preminger na ukrainie świętują esesmani ! 02.05.08, 21:45 www.zaxid.net/newspl/2008/4/30/103911/ 65 rocznica powstania SS-Galizien we Lwowie. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: na ukrainie świętują esesmani ! 02.05.08, 22:54 A to jeszcze lepsze: www.zaxid.net/newspl/2008/4/17/165343/ Ładnie to będzie brzmiało: Konsulat Rzeczpospolitej Polskiej w Republice Ukraina Lwów, ul. Bohaterów UPA Chyba na Ukrainie przystąpili już do świętowania obchodów Rzezi Wołyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: na ukrainie świętują esesmani ! 03.05.08, 07:43 walter62 napisał: > A to jeszcze lepsze: > www.zaxid.net/newspl/2008/4/17/165343/ > Ładnie to będzie brzmiało: > Konsulat Rzeczpospolitej Polskiej w Republice Ukraina > Lwów, ul. Bohaterów UPA > > Chyba na Ukrainie przystąpili już do świętowania obchodów Rzezi Wołyńskiej. chyba tak, przed wojną ulica nazwała się Lwowskich Dzieci, coby było mało dzieci też trafiły na czarną listę bohaterów z UPA Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Lwów ul. bohaterów UPA 03.05.08, 13:19 Na tak ważną imprezę musi ktoś z kartoflanej kancelarii pojechać. Ciekawe kogo wyślą? Fotyga, Handzlik, Kamiński? A może z grubej rury? Ostatecznie ul.bohaterów UPA w centrum Lwowa to jest coś. Odpowiedz Link Zgłoś
ramm.stein Polska - Ukraina. Nie ma jednej pamięci 03.05.08, 12:18 >Prezydent Lech Kaczyński robi dużo, by podkreślić swoje >zaangażowanie na rzecz Ukrainy i dalszego pojednania między >naszymi krajami. I za cholere nie rozumie, ze akurat on nie jest wlasciwym partnerem do rozmow, pojednan, zaangazowan. Ze pozowac z nim do jednego zdjecia to klopot i wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
marian.kaluski Do "krzysztofann" 05.05.08, 01:48 Po pierwsze: w poważnej polemice nie wysyła się nikogo do psychiatry, tylko dlatego, że z wypowiedzią tej osoby się nie zgadzam. Człowiek, który to czyni jest po prostu chamem. Po drugie: mądry człowiek zna mądre powiedzenienie, że "Wyjątki potwierdzają regułę". Na pewno są grekokatolicy/unici którzy są chrześcijanami, ale można ich policzyć na palcach. Mnie chodzi o tę masę ukraińskich "katolików" z tzw. Zachodniej Ukrainy i żyjących na emigracji, którzy są szowonistami, a na dokładkę osobami bardzo skorymi do porywania za nóż, siekierę czy widły i mordowania np. Polaków - "przeklętych lachów", jak to mówią. Chrześcijaństwo jest religią miłości. Szowinizm, nienawiść i mordy- ludobójstwo nie mają w nim racji bytu. Mam do czynienienia z ukraińskimi "katolikami" i jeszcze nie spotkałem ani jednego, który zasługuje na miano chrzecijanina. Marian Kałuski, Australia Odpowiedz Link Zgłoś
poldek08 Re: Do "krzysztofann" 07.05.08, 01:39 marian.kaluski napisał: > Po pierwsze: w poważnej polemice nie wysyła się nikogo do > psychiatry, tylko dlatego, że z wypowiedzią tej osoby się nie > zgadzam. Człowiek, który to czyni jest po prostu chamem. Panie Kałuski, piszesz Pan cyt. "Do "krzysztofann"", a chodzi o "krzysieknn". Więc albo pijesz Pan za dużo, albo facet ma rację. Sądząc po innych Pańskich wypowiedziach pierwsze jest możliwe, a drugie pewne. Idź się Pan leczyć, a potem pisz. Co do "poważnych" dyskusji... Z kim chce Pan dyskutować? Z cyt.: „antysemitami, rasistami, śmieciami narodu, ciemniakami, ludźmi skomunizowanymi, bez honoru, żadnych zasad moralnych i wypranymi z patriotyzmu, nietolerancyjnymi ksenofobami, brudasami, nierobami, kombinatorami, świniami” itd., itd. na dodatek „onanizujących się odkurzczami”... To wszystko Pańskie słowa z tego forum do nas! To jest poważna dyskusja w Pana wydaniu? Jak by Pan siebie okreslił? > Po drugie: mądry człowiek zna mądre powiedzenienie, że "Wyjątki > potwierdzają regułę". Na pewno są grekokatolicy/unici którzy są > chrześcijanami, ale można ich policzyć na palcach. Mnie chodzi o tę masę ukraińskich "katolików" z tzw. Zachodniej Ukrainy i żyjących na emigracji, którzy są szowonistami, a na dokładkę osobami bardzo > skorymi do porywania za nóż, siekierę czy widły i mordowania np. > Polaków - "przeklętych lachów", jak to mówią. Jakoś wciąż Pan żyjesz, a za to co Pan napisałeś i wciąż piszesz o Ukraińcach powinieneś Pan być pocięty nożem, porąbany siekierą, a Pańskie szczątki nabite na widły... > Chrześcijaństwo jest religią miłości. Szowinizm, nienawiść i mordy- > ludobójstwo nie mają w nim racji bytu. > > Mam do czynienienia z ukraińskimi "katolikami" i jeszcze nie > spotkałem ani jednego, który zasługuje na miano chrzecijanina. Pan zasługujesz, Panie "chrześcijaninie" nie wierzący w życie pozagrobowe. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 do działania z pisania 05.05.08, 10:14 www.twojprezydent.pl/kampania/index.php?action=show_gallery2 Odpowiedz Link Zgłoś