jaro_ss 21.02.08, 07:09 Nudzą mnie już te "sensacje"... PO-każcie jakies prawdziwe SWOJE sukcesy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 07:11 jaki byl rzad, tacy byli BORowcy....Zostawic kaczorowi dozywotnio taka "ochrone"! Nie ochronia go pewnie nawet przed pijaczkiem z baru "Pikus".... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Kiedy kłamca Michał Boni przeprosi Macierewicza? 21.02.08, 07:39 Czekam aż Michał Boni napisze taki list: Szanowny Panie Antoni Macierewicz, Przepraszam że skłamałem w 1992r. kiedy umieścił mnie Pan na liście tajnych współpracowników SB. Faktycznie podpisałem lojalkę, ale w 1992r. miałem za wiele do stracenia (władza, pieniądze itd.) i postawiłem na własną karierę równocześnie oczerniając Pana osobę. Przepraszam za naruszenie w 1992r. Pańskich dóbr osobistych. Z poważaniem, Michał Boni Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Spokojnie, PiS sie tylko wzorował. 21.02.08, 08:04 w PRL-u też mozna było szybko awansować zapisując się do PZPR a nawet do "wronich" ZZ w stanie wojennym, oni tylko skrócili okres kandydacki. Albo nie mieli cierpliwości albo tyle przyzwoitosci co ich wzorzec PZPR, wszak to komuchy a to prawica:))) Współczuje tym "borowikom" nieopierzonym, znów wzrośnie odsetek uzależnionych frustratów. W każdej pracy najważniejsza jest równowaga psychiczna i pewnych etapów w zyciu skrócic sie nie da, to nie przyszywanie guzików gdzie zdolnośc manualna głównie jest wskazana. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 no, PO zrobiło dowódcą BOR b. kierowcę Wałęsy 21.02.08, 08:27 z czasów gdy ten był "prezydętem" Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: no, PO zrobiło dowódcą BOR b. kierowcę Wałęsy 21.02.08, 08:58 Być może Cię to zaskoczy, ale z reguły kierowcy głów Państwa to bardzo dobrze wyszkoleni agenci ochrony i na pewno lepiej znają sie na tej robocie niż "jednoroczni ochotnicy" Dzierżyńskiego IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka profesorkiem matołkiem można zostać w 1 dzień 21.02.08, 09:45 albo i krócej Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: profesorkiem matołkiem można zostać w 1 dzień 21.02.08, 09:48 ...a preziomatolkiem jeszcze szybciej.... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Przed Trybunał Stanu!!! 21.02.08, 14:11 Aż dziw, że przez ten czas do służby w BOR nie przyjął się żaden zamachowiec. Byłoby ciekawie, gdyby po 11-dniowym kursie jakiś terrorysta dokonał zamachu na prezydenta. To dowodzi, że poprzednia władza była wprost niewiarygodnie głupia, narażając się w ten sposób. Mamy już 3 rzeczy, które łatwo mogli wykorzystać obcy agenci do działalności na niekorzyść państwa polskiego: 1. Rozwalenie kontrwywiadu wojskowego przez Macierewicza 2. Przewrócenie do góry nogami Agencji Bazpieczeństwa Wewnętrznego przez niejakiego prof. Zybertowicza 3. Przyjmowanie kogo popadnie do Biura Ochrony Rządu. To się po prostu prosi o postawienie paru osób przed Trybunał Stanu. A czy ktoś wykorzystał szansę zaszkodzenia Polsce - to się może dopiero okazać... nawet za 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper TS to dla osób konstytucyjnych 21.02.08, 15:32 a nie dla faktycznych sprawców Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Możesz podac opis jego kariery zawodowej? 21.02.08, 09:48 Bo chyba troszke mylisz tematy. Podstawowa róznica to doswiadczenie zawodowe. Jeśli myslisz że kierowcy ważnych osób na świecie to tylko "kierowcy" to sie mozesz bolesnie zawieść. Prosta sprawa, idź i sprawdź, jak posmakujesz własnego usmiechu i pocałujesz ziemię matkę to moze i odnajdziesz scieżkę logicznego myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: Spokojnie, PiS sie tylko wzorował. 21.02.08, 21:23 Za komuny na przełomie lat 60/70 jako student spędziłem w wojsku 180 dni (120 w studium wojskowym + 2x30 na przeszkoleniach w jednostkach), należałem też do PZPR. Szkolenie wojskowe skończyłem ze stopniem szeregowca, podobnie jak większość moich partyjnych kolegów. By zostać oficerem rezerwy, trzeba było jeszcze być powołanym na 3-miesięczne szkolenie w specjalnej jednostce i zdać egzamin na oficera. Ci, którzy to przeszli wychodzili do rezerwy mając kompleks niższości w stosunku do tych, ktorzy skończyli "prawdziwą" szkolę oficerską. Mój syn jest oficerem, został nim 10 lat temu po skończeniu SO. Po dziś dzień jest "tylko" kapitanem, widocznie źle urodzony. Odpowiedz Link Zgłoś
hh7 Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficer 21.02.08, 12:07 Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera - ale jest tez odpowiedź :Nie wystarczą szcere chęci z gówna bata nie ukręcisz Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Re: Kiedy kłamca Michał Boni przeprosi Macierewic 21.02.08, 07:49 Matołku a co ma jakis Boni do BOR-u? Od razu widać że jesteś naćpanym pisuarem odwracającym Alika do góry nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Kiedy kłamca Michał Boni przeprosi Macierewic 21.02.08, 08:55 Co ma piernik do wiatraka czubku? Odpowiedz Link Zgłoś
barnabiszon Re: Kiedy kłamca Michał Boni przeprosi Macierewic 21.02.08, 09:55 A ja czekam na przywrócenie warunków pracy i płacy z maja 1989 r. Doprawdy nie widzę powodów by w tym kraju było bezrobocie, masowa emigracja i agencje towarzyskie. A tyle właśnie wywalczyli dla większości Polaków ludzie pokroju zarówno Pana Macierewicza jak Pana Boni. Z tym że Pan Boni to przynajmniej współpracował w jakiejś formie z funkcjonariuszami polskiego państwa - niszczonego nielegalnymi metodami przez rządy obcych państw przy pomocy grona " Macierewiczów & com" Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 07:14 Kazdy naród powinien uczyć się na swojej historii. Ta najnowsza pokazuje, jak niebezpieczne jest dopuszczenie do rządzenia ekstremy i ludzi z problemami pojmowania współczesnego świata. Trzeba wywlec wszystkie sprawy, wszystkie brudy i smiesznośtki, żeby społeczeńśtwo nabrało pewności, że dokonało dobrego wyboru odsuwając tych panów od władzy. W kwestii 11 dniowych szkoleń. Uważam, że i tak były za długie, no bo ile w końcu można uczyć kogoś wyprowadzania psa, czy noszenia zakupów za pania minister? Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 09:48 kiks11 napisał: > W kwestii 11 dniowych szkoleń. Uważam, że i tak były za długie, no > bo ile w końcu można uczyć kogoś wyprowadzania psa, czy noszenia > zakupów za pania minister? Zgoda, ale czy żeby robić zakupy i wyprowadzać psa trzeba koniecznie byc oficerem? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 12:04 Ależ oczywiście!!! Wymaga tego ranga i powaga włąściciela psa. Nie może byle sierściuch wyprowadzać psa, czy nosić zakupy. Wątpliwość była nie na miejscu i godziła w żywotne interesy bezpieczeństwa IVRP. Odpowiedz Link Zgłoś
zojek2 Re: Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 12:29 Zgoda, ale czy żeby robić zakupy i wyprowadzać psa trzeba koniecznie byc oficerem Trzeba. Bo na tym wlasnie polega ranga p. ministr, ze ma OFICERA do noszenia zakupów, a nie jakiegos szeregowca, którego równego mozna wynajac na kazdym dworcu pt. bagazowy. Rytuale dworców feudalnych zakladaly, ze to akurat najwazniejsze osoby w panstwie obsluzyli krola przy stole itd. obecne zachowania "grupy wladze trzymajacej" sa akurat odbiciem tamtych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Nie powierzyłabym psa osobie tak krótko szkolonej 21.02.08, 10:58 Ja tam nie powierzyłabym swojego psa komuś, kto był szkolony tylko przez 11 dni :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Nie powierzyłabym psa osobie tak krótko szkol 21.02.08, 13:05 Słusznie! Gorn powierzył i Saba w...a coś z meblów (cytując klasyka) Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: GW pieprzy trzy po trzy dzień w dzień... i pi 21.02.08, 07:23 to po co ja czytasz? Nie szkoda ci oczu? Lepiej posluchaj Radyja Maryja....Tam swa niezle "newsy"! Dzien w dzien! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ja i GW czytam, i Radyja słucham. I tu, i tam 21.02.08, 08:08 kwitnie życie kabaretowe :-)... 1zorro napisał: > to po co ja czytasz? Nie szkoda ci oczu? Lepiej posluchaj Radyja > Maryja....Tam swa niezle "newsy"! Dzien w dzien! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper GW opisuje to co jej sie wydaje wazne 21.02.08, 08:12 lub chce wskazać pewne tematy i wywołać dyskusję, to dobry zwyczaj. Czytając i pisując na tym forum zwiększasz jej wiarygodność oraz kasę. Powoinieneś się powaznie zastanowić czy nie prowadzić żywiołowych dyskusji na łamach mediów ideowo ci odpowiadających. Zastanów sie tylko nad jednym problemem, nad tymi ludźmi, słąbo przygotowanymi do życia i słuzby, co z nich będzie za kilka lat? Okaleczeni psychicznie. Uwazasz że łatwy dostęp do awansów kierowców, księży i innych fuchmistrzów to właściwy kierunek? W PRL- u tez to przerabiano, teraz PiS walczył z tymi układami tworząc podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
adamrp61 Oficer BOR w 11 dni - bzdura 21.02.08, 07:24 Żeby zrobić dobrego oficera który ma chronić prezydenta to z szacunkiem ale b dobry oficer po wojsku lub policji który nie działał w takiej formacji w czasie pokoju musi mieć ze trzy miesiące jakiejś unitarki jeżeli nie od razu bo coś tam to zaraz potem. Ale jeżeli to podooficer albo chorązy to przepraszam ale chyba coś nie tak tu potrzebny jest rok szkolenia to nie tylko zasłanianie ciałem ale cała masa innych zadań nie polegajacych na noszeniu zakupów. A tak naprawde bez dwóch - trzech lat wyteżonej nauki i ćwiczeń to to ta elita w wiekszości jest tylko grupą mięśniaków. Ukłony od tego co coś wie o szkoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: No właśnie... a GW robi z siebie medialną idi 21.02.08, 07:38 jeszcze raz ci powtarzam: szanuj swoje oczy! Nastaw uszu na Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: No właśnie... a GW robi z siebie medialnego i 21.02.08, 09:02 Nie panie profesorze (swoją drogą niezły tupet) idiotą okazał się być ten co takie procedury wprowadzał. Ciekawe czy członkowie (bardzo to określenie pasuje) PiS poszliby na operację do 11 dniowego chirurga Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo A gamon jak zwykle nie zrozumial 21.02.08, 10:02 ani artykulu ani komentarzy do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
1111a16 Re: Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 07:26 Znudzą cię sensacje, jak przekonasz się na własnej rodzinie jakie są skutki działalności pis-u. Nie dyskutuj jak nie masz pojęcia o czym piszą, PYTAJ. Odpowiedz Link Zgłoś
nexxon === Czy taka pogarda to cechatylko pisiorow?????? 21.02.08, 07:30 ... To jest naigrywanie sie z pryncypiow - ludzi bez kwalifikacji stawia sie wszedzie gdzie tylko jest jakas kasa. Rece opadaja, jak w tym katolickim kraju mozna zyc jesli podstawowe zasady funkcjonowania spoleczenstwa, czlowiek i jego praca sa w takiej pogardzie. Czemu polski system in na to pozwolil? Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: === Czy taka pogarda to cechatylko pisiorow? 21.02.08, 09:06 To efekt porozumienia AWS z SLD, którzy do spólki tak uchwalili ordynację wyborczą, że praktycznie zablokowali nowym formacjom politycznym dostęp do Sejmu. Możesz w wyborach wywalić poszcególnych posłow ale wierchuszki nie ruszysz, ci z pierwszych miejsc i tak wejdą ergo mają w d...e jak ich będziesz oceniał. Jest wprawdzie iskierka nadziei bo Szambo i Faszyści jednak z Sejmu wylecieli Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Biedni agenci GRU zwolnieni przez Macierewicza 21.02.08, 07:36 Biedni są Ci wszyscy agenci GRU, KGB, SB, ci wszyscy aferzyści z postPZPRowskich ukłądów których Macierewicz pozwalniał. Michnikowi w głowie się to nie mieści. On by wszystko razem z Mazowieckim oddzielił grubą kreską. Bo starych układów PZPRowskich nie wolno niszczyć. Przecież Michnik umówił się z PZPR przy okrągłym stole że ich przekrętów ścigał nie będzie. Dlatego Michnik tak nienawidzi Macierewicza... Odpowiedz Link Zgłoś
tukot policz, piSSdziochu lepiej tych agentów, których 21.02.08, 07:42 przyjął po 17 dniowych kursach, na które to kursy nie musieli nawet chodzić. ciekawe ile TERAZ mamy agentów w służbach. ja obstawian że conajmniej dwa razy tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Wolę takich niż agentów GRU czy KGB 21.02.08, 07:57 czy też postPZPRowskich aparatczyków, reprezentujących dawną nomenklaturę i robiących przekręty których było pełno w WSI. Rozwiązanie WSI to wielka sprawa. Za to należą się PiS wielkie brawa!!! a KOMUCHY UJADAJĄ BO STRACIŁY MOŻLIWOŚCI PRZEKRĘTÓW... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Wolę takich niż agentów GRU czy KGB 21.02.08, 08:01 kup sobie mlotek i walnij sie w czolo! Podobno takim jak ty pomaga..... Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Wolę takich niż agentów GRU czy KGB 21.02.08, 09:08 Sędzia Kryże aż wyje z zachwytu Tow. Jasiński pewnie też Odpowiedz Link Zgłoś
andrz6 Re: Biedni agenci GRU zwolnieni przez Macierewicz 21.02.08, 07:46 nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera Odpowiedz Link Zgłoś
albinnos Re: Biedni agenci GRU zwolnieni przez Macierewicz 21.02.08, 09:09 Pisz precyzyjnie: nie matura itd. lecz chec szczera zrobia z ciebie BOR- u oficera. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Michnik do PZPR nie nalezał a Macierewicz tak. 21.02.08, 08:25 Nie wiem na jakiej podstawie tak martwisz sie o agentów tym bardziej GRU, skoro żadnego nie ujawniono. Wiesz jaki układ jest najgroźniejszy? Nie pracownicy słuzb czyli jak ich nazywasz agenci tylko układ wzajemnej adoracji stworzony na podstawie koneksji, awansów i zależności. Tak było w wojsku, w urzędach, w zakładach pracy, szpitalach ,ZZ. To sa układy które szkodzą państwu, agenci zawsze sobie dawali radę, chyba że ich złapano ale wtedy tez była wymiana i luzik. Odrób najpierw dobrze lekcje zanim zaczniesz odpowiadać. Przy okrągłym stole było wielu ludzi, ale niewielu potrafi się przyznac że wtedy g... mieli o tym pojęcie a jeszcze mniej odwagi. Gdy mozna było pałą po d... zarobić i za kratki pójśc niektórzy siedzieli w norach, dopiero jak kosciół mediował o porozumienie to wyszli i teraz udaja że oni się nie zgadzali. Ja jak się nie zgadzam to mówię albo nie biorę udziału. Kilka osób wtedy tak sie zachowało, publicznie powiedzieli by z komunistami nie rozmawiać i co? Wiekszość posłuchała gło0su Koscioła i usiedli do rozmów. Rozumiem że nazywasz polski Kosciół zdradzieckim? Powinien nam pobłogosławić w szarży z butelka na czołgi gdzie nasi koledzy czy synowie siedzieli? Nawet nie znasz prawdziwego kontekstu o grubej kresce, powtarzasz slogany po kimś albo mało inteligentnym albo podłym. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Odwrotnie Michnik był w PZPR a Macierewicz nigdy 21.02.08, 09:34 Nie kłam. Prosze bardzo tu życiorys Macierewicza - nigdy nie był w PZPR. pl.wikipedia.org/wiki/Antoni_Macierewicz Uważaj bo możesz odpowiedać przed sądem za pomówienie. W PZPR był natomiast Stefan Michnik, brat Adama Michnika. Był on też sędzią stalinowskim. Niestety Adam Michnik broni swojego brata. pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik Stefan Michnik (ur. 28 września 1929 w Drohobyczu) - polski prawnik i wojskowy w stopniu porucznika, sędzia wojskowy, adwokat. Syn Heleny z d. Michnik. Jest bratem przyrodnim Adama Michnika. W 1950 r. został płatnym, dobrowolnym agentem służby bezpieczeństwa o pseudonimie Kazimierczak. W 1953 r. z powodu przynależności do PZPR został skreślony z rejestru SB.[1] W 1951 r., po ukończeniu szkoły prawniczej Duracza, został asesorem w Wojskowym Sądzie Rejonowym w Warszawie, w stopniu podporucznika w wieku 22 lat. W roku 1952 został porucznikiem i zaczął przewodniczyć składom sędziowskim sądzącym schwytanych członków żołnierzy podziemia niepodległościowego i członków dawnej partyzantki antyhitlerowskiej. Był też kierownikiem gabinetu katedry wojskowo-prawniczej w Akademii Wojskowo-Politycznej i instruktorem w Zarządzie Sądownictwa Wojskowego. W roku 1956 w wieku 27 lat awansował do stopnia kapitana, aby rok później dobrowolnie odejść z wojska. Przez kilka miesięcy w latach 1957-1958 adwokat w Warszawie. Następnie redaktor w Wydawnictwie MON. Oskarżany o zbrodnie stalinowskie oficer Ludowego Wojska Polskiego, sędzia w Wojskowym Sądzie Rejonowym w Warszawie w latach 1951-1956, gdzie był przewodniczącym składów sędziowskich orzekających często karę śmierci na żołnierzach podziemia antykomunistycznego, wywodzących się z dawnych oddziałów AK, BCh i NSZ. Był sędzią między innymi w procesach: majora Zefiryna Machalli (wyrok śmierci, pośmiertnie rehabilitowany) pułkownika Maksymiliana Chojeckiego (niewykonany wyrok śmierci) majora Jerzego Lewandowskiego (niewykonany wyrok śmierci) pułkownika Stanisława Weckiego wykładowcy Akademii Sztabu Generalnego (13 lat więzienia, zmarł torturowany, pośmiertnie zrehabilitowany) majora Zenona Tarasiewicza pułkownika Romualda Sidorskiego redaktora naczelnego Przeglądu Kwatermistrzowskiego (12 lat więzienia, zmarł wskutek złego stanu zdrowia, pośmiertnie zrehabilitowany) podpułkownika Aleksandra Kowalskiego majora Karola Sęki, artylerzysty spod Radomia, przedwojennego oficera, potem oficera Narodowych Sił Zbrojnych (wyrok śmierci, stracony w 1952 roku) Wymieniony przez Komisję Mazura jako jeden z sędziów łamiących praworządność[2]. W 1969 r. po wydarzeniach marcowych wyjechał do Szwecji (odmówiono mu wizy USA), gdzie mieszka do dziś jako emerytowany bibliotekarz w Uppsali. W latach 70. wspierał działaczy opozycji demokratycznej, współpracował z Radiem Wolna Europa i publikował w paryskiej "Kulturze" teksty na temat Czechosłowacji w roku 1968 (pod pseudonimem Karol Szwedowicz). Adam Michnik w swoich wspomnieniach zawartych w książce Między panem a plebanem tłumaczy działania swojego brata w latach 1951-1956 jego młodzieńczą naiwnością i twierdzi, że rola Stefana Michnika w aparacie stalinowskiego terroru została wyolbrzymiona ze względu na rolę, jaką w najnowszej historii Polski odegrał on sam. Instytut Pamięci Narodowej rozważa obecnie wniosek o ekstradycję Stefana Michnika.[3] Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Odwrotnie Michnik był w PZPR a Macierewicz ni 21.02.08, 09:51 poszukaj w "AKowskim zyciorysie" ojca Kaczynskich...Same ciekawostki! Odpowiedz Link Zgłoś
barnabiszon Re: Odwrotnie Michnik był w PZPR a Macierewicz ni 21.02.08, 10:00 czyli jak sam piszesz, gdyby nie bracia Michnik to nadal był by socjalizm. Ciekawe czy po 40 larach będzie Polakom tak samo brakowało Macierewicza! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Macierewicz to psychol i wyznawca Che Guevary 21.02.08, 10:43 do czego od kilkunastu lat sie juz nie przyznaje, ale wszyscy ktorzy go znali w latach 60 to potwierdzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie strasz, nie strasz albo przyjdź do mnie 21.02.08, 13:37 Masz obsesję na punkcie Stefana to twój problem, mnie to nie interesuje, znam zyciorysy wielu osób z historii najnowszej których historia nie wspomina najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Łatwo cie wpuscic w kanał, sam to stosujesz 21.02.08, 13:49 Przed sądem powiedziałbym że to skrót myslowy, albo zwyczajnie że się pomyliłem, bo mi się KOR-owcy mylą:)))Jeszcze nigdy nie czytałem jakiegos twojego przemyślenia, tylko wyuczone bądź skopiowane treści. Łatwość stawiania przed sadem za pomówienia wskazuje że jesteś jednym z pisowskich maminsynków, których do piaskownicy nie wpuszczali ze wzgledu na charakter, taki mały ormowiec. To ja byłem i jestem od straszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
backspace2 Re: Odwrotnie Michnik był w PZPR a Macierewicz ni 21.02.08, 15:35 ... a brat wzoru cnót wszelakich Jacka Kurskiego jest wicenaczelnym Wyborczej. Kurski mówi też, że kocha brata. I co? Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Biedni agenci GRU zwolnieni przez Macierewicz 21.02.08, 09:06 Idź p...l gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze ech, redaktory sensacjonisty.. 21.02.08, 07:38 Jak by nie liczył, wychodzi 12 dni. 14 24 15 25 16 26 17 27 18 28 19 29 20 30 21 1 22 2 23 3 24 4 25 5 Ja wiem, że palców braknie, ale to naprawdę nietrudno pomyśleć przy liczeniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: ech, redaktory sensacjonisty.. 21.02.08, 09:10 Nie masz racji. Pierwszego dnia była immatrykulacja, inauguracyjny wykład Maciarewicza etc. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tukot normalne kpiny. piSSdy przez dwa lata wprowadzały 21.02.08, 07:38 IV rzyćpospolitą bananową. tą partię trzeba zdelegalizować, a całą wierchuszkę posadzić. już nam jedna gruba kreska wyszła bokiem, nie róbmy drugiej >: Odpowiedz Link Zgłoś
al_bandi Re: Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 07:48 jaro_ss napisał: > Nudzą mnie już te "sensacje"... > > PO-każcie jakies prawdziwe SWOJE sukcesy! ================================ To nie są "sensacje" to są sukcesy. Sukcesy PiS . Czyż nie jest sukcesem - wypromowanie generała (ze strażnika miejskiego) w ciągu 6 m-cy oraz porucznika w 11 dni gdy w normalnym trybie trzeba odpowiednio służyć 30 i 7 lat. Słuszną linię miała partia PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
zojek2 Re: Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 12:37 Czyż nie jest sukcesem - wypromowanie generała (ze strażnika miejskiego) w ciągu 6 m-cy oraz porucznika w 11 dni gdy w normalnym trybie trzeba odpowiednio służyć 30 i 7 lat. Słuszną linię miała partia PiS. napewno sa organizmami genetycznie zmodyfikanowanymi, stadt szybkosc awansu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 07:50 Hitler też tworzył dla siebie i swojej partii jednostki ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Kierowca, pisarz. ksiadz politruk - szybki awans 21.02.08, 07:50 Tylko zwykły "zajac" musiał swoje odskakać. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 07:53 ABW w 17 dni, BOR w 11 dni...expresowe dokształcanie na potrzeby jedynie słusznej partii:) Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Ludzie, to nie jest smieszne!!! 21.02.08, 08:01 to pokazuje system dzialania PISuaru! Szykowali sie do wladzy na wiele kadencji, wywalali na zbity pysk ludzi, ktorzy mogli miec odmienne zdanie czyli niewygodnych. Na szybko "budowali" nowe kadry, ktore awansowali z samych dolow dajac im za absolutna wiernosc mozliwosc robienia blyskawicznej kariery w tym PISuarowym systemie. Podobna kariere mozna bylo robic w latach 30-tych u sasiadow zza Odra....Odzialy szturmowe SS dawaly ekspresowe mozliwosci awansu dla najglupszych ale wiernych prymitywow! Chlopaki z PISuaru skads te pomysly musialy wziac.... Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Ludzie, to nie jest smieszne!!! 21.02.08, 08:44 tak było po wojnie,Stalin napchał do rządzenia samą hołotę,dyrektorzy po trzy klasy szkoły podstawowej,Kaczynscy zostali wychowani w duchu leninowskim,nawet kucharka może być premierem.Pani Fotyga spec od magla i pieczenia ciastek.Panie Tusk,od pana zależy teraz czy pan oczysci Polske z tej pisowskiej hołoty,wszystkich wywalić,do kiblowej włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 08:01 Partia i Rząd Nasz w oparciu o wytyczne Komitetu Centralnego PiS postanowiła awansować w trybie nadzwyczajnym ludzi zasłużonych w obronie prawa i sprawiedliwości oraz zasłużonych w walce z wredną komuną. Odpowiedz Link Zgłoś
monterlevicy Macierewicz wykonał zadanie na rzecz Moskwy ! 21.02.08, 08:20 ropieprzył polski kontrwywiad... Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 Re: Macierewicz wykonał zadanie na rzecz Moskwy ! 21.02.08, 09:06 > ropieprzył polski kontrwywiad... Macierewicz to super-idiota ! Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Re: Widać w tobie {Lecho'u65} oficera 21.02.08, 11:29 Po tym [k..a] widać w tobie oficera na poziomie powojennym... Przed wojną (2. w. św. - nie mylic z w. w Zatoce) - nie do pomyślenia byś {Lecho'u65} dostał patent podporucznika! Por. dar61 Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 08:21 Patrzeć tylko a dowiemy się, że generalissimusem mianowany został pan Macierewicz a obergeneralissimusem pan Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
mirgrab Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 08:22 "Nie matura lecz chęć szczera zrobi z Ciebie oficera" i tak oto zatoczyło się koło historii przy pomocy Prawych i Sprawiedliwych.` "Osły"którym nie chciało się uczyć zostali pełnoprawnymi oficerami tak jak ich koledzy z armii po 5 letnich studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 08:34 no cóż - ostatnie dwa lata rządów to były rządy nieodrodnych dzieci PRLu. Te same metody - zarówno jesli chodzi o tropienie przestępstw, zwalczanie opozycji jak i w zdobywaniu kwalifikacji. Już mało kto pamięta jak nowowybrany minister w latach 70tych w 3 miesiące kończył studia by miec wykształcenie zgodne z tym co robi w ministerstwie. Wtedy to śmieszyło. Pietrzak w kabarecie mówił "nie sprawdzil sie w przemyśle ciężkim, to damy go do sportu". Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 09:13 Ba! A jak szybko wtedy się niektórzy doktoryzowali. Odpowiedz Link Zgłoś
1borowiecki Wszystko było o.k. 21.02.08, 08:31 Nie było tak jak piszą w GW. Wszystko odbywało sie zgodnie z prawem. A propos' szkolenia 11 dniowego. To dotyczyło kandydatów odpowiednio wcześniej (w cywilu) przygotowanych do pełnienia takiego zawodu. Za czasów LiD wystarczała opinia i członkowstwo w partii,a także taraz za czasów PO - wystarczy opinia jakiegoś "ważniaka". Teraz w ogóle nie prowadzi się żadnego szkolenia specjalistycznego. A teraz ogólniej - trzeba stwierdzić obiektywnie, że Macierewicz, Waserman, Stasiak - to doskonali eksperci. Lepszych chyba nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bangui PO bardzo rozczarowało wyborców - przepraszamy 21.02.08, 08:39 cały polski naród ,że ich wybraliśmy . Ceny rosną w zastraszającym tempie . Wszystko można zwalac na kursy walut i ceny ropy ,ale jest coś takiego jak akcyza i VAT !!! W Polsce nia ma i niegdy nie było prawicy . Wszystko o lewizna proeuropejska . Już przejrzałem na oczy jak jesteśmy dymani przez własnych rodaków w rządzie . PRZEZ WŁASNYCH RODAKÓW !!! A może to pomiot komuszo-faszystowski ? Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 bangui..A leki brałaś ?..Pamiętaj, to ważne ! 21.02.08, 09:05 w twoim stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: PO bardzo rozczarowało wyborców - przepraszam 21.02.08, 09:40 czlowieku! Doksztalc sie albo sie lecz, ale nie plec tutaj takich bzdur! Odpowiedz Link Zgłoś
soprano99 Dłużej trwa nawet szkolenie pracownika chlewni do 21.02.08, 08:41 opieki nad swiniami ja zauważam podobieństwo. A Wy??? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_opticum Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 08:49 Coś jakby ten BOR elitarny mniej się zrobił. Jak wszystko czego dotknie kacza płetwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 08:52 jaro_ss napisał: > Nudzą mnie już te "sensacje"... > > PO-każcie jakies prawdziwe SWOJE sukcesy! Prawdziwym sukcesem jest własnie ujawnianie afer tamtego rządu i robienie porządków. Prawdziwym sukcesem jest nie zamiatanie pod dywan "oczywistych oczywistści" ale demaskowanie prawdziwych intencji totalitarnych PiSu. Codziennie dowiaduję się, że z mojej Ojczyzny chciano zrobić karykaturalnego potworka. Ale się nie udało. I to jest prawdziwy sukces. A że zdrajcy Ojczyzny spod znaku PiS ujadają? To normalne, najwięksi tchórze i ci, co mają duuużo do ukrycia są najbardziej agresywni. Odpowiedz Link Zgłoś
llawrynowicz Oficer BOR w 11 dni 21.02.08, 09:01 Jakie były ViP'y, taka też była ochrona. Cały Jaruś i spółka. Szkoda tylko że wszystko naszym kosztem ... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Na temat 21.02.08, 09:07 Plk.Miodowicz. Prosze o podanie ,,kariery''tego Pana z dojsciem do pulkownika.Dotyczy innych tzw. ,,opozycjonistow''(czyli nie UB-oli w sluzbach po 1989). Jezeli proces przyjmowania do BOR w 11 dni budzi watpliwosci to: -ograniczamy kandydatow do ,,doswiadczonych czyli:,,ochroniarzy''z mafii,bylych UB-oli,wyrokowcow ,,zresocjalizowanych''... -wycofujemy sie z powyzszych ,sensacji''. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Na temat 21.02.08, 09:22 Kolejna "oczywista oczywistość: PiS. która ma tyle wspólnego z prawdą co Prawda (organ KPZR). Pisiory próbują nam wmówić, że alternatywą dla żółtodziobów i kolesi Maciarewicza są albo byli przestępcy, albo byli UB-cy. Puknijcie się w puste pały. Od 1989 roku minęło 19 lat. Przez ten czas "wychodowaliśmy" już dwie generacje funcjonariuszy policji. wywiadu, wojska itd. Jak myśłisz ile lat mają Borowcy 50? Nie to sa co najwyżej 30 latkowie, nwet w świetle "genialnej" ustawy lustracyjnej PiS wyłączeni z obowiązku lustracji. PS. Poza tym wolę jednak, żeby ochraniał mnie były gangster niż były harcerz Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Re: [chodowac] - {Gromku1] - słownik! 21.02.08, 11:33 Ortografia forumowa - "oczywista oczywistość"... Np: [...30-latkowie] Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: [chodowac] - {Gromku1] - słownik! 21.02.08, 13:07 sorry,:) wyszła mi krzyżówka wychowaliśmy z wyhodowaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: [chodowac] - {Gromku1] - słownik! 21.02.08, 13:10 PS. 30 latków się nie czepiaj, są choćby w tym wątku dużo większe uchybienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Mocium Panie... 21.02.08, 20:26 ...z nami zgoda! A {Palestrina2005} nam rękę poda. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Na temat 21.02.08, 09:45 a tak konkretnie, to co chcesz powiedziec? Ciagle na tej emigracji "za chlebem" na oczy nie przejzalas? Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 amanasunta..wejdż na gogle i sprawdz ! 21.02.08, 09:52 taka jesteś tępa ? Odpowiedz Link Zgłoś
kraq ===wasze sumienia są jak mokra, brudna ścierka=== 21.02.08, 10:17 taaaaaaaaak oczywiscie kacze pisdokomusze przygłupy. alternatywą dla waszej powszechnej bylejakości i szkolenia oficerów w 11 dni jest zatrudnienie byłych ochroniarzy mafii. kto wam takie teksty sprzedaje? sam idiota ksero kartofel??? naprawde z wami zle jak łykacie taką argumentację. sikorski miał rację, że te watachy należy dorżnąć. dla dobra Polski trzeba wywalić wszystkie pisuarowe brudy na wierzch, aby ta bolszewicka partia już nigdy nie doszła do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś