mr_gm "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 06.04.08, 00:46 Ludzie nie bądźcie naiwni. Już ładnych parę lat temu był jeden teleturniej na Polsacie bodajże, a prowadził go Malajkat i "brał udział" w nim mój kolega, który o dziwo wygrał SAMOCHÓD. Tylko potem od innego kolegi dowiedziałem się, aby nie prosić tego wygranego o podwózkę nowym wozem, bo wszystko było ustawione, wygrana na papierze, a jedyny zysk, to 1000 zeta dla "zwycięzcy". IHMO podobnie było w tym przypadku co widać nawet z Plutona. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A ja mam przykre wrażenie,że chyba TVN ma problemy 06.04.08, 01:55 finansowe, bo na gwałt szuka metod sprzedania dużej ilości reklam ... dowolną metodą i to reklam dowolnej jakości. Rzuciło mi się to w oczy w Święta Wielkanocne, kiedy w czasie filmu Harry Potter poszło ponad 40 minut reklam a nie które szły nawet po dwa razy w jednym bloku i były to tak "wysokiego" lotu reklamy jak pewnej firmy telezakupowej, która zwykle nie sięgała poza niskowidowniowe kanały kablowe. Nic tak nie wk... (szczególnie dzieci) jak nachalna, za długa, nudna, kretyńska i dla osób o IQ=20, reklama poduszek w środku filmu powtarzana dwa razy w jednym bloku. Ja to sobie specjalnie zapamiętuję co jest reklamowane w ten sposób aby przypadkiem tego nie kupić. A teraz nagle naganianie ludzi do reklam, szytym grubymi nićmi teleturniejem gdzie uczestniczka potyka się na pytaniu, w którym wystarczy doza inteligencji i nawet nie potrzeba było jakiejś szczegółowej wiedzy, którą wypadało by mieć przy tym poziomie finansowym nagrody :((( Odpowiedz Link Zgłoś
olias "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 06.04.08, 07:49 porażająco niski jest wśród obecnego młodego pokolenia stan wiedzy z czegoś co przedwojenny maturzysta określiłby mianem wiedzy klasycznej. Trywialnie proste do starszych osób pytanie zostało zaklasyfikowane jako to końcowe, warte 1 mln zł. Podobnie śmieszne pytania i brak odpowiedzi często widzę w tych pseudokonkursach. To aż boli gdy jakiś wymoczek w garniturze, pod krawatem po zarządzaniu zasobami ludzkimi z miną bezradnego łosia rozgląda się za odpowiedzia na prościuchne pytanko. Jednak komunie jedno przyznać trzeba - potrafiła mieć naprawdę dobry system kształcenia, niedostępny dzisiejszej szkole. po prostu - badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
lordjim4 Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 06.04.08, 08:24 I tu się zgadzam :O) Odpowiedz Link Zgłoś
indiced.spaces.live.com Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 06.04.08, 17:51 porażająco niski poziom, nie wiedzy, a kultury reprezentujesz Ty, to trzeba przyznać, bo kultury wypowiedzi Ci pożałowano..., przedwojenny gimnazjalista powiedziałby również: "non omnis possumus omnes", zwróć uwagę, że za "komuny" w szkołach średnich nie uczono o Grand Unified Theory czy o orbitalach, czy informacje z zakresu IT, ba! od tamtych czasów doszła ogromna ilość wiedzy nie tylko ogólnej, ale i specjalistycznej, co dzień następują nowe odkrycia w medycynie, fizyce, elektronice, chemii czy biologii, które trafiają szybko do podręczników, jest tego tyle, że Twój pusty umysł nie jest i nie będzie w stanie tego ogarnąć. Aż prosi się o responsę z nieba, Twoja krótowzroczność. Zakończ uogólniać, i zwróć uwagę, że młodzież która się uczy obecnie, wie więcej niż jej rodzice czy dziadkowie będąc na jej etapie nauczania. Wiele zależy, od indywidualnego podejścia do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 06.04.08, 08:34 wszystkie pytania były dziecinnie proste,podobnie,jak zachowanie uczestniczki; 500 tys. 'za frajer'...a nie rzetelną wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
maatti Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 06.04.08, 08:47 Ok, pytanie wyciekło, tylko zastanawia mnie dlaczego dziewczyna nie odpowiedziała na pytanie, mimo, że ewidentnie znała odpowiedź, ktoś jej zabronił? To jest dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
ogonowski.lukasz To teraz my wykiwajmy TVN!!! 06.04.08, 10:58 Pytania były ustawione ewidentnie, oglądam milionerów od dawna - ale po tym co TVN nam zaserwował, drugi raz ręki do ich zysku przez ten program nie przyłożę! Tak więc mam propozycję - trawestując jednego z bohaterów z filmu "Chłopaki nie płaczą: "chcieliście wydymać Freda to teraz Fred wydyma was" - "wydymajmy TVN"!!!! Zbojkotujmy dzisiejszy odcinek milionerów!!! Powiedzcie znajomym, wysyłajcie smsy, wywieście transparenty, ustawcie opisy na gronie i gadu-gadu :) Nie oglądamy dziś "Milionerów"!!!!!!!!!!!!!!!!!! P.S. Jeśli napiszą o tym artykuł znaczy że bojkot się udał! Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: To teraz my wykiwajmy TVN!!! 06.04.08, 13:44 jakie dziś? a kto normalny oglada jeszcze tvn? ba, kto normalny jakakolwiek polska telewizje oglada?? od tego masz czuowieku internet, discovery i animal planet - no, moze ale kino! jeszcze;] - zeby zakuamanego buractwa nie dorabiac.. Odpowiedz Link Zgłoś
kolchoznik telewizja klamie (prywatna tez) 06.04.08, 12:29 a do tego ma nas, widzow za debili, kazdy srednio inteligenty czlowiek nie mialby zadengo problmemu przy uzyciu kol ratunkowych na wygranie tego miliona, pytanie za milion bylo uwlaczajaco latwe, zachowanie tvnu moze tluamczyc tylko chec promocji w obliczu zagrozenia ze strony polsatu i ich strzalu w 10tke Odpowiedz Link Zgłoś
mach_2 Re: Nie oglądam Milionerów 06.04.08, 15:12 Denerwuje mnie prowadzący. Ileż razy można pytać, czy jesteś pewien/pewna swojej odp.? A potem jeszcze wciskać reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mgsw "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 06.04.08, 12:40 i co z tego ze 31 marca pytanie opublikowano?? Program był nagrywanu w połowie marca i po co ta afera ?? Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8778 "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 06.04.08, 12:49 Oglądałam wczoraj "Milonerów". Kto mi powie, na czym polegał "przeciek". Nic z tego nie rozumiem, ale po kolei, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 06.04.08, 14:09 nie tyle 'przeciek' co oszustwo: a) pytania dla tej konkretnej zawodniczki byly na poziomie gimnazjalnym; wystarczy porównać pytania, które miała starsza pani w tym samym odcinku, np. to dot. anagramu, ktore notabene bylo ewidentnie bledne i nadajace sie jedynie do sądu b) pytania byly skierowane KONKRETNIE do niej - 'droga zawodniczko..' etc. c) same pytania, odpowiedz, a raczej jej brak, ugoda co do 500 tys. zl i rezygnacji z pytania za 1 mln., byly w internecie juz kilka tygodni temu, osobiscie znalazlem je tego samego dnia, ktorego emitowany byl odcinek 'za 500 tys.', ale ewidentnie 'wisialy' w sieci juz wczesniej d)oczywista ugoda organizatorow z zawodniczka - dostajesz 500 tys. ale NIE ODPOWIADASZ na pytanie - ktora pomimo znajomosci odpowiedzi na pytanie finalowe udzielic jej nie mogla krotko mowiac, jeden wielki szwindel majacy na celu podniesienie ogladalnosci oszukanczego programu wsrod ciemnego luda i trzepaniu kasy na emisji do tego luda skierowanej reklamowej papki. Odpowiedz Link Zgłoś
kliwia-tylko "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 06.04.08, 14:06 Nie zastanawia Was to, ze inteligentna dziewczyna, mloda, a wiec w wieku, w ktorym czyta sie Tolkiena, nie potrafila odpowiedziec na proste pytanie? A wlasciwie to w polslowkach odpowiedziala na nie pod nosem, ale miala zapowiedziane, ze NIE MOZE udzielić prawidlowej odpowiedzi! Nie uwazacie, ze w TVN tak sa rozstrzygane konkursy? Ogladam Taniec z gwiazdami i tam kawa na lawe widac, ze program jest sterowany, ze malo wazne sa glosy sluchaczy! Niewazne jak zatanczy Pudzian i tak przejdzie dalej, bo to gwiazda programu. W jednej z poprzednich edycji wygrala Kinga Rusin. Czy aby na pewno najlepiej tanczyla.... A w Polsacie program Jak oni spiewaja, czy Misiek Koterski umie spiewac?? Odpowiedz Link Zgłoś
przyczajony_mason_ukryty_zyd Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 07.04.08, 00:15 kliwia-tylko napisała: . A w Polsacie program Jak oni spiewaja, czy Misiek > Koterski umie spiewac?? koter to kretynski kabotyn ktory sam sie smieje ze swoich szmoncesów odgrzewanych... debil jakich mało..., przy nuim nawet wojewodzki monotematyczny seksista to oprah polskiej sceny a majewski to oscarowiec... nie jestem w stanie ogladac kotera bo szkoda mi zapawiowac moj 42'lcd...dno -dna i pukanie od zęzy/// Odpowiedz Link Zgłoś
pasterz-cieni a aj nie rozumiem... 07.04.08, 10:15 'Wyciekło' pytanie o broń Artemidy, ale nie było dokładnie takie jak w telewizji. dlaczego? Czemu pytanie z "wycieku", to ze stron i forów internetowych, było inne niż to, które puszczono w programie? (na forach intern było pytanie mniej więcej takie: która z bogiń posługiwała się taką samą bronią jak Atremida? zaś w telewizji - który z bohaterów.../Zorro/Legolas... itd...) Odpowiedz Link Zgłoś
pissedoff "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 06.04.08, 14:45 ja mam swoja teorie dlaczego zrezygnowala, znajac odpowiedz. nie chciala byc pierwsza osoba w polsce, ktora wygra milion, nie chciala miec na glowie paparazzi i wywiadow w pani domu. nie dziwie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyczajony_mason_ukryty_zyd Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 07.04.08, 00:11 pissedoff napisała: > ja mam swoja teorie dlaczego zrezygnowala, znajac odpowiedz. nie chciala byc pi > erwsza osoba w polsce, ktora wygra milion, nie chciala miec na glowie paparazzi > i wywiadow w pani domu. nie dziwie sie. chyba cie po.. albo se jaja robisz???? za poł banki moge udzielac wywiadów 24h/dobe...rotfllll, gra była ewidentnie ustawiona pod sms-y i reklamy..., bo nie mozna byc az taku durna rura pustakiem jak ta po.. blondzia...to sie qwa po prostu kupy nie trzyma...blondynki to idiotki ale nie przypuszczam ze az tak popie..ne>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
izula3 Studentka?? 06.04.08, 14:49 Dla mnie dziwne jest tylko to, że człowiek studiujący architekturę, który przed chwilą zdawał maturę z polskiego i prawdopodobnie z historii nie kojarzy Artemidy. Chwała dla naszego szkolnictwa! Ciekawe czy kolumnę dorycką od korynckiej tak samo rozróżnia jak Zorro i Artemidę;) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Studentka?? 06.04.08, 15:41 izula3 napisała: > Dla mnie dziwne jest tylko to, że człowiek studiujący architekturę, który przed > chwilą zdawał maturę z polskiego i prawdopodobnie z historii nie kojarzy > Artemidy. Chwała dla naszego szkolnictwa! Ciekawe czy kolumnę dorycką od > korynckiej tak samo rozróżnia jak Zorro i Artemidę;) Izia, ty jako klasyczna blondi skojarzyłaś zapewne wszystko:)) Ale dlaczego ciebie tam nie było? Nie potrzebujesz miliona? Odpowiedz Link Zgłoś
chestanczyk cała gra z ta studentką był chyba mistyfikacją 06.04.08, 15:24 niesamowicie łatwe pytania, pytanie za milion sprytnie przeniesione na następny tydzień, proste pytanie za milion i brak na nie odpowiedzi- daje do myślenia. nakręcenie oglądalności i ściągniecie reklamodawców.... i przesada: 35 minut na jedno pytanie: ciekawe ilu widzów zmieniło kanał? ps. czy zauważyliście nienaturalność (czytaj słabą grę aktorską)przemiłej dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A czyja to wina że głupki chcące za wszelką cenę 06.04.08, 15:39 zaistnieć w mediach rozpowszechniają tego typu informacje psując telewidzom zabawę. Przecież widać było podczas programu że przed jego nagraniem żadnego przecieku nie było, bo dziewczyna nie znała odpowiedzi na pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sluchacz3ki Dobór pytań był żałosny 06.04.08, 19:11 Na pierwszy rzut oka było widać, że specjalnie ułożyli dziecinnie prosty zestaw pytań, żeby ktoś wygrał. Jak powietrza potrzebują kogoś kto wygra milion i wszystko było ustawione, żeby wygrał. Niestety trafili na łajzę. Ciekawe czy ona w ogóle czytała cokolwiek z mitologii i wiedziała kiedy te zdarzenia rzekomo miały miejsce. Gdyby wiedziała choćby, że nie w naszej erze, to szpadę (ewidentnie z naszej ery) odrzuciłaby. Szkoda gadać - mała milion w ręku i skrewiła z powodu żenującej niewiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
telimena30 Żałosna panienka i załosne pytania 06.04.08, 23:17 jestem ciekawa kto taki zestawik ułożył???? i kim jest ta panienka na przykłąd dla wuja W??? a moze ile musiała patyków pozaliczać??? żałosna panienka i żałosne pytanie i żałosny urbański i żałosny teleturniej... gońcie sie iti Odpowiedz Link Zgłoś
przyczajony_mason_ukryty_zyd "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 07.04.08, 00:05 ta panienka to jakas kretynkA do imentu..albo cala ta gra jest o kant dupy potłuc> nie wierze ze mozna byc az tak ciezka idiotka jak ona...to sie w pale nie miesci..>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
luzik1 "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 07.04.08, 10:03 Straszny faul TVN ! Wyobraźcie sobie, że jesteście reżyserami, producentami "Milionerów" albo nawet dyrektorami programowymi rzeczonej stacji...- jakie pytanie zadajecie sobie w takiej sytuacji ? Co wpłynie lepiej na wzrost oglądalności i wizerunek stacji ?!! Otórz Pualinka pewnie dostała i tak swoją bańkę od p. Miszczaka i rodziny Walter, ale miała na to pytanie NIE ODPOWIEDZIEĆ ! BO jakby odpowiedziała, to większość widzów pomyślałaby sobie, że teleturniej jest "ustawiony", i ta większość oczywiście ma rację, ale żeby ściemnić motłochowi, Paulinka nie odpowiada na pytanie i jest ok.... Co do przecieku, no cóż... tym lepiej dla TVN, że mimo ryzyka nagrywania programu wcześniej (a MOGLI go zrobić w tej sytuacji na żywo !) Paulinka jednak nie odpowiada, a jaka ona sympatyczna, och joj... Nie powodzi się już Hubercikowi tak jak kiedyś, więc jakoś trzeba ciemne masy przed srebrny ekran przyciągnąć. I teraz jeszcze GW oraz inne brukowce podsycają atmosferkę, i o to chodzi.... To trochę taki polski blade runner dla ubogich a naiwniacy to kupią... Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 07.04.08, 13:57 Skandal!Proponuję powołanie Komisji Śledczej w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith smieszni jestescie 13.04.08, 20:25 Owszem, pytania mogly byc ustawione (sam tak uwazam), ale to, ze w pierwszym pytaniu bylo "zawodniczko" ma byc dowodem? To jest tak trudne do wyobrazenia sobie, ze w pytaniu bylo "zawodniku/zawodniczko" i w zaleznosci od plci wyswietla sie wlasciwa wersja? Zabawni jestescie, doprawdy A co do GW - pytanie wycieklo? Jedyne co wycieklo to "Artemida" i "bron", bo pytanie sformulowane inaczej a i odpowiedzi kompletnie inne Odpowiedz Link Zgłoś
bolko2 "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 18.05.08, 18:35 DZISIAJ ZNOWU MIELIśMY DO CZYNIENIA Z WAłKIEM.....łOCHY!!!!NIE OGLąDAM TEGO SZITU WIęCEJ, DZIEWCZYNA SIę NAWET NIE CIESZYłA BO PEWNIE USTALILI żE BIEZRZE 20% L A J O N :DDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ggosia6 "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 18.05.08, 23:05 Jakoś przy pierwszej edycji było troche trudniej, było widac emocje,tragizm... Chyba, że po prostu aktorstwo lepsze:P A teraz jedna wygra pół miliona, za miesiąc druga wygra pół miliona Wierzycie, że w takie szczęście aby strzelać i wygrać pół miliona? Nie wierzę również w to że ktoś do czasu jak gra o milion jest spokojny, a nagle jak ma grac o milion to głupieje i nie może się skapnąć, że Legolas strzelał z łuku? Typowa gra pod publike/na SMS-y/kase (niepotrzebne skreslic) Przypomina mi sie taki kanał TVN GRA i tam te zagadki sa czasem trudniejesze niż to co dają w milionerach... A kasa o wiele mniejsza TVN schodzi na psy! Odpowiedz Link Zgłoś