bydlo_prof_wb Jak to jest? Kula w kręgosłupie a problemy z głową 22.04.08, 22:41 Dziwne... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Jak to jest? Kula w kręgosłupie a problemy z 22.04.08, 22:44 Z ust mi to wyjąłeś. Kula w kręgosłupie Kłoska, a problemy z głową masz ty! I za grosz honoru! Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Górnik oddaje order prezydentowi - "Solidarność.. 22.04.08, 22:43 "Mój głos miał być głosem troski człowieka, który żyje w naszym kraju, ukochał swoją ojczyznę i robi wszystko ze względu na jej dobro i honor - podkreślił Kłosek." Słowa prawie jak z ust naczelnego ksenofoba RP Rydzyka. Tamten też wszystko robi z miłości do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
internauta2007 Leczyć się z nienawiści do Polski Michnik ze swoja 22.04.08, 23:07 Leczyć się z nienawiści do Polski Michnik ze swoja "Wyborową" i TVNWSI24! Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Górnik oddaje order prezydentowi - "Solidarność.. 22.04.08, 23:27 Ten Kłosek ,biedny Kłosek nie miał zamiaru nagłaśniać sprawy,ale dziwnym trafem poszedł póżnym wieczorem na portiernie pałacu prezydenckiego oddać cieciowi order razem z kamerami "Teraz My" czyli WSI 24.To tak grubymi nićmi szyte ,że aż głupie,biedny chłopina któremu coś odbija,pieprzy od rzeczy ,że jest patriotą i nie lubi zagranicznych piłkarzy,że wszystko od dawna mu się nie podoba w państwie polskim,coś o Esbeckich emeryturach,groch z kapustą,tylko ciekawe jaką stawkę dostał od pałkarzy z WSI 24,siekielskiego i morozowskiego. A teraz gdyby Prezydent odmówł przyznania obywatelstwa brazyliczykowi. Kłosek oddaje order ponieważ Kaczor staje na drodze sukcesowi drużyny i Lea Benhakera na historycznych mistrzostwach. Siekielski i Morozowski oburzają się na wychodzący bokami rasizm i płytki moherowy nacjonaizm Kaczyńskiego,puszczają wypowiedzi oburzonych kibiców.Dobra szkola prawdziwego WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Murzynow i Latynosow nam w Polsce potrzeba.... 22.04.08, 23:28 ...bo mamy setki dyrektorow prezesow a nie ma komu odwalac czarnej roboty.... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Wkrotce obywatelstwo polskie dostana Chinczycy.... 22.04.08, 23:31 ...ktorzy stadiony na Euro 2012 zechca w Polsce budowac..... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Czy ktos, majacy inne obywatelstwo, potraktuje ... 22.04.08, 23:36 ....polskie obywatelstwo powaznie..... Babcie klozetowe wraz z papierem toaletowym beda wydawaly polskie paszporty....na wypadek, gdy tego pierwszego zabraklo.... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Czy ktos, majacy inne obywatelstwo, potraktuj 23.04.08, 00:41 heraldek napisał: > ....polskie obywatelstwo powaznie..... > Babcie klozetowe wraz z papierem toaletowym beda wydawaly > polskie paszporty....na wypadek, gdy tego pierwszego zabraklo.... heraldek, po pierwsze troche wiecej szacunku dla polskiego paszportu... moze tez go masz... a po drugie, tak, wielu zydow polskiego pochodzenia (przede wszystkim z izraelskim paszportem) obecnie bardzo chce ten, jak to mowisz, papier toaletowy, dostac... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Re: Czy ktos, majacy inne obywatelstwo, potraktuj 23.04.08, 01:26 > heraldek, po pierwsze troche wiecej szacunku dla polskiego > paszportu... moze tez go masz... Powiedz to kaczemu kurduplowi..... > a po drugie, tak, wielu zydow polskiego pochodzenia (przede > wszystkim z izraelskim paszportem) obecnie bardzo chce ten, jak to > mowisz, papier toaletowy, dostac... Zydzi z natury kolekcjonuja paszporty.....W czasie ostatniej wojny pewien Zyd, ktory nie mial zadnego paszportu pokazal Niemcowi wynik Analizy Moczu....tlumaczac, ze Ana to jego zona, Liza to jego corka a mocz jest jego wlasny.... Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Panie Kłosek, zdecyduj się Pan! 22.04.08, 23:43 Przedtem tłumaczenia były trochę inne: a to Kaczyński ksenofob, a to protest przeciw nadaniu obywatelstwa. Zdecyduj się Pan, jeśli protest przeciw obywatelstwu, to popierasz Pan ksenofobiczną postawę kurdupla; jeżeli natomiast ksenofobia jest be, to po cholerę masz Pan pretensje o obywatelstwio. Może i byłeś Pan bohater, ale z logiką coś nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ciekaw jestem czym "Solidarność" jest zażenowana. 23.04.08, 00:18 Czy tym że ich pupil prezydent postąpił tak jak postąpił, czy też tym że górnik, którego wysunęli do odznaczenia postąpił tak jak postąpił? Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Pan Kłosek ma racje, polskie barany.... 23.04.08, 00:32 ....to nie ksenofobia a tylko urazona polska duma, zamieniona na kilka srebrnikow.... USA nie daje swojego obywatelstwa sportowcom czy showman-om.... Trzeba czekac 5 lat po Green Card na zlozenie podania o obywatelstwo i czekac dalej rok, dwa lub trzy.... A USA to kraj emigrantow.... Co, slawe Polsce maja przynosic cudzoziemcy w polskich barwach bo Polacy za glupi, leniwi czy zbyt pazerni.... Czy Murzyn i Latynos zechca umierac z bronia w reku za taka Polish Banana Republic...... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 Gornik oddal order, a ja oddalem 23.04.08, 00:40 mocz na gornika, ktory dostal kaske z TVN Waltera za naplucie na prezydanta RP. Oddaje mocz na polglowka, ktory dla paru judaszowych srebrnikow zawiesil rozum, a swoj glupi leb oddal na cechowni - zamiast znaczka. Nie wiem po co ta hucpa: chyba tylko po to, zeby zgarnac troche kasy; tylko: na jak dlugo starczy? Cale srodowisko gornikowna kopalni "Zofiofka" i gornoslaska "S" ostro zareagowala; Twoje tzw. "przeprosiny" glupku Klosku nie wystarcza; zgarnales kase z TVN to sie nia udlaw Odpowiedz Link Zgłoś
przyczajony_mason_ukryty_zyd Re: Gornik oddal order, a ja oddalem 23.04.08, 02:05 silesius.monachijski011 napisał: > mocz na gornika, ktory dostal kaske z TVN Waltera za naplucie na prezydanta RP. ja tobiecw..u silesius łeb upie.. jak ustale twoja tozsamosc sqwysynu pie..ny.... Odpowiedz Link Zgłoś
przyczajony_mason_ukryty_zyd Precz z kaczynskimi 23.04.08, 02:08 te 2 ..e pie..ne swinie przed trybunał stanu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Prezydent biegł do piłkarza jak kibic ? 23.04.08, 04:10 Niepotrzebny był ten medialny cyrk z tym nadawaniem obywatelstwa. Kancelaria widocznie przygotowuje się organizacyjnie do przyznawania hurtowo obywatelstw ? Odpowiedz Link Zgłoś
manfred211 Ten Kłosek, to solidarnościowy Kretyn!!! 23.04.08, 05:08 Co ma piernik do wiatraka (nadanie obywatelsktwa Brazylijczykowi do otrzymanego orderu)? Ten Kłosek najwyraźniej nie zasługiwał i nie zasługuje na żaden order. Facet jest olbo stuknięty, albo ześwirowany (argumentacja i motywacja - IDIOTYCZNE!!!). Być może, że dzisiaj jest ":dzień świra"? Jest przykrew, że w tyej Polsce nie ma już nawet komu dawać orderów! Smutne i straszne, Odpowiedz Link Zgłoś
japolak obywatele... 23.04.08, 05:28 Nie będę komentować wątku orderu, górnika, "S". Jednak nie od dziś istnieje proceder handlu polskim obywatelstem. Gwiazdą polskiego piłkarstwa miał był Obabe (przepraszam za ew. błąd w nazwisku), który Polakiem został dzięki poprzedniemu prezydentowi też w kilka miesięcy - i od razu kontrakt z klubem z innego kraju europejskiego podpisujący. Mnie te sprawy dotyczą osobiście, bo latami na polskie obywatelstwo czekała moja żona - nie z Kazachstanu czy Chicago, lecz z Czeskiego Cieszyna. W promieniu kilkudziesięciu kilometrów od Cieszyna są groby jej polskich przodków. Jej dziadek ze swojej cegielni dał cegły na polskie gimnazjum po drugiej stronie Olzy. Jej ojciec w 1939 roku był przez Niemców aresztowany - bo działacz polonijny, sportowiec, nauczyciel muzyki. Całą wojnę przetrwał w Dachau - bo na hasło "Polacy i wykształceni - wystąp" ktoś go za drelich złapał i powiedział, że "teraz jesteś ślusarz". A potem grał na skrzypcach w obozowej orkiestrze, "radośnie" witając więźniów, wracających do obozu z pracy... Nigdy go nie poznałem, bo dawno umarł, schorowany po obozie - moja żona beczała godzinami, gdy swego ojca obóz zobaczyła. Teściowa troje dzieci wychowała za symbolicze pensje, na dwa etaty pracując - wszystkie studia skończyły. Ja żonę poznałem na Uniwersytecie Jagiellońskim, gdy drugi fakultet kończyła. Przetrwaliśmy wiele - jakiś gó..arz w czasie wakacji wybrany na szefa samorządu (ale takiego już "słusznego", bo z NZS) wyrzucić ją i nasze dziecko próbował z akademika UJ zbudowanego za pieniądze polonii - bo "siem mu należy". Pozdrowienia dla niego za posrednictwem Jana Rokity, bo na spotkaniach Janka Maryi go poznałem. Musiałem awanturę zrobić prorektorowi, iż na "uroczystość" wyrzucania z pokoju polonijnej studentki z paromiesięcznym dzieckiem, by zrobić miejsce dla "działacza" zaproszę radio, tv i konsulat czeski. Gdy skończyła studia "z paskiem" oznaczającym najwyższą jakość, jako "cudzoziemka" latami nie mogła dostać prawa do zameldowania w Polsce, w związku z tym prawa do pracy etc. Także dlatego zapieprzałem na dwa etaty, rodziny niemal nie widując. Licząc łącznie - żona i syn, mający zapisane polską narodowość, jakieś 30 lat czekali na polskie obywatelstwo. Syn w przeciwieństwie do swojego dziadka piłki kopać nie umiał. Choć dziś jako specjalista od oprogramowania komputerowego zarabia dwa razy więcej niż ja. I gotów jest powiedzieć, iż po naszych doświadczeniach i przy swojej wiedzy może oddać paszport czeski i polski, zostać "międzynarodowcem" Pi..a kopana PS Nie jestem rasistą - mam przyjaciół Żydów, Arabów, Murzynów, Azjatów. W moim bloku mieszka od lat wietnamska rodzina, pracująca na swój i polski dobrobyt - im bardziej należy się pełnia praw obywatelskich, niż facetom, którzy 3 miesiące kopią "polską" piłkę, dziewczynom, które w ping-pnga grają... Nie z powodu Tybetu sport, olimpiady sk..y się. Czasem widziałem ostatnio reklamy z udziałem naszego słynnego z gestu w Moskwie Kozakiewicza - zdaje się, iż od lat niemieckiego obywatela. Kiedyś jego obecni rodacy takie przypadki nazywali chyba "WolkwagenDeutche" - obywateli za autko. Ale kolejny nowy "Polak" zarobi w miesiąc czy trzy więcej niż Kozakiewicz i moja rodzina przez całe życie. Nie licząc narodowości, fakultetów, pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Po co tak narzekarz ?... 23.04.08, 06:33 Ja urodzilem sie w Polsce i zylem w niej polowe mojego zycia... i na potwierdzenie mojego obywatelstwa czekam juz 5 lat.Idioci wymyslaja coraz to nowe trudnosci, a mnie coraz mniej zalezy na tym papierku.Od 15lat jestem obywatelem innego panstwa,WIEC NIE ROBIE TRAGEDII z powodu polskiej glupoty,zawisci i koltunstwa. Polakiem jestem i bede, a ze bez polskiego paszportu,to nic wielkiego, maly pikus. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Cholera ,zrobilem blad ortograficzny... 23.04.08, 06:48 no, to juz mnie ostatecznie przekresla jako obywatela Rzeczpospolitej, strasznie nad tym boleje i nie bede mogl spac po nocach. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Nie rozczulaj sie nad soba, biedny czlowieku...... 23.04.08, 09:49 ......ja cie maja w d.... to tez ich tam miej..... Moj drugi paszport, to byla najlepsza decyzja w moim zyciu.... Po swiecie sobie jezdze na paszporcie amerykanskim, po EU na polskim dowodzie osobistym..... Kilka lat temu zlozylem podanie o paszport w innym miescie niz teraz jestem zameldowany i zapewne tam wciaz lezy.... Nie moga go odebrac w innym miescie niz zlozylem, choc tam juz dawno nie jestem zameldowany...wiec tam sobie polezy, bo szkoda czasu i pieniedzy, aby tam jechac..... Poza tym kierownik Urzedu sie wsciekl, gdy zapytalem go, czy po Schengen w mim przypadku, jeszcze jest potrzebny polski paszport...i wyslal mnie do Urzedu ds Cudzoziemcow.... A bylo to w tym samym urzedzie, gdzie na poczatku lat 80-tych 5-krotnie odmawiano mi paszporu, bez podania przyczyn zakreslajac piata opcje odmowy "inne". Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Dobrze, ze odda lten medal. 23.04.08, 05:55 WIDOCZNIE NA NIEGO NIE ZASLUZYL.LUBIE SAMOKRYTYKE, niezaleznie od tego, czy wyplywa ona z glupioty,CZY TEZ NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Facet ma absolutna racje!!! 23.04.08, 07:12 szafowanie obywatelstwem kraju na lewo i prawo to naprawde lekka przesada! Ale czegoz nie robi sie dla.....kasy? Co maja powiedziec ludzie na wschodzie, ktorzy aby starac sie tylko o "Karte Polaka" musza udawadniac swoje zwiazki z Polska do kilku pokolen wstecz? To jest po prostu NIEETYCZNE i NIEMORALNE! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Jak by mieli polska karte zeglarza... 23.04.08, 09:07 to by bez klopotu POTWIERDZILI SWOJE POLSKIE OBYWATELSTWO.Takiej informacji udzielil mi przedstawiciel polskiej ambasady.Powiedzialem mu , ze mam POLSKA KARTE PLYWACKA,a na to ten buc z ambasady : - Prosze sobie nie zartowac. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin22w Górnik okazał się wieloletnim działaczem PO!!!! 23.04.08, 10:52 Podała wczoraj PAP, portal interia.pl i onet.pl! Cudów Tuskowych ciąg dalszy:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: marcin22w 23.04.08, 20:05 marcin22w napisał: Gornik okazal sie wieloletnim dzialaczem PO > Podała wczoraj PAP, portal interia.pl i onet.pl! Cudów Tuskowych > ciąg dalszy:)))) Nie ma sie wiec czemu dziwic, ze wspomnial pozytywnie Bolka! Przez to doszczetnie sie zdyskwalifikowal! Takim sprawom charakteru politycznego nie nadaje sie, szczegolnie gdy powoluje sie na agenta Bolka. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Górnik oddaje order prezydentowi - "Solidarność.. 23.04.08, 19:52 Poziom i mentalnosc innego błazna i kabotyna - "Bolka" Wałesy - ktory jak widac jest wzorem.. wzorcem i ikoną("Guru") dla tego.. Kłoska.. I jeden i drugi gotow jest zeswinic sie i osmieszyc dokumentnie, byle tylko wepchnac sie "na afisz"... Błaznow ci u nas dosyc.. Oprocz "Bolka" Wałesy i tego Kłoska, mamy i Palikota i Niesiolowskiego i cala plejade im podobnych.. Odpowiedz Link Zgłoś