Dodaj do ulubionych

Radny Skoczylas

02.04.08, 19:03
Kochana GW jeśli jeszcze nie wiecie czemu tracicie czytelników to na
spokojnie przeczytajcie co napisaliście w przeprosinach do
Skoczylasa . Jeśli byście po tym ponownie powtórzyli na swoich
łamach ten lejący prostactwem tekścik to znaczy , że jesteście nie
do uratowania ...
Obserwuj wątek
    • m1a2abrams Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 19:08
      No właśnie podobnie poglądy mają nie tylko Giertychy et consortes, ale
      przygniatająca większość Polaków. Niestety do redaktorów GW nie dociera ta prawda.
      • util Głupol Skoczylas. 02.04.08, 19:32
        m1a2abrams napisał:

> No właśnie podobnie poglądy mają nie tylko Giertychy et consortes, > ale przygniatająca większość Polaków.

Nie jestem pewien, czy przygniatająca większość Polaków uważa np. Leonardo da Vinci za zboczeńca. To nie ma absolutnie znaczenia dla rzeczywistości. Istotne jest to, że się mylą. Pogląd wyrażany przez większość nie zyskuje na prawdziwości.

Skoczylas okazał się ciemnogrodzkim bucem.
        • szuwarek75 Re: Głupol Skoczylas. 02.04.08, 19:48
          1. Poziom "żartu" wrocławskiej GW trzymał poziom asfaltu. Tego poniżej krawężnika

2. Uznając Leonarda za zboczeńca wcale nie oznacza negować jego dokonań w świetle naukowym i artystycznym. To dwie odmienne kwestie.

3. Nie myślałem, że można wkładać w czyjeś usta jakiekolwiek poglądy nie uwzględniając tego uprzednio z zainteresowanym. Zwłaszcza w takim kontrowersyjnym "artykule"
          • toksol Re: Głupol dokucza Skoczylasowi. 02.04.08, 19:56
            Publiczne obnoszenie sie ze swoim kalectwem jest dla mnie zawsze
            niesmaczne. Dlatego nie lubie demonstracji gejowskich.
            Żądanie przez gejów uprawnień jakie przysługuja ludziom wychowującym
            potrzebne nam wzystkim dzieci jet dla mnie bezczelnością.
            Takich jak ja jest wielu, więc nie liczenie sie przez niemądrych
            dziennikarzy z nami jest podcinaniem gałęźi na jakiej siedzą.
            Obrażanie Soczylasa i zdziwienie że się obruszył jest miarą
            inteligencji tych panów.
            • marqr Re: Głupol dokucza Skoczylasowi. 02.04.08, 21:57
              Jerzy Skoczylas, radny Wrocławia (PO)- ha- lubię cię. Ale nie rób z siebie
              głąba- dyć nie wypada. Kol. Kaczmarek wstydziłby się za Ciebie.
              • krzych.korab Nawet drobna władza pozbawia poczucia humoru 03.04.08, 06:39
                szczególnie na własny temat.
            • krzych.korab Chodzi o majątek nielubianego geja.Rodzina majątku 03.04.08, 06:37
              nie brzydzi się.Dlaczego ma iść w ręce innego nielubianego geja?.
        • arahat1 odnosilem ze to inteligentny facet ale wlasnie 02.04.08, 20:00
          wyszla sloma religijna z pepegow...
          • krzynio_s Re: odnosilem ze to inteligentny facet ale wlasni 02.04.08, 20:12
            to co, każdy kto nie jest ateista ma słomę w butach? a jeśli według ciebie
            homoseksualizm to nie jest zboczenie to co jest zboczeniem? słoma z pepegów
            wyszła raczej autorowi artykułu... (o tobie nie wspomnę...)
            • util A wystarczy poczytać. 02.04.08, 20:34
              krzynio_s napisał:

> to co, każdy kto nie jest ateista ma słomę w butach?

Nie każdy. Ale każdy homofob tak.

> a jeśli
              > według ciebie homoseksualizm to nie jest zboczenie to co jest
              > zboczeniem?

Poszukaj w słowniku wyrazu "parafilia".
              • sun_of_the_beach Re: A wystarczy poczytać. 02.04.08, 23:18
                util napisał:

> Poszukaj w słowniku wyrazu "parafilia".

Dokładnie, popieram. Parafilia = dewiacja czyli zaspakajanie popędu płciowego w sposób odbiegający od norm przyjętych w danym społeczeństwie oraz w sposób nie prowadzący do prokreacji lub podtrzymywania stosunków społecznych. Ergo: homoseksualizm = dewiacja. (Zboczenie to rzeczywiście trochę cięższy kaliber).
                • util Re: A wystarczy poczytać. 03.04.08, 01:02
                  Brednie wypisujesz. Przykładem parafilii jest zoofilia czy pedofilia, ale nie homoseksualizm. Homoseksualizm nie ogranicza się do zaspakajania popędu płciowego, homoseksualizm nie wyklucza zdolności utrzymania afektywno-emocjonalnego związku z drugą osobą, on to właśnie zakłada w swojej istocie. Znajdź powaznego seksuologa bądź psychiatrę, który uważa co innego.

"Psychologowie, psychiatrzy i inni naukowcy zajmujący się zdrowiem psychicznym, zgadzają się co do faktu, że homoseksualizm nie jest chorobą, zaburzeniem psychicznym czy problemem emocjonalnym. Ponad 35 lat obiektywnych, rozbudowanych badań naukowych dowodzi, że homoseksualizm w jakiejkolwiek postaci nie wiąże się z żadnym zaburzeniem psychicznym lub innym problemem zdrowotnym. Co prawda niegdyś homoseksualizm był uważany przez naukowców i społeczeństwo za chorobę, jednak przekonanie to oparte było na uprzedzeniach, a nie rzetelnych informacjach." I to Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne stwierdziło już w zeszłym stuleciu.
                  • rooboy Re: A wystarczy poczytać. 03.04.08, 04:51
                    util,
                    nie jestem zadnym fachowcem od tematu, ale mam kilka komentarzy do
                    twego postu...
                    1. zakladasz, ze zoofilia i pedofilia nie dopuszczaja afektywno-
                    emocjonalnego zwiazku z partnerem/partnerka..to chyba niekoniecznie
                    musi byc prawda???
                    2. jesli chodzi o wielu psychiatrow, to isnieje opinia, ze wielu z
                    nich powinno sie leczyc na choroby leczone przez nich samych,
                    wlacznie a moze szczegolnie w usa...
                    3. ciekawi mnie procentowy udzial homosexualnych lekarzy psychiatrii
                    wchodzacych w sklad amerykanskiego towarzystwa
                    psychiatrycznego...byc moze ich opinia jest oparta na fakcie, ze nie
                    moga i nie chca samych siebie (lub znaczny procent populacji) uznac
                    za chorych w tym wzgledzie...
                    4. piszesz, ze stwierdzenie pochodzi z zeszlego stulecia, czyli jest
                    bardzo stare...byloby rzetelniej, gdybys podal/a date, bo moze miec
                    zaledwie 8 lat...

• util Re: A wystarczy poczytać. 03.04.08, 10:46
                      Znasz mężczyznę zakochanego w kozie? To się nie zdarza. A facet do faceta może czuć to, co ty czujesz do swoje partnerki. Potrzeby emocjonalne i seksualne przecietnego homoseksualisty nie różnią się niczym od potrzeb przeciętnej osoby heteroseksualnej.

No pewnie, możemy sobie na forum kwestionować stanowisko WHO, kilkadziesiąt lat badań seksuologów i psychiatrów na całym świecie, a nawet zarzucać im intencjonalność (bo to podały zapewne albo świry). Od połowy lat 70' amerykański, a od '90 europejski świat naukowy en masse ma taki pogląd na homoseksualizm jak napisałem wcześniej.
                      • sun_of_the_beach Re: A wystarczy poczytać. 03.04.08, 15:14
                        util napisał:

> Znasz mężczyznę zakochanego w kozie?

Słyszałem o przypadku więźniów, którzy w ramach resocjalizacji zajmowali się hodowlą świń. Przy okazji utrzymywali stosunki intymne z jedną z nich. Chyba byli zakochani, bo później odmówili zjedzenia kotletów z niej sporządzonych...
                        • mwookash No popatrz, irańscy duchowni już to przerabiali 03.04.08, 15:55
                          Szyiccy duchowni w czasach rewolucji w naukowych traktatach
                          roztrząsali przeróżne problemy, m.in. czy mężczyzna który współżył
                          ze swoją kurą, może ją potem zjeść
                          Nie wiem do jakich wniosków doszli, wiem że homoseksualizm był tam
                          karany śmiercią
                          • sun_of_the_beach Re: No popatrz, irańscy duchowni już to przerabia 03.04.08, 15:59
                            U nas zoofilia zdaje się jest karalna, homoseksualizm - nie. I niech tak zostanie. Co nie zmiena faktu (niezależnie od opinii "amerykańskich naukowców"), że jest on dewiacją.
                            • mwookash Ale dlaczego Ci zależy aby uparcie 03.04.08, 16:16
                              nazywać homoseksualizm dewiacją???
                              • sun_of_the_beach Re: Ale dlaczego Ci zależy aby uparcie 03.04.08, 16:28
                                A dlaczego tobie uparcie zależy, żeby nie nazywać rzeczy po imieniu, tylko stosować eufemizmy i intelektualne fałsze? Rozumiem, że jest to reakcja na lata nietolerancji, czy wręcz kryminalizacji homoseksualizmu, ale nie można przegiąć w drugą stronę. Z koleii wojujący "geizm" robi więcej szkody dla tolerancji niż pożytku. Homoseksualizm normą nie jest, a ja nie życzę sobie jego nachalnej propagandy (podobnie jak propagandy prostytucji, sexszopów, grupenseksu itp). Tolerancja wymaga wysiłku od obu stron. A żądania małżeństw (pod tą nazwą) homoseksualnych, czy adopcji dzieci przez pary homoseksualne to już dewiacja psychiczna, niezależna od seksualnej.
                                • mwookash A znasz li Ty jakieś pary homoseksualne? 03.04.08, 16:36
                                  Może w ramach tolerancji wysil się i poznaj "wroga". Ja sobie nie
                                  życzę propagandy takiej, że homoseksualizm to dewiacja. To co mamy
                                  się nawzajem pozabijać, poobrażać, czy żyć po swojemu obok siebie
                                  realizując swoje potrzeby?
                                  • sun_of_the_beach Re: A znasz li Ty jakieś pary homoseksualne? 03.04.08, 16:57
                                    Niepotrzebnie traktujesz słowo dewiacja jak obelgę. Z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że tak to określenie funkcjonuje - stąd zresztą obecna "parafilia" podobnie nak nie mówimy już "kaleka" tylko "niepełnosprawny". Ale co to zmienia? Czy jak nazwiesz ślepego "osobą o odmiennej orientacji sensorycznej", to zacznie on widzieć. Jeśli jesteś w _trwałym_ związku, to gratuluję. To rzedka cecha. Zresztą wśród heteroseksualistów też coraz rzadsza. Twój homoseksualizm nie jset dla mnie żadną atrakcją i nie on byłby sprawą, dzięki której chciałbym cię poznawać, lubić, czy nienawidzić, ale to jakim jesteś człowiekiem, jaki jest _twój_ stosunek to innych, z którymi niekoniecznie chcesz się zgadzać. Zresztą to oczywistości i truizmy. Nie wiem ilu znam homoseksualistów, bo mnie życie seksualne znajomych nie obchodzi i nie według tego dobieram znajomych.
                                    • mwookash Ale parafilia 03.04.08, 17:30
                                      jest nabytym zaburzeniem seksualności. Nie słyszałem o zoofilach czy
                                      raptofilach z urodzenia. Homoseksualizm zazwyczaj nie jest
                                      zachowaniem nabytym. Nazywanie czyjegoś zachowania dewiacją gdy jest
                                      ono jedynie innością i występuje w społeczeństwach od zawsze w
                                      podobnym natężeniu jest (nie tylko moim zdaniem) błędne i obraźliwe.
                                      Czy nazywanie mutantem kogoś kto ma zmutowany gen i przekłada się to
                                      na jego mniej typowy wygląd jest w porządku? Ludzie się różnią nie
                                      tylko płcią ale także orientacją seksualną.

PS Jeśli życie seksualne znajomych Cię nie obchodzi to się nim nie
                                      interesuj. A widzę, że jednak bardzo Cię obchodzi nawet życie
                                      nieznajomych. Nikt z tego powodu, że nie chcesz czegoś przyjmować do
                                      wiadomości nie będzie się przed Tobą ukrywał. Parafilii całe mnóstwo
                                      dotyczy związków heteroseksualnych i zachęcam do przerzucenia
                                      zainteresowania nimi na kontekst właściwej Ci orientacji.
                  • sun_of_the_beach Re: A wystarczy poczytać. 03.04.08, 15:11
                    util napisał:

> I to Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne stwierdziło już w zeszłym stuleci
                    > u.
                    I to mnie najbardziej w tej opinii niepokoi...

Podałem ci definicję parafilii, pokaż, w którym mjejscu nie pasuje ona do homoseksualizmu.
                    • mwookash Proszę 03.04.08, 15:46
                      "Parafilia = dewiacja czyli zaspakajanie popędu płciowego w sposób
                      odbiegający od norm przyjętych w danym społeczeństwie oraz w sposób
                      nie prowadzący do prokreacji lub podtrzymywania stosunków
                      społecznych."
                      1. Z tego co wiem to stosunki seksualne między dorosłymi ludźmi w
                      Polsce są jak najbardziej normą bez względu na to czy są homo czy
                      hetero.
                      2. Słowo "lub" jest tu istotne i definicja wskazuje, że wystarczy to
                      co jest po "lub" czyli w tym przypadku podtrzymywanie stosunków
                      społecznych.
                      Stosunki seksualne między dorosłymi są normą w naszym społeczeństwie
                      jak również służą one podtrzymywaniu stosunków społecznych. Nie da
                      się tego powiedzieć np. o zoofilii która jest zgodnie z definicją
                      dewiacją.
                      • sun_of_the_beach Re: Proszę 03.04.08, 15:55
                        mwookash napisał:

> "Parafilia = dewiacja czyli zaspakajanie popędu płciowego w sposób
                        > odbiegający od norm przyjętych w danym społeczeństwie oraz w sposób
                        > nie prowadzący do prokreacji lub podtrzymywania stosunków
                        > społecznych."
                        > 1. Z tego co wiem to stosunki seksualne między dorosłymi ludźmi w
                        > Polsce są jak najbardziej normą bez względu na to czy są homo czy
                        > hetero.

W polsce, podobnie jak i większości innych krajów normą są stosunki seksualne między dorosłymi ludźmi odmiennej płci.

> 2. Słowo "lub" jest tu istotne i definicja wskazuje, że wystarczy to
                        > co jest po "lub" czyli w tym przypadku podtrzymywanie stosunków
                        > społecznych.

Miałbyś rację, gdyby zamiast "lub" użyto spójnika "i". A w tej sytuacji jest dokładnie odwrotnie - wystarczy, że zachodzi jeden z wyszczególnionych przypadków. W tym wypadku brak możliwości prokreacji. Z koleii np w przypadku raptofilii prokreacja jest możliwa, a nie będzie "podtrzymywania stosunków społecznych".

> Stosunki seksualne między dorosłymi są normą w naszym społeczeństwie
                        > jak również służą one podtrzymywaniu stosunków społecznych. Nie da
                        > się tego powiedzieć np. o zoofilii która jest zgodnie z definicją
                        > dewiacją.
                        • mwookash Aha 03.04.08, 16:19
                          Czyli stosunek dorosłego geja z heteroseksualną lub homoseksualną
                          kobietą jest normą? A seks bezpłodnych osób heteroseksualnych
                          dewiacją?
                          • sun_of_the_beach Re: Aha 03.04.08, 16:31
                            Słaby jesteś. Można to doprowadzić do znacznie większego absurdu. Musisz się jeszcze postarać.
                            • mwookash Nie ma to jak użyć merytorycznego argumentu 03.04.08, 16:39
                              z tej niezbyt dobrej definicji i tego co napisałeś wynika, że seks
                              osób bezpłodnych to dewiacja. Nie trzeba dużego wysiłku aby to
                              wywnioskować. Może i jestem słaby ale mi się udało.
                              W doprowadzaniu do absurdu bijesz mnie na głowę mistrzu :) Ten opis
                              związku miłosnego ze świnią jest dobrym przykładem.
                              • sun_of_the_beach Re: Nie ma to jak użyć merytorycznego argumentu 03.04.08, 17:01
                                Twija manipulacja polega na tym, że pomijasz pierwszą - "normatywną" - część definicji. Prawdę mówiąc wolę ten drugi, znajdujacy się wyżej, "nurt" naszej dyskusji. Wydaje się nieci bardziej konstruktywny.
                                • mwookash Dobrze, zatem wytłumacz mi 03.04.08, 17:34
                                  co to za normy i kto je przyjął. Ja i ty? Czy tylko Ty?

PS Niewolnictwo kiedyś było normą społeczna, brak prawa kobiet do
                                  głosowania także.
                                  • sun_of_the_beach Re: Dobrze, zatem wytłumacz mi 03.04.08, 18:19
                                    Najpierw podejrzewasz mnie o schzodfrnię i zarzucasz pisanie z dwóch nicków, a teraz zmuszasz do schzofrenicznego odpowiadania na dwa posty na raz... Jaśli chodzi o pojęcie normy to jest to dyskusja akademicka: ile poglądów tyle definicji - od podejścia statystycznego do zakotwiczonego w takim, czy innym systemie. Umówmy się, że w tym wypoadku mówimy o pojęciu w sensie zdroworąsadkowym, co to "ty wiesz, a ja romumiem". Niewolnictwo może było "normą", ale nie było "normalne". Jeśli chodzi o "przyrodzoność" homoseksualizmu, to podaj jakieś wyniki badań, dowody inne niż oparte na wishfull thinking pobożne życzenia. Albo inaczej - udowodnij, że np gerontofilia nie jest uwarunkowana genetycznie. Nie zabrałem tu głosu, bo się podnieciłem: "o kolejny watek o pedałach", tylko zbulwersowała mnie najpierw chamska reakcja redektorków gazety, a później kłócące się z moim stanem wiedzi i zdolnością logicznego wnioskowania treści już na samym forum. Dlatego proszę nie zarzucać mi podniecania sie zaglądaniem pod czyjąś kołdrę, ani nie odsyłać na inne fora, bo to mimo wszystko wolny kraj i mogę zabierac głos w dowolnej sprawie.
                                    • mwookash Ale ja nigdzie nie odsyłam 03.04.08, 19:20
                                      oceniam tylko, że w kwestii heteroseksualizmu i ewentualnych parafilii z nim
                                      związanych możesz być lepiej zorientowany i nie będziesz wypisywał IMHO
                                      groteskowych teorii.
                                      Logiczne jest, że normalne jest to co się za normalne uważa. Dlaczego uważasz,
                                      że niewolnictwo było nienormalne? W tamtych czasach mówiąc, że to nienormalne
                                      stawiał byś się moim zdaniem w podobnej sytuacji co teraz mówiąc, że chęć
                                      pobrania się dwóch dorosłych ludzi jest nienormalna. Nie tak dawno niewolnictwo
                                      dla wielu było i normą, i normalne. Tak samo jak to, że nie wolno było kobietom
                                      głosować (w Szwajcarii zdaje się do 1975 roku!).
                                      Przecież nikt nie mówi, że w Twoim przypadku homoseksualizm ma być normą. Normą
                                      może być, że w znacznej większości ludzie są heteroseksualni a część
                                      społeczeństwa jest homoseksualna (jest jeszcze biseksualność) i nie zamierza (ta
                                      część) z tego powodu czuć się gorszymi np. obywatelami. Bo niby dlaczego?
                                      Dewiacja to coś co dobrze jest leczyć zwłaszcza jak staje się patologią, czy
                                      należy leczyć z homoseksualizmu?

PS A mnie przede wszystkim zbulwersowała wypowiedź radnego choć dowcip redakcji
                                      wrocławskiej gazety też mi się nie podobał.
      • arius5 Kto takich kretynow wybiera na stanowiska ? 02.04.08, 20:26
        m1a2abrams napisał:

> No właśnie podobnie poglądy mają nie tylko Giertychy et consortes, ale
        przygniatająca większość Polaków.

Chcesz powiedziec, ze przygniatająca większość Polaków to takze banda
        niedorozwinietych polglowkow ?
        Nie wierze w to.
      • porcella Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 22:18
        buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
        to wiekszosc jest winna mniejszosci szacunek
    • metztli Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 19:12
      no to teraz ja powinnam zazadac od pana Skoczylasa przeprosin za nazwanie mnie
      zboczencem i dewiantem.
      a swoja droga szkoda, ze osoba wspoltworzaca kabaret nie ma za grosz poczucia
      humoru.
      • tom1003 Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 19:25
        Prima aprilisowe żarty na poziomie michnikowego szmatławca. Jak zwykle.

To co? Wolno nabijać się ze Skoczylasa, a nie wolno z tzw. "ślubów gejowskich"?"
        • bambussi Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 20:10
          dokładnie "wybiórcza" wolność słowa w wydaniu GW - gejowi wolno
          powiedzeć wszystko, zwykłemu cżłowiekowi nie wolno powiedzieć słowa
          na geja

tak jak wolno mi uważać jeden obraz za udany a drugi za kicz, jedną
          piosenkę za hit, a drugą za gniot, jedno zachowanie polityka za
          zachowanie na poziomie a inne za żenadę, tak wolno mi jeden rodzaj
          seksu okreslić jako normalny a inny jako zboczenie
        • rooboy Re: Radny Skoczylas 03.04.08, 05:05
          tom1003 napisał:

> Prima aprilisowe żarty na poziomie michnikowego szmatławca. Jak
          zwykle.
          >
          > To co? Wolno nabijać się ze Skoczylasa, a nie wolno z tzw. "ślubów
          gejowskich"?
          > "

tom1003, etz skojarzyl mi sie slub faya zamieszczony w oredziu.. i
          sadze, ze gazeta postapila jeszcze bardziej karygodnie niz
          prezydent. prezydent wykorzystal zdjecia bez wiedzy i zgody dwoch
          zainteresowanych, natomiast gazeta (bez wiedzy i zgody
          zainteresowanego) wlozyla w usta skoczylasa poglady, ktorych, jak
          sie okazuje, on zupelnie nie podziela...prezydent nie wkladal w usta
          faya zadnych slow, jedynie skomentowal zwiazki gejowskie (do czego
          ma pelne prawo) a komentarz ten nie spodobal sie fayowi...
      • krzynio_s Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 20:22
        no jeśli faktycznie jesteś, to nie ma cię za co przepraszać...
      • sun_of_the_beach Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 23:22
        Problem polega na tym, że nazwanie ciebie dewiantem jest zgodne z prawdą, natomiast mówienie, że Skoczylas popiera dewiantów, jest kłamstwem.
        • mwookash Tak jest kłamstwem, pamiętajmy jednak, że to 02.04.08, 23:27
          urodziny Judasza (pozdrowienia dla posłanki Sobeckiej ;) - 1 kwietnia, a
          nazwanie kogoś zboczeńcem jest bez względu na datę chamstwem.
          • sun_of_the_beach Re: Tak jest kłamstwem, pamiętajmy jednak, że to 02.04.08, 23:59
            Terminy "zboczenie" i "dewiacja" sa ciągle używanymi terminami medycznymi, choć próbuje się je ostatnio zastąpić eufemizmami w stylu "parafilia". Gdzie zatem widzisz tu chamstwo?
            • mwookash I ci studenci medycyny i lekarze rzucający 03.04.08, 00:12
              na pochodach "normalności" medyczne terminy "zboczeńcy" i "dewianci".
              Teraz rozumiem :) Dziękuję za wyjaśnienia
              Czyli sformułowanie "zboczeńcy (dewianci) do gazu" to opis jakiejś terapii? Bo
              już się bałem że chamskie nawoływanie do przemocy
              • sun_of_the_beach Re: I ci studenci medycyny i lekarze rzucający 03.04.08, 00:15
                Wiesz - te twoje hiperbole ilustrują raczej stan twojego umysłu niż moje poglądy.
                • mwookash Ale czyje poglądy, bo chyba jest Was dwóch? nt 03.04.08, 00:18

• niepokorny666 Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 19:25
      Niech sie cieszy GW ze Skoczylas nie pozwie ich do sadu za ten mizerny zart.
      A swoja droga powinniscie mu wypłacic odszkodowanie, bo moze razem posmiejemy
      sie z pedalskiej redakcji w GW.
      I jak zatkało kakao?
    • slavko.matejovic Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 19:33
      Brawo Skoczylas! Widać kto jest Prawdziwą Elitą, a kto lubi grzebać w Gó..e i
      odbytach!
      • stasio_paluch Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 19:38
        slavko.matejovic napisał:

> Brawo Skoczylas! Widać kto jest Prawdziwą Elitą, a kto lubi
        > grzebać w Gó..e i odbytach!

No właśnie nie wiem kto. Przed Tobą jakoś nikt nie wspomniał o odbycie. Dziwne... Często nachodzą cię takie skojarzenia? Skup się może na czymś innym, a jak nie pomoże, to idź do lekarza.
        • kuka9 Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 19:52
          żart żenujący - w takim przypadku nie fabrykuje się opinii innych! A odpowiedź
          to już totalne dno - wcale sie nie dziwię, że niektórzy się nie przyznają do
          czytania wybiórczej - bo to ponoć teraz obciach :D
          • wuk4 Żenujący jest Skoczylas Wszechpolak 03.04.08, 15:41
            GW zachowała się wyjątkowo grzecznie wobec takiego osobnika.
        • slavko.matejovic Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 20:25
          Widać "przenośnia" to za trudne dla Ciebie słowo. Poszukaj sobie w internecie
          jak walcząca o tolerancję telewizja TVN i jej dziennikarz Jakub Porada starali
          się nie dopuścić do głosu Joannę Najfeld, która przedstawiała wydruki z
          internetu pokazujące na czym stoi tak zwana "kultura" tak zwanych "gejów" -
          Dupa, dupa ueber alles. Oto dowód na zakłamanie Agory i TVN, którzy jak ognia
          boją się przedstawiania prawdy o homoseksualnych praktykach

rapidshare.com/files/103809570/Joanna_Najfeld_vs_Adler.zip
          • mwookash Ani pani Najfeld, ani pan Adler nie są osobami 02.04.08, 20:36
            na poziomie, więc po co się tym zajmować?
            • slavko.matejovic Re: Ani pani Najfeld, ani pan Adler nie są osobam 02.04.08, 20:40
              No wiadomo bo na poziomie są takie tuzy inteligenckości i niezależności jak
              Jacek Żakowski, Tomasz Lis, czy Adam Michnik. A Joanna Najfeld to katoliczka,
              która śmiała powiedzieć i pokazać, że homoseks nie jest taki esteticzny i
              uduchowiony jak to tzw. "geje" usiłują wciskać normalnym ludziom. A tolerancyjny
              Jakub Porada starał się jej przerwać, bo to rano i dzieci mogą oglądać. A fe
              panie Jakub, pan jesteś homofob brzydki. Przecież same homoseksy chcą by dzieci
              uświadamiać, a pan nie pozwalał. Brziiiidal!

rapidshare.com/files/103809570/Joanna_Najfeld_vs_Adler.zip
              • mwookash No jak widać gołe dupy ją bardzo kręcą 02.04.08, 20:44
                i świata poza nimi nie widzi. A szkoda, bo świat jest znacznie ciekawszy i
                większy niż dupa Adlera...
                • slavko.matejovic Re: No jak widać gołe dupy ją bardzo kręcą 02.04.08, 20:47
                  Coś pedrylki się denerwują, że Joanna Najfeld pokazała na czym stoi ich styl
                  życia... a miało być tak pięknie, a tu nomen omen dupa :D
                  • mwookash Świetnie, że się cieszysz swoim odkryciem 02.04.08, 20:51
                    nie ma to jak mieć taki autorytet i prosty wizerunek świata. Naprawdę Ci
                    zazdroszczę ;)
                    PS Tylko proszę nie reprezentuj sobą wszystkich Słowian...
              • stasio_paluch Re: Ani pani Najfeld, ani pan Adler nie są osobam 02.04.08, 20:48

> homoseks nie jest taki esteticzny i
                > uduchowiony jak to tzw. "geje" usiłują wciskać normalnym ludziom.

Seks dwojga dorosłych osób to ich sprawa. Jeśli ktoś Cię do czegoś chce przekonać, to tylko do tego, abyś powstrzymał się od wartościowania tego, co dzieje się pomiędzy dwojgiem ludźmi i określania, co jest uduchowione, a co nie.

Czy tobie się wydaje, że nie ma forów gdzie osoby heteroseksualne opowiadają o seksie? Ich też potępiasz?
                • toksol Re: Ani pani Najfeld, ani pan Adler nie są osobam 02.04.08, 22:24
                  Sex nie jest do gadania tylko do działania. Kto to robi publicznie,
                  albo duzo o tym gada jest dla mnie żałosny i taką postawę potepiam.
          • stasio_paluch Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 20:40

> Dupa, dupa ueber alles. Oto dowód na zakłamanie Agory i TVN,
            > którzy jak ognia boją się przedstawiania prawdy o homoseksualnych > praktykach

Ale po co ją przedstawiać? Jak masz potrzebę, to sobie w necie poszukaj, dorośli ludzie z reguły wiedzą na ten temat wszystko co niezbędne. Homoseksualne praktyki to ludzkie praktyki. Ani twoje, ani ich nie są gorsze czy lepsze. Orientacji się nie wybiera.
            • slavko.matejovic Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 20:45
              Nie mam potrzeby, jestem normalny, tylko wnerwia mnie jak wmawia się ludziom, że
              gó.. to fiołki, a to robią tzw. geje. Ale widzę, że szanownego kolegi nie
              przekonam, trudno.
    • bambussi przynajmniej ma odwagę mieć własne poglądy 02.04.08, 20:06
      a nie tylko przyklaskuje politycznie poprawnym poglądom innych

skoro mamy demokrację i wolność słowa to chyba wolno publicznie
      powiedzieć, że uważa się homoseksualizm za zboczenie? bo niby czemu
      nie miałoby być wolno? bo GW przyklei łatkę homofoba i rydzykowca??

a mam to gdzieś co myśli o mnie GW - mnie również nasilająca się
      nachalna promocja homoseksualizmu po prostu mierzi i tyle....
      • sniegbielszy Re: przynajmniej ma odwagę mieć własne poglądy 02.04.08, 20:17
        To maja byc uprzejme przeprosiny!? To jest dalszy ciag chamskiej hucpy w
        wykonaniu GW.
        Arogancja i bezczelnosc - ot, co jest w tych przeprosinach.
        Brawo Panie Skoczylas za ustawienie tych "z poczuciem humoru".
        Nalezalo im sie jednak troche wiecej lekcji dobrego wychowania!
      • arius5 To nie sa "własne poglądy" 02.04.08, 20:28
        Widzac, ze polowa Polakowe nawet nie wie, co to sa wlasne poglady i wolnosc slowa.
        Ale po tak zacofanym i oglupialym narodzie nie nalezy sie spodziewac, ze
        wiedzial cos na temat demokracji czy wolnosci.
        • talking_head [...] 02.04.08, 20:43
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kosciotrupek Re: przynajmniej ma odwagę mieć własne poglądy 02.04.08, 20:28
        Kwintesencją poglądów na homoseksualizm jest stwierdzenie, jakie kiedyś
        zamieściła Fronda: "Tłok powinien chodzić w cylindrze, a nie w rurze wydechowej".

Wszystko w tym temacie, ale dla ćwierćinteligentów z GW (i niektórych z tego
        forum) przetłumaczę to na polski: homoseksualizm to dewiacja popędu seksualnego
        i nie zmieni tego faktu to, że kiedyś tam wycofano homosex. ze spisu zboczeń. Za
        jakiś czas pewnie wycofają pedofilię - strony takie jak Misiaczka urabiają na
        razie grunt pod to posunięcie. I co, przestanie być zboczeniem?

A dla tych wszystkich, którzy uważają, że tymi przewidywaniami kraczę albo
        uprawiam demagogię przypomnę, jak to jeszcze kilka lat temu wszyscy grzmieli, że
        oczywiście nie ma mowy o adopcji dzieci przez homo. Że tylko żądają prawa do
        legalnych związków homo, ale o dzieciach nikt przecież nic nie wspomina. A teraz
        już się mówi o prawie do adopcji... Więc tylko czekać na to, jak się pedofile
        zgłoszą po swoje prawa...
        • mwookash A Słońce nadal krąży wokół Ziemi... 02.04.08, 20:42
          przecież na chłopski rozum tak właśnie jest i tak było przez wieki.
          Fronda zamieściła wiele "doniosłych" kwintesencji. Szkoda, że własnej nie. A
          szkoda. Brzmiała by krótko: hipokryzja.
          • piotr_mw Re: A Słońce nadal krąży wokół Ziemi... 02.04.08, 23:41
            Rozwiń, Waść, swoje zastrzeżenia do Frondy. Chętnie poczytam.
            • mwookash Tłok w cylinder a nie w rurę wydechową? 02.04.08, 23:58
              A podobno seks to nie prosta mechanika tylko coś pięknego połączone z miłością.
              O Frondzie niestety dużo się wypowiadałem i tu i tam i szczerze mówiąc nie mam
              najmniejszej ochoty poświęcać jej więcej czasu niż napisanie krótkiego zdania.
              Czytałem krytycznie jej teksty, mam nawet w domu na półce. Niech sobie dalej
              wojuje ze wszystkimi aż do krwi ostatniej. EOT
    • wtes2 Pan Jerzy Skoczylas 02.04.08, 20:23
      Gratuluję i dziękuję, rzeczywiście można Pan zaliczyć do elity, która nie ulega
      tej dziwnej modzie na fascynacji zboczeniami.
      Wyrazy szacunku.
    • marjanek6 Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 20:28
      Panie Jerzy nie jest pan sam. Tradycja nie może zwalniać od używania
      mózgu i w tak subtelnej sprawie redaktor powinien zastanowić się czy
      nie narusza granicy prywatnośći osoby, której nazwiskiem się
      posłużył.
      Mam nadzieję, że to tylko wybryk tego redaktora i zarząd redakcji
      wyciągnie właściwe wnioski w trosce o "dobre imię firmy"
      • gula Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 20:33
        Ta riposta to może żart?
        • slavko.matejovic Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 20:36
          Niestety nie, to prawda. Gazeta Wybiórcza coraz bardziej się stacza na pozycje
          urbanowego Nie, co widać po artykułach. Zresztą tam Urban już czeka na Adasia z
          otwartymi ramionami i kieliszkiem gołdy w ręku.
      • kosciotrupek Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 20:34
        No dobra, właściwie odbiegłam od tematu, więc jeszcze tylko dodam, że również -
        wyrazy uznania i szacunku dla P. Skoczylasa za odwagę cywilną - ryzykował
        wrzucenie do jednego worka z Giertychem et consortes, czyli to, czym popisała
        się GW. Tak, jakby reszta świata musiała obowiązkowo mieć poglądy spójne z GW.
    • mwookash Żart beznadziejny, reakcja godna żartu. nt 02.04.08, 20:38

• talking_head Wreszcie ktoś się przeciwstawił homoterorystom 02.04.08, 20:39
      Brawo Panie Skoczylas !
      Ciekawe dlaczego pismaki z "GWno Prawdy" nie uczynili
      aktorami swojej prowokacji swoich szefów z ul. Czerskiej,
      np. zatwardziałego sympatyka tego typu dewiacji pana Pacewicza ?
      Wkładanie komuś w usta tekstów popierających takie obrzydliwości
      jest zwykłym dziennikarskim łajdactwem. No ale dla "GWNo Prawdy"
      kłamstwo i łajdactwo to norma.
      trzymajcie tak dalej "chlopaczki"...
    • abhaod Radny Skoczylas się naburmuszył, jak to radny :) 02.04.08, 20:47
      godność radnego z wesołkiem nie licuje...żeby nie pękł biedaczek :(
    • aolol Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 20:47
      piekny popis plucia obelgami i nienawiscia w wykonaniu pana
      skoczylasa. jemu mozna juz tylko gleboko wspolczuc. za pozno zeby
      zmadrzec lub nauczyc sie kultury.

wyrazy wspolczucia rowniez dla jego wyborcow, zwlaszcza jesli byli
      nieswiadomi z kim maja do czynienia.
      • toksol Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 22:26
        czytaj ze zrozumieniem!
        Kto tu kogo opluł?
    • szymon.niemiec Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 21:06
      Szanowni Państwo,

Z prawdziwym zaskoczeniem i oburzeniem przyjąłem wypowiedź radnego
      Miasta Wrocławia, z ramienia Platformy Obywatelskiej, pana Jerzego
      Skoczylasa, który w reakcji na żart primaaprilisowy przygotowany przez
      redakcję Gazety Wyborczej, opublikował list, w którym określił osobo
      homoseksualne mianem dewiantów seksualnych i zboczeńców. Powyższe
      stwierdzenie nie tylko jest sprzeczne ze stanem faktycznym, przyjętymi
      normami medycznymi i prawnymi, ale także stawia pod znakiem zapytania
      stan wiedzy, a więc i kwalifikacji pana radnego.
      Trudno mi uwierzyć, że osoba, która pracując w świecie artystycznym
      przez lata sama doświadczała szykan ze strony władz komunistycznych,
      dzisiaj używa tego samego języka do szkalowania osób należących do
      największej polskiej mniejszości.
      Reakcja pana radnego jest dla mnie tym dziwniejsza, że wyszła spod
      pióra osoby związanej z ruchem kabaretowym. I trudno mi zrozumieć, jak
      kabareciarz mógł zapomnieć o Prima Aprilis, reagując w sposób tak nie
      przemyślany i brutalny, na żart dziennikarzy.
      Proszę przyjąć wyrazy mojego oburzenia i przekazać panu radnemu, że
      wpisał się on na niechlubną listę osób, z oglądania występów których,
      zarówno ja jak i moi przyjaciele, ze smutkiem będziemy musieli
      zrezygnować.
      Nie godzi się bowiem śmiać z występów kogoś, kto śmiać się umie
      jedynie z innych, a ostrze satyry łatwo zmienia na nóż nienawiści.

Z wyrazami szacunku
      • zorska Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 22:14
        Znowu my wszyscy myślący i ceniący wolność będziemy musieli się
        wstydzić za kolejnego homofoba, jakim okazał się być Skoczylas.
        Ciemny polski umysł, poczucia humoru zero (zresztą to widać w
        poziomie jego kabaretu, który jest popłuczyną tego czym był kiedyś).
        Homoseksualizm innych, co to kogo obchodzi? Najwyraźniej
        homoseksualizm jest szkodliwy wyłącznie dla jego przeciwników! Tylko
        oni mają z nim problem.
        • sniegbielszy Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 22:44
          zorska napisała:
          > Znowu my wszyscy myślący i ceniący wolność będziemy musieli się wstydzić>

To chyba jest jakas psychiczna przypadlosc mowic o sobie w liczbie mnogiej,
          przypisujac sobie jednoczesnie procesy myslowe i cenienie wolnosci w
          zawstydzeniu. :)))))
        • jolunia01 Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 23:10
          zorska napisała:

> Znowu my wszyscy myślący i ceniący wolność będziemy musieli się
          > wstydzić za kolejnego homofoba, jakim okazał się być Skoczylas.

Cenię wolność i uważam się za myslącą osobę, ale popieram i
          podziwiam Pana Skoczylasa, że odważył sie publicznie powiedzieć, że
          sobie nie życzy przypisywania mu zboczonych poglądów jakiegoś tępego
          pismaka.

> Ciemny polski umysł, poczucia humoru zero (zresztą to widać w
          > poziomie jego kabaretu, który jest popłuczyną tego czym był
          > kiedyś).

Trudno mieć poczucie humoru w takiej sytuacji, a ciemnota to
          ogarnęła tych propagatorów zboczen, którzy mylą tolerancję z
          propagandą.

> Homoseksualizm innych, co to kogo obchodzi?

Dopóki mi sie nachalnie zboczeńcy przed oczy nie pchają, to niech
          sobie będą.

> Najwyraźniej homoseksualizm jest szkodliwy wyłącznie dla jego
          > przeciwników! Tylko oni mają z nim problem.

Rzeczywiscie, głównie z powodu chamstwa obrońców tych dewiantów.
          • krzynio_s Re: Radny Skoczylas 03.04.08, 00:40
            joluniu, chyba bym się mógł z tobą zakolegować...
      • bartosz.kolodziej Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 22:51
        Nie bardzo potrafię zrozumieć: nie powinno się szkalować homoseksualistów, czyli
        "osób należących do
        największej polskiej mniejszości", ale np. osoby starsze, "moherów" można?
        Poza tym w moim odczuciu ta druga "polska mniejszość" jest większa od tej
        "największej".

Czytając artykuł zastanawiałem jak jego autor rozumie pojęcie kultury i etyki
        dziennikarskiej (bo zakłądam że je zna) i jaką ma ona dla niego wartość...
        Po tym artykule Gazeta Wyborcza straciła swojego kolejnego (jak sądze)
        czytelnika, bo ten artykuł był ostatnim, który przeczytałem na tym portalu.
      • povilas74 Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 22:57
        Szanowny Panie Szymonie, niechże Pan nie przesadza z tym śmianiem
        się z jego występów. Dla mnie to jest jego pierwszy śmieszny występ
        w karierze. Pozdrawiam
      • jolunia01 Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 23:05
        szymon.niemiec napisał:

> Szanowni Państwo,
        >
        > Z prawdziwym zaskoczeniem i oburzeniem przyjąłem wypowiedź radnego
        > Miasta Wrocławia, z ramienia Platformy Obywatelskiej, pana Jerzego
        > Skoczylasa, który w reakcji na żart primaaprilisowy przygotowany
        > przez redakcję Gazety Wyborczej, ...

No, skoro ty uważasz za żart użycie imienia i nazwiska osoby, bądź
        co bądź, publicznej do wyprodukowania głupiego tekstu, w dodatku
        kłamliwego, to współczuję.

>...opublikował list, w którym określił osobo homoseksualne mianem
        > dewiantów seksualnych i zboczeńców. Powyższe
        > stwierdzenie nie tylko jest sprzeczne ze stanem faktycznym,...

Czyżby? Ty to uważasz za normalne? to jesteś w mniejszości.

> ... przyjętymi normami medycznymi i prawnymi, ...

A gdzie to niby są takie normy zapisane? To, że obecnie nie uważa
        sie homoseksualizmu za chorobę psychiczną (co nie znaczy, że nie
        jest to dewiacja innego rodzaju), ani nie penalizuje to jeszcze nie
        dowód na normalność.

> ...ale także stawia pod znakiem zapytania stan wiedzy, ...

Twojej

> ...a więc i kwalifikacji pana radnego....

Jedyną kwalifikacją do bycia radnym jest wola wyborców. A oni mogą
        spokojnie wybierać osobę uważającą homoseksualistów za zboczeńców.

> Trudno mi uwierzyć, że osoba, która pracując w świecie artystycznym
        > przez lata sama doświadczała szykan ze strony władz
        > komunistycznych,dzisiaj używa tego samego języka do szkalowania
        > osób należących do największej polskiej mniejszości.

No, chyba nie za zboczenia był szykanowany. Przy tym on nikogo nie
        szykanuje, tylko wyraża swoje zdanie o tej przypadłości.

> Reakcja pana radnego jest dla mnie tym dziwniejsza, że wyszła spod
        > pióra osoby związanej z ruchem kabaretowym. I trudno mi zrozumieć,
        > jak kabareciarz mógł zapomnieć o Prima Aprilis, reagując w sposób
        > tak nie przemyślany i brutalny, na żart dziennikarzy.

Prima Aprilis nie upoważnia nikogo do publicznego uwłaczania
        komukolwiek, a reakcja Pana Skoczykasa była bardzo stonowana, bo
        powinien autorowi tego tekstu nakłaść po ryju.

> Proszę przyjąć wyrazy mojego oburzenia i przekazać panu radnemu, że
        > wpisał się on na niechlubną listę osób, z oglądania występów
        > których,zarówno ja jak i moi przyjaciele, ze smutkiem będziemy
        > musieli zrezygnować.

Wasza wola. Nikt was nie będzie żałował. Zawsze pozostaje wam
        loveparade.

> Nie godzi się bowiem śmiać z występów kogoś, kto śmiać się umie
        > jedynie z innych, a ostrze satyry łatwo zmienia na nóż nienawiści.

Trzeba odróżniać satyrę Pana Skoczykasa od chamstwa pismaka z gw
        • mwookash "powinien autorowi tego tekstu nakłaść po ryju" 02.04.08, 23:10
          oczywiście, pewnie na dowód bycia chrześcijaninem? Żenujące. Po co sobie
          wycierać gębę religią, miłością bliźniego jak i tak chodzi o nienawiść do
          drugiego człowieka.
          • jolunia01 Re: "powinien autorowi tego tekstu nakłaść po ryj 02.04.08, 23:15
            mwookash napisał:

> oczywiście, pewnie na dowód bycia chrześcijaninem?

Nie, na dowód, że nie można sobie bezkarnie ryja wycierać czyimś
            nazwiskiem.

> Żenujące. Po co sobie wycierać gębę religią, miłością bliźniego
            > jak i tak chodzi o nienawiść do drugiego człowieka.

A kto, oprócz ciebie, mówi o religii. A co do miłosci - w GW moga
            sobie ja uprawiac we wszystkich odmianach i konfiguracjach, aby nie
            publicznie. Nienawiść - nie, mam tylko współczucie dla chama,
            któremu się wydaje, że wymyslił żart.
            • mwookash Jak to kto? 02.04.08, 23:21
              np. p. Skoczylas: "w najwyższym stopniu narusza moje przekonania religijne"
              Nie ma to jak w odwecie na wycieranie sobie "ryja nazwiskiem" nazwać kilka
              procent Polaków dewiantami i zboczeńcami...
      • piotr_mw Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 23:30
        Szanowny Panie Szymonie,

Z góry przepraszam Czytelników za ten wstęp (bo "Szanowny" jest zdecydowanie nie na miejscu) ale pasował mi do konwencji. Wracając do rzeczy. Zupełnie bez zaskoczenia ale z prawdziwym oburzeniem przyjąłem Pana wypowiedź na temat reakcji pana Jerzego Skoczylasa po kompletnie dennym żarcie GW. Prawdopodobnie nie zdaje Pan sobie sprawy, ale OGROMNA większość obywateli RP jest tego samego zdania co pan Jerzy Skoczylas. Odnoszę wrażenie, że Pan i Panu podobni ludzie sami zaczynacie wierzyć w propagandę, którą próbujecie wcisnąć innym. To że homoseksualizm zastał wykreślony z listy zboczeń seksualnych (po bardzo silnych naciskach lobby gejowskiego z Europy Zach.) nie oznacza, że się go nie leczy. Są odpowiednie kliniki i spory procent gejów ma szansę wrócić do normalności.
        Panie Szymonie, Pan zalicza siebie do Polaków a tymczasem szkaluje Pan Polskę i Polaków na swojej stronie internetowej skierowanej do odbiorcy zagranicznego. W tym nie widzi Pan nic niewłaściwego? Czyżby przyświecało Panu hasło: "Geje wszystkich krajów łączcie się!" - ideologia dość dobrze znana Polakom.
        Wracając do pana Jerzego Skoczylasa - jako wyborca Platformy Obywatelskiej jestem dumny z postawy pana Jerzego i uważam, że jego reakcja była właściwa i adekwatna. Jak ktoś już zauważył, GW powinna się cieszyć że nie została pozwana do sądu.
        Co do ostatniej kwestii poruszonej przez pana Szymona, mogę tylko wyrazić swoją najszczerszą wdzięczność, gdyż dużo chętniej będę zabierał swoją rodzinę na imprezy z udziałem pana Jerzego wiedząc, że nie narażę swoich dzieci na kontakt z Pana przyjaciółmi. Proponuję pójść dalej tym tropem i na jakimś ogólnie znanym portalu wywiesić listę artystów na których obrażeni są wszyscy geje. Gwarantuję wdzięczność dużej grupy ludzi kochających jak należy (w przeciwieństwie do "inaczej").

Z wyrazami szacunku
        • util Re: Radny Skoczylas 03.04.08, 01:28
          Wszechpolaku, bardzo ambitnie, choć bardziej śmiesznie.

Pozywać do sądu za tekst z okazji Prima Aprillis? Och, jakże chciałbym to zobaczyć... :] Nienawidzisz ludzi wszechpolaku i masz w związku z tym konkretny problem. Szczerze boleje nad twoimi ograniczeniami. Homofobię da się leczyć i to powinna być twoja nadzieja.

Aha - mylisz polemikę z połajankami. Zapamietaj: jeśli kogoś obrazisz, to znaczy, że przegrałeś dyskurs. Ciao!
        • cybermat Re: Radny Skoczylas 03.04.08, 13:48
          Wstyd mi za ten ciemnogród i polityków,którzy obrażają swoich
          rodaków i sieją homofobię,antysemityzm i wiele innych
          patologicznych postaw.Wstyd Panowie i Panie politycy.Pamiętajcie o
          historii bo ona lubi się powtarzać i co wtedy powiecie,że tak nie
          było,że jakiś Gross antypolak to wyssał z palca.
    • gogggo Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 21:48
      Droga GW z czym wam sie kojarzy pedrestia,to wasz problem,Obroncow
      poszukajcie sobie wsrod wlasnych szefów lub prawników SLD/ze
      szczeólnym uwzgeldnieniem pana K./
      Wyszlo na to,ze kabareciarze to porzadny naród.Natomiast aspirujaca
      do miana powaznego pisma gazeta to jednak.....organ.
      • mwookash Pan Skoczylas nie wypowiadał się na szczęscie 02.04.08, 21:59
        w imieniu wszystkich kabareciarzy, więc powściągnij się nieco z tak daleko
        idącymi uogólnieniami
        • anna-76 Re: Pan Skoczylas nie wypowiadał się na szczęscie 02.04.08, 22:53
          Zanim zaczniecie wrzeszczeć o nietolerancji zastanówcie się co
          znaczy tolerancja ..., czy to dokładnie to samo co akceptacja ?
          Czy są granice tolerancji ?
          oraz
          dlaczego nie możemy tolerować poglądów pana Skoczylasa .
          W czym problem ?
          oczywiście problem to GW , łamie zasady porządnej prasy i idzie w
          bruk totalnie .
          • util Skoczylas się ośmieszył wyśmienicie. 02.04.08, 23:05
            anna-76 napisała:

> dlaczego nie możemy tolerować poglądów pana Skoczylasa

Bo nie ma tolerancji dla braku tolerancji, dla kłamstwa i dyskryminacji. Tolerujesz pogląd, że czarny to debil, a Polak to złodziej? To nie pogląd - to debilizm.
            • jolunia01 Re: Skoczylas się ośmieszył wyśmienicie. 02.04.08, 23:19
              util napisał:

> anna-76 napisała:
              >
              > > dlaczego nie możemy tolerować poglądów pana Skoczylasa
              >
              > Bo nie ma tolerancji dla braku tolerancji, dla kłamstwa i
              dyskryminacji.

Kto inny (prymityw z GW)kłamał, a kogo innego (Pana Skoczylasa) ty
              obrażasz. Ja mogę tolerować istnienie homoseksualistów, ale nie
              życzę sobie, żeby uprawiali swoje praktyki publicznie. I na pewno
              nie będę się zachwycać ich "postępowością" i "wyzwoleniem"

> Tolerujesz pogląd, że czarny to debil, a Polak to złodziej? To nie
              > pogląd - to debilizm.

Sprawdź znaczenie słowa pogląd. Może być niesłuszny, ale jest
              pogladem.
              • mwookash Tak mądra jesteś? 02.04.08, 23:25
                To o jakim publicznym uprawianiu praktyk przez homoseksualistów myślisz? To już
                sobie ślubować wierności publicznie nie można???
          • mwookash Akurat pan Skoczylas jest radnym 02.04.08, 23:05
            i pracuje w Komisji Kultury i Nauki - jest przewodniczącym

a tu
            ani kultury, ani nauki

Może powinien w Komisji religii i to wyłącznie rzymskokatolickiej?

Dlaczego nie możemy kulturalnie krytykować jego wypowiedzi???
            • jolunia01 Re: Akurat pan Skoczylas jest radnym 02.04.08, 23:24
              mwookash napisał:

> i pracuje w Komisji Kultury i Nauki - jest przewodniczącym
              > a tu ani kultury, ani nauki

Uważasz pozwolenie na naruszanie czyichś dóbr osobistych za kulturę?
              czy za naukę? Kulturalnie napisał do prymitywów z redakcji GW, czego
              sobie nie życzy. A co do nauki - tych tłumokom dostała się tylko
              nauczka, bo na nic więcej nie zasługują
              >
              > Może powinien w Komisji religii i to wyłącznie rzymskokatolickiej?

Chory jesteś? Oprócz ciebie nikt tu o religii nie pisze.

> Dlaczego nie możemy kulturalnie krytykować jego wypowiedzi???

No właśnie? Dlaczego?
              • mwookash A ja sobie nie życzę żebyś była taka głupia. 02.04.08, 23:30
                Wystarczająco kulturalnie???
                • krzynio_s Re: A ja sobie nie życzę żebyś była taka głupia. 03.04.08, 00:49
                  odpuść mwookash. do joluni nie masz podskoku. ona chyba naprawdę jest mądra. at
                  ty chyba jesteś głupi...
                  • mwookash Chyba robi wielką różnicę. Odpuść sobie obronę 03.04.08, 10:44
                    joluni, jesli jest "tak, mądra" sama sobie poradzi
    • atr8 Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 22:54
      Reakcja p.Skoczylasa - żenująca, jak ostatnie programy Elyty. Dawno nie było ich w TVP i pan radny zatęsknił za łatwym szmalem. Pewnie prezes Urbański w nagrodę znów puści na wizję. A Jan Kaczmarek w grobie się przewraca.
      • sun_of_the_beach Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 23:44
        atr8 napisał:

>A Jan Kaczmarek w grobie się przewraca.

Jeśli się przewraca, to dlatego że słyszy jak kolejny debil (czyt. atr8) wyciera sobie gębę jego nazwiskiem.
      • giboss Re: Radny Skoczylas 02.04.08, 23:45
        >A Jan Kaczmarek w grobie się przewraca.

jeśli się przewraca w grobie, to tylko dlatego, że taki debil jak ty wypisuje
        brednie podpierając się Jego nazwiskiem
        • maaac Re: Radny Skoczylas 03.04.08, 00:05
          Dostaliście tą odpowiedź w okólniku?

giboss napisał:
          > >A Jan Kaczmarek w grobie się przewraca.
          >
          > jeśli się przewraca w grobie, to tylko dlatego, że taki debil jak
          > ty wypisuje brednie podpierając się Jego nazwiskiem

sun_of_the_beach napisał:
          > atr8 napisał:
          >
          > >A Jan Kaczmarek w grobie się przewraca.
          >
          > Jeśli się przewraca, to dlatego że słyszy jak kolejny debil (czyt.
          > atr8) wycier a sobie gębę jego nazwiskiem.

Może dla UŁATWIENIA BĘDZIECIE JE PUBLIKOWAĆ ŻEBY SIĘ NIE POWTARZAĆ.
          • sun_of_the_beach Re: Radny Skoczylas 03.04.08, 00:17
            Fakt - zadziwiająca zgodność. Widać zdrowy rozsądej nie jest taką zanikającą cechą. Ale ja byłem pierwszy :D
            • mwookash Żenujące. Zaskakujący zbieg okoliczności 03.04.08, 00:20
              widocznie nie masz dwóch klawiatur i trzeba pisać kolejno jak się ma dwie osobowości
          • giboss Re: Radny Skoczylas 03.04.08, 00:21
            maaac napisał:

> Dostaliście tą odpowiedź w okólniku?

To jest odpowiedź , która sama się nasuwa i w zasadzie nikomu normalnemu nie trzeba tego wyjaśniać, ale skoro głupio się pytasz to odpowiedziałem...
            • mwookash Pogrążasz się minuta po minucie... nt 03.04.08, 00:22

• sun_of_the_beach Re: Radny Skoczylas 03.04.08, 00:24
              Ale jaja... Inna sprawa, że na ich miejscu też bym nie uwierzył.
              • mwookash Chciałbym napisać 03.04.08, 00:28
                jeśli napiszecie, że jesteście różnymi osobami i to był na prawdę zbieg
                okoliczności (nie musicie przysięgać) to bym Wam uwierzył
                ale
                to mogłoby być namawianie do kłamstwa ;)
                • sun_of_the_beach Re: Chciałbym napisać 03.04.08, 00:31
                  mwookash napisał:

> to mogłoby być namawianie do kłamstwa ;)

Nie - to by było zniżanie się do twojego poziomu. A ja nie gustuję w pływaniu w szambie. EOT
                  • mwookash Merytoryczne i kulturalne zakończenie, na poziomie 03.04.08, 00:33
                    tak trzymać, poziom kreta na Żuławach
                    • maaac Re: Merytoryczne i kulturalne zakończenie, na poz 03.04.08, 06:23
                      To nie jest jedna i ta sama osoba. Takie zachowanie jak powyżej -
                      "zdublowanie opinii" było by głupie. "Klony" tej samej osoby raczej
                      by się wspierały jeden drugiego mówiąc "on ma rację".
                      To raczej efekt poddania się tym samym wpływom. Okólnik był żartem,
                      choć wiadomo już powszechnie że coś takiego krążyło wśród posłów PiSu.
                      Należy zwrócić uwagę, że to o co PiSfani oskarżają najczęściej swoich
                      antagonistów zwykle jest ich grzechem, który pilnie ukrywają. Czymś
                      takim np jest wybieranie sobie jakiś ideałów i ślepa wiara w to co one
                      napiszą - to daje w efekcie posługiwanie się takimi samymi
                      przykładami, zwrotami, kalką przeczytana w tym samym źródle.
                      Oskarżając innych że nie myślą samodzielnie sami naprawdę to robią.
                      Stąd bardzo często można spotykać jak dwa różne PiSfanowe nicki piszą
                      mniej więcej identyczne teksty. Q.E.D.
    • ddddd9 Re: Radny Skoczylas 03.04.08, 02:03
      facet ma racje, niech gazeta wreszcie przyzna ze pedalstwo to
      zboczenie i dewiacja a nie nazywa tych jebnietych pedalow
      kochajacymi inaczej
    • macarthur Skoczylas: homoseksualiści 03.04.08, 03:36
      Bez przesady jako poseł PO z całym szacunkiem ale pan Skoczylas
      powinien wykazać trochę liberalizmu, to co Rydzyk robu to jest
      dopiero zboczenie a kto kogo i jak pod pierzyną to nie jest palący
      problem naszych czasów, pamiętajmy że jedna trzecia świata żyje w
      biedzie i tym się zajmujmy
      • wtes2 Re: Skoczylas: homoseksualiści 03.04.08, 10:46
        1. Skoczylas nie zabrał głosu jako pierwszy - nie wypowiadał się
        publicznie na ten temat
        2. Gazeta dla żartu wykorzystała jego osobę i włożyła w jego usta
        opinie których nie podziela
        3. Istnieją tacy czytelnicy którzy nie zapoznali się z "odkręceniem"
        żartu, dla p.Skoczylasa ta sytuacja jest nie do przyjęcia i ma do
        tego prawo.
        4. Aby godnie żyć (wg mnie ) trzeba zarabiać minimum 10000
        miesięcznie (jako singiel) - wynika z tego że 99% Polaków żyje w
        nędzy - co ty zrobiłeś by to zmienić ?
    • priller pani anna wie co pisze. 03.04.08, 04:12
      jesli gazeta wciaz ma czytelnikow, to dlatego, ze na forum wciaz
      pisuja takie osoby.

nie mam nic przeciwko homoseksualistom, ale nie mam ochoty byc
      codziennie nimi epatowany. w gazecie to drugi temat po "zydowskim".
      • mitochondrium Re: pani anna wie co pisze. 03.04.08, 11:16
        kiedys tak chetnie sluchalem tego co mial do powiedzenia
        cenilem jego poczucie humoru
        a okazal sie jednak burákiem
        ideal(?) siegnal b(u)r(a)uku...
        szkoda... :(
    • wuk4 Tinki Winki Skoczylas 03.04.08, 15:35
      On jest z PO? Cha, cha... Wolne żarty. To spóźniony żart
      pimaaprilisowy, tak jak żartem byłaby przynależność posłanki
      Sobeckiej do Unii Wolności. Prawdopodobnie ten Skoczylas to jest
      jakiś NOP-ista, który nocą chodzi na zebrania Przy Płonącej
      Swastyce. A jeżeli nawet nie, to