Dodaj do ulubionych

Żydzi apelują do prezydenta

28.02.08, 07:32
No to jak z tym bedzie Panie prezydencie?
Obserwuj wątek
    • lmblmb Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 07:41
      pies_na_endecje napisał:

> No to jak z tym bedzie Panie prezydencie?

Pokaszle, popluje, nic ciekawego nie powie.
      • adomas Zapraszamy! 28.02.08, 07:49
        Zapraszamy kwiat polskiej inteligencji!
        • nie-naiwniak Re: Zapraszamy! 28.02.08, 07:52
          adomas napisał(a):

> Zapraszamy kwiat polskiej inteligencji!

piękny post - popieram jego treść .
          • preminger w podskokach 28.02.08, 08:08
            nie-naiwniak napisał:

> > Zapraszamy kwiat polskiej inteligencji!

w pierwszej kolejności Wolańska, Michnika etc.
            • tow.stalin a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 08:43

niby z jakiej racji mamy przywracać tym państwu polskie
              obywatelstwo? czy ci państwo zabiegali o jego odzyskanie wcześniej?
              czy dopiero jak zaczęło sie to opłacać, czyli po przyjęciu polski do
              ue w 2004 roku, a także po wejściu do strefy schengen 31.12.2007? z
              tego co wiem, obywatele izraela nie mogą np. odwoływać się do
              trybunału sprawiedliwości, natomiast obywatele ue mogą. hossa na
              rynku nieruchomości (w szczególności w kontekście ich odzyskiwania),
              która nastapiła po 2004 roku też pewnie nie ma nic wspólnego z
              ubieganiem się o polskie obywatelstwo. np. mało znane miasto będzin.
              700 letnie prawa miejskie, wczesne osadnictwo żydowskie. żyli tam
              przez kilkaset lat ciągle pod niesamowitą presją antysemickiego
              motłochu. w trakcie pogromów, przesladowań itp rozrywek polaków
              stali się praktycznymi właścicielami miasta - do dziś w użyciu
              pozostają takie nazwy jak "brama Zukermanna" itp. w trakcie II wś
              zdecydowana większość będzińskich żydów została zabita w polskim
              obozie koncetracyjnym w auschwitz. natomiast kamienice pozostały,
              zamieszkuje je teraz polsko-katolicki-antysemicki przestępczy
              motłoch. nikt tego nie remotuje z obawy przed tym, że zaraz znajdzie
              się milion spadkobierców pomordowanych żydów.

widzicie coś mi się zdaje, że ci państwo (a przynajmniej spora część
              spośród nich) byli przeszczęśliwi mogąc opuścić tą pie..ną polskę
              w 1968 roku. przez 40 lat wcale (zapewne z nielicznymi wyjątkami
              potwierdzającymi regółę) nie zabiegali o odzyskanie polskiego
              obywatelstwa bo i po co? zeby być obywatelem antysemickiego kraju?
              • yyz777 Polski oboz koncentracyjny w Auschwitz? 28.02.08, 08:52
                wtf
                • uchachany Oczywiście! Nie wiesz, że tam polscy antysemici 28.02.08, 08:55
                  męczyli Żydów?!
                  • kon_donek_wermahtowy Co_z_Rocznicą_Antypolskiej_Nagonk i__ ????????? 01.03.08, 10:38
                    GWno nadaje:

Za tydzień 40. rocznica antysemickiej nagonki po Marcu '68.
                    Czy wyrzuceni wtedy z Polski tzw. marcowi emigranci otrzymają
                    potwierdzenie, że nadal są polskimi obywatelami?
                    ...................................

Zydzi, którzy masowo przyjeżdżali do Polski z Sovietów
                    w latach 60-tych, czekali tylko na okazję dalszej ucieczki
                    na złoty Zachód.

Taka okazja natrafiła się kiedy Gomułka
                    zaproponował w 1968 swoim politycznym oponentom
                    paszporty w jednę stronę.

Polacy najczęściej pozostawali w Polsce. Zydzi masowo
                    wyjezdżali do Niemiec, gdzie dostawali gigantyczne
                    odszkodowania często bez żadnego powodu !

Ci sami Zydzi organizują nieustanną nagonkę na Polskę
                    (patrz paszkwilant Gross) wspomagającą firmą Holokaust
                    w próbach wyłudzenia 65 miliardów dolarów na Polsce !

ps
                    Najwyższa pora obchodzić rocznicę masowej wywózki
                    milionów Polaków do sovieckich obozów zagłady

zorganizowanej przez zbrodnicze zydowskie NKWD
                    z pomocą ludności zydowskiej na kresach wschodnich !!!

• tow.stalin Re: Polski oboz koncentracyjny w Auschwitz? 28.02.08, 08:57
                  yyz777 napisał:

> wtf

polski obóz koncentracyjny w auschwitz to podstawa. podobnie jak z
                  miliardy mikropogromów jakie miały miejśce na żydach tuż po II wś.
                  kogo to obchodzie, że nieudokumentowane? kogo to obchodzi, że
                  podobne bandyckie napady miały miejsce także wobec polaków. wobec
                  polaków to spoko. polacy są przecież od tego, zeby ich dymać :)
                  • zygmund Naprawdę jesteś antysemitą? 28.02.08, 09:57
                    A może działasz na zlecenie określonych sił, które chcą przekonać
                    świat, że Polacy wypili antysemityzm z mlekiem matki i nie ma się co
                    ich poważnie traktować?
                    • unhappy Re: Naprawdę jesteś antysemitą? 28.02.08, 10:00
                      zygmund napisał:

> A może działasz na zlecenie określonych sił, które chcą przekonać
                      > świat, że Polacy wypili antysemityzm z mlekiem matki i nie ma się co
                      > ich poważnie traktować?

To lubię. Określone siły lubię. Bardzo. Napisz mi tylko jak bardzo są one
                      określone. Czy tak bardzo bardzo czy po prostu bardzo. A może nie bardzo a tylko
                      troszeczkę?

MUSZĘ TO WIEDZIEĆ !!!
                      • maruda.r Re: Naprawdę jesteś antysemitą? 28.02.08, 10:30
                        unhappy napisał:

> To lubię. Określone siły lubię. Bardzo. Napisz mi tylko jak bardzo są one
                        > określone. Czy tak bardzo bardzo czy po prostu bardzo. A może nie bardzo a tylk
                        > o
                        > troszeczkę?

Ironia. Można znaleźć w słowniku.

• unhappy Re: Naprawdę jesteś antysemitą? 28.02.08, 10:48
                          maruda.r napisał:

> Ironia. Można znaleźć w słowniku.

Eee... myślałem, że się dowiem coś o określonych siłach :D
                          • uchachany Wersja full wypas jest taka: "określone siły, 28.02.08, 11:21
                            działające na rzecz kręgów znanych w interesie środowisk wiadomych i
                            będące wodą na młyn różnej maści odwetowców i reakcjonistów!"
                            • unhappy Re: Wersja full wypas jest taka: "określone siły, 28.02.08, 11:30
                              uchachany napisał:

> działające na rzecz kręgów znanych w interesie środowisk wiadomych i
                              > będące wodą na młyn różnej maści odwetowców i reakcjonistów!"

thnx :D
                    • tow.stalin Re: Naprawdę jesteś antysemitą? 28.02.08, 12:27
                      jestem antysemitą, na dodatek prowadzę sprzedaż antysemickich
                      dodatków do mleka. jesli matka nie może karmić piersią i korzysta
                      np. z nutramigenu, to ja oferuję odpowiedni dodatek, żeby włascie
                      wychować kolejne pokolenie polaków-alkocholoków-antysemitów-
                      katolików itp.

oczywiście, każdy idiota pozbawiony umiejętności wyciągania wniosków
                      stwierdzi że jestem antysemitą. w końcu nie zgadzam się z gw i
                      tzw. "autorytetami".
                      • feurig59 Re: Naprawdę jesteś antysemitą? 29.02.08, 13:13
                        tow.stalin napisała:

> jestem antysemitą, na dodatek prowadzę sprzedaż antysemickich
                        > dodatków do mleka. jesli matka nie może karmić piersią i korzysta
                        > np. z nutramigenu, to ja oferuję odpowiedni dodatek, żeby włascie
                        > wychować kolejne pokolenie polaków-alkocholoków-antysemitów-
                        > katolików itp.
                        >
                        > oczywiście, każdy idiota pozbawiony umiejętności wyciągania
                        wniosków
                        > stwierdzi że jestem antysemitą. w końcu nie zgadzam się z gw i
                        > tzw. "autorytetami".
                        >
                        I znowu blad myslowy: jestes antysemita, nie dlatego ze sie nie
                        zgadzasz z GW i "autorytetami", tylko dlatego, ze nieznosisz Zydow
                        JAKO TAKICH, a to wlasnie antysemityzm i wylazi na kazdym z Twoich
                        postow. Dlaczego obawiacie sie tak tego slowa? Przynajmniej raz
                        przyznajcie sie do swoich pogladow i konsekwentnie stojcie za nimi!
                        To slowo skazuje na smierc towarzyska ludzi tylko w pewnej warstwie
                        spoleczenstwa (przyznaje z radoscia: rosnacej), do ktorej tacy jak
                        Ty i tak nie chca przynalezec. So what?
                  • feurig59 Re: Polski oboz koncentracyjny w Auschwitz? 29.02.08, 13:04
                    tow.stalin napisała:

> yyz777 napisał:
                    >
                    > > wtf
                    >
                    > polski obóz koncentracyjny w auschwitz to podstawa. podobnie jak z
                    > miliardy mikropogromów jakie miały miejśce na żydach tuż po II wś.
                    > kogo to obchodzie, że nieudokumentowane? kogo to obchodzi, że
                    > podobne bandyckie napady miały miejsce także wobec polaków. wobec
                    > polaków to spoko. polacy są przecież od tego, zeby ich dymać :)
                    >
                    Polacy dymali sie przede wszystkim sami. vide sklad UB,MO,KBW,LWP
                    itp.
                    Zadnych Polakow nikt przy aprobacie gawiedzi nie wywlekal z pociagow
                    i mordowal na stacjach, w zadnych atakach na Polakow nie braly
                    udzial cale dzielnice miast jak w Kielcach. To udokumentowane, ale
                    POMIJANE bylo tyle lat, bo nie pasowalo do tego ze Polak=Bohater.
                    Jak sie spi na zydowskich pierzynach endeku?
              • uchachany Dawni towarzysze z Informacji czy UB chcieliby po 28.02.08, 08:53
                prostu z polskim obywatelstwem w ręku odbyć podróż sentymentalną do
                kraju swej szczęśliwej młodości, powspominać, jak to na
                przesłuchaniach wyrywali paznokcie antysemickim zaplutym karłom
                reakcji, poczytać z rozrzewnieniem dawne donosy, w ramach
                widowisk "światło i dźwięk" pobawić się w urządzanie kiblowych
                procesów...
                • tow.stalin Re: Dawni towarzysze z Informacji czy UB chcielib 28.02.08, 09:03
                  ciekawy jaki podpis powinna mieć "wybiórcza" Organ Prasowy
                  Ogólnoświatowego Zjednoczenia "Jak dopierniczyć głupim Poloczkom" :)
                  • uchachany "Mały gojownik, czyli w co ciemny goj polski 28.02.08, 11:28
                    ma święcie wierzyć" :-)

tow.stalin napisała:

> ciekawy jaki podpis powinna mieć "wybiórcza" Organ Prasowy
                    > Ogólnoświatowego Zjednoczenia "Jak dopierniczyć głupim
                    Poloczkom" :)
              • camel_3d Re: a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 09:26

> zdecydowana większość będzińskich żydów została zabita w polskim
                > obozie koncetracyjnym w auschwitz.

czegos nie rozumiem. piszesz polski oboz a uzywasz niemeickiej nazwy... czyzbys
                cos probowal przez to powiedziec?
              • zygmund Re: a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 09:52
                >niby z jakiej racji mamy przywracać tym państwu polskie
                >obywatelstwo? czy ci państwo zabiegali o jego odzyskanie wcześniej?

Z takiej racji, że oni nigdy nie zabiegali o stratę polskiego
                obywatelstwa. Byli polskimi obywatelami i byliby nimi nadal jesli
                ktos gdyby nie antysemicka akcja Moczara i jego kolegow. To bylo
                mnostwo wartosciowych ludzi, ktorzy zamiast Polske budowali potem
                Izrael, USA, Niemcy, Francje, Szwecje. Sam fakt, że ktoś ma majątek
                nie oznacza, że można go z tego powodu wygnać a majątek zabrać.
                Chyba się z tym zgadzasz?

A jesli chodzi o nieruchomosci to jesli nie mieszkasz w domu
                ukradzionym ofiarom holokaustu lub pogromow to nic ci nie grozi.
                Takze sie tak nie denerwuj.
                • unhappy Re: a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 09:56
                  zygmund napisał:

> A jesli chodzi o nieruchomosci to jesli nie mieszkasz w domu
                  > ukradzionym ofiarom holokaustu lub pogromow to nic ci nie grozi.
                  > Takze sie tak nie denerwuj.

O kurde właśnie wpadłem na pomysł dobrej teorii. Skoro antysemici mają swoje
                  teorię to może antyantysemici też powinni jakąś mieć.

Zastanówmy się co może być powodem antysemityzmu? Proste! Posiadanie lub
                  korzystanie z majątku zagrabionego wypędzonym lub zamordowanym Żydom.

Że głupie? Że bez sensu? I co z tego... teorie antysemitów wcale nie są mądrzejsze.
                • tow.stalin Re: a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 12:53

eksodus, te gigantyczne i wielomilionowe wypędzenia marca 68 były
                  skutkiem tarć wewnątrz pzpr. po prostu komuniści pogryźli się z
                  komunistami. nie wydaje mi się, żeby polska demokratyczna (mniej lub
                  bardziej) miala odpowiadać za czyny reżimu komunistycznego. to
                  bardzo ładny przykład odpowiedzialności zbiorowej.

co zrobić z tym polskim bydłem, które faktycznie mieszka w
                  pożydowskich kamienicach? no bo przecież to ich wina, że hitler
                  rozpoczął II ws, to przecież polaczkowie wypędzili żydów z ich
                  kamienic i to polaczkowie zabili ich w auschwitz, majdanku i wielu
                  innych miejscach. to przecież ja i ty jesteśmy winni. np. w moim
                  mieście po wojnie zostało 4-5 żydów. to ja odpowiadam za to, że tuż
                  po wojnie wyjechali do izraela, ja osoboście ich wypędziłem.
                  naprawdę nie ma znaczenia fakt, że urodziłem się kilkadziesiąt lat
                  po zakończeniu wojny. taka oto, hmm... logika.

dalej - czy byli to wartościowi ludzie? napewno. ale z całą
                  pewnością nie są bardziej wartościowi od tych którzy zostali - to
                  zwykli ludzie, których zmiażdżył walec historii, ludzie jakich
                  wielu. poradzili sobie za granicą, porobili profesury, zostali
                  biznesmenami, założyli rodziny, ale co do jasnej cholery w tym
                  nadzwyczajnego?
                  • unhappy Re: a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 12:57
                    tow.stalin napisała:

> eksodus, te gigantyczne i wielomilionowe wypędzenia marca 68 były
                    > skutkiem tarć wewnątrz pzpr. po prostu komuniści pogryźli się z
                    > komunistami. nie wydaje mi się, żeby polska demokratyczna (mniej lub
                    > bardziej) miala odpowiadać za czyny reżimu komunistycznego. to
                    > bardzo ładny przykład odpowiedzialności zbiorowej.

To bardzo zły przykład. Przywrócenie niesłusznie odebranego obywatelstwa kojarzy
                    ci się z odpowiedzialnością zbiorową? W jaki sposób?

> co zrobić z tym polskim bydłem, które faktycznie mieszka w
                    > pożydowskich kamienicach? no bo przecież to ich wina, że hitler
                    > rozpoczął II ws, to przecież polaczkowie wypędzili żydów z ich
                    > kamienic i to polaczkowie zabili ich w auschwitz, majdanku i wielu
                    > innych miejscach. to przecież ja i ty jesteśmy winni. np. w moim
                    > mieście po wojnie zostało 4-5 żydów. to ja odpowiadam za to, że tuż
                    > po wojnie wyjechali do izraela, ja osoboście ich wypędziłem.
                    > naprawdę nie ma znaczenia fakt, że urodziłem się kilkadziesiąt lat
                    > po zakończeniu wojny. taka oto, hmm... logika.

Ale jaki ten bełkot ma związek z tematem?

> dalej - czy byli to wartościowi ludzie? napewno. ale z całą
                    > pewnością nie są bardziej wartościowi od tych którzy zostali - to
                    > zwykli ludzie, których zmiażdżył walec historii, ludzie jakich
                    > wielu. poradzili sobie za granicą, porobili profesury, zostali
                    > biznesmenami, założyli rodziny, ale co do jasnej cholery w tym
                    > nadzwyczajnego?

Dokładnie nic. I nie ma ludzi lepszych i gorszych.
                    • tow.stalin Re: a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 13:07
                      >
                      > To bardzo zły przykład. Przywrócenie niesłusznie odebranego
                      obywatelstwa kojarz
                      > y
                      > ci się z odpowiedzialnością zbiorową? W jaki sposób?
                      >

trochę wyobraźni. przecież odpowiedzialność zbiorowa polega na
                      odpowiadaniu za nie swoje winy.

> Ale jaki ten bełkot ma związek z tematem?

naprawdę nic nie szkodzi orientować się w drzewku postów :)
                      • unhappy Re: a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 13:47
                        tow.stalin napisała:

> > To bardzo zły przykład. Przywrócenie niesłusznie odebranego
                        > obywatelstwa kojarz
                        > > y
                        > > ci się z odpowiedzialnością zbiorową? W jaki sposób?

> trochę wyobraźni. przecież odpowiedzialność zbiorowa polega na
                        > odpowiadaniu za nie swoje winy.

A na czym owo ODPOWIADANIE miałoby polegać? Przywrócenie niesłusznie odebranego
                        obywatelstwa narusza ci coś, że czujesz się jakby ktoś narzucał ci jakąś
                        odpowiedzialność?
                        • zoonoza Re: a ja jestem przeciw :) 29.02.08, 23:20
                          Było wielu uczciwych autorów żydowskich, którzy wychwalali rolę
                          Polski jako kraju, który był przez stulecia symbolem wyjątkowej
                          tolerancji i schronienia dla Żydów.

Słynny żydowski myśliciel, rabin krakowski Mojżesz Isserless pisał w
                          XVI wieku: "Jeśliby Bóg nie dał nam tego kraju (tj. Polski) na
                          schronienie, los Izraela byłby nie do zniesienia".

Współczesny historyk żydowski Barrett Litvinoff ocenił w
                          monumentalnej pracy: The Burning Bush (Londyn 1988),
                          że "przypuszczalnie Polska ocaliła Żydów od całkowitego
                          wyniszczenia".

W prezentowanym przez Grossa obrazie stosunków między Polakami a
                          Żydami nie znajdziemy jednak nigdzie stwierdzenia na temat
                          wyjątkowego znaczenia Polski jako schronienia dla Żydów, wręcz
                          przeciwnie.
                          Z książki Sąsiedzi (wyd. 2000 r., s. 83) dowiadujemy się np., jakoby
                          w Polsce "od czasów Chmielnickiego - które w żydowskiej
                          zmitologizowanej pamięci zakodowane są słowem Khurban, katastrofa,
                          jako wzbudzający trwogę pierwowzór Shoah - gotowość do zniszczenia
                          tego, co obce, a w pierwszej kolejności Żydów, nie tylko przetrwała
                          na polskiej wsi, ale coraz to była manifestowana w paroksyzmach
                          gwałtu".

Chmielnicki dokonywał rzeczywiście rzezi Żydów, ale jako przywódca
                          powstania Kozaków i ukraińskiego chłopstwa, wyrzynając wraz z Żydami
                          polską szlachtę.
                          Pisać o jego rzeziach w kontekście polskiego chłopstwa i snuć
                          uogólnienia na temat powtarzających się odtąd wciąż na polskiej
                          ziemi "paroksyzmach gwałtu" może tylko zupełny nieuk i ignorant (a
                          tak nie jest w przypadku Grossa) lub świadomy cyniczny szalbierz.

Heinrich Graetz ,ur. jako Tzvi Hirsh Graetz to uczony pochodzenia
                          żydowskiego, profesor, autor pierwszej syntetycznej historii Żydów
                          od czasów biblijnych do czasów mu współczesnych.
                          Dzieło to w jedenastu tomach ukazało się w latach 1853-1876.

Napisał on tak:

Żydom służy zwyczaj jak sam to sformułował "przekręcania faktów,
                          chytrego mamienia ludzi" oraz "szukania przyjemności i poczucia
                          wyższości z udanych oszustw".

Pisał m.in.: "Rzetelność i prawość nie wiedzieć gdzie się u wielu
                          podziały (...)

Tłum przyswoił sobie tę krętą dialektykę szkół talmudycznych i
                          posługiwał się nią do wyprowadzenia w pole mniej sprytnych
                          osobników.

Co prawda, trudno było zażyć z mańki kutych na cztery nogi
                          współwyznawców, ale świat nieżydowski, z którym obcowali, poczuł ku
                          swojej szkodzie tę przewagę pomysłowego ducha Żydów polskich" (na
                          podst. tłum.pol. z 1929).

No i teraz ten motloch z Izraela znów pcha sie do naszego kraju aby
                          nam zasmradzać nasze powietrze.

Maja swoją Ziemię Obiecaną Izrael więc niech tam sobie siedzą.
                          Tutaj nie mają czego szukać.
                          To jest nasz kraj.
                          Dosyć mamy własnych Zydów, którzy pchają sie do władzy i pieniędzy i
                          skubią nas jak mogą.
                          I jeszcze pyskują na nas.
                          Won stąd jak się nie podoba.
                          Tolerancja już się skończyła. Wszystkiego nie będziemy tolerować.
                          Nie pozwolimy się obrażać we własnym kraju.
                          Bardzo pomógł nam zrozumieć wiele rzeczy i otworzył nam oczy ten
                          socjologiczny wampir Gro$$.
                          • strzelec51 Czytanki z Nowaka. 01.03.08, 01:07
                            To ma byc rzekome drugie klamstwo Jana Grossa z wypracowania Jerzego Nowaka - "Sto klamstw...". Nie zanudzaj!

Sam przeczytaj "Sasiadow", "Strach", a potem wymysl cos oryginalnego i napisz od siebie miast powtarzac bezmyslnie, jak to ciele, po innych nieukach. Ma Gross piszac o mordach kieleckich powtarzac jak sie Zydom w Polsce zylo w XVI wieku?
              • drojb Re: Stalin, powtarzasz za Moczarem 28.02.08, 20:02
                słowo w słowo. Godnaś swego niku.
              • feurig59 Re: a ja jestem przeciw :) 29.02.08, 12:59
                cos Ci sie pokickalo, bo "oni" nie zabiegaja. list napisali
                obywatele polscy.
                wlascicielami miasta Bedzin Zydzi nie stali sie dzieki pogromom i
                antysemityzmowi, czy ich brakowi, tylko dzieki pracy calych pokolen
                i ciaglego ksztalcenia sie. to co piszesz o biednych ludziach, nie
                mogacych remontowac kamienic, "bo przyjda Zydzi i zabiora" jest
                jakas bajeczka. Niemcy nikomu na Dolnym Slasku niczego jakos nie
                zabrali mimo bezustannego szerzenia strachu przed tym, a
                gospodarstwa wygladaja jak w calej reszcie tego kraju, moze poza
                Wielkopolska i Slaskiem: jeden syf,krowy po brzuch w lajnie, walace
                sie domy, ploty i psy biegajace na metrowych lancuchach.
                Wiec oszczedz Zydom, ktorych na dodatek juz w Polsce nie ma
                odpowiedzialnosci za stan domow w bylych sztetlach. Strach ma inne
                podloze: miliony Polakow skorzystalo mimochodem na Zagladzie i nawet
                teraz niektorym trudno z tego powodu spac i snia im sie mary.
        • szcz9 Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 07:53
          Trzeba usunąć pozostałości tej haniebnej sytuacji, gdy komunistyczne
          władze decydowały kto nie ma prawa być Polakiem. To wstyd dla nas,
          że wciąż nie załatwiono tej sprawy. Przecież w MSW na pewno są listy
          osób, których wówczas pozbawiono obywatelstwa. Jednym aktem prawnym
          można je przywrócić i zmazać hańbę, która ciąży na naszej historii.
          • preminger Re: Czas 28.02.08, 08:10
            szcz9 napisał:

> Trzeba usunąć pozostałości tej haniebnej sytuacji,

zbrodnie stalinowskie musza zostać ukarane
          • mariuszdd Lepiej nie 28.02.08, 08:12
            Potem moze się okazać ,że żywotne interesy Polskie leżą w Zatoce Perskiej :)
            Przykład patrz --> USA
          • michnik-ozjasz Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 08:25
            żydzi jak zwykle chcą być ponad prawem, bo im sie "nalezy"
          • blue911 Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 08:48
            szcz9 napisał:

> Trzeba usunąć pozostałości tej haniebnej sytuacji, gdy
            komunistyczne
            > władze decydowały kto nie ma prawa być Polakiem. To wstyd dla nas,
            > że wciąż nie załatwiono tej sprawy. Przecież w MSW na pewno są
            listy
            > osób, których wówczas pozbawiono obywatelstwa. Jednym aktem
            prawnym
            > można je przywrócić i zmazać hańbę, która ciąży na naszej
            historii.

Popieram: zrobimy to nastepnego dnia po tym,jak Polakom bedzie wolno
            decydowac o losie tego kraju. Zgoda?
            No,to fajnie!
          • the_kat Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:22
            mam nadzieje ze wszystkie te dokumenty spalili w "psach".
            już żydzi chcą pozbawić ojczyzny Palestyńczyków, a teraz po kosovie, heja! może
            sie uda i wykupimy pól polski, ale już jako Polacy i zrobimy sobie państwo, drugie.
            Żydzi w europie to gorzej niż muzułmanie!
            • rek888 Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:28
              Żydzi w europie to gorzej niż muzułmanie!

He he he .myslalem ,ze Polacy....bo Zydzi w Europie to raczej elita
              • the_kat Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:30
                elita?
                nie chodzi mi o statut tylko o zagrożenie, myśl.
                • unhappy Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:31
                  the_kat napisał:

> elita?
                  > nie chodzi mi o statut tylko o zagrożenie, myśl.

Zagraża ci coś? No myśl to na pewno nie jest. Może coś innego?
                  • the_kat Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:35
                    ty żyjesz w raju z pewnością, ale ci nie zazdroszczę
            • unhappy Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:29
              the_kat napisał:

> mam nadzieje ze wszystkie te dokumenty spalili w "psach".
              > już żydzi chcą pozbawić ojczyzny Palestyńczyków, a teraz po kosovie, heja! może
              > sie uda i wykupimy pól polski, ale już jako Polacy i zrobimy sobie państwo, dru
              > gie.
              > Żydzi w europie to gorzej niż muzułmanie!

No no. Opisuj swoją chorobę śmiało. Ktoś kiedyś z tego skorzysta pisząc jakąś
              pracę. Może nawet zaprosi cię na badanie.
              • the_kat Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:31
                ciebie nigdy nikt, nigdzie nie zaprosi, smutne
                • unhappy Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:33
                  the_kat napisał:

> ciebie nigdy nikt, nigdzie nie zaprosi, smutne

O, to oprócz detektora żydowskich spisków masz jeszcze fuchę jasnowidza? Robi
                  się coraz śmieszniej :D

• the_kat Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:36
                    to sie baw
        • filip067 Tu można podpisać list ! 28.02.08, 07:58
          Tu można podpisać ten list:

fzp.jewish.org.pl/marzec_list.html
          • preminger Re: Tu można podpisać list ! 28.02.08, 08:11
            filip067 napisał:

> Tu można podpisać ten list:
            >
            > fzp.jewish.org.pl/marzec_list.html

wspolpracownicy Wolańskiej i Michnika pilnie poszukiwani
            • swojak11 [...] 28.02.08, 08:57
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • grzes1966 Re: Zapraszamy! 28.02.08, 08:23
          adomas napisał(a):

> Zapraszamy kwiat polskiej inteligencji!

A zwłaszcza te jej część, która do roku 1956 cięzko walczyła o
          sprawiedliwą polskę w szeregach UB i Informacji Wojskowej, by po
          październiku przepotwarzyć się w dziennikarzy, wydawców, redaktorów
          naczelnych itd. W końcu wraz z postempami socjalizmu zaostrza sie
          walka klasowa w związku z czym fachowcy ich klasy są nam po prostu
          niezbędni.
          • uchachany Im to nawet i odszkodowanie trzeba by dać! 28.02.08, 08:30
            Dzielnie walczyli z zaplutymi karłami reakcji dla umocnienia władzy
            mas pracujących, a tu faraon Wiesław wygonił ich na katorgę na
            zgniły, imperialistyczny Zachód, miejsce szalejących kryzysów i
            wyzysku klasy robotniczej...

grzes1966 napisał:

> adomas napisał(a):
            >
            > > Zapraszamy kwiat polskiej inteligencji!
            >
            > A zwłaszcza te jej część, która do roku 1956 cięzko walczyła o
            > sprawiedliwą polskę w szeregach UB i Informacji Wojskowej, by po
            > październiku przepotwarzyć się w dziennikarzy, wydawców,
            redaktorów
            > naczelnych itd. W końcu wraz z postempami socjalizmu zaostrza sie
            > walka klasowa w związku z czym fachowcy ich klasy są nam po prostu
            > niezbędni.

• cloclo80 Re: Zapraszamy! 28.02.08, 09:11
          Raczej kwiat rekinów żądnych kasy z różnego rodzaju odszkodowań.
      • servicio Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 07:53
        >Żydzi apelują do prezydenta

Nie TYLKO Żydzi apelują!
        Gazeta Wyborcza, jak zwykle, podchodzi do faktów z nonszalancją.

Oto sygnatariusze listu w tej sprawie:

Agnieszka Arnold
        Zbigniew Bujak
        Izabella Cywińska
        Stefan Chwin
        Kinga Dunin
        prof. Andrzej Friszke
        prof. Małgorzata Fuszara
        prof. Mirosława Grabowska
        Agnieszka Holland
        Paweł Huelle
        prof. Andrzej Garlicki
        Jerzy Illg
        Maja Kleczewska
        prof. Tadeusz Kowalik
        Olga Krzyżanowska
        Sergiusz Kowalski
        Magdalena Łazarkiewicz
        Mikołaj Łoziński
        Marcel Łoziński
        prof. Mirosława Marody
        prof. Krzysztof Michalski
        prof. Michał Paweł Markowski
        prof. Stanisław Obirek
        Jerzy Pilch
        prof. Marek Safjan
        Mariusz Sieniewicz
        prof. Aleksander Smolar
        prof. Paweł Śpiewak
        prof. Magdalena Środa
        Andrzej Stasiuk
        Monika Szanjderman
        Jerzy Sosnowski
        Wisława Szymborska
        Olga Tokarczuk
        prof. Joanna Tokarska-Bakir
        Andrzej Wajda
        Adam Wiedemann
        Krystyna Zachwatowicz
        Feliks Falk
        Elżbieta Janicka
        Andrzej Bieńkowski
        Adam Pomorski
        Krystyna Łubieńska
        Małgorzata Dzieduszycka
        Mira Żelechower-Aleksiun
        Krystyna Kofta
        Monika Niemczyk
        Piotr Piotrowski
        Izabella Filipiak
        prof. Andrzej Wirth
        prof. Barbara Skarga
        prof. Magdalena Zaborowska
        Brian Porter-Szucs
        prof. Marcin Król
        prof. Janusz Tazbir
        prof. Adam Sikora
        prof. Leszek Kolankiewicz
        Alissa Valles
        Katarzyna Horna
        Maciej Chołodowski
        Krzysztof Krauze
        Joanna Kos-Krauze
        • remik.bz A Tusk będzie przeszkadzał 28.02.08, 08:26
          Apel ważny i podpisany przez wazne osoby.
          Obawiam sie tylko ,że Tusk "na złość" Prezydentowi bedzie jak zwykle
          przeszkadzał i kombinował.
          • preminger Re: A Tusk będzie przeszkadzał 28.02.08, 08:28
            remik.bz napisał:

> wazne osoby.

przedsiebiorstwo zatrudnia klakierów ? po wiele mozna spytać, panie starszy ?
            • remik.bz A mógłbyś jasniej ? 28.02.08, 08:50
              preminger napisał:

> remik.bz napisał:
              >
              > > wazne osoby.
              >
              > przedsiebiorstwo zatrudnia klakierów ? po wiele mozna spytać,
              panie starszy ?

Mógłbys jasniej wyrazić swoja (niewątpliwie intertesującą) tezę ?
              (Pomimo znaku "?" ja to odbieram jako tezę a nie pytanie).
        • cloclo80 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:16
          Przecież to lista zupełnie podobna w stylu i składzie do osławionych list
          poparcia ojdyra Rydzyka.
        • qwww Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 12:44
          jak to nie tylko ?
          przecież to sami Żydzi ... tako rzecze GW ...
        • zoonoza Re: Żydzi apelują do prezydenta 29.02.08, 23:47
          Przecież na tej liście są prawie sami żydzi.
          Poukrywani za polskimi nazwiskami.
          A my już coraz więcej na ich temat wiemy.
          Historyczny wampir Gross otworzył nam oczy.
          I dzięki mu za to.
          A tych żydowskich emigrantów nie chcemy więcej oglądać w naszej
          Ojczyźnie.

Pewien Zyd nazwiskiem Jacek Kaczmarski tak o nich śpiewał:

Opowieść pewnego emigranta

- Nie bój się, nie zabraknie. To krajowa czysta.
          Ja, widzisz, przed wojną byłem komunista,
          Bo ja chciałem być kimś, bo ja byłem Żyd,
          A jak Żyd nie był kimś, to ten Żyd był nikt.

Może stąd dla świata tyle z nas pożytku,
          Że bankierom i skrzypkom nie mówią - ty żydku!
          Ja bankierem nie byłem, ani wirtuozem,
          Wojnę w Rosji przeżyłem, oswoiłem się z mrozem
          I na własnych nogach przekroczyłem Bug
          Razem z Armią Czerwoną, jako Politruk.

Ja byłem jak Mojżesz, niosłem Prawa Nowe,
          Na których się miało oprzeć Odbudowę.
          A potem mnie - lojalnego komunistę
          Przekwalifikowali na manikiurzystę.
          Ja kocham Mozarta, Bóg - to dla mnie Bach,
          A tam, gdzie pracowałem - tylko krew i strach.

Spałem dobrze - przez ścianę słysząc ludzkie krzyki
          A usnąć nie mogłem przy dźwiękach muzyki.
          W następstwie Października tak zwanych "wydarzeń"
          Już nie byłem w Urzędzie, byłem dziennikarzem.
          Ja znałem języki, nie mnie uczyć jak
          Pisać wprost, to, co łatwiej można pisać wspak.

Wtedy myśl się zrodziła - niechcący być może,
          Żem się z krajem tym związał - jak mogłem najgorzej.

Za tę hańbę zasługi - Warszawa czy Kraków -
          Gomułka nam powiedział - Polska dla Polaków.
          Już nie dla przybłędów Pospolita Rzecz -
          Wiesław, jak Faraon, popędził nas precz.

I szli profesorowie, uczeni, pisarze,
          Pracownicy Urzędu, szli i dziennikarze.

W Tel-Awiwie właśnie, zza rogu, z rozpędu
          Wpadłem na byłego kolegę z Urzędu,
          I pod Ścianę Płaczu iść mi było wstyd -
          Czy ja komunista, czy Polak, czy Żyd?
          Nie umiałem jak on, chwały czerpać teraz,
          Z tego, że się z bankruta robi bohatera.

Wyjechałem. Przeniosłem się tutaj, do Stanów.
          Mówią - czym jest komunizm - ucz Amerykanów.
          Powiedz im co wiesz, co na sumieniu masz,
          A odkupisz grzechy i odzyskasz twarz.

A ja przecież nie umiem nawet ująć w słowa
          Jak wygląda to, com - niszcząc - budował.
          I tak sam sobie zgotowałem zgubę:
          Meloman - nie skrzypek, nie bankier - a ubek,
          Oficer polityczny - nie russkij gieroj.
          Ani Syjonista, ani też i goj!

Jak ja powiem Jehowie - Za mną, Jahwe stań
          Z tą Polską związanym pępowiną hańb!

Jak ja powiem Jehowie - Za mną, Jahwe stań
          Z tą Polską związanym pępowiną hańb!

• fly8171 Chcą mieć antysemickie obywatelstwo??? 28.02.08, 07:50
      • kos1981 bzdura.. paszport UE 28.02.08, 07:55
        • elucidator Re: bzdura.. paszport UE 28.02.08, 12:13
          I co w tym zlego? Jako polscy obywatele powinni miec prawo do paszportu UE.
          Dokladnie tak samo jak ty.
    • nie-naiwniak Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 07:52
      Też jestem ciekaw tego , jak zachowa się Prezydent .
      Tym , którzy znają historię współczesną - nie musi się tłumaczyć że należy się
      przywrócenie obywatelstwa tym , którzy musieli opuścić Polskę w 1968r. Żadna
      łaska - Polak , jest Polakiem .
      Pamiętam ten marzec , wiem co się działo i współczułem znajomym ze szkoły , Ich
      Rodzicom i zupełnie obcym Ludziom - którzy nagle porzucali wszystko i wyjeżdżali
      . Dramat .
      • mariuszdd Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 07:57
        Michnik nie wyjechał
      • zdr1 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:08
        nie-naiwniak napisał:

> Polak , jest Polakiem .

A Zyd, Zydem!
        • nie-naiwniak Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:55
          zdr1 napisała:

> nie-naiwniak napisał:
          >
          > > Polak , jest Polakiem .
          >
          > A Zyd, Zydem!

widzę że nie rozumiesz czegoś . Można być Polakiem i Żydem .
          Nie pouczam - informuję .
          • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:03
            nie-naiwniak napisał:

> Można być Polakiem i Żydem .

czy mozna prosić o więcej szczegółów ?
            • nie-naiwniak Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:14
              preminger napisał:

> nie-naiwniak napisał:
              >
              > > Można być Polakiem i Żydem .
              >
              > czy mozna prosić o więcej szczegółów ?

nie musisz prosić - trochę historii , trochę prawa , a najlepiej zapytać Żydów .
            • ready4freddy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:18
              cos dla ciebie: Julian Tuwim, Polak czy Zyd? napisz na podstawie wlasnych
              przemyslen (tylko mi tu nie wklejaj Psycholkiewicza, Nowaka i innych kretynow,
              napisz od siebie).
              • cloclo80 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:19
                Bez wątpienia Żyd. Każdy Żyd ci to powie i Polak z resztą też.
                • feurig59 Re: Żydzi apelują do prezydenta 29.02.08, 13:18
                  cloclo80 napisał:

> Bez wątpienia Żyd. Każdy Żyd ci to powie i Polak z resztą też.

jak widac mozna byc Polakiem i Idiota (nawet przez duze "I")
          • zdr1 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:07
            nie-naiwniak napisał:

> widzę że nie rozumiesz czegoś . Można być Polakiem i Żydem .
            > Nie pouczam - informuję .

Tak, wiem, mozna tez byc Szwedem i Zydem, Dunczykiem i Zydem czy
            Anglikiem i Zydem. Pierwsza czesc moze sie zmieniac, druga pozostaje
            stala.
          • michnik-ozjasz Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:22
            tak jak Olisadebe tez może być Nigeryjczykiem i Polakiem. Tylko, że
            on ma zasługi wobec polski - a żydzi chcą sie wzbogacic i złupic
            nasz kraj
            • feurig59 Re: Żydzi apelują do prezydenta 29.02.08, 13:21
              michnik-ozjasz napisała:

> tak jak Olisadebe tez może być Nigeryjczykiem i Polakiem. Tylko,
              że
              > on ma zasługi wobec polski - a żydzi chcą sie wzbogacic i złupic
              > nasz kraj

jak sie ich mordowalo przy pierwszej nadarzajacej sie okazji i
              mimochodem skorzystalo na ich zagladzie, nie dziwne, ze strach
              oblatuje, nie? zapytaj babci, zapytaj dziadka co robili, znajomych,
              a potem napisz czy maja powody do niespokojnego snu
      • qwww Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 12:59
        hłe hłe "wszystko porzucali"
        tylko forsę brali ...
        a potem do tego strasznego kapitalizmu z wspaniałego ustroju socjalist. gdzie
        nawet papier do dupy był luskusem
    • szymiasty Łapy precz od Polski !!! 28.02.08, 07:55
      Żydzi - dość już wyrządziliście cierpień temu krajowi i temu
      narodowi - odczepcie się raz na zawsze od NASZEJ, POLSKIEJ ZIEMI !!!
      Przez was cierpieliśmy podczas II Wojny Światowej i cierpimy
      dzisiaj !!! Łapy precz wstrętni syjoniści !!!
      • unhappy Re: Łapy precz od Polski !!! 28.02.08, 08:02
        szymiasty napisał:

> Żydzi - dość już wyrządziliście cierpień temu krajowi i temu
        > narodowi - odczepcie się raz na zawsze od NASZEJ, POLSKIEJ ZIEMI !!!

Nie. Musimy ci zabrać ostatnią koszulę.

> Przez was cierpieliśmy podczas II Wojny Światowej i cierpimy
        > dzisiaj !!! Łapy precz wstrętni syjoniści !!!

G*wno! Wracamy i oskubiemy cię do ostatniej kosteczki. Już jutro ktoś od nas do
        ciebie zadzwoni. Ale możesz schronić się do azylu. Na przykład na Sobieskiego w
        Warszawie :)

Pytaj o najbliższy szpital psychiatryczny. One się tak nazywają dla niepoznaki a
        dla takich prześladowanych jak ty są miejscami gdzie ich umęczona dusza może
        znaleźć ukojenie.

• zoonoza Re: Łapy precz od Polski !!! 29.02.08, 23:52
          Wyjedź ty wreszcie z naszego kraju unhappy jak ci tutaj u nas tak
          źle.
          Masz swój kraj na Bliskim Wschodzie.

Wypieprzaj tam.
          • strzelec51 Łapy precz od Polski !!! 01.03.08, 00:45
            No wlasnie, zoonoza: lapska precz od Polski. To nie jest twoja wlasnosc wiec nikogo stad nie wyganiaj. Nie Polska nalezy do ciebie, co najwyzej ty nalezysz do Polski... jesli na to zasluzysz.

zoonoza napisał:

> Wyjedź ty wreszcie z naszego kraju..
            • unhappy Re: Łapy precz od Polski !!! 01.03.08, 09:47
              strzelec51 napisał:

> No wlasnie, zoonoza: lapska precz od Polski. To nie jest twoja wlasnosc wiec ni
              > kogo stad nie wyganiaj. Nie Polska nalezy do ciebie, co najwyzej ty nalezysz do
              > Polski... jesli na to zasluzysz.

Widzisz - traktujesz go jak normalnego partnera w dyskusji a on jest chory. On
              tego nie zrozumie :)
          • unhappy Re: Łapy precz od Polski !!! 01.03.08, 09:46
            zoonoza napisał:

> Wyjedź ty wreszcie z naszego kraju unhappy jak ci tutaj u nas tak
            > źle.

Nie - mi tu bardzo dobrze. Ludzie twojego pokroju czynią moją obecność tutaj
            wyjątkowo opłacalną.

> Masz swój kraj na Bliskim Wschodzie.

Moja ojczyzna jest tam gdzie kasa. Nie wiedziałeś???

> Wypieprzaj tam.

Dopiero jak was oskubiemy tutaj :D

• filip067 Re: Łapy precz od Polski !!! 28.02.08, 08:02

szymiasty napisał:

Oryginalny cytat z 1968 roku z zebrania partyjnego czy instrukcja ORMO?:)
      • grzes1966 Re: Łapy precz od Polski !!! 28.02.08, 08:28
        szymiasty, cokolwiek to było, nie bierz więcej tego świństwa bo ci
        nie służy.
      • nie-naiwniak Re: Łapy precz od Polski !!! 28.02.08, 08:58
        szymiasty napisał:

> narodowi - odczepcie się raz na zawsze od NASZEJ, POLSKIEJ ZIEMI !!!

pomyliłeś właściwą dla tamtych czasów treść .
        oryginał brzmiał " Żydzi do Syjamu " .
      • feurig59 Re: Łapy precz od Polski !!! 29.02.08, 13:30
        szymiasty napisał:

> narodowi - odczepcie się raz na zawsze od NASZEJ, POLSKIEJ
        ZIEMI !!!

Polacy - nie trzeba bylo nas mordowac, przy pierwszej nadarzajacej
        sie okazji, zabierac nam domostwa i inwentarz, przygladac sie
        bezczynnie naszej zagladzie i denuncjowac (bo czymze jest 5tys
        sprawiedliwych, wobec dziesiatkow tysiecy bioracych aktywny i bierny
        udzial chocby w Kielcach). Ziemia nalezy tez do nas bo ja kupilismy
        od Was za uczciwie zarobione pieniadze i zylismy na niej przez
        1000lat, a potem wszystko nam odebrano, ze zlotymi zebami wlacznie.
        Najpierw Niemcy, potem Wy - nasi mlodsi bracia. Nie chcemy od Was
        niczego, ale bedziemy tak dlugo straszyli Was i Wasze dzieci po
        nocach, poki nie rozliczycie sie ze swoich zbrodni sami przed soba.
        • strzelec51 I jak tu nie byc... "antypolonista"? 29.02.08, 22:29
          szymiasty napisał:

> narodowi(...) Przez was cierpieliśmy podczas II Wojny Światowej...
          > Łapy precz wstrętni syjoniści !!!

To niby Zydzi gnebili Polakow w czasie II Wojny, to moze nie Niemcy
          najechaly na Polske tylko wlasnie ci wredni Zydzi. Zydem pewnie
          jeszcze byl sam Hitler, w jego armii az sie roilo od zydow...

Takie scierwo wypisuje tego rodzaju plugastwa... a potem inni sie
          dziwia jak taki Jan Gross smie krytykowac Polakow? Ot kto nam
          wyrabia na swiecie opinie idiotow i antysemitow!
    • dragonia1 Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:02
      Jak się zrzekną obecnego to jak najbardziej.
      Jestem przeciwna posiadaniu poza polskim innego obywatelstwa przez kogokolwiek.
      • babazygmunta Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:21
        Niemal cała Polonia w Ameryce ma podwójne obywatelstwo.
        Chciałabyś ich tego pozbawić???

Pamiętaj, że nikt z Polski Polaków do Ameryki nie wyrzucał!
        • dragonia1 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:03
          Oczywiście,że chciałabym ich pozbawić jednego obywatelstwa.Muszą się
          zdecydować,które chcą zostawić.Nie może być tak,ze w zależności od korzyści
          wyciągaja polski albo amerykański paszport.Taka dwulicowość jest nieetyczna i
          uważam,że takich Polaków nie potrzebujemy.
        • cloclo80 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:21
          Oczywiście. Przynajmniej nie trzeba będzie się o nich starać i ciągle upraszać
          się, bezskutecznie na ogół, żeby coś dla kraju zrobili.
    • zdr1 Nie wolno im przyznawac obywatelstwa! 28.02.08, 08:07
      Nie wolno im przyznawac obywatelstwa, przeciez tutaj mamy tak wielki
      antysemityzm, nie mozna ich na niego narazac!
      • blue911 Re: Nie wolno im przyznawac obywatelstwa! 28.02.08, 08:55
        zdr1 napisała:

> Nie wolno im przyznawac obywatelstwa, przeciez tutaj mamy tak
        wielki
        > antysemityzm, nie mozna ich na niego narazac!

Przyznawac - czemu nie? ale za zdrade kraju wieszac. Wiadomo,ze oni
        sie tego nie domagaja z milosci do Polski.
        • blue911 Re: Nie wolno im przyznawac obywatelstwa! 28.02.08, 09:00
          blue911 napisał:

>
          > Przyznawac - czemu nie? ale za zdrade kraju wieszac. Wiadomo,ze
          oni
          > sie tego nie domagaja z milosci do Polski.

A przypuszczam,ze nie trzeba bedzie z tym dlugo czekac: ci ludzie
          nie przywiazuja sie do zadnego kraju ,ktory ich przyjmuje.
    • ja.ja222 Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:08
      Jest mi to w sumie obojętne, poza jednym pytaniem o co im chodzi,
      jaki mają w tym interes bowiem wiadomo,,że żaden żyd bezinteresownie
      nic nie robi.
      • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:13
        ja.ja222 napisał:

> poza jednym pytaniem o co im chodzi,

aj waj - aj waj - wszystkie polaky to rabuśniky, oddajcie nam nasze majatki, aj
        waj, giwałt-giwałt !
        • nutka57 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:20
          preminger napisał:

> ja.ja222 napisał:
          >
          > > poza jednym pytaniem o co im chodzi,
          >
          >
          > aj waj - aj waj - wszystkie polaky to rabuśniky, oddajcie nam
          nasze majatki, aj
          > waj, giwałt-giwałt !
          Jesteś antysemitą a do tego nie masz pojęcia o historii Polski. Zal
          mi ciebie, bo jesteś chory z nienawiści.
          • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:22
            nutka57 napisała:

> Jesteś antysemitą

Ja alez skad, tylko zydy mnie nie lubia :)
            • uchachany Tak właśnie zostaje się u nasz antysemitą :-).... 28.02.08, 08:36
              preminger napisał:

>
              > ... zydy mnie nie lubia :)

• grzes1966 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:31
        ja.ja222 napisał:

> Jest mi to w sumie obojętne, poza jednym pytaniem o co im chodzi,
        > jaki mają w tym interes bowiem wiadomo,,że żaden żyd
        bezinteresownie nic nie robi.
        jak to żaden, Trocki bezinteresownie zrobił całą rewolucję
        październikową.
        • elucidator Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 12:29
          A Polak Dzierzynski bezinteresownie zakladal czeke...
    • nowytor.nowytor8 I Żyd Michnik napada na KK 28.02.08, 08:10
      Michnik po prostu boi się powrotu swych pobratymców, bo te komunistyczne łajzy
      michnikoidalne wiele zrobiły złego przeciw innym Żydom. Boją się, że ktoś może
      sobie przypomnieć o kłamstwach Marka Edelmana dotyczących powstania w Getcie, o
      zawłaszczeniu chwały poległych z Żydowskiego Związku Wojskowego.
      www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4966778.html
      • unhappy Re: I Żyd Michnik napada na KK 28.02.08, 08:12
        nowytor.nowytor8 napisał:

[ciach głupoty]

A ty łajzo idiotoidalna jak się z tym czujesz?

• tajemniczy_don_pedro To była walka frakcyjna w partii komunistycznej 28.02.08, 08:15
      A co, może nie?
      • uchachany A skąd! Uczeni z GW dowiedli, że to była walka o 28.02.08, 08:40
        wolność i demokrację!

tajemniczy_don_pedro napisał:

> A co, może nie?

• jankbh Re: To była walka frakcyjna w partii komunistyczn 28.02.08, 08:45
        Nie nalezy przenosic partyjnej dintojry na cale spoleczenstwo.
        Wiekszosc Zydów jednak nie wyjechala i pozostala w kraju. A rózne
        byly powody wyjazdów - jedni ze strachu, inni wykorzystali okazje by
        sie wyrwac z kolchozu, który sami budowali dla Polaków, a inni
        ulegali propagandzie syjonistycznej i chcieli budowac Izrael. Sadze,
        ze generalne przywracanie obywatelstwa, np tym, co demonstracyjnie
        odsylali do kraju paszport czy legitymacje partyjna, powodowaloby
        jeszcze wieksze konflikty i nakrecalo antysemickie nastroje. Równiez
        antypolskie, bo wielu Zydów na emigracji szczerze nienawidzi kraju
        pochodzenia.
    • preminger Wolańska , Michnik etc - zapraszamy ! 28.02.08, 08:15
    • cyndyndanda mysla, ze prezio kalkstein nie zrobi krzywdy swoim 28.02.08, 08:21
      i przywroci im polskie obywatelstwo!!! ha, ha, ha - ot zagwozdka dla
      prezia - wcale sie nie dziwie, ze nie odpowiada od pol roku i
      wiekszosc czasu spedza na kiblu.
      • rek888 Re: mysla, ze prezio kalkstein nie zrobi krzywdy 28.02.08, 08:47
        szymiasty 28.02.08, 07:55 Odpowiedz Żydzi - dość już wyrządziliście
        cierpień temu krajowi i temu
        narodowi - odczepcie się raz na zawsze od NASZEJ, POLSKIEJ ZIEMI !!!
        Przez was cierpieliśmy podczas II Wojny Światowej i cierpimy
        dzisiaj !!! Łapy precz wstrętni syjoniści !!!

Spokojnie,to nie my chcemy obywatelstwa ! Na cholere komu to
        potrzebne.Wiekszosc z nas ma od dawna obywatelstwa krajow o wiekszej
        swiatowej renomie.A tych kilkunastu ,ktorzy maja jakies prywatne
        cele ,do ktorych potrzebne im obywatelstwo PL,niech mowia za siebie.
        Mozecie nas z pokolenia 68 i nasze dzieci w d...e pocalowac .I
        zgadzam sie z wami antysemitami :Prawdziwa Polska to Polska bez Zydow
        Zycze wam i Polsce wszystkiego najlepszego.Skladam symbolicznie
        kwiaty na grobie tow.Gomulki w podziece za mozliwosc wyjazdu z
        burdelu zwanego Polska.Do smierci mu tego nie zapomnimy.Pozdrawiam
        was ksenofoby i antysemici.Wdzieczny za umozliwienia godnego
        czlowieka zycia Jasio,niegdys Szczecin obecnie Skandynawia
        • preminger Re: mysla, 28.02.08, 08:50
          rek888 napisał:

> Do smierci mu tego nie zapomnimy.

wiemy, wiemy, przeciez wasza religia tak naucza :))))

• uchachany Joj, nie może być! Przecież jak się czyta GW, to 28.02.08, 09:01
          jasno z niej wynika, że wygonienie Was z peerelowskiego raju Tow.
          Wiesława na Zachód to zbrodnia gorsza od wysłania na Sybir!
        • the_kat Re: mysla, ze prezio kalkstein nie zrobi krzywdy 28.02.08, 09:46
          na wieki wieków..., mam nadzieje.
        • sw.patryk Re: mysla, ze prezio kalkstein nie zrobi krzywdy 28.02.08, 17:09
          Masz racje Rek. Zrobilem to samo , co Ty . I tez sie z tego ciesze.
          Polska to nadal kraj wscieklego antysemityzmu, z ktorym przez lata
          sie stykalem codziennie . Antysemityzm malych , zacieklych
          ludzikow.
    • nutka57 Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:23
      A czy wypędzeni,obrażeni, opluci i opluwani (vide - posty wyżej) w
      ogóle mają ochotę na jakiekolwiek gesty ze strony prezydenta?Tego
      prezydenta? Usłużnego wobec czołowego antysemity Rydzyka? Na miejscu
      wypędzonych mocno bym się zastanowiła...
      • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:25
        nutka57 napisała:

> Usłużnego wobec czołowego antysemity Rydzyka?

co to jest ze niektórzy zydzi sa tacy antysemiccy vide Gross et consortes ?
    • zydzinski6 Wynocha! Nie potrzebujemy katów 28.02.08, 08:29

• swojak11 Chcececie giwreje kaczora na mine ..... 28.02.08, 08:29
      A Michnik na Prezydenta
    • khagan Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:33
      Sytuacja Pana Prezydenta nie do pozazdroszczenia. Ciekawe, jakie będą reakcje Giertychów i Rydzyków, jeśli przyzna Żydom polskie obywatelstwo.
      • preminger Re: Żydzi apelują 28.02.08, 08:35
        khagan napisał:

> Sytuacja Pana Prezydenta nie do pozazdroszczenia.

dlaczego, prezio i prokurator bardzo się ucieszy jak Michnika z Wolańska zobaczy
    • oko_1 Jak zwykle chodzi o kase? 28.02.08, 08:38
      Co takiego Żydzi zrobili że ich aż tak znienawidzono? Jak zwykle za niewinność? Znowu za niewinność? Tego oczywiście w naszym kraju nikt nie napisze bo zaraz zostanie opluty i wyzwany od antysemitów. Ludzie nie dajmy się zwariować. Mam dosyć tych ciagłych zachcianek żydowskich. Powinni uporządkować swoje stosunki z sąsiadami i udowodnić , że należą do ucywilizowanej części świata. Jak do tej pory buduja tylko wysokie mury graniczne.
      • unhappy Re: Jak zwykle chodzi o kase? 28.02.08, 08:53
        oko_1 napisała:

> Co takiego Żydzi zrobili że ich aż tak znienawidzono? Jak zwykle za niewinność?
        > Znowu za niewinność? Tego oczywiście w naszym kraju nikt nie napisze bo zaraz
        > zostanie opluty i wyzwany od antysemitów. Ludzie nie dajmy się zwariować. Mam d
        > osyć tych ciagłych zachcianek żydowskich.

Dlaczego masz ich dość? Co ci przeszkadza, że osobom którym bezprawnie odebrano
        obywatelstwo zostanie one zwrócone. To nie jest 65 miliardów które się ulęgły we
        łbach idiotów pokroju Rydzyka-Goldfingera czy Nowaka-Dzyndzelbauma.

> Powinni uporządkować swoje stosunki z
        > sąsiadami i udowodnić , że należą do ucywilizowanej części świata.

A ty udowodnij, że nie jesteś debilem.

> Jak do tej
        > pory buduja tylko wysokie mury graniczne.

Oni? Zastanów się nad murem w swojej głowie...
        • oko_1 Zapomniałeś mnie od antysemitów wyzwać. 28.02.08, 09:12
          Ot i przynajmniej potwierdziłeś moje tezy.
      • surfer1 Re: Jak zwykle chodzi o kase? 28.02.08, 08:53
        Pamiętam jak nasi starozakonni w kolejkach się ustawiali by otrzymać
        dokumenty wyjazdowe - oczywiście do Izraela. A potem w Wiedniu
        wszyscy pryskali na zachód, Niemcy, USA, Szwecja , byle nie do
        swoich w Israelu.
      • the_kat Re: Jak zwykle chodzi o kase? 28.02.08, 09:50
        oko_1 napisała:

> Co takiego Żydzi zrobili że ich aż tak znienawidzono? Jak zwykle za niewinność?
        > Znowu za niewinność? Tego oczywiście w naszym kraju nikt nie napisze bo zaraz
        > zostanie opluty i wyzwany od antysemitów. Ludzie nie dajmy się zwariować. Mam d
        > osyć tych ciagłych zachcianek żydowskich. Powinni uporządkować swoje stosunki z
        > sąsiadami i udowodnić , że należą do ucywilizowanej części świata. Jak do tej
        > pory buduja tylko wysokie mury graniczne.

... które nazywają murami płaczu, by mogli sie tam wypłakać jak im to jest nie
        dobrze.
    • kichnij Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:42
      Syjoniści wracają z Syjamu choć Gross skutecznie utrzymuje ich z dala od Polski.
    • scooby13 Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:52
      ABSURD! Co ma wyznanie do obywatelstwa?
      Analogicznie do decyzji z 1968 prawoslawni, a szczegolnie katolicy
      bo byli najwiekszym zagorzeniem systemu, tez powinni byc pozbawiani
      obywatelstwa. Dzielenie spoleczenstwa wedlug wyznania, to krok
      wstecz. Wydaje mi sie jednak, ze tutaj chodzi o inna rozgrywke.
      Wszyscy "wygonieni" zamieszkajacy w ramach Unii, moga bez przeszkod
      osiedlac sie i pracowac w Polsce. Najprawdopodobniej po
      przywroceniu obywatelstwa odbeda sie procesy o odszkodowania z
      roznych tytulow, tak wiecej jest w tym ekonomi jak urazonego honoru.
      • dr_andrzej_lepper Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:54
        15 000 wyjechalo - niech maja obywatelstwo - tylko po co? zapewne tam, gdzie
        teraz zyja jest lepiej niz w Polsce
        • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:00
          dr_andrzej_lepper napisał:

> 15 000 wyjechalo - niech maja obywatelstwo

oj ty zydu tułaczu, biedny bezpaństwowcu :(
      • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:56
        scooby13 napisał:

> przywroceniu obywatelstwa odbeda sie procesy o odszkodowania z
        > roznych tytulow, tak wiecej jest w tym ekonomi jak urazonego honoru.

np będa się mogli starać jako Zaburzanie o odszkodowania za majatki pozostawione
        na ukrainie :))))
        • ready4freddy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:23
          > będa się mogli starać jako Zaburzanie o odszkodowania za majatki
          > pozostawione na ukrainie :))))

"ZabuRZanie" to od burzy czy burzanu? ty sie baranie po polsku naucz pisac, a
          potem wystepuj na forum jako "glos ludu". teraz zamknij paszcze i do lekcji.
      • unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:57
        scooby13 napisał:

> Najprawdopodobniej po
        > przywroceniu obywatelstwa odbeda sie procesy o odszkodowania z
        > roznych tytulow, tak wiecej jest w tym ekonomi jak urazonego honoru.

Z różnych tytułów? Co to znaczy? Można iść po odszkodowanie z "różnych tytułów"?

Żydzi polują na odszkodowania. To masz w głowie tylko kto ci tam tego nakładł
        nie wiem....
        • scooby13 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:02
          unhappy napisał:

>
          > Z różnych tytułów? Co to znaczy? Można iść po odszkodowanie
          z "różnych tytułów"
          > ?
          >
          > Żydzi polują na odszkodowania. To masz w głowie tylko kto ci tam
          tego nakładł
          > nie wiem....
          No wlasnie nie wiesz , bo czytasz bez zrozumienia, wiec wyjasnie np
          z tytulu utaty majatku, z tytulu utraty korzysci ekonomicznych itd
          itd. Sam zauwazyles, ze ludzie sa bardzo zachalnni jezeli chodzi o
          odszkodowania, bez wzgledu na wyznanie.
          • unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:08
            scooby13 napisał:

> No wlasnie nie wiesz , bo czytasz bez zrozumienia, wiec wyjasnie np
            > z tytulu utaty majatku,

Jeśli utracił majątek i sąd mu przyzna odszkodowanie to co w tym złego?

> z tytulu utraty korzysci ekonomicznych itd

Sam to wymyśliłeś?

> itd. Sam zauwazyles, ze ludzie sa bardzo zachalnni jezeli chodzi o
            > odszkodowania, bez wzgledu na wyznanie.

Normalne. Tylko co z tego ma wynikać?
            • scooby13 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:23
              unhappy napisał:

> scooby13 napisał:
              >
              > > No wlasnie nie wiesz , bo czytasz bez zrozumienia, wiec wyjasnie
              np
              > > z tytulu utaty majatku,
              >
              > Jeśli utracił majątek i sąd mu przyzna odszkodowanie to co w tym
              złego?
              >
              > > z tytulu utraty korzysci ekonomicznych itd
              >
              > Sam to wymyśliłeś?
              >
              > > itd. Sam zauwazyles, ze ludzie sa bardzo zachalnni jezeli chodzi
              o
              > > odszkodowania, bez wzgledu na wyznanie.
              >
              > Normalne. Tylko co z tego ma wynikać?

Jestes szowinista i naucz sie czytac ze zrozumieniem.
              No more comments
            • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:25
              unhappy napisał:

> Normalne. Tylko co z tego ma wynikać?

musza się wiecej modlić :)
    • koneser10 fałszem podszyty spiew Gołdy Stencer.... 28.02.08, 08:56
      1. jakim cudem prezydent ma teraz na sile uszczeliwiac osobnikow,
      ktorzy obywatelstwa zrzekli sie? BTW, wtedy wyjazd na Zachod to byl
      przywilej - nie kara.....
      2. zalosna propagande szerzy niejaki Krol - twierdzac iz "Marzec był
      najbardziej ohydnym zagraniem komunistów po 1956 roku" .... smiem
      twierdzic iz stan wojenny wprowadzony przez Jaruzelskiego w 1981
      roku byl po wielokroc bardziej ohydnym zagraniem komunistow. W
      konsekwencji tych wydarzen wyjechaly z Polski miliony osob
      pozbawionych nadziei.
      3. I na koniec - co ze zbrodniarzami, ktorych nie malo wtedy
      wyjechalo z Polski? Stefan Michnik, Morel, Wolinska i inni? Oni tez
      zostali skrzywdzeni?

Ten apel Gołdy to kompletny BEŁKOT. Btw, co to za blazen ten
      Spiewak? Podspiewuje w chorze razem z Gołda?
      • preminger Re: fałszem podszyty spiew Gołdy Stencer.... 28.02.08, 08:57
        koneser10 napisała:

dlaczego, przciez mozna w Polsce zanucić "bo to co nas podnieca to sie nazywa
        kasa " ...
        en ten
        > Spiewak? Podspiewuje w chorze razem z Gołda?
      • cloclo80 Re: fałszem podszyty spiew Gołdy Stencer.... 28.02.08, 09:31
        Przez marne szansonistki pokroju p. Tencer petryfikuje się w Polsce archaiczne
        postrzeganie judaizmu. Muzyka w Izraelu nie ma nic wspólnego z żałościwymi
        kantyczkami w wymarłym języku.
    • mondokane Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:04
      Rzeczywiscie, to wstyd, ze dotad tego nie zrobiono i nie zmazano skutkow tej
      hanby, ktora zgotowali Polakom komunisci w 1968.
      Miejmy nadzieje ze Kaczynski wykorzysta szanse na przyzwoite zachowanie sie i
      przyzna im ponownie polskie obywatelstwo w czasie obchodow rocznicowych.
      • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:08
        mondokane napisał:

> Miejmy nadzieje ze Kaczynski wykorzysta szanse na przyzwoite zachowanie sie

zgrabne obraczki dla Wolińskiej zaczynaja juz powoli rdzewieć
        • dyngos Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:51
          Wymień wszystkich Żydów, którzy przyczynili się do rozwoju Polski,
          wszystkich, którzy byli polskimi patriotami, wszystkich z których
          Polska może być dumna i tych którzy są po przeciwnej stronie tych
          cech.

Zestaw Porządnych Żydów, którzy wyjechali i tych, których wyjazd był
          dla Polski ulgą.

Wyjechało 15.000, a ty jak zaklęty w różańcu powtarzasz "Wolińska".
          Boisz się, że wróci? Niech wróci! Gwoli braku ekstradycji jej
          dobrowolny powrót byłby bardzo wskazany!

Ty mówisz Wolińska, ja mówię państwo Pol - on nauczyciel polskiego,
          ona matematyki w namysłowskim liceum. Ludzie, których dzieci
          uwielbiały, którzy na tle całej kadry pedagogicznej wyróżniali się
          wiedzą, inteligencją, pozytywnym i skutecznym podejściem do uczniów.
          Wyjechali, bo byli Żydami. W ich zastępstwie pojawiły się drące ryje
          babska, które zresztą szybko znalazły wspólny język z resztą
          personelu.

Ty mówisz Wolińska, ja państwo Polowie. Ty mówisz Wolska, ja Polska.
    • mondokane Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:04
      Rzeczywiscie, to wstyd, ze dotad tego nie zrobiono i nie zmazano skutkow tej
      hanby, ktora zgotowali Polakom komunisci w 1968.
      Miejmy nadzieje ze Kaczynski wykorzysta szanse na przyzwoite zachowanie sie i
      przyzna im ponownie polskie obywatelstwo w czasie obchodow rocznicowych.
      • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:10
        mondokane napisał:

> Rzeczywiscie, to wstyd, ze dotad tego nie zrobiono i nie zmazano skutkow tej
        > hanby, ktora zgotowali Polakom komunisci

mamy demokrację mozna pisać juz po nazwiskch Polan-Haraschin, Michnik, Humer,
        Wolińska ...
        • unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:11
          preminger napisał:

> mamy demokrację mozna pisać juz po nazwiskch Polan-Haraschin, Michnik, Humer,
          > Wolińska ...

Rydzyk - Goldfinger, Nowak - Dzyndzelbaum

I tak dalej... sami Żydzi...
          • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:16
            unhappy napisał:

> I tak dalej... sami Żydzi...

zyd zyda zydem poganie, dlaczego oni się tak nienawidza przeciez to jeden naród ?
            • unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:17
              preminger napisał:

> unhappy napisał:
              >
              > > I tak dalej... sami Żydzi...
              >
              > zyd zyda zydem poganie, dlaczego oni się tak nienawidza przeciez to jeden naród
              > ?

No jesteś tego doskonałym przykładem. Dobry temat dla socjologa.

• preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:22
                unhappy napisał:

> Dobry temat dla socjologa.

ale prosze mnie nie oddawać do prof. Baumana, chcialbym jeszcze trochę pozyć
                • unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:29
                  preminger napisał:

> unhappy napisał:
                  >
                  > > Dobry temat dla socjologa.

> ale prosze mnie nie oddawać do prof. Baumana, chcialbym jeszcze trochę pozyć

Zastanowimy się.
                  • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:38
                    unhappy napisał:

> Zastanowimy się.

MY sie tez zastanowimy.
                    • unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:53
                      preminger napisał:

> unhappy napisał:
                      >
                      > > Zastanowimy się.
                      >
                      > MY sie tez zastanowimy.

Wy? To jest was tam więcej? Ho ho... ale za słaba siła kasy u was i choćby było
                      was i 100 milionów to razem z Rydzykiem-Goldfingerem i Nowakiem-Dzyndzelbaumem
                      nie podskoczycie wysoko...
                      • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 10:04
                        unhappy napisał:

> > > Zastanowimy się.
                        > >
                        > > MY sie tez zastanowimy.
                        >
                        Wy? To jest was tam więcej? Ho ho... :D ))))
          • rek888 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:23
            pomyliłeś właściwą dla tamtych czasów treść .
            oryginał brzmiał " Żydzi do Syjamu " .

Ty tez nie bardzo pamietasz.Prwidlowo: Syjonisci do Syjamu
    • b140 Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:07
      Zbrodniarzom stalinowskim także ? A może najpierw wszystkim Polakom
      z zagranicy a zwłaszcza tym co Polski nigdy nie opuścili tylko
      Polska ich opuściła.
    • kaa-ann-roo Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:10
      Ostatnio zasłyszane:
      "Paaaniii...Pani nic nie wie...Pani jest za młoda.
      Narkotyki...żydosolidarność...hip hop. Pani musi czytać więcej
      polskich gazet!"
      Albo ja jestem za młoda, albo trzeba się martwić poziomem myślenia
      niektórych rodaków :).

Wydaje mi się, że "Żydzi" (piszę cytując, bo nie można tej grupy tak
      generalizować jak to większość "mądrych i światłych" robi) mają
      conajmniej dwa państwa, w których bez problemu mogą mieszkać i w
      którym im się powodzi. Więc po co apelują o obywatelstwo polskie?
      Przypuszczalna odpowiedź: bo kochają swoją Ojczyznę.

Trudne, co? Trzeba się nad tym głębiej zastanowić. Niestety nie
      wielu ludzi to robi, tylko chlapie jakimiś utartymi opiniami. Zero
      własnego myślenia i kreatywności u niektórych (szczególnie na tym
      forum).
      • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:14
        kaa-ann-roo napisała:

> Przypuszczalna odpowiedź: bo kochają swoją Ojczyznę.

kazdy by kochał ojca, nawet wyrodnego i bijacego matke, z którego mozna jeszcze
        kase zadrzeć
      • unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:15
        kaa-ann-roo napisała:

> Albo ja jestem za młoda, albo trzeba się martwić poziomem myślenia
        > niektórych rodaków :).

Cóż - heglowskie ukąszenie świadomości ma wymiar uniwersalny a w grupie
        zakażonych rasizmem są też całkiem młodzi Polacy. To nie tylko moherowe babcie.

> Wydaje mi się, że "Żydzi" (piszę cytując, bo nie można tej grupy tak
        > generalizować jak to większość "mądrych i światłych" robi) mają
        > conajmniej dwa państwa, w których bez problemu mogą mieszkać i w
        > którym im się powodzi. Więc po co apelują o obywatelstwo polskie?
        > Przypuszczalna odpowiedź: bo kochają swoją Ojczyznę.

Nie, nie, nie. Chciałabyś jednym zdaniem obalić spiskowe teorie nie dające spać
        po nocach maniakom? Oni chcą tu wrócić po PIENIĄDZE. Chcą nas ograbić, zabrać
        nam nasze dobra.

> Trudne, co? Trzeba się nad tym głębiej zastanowić. Niestety nie
        > wielu ludzi to robi, tylko chlapie jakimiś utartymi opiniami. Zero
        > własnego myślenia i kreatywności u niektórych (szczególnie na tym
        > forum).

Wygoda. Polacy nie gęsi i swoją odmianę rasizmu też mają.

• preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:20
          unhappy napisał:

> Cóż - heglowskie ukąszenie świadomości ma wymiar uniwersalny a w grupie

towarzyszu nie ma to jak marksiwstowskie wychowanie na wydziale Baumna i Legowicza
          • unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:28
            preminger napisał:

> towarzyszu nie ma to jak marksiwstowskie wychowanie na wydziale Baumna i Legowi
            > cza

Specjalisto od marksistowskiego wychowania (no bo do zdalnej detekcji takowego
            trzeba być niewątpliwie specjalistą) - musisz jeszcze się szkolić. Możesz na
            radiowych kursach u ks. Goldfingera :D
            • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:42
              unhappy napisał:

> musisz jeszcze się szkolić. Możesz na radiowych kursach u ks. Goldfingera :D

Ja mam dyplom z wykladów u profesora GroSSa :D ))
              • unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:53
                preminger napisał:

> Ja mam dyplom z wykladów u profesora GroSSa :D ))

Gross nie ma naszej aprobaty. Psuje nam marketing.
                • preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 10:09
                  unhappy napisał:

>
                  > Gross nie ma naszej aprobaty. Psuje nam marketing.

Naszej? To jest was tam więcej? Ho ho... ale za słaba siła kasy u was i choćby
                  było was i 100 milionów to razem z Rydzykiem-Goldfingerem i
                  Nowakiem-Dzyndzelbaumem nie podskoczycie wysoko...
        • the_kat Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 10:03
          >unhappy napisał:
          > Nie, nie, nie. Chciałabyś jednym zdaniem obalić spiskowe teorie nie dające spać
          > po nocach maniakom? Oni chcą tu wrócić po PIENIĄDZE. Chcą nas ograbić, zabrać
          > nam nasze dobra.

jakie nasze??? chyba nie myślisz ze my mamy coś z tobą wspólnego.
          u really unhappy, good.
          • unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 10:21
            the_kat napisał:

> u really unhappy, good.

O, i kolejna fucha - psycholog od nicków. Marnujesz się kolego :D
    • tonieja10 dowody wskazują raczej na to że marzec 68 28.02.08, 09:12
      to były wewnętrzne walki o złób żydowskich komunistów i ich dzieci.
      Nie oskarżajcie Polaków o własną podłość. GroSS jak wiemy wywołał
      prawie pogrom.;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka