krzysieks36 30.03.07, 12:01 jak ostanio podaly rózne serwisy informatyczne, Visty sprzedalo sie 20 mln licencji w ciagu zaledwie pierwszego miesiaca; idzie jak burza :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
furczello Re: 20 mln Visty 30.03.07, 13:40 Za to MS Office lawinowo traci użytkowników. Coraz to jakieś ministerstwo w jakimś państwie przerzuca się na OpenOffice. Aby nie być gołosłownym: wiki.services.openoffice.org/wiki/Major_OpenOffice.org_Deployments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K4 Re: 20 mln Visty IP: *.acn.waw.pl 30.03.07, 23:06 I tak powinno być - w ministerstwach nie potrzeba wszystkich funkcji MS Office. Wystarczy w zupełności prosty OO. W firmach i tam gdzie potrzeba bardziej zaawansowanych rzeczy MS Office jest niezastapiony .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: 20 mln Visty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 23:32 pakiet office jest niezastapiony wszedzie; nie jestem przekonany do open office; jesta taki "nieruchawy" - tak bym go okreśłił; natomiast MS office sie rozwija systematycznie; teraz wyszla wersja 2007; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 20 mln Visty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 08:16 jasne a przeciętny użytkownik(domowy lub biurowy) offica używa go do napisania tekstu na 1-2 strony do czego taki Abiword jest za skomplikowany nawet :) Excel czy PowerPoint jest jeszcze rzadziej wykorzystywany(albo wcale) no, ale MS office trzeba mieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: 20 mln Visty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 15:10 tak to było może 10 lat temu; nie przesadzaj z takim podejściem do ludzi; teraz excel jest szeroko uzywany nawet w podstawowkach; a power point do każdej bzdetnej prezentacji; komp to juz nie maszyna do pisania Odpowiedz Link Zgłoś
beretelwi Re: 20 mln Visty 02.04.07, 15:24 o przepraszam ja nie uzywam zadnego PowerPointa ani Impressa do prezentacji, wypraszam sobie!!! wystarczy mi zwykly html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladek Re: 20 mln Visty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 12:07 no office sie przydaje jednakże; co by nie mowic ja bez power pointa jak bez reki sie czuje; excella rzadziej używam; slyszalem ze w tym nowym office 2007 sporo interfejs zmienili i opcj graficznych dodali; używa ktos z was? Odpowiedz Link Zgłoś
pendragon_pl Re: 20 mln Visty 09.04.07, 10:19 Tak, tylko ze w Polsce "nasi" podpisali umowe z Microsoft na dostawe 25.000 licencji MS Office dla Urzedow Skarbowych i Zusow w Kraju. Laczna kwota kontraktu to ... bagatela 65 mln zl. Stac nas. W koncu bogatym krajem jestesmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mcov niestety na 99% nowych kompow Vista 06.04.07, 04:34 Lud nie ma wyjscia... Na 99% nowych laptopow i stacjonarnych tylko Vista jest instalowana, wiec chcac nie chcac i tak sie ja "kupuje"... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: niestety na 99% nowych kompow Vista 06.04.07, 11:24 mcov napisał: > Lud nie ma wyjscia... Na 99% nowych laptopow i stacjonarnych tylko Vista jest > instalowana, wiec chcac nie chcac i tak sie ja "kupuje"... > ja jestem ciekawy, czy w tych statystykach nie ujeto rowniez sprzedazy XP z voutcherem na Vista? Odpowiedz Link Zgłoś