lol76 14.04.08, 12:29 Ta pijaczka juz nigdy nie powinna wyjsc z wiezienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
srull Katowice: jechała samochodem, mając 7,6 promila... 14.04.08, 12:31 Serdeczne i szczere gratulacje z osiagniecia tak znakomitego wyniku. Jezus Maria :o) Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Katowice: jechała samochodem, mając 7,6 promila... 14.04.08, 12:32 SZACUN ;) Odpowiedz Link Zgłoś
328i i jeszcze artykul dla gw napisala, 14.04.08, 12:43 troche nieskladny, ale z 7.6 promila to nawet calkiem niezly Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro 7,6...niezly wynik! Debilizmu i glupoty? 14.04.08, 12:45 mysle, ze "prawko" powinna miec z glowy do konca zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
prosiakpl medal dla tej matki Polki 14.04.08, 12:58 Polka potrafiiiii.! A co pozostaje gdy tylko stres i stres a na dodatek mobing i głupi chop. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Są powody do dumy 14.04.08, 13:45 Euro pewnie stracimy, prezydent jak codziennie czegoś nie chlapnie, to szefowa kancelarii zrobi to za niego, satyryka prokuratorzy ścigają za sprzeciw wobec psich kup na ulicach, ale przynajmniej matka-Polka ze Śląska pokazała światu, że coś w tym kraju umiemy. Mimo potępienia, jakoś trudno nie czuć dumy z tego wyczynu. Odpowiedz Link Zgłoś
soco Re: Są powody do dumy 14.04.08, 14:17 jwojnar napisał: > "matka-Polka ze Śląska pokazała światu" ona byla z czeladzi, a to nie jest Slask. Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 Coś mi tu nie gra. 14.04.08, 13:03 Po pierwsze gdzie i po co ona tyle wypiła. Wypić trzeba bardzo dużo żeby się tak nachechłać. badana godzinę po stłuczce i nie ma śladów picia? Grubymi nićmi to szyte. Jestem za eliminacją pijaków- kierowców z dróg ale tu mi się jakoś nic nie składa . Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Coś mi tu nie gra. 14.04.08, 13:15 A poza tym rozkład alkoholu przez organizm kobiety przebiega znacznie wolniej niż w przypadku mężczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi mnie również :) 14.04.08, 13:16 1. żeby osiągnąć takie stężenie we krwii i przezyć trzeba systematycznie pić bardzo dużo i to przez kilkanaście godzin (lub nawet dni) 2. żaden organizm nie jest w stanie jednorazowo przyjąć dawki alkoholu powodującej stężenie 7,6 promila i przeżyć 3. nie ważne który przypadek miał miejsce, najpewniej nie byłaby w stanie i tak prowadzić samochodu najprawdopodobniej paniusia spowodowała stłuczkę po jednym czy dwóch piwkach i przestraszona po powrocie walnęła duszkiem ćwiartkę coby jak przyjedzie policja mówić, że ze stresu wypiła dopiero w domciu.... (stary numer) a stężenie 7,6 promila??? wypijcie raz raz setkę wódki albo i dwie (jak kto lubi) i po paru minutach dmuchnijcie w alkomat - wynik was zadziwi - a krew wykaże standardowego promilka... Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Coś mi tu nie gra. 14.04.08, 13:35 hela6 napisała: > Po pierwsze gdzie i po co ona tyle wypiła. Wypić trzeba bardzo dużo żeby się ta > k > nachechłać. badana godzinę po stłuczce i nie ma śladów picia? Grubymi nićmi to > szyte. > Jestem za eliminacją pijaków- kierowców z dróg ale tu mi się jakoś nic nie skła > da . Też tak myślę. Jeżeli ktoś ma dostęp do alkomatu niech zrobi następujący eksperyment. Wypije 25 g wódki i po kilku minutach zmierzy zawartość alkoholu w wydychanym powietrzu. Mnie wyszło ponad 5 promili. Można zrobić jeszcze jeden eksperyment. Zjeść czekoladkę z rumem. Bezpośrednio po wyszło mi 0,9 promila. Gdyby ta pani miała tyle promili we krwi, zabierano by ją do kostnicy a nie szukano w domu. Była przecież zdolna do skutecznych pertraktacji z uczestnikami zdarzenia. Policyjno-dziennikarska sensacja. Ale oczywiście jeżeli miała we krwi ponad 0,2 do poniżej 0,5 promila powinna odpowiadać za wykroczenie a jeżeli 0,5 promila lub więcej za przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Coś mi tu nie gra. 14.04.08, 13:53 marek99az1 napisał: Można zrobić jeszcze jeden eksperyment. Zjeść czekoladkę > z rumem. Bezpośrednio po wyszło mi 0,9 promila. ********************************** Sugerujesz, że razem z policją kupujecie alkomaty w tym samy miejscu - tzn. na Allegro? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Coś mi tu nie gra. 14.04.08, 13:57 Tu chodzi o co innego. Alkomat powinien mierzyć stężenie alkoholu w powietrzu wydychanym z płuc, co przekłada się na stężenie alkoholu we krwi czyli w całym organizmie. Jeśli jednak dmuchniemy w alkomat zaraz po spożyciu alkoholu, to na czujnik trafią opary z błony śluzowej jamy ustnej i wtedy wskazanie będzie bardzo duże. Raz po wypiciu 100 g grzanego wina alkomat pokazał mi 0,8 promila. Oczywiście, zaraz po wypiciu. W niektórych krajach (Litwa) osoba badana alkomatem ma prawo najpierw przepłukać usta wodą. Wtedy wyniki nie są takie sensacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz54321 Re: Coś mi tu nie gra. 14.04.08, 13:56 To przeczytaj Helu artykul jeszcze raz; ale ze zrozumieniem :-). Wynik 7,6 promila uzyskano wlasnie w domu, podczas wizyty funkcjonariuszy. A po co i gdzie ona pila to pytania nie zwiazane ze sprawa. Mozesz jeszcze zapytac o jej kolor wlosow, oczu i jakie buty miala na nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
pynky Katowice: jechała samochodem, mając 7,6 promila.. 14.04.08, 14:04 z tym prawkiem to sie zgadzam, ale pozatym to faktycznie powinna dostać jakiś dyplom czy wyróżnieni, odemnie gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
mirunio1332 Katowice: jechała samochodem, mając 7,6 promila.. 14.04.08, 18:29 A bo pić to trzeba umieć , Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 dwukrotnie przekroczyła dawkę śmiertelną i... 14.04.08, 18:57 przeżyła. Takie są teraz kobiety w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
moni2000 Katowice: jechała samochodem, mając 7,6 promila.. 14.04.08, 21:45 Kur...czę, po prostu nie wierzę. 7,6 promila?! Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Katowice: jechała samochodem, mając < 4 promile.. 15.04.08, 04:15 Ludzie! Czytajcie co jest napisane. Miała poniżej 4 promil w czasie badania - ok. godziny po stłuczce. W sądzie to jej mogą ... . Wróciła do domu i zdenerwowana ewidentnie strzeliła sobie dwie setki albo i lepiej. A potem przyjechała policja i badała ją alkomatem. W sądzie wszystkie wątpliwości tłumaczy się na korzyść oskarżonego. Więc i prawko zachowa i zapewne żadnej kary nie będzie - ale co się nabiega po sądach i adwokatach to jej. No i pytanie jak ze zwrotem kosztów postępowania - w końcu niewinna obywatelka będzie musiała wydać sporo kasy na adwokata. Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Katowice: jechała samochodem, mając < 4 p 15.04.08, 04:27 zastanawiam sie ...ale piszecie o niej z sympatia,nawet jej współczujecie,no tak w tym przypadku można i trzeba z przymrużeniem oka patrzeć na pijaną[obojętnie ile%] za kierownica czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś