pies_na_endecje 28.02.08, 07:32 No to jak z tym bedzie Panie prezydencie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lmblmb Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 07:41 pies_na_endecje napisał: > No to jak z tym bedzie Panie prezydencie? Pokaszle, popluje, nic ciekawego nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Re: Zapraszamy! 28.02.08, 07:52 adomas napisał(a): > Zapraszamy kwiat polskiej inteligencji! piękny post - popieram jego treść . Odpowiedz Link Zgłoś
preminger w podskokach 28.02.08, 08:08 nie-naiwniak napisał: > > Zapraszamy kwiat polskiej inteligencji! w pierwszej kolejności Wolańska, Michnika etc. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 08:43 niby z jakiej racji mamy przywracać tym państwu polskie obywatelstwo? czy ci państwo zabiegali o jego odzyskanie wcześniej? czy dopiero jak zaczęło sie to opłacać, czyli po przyjęciu polski do ue w 2004 roku, a także po wejściu do strefy schengen 31.12.2007? z tego co wiem, obywatele izraela nie mogą np. odwoływać się do trybunału sprawiedliwości, natomiast obywatele ue mogą. hossa na rynku nieruchomości (w szczególności w kontekście ich odzyskiwania), która nastapiła po 2004 roku też pewnie nie ma nic wspólnego z ubieganiem się o polskie obywatelstwo. np. mało znane miasto będzin. 700 letnie prawa miejskie, wczesne osadnictwo żydowskie. żyli tam przez kilkaset lat ciągle pod niesamowitą presją antysemickiego motłochu. w trakcie pogromów, przesladowań itp rozrywek polaków stali się praktycznymi właścicielami miasta - do dziś w użyciu pozostają takie nazwy jak "brama Zukermanna" itp. w trakcie II wś zdecydowana większość będzińskich żydów została zabita w polskim obozie koncetracyjnym w auschwitz. natomiast kamienice pozostały, zamieszkuje je teraz polsko-katolicki-antysemicki przestępczy motłoch. nikt tego nie remotuje z obawy przed tym, że zaraz znajdzie się milion spadkobierców pomordowanych żydów. widzicie coś mi się zdaje, że ci państwo (a przynajmniej spora część spośród nich) byli przeszczęśliwi mogąc opuścić tą pie..ną polskę w 1968 roku. przez 40 lat wcale (zapewne z nielicznymi wyjątkami potwierdzającymi regółę) nie zabiegali o odzyskanie polskiego obywatelstwa bo i po co? zeby być obywatelem antysemickiego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Oczywiście! Nie wiesz, że tam polscy antysemici 28.02.08, 08:55 męczyli Żydów?! Odpowiedz Link Zgłoś
kon_donek_wermahtowy Co_z_Rocznicą_Antypolskiej_Nagonk i__ ????????? 01.03.08, 10:38 GWno nadaje: Za tydzień 40. rocznica antysemickiej nagonki po Marcu '68. Czy wyrzuceni wtedy z Polski tzw. marcowi emigranci otrzymają potwierdzenie, że nadal są polskimi obywatelami? ................................... Zydzi, którzy masowo przyjeżdżali do Polski z Sovietów w latach 60-tych, czekali tylko na okazję dalszej ucieczki na złoty Zachód. Taka okazja natrafiła się kiedy Gomułka zaproponował w 1968 swoim politycznym oponentom paszporty w jednę stronę. Polacy najczęściej pozostawali w Polsce. Zydzi masowo wyjezdżali do Niemiec, gdzie dostawali gigantyczne odszkodowania często bez żadnego powodu ! Ci sami Zydzi organizują nieustanną nagonkę na Polskę (patrz paszkwilant Gross) wspomagającą firmą Holokaust w próbach wyłudzenia 65 miliardów dolarów na Polsce ! ps Najwyższa pora obchodzić rocznicę masowej wywózki milionów Polaków do sovieckich obozów zagłady zorganizowanej przez zbrodnicze zydowskie NKWD z pomocą ludności zydowskiej na kresach wschodnich !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: Polski oboz koncentracyjny w Auschwitz? 28.02.08, 08:57 yyz777 napisał: > wtf polski obóz koncentracyjny w auschwitz to podstawa. podobnie jak z miliardy mikropogromów jakie miały miejśce na żydach tuż po II wś. kogo to obchodzie, że nieudokumentowane? kogo to obchodzi, że podobne bandyckie napady miały miejsce także wobec polaków. wobec polaków to spoko. polacy są przecież od tego, zeby ich dymać :) Odpowiedz Link Zgłoś
zygmund Naprawdę jesteś antysemitą? 28.02.08, 09:57 A może działasz na zlecenie określonych sił, które chcą przekonać świat, że Polacy wypili antysemityzm z mlekiem matki i nie ma się co ich poważnie traktować? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Naprawdę jesteś antysemitą? 28.02.08, 10:00 zygmund napisał: > A może działasz na zlecenie określonych sił, które chcą przekonać > świat, że Polacy wypili antysemityzm z mlekiem matki i nie ma się co > ich poważnie traktować? To lubię. Określone siły lubię. Bardzo. Napisz mi tylko jak bardzo są one określone. Czy tak bardzo bardzo czy po prostu bardzo. A może nie bardzo a tylko troszeczkę? MUSZĘ TO WIEDZIEĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Naprawdę jesteś antysemitą? 28.02.08, 10:30 unhappy napisał: > To lubię. Określone siły lubię. Bardzo. Napisz mi tylko jak bardzo są one > określone. Czy tak bardzo bardzo czy po prostu bardzo. A może nie bardzo a tylk > o > troszeczkę? ********************************** Ironia. Można znaleźć w słowniku. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Naprawdę jesteś antysemitą? 28.02.08, 10:48 maruda.r napisał: > Ironia. Można znaleźć w słowniku. Eee... myślałem, że się dowiem coś o określonych siłach :D Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Wersja full wypas jest taka: "określone siły, 28.02.08, 11:21 działające na rzecz kręgów znanych w interesie środowisk wiadomych i będące wodą na młyn różnej maści odwetowców i reakcjonistów!" Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Wersja full wypas jest taka: "określone siły, 28.02.08, 11:30 uchachany napisał: > działające na rzecz kręgów znanych w interesie środowisk wiadomych i > będące wodą na młyn różnej maści odwetowców i reakcjonistów!" thnx :D Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: Naprawdę jesteś antysemitą? 28.02.08, 12:27 jestem antysemitą, na dodatek prowadzę sprzedaż antysemickich dodatków do mleka. jesli matka nie może karmić piersią i korzysta np. z nutramigenu, to ja oferuję odpowiedni dodatek, żeby włascie wychować kolejne pokolenie polaków-alkocholoków-antysemitów- katolików itp. oczywiście, każdy idiota pozbawiony umiejętności wyciągania wniosków stwierdzi że jestem antysemitą. w końcu nie zgadzam się z gw i tzw. "autorytetami". Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Naprawdę jesteś antysemitą? 29.02.08, 13:13 tow.stalin napisała: > jestem antysemitą, na dodatek prowadzę sprzedaż antysemickich > dodatków do mleka. jesli matka nie może karmić piersią i korzysta > np. z nutramigenu, to ja oferuję odpowiedni dodatek, żeby włascie > wychować kolejne pokolenie polaków-alkocholoków-antysemitów- > katolików itp. > > oczywiście, każdy idiota pozbawiony umiejętności wyciągania wniosków > stwierdzi że jestem antysemitą. w końcu nie zgadzam się z gw i > tzw. "autorytetami". > I znowu blad myslowy: jestes antysemita, nie dlatego ze sie nie zgadzasz z GW i "autorytetami", tylko dlatego, ze nieznosisz Zydow JAKO TAKICH, a to wlasnie antysemityzm i wylazi na kazdym z Twoich postow. Dlaczego obawiacie sie tak tego slowa? Przynajmniej raz przyznajcie sie do swoich pogladow i konsekwentnie stojcie za nimi! To slowo skazuje na smierc towarzyska ludzi tylko w pewnej warstwie spoleczenstwa (przyznaje z radoscia: rosnacej), do ktorej tacy jak Ty i tak nie chca przynalezec. So what? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Polski oboz koncentracyjny w Auschwitz? 29.02.08, 13:04 tow.stalin napisała: > yyz777 napisał: > > > wtf > > polski obóz koncentracyjny w auschwitz to podstawa. podobnie jak z > miliardy mikropogromów jakie miały miejśce na żydach tuż po II wś. > kogo to obchodzie, że nieudokumentowane? kogo to obchodzi, że > podobne bandyckie napady miały miejsce także wobec polaków. wobec > polaków to spoko. polacy są przecież od tego, zeby ich dymać :) > Polacy dymali sie przede wszystkim sami. vide sklad UB,MO,KBW,LWP itp. Zadnych Polakow nikt przy aprobacie gawiedzi nie wywlekal z pociagow i mordowal na stacjach, w zadnych atakach na Polakow nie braly udzial cale dzielnice miast jak w Kielcach. To udokumentowane, ale POMIJANE bylo tyle lat, bo nie pasowalo do tego ze Polak=Bohater. Jak sie spi na zydowskich pierzynach endeku? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Dawni towarzysze z Informacji czy UB chcieliby po 28.02.08, 08:53 prostu z polskim obywatelstwem w ręku odbyć podróż sentymentalną do kraju swej szczęśliwej młodości, powspominać, jak to na przesłuchaniach wyrywali paznokcie antysemickim zaplutym karłom reakcji, poczytać z rozrzewnieniem dawne donosy, w ramach widowisk "światło i dźwięk" pobawić się w urządzanie kiblowych procesów... Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: Dawni towarzysze z Informacji czy UB chcielib 28.02.08, 09:03 ciekawy jaki podpis powinna mieć "wybiórcza" Organ Prasowy Ogólnoświatowego Zjednoczenia "Jak dopierniczyć głupim Poloczkom" :) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany "Mały gojownik, czyli w co ciemny goj polski 28.02.08, 11:28 ma święcie wierzyć" :-) tow.stalin napisała: > ciekawy jaki podpis powinna mieć "wybiórcza" Organ Prasowy > Ogólnoświatowego Zjednoczenia "Jak dopierniczyć głupim Poloczkom" :) Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 09:26 > zdecydowana większość będzińskich żydów została zabita w polskim > obozie koncetracyjnym w auschwitz. czegos nie rozumiem. piszesz polski oboz a uzywasz niemeickiej nazwy... czyzbys cos probowal przez to powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
zygmund Re: a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 09:52 >niby z jakiej racji mamy przywracać tym państwu polskie >obywatelstwo? czy ci państwo zabiegali o jego odzyskanie wcześniej? Z takiej racji, że oni nigdy nie zabiegali o stratę polskiego obywatelstwa. Byli polskimi obywatelami i byliby nimi nadal jesli ktos gdyby nie antysemicka akcja Moczara i jego kolegow. To bylo mnostwo wartosciowych ludzi, ktorzy zamiast Polske budowali potem Izrael, USA, Niemcy, Francje, Szwecje. Sam fakt, że ktoś ma majątek nie oznacza, że można go z tego powodu wygnać a majątek zabrać. Chyba się z tym zgadzasz? A jesli chodzi o nieruchomosci to jesli nie mieszkasz w domu ukradzionym ofiarom holokaustu lub pogromow to nic ci nie grozi. Takze sie tak nie denerwuj. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 09:56 zygmund napisał: > A jesli chodzi o nieruchomosci to jesli nie mieszkasz w domu > ukradzionym ofiarom holokaustu lub pogromow to nic ci nie grozi. > Takze sie tak nie denerwuj. O kurde właśnie wpadłem na pomysł dobrej teorii. Skoro antysemici mają swoje teorię to może antyantysemici też powinni jakąś mieć. Zastanówmy się co może być powodem antysemityzmu? Proste! Posiadanie lub korzystanie z majątku zagrabionego wypędzonym lub zamordowanym Żydom. Że głupie? Że bez sensu? I co z tego... teorie antysemitów wcale nie są mądrzejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 12:53 eksodus, te gigantyczne i wielomilionowe wypędzenia marca 68 były skutkiem tarć wewnątrz pzpr. po prostu komuniści pogryźli się z komunistami. nie wydaje mi się, żeby polska demokratyczna (mniej lub bardziej) miala odpowiadać za czyny reżimu komunistycznego. to bardzo ładny przykład odpowiedzialności zbiorowej. co zrobić z tym polskim bydłem, które faktycznie mieszka w pożydowskich kamienicach? no bo przecież to ich wina, że hitler rozpoczął II ws, to przecież polaczkowie wypędzili żydów z ich kamienic i to polaczkowie zabili ich w auschwitz, majdanku i wielu innych miejscach. to przecież ja i ty jesteśmy winni. np. w moim mieście po wojnie zostało 4-5 żydów. to ja odpowiadam za to, że tuż po wojnie wyjechali do izraela, ja osoboście ich wypędziłem. naprawdę nie ma znaczenia fakt, że urodziłem się kilkadziesiąt lat po zakończeniu wojny. taka oto, hmm... logika. dalej - czy byli to wartościowi ludzie? napewno. ale z całą pewnością nie są bardziej wartościowi od tych którzy zostali - to zwykli ludzie, których zmiażdżył walec historii, ludzie jakich wielu. poradzili sobie za granicą, porobili profesury, zostali biznesmenami, założyli rodziny, ale co do jasnej cholery w tym nadzwyczajnego? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 12:57 tow.stalin napisała: > eksodus, te gigantyczne i wielomilionowe wypędzenia marca 68 były > skutkiem tarć wewnątrz pzpr. po prostu komuniści pogryźli się z > komunistami. nie wydaje mi się, żeby polska demokratyczna (mniej lub > bardziej) miala odpowiadać za czyny reżimu komunistycznego. to > bardzo ładny przykład odpowiedzialności zbiorowej. To bardzo zły przykład. Przywrócenie niesłusznie odebranego obywatelstwa kojarzy ci się z odpowiedzialnością zbiorową? W jaki sposób? > co zrobić z tym polskim bydłem, które faktycznie mieszka w > pożydowskich kamienicach? no bo przecież to ich wina, że hitler > rozpoczął II ws, to przecież polaczkowie wypędzili żydów z ich > kamienic i to polaczkowie zabili ich w auschwitz, majdanku i wielu > innych miejscach. to przecież ja i ty jesteśmy winni. np. w moim > mieście po wojnie zostało 4-5 żydów. to ja odpowiadam za to, że tuż > po wojnie wyjechali do izraela, ja osoboście ich wypędziłem. > naprawdę nie ma znaczenia fakt, że urodziłem się kilkadziesiąt lat > po zakończeniu wojny. taka oto, hmm... logika. Ale jaki ten bełkot ma związek z tematem? > dalej - czy byli to wartościowi ludzie? napewno. ale z całą > pewnością nie są bardziej wartościowi od tych którzy zostali - to > zwykli ludzie, których zmiażdżył walec historii, ludzie jakich > wielu. poradzili sobie za granicą, porobili profesury, zostali > biznesmenami, założyli rodziny, ale co do jasnej cholery w tym > nadzwyczajnego? Dokładnie nic. I nie ma ludzi lepszych i gorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 13:07 > > To bardzo zły przykład. Przywrócenie niesłusznie odebranego obywatelstwa kojarz > y > ci się z odpowiedzialnością zbiorową? W jaki sposób? > trochę wyobraźni. przecież odpowiedzialność zbiorowa polega na odpowiadaniu za nie swoje winy. > Ale jaki ten bełkot ma związek z tematem? naprawdę nic nie szkodzi orientować się w drzewku postów :) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: a ja jestem przeciw :) 28.02.08, 13:47 tow.stalin napisała: > > To bardzo zły przykład. Przywrócenie niesłusznie odebranego > obywatelstwa kojarz > > y > > ci się z odpowiedzialnością zbiorową? W jaki sposób? > trochę wyobraźni. przecież odpowiedzialność zbiorowa polega na > odpowiadaniu za nie swoje winy. A na czym owo ODPOWIADANIE miałoby polegać? Przywrócenie niesłusznie odebranego obywatelstwa narusza ci coś, że czujesz się jakby ktoś narzucał ci jakąś odpowiedzialność? Odpowiedz Link Zgłoś
zoonoza Re: a ja jestem przeciw :) 29.02.08, 23:20 Było wielu uczciwych autorów żydowskich, którzy wychwalali rolę Polski jako kraju, który był przez stulecia symbolem wyjątkowej tolerancji i schronienia dla Żydów. Słynny żydowski myśliciel, rabin krakowski Mojżesz Isserless pisał w XVI wieku: "Jeśliby Bóg nie dał nam tego kraju (tj. Polski) na schronienie, los Izraela byłby nie do zniesienia". Współczesny historyk żydowski Barrett Litvinoff ocenił w monumentalnej pracy: The Burning Bush (Londyn 1988), że "przypuszczalnie Polska ocaliła Żydów od całkowitego wyniszczenia". W prezentowanym przez Grossa obrazie stosunków między Polakami a Żydami nie znajdziemy jednak nigdzie stwierdzenia na temat wyjątkowego znaczenia Polski jako schronienia dla Żydów, wręcz przeciwnie. Z książki Sąsiedzi (wyd. 2000 r., s. 83) dowiadujemy się np., jakoby w Polsce "od czasów Chmielnickiego - które w żydowskiej zmitologizowanej pamięci zakodowane są słowem Khurban, katastrofa, jako wzbudzający trwogę pierwowzór Shoah - gotowość do zniszczenia tego, co obce, a w pierwszej kolejności Żydów, nie tylko przetrwała na polskiej wsi, ale coraz to była manifestowana w paroksyzmach gwałtu". Chmielnicki dokonywał rzeczywiście rzezi Żydów, ale jako przywódca powstania Kozaków i ukraińskiego chłopstwa, wyrzynając wraz z Żydami polską szlachtę. Pisać o jego rzeziach w kontekście polskiego chłopstwa i snuć uogólnienia na temat powtarzających się odtąd wciąż na polskiej ziemi "paroksyzmach gwałtu" może tylko zupełny nieuk i ignorant (a tak nie jest w przypadku Grossa) lub świadomy cyniczny szalbierz. Heinrich Graetz ,ur. jako Tzvi Hirsh Graetz to uczony pochodzenia żydowskiego, profesor, autor pierwszej syntetycznej historii Żydów od czasów biblijnych do czasów mu współczesnych. Dzieło to w jedenastu tomach ukazało się w latach 1853-1876. Napisał on tak: Żydom służy zwyczaj jak sam to sformułował "przekręcania faktów, chytrego mamienia ludzi" oraz "szukania przyjemności i poczucia wyższości z udanych oszustw". Pisał m.in.: "Rzetelność i prawość nie wiedzieć gdzie się u wielu podziały (...) Tłum przyswoił sobie tę krętą dialektykę szkół talmudycznych i posługiwał się nią do wyprowadzenia w pole mniej sprytnych osobników. Co prawda, trudno było zażyć z mańki kutych na cztery nogi współwyznawców, ale świat nieżydowski, z którym obcowali, poczuł ku swojej szkodzie tę przewagę pomysłowego ducha Żydów polskich" (na podst. tłum.pol. z 1929). No i teraz ten motloch z Izraela znów pcha sie do naszego kraju aby nam zasmradzać nasze powietrze. Maja swoją Ziemię Obiecaną Izrael więc niech tam sobie siedzą. Tutaj nie mają czego szukać. To jest nasz kraj. Dosyć mamy własnych Zydów, którzy pchają sie do władzy i pieniędzy i skubią nas jak mogą. I jeszcze pyskują na nas. Won stąd jak się nie podoba. Tolerancja już się skończyła. Wszystkiego nie będziemy tolerować. Nie pozwolimy się obrażać we własnym kraju. Bardzo pomógł nam zrozumieć wiele rzeczy i otworzył nam oczy ten socjologiczny wampir Gro$$. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Czytanki z Nowaka. 01.03.08, 01:07 To ma byc rzekome drugie klamstwo Jana Grossa z wypracowania Jerzego Nowaka - "Sto klamstw...". Nie zanudzaj! Sam przeczytaj "Sasiadow", "Strach", a potem wymysl cos oryginalnego i napisz od siebie miast powtarzac bezmyslnie, jak to ciele, po innych nieukach. Ma Gross piszac o mordach kieleckich powtarzac jak sie Zydom w Polsce zylo w XVI wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Stalin, powtarzasz za Moczarem 28.02.08, 20:02 słowo w słowo. Godnaś swego niku. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: a ja jestem przeciw :) 29.02.08, 12:59 cos Ci sie pokickalo, bo "oni" nie zabiegaja. list napisali obywatele polscy. wlascicielami miasta Bedzin Zydzi nie stali sie dzieki pogromom i antysemityzmowi, czy ich brakowi, tylko dzieki pracy calych pokolen i ciaglego ksztalcenia sie. to co piszesz o biednych ludziach, nie mogacych remontowac kamienic, "bo przyjda Zydzi i zabiora" jest jakas bajeczka. Niemcy nikomu na Dolnym Slasku niczego jakos nie zabrali mimo bezustannego szerzenia strachu przed tym, a gospodarstwa wygladaja jak w calej reszcie tego kraju, moze poza Wielkopolska i Slaskiem: jeden syf,krowy po brzuch w lajnie, walace sie domy, ploty i psy biegajace na metrowych lancuchach. Wiec oszczedz Zydom, ktorych na dodatek juz w Polsce nie ma odpowiedzialnosci za stan domow w bylych sztetlach. Strach ma inne podloze: miliony Polakow skorzystalo mimochodem na Zagladzie i nawet teraz niektorym trudno z tego powodu spac i snia im sie mary. Odpowiedz Link Zgłoś
szcz9 Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 07:53 Trzeba usunąć pozostałości tej haniebnej sytuacji, gdy komunistyczne władze decydowały kto nie ma prawa być Polakiem. To wstyd dla nas, że wciąż nie załatwiono tej sprawy. Przecież w MSW na pewno są listy osób, których wówczas pozbawiono obywatelstwa. Jednym aktem prawnym można je przywrócić i zmazać hańbę, która ciąży na naszej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Czas 28.02.08, 08:10 szcz9 napisał: > Trzeba usunąć pozostałości tej haniebnej sytuacji, zbrodnie stalinowskie musza zostać ukarane Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Lepiej nie 28.02.08, 08:12 Potem moze się okazać ,że żywotne interesy Polskie leżą w Zatoce Perskiej :) Przykład patrz --> USA Odpowiedz Link Zgłoś
michnik-ozjasz Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 08:25 żydzi jak zwykle chcą być ponad prawem, bo im sie "nalezy" Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 08:48 szcz9 napisał: > Trzeba usunąć pozostałości tej haniebnej sytuacji, gdy komunistyczne > władze decydowały kto nie ma prawa być Polakiem. To wstyd dla nas, > że wciąż nie załatwiono tej sprawy. Przecież w MSW na pewno są listy > osób, których wówczas pozbawiono obywatelstwa. Jednym aktem prawnym > można je przywrócić i zmazać hańbę, która ciąży na naszej historii. Popieram: zrobimy to nastepnego dnia po tym,jak Polakom bedzie wolno decydowac o losie tego kraju. Zgoda? No,to fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
the_kat Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:22 mam nadzieje ze wszystkie te dokumenty spalili w "psach". już żydzi chcą pozbawić ojczyzny Palestyńczyków, a teraz po kosovie, heja! może sie uda i wykupimy pól polski, ale już jako Polacy i zrobimy sobie państwo, drugie. Żydzi w europie to gorzej niż muzułmanie! Odpowiedz Link Zgłoś
rek888 Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:28 Żydzi w europie to gorzej niż muzułmanie! He he he .myslalem ,ze Polacy....bo Zydzi w Europie to raczej elita Odpowiedz Link Zgłoś
the_kat Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:30 elita? nie chodzi mi o statut tylko o zagrożenie, myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:31 the_kat napisał: > elita? > nie chodzi mi o statut tylko o zagrożenie, myśl. Zagraża ci coś? No myśl to na pewno nie jest. Może coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
the_kat Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:35 ty żyjesz w raju z pewnością, ale ci nie zazdroszczę Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:29 the_kat napisał: > mam nadzieje ze wszystkie te dokumenty spalili w "psach". > już żydzi chcą pozbawić ojczyzny Palestyńczyków, a teraz po kosovie, heja! może > sie uda i wykupimy pól polski, ale już jako Polacy i zrobimy sobie państwo, dru > gie. > Żydzi w europie to gorzej niż muzułmanie! No no. Opisuj swoją chorobę śmiało. Ktoś kiedyś z tego skorzysta pisząc jakąś pracę. Może nawet zaprosi cię na badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
the_kat Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:31 ciebie nigdy nikt, nigdzie nie zaprosi, smutne Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Czas najwyższy! 28.02.08, 09:33 the_kat napisał: > ciebie nigdy nikt, nigdzie nie zaprosi, smutne O, to oprócz detektora żydowskich spisków masz jeszcze fuchę jasnowidza? Robi się coraz śmieszniej :D Odpowiedz Link Zgłoś
filip067 Tu można podpisać list ! 28.02.08, 07:58 Tu można podpisać ten list: fzp.jewish.org.pl/marzec_list.html Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Tu można podpisać list ! 28.02.08, 08:11 filip067 napisał: > Tu można podpisać ten list: > > fzp.jewish.org.pl/marzec_list.html wspolpracownicy Wolańskiej i Michnika pilnie poszukiwani Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 [...] 28.02.08, 08:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Zapraszamy! 28.02.08, 08:23 adomas napisał(a): > Zapraszamy kwiat polskiej inteligencji! A zwłaszcza te jej część, która do roku 1956 cięzko walczyła o sprawiedliwą polskę w szeregach UB i Informacji Wojskowej, by po październiku przepotwarzyć się w dziennikarzy, wydawców, redaktorów naczelnych itd. W końcu wraz z postempami socjalizmu zaostrza sie walka klasowa w związku z czym fachowcy ich klasy są nam po prostu niezbędni. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Im to nawet i odszkodowanie trzeba by dać! 28.02.08, 08:30 Dzielnie walczyli z zaplutymi karłami reakcji dla umocnienia władzy mas pracujących, a tu faraon Wiesław wygonił ich na katorgę na zgniły, imperialistyczny Zachód, miejsce szalejących kryzysów i wyzysku klasy robotniczej... grzes1966 napisał: > adomas napisał(a): > > > Zapraszamy kwiat polskiej inteligencji! > > A zwłaszcza te jej część, która do roku 1956 cięzko walczyła o > sprawiedliwą polskę w szeregach UB i Informacji Wojskowej, by po > październiku przepotwarzyć się w dziennikarzy, wydawców, redaktorów > naczelnych itd. W końcu wraz z postempami socjalizmu zaostrza sie > walka klasowa w związku z czym fachowcy ich klasy są nam po prostu > niezbędni. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Zapraszamy! 28.02.08, 09:11 Raczej kwiat rekinów żądnych kasy z różnego rodzaju odszkodowań. Odpowiedz Link Zgłoś
servicio Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 07:53 >Żydzi apelują do prezydenta Nie TYLKO Żydzi apelują! Gazeta Wyborcza, jak zwykle, podchodzi do faktów z nonszalancją. Oto sygnatariusze listu w tej sprawie: Agnieszka Arnold Zbigniew Bujak Izabella Cywińska Stefan Chwin Kinga Dunin prof. Andrzej Friszke prof. Małgorzata Fuszara prof. Mirosława Grabowska Agnieszka Holland Paweł Huelle prof. Andrzej Garlicki Jerzy Illg Maja Kleczewska prof. Tadeusz Kowalik Olga Krzyżanowska Sergiusz Kowalski Magdalena Łazarkiewicz Mikołaj Łoziński Marcel Łoziński prof. Mirosława Marody prof. Krzysztof Michalski prof. Michał Paweł Markowski prof. Stanisław Obirek Jerzy Pilch prof. Marek Safjan Mariusz Sieniewicz prof. Aleksander Smolar prof. Paweł Śpiewak prof. Magdalena Środa Andrzej Stasiuk Monika Szanjderman Jerzy Sosnowski Wisława Szymborska Olga Tokarczuk prof. Joanna Tokarska-Bakir Andrzej Wajda Adam Wiedemann Krystyna Zachwatowicz Feliks Falk Elżbieta Janicka Andrzej Bieńkowski Adam Pomorski Krystyna Łubieńska Małgorzata Dzieduszycka Mira Żelechower-Aleksiun Krystyna Kofta Monika Niemczyk Piotr Piotrowski Izabella Filipiak prof. Andrzej Wirth prof. Barbara Skarga prof. Magdalena Zaborowska Brian Porter-Szucs prof. Marcin Król prof. Janusz Tazbir prof. Adam Sikora prof. Leszek Kolankiewicz Alissa Valles Katarzyna Horna Maciej Chołodowski Krzysztof Krauze Joanna Kos-Krauze Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A Tusk będzie przeszkadzał 28.02.08, 08:26 Apel ważny i podpisany przez wazne osoby. Obawiam sie tylko ,że Tusk "na złość" Prezydentowi bedzie jak zwykle przeszkadzał i kombinował. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: A Tusk będzie przeszkadzał 28.02.08, 08:28 remik.bz napisał: > wazne osoby. przedsiebiorstwo zatrudnia klakierów ? po wiele mozna spytać, panie starszy ? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A mógłbyś jasniej ? 28.02.08, 08:50 preminger napisał: > remik.bz napisał: > > > wazne osoby. > > przedsiebiorstwo zatrudnia klakierów ? po wiele mozna spytać, panie starszy ? Mógłbys jasniej wyrazić swoja (niewątpliwie intertesującą) tezę ? (Pomimo znaku "?" ja to odbieram jako tezę a nie pytanie). Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:16 Przecież to lista zupełnie podobna w stylu i składzie do osławionych list poparcia ojdyra Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 12:44 jak to nie tylko ? przecież to sami Żydzi ... tako rzecze GW ... Odpowiedz Link Zgłoś
zoonoza Re: Żydzi apelują do prezydenta 29.02.08, 23:47 Przecież na tej liście są prawie sami żydzi. Poukrywani za polskimi nazwiskami. A my już coraz więcej na ich temat wiemy. Historyczny wampir Gross otworzył nam oczy. I dzięki mu za to. A tych żydowskich emigrantów nie chcemy więcej oglądać w naszej Ojczyźnie. Pewien Zyd nazwiskiem Jacek Kaczmarski tak o nich śpiewał: Opowieść pewnego emigranta - Nie bój się, nie zabraknie. To krajowa czysta. Ja, widzisz, przed wojną byłem komunista, Bo ja chciałem być kimś, bo ja byłem Żyd, A jak Żyd nie był kimś, to ten Żyd był nikt. Może stąd dla świata tyle z nas pożytku, Że bankierom i skrzypkom nie mówią - ty żydku! Ja bankierem nie byłem, ani wirtuozem, Wojnę w Rosji przeżyłem, oswoiłem się z mrozem I na własnych nogach przekroczyłem Bug Razem z Armią Czerwoną, jako Politruk. Ja byłem jak Mojżesz, niosłem Prawa Nowe, Na których się miało oprzeć Odbudowę. A potem mnie - lojalnego komunistę Przekwalifikowali na manikiurzystę. Ja kocham Mozarta, Bóg - to dla mnie Bach, A tam, gdzie pracowałem - tylko krew i strach. Spałem dobrze - przez ścianę słysząc ludzkie krzyki A usnąć nie mogłem przy dźwiękach muzyki. W następstwie Października tak zwanych "wydarzeń" Już nie byłem w Urzędzie, byłem dziennikarzem. Ja znałem języki, nie mnie uczyć jak Pisać wprost, to, co łatwiej można pisać wspak. Wtedy myśl się zrodziła - niechcący być może, Żem się z krajem tym związał - jak mogłem najgorzej. Za tę hańbę zasługi - Warszawa czy Kraków - Gomułka nam powiedział - Polska dla Polaków. Już nie dla przybłędów Pospolita Rzecz - Wiesław, jak Faraon, popędził nas precz. I szli profesorowie, uczeni, pisarze, Pracownicy Urzędu, szli i dziennikarze. W Tel-Awiwie właśnie, zza rogu, z rozpędu Wpadłem na byłego kolegę z Urzędu, I pod Ścianę Płaczu iść mi było wstyd - Czy ja komunista, czy Polak, czy Żyd? Nie umiałem jak on, chwały czerpać teraz, Z tego, że się z bankruta robi bohatera. Wyjechałem. Przeniosłem się tutaj, do Stanów. Mówią - czym jest komunizm - ucz Amerykanów. Powiedz im co wiesz, co na sumieniu masz, A odkupisz grzechy i odzyskasz twarz. A ja przecież nie umiem nawet ująć w słowa Jak wygląda to, com - niszcząc - budował. I tak sam sobie zgotowałem zgubę: Meloman - nie skrzypek, nie bankier - a ubek, Oficer polityczny - nie russkij gieroj. Ani Syjonista, ani też i goj! Jak ja powiem Jehowie - Za mną, Jahwe stań Z tą Polską związanym pępowiną hańb! Jak ja powiem Jehowie - Za mną, Jahwe stań Z tą Polską związanym pępowiną hańb! Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: bzdura.. paszport UE 28.02.08, 12:13 I co w tym zlego? Jako polscy obywatele powinni miec prawo do paszportu UE. Dokladnie tak samo jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 07:52 Też jestem ciekaw tego , jak zachowa się Prezydent . Tym , którzy znają historię współczesną - nie musi się tłumaczyć że należy się przywrócenie obywatelstwa tym , którzy musieli opuścić Polskę w 1968r. Żadna łaska - Polak , jest Polakiem . Pamiętam ten marzec , wiem co się działo i współczułem znajomym ze szkoły , Ich Rodzicom i zupełnie obcym Ludziom - którzy nagle porzucali wszystko i wyjeżdżali . Dramat . Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:08 nie-naiwniak napisał: > Polak , jest Polakiem . A Zyd, Zydem! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:55 zdr1 napisała: > nie-naiwniak napisał: > > > Polak , jest Polakiem . > > A Zyd, Zydem! widzę że nie rozumiesz czegoś . Można być Polakiem i Żydem . Nie pouczam - informuję . Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:03 nie-naiwniak napisał: > Można być Polakiem i Żydem . czy mozna prosić o więcej szczegółów ? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:14 preminger napisał: > nie-naiwniak napisał: > > > Można być Polakiem i Żydem . > > czy mozna prosić o więcej szczegółów ? nie musisz prosić - trochę historii , trochę prawa , a najlepiej zapytać Żydów . Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:18 cos dla ciebie: Julian Tuwim, Polak czy Zyd? napisz na podstawie wlasnych przemyslen (tylko mi tu nie wklejaj Psycholkiewicza, Nowaka i innych kretynow, napisz od siebie). Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:19 Bez wątpienia Żyd. Każdy Żyd ci to powie i Polak z resztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Żydzi apelują do prezydenta 29.02.08, 13:18 cloclo80 napisał: > Bez wątpienia Żyd. Każdy Żyd ci to powie i Polak z resztą też. jak widac mozna byc Polakiem i Idiota (nawet przez duze "I") Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:07 nie-naiwniak napisał: > widzę że nie rozumiesz czegoś . Można być Polakiem i Żydem . > Nie pouczam - informuję . Tak, wiem, mozna tez byc Szwedem i Zydem, Dunczykiem i Zydem czy Anglikiem i Zydem. Pierwsza czesc moze sie zmieniac, druga pozostaje stala. Odpowiedz Link Zgłoś
michnik-ozjasz Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:22 tak jak Olisadebe tez może być Nigeryjczykiem i Polakiem. Tylko, że on ma zasługi wobec polski - a żydzi chcą sie wzbogacic i złupic nasz kraj Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Żydzi apelują do prezydenta 29.02.08, 13:21 michnik-ozjasz napisała: > tak jak Olisadebe tez może być Nigeryjczykiem i Polakiem. Tylko, że > on ma zasługi wobec polski - a żydzi chcą sie wzbogacic i złupic > nasz kraj jak sie ich mordowalo przy pierwszej nadarzajacej sie okazji i mimochodem skorzystalo na ich zagladzie, nie dziwne, ze strach oblatuje, nie? zapytaj babci, zapytaj dziadka co robili, znajomych, a potem napisz czy maja powody do niespokojnego snu Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 12:59 hłe hłe "wszystko porzucali" tylko forsę brali ... a potem do tego strasznego kapitalizmu z wspaniałego ustroju socjalist. gdzie nawet papier do dupy był luskusem Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty Łapy precz od Polski !!! 28.02.08, 07:55 Żydzi - dość już wyrządziliście cierpień temu krajowi i temu narodowi - odczepcie się raz na zawsze od NASZEJ, POLSKIEJ ZIEMI !!! Przez was cierpieliśmy podczas II Wojny Światowej i cierpimy dzisiaj !!! Łapy precz wstrętni syjoniści !!! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Łapy precz od Polski !!! 28.02.08, 08:02 szymiasty napisał: > Żydzi - dość już wyrządziliście cierpień temu krajowi i temu > narodowi - odczepcie się raz na zawsze od NASZEJ, POLSKIEJ ZIEMI !!! Nie. Musimy ci zabrać ostatnią koszulę. > Przez was cierpieliśmy podczas II Wojny Światowej i cierpimy > dzisiaj !!! Łapy precz wstrętni syjoniści !!! G*wno! Wracamy i oskubiemy cię do ostatniej kosteczki. Już jutro ktoś od nas do ciebie zadzwoni. Ale możesz schronić się do azylu. Na przykład na Sobieskiego w Warszawie :) Pytaj o najbliższy szpital psychiatryczny. One się tak nazywają dla niepoznaki a dla takich prześladowanych jak ty są miejscami gdzie ich umęczona dusza może znaleźć ukojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoonoza Re: Łapy precz od Polski !!! 29.02.08, 23:52 Wyjedź ty wreszcie z naszego kraju unhappy jak ci tutaj u nas tak źle. Masz swój kraj na Bliskim Wschodzie. Wypieprzaj tam. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Łapy precz od Polski !!! 01.03.08, 00:45 No wlasnie, zoonoza: lapska precz od Polski. To nie jest twoja wlasnosc wiec nikogo stad nie wyganiaj. Nie Polska nalezy do ciebie, co najwyzej ty nalezysz do Polski... jesli na to zasluzysz. zoonoza napisał: > Wyjedź ty wreszcie z naszego kraju.. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Łapy precz od Polski !!! 01.03.08, 09:47 strzelec51 napisał: > No wlasnie, zoonoza: lapska precz od Polski. To nie jest twoja wlasnosc wiec ni > kogo stad nie wyganiaj. Nie Polska nalezy do ciebie, co najwyzej ty nalezysz do > Polski... jesli na to zasluzysz. Widzisz - traktujesz go jak normalnego partnera w dyskusji a on jest chory. On tego nie zrozumie :) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Łapy precz od Polski !!! 01.03.08, 09:46 zoonoza napisał: > Wyjedź ty wreszcie z naszego kraju unhappy jak ci tutaj u nas tak > źle. Nie - mi tu bardzo dobrze. Ludzie twojego pokroju czynią moją obecność tutaj wyjątkowo opłacalną. > Masz swój kraj na Bliskim Wschodzie. Moja ojczyzna jest tam gdzie kasa. Nie wiedziałeś??? > Wypieprzaj tam. Dopiero jak was oskubiemy tutaj :D Odpowiedz Link Zgłoś
filip067 Re: Łapy precz od Polski !!! 28.02.08, 08:02 szymiasty napisał: > Przez was cierpieliśmy podczas II Wojny Światowej i cierpimy > dzisiaj !!! Łapy precz wstrętni syjoniści !!! Oryginalny cytat z 1968 roku z zebrania partyjnego czy instrukcja ORMO?:) Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Łapy precz od Polski !!! 28.02.08, 08:28 szymiasty, cokolwiek to było, nie bierz więcej tego świństwa bo ci nie służy. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Re: Łapy precz od Polski !!! 28.02.08, 08:58 szymiasty napisał: > Żydzi - dość już wyrządziliście cierpień temu krajowi i temu > narodowi - odczepcie się raz na zawsze od NASZEJ, POLSKIEJ ZIEMI !!! > Przez was cierpieliśmy podczas II Wojny Światowej i cierpimy > dzisiaj !!! Łapy precz wstrętni syjoniści !!! pomyliłeś właściwą dla tamtych czasów treść . oryginał brzmiał " Żydzi do Syjamu " . Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Łapy precz od Polski !!! 29.02.08, 13:30 szymiasty napisał: > Żydzi - dość już wyrządziliście cierpień temu krajowi i temu > narodowi - odczepcie się raz na zawsze od NASZEJ, POLSKIEJ ZIEMI !!! > Przez was cierpieliśmy podczas II Wojny Światowej i cierpimy > dzisiaj !!! Łapy precz wstrętni syjoniści !!! Polacy - nie trzeba bylo nas mordowac, przy pierwszej nadarzajacej sie okazji, zabierac nam domostwa i inwentarz, przygladac sie bezczynnie naszej zagladzie i denuncjowac (bo czymze jest 5tys sprawiedliwych, wobec dziesiatkow tysiecy bioracych aktywny i bierny udzial chocby w Kielcach). Ziemia nalezy tez do nas bo ja kupilismy od Was za uczciwie zarobione pieniadze i zylismy na niej przez 1000lat, a potem wszystko nam odebrano, ze zlotymi zebami wlacznie. Najpierw Niemcy, potem Wy - nasi mlodsi bracia. Nie chcemy od Was niczego, ale bedziemy tak dlugo straszyli Was i Wasze dzieci po nocach, poki nie rozliczycie sie ze swoich zbrodni sami przed soba. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 I jak tu nie byc... "antypolonista"? 29.02.08, 22:29 szymiasty napisał: > Żydzi - dość już wyrządziliście cierpień temu krajowi i temu > narodowi(...) Przez was cierpieliśmy podczas II Wojny Światowej... > Łapy precz wstrętni syjoniści !!! To niby Zydzi gnebili Polakow w czasie II Wojny, to moze nie Niemcy najechaly na Polske tylko wlasnie ci wredni Zydzi. Zydem pewnie jeszcze byl sam Hitler, w jego armii az sie roilo od zydow... Takie scierwo wypisuje tego rodzaju plugastwa... a potem inni sie dziwia jak taki Jan Gross smie krytykowac Polakow? Ot kto nam wyrabia na swiecie opinie idiotow i antysemitow! Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia1 Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:02 Jak się zrzekną obecnego to jak najbardziej. Jestem przeciwna posiadaniu poza polskim innego obywatelstwa przez kogokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
babazygmunta Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:21 Niemal cała Polonia w Ameryce ma podwójne obywatelstwo. Chciałabyś ich tego pozbawić??? Pamiętaj, że nikt z Polski Polaków do Ameryki nie wyrzucał! Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia1 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:03 Oczywiście,że chciałabym ich pozbawić jednego obywatelstwa.Muszą się zdecydować,które chcą zostawić.Nie może być tak,ze w zależności od korzyści wyciągaja polski albo amerykański paszport.Taka dwulicowość jest nieetyczna i uważam,że takich Polaków nie potrzebujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:21 Oczywiście. Przynajmniej nie trzeba będzie się o nich starać i ciągle upraszać się, bezskutecznie na ogół, żeby coś dla kraju zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Nie wolno im przyznawac obywatelstwa! 28.02.08, 08:07 Nie wolno im przyznawac obywatelstwa, przeciez tutaj mamy tak wielki antysemityzm, nie mozna ich na niego narazac! Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Nie wolno im przyznawac obywatelstwa! 28.02.08, 08:55 zdr1 napisała: > Nie wolno im przyznawac obywatelstwa, przeciez tutaj mamy tak wielki > antysemityzm, nie mozna ich na niego narazac! Przyznawac - czemu nie? ale za zdrade kraju wieszac. Wiadomo,ze oni sie tego nie domagaja z milosci do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Nie wolno im przyznawac obywatelstwa! 28.02.08, 09:00 blue911 napisał: > > Przyznawac - czemu nie? ale za zdrade kraju wieszac. Wiadomo,ze oni > sie tego nie domagaja z milosci do Polski. A przypuszczam,ze nie trzeba bedzie z tym dlugo czekac: ci ludzie nie przywiazuja sie do zadnego kraju ,ktory ich przyjmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:08 Jest mi to w sumie obojętne, poza jednym pytaniem o co im chodzi, jaki mają w tym interes bowiem wiadomo,,że żaden żyd bezinteresownie nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:13 ja.ja222 napisał: > poza jednym pytaniem o co im chodzi, aj waj - aj waj - wszystkie polaky to rabuśniky, oddajcie nam nasze majatki, aj waj, giwałt-giwałt ! Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:20 preminger napisał: > ja.ja222 napisał: > > > poza jednym pytaniem o co im chodzi, > > > aj waj - aj waj - wszystkie polaky to rabuśniky, oddajcie nam nasze majatki, aj > waj, giwałt-giwałt ! Jesteś antysemitą a do tego nie masz pojęcia o historii Polski. Zal mi ciebie, bo jesteś chory z nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:22 nutka57 napisała: > Jesteś antysemitą Ja alez skad, tylko zydy mnie nie lubia :) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Tak właśnie zostaje się u nasz antysemitą :-).... 28.02.08, 08:36 preminger napisał: > > ... zydy mnie nie lubia :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:31 ja.ja222 napisał: > Jest mi to w sumie obojętne, poza jednym pytaniem o co im chodzi, > jaki mają w tym interes bowiem wiadomo,,że żaden żyd bezinteresownie nic nie robi. jak to żaden, Trocki bezinteresownie zrobił całą rewolucję październikową. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 12:29 A Polak Dzierzynski bezinteresownie zakladal czeke... Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 I Żyd Michnik napada na KK 28.02.08, 08:10 Michnik po prostu boi się powrotu swych pobratymców, bo te komunistyczne łajzy michnikoidalne wiele zrobiły złego przeciw innym Żydom. Boją się, że ktoś może sobie przypomnieć o kłamstwach Marka Edelmana dotyczących powstania w Getcie, o zawłaszczeniu chwały poległych z Żydowskiego Związku Wojskowego. www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4966778.html Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: I Żyd Michnik napada na KK 28.02.08, 08:12 nowytor.nowytor8 napisał: [ciach głupoty] A ty łajzo idiotoidalna jak się z tym czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro To była walka frakcyjna w partii komunistycznej 28.02.08, 08:15 A co, może nie? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A skąd! Uczeni z GW dowiedli, że to była walka o 28.02.08, 08:40 wolność i demokrację! tajemniczy_don_pedro napisał: > A co, może nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: To była walka frakcyjna w partii komunistyczn 28.02.08, 08:45 Nie nalezy przenosic partyjnej dintojry na cale spoleczenstwo. Wiekszosc Zydów jednak nie wyjechala i pozostala w kraju. A rózne byly powody wyjazdów - jedni ze strachu, inni wykorzystali okazje by sie wyrwac z kolchozu, który sami budowali dla Polaków, a inni ulegali propagandzie syjonistycznej i chcieli budowac Izrael. Sadze, ze generalne przywracanie obywatelstwa, np tym, co demonstracyjnie odsylali do kraju paszport czy legitymacje partyjna, powodowaloby jeszcze wieksze konflikty i nakrecalo antysemickie nastroje. Równiez antypolskie, bo wielu Zydów na emigracji szczerze nienawidzi kraju pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda mysla, ze prezio kalkstein nie zrobi krzywdy swoim 28.02.08, 08:21 i przywroci im polskie obywatelstwo!!! ha, ha, ha - ot zagwozdka dla prezia - wcale sie nie dziwie, ze nie odpowiada od pol roku i wiekszosc czasu spedza na kiblu. Odpowiedz Link Zgłoś
rek888 Re: mysla, ze prezio kalkstein nie zrobi krzywdy 28.02.08, 08:47 szymiasty 28.02.08, 07:55 Odpowiedz Żydzi - dość już wyrządziliście cierpień temu krajowi i temu narodowi - odczepcie się raz na zawsze od NASZEJ, POLSKIEJ ZIEMI !!! Przez was cierpieliśmy podczas II Wojny Światowej i cierpimy dzisiaj !!! Łapy precz wstrętni syjoniści !!! Spokojnie,to nie my chcemy obywatelstwa ! Na cholere komu to potrzebne.Wiekszosc z nas ma od dawna obywatelstwa krajow o wiekszej swiatowej renomie.A tych kilkunastu ,ktorzy maja jakies prywatne cele ,do ktorych potrzebne im obywatelstwo PL,niech mowia za siebie. Mozecie nas z pokolenia 68 i nasze dzieci w d...e pocalowac .I zgadzam sie z wami antysemitami :Prawdziwa Polska to Polska bez Zydow Zycze wam i Polsce wszystkiego najlepszego.Skladam symbolicznie kwiaty na grobie tow.Gomulki w podziece za mozliwosc wyjazdu z burdelu zwanego Polska.Do smierci mu tego nie zapomnimy.Pozdrawiam was ksenofoby i antysemici.Wdzieczny za umozliwienia godnego czlowieka zycia Jasio,niegdys Szczecin obecnie Skandynawia Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: mysla, 28.02.08, 08:50 rek888 napisał: > Do smierci mu tego nie zapomnimy. wiemy, wiemy, przeciez wasza religia tak naucza :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Joj, nie może być! Przecież jak się czyta GW, to 28.02.08, 09:01 jasno z niej wynika, że wygonienie Was z peerelowskiego raju Tow. Wiesława na Zachód to zbrodnia gorsza od wysłania na Sybir! Odpowiedz Link Zgłoś
the_kat Re: mysla, ze prezio kalkstein nie zrobi krzywdy 28.02.08, 09:46 na wieki wieków..., mam nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: mysla, ze prezio kalkstein nie zrobi krzywdy 28.02.08, 17:09 Masz racje Rek. Zrobilem to samo , co Ty . I tez sie z tego ciesze. Polska to nadal kraj wscieklego antysemityzmu, z ktorym przez lata sie stykalem codziennie . Antysemityzm malych , zacieklych ludzikow. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:23 A czy wypędzeni,obrażeni, opluci i opluwani (vide - posty wyżej) w ogóle mają ochotę na jakiekolwiek gesty ze strony prezydenta?Tego prezydenta? Usłużnego wobec czołowego antysemity Rydzyka? Na miejscu wypędzonych mocno bym się zastanowiła... Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:25 nutka57 napisała: > Usłużnego wobec czołowego antysemity Rydzyka? co to jest ze niektórzy zydzi sa tacy antysemiccy vide Gross et consortes ? Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Chcececie giwreje kaczora na mine ..... 28.02.08, 08:29 A Michnik na Prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
khagan Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:33 Sytuacja Pana Prezydenta nie do pozazdroszczenia. Ciekawe, jakie będą reakcje Giertychów i Rydzyków, jeśli przyzna Żydom polskie obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują 28.02.08, 08:35 khagan napisał: > Sytuacja Pana Prezydenta nie do pozazdroszczenia. dlaczego, prezio i prokurator bardzo się ucieszy jak Michnika z Wolańska zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
oko_1 Jak zwykle chodzi o kase? 28.02.08, 08:38 Co takiego Żydzi zrobili że ich aż tak znienawidzono? Jak zwykle za niewinność? Znowu za niewinność? Tego oczywiście w naszym kraju nikt nie napisze bo zaraz zostanie opluty i wyzwany od antysemitów. Ludzie nie dajmy się zwariować. Mam dosyć tych ciagłych zachcianek żydowskich. Powinni uporządkować swoje stosunki z sąsiadami i udowodnić , że należą do ucywilizowanej części świata. Jak do tej pory buduja tylko wysokie mury graniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Jak zwykle chodzi o kase? 28.02.08, 08:53 oko_1 napisała: > Co takiego Żydzi zrobili że ich aż tak znienawidzono? Jak zwykle za niewinność? > Znowu za niewinność? Tego oczywiście w naszym kraju nikt nie napisze bo zaraz > zostanie opluty i wyzwany od antysemitów. Ludzie nie dajmy się zwariować. Mam d > osyć tych ciagłych zachcianek żydowskich. Dlaczego masz ich dość? Co ci przeszkadza, że osobom którym bezprawnie odebrano obywatelstwo zostanie one zwrócone. To nie jest 65 miliardów które się ulęgły we łbach idiotów pokroju Rydzyka-Goldfingera czy Nowaka-Dzyndzelbauma. > Powinni uporządkować swoje stosunki z > sąsiadami i udowodnić , że należą do ucywilizowanej części świata. A ty udowodnij, że nie jesteś debilem. > Jak do tej > pory buduja tylko wysokie mury graniczne. Oni? Zastanów się nad murem w swojej głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
oko_1 Zapomniałeś mnie od antysemitów wyzwać. 28.02.08, 09:12 Ot i przynajmniej potwierdziłeś moje tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
surfer1 Re: Jak zwykle chodzi o kase? 28.02.08, 08:53 Pamiętam jak nasi starozakonni w kolejkach się ustawiali by otrzymać dokumenty wyjazdowe - oczywiście do Izraela. A potem w Wiedniu wszyscy pryskali na zachód, Niemcy, USA, Szwecja , byle nie do swoich w Israelu. Odpowiedz Link Zgłoś
the_kat Re: Jak zwykle chodzi o kase? 28.02.08, 09:50 oko_1 napisała: > Co takiego Żydzi zrobili że ich aż tak znienawidzono? Jak zwykle za niewinność? > Znowu za niewinność? Tego oczywiście w naszym kraju nikt nie napisze bo zaraz > zostanie opluty i wyzwany od antysemitów. Ludzie nie dajmy się zwariować. Mam d > osyć tych ciagłych zachcianek żydowskich. Powinni uporządkować swoje stosunki z > sąsiadami i udowodnić , że należą do ucywilizowanej części świata. Jak do tej > pory buduja tylko wysokie mury graniczne. ... które nazywają murami płaczu, by mogli sie tam wypłakać jak im to jest nie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kichnij Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:42 Syjoniści wracają z Syjamu choć Gross skutecznie utrzymuje ich z dala od Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
scooby13 Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:52 ABSURD! Co ma wyznanie do obywatelstwa? Analogicznie do decyzji z 1968 prawoslawni, a szczegolnie katolicy bo byli najwiekszym zagorzeniem systemu, tez powinni byc pozbawiani obywatelstwa. Dzielenie spoleczenstwa wedlug wyznania, to krok wstecz. Wydaje mi sie jednak, ze tutaj chodzi o inna rozgrywke. Wszyscy "wygonieni" zamieszkajacy w ramach Unii, moga bez przeszkod osiedlac sie i pracowac w Polsce. Najprawdopodobniej po przywroceniu obywatelstwa odbeda sie procesy o odszkodowania z roznych tytulow, tak wiecej jest w tym ekonomi jak urazonego honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_andrzej_lepper Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:54 15 000 wyjechalo - niech maja obywatelstwo - tylko po co? zapewne tam, gdzie teraz zyja jest lepiej niz w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:00 dr_andrzej_lepper napisał: > 15 000 wyjechalo - niech maja obywatelstwo oj ty zydu tułaczu, biedny bezpaństwowcu :( Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:56 scooby13 napisał: > przywroceniu obywatelstwa odbeda sie procesy o odszkodowania z > roznych tytulow, tak wiecej jest w tym ekonomi jak urazonego honoru. np będa się mogli starać jako Zaburzanie o odszkodowania za majatki pozostawione na ukrainie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:23 > będa się mogli starać jako Zaburzanie o odszkodowania za majatki > pozostawione na ukrainie :)))) "ZabuRZanie" to od burzy czy burzanu? ty sie baranie po polsku naucz pisac, a potem wystepuj na forum jako "glos ludu". teraz zamknij paszcze i do lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 08:57 scooby13 napisał: > Najprawdopodobniej po > przywroceniu obywatelstwa odbeda sie procesy o odszkodowania z > roznych tytulow, tak wiecej jest w tym ekonomi jak urazonego honoru. Z różnych tytułów? Co to znaczy? Można iść po odszkodowanie z "różnych tytułów"? Żydzi polują na odszkodowania. To masz w głowie tylko kto ci tam tego nakładł nie wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
scooby13 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:02 unhappy napisał: > > Z różnych tytułów? Co to znaczy? Można iść po odszkodowanie z "różnych tytułów" > ? > > Żydzi polują na odszkodowania. To masz w głowie tylko kto ci tam tego nakładł > nie wiem.... No wlasnie nie wiesz , bo czytasz bez zrozumienia, wiec wyjasnie np z tytulu utaty majatku, z tytulu utraty korzysci ekonomicznych itd itd. Sam zauwazyles, ze ludzie sa bardzo zachalnni jezeli chodzi o odszkodowania, bez wzgledu na wyznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:08 scooby13 napisał: > No wlasnie nie wiesz , bo czytasz bez zrozumienia, wiec wyjasnie np > z tytulu utaty majatku, Jeśli utracił majątek i sąd mu przyzna odszkodowanie to co w tym złego? > z tytulu utraty korzysci ekonomicznych itd Sam to wymyśliłeś? > itd. Sam zauwazyles, ze ludzie sa bardzo zachalnni jezeli chodzi o > odszkodowania, bez wzgledu na wyznanie. Normalne. Tylko co z tego ma wynikać? Odpowiedz Link Zgłoś
scooby13 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:23 unhappy napisał: > scooby13 napisał: > > > No wlasnie nie wiesz , bo czytasz bez zrozumienia, wiec wyjasnie np > > z tytulu utaty majatku, > > Jeśli utracił majątek i sąd mu przyzna odszkodowanie to co w tym złego? > > > z tytulu utraty korzysci ekonomicznych itd > > Sam to wymyśliłeś? > > > itd. Sam zauwazyles, ze ludzie sa bardzo zachalnni jezeli chodzi o > > odszkodowania, bez wzgledu na wyznanie. > > Normalne. Tylko co z tego ma wynikać? Jestes szowinista i naucz sie czytac ze zrozumieniem. No more comments Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:25 unhappy napisał: > Normalne. Tylko co z tego ma wynikać? musza się wiecej modlić :) Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 fałszem podszyty spiew Gołdy Stencer.... 28.02.08, 08:56 1. jakim cudem prezydent ma teraz na sile uszczeliwiac osobnikow, ktorzy obywatelstwa zrzekli sie? BTW, wtedy wyjazd na Zachod to byl przywilej - nie kara..... 2. zalosna propagande szerzy niejaki Krol - twierdzac iz "Marzec był najbardziej ohydnym zagraniem komunistów po 1956 roku" .... smiem twierdzic iz stan wojenny wprowadzony przez Jaruzelskiego w 1981 roku byl po wielokroc bardziej ohydnym zagraniem komunistow. W konsekwencji tych wydarzen wyjechaly z Polski miliony osob pozbawionych nadziei. 3. I na koniec - co ze zbrodniarzami, ktorych nie malo wtedy wyjechalo z Polski? Stefan Michnik, Morel, Wolinska i inni? Oni tez zostali skrzywdzeni? Ten apel Gołdy to kompletny BEŁKOT. Btw, co to za blazen ten Spiewak? Podspiewuje w chorze razem z Gołda? Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: fałszem podszyty spiew Gołdy Stencer.... 28.02.08, 08:57 koneser10 napisała: dlaczego, przciez mozna w Polsce zanucić "bo to co nas podnieca to sie nazywa kasa " ... en ten > Spiewak? Podspiewuje w chorze razem z Gołda? Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: fałszem podszyty spiew Gołdy Stencer.... 28.02.08, 09:31 Przez marne szansonistki pokroju p. Tencer petryfikuje się w Polsce archaiczne postrzeganie judaizmu. Muzyka w Izraelu nie ma nic wspólnego z żałościwymi kantyczkami w wymarłym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:04 Rzeczywiscie, to wstyd, ze dotad tego nie zrobiono i nie zmazano skutkow tej hanby, ktora zgotowali Polakom komunisci w 1968. Miejmy nadzieje ze Kaczynski wykorzysta szanse na przyzwoite zachowanie sie i przyzna im ponownie polskie obywatelstwo w czasie obchodow rocznicowych. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:08 mondokane napisał: > Miejmy nadzieje ze Kaczynski wykorzysta szanse na przyzwoite zachowanie sie zgrabne obraczki dla Wolińskiej zaczynaja juz powoli rdzewieć Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:51 Wymień wszystkich Żydów, którzy przyczynili się do rozwoju Polski, wszystkich, którzy byli polskimi patriotami, wszystkich z których Polska może być dumna i tych którzy są po przeciwnej stronie tych cech. Zestaw Porządnych Żydów, którzy wyjechali i tych, których wyjazd był dla Polski ulgą. Wyjechało 15.000, a ty jak zaklęty w różańcu powtarzasz "Wolińska". Boisz się, że wróci? Niech wróci! Gwoli braku ekstradycji jej dobrowolny powrót byłby bardzo wskazany! Ty mówisz Wolińska, ja mówię państwo Pol - on nauczyciel polskiego, ona matematyki w namysłowskim liceum. Ludzie, których dzieci uwielbiały, którzy na tle całej kadry pedagogicznej wyróżniali się wiedzą, inteligencją, pozytywnym i skutecznym podejściem do uczniów. Wyjechali, bo byli Żydami. W ich zastępstwie pojawiły się drące ryje babska, które zresztą szybko znalazły wspólny język z resztą personelu. Ty mówisz Wolińska, ja państwo Polowie. Ty mówisz Wolska, ja Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:04 Rzeczywiscie, to wstyd, ze dotad tego nie zrobiono i nie zmazano skutkow tej hanby, ktora zgotowali Polakom komunisci w 1968. Miejmy nadzieje ze Kaczynski wykorzysta szanse na przyzwoite zachowanie sie i przyzna im ponownie polskie obywatelstwo w czasie obchodow rocznicowych. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:10 mondokane napisał: > Rzeczywiscie, to wstyd, ze dotad tego nie zrobiono i nie zmazano skutkow tej > hanby, ktora zgotowali Polakom komunisci mamy demokrację mozna pisać juz po nazwiskch Polan-Haraschin, Michnik, Humer, Wolińska ... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:11 preminger napisał: > mamy demokrację mozna pisać juz po nazwiskch Polan-Haraschin, Michnik, Humer, > Wolińska ... Rydzyk - Goldfinger, Nowak - Dzyndzelbaum I tak dalej... sami Żydzi... Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:16 unhappy napisał: > I tak dalej... sami Żydzi... zyd zyda zydem poganie, dlaczego oni się tak nienawidza przeciez to jeden naród ? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:17 preminger napisał: > unhappy napisał: > > > I tak dalej... sami Żydzi... > > zyd zyda zydem poganie, dlaczego oni się tak nienawidza przeciez to jeden naród > ? No jesteś tego doskonałym przykładem. Dobry temat dla socjologa. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:22 unhappy napisał: > Dobry temat dla socjologa. ale prosze mnie nie oddawać do prof. Baumana, chcialbym jeszcze trochę pozyć Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:29 preminger napisał: > unhappy napisał: > > > Dobry temat dla socjologa. > ale prosze mnie nie oddawać do prof. Baumana, chcialbym jeszcze trochę pozyć Zastanowimy się. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:38 unhappy napisał: > Zastanowimy się. MY sie tez zastanowimy. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:53 preminger napisał: > unhappy napisał: > > > Zastanowimy się. > > MY sie tez zastanowimy. Wy? To jest was tam więcej? Ho ho... ale za słaba siła kasy u was i choćby było was i 100 milionów to razem z Rydzykiem-Goldfingerem i Nowakiem-Dzyndzelbaumem nie podskoczycie wysoko... Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 10:04 unhappy napisał: > > > Zastanowimy się. > > > > MY sie tez zastanowimy. > Wy? To jest was tam więcej? Ho ho... :D )))) Odpowiedz Link Zgłoś
rek888 Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:23 pomyliłeś właściwą dla tamtych czasów treść . oryginał brzmiał " Żydzi do Syjamu " . Ty tez nie bardzo pamietasz.Prwidlowo: Syjonisci do Syjamu Odpowiedz Link Zgłoś
b140 Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:07 Zbrodniarzom stalinowskim także ? A może najpierw wszystkim Polakom z zagranicy a zwłaszcza tym co Polski nigdy nie opuścili tylko Polska ich opuściła. Odpowiedz Link Zgłoś
kaa-ann-roo Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:10 Ostatnio zasłyszane: "Paaaniii...Pani nic nie wie...Pani jest za młoda. Narkotyki...żydosolidarność...hip hop. Pani musi czytać więcej polskich gazet!" Albo ja jestem za młoda, albo trzeba się martwić poziomem myślenia niektórych rodaków :). Wydaje mi się, że "Żydzi" (piszę cytując, bo nie można tej grupy tak generalizować jak to większość "mądrych i światłych" robi) mają conajmniej dwa państwa, w których bez problemu mogą mieszkać i w którym im się powodzi. Więc po co apelują o obywatelstwo polskie? Przypuszczalna odpowiedź: bo kochają swoją Ojczyznę. Trudne, co? Trzeba się nad tym głębiej zastanowić. Niestety nie wielu ludzi to robi, tylko chlapie jakimiś utartymi opiniami. Zero własnego myślenia i kreatywności u niektórych (szczególnie na tym forum). Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:14 kaa-ann-roo napisała: > Przypuszczalna odpowiedź: bo kochają swoją Ojczyznę. kazdy by kochał ojca, nawet wyrodnego i bijacego matke, z którego mozna jeszcze kase zadrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:15 kaa-ann-roo napisała: > Albo ja jestem za młoda, albo trzeba się martwić poziomem myślenia > niektórych rodaków :). Cóż - heglowskie ukąszenie świadomości ma wymiar uniwersalny a w grupie zakażonych rasizmem są też całkiem młodzi Polacy. To nie tylko moherowe babcie. > Wydaje mi się, że "Żydzi" (piszę cytując, bo nie można tej grupy tak > generalizować jak to większość "mądrych i światłych" robi) mają > conajmniej dwa państwa, w których bez problemu mogą mieszkać i w > którym im się powodzi. Więc po co apelują o obywatelstwo polskie? > Przypuszczalna odpowiedź: bo kochają swoją Ojczyznę. Nie, nie, nie. Chciałabyś jednym zdaniem obalić spiskowe teorie nie dające spać po nocach maniakom? Oni chcą tu wrócić po PIENIĄDZE. Chcą nas ograbić, zabrać nam nasze dobra. > Trudne, co? Trzeba się nad tym głębiej zastanowić. Niestety nie > wielu ludzi to robi, tylko chlapie jakimiś utartymi opiniami. Zero > własnego myślenia i kreatywności u niektórych (szczególnie na tym > forum). Wygoda. Polacy nie gęsi i swoją odmianę rasizmu też mają. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:20 unhappy napisał: > Cóż - heglowskie ukąszenie świadomości ma wymiar uniwersalny a w grupie towarzyszu nie ma to jak marksiwstowskie wychowanie na wydziale Baumna i Legowicza Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:28 preminger napisał: > towarzyszu nie ma to jak marksiwstowskie wychowanie na wydziale Baumna i Legowi > cza Specjalisto od marksistowskiego wychowania (no bo do zdalnej detekcji takowego trzeba być niewątpliwie specjalistą) - musisz jeszcze się szkolić. Możesz na radiowych kursach u ks. Goldfingera :D Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:42 unhappy napisał: > musisz jeszcze się szkolić. Możesz na radiowych kursach u ks. Goldfingera :D Ja mam dyplom z wykladów u profesora GroSSa :D )) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 09:53 preminger napisał: > Ja mam dyplom z wykladów u profesora GroSSa :D )) Gross nie ma naszej aprobaty. Psuje nam marketing. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 10:09 unhappy napisał: > > Gross nie ma naszej aprobaty. Psuje nam marketing. Naszej? To jest was tam więcej? Ho ho... ale za słaba siła kasy u was i choćby było was i 100 milionów to razem z Rydzykiem-Goldfingerem i Nowakiem-Dzyndzelbaumem nie podskoczycie wysoko... Odpowiedz Link Zgłoś
the_kat Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 10:03 >unhappy napisał: > Nie, nie, nie. Chciałabyś jednym zdaniem obalić spiskowe teorie nie dające spać > po nocach maniakom? Oni chcą tu wrócić po PIENIĄDZE. Chcą nas ograbić, zabrać > nam nasze dobra. jakie nasze??? chyba nie myślisz ze my mamy coś z tobą wspólnego. u really unhappy, good. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Żydzi apelują do prezydenta 28.02.08, 10:21 the_kat napisał: > u really unhappy, good. O, i kolejna fucha - psycholog od nicków. Marnujesz się kolego :D Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja10 dowody wskazują raczej na to że marzec 68 28.02.08, 09:12 to były wewnętrzne walki o złób żydowskich komunistów i ich dzieci. Nie oskarżajcie Polaków o własną podłość. GroSS jak wiemy wywołał prawie pogrom.;D Odpowiedz Link Zgłoś