piesek.leszek 20.04.08, 13:23 a gdzie mężowie tych pań ? Dlaczego jedni aby zdobyć muszą tyrać całe życie, zaciągać kredyty a inni potrafią się tylko rozmnażać i mieć mieszkanie za darmo ? To jest równość ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smyrla Protestująca kobieta zasłabła 20.04.08, 13:37 nawet jeśli nie mają mężów to mają pewnie zawsze jakieś alimenty i zasiłki, a jeśli nie stać na mieszkanie to niech idą dla przytułku dla kobiet z dzieckiem, a nie w idiotyczny sposób narażać własne dzieci protestując o coś co się wcale im nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
m_sasin Protestująca kobieta zasłabła 20.04.08, 13:38 Dokąd to ludzie,którym nie chce się pracować będą żyć na koszt tych którzy placą uczciwie podatki???? Jestem emerytką,pobieram 900 zl emerytury po 40 latach pracy i do glowy by mi nie przyszlo,żeby żądać od państwa środków na utrzymanie lub mieszkania za darmo. Wy mlodzi chcecie mieć wszystko za darmo,tylko dlatego że chcecie wykorzystywać dzieci/tzn.robić je/ aby tylko się nie napracować a potem żądać Bóg wie czego bez żadnego wysilku. Dostać wszystko za darmo wcale nie jest takim luksusem jak wam się wydaje. Dopiero coś zdobyte wlasną pracą i wlasnym wysilkiem jest coś warte. Kobiety w ciąży - nie zaslaniajcie się wlasnymi nienarodzonymi dziećmi.Nie jesteście chore ani ulomne.nie żerujcie na chwilowym zainteresowaniu mediów.To jest tylko temat zastępczy,nie lódźcie się, że w przyszlości ktoś się wami zainteresuje. Zresztą do tego,aby żyć na swój rachunek trzeba mieć charakter. Wy macie tylko swoje wygodnictwo i myslicie,że będąc w ciąży jesteście świętymi krowami. Odpowiedz Link Zgłoś
smyrla Protestująca kobieta zasłabła 20.04.08, 13:48 przypomniało mi się zdanie jednej z kobiet z filmu "Arizona" które w najlepszy sposób obrazuje sposób myślenia tych pań: "będzie drugie dziecko, będą alimenty, będzie wszystko od państwa i będziesz żyła jak lord" Odpowiedz Link Zgłoś
m_sasin Protestująca kobieta zasłabła 20.04.08, 13:48 Może w końcu zaczniemy mówić,to co myślimy? Mam taką nadzieję,bo widzę że niby wszyscy chcą pomagać "biednym i pokrzywdzonym przez los" /oczywiście w ich mniemaniu/. Ludzie,którzy pracują i uczciwie placą podatki nie mają szans na darmowe mieszkania lub jakieś inne ulgi. Wprost przeciwnie - ciągle żąda się od nich wplat na różne akcje typu:pomóż innym,wplać 1% swojego podatku itp. Ja nawet chętnie bym wplacila,dgybym miala pewność,że tych pieniędzy nie ukradną ci co nimi zarządzają. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Protestująca kobieta zasłabła 20.04.08, 14:17 Czy jak przestanę płacić czynsz i opłaty za media to żeby mnie nie eksmitowali też mogę straszyc władzę głodówką? Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Re: Protestująca kobieta zasłabła 20.04.08, 15:35 a co to wladza jak nie klika bandytow bedaca ponad prawem? Zadna praca nie hanbi? Protest wymaga odwagi i tez jest rodzajem pracy. Nie kazdego na to stac choc sie slini i gada ze tez by potrafil. Protestujace maja swoj styl i swoja desperacje. Zreszta jak Bog tworzyl swiat to stworzyl czlowieka wolnym i szczesliwym (= nie pracujacym) Dopiero cwaniacy uczynili niewinnych biednymi. Odpowiedz Link Zgłoś
smyrla Re: Protestująca kobieta zasłabła 20.04.08, 15:52 nie muszą pracować tylko niech nie kradną cudzych mieszkań, niech protestują mieszkając na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Re: Protestująca kobieta zasłabła 20.04.08, 16:16 tez nie musisz pracowac, albo mozesz pracowac na ulicy. 'Cudze' nominalnie mieszkania, zarzadzane przez manipulanckie urzedowe biurwy? No, no, juz ja to widze. Odpowiedz Link Zgłoś