jankowski1960 16.03.08, 19:02 to straszne, a ilu Irakijczykow zabili w tym czasie Amerykanie w Iraku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agent_kuomintangu Hu Jintao doszedl do wladzy bo wykazal sie mordowa 16.03.08, 19:16 niem Tybetanczykow. Tradycje trzeba podtrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re:Busch doszedł do władzy bo rodzinna tradycja w 17.03.08, 08:39 mordowaniu Irakijczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Tybe.. 16.03.08, 19:20 Benedykt XVI nie ma dostępu do bezpośrednich informacji na temat tego, co dzieje się Tybecie, i dlatego nie kieruje publicznych apeli o pokój w tym regionie - w ten sposób źródła watykańskie, cytowane przez Ansę, wyjaśniły, dlaczego papież podczas niedzielnych rozważań przed modlitwą Anioł Pański nie zabrał głosu na ten temat. ************************************ Powiedzmy sobie szczerze - papież odmawiając Dalajlamie spotkania, postawił się w arcykretyńskiej sytuacji. Co do źródeł informacji, to może skorzystać z Yahoo!, które tak dobrze współpracuje z KPCh. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 19:28 Moze powiedzmy sobie szczerze- litowanie sie nad Tybetanczykami nie lezy w zakresie dobrych checi ani przyzwoitosci papieza. Ot takie tam niusy: jedni heterycy morduja drugich. Co sie bedzie glowa KK pochylac na krzywda ludzka... Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 19:34 Pan Ratzinger kontynuuje tradycję popierania silniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 19:45 33qq napisał: > Pan Ratzinger kontynuuje tradycję popierania silniejszego. *********************************** Benedykt XVI nie ma żadnej koncepcji istnienia kościoła katolickiego w dzisiejszym świecie, poza zamknięciem się w kruchcie. Próbuje cofnąć kościół do czasów sprzed Soboru Watykańskiego II. Jan Paweł II, któremu często zarzucano konserwatyzm, pchnął jednak kościół do przodu - przynajmniej w dziedzinie współistnienia w globalnej wiosce. Jeżeli będzie jakiś pożytek z pontyfikatu Benedykta XVI, to tylko taki, jak z rządu Kaczyńskiego - opinia publiczna przekona się, że nie tędy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 21:36 Prawda. JPII, mimo że można by go jakoś tam krytykować za zarządzanie Kościołem ad intra, zrobił ogromną robotę ad extra: To pierwszy papież, który właściwie bez przerwy poświęcał swoje przemówienia sytuacji w różnych regionach świata i który wciąż apelował o przestrzeganie praw człowieka. Gdyby żył, byłby pierwszy wśród kierujących ostre słowa wobec chińskiego reżimu. Co do Benedykta, wszyscy wciąż się łudzą, że skoro nie zajmuje się relacjami zewnątrzkościelnymi, to może poświęci więcej energii na reformę wewnątrz Kościoła. A ja w to nie wierzę. No chyba, że zechce zrehabilitować Lutra, wtedy zwrócę mu honor i przyznam, że naprawdę zrobił coś wielkiego. Ale na razie jeszcze tego nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 21:57 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Co do Benedykta, wszyscy wciąż się łudzą, że skoro nie zajmuje się relacjami > zewnątrzkościelnymi, to może poświęci więcej energii na reformę wewnątrz > Kościoła. *********************************** Zgadza się. Tym bardziej, że reforma wydaje się iść w kierunku eliminowania postaw nieortodoksyjnych. A jeżeli ktoś nie radzi sobie z własną rodziną, to jak może poradzić sobie poza nią? Sprawę Lutra zdementowano, o ile pamiętam. Pojawiła się natomiast koncepcja postawienia pomnika Galileuszowi. Pomysłodawcy nie sprecyzowali jednak, czy chodzi o uwiecznienie czy o ostrzeżenie? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 17.03.08, 06:17 Galileusz już ma pomnik. Figuruje w każdym podręczniku szkolnym. Pod wszystkimi szerokościami i długościami geograficznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
afrika Papiez milczy... to, jak widac, taka koscielna 16.03.08, 19:56 tradycja. Podczas Holocaustu było mniej wiecej to samo: papież "nie miał wystarczających informacji" Inna sprawa, że kraj który morduje niewinnych (bo trudno tę sytuacje inaczej nazwać) organizuje olimpiadę - dlatego ja nie zamierzam ogladać tego parszywego pokazu hipokryzji i uważam ze impreza ta pownna byc zbojkotowana. Oczywiscie wiekszosc krajów ma z Chinami zbyt duże interesy żeby zwracać uwage na prawa człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Papiez milczy... to, jak widac, taka koscieln 16.03.08, 21:05 afrika napisał: > tradycja. Podczas Holocaustu było mniej wiecej to samo: papież "nie miał > wystarczających informacji" > > Inna sprawa, że kraj który morduje niewinnych (bo trudno tę sytuacje inaczej > nazwać) organizuje olimpiadę - dlatego ja nie zamierzam ogladać tego parszywego > pokazu hipokryzji i uważam ze impreza ta pownna byc zbojkotowana. > > Oczywiscie wiekszosc krajów ma z Chinami zbyt duże interesy żeby zwracać uwage > na prawa człowieka. Jak juz moj szanowny przedmowco poruszyles sprawe holokaustu (nie rozumiem dleczego z duzej litery w srodku zdania) to zakladam, ze jedynie poprzez przeoczenie , naiwnosc i nieznajomosc historii omijasz pewne, dla bardziej spostrzegawczych oczywiste fakty. Na wstepie chce uprzedzic ewentualne reakcje co do mojej osoby- nie jestem "milosnikiem Radia Maryja i Rydzyka"(wprost przeciwnie), kardynal Ratzinger w zadnym wypadku nie wzbudza mojego zaufania i sympatii, nie jestem czlowiekiem czynnie uczestniczacym "w zyciu kosciola". Po serii atakow na kosciol katolicki przy okazji "wybitnego, trzymajacego sie faktow historyka Grassa", ktorego jednym z promotorow na terenie RP byla wlasnie GW, nagle przy okazji wedlug mnie slusznych protestow mnichow i ludnosci Tybetu tak niby mimochodem wspomina GW, ze Papiez nic nie robi, a ty dajesz sie wkrecic i konczysz za GW "...tak jak w czasie holokaustu". Otoz szanowny kolego kosciol i Watykan w czasie II wojny sw. duzo wiecej zrobili dla Zydow(mimo bezposredniego zagrozenia ze strony Niemcow) niz ich bogaci rodacy za oceanem, siedzacy sobie bezpiecznie w swoich cieplych domach, nie przyjmujac do wiadomosci tego co mowiono o zagladzie w Europie, by nie musiec wysuplac pare groszy, a teraz najglosniej krzyczacy o kase. Druga sprawa to dlaczego GW nie wspomina rowniez o reakcji na sytuacje w Tybecie np. glownego rabina Izraela czy przewodniczacego amerykanskiej(?) organizacji przeciw znieslawieniom czy glownych organizacji zydowskich, ktorym przeciez jest tak bliskie przestrzeganie praw czlowieka i sa tak uczulone na dyskryminacje, represje na tle narodowosciowym czy rasowym? Zacznij czlowieku myslec samodzielnie, rozejrzyj sie w okolo i przestan powtarzac to co jest "politycznie poprawne". Odpowiedz Link Zgłoś
mazur33x Re: Papiez milczy... to, jak widac, taka koscieln 16.03.08, 21:17 > Druga sprawa to dlaczego GW nie wspomina rowniez o reakcji na > sytuacje w Tybecie np. glownego rabina Izraela (...) Jeśli chcesz o tym czytać w dzienniku - to może powinieneś wyjechać do... Izraela? ;P > holokaustu (nie rozumiem dleczego z duzej litery w srodku zdania) Szacunek dla ofiar? Niezły powód jak sądzę. Ale to dygresja. > Otoz szanowny kolego kosciol i Watykan w czasie II wojny sw. duzo > wiecej zrobili dla Zydow(mimo bezposredniego zagrozenia ze strony > Niemcow) niz ich bogaci rodacy za oceanem, siedzacy sobie > bezpiecznie w swoich cieplych domach, (...) Pytanie nie jest - czy więcej, tylko czy wystarczająco dużo. W szczególności ze względu na roszczenia KK do "bycia autorytetem" > Zacznij czlowieku myslec samodzielnie, rozejrzyj sie w okolo i > przestan powtarzac to co jest "politycznie poprawne". Zgadzam się. Tylko co zrobić, jeśli coś słusznego jest PC? Na złość myśleć inaczej? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Papiez milczy... to, jak widac, taka koscieln 16.03.08, 21:51 mazur33x napisał > > Druga sprawa to dlaczego GW nie wspomina rowniez o reakcji na > > sytuacje w Tybecie np. glownego rabina Izraela (...) > > Jeśli chcesz o tym czytać w dzienniku - to może powinieneś wyjechać do... > Izraela? ;P Ktos tutaj pisze bynajmniej nie o polskim Prymasie tylko o Papiezu, ktorego siedziba jest Rzym. > > holokaustu (nie rozumiem dleczego z duzej litery w srodku zdania) > Szacunek dla ofiar? Niezły powód jak sądzę. Ale to dygresja. > Stosowanie sie do zasad gramatyki nie oznacza braku szacunku jak rowniez lamanie ich nie oznacza wyrazow szacunku. A tak a'propos czy napisalbys np. "...Masakra dzieci palestynskich przez armie izraelska"? Pytanie nie jest - czy więcej, tylko czy wystarczająco dużo. W szczególności ze > względu na roszczenia KK do "bycia autorytetem Pytanie wedlug mnie jest czy ktos inny w danych warunkach zrobil wiecej. Pytanie jest czy ktos, kto najglosniej zadaje takie pytania jak ty (amerykanscy Zydzi) nie bedac w zadnym zagrozeniu (w przeciwienstwie do tych, ktorych teraz oskarzaja) zrobil cokolwiek? Zgadzam się. Tylko co zrobić, jeśli coś słusznego jest PC? Na złość myśleć > inaczej? ;) Politically Correct nie zawsze jest tozsame ze Sluszne. Odrobina wlasnego myslenia jeszcze nikomu nie zaszkodzila. Radze wziac to pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
mazur33x Re: Papiez milczy... to, jak widac, taka koscieln 17.03.08, 01:10 > Ktos tutaj pisze bynajmniej nie o polskim Prymasie tylko o Papiezu, > ktorego siedziba jest Rzym. Ktoś (ja ;)) piszę o "katolickim kraju" w którym mieszka. > Stosowanie sie do zasad gramatyki nie oznacza braku szacunku jak > rowniez lamanie ich nie oznacza wyrazow szacunku. A najzabawniejsze, że nie masz w zasadzie racji (z punktu widzenia zasad gramatyki), patrz np. slowniki.pwn.pl/poradnia/lista.php?kat=1&od=370 > A tak a'propos czy napisalbys np. > "...Masakra dzieci palestynskich > przez armie izraelska"? Nie łapię? Chodzi o dużą literę? Jeśli tak to Shoah jest pojęciem dosyć szczególnym i nie była to "jakaś" masakra. Jeśli zaś chodzi o Palestynę... tak, to co się tam dzieje jest bardzo tragiczne i armia izraelska łamie tam prawa człowieka powodując wiele cierpień. > Pytanie jest czy ktos, kto najglosniej zadaje takie pytania > jak ty (amerykanscy Zydzi) nie bedac w zadnym zagrozeniu (w > przeciwienstwie do tych, ktorych teraz oskarzaja) zrobil cokolwiek? Kościół TERAZ chowa głowę w piasek. To jest teraz i tutaj. > Politically Correct nie zawsze jest tozsame ze Sluszne. Odrobina > wlasnego myslenia jeszcze nikomu nie zaszkodzila. Radze wziac > to pod uwage I odwrotnie. I odwrotnie. Nie zawsze jak PC to NIEsłuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Papiez milczy... to, jak widac, taka koscieln 16.03.08, 21:25 Prosze w takim razie opowiedziec o tych dobrych uczynkach Watykanu wzgledem ofiar holokaustu. Watykan w czasie wojny zrobil dla Zydow tyle samo, co Wyszynski dla polskich Zydow po wojnie- NIC. Oba w/w przyklady mozliwosc mialy, ale nie skorzystaly. Odnosnie milczenia Izraela- chcesz wiedziec co nato Izrael, to czytaj Izraelskie gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Papiez milczy... to, jak widac, taka koscieln 16.03.08, 22:09 el.es napisał: > Prosze w takim razie opowiedziec o tych dobrych uczynkach Watykanu wzgledem > ofiar holokaustu. > > Watykan w czasie wojny zrobil dla Zydow tyle samo, co Wyszynski dla polskich > Zydow po wojnie- NIC. Oba w/w przyklady mozliwosc mialy, ale nie skorzystaly. > > Odnosnie milczenia Izraela- chcesz wiedziec co nato Izrael, to czytaj Izraelski > e > gazety. > No widze, ze grono milosnikow Adama Michnika i Tomasza Grossa sie powieksza. Czyzby do dyskusji dolaczyla "redakcja"? Ale do tematu. Czy przedmowcy nic nie wiadomo o dzieciach zydowskich przechowywanych w klasztorach, wloskich Zydach przerzucanych do bezpiecznych stref, wydawania np. w Polsce falszywych dokumentow chrztu? A juz poruszajac sprawe osoby pozniejszego Prymasa Wyszynskiego. Rzeczywiscie, zgadzam sie w latach 50- tych malo zrobil dla Zydow- nie mial mozliwosci, bo Zydzi zrobili cos dla niego- wsadzili go do wiezienia. Oj ta historia. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Papiez milczy... to, jak widac, taka koscieln 16.03.08, 22:27 ember11 napisał: > No widze, ze grono milosnikow Adama Michnika i Tomasza Grossa sie > powieksza. Czyzby do dyskusji dolaczyla "redakcja"? > Ale do tematu. Czy przedmowcy nic nie wiadomo o dzieciach zydowskich > przechowywanych w klasztorach, wloskich Zydach przerzucanych do > bezpiecznych stref, wydawania np. w Polsce falszywych dokumentow > chrztu? > A juz poruszajac sprawe osoby pozniejszego Prymasa Wyszynskiego. > Rzeczywiscie, zgadzam sie w latach 50- tych malo zrobil dla Zydow- > nie mial mozliwosci, bo Zydzi zrobili cos dla niego- wsadzili go do > wiezienia. Oj ta historia. Co prosze? Grono milosnikow Michnika i Grossa? Redakcja? To moze postaram sie odpowiedziec w ten sam infantylnie zenujacy sposob i zapytam: Jaka pogoda w Toruniu, wielebny, niepokalany ojcze Rydzyku? Wracajac do tematu... Pytalem o postawe i dobre uczynki Watykanu, a nie o przejawy ludzkich odruchow wsrod pojedynczych ksiezy. Co zrobil Watykan oprocz obsciskiwania sie z Hitlerem i hajlowania mu? Wyszynski zas nie zrobil nic, bo jak przystalo na polskiego katolika, byl pogladow skrajnie antyzydowskich. Do wiezienia wsadzil go komunistyczny rezim, a nawet gdyby zrobili to Zydzi, to nic nie usprawiedliwia jego przyzwolenia na masakry i masowe mordy Zydow w powojennej Polsce. Bowiem kaplanowi chrzescijanskiemu msciwosc obca byc powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Papiez milczy... to, jak widac, taka koscieln 16.03.08, 23:13 Wracajac do tematu... Pytalem o postawe i dobre uczynki Watykanu, a nie o > przejawy ludzkich odruchow wsrod pojedynczych ksiezy. Co zrobil Watykan oprocz > obsciskiwania sie z Hitlerem i hajlowania mu? Skad ty masz te wiadomosci? Podaj jakies przyklady. Ty chyba naprawde z historia miales duze problemy Sk Wyszynski zas nie zrobil nic, bo jak przystalo na polskiego katolika, byl > pogladow skrajnie antyzydowskich. Do wiezienia wsadzil go komunistyczny rezim, Kto cie wychowal synu na takiego wroga wlasnego narodu? Nie wiem czy wiesz, ze komunistyczny rezim w latach 50-tych to bylo (wedlug hierarchii: ZSRR, Zydzi polskiego pochodzenia badz z polskimi nazwiskami ( w tym UB) , sprzedawczyki badz oportunisci Polacy (zakorzysci majatkowe gotowi sprzedac sie kazdemu- szuje, ktorych nie brakuje w zadnym narodzie) > nawet gdyby zrobili to Zydzi, to nic nie usprawiedliwia jego przyzwolenia na > masakry i masowe mordy Zydow w powojennej Polsce. Bowiem kaplanowi > chrzescijanskiemu msciwosc obca byc powinna Skad o tym wiesz? Z ksiazki Grossa, ktory jeszcze przed wyjazdem z Polski pisal o kolaboracji Zydow z Sowietami po 17 wrzesnia 1939 na dawnych ziemiach II RP i ich udziale w zsylce Polakow na Sybir a teraz mu sie nagle odwrocilo i to Polacy sa dla niego ci zli. Czyzby w USA za taka postawe lepiej placono. Nawet zauwazylem , ze nosi jarmolke, a jego matka jest Polka- czyli wg Zydow nie jest Zydem- pozorant dla kasy, tak jak i przewodniczacy gminy wyznaniowej zydowskiej (nazwiska nie pamietam), ktory chodzil do tej samej grupy co ja na religie w latach 70- tych do Parafii Dzieciatka Jezus na Zoliborzu w Warszawie. Dlaczego oni wszyscy nie byli wtedy "Zydami"? TO SA WLASNIE HIPOKRYCI Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Zero... 16.03.08, 23:44 ...nic Ci na to nie odpowiem, bo nie bede dyskutowal z tresciami ultrarasistowskimi z portalu polonica.net. Przesadziles, wszechpolaku. Wracaj do swoich rydzykowych szeregow. Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Zero... 16.03.08, 23:57 el.es napisał: > ...nic Ci na to nie odpowiem, bo nie bede dyskutowal z tresciami > ultrarasistowskimi z portalu polonica.net. Przesadziles, wszechpolaku. > Wracaj do swoich rydzykowych szeregow. > > Az dziw bierze, ze w 2008 roku ktos moze pisac w jezyku rodem z lat 50- tych. Wtedy ci co sie sprzeciwiali komunie byli nacjonalistami, agentami imperialistow i reakcjonalistami- teraz, gdy mowie prawde, ktora ewidentnie w oczy kole jestem "ultrarasista" (pierwszy raz spotykam sie z tym okresleniem), "wszechpolak z rydzykowych szeregow" Jezeli ja przesadzilem to co dopiero wypada powiedziec o tobie erudyto? Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Sapiesz rydzyzmem :-) 17.03.08, 00:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77073697&a=77086562 Szalom Alejchem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Sapiesz rydzyzmem :-) 17.03.08, 00:11 el.es napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77073697&a=77086562 > Szalom Alejchem :-) > NO widze, ze masz coraz mniej do powiedzenia. A tak nawiasem czy z tymi ostatnimi cytowanymi przez ciebie slowami zolnirze z gwiazda Dawida na rekawie morduja palestynskie dzieci? Cos mi to przypomina. Tylko te slowa brzmialy wtedy Heil Hitler. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Sapiesz rydzyzmem :-) 17.03.08, 00:17 Nie staraj sie kusic mnie swoja nazistowka argumentacja, bo nie uda Ci sie to. Nie zdolasz naklonic mnie do dyskusji z wszechpolskim fanatyzmem. Przykro mi. Znajdz sobie kogos innego, kto pomoze Ci we wlewaniu Twoich brunatnych mysl w do sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Sapiesz rydzyzmem :-) 17.03.08, 00:36 el.es napisał: > Nie staraj sie kusic mnie swoja nazistowka argumentacja, bo nie uda Ci sie to. > Nie zdolasz naklonic mnie do dyskusji z wszechpolskim fanatyzmem. Przykro mi. > Znajdz sobie kogos innego, kto pomoze Ci we wlewaniu Twoich brunatnych mysl w d Jak na razie to fanatyzm jest bardziej widoczny u ciebie. Zadne fakty i argumenty do ciebie nie trafiaja, do zadnych sie nie ustosunkowales w rzeczowy, przekonujacy sposob. Twoje argumenty to- wzsechpolak, czlonek rydzykowych szeregow, ultrarasista itd. Ty tkwisz z mentalnoscia w latach 50-tych zeszlego wieku. ZERO- zgadzam sie, ale argumentow w dyskusji po twojej stronie. Ty chyba naprawde jestes jakims oszolomem. > o > sieci. > Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Sapiesz rydzyzmem :-) 17.03.08, 00:40 Nadal nic. Nadal nie czuje potrzeby obalania pseudofaktow i nibyhipotez z polonica.net. Nic. Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Sapiesz rydzyzmem :-) 17.03.08, 01:12 el.es napisał: > Nadal nic. Nadal nie czuje potrzeby obalania pseudofaktow i nibyhipotez z > polonica.net. Nic. > Halo, obodz sie- to nie polonica.pl tylko ember11. Tak nawiasem widze, ze jestes bardziej obeznany z roznymi zrodlami niz ja. Podobnie jak o wczesniejszym "Glosie" tak i o polonica.pl slysze pierwszy raz. A co do obalania jak to nazwales "peudofaktow" rzeczywiscie nie sil sie, bo twoje wiadomosci zamykaja sie w kregu obelg w stosunku do tych co maja jakies pojecie o faktach. Nic wiecej nie mozesz na tym forum zaprezentowac. Wiesz dlaczego? Chcesz byc politycznie poprawny, opierasz sie na tym co wypada, masz zero wiedzy i samodzielnego myslenia. Radze poglebic swoja wiedze i wtedy dopiero zabierac sie do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Moge cos dla Ciebie zrobic. 17.03.08, 15:49 Prosze bardzo. Oto miejsce w portalu gazeta.pl, gdzie z pewnoscia znajdziesz chetnych do dyskusji na interesujace Cie tematy. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50999 Nie daj sie zmylic nazwie forum. Jest jedynie kamuflazem przed prawem panujacym w Polsce i Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
afrika Re: Papiez milczy... to, jak widac, taka koscieln 16.03.08, 22:17 ember11 napisał: > Jak juz moj szanowny przedmowco poruszyles sprawe holokaustu (nie > rozumiem dleczego z duzej litery w srodku zdania) to zakladam, ze > jedynie poprzez przeoczenie , naiwnosc i nieznajomosc historii > omijasz pewne, dla bardziej spostrzegawczych oczywiste fakty. Ach, jakże dziekuje że mnie oświeciłeś w kwestii gramatycznej. Szkoda tylko że reszta twojego elokwentnego wywodu nie jest już taka składna. Prawde mowiąc, to czuję sie troche tak, jakbym czytał "Głos" - tygodnik Antoniego Macierewicza > Po serii atakow na kosciol katolicki przy okazji "wybitnego, > trzymajacego sie faktow historyka Grassa", ktorego jednym z > promotorow na terenie RP byla wlasnie GW, nagle przy okazji wedlug > mnie slusznych protestow mnichow i ludnosci Tybetu tak niby > mimochodem wspomina GW, ze Papiez nic nie robi, a ty dajesz sie > wkrecic i konczysz za GW "...tak jak w czasie holokaustu". Odpowiem ci (choc to pewnie niepotrzebne bo założyłes pewną tezę i bedziesz ślepo w nią wierzył): daje sie wkręciec bo jestem typowym internautą popijającym browar i zerkajacym na pornosy, nie mam swojego zdania dlatego daje sie sterować Gazecie Wyborczej i im podobnym mediom. Dlaczego skojarzyło mi sie to z sytuacja z czasów II wojny? Otóz dlatego że historia w zadziwiajacy sposób lubi sie powtarzać, wystarczy spojrzeć na zajwisko hipokryzji kościóła katolickiego. Jako znawca historii powinies sie kolego swietnie w tym temacie orientować. > Druga sprawa to dlaczego GW nie wspomina rowniez o reakcji na > sytuacje w Tybecie np. glownego rabina Izraela czy przewodniczacego > amerykanskiej(?) organizacji przeciw znieslawieniom czy glownych > organizacji zydowskich, ktorym przeciez jest tak bliskie > przestrzeganie praw czlowieka i sa tak uczulone na dyskryminacje, > represje na tle narodowosciowym czy rasowym? strasznie bredzisz, nie widzisz tego? Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Papiez milczy... to, jak widac, taka koscieln 16.03.08, 22:45 afrika napisał: Ach, jakże dziekuje że mnie oświeciłeś w kwestii gramatycznej. Szkoda tylko że > reszta twojego elokwentnego wywodu nie jest już taka składna. Prawde mowiąc, to > czuję sie troche tak, jakbym czytał "Głos" - tygodnik Antoniego Macierewicza > Aby cie oswiecic jeszcze bardziej dodam, ze Macierewicz nie jest moim autorytetem i o czyms takim jak "Glos" w przeciwienstwie do ciebie nie wiedzialem. Odpowiem ci (choc to pewnie niepotrzebne bo założyłes pewną tezę i bedziesz > ślepo w nią wierzył): daje sie wkręciec bo jestem typowym internautą popijający > m > browar i zerkajacym na pornosy, nie mam swojego zdania dlatego daje sie sterowa > ć > Gazecie Wyborczej i im podobnym mediom Nie wiem czy jestes typowym internauta, czy popijasz browar i czy zerkasz na pornosy, a jezeli to to jest twoja prywatna sprawa, ale niestety wedlug mnie przy okazji relacji tragedii w Tybecie dales sie wkrecic w dyzurny temat GW. Dlaczego skojarzyło mi sie to z sytuacja z czasów II wojny? Otóz dlatego że > historia w zadziwiajacy sposób lubi sie powtarzać, wystarczy spojrzeć na > zajwisko hipokryzji kościóła katolickiego. Jako znawca historii powinies sie > kolego swietnie w tym temacie orientować. > Dziwne, ze nie skojarzylo ci sie to z hipokryzja srodowisk zydowskich do ktorych przeciez juz jawnie nalezy GW, ktora mowi o cierpieniach Zydow (czego jezeli chodzi o II W.SW. nie neguje) ale jakos przyjmuje dziwnie milczace stanowisko w sprawie "panowania" narodu wybranego w Palestynie i zaprowadzania tam porzadku "ogniem i mieczem" mowiac protestujacej np. UE, ze to nie jej sprawa. Czyzby powtorka z historii- tylko chyba ktos bardzo dobrze odrobil lekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
morte_macabre Re: Papiez milczy... to, jak widac, taka koscieln 17.03.08, 03:12 Papież milczy bo jest na pasku Chińczyków. Za duży zysk dla kościoła by go zaprzepaścić jakimś cholernym humanizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Papiez milczy... to, jak widac, taka koscieln 17.03.08, 06:21 Na jakim znowu pasku? Czy do Watykanu wpływają z Chin jakieś pieniądze? Możliwe, że nawet sprzedawane pod Bazyliką Piotrową dewocjonalia są Made in China ale to jeszcze nie oznacza "trzymania na pasku". Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: Papiez milczy... to, jak widac, taka koscieln 17.03.08, 08:45 Milczy, bo a nóż by sie ktoś dogrzebał, ze pan papież gdy był dobrym żołnierzem hitlera , to może miał na rozkładzie jakiegoś Polaka (wtedy w niemczech panował taki sport - ustrzelić sobie co najmniej jednego Polaka, powód do dumy i zaszczytów z krzyżem żelaznym włącznie). Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 Nazi Lama i jego pokojowość... 17.03.08, 23:30 www.theglobeandmail.com/servlet/story/LAC.20080317.TIBETMAIN17/TPStory/TPInternational/Asia/ Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 Nazista była nauczycielem Dalaj Lamy... 17.03.08, 23:34 en.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Harrer Odpowiedz Link Zgłoś
tingri DramaT w TybeciE – wyslij Petycje 16.03.08, 20:38 do polkich parlamentarzystow info tu: ratujtybet.org/DZIALAJ Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Wolałbym podesłać Tybetańczykom trochę amunicji 16.03.08, 22:23 Ktoś organizuje zbiórkę może? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Wolałbym podesłać Tybetańczykom trochę amunic 16.03.08, 23:47 tajemniczy_don_pedro napisał: > Ktoś organizuje zbiórkę może? ========================================= Albanczycy tez zbierali amunicje na walke. Dzieki temu, dwa dni temu poslali do nieba/piekla malenkie miasteczko nieopodal Tirany. Bojowkarze w Lhasie maja swoje stale i pewne zaopatrzenie. Narazie to tylko srodki zapalajace. To im wystarcza, zeby robic zamieszanie o "wolnosc", o jakiej ci ludzie nie maja zielonego pojecia. Ale kaza im podpalac, rabowac, niszczyc, aby uwolnic sie z "niewoli" to tak robia. A ty, >pedro<, najlepiej jedz tam i nadstawiaj piers za Dalaj Lame, ktory jest zwyklym uzurpatorem i uosobieniem sredniowiecznego poddanstwa. Ten "wladca" chcialby dalej trzymac w ryzach okolo 3,5 miliona holoty tyrajacej na utrzymanie blisko 1 miliona darmozjadow w buddyjskich swiatyniach i klasztorach. No, pokaz, jakim jestes bohaterskim zwolennikiem "wolnosci" tybetanskiego ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Chińska ambasada się odezwała 17.03.08, 02:51 Albo jakiś poputczik. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 Mam pytanie Pedro 17.03.08, 14:02 kiedy naród Basków z twojej Hiszpanii uwolni Katalończyków spod swojego brzemienia? A kiedy znowu Galicja (ta Hiszpańska) uzyska niepodległość spod buta Hiszpańskiej korony? A kiedy Andaluzja znowu stanie się pod władaniem Arabskim? Bo zapewniam cię... WTEDY możemy rozmawiać na równi o oddaniu Tybetu w cholere. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur do el.es 17.03.08, 06:18 Nie "heterycy" tylko "heretycy", jeśli już. "Heteryk" to lekceważące określenie ludzi heteroseksualnych używane przez homoseksualistów. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: do el.es 17.03.08, 15:52 Przepraszam. Nie zauwazylem. Czesto w pospiechu zakrece czyms, albo polkne jakies slowo. Oczywiscie chodzi o heretykow. Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Eight dead bodies brought into Ngaba Kirti Monast 16.03.08, 20:15 www.phayul.com/news/article.aspx?id=19706&article=Eight+dead+bodies+brought+into+Ngaba+Kirti+Monastery TCHRD[Sunday, March 16, 2008 19:35] March 16 - Eight dead bodies have been brought into Ngaba Kirti Monastery according to confirmed information received by the Tibetan Centre for Human Rights and Democracy. The bodies were brought in from the protest scene in Ngaba County, Sichuan Province. Sources say at least "30 Tibetans felled" after armed troops shot indiscriminately into the peacefully protesting Tibetans. Out of the eight bodies, one has been identified as Lobsang Tashi, a former monk in his mid 20s. The remaining bodies are unidentified at the moment. The monks in Kirti Monastery are currently offering prayers for the deceased. Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Hundreds of Tibetans are arrested in Lhasa 16.03.08, 20:20 tchrd.org/press/2008/pr20080316e.html 6 March 2008 Mass abductions in midnight raids by Chinese security forces in Lhasa Hundreds of Tibetans are arbitrarily arrested in the ongoing house-by-house raid by Chinese security forces in Lhasa beginning from 15 March 2008. All former political prisoners have already been rounded off and thrown into prisons by the security forces according to confirmed information received by the Tibetan Centre for Human Rights and Democracy (TCHRD). With streets filled with patrolling Chinese armed troops and tanks in Lhasa city, the security agencies comb each and every house in Lhasa and pick up all suspected Tibetans, especially youth, from their houses accompanied by severe beatings by the armed forces. In testimonies received by TCHRD, mothers and elderlies in the families helplessly plea at security forces upon seeing their sons and loved ones being beaten and dragged away. Law enforcement authorities in the so-called “Tibet Autonomous Region” had on Saturday (15 March) issued an ultimatum to the protesting Tibetans to voluntarily surrender before Monday midnight (17 March). However, the actual arrests has already begun in house-by-house raid since yesterday while the world expects it to take place from tomorrow. Although Martial Law is not officially imposed in Lhasa, it has all the elements of the Martial Law imposed in 1989 by the then “TAR” Party Secretary Hu Jintao, currently the President of People's Republic of China. TCHRD fears more arbitrary arrest and enforced disappearances to take place in the coming few days. The Centre also expresses its deepest fear of torture on the Tibetan arrestees which is a regular feature in the Chinese administered detention centres and prisons in Chinese occupied Tibet. TCHRD appeals to the international community to urgently show their solidarity and act for the arrested peaceful Tibetan protesters and innocent arrestees. ja nie mialem problemu ze znalezieniem informacji, a papiez mial? ciekawostka Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 Humanitarism of USA in the meanwhile: 16.03.08, 23:17 youtube.com/watch?v=eFiFfQPhe80 youtube.com/watch?v=XCaKROXGjbQ youtube.com/watch?v=NzYk7iRXC3Y youtube.com/watch?v=J1KHN8Oo1i8 Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 20:58 maruda.r napisał: > > Benedykt XVI nie ma dostępu do bezpośrednich informacji na temat tego, co dziej > e > się Tybecie, i dlatego nie kieruje publicznych apeli o pokój w tym regionie - w > ten sposób źródła watykańskie, cytowane przez Ansę, wyjaśniły, dlaczego papież > podczas niedzielnych rozważań przed modlitwą Anioł Pański nie zabrał głosu na > ten temat. > > ************************************ > > Powiedzmy sobie szczerze - papież odmawiając Dalajlamie spotkania, postawił się > w arcykretyńskiej sytuacji. Dlaczego mialby sie spotykac z tym obwoznym medrkiem? Ktoz to jest, Dalaj Lama? Odpowiedz Link Zgłoś
mazur33x Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 21:17 Google is your friend. Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 17.03.08, 01:33 mazur33x napisał: > Google is your friend. To rzeczywiscie pchnelo dyskusje o Tybecie do przodu. A pomyslec, ze ten ktos staral sie polemizowac ze mna o Zydach. Odpowiedz Link Zgłoś
mazur33x Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 17.03.08, 01:46 >>> Dlaczego mialby sie spotykac z tym obwoznym medrkiem? Ktoz to jest, >>> Dalaj Lama? >> Google is your friend. > To rzeczywiscie pchnelo dyskusje o Tybecie do przodu. > A pomyslec, ze ten ktos staral sie polemizowac ze mna o Zydach. Ciężko dyskutować przy takim poziomie niewiedzy interlokutora. Wybacz więc, że będę obstawał abyś spróbował najpierw googla. Jeśli zaś po lekturze tego co Tenzin Gyatso pisze - dalej będziesz uważał go za "medrka"... no cóż... Wtedy możemy może pogadać o jakiś konkretach z którymi się nie zgadzasz. Bo z inwektywami to ja raczej dyskutować nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 17.03.08, 01:49 mazur33x napisał: > >>> Dlaczego mialby sie spotykac z tym obwoznym medrkiem? Ktoz to j > est, > >>> Dalaj Lama? > > >> Google is your friend. Przepraszam, nie czytalem postu poprzedzajacego twoj. Rowniez uwazam go za prymitywny. Zwracam honor. > > > To rzeczywiscie pchnelo dyskusje o Tybecie do przodu. > > A pomyslec, ze ten ktos staral sie polemizowac ze mna o Zydach. > > Ciężko dyskutować przy takim poziomie niewiedzy interlokutora. Wybacz więc, że > będę obstawał abyś spróbował najpierw googla. Jeśli zaś po lekturze tego co > Tenzin Gyatso pisze - dalej będziesz uważał go za "medrka"... no cóż... Wtedy > możemy może pogadać o jakiś konkretach z którymi się nie zgadzasz. Bo z > inwektywami to ja raczej dyskutować nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 19:21 jankowski1960 napisał: > to straszne, a ilu Irakijczykow zabili w tym czasie Amerykanie w > Iraku? Jesteś zwykłym, komunistycznym ścierwem, sądząc po wpisach jakims emerytowanym UB-kiem. Też moze strzelałes w 1970 roku na Wybrzeżu do robotników? Odpowiedz Link Zgłoś
agent_kuomintangu Moze i masz racje 16.03.08, 19:26 > Jesteś zwykłym, komunistycznym ścierwem, sądząc po wpisach jakims > emerytowanym UB-kiem. Też moze strzelałes w 1970 roku na Wybrzeżu > do robotników? Czerwone sku... czuja nostalgie jak czytaja o cywilach wystrzeliwanych na ulicach przez wladzuchne. Tybet to raj dla kolaborantow i aparatczykow, tam by sie odnalezli. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Moze i masz racje 16.03.08, 21:30 Wkrótce rozpocznie się rozpad bambusowego imperium. Tybet to takie Kosovo. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 Re: Moze i masz racje 16.03.08, 22:40 agent jest agent, płacą mu pro-tybetańcy za gadanie bzdur i tyle. Racji to on nie ma poza żywnościowymi. Tybet jest tak samo niezależnym państwem jak: Walia, Szkocja, Północna Irlandia, Śląsk cieszyński, Wolne miasto Gdańsk, Teksas, Nevada... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Moze i masz racje 17.03.08, 12:29 Tuman jest tuman i pisze bzdury za darmo. Tybet był niezależnym krajem przez półtora tysiąca lat, można o tym przeczytać w każdym podręczniku historii, za wyjątkiem chińskich rzecz jasna. Został brutalnie podbity przez Chińczyków niecałe 60 lat temu, od tego czasu jest pod krwawą okupacją. Takie Guberalne Gubernatorstwo trwające 50 lat, zamiast 5, jeśli lubisz porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 19:27 Cóż jest warte życie obcego człowieka wobec naszego sielankowego spokoju i stałych zysków. Świat i politycy mocarstw cynicznie oceniają to, co wszyscy widzimy, spokojnie przyglądając sie morderstwom dokonywanym przez klan polityczno-wojskowo-ekonomiczny super mocarstwa. Jeśli ludzkość nie zademonstruje swych sprzeciwów wobec tyrani komuchow chińskich i razem z nimi świętować będzie igrzyska pokoju to wtedy stracę szacunek dla człowieka żyjącego na tej ziemi, w szczególności dla tchórzliwych polityków. Od tej chwili niech wodzowie demokracji i religi milczą, nie mając prawa moralnego by mówić o sprawiedliwości i dobroci wobec ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 19:30 rosol4 napisał: > > Jeśli ludzkość nie zademonstruje swych sprzeciwów wobec tyrani > komuchow chińskich i razem z nimi świętować będzie igrzyska pokoju > to wtedy stracę szacunek dla człowieka żyjącego na tej ziemi, w > szczególności dla tchórzliwych polityków. Zbojkotowac te cholerne igrzyska. Wszyscy co do jednego powinni to zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Zbojkotować to cholerne Euro2012!! 16.03.08, 21:04 Polacy jako mięcho armatnie współodpowiedzialni za tragedię Irakijczyków i Afgańczyków!! Odpowiedz Link Zgłoś
tencza_w_odbycie Re: Zbojkotować to cholerne Euro2012!! 16.03.08, 22:32 Mordercy organizują igrzyska a gawiedź się cieszy. Tak było jest i będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Tybe.. 16.03.08, 19:30 A może by taki Jan Tomasz Gross albo inny Gebert zajął się ocalaniem Tybetańczyków. Bardzo łatwo przychodziło im oskarżać naród polski za zbyt małą pomoc Żydom. Teraz może by coś zrobili sami dla Tybetańczyków. Mają znacznie lepsze mozliwości niz Polacy wobec Zydów. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 19:32 Szoruj na forum radiomaryjne, oszolomie. Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 23:47 el.es napisał: > Szoruj na forum radiomaryjne, oszolomie. > To ty szoruj gudlaju do Izraela. Wy umiecie tylko innym zarzucac brak pomocy bez okazywania wdzecznosci tym, ktorzy dla was ryzykowali zycie swoje i swoich bliskich. Macie okazje sie wykazac i gdzie jestescie? Jestescie zajeci liczeniem strat spowodowanych wasza wrodzona zachlannoscia w Bearn Stearns, CitiGroup, GoldmanSachs, MerilLynch? Ale pamietaj gudlaju- swiat kiedys przejrzy na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 23:51 No prosze. Sam widzisz noenazistowski oszolomie, ze nie warto wdawac sie w powazne dyskusje udajac kogos innego. Predzej czy pozniej dajecie sie zawsze sprowokowac i zaczynacie sapac rydzyzmem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 17.03.08, 00:04 el.es napisał: > No prosze. Sam widzisz noenazistowski oszolomie, ze nie warto wdawac sie w > powazne dyskusje udajac kogos innego. Predzej czy pozniej dajecie sie zawsze > sprowokowac i zaczynacie sapac rydzyzmem :-))) > Jak narazie widze, ze ci zabraklo argumentow. A tak po za tym to ty chciales kogos gdzies przepedzic jako pierwszy zaczynajac sypac (utworze slowo biorac przyklad z ciebie) ultragudlaizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
kwarek86 Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Tybe.. 16.03.08, 19:33 Chore społeczeństwo zachodu woli tego nie widzieć i nie zwracać na to uwagi. Chiny nie powinny organizować olimpiady. Wszyscy sportowcy powinni zbojkotować tę olimpiadę. Chiny to państwo terrorystyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 20:34 Odpowiadasz na: kwarek86 napisał: > Chore społeczeństwo zachodu woli tego nie widzieć i nie zwracać na to uwagi. > Chiny nie powinny organizować olimpiady. Wszyscy sportowcy powinni zbojkotować > tę olimpiadę. Chiny to państwo terrorystyczne! ****************************************************************** <>Masz racje, tylko w indywidualnych protestach sportowcow nadzieja... <>" Chiny to państwo terrorystyczne!" <>Dlatego inne terrorystyczne panstwa milcza.... Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 Dobrze że mamy jeszcze USA Szeryfa :< 16.03.08, 23:22 walczącego z tymi "Państwami Terrorystycznymi" youtube.com/watch?v=Eoa8QwuldXo youtube.com/watch?v=eFiFfQPhe80 Odpowiedz Link Zgłoś
al_paga Gratuluję Chinom za celne strzały 16.03.08, 19:36 Gratuluję! Teraz tak: ani USA, ani Rosja, ani żaden kraj zgniłej zachodniej Eu (GB, Fr, It) nie potępi na forum ONZ tego aktu, ale i tak za wszystko dostanie się USA... Lewaki! A może byście się wzięli wreszcie za resztę tego towarzystwa wzajemnej adoracji (Rosję, Francję, Niemcy...), a nie za wszystko potępiali USA!?! Nie, lewaki już potępili USA, a nawet wyskoczyli z Irakiem i Afganistanem, tak jakby przed obecnością USA w tych krajach działo się lepiej... no przecież bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
fajkat Re: Gratuluję Chinom za celne strzały 16.03.08, 19:45 al_paga - masz racje. Pozostaje tylko bojkot Olimpiady, ale czy sportowcy to zrobią? Mam obawy – większości (a zwłaszcza “działaczom”) chyba chodzi o medale, pieniądze, sławę(??? No to sie nachapają niesławy, jeśli tam wystąpią). Odpowiedz Link Zgłoś
sfuj_hlop Re: Gratuluję Chinom vs. Tajwan, Kosowo 16.03.08, 20:37 Ale co da bojkot olimpiady '08? Nic! A olimpiada ta będzie rzadkim zjawiskiem szowinizmu i nacjonalizmu jakiego olimpiada Berlin '36 nawet nie widziała... Zobacz ile krajów (m.in. "tuska Polska") po dwóch tygodniach w swej nadgorliwości, wbrew prawu międzynarodowemu uznało "państwo Kosowo", a ile państw po dziesiątkach lat nadal nie może uznać niepodległości Tajwanu, choć ten ma wszystkie i od dziesiątleci istniejące i funkcjonujące struktury państwowości... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Gratuluję Chinom za celne strzały 16.03.08, 22:18 fajkat napisał: > al_paga - masz racje. > > Pozostaje tylko bojkot Olimpiady, ale czy sportowcy to zrobią? Mam > obawy – większości (a zwłaszcza “działaczom”) chyba chodzi o > medale, > pieniądze, sławę(??? No to sie nachapają niesławy, jeśli tam > wystąpią). ========================================= A co ma wspolnego uprawianie wyczynowego sportu z polityka? Zawodnicy przygotowuja sie do Olimpiady LATAMI, i to w krajach o bardzo zroznicowanej kulturze politycznej. Jest wlasnie olbrzymim bledem mieszanie miejsca Igrzysk z emocjonalnym ocenianiem wewnetrznych spraw organizatorow. Tybet zawdziecza swoje istnienie wlasnie Chinom, bez wzgledu na propagande. Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: Gratuluję Chinom za celne strzały 16.03.08, 20:30 nie dowalaj lewakom, bo to glownie lewacy protestuja w obronie tybetu. prawacy w ten lub inny sposob wspieraja zazwyczaj status quo.a poza tym podzial lewica/prawica w przypadku tybetu nie ma znaczenia. jest jedne wielkie sq...synstwo calego swiata, bo w chinach mozna dobrze zarobic Odpowiedz Link Zgłoś
al_paga Re: Gratuluję Chinom za celne strzały 16.03.08, 21:13 tingri napisał: > jest jedne wielkie sq...synstwo calego swiata, bo w chinach mozna dobrze zarobic Ano dotknąłeś kwintesencji całego konfliktu. Oto dach sq...stwa całego świata... Odpowiedz Link Zgłoś
al_paga Re: Gratuluję Chinom za celne strzały 16.03.08, 21:25 tingri napisał: > nie dowalaj lewakom... A propos 'lewaków'. Konflikt w Tybecie - najazd na USA, konflikt w Somalii - najazd na USA, konflikt w Afganistanie - najazd na USA, konflikt w Kosowie - najazd na USA... Lewaki są po prostu monotematyczni i co by się na świecie nie działo, to wszystkiemu winien Bush i USA... A może by tak choć raz wygłosić, najlepiej na forum ONZ, zjednoczony jeden głos wszystkich państw świata przeciw ambicjom nuklearnym Iranu!? Czy nie szybciej i nie prościej zapobiegłoby to wszelkim groźbom wojny atomowej na świecie? Ale Rosja i lewaki wiadomo, że się na to nie zgodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 Zaś na osłabieniu Chin nie da się zarobić? 16.03.08, 23:42 Kto ci bajek naopowiadał? Słyszałeś kiedykolwiek takie pojęcie jak "konkurencja"?? Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 USA,Rosja,Fr,It,GB,NRF,Watykan w jednym szeregu w 16.03.08, 20:39 ...sprawie Tybetu... <>Dodatkowo USA robi to samo w Afganiostanie i Iraku co Chiny w Tybecie, i wyzywanie od lewakow nie ma tu nic do rzeczy... ******************************************************************* Odpowiadasz na: al_paga napisał: > Gratuluję! Teraz tak: ani USA, ani Rosja, ani żaden kraj zgniłej zachodniej Eu > (GB, Fr, It) nie potępi na forum ONZ tego aktu, ale i tak za wszystko dostanie > się USA... > > Lewaki! A może byście się wzięli wreszcie za resztę tego towarzystwa wzajemnej > adoracji (Rosję, Francję, Niemcy...), a nie za wszystko potępiali USA!?! > > Nie, lewaki już potępili USA, a nawet wyskoczyli z Irakiem i Afganistanem, tak > jakby przed obecnością USA w tych krajach działo się lepiej... no przecież bzdu > ra! Odpowiedz Link Zgłoś
fumsia Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Tybe.. 16.03.08, 19:47 Cale zlo na swiecie pewnie pochodzi od Amerykanow? Jezeli oni okupuja Irak to usprawiedliwia mordowanie Tybetanczykow? I rozgrywki olimpijskie na stadionach dopiero co posprzatanych po wymordowaniu odpowiedniej ilosci ludzi? Oczywiscie rowniez handel organami pobranymi od czlonkow Falun Gong? To w sumie logiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 22:37 Jak mówią Chińczycy - USA odda swoje ziemie indianom, my oddamy tybetańczykom... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 17.03.08, 12:34 rozgrywki > olimpijskie na stadionach dopiero co posprzatanych po wymordowaniu > odpowiedniej ilosci ludzi? Naczytałeś się prymitywnej antychińskiej propagandy. To oczywiście w większości przypadków wierutne kłamstwo. Większość obiektów sportowych w Pekinie jest świeżo zbudowanych i nikogo tam jeszcze nie rozstrzelali. Przydadzą się do tego dopiero po olimpiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Do Igrzysk Krwi pozostalo kilka miesiecy......... 16.03.08, 19:52 ale cywilizacja dala nam internet czy naprawde chcemy ogladac igrzyska KRWI? jak sie potem bedziemy czuli? bedziemy szczesliwi? medale krwisto zlote! Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 Igrzyska krwi były... '72 16.03.08, 23:24 W Monachium w Bawarii, gdy takich ekstremistów jak w Tybecie ktoś posłuchał i przeprowadzili zamach terrorystyczny w ramach bojkotu. Mosad i Pakistańczycy ramie w ramie niszczący tą imprezę sportową :) American Dream... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Do piłkarskiego turnieju krwi zostały 4 lata. 17.03.08, 21:33 Czy naprawdę chcemy oglądać piłkarzy biegających po stadionach w kraju mającym na rękach krew Afgańczyków i Irakijczyków? Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 Nie tylko ich... 17.03.08, 21:51 Jeszcze jest przecież cała strefa Gazy gdzie Polska od lat uczestniczy w misjach militarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Tybe.. 16.03.08, 20:00 Olimpiada w tym kraju to koniec idei olimpijskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mazur33x Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 20:04 Kochani, Wydaje mi się, że warto zaprotestować przeciwko udziałowi polskiej reprezentacji w tych mistrzostwach. Adres Polskiego Komitetu Olimpijski go: pkol@pkol.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek1965 Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Tybe.. 16.03.08, 20:05 Co mnie katolika obchodza jacyś żalośni mnisi ze swoja falszywą wiarą czy żydzi ze swoją falszywą wiarą? Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 17.03.08, 01:58 równie dobrze oni mogliby powiedzieć to samo o twojej wierze (że jest fałszywa) Odpowiedz Link Zgłoś
db1120 co ma piernik do wiatraka 16.03.08, 20:11 śmierć to śmierć, nie ważne kto jest mordercą! Dla mnie coś innego jest tu ważne, jak można w takich okolicznościach jechać na olimpiadę, przecież to będzie usprawiedliwienie katów, czysta legitymizacja morderców. Niech ktoś coś powie w tej sprawie. Jak Kosowo, to wszyscy wielce poruszeni, uznanie nowego państwa, i takie tam. A w tym przypadku morda w kubeł, i siedzą cicho, tchórze! chiny płacą, chiny wymagają, i się ich boimy. Szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 Amerykański Humanitaryzm 16.03.08, 23:11 youtube.com/watch?v=eFiFfQPhe80 Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: co ma piernik do wiatraka 16.03.08, 23:25 db1120 napisał: > śmierć to śmierć, nie ważne kto jest mordercą! > Dla mnie coś innego jest tu ważne, jak można w takich okolicznościach jechać na > olimpiadę, przecież to będzie usprawiedliwienie katów, czysta legitymizacja > morderców. Niech ktoś coś powie w tej sprawie. Jak Kosowo, to wszyscy wielce > poruszeni, uznanie nowego państwa, i takie tam. A w tym przypadku morda w kubeł > , > i siedzą cicho, tchórze! chiny płacą, chiny wymagają, i się ich boimy. Szkoda > gadać... ==================================== To Chinczyki probojac utrzymac za pysk tybetanskich (czyli chinskich) wichrzycieli, morduja tam sportowcow? O jakiej legitymizacji "katow" w relacjach do sportowej konkurencji marudzisz? No, wlasnie: co ma piernik do wiatraka? A moze oszolomstwo nie pozwala ci odroznic sportu od brudnej polityki,i powtarzasz bezmyslne haselka propagandowe, tym razem "tybetanskiego", populistycznego "etosu"? Malo nam wstydu za Nas samych 19 lat temu, a ostatnio ponizajacego Polakow obciachu za Kosowo? Lepiej zastanow sie, zanim pomyslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Na Olimpiadzie brojlery będą robić za mięcho 16.03.08, 20:13 Za mięso armatnie chińskiej propagandy. Może nawet sam Hitl.., pardon, Hu, uściśnie napakowną dłoń. Odpowiedz Link Zgłoś
yourkary Przez cholernych Tybetoli nie będzie ceremoni wnie 16.03.08, 20:21 sienia ognia olimpijskiego na Mount Everest bo władze boją się zamachu terrorystycznego na sportowców! Nie wszystkich obchodzi wolny Tybet, wara od igrzysk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m651 Re: Pr cholernych kretyn jesteś 16.03.08, 20:29 Ciekawe ilu sportowców pokarze klasę i nie pojedzie na olimpiadę. Ilu trzeba zabić ? Myślę że wszystkich ,potem już w Tybecie będzie spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
mazur33x Re: Przez cholernych Tybetoli nie będzie ceremoni 16.03.08, 20:30 Twoja frajda jest ważniejsza od cierpienia innych? vide Berlin 1936. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Przez cholernych Tybetoli nie będzie ceremoni 16.03.08, 20:32 Tak jak nikogo nie interesowal stan wojenny w Polsce, tak? I przez cholernych polaczkow na zachodzie przerywano emisje programow rozrywkowych, zeby pokazac polskie czolgi na polskich ulicach? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Przez cholernych Tybetoli nie będzie ceremoni 16.03.08, 22:23 el.es napisał: > Tak jak nikogo nie interesowal stan wojenny w Polsce, tak? I przez cholernych > polaczkow na zachodzie przerywano emisje programow rozrywkowych, zeby pokazac > polskie czolgi na polskich ulicach? ====================================== Zapomniales dodac newsy o dziesiatkach tysiecy zabitych i rannych na tych ulicach, a takze o zatrzymywaniu dostaw wegla, wody i zywnosci przez komuchow dla "walczacego" narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych RE 16.03.08, 21:38 W podobnym tonie wypowiadały się sk*rwiele takie jak ty w czasie olimpiady w '36. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 72, Monachium 16.03.08, 23:14 Zaś podobnych "metod pokoju i dialogu" użyli w Monachium terroryści mosadu i palestyńscy bojkotując Olimpiade w 72gim w Monachium. Odpowiedz Link Zgłoś
heureka7 bojkot olimpiady? 16.03.08, 20:24 mam nadzieje, ze spolecznosc miedzynarodowa nie oleje problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 Postęp USA 16.03.08, 23:20 Przodownika "społeczności międzynarodowej" Kto inny wymyślił TAK POSTĘPOWE rodzaje tortur jak USA? :] youtube.com/watch?v=Eoa8QwuldXo Let's go waterboardnig :< Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 załóż wątek na ten temat 16.03.08, 20:25 i tam analizuj zbrodnie Amerykanów, tu jest wątek o Tybecie... jankowski1960 napisał: > to straszne, a ilu Irakijczykow zabili w tym czasie Amerykanie w > Iraku? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: załóż wątek na ten temat 16.03.08, 21:33 A ilu w tym czasie Rosjanie zamordowali Czeczenów? A ilu w tym czasie zginęło żołnierzy rosyjskich w ramach "diedowszczizny"? Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: załóż wątek na ten temat 16.03.08, 21:40 Ciekawy argument. Skoro w innych krajach mordują ludzi, to Chińczycy też mają prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 Re: załóż wątek na ten temat 16.03.08, 23:17 Bo Tybetańczyk to nigdy w życiu nikogo nie zabił... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: załóż wątek na ten temat 17.03.08, 06:26 To była odpowiedź dla lewaczyny poruszającego temat Iraku. W Iraku istotnie są mordowani ludzie. Przeważnie przez Irakijczyków, Palestyńczyków, Syryjczyków i Irańcyzyków. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 Sami sie torturują? I bombardują? 17.03.08, 14:30 Biedne cudowne usa i ci SAMOZABIJAJACY się ludzie na świecie, kilka przykładów: youtube.com/watch?v=XCaKROXGjbQ youtube.com/watch?v=7UeB0euRQ3k youtube.com/watch?v=eFiFfQPhe80 youtube.com/watch?v=4KydfGDuwUs youtube.com/watch?v=i4x7G_AOL8k Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Tybe.. 16.03.08, 20:40 Ciekawe ile panst zbojkotuje olimpiade w Pekinie. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 20:51 w czasach stabilizacji politycznej, wolnosci i wzglednego dobrobytu, jakimi cieszy sie Polska, jest obowiazkiem ludzkim okazywanie przynajmniej jakichs znakow symbolicznych, jak np. bojkot olimpiady w Chinach czy akceptacja Dalaj Lamy jako przedstawiciela narodu tybetanskiego. Milczenie jest wyrokiem na samego siebie, ktory bedzie mial wazkie konsekwencje w przyszlosci. KK zachowuje sie jak szczur i karaluch, najlepiej i najsprytniej adaptujacy sie do zewnetrznych warunkow. Byleby przetrwac w Krolestwie z Tego Swiata. Czyste diabelstwo moralnych obludnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 22:51 grogreg napisał: > Ciekawe ile panst zbojkotuje olimpiade w Pekinie. ======================================= W slad za "pozytywnym" zaakceptowaniu aneksji Kosowa, Bolandia pewnie juz nastepny, podobnie idiotyczny krok, rozwaza. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio6669 A potem będzie płącz i lament... 16.03.08, 23:36 że jakiś "kocioł Tybetański" -_-'... sam z siebie się ugotował. Odpowiedz Link Zgłoś
thethonator Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Tybe.. 16.03.08, 20:42 Ludzie?! Nie jestem w stanie tego pojąć? Widzieliście co tam sie działo? co robili Ci spokojni i grzeczni mnisi... rozpie... niczali wszystko co sie dało.. samochody, sklepy, urzędy... biegali z kijami i niszczyli jak leci. A co do Chin.. ich sprawa.. niech robią co chcą Wolnoć Tomku w swoim domku! Mogli zacząć negocjować i bawić sie w takie rzeczy.. ale skończyło by sie jak u nas w 1989... To skoro wolą rozwiązać sprawę przez "uspokojenie" mniszków.. którzy pokazali, że kawał z nich sku... To ja nie mam nic przeciw.. sam pomogę. Bo co jak co.. ale porządek publiczny być musi... Bojkot olimpiady. Genialny pomysł... tylko co za sportowiec będzie tego przestrzegał?? Albo jeszcze lepiej... niech nasza Brygada Olimpijska zabroni im stawić sie na olimpiadzie.. Pomyślcie ilu młodym sportowcom, dla których jest to być może jedyna okazja wystartowania na tak ważnej imprezie, przekreśli życie?? Nad tym nie ma co myśleć co? Tylko założyć jakąś ściere i iść protestować pod ambasadę Chin... Ludzie znajdźcie sobie zajęcie... Co do mojego pochodzenia.. urodziłem sie w 1987... to tez nie jestem ubekiem.. chyba , że mnie zwerbowali jako płód.. :P Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 17.03.08, 01:56 thethonator napisał: > Ludzie?! > Nie jestem w stanie tego pojąć? > Widzieliście co tam sie działo? co robili Ci spokojni i grzeczni mnisi... > rozpie... niczali wszystko co sie dało.. samochody, sklepy, urzędy... biegali z > kijami i niszczyli jak leci. Atakują OKUPANTÓW, którzy nie są w swoim kraju. Zupełnie jak Powstańcy Warszawscy w 1944. Oni zaczęli powstanie od ataku na budynek Pasty. Uważasz, że nie mieli prawa atakować okupantów? > A co do Chin.. ich sprawa.. niech robią co chcą Wolnoć Tomku w swoim domku! Ale Tybet NIE JEST ICH "DOMEM". Jest krajem, na który napadli, jak Sowieci na Polskę w 1939. Czy zaborcy w XVIII wieku. Rozumiem, że Prusy, Rosja i Austria Twoim zdaniem też mogłyby robić w naszym kraju co chcą?? Że nikt nie powinien sie sprzeciwiać np. Rzezi Pragi?? > Mogli zacząć negocjować i bawić sie w takie rzeczy.. ale skończyło by sie jak u > nas w 1989... ?? krótko mówiąc: jesteś przeciwko demokracji i popierasz totalitaryzm?? Wiesz, że to KARALNE? > To skoro wolą rozwiązać sprawę przez "uspokojenie" mniszków.. > którzy pokazali, że kawał z nich sku... To ja nie mam nic przeciw.. > sam pomogę. wiesz wydaje mi się że popełniasz przestępstwo. Cóż, zadecydują o tym inne instytucje... Odpowiedz Link Zgłoś
a_anielka Dlatego też kościół katolicki mam w D 16.03.08, 20:43 Tylko władza im w głowie i pieniądze. Zakłamana sekta zniewalająca setki tysięcy ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
w28 Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 20:44 jankowski1960 napisał: > to straszne, a ilu Irakijczykow zabili w tym czasie Amerykanie w > Iraku? A cóż to ma do rzeczy? Chcesz Tybetańczykom wystawiać jakiś rachunek za Irak? Nie mówiąc już o tym, Ze nie słyszałem jeszcze o Tybetańczykach wysadzających się w autobusach pełnych ludzi lub na bazarach, za to słyszałem o mnichach buddyjskich, którzy się podpalali. Wierzę w to, że w ostatecznym rozrachunku Chińczycy nie mają najmniejszych szans na zwycięstwo z duchem. Już są i zawsze będą w tej przegrani. Odpowiedz Link Zgłoś
mazur33x Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Tybe.. 16.03.08, 20:46 www.tybet.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
thethonator Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Tybe.. 16.03.08, 20:46 pl.youtube.com/watch?v=98O0jbdzQks Proszę popatrzcie sobie na tych spokojnych i kochających porządek mnichów :P a co do zabicia Ducha.. da sie to zrobić... i Chińczycy to robią i zrobią... Odpowiedz Link Zgłoś
w28 Re: Chiny: żołnierze zastrzelili co najmniej 8 Ty 16.03.08, 20:54 thethonator napisał: > pl.youtube.com/watch?v=98O0jbdzQks > Proszę popatrzcie sobie na tych spokojnych i kochających porządek mnichów :P > > a co do zabicia Ducha.. da sie to zrobić... i Chińczycy to robią i zrobią... Duch poszedł w świat, wraz z tybetańskimi uchodżcami. Może ci sie to wydać naiwne i niewiarygodne ale on nawet w jednym człowieku prztrwa, albo nawet we wspomnieniu o nim. Nie jestem specjalnie religijny, więc nie wiem skąd ta pewność, ale jednak ją mam. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Niech zapłonie Ogień Gniewu!! 17.03.08, 02:05 thethonator napisał: > pl.youtube.com/watch?v=98O0jbdzQks > Proszę popatrzcie sobie na tych spokojnych i kochających porządek mnichów :P MNISI DOBRZE POSTĘPUJĄ!!! Niech wybuchnie Ogień Gniewu!! Ogień Buntu!! Ogień ZEMSTY!! Niech Tybet oczyści się z infrastruktury najeźdźców, z ich armii, spłucze ją tak, jak deszcz spłukuje brud. Sława Wolnemu Tybetowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś