qawsedrftg 01.04.08, 11:44 Panie i Panowie! Kaczy Cyrk znowu rozbawi ucieszy! Niezapomniany dzień w Kaczym Cyrku! Oto Szalone Kaczory zaczynają POPiSowy numer: "Imam z Torunia i żona Feya"!!! Oklaski!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lestek35 Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 11:45 Tylko kto przeczytał to tałatajstwo? Jak można bezmyślnie popierać i glosować za czymś czego z czym nawet absolwent prawa ma pytania interpretacyjne? Dlaczego poprzez parlamenty wprowadzają w tym całym kołchozie to co nie przeszło w traktatach (patrz Francja i Holandia)? Po prostu albo boją się powtórki z rozrywki albo nardy są wg. nich tak głupie, że nie warto się pytać... Ot, i taka to niewesoła eurokomuna; to co wygodne wprowadza sie tylnymi drzwiami.... Ale chcieliście komunokołchozu, to go teraz macie Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, oby g 01.04.08, 12:11 Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, oby grupa ta stała się prawym, mocno antyunijnym, antybiurokratycznym i proliberalnym skrzydłem PiS-u, oczywiście w ramach jedności. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, 01.04.08, 13:28 junkier napisał: > Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, oby grupa ta stała się > prawym, mocno antyunijnym, antybiurokratycznym i proliberalnym > skrzydłem PiS-u, oczywiście w ramach jedności. A ja mysle, ze Kaczynski ma teraz woz, albo przewoz i zdecyduje, czy bedzie dalej istnial, czy rozpusci sie w szambie targowiczan. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Kuku-rydza w dzień Judasza. 01.04.08, 13:44 Kuku-rydza w dzień Judasza. Rydza, kuka, Polska nasza. Dla mnie Unia jest wytworna. A z Judasza świń popkorna. Kuku-rydza! Moherowego widza. Kuku-rydza, kuku-rydza. Twa wiara w kuku nieuku. To kuku-rydza, kuku. Rydz na Żyda wybrzydza. Kuku-rydza, kuku-rydza. Maryja z hakenkreuz tłuku? To kuku-rydza, kuku. Wszystkich w koło zohydza. Kuku-rydza, kuku-rydza. Gryź z nim w aortę zbuku. To kuku-rydza, kuku. Owieczki, ze stoczni bryndza. Kuku-rydza, kuku-ryndza. Twój poziom sięga bruku. To kuku-rydza, kuku. Za datki bogiem nawiedza. Kuku-rydza, kuku-rydza. Luksus za szybką luku. To kuku-rydza, kuku. Niech ma-ryje nienawidzą. Obsiać, obsiać kuku-rydzą. Powystrzelać choćby z łuku. To kuku-rydza, kuku. Oddać im jezioro Wdzydze. Kuku-rydza, kuku-rydze. Wydrwić, aż do rozpuku. To kuku-rydza, kuku. To może z kukuruźnika. Opryskać kuku-rydzyka. Belzebubowy mruku. To kuku-rydza, kuku. Tutaj Rosieeewicz. deser.gazeta.pl/deser/1,83452,5073657,Nowy_hit_Radia_Maryja_-_posluchaj!.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Judasz Kaczyński na szwabskim pasku ! 01.04.08, 14:18 - Sądzę, że może być to efekt nacisków zewnętrznych, międzynarodowych. Ze strony Unii? - Tak, ze strony UE lub ze strony Niemiec. Myślę, że Niemcom na tym najbardziej zależy. www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080401&id=po03.txt He, he .. dziś Kurski byłby ze mnie dumny ! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Judasz Kaczyński na szwabskim pasku ! 01.04.08, 14:25 Co obiecano Kaczynskim za zdrade? Decyzje, jak wyjeżdżaliśmy w piątek z Sejmu, były zupełnie inne. Stanowisko było jasne i mówiło ono, że jesteśmy przeciw ustawie w wersji rządowej. Tymczasem teraz słyszę, że po spotkaniu nagle w pośpiechu zmieniono stanowisko całego klubu. Szczerze mówiąc, nawet nie wiem, co się stało podczas tych rozmów, że tak radykalnie zmieniono wszystkie wcześniejsze ustalenia. Niemniej jednak uważam, że przyjęcie lub odrzucenie traktatu to fundamentalna sprawa dla Narodu Polskiego i cokolwiek sobie ci panowie ustalili, myślę tutaj o prezydencie i premierze, to należy sprawę postrzegać przez pryzmat doświadczeń dotychczasowych. Być może nastąpiła ponad głowami posłów jakaś ugoda, która jest nie do przyjęcia. (posel A. Sobecka) indeed4 napisał: > - Sądzę, że może być to efekt nacisków zewnętrznych, > międzynarodowych. > > Ze strony Unii? > - Tak, ze strony UE lub ze strony Niemiec. Myślę, że Niemcom na tym > najbardziej zależy. > > > www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080401&id=po03.txt > > He, he .. dziś Kurski byłby ze mnie dumny ! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Kto przekupił zdrajcę Kaczora ?! 01.04.08, 14:33 Czy nie Niemcy, którzy po naszym wejściu do UE masowo wykupują nasze polskie ziemie i gwałcą nasze żony ? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Kto przekupił zdrajcę Kaczora ?!Dusk 01.04.08, 14:37 Premier Dusk (sciemniacz) na spotkaniu z Preziem w Juracie przedstawil mu ultimatum Niemcow. Co do tego, chyba nie ma watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: Kto przekupił zdrajcę Kaczora ?!Dusk 01.04.08, 14:39 A kto ten traktat wynegocjował i ogłosił jako sukces????? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Kto przekupił zdrajcę Kaczora ?!Dusk 01.04.08, 14:47 Teraz mial niby skrupuly, chcial zastrzezen w ustawach. Premier Dusk-sciemniacz mu wytlumaczyl w Juracie, ze trzeba podpisac bez zastrzezen. Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: Kto przekupił zdrajcę Kaczora ?!Dusk 01.04.08, 14:49 Czyli były premier i obecny prezydent mieli zastrzeżenia do swojego sukcesu??? to może trzeba było odrazu ogłosić że dali d...y, a nie negocjowali??? Odpowiedz Link Zgłoś
ordeal Re: Kto przekupił zdrajcę Kaczora ?! 01.04.08, 15:09 He! He! He! Same lechujarki dokonały samoprzekupstwa!!!-:)))))) Prawda jest taka, że jarek - na polecenie jarkacza- złożył podpis pod Traktatem rzutem na taśmę, czyli w ostatniej chwili, gdy papiery leżały jeszcze na stole, i co zostało ogłoszone "WIELKIM SUKCESEM"!!! Nie podpisanie Traktatu zostawiło by Polskę na obrzeżu UE, a ogłoszenie tego jako "WIELKI SUKCES" nie zostało by kupione nawet przez miękkie moherki!!!!!!-:))))))) Dociekliwość w sprawie Traktatu powodowała niebywałą nerwowość u lechujarków!!!!!-:))))) Za odpytywanie fatygi, przewracającej nieprzytomnie oczami, w tym temacie, Zalewski (przecie pisuarczyk!!!!) został nawet wywalony z tego towarzystwa szambo-pisuarowego!!!;((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ś_m_i_e_r_ć__ h_i_p_o_k_r_y_t_ó_w__ z__ PiS 01.04.08, 16:23 Państwo polskie i Polacy mają się bardzo dobrze, popierają UE a ich optymizm rośnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Prezio podpisze Traktat z przyjemnością? 01.04.08, 16:29 a miało być z Unią - to skąd ta przyjemnościa? Odpowiedz Link Zgłoś
ordeal Re: Prezio podpisze Traktat z widocznym obrzydzeni 01.04.08, 16:41 em na twarzy!!!!!;((((( To tak ku zadowoleniu toruńskiego grzybka!!!! Koniecznie musi być "Panu Bogu świeczka, a diabłu ogarek"!!!!!-:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kon_donek_wermahtowy Czy_Folksdojcz_Oszwabi_Prezydenta _Polaków__??????? 01.04.08, 19:22 Premier Jarosław Kaczyński: ...... Jeśli druga strona dotrzyma słowa, jeśli her Thuske zapowie ustawę, która będzie postulowała nasze zabezpieczenia, Traktat w Sejmie przejdzie ... Her Tuske: .... trzeba uznać, że nie ma monopolu na rację, że każdy musi czuć się zwycięzcą ..... .......................................................................... Pytanie czy ten podwórkowy chamek o złych oczach, który już tyle razy łamał dawane słowo i tym razem będzie próbował oszwabiać ??? :( Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Czy_Folksdojcz_Oszwabi_Prezydenta _Polaków__? 01.04.08, 19:24 Dzisiaj wszyscy popierajacy PO moga zapisywac sie na liste folksdojczow.Adres?Strona PO Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach Bedziemy obiektywni - zazartowali redaktorzy GWna. 01.04.08, 19:33 .. w prima aprilis. - Bedziemy Was nadal uwaznie czytac - zazartowali w odpowiedzi czytelnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Na traktacie wiszą gacie. 01.04.08, 19:47 Na traktacie wiszą gacie. Hej wysoko Redyk skacie. Podrze gacie, podżegacie! Od Redyka SMeS pomyka. Nu Sabaku do ataku. Nu lobbować, poposłować. Za co ja mam finansować? Jestem wasza oligarcha. Prezydenta mam za parcha. Mam was tam pięćdziesiąt sześć. Moją wiarę macie nieść. Nu słuszat’ mojej komendy. Bo ja nie dam wam urzędy. Nie dam kasy na wybory. Wrogów zrobię was w nieszpory. Ma Obskurski na wstrzymanie. Wszystko przez to obrzezanie. A w zasadzie zeszła skórka. Jak to bywa u PiSiurka. Nawet Jarus ściągnął skórę. Z love gey przywdział koszulę. Ma tu Redyk swoich gejów. Swych ojczulków, kaznodziejów. Chce odebrać wiernych składki. Ale te Unijne zadki. W spółkę jego nie opasują. Zamiast dać, wykorzystują! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Kon-Donek moze juz zapuscic wasik Hitlera 01.04.08, 19:35 presentation1 napisał: > Dzisiaj wszyscy popierajacy PO moga zapisywac sie na liste > folksdojczow. Adres? Strona PO Odpowiedz Link Zgłoś
strzelacz_z_papierowej_torby poszeklu.. jak chcesz to podaruję ci mój 01.04.08, 21:12 nick żebyś zaczął się nim podpisywać na forum .. wysłałeś już kilka tysięcy postów .. oklepałeś się w klawiaturę jak co głupiego i wszystko na nic .. psy szczekają - karawana idzie dalej ... Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Prezydent Lech Kaczynski pokazal, ze jest 01.04.08, 16:42 prawdziwym meżem stanu. Nawet Donaldu Tusku to przyznal choc ledwo mu to przeszlo przez gardło :) Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Prezydent Lech Kaczynski pokazal, ze jest 01.04.08, 16:46 2_x_duck napisał: > prawdziwym meżem stanu. Nawet Donaldu Tusku to przyznal choc ledwo mu to > przeszlo przez gardło :) o czym w ogóle mowa? mąż, przechodzenie przez gardło. źle wróże za takie porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Nie pajacuj :) 01.04.08, 16:53 Dobrze wiesz o co chodzi. Prezydent wjechal z drzwiami do sejmu i zrobil porzadek :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Nie pajacuj :) 01.04.08, 16:58 2_x_duck napisał: > Dobrze wiesz o co chodzi. Prezydent wjechal z drzwiami do sejmu i zrobil > porzadek :)))) nie może być? swoimi? po co?:):) Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Re: Nie pajacuj :) 01.04.08, 17:18 > nie może być? swoimi? po co?:):) Z buta w drzwi, z lokcia w pysk Chlebowskiego, liściem strącil okularki Komorowskiemu, z polobrotu j.. Tuska, a na koniec wytargal za ucho Jaroslawa :)) I od razu w sejmie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Nie pajacuj :) 01.04.08, 17:26 w zasadzie tak. ale i tak coś knują:) Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Re: Nie pajacuj :) 01.04.08, 17:35 > w zasadzie tak. ale i tak coś knują:) Musza. Od tego są w sejmie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Nie pajacuj :) 01.04.08, 19:15 Piss-k-fuck'i utonęły we własnym gó..e. Piss-fucks got buried in their own shit. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 PO utonelo............ 01.04.08, 19:19 Bez PiS i tak by to przeszlo.PO bierze odpowiedzialnosc.To PO rzadzi.Glosy PiS sa bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Prezydent Lech Kaczynski pokazal, ze jest 01.04.08, 17:19 2_x_duck napisał: > prawdziwym meżem stanu. Nawet Donaldu Tusku to przyznal choc ledwo mu to > przeszlo przez gardło :) Ba, nawet Łojciec Rydzyk to przyznał ...:DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Re: Prezydent Lech Kaczynski pokazal, ze jest 01.04.08, 17:23 > Ba, nawet Łojciec Rydzyk to przyznał ...:DDDDD Rydzyk to glupi buc, ale dobrze go miec po swojej stronie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Prezydent Lech Kaczynski pokazal, ze jest 01.04.08, 17:26 2_x_duck napisał: > > Ba, nawet Łojciec Rydzyk to przyznał ...:DDDDD > > Rydzyk to glupi buc, ale dobrze go miec po swojej stronie :))) A ty jesteś mądry? Jesteś mądrzejszy niż on? Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Re: Prezydent Lech Kaczynski pokazal, ze jest 01.04.08, 17:36 > A ty jesteś mądry? > Jesteś mądrzejszy niż on? Jestem madry, ale nie tak cwany jak on :)) Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Prezydent Lech Kaczynski pokazal, ze jest 01.04.08, 19:19 How're you doing asshole? Buried in your own shit? Nice!!! Eat more of your own shit and happy halleluya!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Prezydent Lech Kaczynski pokazal, ze jest 01.04.08, 19:20 Nie umiesz juz po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Smaruj tyłek wazeliną, jesteś Redyka padliną! 01.04.08, 20:18 Na traktacie wiszą gacie. Hej wysoko Redyk skacie. Podrze gacie, podżegacie! Od Redyka SMeS pomyka. Nu Sabaku do ataku. Nu lobbować, poposłować. Za co ja mam finansować? Jestem wasza oligarcha. Prezydenta mam za parcha. Mam was tam pięćdziesiąt sześć. Moją wiarę macie nieść. Nu słuszat’ mojej komendy. Bo ja nie dam wam urzędy. Nie dam kasy na wybory. Wrogów zrobię was w nieszpory. Ma Obskurski na wstrzymanie. Wszystko przez to obrzezanie. A w zasadzie zeszła skórka. Jak to bywa u PiSiurka. Nawet Jarus ściągnął skórę. Z love gey przywdział koszulę. Ma tu Redyk swoich gejów. Swych ojczulków, kaznodziejów. Chce odebrać wiernych składki. Ale te Unijne zadki. W spółkę jego nie pasują. Zamiast dać, wykorzystują! Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Prezydent Lech Kaczynski pokazal, ze jest 01.04.08, 18:39 Ja też to przyznaję, choć panu prezydentowi zdarzyło sie to po raz pierwszy w kadencji. Ze względu na dobro Polski mam nadzieję, że nie po raz ostatni. A wszyscy, ktorzy mieli nadzieję, że Tusk będzie słabym premierem, chyba dzis ją porzucili. Czy to dobrze, czy źle - nie wiem. Ale fakt jest faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
faiga_danielak teraz już będziecie mogli myć kible w całej EU i n 01.04.08, 16:31 i nikt wam tej roboty już nie zabierze!!! Az Białoruś się wyzwoli. Wtedy pójdziecie won na bruk. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: teraz już będziecie mogli myć kible w całej E 01.04.08, 17:24 faiga_danielak napisała: > i nikt wam tej roboty już nie zabierze!!! Az Białoruś się wyzwoli. Wtedy > pójdziecie won na bruk. o. Rydzyk: - Trzeba pić zioła, bo to nie chemia. Ale jak się je pije na przykład o północy, stojąc na jednej nodze, to już wtedy zaczyna się okultyzm i diabeł. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: TR-wam orędzie w stylu prezydęta przed 15 01.04.08, 15:10 TR-wam orędzie w stylu prezydęta przed 15 Rząd zwalcza naukę jak car, naziści i stalinowcy. Składki, składki do Unii się należą jemu. Składki katolickie, a on ostoja wolności! To mowa przed premierem i prezydentem. Mowa tronowa. „Mordo ty moja”, tak się ślini, niech oligarchami Bóg nas uczyni! Stoję pochylony przed twą ikoną. Daj ty mi władzę ludu nieskończoną. „Mordo ty moja” Sobakę zrób królową. A pod koronę to ja służę głową. „Mordo ty moja” mnie twoje splendory. A ten Kac Czyński umysłowo chory. „Mordo ty moja” pamiętaj Tadek, innych to w ryja i kopa w zadek. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Kto przekupił zdrajcę Kaczora ?!Dusk 01.04.08, 15:31 poszeklu napisał: > Teraz mial niby skrupuly, chcial zastrzezen w ustawach. > Premier Dusk-sciemniacz mu wytlumaczyl w Juracie, ze > trzeba podpisac bez zastrzezen. Oj baranku boży. Prezydent zaczyna mądrzeć a tobie wirus głupoty do reszty niszczy szare komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
astrotaurus Re: Kto przekupił zdrajcę Kaczora ?!Dusk 01.04.08, 14:48 mako75 napisał: > A kto ten traktat wynegocjował i ogłosił jako sukces????? Wierzysz mediom, które prowadziły bezprzykładny , zmasowany atak na dobre kacze pisiorki?! Odpowiedz Link Zgłoś
zenek_z_bialego_domu swojego psa nazwałem Poszeklu... ma taki durny 01.04.08, 14:48 zwyczaj, że przeskakuje przez płot i obszczekuje swoje własne podwórko ... Odpowiedz Link Zgłoś
astrotaurus Re: swojego psa nazwałem Poszeklu... ma taki durn 01.04.08, 14:51 zenek_z_bialego_domu napisał: swojego psa nazwałem Poszeklu... ma taki durn zwyczaj, że przeskakuje przez płot i obszczekuje swoje własne podwórko ... Idźże! Własnemu psu takie coś zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych Re: Kto przekupił zdrajcę Kaczora ?!Dusk 01.04.08, 15:15 poszeklu napisał: > Premier Dusk (sciemniacz) na spotkaniu z Preziem > w Juracie przedstawil mu ultimatum Niemcow. > Co do tego, chyba nie ma watpliwosci. ______________________________ Nie ma wątpliwości, że poszeklu powinien poddać się badaniom psychiatrycznym... Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Ale historia Judasza to wielkie klamstwo 01.04.08, 15:11 kolejne klamstwo kosciola, wycieranie sobie mordy Judaszem nic tu nie da Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu W Prima a Prilis sprzedadza Polske na serio. 01.04.08, 14:20 Banda agentow przebranych za Polakow POd kierownictwem premiera Dusk (od sciemniac!) POdpisze POdarowanie POlski w niewole germanskiej Eurobolszewii. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Beck nie przestraszyl sie stukasow Goerlnga a Tusk 01.04.08, 14:24 Beck nie przestraszyl sie stukasow Goerlnga a Tusk z Sikorskim pekaja bo jak Sejm nie przyjmie Eurotraktatu ustanawiajacego Eurokolchoz to Merkelowa z Barroso telefonicznej reprymendy im udziela. W glowie sie nie miesci jak niskiego politycznego formatu moralne karly potrzasaja dzis polska polityke. Odpowiedz Link Zgłoś
ordeal Re: Poluzuj muszkę :-))) 01.04.08, 15:27 indeed4 napisał: > bo strasznie bredzisz :-) Przygłupi junkier nie widzi, że to włśnie lechujarkom zaczęło się tak śpieszyć!!!!-:))))) Problemik w tym, że jarkaczowi toruński grzybek przyłożył scyzoryk do kaczej szyjki, i to bezpośrednio pod dziobkiem!!!;(((( Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Poluzuj muszkę :-))) 01.04.08, 15:42 Łaska Rydzyka na pstrym koniu jeżdzi :-))) I bardzo dobrze - niech PiS idzie na dno razem z tą kiepską imitacją kapłana. Odpowiedz Link Zgłoś
ordeal Re: Poluzuj muszkę :-))) 01.04.08, 15:47 indeed4 napisał: > Łaska Rydzyka na pstrym koniu jeżdzi :-))) I bardzo dobrze - niech > PiS idzie na dno razem z tą kiepską imitacją kapłana. Łaska rydzyka to tylko na kasie jeździ!!!!!!!!!!!!!! "Ach te ukochane marności!!!"!!!!-:)))))) Jednak kurduple, nawet razem, są kiepską namiastką pstrego konia. Nawet byle mierzwa więcej zdoła unieść!!!!-:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Poluzuj muszkę :-))) 01.04.08, 16:06 Tyle zachodu z traktatem - i na nic ! Nie ma dotacji, to do widzenia - PiS tym toruńskim kołtunom jest już potrzebny jak dziura w moście :-))) Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść - następny do golenia proszę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ordeal Re: Poluzuj muszkę :-))) 01.04.08, 16:11 indeed4 napisał: > Tyle zachodu z traktatem - i na nic ! Nie ma dotacji, to do > widzenia - PiS tym toruńskim kołtunom jest już potrzebny jak dziura > w moście :-))) > Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść - następny do golenia > proszę :-))) No taaaaaak!!!!!!_;)))) Ale ogolone "murzyniątka" właśnie toooooną!!!!! I rozpaczliwie chwytają się brzyyyyyyyyytwy!!!!!-:)))))) Oczywiście rżnąc wszystko, co się znajdzie w zasięgu skrzydełek!!!!!- :))))))) Nawet siebie nawzajem!!!!_:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Gen autodestrukcji postkomunistycznej prawicy :-) 01.04.08, 16:20 Nie trzeba nic robić - z_o_s_t_a_w_i_ć, sami się wybiją. Odpowiedz Link Zgłoś
ordeal Re: Gen autodestrukcji postkomunistycznej prawicy 01.04.08, 16:27 indeed4 napisał: > Nie trzeba nic robić - z_o_s_t_a_w_i_ć, sami się wybiją. I moherki w naturalny sposób odchodzą! Grzybkowi kasiorki ubywa!!!;(((((( Lechujarki nie zrealizoWAŁY obiecanej mamony w euro!!!!;((((( A poza tym, kto chętnie chce pracowiać jako szambiarz???-:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Wystarczy zagłosować przeciw 01.04.08, 16:09 Wtedy wyborcy przeliczą swoje zyski na mandaty i ani Rydzyk ani jego sympatycy nie wydadzą głosu, tym bardziej że słuchaczy ubywa, oj ubywa. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Junkier mistrzu 01.04.08, 14:48 Prowadź na Brukselę.... Tylko pod Twoim światłym przywództwem jesteśmy w stanie obronić Rzeczpospolitą przed najazdem niemieckich euro geyów i brukselskich pedofilii... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Beck nie przestraszyl sie stukasow Goerlnga a Tusk 01.04.08, 15:12 Zeby odrzucic eurobelkot nie trzeba wcale maszerowac na Bruksele, wystarczy zaglosowac przeciw ratyfikacji w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Beck nie przestraszyl sie stukasow Goerlnga a 01.04.08, 15:20 junkier napisał: > Zeby odrzucic eurobelkot nie trzeba wcale maszerowac na Bruksele, > wystarczy zaglosowac przeciw ratyfikacji w Sejmie. Nie należało również wstępować do NATO i UE, w zasadzie po co? Wystarczyło tylko wprowadzić prawo kanoniczne na terenie RP i wszystkim żyłoby się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Beck nie przestraszyl sie stukasow Goerlnga a 01.04.08, 15:31 Do NATO trzeba bylo wstapic, z UE wystarczylaby zwykla umowa o wolnym handlu jaka ma np. Szwajcaria. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Beck nie przestraszyl sie stukasow Goerlnga a 01.04.08, 15:40 junkier napisał: > Do NATO trzeba bylo wstapic, z UE wystarczylaby zwykla umowa o > wolnym handlu jaka ma np. Szwajcaria. Niedaleko pada beret od rozgłośni.... Oj. zapewniam Ciebie że przyrównanie Polski do Szwajcarii nie jest zasłużone, tak jakoś dziwnie się składa.... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Beck nie przestraszyl sie stukasow Goerlnga a 01.04.08, 15:41 A dlaczego rozsadni, pragmatyczni Szwajcarzy maja nie byc dla nas wzorem? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Beck nie przestraszyl sie stukasow Goerlnga a 01.04.08, 15:49 junkier napisał: > A dlaczego rozsadni, pragmatyczni Szwajcarzy maja nie byc dla nas > wzorem? Ależ proszę bardzo, chętnie zamienię się z nimi na dobrobyt... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Beck nie przestraszyl sie stukasow Goeringa a 01.04.08, 16:06 Dobrobyt Szwajcarow bierze sie m.in. z tego ze nie przystapili do Eurokolchozu. Nie musza prostowac bananow ani zatrudniac armii zbednych urzedasow ktorzy badaja przecinki we wnioskach o ochlapy z brukselskiej kasy wyszaarpywane podatnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Beck nie przestraszyl sie stukasow Goeringa a 01.04.08, 16:14 junkier napisał: > Dobrobyt Szwajcarow bierze sie m.in. z tego ze nie przystapili do > Eurokolchozu. Nie musza prostowac bananow ani zatrudniac armii > zbednych urzedasow ktorzy badaja przecinki we wnioskach o ochlapy z > brukselskiej kasy wyszaarpywane podatnikom. Szwajcarom żyło się dostatnio jeszcze przed powołaniem "Eurokołchozu". Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Beck nie przestraszyl sie stukasow Goerlnga a 01.04.08, 15:29 junkier napisał: > Zeby odrzucic eurobelkot nie trzeba wcale maszerowac na Bruksele, > wystarczy zaglosowac przeciw ratyfikacji w Sejmie. Junkier volksdeutschu, Prus już nie ma więc zamilcz i nie judź! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Beck nie przestraszyl sie stukasow Goeringa a 01.04.08, 15:32 Wiec wlasnie dlatego, zeby Prusy nie staly sie jakas europrowincja trzeba odrzucic Traktat! Odpowiedz Link Zgłoś
ordeal Re: Beck nie przestraszyl sie stukasow Goeringa a 01.04.08, 15:42 junkier napisał: > Wiec wlasnie dlatego, zeby Prusy nie staly sie jakas europrowincja > trzeba odrzucic Traktat! Właśnie!!!! Przecież Prusy to twoja ukochana ojcowizna!!!!-:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Beck nie przestraszyl sie stukasow Goeringa a 01.04.08, 15:45 Gdybys wiedzial co to znaczy ojcowizna zrozumialbys, ze nie moze przejsc w brukselskie lapy. Odpowiedz Link Zgłoś
ordeal Re: Beck nie przestraszyl sie stukasow Goeringa a 01.04.08, 16:00 junkier napisał: > Gdybys wiedzial co to znaczy ojcowizna zrozumialbys, ze nie moze > przejsc w brukselskie lapy. Jak masz papiery(Księgi Wieczyste) w porządku, to żaden prawdziwy junkier (nawet jeśli to była jego była ojcowizna) tego ci nie odbierze!!!!!-:))))) Chyba, że zaoferuje tobie porządną kasiorę!!!!!!-:))))))) A przecież kochasz mamonę, nawet za swoje posty!!!!!-:)))) Nawet przy pomocy tysięcy Bruksel!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Beck nie przestraszyl sie stukasow Goeringa a 01.04.08, 16:09 Bzdury pleciesz, w ogole jakas mentalnosc plebejsko-fornalska prezentujesz. Ojcowizna nie ma ceny. Nie jest przeliczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
ordeal Re: Beck nie przestraszyl sie stukasow Goeringa a 01.04.08, 16:16 junkier napisał: > Bzdury pleciesz, w ogole jakas mentalnosc plebejsko-fornalska > prezentujesz. > > Ojcowizna nie ma ceny. Nie jest przeliczalna. Waaaau!!!!! Niech no tylko ten były junkier zaświeci duuuuużą kasiorą, to nawet mu nadstawisz swojego kuperka, że ten były junkier nie zapomniał o swojej byłej ojcowiźnie!!!!!!-:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Junkier mistrzu 01.04.08, 18:50 najsampierw Junkier mistrza Jaroslawa se spalcie na stosie... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ciekaw jestem tego głosowania, co zwycięży? 01.04.08, 15:09 Interes kraju czy indywidualne poglądy polityczne. Ja bym się zastanowił, społeczeństwo liczyc umie, szczególnie własne straty. Ludzie maja dobra pamięc o tych co im zabrali kasę, nawet w dobrej intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 junkier 01.04.08, 16:44 Z calego serca zycze ci junkier powaznej choroby (zeby bylo smiesznie np.) wenerycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, 01.04.08, 13:46 junkier napisał: > Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, oby grupa ta stała się > prawym, mocno antyunijnym, antybiurokratycznym i proliberalnym > skrzydłem PiS-u, oczywiście w ramach jedności. Dlaczego użyłeś tego obelżywego słowa, słowa, którego Tadeusz Rydzyk używa tylko wtedy, gdy chce kogoś obrazić lub zdezawuować. Nie życzę Giżyńskiemu proliberalnych skrzydeł, to tak jak życzyć prof.Nowakowi żydowskich przodków... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Dlatego : 01.04.08, 13:53 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=70949224&a=70952906 Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, 01.04.08, 13:57 Liberalny gospodarczo, nie libertynski swiatopogladowo. Pseudoliberalowie vel demoliberalowie vel socjliberalowie vel platformersi razem z PeDetami myla te pojecia, swiadomie, i to jest haniebne. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 junkier - wiesz czym jest twoje UPR ? 01.04.08, 14:00 Znasz to powiedzenie o czymś, co się przyczepiło do statku i woła "płyniemy !" ? Jesteście właśnie tym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, 01.04.08, 14:54 junkier napisał: > Liberalny gospodarczo, nie libertynski swiatopogladowo. > > Pseudoliberalowie vel demoliberalowie vel socjliberalowie vel > platformersi razem z PeDetami myla te pojecia, swiadomie, i to jest > haniebne. Czuję się skarcony, ale nie usatysfakcjonowany Twoją odpowiedzią. Nic ona nie wnosi do poruszonej przeze mnie kwestii, nie oskarżasz przecież T.Rydzyka o libertynizm światopoglądowy… Oj Dyr. wielokrotnie, na antenie swojego patriotycznego radia, oskarżał światowy liberalizm o zamach na chrześcijańską Polskę…. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, 01.04.08, 15:01 O. Rydzyk zapewne utozsamia liberalow z libertynami (zreszta oni sami mienia sie liberalami, co jest skandalem!) natomist w rzeczowej, merytorycznej dyskusji mozna poslugiwac sie juz wlasciwym terminem liberalizmu, a prawdziwy liberalizm jest jak wiadomo liberalizmem konsertwatywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, 01.04.08, 15:06 junkier napisał: > O. Rydzyk zapewne utozsamia liberalow z libertynami (zreszta oni > sami mienia sie liberalami, co jest skandalem!) natomist w > rzeczowej, merytorycznej dyskusji mozna poslugiwac sie juz wlasciwym > terminem liberalizmu, a prawdziwy liberalizm jest jak wiadomo > liberalizmem konsertwatywnym. Oj przeginasz, przed chwilą powiedziałeś, że O.Rydzyk autorytet moralny patriotycznej części społeczeństwa, nie wie o czym mówi.. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 junkier zmienia zdanie co 5 minut 01.04.08, 15:16 ... i słusznie, bo tylko krowa nie zmienia zdania - a widziałeś kiedyś krowę w muszce ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: junkier zmienia zdanie co 5 minut 01.04.08, 15:26 indeed4 napisał: > ... i słusznie, bo tylko krowa nie zmienia zdania - a widziałeś > kiedyś krowę w muszce ? :-) Krowy nie, ale JKM tak. Wtajemniczeni śmiali się, że to nie mucha tylko snurek od balona. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, 01.04.08, 15:36 Sorry ale nie jestem rzecznikiem o. Rydzyka. Ja uwazam, ze on poslugujac sie terminem 'liberal' ma na mysli glownie libertynow. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, 01.04.08, 15:42 junkier napisał: > Sorry ale nie jestem rzecznikiem o. Rydzyka. Ja uwazam, ze on > poslugujac sie terminem 'liberal' ma na mysli glownie libertynow. Jeżeli nie jesteś to dlaczego tłumaczysz jego słowa... Powiedział: liberał, myślał: liberał. "I nie ma tak tak nie nie.. Polska stała się terenem misyjnym dla pogan. Ich wysłannikami są prostytutki przy drogach. Siać... trzeba siać, siać, siać... " Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, 01.04.08, 15:46 Dlaczego? Bo wiele, ostroznie liczac 85% ludzi posluguje sie terminem "liberalizm" oraz "liberal" niewlasciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, 01.04.08, 15:51 junkier napisał: > Dlaczego? Bo wiele, ostroznie liczac 85% ludzi posluguje sie > terminem "liberalizm" oraz "liberal" niewlasciwie. Podobnie jest z pojęciem prawa i lewa strona sceny politycznej. Przypisanie PIS do prawej - jest wielkim semantycznym nadużyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, 01.04.08, 15:57 O przepraszam w warstwie aksjologicznej PiS jest pelnowartosciowa prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, 01.04.08, 16:02 junkier napisał: > O przepraszam w warstwie aksjologicznej PiS jest pelnowartosciowa > prawica. W tej sprawie właściwa jest postawa sceptyzmu filozoficznego. Jedynym "łącznikiem" PISu z "prawicą" jest bezkompromisowość w stosunku do SLDowskiej konkurencji... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Junkier, znalazłem ten cytat 01.04.08, 16:30 o. Rydzyk: - "Każdy liberał jest durniem, a każdy dureń - liberałem." Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Cieszy emancypacja grupy Girzyńskiego w PiS, 01.04.08, 15:34 junkier napisał: > O. Rydzyk zapewne utozsamia liberalow z libertynami (zreszta oni > sami mienia sie liberalami, co jest skandalem!) natomist w > rzeczowej, merytorycznej dyskusji mozna poslugiwac sie juz wlasciwym > terminem liberalizmu, a prawdziwy liberalizm jest jak wiadomo > liberalizmem konsertwatywnym. Konserwatywny liberalizm to coś takiego jak ognista woda a jakie efekty daje jej nadużywanie, to można zaobserwować na twoim przykładzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 12:14 Tylko prezydent i Premier przeczytali 400 str.Traktat,reszta jak banda głupków idzie w ciemno...takie to będzie głosowanie.Na oslep za swoim Panem. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 11:46 Faktycznie wychodza na wariatow Odpowiedz Link Zgłoś
giewont Re: Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 11:49 funny5 napisała: > Faktycznie wychodza na wariatow To nieistotne. Grunt że Pan Prezes będzie mógł zameldować wykonanie zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg bez obaw 01.04.08, 11:52 Mikrochipy będą nastrojone na wesołą toruńską falę. Wersje testowe już działają. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Glupim nic nie zaszkodzi 01.04.08, 13:35 POza ich rozumem, sa kwestie, czy beda mieli wlasny kraj, czy zostana POpychadlem i wycieraczka Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Glupim nic nie zaszkodzi 01.04.08, 13:47 poszeklu napisał: > POza ich rozumem, sa kwestie, czy beda mieli wlasny kraj, > czy zostana POpychadlem i wycieraczka Europy. Są widać tacy, którzy wolą być watykańskim PISuarem. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Ale niektórym się śpieszy do mikroczipów pod 01.04.08, 12:13 Niektórym już te mikroczipy zaszczepiono w Toruniu:( Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Chyba tobie w Agorze wczepili chip do mozgu 01.04.08, 16:50 bo gadasz gazetą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
blg41 Grupa Gówieńskiego 01.04.08, 11:49 Grupa Gówieńskiego gdzie im tam do grupy G.go Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 J.Kaczyński, Rydzyk , emigrują na Białoruś !!!! 01.04.08, 11:51 Sekta RM i część PISkomuchów stworza tam Nową Komune ! Będą modlić sie do Stalina... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 11:56 To właśnie lubię i cenię w Kaczyńskim: "jak zagłosować za, żeby moherowe menopauzy pomyślały, że głosowałem przeciw..." qawsedrftg napisał: > Panie i Panowie! Kaczy Cyrk znowu rozbawi ucieszy! > > Niezapomniany dzień w Kaczym Cyrku! Oto Szalone Kaczory zaczynają POPiSowy > numer: "Imam z Torunia i żona Feya"!!! Oklaski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_foczka Re: Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 15:14 tw_wielgus napisał: > To właśnie lubię i cenię w Kaczyńskim: "jak zagłosować za, żeby > moherowe menopauzy pomyślały, że głosowałem przeciw..." > Ot! dokładnie i doskonale to ująłeś. Właśnie o to idzie... Jarosław znów strzelił sobie w kilkakrotnie juz przestrzelone kolanko. Ciagle bidny nie wie jak to pięknie ściemnić i zrobić by wilk był cały i maryjowa owca syta... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 15:57 W gręplowaniu moheru nie znajdziesz lepszego w całej Rzeczpospolitej, na południe od Torunia... Z tym, że chyba tym razem się przejechał, toruński Belzebub z obrzydzeniem zabrał dłoń którą Jarosłwa pragnął ucałować. ekspert RM: - "Jest taka książka dla dzieci pod tytułem "Doktor Dolitle". To jest straszna książka i jeszcze na dodatek lektura. Ona równa zwierzęta z człowiekiem, czyli równa człowieka ze zwierzęciem. To jest doktryna masońska: świnia jest taka sama jak i ja. " wypasiona_foczka napisała: > > Ot! dokładnie i doskonale to ująłeś. Właśnie o to idzie... > Jarosław znów strzelił sobie w kilkakrotnie juz przestrzelone > kolanko. Ciagle bidny nie wie jak to pięknie ściemnić i zrobić by > wilk był cały i maryjowa owca syta... > Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 11:57 Mam nadzieję, że PiS odrzuci Traktat, a jak nie to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Prorydzykowe Kociewie dalej zamierza działać na 01.04.08, 12:11 szkodę Polski. Czyżby wracała Polska szlachecka, Polska "Liberum Veto", która już raz doprowadziła do do upadku polskiego państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
gastovski Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 12:12 A gdzie przycisk "odśnież"? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Polska wasalem Unii.... 01.04.08, 13:13 Ja nie chcę, żeby mój prezydent podlegał jakiemuś prezydentowi państwa, które ma ogromny wpływ. Żeby był namiestnikiem jak w czasach cara, żeby podlegał jakiemuś urzędnikowi, ale z mocy tego lizbońskiego prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Polska wasalem Unii.... 01.04.08, 13:15 A ty tekstem dawnego ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Polska wasalem Unii.... 01.04.08, 13:25 presentation1 napisał: > A ty tekstem dawnego ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Polska wasalem Unii.... 01.04.08, 13:26 Czym różni się dawny ZSRR i Układ Warszawski od Unii i NATO? Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Czym różni się dawny ZSRR i Układ Warszawski od UE 01.04.08, 17:00 ????? Unia i NATO maja lepszy PR :))) Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Polska wasalem Unii.... 01.04.08, 13:24 Gratulacje! Zgadłeś!!! W tym przypadku to tylko 1 kwietnia!!! Ale warto znać poglądy i wypowiedzi tz. ideologicznych przeciwników!!! Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Polska wasalem Unii.... 01.04.08, 13:23 Znowu wyplułeś pastylki zamiast je połknąć.... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Ten pseudotraktat.......... 01.04.08, 13:11 czyli konstytucje odrzucily Francja i Holandia.Dlatego boja sie ze w referendach narody odrzuca a Parlamenty pod naciskami Sojuzu-zaakceptuja. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Ten pseudotraktat.......... 01.04.08, 13:13 Zreszta liberalowie i lewica to antypolacy.Pierwsi za kase poszliby spac nawet z matka,a drudzy pokazali juz co potrafia w innym Sojuzie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Ten pseudotraktat.......... 01.04.08, 13:15 Jestem za Unia niezaleznych panstw a nie za batem , co wielu Polakom po prostu sie marzy. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: ...Ten pseudotraktat.......... 01.04.08, 13:20 Jestem zwolennikiem równej podmiotowości państw-członków Unii Europejskiej w systemie decydowania o ich losach jako państw. Natomiast traktat reformujący kamufluje rzeczywiste uzależnianie funkcji państw członkowskich od każdorazowego sytuacyjnego dyktatu Unii Europejskiej. Polska nie moża być wasalem Unii, drugim Tybetem Europy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Ten pseudotraktat.......... 01.04.08, 13:21 Bez zastrzezen tak bedzie.rzeba brac przyklad z Brytyjczykow.Oni przyjmuja rozne dokumenty UE ale z ZASTRZZENIAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: ...Ten pseudotraktat.......... 01.04.08, 13:15 Trudno nie zgodzić się z zastrzeżeniami do treści traktatu! Udawanie, że nie stwarza on ograniczenia suwerenności podejmowania decyzji przez organy państwa polskiego, jest polityczną manipulacją. W tak ważnych decyzjach dotyczących losów Polski głos winien zabrać NARÓD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Ten pseudotraktat.......... 01.04.08, 13:17 I chyba byloby to najrozsadniejsze rozwiazanie.Traktak mozna podpisac z zastrzezeniami, z furtka.Reszta to igranie z ogniem. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Ten pseudotraktat.......... 01.04.08, 13:19 Przeciez spoleczenstwo nie wybralo poslow czy senatorow na podstawie tego czy beda popierac traktat czy moze konstytucje.Wybrano ich w innych celach.o zreszta przedstawiali w swoich programach.Sa niereprezentatywni w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: ...Ten pseudotraktat.......... 01.04.08, 13:22 Zakres zobowiązań traktatu reformującego wymaga większej odpowiedzialności od polityków, którzy chcą podejmować decyzje z wyłączeniem obywateli swych krajów. Czy tak daleko sięga ich mandat elekcyjny? NIE! W sprawie traktatu winien się wypowiedzieć NARÓD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Ten pseudotraktat.......... 01.04.08, 13:24 Coraz bardziej przekonuje sie do referendum.Nie jestem zwolennikiem Jurka, ale przeczytalem cos ciekawego.Napisal on ze Partie nie powinny podejmowac decyzje wedlug swojego partyjnego celu ale wedlug i dla ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: ...Ten pseudotraktat.......... 01.04.08, 13:31 presentation1 napisał: > Coraz bardziej przekonuje sie do referendum.Nie jestem zwolennikiem Jurka, ale > przeczytalem cos ciekawego.Napisal on ze Partie nie powinny podejmowac decyzje > wedlug swojego partyjnego celu ale wedlug i dla ojczyzny. Chcesz końca PiS-u? OK. Niech będzie referendum. Wreszcie Polacy pokażą watykańczykom gdzie ich miejsce i Polska odzyska kolejny atrybut niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_foczka Jarosławie! skończcie juz z tym szantażem! 01.04.08, 13:23 Nie pasuje? głosujcie przeciw! nikomu łaski nie robicie. Traktat I TAK przejdzie bo z PiSu wyłamie się i zagłosuje ZA wiecej niż 6 posłów a Jarosław z Lechem będą świecili oczami przed cała Europą i własnym narodem. W PiSie tez jest paru normalnych nie tylko Girzyńskie, Kurskie i Gosiewskie... Nie straszcie bo nikt sie Was nie boi... ale grunt, że Ojciec DEREKTOR bedzie z tego udawanego "wahania" zadowolony bo Jarosław sika po nogach jak mały szczeniak jak tylko wspomni gniew Tadeusza. Po co te szantaże? to robienie z siebie głupków? Tak, nie, tak, nie, jednak tak, jednak nie, NIE WIEM....Czy Wy jesteście poważni? Tusk powinien PiSowców olać, wejśc na mównicę i powiedziec, że nie negocjuje z szantażystami, którzy nawet własnego kompromisu popierać nie chcą. Strachu nie ma - Traktat przejdzie a jak nie to wyborcy w referendum raz jeszcze pokażą co myślą o Jarosławie i jego komando.... I to wszystko z "Ojczyzną", "patriotyzmem", "dobrem narodu" na ustach... Oj Jarosławie grabisz sobie i grabisz... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Jarosławie! skończcie juz z tym szantażem! 01.04.08, 13:30 Wielki Brat K. lęka się utraty władzy. dzisiaj dowiedział się o romansie posłanki Szczypińskiej z posłanką Sobecką...pojawił się układ lezbijski w PiS (zapisany w traktacie lizbońskim) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jarosławie! skończcie juz z tym szantażem! 01.04.08, 13:34 mnie najbardziej śmieszy te skomlenie: www.dziennik.pl/polityka/article146519/Sobecka_Przyjmujecie_traktat_w_urodziny_Judasza.html www.dziennik.pl/polityka/article146328/Kaczynski_mial_tylko_trzy_minuty_u_Rydzyka.html Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jarosławie! skończcie juz z tym szantażem! 01.04.08, 13:51 Jarosław i jego krewni z pis, boją się toruńskiej fatwy. Jak Rydzyk święconej wody...;) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 13:41 w dzisiejszej rzeczywistości trudno odróżnić prima aprilis od faktów, ale Skoro mamy zdeklarowanych gejów - katolików, to ja pragnę się ogłosić w jednej osobie nieobrzezanym Żydem - antysemitą oraz muzułmaninem, ktory wprowadza rewolucję pod hasłem “z butami do meczetu” Odpowiedz Link Zgłoś
aldona1949 Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 13:55 Czysta paranoja. Jak na dłoni widac,że PiS-ia to banda poprańców, która ma kłopoty z jaźnią. Raz są za i tak deklarują, by następnie zmienić zdanie i być dokładnie przeciw. Kupa świrów. Dzisiejszy dzień, primaaprilisowy , należy nazwac Dniem Świra. A mafioso z Torunia już zaciera ręce , bo tak tych kurdupelków z PiS-i wziął do galopu,że nawet prezydencika wystraszył. Odpowiedz Link Zgłoś
annajedi Cała prawda o debacie nad traktatem! ;-))))) 01.04.08, 14:10 Oto cała prawda o dzisiejszej debacie nad traktatem: wierszykialme.blox.pl pozsrawiam Alme Odpowiedz Link Zgłoś
nor70 Re: Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 14:13 popisowy numer - wydziedziczyć ,ubezwłasnowolnić 35 milionowy Naród Stalinowi i Hitlerowi to się nie udało przy pomocy ogromnych armii, a tu patrz ,pare set osób to zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Od 3 lat jesteśmy w UE 01.04.08, 14:27 czy Niemcy "wykupili Polskie ziemie" , tak jak to nas straszono ? Odpowiedz Link Zgłoś
mucta A po cholere maja wykupywac? 01.04.08, 14:39 Dostana za darmo zwrot, za pare lat. Liczyc potrafia. A cierpliwi jak baranek. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: A po cholere maja wykupywac? 01.04.08, 15:28 A kto im "da" i z jakiej okazji ? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: A po cholere maja wykupywac? 01.04.08, 15:48 Te same "strachy" od 60 lat : Bierut , Gomulka , Kaczynski . Tylko niemcy maja to wszystko w dupie :P Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: A po cholere maja wykupywac? 01.04.08, 15:59 pl.wikipedia.org/wiki/Uprzedzenie to się powinno leczyć :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 17:58 o. Rydzyk w Rozmowach Niedokończonych: - Podchodzi do mnie taka mała dziewczynka... no może miała z dziesięć lat i opowiada, że na początku wakacji przyszli do niej do domu koledzy i koleżanki i zaproponowali: założymy bandę. I założyli... podwórkowe kółko różańcowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gintautas Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 14:30 wypowiedz poslanki Sobeckiej swiadczy o powiazaniach z nurtami okultystycznymi,byc moze nawet sataistycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Czyli "urodziny" obchodzi cały PiS z Jarkiem..... 01.04.08, 14:38 Marszałek Komorowski powinien to uczcić minutą aplauzu na stojąco... www.joemonster.org/phorum/images/smiles/fala.gif GRATULACJE......dla całego PiSu...ich przywódcy i "patrona",który dzisiaj ma swoje święto....... Odpowiedz Link Zgłoś
bleble2000 druga targowica czy tez sejm niemy? 01.04.08, 14:53 przeforsowuja ustawe w gigantycznym pospiechu, o gigantycznym znaczeniu dla przyszlosci naszego panstwa, w mediach nie pojawila sie zadna debata o jej znaczeniu dla nas,, prowokatorow uprzejmie prosi sie o nie odpowiadanie na tego posta, to samo w sprawie porownywan przeciwnikow traktatu do zwolennikow rozglosni z torunia PO zaszkodzi interesem Polski, PiS zreszta tez, jedynie czesc ma glosowac przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: druga targowica czy tez sejm niemy? 01.04.08, 14:58 bleble2000 napisał: > przeforsowuja ustawe w gigantycznym pospiechu, o gigantycznym znaczeniu dla > przyszlosci naszego panstwa, w mediach nie pojawila sie zadna debata o jej > znaczeniu dla nas,, > No dobrze, postawiłeś pewne tezy teraz postaraj się je udowodnić. I to w taki sposób żebym nabrał przekonania że nie jesteś owokatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
bleble2000 Re: druga targowica czy tez sejm niemy? 01.04.08, 15:38 tw_wielgus napisał: > bleble2000 napisał: > > > przeforsowuja ustawe w gigantycznym pospiechu, o gigantycznym > znaczeniu dla > > przyszlosci naszego panstwa, w mediach nie pojawila sie zadna > debata o jej > > znaczeniu dla nas, > > > No dobrze, postawiłeś pewne tezy teraz postaraj się je udowodnić. > I to w taki sposób żebym nabrał przekonania że nie jesteś >owokatorem. widziales gdzies w mediach rzeczowa debate na temat zalet i wad traktatu? UE twierdzi, ze trakat i odrzucona juz konstytucja to to samo, ale czy na pewno? www.openeurope.org.uk/research/comparative.pdf przykladowy text o zagrozeniach www.rp.pl/artykul/109222.html przede wszystkim z jego ratyfikacja nie mozna sie spieszyc, ale przede wszystkim powinno byc referendum w UK 80% spoleczenstwa chce referendum, ale rzad stwierdzil, ze sondaz robil niewiarygodna organizacja, ze tak naprawde to wiekszosc nie chce referendum, czyz to nie jest odbieranie ludziom glosu i zamach na demokracje? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: druga targowica czy tez sejm niemy? 01.04.08, 16:11 bleble2000 napisał: > tw_wielgus napisał: > > > bleble2000 napisał: > > >owokatorem > . > > widziales gdzies w mediach rzeczowa debate na temat zalet i wad traktatu? Ależ oczywiście, że tak... Swoje poglądy prezentowali publicyści i komentatorzy polityczni w Rzepie, ND, w Dzienniku w GW , w kolorowych tygodnikach. Poglądy niejednokrotnie skrajne. Nie oczekuj tak gorącej debaty jek w momencie przyjęcia Polski do Unii. > > UE twierdzi, ze trakat i odrzucona juz konstytucja to to samo, > ale czy na pewno? > www.openeurope.org.uk/research/comparative.pdf > przykladowy text o zagrozeniach > www.rp.pl/artykul/109222.html > przede wszystkim z jego ratyfikacja nie mozna sie spieszyc, ale przede wszystki > m > powinno byc referendum > > w UK 80% spoleczenstwa chce referendum, ale rzad stwierdzil, ze sondaz robil > niewiarygodna organizacja, ze tak naprawde to wiekszosc nie chce referendum, > czyz to nie jest odbieranie ludziom glosu i zamach na demokracje? Nie jestem przeciwny referendum,I zgadzam się z Tobą, że cała atmosfera wokół ratyfikacji traktatu jest niezdrowa. Niemniej jednak, komu chciałbyś powierzyć, rolę autorytetu, który wytłumaczy społeczeństwu w sposób obiektywny korzyści i zagrożenia płynące z faktu ratyfikacji traktatu. Jak na razie tzw. autorytety straszą gejowskimi ślubami i powtórką z ’39. Czy w takiej atmosferze uda się przeprowadzić referendum, czy będzie to znowu plebiscyt Polski A przeciwko Polsce B.. Odpowiedz Link Zgłoś
bleble2000 Re: druga targowica czy tez sejm niemy? 01.04.08, 16:30 wg mnie nei bylo porzadnej nie stronniczej debaty, w pamiec mi zapadl pojedynek syriusza wolskiego z korwinem mikke, wolski przedstawial tylko kontrargumenty typu 'yyyyy' lub 'eee'. Ten traktat to generalnie najwazniejsze wydazenie od samego wejscia Polski do UE. Politycy mydla ludziom oczy o gejach etc, nie wspominajac o najwazniejszych rzeczach jak przyszly typ glosowania czyli podwojnej wiekszosci, etc etc tw_wielgus napisał: > bleble2000 napisał: > > > tw_wielgus napisał: > > > > > bleble2000 napisał: > > > > >owokatorem > > . > > > > widziales gdzies w mediach rzeczowa debate na temat zalet i wad > traktatu? > > Ależ oczywiście, że tak... > Swoje poglądy prezentowali publicyści i komentatorzy polityczni w > Rzepie, ND, w Dzienniku w GW , w kolorowych tygodnikach. Poglądy > niejednokrotnie skrajne. > Nie oczekuj tak gorącej debaty jek w momencie przyjęcia Polski do > Unii. > > > Nie jestem przeciwny referendum,I zgadzam się z Tobą, że cała > atmosfera wokół ratyfikacji traktatu jest niezdrowa. > Niemniej jednak, komu chciałbyś powierzyć, rolę autorytetu, który > wytłumaczy społeczeństwu w sposób obiektywny korzyści i zagrożenia > płynące z faktu ratyfikacji traktatu. > Jak na razie tzw. autorytety straszą gejowskimi ślubami i powtórką > z ’39. > Czy w takiej atmosferze uda się przeprowadzić referendum, czy będzie > to znowu plebiscyt Polski A przeciwko Polsce B.. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: druga targowica czy tez sejm niemy? 01.04.08, 16:38 A interesowałeś się przedtem tematem? Sądzę, że nie, że dopiero jak PIS "zrobił awanturę", temat "wypłynął" medialnie... Co od pośpiechu zgoda, nie musimy zajmować pozycji na podium w szybkości ratyfikacji traktatu. bleble2000 napisał: > wg mnie nei bylo porzadnej nie stronniczej debaty, w pamiec mi zapadl pojedynek > syriusza wolskiego z korwinem mikke, wolski przedstawial tylko kontrargumenty > typu 'yyyyy' lub 'eee'. > > Ten traktat to generalnie najwazniejsze wydazenie od samego wejscia Polski do U > E. > > Politycy mydla ludziom oczy o gejach etc, nie wspominajac o najwazniejszych > rzeczach jak przyszly typ glosowania czyli podwojnej wiekszosci, etc etc > > tw_wielgus napisał: > > > bleble2000 napisał: > > > > > tw_wielgus napisał: > > > > > > > bleble2000 napisał: > > > > > > >owokatorem > > > . > > > > > > widziales gdzies w mediach rzeczowa debate na temat zalet i wad > > traktatu? > > > > Ależ oczywiście, że tak... > > Swoje poglądy prezentowali publicyści i komentatorzy polityczni w > > Rzepie, ND, w Dzienniku w GW , w kolorowych tygodnikach. Poglądy > > niejednokrotnie skrajne. > > Nie oczekuj tak gorącej debaty jek w momencie przyjęcia Polski do > > Unii. > > > > > > Nie jestem przeciwny referendum,I zgadzam się z Tobą, że cała > > atmosfera wokół ratyfikacji traktatu jest niezdrowa. > > Niemniej jednak, komu chciałbyś powierzyć, rolę autorytetu, który > > wytłumaczy społeczeństwu w sposób obiektywny korzyści i zagrożenia > > płynące z faktu ratyfikacji traktatu. > > Jak na razie tzw. autorytety straszą gejowskimi ślubami i powtórką > > z ’39. > > Czy w takiej atmosferze uda się przeprowadzić referendum, czy będzie > > to znowu plebiscyt Polski A przeciwko Polsce B.. Odpowiedz Link Zgłoś
bleble2000 Re: druga targowica czy tez sejm niemy? 01.04.08, 18:21 tw_wielgus napisał: > A interesowałeś się przedtem tematem? > Sądzę, że nie, że dopiero jak PIS "zrobił awanturę", > temat "wypłynął" medialnie... > Co od pośpiechu zgoda, nie musimy zajmować pozycji na podium w > szybkości ratyfikacji traktatu. odkad UE wyrolowala nas po akcesji gdy stwierdzila, a konkretnie niemcy, ze aktualne zasady glosowania (traktat nicejski-wynegocjowany w ciezkich bojach) jest - jak to okreslili - 'niewystarczajacy' i zaczesli wspominac o konstytucji, czyli zmienianie warunkow w trakcie gry, to jedno nie ma znaczenia, ze PiS 'robi awanture' jak to okresliiles, media jak np wybiorcza probuje okreslac sytuacje jako walke 'dobra' czyli PO probujace przepchnac traktat (wbrew woli Polakow) ze 'zlem' w posatci PiSu. ciekawa analiza traktatu: cia.bzzz.net/traktat_lizbonski_jest_w_rzeczywistosci_nowa_konstytucja_ue sam trakat ma silna opozycje w parlamencie pl.youtube.com/watch?v=vCBIst10H-k&NR=1 deputowani skandujacy referendum z t-shirtami 'referendum 'robi wrazenie. Nie pisze o tym aby odrzucic trakat (to, ze jest zly dla Polski to druga sprawa), wazne jest to aby bylo referendum w tab waznej dla nas sprawie, pod odrzuceniu konstytucji we Francji (55% francuzow odrzucilo ja mimo ze wszystkie media z le figaro cz le monde robily straszna propagande na tak) merkel zaczela silnie lobbowac za wstrzymaniem referendow w innych krajach, no i aktualna sytuacja jest tego wynikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: druga targowica czy tez sejm niemy? 01.04.08, 18:43 bleble2000 napisał: > odkad UE wyrolowala nas po akcesji gdy stwierdzila, a konkretnie niemcy, ze > aktualne zasady glosowania (traktat nicejski-wynegocjowany w ciezkich bojach) > jest - jak to okreslili - 'niewystarczajacy' i zaczesli wspominac o konstytucji > , > czyli zmienianie warunkow w trakcie gry, Jest takie powiedzenie, które oddaje prawdę o negocjacjach . - Gdzie w dżungli śpi 300 kg goryl? - Tam gdzie chce… My w negocjacjach wewnątrz unijnych nie jesteśmy 300 kg gorylem, musimy iśc na kompromisy. to jedno > > nie ma znaczenia, ze PiS 'robi awanture' jak to okresliiles, media jak np > wybiorcza probuje okreslac sytuacje jako walke 'dobra' czyli PO probujace > przepchnac traktat (wbrew woli Polakow) ze 'zlem' w posatci PiSu. Wyborcza od czasu jak JK wszczął otwarte wojnę z redakcją tej gazety, konsekwentnie staje się „organem” jednej partii ( ma prawo to prywatna gazeta). Nie ulegam ocenie GW, myślę tylko, że to, co zrobił PIS było ze wszech miar naganne. Przecież traktat Lizboński był „wielkim sukcesem „ prezydenta Kaczyńskiego i negocjatorów pod przywództwem p.Anny Fotygi. > deputowani skandujacy referendum z t-shirtami 'referendum 'robi wrazenie. > > > Nie pisze o tym aby odrzucic trakat (to, ze jest zly dla Polski to druga > sprawa), wazne jest to aby bylo referendum w tab waznej dla nas sprawie, pod > odrzuceniu konstytucji we Francji (55% francuzow odrzucilo ja mimo ze wszystkie > media z le figaro cz le monde robily straszna propagande na tak) merkel zaczela > silnie lobbowac za wstrzymaniem referendow w innych krajach, no i aktualna > sytuacja jest tego wynikiem. Czy jest zły? Nie, tego nie wiemy, to dopiero będziemy mogli ocenić za jakiś czas. Nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Co do referendum pozostaję przy swoim zdaniu… Ps.tytuł jaki nadałeś swojej wypowiedzi też jest swoistą propagandą, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
bleble2000 Re: druga targowica czy tez sejm niemy? 01.04.08, 18:51 to co zrobil ostatnio PiS nei ma znaczenia, chodzi o sama kwestie ratyfikacji, co zreszta juz przed chwila zrobiono jest takie powiedzenie 'obudzic sie z reka w nocniku', w tej sytuacji nie trzeba czekac i dowiadywac sie jak to bedzei pozniej wygladalo x09.eu jedyna nadzieja w irlandczykach tytul jest prowokujacy aby zajrzec do srodka i przekonac sie, ze tresc juz taka nie jest. tw_wielgus napisał: > > Jest takie powiedzenie, które oddaje prawdę o negocjacjach . > - Gdzie w dżungli śpi 300 kg goryl? > - Tam gdzie chce… > My w negocjacjach wewnątrz unijnych nie jesteśmy 300 kg gorylem, > musimy iśc na kompromisy. > > to jedno > > > > Wyborcza od czasu jak JK wszczął otwarte wojnę z redakcją tej > gazety, konsekwentnie staje się „organem” jednej partii ( ma prawo > to prywatna gazeta). Nie ulegam ocenie GW, myślę tylko, że to, co > zrobił PIS było ze wszech miar naganne. Przecież traktat Lizboński > był „wielkim sukcesem „ prezydenta Kaczyńskiego i negocjatorów pod > przywództwem p.Anny Fotygi. > > > > > Czy jest zły? Nie, tego nie wiemy, to dopiero będziemy mogli ocenić > za jakiś czas. > Nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Co do referendum pozostaję przy > swoim zdaniu… > > Ps.tytuł jaki nadałeś swojej wypowiedzi też jest swoistą propagandą, > nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: druga targowica czy tez sejm niemy? 01.04.08, 19:05 bleble2000 napisał: > to co zrobil ostatnio PiS nei ma znaczenia, chodzi o sama kwestie ratyfikacji, > co zreszta juz przed chwila zrobiono > > jest takie powiedzenie 'obudzic sie z reka w nocniku', > w tej sytuacji nie trzeba czekac i dowiadywac sie jak to bedzei pozniej wyglada > lo Na akcesie do Uni jak na razie korzystamy, pewnie środowiska głośno przestrzegały przed przystąpieniem... A jakie zapisy Traktatu Lizbońskiego niby stanowią aż tak znaczące zagrożenie? Przecież to tylko umowa, każdą umowę można wypowiedzieć, nawet akcesyjną, nie popadajmy w paranoję... Odpowiedz Link Zgłoś
bleble2000 Re: druga targowica czy tez sejm niemy? 01.04.08, 19:39 tw_wielgus napisał: > bleble2000 napisał: > > > to co zrobil ostatnio PiS nei ma znaczenia, chodzi o sama kwestie > ratyfikacji, > > co zreszta juz przed chwila zrobiono > > > > jest takie powiedzenie 'obudzic sie z reka w nocniku', > > w tej sytuacji nie trzeba czekac i dowiadywac sie jak to bedzei > pozniej wyglada > > lo > > Na akcesie do Uni jak na razie korzystamy, pewnie środowiska głośno > przestrzegały przed przystąpieniem... > A jakie zapisy Traktatu Lizbońskiego niby stanowią aż tak znaczące > zagrożenie? Przecież to tylko umowa, każdą umowę można wypowiedzieć, > nawet akcesyjną, nie popadajmy w paranoję... to prawda korzystamy, tylko, ze integracja gospodarcza a polityczna to co innego, integrujac gospodarczo korzystamy ale scalajac sie z reszta pod przewodnictwem kogos innego tracimy na niezaleznosci zagrozenia traktatu sa w jednym z linkow moich postow powyzej nikt w paranoje nie popada, to raczej glowne media w tym kraju szaleja i demonizuja sytuacje w ktorej Polska odrzuca traktat z wiecznym straszakiem na Polske, ze stworzymy 'europe dwoch predkosci', bzdury ten traktat jest napisany tak aby po prostu trwal, przy metodzie glosowania, ktora bedzie w nim obowiazywala bedzie praktycznie niemozliwym do jego zmienienia bez zgody Francji i Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: druga targowica czy tez sejm niemy? 01.04.08, 19:56 bleble2000 napisał: > > to prawda korzystamy, tylko, ze integracja gospodarcza a polityczna to co > innego, integrujac gospodarczo korzystamy ale scalajac sie z reszta pod > przewodnictwem kogos innego tracimy na niezaleznosci > > zagrozenia traktatu sa w jednym z linkow moich postow powyzej Czytałem, to tylko głos polemiczny w "sprawie", nie moge się bez krytycznie zgodzić w tymi tezami. Wszystko można w trybie przypuszczającym sprowadzić do tonu potencjalengo zagrożenia nawet szczepienia przeciwko grypie. > > nikt w paranoje nie popada, to raczej glowne media w tym kraju szaleja i > demonizuja sytuacje w ktorej Polska odrzuca traktat z wiecznym straszakiem na > Polske, ze stworzymy 'europe dwoch predkosci', bzdury Nie, tu raczej nie chodziło o to, że my (Polacy) stworzymy "Europę dwóch prędkości", lecz o to, że będziemy postrzeganie w Europie, jako "hamulcowi" czy z dalszymi tego konsekwencjami..?, też wątpię. > > ten traktat jest napisany tak aby po prostu trwal, przy metodzie glosowania, > ktora bedzie w nim obowiazywala bedzie praktycznie niemozliwym do jego > zmienienia bez zgody Francji i Niemiec. Negocjować postanowienia traktatu pojechali politycy eurosceptyczni, nastawieni, jak mówili, na twardy i wyżyłowany kompromis. Zatem albo kłamali, albo nic więcej nie można było osiągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
bleble2000 Re: druga targowica czy tez sejm niemy? 01.04.08, 20:35 tw_wielgus napisał: > > > Czytałem, to tylko głos polemiczny w "sprawie", nie moge się bez > krytycznie zgodzić w tymi tezami. Wszystko można w trybie > przypuszczającym sprowadzić do tonu potencjalengo zagrożenia nawet > szczepienia przeciwko grypie. nie wdajac sie w szczegoly, kilka aspektow co do traktatu, 1 osoby, ktore go napisaly waska grupa osob, bez udzialu parlamentarzystow UE czy tez krajowych, pewnie grupa ta byla pod spora presja zwlaszcza niemieckiego rzadu 2 sposob w jaki zostal napisany? zamiast przejrzystej konstytucji, traktat napisany w formie kilkudziesieciu poprawek zawilych poprawek, aby je zrozumiec trzeba poznac dokumenty, ktore 'poprawiaja' 3 sposob jaki jest 'przepychany' w pospiechu, nie demokratycznie, bez referendow krajowych w krajach czlonkowskich(z wyjatkiem irlandii ale tam wymaga tego konstytucja), juz te kilka faktow sprawiaja wrazenie, ze 'cos tu jest nei tak', a co dopiero po zajrzeniu do srodka.. > > Nie, tu raczej nie chodziło o to, że my (Polacy) stworzymy "Europę > dwóch prędkości", lecz o to, że będziemy postrzeganie w Europie, > jako "hamulcowi" czy z dalszymi tego konsekwencjami..?, też wątpię. > no tak, racja, wywieranie presji na na nas aby wszystko poszlo gladko po 'ich' mysli > > Negocjować postanowienia traktatu pojechali politycy eurosceptyczni, > nastawieni, jak mówili, na twardy i wyżyłowany kompromis. > Zatem albo kłamali, albo nic więcej nie można było osiągnąć. co dalo sie tam wynegocjowac to naprawde ciezka sprawa, nasz zespol zostal postawiony przed faktem dokonanym, jest traktat, zaakceptujcie go bo inaczej bedziecie 'hamulcami' Europy, europa dwoch predkosci ble ble, mogl jedynie go oslabic jak np joanina ale to nie daje nam nic konstruktywnego jedynie mozliwosc blokowania Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: druga targowica czy tez sejm niemy? 01.04.08, 14:58 Jaki niemy... ku chwale naszej ojczyzny odezwały się dwie Matki Prawdziwe Polki: 13.28 Nelli Rokita: - Panie premierze, mam wrażenie, że pan stoi w rozkroku (sala wybucha śmiechem). Chciałam zapytać (sala trzęsie się ze śmiechu) z całą powagą (sala płacze ze śmiechu), czy pan premier potraktuje ratyfikację poważnie, skoro dziś Prima Aprilis? 13.12 Pytania. Zadają standardowo: Iwiński, Sobecka, Macierewicz... Wśród zadających pytania - uwaga! - Nelli Rokita. Pytanie poseł Sobeckiej: - Czy wiedzą Państwo, że w tradycji chrześcijańskiej 1 kwietnia to dzień urodzin Judasza? To napewno spowoduje zmiane stanowiska PO :) Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych 1 kwietnia - urodziny Judasza 01.04.08, 15:13 Nie wiedziałem, że Antoni Macierewicz urodził się 1 kwietnia! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Belzebub urodził się 3 maja.... 01.04.08, 15:24 To jemy zawdzięczamy swięto 3 maja i długi weekend. walbrzych napisał: > Nie wiedziałem, że Antoni Macierewicz urodził się 1 kwietnia! Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 15:13 Przed kilkoma wiekami Sobecka miala wszelkie szanse byc obwiniona o czarownictwo i spalona na stosie.Wyraznie jej brakuje tzw. szostej klepki.Judasz ,zakladajac,ze taka osoba faktycznie znajdowala sie w otoczeniu Jezusa byl Jego najbardziej zaufanym uczniem (choc jako jedyny pochodzil spoza Galilei).Z teologicznego punktu widzenia obwinianie Judasza o zdrade grzeszy naiwnoscia.Przeciez bez tej zdrady problem Odkupienia przez Chrystusa grzechow ludzkosci jest wiecej niz problematyczne.Zatem w tym Odkupieniu Judasz odgrywa role wcale nie poslednia.Gdyby pokusic sie o wnikliwa analize Judaszowej zdrady to kazdy musi dojsc do wniosku, ze okolicznosci zwiazane z nauczaniem Chrystusa musza tu budzic wiecej niz watpliwosci. Chrystus byl wsaak Osoba publiczna,znana powszechnie w Galilei i Judei.Szly za Nim tlumy, czynil cuda.Jego nauczanie skzretnie obserwowali ludzie Swiatyni Jerozolimskiej.To przeciez On wyrzucil przekupniow ze Swiatyni.Zatem do Jego zatrzymania i ujecia nie byl potrzebny Judasz(ani zadne inny agent ,uzywajac nomenklatury macierewiczowskiej.Mozna bez ryzyka bledu stwierdzic,ze "biografia" Jezusa ujeta w Ewangeliach (objetych kanonem NT) zostala zredagowana programowo w taki sposob,by spelnily sie wszystkie (nawet dwuznaczne) proroctwa zawarte w Starym Testamencie na temat Mesjasza.Warto tez zauwazyc,ze podczas tzw. Ostatniej Wieczerzy dziwnym zbiegiem okolicznosci nikt z Apostolow nie uczynil nizcego by odwiesc Judasza od ewenetualnej zdrady!!! Czy takie zachowanie,poza ocena etyczna, wydaje sie mozliwe? Z pewnoscia nie!!! Zreszta Judasz postapil zgodnie z wola Jezusa.Przyjdzie keidys taki czas,ze odsadzany od czci i wiary Judasz stanie w Panteonie Swietych! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Dzis urodziny Rydzyka??? Niesłychane. Słać 01.04.08, 15:26 życzenia do Torunia, słać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasztan4 Re: Głosowanie nad Traktatem - minuta po minucie 01.04.08, 15:30 To jest chore. Wystąpmy z Unii. Dajmy sobie spokój. Za 2 miesiące KK będzie błagał o ponowne wstąpienie do Unii na nich warunkach. Panowie w Sejmie bawią się naszym kosztem w swoje gierki. Dosyć. Dajmy im długi odpoczynek na przemyślenia. Wszystkim bez wyjątku. Polska jako kraj da sobie radę. Najwyżej wszyscy wyjadą, a na Wiejskiej będą grali Tytanica. To jest chore. Przecież nie ma innej alternatywy. To już ćwiczył Przeydent z bratem w Lizbonie. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 To 95 % procent karierowiczów i Judaszy 01.04.08, 15:40 Ten Sejm to zbieranina chętnych do nygusowania na koszt podatnika. Prawie sami przebierańcy. Okropne towarzystwo najniższej konduity. Oni by za pieniądze zdradzili własne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
pliop Re: To 95 % procent karierowiczów i Judaszy 01.04.08, 15:43 danka2007 napisała: > towarzystwo najniższej konduity. To znaczy, że sa puszczalscy? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: To 95 % procent karierowiczów i Judaszy 01.04.08, 15:45 Przeprowadz sie na kube . Tam wszyscy "poslami" sa tylko ze wzgledow ideologicznych i wodza na pewno nie zdradza Odpowiedz Link Zgłoś