olpc друг познаё 22.02.08, 21:24 Przyjaciele / Друзя Oby z nami Polakami tak kiedyś nie było, jak w tekście poniżej, bo na razie tylko pierwszą część tekstu z nami przerabiają. "Nie masz teraz prawdziwej przyjaźni na świecie; Ostatni znam jej przykład w oszmiańskim powiecie. Tam żył Mieszek, kum Leszka, i kum Mieszka Leszek. Z tych, co to: gdzie ty, tam ja, - co moje, to twoje. Mówiono o nich. że gdy znaleźli orzeszek, Ziarnko dzielili na dwoje; Słowem, tacy przyjaciele, Jakich i wtenczas liczono niewiele. Rzekłbyś; dwójduch w jednym ciele. O tej swojej przyjazni raz w cieniu dąbrowy Kiedy gadali, łącząc swojo czułe mowy Do kukań zozul i krakań gawronich, Alić ryknęło raptem coś koło nich. Leszek na dąb; nuż po pniu skakać jak dzięciołek. Mieszek tej sztuki nie umie, Tylko wyciąga z dołu ręce: "Kumie!" Kum już wylazł na wierzchołek. Ledwie Mieszkowi był czas zmrużyć oczy, Zbladnąć, paść na twarz: a już niedźwiedź kroczy. Trafia na ciało, maca: jak trup leży; Wącha: a z tego zapachu, Który mógł być skutkiem strachu. Wnosi, że to nieboszczyk i że już nieświeży. Więc mruknąwszy ze wzgardą odwraca się w knieję, Bo niedźwiedź Litwin miąs nieświeżych nie je. Dopieroż Mieszek odżył... "Było z tobą krucho! - Woła kum, - szczęście, Mieszku, że cię nie zadrapał! Ale co on tak długo tam nad tobą sapał. Jak gdyby coś miał powiadać na ucho?" "Powiedział mi - rzekł Mieszek - przysłowie niedźwiedzie: Że prawdziwych przyjaciół poznajemy w biedzie". Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Rezydentowi Sikorskiemu nie ma sie co 22.02.08, 21:24 ============================= dziwic. To taka specyfika jego podlego zajecia. Podrzucono go polskim elytom politycznym z przeznaczeniem na "wybitnego meza stanu". Udalo sie. Dla zmylki przy zmianie rzadu, Kurdupel Pierwszy zwany Przegranym wybajdurzyl infantylna historyjke dla ciemnego ludu o "zastrzezeniach" do Sikoreczka. POTuske wzial go do Rzadu, bo MUSIAL wziac. Tarcza i F16 to najwazniejsze "osiagniecia" Sikorskiego: doradcy, Senatora (SIC!), Ministra w obu (przeciwstawnych teoretycznie) Rzadach. I co tu wiecej gadac, jak nie ma o czym mowic? Na niezrownowazonego psychicznie oszoloma Niesiola-Mucholapa, nawet szkoda klawiatury. To karierowicz i choragiewka na wietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec hehehe głos dupowłaza Busha 22.02.08, 21:45 kaczyński umiał tylko się nadstawiać USA Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Tusk też był w PiS? Ten USługus 22.02.08, 21:52 Razem z Sikorskim? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Tusk też był w PiS? Ten USługus 22.02.08, 21:55 z Kaczyńskim, Dornem, Gosiewskim i Putrą Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna byli, ale poszli do alfonsa, ktory lepiej placi 22.02.08, 22:00 pakulec napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna niesprzedajna większośc została 22.02.08, 22:15 alfonsa nie było na nich stac Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: niesprzedajna większośc została 22.02.08, 22:17 aby coś sprzedać to musi być kupiec - a tych co zostali w Pisie to najwyżej mozna opchnąc Lepperowi Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: niesprzedajna większośc została 22.02.08, 22:24 pakulec napisał: > aby coś sprzedać to musi być kupiec - a tych co zostali w Pisie to > najwyżej mozna opchnąc Lepperowi na razie to dziwnki od leppera przechodzą masowo na utrzymanie mniejszosci kaszubskiej Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: niesprzedajna większośc została 22.02.08, 22:28 na razie elektorat Samoobrony zjadł Pis i niedługo zaczna przyjmować też działaczy Odpowiedz Link Zgłoś
born.again.atheist Panowie, o co tak naprawde sie sprzeczacie.. 22.02.08, 22:36 Partie polityczne w Polsce to dno, WSZYSTKIE. Wasza dyskusja jest o wyzszosci malarii nad cholera (albo odwrotnie). Nie dosc tego, w kraju nie ma jednego normalnego, na przecietnym swiatowym poziomie polityka. Ja przynajmniej o takim nie slyszalem. Uznanie niezaleznosci Kosowa to bylaby ostatnia glupota tego rzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec masz racje, polityka to bagno 22.02.08, 22:41 ale tak nie sprzeczać się? to by było pójście na łatwizne - te wszyskie przepychanki mnie bawią i mysle że moich przeciwnikow tez więc pozwalają nam miło spędzić czas ;-) Co do uznania Kosova - decyzja jest trudna - jakieś stanowisko trzeba będzie zając - osobiściie wolałbym takie ktore zajmieą Niemcy Francja czy Wileka Brytania Odpowiedz Link Zgłoś
born.again.atheist Re: masz racje, polityka to bagno 22.02.08, 22:45 pakulec napisał: > Co do uznania Kosova - decyzja jest trudna - jakieś stanowisko > trzeba będzie zając - osobiściie wolałbym takie ktore zajmieą Niemcy > Francja czy Wileka Brytania A ja osobiscie wolalbym taka decyzje, ktora jest zgodna z Polska racja stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: masz racje, polityka to bagno 22.02.08, 22:51 czyli jaką? Poprzesz Kosovo ucieszysz USA, niepoprzesz ucieszysz Rosję - obydwa te kraje maja nas gdzies, dlatego uważam że musimy zrobić tak jak zrobą największe kraje europejskie Odpowiedz Link Zgłoś
born.again.atheist Re: masz racje, polityka to bagno 22.02.08, 23:34 pakulec napisał: > czyli jaką? > Poprzesz Kosovo ucieszysz USA, niepoprzesz ucieszysz Rosję - obydwa > te kraje maja nas gdzies, dlatego uważam że musimy zrobić tak jak > zrobą największe kraje europejskie W interesie zadnego kraju europejskiego nie jest powstanie nowego panstwa islamskiego w Europie. Moze Anglia i Niemcy sa za glupie zeby to wiedziec, ale my nie powinnismy byc. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 A co na to Solidarność , jej etos , jej bojownicy 22.02.08, 21:39 Platforma zachowuje się jak pies uwiązany na smyczy. Nikt nie konsultuje się z narodem i jego przedstawicielami. A ci przedstawiciele myślą tylko o własnych dietach i jak dotrzymać do końca kadencji ? Biedna ta Europa , która nie ma własnego zdania ? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec hehehe a Pis konsultował 22.02.08, 21:42 było ruki po szwam - JArek mówił a motłoch miał słuchac na szczęscie ten styl został tylko w Pisie - naród się wyzwolil ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: hehehe a Pis konsultował 22.02.08, 21:46 Zebys przestal ciagle myslec o PiSie, film dla ciebie: www.youtube.com/watch?v=fkgHkxIfgBc&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: hehehe a Pis konsultował 22.02.08, 21:52 wybacz, ale w sprawie Kosowa popieram Chorwatów. Serbowie i Albańczycy musza się powyrzynac sami - to smutne ale uznanie czy tez nieuznanie niepodległości Kosowa nic w tej sprawie nie zmieni, co najwyżej odsunie problem w czasie. Natomiast Pis jest wdzięcznym tematem przy kazdej okazji Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: hehehe a Pis konsultował 22.02.08, 21:53 przejęzyczyłem sie "wyrżnąc" miało być Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: hehehe a Pis konsultował 22.02.08, 22:20 ale m.in. przez ciebie, Serbowie, mowiac lagodnie, przestana mnie lubic i to mi sie nie podoba. Ale nie przejmuj sie w twojej obronie tez nikt palcem w bucie nie kiwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec weź się w garśc bo piszesz bzdury 22.02.08, 22:24 to że cie Serbowie nie lubia to juz jest Twoj problem, mnie w to nie mieszaj - z narodów bałkańskich popieram tylko Chorwatów - reszta mnie nie obchodzi. Co bronienia mnie - Serbowie też mnie nie obronią nawet razem z Albańczykami Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: weź się w garśc bo piszesz bzdury 22.02.08, 22:29 Teraz mnie jeszcze lubia. Jest pozno i nie zrozumiales. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec wiesz , mało mnie to obchodzi 22.02.08, 22:33 może przyczep sobie orle skrzydła kaczy dziób i pobij jakiegos muzumanina - tak w imie przyjaźni Polsko _ Serbskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: wiesz , mało mnie to obchodzi 22.02.08, 22:39 My o pokoju, a ty o wojnie. To nas rozni. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: wiesz , mało mnie to obchodzi 22.02.08, 22:42 to jest was więcej? o pokoju na bałknach nie mozna mówić ci ludzie muszą się sami wyrżnąc - niestety Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: wiesz , mało mnie to obchodzi 22.02.08, 22:56 Na szczescie jest nas wiecej. Spoleczenstwa, ktore nie poparly rozbioru Serbii byly juz wymieniane na forum GW. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: wiesz , mało mnie to obchodzi 22.02.08, 22:59 to dobrze, ale czy myslisz że jeżeli Polska nie poprze Kosova to cos zmieni? Obawiam się że nie - jesteśmy zbyt mało znaczącym krajem aby ktos się nami przejmował Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: wiesz , mało mnie to obchodzi 22.02.08, 23:00 To będzie tak, jakbyśmy na nowo zdobyli przyjaciół. To nie jest nic. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: wiesz , mało mnie to obchodzi 22.02.08, 23:07 idź na manifestacje - ja nawet jak bym chciał to nie mogę - w tej chwili przebywam zbyt daleko Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: weź się w garśc bo piszesz bzdury 22.02.08, 22:40 Chorwaci takze Cie nie obronia. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nikt nie musi mnie bronić 22.02.08, 22:44 nnie oczekuje żadnej obrony od Chorwatów- poprostu ich lubie Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: nikt nie musi mnie bronić 22.02.08, 22:59 Skoro lubisz Chorwatow, nie powinienes popierac decyzji prowadzacych do wojny, ktora na nich tez moze sie bolesnie odbic. Nawet, gdyby tylko jeden Chorwat zginal wskutek nowej wojny, to zginie wlasnie przez takich pakulców :), ktorzy niby lubia Chorwatów. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec powinienieś czytać dokładniej 22.02.08, 23:03 nigdzie nie napisałem że popieram Albańczyków, Serbów zresztą też nie. Każda decyzja podjęta w tej sprawie doprowadzi do wojny mnie mam co do tego złudzeń. I nie wiem czemu mnie obwiniasz o to co tam się dzieje od czasu podboju tureckiego w 13 wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk No tak: albo wlasne zdanie albo wyklady na 23.02.08, 00:23 amerykanskich prestizowych uniwersytetach. Nic za nic. Stad tyle brakujacych albo falszywie brzmiacych w polskich mass mediach wypowiedzi. Re: A co na to Solidarność , jej etos , jej bojow Odpowiedz Link Zgłoś
bih sikorsky ty luju parkowy opszczymordo 23.02.08, 00:57 juz nikt na was platfusy pierd...e nie zaglosuje pizdzielce Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatore77 Od paru dni piszę na forach o Sikorskim w Senacie 22.02.08, 21:39 dobrze że Gazeta także dotarła do tego stenogramu wypwiedzi Sikorskiego i Niesiołowskiego są bardzo ciekawe szeregowy senator- ciekawe określenie Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Sikorski 9 miesięcy temu: Kosowo za wahhabickie.. 22.02.08, 21:46 Niesioł i Sikorski są jak kiedyś Wałęsa "za, a nawet przeciw". Niesioł uważa, że niepodległe Kosowo to krzywda dla Serbii, ale niezaakceptowanie jej byłoby błędem. W jednym zdaniu można wypowiadać dwie sprzeczne opinie. Orwell w czystej postaci. smok Odpowiedz Link Zgłoś
hefajstos-q Sikorski 9 miesięcy temu: Kosowo za wahhabickie.. 22.02.08, 21:46 Jestem ze Serbami. Nie widzę konieczności uznawania rozbioru Serbii. USA narobiły bigosu nieodpowiedzialnego na Bałkanach, a teraz wygodnie im usprawiedliwić swą agresję oderwaniem Kosowa. Nie uwzględniają stanowiska państw Europy, która postawiona została w sytuacji wasala, który musi dla spokoju uznać Kosowo gwałcąc wceśniejsze zapewnienia, że interwencja na Bałkanach nie ma nic wspólnego z nowymi czystkami etnicznymi. A poza tym, czy nasi proamerykańscy politycy są za oderwaniem Śląska od Polski, jeżeli większość Ślązaków będzie tego chciała? Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna pamiętajcie-Tusk obiecał Kutzowi autonomię Śląska 22.02.08, 21:50 oni nienawidzą tego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: pamiętajcie-Tusk obiecał Kutzowi autonomię Śl 22.02.08, 22:33 sralimuchibedziewiosna napisał: > oni nienawidzą tego kraju To znaczy, ze Pilsudski tez nienawidzial tego kraju. Kochali go zas komunisci, ktorzy autonomie zniesli. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: pamiętajcie-Tusk obiecał Kutzowi autonomię Śl 22.02.08, 23:15 old.european napisał: > sralimuchibedziewiosna napisał: > > > oni nienawidzą tego kraju > > To znaczy, ze Pilsudski tez nienawidzial tego kraju. Kochali go zas > komunisci, ktorzy autonomie zniesli. autonomia sląska nie była pomysłem Piłsudskiego, lecz została nam narzucona traktatowo przez mocatrstwa zachodnioeuropejkie Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk trzeba poszukać jakiegos zadośćuczynienia dla Serb 22.02.08, 21:51 "trzeba poszukać jakiegos zadośćuczynienia dla Serbii - kończy Stefan Niesiołowski." Jakiego zadoscuczynienia dla Polski chcialby Niesiolowski za oddanie Czestochowy i calej Malopolski ? Tym szukaniem zadoscuczynienia Niesiolowski uraga Serbi, podobnie jak ponizajacym i uragajacym wobec Polakow bylo zadoscuczynienie Wielkiej Trojki za nasze kresy wschodnie. Nie po raz pierwszy nasi politycy majac okazje samodzielnej i odwaznej decyzji wybieraja albo tania latwizne (zerowania na naszych fobiach i schizofreniach) albo pretensjonalne i glupie szukanie prestizu (jak w te w bushowskim bandytyzmie). Histori nie mamy takiej o jaka walczyli odwaznie nasi zolnierze. Mamy ja taka,jaka tworzyli tchorzliwie nasi politycy skrywajacy sie za wszechobecna, nic soba nie reprezentujaca, ale zawsze dobrze widziana w gronie historykow "racja stanu". Odwaga polityka polega rowniez, zeby nie napisac przede wszystkim, na wiernosci wlasnym przekonaniom, nawet wtedy gdy nie ma poparcia wiekszosci swoich kolegow. Sikorski 9 miesięcy temu: Kosowo za wahhabickie.. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec i naszego prezydenta, albo jego brata 22.02.08, 22:12 to podobno genialny strateg ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 on jednak ma jaja 22.02.08, 21:54 www.humor.cz/obrazky/c_eier.jpgbuahahahahahahahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Sikorski 9 miesięcy temu: Kosowo za wahhabickie.. 22.02.08, 21:55 Amerykańscy faszyści wraz ze swoimi europejskimi satelitami dokonali kolejnego rozbioru słowiańskiej Serbii! Żaden Polak nie powinien przykładać do tego ręki! Odpowiedz Link Zgłoś
majorowi Sikorski 9 miesięcy temu: Kosowo za wahhabickie.. 22.02.08, 21:56 tutaj widzimy jakie jest wasalstwo polskiego ministrow spraw zagranicznych; oni (albani) beda krzyze lamac i palic chrzescijan a my w imie solidarnosci z kim (z Niemcami, Wlochami i Buszem ktory nas w D. z tarcza zrobil) bedziemy uznawac powiat kosowski jako panstwo europejskie? moze Pan Sikorski to agent? Odpowiedz Link Zgłoś
damir WSTYD 22.02.08, 22:12 .........ja też głosowałem i też mi wstyd, ale już więcej nie zagłosuję. BÓJ to jest ich ostatni. Tuskowi podobają się salony europejskie i tanczy jak mu zagrają.wybory pokaza mu gdzie jego miejsce.......... Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: WSTYD 22.02.08, 22:13 damir napisał: > .........ja też głosowałem i też mi wstyd, ale już więcej nie > zagłosuję. BÓJ to jest ich ostatni. Tuskowi podobają się salony > europejskie i tanczy jak mu zagrają.wybory pokaza mu gdzie jego > miejsce.......... jak to gdzie ? W ALBANII :) Odpowiedz Link Zgłoś
damir Re: WSTYD 22.02.08, 22:15 ........... tam by mu było za dpbrze ( byłem) raczej posłać do tego własnie Kosowa heheee Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: WSTYD 22.02.08, 22:15 nie głosuj i tak ściemniasz z tym głosowaniem - dziwne że Pisdzielcy wstydza się przyznac na kogo głosowali - rozumiem źle wybraliście ale aby od razu podszywać się pod wyborców Po? Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna nie dziw sie - kazdy chce pobyc chwile w matrixie 22.02.08, 22:19 pakulec napisał: > nie głosuj i tak ściemniasz z tym głosowaniem - dziwne że Pisdzielcy > wstydza się przyznac na kogo głosowali - rozumiem źle wybraliście > ale aby od razu podszywać się pod wyborców Po? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: nie dziw sie - kazdy chce pobyc chwile w matr 22.02.08, 22:21 może używajcie mniej tych niebieskich tabletek bo za dużo krwi odplywa wam z głowy do głowki Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: nie dziw sie - kazdy chce pobyc chwile w matr 22.02.08, 22:22 pakulec napisał: > może używajcie mniej tych niebieskich tabletek bo za dużo krwi > odplywa wam z głowy do głowki lepsze niebieskie tabletki niz koniecznosc posiadania sztucznego penisa jak to jest u POkrak i innych palikotow Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: nie dziw sie - kazdy chce pobyc chwile w matr 22.02.08, 22:30 hehehehe zazdrościsz Palikotowi? fakt mając sztucznego nie musiałbys się zatruwać Viagrą , ale musiałbyś uważac aby nie przebic swojej dmuchanej lali więc nie wiem co dla ciebie lepsze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: nie dziw sie - kazdy chce pobyc chwile w matr 22.02.08, 22:32 Ale na manifestacje przyjdz, porozmawiamy :). Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie chodze na manifestacje 22.02.08, 22:36 o ile wiem tam się nie rozmawia tylko krzyczy Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec tak na marginesie 22.02.08, 22:48 nie jestem też przeciwko Serbom - szanuje ich i uważam że robi im się świństwo, Mój wróg siedzi w kraju i nazywa się Pis, natomiast narodów Bałkańskich jest mi żal, niestety znam Serbów i Chorwatów i wiem że nie ma dobrego rozwiazania dla tego regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: tak na marginesie 22.02.08, 23:04 >wiem że nie ma dobrego >rozwiazania dla tego regionu. Więc uznajemy Kosowo i udajemy, że nic się nie stało? Co za wspaniała postawa. PS. Wrogów szukaj wśród ludzi, którzy cię edukowali. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: tak na marginesie 22.02.08, 23:08 gdzie ja powiedziałem że jest za uznaniem Kosova? Uważam że każda decyzja w tej sprawie jest zła Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: tak na marginesie 22.02.08, 23:14 Jak to każda decyzja będzie zła? Bo Stany, Niemcy i Francja już uznały niepodległość tego dziwadła? W tej sprawie można podjąć tylko jedną decyzję i nawet jeśli będzie zła to będzie o wiele lepsza niż uznanie Kosowa. Jakimi argumentami dysponuje PO, że z lekkim sercem ma zamiar zaakceptować rozbiór suwerennego państwa? I dlaczego niby mielibyśmy nie postąpić jak Hiszpania? Przecież mrzonki o jedności Europy w tej sprawie już dawno przegrały z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Popierajac PO w sprawie Kosowa.... 23.02.08, 02:49 i gadaniem o sytuacji bez wyjscia w tej sprawie,STAJESZ SIE SWINTUCHEM. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: WSTYD 22.02.08, 22:23 klamie jak najety, to dla propagandy, nigdy nie byl wyborca PO, ale klamstwo to slowo -klucz w PiSie Odpowiedz Link Zgłoś
bih kosovo dziki i brudny kraj pelen albanskiej zwierz 23.02.08, 00:49 albanksie zwierzeta rozpelzly sie nacywilizaowan czesc balkanow. niekwyksztalceni, brudni, zapluci albanscy powstancy juz niebawe pokryja europe swym brudem i nieudacznictwem. klada pape, dachy i myja samochody w tak 'cudnych' kraja jak rzesza niemiecka, i wchodxaca w jej sklad austria. biada wam slowianie jesli uznacie ten syfek na mapie ueropy, gin kososa, VELIKA SRBIJA!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swojak19 to hańba nie wstyd 22.02.08, 22:20 Uznanie bandyckiego pseudopaństwa Kosova to hańba dla naszego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 wyborca PO? 22.02.08, 22:14 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4955661.html Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany nie uznawac Kosowa!!! jestem wyborca PO 22.02.08, 22:20 i sie nie zgadzam! to jest rozbieranie Serbii i to w momencie kiedy wybrala proeuropejski kierunek! Racje ma senator Niesiolowski - nie powinnismy uznawac Kosowa, to sa rozbiory kraju, jakies nowe Monachium cholera! Odpowiedz Link Zgłoś
jago Sikorski - dyletant, cienias i Buszmen:- 22.02.08, 22:24 Poki co tzw. Kosovo to ciagle protektorat ONZ czyli UNMIK, a z punktu widzenia prawa miedzynarodowego czesc Serbii, ktorej nikt nie pozbawil suwerennosci terytorialnej nad regionem. Sebowie zachowuja sie LEGALNIE – uniewazniajac deklaracje niepodleglosci. Wszystko w Kosovie jest chore: pasożytniczo-symbiotyczny układ albańskiej klanowej zorganizowanej przestępczości i międzynarodowych skorumpowanych hochsztaplerów who „do not practice what they preach” i mają w d..ie prawa człowieka, przyzwalają na dewastację serbskiego dziedzictwa kulturowego i wandalizm do którego wykorzystuje się albańskie dzieci zachęcane przez nauczycieli do obrzucania kamieniami serbskich monastyrow, porażającej nędzy, prymitywizmu, chorej „gospodarki’ opierającej się na imporcie wszystkiego i euro jako walucie, wypalonych zgliszcz opuszczonych serbskich domostw. Zachod stac jedynie na gesty pogłębiające dramat. Korpus obrony cywilnej – zalążek przyszłej armii Kosowa składający się z byłych terrorystów (bojowników) którzy nie złożyli broni Odpowiedz Link Zgłoś
damir <a href="http://www.platforma.org/kontakt/" target="_blank">ww 22.02.08, 22:23 przesyłajcie im swoje poparcie do ich skrzynki, niech zobacż ilu nas jest.................. Odpowiedz Link Zgłoś
damir www.platforma.org/kontakt 22.02.08, 22:24 > przesyłajcie im swoje poparcie do ich skrzynki, niech zobacż ilu nas > jest.................. www.platforma.org/kontakt/ Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Sikorski 9 miesięcy temu: Kosowo za wahhabickie.. 22.02.08, 22:26 Wielkie Niemcy uznaly Kosowo. Wielkie Niemcy wiedza co robia. Wielkie Niemcy przygotowywuja grunt do przejecia .....: i tu sobie kazdy moze juz sam powyliczac. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: pomyliles forum 22.02.08, 22:28 kato-faszysci to www.orzechowski.onetblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jago W 1389 roku na kosowym polu pod nozami Turkow zgin 22.02.08, 22:28 eli waleczni Serbowie probujacy przeciwstawic sie Imperium Otomanskiemu, Jan III Sobieski przewraca sie w grobie patrzac na poczynania dyplomatolka Radka S. WSTYD. Przepraszamy Bracia Slowianie za dyplomatolka Sikorskiego i elyty Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma tu nie o "braci Słowian" ani R. Sikorskiego 22.02.08, 23:26 chodzi. Pierwsza to wielkoruska idea pansłowianizmu (pod ich egidą) a Radek to tylko marionetka w ręku Amerykanów. Tu chodzi o coś więcej niż solidarność z Serbami. Tu chodzi o polski interes i polską rację stanu. Ja mogę prezydenta L. Kaczyńskiego wyśmiewać, ale nie mogę powiedzieć, że w tym przypadku (domagając się odsunięcia uznania), że nie rozumie o co tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Realpolitik 22.02.08, 22:32 to Realpolitik. A szczegółowa analiza może i tę krotochwilną uwagę uznać za nierzeczową. Odpowiedz Link Zgłoś
jago To jest nierealna polityka ktora generuje wylaczni 22.02.08, 22:36 e same konflikty w dluzszej perspektywie i ozywia handel bronia! Reaktywuje panstewka zombie w imie kryminalnych aspiracji lokalnych elit Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: Realpolitik 22.02.08, 22:37 Hier wird Polnisch gesprochen, falls du dass nicht merkst, also lass uns bitte mit deiner _Realpolitik_ in Ruhe. Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Sikorski 9 miesięcy temu: Kosowo za wahhabickie.. 22.02.08, 22:36 Brawo, nareszcie ktos popatrzyl na druga strone-na serbska strone. Chrzescijanskie zabytki na Kosowie sa czesciowo juz zniszczone przez Albanczykow, przepiekne sredniowieczne cerkwie... Nie zgadzam ssie, jedynie, ze Serbowie beda chcieli oderwac Banjaluke - Banjaluka jest czescia BiH, tutaj raczej sie nie wspomina oddzieleniu i przylaczeniu do Serbii. Republika Serbska (jedna z czesci BiH)nie przyynaje niezaleznosci Kosova, wiec byloby nielogiczne nie przyznac cudza niezaleznosc jednoczesnie zadajac swojej. Odpowiedz Link Zgłoś
kujau Albanizacja Kosowa 22.02.08, 22:42 Kosowo 1871 Serbowie 64% Albaczycy 32% Kosowo 1899 Albaczycy 48% Serbowie 44% Kosowo 1948 Albanczycy 68% Serbowie 24% Kosowo 2005 Albaczycy 92% Serbowie 4% Prisztina 1953 rok Albanczycy 37% Serbowie 33% 1961 rok Albanczycy 49% Serbowie 38% 1971 Albanczycy 59% Serbowie 28% 1981 Albanczycy 70% Serbowie 19% 1991 Albanczycy 79% Serbowie 13% 2000 Albanczycy 97,4% Serbowie 2,2% Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Sikor i Niesiło - dyplomatołki z PO. Ciekawe czy 22.02.08, 22:41 pewien staruch, też by ich tak określił? u. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 dajcie pas z kłutniami 22.02.08, 22:42 www.youtube.com/watch?v=aNsmiqmaEWo Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma nie badzmy szaleńcami, nie działajmy nierozważnie 22.02.08, 22:52 aby w imię imperialistycznej zasady "dyvida et impera" zgodzić się na oderwanie od Serbii Kosowa. To nie jest polski, a amerykanski i niemiecki interes ! Odpowiedz Link Zgłoś