mam się zajmować bandą nastolatków z Islandii? Głupców wszędzie wielu,
                    nawet po studiach.
                    • preminger Re: Rasistka Einar 13.02.08, 20:07
                      kinskyart napisał:
                      > Dlaczego mam się zajmować bandą nastolatków z Islandii?

przecież na podanej przez GW stronie nic nie ma, jakis Tom tylko jako
                      przyjaciel, to mi troche przypomina procesy stalinowskie ?
                      • srpnov Wszystkim pięciu? 14.02.08, 16:14
                        Tam żyje niewiele ponad 300000 osób. Gdyby Katowice ogłosiły niepodległość
                        byłyby większe. Tak więc nie widzę powodu, by się bardzo martwić o tych Polaków,
                        którzy tam są, nawet jeśli jest ich aż 15.

A poza tym Islandczycy to bardzo niechętny obcym ludom naród. Poczytajcie sobie
                        o języku wysokoislandzkim.
                        Zamiast móić Józef Stlain mówią "Święty Cieśla Człowiek ze Stali", a zamiast
                        Czyngis Chan "Attyla żółtych Saracenów". Wszystko, by nie przyjąć obcego słowa!

• 328i Re: Wszystkim pięciu? 14.02.08, 21:38
                          no jakbys doczytal to bys skiminil, ze tam zyje 10 tys. Polakow, czyli w Twoich
                          przykladowych Katowicach stanowiliby niezla grupke
                  • saed Re: Rasistka Einar 14.02.08, 07:52
                    Rodzą się ze zwykłej, parszywej ludzkiej zawiści, ksenofobii albo po prostu
                    zwykłej głupoty. Grupą islandzkich smarkaczy bym się nie przejmował. Albo z tego
                    wyrosną, albo zaszyją się w jakimś rasistowskim podziemiu.
                    • 4g63 Re: Rasistka Einar 14.02.08, 09:22
                      no cóż, jak znam polaków to
                      wcale się nie dziwie i na miejscu Islandii też bym panikował i robił wszystko
                      żeby wypędzić polaków - polacy to złodzieje kombinatorzy i nieroby, czekają na
                      pójście do nieba zamiast kiwnąc palcem, a wszyscy w imię boże mają im usługiwać,
                      taka jest cała prawda o nierobach polaczkach
                      • valmico Re: Rasistka Einar 14.02.08, 09:29
                        No co do tego "usługiwania w imię boskie" to może już z deka przesada, ale z
                        resztą się zgadzam, jestem polakiem jak zapewne 99% burzących się tutaj osób,
                        ale sam mam podobne zdanie o Polakach, co z tego że wyciągam wnioski na <20%
                        populacji, ale czyż to nie jednostka stanowi o całości? Kupisz samochód i jedna
                        cześć nie będzie działać, to powiesz że do d***. Tak samo z narodem ;p
                      • sokrates22 Re: Rasistka Einar 14.02.08, 10:26
                        4g63 napisał:

> no cóż, jak znam polaków to
                        > wcale się nie dziwie i na miejscu Islandii też bym panikował i robił wszystko
                        > żeby wypędzić polaków - polacy to złodzieje kombinatorzy i nieroby, czekają na
                        > pójście do nieba zamiast kiwnąc palcem, a wszyscy w imię boże mają im usługiwać
                        > ,
                        > taka jest cała prawda o nierobach polaczkach

Widać sadzisz po sobie.
                • nick1111 Re: Unnur Birna Vilhjalmsdottir 13.02.08, 11:42
                  meth.p napisał:
                  Niestety mentalnosc zlodziejska wyrastac z tradycji PRLu oraz
                  > przyzwyczajen komunistycznych, ktore cholubi GW.

Niestety, nie masz racji. Tradycja "polactwa" ma znacznie głębsze korzenie niż
                  komunizm. Jest rdzennie polska, związana z tutejszą tradycją niewolnictwa
                  zwanego na tych obszarach pańszczyzną. Pisał o tym w swojej książce pt.
                  "Polactwo" Ziemkiewicz, którego nie możesz posądzić ani o sympatie do komunizmu,
                  ani nawet do GW.
                  • eti.gda Re: Unnur Birna Vilhjalmsdottir 13.02.08, 11:53
                    nick1111 napisał:

> meth.p napisał:
                    > Niestety mentalnosc zlodziejska wyrastac z tradycji PRLu oraz
                    > > przyzwyczajen komunistycznych, ktore cholubi GW.
                    >
                    > Niestety, nie masz racji. Tradycja "polactwa" ma znacznie głębsze
                    korzenie niż
                    > komunizm. Jest rdzennie polska, związana z tutejszą tradycją
                    niewolnictwa
                    > zwanego na tych obszarach pańszczyzną. Pisał o tym w swojej
                    książce pt.
                    > "Polactwo" Ziemkiewicz, którego nie możesz posądzić ani o sympatie
                    do komunizmu
                    > ,
                    > ani nawet do GW.

A miałbyś jeszcze lepsze i pełniejsze pojęcie o tym, gdybyś poczytał
                    sobie Melchiora Wańkowicza. Ale książki tego doskonałego pisarza i
                    reportażysty są dziś trudno dostępne. Za dużo w nich prawdy o nas
                    samych.
                  • drmw Jezeli urzednicy miejscy lacznie z prezydentem 13.02.08, 22:50
                    ukradli podobno 60 mieszkan komunalnych
                    w pewnym miescie.Kupili za psie pieniadze a podatki
                    podniesli o kilkadziesiat procent
                    obciazajac przecietnego "KOWALSKIEGO"
                    to co sie dziwic ludziom zwyklym.
                    "Ryba zawsze psuje sie od glowy"
                    Jak ludzie mogą odrozniac uczciwosc
                    od nieuczciwosci skoro kk kaze kochac tylko Boga
                    a nie uczy odrozniania rzeczy dobrych
                    od zlych.
              • mikoo33 Re: Unnur Birna Vilhjalmsdottir 13.02.08, 11:06
                kerrmit20 napisał:

> ...
                Czegos sie znowu najadl????:P
            • warwar Żydów nienawidzono za brak integracji, Turków też 13.02.08, 11:06
              w Niemczech w latach 60-tych, a teraz muzułmanie są nie akceptowani,
              gdyż chcą zachować swą odrębność i narzucić swoje zasady
              gospodarzom...
              • kinskyart Re: Żydów nienawidzono za brak integracji, Turków 13.02.08, 13:35
                warwar napisała:

> w Niemczech w latach 60-tych, a teraz muzułmanie są nie akceptowani,
                > gdyż chcą zachować swą odrębność i narzucić swoje zasady
                > gospodarzom...

Z tym narzucaniem swoich zasad gospodarzom, to ja też mam problem.
          • arius5 i polaczkom sie wydaje, ze sa lepsi od Arabow 13.02.08, 08:55
            • kerrmit20 Od ciebie na pewno gamoniu 13.02.08, 09:02

• lmblmb Re: Od ciebie na pewno gamoniu 13.02.08, 22:52
                Poziom agresji to masz na poziomie klienta zakładu psychiatrycznego.
                • henryad Re: SuperMaruderzy. 14.02.08, 00:25
                  To Motto biblijnie bardziej pasuje do żydów niż do
                  Polaków. Właśnie za to marudzenia żydzi którzy wyszli
                  z Egiptu do Ziemi Obiecanej w większości zostali
                  wytrzebieni i nie mogli tam dojść przez 40 lat choć
                  odległość była do pokonania w dwóch tygodniach.
                  Czekali na Mesjasza i Mesjasz Jezus Chrystus
                  przyszedł i tak zaczeli marudzić, że Go nie przyjeli i
                  Go zamordowali choć On zmartwychwstał. I ciągle Go nie
                  mogą przyjąć, bo kochają tylko oszukiwać, grabić,
                  mordować i nieustannie konspirować przeciwko nieZydom.
                  NIedługo dla nich będzie większy koniec. Jak pisze ich
                  prorok Zachariasz 2/3 z nich ma być wymordowana przed
                  samym ponownym przyjściem Jezusa Chrystusa.
                  Koniec w Polsce JudeoPoloni. Polska wolna od tych
                  oszustów, morderców i superzłodzieji.
            • a.k.traper Nastolatki powtarzaja to co w domu słyszą, tak jak 13.02.08, 10:25
              w Polsce, u nas sa Żydzi, złodzieje w rządzie i jeszcze pare plag w
              Islandii maja Polaków i inne narodowości z Europy Środkowej na które
              mozna zgonic wszystko. Jak się tam Polacy zachowuja trzeba by spytać
              odpowiednie instytucje, najgrzeczniejsi pewnie nie wyjeżdżają.
          • zigzaur W przeliczeniu na liczbę mieszkańców Islandia ma 13.02.08, 10:41
            najwięcej w świecie:

- laureatów nagród Nobla (jednego)
            - arcymistrzów szachowych (jednego)

Ludność Islandii to jakieś 250 tysięcy.
            • 444a Re: W przeliczeniu na liczbę mieszkańców Islandia 13.02.08, 11:28
              > - arcymistrzów szachowych (jednego)

Ale z urodzenia chyba amerykanin.
              • zigzaur Re: W przeliczeniu na liczbę mieszkańców Islandia 13.02.08, 11:53
                Nie.
                Frederik Olafsson
            • dr_schab Re: W przeliczeniu na liczbę mieszkańców 13.02.08, 13:07

...to te 10 tys. Polaków w Islandii wygląda tak jakby przyjechało
              milion Islandczyków do Polski ;)
            • svetomir Re: W przeliczeniu na liczbę mieszkańców Islandia 13.02.08, 14:02
              > najwięcej w świecie:
              >
              > - laureatów nagród Nobla (jednego)
              Nie ma mniejszego kraju posiadającego swojego noblistę? Sprawdzę to
          • absolutne_fantastico A co wydała Polska? Dodę? Mesjasz Europy 13.02.08, 13:13
            wchodzący z populistycznym gnojem na butach do europarlamentu.
            • dwatrzy3 Re: A co wydała Polska? Dodę? Mesjasz Europy 13.02.08, 13:24
              Ciebie, Szopena, Wolszczana, Niemena.....
              Sam sobie wymieniaj dalej, ja czsu mam malo!
              • bar_annex Re: A co wydała Polska? Dodę? Mesjasz Europy 13.02.08, 13:46
                To tluk, nie zna wlasnego kraju.
                • absolutne_fantastico Tak, oczywiscie... I przeciętny Europejczyk 13.02.08, 14:24
                  zasłuchuje się w Niemenie, czyta Mickiewicza, Miłosza i Herberta, modląc się do
                  papieża Polaka, marząc o wędrówce szlakiem niebieskim poprzez Przysłop Miętusi
                  na Małołączniak. Kultura Polska jest tak hermetyczna, że nie zostanie zrozumiana
                  przez resztę Europy. Nie wiem czy którykolwiek z Was, szanownych jakże
                  niesamowicie urażonych antropologów prasłowiańszczyzny zauważył potężną dozę
                  sarkazmu w mojej wypowiedzi. Na Eurowizję wysyła się wyroby dodopodobne, w
                  Europarlamencie jesteśmy reprezentowani przez pieniaczy i półdebili (vide
                  "prof". Giertych) lub populista Czarnecki z Samoobrony. I jak współczesny Polski
                  intelektualista ma nie czuć się sfrustrowany, jeżeli władając płynnie angielskim
                  i francuskim, jest pomijany w dyskusjach z powodu swojej narodowości?
                  • eti.gda Re: Tak, oczywiscie... I przeciętny Europejczyk 13.02.08, 14:47
                    absolutne_fantastico napisał:

> zasłuchuje się w Niemenie, czyta Mickiewicza, Miłosza i Herberta,
                    modląc się do
                    > papieża Polaka, marząc o wędrówce szlakiem niebieskim poprzez
                    Przysłop Miętusi
                    > na Małołączniak.

On nie marzy, on tam po prostu chodzi. Gdybyś tam częściej bywał
                    (a), tobyś widział (a). I nie tylko tam. Chodzi też na Rysy, Orlą
                    Perć i w inne góry polskie też.
                    • absolutne_fantastico Próbujesz mnie przekonać, że przeciętny Europejczy 13.02.08, 14:56
                      k (nie-słowianin) wie gdzie leżą Tatry i odwiedza je podczas urlopu? Bywałem we
                      wszystkich wymienionych przez Ciebie miejscach i obcokrajowców spotykałem
                      częściej na stoku niż na szlaku.
                      • konopnyjasio Najgorsze jest to... 13.02.08, 17:34
                        ...że to co piszesz to prawda.
                      • eti.gda Re: Próbujesz mnie przekonać, że przeciętny Europ 13.02.08, 18:29

> k (nie-słowianin) wie gdzie leżą Tatry i odwiedza je podczas
                        urlopu? Bywałem we
                        > wszystkich wymienionych przez Ciebie miejscach i obcokrajowców
                        spotykałem
                        > częściej na stoku niż na szlaku.

Może przeciętny Europejczyk nie wie, tak jak przeciętny Polak też
                        nie wie, jaki jest najwyższy szczyt Austrii i jak sie tam dostać.
                        Ale "nieprzeciętni" wiedzą.
                      • eti.gda Re: Próbujesz mnie przekonać, że przeciętny Europ 13.02.08, 18:41

> k (nie-słowianin) wie gdzie leżą Tatry i odwiedza je podczas
                        urlopu? Bywałem we
                        > wszystkich wymienionych przez Ciebie miejscach i obcokrajowców
                        spotykałem
                        > częściej na stoku niż na szlaku.

A ja spotkałem. Oni nie tylko chodzą tam, ale i zdobywają Górską
                        Odznakę Turystyczną PTTK (Jeśli nie wiesz, co to takiego, znajdź
                        sobie w sieci). Sam im zatwierdzałem zdobycie takiej odznaki, bo tak
                        się składa, że mam takie uprawnienia. Byli to: dwóch Amerykanów,
                        pięciu Francuzów, dwóch Słoweńców, jeden Egipcjanin i ż czterdziesyu
                        kilku Niemców (nie pochodzenia polskiego).
                  • prawdziwy.gburek Re: Tak, oczywiscie... I przeciętny Europejczyk 14.02.08, 00:46

> zasłuchuje się w Niemenie, czyta Mickiewicza, Miłosza i Herberta, modląc się do
                    > papieża Polaka, marząc o wędrówce szlakiem niebieskim poprzez Przysłop Miętusi
                    > na Małołączniak.

"Przecietny Europejczyk" Twojego rodzaju to jest rasista i ksenofob
                    i wie tyle co Ty, podrygujac w rytm amerykanskiej muzyczki.
                    Tez mi "elitysta", na przecietniactwie sie wzorujacy.
                  • sokrates22 Re: Tak, oczywiscie... I przeciętny Europejczyk 14.02.08, 10:24

> zasłuchuje się w Niemenie, czyta Mickiewicza, Miłosza i Herberta, modląc się do
                    > papieża Polaka, marząc o wędrówce szlakiem niebieskim poprzez Przysłop Miętusi
                    > na Małołączniak. Kultura Polska jest tak hermetyczna, że nie zostanie zrozumian
                    > a
                    > przez resztę Europy. Nie wiem czy którykolwiek z Was, szanownych jakże
                    > niesamowicie urażonych antropologów prasłowiańszczyzny zauważył potężną dozę
                    > sarkazmu w mojej wypowiedzi. Na Eurowizję wysyła się wyroby dodopodobne, w
                    > Europarlamencie jesteśmy reprezentowani przez pieniaczy i półdebili (vide
                    > "prof". Giertych) lub populista Czarnecki z Samoobrony. I jak współczesny Polsk
                    > i
                    > intelektualista ma nie czuć się sfrustrowany, jeżeli władając płynnie angielski
                    > m
                    > i francuskim, jest pomijany w dyskusjach z powodu swojej narodowości?

Widać europa nie trawi polskich intelektualistów.:))
                  • gresiek Re: Tak, oczywiscie... I przeciętny Europejczyk 15.02.08, 00:20
                    dobrze napisane...
          • pawka55 Za to Polska wydala kerrmita20. Rozpacz!!! 13.02.08, 15:01
            • kerrmit20 Rozpaczaj nad swoim wodogłowiem 13.02.08, 18:32

• nomadsoul Fuck Island? jaka wyspe miales na mysli? 13.02.08, 18:43
            musisz doprecyzowac, a najlepiej sprawdz w google, masz przed soba internet w koncu
          • heterofob2 jedna björk przypada na dwieście tysięcy... 14.02.08, 22:05
            w polsce powinno być zatem dwieście (!) artystów tego formatu ;)
        • norman_bates angole już się na nas poznali... 13.02.08, 08:56
          ...czas na inne narody

Wątpię żeby te stereotypy wzięły się z tego, że ktoś gdzieś kiedyś widział
          kradnącego Polaka
          • bar_annex Re: angole już się na nas poznali... 13.02.08, 13:05
            Na Tobie zapewne sie poznali, rasistowski kretynie.
            Idz sobie na jakas "ustawke" kretynow. To podobno
            modne w Polszy?
            • jacek226315 Re: angole już się na nas poznali... 13.02.08, 14:42
              Tak sobie czytam te wszystkie wywody i zgroza mnie ogarnia.Skad tyle
              jadu i zolci w polskim narodzie.Dziwne,ze wszyscy doskonale wiedza
              jaka opinia sie cieszymy,to zamiast cos robic by ta opinie
              naprawiac,to walczymy sami z soba.Przestanmy krasc,przestanmy
              zachowywac sie jak swinie to i opinia se poprawi. Jak narazie to
              potrawimy sie na wzajem obrzucac blotem.Opamietajcie sie rodacy
        • rasklaat Re: Groza polska 13.02.08, 11:08
          a ja się nie dziwię się że ta młodzież napada na Polaków. Bo młodzież nie ma pracy. Tak, nie ma pracy młodzież!

Ten chłopaczek się po prostu boi że w kilka lat przyjedzie do jego spokojnego kraiku ogromna masa Polaków którzy tak jak w UK zabiorą miejscowym wszystkie nowe miejsca pracy i tacy chłopcy jak on nigdzie się nie załapią. A jeśli już gdzieś się dostanie to będzie tam już piętnastu wąsatych Polaków zasuwających za minimalną jak automaty i on nie bedzie miał wyboru jak tylko robić to samo.

Mieszkam w UK od pięciu lat i po tym co tu już widziałem myślę że ma powody żeby się bać...
          • bar_annex Re: Groza polska 13.02.08, 13:08
            Zeby sie nie zes... ze strachu na twoj rasistowski leb.
            Uczcie sie obaj, to wam przejdzie i nie bedziecie musieli
            zasuwac za minimalna.
            • 4g63 Re: Groza polska 14.02.08, 09:35
              czytając taka wypowiedź tylko można się jeszcze bardziej przerazić, czym jest
              polak....
          • marajka Re: Groza polska 15.02.08, 10:55
            Na Islandii brakuje rąk do pracy. Bez emigrantów ich gospodarka
            będzie mieć kłopoty. Ale ten gó..arz tak się na tym zna, jak i ty.
        • lech.kaczystanu Re: Groza polska 13.02.08, 11:39
          goborrr napisał:

> Przecież na wyspy wyjechała "polska elita"...
          > sami najlepsi...

A druga połowa "elity" i "najlepszych" została w kraju – na szczęście.
          • bar_annex Re: Groza polska 13.02.08, 13:10
            W kraju zostala sama smie...chu warta elyta.
            • mil1231 tylko śmiecie wyjechały.. 13.02.08, 17:52
            • jacek226315 Re: Groza polska 13.02.08, 18:45
              bar_annex napisal:
              >W kraju zostala sama smi...chu warta elyta.
              No ale ta smie...chu warta nie przynosi wstydu
              • evaanna Re: Groza polska 13.02.08, 20:40
                Ci co zostali w kraju też kradną. Wielu Polaków nie wie co to
                poczucie wstydu i dlatego teraz wstydzi się cały naród - za
                złodziei, głupców i oszustów.O honorze nie wspomnę. I nawet 2 godz.
                tygodniowo religii w szkole nie pomogło:(
                • kosidlo Re: Groza polska 13.02.08, 20:56
                  NIUNIU BLEBLO KOCHANA;ZLODZIEI MAMY -SA WSZEDZIE. I TAK.U NIEMCOW JESLI POJAWI
                  SIE OBCY W BRYGADZIE-ZESPOLE TO ZACZYNAJA SIE KRADZIERZE.
                  BEDAC W ROSJI GDZIE JEST OGOLNA PSYCHOZIS NIC NAM NIE UKRADZIONO. I CO POWIEMY?
                  • evaanna Re: Groza polska 13.02.08, 22:00
                    To się nazywa: mieć lub nie mieć szczęścia:)
      • rosol4 Re: Groza polska 13.02.08, 11:21
        Smutne aczkolwiek prawdziwe
        Nie bawem to nawet na Antarktyde trudno bedzie nam polakom wyjechac
        by nie odczuc skutkow pobytu wiejskiego motlochu wielokroc
        wychowanego w poczuciu chrzescjanstwa ale pozornego i wymuszonego.
        Nie trzeba wielkiej wyobrazni jak ta swolocz sie zachowuje na
        obczyznie majac swiadomosc nierozpoznania i niezrozumienia (podobnie
        jak na tym forum) jesli na polskich ulicach i miejscach poblicznych
        slyszymy jezyk wzbogacony pol na pol wulgaryzmami nie mowiac o
        powszechnym okradaniu.
        Rzad i wladza (wielokroc z tych samych srodowisk) nic w tej sprawie
        nie czyni wychodzac z zalozenia zle pojetej wolnosci - rubta co
        chceta a nam dajcie spokoj i mozliwosc dzialania.
        Doobitnie to widac na drogach, dopuszczajac psycholi i debili do
        uczestnictwa w ruchu.
        Wielu z tej wiodacej grupy uwaza sie za cwanych, przebojowych
        depczac kulture i wychowanie tzw frajerow.
        Stara prawda sprawdza sie na codzien
        Jacy rodzice takie dzieci
        jacy rodacy taka wladza
        jacy wiesniacy taka emigracja
        Polska tragedia jest zachwiana proporcja chamstwa nad kultura
      • saszenka2 Re: Groza polska 13.02.08, 13:31
        Polacy bardzo chętnie oceniają tak innych. Wyrażają się o
        homoseksualistach "zboczeńcy", niektórzy nie tolerują obecności
        Żydów w Polsce, jeszcze inni chcieliby się pozbyć np. Wietnamczyków.
        Nie pochwalam zachowań Islandczyków, niemniej może należałoby się
        zastanowić nad tolerancją w Polsce i zacząć zwalczać róznorodne
        formy dyskryminacji.
    • leszek993 Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:14
      Co najgorsze to mają rację jesteśmy motłochem Europy i tu na żadne cuda nie ma
      co liczyć bo na zmiany się nie zanosi.Kłania się szkoła i wychowanie domowe.I
      czas na prawdę jesteśmy gnojami.
      • muszek0 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:47
        mów za siebie. może ty rzeczywiście jesteś motłochem.

ciekawe co bys napisał, gdyby jakiś gó..arz stworzył stronkę w
        polsce, że doku..ają go zydzi, cyganie i czarnuchy. stwierdziłbys
        pewnie, że "jesteśmy" zacofanymi ksenofobami i rasistami.
        • leszek993 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:03
          Jak kiedyś uda ci się w przyszłym życiu skończyć dwie uczelnie i przemieszkać na
          emigracji 26 lat to pogadamy.Ja widzę na co dzień co robią Polacy w Holandii i
          to wystarcza.
          • endi11 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:51
            cham z dyplomem to też cham. tylko, że z dyplomem.
            • eti.gda Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:48
              endi11 napisał:

> cham z dyplomem to też cham. tylko, że z dyplomem.

Jest takie przysłowie: "cham zawsze chamem na wieki wieków amen".
              Frak podobno dobrze leży dopiero w trzecim pokoleniu.
              • bar_annex Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 13:26
                Zmien krawca, cymbale.
              • bar_annex Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 13:30
                Mozdzek tez Ci zle lezy.
                Jestes taki sam jak ci, ktorych opluwasz.
          • wogrodrycha Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:54
            ha ha~! rozśmeiszyłeś mnie tymi latami emigracji. majac 2 dyplomy
            powinienes być na tyle gramotny by znakomicie poradzić sobei w
            Polsce, widocznie tak nie jest skoro tyle let jesteś za granicą. Te
            2 dyplomy pewnie zrobiłeś zaocznie??? ;-)
            • mariuszdd Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 09:39
              > ha ha~! rozśmeiszyłeś mnie tymi latami emigracji. majac 2 dyplomy
              > powinienes być na tyle gramotny by znakomicie poradzić sobei w
              > Polsce, widocznie tak nie jest skoro tyle let jesteś za granicą. Te
              > 2 dyplomy pewnie zrobiłeś zaocznie?

Opisz jego żonę :) i rodzinę
            • eti.gda Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:51
              wogrodrycha napisał:

> ha ha~! rozśmeiszyłeś mnie tymi latami emigracji. majac 2 dyplomy
              > powinienes być na tyle gramotny by znakomicie poradzić sobei w
              > Polsce, widocznie tak nie jest skoro tyle let jesteś za granicą.
              Te
              > 2 dyplomy pewnie zrobiłeś zaocznie??? ;-)

pewnie w jakiejś prywatnej Wyższej Szkole Czegoś i Czegoś.
              • bar_annex Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 13:37
                Ty tez nie umiesz liczyc do 26?
            • bar_annex Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 13:33
              Umiesz liczyc do 26, idioto?
            • wasz_idol Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 17:54
              A może wyjechał żeby nie oglądać takich jak ty?
          • frusto Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 09:41
            Skoro mieszkales 26 lat na emigracji, to nie mamy o czym gadac, bo niemasz juz
            pojecia o tym jacy sa Polacy. Jak powiedzial przedmowca, mow za siebie. Ja, ani
            ludzie w srodowisku w ktorym sie obracam, motlochem nie sa.
            • harmannk Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:17
              To proste- mmotłoch wyjechał z POlski i znajduje sie obecnie w innych
              krajach. My, ktorzy zostalismy w kraju jestesmy wyksztalceni,
              kulturalni, słowni i uczciwi. Teraz wystarczy wprowadzic wizy wjazdowe
              do Polski dla polakow i bedziemy miec tutaj raj :-)
              • eti.gda Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 11:04
                harmannk napisał:

> To proste- mmotłoch wyjechał z POlski i znajduje sie obecnie w
                innych
                > krajach. My, ktorzy zostalismy w kraju jestesmy wyksztalceni,
                > kulturalni, słowni i uczciwi. Teraz wystarczy wprowadzic wizy
                wjazdowe
                > do Polski dla polakow i bedziemy miec tutaj raj :-)

"Za granicę wyemigrowali złodzieje i nieudacznicy" (J. Kaczyński)
                I to powinno zamknąć wszelką dyskusję.
              • evaanna Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 20:56
                To kto w takim razie nasikał do windy na moim osiedlu w Warszawie,
                jeśli motłoch podobno wyjechał:(
            • bar_annex Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 14:36
              Mowisz, ze "jestesmy motlochem".
              Czyzbys nie rozumial co to znaczy?
              Powiedziales to o sobie i wystarczy.
          • nroht Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:04
            to znaczy ze TY przez te 26 lat robiles obore polakom na zachodzie. Ze to TY
            jestes przedstawicielem tego motlochu - koltunie!
            • poszakalu Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:15
              nroht napisał:

> to znaczy ze TY przez te 26 lat robiles obore polakom na zachodzie. Ze to TY
              > jestes przedstawicielem tego motlochu - koltunie!

A więc przyznajesz, że Polacy na zachodzie to motłoch.
              • mariuszdd Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:40
                poszakalu napisał:

> nroht napisał:
                >
                > > to znaczy ze TY przez te 26 lat robiles obore polakom na zachodzie. Ze to
                > TY
                > > jestes przedstawicielem tego motlochu - koltunie!
                >
                > A więc przyznajesz, że Polacy na zachodzie to motłoch.

W Polsce jest więcej ,bo to matecznik
                • srajacie_na_wybiorcza Ojczyzna to nie matecznik... 14.02.08, 02:42
                  palancie
              • nroht Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 14:52
                nie
          • bar_annex Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 13:23
            Ty tez do tych POlakow sie zaliczasz czy tez mniejszosc?
          • gresiek Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 15.02.08, 00:28
            zgadzam sie z przedmowca...
        • lech.kaczystanu Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 11:37
          muszek0 napisał:

> ciekawe co bys napisał, gdyby jakiś gó..arz stworzył stronkę w
          > polsce, że doku..ają go zydzi, cyganie i czarnuchy.

Pewnie że byłby to przejaw ksenofobii ale jak wszystko ma to swoje powody.
          Wszystkie wymienione grupy są Polakom tak „obce“ jak Polacy dla Islandczyków.
          Nikt w Polsce nie ma problemów z przybyszami z Europy Zachodniej.
      • a.k.traper Przecież wysłaliśmy "genetycznych" rycerzy 13.02.08, 09:00
        Mają za duze buty i łeb zakuty, to prawda, bo gdzie sie moga nauczyć
        skoro w domu słysza że u nas rzadza sami złodzieje, że chca nas
        wykupic żydzi by się odegrać za wojnę i podobne bzdury. Z drugiej
        strony moze te nastolatki czakaja na swoich rycerzy jak wszedzie a
        tu niu chu,chu?
      • stan123 Mimo wszystko winie za to nie Polakow ale ...... 13.02.08, 10:19
        Mamy firmy w Polsce. W jednej z nich mielismy ze wzgledu na rodzaj
        prac ludzi starszego pokolenia. W tej firmie wymienilismy po kolei 4
        mamagerow bo wszyscy kradli, i to czesto na malych sumach, ale na
        tak wiele sposobow ze az podziw bierze kiedy mieli czas na parce.

W innych oddzialach gdzie mamy mlodych kierownikow sytuacja jest
        kompletnei inna. Wszyscy sa solidni do najwyzszych stadardow w USA.

Mimo wszystko winie za to nie Polakow, ale wiaze to z wychowaniem
        pod 'komunizmem' gdzie nie bylo pojecia wlasnosci prywatnej. Inna
        opinie podal mi ostatnio w Polsce znajomy. Zauwazyl on, ze wszyscy
        zwolnieni mamangerowie byli z pochodzenia zza Buga. Najwazneijsze,
        ze sa solidne osoby wsrod mlodej generacji. One beda tworzyly ta
        nowa Polske. Badzmy optymistami!!!.

• kauzyperda też się nie dziwię Islandczykom 13.02.08, 10:40
        leszek993 napisał:

> Co najgorsze to mają rację jesteśmy motłochem Europy i tu na żadne
        cuda nie ma
        > co liczyć bo na zmiany się nie zanosi.Kłania się szkoła i
        wychowanie domowe.I
        > czas na prawdę jesteśmy gnojami.

Hehe, poniżej swojej wypowiedzi miałeś próbkę "polskości" jaką można
        obserwować na codzień. Chamstwo i niczym nie poparte przekonanie o
        własnej wyjątkowości.

Samemu mi wstyd gdy widzę te grupy wąsatych cwaniaczków mrugających
        małymi świńskimi oczkami i patrzących co by tu zwędzić albo jakby tu
        przycwaniakowac za jedno EUR albo pół funta. Rozumiałbym to jakoś
        gdyby nie mieli na chleb albo w Polsce była komuna i pół funta
        pozwalało przeżyć tydzień. Ale oni są gotowi zrobić z siebie świnię
        za 2 ZŁOTE!

Plus ta arogancja. Z większością innych nacji pogadasz o tym i o
        owym, polaczek po pięciu minutach rozmowy zacznie (zionąc czosnkiem
        i alkoholem) opowiadać ci łamaną angielszczyzną jacy to my jesteśmy
        zajebiści bo Sobieski pod Wiedniem... Żałosne normalnie i załamać
        się można...
        • frusto Polacy popelniaja mniej przestepstw niz Islandczyc 13.02.08, 11:12
          www.icelandreview.com/icelandreview/daily_news/?cat_id=16567&ew_0_a_id=297802
          In 2006, 2,095 Icelanders out of 288,850 were charged with a crime (0.73 percent
          of all Icelandic natives), while 31 Icelandic residents holding a Polish
          passport out of 5,914 in total were charged with a crime in 2006 (0.52 percent).

• grubet Re: Polacy popelniaja mniej przestepstw niz Islan 13.02.08, 12:28
            tego by jeszcze brakowało, zeby polacy popełniali więcej przestępstw
            niż rodzima ludność kraju w którym goszczą. Ja się nie dziwię
            islandczykom, też czulbyśmy się zagrożeni, gdyby 5% naszej ludności
            stanowiła delegacja prostych robotników (pracowałam tam przez
            wakacje i wywoływałam duże zdumienie tym, że zachowuję się jak
            cywilizowany człowiek i znam języki obce, a Polaków na innych niż
            najniższe stanowiska wcale nie tak łatwo znaleźć). W końcu Islandia
            to 1/3 Łodzi, pod względem ludności, muszą jakoś o siebie i swoją
            kulturę walczyć jeśli nie chcą zginąć
            • frusto Re: Polacy popelniaja mniej przestepstw niz Islan 13.02.08, 13:44
              Z tych statystyk wynika, ze wiecej przestepstw niz Polacy (oraz niz Islandczycy)
              popelniaja np ,kulturalni' brytole.
            • bar_annex Re: Polacy popelniaja mniej przestepstw niz Islan 13.02.08, 13:44
              Rasizm i brak wyobrazni to walka o kulture?
      • kinskyart Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 13:39
        leszek993 napisał:

> Co najgorsze to mają rację jesteśmy motłochem Europy i tu na żadne cuda nie ma
        > co liczyć bo na zmiany się nie zanosi.Kłania się szkoła i wychowanie domowe.I
        > czas na prawdę jesteśmy gnojami.
        Leszku drogi, ja się nie czuję gnojem. A motłoch Europy jest dosyć równo w
        Europie rozmieszczony, zapewniam. Zmiany zacznij od siebie. Powodzenia.
      • szterling To przykre, że masz tak niskie poczucie własnej 13.02.08, 17:26
        wartości. To musi być przykre tak biczować się przez całe życie. A może po
        prostu jesteś masochistą i to lubisz? Ty świntuchu!

Pozwól jednak, że ja osobiście pozostanę dumny z faktu bycia Polakiem. Nie mamy
        się czego wstydzić. A co do naszych wąsaczy to nie są oni ani lepsi ani gorsi od
        swoich odpowiedników z Anglii, Irlandii, Włoch, czy Hiszpanii. Są jednak dużo
        bardziej mobilni a więc również i bardziej widoczni.
    • zigzaur "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 07:15
      Niektórzy Polacy zaniedbują nawet naukę ojczystego języka.

Przy całym szacunku dla Islandczyków: kto uczy się ich języka?
      • ksks3 Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 07:49
        zigzaur napisał:

> Niektórzy Polacy zaniedbują nawet naukę ojczystego języka.
        >
        > Przy całym szacunku dla Islandczyków: kto uczy się ich języka?
        Ten się powinien uczyć kto tam żyje, pracuje, a jak nie pracuje
        to wyciąga łapę po ochronę socjalą / żeby taka w Polsce/.
        p.s
        Polacy angielskiego też nie znają więc jak się z nimi porozumieć ?
        W pracy mają dwujęzycznego majstra a poza pracą? - tragedia.
        • grzes1966 Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 08:12
          Ten się powinien uczyć kto tam żyje, pracuje, a jak nie pracuje
          > to wyciąga łapę po ochronę socjalą / żeby taka w Polsce/.
          > p.s
          > Polacy angielskiego też nie znają więc jak się z nimi porozumieć ?
          > W pracy mają dwujęzycznego majstra a poza pracą? - tragedia.
          Tych " na socjalu" Islandczycy moga nawet potopić, to mierzwa.
          Ale tak a prpos jezyków, pokaż mi Angola, który zna jakiś język poza
          rodzimym, czy to aby nie to samo?
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 08:53
            > Ale tak a prpos jezyków, pokaż mi Angola, który zna jakiś język poza
            > rodzimym, czy to aby nie to samo?

To akurat dobre pytanie :-)))
            Nie spotkałam jeszcze Brytyjczyka, Amerykanina, Australijczyka, który mówiłby w
            jakimkolwiek obcym języku. Oni się nawet uczą języków w szkole, ale... nie
            używają ich. Zupełnie jak kiedyś Polacy rosyjskiego.
            • ready4freddy Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 09:23
              a wielu ich spotkalas? bo takie generalizowanie to akurat nie przystoi naukowcom :)
              tak przy okazji: krolowa brytyjska plynnie mowi po francusku. a jak tam nasz
              krolik, tow. (p)rezydent?

pytanie natomiast jest dosc glupawe. to nie Islandczycy maja sie uczyc
              polskiego, tylko polscy imigranci islandzkiego. mieszkam za granica i jakos nie
              wpadlo mi do glowy narzekac na tubylcow, ze nie mowia po polsku.
              • szczurek.polny Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 09:46
                > a jak tam nasz krolik, tow. (p)rezydent?
                A jak tam tow. premier, ten co ma konto na żonę?
                A tow. sekretarz Wojciech Łelkam Olejniczak.
                Jedźmy równo po całości!
              • dublin24 Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 10:46
                "pytanie natomiast jest dosc glupawe. to nie Islandczycy maja sie uczyc
                > polskiego, tylko polscy imigranci islandzkiego."

Jestemy obywatelami Unii Europejskiej. Mozemy wyjechac do takiej np. zapyzialej
                Islandii , podjac tam prace i wcale nie musimy sie uczyc ich jezyka . Watpie
                zeby ktorys z polakow planowal tam zostac na stale wiec i poco mu jezyk islandzki.
                Jakis gowniarz z zadupia europy wypisuje brednie na sieci a wy od razu plujecie
                na swoich rodakow. No tak ale jak sie zapieprza 200godzin w miesiacu za miske
                ryzu to trzeba sie wyzyc na tych ktorzy wyjechali bo mieli tego dosyc - tym
                bardziej ze na forum kazdy jest odwazny.
                • grubet Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 12:33
                  żadna miska ryżu tylko minimalna stawka 10 euro za godzinę plus
                  diety, plus telefony plus dojazdy do pracy, rozrywka i mieszkanie.
                  Wypadałoby znać chociażby angielski w stopniu wystarczającym do
                  porozumienia się, islandczycy mówią po angielsku i tego też oczekują
                  od przybyszów. A jak prosty robotnik spadnie z rusztowania i zrobi
                  sobie krzywdę? Wierz mi, nawet nie będzie mógł powiedzieć lekarzowi
                  co mu się stało bez pomocy mówiącego po angielsku kolegi/koleżanki.
                  Problem faktycznie jest, a robotnicy (przynajmniej ci których znam)
                  go odczuwają i trzeba się z tym liczyć jak się wyjeżdza.
                  • bar_annex Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 14:24
                    grubet napisała:

> żadna miska ryżu tylko minimalna stawka 10 euro za godzinę

10 Euro za godzine. Co za Krezus! Powiedz to temu islandzkiemu malolatowi. Na
                    pewno uzna Cie za elyte Europy i poklepie po buzce.

A swoja droga to w Polsce jest ten raj z 10 Euro za godzine minimalna? Moze w
                    szpitalach?
                • lelontm2 Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 13:23
                  Islandia nie jest w Unii Europejskiej. To tylko ich dobra wola, ze pozwalaja nam
                  pracowac.
                  • bar_annex Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 14:26
                    A Unia to pozwala ze zlej woli?
            • glakcio Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 13:03
              Anuszka napisala:

> Nie spotkałam jeszcze Brytyjczyka, Amerykanina, Australijczyka,
              który mówiłby w
              > jakimkolwiek obcym języku.

Nie spotkalas bo po 10 godz. przebierania ziemniakow, spedzonych w
              przesympatycznej atmosferze grupy emigrantow z Europy Srodkowej,
              biegniesz (a raczej wleczesz sie, z wyraznymi oznakami zmeczenia)do
              domu. Tam dzielisz kanape z pozostala grupka polskich emigrantow,
              pobijajac rekordy przeludnienia 40 m. kwadratowych londyskiego
              mieszkanka, meczysz glowe reklamami z Polsatu, bo ziom z Polski
              satelite przywiozl. Jeszcze sklep, ale ten zawsze polski, bo teskno
              do pierogow.
            • orcheystra Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 15:35
              anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

> > Ale tak a prpos jezyków, pokaż mi Angola, który zna jakiś język
              poza
              > > rodzimym, czy to aby nie to samo?
              >
              > To akurat dobre pytanie :-)))
              > Nie spotkałam jeszcze Brytyjczyka, Amerykanina, Australijczyka,
              który mówiłby w
              > jakimkolwiek obcym języku. Oni się nawet uczą języków w szkole,
              ale... nie
              > używają ich. Zupełnie jak kiedyś Polacy rosyjskiego.
              >
              >

po co niby mają się uczyć, skoro angielski jest językiem
              międzynarodowym i posługuje się nim od biedy ze dwa miliardy ludzi
              na świecie.
            • wasz_idol Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 18:02
              Nie spotkałaś bo twoi angielscy koledzy są na samym dnie hierarchii
              społecznej. Ja znam Anglika mówiącego biegle po japońsku oraz
              Austalijczyka mówiącego bardzo dobrze po polsku (uprzedzam pytanie -
              jego rodzice nie są Polakami)
            • elucidator Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 14.02.08, 11:34
              A ja mieszkajac w Szwecji spotkalem wielu Amerykanow i Anglikow, tudziez jednego
              Nowozelandczyka, ktorzy mowia plynnie po szwedzku. Co prawda czasami z
              wyczuwalnym akcentem, ale plynnie i poprawnie.
      • prawieemeryt Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 08:42
        Ich języka powinni się uczyć wszyscy, którzy chcą u nich żyć i
        pracować. Czy to takie trudne do pojęcia i akceptacji?
    • monster1972 elita naszego kochanego narodu tam nie pojechała:) 13.02.08, 07:21
      • a.k.traper Ale w Polsce mamy mniej "elit" 13.02.08, 08:19
        w latach 80-tych też różne badziewie wyjeżdżało, ciekawe jak
        paszporty zdobywali bo ja nie mogłem. Wiem ze zapisywali sie do ZSMP
        lub PZPR, wyjezdżali na jakąs wycieczkę czy cos tam z tej
        organizacji i nie wracali. Teraz każdy moze, a młodośc zawsze chce
        się zabawic. Trudno tego uniknać ale jak władze Islandii zastosują
        metode pały i ciasnych drzwi to będa mieli spokój.
        • bar_annex Re: Ale w Polsce mamy mniej "elit" 13.02.08, 14:31
          Jestes badziwenym klamca, jesli twierdzisz,
          ze na wycieczki wyjezdzano "z organizacji".
          Dobrze bys zrobil gdybys nie lgal wiecej.

A propos tego, ze nie mogles dostac paszportu - to nie wydawano rodzinom
          milicjantow, wojskowych i innych takich tam. Brzmi Ci znajomo? SB-cy nie musieli
          wyjezdzac.
          Bylo im tam dobrze bo mogli bezkarnie sprzedawac dolary tym ktorzy chcieli wyjechac.
          • a.k.traper nie mam powodu by łgać, pracowałem w przemyśle 13.02.08, 15:26
            i miałem łatkę wroga ustroju socjalistycznego, nawet na kontrakt
            zagraniczny nie miałem szans. Nie nazywaj mnie kłamcą skoro kilka
            osób tak wyjechało, do demoludów a dalej do Włoch Hiszpanii, RPA, z
            niektórymi sie widuję, odwiedzaja rodziny. Nie wiem czy wojskowym,
            milicjantom nie wydawano paszportów i czym handlowali, tych co znam
            uprzykrzali nam życie, po to bym mógł teraz łgać, może powiesz tez
            że stałem tam gdzie zomo i razem z nimi? To byłoby normalne, wszak
            mentalność prl-owska nadal modna w niektórych kręgach
      • lepkie.lapki Re: elita naszego kochanego narodu tam nie pojech 13.02.08, 10:22
        Nie da się ukryć, że ławki pod klatkami mrówkowców na blokowiskach dziwnie
        opustoszały...
        • winifred Re: elita naszego kochanego narodu tam nie pojech 13.02.08, 20:26
          lepkie.lapki napisał:

> Nie da się ukryć, że ławki pod klatkami mrówkowców na blokowiskach
          dziwnie
          > opustoszały...
          >
          zgadzam się, wszystkich "zakapturzonych" gdzieś wywiało, siedzą w
          Angliiw pubie, lub w holenderskim coffee shop'ie
      • frusto Owszem. Bo sa bardziej praworzadni niz Islandyczyc 13.02.08, 11:13
        Trzeci raz na forum potwarzam ten sam cytat:

In 2006, 2,095 Icelanders out of 288,850 were charged with a crime (0.73 percent
        of all Icelandic natives), while 31 Icelandic residents holding a Polish
        passport out of 5,914 in total were charged with a crime in 2006 (0.52 percent).

Jednym slowem, Polacy popelniaja MNIEJ PRZESTEPSTW NIZ ISLANDCZYCY
        • aniorek Re: Owszem. Bo sa bardziej praworzadni niz Island 13.02.08, 12:05
          To akurat zaden argument. Jest ich znacznie mniej niz Islandczykow.
          • zenon77 Re: Owszem. Bo sa bardziej praworzadni niz Island 13.02.08, 12:29
            Witam,
            Czasami naprawdę lepiej pomilczeć przyjacielu... Nie komentuj,
            proszę postów, których nie rozumiesz. Polacy popełniają mniej
            przestępstw per capita. Myślę, że nawet bez znajomości angielskiego
            można się tego domyśleć...
          • bar_annex Re: Owszem. Bo sa bardziej praworzadni niz Island 13.02.08, 14:34
            To w kraju zostala elita, ktora nie rozumie co czyta?
    • silesius.monachijski011 Nie dziwie sie mlodym Islandczykom 13.02.08, 07:24
      Bo jsk mozna byc zyczliwym w stosunku do ludzi tak glupich, z ktorych wiekszosc
      glosowala na Tuske?
      • henyk Re: Nie dziwie sie mlodym Islandczykom 13.02.08, 07:46
        Ty przypatrz się głosującym na Kaczorów, poczytaj ich komentarze, oceny, punkty
        widzenia.. Oceń poglądy samego JarKacza. Zauważ, jak on postrzega cudzoziemców,
        jak swoich - o zgrozo!. Czy trzeba czegoś więcej?.
        • herkus-monte Re: Nie dziwie sie mlodym Islandczykom 13.02.08, 07:49
          mlodziez glosujaca na jarkacza jak twierdzisz umie argumentowac
          dlaczego na niego wlasnie postawila krzyzyk. nastomiast spytac sie
          tuskowych matolow slyszych odpowiedz: yyyymmmm ymmmm albo no
          odsulelismy kaczorow i tyle maja do powiedzenia. Zwykle stado baranow
          • wuetend domorosly statystyk? 13.02.08, 08:36
            a wszyscy zwolennicy pis szczaja pod plotem..
            • soulworm nie generalizuj :) ale powazny odsetek... :) 13.02.08, 08:39

• oko_1 Twój poziom wypowiedzi jest porażający. 13.02.08, 08:40
            Pisowni też.
          • lidek_syn_ubeka wtracajac sie w dyskusje Panow 13.02.08, 09:33
            zauwazam zaczadzenie michnikowszyzna.Z grubsza polega to na tym,ze
            WSZYSTKIE nacjonalizmy sa be,ale z jakis tajemniczych powodow
            semityzm jest cacy.Że WSZYSTKIE narody i panstwa maja prawo miec
            wlasne interesy,tylko Polska i Polacy nie maja prawa.
            A antysemita,to dawniej ktos,kto nie lubil Żydow.Dzis jest nim
            ten,kogo nie lubia Żydzi.Do okrzykniecia antysemita wystarczy
            nazwanie Żyda Żydem.
            Przekladajac na artykul-Islandczycy sa cacy,bo nie lubia Polakow i
            GW musiala to umiescic jako jedynke na portalu.Gdyby Polacy zalozyli
            podobna strone i ruch,przez GW przetaczalyby sie przez 3 dni
            artykuly o chorym nacjonalizmie i ksenofobii Polakow.Wyssanym z
            mlekiem matki.I zaraz ukazalaby sie ksiazka o morderstwach na
            Islandczykach popelnionych przez zaczadzonych nacjonalizmem Polakow
            • pateko7 niezłe bzdety kolega wypisuje :) 13.02.08, 10:12
              kolega ma tak sam się z siebie czy się czegoś nałykał,
              koledze się pewnie wydaje, że inteligentnie pisze, a to bełkot
              zwykły :)))
              myslałam, że chcoiaż kolega ma trochę poczucia humoru, ale dowcip w
              sygnaturze wymuszony i słabiutki (jakbym słuchał suskiego czy
              karskiego - to nie żadna złośliwość - okreslenie kiepskiego poziomu,
              ale pewnie kolega jako sympatyk pisu sie ze mna zgodzi, ze
              miernotami w typie powyższym badz putra brudzinski szczypinska
              jakubiak (moze lepiej skoncze wyliczac, bo miejsca braknie :) po
              prostu gardzi. Dorn chociaż był chamem, ale był przynajmniej
              inteligentny. Jak kolega nie gardzi, no to sory - Bozia nie dała
              rozumu, tylko dlaczego kazała koledze byc Polakiem???
              • srajacie_na_wybiorcza Re: niezłe bzdety kolega wypisuje :) 14.02.08, 05:59
                W nawiazaniu do twojej wypowiedzi posluze sie cytatem z kolejowego kawalu -
                pateko7 to c.h.u.j.
            • kraq jak mowi intelektualista z pis: "pierd*lnełem..." 13.02.08, 10:34
              "Cogito ergo PiS electio!"

o w morde jaki hardcore:)))) a co to niby jest??? hehehe.
              intelektualne siły pis biorą się już za łacinę. biedna łacina...
              wszak wiadomo, że wsród wyborców pis najlepiej stoi łacina
              uliczna:))))))
            • pynky Re: wtracajac sie w dyskusje Panow 13.02.08, 11:35
              Cogito ergo PiS electio!

nie ma takieo słowa jak electio w łacinie

wybierać=eligo
              • eti.gda Re: wtracajac sie w dyskusje Panow 13.02.08, 11:50
                pynky napisał:

> Cogito ergo PiS electio!
                >
                > nie ma takieo słowa jak electio w łacinie
                >
                > wybierać=eligo

Otóż jest.
                Eligo - wybieram (praesens), elegi - wybrałem (perfectum)
                electum - wybieranie (supinum)
                Electio, gen. electionis - wybór ( w łacinie jest rodzaju żeńskiego)
                (Kazimierz Kumaniecki "Słownik łacińsko-polski", PWN 1967)
                Ale słownik ten był wydany w PRL, więc może jest niewiarygodny, jak
                wszystko z tamtego okresu?

Natomiast ten PiSiak, który popisywał się swoją łaciną,
                pisząc "Cogito ergo PiS electio" rzeczywiście znał tylko łacinę
                kuchenną, bo jeżeli już, to powinno być: "Cogito ergo PiS eligo".
            • a.k.traper Szczytem złosliwosci jest głosować na PiS i wyjech 13.02.08, 12:12
              ać.Az tak cię wszyscy gnębią? Mnie jakos nie a bywam tu i ówdzie i
              wyobrax sobie jestem Polakiem od pokoleń. Antysemityzm nie jest
              polskim wynalazkiem, tylko my najpóźniej na niego zachorowalismy,
              Najpierw Hiszpanie wygonili Żydów przed paroma wiekami, a ci
              posuwali się na wschód Europy i w końcu osiedli w krainach Słowian,
              róznie bywało ale jakos zyli. Nie wiem co tam masz do nich, jakie
              pretensje, ja im nic nie zabrałem ani oni mojej rodzinie.
              Islandczycy maja prawo do swojej opinii, nawet niesłusznej, moga sie
              nawet czuć zagrozeni, nie znam tematu, pewnie prawda jak zwykle
              posrodku. Widziałem za granica różne zachowania rodaków i w różnych
              miejscach, najlepiej sobie z nimi radza na wschodzie, jak rozrabia
              zamkną, spiora po pysku, często skubną kasę. Mnie nic takiego nie
              spotkało, wystarczy byc człowiekiem a nie zadyfanym w sobie lub co
              częste pijanym i agresywnym, co młodym ludziom czesto sie
              przytrafia. Moge mieć pretensje do zachowania izraelskich wycieczek,
              szczególnie w hotelach, sa po prostu chamscy i nie boje się tego
              napisać, dlaczego nie wiem, moze to jakis praktyk wytłumaczy, tak
              bez nienawiści?
          • kraq Re: Nie dziwie sie mlodym Islandczykom 13.02.08, 10:28
            > mlodziez glosujaca na jarkacza jak twierdzisz umie argumentowac
            > dlaczego na niego wlasnie postawila krzyzyk.

powaga???? wszystkich trzech to potrafi??? i co mowią, że przez
            pomyłke? no to faktycznie argument
          • a.k.traper Lepiej byc baranem niz osiołkowskim 13.02.08, 10:47
            Mozna kogos ze łba tryknać Ja ci powiem dlaczego nie głosowałem na
            PiS, bo nie lubię miec szefa głupszego od siebie. No, Kaczyński
            mógłby jeszcze być, nikt nie jest geniuszem ale towarzystwo dobrał
            sobie fatalne. Az mi wstyd za niego, wszak podobno wyznajemy podobne
            wartosci, łaćzyła nas tez i KOR i "Solidarność" Dla mnie to naprawde
            było przykre gdy nobilitował Giertycha i Leppera a jego otoczenie
            chciało zgnębic moralnie Tuska. Nic więcej nie chce mi sie mówić
    • waldemar591 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:24
      To niestety prawda, ze sporo Polakow ma trudnosci z jezykiem polskim ... i jak
      tu taki ma sie zaczac uczyc islandzkiego!?!?
      Fakt jednak pozostaje faktem, ze niedlugo te nastolatki beda ludzmi doroslymi i
      widzac paru meneli "Made in Poland" moga zabrac sie ostrzej, niz na "my Space'
      do pogonienia kota reszcie Polakow.
      Prawda jest taka, ze menela zawsze widac - czlowieka ciezko pracujacego nigdy...
      • dublin24 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:55
        Wyjedz kiedys pajacu z polski i zobacz jacy sa obcokrajowcy. W takiej Irlandii
        ludzie maja problemy z literowaniem , znajomy w pracy MNIE sie radzil co do
        pisowni wysylajac smsy ! Gowniarze tutaj podpalaja samochody , demoluja wozy
        strazy pozarnej a nawet karetki. Pracowalem kiedys w ochronie i wiem jak tubylcy
        kradna na potege , nigdy nie mialem najmniejszych klopotow z polakami.
        A STADO ZAWISTNYCH BARANOW W POLSCE PLUJE NA SWOICH RODAKOW I NAZYWA ICH
        ZLODZIEJAMI ! JEBNIJCIE SIE W LEB !
        • anal_threat Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 17:23
          gublin24, jesteś jednym z tych debili, którzy uważają wszystkich innych za
          najgorszych, a Polaków za wspaniałych. Typowe polaczkowe myślenie, w oczach
          wielu Polaków pracujących za granicą Polacy są wspaniali i w ogóle mają wiedzę,
          a tubylcy to są głupi i wszystko co najgorsze. To jest taka pusta gadka mająca
          na celu dowartościowanie samych siebie. Rzeczywistośc jest jednak o wiele inna,
          zobacz jak powoli cała Europa poznaje się na Polakach. Dlaczego tak jest skoro
          jak mówisz Polacy nigdy nie sprawiają problemów?
          • sokrates22 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 14.02.08, 10:42
            anal_threat napisał:

> gublin24, jesteś jednym z tych debili, którzy uważają wszystkich innych za
            > najgorszych, a Polaków za wspaniałych. Typowe polaczkowe myślenie, w oczach
            > wielu Polaków pracujących za granicą Polacy są wspaniali i w ogóle mają wiedzę,
            > a tubylcy to są głupi i wszystko co najgorsze. To jest taka pusta gadka mająca
            > na celu dowartościowanie samych siebie. Rzeczywistośc jest jednak o wiele inna,
            > zobacz jak powoli cała Europa poznaje się na Polakach. Dlaczego tak jest skoro
            > jak mówisz Polacy nigdy nie sprawiają problemów?

Odciski na mózgu nie bolą gamoniu.:))
    • gdkj wcale im się nie dziwię 13.02.08, 07:28
      to pewnie ten motłoch z wiejskiej tam się kręci...
    • morlokh Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:35
      Znam kilku Polaków pracujących w Islandii. Dorośli ludzie, przed 40, dość
      normalni. Ale normalni - w Polsce.

Tam zachowują się jak bydło, są dumni z tego, że chleją monstrualne ilości wódy,
      są dumni z tego, że Polacy potrafią zrobić zadymę na dyskotece taką, że lokalne
      oddziały policji muszą wzywać posiłki.

Przykro patrzeć, jak dorosłym ludziom palma odbija tylko dlatego, że są daleko
      od domu i nagle zaczęli zarabiać pieniądze o których do tej pory nawet pomarzyć
      nie mogli.
      • tbernard Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:06
        Dyskobole przed 40 to normalni ludzie?
        Nie znam nikogo normalnego w takim wieku co by się po dyskotekach szwędał.
        No chyba, że zastosujemy przechodniość i tych przed 25 też zaliczymy do tej
        grupy(bo formalnie to zaliczają się też).
        • kraq Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:42
          ja bym sie tam im nie dziwił, bo co tam można robić na takim
          wygwizdowie? do tego cały czas zimno, ciemno, leje, deprecha 24h/
          dobe, to jak tam nie pic:)))) do lasu nie pojdziesz, bo las to oni
          mają chyba w tv:) temperatura z 5 razy w roku przebije 20st. C i to
          pewnie tylko dlatego, że jest ocieplenie klimatu
          • maria_antonieta Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 19:41
            ...Drogi Panie, gowno Pan wie o Islandii. A jak sie nie wie, lepiej
            sie zamknac.
      • leszek993 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 09:04
        Niestety za liberalne wychowanie ponosi się konsekwencje i to zbiorowo.A co do
        sprawy żydowskiej w Polsce to trzeba wrócić do Kazimierza Wielkiego bo on im
        nadał tyle uprawnień że towarzystwo się tak rozhulało że sądzą że Polska to ich
        własność i mogą doić ile się da.Tym panom należy przytrzeć nosa bo oni wszystko
        zrzucają na holokaust i antysemityzm a w gruncie sprawy im tylko o kasę chodzi i
        taka jest prawda.
    • obywatelx5 przecież tam mają tylko kamienienie i muzykę 13.02.08, 07:38
      czyżby rodacy zaczeli dobierać się do kamieni i nasza kultura disco
      polo ma ogromny wpływ na twórczość Mum, Gus gus , Bjork ? ;)
      Jeżeli tak to popieram młodych islandczyków nie zniósł bym
      śpiewającej o majteczka w kropeczki Bjork, haha
    • pyra011 niestety, " hurrapolonizm" tak chętnie podsycany w 13.02.08, 07:40
      ksenofobia, kraju, przez różne 'małyszo-kubicomanie', 'doprzodupolski' i różne
      inne takie to żenada która przekłada się na takie buractwo. Oczywiście nie
      media tu winne, to mental polaków rozwijany przez wiele czynników. pytanie tylko
      - dlaczego ? Rodaków których nie musielibyśmy się wstydzić, nie widać za
      granicą. a przecież tacy też jesteśmy. Nie wiem na czym to polega (może
      homopatia) ale 'krajana' jakoś zawsze wyczuwam na odległość. Albo głośny, ubrany
      jakoś dziwacznie, jakiś niedomyty, włosy! , i tak patrzy dziwnie, wszędzie
      zagląda i obserwuje. Tej europejskości jeszcze musimy się uczyć niestety. Rodacy
      mniej "hurraszowinizmu" !
      wyluzujcie trochę. Piotr
      • baba-jaga taka sytuacja dobrze zrobi i Polakom i Islandom 13.02.08, 08:06
        wiecej tolerancji dla innosci z obu stron. Nadymana pycha
        nacjonalistow musi zdechnac, inaczej ten swiat za dlugo nie potrwa.
        Tarcia roznych nacji i kultur, zarowno pozytywne jak i negatywne to
        nieuchronne doswiadczenie ludzkie. Ameryka przechodzi to od dawna,
        Europa Zachodnia dopiero od czasu jak jej sie spoleczenstwa zaczely
        starzec i z powodu zalewu Afrykanczykami i Muzulmanami, ktory to
        zalew usiluje sie zrownowazyc otworzeniem sie na emigrantow z bylej
        komuny, czyli z pobudek czysto egoistycznych. A kraje srodkowo/
        wschodnio-europejskie usiluja wpuszczac ludki jeszcze biedniejsze,
        co niestety tez spotyka sie z podobna reakcja (np. w Polsce upicie
        zatrutym alkoholem roboli z Ukrainy, a potem odsylanie ich ze
        szpitala do szpitala bez zadnej pomocy, usprawiedliwiane brakiem
        ubezpieczenia poszkodowanych). Tak jest, akceptacja innosci jako
        innosci, a nie jako wlasnosci, to nie taka latwa sprawa. Trwa w
        czasie i przestrzeni. Ale, pomimo racji co do specyfiki
        zapijaczonego czlowieczenstwa w polskosci, koniec koncow trzeba
        oceniac poszczegolnego czlowieka, i nie dac sie zlapac w pulapke
        latwego ogolnikowego oceniania i osadzania.
      • grzes1966 Re: niestety, " hurrapolonizm" tak chętnie podsyc 13.02.08, 08:29
        Nie wiem na czym to polega (może
        > homopatia) ale 'krajana' jakoś zawsze wyczuwam na odległość. Albo
        głośny, ubrany jakoś dziwacznie, jakiś niedomyty, włosy! , i tak
        patrzy dziwnie, wszędzie zagląda i obserwuje. Tej europejskości
        jeszcze musimy się uczyć niestety.

Facet, co ty pieprzysz, widzisz polskie buractwo bo jest ci
        najbliższe mentalnie, nie dostrzegasz buractwa angolskiego,
        farncuskiego i innych bo nie umiesz ich dostrzec patrząc na
        mieszkańców zachodu z cielęcym zachwytem.
        Poza tym buractwo zawsze jest bardziej dostrzegalne niz zachowania
        mieszczące się w normie.
        • pyra011 Re: niestety, " hurrapolonizm" tak chętnie podsyc 13.02.08, 08:53
          ...widzę, dlatego że patrzę szerzej. Bez obawy, chamów i prostaków nie brakuje
          nigdzie, jednak polski przypadek schamienia i buractwa jest specyficzny, nie
          tylko ze względu na swój rozmiar i zasięg.. Z belką w oku też można sporo
          widzieć. Pamiętam jakiegoś wiceministra który też tak spłaszczał problem. Na
          zarzut syf w kraju podparł się opowieścią jak to był w Holandii ( pewnie
          wychodził z burdelu o 4 rano ..) a tam syf , smieci i dziurawe drogi.
          • leszek993 Re: niestety, " hurrapolonizm" tak chętnie podsyc 13.02.08, 10:14
            Co do Holandii kolego a mieszkam w tym szambie 26 lat wcale się nie musisz
            wstydzić Polski.Tu też się Polaków nie trawi.Dawno bym wrócił do Polskiego
            piekiełka ale nie wypłacają rent za granicę za wyjątkiem jugoli i arabo
            podobnych.Polska jest najpiękniejszym krajem dla prawdziwych Polaków.A lumpy
            były są i będą i nikt tego nie zmieni.Wszyscy są tacy sami.
            • pyra011 Re: niestety, " hurrapolonizm" tak chętnie podsyc 13.02.08, 10:54
              nie, nie, widzisz nie rozumiemy się. Nie wstydzę się, odnoszę się do pewnego
              rodzaju ogólności. Po prostu polacy są bardzo widoczni, prowokacyjni, tu jest
              problem.
    • ksks3 Nic nie dzieje się bez przyczyny ? 13.02.08, 07:42
      Opinię o Polakach na świecie stworzyli sami Polacy.
      Wśród emigrantów zarobkowych niestety spory odsetek do niedouczone
      obszczymury. Zakombinować, ukraść, zniszczyć, obżygać po pijaku to
      ich styl. Niestety tej opinii nie zmienią nawet tysiące świetnie
      wykształconych i bardzo kulturalnych młodych ludzi pracujacych za
      granicą.
      • rijselman12.0 Re: Nic nie dzieje się bez przyczyny ? 13.02.08, 09:46
        Nawet najbardziej wyksztalconego i kulturalnego emigranta nic nie
        ratuje przed ksenofobia...Jedynym wyjsciem jest traktowanie danego
        kraju muzulmanska metoda...-jako teren PODBOJU.-
        Solidarnosc,brutalnosc,chamstwo,sila...
        Niech wyrzuca Polakow,a sprowadza arabow - szybko nas beda
        zalowali...
    • robinhoodizorro Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:44
      Jestescie palanty i to od A do Z :-)). Przyklaskujecie islandskim szczeniakom
      zamiast sie oburzac,ze zle pisza o rodakach. Myslicie ponadto,ze zachowanie
      malego odsetka Polakow, jest w stanie zmienic za granica,opinie o calym
      narodzie? Czy my myslimy np. o Anglikach,ze to narod pijakow, brudasow i
      kretynow? Nie. A przeciez tak mozna by bylo ich osadzic, po zachowaniu czesci
      ich mieszkancow.
      I jeszcze jedno. Za granice (do pracy) wyjechali ludzie roznego pokroju kwiaty i
      niekwiaty narodu. Laczy ich jednak to,ze nie mogli w swoim wlasnym kraju znalzc
      pracy. i warto o tym pamietac.
      • ksks3 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:57
        robinhoodizorro napisał:

> Jestescie palanty i to od A do Z :-)). Przyklaskujecie islandskim
        szczeniakom
        > zamiast sie oburzac,ze zle pisza o rodakach. Myslicie ponadto,ze
        zachowanie
        > malego odsetka Polakow, jest w stanie zmienic za granica,opinie o
        calym
        > narodzie? Czy my myslimy np. o Anglikach,ze to narod pijakow,
        brudasow i
        > kretynow? Nie. A przeciez tak mozna by bylo ich osadzic, po
        zachowaniu czesci
        > ich mieszkancow.
        > I jeszcze jedno. Za granice (do pracy) wyjechali ludzie roznego
        pokroju kwiaty
        > i
        > niekwiaty narodu. Laczy ich jednak to,ze nie mogli w swoim
        wlasnym kraju znalzc
        > pracy. i warto o tym pamietac.
        Kiedyś wpadłem na grupę rodaków w Hiszpanii, okazało się że to
        budowlańcy którzy przyjechali budować jakieś centrum hotelowe czy
        coś takiego. Ludzie uciekłem głęboko chowając paszport żeby nikt
        nie domyslił sie , ze ja tez z Polski. Pijana dzicz Do której
        policja też nie bardzo chciała podejść a Hiszpanie patrzyli tylko z
        daleka. Po czymś takim doszedłem do wniosku , że nie wszystkim
        należy się prawo do paszportu. No chba że wyjadą na gościnne
        występy np. w ZOO
      • zeberdee24 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:12
        Islandia to mały kraj i mały naród, i tu bym raczej upatrywał tej niechęci. Tu
        nie chodzi o to że to są akurat Polacy, tylko o to że jest ich za dużo, przez
        co istnieje obawa że Islandczycy staną się mniejszością we własnym kraju, a w
        konsekwencji mówiąc kolokwialnie 'wyginą jak mamuty'.
    • herkus-monte racja- przecierz to motloch tuskowy tam wyjechal!! 13.02.08, 07:46
      j
      • soulworm awangardowa ortografia patridioty polackiego... 13.02.08, 08:37

• sany666 Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:48
      A może by tak pozbyć się z Islandii Islandczyków? To nie powinno być zbyt trudne
      - nawet dla Polaków.
    • gugula Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:51
      Szkoda, że ccą się nas pozbyć. Ale prawdą jest, że nawet za granicą nie uczymy się języków obcych oraz kłamiemy zawsze i wszędzie. Tworzymy w innych krajach getta, a tego nikt nie lubi.
      • grzes1966 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:35
        gugula napisał:

> Szkoda, że ccą się nas pozbyć. Ale prawdą jest, że nawet za
        granicą nie uczymy się języków obcych oraz kłamiemy zawsze i
        wszędzie. Tworzymy w innych krajach getta, a tego nikt nie lubi.

jak to nikt, Amerykanie lubią, China-Town, mała Italia, Piekielna
        Kuchnia, to wszystko getta, chińskie, włoskie , irlandzkie w czym
        niby polskie getto ma byc od nich gorsze?
      • niusia_80 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 09:40
        gugula napisał:

> Szkoda, że ccą się nas pozbyć. Ale prawdą jest, że nawet za granicą nie uczymy
        > się języków obcych oraz kłamiemy zawsze i wszędzie. Tworzymy w innych krajach g
        > etta, a tego nikt nie lubi.

Bzdura. Jestem w Szwajcarii. Getto tutaj jest, ale nie polskie a szwajcarskie i niemieckie. Mozesz isc z nimi na przyslowiowa kawe, ale beda rozmawiac po niemiecku nie zwazajac na to czy ty cos rozumiesz czy nie. A to tylko jeden przyklad. Mozna je mnozyc.

Wiec moze mniej generalizowania a wiecej myslenia i chlodnej obserwacji? O ile mozesz cokolwiek zaobserwowac jesli nie jestes emigrantem...

• wasz_idol Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 18:14
          Masz pretensje o to, że w swoim kraju rozmawiają po niemiecku?!
          Niemiecki to bardzo łatwy język, łatwiejszy od angielskiego, więc
          jeśli tam przebywasz a nie jesteś w stanie się porozumieć po
          niemiecku to jesteś właśnie jedną z tych osób wyrabiających nam
          negatywną opinię.
    • koham.mihnika Analnacunta wracaj, nie rob nam wstydu!!!! 13.02.08, 08:10

• prawdziwy.antonina Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:11
      zważywszy na stan naszego kraju i państwa może te nastolatki mają
      rację.
    • grzes1966 Re: co za bzdury 13.02.08, 08:16

jasne panie, że to żydy muszą być i qu.. cykliści, a zachowanie
      naszego menelstwa nie ma nic do rzeczy.
    • gryzli5 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:26
      Precz z Islandczykami z naszego kraju ...wszyscy czterej nie chcą uczyć się języka i piją piwo w slepie w Klewkach.
      Są okropni i nikt ich nie rozumie bo gulgotają cos bez ładu i składu......

POLSKA BEZ ISLANDCZYKÓW !!!!
      • eti.gda Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:39
        gryzli5 napisał:

> Precz z Islandczykami z naszego kraju ...wszyscy czterej nie chcą
        uczyć się jęz
        > yka i piją piwo w slepie w Klewkach.
        > Są okropni i nikt ich nie rozumie bo gulgotają cos bez ładu i
        składu......
        >
        > POLSKA BEZ ISLANDCZYKÓW !!!!

Precz! Islandczycy do Islandii, syjoniści do Syjamu, Komancze do
        Komańczy!
    • el.comandante1 Polacy powinni wrocic i zrobic rewolucje w kraju 13.02.08, 08:28
      i skonczyc ze zlodziejstwem yelit. imigranci wszedzie sa pomiatani.
    • kapitan_stopczyk ".......są gołosłowni...." - O właśnie !!! 13.02.08, 08:36
      Wartość wypowiedzianego słowa w Polsce ma wartość ZEROWĄ. Polak
      bełkocze co mu ślina na język przyniesie - obietnice ma za nic.
      Umówi się - nie przyjdzie.
      Powie, że zadzwoni - nie zadzwoni.
      Obieca, że załatwi - nie załatwi.
      Obieca, że zrobi - nie zrobi.
      I tak dalej.
      I KOGO TO DZIWI, ŻE SKANDYNAWÓW (bo Islandczycy to właściwie
      Skandynawowie) TO RAZI?

-------------------------------------------------------
      - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
      demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
      - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
    • pether_23 Wy jesteście wszyscy nienormalni. Na czele... 13.02.08, 08:42
      Wy jesteście wszyscy nienormalni. Na czele z gazeta.pl. Przepraszam, ale fakty
      są takie: czternastolatek założył stronę na myspace i napisał coś przeciwko
      Polakom.

WOOOW! Po prostu wiadomość dnia. Na pewno to powinno się znaleźć na pierwszej
      stronie jednego z większych polskich portali? A że 700 osób? Co z tego? Mało
      debili w internecie? Naprawdę nie wiecie co się dzieje na forach, np. w Polsce?
      To są wielosettysięczne hordy debili, od kreacjonistów, przez tropicieli spisków
      żydowsko-masońskich, skończywszy na zwolennikach monarchii. I co? I nic. Nic się
      nie dzieje: teoria ewolucji obowiązuje, synagogi stoją, demokracja ma się
      dobrze. Jeśli będziemy się dawać terroryzować pryszczatym czternastolatkom z
      gimnazjum, dla których internet to całe życie, to naprawdę daleko nie zajedziemy.

PS. Inna sprawa, że 700 osób, to pewnie z 1/4 ludności Islandii :D
      • annetje Re: Wy jesteście wszyscy nienormalni. Na czele... 13.02.08, 09:43
        pierwszy madry:) Brawo!
      • eti.gda Re: Wy jesteście wszyscy nienormalni. Na czele... 13.02.08, 10:45
        pether_23 napisał:

> PS. Inna sprawa, że 700 osób, to pewnie z 1/4 ludności Islandii :D
        >

No, teraz już nie. W XVIII wieku wulkan Hekla oszalał i wskutek jego
        erupcji znaczna część ludności wyginęła, a wielu wyemigrowało. Z
        kilkusettysięczne populacji zostało ok. tysiąca ludzi. Ale nadrobili
        braki.
    • uzaz Islandzka głupota przeciwko Polakom 13.02.08, 08:42
      Naturalnie młodzi Islandczycy to sól ziemi i same einsteiny, nic dziwnego więc,
      że przeważające opinie na tej stronie przyłączają się do tej śmiałej lecz jakże
      słusznej krytyki. Tego nam potrzeba! Peryferyjne dzieci wskażą nam drogę do
      cywilizacji. Tylko skąd to ziejące poczucie własnej bezwartości? A może to tylko
      zawiść, że emigranci zarobkowi zrealizowali marzenie życia przy patroszeniu
      śmierdzących ryb, których nie chcą obrabiać tubylcy, bo im się za dobrze powodzi.
      Prawdziwy Polak siedzi w domu i narzeka.
    • toja3003 Ustawa o ochronie narodu polskiego jest potrzebna 13.02.08, 08:44
      Ustawa o ochronie narodu polskiego jest potrzebna i może skończy się
      opowiadanie przez Amerykanów „polskich dowcipów”, nabijanie się z
      Polaków przez Holendrów w jakiś durnych piosenkach i teksty
      typu „Polak to pijak i brudas”. I teraz jeszcze te gejzery
      islandzkie. Otóż wypraszam sobie. A flaga polska, nasz hym,
      Konstytucja, osoba Prezydenta i godło są też prawnie chronione jako
      symbole państwa.

• zigzaur A może by tak Polacy sami dbali o swój wizerunek? 13.02.08, 11:26
        Przykład z życia wzięty i przeze mnie widziany.

Rok 1994, dwie duże państwowe firmy jadą w delegację do Wiednia. Dwóch
        dyrektorów, 1 samochód osobowy.

Przystanek na parkingu. Dyrektorzy wyjmują wałówy z chlebem i kiełbasą,
        otwierają scyzorykiem puszki z mielonką i rybami. Jedzą na stojąco. Myją ręce
        polewając herbatą z termosu, bo szkoda "cennych dewiz" na szalet (bezpłatny
        zresztą). Potem sikanie w krzakach.

Tak oszczędzano "cenne dewizy".

Przy spotkaniu zagranicznego partnera powitanie "na niedźwiedzia" w stylu
        Gierek-Breżniew.
        • toja3003 porponuję sprywatyzować co państwowe, no może to " 13.02.08, 11:56
          sikanie" nie było elganckie ale herbata z termosa i własne kanapki
          to nie przestępstwo.
          • zigzaur Re: porponuję sprywatyzować co państwowe, no może 13.02.08, 14:00
            Herbata z termosu jest dobra ale w sytuacji, gdy nie ma dostępu do świeżej w
            restauracji czy bufecie.

W każdym razie, nie nadaje się do mycia rąk.

Co do prywatyzacji, to jedna z tych firm, firma niemonopolistyczna została
            zlikwidowana zaś druga, monopolistyczna, istnieje nadal i to na prawach organu
            państwowego (Lasy Państwowe).
            • toja3003 aaa Lasy Państwowe, stąd to sikanie po krzaczkach 13.02.08, 14:50
      • sany666 Re: Ustawa o ochronie narodu polskiego jest potrz 13.02.08, 12:13
        No jasne - ustawa załatwi wszystko.
        • toja3003 tylko trzeba ją bezwzględnie egzekwować! 14.02.08, 08:44

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka