Dodaj do ulubionych

20 mln Visty

30.03.07, 12:01
jak ostanio podaly rózne serwisy informatyczne, Visty sprzedalo sie 20 mln
licencji w ciagu zaledwie pierwszego miesiaca; idzie jak burza :)
Obserwuj wątek
    • furczello Re: 20 mln Visty 30.03.07, 13:40
      Za to MS Office lawinowo traci użytkowników. Coraz to jakieś ministerstwo w
      jakimś państwie przerzuca się na OpenOffice. Aby nie być gołosłownym:

wiki.services.openoffice.org/wiki/Major_OpenOffice.org_Deployments
      • Gość: K4 Re: 20 mln Visty IP: *.acn.waw.pl 30.03.07, 23:06
        I tak powinno być - w ministerstwach nie potrzeba wszystkich funkcji MS Office.
        Wystarczy w zupełności prosty OO. W firmach i tam gdzie potrzeba bardziej
        zaawansowanych rzeczy MS Office jest niezastapiony ....
        • Gość: stasiek Re: 20 mln Visty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 23:32
          pakiet office jest niezastapiony wszedzie; nie jestem przekonany do open office;
          jesta taki "nieruchawy" - tak bym go okreśłił; natomiast MS office sie rozwija
          systematycznie; teraz wyszla wersja 2007;
          • Gość: ja Re: 20 mln Visty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 08:16
            jasne
            a przeciętny użytkownik(domowy lub biurowy) offica używa go do napisania tekstu
            na 1-2 strony
            do czego taki Abiword jest za skomplikowany nawet :)
            Excel czy PowerPoint jest jeszcze rzadziej wykorzystywany(albo wcale)
            no, ale MS office trzeba mieć!
            • Gość: bartek Re: 20 mln Visty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 15:10
              tak to było może 10 lat temu; nie przesadzaj z takim podejściem do ludzi; teraz
              excel jest szeroko uzywany nawet w podstawowkach; a power point do każdej
              bzdetnej prezentacji; komp to juz nie maszyna do pisania
              • beretelwi Re: 20 mln Visty 02.04.07, 15:24
                o przepraszam ja nie uzywam zadnego PowerPointa ani Impressa do prezentacji,
                wypraszam sobie!!!
                wystarczy mi zwykly html
                • Gość: wladek Re: 20 mln Visty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 12:07
                  no office sie przydaje jednakże; co by nie mowic ja bez power pointa jak bez
                  reki sie czuje; excella rzadziej używam; slyszalem ze w tym nowym office 2007
                  sporo interfejs zmienili i opcj graficznych dodali; używa ktos z was?
      • pendragon_pl Re: 20 mln Visty 09.04.07, 10:19
        Tak, tylko ze w Polsce "nasi" podpisali umowe z Microsoft na dostawe 25.000
        licencji MS Office dla Urzedow Skarbowych i Zusow w Kraju. Laczna kwota
        kontraktu to ... bagatela 65 mln zl.
        Stac nas. W koncu bogatym krajem jestesmy.
    • gray Re: 20 mln Visty 03.04.07, 07:57

różne serwisy?
    • mcov niestety na 99% nowych kompow Vista 06.04.07, 04:34
      Lud nie ma wyjscia... Na 99% nowych laptopow i stacjonarnych tylko Vista jest
      instalowana, wiec chcac nie chcac i tak sie ja "kupuje"...
      • krzysztofsf Re: niestety na 99% nowych kompow Vista 06.04.07, 11:24
        mcov napisał:

> Lud nie ma wyjscia... Na 99% nowych laptopow i stacjonarnych tylko Vista jest
        > instalowana, wiec chcac nie chcac i tak sie ja "kupuje"...
        >

ja jestem ciekawy, czy w tych statystykach nie ujeto rowniez sprzedazy XP z voutcherem na Vista?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka