dydol77 18.02.08, 09:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loppe Re: Setki mieszkańców Świdnina na pogrzebie lotni 18.02.08, 09:38 prawda jest taka że w KAŻDYM tekście są błędy, tylko nie zawsze jest czytelnik który zna sprawy omawiane i chce sprostowac Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 Re: Setki mieszkańców Świdnina na pogrzebie lotni 18.02.08, 09:54 i dlatego nikt się nie przykłada do pisania a kretyni "dziennikarze" pokazują na lewo i na prawo swoją ignorancję :/ bo co z tego, ze parę osób zaprotestuje... reszta to kupi i luz. podobnie było przy okazji wośp, kiedy w polske poszła wiadomość (praktycznie na wszytskich portalach powielana), ze w poznaniu coś się działo na placu piłsudskiego - ktoś napisał,zgarnął dole i już go gó.. obchodziło, ze pisze bzdury :/ trochę rzetelnosci by się "dziennikarzom" przydało Odpowiedz Link Zgłoś
dydol77 Re: Setki mieszkańców Świdnina na pogrzebie lotni 18.02.08, 09:58 Pół biedy, że raczyli poprawić tekst, bo aż w oczy szczypało ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 Re: Setki mieszkańców Świdnina na pogrzebie lotni 18.02.08, 10:05 ale w nagłówkach forum zostało:D Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Cos tu zazgrzytalo 18.02.08, 09:48 ============================== bo byla ogloszona przez L. Kaczynskiego Zaloba Narodowa, a na pogrzebie tylko "przedstawiciele rzadu i prezydenta"? Nie bylo nawet Klicha, ze o Prezydencie nie wspomne? Widac, juz oficjelom nie zalezy na przesciganiu sie w medialnych wizerunkach i quasi wspolczujacych pieniach. Po co wiec bylo poruszac tragedia caly Narod? Zeby sie teraz wypiac? Wstyd, mosci politykierzy! Czuje sie naprawde zazenowany piszac te slowa. O okazaniu Szacunku dla SP Ofiar, za ktorych Narod celebrowal Zalobe nie wspominam, bo to byloby ponizajace dla zyjacych. Po raz kolejny skladam szczere wyrazy wspolczucia dla Rodzin i Przyjaciol Poleglych. Czolem! darkraj. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Setki mieszkańców Świdnina na pogrzebie lotników 18.02.08, 09:51 Dzis w WSI24 zobaczymy reportaz ze smutnego spektaklu pt.Premier w Zalobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kac_moralny Re: Setki mieszkańców Świdnina na pogrzebie lotni 18.02.08, 12:01 grisza14 napisał: > Dzis w WSI24 zobaczymy reportaz ze smutnego spektaklu pt.Premier w > Zalobie. >>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< grisza14, jesteś bystry jak goowno w klozecie. Jak cię nie pier......olą to nie zadzieraj koszuli i nie rób zadymy na pogrzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Pożegnanie 18.02.08, 11:12 kondolencje dla rodzin Lotników Polskich, z żalem szerszen. Cześć i Chwała Poległym. szerszen. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d wiem, ze to smutne... 18.02.08, 11:17 i dla rodziny i dla znajomych.. ale kiedy przeczytalem widomosc o tym wypadku..najpierw sie usmialem.. ludzie wracacjacy z konferensji dotyczacej bezpieczenstwa w lotnictwie giona w wypadku lotniczym... to jest idalny paradox.:) mimo to oczywiscie ..szczere kondolencje. Odpowiedz Link Zgłoś
babiagora Re: wiem, ze to smutne... 18.02.08, 12:18 Ale za co te odznaczenia? Że się rozbili w czasie pokoju? Że rozwalili najnowszy polski samolot? Że się wozili w 20 po całej Polsce na jakąś konferencję? A Żałoba po czym? Po samolocie? w długi weekend ginie na drogach 50 osób a tu zginęło ich 'tylko 20' i to z ich winy. Paranoja, równi i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
blackjackbouvier "Nic nie jest w stanie zlagodzic bolu..." 18.02.08, 12:16 Przede wszystkim kondolencje dla Rodzin.Jednak uwazam,ze tego wypadku mozna bylo uniknac.No bo po jakiego grzyba 20 wysoka ranga lotnikow laduje sie do samolotu zeby zaszalec,ze oni to moga do domu samolotem leciec.Polska to nie USA gdzie odleglosci sa liczone w setkach km i faktycznie liczy sie,aby podroz skrocic do minimum.Ponadto samolot ktorym lecieli mial dwa miedzy ladowania w celu wysadzenia pasazerow!To nie øurwa autobus co sie zatrzymuje na kazdym przystanku!Faktem jest tez,ze Panowie Lotnicy mieli balange po zakonczonej naradzie i zeby nie przerywac to zaladowali sie do CASY.co tam sie dzialo na pokladzie - Bog jeden wie i najprawdopodobniej nigdy sie tego nie dowiemy.Moze pilot tez sobie pozwolil? Niestety lotnicy uwazaja sie za kroli przestworzy i pierwsi po Bogu na niebie.Przeciez mozna bylo rozwiezc towarzycho samochodami - byloby taniej,bezpieczniej i zapewne dzisiaj zyliby.Takie sa konsekwencje blednych decyzji i niestety cena jaka zaplacili stala sie najwyzsza.Czesc ich pamieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
duzo Re: "Nic nie jest w stanie zlagodzic bolu..." 18.02.08, 12:26 Najbardziej zal tych zrozpaczonych Rodzin. A swoja droga, czy pilot samolotu tez bedzie awansowany? Trudna sprawa - zapewne tak, ze wzgledu na Rodzine. Odpowiedz Link Zgłoś
babiagora Re: "Nic nie jest w stanie zlagodzic bolu..." 18.02.08, 12:30 I tyle warte są te odznaczenia, nie za walkę a za obecność lub śmierć, nawet najgłupszy sposób. To jakiś cholerny socjalistyczny egalitaryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Czegoś tu nie rozumiem. 18.02.08, 12:30 Jak wiadomo -=- śmierć człowieka, to powinien być żal i smutek. Tylko dlaczego ze śmierci robią widowisko.??? Właśnie w tej chwili pokazywane jest w TVP INFO i ja jako osoba nie wierząca jestem czymś takim zbulwersowany. I jeszcze do tego w tym "cyrku KK" biorą udział te dwa pajace [do0myślcie się sami]. OPto9 jest obraz "katolika polskiego" -=- wszystko na pokaz.ŻENADA.!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Brak kompatybilnosci między nowoczesnym samolotem 18.02.08, 12:51 latającym wyłącznie szybko i tym samym niebezpiecznym na małych wwysokościach a polskim lotniskiem bez systemu wspomagającego lądowanie w trudnych warunkach atmosferycznych drogo kosztował - życie 20 wykwalifikowanych żołnierzy. Nowoczesny sprzęt lotniczy jest bardzo dobry ale wymaga odpowiednich urządzeń na lotniskach. A wojsko tkwi nadal w przekonaniu, że jakoś to będzie. Tym razem nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
ulaczek81 ... 18.02.08, 13:06 a mnie interesuje dlaczego oni lecieli samolotem, dlavzego nie mogli jechać samochodem czy pociągiem. nie rozumiem tego. jak ktos juz tu napisał, każdego wekendu ginie więcej osób na drogach i jakoś nikt nie ogłasza żałoby narodowej.przeciez oni nie zgineli walcząc za Polskę..... Odpowiedz Link Zgłoś
ulaczek81 hmm 18.02.08, 13:07 a mnie interesuje dlaczego oni lecieli samolotem, dlavzego nie mogli jechać samochodem czy pociągiem. nie rozumiem tego. jak ktos juz tu napisał, każdego wekendu ginie więcej osób na drogach i jakoś nikt nie ogłasza żałoby narodowej.przeciez oni nie zgineli walcząc za Polskę..... Odpowiedz Link Zgłoś
cortez.the.killer To powinna być Państwowa ceremonia- nie kościelna 18.02.08, 13:16 Szkoda ,że czarni tak żarliwie się nie modlili,żeby ten samolot nie spadł. No i dlaczego awans dostał pilot,który popełnił błąd i spowodował tę tragedią. Odpowiedz Link Zgłoś
jz10 nie rozumiem tych nominacji-awansow posm 18.02.08, 13:23 Witam, jaki jest sens nominacji posmiertnych, czemu ma to sluzyc.Ci ludzie nie zgineli w ramach cwiczen,wojny, tylko zwyklego lotu, tragicznego. Niczym sie nie wykazali w tym momencie. Chodzi o podkrecanie i satysfakcje dla rodziny, a kosztuje to panstwo mase pieniedzy,by placic pozniej emerytury i renty wyzsze. Oddaje czesc tym ludzio,ale sztuczne awanasowanie to bezsens, mogli docenic ich,jesli zasluzyli wczesniej. A u nas dalej radziecki system niech po smierci ma jak za zycia nie mial. Zenujace! I robienie z tego widowiska posmiertnego tez jest nie na miejscu. Sama jestem zwiazana z oficerem i tym bardziej mi sie to nie podoba. Wiecej refleksji i spokoju! I wiecej organizacji w chaotyczno- biurokratycznym wojsku, weryfikacja pracujacych osob, polowa chorazych nie potrafi napisac kilku zdan skladnie. Moze armia zawodowa cos zmieni, choc nie sadze.. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: nie rozumiem tych nominacji-awansow posm 18.02.08, 17:34 jz10 napisała: > Witam, > jaki jest sens nominacji posmiertnych, Sensu nie ma! Ale mamy DEBILA prezydenta. Robi co mu głupi rozum podsunie. Boże! Czemu skazałeś moich ziomali taką tępotą, że na kaczora zagłosowali!! Czemu ???? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.taddy A czemu to wszystko... 18.02.08, 13:40 wg.scenariusza pogrzebu amerykanskiego zolnierza zabitego na wojnie/nie wnikam w to czy potrzebnej/.Czy juz w Polsce NIC nie moze byc wg.naszych tradycji czyli tak zwykle po polsku i bez udzialu kleru - bo moze nie wszyscy z tych co zgineli chca do nieba??? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: A czemu to wszystko... 18.02.08, 13:54 uroczystość od strony wojskowej była właściwa,dobrze zorganizowana. nie wiem skąd pomysł rozdzielania klucza w czasie przelotu,to chyba wymysł dziennikarzy i ich "symboliki",klucz to klucz,zwarty silny i gotowy. Dziś było wyjątkowo pochmurno i mgliście. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Ciekawe! 18.02.08, 15:10 Jak oni ich wszystkich posortowali skoro tam byla jedna wielka miazga w tym lesie?Cos mi sie wydaje,ze te trumny to raczej puste sa...Ponadto po co tylu prowadzacych ksiezy?Co to jeden nie jest w stanie zalatwic sprawy?Przy calym szacunku dla zmarlych (nie lotnikow bo sami sobie na to zapracowali) toz to jawna pokazowa jest i nic ponadto.Panie prezydencie i premierze - z czyjej puli zaplaciliscie za ten teatr z pogrzebem? Nauczycieli,lekarzy,pielegniarek czy emerytow? Bo wasze osobiste konta to chyba raczej nie poniosly strat... Odpowiedz Link Zgłoś
romantic5 Re: Ciekawe! 18.02.08, 16:30 Przepraszam za kilka intelegentnych na inny sposob i bez zwyczajnego taktu. Kondolecje dla rodzin poleglych. Byli wspanialymi ludzmi. Bog zabiera najlepszych, niepatrzac, ze tutaj na ziemi berdziej potrzebni niz tam na niebie. Niech spoczywaja w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
filipinska.zaraza.prezydenta Przepraszam, jakie dokonania? 18.02.08, 16:23 Przepraszam, jakie dokonania ów żołnierzy mają zostac nam w pamięci? Bo mnie jak na razie zaczęło częściej jakieś gó.. nad dachem latać, wiec pieprze te ich dokonania. Odpowiedz Link Zgłoś
polobolo1 Jakie to dokonania mamy pamietac? 18.02.08, 16:47 zniszcenie samolotu? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmmm Re: Jakie to dokonania mamy pamietac? 18.02.08, 17:38 Tragedia tragedią, raczej nie będę składał kondolencji, bo musiałbym je składać wszystkim, którzy rozwalą się każdego dnia w jakimś wypadku. Sam nie wiem, czy za chwilę nie rozniesie mnie jakiś oszołom jadący tirem - przepraszam wszystkich normalnych kierowców tirów. Też mnie ciekawi, czy szefostwo np. artylerii przeciwlotniczej porusza się na wszelkiego rodzaju narady samolotami, czy może autobusami? Co za idiota pozwala aby do jednego samolotu pakowała się spora część ludzi dowodzących siłami powietrznymi. Kaczor z Tuskiem raczej nie odbędą razem lotu. Awanse pośmiertne to pic nie niosący żadnych korzyści finansowych dla rodzin. Ewentualne renty dostaną według "starych" stopni. Awanse takie przyznaje się wreszcie ludziom, którzy zginęli w walce, a nie w czasie powrotu z nasiadówki. Czy dwaj piloci, którzy zginęli w Radomiu, też dostali jakieś pośmiertne gratyfikacje? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Czesc Ich Pamieci! 18.02.08, 17:03 Ojczyzna i prawdziwi Polacy Ich nie zapomna. Niech Bog pocieszy Ich rodziny i bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Czesc Ich Pamieci! 18.02.08, 17:29 pies_na_lewizne napisał: > Ojczyzna i prawdziwi Polacy Ich nie zapomna. > Niech Bog pocieszy Ich rodziny i bliskich. Najśmieszniejsze jest to, że Bóg jest wymysłem. A ojczyzna, pamięcią polityków, zapomni o nich wcześniej, niż powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Bez urazy 18.02.08, 17:28 Nie chciałbym nikogo urazić, bo każda śmierć jest tragedią dla tych, którzy z umierającymi są jakoś związani. I o to mi chodzi, by KAŻDĄ śmierć traktowac tak samo. Tymczasem w tym, co dzieje się po tym wypadku, widzę przede wszystkim nieustającą manipulację. Codziennie na drogach giną ludzie. Codziennie zdarzają się wypadki. Ale niektóre są przez polityków - bo to, co widzimy, to cyrk polityczny - wykorzystywane do manipulacji nami. Tak było z polskimi pielgrzymami z autokaru we Francji i tak samo jest teraz, z tymi lotnikami. Czemu to ma służyć, panowie politycy? Zajmijcie się tym, do czego zostaliście przez nas wybrani. Naprawcie prawo. Rządźcie sprawiedliwie. Przestańcie obiecywać i rozdawać ordery. Pozwólcie ludziom żyć w tym kraju tak, by byli szczęśliwi, że właśnie tu im się to zdarzyło. I skończcie z tymi cyrkami. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 I znowu Lech K. zaczął po wolacku 18.02.08, 17:56 latajom, spotkajom, sssy, mlask, mlask. Tam w pałacu nie ma logopedy? Awansował pośmiertnie? Lech K.? Daj panie Boże, aby nie tak jak tych pomordowanych oficerów katyńskich - obiecał awansować a zdegradował haniebnie. Z braku wiedzy, szczunku, z lekceważenia? Do dziś nie wiadomo, czy przywrócił stopnie tym zdegradowanym przez siebie pomordowanym. Odpowiedz Link Zgłoś