p.s.j a napłódź sobie i ze 20. I jeszcze trzy za mnie 15.05.08, 11:07 Bo ja po prostu, Jasiu, nie lubię dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: a napłódź sobie i ze 20. I jeszcze trzy za mn 15.05.08, 12:38 A ja lubie dzieci. Nie lubie za to socjalistów mówiących mi jak mam żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
homiku Re: Polska katastrofa demograficzna 15.05.08, 15:40 Katowice mialy w 1988 roku 374 tys. mieszkancow a teraz 318 tys. Lodz zjechala z 860 tys. na 730 tys. , wlasciwie nie ma wiekszego miasta ktore nie zjechaloby z liczebnoscia w dół. Jedynym wyjatkiem jest Krakow i Warszawa , tutaj ludnosc zostala na tym samym poziomie czyli generalnie problem z wyludnianiem jest i to duzy . Natomiast nie wtracalbym w to jakichs sporow ideologicznych . Odpowiedz Link Zgłoś
franciszek.modrzycki Mniej dzieci, to same korzysci! 20.05.08, 02:46 Mniej dzieci, to wiecej miejsc w przedszkolach, szkolach i na uczelniach. Mniej dzieci, to mniej miejsc potrzebnych w wiezienaich, szpitalach, i gdzie tylko... nawet na cmentarzach. Po za tym bedzie mniej kup robionych do naszych polskich rzek i oddawanych tam co rano hektorlitrow moczu... Same korzysci! A tu kilku debili na tym forum zamartwia sie tym, ze Polki maja serdecznie w dupie rodzenie i wychowywanie dzieci. --- Odpowiedz Link Zgłoś
franciszek.modrzycki Re: Polska katastrofa demograficzna 20.05.08, 02:59 homiku napisał: > Katowice mialy w 1988 roku 374 tys. mieszkancow a teraz 318 tys. > Lodz zjechala z 860 tys. na 730 tys. , wlasciwie nie ma wiekszego > miasta ktore nie zjechaloby z liczebnoscia w dół. Jedynym wyjatkiem > jest Krakow i Warszawa , tutaj ludnosc zostala na tym samym poziomie > czyli generalnie problem z wyludnianiem jest i to duzy . Natomiast > nie wtracalbym w to jakichs sporow ideologicznych . --- Za pierdy homiku wypisujesz! Zobacz ile nowych budynkow mieszaklnych postawiono tylko w ostatnich kilku latach. Znajdz mi jedno miasto w Polsce, gdzie nie ma osiedla nowych domkow jednorodzinnych. W kazdym polskim miescie deweloperzy maja problemy ze znalezieniem kolejnego wolnego skrawka ziemi pod kolejna budowe. A ty palancie popierdujesz na slodko, ze polskie miasta sie wyludniaja. To kto w takim razie mieszka w tych nowych osiedlach? Ile od 1988 roku wyburzono domow? Moze za wyjatkiem kilku przestarzalych fabryk, na miejscu ktorych postawiono budynki mieszkalne. Rozejrzyj sie wokol siebie - przykladow znajdziesz mase. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Polska katastrofa demograficzna 20.05.08, 06:24 Wiesz - nie wiem jak jest w innych miastach - wiem jak jest w moim. Faktycznie liczba ludności oficjalnie podawana zmalała i faktycznie ostatnimi czasy budownictwo ruszyło. Dziwne to. Tu jednak zacząłbym się zastanawiać jak się "liczy" ludność w mieście. Przecież nikt nie chodzi od domu do domu i nie liczy mieszkających w nich osób - to się robi tylko w ramach spisów powszechnych. Stawiam na to że są to dane pochodzące z meldunków. Najwyraźniej pojawił się jakiś czynnik zniechęcający ludzi do meldowania się w dużych miastach. No i jeszcze druga sprawa - migracja do okalających miasto wsi gdzie działki budowlane są tańsze. Ci ludzie dalej są co najmniej 80-90 procentach związani z miastem tyle, że już dojeżdżają co najmniej po naście kilometrów do pracy czy do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 "Gazeta" brukowiec antypolski ? 20.05.08, 21:08 Dzisiaj GW na pierwszej stronie opisuje śmierć bezdomnej alkoholiczki w poznańskiej izbie wytrzeźwień na skutek - jak się podejrzewa - wdychania środka przeciwinsektowego. Jest trup, jest "njus" a w dodatku trup lepszy od zwykłego - np ofiary wypadku samochodowego. Jest piękny temat do ujawnienia swojego najgłębszego humanizmu. Jak Polacy traktują bezdomnych alkoholików - zwykłe bestie. Są też wspaniałe konteksty - ofiara zapijaczona / jak wszyscy /, obsługa izby prymitywna i okrutna / jak wszyscy w tym zasr..ym kraju /. Co innego światła redakcja najświatlejszego organu! Takie tematy jak zadekretowana depopulacja Polski nie mieści się w organie. Zabijanie setek tysięcy Polaków w trakcie aborcji też nie może być tematem! Sekundują takiemu stanowisku biedaczki nawet na tym forum partycypując w ten sposób zagładzie Polaków! ONZ nazwała sytuację demograficzną w Rosji k a t a s t r o f ą, organ o tym napisał no bo o Rosjan należy się troszczyć! Nie zająknął się organ o znacznie większej katastrofie Polaków w tej dziedzinie!!! Nie zrobił tego bo Polaków należy wykończyć!! Jurorzy sali wstydu w USA związek dwu pederastów nazywają "rodziną". A w mądrym języku polskim słowo rodzina pochodzi od rodzenia. Co urodzą ci gejowie poza wstydem właśnie ? Urągowisko made in USA !! To samo czyni intelektualistka "z bożej łaski" Środa, która szydzi ze świętej rodziny. Hańba i urągowisko made in Poland!!! Jak otworzyć oczy Polakom prowadzonum przez organ na zatracenie ? --------------------------------------- Wiem, że oczu maaca nic nie otworzy ...... Odpowiedz Link Zgłoś
jolka707 Dodam do tego 21.05.08, 08:08 Zupełną infantylizację Gazety mediów internetoeych takich jak WP,Onet itp. Każdego dnia obrzucanie Kościoła błotem, każdego dnia ze dwie informacje typu : zjadła dziecko i każdego dnia jakieś szyderstwo z PiS u. Zero mądrej refleksji. Seks Łyżwińskiego przebija wszystkie problemy polityczne , gospodarcze i społeczne!! Ciarki mnie przeleciały jak w ankietce na necie przeczytałam o tym, że w 60 % szkół można kupić narkotyki!! Zagrożenie jak piszesz "wykończenie," Polaków jest chyba znacznie większe miż może nam się wydawać! Ktoś działa na rzecz legalizacji marihuany. Po co? Mało mamy problemów z alkoholen ? Łudzenie się,że "może nie jest tak źle i jakoś to będzie" otwiera pole do bardzo złych działań przeciwko Polakom! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Dodam do tego 21.05.08, 09:16 Jak ktoś szuka tylko seksu, skandali i krytyki Koscioła to tylko to znajduje. Jak ktoś szuka czegoś mądrzejszego to też znajdzie. Płacząc więc, że "tylko to jest w GW" wystawiacie sami sobie świadectwo co was naprawdę interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka707 Podaj gdzie i kiedy .... 21.05.08, 17:50 Bardzo byłabym wdszięczna za podanie linka lub daty gdzie w Gazecie Wyborczej podano rzetelną analizę polskiej sytuacji demograficznej. ----------------------------------------------------- Jeszcze Polska nie zginęła i zginąć nie może! Bo ty jesteś sprawiedliwy o Wszechmocny Boże!!! /z pieśni marsz, marsz Polonia ! / Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Podaj gdzie i kiedy .... 21.05.08, 18:05 Czyżby jedynym wyznacznikiem "jakości" czasopisma było poruszanie sprawy demografii w Polsce? wyborcza.pl/1,76842,4860815.html Tu masz ogólnie artykuł na temat demografii w Europie wyborcza.pl/1,80322,4796952.html Tu artykuł tej wstrętnej środy o problemach kobiet i "dzietności" w Polsce Chce się coś znaleźć to się znajdzie. Jak się nie chce to się niczego nie znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka707 Dziękuję za linki 22.05.08, 09:22 Maac, dziękuję ci za linki. Tak wyobrażam sobie dyskusje na tym forum! Wymieniajmy się materiałami źródłowymi i wiedzą a nie wyzwiskami. Co do prognozy UE! Optymistyczne dane dotyczą jedynie dwu krajów to znaczy Anglii i Francji. Znamienne jest, że obydwa te kraje stosują mądrą politykę wspierającą rodziny wielodzietne i macierzyństwo oraz przyjmują imigrantów. Skuteczność tej polityki potwierdzają Polki tak licznie tam rodzące dzieci. Oszacowanie Polski wydaje się tam całkowicie błędne - bardzo protekcyjne. Jeżeli Polska ma ten sam wskaźnik płodności kobiet - 1, 27 co Ukraina, a dodatkowo bardzo wysoką emigrację to spadek ludności może przekroczyć 45 % !! A to jest trudna do wyobrażenia katastrofa. Tej katastrofie można zapobiec właśnie teraz kiedy w okres rozrodczy wchodzi fala wyżu z lat 80 tych. Nie możemy przegapić tej szansy. Artykuł p. Środy to, jak zawsze u niej, raczej polityczna agitacja niż uczciwa analiza. Dwie obsesje tej Pani: nienawiść do Kościoła oraz do mężczyzn i w tej wypowiedzi odciskają swoje piętno. Ja nie podzielam jej dylematów dziecko czy rodzina. Każde dziecko powinno być przyjmowane i mnie się wydaje że tak jest. Jeżeli urodzi 17 letnia uczennica, samotna matka czy narkomanka to ich dzieci bez różnicy powinny być otaczane opieką i miłością. Co więcej nie może być nacisku na te osoby w kierunku aborcji. Lepiej oddać urodzone dziecko niż go niszczyć i lepiej przyjąć takie dziecko niż ryzykować "in vitro" W niczym nie zmienia to faktu, że najkorzystniejsze warunki do wychowania potomstwa stwarza rodzina. Ojciec i Matka, dziadzio i babcia, dzieci i wnukowie to są klimaty pełnych i szczęśliwych rodzin. Rozumiem i podzielam obawy Ojców Kościoła na temat metody "in vitro". Nikt nie zbadał czy w tym sztucznym środowisku nie dochodzi do jakichś uszkodzeń tak delikatnych struktur płodu. Nikt nie może wykluczyć dalszych negatywnych skutków tej metody w psychice dorosłego człowieka. Są w wypowiedzi Środy znane i od dawna powtarzane postulaty ale brak im spójności a szydercze jej wypowiedzi na temat "świętej rodziny" potwierdzają tylko prymitywizm tej osoby. Rodzina, macierzyństwo, dzieci to są świętości i tak musi pozostać! Jeżeli PiS nie stworzył skutecznego pro-rodzinnego systemu to, ja rozumiem, że przemądrzała PO teraz tego dokona. Media są pogrążone w taniej sensacji, kronikach przestępczych i propagandzie wszystkich możliwych dewiacji z narkomanią włącznie. Zmasowanie informacji o morderstwach, samobójstwach, przestępstwach może odebrać nawet chęć do życia a już z całą pewnością do prokreacji! Chowanie dzieci się nie opłaca jak pisze Środa. Jaki to biznes całe życie łożyć na dzieci, lepiej przecież zwiedzić Andy i kupować sobie lepsze perfumy. Z komercyjnego punktu widzenia sama racja! Od wieków jednak ludzie wszystkich kultur w sposób instynktowny, dodatkowo wzmocniony wszystkimi religiami rodzili i wychowywali dzieci. Przyjęcie komercyjno hedonistycznego punktu widzenia oznacza koniec tej grupy, która taki punkt widzenia. Nie wiem ile dzieci ma Pani Środa. Ja urodziłam i wychowałam trójkę, cały czas pracując na uczelni. Z mężem miałam różne starcia - trudne do uniknięcia chyba ale zawsze wiedziałam, że zarabia i nie zawiódł mnie nigdy w sytuacjach choroby czy innych potrzeb wychowawczych. Uważam, ze tak powinno być. Mylenie roli kobiety i mężczyzny to dramat feministek, może odrzucanych przez mężczyzn kobiet. Nie znam kobiety, która mogłaby być dobrym cieślą, murarzem, górnikiem czy marynarzem. Dobry Bóg, czy jak kto woli natura, wyposażył nas kobiety w dar i największy zaszczyt rodzenia. Jak na razie nie czujemy się w tej najwspanialszej misji zagrożone - dopóki ktoś zapłodnionego embrionu "in witro" nie będzie chciał odchować w jakimś inkubatorze albo w macicy krowy na przykład. Brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Może Kościół zasłużył na cierpkie uczucia?:) 22.05.08, 12:35 Och, znowu ta durna-baba-Środa-feministka-wrzeszcząca!:) > Dwie obsesje tej Pani: nienawiść do Kościoła To tylko w oczach totalitarystów sprzeciw i krytyka ich "Jedynej Słusznej Drogi" jest zbrodniczą "nienawiścią". Środa po prostu ośmiela się mówić o religii i Janie Pawle II-gim nie na kolanach. I naprawdę nie ma tu podstaw do oburzenia. Środa robi to kulturalnie i używając argumentów na poziomie (wiem że strona przeciwna nie umie tego przyznać - bo inaczej musiałaby zmierzyć się z argumentami, a rozdzieranie szat przestałoby wystarczać) Walka z Kościołem nie jest żadną "zbrodnią". Chrześcijaństwo nie pozostawia po sobie w dziejach owoców tak jednoznacznie dobrych, by walka przeciwko niemu mogła zasadnie zasługiwać na powszechne oburzenie i banicję społeczną. (A po prawdzie, Środy krytyka Kościoła jest bardzo umiarkowana, a nawet niekonsekwentna) Ateiści "walczący" mają takie samo prawo być wysłuchani, jak katolicy "walczący". Każdy, kto wkracza jako siła działająca do życia publicznego w demokratycznym kraju - także Kościół - musi spotkać się z przeciwdziałaniem ze strony inaczej myślących. Rozdzieranie nad tym szat i próby wytworzenia wokół przeciwników Kościoła aury nie wiedzieć jakiej "zbrodni" - wskazują tylko na nieprzezwyciężone rysy totalitarne w mentalności religijnej. > oraz do > mężczyzn Nie wiem, na jakiej podstawie tak sądzisz. Jestem mężczyzną, znam Środę osobiście, nie odczuwałem nigdy z jej strony żadnej niechęci. Znam także wielu innych mężczyzn, którzy są jej studentami lub kolegami z pracy i mają z nią zupełnie dobre relacje. Środa walczy przeciwko społeczeństwu "męsko-centrycznemu", ale to nie znaczy, że przedmiotem jej awersji są sami mężczyźni. Co do podejmowanej przez feministki krytyki rodziny, to może jednak warto zwrócić uwagę na realia, o których te kobiety mówią, zamiast zagadywać sprawę ideologicznymi fikcjami (tymi o "babuniach i dziaduniach", "najwspanialszych misjach" czy paskudnym "komercyjnym podejściu do macierzyństwa", które sprawia, że młode kobiety zamiast być heroicznymi Matkami-Polkami podnoszącymi wskaźniki demograficzne, niecnie kupują sobie perfumy i masowo jeżdżą w Andy:) Bo inaczej to się robi rozmowa głuchych. No i na koniec kilka obserwacji formalnych Piszesz: > Tak wyobrażam sobie dyskusje na tym > forum! Gdybym chciał być uszczypliwy, powiedziałbym, że konserwa lubi czynić się wobec innych ludzi rzecznikiem tego jak być Powinno. Ale sama nie słynie z przestrzegania tych powinności, o których poucza bliźnich. Mówiąc bez ogródek: raczej nagminnie je łamie. (Przykład: Kościół użala się na okrągło, jak to jest "nienawidzony", ale wszak to nie lewica nazwała biskupów "szczurami, które wychodzą z nor"...) To dopiero w takich wątkach jak ten, konserwo-prawica po raz pierwszy próbuje zaprezentować się jako formacja wielce dojrzała emocjonalnie, zatroskana, uzywajaca w dyskusji argumentów i niestosujaca obelg. Nie chcę nic mówić, ale jest to pewne novum na gazeta.pl:) I jeszcze nie zawsze wychodzi:) (W końcu jeszcze na tym tu niniejszym wątku zostałem nazwany przez nabożnego 'koheleta': "zwyczajną podłą świnią". Ja nie mam zwyczaju w taki sposób zwracać się do rozmówców.) Czy jednak rzeczywiście rozmawiacie w sposób otwarty na drugą stronę? Sądzę, że nie. Myślę, że mam do czynienia z waszej strony na tym wątku z pewnego rodzaju "ugrzecznieniem" i pozorami racjonalnego wywodu. Przypomina to trochę sposób rozmawiania Świadków Jehowy. Ale nie jest rzeczywistym dialogiem. Samo przytaczanie linków nie zastąpi racjonalności. Po prostu powtarzacie przez cały ten wątek swoje dogmatyczne wartościowania, które uporządkowaliście pod katem aksjomatu, że spadek liczebności mieszkańców Polski to "katastrofa". Nad tym stanowiskiem, które nie podzielać tego aksjomatu, potraficie tylko rozedrzeć szaty, albo próbować przejść mimo, jako nad "wyjątkowo niepoważnym":) W rzeczywistości nie jest to żadna rozmowa tylko agitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Przyznaj że nie miałaś racji. 22.05.08, 13:27 Przepraszam ale nie interesuje mnie twoje zdanie na temat zawartości podanych przeze mnie linków. Przynajmniej w tym miejscu. Wolę byś przyznała się, że pomawiałas GW twierdząc że nie interesują ją ważniejsze sprawy. Bo to było meritum dyskusji w tym podwątku. Cały czas staram się wymieniać wiedzą, a spotykają mnie najczęściej wyzwiska. Sprawdź wyżej. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=79012109&a=79213974 Pamiętasz ten wpis? Prześledziłaś wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Zdanie Rafała Dudkiewicza 22.05.08, 11:41 1. Niskie wskaźniki urodzeń i emigracja zarobkowa oznaczają ogromne zagrożenie dla funkcjonowania kraju w przyszłości. Kluczowa jest zatem mądra polityka prorodzinna, a także właściwa polityka w stosunku do młodego pokolenia i stworzenie warunków powrotu emigrantów zarobkowych. To jest pogląd Rafała Dudkiewicza - prezydenta Wrocławia - współzałożyciela grupy Polska XXI Problem ten dostrzega wielu światłych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Autorytet? 22.05.08, 12:40 "Grupa Polska XXI" nie jest chyba bezdyskusyjną rekomendacją?:) jsb44 napisał: > Problem ten dostrzega wielu światłych ludzi. Nie jestem pewien, jak "wielu". Jestem natomiast pewien, że jeszcze więcej światłych ludzi nie uważa go za "problem". > 1. Niskie wskaźniki urodzeń i emigracja zarobkowa oznaczają ogromne > zagrożenie dla funkcjonowania kraju w przyszłości. Niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re: Autorytet? 22.05.08, 13:35 Ty biedaczku siebie samego uważasz za autorytet a w gruncie rzeczy śmiało mogę cię nazwać za takie poglądy katem Polaków. Może byś pierw swoje nauki przekazał Malijczykom lub murzynom z Mozambiku. No cóż zbrodniarzy we wszelkiej formie trzeba usunąć siłą inaczej oni zabijają. Frank został słusznie powieszony. Jemu też podobała się zagłada Polaków a świat bez Polaków rajem. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Mieliście podobno nie lżyć rozmówców... 22.05.08, 13:52 Jola i Tychik jeszcze przed chwilą rozpływali się w chrześcijańskich słodyczach i z niebiańską łagodnością pouczali jak to ważną rzeczą jest ładnie rozmawiać. Ty sam odwoływałeś się przynajmniej do racjonalności. I co? Długo nie wytrzymujecie... Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re: Mieliście podobno nie lżyć rozmówców... 22.05.08, 13:59 Rozumię, grzeczniutko, pokornie i po chrześcijańsku pozwolić na eliminację całego polskiego narodu..... Grzeczniutko głaskać po głowie Franka i innych? Tam nie było epitetów tylko całkowicie uzasadnione porównanie! Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Mieliście podobno nie lżyć rozmówców... 22.05.08, 14:12 Umysł dotknięty chorobą ideologii to ciekawy przypadek: wmawia sobie uczucia, których nie posiada i oczywistości, których nie przeżywa. Sam w to nie wierzysz, że nie widzisz różnicy pomiędzy moim nierozdzieraniem szat nad zmniejszaniem się liczby mieszkańców Polski, a metodyczną eksterminacją (mordowaniem) obywateli Polski przez hitlerowców. Ale wmawianie sobie takiej identyczności jest ci potrzebne, by z oponentami nie musieć rozmawiać, tylko móc na nich splunąć. Oto cała postawa Konserwy - w wielkim skrócie. Głupie i nudne! Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Oto postawa modernistów ..... 22.05.08, 14:31 Robić wszystko i wszystkimi metodami aby było ich jak najmniej a jak to zauważą to zarzucić im wsteczne poglądy i koserwtyzm. Nie zapobiegać kryzysowi mogę porównać do patrzenia obojętnie jak matka umiera na wyrostek robaczkowy! Wystarczy jeden ruch skalpela aby ją uratować ale kto by się tam staruchą przejmował! To wasza moralność! Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Oto postawa tradycjonalistów 22.05.08, 14:42 Może zanim zaczniesz się starać o zwiększenie liczby "urodzeń", zrób cokolwiek, żeby dzieci nie rodziły się do świata, który będzie dla nich piekłem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=79889001 Kolejne skatowane niemowlę w rodzinie polskiej, tej z "tradycyjnymi rolami" - w stanie krytycznym w szpitalu (jeśli przeżyje, czeka je inwalidztwo). O zwyczajach "tradycyjnej rodziny" słyszy się dopiero wtedy, kiedy niemowlę kona. Ale zjawisko znęcania się w rodzinie nad dziećmi jest w polskich rodzinach o wiele powszechniejsze - jest nagminne. Można powiedzieć, że jest częścią emocjonalności naszej drogiej, wielce tradycyjnej Tradycji. ("Bo kiedy Ojciec zagniewany siecze szczęśliwy, kto się do Matki uciecze." :O ) Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Oto brak rozumu u atakujących .... 22.05.08, 15:13 Polską rodzinę! Nie zauważasz, że te akty potwornej przemocy, zwyrodnienia i bestialstwa mają miejsce nie w rodzinach a konkubinatach czyli u ludzi, których wy już wyzwoliliście z tyranii tradycji, kościoła i przykazań / nota bene mojżeszowych /. Wnioskujesz też jak rosyjski uczony, któremu gruszki na wierzbie nie urosły, mino iż dobrze je zaszczepił. Dla mnie takie przypadki oznaczają super pilną konieczność pracy nad leczeniem patologii rodziny. Z innej strony coraz bardziej przypominasz mi albo zbuntowanego duchownego, którzy stają się zajadłymi wrogami religii albo zawodowym antykościelnikiem. Zadziwiająco dobrze znasz pewne sprawy z czysto kościelnego podwórka. Stalin też uciekł z seminarium podobnie jak Oleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 "Becikowe" skusi głównie takich. 22.05.08, 15:42 Mówisz, że lał niesakramentalnie? Może. Nie sądzę jednak, że nietradycyjnie. (Czy naprawdę jesteś tak naiwny, by sądzić, że przewiązanie stułą zasadniczo coś zmienia w emocjonalności członków rodziny? Jeśli tak, to chciałbym wyprowadzić cię z błędu.) > Dla mnie takie przypadki oznaczają super pilną konieczność > pracy nad leczeniem patologii rodziny. Dla mnie też. I dlatego popieram feministki, które w przeciwieństwie do konserwy intensywnie robią coś, co rzeczywiście odpowiada temu celowi. Bo one kierują się dobrem ludzi, a konserwa kieruje się "dobrem" (tj. trwaniem) instytucji ("Rodziny"). > Nie zauważasz, że te akty potwornej przemocy, zwyrodnienia i > bestialstwa mają miejsce nie w rodzinach a konkubinatach Chciałem zwrócić uwagę, że to głównie u takich - zwiększa dzietność twoje becikowe. (Zresztą nie chodzi tu wcale o kwestię zalegalizowania czy niezalegalizowania związku, lecz o - margines społeczny. Ja żyję w związku nieformalnym, a dziecka nie biję i nie pomiatam nim.) Po prostu facet chce mieć na DVD więc zapładnia kobietę. A jak odbierze ten 1000PLN to już mu dziecko jest tylko zawadą. I tak rzeczywiście w praktyce becikowego jest! To właśnie taką "dzietność" ono przede wszystkim wywołało! > Z innej strony coraz bardziej przypominasz mi albo > zbuntowanego duchownego, którzy stają się zajadłymi wrogami > religii Cóż, nie jestem:) Ale twoje trafne obserwacje życiowe wskazują tu na zjawisko również bardzo charakterystyczne dla sekt. Ci, którzy w nich są, zaklinają się, że są szczęśliwi i wolni. A ci, co z nich występują, prawie nigdy nie robią tego z nastawieniem neutralnym. Czy to nie dziwne, że z Kościołem (przy bliższym związku z nim) jest - jak sam twierdzisz - podobnie?:) (PS. Nie wiem, co to znaczy "zawodowy" "antykościelnik". Czyżbyś mógł podać mi adres, gdzie za działalność podobną do mojej zapłacą?:) O ile mi wiadomo, nieliczne w Polsce pisma antyreligijne, takie jak "Bez Dogmatu" - cienko przędą i są wydawane przez redakcje własnym sumptem) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "Becikowe" skusi głównie takich. 22.05.08, 17:28 Ja zaprotestuje przeciwko utożsamianiu kolegi jsb44 z kościołem. On ma z nim tyle wspólnego co "kibole" z kibicami. Kościół faktycznie podkreśla znaczenie rodziny. Tyle że o ile dla "kibiców" kościelnych będzie to oznaczało pomoc rodzinom w potrzebie, poradnie rodzinne dla rodzin rozpadających się, jakieś dofinansowania dla tych biedniejszych, pomoc w nauce dla dzieci z biednych rodzin (ta "wstrętna" GW nie raz o takich inicjatywach pisała). To dla "kiboli" kościelnych będzie to głównie polegało na tępieniu ludzi o homoseksualnych preferencjach czy żyjących w związkach nieformalnych czy nie sakramentalnych. Jeżeli sprawa demografi będzie problemem całego Kościoła to "kibice" będą się zastanawiali jak samemu w obrębie parafii ułatwić start młodym małżeństwom. Może jakaś pomoc "przyłatanych babć", może stworzyć przyparafialne nisko płatne żłobki, przedszkola? "Kibole" zaś będą głównie opluwać tych którzy stwierdzą że akurat dla nich demografia nie jest problemem i głośno "tupać" by Państwo "coś zrobiło" (jak to kibole to są najczęściej lenie którym samemu nic nie chce się robić). GW stara się chwalić "kibiców", a ganić "kiboli". "Kibole" czując się zagrożeni zwykle odpowiadają wrzaskiem że to jest atak na całą społeczność. Tak jest i z Kościołem ale i z sportem, i innymi przejawami życia w Polsce. Np wytykanie zbrodni pojednyńczym członkom naszego polskiego społeczeństwa "kibole" ogłaszają atakiem na wszystkich Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Stanowczo protestuję !!!!!!!!!!! 22.05.08, 20:55 Nie jestm kolegą maaaaaaca. Jestem osobą świecką, katolikiem który chce zrozumieć naukę Chrystusa. Bardzo wiele szczęśliwych okoliczności mi się zdarzyło w życiu. Wspaniałe dzieci, dobra żona, najwspanialsza matka, wspaniałe i liczne rodzeństwo oraz cudowni wnukowie i wnuczki. Moim wnukom chciałbym pozostawić Polskę kwitnącą, ze wspaniałymi szansami na dalszą przyszłość. Tych, którzy chcą wyludnić i skasować Polskę będę ujawniał i tępił do upadłego. Kolesie wypowiadam wam wojnę!!! ---------------------------------------------------------------- Jeszcze Polska nie zginęła i zginąć nie może! Bo ty jesteś sprawiedliwy o wszechmocny Boże! na melodię marsz marsz Polonia ....... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Stanowczo protestuję !!!!!!!!!!! 22.05.08, 21:57 > Nie jestm kolegą maaaaaaca. Jestem osobą świecką, katolikiem > który chce zrozumieć naukę Chrystusa. No to masz wersety na dziś. Ga 3:28 online.biblia.pl/rozdzial.php?id=1016 "28 Nie ma już Żyda ani poganina, nie ma już niewolnika ani człowieka wolnego, nie ma już mężczyzny ani kobiety, wszyscy bowiem jesteście kimś jednym w Chrystusie Jezusie." Łk 6,27-36 online.biblia.pl/rozdzial.php?id=321 27 Lecz powiadam wam, którzy słuchacie: Miłujcie waszych nieprzyjaciół; dobrze czyńcie tym, którzy was nienawidzą; 28 błogosławcie tym, którzy was przeklinają, i módlcie się za tych, którzy was oczerniają. 29 Jeśli cię kto uderzy w [jeden] policzek, nadstaw mu i drugi! Jeśli bierze ci płaszcz, nie broń mu i szaty! 30 Daj każdemu, kto cię prosi, a nie dopominaj się zwrotu od tego, który bierze twoje. 31 Jak chcecie, żeby ludzie wam czynili, podobnie wy im czyńcie! 32 Jeśli bowiem miłujecie tych tylko, którzy was miłują, jakaż za to dla was wdzięczność?9 Przecież i grzesznicy miłość okazują tym, którzy ich miłują. 33 I jeśli dobrze czynicie tym tylko, którzy wam dobrze czynią, jaka za to dla was wdzięczność? I grzesznicy to samo czynią. 34 Jeśli pożyczek udzielacie tym, od których spodziewacie się zwrotu, jakaż za to dla was wdzięczność? I grzesznicy grzesznikom pożyczają, żeby tyleż samo otrzymać. 35 Wy natomiast miłujcie waszych nieprzyjaciół, czyńcie dobrze i pożyczajcie, niczego się za to nie spodziewając. A wasza nagroda będzie wielka, i będziecie synami Najwyższego; ponieważ On jest dobry dla niewdzięcznych i złych. 36 Bądźcie miłosierni, jak Ojciec wasz jest miłosierny." Zrozumiesz to pogadamy. Bo na razie to głównie jak każdy "kibol" zajmujesz się bluźnieniem Bogu, a nie zrozumieniem nauki Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac I tak "chrześcijańskim" pozdrowieniem 23.05.08, 07:07 jsb44 ze mną się pożegnał. No cóż "chrześcijaninem" ma prawo nazywać się każdy nawet animista poganin co widać na powyższym przykładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re: "Becikowe" skusi głównie takich. 22.05.08, 20:39 W twoim stanie nerwów zalecam ci sepuku. Japończyk jak traci honor to tępe narzędzie wbija sobie w brzuch a jego dobry przyjaciel ucina mu łeb aby się nie męczył! To jest bardzo godne i humanitarne roawiązanie. Jeżeli ciebie drażnią Polacy na tym najwspanialszym ze znanuch nam ciał niebieskich to ja nie mam dla ciebie innej sugestii. Pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "Becikowe" skusi głównie takich. 22.05.08, 21:59 Naprawdę długa droga przed Tobą byś chociaż zrozumiał małą krzynkę z tego co Chrystus nauczał. Odpowiedz Link Zgłoś
kohelet7 Re: "Becikowe" skusi głównie takich. 23.05.08, 08:04 Mnie się wydaje, że początek tej dyskusji był dobry, bo pokazał problem w oparciu o sprawdzone dane. Jeżeli Polska pilnie nie poprawi dzietności, nie dopóści imigrantów oraz nie zachęci Polaków do powrotów to naród zaniknie. To jasno wynika z przedstawionych statystyk! Trzeba stworzyć program działań prorodzinnych obejmujący wszystkie dziedziny naszego życia. Można tutaj zastosować innowacyjne rozwiązania, można wykorzystać np francuskie doświadczenia. Warunkiem koniecznym jest zwiększenie poczucia bezpieczeństwa ekonomicznego rodzin, zwiększenie ilości mieszkań dla młodych rodzin, powrót do przedszkoli itp. Taki program oczywiście musi być mądry, skierowany do zdrowych rodzin bez patologii a pomoc kierowana do faktycznie jej potrzebujących. Samo becikowe to mała kropelka chyba nie najlepiej przemyślana! Pomoc rodzinie w Polsce ma jak tutaj widać wielu zaciekłych wrogów. Motywy ich działań mogą być bardzo różne. Od osobistych kłopotów / brak dzieci/ po strategicznie przemyślane działania zmierzające do "oczyszczenia" Europy z krnąbrnych Polaków! Trudno też wykluczyć najzwyklejszą głupotę, przekorę i wygodnictwo. Kilku dyskutantów uporczywie prowokuje autora wątku oraz zagłusza tok dyskusji "chrzaniąc" nie na temat, pewnie z tego powodu aby ta sprawa nie wymknęła się spod kontroli kilku znanych w Polsce dyktatorów medialnych i politycznych! Tym samym potwierdzają oni hipotezę, że są siły planujące i realizujące depopulację Polski! No cóż jeżeli stery w Polsce nie są w polskich rękach ? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "Becikowe" skusi głównie takich. 23.05.08, 08:11 Kohelet7 może będziesz raczył realizować swoje pomysły przy pomocy swoich rąk i zasobów finansowych łaskawie odczepiwszy się od moich? Pomagać rodzinie - proszę bardzo - powiedz co TY sam w tym celu zrobiłeś? Napisałem powyżej kilka propozycji, w które mógłbyś sam się zaanagażować inaczej niż tylko pisząc tu sążniste posty w kółko na ten sam temat i zajmując się opluwaniem oponentów nie podzielających twojego punktu widzenia. Przemyślałeś je? Czy wolisz zachowywać się jak "kibol"? Odpowiedz Link Zgłoś
kohelet7 Twój problem to: 23.05.08, 08:23 Grafika od nowego layout'u forum wywalić na zbity monitor! Sam zrób lepszy layout i nie zawracaj mi głowy - specjalisto od obrażliwych, apodyktycznych i antypolskich osądów. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Twój problem to: 23.05.08, 09:30 Obraźliwe? Apodyktyczne? Antypolski? Bo mam pecha mieć rację, z którą inaczej niż inwektywami tak samo jak jsb44 nie potrafisz walczyć? Może jednak zakaszesz własne rękawy i ruszysz własną kasę by realizować własne idee, a przestaniesz również w moim imieniu "zbawiać Polskę". Odpowiedz Link Zgłoś
kohelet7 Kasę można różnie wykorzystywać ! 23.05.08, 10:09 Po wojnie Polacy byli znacznie biedniejsi ale mieli nadzieję i optymizm. Teraz większość nie ma ani jednego ani drugiego. Polska pobiera olbrzymie podatki a środkami gospodaruje mizernie - jak może wiesz. Depopulacja ograniczy możliwości rozwoju gospdarczego i wywoła zmniejszenie wpływów - między innymi. Nigdy nie twierdziłem, że dzietność jest uwarunkowana tylko ekonomicznie. Zahamowanie wzrostu odczujesz i ty - chyba, że jesteś właścicielem zakładu pogrzebowego. Ja w sprawie dzietności mam takie stanowisko jak ONZ, Kościół Katolicki i Hiszpański Instytut o czym pisała Rzeczpospolita. Martwię się też o przyszłość demograficzną Europy, która też rysuje się w ciemnych kolorach /wg podanego przez ciebie artykułu GW /. A ty ciesz się swoją kasą!! Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Działalność maaaca 23.05.08, 19:48 Ten nick pojawia się na wielu forach w ogromnych ilościach. Chyba pod nim pisze wielu ludzi. Zadziwiająca jest też jego stała obecność. Ten człowiek (?) nie śpi, nie je obiadu, nie kapie się tylko pisze posty z prędkością 4 na minutę. Wydaje mi się, że jest to haniebna służba cenzorska GW! Styl wypowiedzi zawsze ten sam. Wyzywa wszystkich od idiotów, i nie tylko, zawsze ma rację i trzyma się linii wyznaczonej przez dyktatora! Kocha tryb rozkazujący! Nikt nie dorównuje mu geniuszem! Skąd wiesz, że rękawów nie mam zakasanych? Może ty byś coś pozytywnego zrobił a nie tylko szczekał na dyskutantów? Jakim prawem ta postać, na publicznym forum ma czelność zabraniać mnie i komukolwiek "zbawiania Polski" a już szczególnie w kwestii demograficznej, w której właśnie należy ogłosić powszechne S.O.S. Toż to mój i każdego święty obowiązek! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Działalność maaaca 24.05.08, 08:01 > Ten nick pojawia się na wielu forach w ogromnych ilościach. > Chyba pod nim pisze wielu ludzi. Zadziwiająca jest też jego > stała obecność. Ten człowiek (?) nie śpi, nie je obiadu, nie > kapie się tylko pisze posty z prędkością 4 na minutę. > > Wydaje mi się, że jest to haniebna służba cenzorska GW! A niejaki Philip Dick uważał Stanisława Lema za jakiś instytut naukowy w Europie Wschodniej skierowany przeciwko niemu. Potem jednak okazał się zwykłym wariatem. :)))))))))))))) > Styl wypowiedzi zawsze ten sam. Wyzywa wszystkich od idiotów, i > nie tylko, zawsze ma rację i trzyma się linii wyznaczonej przez > dyktatora! Kocha tryb rozkazujący! Nikt nie dorównuje mu > geniuszem! Kogo wyzwałem od idiotów? Raczej mam pecha umieć przy pomocy argumentów i przykładów pokazywać jaki ktoś jest głupi. Np. Ty. Od idiotów to wyzywają mnie najczęściej moi oponenci, gdy im już brak argumentów merytorycznych. Tak jak Ty to robisz. > Skąd wiesz, że rękawów nie mam zakasanych? Może ty byś coś > pozytywnego zrobił a nie tylko szczekał na dyskutantów? Skąd? Bo byś już od dawna o Tym pisał i zachęcał innych do konkretnych czynów w tym względzie. Co ja "pozytywnego" robię to moja sprawa. Widziałeś gdzieś bym próbował moje idee "rezliazować" cudzymi rękami? > Jakim prawem ta postać, na publicznym forum ma czelność > zabraniać mnie i komukolwiek "zbawiania Polski" a już > szczególnie w kwestii demograficznej, w której właśnie należy > ogłosić powszechne S.O.S. Toż to mój i każdego święty > obowiązek! Napij się zimnej wody. Wylewu dostaniesz. Zabraniam? Bo pisze, że nie życzę sobie by ktoś to robił to w moim imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Becikowe to już dawno nie wystarcza. 24.05.08, 18:00 Troche poczytałem ostatnie wpisy i chciałem zauważyć że: Nick Jak się ma likwidacja fizyczna narodu przykładowo za okupacji niemieckiej,do katastrofy demograficznej i spadku liczby urodzeń co obecnie ma miejsce w Polsce? Te dwa fakty w zasadzie prowadzą do jednego i tego samego celu,a to niezależnie od tego jakie intencje przyświecają tutaj dyskutującym. Druga sprawa to dlaczego wnioskuje z twoich wpisów że "tylko Polacy" potrafią się znęcać nad dziećmi,dlaczego nas demonizujecie ? ; ) I do Maca Bardzo nam "przykro" że być może i ty sam będziesz musiał partycypować w poczynaniach zmierzających do wzrostu liczby urodzeń w Polsce.Wszyscy żyjemy w demokratycznym społeczeństwie i jeśli większość ludności (czy sejmowa) uchwali przykładowo podatki na cześć nowych matek,to chcąc nie chcąc będziemy musieli sypnąć : ) Muszę cię zmartwić ale ten problem rozpoznawany już jest od prawa do lewa.No choćby cytowana tu przez ciebie Mgdalena Sroda,która robi to oczywiście na swój sposób ale generanie jednak. Zakładam się że ten wątek też nie pozostanie bez echa , jeszcze raz więc dzięki autorowi i tu wspierających Go ! No i jeszcze jedno ,to że jeden człowiek czy nawet grupa ludzi może zrobić dużo ,ale to i tak będzie tylko przysłowiowa kropla .Tu potrzebna jest jednak interwencja państwa ,jakieś ustawy czy sama polityka prorodzinna. Wszyscy gracze na scenie politycznej w Polsce powinni się dogadać (skoro się zarzekają,że tak bardzo "kochają" Ojczyznę) i ustalić jakąś ponadpartyjną,ponadczasową politykę prorodziną . Podobnie mogli by się porozumieć w innych ważnych dziedzinach , jak sprawy zagraniczne ,czy organizcja , przygotowania do euro. Prezydent już dawno strcił nasze (RM) poparcie ,i pomimo wielkiego brata,to on sam (LK) jest dzisiaj już w zasadzie bezpartyjny. Doskonale jednak nadawał by się do takiej roli koordynatora ,czy patrona właśnie że takich przedsięwzięć jak dla przykładu problemy demograficzne Polski.(No a jakby dobrze poszło to może i nawet szerzej : ) Jak przyjdzie jeden to ciągnie w te strone,a jak drugi to w przeciwną i tak nigdzie nie dojdziemy. Pewne sprawy muszą być jeśli nie odrazu jak konstytucja ,to przynajmniej podobnie . Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Chęci i inicjatywa 24.05.08, 20:44 Do Tychika! Wiemy, że problem już istnieje, że istnieje od samego początku kiedy zaczęliśmy "budować kapitalizm". Problem jest ukrywany, wstydliwy gdyż jest sferą klęski a wszeystkie ekipy chcą mówić tylko o sukcesie. Jest bardzo prawdopodobne, że jakieś centrum, gdzieś na świecie świadomie nakazuje prowadzenie polityki depopulacji w naszych krajach. Ja widzę tę sprawę jako bardzo trudną ale wierzę, że tak jak nie poddaliśmy się nigdy zaborcom, potem Niemcom, potem sowietom, tak i teraz nie poddamy się! Tak jak powstała Solidarność, tak powinien powstać ogólnopolski bunt przeciwko wymarciu naszego narodu - tym razem biologicznego... i na zawsze. Młodzi mężczyżni i kobiety powinni powiedzieć NIE polityce wyniszczania. Powinni powiedzieć sobie nawzajem - stać nas pod każdym względem na trójkę nawet! Ponieważ na oficjalne media nie można liczyć znowu musimy wziąć się za własne środki komunikacji - tym razem mamy internet, SMS y, drukarki, radia internetowe i telewizje internetową, blogi. Całą tę technikę nie wykluczając też wysłużonych powielaczy musimy zaprząc do stworzenia Polski zdrowej!! Naszej Polski. Możemy na pewno liczyć na nasz Kościół i Radio Maryja. Uchwały owszem! Bardzo mądre a nie koniecznie kosztowne. Oto przykłady: ulga podatkowa dla firm, które wykażą, że duża liczba ich pracownic urodziła i wróciła po okresie ciąży do pracy!!!! Mieszkania społeczne i komunalne przyznawane rodzinom wielodzietnym. Wygenerowanie organizacyjnego i ekonomicznego modelu budowy dostępnych mieszkań przez samych zainteresowanych. Wspomaganie małych, domowych przedszkoli. Stworzenie parafialnych banków ludzi dobrej woli -emerytek i emerytów chcących pomóc nawt obcym w opiece nad dziećmi! Banki używanych sprzętów, wózków, zabawek, odzieży.... Takich pomysłów młodzi, umotywowani ludzie wygenerują tysiące! Trzeba tylko się zbuntować i nie iść za tym co suflują nam komercyjne i obce media. Ich interesuje tylko szmal i to na krótką metę a rodzicielstwo to inwestycja długokresowa! To spłata kredytu jaki wykorzystaliśmy sami od naszych rodziców! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Nie jesteście sami... 24.05.08, 21:36 Nie muszę respektować ostentacyjnych nagłówków pt. "do Tychika":) Duże wrażenie zrobiła na mnie zbieżność twoich postulatów z postulatami Partii Kobiet Manueli Gretkowskiej (która to partię popieram i propaguję). Byłbyś zdziwiony jak te "libertynki" i feministki mają podobne postulaty, choć wynikające z innej motywacji. Twoja jest demograficzno instrumentalna ("zwiększyć dzietność"), z motywacji nacjonalistycznej. Dla nich "Naród" jest na ostatnim miejscu i krzepienie "Rodziny Tradycyjnej" chyba nie jest im zbyt drogie. A jednak, ponieważ w większości mają dzieci lub chcą je mieć, domagają się - dla dobra kobiet, a nie dla "dzietności Narodu" - zwrócenia uwagi, i to już od dawna, na te same postulaty (mają ich nawet sporo więcej), co ty. No, oczywiście istotną różnicą jest między wami to, że one domagają się jeszcze powszechnego dostępu do antykoncepcji oraz referendum aborcyjnego. Ale jak słusznie zauważyły dziewczyny na tym wątku, nie jest to bynajmniej tak, że kobiety rodzą więcej dzieci, kiedy je do tego zmuszać odbieraniem środków kontroli urodzeń. (Wtedy boją się i w ogóle mniej rodzą - no chyba że w krajach Trzeciego Świata, do których Polska, odpukać, nie należy.) Przecież wyż demograficzny mieliśmy w Polsce za Gierka właśnie w czasach legalnej aborcji i względnego:) dobrobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Do Nicka3 24.05.08, 22:05 Nieznam tej pani Gretkowskiej, nic o niej nie wiem, może ma rację. Mówisz: "Ale jak słusznie zauważyły dziewczyny na tym wątku, nie jest to bynajmniej tak, że kobiety rodzą więcej dzieci, kiedy je do tego zmuszać odbieraniem środków kontroli urodzeń. (Wtedy boją się i w ogóle mniej rodzą - no chyba że w krajach Trzeciego Świata, do których Polska, odpukać, nie należy.)" Mówisz całkowicie sam do siebie, ponieważ nigdy i nigdzie nie proponowałem czegoś takiego!. Jak przyjemnie jest dyskutować samemu ze sobą. Nie zakazy, nakazy, ustawy, marsze tylko ukochane własne dzieci! Oczekiwane, chciane i zaplanowane. Mądrze zaplanowane! Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 W Polsce ludziom grozi niedożywienie. 25.05.08, 04:08 Kiedy rozwiążemy takie problemy (nie "aby wzmocnić Naród", lecz z motywacji ludzkiej): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=79979445 to może się okazać, że "dzietność", o którą tak zabiegasz, wzrośnie bardziej niż za sprawą tysiąca akcji Radia Maryja piętnujących "hedonistyczną mentalność" i przypominających o "obowiązkach wobec Narodu". Kobiety potrzebują jedzenia dla dzieci. A nie kazań o tym, że "dzieci są ważniejsze niż perfumy i wycieczki turystyczne". Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re: W Polsce ludziom grozi niedożywienie. 25.05.08, 06:41 Drogi Nicku3 Piszę tak, bo dotknąłeś prawdziwego polskiego problemu. Komisja Europejska dopiero musiała stwierdzić, że w Polsce ok 1/3 społeczeństwa żyje w nędzy i nie ma na szynkę, czy kiełbasę dla dzieci a chleb drożeje w zawrotnym tempie. A gdzie mieszkania ? Z perspektywy warszawskich galerii kapiących od towarów i tłumów raczej bogatych ludzi tego zupełnie nie widać. Polskie OBOPY i Ministerstwa zajmują się jedynie nagonkami i kłamstwem! Darmo przeszukuję net aby znaleźć oficjalną strukturę dochodów ludności - to pilnie strzeżona tajemnica! Czekam na pomoc. Dawniej wieś była głównym dostawcą dzieci. Tam było własne mleko, kury a na święta prosiak. Nie było problemu z wyżywieniem dwu czy pięcioro dzieci. Gospodynie umiały tym zarządzać i dbać o zapasy ziemniaków, jarzyn, kapusty itd. Masz w 100% rację. Dziecka nie wykarmi się nawet żarliwą modlitwą. Praca, dochody rodziny, stabilizacja, mieszkania, opieka, zrozumienie potrzeb matek wychowujących dzieci to warunki konieczne! Obok chęci samych rodziców. Polska na szczęście jest krajem przebogatym w żywność - trzeba ją tylko dobrze zagospodarować! Głupota i egoizm naszej "klasy próżniaczej" krzyczą o pomstę do nieba! Oto fragmencik z netu na temat przyrostu naturalnego w Polsce! "W roku 1999 roku przyrost naturalny osiągnął poziom zerowy! Obserwowana w ostatnich latach depresja urodzeniowa jest wynikiem sytuacji gospodarczej kraju (bezrobocie, niepewność pracy, zła sytuacja mieszkaniowa itp.) oraz zmieniających się postaw i zachowań prokreatywnych rodzin, a szczególnie kobiet. Konkurencyjne wobec zakładania rodziny stały się aspiracje społeczne i zawodowe kobiet. Młode społeczeństwo chcąc uniknął syndromu ubogich wielodzietnych rodzin, większy nacisk kładą na własne wykształcenie (bez względu na rodzaj płci), ograniczając liczbę zawierania małżeństw i do minimum ilość posiadanych dzieci. Zanikają także małżeństwa zawierane na wsiach gdyż młodzi ludzie wyruszają do dużych miast w poszukiwaniu dobrego wykształcenia i podjęcia pracy. Sytuacja taka jest m.in. wynikiem błędów popełnianych w latach 1950- 1990 w polityce społecznej i socjalnej wobec rodziny" Wklejono z <www.sciaga.pl/tekst/62964-63- struktura_demograficzna_ludnosci_polski> Największe jednak błędy popełniono w latach 1990 do 2008 ! Całą transformację poprowadzono bezmyślie bez liczenia się z sytuacją materialną rodzin! Odpowiedz Link Zgłoś
jolka707 Rola mężczyzn .... 25.05.08, 14:14 Wspaniała dzisiejsza wypowiedź Nycza do męższczyzn! Ojciec, mąż, męższczyzna musi sie od nowa zdefiniować i odnaleźć. Może kobiety chcą od nich zbyt dużo, może w ten sposób ich psychicznie załamują, ale kto stworzył model mężczyzny piwnego ? Producenci Piwa !!! Zapijaczony, cuchnący piwskiem lub wódą a jego kobieta ambitna, mądra i wykształcona! Czy kryzys rodzin nie wynika z kryzysu męskości ? Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk_0 Re: Chęci i inicjatywa 26.05.08, 08:14 Wątek twój, jsb44 na tyle mnie zainteresował, że przeczytałem na necie kilka artykułów na ten temat. Istotnie, dzietność zmniejszyła się aż o połowę z 720 000 do zaledwie 380 000! Dobra dzietność to jak piszą wszyscy demografowie 2,15 urodzenia na kobietę - statystycznie oczywiście. Rachunek jest prosty. Każda kobieta rodzi dwójkę a co np piąta trójkę! Niech właśnie ta trójka będzie synonimem prestiżu, dumy i akceptacji a nawet pewnych społecznych wyróżnień a nie "Lexus", czy inna "Fura". Taką dzietność mają Izraelczycy więc weźmy ich za przykład i sojuszników! Sami jednak Polacy muszą zmienić nastawienie. Jedno dziecko to za mało! Załóż "jsb" stowarzyszenie o nazwie np "Pro familia", które zbierze wszystkich rozumiejących ten problem i wylobbuje pewne sprawy w Parlamencie! Myślę, że bardzo, bardzo wielu będziesz miał sojuszników!! Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Dzisiejsza GW Praca 26.05.08, 16:39 Na pierwszej stronie zamieszcza wypowiedzi młodych matek. Istotnie sprawa pracy, dochodów jest chyba najsilniejszym ograniczeniem dzietności młodych polskich rodzin. Gazeta opisuje dobrze zarabiające rodziny bez obciążeń kredytowych. Ile jest takich rodzin ? A jeżeli wzięli kredyt na 45 m2 w wysokości 250 000 i rata wynosi 1 800, a do tego koszty wykończenia mieszkania meble, samochód, koszty miesszkania,wyżywienie, ubranie, telefony ? W tym wyliczaniu kosztów pozycją skreślaną jest właśnie dziecko!! Poczęte lub nie poczęte! Nic też nie wskazuje na to, że mamy opisane w GW kiedykolwiek zgodzą się urodzić drugie dziecko! Ale to wszystko można zmienić, korzystająć z własnego zdrowego pomyślunku do czego intensywnie namawiam. Mówisz załóż kolejne stowarzyszenie, a przecież tyle ich już jest! Są jednak nieskuteczne wraz z całym jakże często demonizowanym Kościołem. Cóż to za katolicy ignorujący elementarne wskazania swej religii. Tego nie robią ani "starsi bracia" ani muzułmanie! Sprawy wiary i sumienia należy zostawić wiernym i ich pasterzom. Faktem jest całkowite nieprzestrzeganie przepisów aborcyjnych oraz to, że wspaniałe przyrosty ludności występowały w Polsce równolegle do dopuszczanej prawem aborcji. Czy to tylko zbieg okoliczności? Ja myślę, że to przypadkowa zbieżność. Daję jednak pierwszeństwo czynnikom kulturowym i ekonomicznym!! Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Dzisiaj,jutro i na czasie ! 27.05.08, 01:06 jsb44 Syndyk ma też bardzo dobry pomysł z tym stowarzyszeniem . Inne może i były nie skuteczne,ale ten temat już jest na czasie i będzie poruszany coraz częściej! Ludzie chcą mieć dzieci! Będą się więc domagać żeby im ten zamiar w taki czy inny sposób praktycznie umożliwić. I to bez względu na zapatrywania czy poglądy ! Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Dodając do tego co wczorej 25.05.08, 18:47 to problemy aborcji czy antykoncepcji powinny być rozdzielone od spraw pomocy i różnych ulg dla gotwych już nowych matek oraz ich rodzin.To powinno być załatwiane ,dyskutowane osobno,może równolegle,ale nie razem i nie jako całość(A jeśli już łączone to tylko w przypadku pomocy dla kobiet,które same i dobrowolnie zrezygnują z aborcji).Dla katolika nie podlega dyskusji i na aborcje się nigdy nie zgodzi(przynajmniej nie powinien). Krytykowanie za propagowanie naszych poglądów jest atakiem na wiare i wolne słowo.Natomiast jeśli ktoś ma inne to nikt nikomu nie broni je głosić ,ale też nikt nie może i nam mieć nam za złe że polemizujemy ,czy krytykujemy,a nawet walczymy z aborcją(w mediach oczywiście). Nie rozumiem tu postawy niektórych:"A dlaczego oni są przeciwko aborcji? "Odpowiedź brzmi : Bo tak się nam podoba : ) Natomiast tam gdzie możliwy jest jakiś consensus,(wspomiana pomoc,ulgi matkom i rodzinom)to nie wolno się obrażać tylko trzeba próbować się dogadać i zrobić coś ponadpartyjnego i czasowego. Wspominając o pani Srodzie to ja wcale nie zmieniłem o niej negatywnego zdania żeby było jasno.Zresztą ona ,inne media,czy tu na forum,to nie żałowaliście i nam(RM)razów.Można powiedzieć że od początku przechodzimy medialną droge krzyżową.(Ku woli wyjaśnienia to ja tu nie reprezentuje RM,a tylko jako słuchacz i zwolennik w tej dyskusji wziołem ich strone.) Wracając to w fragmentach gdzie opinie się pokrywają sama logika nakazuje że trzeba umieć to szybko podchwycić i wykorzystać, a tam gdzie różnice to lepiej nie dotykać i niech zostanie. Ja już tu pisałem że nie jest aż tak ważne skąd przychodzisz (w skarjnych przypadkach tak!)Ważniejsze jest jednak co teraz ze sobą przynosisz? No a incjatywy Jsb44 ,Kohleta,Jolki i innych są bardzo CENNE! i na czasie ! Kolejny temat . Chodzi o poczucie przynależności do takiego czy innego narodu. Naród to MY ! A nie jacyś tam wyimaginowani oni czy one. Interes narodu,państwa pokrywa się z interesem jednostki,a dobro Polski przekłada się na codzienne życie Polek i Polaków. (komuna już się skończyła kiedy "idea" była ponad obywateli) Nawet nie da się tego technicznie i praktycznie rozdzielić, no bo jak chcecie działać dla dobra każdej indywidualności z osobna,a bez jednoczesnego uwzględnienia interesów zbiorowych, państwowych ,czy w końcu narodowych ? : ) (Lubie przykłady więc choćby do znudzenia : ) wspomiane już ustawy czy cała polityka prorodzinna) To tylko ludzie opętani nienawiścia do Polski i Polaków czy nawiedzeni jakąś kolejną chorą "ideą"świata bez narodów(i przy okazji bez bogactwa jaką daje tożsamość :)mogą tu wypisywać takie bzdury:Ze da się działać dla dobra człowieka z ominięciem społeczności w której ten żyje,mieszka czy pracuje. Ci co propagują takie poglądy to na dobrą sprawe sami wcale nie są aż tacy głupcy(prznajmniej ja w to nie wierze:),żeby nawet tych prostych prawd nie rozumieć. O co więc chodzi ? A no żeby nas rozbić i tym samym osłabić ,bo jak wiadomo w jedności siła.Tylko państwo(im większe,liczniejsze, bogatsze tym lepiej) jest w stanie zgromadzić odpowiednie środki przykładowo na fundusz emerytalny,a tylko silny ,zjednoczony i świadomy naród jest w stanie SKUTECZNIE ! upominać się o swoje racje i interesy !(Oczywiście dużo zależy od tego komu damy do ręki władze) Ludzie którzy rządzą tym światem doskonale zdają sobie z tego sprawe, że "po kawałku" tak my ,inni, w końcu człowiek jako taki będzie łatwiejszy do podporządkowania się. No bo bez tożsamości, bez własnego Ja,bez narodu i państwa, bez Boga,bez rodziny i przyjaciół ,bez zasad i morale, bez,bez,bez....gdzie znajdziemy w końcu oparcie ??????? Proszę się zastanowię jaki i kto wtedy będzie miał interes żeby nas bronić skoro sami nie umieliśmy-? Ludziom tu się "leje wode"że niby dla dobra człowieka trzeba się z tego wszystkiego "wzywolić".A na dobrą sprawe to zakłada się tylko niczego nie świadomym kajdany i łańcuchy na ręce oraz nogi, z czasem ciężary na kark,a w zęby kołek miast strawy : ) żeby nie piszczeli ; ) Sumując to kto działa przeciwko narodowi i państwu ,to ten występuje przeciwko jednostce i człowiekowi tak razem jak i z osobna! Powinniśmy wszyscy brać więc przykład ze starszych braci ! : ) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Jak w Polsce umierają miasta 24.05.08, 08:56 Przeanalizuj dane z podanego tutaj linka: pl.wikipedia.org/wiki/Miasta_w_Polsce_o_najwi%C4%99kszym_wzro%C5%9Bcie_i_spadku_ludno%C5%9Bci#1995-2006 Jeżeli do tych danych dodasz nie uwzględnionych tutaj emigrantów, to ludność wielu miast j u ż zmniejszyła się o połowę !! Oczywiście są też takie, które zwiększyły ilość ludności ale w bilansie całej Polski są to dane alarmujące!! Naszą transformację poprowadzono bezmyślnie! Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk_0 Depresja rozwoju społecznego i gospodarczego! 24.05.08, 12:02 Oto co nam grozi ! Przeprowadzona prognoza biologiczna wskazuje na co najmniej dwa niekorzystne zjawiska tj. 1 znacznego ubytku ludności zameldowanej na pobyt stały, 1 poważnie zaawansowanych procesów starzenia ludności. Obydwa z wymienionych zjawisk wskazują, że miasto bez dopływu ludności tj. znacznej imigracji ludności młodej skazane byłoby w przyszłości na szybko postępującą depopulację, a co za tym idzie stagnację, a nawet depresję rozwoju społecznego i gospodarczego. Cytat ze "Ściągi" dla młodzieży. Ludzi, którzy mówią co innego bez wahania można określić jako "śmiertelnych wrogów Polski"!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gurru celem transfrmacji byla grabiez majatku Polakow 24.05.08, 14:28 oraz eksterminacja co najmniej polowy. jak widzimy cel zostal osiagniety. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Mniej mowic a wiecej robic czyli 27.05.08, 01:44 nie pieprz na forach lecz w domu. To sam polecamo pozostalym zatroskanym o stan narodowej substancji, ktorzy ciagle zalecaja, ze kobiety powinny to, ze powinny tamto, ze nalezy zachecac je by byly w ustawicznej ciazy itd, itp. Zacznijcie kochaniency od siebie oraz uszczesliwiajcie damy swojego serca coraz to liczniejsza gromadka - na chwale boza i ku chwale ojczyzny. W Polsce temat demografcznej katastrofy walkowany byl przez narodocow i kler kilka lat temu. Do czesci z nich dotarlo, ze jest to zawracanie d., bo kobieta ktora nie jest kompletna idiotka nie bedzie zachodzila w ciaze tylko dlatego ze ojczyzna w potrzebie. Ty, najwyrazniej, owczesnej dyskusji nie pamietasz, bo zbyt mlody jestes i dlatego poruszyla cie polska obojetnosc w swietle rosyjskiego zatroskania sprawami najwyzszej wagi. No coz, oni sa opoznieni i przerabiaja "demograficzna katastrofe" dopiero teraz. Drugim sposobem na poprawienie wskaznika jest przywrocenie, powiedzmy, 18 wiecznych stosunkow spolecznych, kiedy to kobieta byla ciemna i kompletnie zalezna od mezczyzny - kiedy na zime fundowano jej trepy a na lato ciaze. Wtedy, gdy antykoncepcja w zasadzie nie byla znana, a odmawianie panu i wladcy d. bylo nie do pomyslenia, wtedy natrafilbys na wlasciwe klimaty, niezbedne dla spowodowania postulowanej przez ciebie demograficznej eksplozji. Do tego musisz miec kobiete z wiecznie rozwartymi udami. Zacznij wiec zwolywac kolegow, wielu kolegow, gdyz musielibyscie siegnac po reakcjonizm nie znany od czasow zwyciestwa chrzescijanstwa w Rzymie. Na teraz moglbys wszakze wykazac iz wlasnie ty hipokryta nie jestes. Nie trac wiec czasu na czcza gadanine na forach - zabierz sie do dziela... w lozku. Wykaz ze jestes zuch :O)) Odpowiedz Link Zgłoś
kohelet7 Więcej robić ! 27.05.08, 06:01 Tutaj się z Tobą zgadzam. Trzeba w tej sprawie więcej robić! W małżeńskich sypialniach też!! Reszta twojej wypowiedzi to zwyczajny prymitywizm! Dlaczego nie można pomóc rodzinie jeżeli w prawym górnym rogu tego Forum jest brązowe okienko wzywające do pomocy bezdomnym kotkom!!! Dzieci gorsze od kotków ? Rację ma Tychik1 i wszyscy ci którzy organizują marsze takie jak w Warszawie. Rodziny chcą mieć dzieci! Tępy brak wyobraźni, cynizm i uleganie najgłupszym obcym i wrogim podpowiedziom rodzi poglądy podobne do twoich. Izrael ma dzietność ponad dwa razy wyższą niż Polska - 2,8, Stany Zjednoczone 2.1. Dlaczego Polacy mają zniknąć z mapy świata? Każdy chce mieć brata lub siostrę! Na początek trzeba "przemeblować" w głowach bardzo, bardzo wielu ludzi! Tabakiera jednak jest dla nosa a nie odwrotnie! Kościół Katolicki - ta najwspanialsza polska wartość - jest nadzieją na poprawę sytuacji! Sprawy ekonomiczne i kulturowe są jednak kształtowane przez świeckich. Media, w 99% nie polskie, szerzą poglądy takie jak właśnie wygłosiłeś! Dla dobra Polaków ? Jak się czujesz na siłach jsb to zakładaj stowarzyszenie, albo wspólnie go załóżmy! Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 W tych dyskusjach braly udzial kobiety 27.05.08, 06:52 a te nastawione patriotycznie oczywiscie az pienily sie na ten demograficzny niz, oraz wygodnictwo wielu kobiet. Jednakze same zazwyczaj byly bezdzietne - wicie rozumicie, towarzyszu, wspolnymi silami, sprezyc sie nalezy tylko i naprawde chciec... Aby przymusic kobiete do permanentnych ciaz nalezy przymusic ja poprzez kompletne zdegradowanie spoleczne, oglupienie, ociemnienie i calkowite podporzadkowanie mezczyznie. Tak jak to bylo w przeszlosci. Z nowo nabyta swiadomoscia nawet nie wpadnie na pomysl by zakwestionowac poprawnosc permanentnego brzucha. Po prostu tak bedzie normalnie - tak jak kiedys bylo, gdy kobieta ciagle miala rozwarte uda. Zgodnie z bozym planem. Zachety ekonomiczne oraz w postaci szeregu ulatwien - nawet jesli masz na to srodki - moga miec dzialanie ograniczone, co najwyzej. Te kobiety ktore i tak bylyby w ciazy deklarowac ochoczo beda stymulowanie wlasnej motywacji przez takich mondrali jak ty, i pobierac te rozne zasilki. Glownie bedato niziny spoleczne, i motloch ktory jest zbyt leniwy by udac sie do kiesku i zbyt pijany by powstrzymac swe zadze. Te kobiety zas ktore nie maja zamiaru rezygnowac z dotychczasowego stylu zycia nie zrezygnuja z niego chocbys w swym religijnym uniesieniu w portki mial nawalic. Mozesz je jedynie zmusic z uzyciem terroru (twoj zlodziejski kosciolek ma spore doswiadczenie na tym totalitarnym polu). Jak dotad dowiodles jedynie, ze masz przeciag pomiedzy uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
kohelet7 Obrzydliwie wulgaryzujesz 27.05.08, 07:49 Znaczy jesteś na tym świecie tylko z tego powodu, że twoja matka "ciągle miała rozwarte uda" a twojemu pijanemu ojcu "nie chciało się iść do kiosku" po prezerwatywy jak się domyślam. Gratuluję!!!! Pewno z pijaństwa i lenistwa nie wyskrobali cię też we właściwym czasie! Współczuję! Pomiędzy dwójką dzieci a permanentnymi ciążami jest przepaść! Jesteś na tyle leniwy, że nawet nie przeczytałeś toczącej się tutaj dyskusji i tak straszliwie ograniczony, że nie dostrzegasz wspaniałości godnego, świadomego rodzicielstwa. Najwięksi zbrodniarze świata - bolszewicy budowali świat bez religii, mordowali duchownych, rujnowali cerkwie. Oni wyzwalali ludzkość, wyzwalali kobiety!. No cóż ich nauki jeszcze tkwią w głowach bardzo, bardzo wielu. Nie chcesz pomagać to twoja sprawa, nie dajesz na tacę w kościele to też twoja sprawa i nie twój kościół! Nie lubisz dzieci i chcesz zaniku Polaków? To twój wybór. Bądź jednak łaskaw innym nie przeszkadzać! Podałbyś definicję motłochu? Kotkom pomagać wolno a dzieciom nie ? Nawet dobrowolnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
jolka707 Re: Obrzydliwie wulgaryzujesz, re Jolka 27.05.08, 15:33 Przeczytałam twój wpis. To silny cios. Niektórzy z nich piszą jak gdyby nie czuli się częścią polskiego narodu. Czuć pogardę do Polaków: motłoch, zapijaczeni idioci, złodzieje, lenie itp. Może im się marzy Puszcza Białowieska od Bugu po Łabę? Zamojskie bez Polaków? Jak panu Hitlerowi! Może wychodzą z założenia, że zwierzątka - goje, nie powinni się rozmnażać? Bo ta ziemia powinna wrócić do nich? A może już "wschód" dogadał się z "zachodem" - zamienili tylko kosztowne czołgi i komory gazowe na antynatalną propagandę ? Może nigdy nie mieli normalnego domu i nic na ten temat nie wiedzą? Nie znają miłości brata do siostry? Nie zaznali miłości matki ? Pełna rodzina to od milionów lat tata, mama, brat i siostra! Jakie rodziny oni chcą mieć? Jedno dziecko to zanik w postępie wykładniczym! Skąd oni piszą. Z obcych krajów? Dlaczego jest prawnie dopuszczone namawianie do zagłdy całego narodu czyli do holokaustu ? Do czego prowadzić może taka cuchnąca gejowskimi paradami duma i wolność? Jak mam 6 letniemu dziecku tłumaczyć kto to jest gay ? Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Jolu a może zaczniesz od belki? 27.05.08, 19:41 Ładnie piszesz o miłości, o pogardzie. A ja ciągle czekam na przeprosiny z Twojej strony. Jedna względem mnie, drugie względem Gazety Wyborczej. Dlaczego tych tematów nie zamknęłaś? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=79012109&a=79888570 I proszę bardzo z góry, byś darowała sobie teksty typu "ty też" albo "oni też". Jeszcze nikt nie udowodnił, że cudze winy znoszą nasze własne. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jolu a może zaczniesz od belki? 27.05.08, 19:44 Ups. To wyżej to też ja o czym chyba wszyscy zainteresowani wiedzą. To moje konto "pocztowe". Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Obrzydliwie wulgaryzujesz, re Jolka 30.05.08, 12:04 jolka707 napisała: > Jak mam 6 letniemu dziecku tłumaczyć kto to > jest gay ? takie male dziecko jeszcze nie pyta. Ale gdyby zrobilo cos takiego to wystarczy odpowiedziec zupelnie naturalnie, ze to jest pan ktory bardzo lubi drugiego pana :)). Ale to chyba zbyt trudne dla takich jak ty. Ty wolalabys zaglebic sie w szczegolach homoseksualnego aktu plciowego, mysle jednak, ze to nie interesowaloby szesciolatka :). Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Nie placz nie placz krokodylku :) 28.05.08, 03:03 jako ofiara alkoholizmu rodzicow mam jednak znacznie lepiej poukladane pod czupryna niz ty - dziecie boze i trzezwych rodzicow. Pewnie ze jest przepasc pomiedzy dwojka dzieci a permanentna ciaza. Tylko ze ja znam zarowno twoj totalitarny leb ja i twoich katolickich pobratymcow. Sukces z dwojka stanowilby wylacznie zachete do nagonki na trojke... i tak dalej. Doskonale pamietam ksiezy wypominajacych parafiankom wygodnictwo w posiadaniu zaledwie trojki dzieci. Pozostawiajac wasza oblude na uboczu nalezy sie jednak spytac kto daje wam prawo do wymuszania na kobietach zgody na te pierwsza dwojke chocby, przy czym nie mam na mysli waszych totalitarnych lbow oraz kleru. Zgadnij kto mi pozostal? Przywolujac wczesniej wasz zlodziejski kosciolek nie mialem bynajmniej na mysli "tacowego", ktore niewiele mnie interesuje. Mowilem o dojeniu budzetu (podatnika) na miliardy dolarow rocznie, czyli o praktycznym wzieciu na utrzymanie kleru oraz katolickiej religii. I mnie to wlasnie nie podoba sie - tacowe to nie moja sprawa. Chcecie duchowym masturbowaniem sie napedzac podroz do wiecznosci to robcie to onanizujcie sie za swoje - bez zapuszczania reki do cudzej kieszeni. Ja odmawiam lozenia na wasze religijne kretynizmy. I chocby dlatego nie tylko nie bede pomagal ale przeszkadzal bede jak tylko mozliwe. Wam nie mozna pozwolic na rozwiniecie skrzydel. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 PS: A szczescia nie szukaj daleko - masz tu Jole 28.05.08, 04:29 ktora takze az piszczy do poprawiania wskaznika. Ide o zaklad ze nawet na kompie pisze w pozycji horyzontalnej - byle tylko nie przegapic jakiejs okazji. A ze wyglada na to iz oboje kropielnicowymi stworzeniami jestescie, wiec moze uda wam sie zapoczatkowanie masowej reprodukcji opartej na skrzekowym wyleganiu istot ludzkich :O)) Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Wyjaśnij ...... 28.05.08, 06:45 1. Co upoważnia cię do lżenia mnie. "Totalitarny łeb" i zero kultury to ty tu pokazujesz. 2. Jakie miliardy dolarów - podaj spis wydatków - przekazuje budżet Kościołowi? A może nie umiesz liczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Wyjaśnij ...... 29.05.08, 05:23 jsb44 napisał: > 1. Co upoważnia cię do lżenia mnie. "Totalitarny łeb" i zero > kultury to ty tu pokazujesz. == To sie nazywa instynkt samozachowawczy. Ponadto odnioslem wrazenie, ze zwracalem sie do Koheleta7, a wiec... :O)) Wyszlo na to ze sypnales seiz pisaniem na dwie rece. Czy robisz takze za Jole/ W takim ukladzie mozecie robic takze za przenajswietsza trojke. Wasz (twoj) bluzg pod adresem moich rodzicow byl boski po prostu :) > > 2. Jakie miliardy dolarów - podaj spis wydatków - przekazuje > budżet Kościołowi? A może nie umiesz liczyć ? No na ciebie to akurat nie licze - jak kto chce byc slepy i gluchy to bedzie, zeby nie wiem co (same koszty religii w szkolach obciazaja budzet kwota ok. poltora miliarda zlotych rocznie - pensje, wyposazenie, emerytury, ubezpieczenia, opieka zdrowotna...). Jesli interesuje cie wiecej to sobie poszukaj sam. Znajdziesz z cala pewnoscia. PS... nie odpisales mi o co chodzilo w tych jednodzietnych bogarych rodzinach (ponizej). Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Nawet Gazetke coś rusza : ) 27.05.08, 17:50 praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,5244287.html To stowarzyszenie naprawde jest w 10 ! W tych dyskusjach z góry trzeba zakładać że się przeciwnika i tak nie przekona.Jednak raz że zawsze mimochodem coś się jednak dowiesz,a dwa że chodzi przedewszystkim o niezdecydowanych. Oczywiście można ostro ale lepiej się umówić że są jednak jakieś granice,bo za chwile to dojdziemy do : wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5199047.html A ja (i myśle większość z nas) to na taką wymiane poglądów i "argumentów" ; ) to już się nie piszemy : ) Tam to już jest jak widać nowoczesność i POZIOM!(ale lekko uśmiechniętych:) a my tu zacofane i radiowe już nie nadążamy ; ) W wojsku było takie powiedzenie:że wyżej "pasa" nikt z nas nie posdkoczy.A więc kto się jednak czuje aż tak na siłach,to niech odrazu lepiej tam do nich sobie przeskoczy ; ( Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Pierwsza sprawa: wzorzec pełnej rodziny 27.05.08, 19:14 We większości reklam telewizyjnych pokazywane jest jedno dziecko w rodzinie. Super samochód, fajni rodzice i .... jeden dzieciak! To chyba plaga ogólnoeuropejska. Jeszcze nie tak dawno, kiedy mieliśmy ponad 700 000 urodzeń taki model był właściwy. Kulturalni, bogaci ludzie żyli w kręgach gdzie wystarczało jedno dziecko! Inni nadrabiali, demografia była zdrowa! Teraz są sami ambitni, wykształceni z ambitnymi pracującymi żonami! Przyjęcie i upowszechnienie modelu jednego dziecka oznacza katastrofę demograficzną. Trzeba więc tem model zmienić na model pełnej rodziny - tata mama i dwoje dzieci. Zacznijmy od mediów! Pokazujmy szczęśliwe i uśmiechnięte rodziny z dwoma lub trzema dziećmi! Nakręćmy takie seriale! Róbmy takie bilbordy. Jestem człowiekiem sukcesu - mam pełną rodzinę! Jestem macho mam trójkę! Jestem super star mam trójkę! Zmieńmy klimat wokół rodziny! Dom rodzinny dla piątki!, mieszkanie co najmniej dla czwórki! Takie przestawienie przecież nic nie będzie kosztować!!!! Ale zmieni się atmosfera moda i nastawienia! Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Wzorce maja to do siebie, ze podobaja sie jednym 28.05.08, 04:20 a innym juz niezbyt. Nimniej zycze powodzenia w produkcji filmow z cukierkowymi rodzinami typu "Brade Bunch" - na pewno do kogos to trafi. Napisales: "Kulturalni, bogaci ludzie żyli w kręgach gdzie wystarczało jedno dziecko!" Czy moglbys nieco przedyskutowac te mysl - wierze, ze zlota. Bo jak na moj gust to wiadomo przeciez, ze "kulturalni, bogaci ludzie zyli w kregach" ludzi kulturalnych i bogatych. Tylko dlaczego akurat tam wystarczalo jedno dziecko, oraz do czego niby wystarczalo? Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Pierwsza sprawa: wzorzec pełnej rodziny 28.05.08, 08:06 Wybrałem tu coś z ND,RM,jest to o tyle ciekawe że zajmują się tymi problemami od dawna i mają pewne doświadczenie: www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070305&typ=po&id=po01.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070306&typ=wi&id=wi16.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070319&typ=po&id=po42.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070406&typ=my&id=my12.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070407&typ=po&id=po31.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070512&typ=po&id=po12.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070512&typ=po&id=po11.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070512&typ=dd&id=dd11.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070514&typ=po&id=po03.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070516&typ=my&id=my12.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070519&typ=my&id=my41.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070529&typ=sw&id=sw22.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070604&typ=po&id=po31.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070611&typ=my&id=my11.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070625&typ=ro&id=ro12.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070731&typ=wi&id=wi17.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070817&typ=po&id=po51.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070907&typ=wi&id=wi19.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070917&typ=po&id=po23.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070918&typ=my&id=my22.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20071015&typ=po&id=po13.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20071024&typ=po&id=po61.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20071204&typ=sw&id=sw12.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20071212&typ=wi&id=wi14.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20071229&typ=my&id=my41.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20071229&typ=my&id=my21.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20071231&typ=my&id=my14.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080104&typ=wi&id=wi16.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080108&typ=sw&id=sw21.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080125&typ=my&id=my13.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080307&typ=dz&id=dz17.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080310&typ=my&id=my12.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080314&typ=wi&id=wi13.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080421&typ=my&id=my11.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080424&typ=wi&id=wi10.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080426&typ=ro&id=ro11.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080505&typ=wi&id=wi01.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080510&typ=my&id=my71.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080519&typ=po&id=po43.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080526&typ=po&id=po43.txt Tak jest tego troche ale to i tak tylko mały %.A dla kogoś kto się interesuje tymi problemami może się okazać,że jest to też bardzo ciekawy dorobek. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:I przy okazji 28.05.08, 08:25 Sprawy żydowskie w ND: www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080418&typ=my&id=my31.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080321&typ=my&id=my12.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080315&typ=my&id=my61.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080308&typ=my&id=my61.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080124&typ=ip&id=ip11.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080312&typ=my&id=my21.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080319&typ=my&id=my21.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080326&typ=my&id=my11.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080404&typ=my&id=my12.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080407&typ=cz&id=cz01.txt oraz walka z kościołem: www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070908&typ=my&id=my28.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070823&typ=uo&id=uo12.txt Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re: problemem demograficznym jest przeludnienie! 27.05.08, 20:23 Ja ci to wytłumaczę na przykładzie: Istnieje na globie przepiękna, miodem i mlekiem płynąca kraina, nazwijmy ją C U D O L A N D I A. Mieszka tam 40 mln Cudolandczyków! Chciałem tę krainę w 39 zająć wojskowo. Zabiłem ich co prawda 12 mln ale zostało ich / o kurcze / aż 28 mln. Potem nastały czasy "poprawności politycznej" z wojskiem ja nie mogę bo wszyscy patrzą mi na ręce a oni się namnożyli jak króliki aż do 40 mln! Więc wpadłem na inny cudowny pomysł!! Tak im ustawiłem ekonomię, że nawet jednego bękarta nie utrzymają! Na kasie w TESCO płacę babie 500 zł a ona na pranie majtek i żarcie musi wydać 700. Ha, ha, ha. Mieszkanka nie spłaci nawet za 50 lat!!! A ponieważ oni z natury są durniami więc jej chłop żłopie piwo i na raty wziął Mercedesa !!!!! Tak więc za kilkadziesięt lat nie będę miał w C U D O L A N D I I ani jednego autochtona! A kraj będzie czyj ?? HA, ha, ha.... Trzeba mieć IQ facet. Opornym / bo niektórtm coś we łbie świta / opowiadam bajeczki o przeludnieniu a nawet cytuję angielski - bo te kretyny wykazują zanik krytycyzmu jak widzą lub słyszą ten język. Aluzju ponjał trutniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: problemem demograficznym jest przeludnienie! 28.05.08, 05:44 Hmmmmmmm Nazywasz dzieci Polaków bękartami? Nazywasz Polaków durniami, kretynami? Twierdzisz że jakiś "wszechświatowy spisek" ustala płace w sklepach TESCO? Twierdzisz że Polska jest krajem miodem i mlekiem płynąca? Ty się nazywasz patriotą i masz wszystkie klepki po kolei w głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re: problemem demograficznym jest przeludnienie! 28.05.08, 06:25 Maaac, miałem cię za rozumniejszego. Te zdania włożyłem w usta zagorzałych przeciwników odradzania się społeczeństwa polskiego! Brzydko się bawisz, Maac. Ujawnił się też skrajnie wulgarny, antykatolicki i antypolski "benek". Może to nawet sama Senyszyn kryje się pod tym nickiem? Facet nie spał całą noc tylko zochydzał tutaj pełne polskie rodziny. Widzę, że Giertych nie miał w LPR łatwego chleba! Czy przeciągnę Ciebie, benka, nicka3, trutnia i innych na stronę wspierania normalnych, szczęśliwych, zdrowych i pełnych polskich rodzin ? Czy nadal chcecie zaniku Polaków i wyludnienia. Wytłumaczcie mi czym w takim razie się kierujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: problemem demograficznym jest przeludnienie! 28.05.08, 08:48 > Maaac, miałem cię za rozumniejszego. Te zdania włożyłem w usta > zagorzałych przeciwników odradzania się społeczeństwa polskiego! Ale to są Twoje słowa a nie kogoś innego. Nikt tak o Polakach nie pisze prócz Ciebie. > Brzydko się bawisz, Maac. Krytykujac Twoje lżące Polaków i chamskie posty? > Ujawnił się też skrajnie wulgarny, antykatolicki i > antypolski "benek". Może to nawet sama Senyszyn kryje się pod > tym nickiem? Masz kompleks względem Senyszyn? A dlaczego akurat ona? Nie np Magdalena Środa czy Kazimiera Szczuka? A może Tadeusz Rydzyk w ramach prowokacji? A może to Ty sam raz tak raz tak piszesz? > Facet nie spał całą noc tylko zochydzał tutaj pełne polskie > rodziny. Widzę, że Giertych nie miał w LPR łatwego chleba! Nie - bynajmniej nie "pełne polskie rodziny" ale pewien sposób patrzenia na świat i kobiety który tu reprezentujesz. Przyznam uczciwie że robił to po chamsku i słusznie za SPOSÓB tej krytyki go strofujesz. Ale sposób, a nie obiekt bo ten jest zupełnie inny niż tu imputujesz. > Czy przeciągnę Ciebie, benka, nicka3, trutnia i innych na > stronę wspierania normalnych, szczęśliwych, zdrowych i pełnych > polskich rodzin? Niestety nigdy ci się to nie uda. Tak jak nie uda ci się np z Hilary Clinton zrobic białej kobiety czy z Baracka Obamy czarnoskórego mężczyzny. My JUŻ popieramy normalne, szczęśliwe, zdrowe i pełne rodziny. W dodatku wszelkie nie tylko polskie ale i chińskie, rosyjskie czy innuickie. Róznimy się tylko od Ciebie tym co rozumiemy przez normalnośc, szczęście, zdrowie i "pełność" rodziny. Rozumiemy też w przeciwieństwie do ciebie że czasem trzeba wybierac "mniejsze zło" rezygnujac z niektórych tych cech by zachować inne ważniejsze. Np czy "pełnośc" rodziny jest ważniejsze czy "szczęście" jej członków? Czy lepsza rodzina z mężem i ojcem sadystą, czy jednak samotna kobieta z dziećmi które mogą bezpiecznie przespać noc bez ryków pijanego ojca? Miałeś kiedyś takie dylematy moralne? > Czy nadal chcecie zaniku Polaków i wyludnienia. Wytłumaczcie mi > czym w takim razie się kierujecie? Jak Ci mam tłumaczyć coś co znajduje się wyłącznie w sferze Twoich fantazji? Najpierw wmawiasz coś co nigdy nie było moja intencją czy innych piszacych tu osób a potem chcesz byśmy się z tego tłumaczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
kohelet7 Wspaniały Sarkozy 28.05.08, 17:33 Miło usłyszeć kogoś kto nawołuje do witalności, którego kraj ma znakomitą i skuteczną politykę prorodzinną oraz oficjalną prognozę dzietności 2.0! Pozazdrościć i wzorować się! Szczury wejdźcie do swoich nor i nie siejcie defetyzmu! Europa wchłonie nawet 10 milionową nadwyżkę Polaków! A swoją drogą jak to dobrze, że Europa odwraca się od muzułmanów! Uważam, że czasowa, zarobkowa emigracja przynosi wiele różnorakich korzyści. Kuturowe otwarcie się i materialne transfery! Powiało optymizmem! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Jak nazwać człowieka który pisze zawsze 29.05.08, 05:37 nie na temat? O czymkolwiek by nie była rozmowa on ciągle o jednym? W dodatku fakty o których pisze jak im się dokładnie przyjżeć nie są zapewne takie jakby oczekiwał - jest bowiem różnica pomiędzy Francja ma dzietność, a Francuzki rodzą tyle dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Jak ,kiedy i który pisze zawsze ? 29.05.08, 06:09 W zasadzie nie chciałem na to odpisywać ale rzuciło mi się w oczy, że ty mac i benek 231 walneliście wpisy nad ranem i to w odstępie zaledwie 14 minut ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=79012109&a=80158184 W zasadzie nic specjalnego ale o tej porze to ja też lubie pisać i wydawało mi się że zawsze jestem tu sam ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jak ,kiedy i który pisze zawsze ? 29.05.08, 06:23 No i? W czym problem? Jak chcesz się zabawić to zbierz godziny "notek" wszystkich uczestników tej dyskusji i dopiero na takim przekrojowym materiale spróbuj coś wywnioskować. Można np po "aktywności" próbować stwierdzić kto nadaje z jakiej strefy czasowej. Albo kto cierpi na bezsenność. Albo kto pracuje na zmiany :). Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Jak ,kiedy i który pisze zawsze ? 29.05.08, 06:54 ja nie pisałem że problem, a tylko tak czasami zwracam uwage na pier doły - Jakkolwiek będzie mi czasami przyjemnie że mam towarzycho : ) Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Człowiek, który pisze zawsze to maaac ! 29.05.08, 16:41 Ja otwarłem ten wątek. Tematem jest katastrofalnie niska dzietność Polek zamieszkujących Polskę. Wynosi ona 1,27 dziecka na jedną kobietę w okresie rozrodczym. Taka dzietność plus emigracja na stałe grozi szybkim zanikiem polskiego społeczeństwa. "Gazeta" cynicznie użala się nad sytuacją Rosji gdzie ten sam wskaźnik wynosi 1.4 dziecka. To właśnie było impulsem do otworzenia tego forum. Cały czas dyskusję ściąga na inne tory, ośmiesza i wymądrza się niejaki maaac, wcześniej nick3, abhaod a teraz benek - bijący rekordy wulgarności. Jego teksty są wręcz pornograficzne i urągające elementarnej kulturze. Bardzo proszę o przeczytanie poprzednich super antypolskich i antykatolickich wpisów tych osób. Zastanawiam się kim może być taki np maaac czy pozostali wręcz kpiący z tej sytuacji. Dlaczego nie odnoszą się do tekstów tak pracowicie zebranych przez Tychika1? A są to teksty z najwyższej półki. Antypolskie wpisy powinny być karalne tak samo jak antysemickie, czy antycygańskie!!! **************************** Polskę trzeba odebrać okupującym ją Wandalom! Oczywistym celem tego wątku jest otwarcie oczu tym, którzy tego problemu nie widzą! Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 23 wpisy maaaca na jednej stronie ! Policzcie 29.05.08, 17:07 Dziękuję ci za ten wpis, który cudownie ilustuje twoje bolszewicko - goebelsowskie metody ! Zarzucasz przeciwnikowi właśnie to co należy zarzucić tobie! Atak, powtarzany atak, hucpa i przewrotność. Pracujesz tu etetowo zważywszy ilość twoich wpisów na wszystkich forach, a to ujawnia poglądy twoich chlebodawców. Cyniczne i antypolskie! **************************** Polskę trzeba odebrać okupującym ją Wandalom! Oczywistym celem tego wątku jest otwarcie oczu tym, którzy tego problemu nie widzą! Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Dyskutujmy fachowo i uczciwie! 29.05.08, 17:46 Oto artykuł z dzisiejszego WP, podaję linka. Jeżeli uczciwie się dyskutuje to każdy głos może przyczynić się do rozwiązania problemu. Problem jednak istnieje. "Nadmierny fiskalizm w Polsce przyczynia się do rezygnacji rodzin z posiadania dzieci. Eksperci z Centrum imienia Adama Smitha obliczyli, że minimalny koszt wychowania dziecka do osiągnięcia przez nie 20. roku życia wynosi 160 tysięcy złotych. Tymczasem z raportu Komisji Europejskiej wynika, że 29 procent Polaków żyje w biedzie. Polska bieda nie jest jednak skutkiem bezrobocia - uważają eksperci z Centrum Smitha. Jak zaznaczył Andrzej Sadowski, wiele osób dotkniętych biedą ma stałe zatrudnienie. Ich bieda jest skutkiem dużych obciążeń fiskalnych, także w postaci podatków pośrednich. Zdaniem Andrzeja Sadowskiego, obniżanie podatków byłoby o wiele skuteczniejszym narzędziem w walce z polską biedą niż rozwijanie programów socjalnych. Ekspert zauważył, że pieniądze przekazywane przez rząd polskim rodzinom pochodzą z opodatkowania rodzin. Dodał, że większość tych pieniędzy jest marnotrawiona i zużywana na obsługę aparatu biurokratycznego, który najpierw ulgi rozdaje, a później kontroluje. Stąd o wiele efektywniejsze i skuteczniejsze byłoby obniżenie opodatkowania. Niektóre produkty związane z wychowaniem i utrzymaniem dzieci są obecnie obłożone obniżoną stawką VAT. Dotyczy to między innymi ubranek i bucików dziecięcych, na które obecnie obowiązuje stawka 7 procent. Wkrótce jednak może się to zmienić. Komisja Europejska domaga się od Polski podniesienia stawki VAT na te produkty do 22 procent. Niektóre produkty związane z wychowaniem i utrzymaniem dzieci są obecnie obłożone obniżoną stawką VAT. Dotyczy to między innymi ubranek i bucików dziecięcych, na które obecnie obowiązuje stawka 7 procent. Wkrótce jednak może się to zmienić. Komisja Europejska domaga się od Polski podniesienia stawki VAT na te produkty do 22 procent. Wyższe wydatki na te produkty wpłyną zapewne na pogorszenie sytuacji rodzin z dziećmi - podkreśla Andrzej Sadowski. Jak dodał, stawka VAT w Polsce jest wyższa niż w większości państw europejskich. Wyższa stawka niż u nas obowiązuje jedynie w Szwecji i w Danii. Andrzej Sadowski uważa, że zdecydowana większość polskich rodzin byłaby w stanie zapracować na swoje utrzymanie w warunkach państwa, które nie byłoby tak bardzo fiskalne jak nasze Wklejono z <podatki.wp.pl/kat,70354,title,Eksperci-wyliczyli- minimalny-koszt-wychowania-dziecka,wid,10002302,wiadomosc.html? ticaid=15f99> maaac - Sadowski to też nie autorytet ? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Dyskutujmy fachowo i uczciwie! 29.05.08, 19:33 Świetna manpulacja IAR i Twoja. Gratuluję! Oczywiście, że decyzje o zmniejszeniu ilości dzieci wynikają z nadmiernego fiskalizmu państwa. To było zdanie ludzi z Centrum Smitha i z tym się zgadzam. Także z dalszymi wnioskami dotyczącymi sposobu zarządzania przez państwo pieniędzmi. Jednak czy to eksperci z Centrum Smitha stwierdzili że 29% Polaków żyje w biedzie? wiadomosci.onet.pl/1754249,10,zatrwazajacy_raport_ke_o_biedzie_w_polsce,item.html Jeżeli ta notka prawidłowo przedstawia informacje podane w raporcie to jest on wręcz zadziwiający. Ponad 35% Polaków mówi że nie stać ich na posiłek zawierający mięso, drób czy ryby przynajmniej co drugi dzień. Za to już tylko co czwartego Polka nie stać na samochód. Wygląda na to że są ludzie żyjący w biedzie których stać na samochód, ba stać ich na ten samochód, a nie stać na jedzenie mięsa!!! Dalsze informacje szokują mnie jeszcze bardziej - aż 6% Polaków nie stać na telefon, kolorowy telewizor czy pralkę. Rozumiem że 23% "biedaków" gada sobie co dzień przez telefon, ogląda kolorową telewizję i pierze w pralce bynajmniej nie marki Frania. Ot i taka to jest "polska" bieda. Widać to wyraźnie po ludziach żebrzących "o jedzenie". Zdrowy facet czy kobieta, zaproponujesz mu nie pieniądze wprost, a za wykonanie jakiejś prostej pracy typu skoszenie trawy, umycie okien czy samochodu to natychmiast rozmywa się jak jakaś zjawa. Oczywiście nie znaczy to że w Polsce naprawde nie ma biednych osób. Są!!!! Ale to nie ci, którzy stawiają posiadanie samochodu czy telewizora ponad zdrowym odżywianiem się. A co do Twojej manipulacji. Piszą dlaczego dzietność się obniżyła, ale bynajmniej nie biją na alarm że to tragedia narodowa jak Ty to czynisz. Przy okazji to co oni proponują jest wręcz odwrotne do tego co Ty proponujesz czyli większego wtracania się "państwa" w nasze życie. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Dyskutujmy fachowo i uczciwie! 29.05.08, 21:07 Nie wczytałem się w te dane z braku czasu(później)ale na jedno chcę zwrócić uwage:Posiadanie samochodu,komputera,telewizora,telefonu, mieszkania ,edukacji,czy nawet schludnego ubierania się (a nie w łachy)i inne,wcale NIE! świadczy już dzisiaj o bogactwie.To jest przecież to minimum(jak żywność),ta podstawa do normalnego funkcjonowania czlowieka.Nie wiem jakie wy macie kryteria bogactwa i co żeście widzieli,ale wydaje mi się ze to jest myślenie jeszcze z PRLu. Podobnie praca przy myciu okien samochodu na ulicy nie jest pracą ,tylko dorywczym zająciem.Wszyscy chcemy mieć normalną pracę ,z której się możemy utrzymać,być ubezpieczonym i odkładać na emeryture. Jak chcesz dzisiaj chować dziecko bez dostępu do internetu,i wy to nayzwacie bogactwem!? No ludzie kuziwa mać! nie róbta przecież jaj kwadratowych ze zdrowego rozsądku.Niby wy już nowoczesne,a ja moher mam takie podstawowe prawdy tłumaczyć ? : ) Wiem że dzisiaj wiele dzieci nie dojada,ale mimo wszystko nie dajmy sobie wmówić że ta podstawa jest jakimś "bogactwem",i upominajmy się o nią! Bo inaczej to nas kupią ,czy zamienią na drobne ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Dyskutujmy fachowo i uczciwie! 29.05.08, 21:09 Aaa: gospodarka.gazeta.pl/podatki/1,25044,5258215,Wychowanie_dziecka_kosztuje_minimum_160_tys__zlotych.html Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi jak można z toba dyskutować fachowo i uczciwie... 29.05.08, 23:15 skoro zaczynasz od obrażania! pomijając to , to co ma piernik do wiatraka? co ma wszystko to o czym piszesz do oceny czy doszło do przeludnienia? kiedyś dzieci były tanią siłą roboczą teraz to się "trochę" zmieniło, kiedyś o potędze militarnej, gospodarczej, politycznej decydowała ilość ludzi (żołnierzy, chłopów/robotników) obecnie technika, kiedyś nikt nie myślał o wielkościach złóż teraz coraz bardziej zdajemy sobie sprawę z tego iz wszelkie zasoby są mocno ograniczone itd, itd... tak wiec ekonomia tylko w ograniczonym zakresie może wpłynąć na wzrost ilości dzieci gdyż nie ma cudów i nikt nie wyczaruje nowych obszarów rolnych, zasobów surowców naturalnych, czy... zniknięcia śmieci. problemem nie jest ujemny przyrost naturalny gdyż tak naprawdę na dłuższą metę się on nie utrzyma (o czym swiadczą ostatnie dane o czym oficjalna propaganda KK milczy a więc skąd ich poplecznicy mieli by wiedziec) za to sa bardzo niekorzystne nagłe i/lub duze zmiany trędu (bo system jest do tego nie przygotowany) Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 jsb44 to religijny swir, oraz wykolejeniec :( 30.05.08, 03:33 ktory w dodatku zajmuje sie tu wykoslawianiem naszej mowy ojczystej - naszego pieknego polskiego jezyka, poprzez celowe propagowanie stylu znanego jako "kaczucha" :( Znany jest tutaj takze jako Kohelet7, ktorym wyrecza sie w posylaniu bluzgow porzadnym ludziom, jako jsb44 chcialby brylowac swa kultura, choc z gramatyka jest na bakier. == jsb44 napisał: > Ja otwarłem ten wątek. == Napisalem ci grzecznie, w pierwszym moim poscie, na czym polega niedorzecznosc propagowania wielodzietnosci, oraz tegoz niebezpieczenstwa. W zamian zbluzgales moich rodzicow, co swiadczy wylacznie o twoim zdziczeniu oraz chamstwie. Zbluzgales oczywscie jako Kohelet7, tyle ze przypadkowo sam sie zdradziles, ze piszesz "na dwie rece". Zbluzgales moich rodzicow zanim, jako Kochelet7, nazwany zostales 'totalitarnym lbem', ktorym, de facto, jestes. Tradycyjna prawicowo-katolicka flozofia spoleczna sporo miejsca poswieca zagadnieniu miejsca kobiety przy garach, dzieciach, i przy mezu - co ma byc jej powolaniem oraz naturalna rola. Gdy zatem panowalo w Polsce wysokie bezrobocie to sposobu na rozwiazanie problemu upatrywali prawicowcy i kler w wyparciu kobiet z rynku pracy (do domu, dzieci, i meza), i zwolnienie miejsc dla mezczyzn. Okazywalo sie wtedy takze, w ramach takze zjechanej taktyki, iz np. znacznie zdrowiej dla dziecka gdy mama karmi je piersia a nie z butelki, a i dla mamy gdyz ta predzej sie relaksuje. Oczywiscie mamy nie karmilyby piersia w miejscach pracy lecz w domu - czyli potrojna juz mamy korzysc. Duperele takie jak lekarskie przeciwwskazania w wielu przypadkach splawiane byly oczywiscie jak czarownice, bo kto by zwracal uwage na trupy po ktorych kroczy sie do zwyciestwa (albo bedzie taka karmila piersia albo sie ja zaszczuje). Liczy sie przeciez szczytna idea (kobieta uziemiona w domu itd., i tegoz pozytywne skutki - o opinie jej samej mniejsza). Teraz nadarza sie kolejna okaja by ponowic probe wcisniecia kobiety w domowe pielesze - "tragiczne zanikanie Narodowej Substancji". Oczywiscie osoby niewtajemniczone zaskocza, ze wcisniete zostaly w kaftaniki, dopiero gdy juz calkowicie zostana ubezwlasnowolnione. Metoda drobnych kroczkow. Na razie hasla wydaja sie szczytne a cele wzniosle. Malo kto wie, ze to sie tylko tak zaczyna... A gdy narodowa euforia bedzie bliska zenitu wowczas wyraznie zainicjowana zostanie presja na wylamujacych sie - bo nie chce taka rodzic jak krolik a tu przeciez Narod ginie. Presja pod przewodictwem kleru, ma sie rozumiec (jak wczesniej by nie korzystac z prawnie zagwarantowanej mozliwosci dokonania aborji czy wykonania badan prenatalnych). Tak zawsze bylo, a w dodatku ksiadz nie musi tlumaczyc sie z hipokryzji, no bo sam dzieci nie posiada... A ja mam w dupie Narod. Wazniejsze jest moje prawo do zycia tak jak chce ja, aco ciekawe podobne wartosci wyznaje cala masa ludzi. Jedynie nie przyznaje sie do powyzszego. A szkoda, bo... Narod ma sens jedynie wtedy gdy skladaja sie nan suwerenne jednostki, a nie wtedy gdy jest wynikiem urawnilawki, terroru, oraz inzynierii spolecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Gdzie benek231 ma naród ! 30.05.08, 06:11 "A ja mam w dupie Narod. Wazniejsze jest moje prawo do życia tak jak chce ja, a co ciekawe podobne wartosci wyznaje cala masa ludzi. Jedynie nie przyznaje sie do powyzszego. A szkoda, bo..." Troszkę się różnimy bo ja nie mam .... Też jest wielu ludzi - przytłaczająca większość, która nie ma jak ty..... Dałeś próbkę "kultury" w swoim wydaniu! Do religijnych świrów zaliczyłeś ONZ, Cały Kościół Katolicki razem z Janem Pawłem a twój nick wyszydza Benedykta XVI! Twoja koncepcja wolności jest super mowoczesna i na pewno nie jesteś jak ja moherem! Twoje obsesje: "A gdy narodowa euforia bedzie bliska zenitu wówczas wyrażnie zainicjowana zostanie presja na wylamujacych sie - bo nie chce taka rodzic jak królik a tu przecież Naród ginie. Presja pod przewodictwem kleru, ma się rozumieć (jak wczesniej by nie korzystać z prawnie zagwarantowanej mozliwosci dokonania aborji czy wykonania badan prenatalnych). Tak zawsze było, a w dodatku ksiądz nie musi tlumaczyc sie z hipokryzji, no bo sam dzieci nie posiada..." Wybierasz zanik narodu zamiast jego istnienia - jesteś ultra nowoczesny!!! Jesteś ponad religią i papieżami! Tak sobie trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Ambona powinna wam wystarczyc - czego tu szukacie? 30.05.08, 06:48 >>A ja mam w dupie Narod. Wazniejsze jest moje prawo do zycia tak jak chce ja, a co ciekawe podobne wartosci wyznaje cala masa ludzi. Jedynie nie przyznaje sie do powyzszego. A szkoda, bo... Narod ma sens jedynie wtedy gdy skladaja sie nan suwerenne jednostki, a nie wtedy gdy jest wynikiem urawnilawki, terroru, oraz inzynierii spolecznej.>> Mysle, ze w wersji nie okrojonej przez ciebie powyzszy fragment wyglada znacznie przejrzysciej i lepiej. Jesli twoje katabasy zajmuja podobne stanowisko w kwestiach zwiazanych ze wskaznikiem to nie bardzo rozumiem twojego nadymania sie tutaj z powodu katolickich przewag. Skoro jest jak mowisz to nie powinno byc najmniejszego problemu ze zjawiskiem wymierania narodowej substancji. A moze parafianie olewaja swych katabasow i takich jak ty wlasnie z tych samych powodow ktore wymienilem ja.....? Hmmm - straszne co? :O)) Ktos wam naplul do kropielnicy w parafii, a ty zachlapales sobie oczy, biedaku. Rzeczywistosc przestala byc widoczna dla ciebie. Zyjesz w wyimaginowanym swiecie chciejstwa. Tyle, ze z braku wiedzy i edukacji nic innego ci nie pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
kohelet7 Re: Ambona powinna wam wystarczyc - czego tu szuk 31.05.08, 12:16 Długo mnie tutaj nie było bo szukałem znaczenia słowa "katabas". Nie znalazłem takiego słowa w słownikach języka polskiego! PWN podaje "katabasis" jako termin opisujący antyczne zejście do świata podziemnego. Wklepałem do niezawodnych googli i znalazłem! Tysiące użyć tego słowa na forum plugawego "Nie". Próbkę takiego tekściku tutaj Wam internauci prezentuję: "Null, to co ty robisz ze swoja kasa lata mi kolo ch..a albo jeszcze nizej. Twoja kasa - twoj problem. Mozesz ja dawac komu chcesz, a mnie wara od tego. Wku..a mnie natomiast to, ze twoj tatko katabas ubrany w cos co budzi smiech u normalnych ludzi, z krzyzem na lancuchu dluzszym niz u krowy, wpie.. sie ze swymi brudnymi buciorami w moje prywatne zycie. Wku..a mnie to ze 60% mojej ciezko zarobionej pensji jest zabierane na podatki. Z tych podatkow buduje sie na ch.. potrzebne kaplice, a nie ma na lekarza. Skoro kosciol utrzymuje sie z datkow to niech wierni, ktorzy chca placic go utrzymuja, a nie bogu ducha winne spoleczenstwo, ktore nie moze sie leczyc bo brakuje kasy. Wklejono z <http://forum.nie.com.pl/showthread.php?t=324> Proszę, przeczytajcie to kilka razy! Przeanajizujcie każde słowo! Toż to nie tylko rynsztok. To prawem zabronione plugawienie gatunku ludzkiego! To oczywista obraza moich uczuć religijnych, moich tradycji rodzinnych, moich korzeni. To naruszenie polskiego i unijnego prawa! Mógłbym tego forumowicza podać do sądu np w Strassburgu. Aliści on podaje, że pisze z Florydy a na dowód, że tak jest nie używa polskich czcionek! Dokładnie to samo słownictwo, też brak polskich czcionek, ta sama chęć upokorzenia chrześcijan, ten sam stosunek do polskiego narodu, ta sama podła przewrotmość. Wszystko więc prowadzi do Urbana jako naczelnego twojego katabasa oraz Michnika i Geremka jako kolejnych twoich katabasów. Maac przełącza klawiaturę na angielską i udaje Benka231 a tak w ogóle to mówi ta podła brunatna szuja Urban a wtóruje mu Arcykatabas Michnik. Gdzie jest katabas Schudrich? *************** Musimy Polskę odbić Michnikowi! Musimy być bardziej bezczelni od niego, od Urbana i benka231! Mamy dokładnie takie same prawa jak oni !!! A nawet nieco większe bo my jesteśmy u siebie i to my stanowimy druzgocącą większość ! Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Ambona powinna wam wystarczyc - czego tu szuk 31.05.08, 18:32 kothlet7 napisał: >>Mamy dokładnie takie same prawa jak oni !!! A nawet nieco większe bo my jesteśmy u siebie i to my stanowimy druzgocącą większość ! >> Czego zatem nie rozumiesz? Skoro macie "druzgocącą większość" to przemawianie jej do rozsadku z ambon ma wiekszy sens niz przemawianie do mniejszosci na internetowych forach. Czy nie powinno wystarczyc by Glemp, czy inny zlodziej, napomknal o Narodu wymiaraniu i nakazal zwiekszona kopulacje na rzecz zwiekszenia populacji? Przeciez to proste: rok po takim niedzielnym apelu porodowki musialyby popekac w szwach a sklepy z becikami zaswiecic polkowymi pustkami. Nadal nie widzisz, ze cos tu nie gra? Po jaka cholere, zatem, zawracacie dupe nam - zamiast wziac sie za swoje wlasne damy - katolickie patriotki? Odpowiedz Link Zgłoś
kohelet7 Gazeta Wyborcza tylko dla mniejszości ? 31.05.08, 19:11 Przyznam, że nie wpadłem na to. Co prawda wielu "GW" nazywa "koszerną" ale oficjalnie nie ma nadruku w rodzaju: GW - codzienne pismo mniejszości ...... Jeruzalem Post jest gazetą żydowską, często ją przeglądam. Ona nie udaje polskiej, solidarnościowej i patriotycznej gazety! Skoro tak mówisz, a zawsze wiesz lepiej, to oficjalnie zapytam kierownictwo Agory czy GW jest gazetą żydowskiej mniejszości! Odpowiedź opublikuję tutaj. Zapytam też czy oficjalnie mają polski naród w dupie jak na ich forum wypowiada się niejaki benek. Jeżeli pojawi się tutaj informacja, że to forum jest "nur fur Jude" czyli tylko dla Żydów to nie będę wam więcej "dupy zawracał" a nawet przeproszę. Czytam fora na żydowskich gazetach ale się tam nie wpierda.am / że użyję twojego języka / bo wiem, że to są ich fora. Byłbym niezmiernie ciekaw co ukradł ci kardynał Glemp. Podłości swej wypowiedzi nigdy ie zrozumiesz, jeżeli tolerujesz takie zwroty: "miał na szyji łańcuch z krzyżem dłuższy niż krowa". Urban opluł największego Polaka - Jana Pawła II -pomniejsze benki próbują nieudacznie iść w jego ślady! Ja tutaj zwracam się do Polaków, którzy nie mają Polski w dup.ie, więc się nie wtrącaj jak nim nie jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Wyglada, ze nie przyjales swoich proszkow :) 31.05.08, 19:37 Bredzisz. Pewnie w nerwach, bo nie chcesz przyjac do wiadomosci tego oto prostego przeslania, ze skoro jest was druzgocaca wiekszosc (katoli-patriotow) to zjawisko demograficznego nizu nie powinno nigdy zaistniec. Wystarczyloby zwrocic sie do nich z ambony by kopulowali czesciej niz zazwyczaj - szczegolnie w dni plodne, czyli zgodnie z naturalna metoda kontroli urodzen zalecana przez kk i Kalendarzyk. Zwracaj sie wiec do swojej "druzgocacej wiekszosci" Obronco Narodu. Z ambony. Dlaczego Glemp jest zlodziej (jak kazdy inny katabas i katol) wylozylem powyzej. Po prostu doicie budzet, a wiec ogol podatninikow, z ktorych nie wsyscy zainteresowani sa utrzymywaniem kk, na miliardy dolarow rocznie - okradacie ich z uzyciem panstwowego przymusu (pisalem juz o tym w w tym watku, a ty z cala pewnoscia czytales, i tylko teraz strugasz glupa; czegoz lepszego mozna sie jednak spodziewac po zlodzieju...). Same koszty religii w szkolach siegaja 1.5 miliarda zlotych. Dochodzi do tego utrzymanie katolickich uniwersytetow, innych uczelni i wydzialow teologii katolickiej poprzylepienych do uczelni swieckich. Dodaj utrzymanie ruchomych i nieruchomych zabytkow i "zabytkow", ktore pozostaja wlasnoscia kk. Dodaj zwolnienia i ulgi podatkowe. Dodaj najwieksza na swiecie para-legalna koscielna szara strefe ekonomiczna. Dodaj korzysci z wiekszego niz przed wojna koscielnego obszarnictwa (ziemia wyrwana od panstwa na przerozne nieuczciwe sposoby). Dodaj koszty zatrudniania calej armii kapelanow oraz innych bardzo waznych koscielnych "specjalistow"... a uzbiera ci sie tego na ok. 5 miliardow dolarow rocznie - od lat 15. Szukaj a znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kohelet7 benek nawołuje do bolszewizmu 01.06.08, 08:03 Wyrażasz bolszewickie poglądy antykościelne. Zburzyć kościoły, pozabijać duchownych, zakazać wiary, wierzących wysłać do łagrów! Widziałem w Rosji setki zrujnowanych cerkwii i kościołów katolickich. Straszliwie ponury obraz. Błotnista droga, w niej utopione maszyny kołchozu, chylące się chałupiny i stada wron kraczących w ruinach cerkwii. Zamiast wiary jedyną pocieszycielką jest u nich wóda. Posłuchali "wodzów" o poglądach benka! Zazdrościsz proboszczowi mieszkania czy czegoś innego ? Dlaczego sam nie zostałeś proboszczem? Kościół to nie Glemp ani proboszcz. Kościół to wspólnota parafian i wspólnota wiernych. Prałat Bryła z Wawelu odszedł ale katedra pozostała! Kościoły w 99% budowane są za składek parafian! Chciałbyś aby tej katedry nie było ? Chciałbyś aby kościół Mariacki w Krakowie obrócił się w ruinę? W tym kościele wczoraj było setki Japończyków i Anglików! To pomnik polskiej kultury. Chcesz zamienić Polskę na kołchozową osadę? Widziałeś katedrę w Strasburgu czy Kolonii? Też ci się nie podoba ? Nazywasz mnie złodziejem? Podaj dane personalne to spotkamy się w sądzie! Parlament w katolickim kraju nie ma prawa wybudować "ołtarza Ojczyzny" jakim na być Świątynia Opatrzności? Jeżeli masz w dupie Polskę i katolików to jakim prawem, bezczelny i wulgarny typie, zabierasz na te tematy głos? Czy student uniwersytetu katolickiego studiujacy np filologię nie ma mieć świadczeń takich samych jak student UJ na przykład? Czy to forum na gromadzić tylko takich jak ty antypolaków? Nie potrafisz wyjść ze swojego getta wulgarnych wrogów Kościoła. Są katolicy w Polsce a nie katole, czy nazikatole. Są duchowni a nie katabasy! Kościół w Polsce działa legalnie! A ty działasz wbrew polskiemu i unijnemu prawu! Wiesz co to jest tolerancja? A piszę tu z kilku powodow: po pierwsze bo mi wolno, po drugie sprawy dzietności to też domena władzy a rządzi ostatnio IV władza / klika urbano-michnika-waltera /. Tę właśnie klkę podejrzewam, że Polskę ma ona tam gdzie i ty. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Po to pan doktor prepisal ci te proszki bys je 01.06.08, 22:56 przyjmowal. A teraz to juz niezle ci odbilo. Pewnie wkrotce zaczniesz gryzc... Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Nie odpowiadam za nikogo 31.05.08, 01:59 a dotykam tylko problemów ogólnych Benek: ktory w dodatku zajmuje sie tu wykoslawianiem naszej mowy ojczystej - naszego pieknego polskiego jezyka, T: Dlaczego “naszego”?Niżej napisałeś że naród masz w ..... B: poprzez celowe propagowanie stylu znanego jako "kaczucha" : T :Czy mógłbyś sprecyzować ? : ) B: Tradycyjna prawicowo-katolicka flozofia spoleczna sporo miejsca poswieca zagadnieniu miejsca kobiety przy garach, dzieciach, i przy mezu - co ma byc jej powolaniem oraz naturalna rola. T: To nie prawicowo katolicka tylko takie były czasy jeszcze na długo przed chrystusem.A dopiero 19 wiek wynalazków wyciąga kobiete z domu do fabryk tak samo katolickie jak i inne ,z różnym skutkiem zresztą B: Gdy zatem panowalo w Polsce wysokie bezrobocie to sposobu na rozwiazanie problemu upatrywali prawicowcy i kler w wyparciu kobiet z rynku pracy (do domu, dzieci, i meza), i zwolnienie miejsc dla mezczyzn. T: To nie kler i nawet prawicowcy decydowali i deczdują lecz Pracodawcy !Czy to znowu wina kleru że firmy wolą meżczyzn od kobiet? B: Okazywalo sie wtedy takze, w ramach takze zjechanej taktyki, iz np. znacznie zdrowiej dla dziecka gdy mama karmi je piersia a nie z butelki, a i dlamamy gdyz ta predzej sie relaksuje. T: Nie wtedy ale zawsze tak było i wcale nie na twoje zamówienie. www.edziecko.pl/pierwszy_rok/0,79400.html www.biomedical.pl/dziecko/karmienie-piersia-91.html B: Oczywiscie mamy nie karmilyby piersia w miejscach pracy lecz w domu - czyli potrojna juz mamy korzysc. T: Co za wywody,potrójne ,poczwórne,ale wyliczenia: ) i komu to przypisujesz kłamco kościołow,prawicy? Oderwij noworodka od matki na siłe jak” masz”sumienie bo może będziesz mał z tego dolara -? B: Duperele takie jak lekarskie przeciwwskazania w wielu przypadkach splawiane byly oczywiscie jak czarownice, T: Czy możesz wskazac źrśdło kto krytykuje karmienie piersią ? B: bo kto by zwracal uwage na trupy po ktorych kroczy sie do zwyciestwa (albo bedzie taka karmila piersia albo sie ja zaszczuje). T Ty siejesz propagande kłamstwa i przerazenia!Kto kogo zaszczuje ,podaj przykłady? Propagowanie piersią nie jest żadnym szczuciem !To wy szczujecie na na kościól i wiernych którzy stosują się do zasad czy zaleceń,zresztą w tym przypadku już nawet nie tylko kościenych. Tu masz przyklady : www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080114&id=po02.txt www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080114&id=po01.txt wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4835046.html www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080209&id=my21.txt www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080412&id=my61.txt Wytłumacz może przeciwnie nam dlaczego propagowanie karmienia z butelki już nie jest szczuciem?: ) Stosujesz tu osławioną socjotechnike gdzie własnie że sam próbujesz przeciwnika zaszczuć swoją oprawnością PO ityczną B: Liczy sie przeciez szczytna idea (kobieta uziemiona w domu itd., i tegoz pozytywne skutki - oopinie jej samej mniejsza). T: Znowu wymyślasz i przypisujesz zdrowemu chorobe KK zaleca na ile to możliwe ale nie szczuje,a już napewno nic nie robi na sile .Dzisij dyskusja się toczy jak pomóc rodzinom pracującym B: Teraz nadarza sie kolejna okaja by ponowic probe wcisniecia kobiety w domowe pielesze - "tragiczne zanikanie Narodowej Substancji". Oczywiscie osoby niewtajemniczone zaskocza, ze wcisniete zostaly w kaftaniki, dopiero gdy juz calkowicie zostana ubezwlasnowolnione. Metoda drobnych kroczkow. Na razie haslawydaja sie szczytne a cele wzniosle. Malo kto wie, ze to sie tylko tak zaczyna... A gdy narodowa euforia bedzie bliska zenitu wowczas wyraznie zainicjowana zostanie presja na wylamujacych sie - bo nie chce taka rodzic jak krolik a tu przeciez Narod ginie. T: Czy ktoś z rodziny był wiceministrem dywersji i paniki w gabinecuie gebelsa? Dziadek z wermachtu trafił do proppagandy ,i odbija sie do dzisiaj? Przypisujesz KK bzdury ,straszysz Nim Ludzi i to chciałem się zapytać na jakiej “podstawie”?Dobrze wiesz że w dzsiejszej dobie scenariusz jaki tu przedstawiłes jest niemożliwy ,no chyba że w waszym wykonaniu tyle że z pałą odwróconą w drugą strone) To ty wy wlasnie że szczujecie a nie na odwrót. B: Presja pod przewodictwem kleru, ma sie rozumiec (jak wczesniej by nie korzystac z prawnie zagwarantowanej mozliwosci dokonania aborji czy wykonania badan prenatalnych). T: Bądź pewny że tu zadecyduje ustawa ,a nie episkopat .Katolicy mają prawo do własnego zdania i nie straszcie nas ani nami bo to już zakrawa na nagonke ,atak , i łamanie praw. Wycierajcie sobie wasze buzie o was samych I takich jak wasz palikot,ale nie o nas! B: Tak zawsze bylo, a w dodatku ksiadz nie musi tlumaczyc sie z hipokryzji, no bo sam dzieci nie posiada... T Poswięcili sie z powołania dla dobra inynych.Do tego nie trzeba byc ksiedzem ,świeccy też nieraz wybieraja taką drogę.Jako "przykład "naczalny tej gazety ,też żyje jak myśle dla jakiejś kolejnej chorej ideologii.A nawet zabiera głos w sprawach społecznych ? Jak jemu wolno to innym też : ) B: A ja mam w dupie Narod. T: Zawsze tacy byli są i będą,co widzą tylko własne 4 litery,ale pretensje,oczekiwania i żądania to mają do tych wśród których żyją.Nie dziwcie się wiec że i was można mieć głęboko B: Wazniejsze jest moje prawo do zycia T: HAAA!!! a widzieli jak przyszła koza do woza ! Wiecej Szczęścia niz rozumu ze rodzice nie chcieli aborcji : )))))) B: Wazniejsze jest moje prawo do zycia tak jak ja chce T: Otrzepie już tylko proch z mojego ubrania bo nic już się nie da zrobić,tak żeby nic co jest waszym udziałem i nam nie przypadło. B: aco ciekawe podobne wartosci wyznaje cala masa ludzi. Jedynie nie przyznaje sie do powyzszego. T: Wyborcza załatwia wykresy : ) B: A szkoda, bo... Narod ma sens jedynie wtedy gdy skladaja sie nan suwerenne jednostki, a nie wtedy gdy jest wynikiem urawnilawki, terroru, oraz inzynierii spolecznej. T: Jesteś wolny! Wolny suwerenny,niezależny(wy już pewno i od własnych rodzicielek ;) jak w dniu w którym wasze matki wydały was na swiat.Dostales dar wolnosci i życia i nikt tobie wam wtedy i nie stanoł na drodze.Nikt ci tez nie przeszkadza dzisiaj,a naszego swiatopgladu nie musisz sluchac. To nie my mamy problem z toba wami ,a tylko na odwrót wy z nami. To was właśnie denerwuje to że ośmielamy sie mysleć niezgodnie z waszym "prawem życiowym" B: Ambona powinna wam wystarczyc - czego tu szukacie? Narod ma sens jedynie wtedy gdy skladaja sie nan suwerenne jednostki, a nie wtedy gdy jest wynikiem urawnilawki, terroru, oraz inzynierii spolecznej.>> Jesli twoje katabasy zajmuja podobne stanowisko w kwestiach zwiazanych ze wskaznikiem to nie bardzo rozumiem twojego nadymania sie tutaj z powodu katolickich przewag. Skoro jest jak mowisz to nie powinno byc najmniejszego problemu ze zjawiskiem wymierania narodowej substancji. A moze parafianie olewaja swych katabasow i takich jak ty wlasnie z tych samych powodow ktore wymienilem ja.....? Hmmm - straszne co? :O)) Ktos wam naplul do kropielnicy w parafii, a ty zachlapales sobie oczy, biedaku.Rzeczywistosc przestala byc widoczna dla ciebie. Zyjesz w wyimaginowanym sw Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Nie odpowiadam za nikogo 31.05.08, 02:10 Ktos wam naplul do kropielnicy w parafii, a ty zachlapales sobie oczy, biedaku. Rzeczywistosc przestala byc widoczna dla ciebie. Zyjesz w wyimaginowanym swiecie chciejstwa. Tyle, ze z braku wiedzy i edukacji nic innego ci nie pozostaje. T: Wymieranie narodowych sbstancji czy ich odradzanie się,nasze kropielnice oraz swiątynie to juz nie jest twoj wasz problem ! Jesteście poza narodem , kosciołem i jak sam napisałeś że masz to w ….. Wiec nie wiem czego jeszcze u nas szukacie? Co was boil ? : ) “żyjecie” w swiecie żądzy ciał natomiast na oczach macie jeszcze tą biblijna zasłone przed prawdziym życiem.W sumie sprowadzacie czlowieka do roli gdzie wystarczy mu sie tylko nażreć i wypróżnić, no bo na potrzebz duchowe juz nie stać i nie ma miejsca. Prawdziwa światłosc was przerasta i oślepia ! Jak nie samymi ustami (ryjem)człowiek oddycha lecz całym cialem ,tak i nie tylko samym chlebem żyje. Ale do tego żeby to zrozumieć to samo szkielko i oko już nie wystarczą. Jeszce raz to Ktos wam naplul do kropielnicy w parafii, a ty zachlapales sobie oczy, biedaku. T: Chciales nas poniżyć a przypomialeć mi tu tylko ten fragment jak Jezus gluchoniememu sliną dotknoł jęzka , wzniósł oczy do gory i powiedział: Effatha ! (otwórz się) Wyprowadź lud ślepy, choć mający oczy, i głuchy, choć obdarzony uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl śmieszą mnie tego typu nawoływania 27.05.08, 20:45 takie coś może pisać jedynie ktoś przeświadczony o wyższosci swojego narodu/gatunku nad innym, to takie płytkie, zwierzęce, jakby powiedział ktoś wierzący w reinkarnację - z najniższego szczebla rozwoju, czakramu czerwonego okolic krocza, na jakiej podstawie uważasz ze Buszmen jest gorszy od ciebie, i że masz zaludnić cała Ziemię bo jak nie to wielka kleska, ludziku sterowany przez geny, jak koparka (czytałeś Samolubny Gen?), w ogóle to wasze LPR, jesteście chyba pierwszy raz ludźmi i w głowie wam jeszcze maczugi, jaskinie, polowania... moze to zbyt wiele dla was - być człowiekiem - moze jednak pora wracać na drzewo... a co z twoim rozwojem duchowym, skup się na sobie, a nie tylko płódź A może poproś tych wszystkich księżulków żeby też płodzili - może w tym problem że w Polsce tyle ludzi idzie w posługę Odpowiedz Link Zgłoś
intel-ligo eksterminacja Polakow jest zaplanowana 28.05.08, 06:29 przez globalne mafie, ktore zrobily skok na polska kase, zamienily Polakow w kapitalistycznych niewolnikow i zabijaja polskie dzieci toksycznymi preparatami i szczepionkami podpobnie jak dzieci III swiata. Obudz sie Polski Nardzie, zeby przetrwać musisz odrzucic "zdobycz" Walesy, czyli jarzmo mafijnego kapitaklizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: eksterminacja Polakow jest zaplanowana 28.05.08, 08:20 Ty żartujesz? Czy tak na powaznie? Odpowiedz Link Zgłoś
antoniw2 A premier Jaś Fasola ma inne zmartwienie 29.05.08, 20:29 Nadaktywność jako forma Deziformacji. Ta nadzwyczajna nadaktywność od końca maja br. (12 metropolii), to akcja aby zamilczeć Bolka. A co do CBA - FBI to... Współpraca międzynarodowa w zwalczaniu przestępstw to normalka. Ale akcja Razwiedki, aby odwrócić uwagę od Bolka to rzecz niecodzienna! Wszystko o Wałęsie musi być jawne! Wpisujcie się na www.petycje.pl w sprawie poparcia dla historyków IPN dr. dr. Cenckiewicza i Gontarczyka i ich książki o Lechu Wałęsie i "Bolku". Post-komuna będzie chciala zamilczeć książkę - i powiedzieć (jak o Raporcie Antoniego Macierewicza), że nic w niej nie ma!Propagujcie wpisywanie się w tej sprawie. POWIADOMCIE PRZYJACIÓŁ I ZNAJOMYCH! Protest przeciwko Kubie Wojewódzkiemu, polska flaga w psich odchodach na TVN przyniósł ponad 10 tysięcy podpisów; tu jest sprawa jeszcze ważniejsza, bo polskie życie społeczne i polityczne nie może opierać się na kłamstwie i cenzurze. WWW.PETYCJE.PL numer PETYCJI 3182 wpisz swój głos poparcia dla Cenckiewicza i Gontarczyka Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Prasa dostrzega katastrofę 31.05.08, 06:58 Oto artykuł w gazecie "Polska" Wychowanie dwójki dzieci kosztuje 380 tys. Wychowanie dziecka jest bardzo drogie Wielu młodych Polaków stoi przed trudnym wyborem: albo dziecko, albo mieszkanie.- pisze "Polska". Gazeta powołuje się na raport Centrum im. Adama Smitha. Wynika, z niego, że na utrzymanie i wykształcenie przez 25 lat dwójki dzieci trzeba wydać co najmniej 380 tys. zł. Tyle kosztuje w Warszawie dwupokojowe mieszkanie. Zdaniem "Polski", jednym z powodów tak wysokich kosztów jest fakt, że w kraju mamy wyższą niż w innych krajach Unii stawkę podatku VAT na ubranka i buty dla dzieci. Dziennik podkreśla, że my płacimy 7%, a na przykład obywatele Irlandii, Wlk. Brytanii i Luksemburga - 0%. Portugalia z kolei zmniejszyła VAT na pampersy z 19 do 5%. Według raportu - im dziecko starsze, tym koszty wyższe. We wrześniu cała wyprawka dla jednego dziecka to wydatek około tysiąca złotych. Do tego dochodzą rosnące ceny jedzenia dla dzieci. Zdaniem gazety, może być jeszcze gorzej i drożej, bo zgodnie z tym, co wynegocjowaliśmy, przystępując do UE, Polska powinna już teraz podnieść stawkę VAT na ubranka i buciki z 7 do 22%. "Polska" podkreśla, że do obaw przed ciężarami finansowymi związanymi z utrzymaniem dzieci dochodzi strach przed utratą pracy. Kobiety są przekonane, że nawet jeżeli mają dobrą posadę, to kiedy urodzą dziecko, zostaną zwolnione. Zdaniem gazety, lęk o pracę jest uzasadniony. Z najnowszych badań portalu Pracuj.pl wynika, że ponad połowa matek było dyskryminowanych w pracy dlatego, że wychowują dzieci. "Polska" przypomina, że skutki rezygnacji z dzieci mogą być fatalne. Demografowie alarmują, że Polki rodzą najmniej dzieci w Europie. Zdaniem ekspertów może nas spotkać katastrofa demograficzna. W ich opinii są trzy wyjścia z tej sytuacji: obniżenie VAT na wszystkie towary, obniżenie kosztów pracy albo długotrwała walka w Unii Europejskiej o preferencyjną stawkę VAT na artykuły dziecięce. (IAR) Wklejono a WP Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Co to za gazeta ta "Polska"?, oraz jaka jest jej w 31.05.08, 18:14 wiarygodnosc? Bo z doswiadczenia wiem, ze polscy prawicowcy bardzo lubia powolywac sie na "gazety", ktore sami drukuja na parafialnych drukarenkach, albo tez zakladaja podobne "gazety" na stronach intrnetowych. >> Zdaniem "Polski", jednym z powodów tak wysokich kosztów jest fakt, że w kraju mamy wyższą niż w innych krajach Unii stawkę podatku VAT na ubranka i buty dla dzieci. Dziennik podkreśla, że my płacimy 7%, a na przykład obywatele Irlandii, Wlk. Brytanii i Luksemburga - 0%. Portugalia z kolei zmniejszyła VAT na pampersy z 19 do 5%. >> Widzisz, o Obronco Narodu, w miare wiarygodna gazeta, zamiescilaby wielkosci wskaznika przyrostu w wymienionych krajach - na dowod, ze mniejszy VAT towarzyszy oczekiwanym wynikom. Jak myslisz, dlaczego "Polska" nie postapila tak wlasnie? Czy dlatego moze, iz wprawdzie wskaznik dzietnosci siega w np. wymienionych krajach wielkosci 2.0 lub 3.0, niemniej wrodzona skromnosc autorow podpowiedziala im by nie publikowali danych mogacych wygladac na przechwalanie sie i pyszalkowatosc? :O)) Ogolnie jednak to co wypociles teraz wyglada znacznie lepiej od tego co knociles do tej pory. Podanie danych i zwrocenie uwagi na "pojawiajacy sie problem" to daleko nie to samo co nawolywanie do zapedzenia kobiet do rodzenia dzieci, gdyz Ojczyzna w potrzebie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Prasa dostrzega katastrofę 01.06.08, 03:30 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80353,5264441,Polacy_wybieraja__dzieci_albo_mieszkanie.html I jeden cytat z tego: Zdaniem gazety, może być jeszcze gorzej i drożej, bo zgodnie z tym, co wynegocjowaliśmy, przystępując do UE, Polska powinna już teraz podnieść stawkę VAT na ubranka i buciki z 7 aż do 22 procent. www.rp.pl/artykul/141186.html www.rp.pl/artykul/141694.html prawy.pl/r2_index.php?dz=prasa&id=8274&subdz= www.pis.org.pl/article.php?id=11299 www.pis.org.pl/article.php?id=3805 I wracając do spraw KK : www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080531&id=my12.txt www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20080112&typ=my&id=my31.txt Polska to kraj katolicki www.pis.org.pl/article.php?id=1750 A z instytucji kościelnych(jak przykładowo uniwersytety) mogą korzystać wszyscy.Sejm ostatnnio uchwalił dotacje na jakąś synagoge ,tak jak i mniejszości też nie są pomijane. No i ktoś tu w swojej nienawiści do religi i narodu ucieka się do kłamst i wymysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Do benka 01.06.08, 09:20 Czytam twoje i mojego przyjaciela koheleta wypowiedzi i mam do ciebie pytanie: Czy wiesz co na temat religii powiedział Adam Michnik ? Oto jego wypowiedź: Pytanie jak on widzi znaczenie religii Adam Michnik: - Bardzo dobre pytanie. To jest może najbardziej kluczowe pytanie dla naszej cywilizacji. Gdybym znał na nie odpowiedź, to albo byłbym kandydatem do Nagrody Nobla, albo papieżem. Spróbuję to powiedzieć moim bardzo prostackim tekstem. Religia uformowała nasz zmysł moralności. Religia uformowała nasze rozumienie tego, co dobre, a co złe. W związku z tym każda próba wyeliminowania religii z debaty, z aksjologii w państwie, byłaby de facto dążeniem do wyeliminowania rozróżnienia między dobrem a złem. To moje kluczowe przekonanie. Po drugie, religia nauczyła nas pytać o sens życia i śmierci. Religia nauczyła nas znajdować wartość w cierpieniu dla innych. Każda próba wyeliminowania religii jest próbą wyeliminowania pytania o sens cierpienia dla innych, poświęcania się dla innych. Religia nauczyła nas, co to jest miłosierdzie, pojednanie, sumienie z oczyszczeniem się... Czyli miłosierdzie. To piękna wykładnia znaczenia religii i jej roli dla społeczeństw. I co ty na to benek? Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Do benka 01.06.08, 10:10 I w tym sedno...-Niedawno towarzystwo rozpisywalo sie nad "dziedzictwem rewolucji kulturalnej zachodu lat 60- tych"..."precz z wojna,kosciolem,policja!-Flower/power,pieprzyc sie na maksa,palic na maksa,"skrobankowac" na luzie"...Fajny progam...- na jedno lato.-Co z tego pozostalo?-Jedni zrobili na tym niezla kase,inni stoczyli sie do rynsztoka,wyladowali u czubkow lub dostali dozywotke...Istotne jest,jednak,to,ze ow "spadek duchowy" zostal wykorzystany i usankcjonowany przez "system".Ktos zapomnial ,ze rola panstwa jest,m.in., regulacja zycia spolecznego bazujaca na przeslance moralnej "zlo - dobro".Panstwo stalo sie sklerotycznym aparatem przymusu i reglementacji,zasada "rodzina- baza spoleczenstwa" poszla w niepamiec... Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Zdrowe rodziny 02.06.08, 05:29 Myślę, że w Polsce jest jeszcze możliwość zatrzymania trendu rozpadu rodzin. Wokół siebie widzę dużo takich rodzin. Właściwie wystarczyłoby aby dominowała zwyczajna, pełna 4 osobowa rodzina. Sprawy materialne, mieszkaniowe, obciążenia kredytami, rosnące ciągle koszty utrzymania są jedną z ważniejszych przeszkód. Ale jest grubo ponad połowa młodych rodzin o dobrych warunkach mieszkaniowych, które jednak nie decydują się na drugie dziecko. Czy to się zmieni ? I co trzeba zrobić żeby się zmieniło? Ponieważ nasza sytuacja pod tym względem należy do najgorszych w skali świata sprawę postrzegam jako palącą. Przykro mi też, że występujący tu benek sprowadza temat do zwyczajnego rynsztoka! Negatywny wpływ takich osób na społeczne sprawy w Polsce jest znaczny! Przykre jest też to, że na ich wulgarne ataki, na ochydny język, na obrażanie uczuć religijnych nikt ani na tym forum ani poza nim nie reaguje! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Wydaje mi się drogi jsb44 02.06.08, 17:58 Wydaje mi się drogi jsb44 że na tym forum zrobiłeś już wszystko co można było.Musimy iść dalej z tą sprawą jak ze wszystkim a zapewne wszyscy własnymi drogami i szkoda ; ) Natomiast sprowadzenie tematu do zwyczajnego rynsztoka jest robotą celową i to właśnie dlatego żeby się na tym zatrzymać. Znasz to: "Pozwól eminencjo że ci zejdę z drogi - tak do gó wna przy drodze powiedziały nogi" Serdecznie Pozdrawiam Ciebie jsb44 ,Kohleta i wszystkich tu naszych zwolenników : ) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re:Wydaje mi się drogi jsb44 02.06.08, 21:57 Wybacz ale sprowadzanie do rynsztoka dyskusji jest dziełem obu stron. Zarówno twierdzenie że wszyscy księża katoliccy kradną jak i stwierdzenie, że ci co nie podzielają waszych poglądów na konieczność tworzenia państwowych mechanizmów "zwiększania dzietności" to mordercy Polaków są równie ohydne. Szkoda tylko że widzisz tylko jedną stronę medalu okazując ślepotę ideologiczną na drugą. Faktycznie w takich warunkach nie ma o czym dyskutować bo są tylko monologi obu stron lub wyzwiska i obrzucanie się błotem. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re:Wydaje mi się drogi jsb44 03.06.08, 14:30 Naród można zamordować upośledzając jego zdolność do naturalnej prokreacji - chyba to jest oczywiste stwierdzenie. Pokaż mi w działaniach Balcerowicza, Hausnera, Kwaśniewskiego troskę o materialną sytuację młodych rodzin. Teraz lub kiedykolwiek! Autorzy ponad 20 % bezrobocia teraz krzyczą - Polacy do roboty ! Obłuda i cynizm! Odpowiedz Link Zgłoś
jolka707 Konieczne są radykalne działania 03.06.08, 18:49 O rodzinie politycy mówią przed wyborami. Znam program "rodzina na swoim" i wiele innych. Ja nie należę do żadnej partii chociaż symapyzuję z PiSem. Tymczasem Polska zapada się, dzieci ubywa i nic nie wskazuje na poprawę. Mieszkania drożeją, pracodawcy w ponad połowie pozbywają się kobiet w ciąży a utrzymanie się z jednej pensji ojca jest mało prawdopodobne i ryzykowne. Mam już duże dzieci, ale moje dzieci też mają tylko po jednym !!! Nie ma rozmowy z nimi. Wiesz, nie uwiążę się, chcemy wyjażdżać itp. A może otwarte wsparcie i promowanie połączenia rodzenia i studiowania !! W środowisku młodzieżowym z pomocą uczelni / akademiki dla małżeństw /. W życie zawodowe z dziećmi .... Powrót do natury młode matki, młodzi tatusiowie, nie wygórowany standard uchodzący dla studentów. Jeden rok dziekańskiego jest do udźwignięcia przez stosunkowo młodych rodziców! Co o tym myślicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Konieczne są radykalne działania 03.06.08, 20:34 Oczywiście Jolu. Należy podjąć radykalne działania - ja dalej czekam na twoją reakcje. Może wreszcie zbawianie świata zaczniesz od swojej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re:Wydaje mi się drogi jsb44 03.06.08, 20:32 Dziękuje, rozumiem że nic nie zrozumiałeś. Jak byłeś zacietrzewionym chamem tak nim pozostałeś - nawet w patriotycznych szatkach. Co oczywiście ani o jotę nie zmniejsza chamstwa benka. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re:Wydaje mi się drogi jsb44 03.06.08, 21:17 Brak argumentów pokrywasz prymitywnym chamstwem i tak "dyskutujesz" od samego początku. Dziecko by odkryło, że wpisy "benka" to też twoja goebellsowska robota! Nie wysilaj się i nie trudź. Nie kupię żadnej twojej sztuczki. Twoje wpisy potwierdzają tylko, że depopulacja Polski jest częścią polityki grupy z którą się utożsamiasz. Nie przybieraj togi arbitra bo nic cię do tego nie upoważnia! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re:Wydaje mi się drogi jsb44 04.06.08, 06:52 jsb44 - nie jestem arbitrem, ja się tylko nie utożsamiam ze sposobem pisania benka i z twoim sposobem. Mam swój punkt widzenia, który jest bliższy benkowemu ale punkt widzenia, a nie sposób go prezentowania i radykalizm sądów. Co do twierdzenia że "benek" to też ja to miło było byś dostarczył choć najmniejsze dowody na to. Inaczej radziłbym leczenie. Brak argumentów to raczej twoja immanentna cecha - zawsze staram się poprzeć to co piszę argumentami. Ty jak widać na powyższym poście wręcz przeciwnie. Rzuciłeś oskarżenie w stylu "dziecko by odkryło" ale choćby najmniejszych przesłanek ku takiemu wnioskowi brak. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re:Wydaje mi się drogi jsb44 05.06.08, 07:47 Nie komentujesz podanych tutaj danych statystycznych, poglądów i artykułów prasowych. Wszystkiemu zaprzeczasz i odwracasz "kota ogonem". Pozwól więc, że zmienię metodę i poproszę ciebie o wykazanie, że: - wskaźnik dzietności 1,27 w Polsce jest wystarczający i bardzo dobry, - Polsce n i e grozi katastrofa demograficzna, - ONZ, Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita, Kościół Katolicki, instytuty demograficzne nie mają racji. Ja swoje już powiedziałem - teraz ty przeprowadź swój dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re:Wydaje mi się drogi jsb44 05.06.08, 11:21 > - wskaźnik dzietności 1,27 w Polsce jest wystarczający i bardzo > dobry, Ok w porządku. Jeśli chcesz to najpierw określ mi kryterium "wystarczalności" i "dobroci". Wystarczający do czego? Dobry dla czego? > - Polsce n i e grozi katastrofa demograficzna, Co rozumiesz przez "katastrofę demograficzną". Jak ona się objawia. > - ONZ, Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita, Kościół Katolicki, > instytuty demograficzne nie mają racji. Kto to jest ONZ, Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita czy Kościół Katolicki, albo "instytuty demograficzne"? Bo to bynajmniej nie pojedyńczy ludzie ale zbiorowości które wygłaszaja różne opinie. Jeszcze z Kościołem Katolickim sprawa jest prosta - Papież wypowiada się w imieniu całego Kościoła, ale reszta? Jeden dziennikarz w Rzepie napisze tak drugi inaczej, tak samo w GW - prezentuja całe spektrum poglądów. Następna sprawa - co to znaczy "mają racje"? W jakiej kwestii - podaj konkretna opinię konkretnej osoby z odnośnikiem do tekstu gdzie ta osoba wyraża swoją opinię to się do niej odniosę. Co do ogólnego stwierdzenia "mają racje" to niestety ponieważ nie mam boskich przymiotów nie potrafię się ustosunkowac. > Ja swoje już powiedziałem - teraz ty przeprowadź swój > dowód. Niczego nie powiedziałeś tylko rzuciłeś ogólne hasła. Proszę o doprecyzowanie ich. > Nie komentujesz podanych tutaj danych statystycznych, poglądów i > artykułów prasowych. Wszystkiemu zaprzeczasz i odwracasz "kota > ogonem". Wybacz ale napisałeś logiczną bzdure - jak czemuś zaprzeczam to znaczy, że to komentuję. Komentarz może być też zaprzeczenie tezy postawionej w jakimś artykule. A "odwracanie kota ogonem" to według mnie nazywasz wszystkie moje komentarze, z którymi nie potrafisz sobie poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re: Wydaje mi się drogi jsb44 05.06.08, 17:04 Maaacu skompromitowałeś się w całej rozciągłości! Przypominasz dwu letnie dziecko pytające bez przerwy " A cio to ?" Polecam ci dopracowanie podstawówki, otworzenie encyklopedii "wikipedia" lub każdej innej. Nie wiesz biedaku co to jest "Wyborcza"? Czy tylko głupa rżniesz? Nie będę więcej tracił cennego mojego czasu na idiotyczne dysputy z człowiekiem, który nic nie słyszał o Gazecie Wyborczej ! Żegnaj! Nie licz na moją odpowiedź! Moje kondolencje dla ciebie! Gdybyn wiedział od początku jakim jesteś monotonnym prostakiem to kilka godzin mógłbym spędzić bardziej pożytecznie! Innym forumowiczom oczywiście odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wydaje mi się drogi jsb44 17.06.08, 06:41 Oczywiście, że nie liczyłem na merytoryczną odpowiedź. Jak do tej pory tak się nie wypowiadałeś to nagle skąd miałeś zrozumieć o co się pytam. Twoja wypowiedź sugerowała jakby: ONZ, Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita, Kościół Katolicki, instytuty demograficzne - to były pojedyncze osoby wyrażające pojedyncze poglądy na określone tematy. Każdy średnio inteligentny człowiek nie opanowany manią spiskowej teorii dziejów widzi że w każdej gazecie znajduje się dużo różnych opinii różnych ludzi - czasami ze sobą sprzecznych, ponieważ ideą prasy jest przedstawianie poglądów ludzi a nie bycie jakimś "organem prasowym". Tak samo takie instytucje jak ONZ, instytuty demograficzne (??!!), czy Kościół Katolicki składają się z różnych ludzi wypowiadających różne opinie. Jeżeli chcesz bym się do czegoś ustosunkowywał potrzebna mi konkretna wypowiedź/publikacja konkretnej osoby/zespołu. Pisząc czy gazeta X czy instytucja Y "ma rację" wykazujesz kompletną nieznajomość charakteru zarówno prasy jak i działalność tych instytucji. Obawiam się że ty "głupa nie rżniesz" - po prostu nie ten poziom by rozumieć tak proste sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Do benka 02.06.08, 09:10 "Ktos zapomnial ,ze rola panstwa jest,m.in., regulacja zycia spolecznego bazujaca na przeslance moralnej "zlo - dobro".Panstwo stalo sie sklerotycznym aparatem przymusu i reglementacji,zasada "rodzina- baza spoleczenstwa" poszla w niepamiec..." Uważasz że urzędnicy państwowi - bo to w rzeczywistości oznacza "państwo" mają prawo dyktować mi co jest moralne, a co nie? Marzy ci się powrót socjalizmu w wersji kościelnej? Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 A ty nadal nie kopulujesz w lozku lecz tu... :( 01.06.08, 19:14 Czytam twoje i mojego przyjaciela koheleta wypowiedzi i mam do ciebie pytanie: Czy wiesz co na temat religii powiedział Adam Michnik ? No i co powidzial Kohelet - bo ja Michnika szanuje....(?) == Oto jego wypowiedź: (...) I co ty na to benek? = A ja na to, ze moje imie nalezy pisac z duzej litery. :) ====== Naszym tematem, jest "demograficzna katastrofa" czyli jak zapedzic kobiety do permanentnego rodzenia, a wiec wyparcie ich z rynku pracy do pieluch, garow i pana meza - bo, przy okazji, takie jest ich powolanie. Wczesniej przytoczyles rzeczowa wypowiedz z gazety "Polska" ktora podparla sie nawet Instytutem Adama Smitha, ktorego research dot. podatkow w poszczegolnych panstwach Unii zinterpretowala w swietle wlasnych prawicowych potrzeb. W publikacji Instytutu chodzilo jednak wylacznie o podatki (takze na artykuly dla niemowlat), jako ze Instytut zajmuje sie propagowaniem liberalnej ekonomii i z gruntu przeciwny jest! podatkom. Dlatego, z glupia frant, spytalem o wiarygodnosc owej "Polski", no ale teraz juz wiadomo, ze jest ona kiepska, raczej. Powracajac do Michnika zapytalbym go teraz o podanie religii negatywow. I jestem przekonany, ze rownie gladko wyrecytowalby ich dosc dluga liste. Mnie nie chdzi o twoje duchowe - na drodze do zycia wiecznego w Raju - onanizowanie sie z uzyciem religii, bo kazdy ma prawo do wlasnych Krasnoludkow. W kregu mych zainteresowan, natomiast, znajduje sie zrodlo srodkow finansujacych twoj blogostan. A ze ja sam finansuje swoje Krasnoludki wiec tego samego oczekuje od ciebie. Chodzi o to bym, via budzet, nie byl dojony przez ciebie oraz twoich katabasow na utrzymywanie ich oraz twoich fanaberii. Lozcie na swe prznenajswietsze panienki i podobne kretynizmy z wlasnej kieszeni, a pewnie nie uslyszycie zlego slowa ode mnie. Nie wymagajcie jednak bym tolerowal zlodziejstwo i rabunek w bialy dzien tylko dlatego, ze, waszym zdaniem, odbywaja sie one dla celow wznioslych, albowiem ja pluje na swietosci animowane skutkiem okradania mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk_0 Moja ocena benka 02.06.08, 19:12 Z zawodu jestem handlowcem - stąd mój nick. Przeczytałem zaległe posty a w szczególności wypowiedzi benka i jestem nimi wstrząśnięty. Spróbuję je w kilku zdaniach streścić: a/ Każdy Polak - katolik jest złodziejem. Złodziejem jest Glemp i każdy biskup określany przez benka mianem "katabasa". Złodziejem był Jan Paweł II i jest nim teraz Benedykt XVI. Nachapali się miliardów dolarów w tym głównie ze środków benka. Nie istnieje konkordat, nie ma polskiego prawa ani unijnego. Nie ma też ONZ i ich zasad / karta człowieka czy karta praw podstawowych/. Są tylko prawa benka !!! b/ Benek ma w dupie polski naród! Niewiarygodne ale tak napisał! To tałatajstwo nie powinno się rodzić "jak króliki" , bo benek i inni nie będą dopłacać do tego aby rodzili się kolejni złodzieje! c/ Szydzi też z religii katolickiej nie gorzej od Salmana Rużdi autora "Szatańskich wersetów". Ty jsb44 jesteś religijnym "świrem" a nawet wprost wariatem! Jeżeli podajesz prawdziwe dane, zaczerpnięte ze światowych źródeł to tym gorzej dla tych danych i źródeł!! Wszystkie prawdy na świecie są niczym wobec poglądów benka! A wiesz co to znaczy w sensie handlowym ? Oni w ten sposób dają sobie prawo do każdego oszustwa, do każdego przekrętu na szkodę Polaków - złodziei. Na tę okoliczność i takie wypowiedzi musimy być uodpornieni jak na wirusa HIV, bo inaczej przestaniemy żyć a o to chodzi benkowi! Ja bym to zakończył tak : dziękuję ci benek za dostarczenie antyszczepionki przeciwko komórkom HIV = benkom, jaką niewątpliwie jesteś! To laboratorium twojego działania wymaga upowszechnienia wśród Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Demagogiczny belkot uprawiasz, zaplakana bido :) 03.06.08, 02:27 Fakt postrzegania was jako zlodziei dosc dobrze uzasadnilem. Okradacie mnie na utrzymanie wlasnych fanaberii. Okradacie z uzyciem panstwa oraz konkordatu, oczywiscie. Tyle, ze konkordat ow, oraz Konstytucja nakazujaca! zawieranie konkordatow zostaly wymuszone na ustawionych w kacie i zastraszonych komuchach, a spoleczenstwo o zdanie nie blo pytane. Wasze prawo to prawo kaduka, w oparciu o ktore grabicie wszystkich obywateli na urzymanie waszych katabasow oraz waszych Krasnoludkow. Hitlerowcy takze ustanowili w Polsce prawa, a pozniej sowieci ustanowili swoje. Nie zmienia to faktu, ze prawa byly to bandyckie - po bandycku narzucone. Acha, w tym watku chyba nie nazwalem Wojtyly zlodziejem - bylaby to obraza dla zlodziei. Wojtyla to ober-zlodziej. To glownie dzieki jego zabiegom, oraz poprzez nikczemne wykorzystanie ogromnego autorytetu tego arcy-klamcy i obludnika wsrod latwowiernych Polakow, mozliwe bylo narzucenie im panstwa wyznaniowego, oraz lupienie ich na skale o jakiej komunie do spolki z hitlerowcami nie przysniloby sie chyba. Kazdy katolik natomiast - czy mu sie to podoba czy nie - rzeczywiscie jest zlodziejem z powodu wspoludzialu (swiadomego lub nie) w okradaniu obywateli niezbyt zainteresowanych lozeniem na kk w drodze przymusowego opodatkowania. Na ocenianie ciebie nie bede sie wysilal... bo i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk_0 Szczekaj psino szczekaj .... 03.06.08, 06:47 Siedzisz za oceanem, kompletnie osamotniony bo dla Polaków - katolików nie jesteś partnerem jako ateista a dla Żydów też jesteś tam nikim bo chyba też nie jesteś jednym z nich. Leniwie nie potrafisz włączyć polskich czcionek w kompie bo to jest poza twoimi intelektualnymi możliwościami. Zapluwasz się i dusisz nienawiścią do wszystkiego co polskie i katolickie w szczególności. Wg CIA w Polsce jest 90% katolików a 75% z nich praktykuje. Państwo zamieszkiwane jest więc, czy ci się to podoba czy nie, przez katolików i ta większość ma demokratyczne umocowanie do stanowienia swoich praw. Plujesz na największego w dziejach Polski Polaka - twoja sprawa. Masz charakter Dzierżyńskiego - niewątpliwie najkrwawszego z Polaków. Twoje analogie z prawami Hitlera czy Stalina potwierdzają tylko, że w twojej główce siedzi Dzierżyński. Nie jesteś pierwszą osobą, która wyzywa Polaków od złodziei. Wcześniej zrobił to Żyd Fagan przysłany do Polski przez Singera po 100 mld $, potem sam złodziej Singer osobiście w Warszawie, potem Erika Steinbach. Szczekaj psino, szczekaj - może ulży to twej amerykańskiej samotności i wynarodowieniu! Wątek n i e dotyczy Kościoła Katolickiego tylko sytuacji demograficznej w Polsce oraz konieczności zapobieżenia kryzysowi w tej dziedzinie. Twoja nienawiść do Kościoła zaślepia cię i odbiera zdolność rozumowania! Twoje Stany mają sytuację całkiem dobrą. Wskaźnik 2,1 oraz mądra polityka imigracyjna powodują, że ten kraj ma zdrowe perspektywy na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 No i nie wykazales bym byl w bledzie 04.06.08, 01:44 bym bezpodstawnie nazywal wa zlodziejami, bym oszkalowal Wojtyle, nazywajac go ober-zlodziejem oraz arcy-klamca. Na twoje nieszczecie za chudy w uszach jestes oraz w glowce takze. Wiedzy masz zbyt malo by ze mna w szranki stawac, a ze usilujesz to swiadczy takze kiepsko o twojej inteligencji. Pozostaly ci tylko epitety wiec po nie nieudolnie siegasz - w tym takze jestem lepszy, gdy zechce. Ogolnie jestes kiepski. No ale czy lepszy byc moze wychownek zlodziei-pedofilow w sutannach(?) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: benek231 04.06.08, 02:17 Slepa nienawisc poprzestawiala ci doszczetnie wszystko pod deklem. Ty pewnie w ogole nie zdajesz sobie sprawy z tego jakiego balona z siebie robisz. Jestes bardzo ciezko chory! Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Pod dziesiatym nickiem kopulujesz na tym forum, za 04.06.08, 04:09 zamiat w lozku i ciagle nadziwic sie niemozesz, ze wskaznik dzietnosci nie idzie w gore. W lozku nalezy pieprzyc, w lozku, drogi Jsb44. W miedzyczasie, przyznam, wzialem pod rozwage taka oto mozliwosc, ze wy, tzn. Moherstwo na nic innego pozwolic sobie nie mozecie z powodu seksualnej niewydolnosci. W konsekwencji, niejako, zmuszeni jestescie do przekonywania innych, by wzieli sie za ratowanie Narodu. No coz, moge jedynie wspolczuc, z powodu piasek tu czy tam. Tu przyznam wszakze, iz to jednak ladnie z waszej stony, ze tak sie Narodu bytem przejmujecie, i choc innych chcecie wrabiac, wobec wlasnej niemocy. Mam dobra wiadomosc. Otoz juz niedlugo bedzie mozna plantowac nienarodzone zygoty takze mezczyznom. Oznacza to, ze w przypadku zidentyfikowania mezczyzny wsrod kleru, zaistnieje szansa na przekonanie takiego Nieroba do donoszenia ciazy pochodzacej z wyskrobku, badz prosto z podpaski. Ide o zaklad, ze wasi poczciwi duszpasterze wprost szturmowac beda kliniki umozliwiajace wykazanie sie poswieceniem zarowno dla tzw. nienarodzonych, jak i troska o Narod. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Benek nie może bez nas 04.06.08, 06:23 Odnoszę wrażenie, że mimo swej r a s o w e j wyższości nad moherami, mimo że oni obrażają cię tutaj na potęgę i zniechęcają to ty bez nich żyć nie możesz! Bez tego kojącego poczucia wyższości i racji. Twój wpis: "drogi Jsb44. > W miedzyczasie, przyznam, wzialem pod rozwage taka oto mozliwosc, ze wy, tzn. > M o h e r st w o na nic innego pozwolic sobie nie mozecie z powodu seksualnej > niewydolnosci. W konsekwencji, niejako, zmuszeni jestescie do przekonywania > innych, by wzieli sie za ratowanie Narodu. No coz, moge jedynie wspolczuc, z > powodu piasek tu czy tam. Tu przyznam wszakze, iz to jednak ladnie z waszej > stony, ze tak sie Narodu bytem przejmujecie, i choc innych chcecie wrabiac, > wobec wlasnej niemocy". Poprawa jest. Zostałem drogim ci dyskutantem a to już jest cud sam w sobie. Poprawiasz styl. Piszesz teraz językiem uroczystym. "My nie wrogi lecz przeciwne na swych słońcach bogi" pisał Słowacki szczerze nienawidzący Mickiewicza. Jeszcze ta klawiatura. Po prawej stronie, na belce stanu masz taką małą klawiaturkę. Trzeba zrobić "klik" i wybrać "Polski programisty" i już masz i "ę" i "ą". Nasza moherska kultura zna pojęcie "syna marnotrawnego" więc zawsze możesz liczyć na powrót i dobre przez nas przyjęcie. W dziele stworzenia i zbawienia Judasze, zdrajcy, prowokatorzy a nawet głupcy mają ważną rolę do odegrania! Co więcej sam Pan powiedział, że większa jest radość z jednego powracającego niż ze stu sprawiedliwych! Więc drogi Benku nie trać nadzieji. Mój znajomy ksiądz, śp. Tischner mawiał, że grzechy proboszcza sieją więcej spustoszenia niż wszystkie dzieła Marksa! Może jak byłeś ministrantem molestował cię katecheta i stąd masz taką obsesję? Na ciążę pozamaciczną już się nie piszę bo i nie te lata i piersi jeszcze mi nie urosły. Wygląda na to, że wreszcie kobiety dopną swego i zmuszą mężczyzn do rodzenia ale i tak "bóle miesięczne" będą ich udziałem. Nie wyjaśniłeś tylko skąd na podpasce weźmie się ta zapłodniona komórka - zygota? Od jakiegoś pieska czy jednak od mężczyzny? Twoje koncepcje Benek są godne samego Leonarda da Vinci - chociaż on niestety był też moherem! Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Jest okazja żeby podnieść ten wątek 17.06.08, 03:06 W końcu temat długo jeszcze będzie aktualny Wyższy podatek karą za dzieci: www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080617&id=my11.txt Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Wstrząsające dane 17.06.08, 07:31 Drogi Tychiku! Dziękuję ci za pamięć o tym wątku. Ja przestałem pisać kiedy jedynym rozmówcą stał się dziecinnie przekorny ale wulgarnie agresywny maaac! Artykuł jest bardzo dobry. Prawda jest nawet gorsza niż w nim opisana. Unia oceniła, że mamy 26% dzieci nie dożywionych czyli jesteśny na ostatnim miejscu. Nasi reformatorzy pookrągłostołowi wywalczyli ostatnie miejsce i będą go bronić jak Jaruzelski bronił rosyjskiej niewoli! No cóż to przecież ci sami ludzie! Oby ruch J.R. Nowaka odmienił tę sytuację! Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wstrząsające dane 17.06.08, 08:40 Drogi jsb44 > Dziękuję ci za pamięć o tym wątku. Ja przestałem pisać kiedy > jedynym rozmówcą stał się dziecinnie przekorny ale wulgarnie > agresywny maaac! Podziwam twoja wyjatkową kulturę osobistą i umiejętność dyskusji. Naprawde jestem pod wrażeniem. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Wstrząsające dane 18.06.08, 06:31 Zawsze można tu do tej sprawy wracać,choćby właśnie dlatego żeby prezentować różne artykuły czy poglądy. Temat jest naprawdę ważny i na czasie,więc należy drążyć : ) No a co do nowej partii to już sam nie wiem co myśleć ? Najlepiej by mi odpowiadało żeby się dogadali jednak z PiSem a ten z nimi i może po tej Irlandi to się wreszcie uda ! Ale to nie na temat więc wszystkiego dobrego . Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Polska katastrofa demograficzna 17.06.08, 12:06 jsb44 napisał: > W GW pojawił się tekst na temat demograficznego zagrożenia > Rosji, która posiada wskaźnik dzietności kobiet 1,4. > Tymczasem Polska posiada aktualnie ten sam wskaźnik na > poziomie 1,27 a więc znacznie mniejszy niż Rosja. > Wspaniałe, katolickie, bogobojne, abstynencie, pracowite > znacznie gorsze od rosyjskiego ? > Jak do tego wskażnika dodać masową emigrację > zarobkową, klęskę mieszkaniową, fatalne warunki ekonomiczne > Gdzie jest duch, ktory miał nas ożywiać? Gdzie jest nasz > Kościół, który "przez tak liczne wieki" bronił nas przed > zagładą? > Gdzie podziały się dumne, mądre i patriotyczne matki Polki ? > Przywróćmy godność rodzinie i rodzicielstwu! Otoczmy matki > opieką i miłością. > Pomagajmy materialnie i emocjonalnie matkom, pomagajmy > młodocianym i młodym matkom, matkom w akademikach i wszędzie. > Jeżeli na to się nie zdobędziemy to pozostanie po nas > jedynie drobne wspomnienie w Anglii, Irlandii w Chicago i > Kazachstanie!!!! Nie ma co zwalać winy na homoseksualizm czy aborję która za "komuny" była częsta a jednak Naród się rozmnażał. Masz rację,Predewszystkim winnajest bieda na którą została skazana większość społeczeństwa przez nowobogackich złodziei mających teraz decydujący wpływ na sposób rządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Polska katastrofa demograficzna 17.06.08, 12:12 jsb44 napisał: > W GW pojawił się tekst na temat demograficznego zagrożenia > Rosji, która posiada wskaźnik dzietności kobiet 1,4. > Tymczasem Polska posiada aktualnie ten sam wskaźnik na > poziomie 1,27 a więc znacznie mniejszy niż Rosja. > Wspaniałe, katolickie, bogobojne, abstynencie, pracowite > znacznie gorsze od rosyjskiego ? > Jak do tego wskażnika dodać masową emigrację > zarobkową, klęskę mieszkaniową, fatalne warunki ekonomiczne > Przywróćmy godność rodzinie i rodzicielstwu! Otoczmy matki > opieką i miłością. > Pomagajmy materialnie i emocjonalnie matkom, pomagajmy > młodocianym i młodym matkom, matkom w akademikach i wszędzie. Nie ma co zwalać winy na homoseksualizm czy aborję która za "komuny" była częsta a jednak Naród się rozmnażał. Masz rację,Predewszystkim winnajest bieda na którą została skazana większość społeczeństwa przez nowobogackich złodziei mających teraz decydujący wpływ na sposób rządzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Polska katastrofa demograficzna 17.06.08, 13:59 > Predewszystkim winnajest bieda na którą została skazana > większość społeczeństwa przez nowobogackich złodziei mających > teraz decydujący wpływ na sposób rządzenia... Jeżeli definiuje się biedę tak jak tychik1: "Posiadanie samochodu,komputera,telewizora,telefonu, mieszkania ,edukacji,czy nawet schludnego ubierania się (a nie w łachy)i inne,wcale NIE! świadczy już dzisiaj o bogactwie.To jest przecież to minimum(jak żywność),ta podstawa do normalnego funkcjonowania czlowieka." To gwarantuję Ci że bieda w Polsce będzie zawsze. Tyle, że przedwczoraj bieda oznaczała brak jedzenia, wczoraj brak własnego dachu nad głową, dziś biedny człowiek ma prawo do komputera, samochodu, internetu, a czuje się biedny bo samochód nie nówka, telewizor nie plazma, koputer nie wyśrubowany laptop. Jutro pewnie polscy "biedacy" będą płakać, że ich samoloty za małe, jacht nie ma klimatyzacji, a willa ma tylko 400m2. Oczywiście że w Polsce dalej są naprawde biedni ludzie - tyle że strefa biedy znacznie ograniczyła się w stosunku do tego co było za komuny kiedy tak naprawdę wszyscy żyliśmy na poziomie nędzarzy z Zachodu. Nawet partyjne kacyki luksusem życia dochodzili ledwo do tego co miała tam klasa średnia. Opowieści o tym "jacy to dziś jesteśmy biedni" głównie wynikają z tego że ambicje wzrosły znacznie bardziej niż nasza majętność jako całego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Polska bida . 18.06.08, 06:52 Mac: Jeżeli definiuje się biedę tak jak tychik1:...... T: Ja wcale nie definiowałem biedy a talko to minimum ,oraz co NIE jest jeszcze bogactwem. Nie powiesz mi dzisiaj że dziecku wystarczy pełna miska,kąt i kufajka na zime,bez przykładowo dostępu do internetu. Taki dzieci dalej pozostają biedne,mają ograniczony dostęp do wiedzy i nie mogą się normalnie rozwijać! Podobnie jak trudno dzisiaj cokolwiek zdziałać bez komórki ,czy nawet powinno być stać rodzine na utrzymanie samochodu .I to wcale nie w celach luksusu ,a przykładowo dojazdu do pracy czy właśnie dowozu dziecka do szkoły. Co chcesz nam wmówić że dzisiaj rower to normalka , a przekazywanie informacji odbywa się na zasdzie głuchego telefonu albo plotek? To nie że nam rozpustnie w miare jedzenia apetyt rośnie to czasy się zmieniły,tak że ku woli sprawiedliwości biedę jak i wiele innych pojęć trzeba definiować na nowo ! Nie zaniżaj nam poprzeczki a zwłaszcza w dzisiejsyej dobie,bo za chwile powiecie że kawałek ochłapu na obiad jest już szczytem osiągnięć. No a to że w Polsce(i poza) są dzieci głodujące ,to już nie jest bieda a nędza i ubustwo,oraz kompromitacja nasych czasów i to w samym środku Europy. Solidarność na pewno takiej Polski nie chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Polska bida . 18.06.08, 10:49 Tychik1 - wolałbym by każdy w Polsce był jak najbogatszy. Tyle że nie chcę by podawać procent ubóstwa w Polsce według współczesnych kryteriów o znacznie podniesionej poprzeczce w porównaniu do procentu ubóstwa "za komuny". To zupełnie inne ubóstwa i wielu dzisiejszych "biedaków" było by bogaczami w tamtych czasach. Jako społeczeństwo jednak przez te x lat od 89 roku znacznie wzbogaciliśmy. I to wszyscy, a nie tylko ci z listy 100 Wprost. Jest obecnie w Polsce pewna sfera ludzi ubogich nawet zgodnie z starymi kryteriami, nie tylko takich którzy byli by ubodzy w komunie ze względu na swoje usposobienie/charakter (alkoholicy, margines społeczny itp), ale takich, którzy nie potrafili się przystosować do zmiany warunków gospodarczych. Faktycznie wobec tych ludzi powinniśmy czuć wstyd, że zostali oni jakby "oszukani" przemianami. To, że Solidarność "nie chciała" takiej Polski to nieprawda. Chciała - winą Solidarności jest to że nie potrafiła takim ludziom pomóc - przystosować ich do "takiej" Polski. Zresztą ta wina rozlewa się szerzej bo np. ze strony KRK (ze statystki wynika że ok 90% tych ludzi jest jego wiernymi) też brak jakiejś globalnej akcji "wprowadzania" tych ludzi do obecnych czasów. (Tak żeby nie było, że się czepiam - nie tylko KRK ale i inne związki wyznaniowe, organizacje, partie, stowarzyszenia, sekty itp - prawie nic nie robią) Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Polska bida . 19.06.08, 06:45 A co tam za komuny było,wyklepany samemu trabant i to miało być bogactwo ?Jakiś badylarz albo inny prywaciaż jak wybudowal sobie dom, szklarnie albo dwie(jak w piosence:) to już było wielkie halo ! W zasadzie jest trudno tamten okres przyrównywać do dzisiejszego. Był ogromny brak mieszkań,a dzisiaj są tylko że drogie .Większość ludzi raz w miesiącu jeździła na wczasy pracownicze,dzieci na kolonie ,obozy,lub conajmniej półkolonie.Dzisiaj to jedngo stać na zagraniczne,inny może tydzień w Zakopcu lub na plaży,a cała masa nie rusza się z blokowisk.Państwo zapewniało też darmową nauke , leczenie i po mimo kłopow z żywnością to głodny raczej mało kto chodził. Pisze o tym bo ludzie mieli wtedy jakby mniejszy ból glowy o przysyłość,(zmartwienie było o mieszkanie,może samochód i ciuchy, (przy odrobinie zaradności i to do przeskoczenia ),a to powodowało że łatwiej się im było zdecydować na dzieci. "Obawa przed przyszłością"-na to właśnie chce zwrócić uwage na tym wątku.Dzisiaj życie wydaje się mniej stabilne,pełne obaw,zagadek i nepewności a to też jakiś tam kolejny powód żeby dzieci nie mieć. Nie chwale komuny oczywiście,doskonale pamiętam że telefon to miał tylko dzielnicowy i lokalny sekretarz.Jak poprosiłam żeby zadzwonił po pogotowie dla Ojca,to po pianemu odparł że może tylko na komende. Rower był popsuty więc biegłem i jak wpadłem to mnie udzielili pomocy.Na rynku była też jedna budka telefoniczna,z ktorej to potem na złość dzwoniliśmy na te komende z pytaniem czy to cegielnia bo gliną śmierdzi : )W końcu nas złapali i Tata zapłacił 3000 zł kolegium co w latach 60tych było dużo -bogacz :) Warto przypominać bo dla młodych to już dzisiaj z innej planety. No i nie zawsze da się ten okres przyrównywać do dzisiejszego , a już napewno nie w tym temacie.Tata zawsze mówił że jedynym kapitalistą to było państwo,a reszcie co spadło i jak sam potrafił.Było to wszystko dość specyficzne i jakieś jedyne w swoim rodzaju : ) Oczywiście bogactwo lub nie powinno się dzisiaj też(przedewszystkim) przeliczać dochodem narodowym ,na głowe itp,a nie przyrównywaniem do tamtych lat. No a co do przystosowań do nowych czasów,to ci co te pieriestrojke robili mogli o tym myśleć.W parze z przemianami powinny być już wtedy stworzone warunki do rozwoju gospodarczego(bo o to przedewszystkim chodzi),a doprowadzono do zamrożenia i popkrycia Polski lodem ; )Przekwalifikować i przyuczyć ludzi zawsze można,tylko żeby było do czego : ) Natomiast co do alkoholizmu to jest to choroba,i tu trzeba ogromnej pracy wszystkich(też mediów) żeby zmenić mentalność ludzi przykładowo na uprawianie sportu. Do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Czy w Polsce nie ma biedy ? 19.06.08, 20:55 Ja te sprawy postrzegam na dzisiaj w porównaniu do innych krajów podobnie jak my kiedyś komunistycznych. Jak to wygląda dzisiaj. Dopiero Komisja Europejska musiała podać dane o niedożywionych dzieciach! U nas codziennie robi się sondaże na temat kto kocha Tuska. Mokt nie wpadł na pomysł aby zlecić badanie jak odżywiane są dzieci. Mamy ostatnie miejsce z 27 krajów! Jaki to wstyd w rolniczym kraju jakim jest Polska. 60 % ludności nie ma żadnych oszczeności a wię szkoda im marzyć o mieszkaniu. Rekprd Europy posiadamy też w ubóstwie rodzin wielodzietnych! 10 mln osób mieszka w przeludnionych mieszkaniach. Bywa, że na 1 osobę przypada w nich mniej niż 3 m2 / norma dla więźnia to 3 m2 właśnie. Gdyby nie szmateksy to 30 % ludzi chodziło by w łachmanach ! Za ten stan rzeczy odpowiadają ci, którzy bezmyślnie i fatalnie sterowali prywatyzacją. Dlaczego nie sprzedawano PGR ów rolnikom? Dlaczego bezmyślnie je doprowadzono do ruiny i rozkradziono ? Dlaczego zniszczono rzemiosło? spółdzielnie? Dlaczego zniszcono całe gałęzie rolnictwa i przemysłu ? Bezgraniczny dureń i prowokator maaac mówi, że to wina kościoła. Trzeba być opętanym żeby takie bzdury opowiadać! Osobiście i na własne uszy słyszałem drwiny prof. Hausnera z bezrobocia wtedy kiedy wynosiło ono ponad 20 %. Ten "uczony" twierdził, że dotyczy ono pijaczków a większość bezrobotnych pracuje na czarno jak prostytutki np. Szczyt cynizmu. Być może 1 na tysiąc to prostytutki, być może 1 na 20 bezrobotnych to alkoholik. Ale nie widzieć tragedii 3 milionów ludzi, którym upadły zakłady to po prostu zbrodnia!!! W Starachowicach pracę utraciło ponad 30 000 mechaników, tokarzy, monterów z przemysłu samochodowego i zbrojeniowego. I taki palant będzie za to winił proboszcza a nie Balcerowicza! Wracając do sytuacji rodzin. Najprostsze rachunki i znajomość realiów wskazują, że zdecydowana ich większość nie stać na mieszkanie, bo nie msją one zdolności kredytowej. Jeżeli pracują we dwójkę to z biedą utrzymają jedno dziecko. Dlatego nie decydują się na drugie. Pozdrawiam Cię jak zawsze. A swoją drogą to rządziły nami i rządzą cyniczne menele i kapusie. Módlmy się o otrzeźwienie Polaków. Przypominają oni najczęściej stado baranów prowadzone ku przepaści. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czy w Polsce nie ma biedy ? 20.06.08, 06:17 No tychik już zrozumiał - do Ciebie to jeszcze nie dotarło. Oczywiście że bieda jest. Tyle że różnie z tą biedą. Jest jedna bieda która w porównaniu do tego co było za komuny jest już bogactwem i jest taka bieda co i w tamtych czasach człowiekowi serce ściskała. Pomyśl - myśmy wtedy WSZYSCY żyli jak nędzarze (tychik to ładnie opisał). Teraz żyją tak tylko niektórzy i ty to nazywasz upadkiem? Winisz za to naszych polityków? Co do "niszczenia" przemysłu, rzemiosła, PGRów. Nikt ich specjalnie nie "niszczył" - same padły w kontakcie z prawdziwą gospodarką z zachodu. Przecież to TY sam nie chciałeś kupować polskich czarno- białych telewizorów, nie chciałeś kupwać polskich samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Czy w Polsce nie ma biedy ? 21.06.08, 00:07 W Polsce mamy jednoznacznie do czynienia z biedą,a to ma właśnie że negatywny wpływ na dzietność! Nie zatuszujesz tego faktu mac i to nawet gdybyś wezwał na pomoc epokę kamienia łupanego : )Natomiast bardzo łatwo jest tą tezę udowodnić jak tu wyżej jsb44 . Uderza na pewno ignorancja rządzących oraz można powiedzieć świadome działanie na szkode narodu i Polski.To wszystko było i jest okraszane właśnie że taką propagandą wyciąganą praktycznie na zasadzie hokus-pokus z kapelusza. A co do likwidacji miejsc pracy to nawet w oazach kapitalizmu istniało pojęcie takie jak ochrona własnego rynky,a w Polsce tego nie było. Wpadłem na chwile przed wajazdem w góry na trzy dni,więc rozwiniemy to w Ponedziałek. A teraz serdecznie pozdrawiam i polecam nawet krótki odpoczynek : ) Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 Holendrzy stali się mniejszością we własnym kraju 17.06.08, 12:17 ...co to za naród, co to za państwo, u nas też tak może być, jak Polacy będą słuchać Łunii (jak kiedyś ZSRR). Muszą słuchać bo Łunia jeszcze wyrzuci ich z Łunii, Irlandii już grożą i chcą ich ukarać za pokaz prawdziwej demokracji (przecież prawdziwa demokracja jest zarezerwowana tylko dla wysokich łurzędników Łunii) nie wiedzieli o tym Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Doradcy premiera zauważyli ten problem 30.06.08, 22:07 Bardzo, bardzo się cieszę, mam satysfakcję ! Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Dzieci do kontroli 01.07.08, 02:54 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080701&id=po22.txt A to znacie: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5408642,Polsce_grozi_demograficzna_zapasc.html www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080625&id=my11.txt www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080701&id=my11.txt Można by tu wpisywać co ciekawsze artykuły każdy ze swojej gazety. No i czy nie warto by pomyśleć o jakiejś demonstracji prorodzinnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
kohelet7 Szczęśliwe polskie rodziny 01.07.08, 17:43 Uważam, że zamiast demonstracji lepiej opracować kompleksowy, mądry i wykonalny program dotyczący odrodzenia się w Polsce prorodzinnej atmosfery. Całość polityki państwa powinna służyć rodzinom!!! Po opracowaniu takiego programu, takiej konstytucji prorodzinnej "zdmuchniemy" wszystkich cyników, którzy będą przeciwko takiemu programowi! Jeżeli Bóg będzie z nami to kto przeciw nam ? Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Szczęśliwe polskie rodziny 02.07.08, 16:50 kohelet7 napisał: > Uważam, że zamiast demonstracji lepiej opracować kompleksowy, mądry > i wykonalny program dotyczący odrodzenia się w Polsce prorodzinnej > atmosfery. Całość polityki państwa powinna służyć rodzinom!!! > > Po opracowaniu takiego programu, takiej konstytucji > prorodzinnej "zdmuchniemy" wszystkich cyników, którzy będą > przeciwko takiemu programowi! > > Jeżeli Bóg będzie z nami to kto przeciw nam ? T: Jak najbardziej zgadzam się, opracować program można a nawet trzeba i to w miare możliwości nawet ponad partyjny. Demonstracjami natomiast można go tylko poprzeć,a póki co to już wywalczyć ulgi prorodzinne.jeszcze raz to: www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080617&id=my11.txt Trzeba iść za ciosem i TAK dosłownie walczyć o swoje, bo samymi rozmowami i pisaniem to owszem przekonamy(zresztą już wszyscy widzą problem gołym okiem)ale nie wyegzekwujemy ! Zobacz(cie) na inne grupy społeczne czy zawodowe,tylko ci są brani pod uwagę którzy się ciągle upominają : ) A rodziny z małymi dziecmi i ich poplecznicy jak my są najwiekszą grupa interesów(mżna tak nazwać) w Polsce,i z którą NIE ! można się nie liczyć ! Pozdrawiam Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Demonstracje prorodzinne? 01.07.08, 18:19 Znam skuteczniejsze metody na przyrost naturalny. Ale moze jestem za stary i nie nadazam? Sytuacja dokladnie odpowiada mentalnosci Polaka. 30 lat temu, demografowie bili na alarm ze jest problem. Aby sie przekonac ze jest, poczekano az narod przywali lbem w sciane. A teraz wyjscia nie ma. Zadne modlitwy przyrostu nie zbuduja. Bo nie ma po prostu kto rodzic. Demograficzny obraz moze sie poprawic za 25 - 30 lat .....Bedziemy mieli skosnooki narod? Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re: Demonstracje prorodzinne? 02.07.08, 18:24 Teraz właśnie w okres zakładania rodzin wchodzi fala wyżu demograficznego końca lat 70-tych. To te urodziwe kobiety urodzą nam liczne potomstwo. Trzeba im pomóc! Tobie zaś wszystko się przekręciło! Kto ostrzegał, kto walnął łbem o ścianę, kto działał przeciwko, kto stracił wiarę? Czyja głoszona ostatnio propaganda leży w gruzach ? Znam twoje wściekłe antypolskie wpisy na innych forach od dawna. To ty jesteś życiowym i mentalnym bankrutem - skośnooki. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Nic nie rozumiem. 02.07.08, 22:39 Ale odpowiem. Ostrzegali fachowcy. Ja o nadchodzacym problemie demograficznym w Polsce dowiedzilaem sie w 1975 roku. Na wykladach z demografii. Mysle za ta wiedza byla przekazywana nie tylko studentom. Co do wyzu. Ten urywa sie dosc gwaltownie w 1982 roku. Panie z tego rocznika maja 26 lat. To te najmlodsze. Inne z tego wyzu maja ok. 30 lat. Ile dzieci urodza, jesli nawet z ochota sie do tego zabiora? Bo do tej pory sie nie zabraly. 2 nie gwarantuje zastapienia pokolenia rodzicow. Do tego dochodzi emigracja kilkuset tysiecy mlodych, ktorzy zakladaja rodziny i maja dzieci ale w na wyspach. I ani mysla wracac. Gdyby podjeto dzialania 30 lat temu, mozna bylo proces zlagodzic, choc jakas forma kryzysu byla nieuchronna. Teraz mamy kleske i zadne wiece tego nie zmienia. Ale wiecujcie sobie na zdrowie. Jestem wystarczajaco daleko. Moze pokaza jako osobliwosc z TV? Nowa metoda poprawinia przyrostu naturalnego. Choc przyznam ze o Polsce wiadomosci sa bardzo rzadko. Nie jestesmy w centrum zainteresowania europejczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re: Nic nie rozumiem. 03.07.08, 09:10 Ja tym problemem świadomie interesuję się od roku 1960 czyli już prawie 50 lat! W tamtych latach 60 tych mówiło się i dużo pisało o polskim nadmiernym przyroście. W 75 nic jeszcze nie wskazywało katastrofy więc nie mogłeś słyszeć o tym na wykładach. Załamanie nastąpiło dopiero w nowej Polsce a dokładnie w roku 1992 i wtedy właśnie powinniśmy byli uruchomić alarmy ostrzegawcze! Gwałtowne załamanie gospodarki, rosnące bezrobocie i ucieczka wszystkich Polek na Uniwersytety aby przeczekać kryzys i zwiększyć swoje szanse na zatrudnienie. Potem albo bezrobocie albo niewolnicza praca za parę groszy. Słynna wymagana "dyspozycyjność" młodych kobiet i praca ponad siły to oczywista przyczyna braku urodzin. Dziki, SB -ecki w Polsce nowokapitalizm bez zabezpieczeń socjalnych zaowocował katastrofą demograficzną, która oczywiście nie maleje ale się nasila. Płytka nowokapitalistyczna, antykościelna i antyrodzinna propaganda uprawiana przez Michnikowszczyków, WP, ONET, NIE wzmacnia bez przerwy depoulacyjną politykę. Dzisiaj wydaje się, że w latach 1990 zapadł wyrok, który teraz jest bezwzględnie realizowany. Wierzę jednak, że ten "szok transformacji" minie, Europa i Polska wróci do swoich purytańskich i prorodzinnych korzeni. Polski SB kapitalizm dojrzeje i stanie się gospodarką rynkową ze społeczną korektą a razem z tymi zmianami wróci zdrowa, dwu dzietna co najmniej, pełna rodzina. Wierzę, że zawrzemy sojusz z kobietami i bez ich szkody będziemy wspierać takie rodziny. Jeżeli mieszkasz gdzieś w Europie to powiedz czy nie martwisz się ujemnym przyrostem w całej Europie ? Odpowiedz Link Zgłoś
jolka707 Mądrzy pracodawcy ....... 03.07.08, 15:43 Kobieta powinna rodzić w młodym wieku. Gdzieś od 18 do 30. Urodzić powinna co najmniej dwoje dzieci. Za siebie i za męża. Wspaniale i najtaniej mogłaby to zrobić ..... na studiach. Troszkę pomyśleć, zorganizować mieszkania w akademikach dla małżeństw studenckich, punkty opieki - przechowalnie oraz zasiłki dla matek studentek. W ten sposób absolwentka zgłaszała by się do pracodawcy jako matka dwojga dzieci podchowanych. Zero zagrożenia urlopami macierzyńskimi. Dzieci w przedszkolu albo u babci i wszystko gra. Lewiatany i inne smoki nie mogą torpedować dzietności w Polsce. Coś słyszałam, że Bochniarzowa ma trójkę tak jak ja. Ja się trochę pomęczyłam ale wszystko się udało! Nie wyobrażam sobie życia bez mojej trójcy. Pracodawcy mają prawo domagać się partycypacji całego społeczeństwa w ponoszeniu kosztów opieki macierzyńskiej ale nie mają prawa uniemożliwać pracownicom rodzenia potomstwa - to bowiem jest zwyczajną zbrodnią na narodzie! A przecież to tabakiera jest dla nosa a nie odwrotnie! Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re: Mądrzy pracodawcy ....... 07.07.08, 16:44 Myślę, że są tacy i tacy pracodawcy. Widziałem zwyczajne bestie w ludzkiej skórze! Znam wielu całkowicie przyzwoitych. Regulaminy wszystkich konkursów dla pracodawców muszą być uzupełnione o pytania: Ile twoich pracownic w roku sprawozdawczym powróciło do ciebie do pracy po urlopie macierzyńskim. Ile aktualnie jest na tym yrlopie. Przyznawanie godeł "Teraz Polska", "Fair Play" powinny być uzależniane m. innymi od pro-rodzinnego nastawienia firmy! Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 A jednak slyszalem.. 03.07.08, 16:20 Wyklady z demografii. Profeor Borowski. A analizy struktury wiekowej spoleczenstwa i malejacego wskaznika dzietnosci + spodziewany wzrost dobrobytu w Polsce wskazywal na bliski problem w pzryrostem naturalnym. Zamist sprzyjac prokreacji, likwidujemy wychowanie seksualne w szkolach, pietnujemy in vitro itd. Nie masz pojecia o demografii podajac bezrobocie, zalamanie gospodarki jako przyczyne zalamania wskaznika urodzen. Jest dokladnie odwrotnie. Bieda zawsze przynosi wysoki wskaznik urodzen. Nawet w tak drastycznym przypadku, jak Irlandia, gdzie mimo smierci glodowej 1/8 spoleczenstwa, przyrost naturalny byl wysoki. Tu dziala prawo zachowania gatunku. Kosciol w Polsce szkodzi a nie pomaga demografii. A jesli chodzi o ludnosc Europy, Francja np. juz ma wysoki wskanik dzietnosci, podobnie jak Irlandia. Problem dla ludzkosci nie istnieje, jest 1 miliard Chinczykow i nieomal tyle samo Hindusow. Sojusze zawieraja strony walczace ze soba. Ja nie walcze z kobietami, ja z nimi wspolpracuje, wiec sojuszy zawierac nie musze. A wprowadzajcie sobie Ciemnogrod, powodzenia. Jak nie zamkniecie granic, zostana ksieza i zakonnice ...... Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 ws21 to nadal maaac 04.07.08, 18:23 No i już jestem w domu. Winę za demograficzny kryzys ponosi polski katolicki kościół a szczególnie księża i zakonnicy oraz mohery z Ojcem Rydzykiem na czele! Twój wywód poraża logicznością. Gdybyśmy lepiej wychowywali seksualnie, rozdawali więcej środków antykoncepcyjnych, wspierali aborcje, rozwody, małżeństwa homoseksualne to nasz przyrost rozkwitł by. Aroganckim nieuctwem popisujesz się też mówiąc o demografii. Masz syndrom ćwierć inteligenta. Mieszasz wszystkie kryteria i niczego nie kojarzysz. Gdyby było jak mówisz to jako naród biedny musielibyśmy być znacznie wyżej od Francji, USA, Japonii i Izraela na przykład. Wyjaśnij przypadek Francji i Anglii - znacznie bogatsze od nas narody a przyrost mają już na poziomie ok. 1.9, że nie wspomnę o Izraelu, który tenże przyrost ma na poziomie 3. Gdybyś chciał poznać motywy decyzji o rodzeniu dzieci to musiałbyś z nimi być i rozmawiać i to nie z jedną ale z dziesiątkami. Kiedy ostatnimi razy byłeś w Polsce ? Jeżeli nic nie wiesz to jakim prawem się wypowiadasz ? One mówią tylko o groźbie bezrobocia, o niskich płacach, braku mieszkań i braku poczucia stabilizacji! Skrajnie idiotycznym i kompromitującym cię jest twój wniosek, że aby wzmóc polską dzietność należy Polaków doprowadzić do takiej nędzy jaka jest np. W Mali / 2 $ na miesiąc /. Super ordynarnym, nie wiem czy prawnie nie karalnym, jest twoja uwaga, że nawet jak wszyscy Polacy wymrą i znikną to nie będzie źle bo jest dużo chińczyków i hindusów. Twoją ignorancję demograficzną ujawniłeś też w tym akapicie o kobietach. To one rodzą i podejmują decyzję o urodzeniu lub nie. Z czysto hedonicznego punktu widzenia wychowywanie dzieci to udręka na całe życie. Wykształcone kobiety mają alternatywę życia swobodnego - bez męża i dzieci. Sex z koleżanką, wyjazdy, wygoda. Tylko w takim życiu pojawia się jakaś straszliwa pustka! I tutaj musimy popracować nad tym aby druga zdrowa alternatywa - pełna rodzina, dwoje lub troje dzieci nie odbywała się kosztem kobiety. To fundamentalna sprawa! Wiara religijna jest faktem tak twardym jak beton. Ona prowadziła miliony do wielkich czynów, ona towarzyszyła naszym matkom w codziennym trudzie. Wojująca ateistka Senyszyn wczoraj, na okoliczność Mszy Św. za Jaruzelskiego (SIC) stwierdziła, że taka Msza może uruchomić złoża pozytywnej energii!!!! Lepiej to powiedziała od niejednego Księdza. Ludzie wierzący żyją dłużej - średnio o 5 lat!!! Znana i lubiana, wiekowa aktorka powiedziała dwa dni temu, że modlitwa i sympatia do ludzi - to przyczyny jej długowieczności. Więc cóż, nawet dla Senyszyn Msza Św. ciemnogrodem nie jest tak jak dla znanej aktorki modlitwa. Nie jesteś Polakiem, Polaków nienawidzisz. Jesteś napastliwym antykatolickim arogantem. Po co komentujesz polskie sprawy? Ja nie komentuję spraw Zimbabwe chociaż życzę im wszystkiego najlepszego. Ty zaś co proponujesz Polakom - zbiorowe samobójstwo dla twojej przyjemności ? Jeżeli zaś jesteś nadal tylko najemnym siepaczem Wyborczej to nie znajduję dla ciebie słów politowania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Milales rano objawienie? 04.07.08, 19:06 Bo przeczytales w moich wypowiedziach rzeczy ktorych nie napisalem. Ale nie bede wyjasnial, bo ja nieco na demografii sie znam, Ty nie masz o niej pojecia. Wiara jest faktem twardym wylacznie dla wierzacych. Narzucanie innym swoich pogladow to fanatyzm religijny. W Jaruzelski zrobil wiecej dla Polski niz Rydzyk i wszyscy PiS-owcy razem wzieci, chc msza zo osobe niewierzaca mnie smieszy. I na koniec, wplywu na to czy jestem czy nie jestem Polakiem nie masz, i niech tak zostanie. "Super ordynarnym, nie wiem czy prawnie nie karalnym, jest > twoja uwaga, że nawet jak wszyscy Polacy wymrą i znikną to > nie będzie źle bo jest dużo chińczyków i hindusów." Ciekawe jaki to paragraf KK. Bo moim zdanim, Ty obrazasz te narody i jezyk ojczysty. Taki z Ciebie wielki Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Zmartwię cię - miałem 04.07.08, 19:24 Piszesz jak sam Adam Michnik! Jak nie jesteś Polakiem - tylko ewidentnym wrogiem tychże to się odwal od Polaków. Jeżeli zaś jesteś człowiekiem pragnącym zagłady wszystkich Polaków to paragrafów na to jest aż za dużo. A tak na marginesie to zauważyłem, że czujesz, że grunt pali ci się pod nogami. Najwyższy czas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk_0 Wojna 7 osób z Chrześcijanami w Polsce 05.07.08, 07:48 Straszliwe spustoszenie czyni w Polsce wojna kilku byłych marksistów ( czy byłych ? ) z resztą katolickiego społeczeństwa. Nie ma ani jednego wydania Gazety Wyborczej, Metra, "NIE" aby nie pojawiały się antykościelne artykuły. Obrzydliwe. Może wszystkie te osoby są innego niż polskie pochodzenia i wychowane w innej niż katolicka religii. Załóżmy, że są np. jezydami czyli czcicielami diabła. Tolerancja jako norma światowa nakazuje nam wszystkim poszanowanie dla ich przekonań. Niech sobie świecą swoje malutkie świeczki na cześć diabła i niech je przylepiają do ścian jak to robią, niech zbierają się w swoich świątyniach, śpiewają swoje pieśni. Niech wydają dla siebie swoje gazety i niech mają nawet swoją szkołę, radio i telewizję. Ale jeżeli owi jezydzi podjęli by plan zniszczenia naszego całego narodu, plan narzucenia swojego wyznania wszystkim i zniszczenia całej naszej kultury - to musieliby zostać prawnie ograniczeni w swobodzie takiej działalności. Tymczasem w Polsce jakieś plemię ( nie wiem w imię jakiego wyznania ) dzień w dzień pluje, poniża, tępi obrzuca wulgarnymi wyzwiskami katolików, którzy stanowią 95 % społeczeństwa całkiem bezkarnie. Ponieważ owo plemię swoimi mediami rozpanoszyło się w Polsce oraz usadowiło we wszystkich polskich władzach i przejęło większość polskich majatków więc "ustawia" całość spraw społecznych gospodarczych, społecznych i kulturalnych pod siebie. Jedynie w organizacji Kościoła Katolickiego autochtoni czyli Polacy zachowali zdecydowaną większość chociaż i tutaj mają przyczóki - kilku biskupów. Stąd wściekłe, codzienne ataki na kościół. To polityce owych jezydów należy przypisać kompletny brak polityki prorodzinnej a co za tym idzie i kryzys urodzeń. Na tym forum wielu dyskutantów głosiło otwarcie chęć całkowitej zagłady Polaków. Proszę przeczytać ich wypowiedzl in extenso. Czy grupka innowierców nienawidzących Polaków utrzyma w niewoli resztę ? Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Pomieszanie faktow. 05.07.08, 09:27 Kryzys urodzen w Polsce nie wynika ani z braku polityki prorodzinnej, ani tym bardziej z walki z Kosciolem. W czasach gdy aborcji wykonywano rocznie w setkach tysiecy i walka z kosciolem byla faktem, dzieci rodzilo sie po dostatkiem. Co nie oznacza, ze aborcja sprzyja rozrodczosci. Ja zarzucam naszym wladzom, wszystkim, nie tylko tym ostatnim, ze w ciagu 30 lat nie dostrzegly problemu i nie wprowdzily instrumentow lagodzacych nieuchronny problem demograficzny. Ja podam kika przyczyn, kore moja rodzine powstrzymaly od posiadania wiekszej liczby dzieci: - bezpieczenstwo zdrowotne (matki i dziecka, mam na mysli np. badania prenatalne) - problemy z pracodawca matek wychowujacych dzieci - problemy mieszkaniowe - bezpieczenstwo zatrudnienia. Ja wojny z kosciolem nie dostrzegam. Hierarchia jest upaprana w blocie, sama sie niepotrafila oczyscic do robia to hieny - dziennikarze. I dzieje sie to na calym swiecie, nie tylko w Polsce. Pedofila, streczycielstwo, homoseksualizm. Zamiatanie pod dywan nie pomoglo, namy XXI wiek. Sa wyroki niezawislych sadow, tez uwazasz ze prowadza wojne z kosciolem? Stoje z boku, wiec nic mi do tego. Ale uwazam ze kosciol sie pogubil. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re: Pomieszanie faktow. 05.07.08, 22:24 Dla Ws 21 Z innego wątku wiem, że mieszkasz w Irlandii i że masz chyba jedno dziecko. Najprwdopodobniej cholernie za Polską tęsknisz, bo z jakiego innego powodu przesiadywałbyś godzinami na forach. Ja mieszkam w Krakowie, kocham i podziwiam to miasto każdego dnia mam trzech synów. Martwię się katastrofalnym stanem naturalnego przyrostu w Polsce! Wreszcie ostatnio wypowiedziałeś się normalnie, wymieniłeś część przyczyn małej ilości dzieci w tym bezpieczeństwo zatrudnienia kobiet, stosunek pracodawców do matek w ciąży, problemy mieszkaniowe. Gdybyś uważnie przeczytał mój wstęp nie odsądzałbyś mnie od "czci i wiary". Ja czynniki kulturowe i psychologiczne stawiam przed materialnymi. Każdą rodzinę stać na drugie dziecko! Trzeba tylko chcieć! Zrobiłbyś bardzo dobry uczynek gdybyś rzetelnie opisał jak w Irlandii wygląda sprawa pomocy państwa dla matek rodzących. Wszak Tusk i Komorowski powoływali się na Irlandię w swoich programach wyborczych. Stan naszej dzietności dowodzi, że w tej kwestii nie widać wpływu Kościoła, chociaż nie wiadomo czy to skromne co jest nie jest właśnie jego zasługą. Faktem jest bezsensowna i prymitywna nagonka medialna przeciw katolicka oraz przeciw rodzinna. Środowiska lewackie, Michnikowskie, Urban itd zrobiły sobie z napadania na Kościół podwalinę swojej polityki i propagandy! Wiara w sens życia jest potrzebna młodym ludziom inaczej popadają w alkoholizm, narkomanię i okrutne przestępstwa / śmierć dwu Polaków w Irlandii/. Tylko zdrowa, nawet purytańska rodzina daje motywację do rodzenia zdrowego potomstwa. Walcząc dziko o władzę zatracają środowiska lewackie po drodze wszelki sens tej walki - bo władzę może i będą mieć ale poddanych już nie! Myśl o Polsce pozytywnie - wszak to twoja matka, ojczyzna, tu masz groby przodków i tu powinny żyć twoje wnuki. Kraków jest przepiękny. Pozdrawiam ciebie i twoją rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Drobna roznica. 05.07.08, 09:12 Nie odrozniasz rozplodu od zaglady. Ja niczego nie chce. Stwierdzam fakty. Brak kobiet w wieku rozrodczym - brak dzieci. Ty twierdzisz, ze pomoga manifestacje prorodzinne. Powodzenia, choc pewnie skuteczniejszy bylby lekarz i in vitro. Juz nawet faceci rodza. Ale to w Ciemnogrodze rzecz niepojeta. Ja jestem Polskiem i udowadniac tego nie mam zamiaru. Kiedy zechce wrocic, wroce. Chyba ze Ciemnogrod wygra wybory, wtedy nawet pochowac sie w Polsce nie pozwole. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Trzeba zgejowac jak najwięcej Polaków 05.07.08, 09:47 bo tylko geje chca mieć dzieci a wśród hetero panuje moda na singla wolnego i bezdzietnego. Pozatym jak twierdzą lewacy pełna rodzina to katolski zabobon i przyczyna faszyzmu i trzeba ją zwalczyć Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Pani Środa popuszczała w majty z zachwytu 05.07.08, 09:51 nad tym babochłopem co urodził dziecko i nie omieszkała stwierdzić ze normalna rodzina to siedlisko wszelkiego zła Odpowiedz Link Zgłoś
ra88 globalne korporacyjne mafie 05.07.08, 10:08 od lat morduja Polakow szczepionkami i czynia ich bezplodnymi. Inne mafie zamienily ich w nedzarzy niewolnikow, ktorych nie stac na dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 to nie loża 05.07.08, 11:44 to lobby finansowe zaprojektowało wykrwawienie Polski. Zapytaj dwa miliony emigrantów, dlaczego nie chcą wychowywać swoich dzieci w Polsce? (może tylko milion, bo nie wszyscy mają rodziny) W Polsce życie jest o wiele trudniejsze niż w okolicznych krajach. Polska ma wysokie koszty, a więc i wysokie podatki, czyli niski poziom życia. Można by trochę ułatwić życie Polakom, np. udostępniając przestrzeń do życia w postaci działek budowlanych, ale to koliduje z interesami posłów, którzy zainwestowali już w ziemię. Posłów nie zmienimy, bo są politykami z namaszczenia ordynacji wyborczej Jaruzelskiego. Okrągły Stół trwa. Można by dać przyzwoite ulgi dla rodzin wychowujących dzieci zamiast inwestować w rodziny rozbite, ale nawet śmieszne kwoty przyznawane jak z łaski, są obwoływane "ogromnym obciążeniem dla budżetu" - tu obywatel jest obciążeniem dla państwa, pracownik obciążeniem dla przedsiębiorstwa... To nie dzieje się samo, to robi lobby finansowe. Można by obniżyć koszty utrzymania (relatywnie, w stosunku do przeciętnych dochodów) zwalniając ludzi z obowiązkowych ubezpieczeń, ale strumień pieniędzy za nic płynących do lobby popłynąłby w innym kierunku. Można by kształcić młodzież w sposób bardziej praktyczny, tak aby umożliwić wcześniejsze podejmowanie pracy i zakładanie rodziny, ale wyższa produktywność Polski umożliwiłaby jej spłacenie długów, przez co finansiści straciliby stałe przychody... To nie żadna loża, to potężne banki. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Demograficzna pętla 08.07.08, 03:17 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080708&id=my11.txt Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Demograficzna pętla dla Tychika 08.07.08, 16:52 Artykuł Pana Mariana przeczytalem bardzo uważnie. Bardzo dobrze opisał stan istniejący, podobnie celnie uzasadnił konieczność podjęcia pilnych kroków zaradczych. Co do metod to bezwzględnie konieczna jest wielka narodowa debata. Dziecko jest moją dumą, moim szczęsciem, przedłużeniem trwania mojej i mojej żony osoby. Nie zamienię dziecka za samochód, etat, mieszkanie, doktorat czy coś z tej serii. NIe urodzę też dziecka za 1 tysiąc złotych! ani za 100 tysięcy. Moje dziecko to odmłodzony ja. Ja nie mam ceny , 100 mld $ to za mała cena za moja duszę! Wszysko co zarabiam i mam to ma służyć mojemu dziecku. Ja dam sobie radę utrzymać, wychować i wykształcić moją gromadkę moich dzieci! Jeżeli dam radę wychować 12 to jestem wspaniały! Ale jeżeli "tylko 3" to też dobrze. Nie funduję samotności mojemu sierocemu jednemu dziecku ! Nie może być bez brata lub siostry. Stać mnie na trójkę! Oto moje credo i cel mojego zycia !!! Taka definicja rodzicielstwa powinna obowiązywać w narodzie błogosławionego sługi bożego Jana Pawła!! W narodzie tak ciężko przez historię doświadczonych Polaków. Nikt w tym nie może nam przeszkodzić ani nadredaktor Michnik, czy Urban, ani prof Środa, ani Unia ze swoimi pederastami, ani Platforma - skorumpowana, podła i antypolska. Jak można Ziobrę stawiać pod sąd!!!! Mafia sądzi uczciwego!!! Zgroza!!! Ćwiąkalski do pierdla. Subito! Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk_0 Możemy więcej 09.07.08, 07:23 Kładziesz nacisk na motywację poza materialną, na ambicje aby sami rodzice chcieli mieć dwójkę lub więcej i żeby sami chcieli utrzymać swoje dzieci. To szlachetne ale: - warunki finansowe młodej rodziny mogą być dramatycznie złe. Obciążenie kredytami, kosztami utrzymania samochodu może nawet przekraczać ich łączne dochody. Rezygnacja z połowy tych dochodów czyli pozostawienie żony w domu byłoby samobójstwem. - szczególnie trudny do rozwiązania jest problem mieszkaniowy. Rata kredytu hipotecznego znacznie wzrosła i dla malutkiego mieszkania może wynosić ponad 1500 zł. Do tego mieszkanie trzeba urządzić i wyposażyć a to kolejne kilkadziesiąt tysięcy. Koszty utrzymania mediów i samochodu i mamy zagadnienie nie do razwiązania. Z tego powodu rodziny odkładają decyzję o urodzeniu dziecka. Na sprawę trzeba popatrzeć uczciwie i rozwiązać kompleksowo. To nie jest proste w biednym kraju na dorobku ale istnieje bardzo wiele możliwości jeżeli założy się większy zakres zmian niż proste rozwiązania. O tym póżniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Wielka Poltyka Pro - Rodzinna 09.07.08, 17:09 Wielka Polityka Pro- Rodzinna powinna co najmniej zawierać następujące elementy: 1. Motywacja. Całe społeczeństwo zgodnie musi przyjąć, że Rodzina jest podstawą istnienia gatunku ludzkiego a urodzenie co najmniej dwójki dzieci przez kobietę powinno wynikać i z przyczyn głęboko osobistych takich jak pragnienie posiadania potomstwa wypływające z wzajemnej miłości i naturalnego instynktu zachowania rodzaju ludzkiego i własnej społeczności. Dziecko musi zostać uznane najcudowniejszym i najdroższym każdemu darem. Duma z posiadania dzieci, miłość w rodzinie, wzajemna miłość rodzeństwa, miłość dziadków i do dziadków to najcudowniejsze rodzinne spoiwo. Właściwe odchowanie i wykształcenie dziecka to najważniejszy życiowy cel niezależnie od przynależności partyjnej, miejsca zamieszkania, wyznawanej religii itd. Takie podejście musi istnieć we wszystkich mediach, reklamie, nauce w szkole od przedszkola, w internecie. Nie sprawy seksualne ale sprawy rodziny muszą być wiodące. Sprawy seksualne wprowadzać przed pojawianiem się menstruacji u dziewcząt i zmaz u chłopców czyli ok. 12 roku życia - nie wcześniej. Wszystkie odstępstwa od rodzinnej normy muszą być nazwane odstępstwami, zakaz ich propagowania musi istnieć i być egzekwowany. Za odstępstwo należy też uznać rodzenie dużej ilości dzieci, której dana rodzina nie może utrzymać. Nikt nie ma za złe propagowaniu zdrowego trybu życia. Normalna, pełna rodzina to podstawa zdrowia psychicznego i fizycznego każsego czlowieka.. I to ona musi być propagowana. Posiadanie pełnej rodzinny powinno być warunkiem koniecznym dla awansu na wyższe stanowiska, ubieganie się o godność posła czy senatora itd.. Wybór najlepszego to wybór zawsze dyskryminujący średniaków i słabeuszy! 2. Ambicje i pozycja kobiet. Współczesna, wspaniale wykształcona kobieta musi cieszyć się pełnią życia zawodowego. Wszystko więc należy zrobić aby przez urodzenie dzieci zyskała jeszcze lepsze pozycje do awansu a nie odwrotnie. Matki wychowujące dzieci są najbardziej odpowiedzialnymi pracownicami, zdyscyplinowanymi i pracowitymi. Macierzyński urlop powinien wynosić np rok - karmienie piersią jest czymś niesłychanie ważnym dla rozwoju dziecka. Na tym urlopie kobieta może wykonywać wiele prac dla firmy w domu w zależności od zawodu - internet to ułatwia. Całość kosztów zasiłku macierzyńskiego zwraca społeczeństwo. Pracodawca musi powracającej z macierzyństwa kobiecie dać pracę. Za odmowę do więzienia. Żadne argumenty LEWIATANA- one prowadzą do zaniku społeczeństwa! Taka jest zasada i koniec! Opieka ojcowska nie dorównuje w niczym opiece macierzyńskiej i tylko w ostateczności powinna być brana pod uwagę. Natura wyposażyła kobietę we wszystko co jest niezbędne do opieki nad małymi dziećmi w komplet hormonów i instynktów...i Nawet prof.. Środa tego nie zmieni. 3. Pracodawca korzystając z pracy kobiety na macierzyńskim zyskuje a nie traci! Wysokość zasiłku na tym urlopie uzależniona od dochodów rodziny. Np. świadczenie jest przyznawane tylko wtedy kiedy dochód na każdego członka rodziny jest mniejszy od uznanej na dany rok sumy - aktualnie przykładowo 800 zł. Rodziny o wyższych dochodach nie powinny obciążać środków publicznych. To nawet śmieszne jeżeli milioner dostaje jakieś groszowe zasiłki. Zasiłek wyrównywałby dochód do kwoty 800 czyli jeżeli w rodzinie wynosiłby on 600 zł to uzupełnienie wynosiłoby 200 zł/mc Łączny koszt dla ok. 300 tyś dzieci / 200 000 nie podlegałoby zasiłkowi / można oszacować na ok. 2 mld zł i byłby całkowicie do udźwignięcia. 4. Drugi i trzeci rok opieki nad dzieckiem to albo babcia albo opiekunka. Zasiłek na dziecko też wyrównujący do pewnego poziomu. Matka pracuje więc ilość i wolumin tego wyrównania się zmniejsza. Matka nie pracuje, otrzymuje większy zasiłek ale nie taki jak w pierwszym roku. Sprawy świadczeń wymagają wnikliwej analizy każdego przypadku aby nie dawać zasiłków marginesowi, który z nich uczyniłby źródło pieniędzy na alkohol. Innego podejścia wymagają też rodziny bardzo liczne te dochodzące nawet do 15 dzieci. System świadczeń w powszechnym odczuciu musi być czytelny i sprawiedliwy. Całość społeczeństwa powinna zostać podzielona na kategorie socjalne i wysokość świadczeń uzależniona od tych kategorii 5. Przedszkola po ukończeniu trzeciego roku obowiązkowe. Dziecko asymiluje się do grupy, fachowa opieka, dokarmianie wyrównuje rodzinne niedostatki. Gmina ma obowiązek zorganizować i utrzymać wystarczającej ilości przedszkoli. Żadnego tłumaczenia. Jak to zrobi to jej sprawa - istnieje sto sposobów! Podobnie zasiłki wyrównujące do poziomu uznanego w danym roku. 6. Polityka mieszkaniowa musi być dostosowana do możliwości materialnych i rodzin, szczególnie pod kątem rodzin z dziećmi. Obok modelu dewelopersko bankowego musi powstać model dostępnych mieszkań i domów wznoszonych z myślą o rodzinach uboższych. Urodzenie trzeciego i dalszych dzieci powinno być nagradzane bonusem mieszkaniowym w zależności od sytuacji! 7. Studenci powinni być namawiani do małżeństw na studiach. W środowisku młodzieżowym uchodzi wiele więcej rzeczy niż później. Mieć odchowane dwoje dzieci przed dyplomem. Czy to nie piękne a i wygodne. Trzeba tworzyć akademiki rodzinne dla takich rodzin. Ostatnio troszkę drgnęło ale to skromniutki początek dopiero! Istotnie stać nas na więcej ! Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Wielka Poltyka Pro - Rodzinna 12.07.08, 16:31 Przepraszam ze z braku czasu nie moge nawet dyskutowac i cos dla odmiany : ) cf.gazeta.pl/poradniki/artykul/oszczedzaj;na;posag;dla;dziecka;polisa;czy;fundusz,236,0,351212.html Odpowiedz Link Zgłoś
kohelet7 Re: Wielka Poltyka Pro - Rodzinna 15.07.08, 18:04 Ładnie to ująłeś, ale Wyspiański mówił: trzeba żeby chcieli chcieć. Kto chce się tym na serio zająć ? Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Wielka Poltyka Pro - Rodzinna 17.07.08, 17:50 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080717&id=po01.txt www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080717&id=po02.txt Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Wspaniała analiza dr. Cezarego Mecha ... 20.07.08, 10:00 Wreszcie pojawiają się poważne artykuły oparte na prawdzie. Artykuł dr Cezarego Mecha mówi dosłownie o katastrofie demograficznej, o konieczności posiadania przez kobietę dwóch lub lepiej trzech potomków oraz o niesprawiedliwości jaka dotyka rodziny wielodzietne. Ja uważam, że nie jest jeszcze za późno aby demograficzną sytuację odwrócić. Zgodny wysiłek całego społeczeństwa, uruchomienie wszystkich możliwych narzędzi pro-rodzinnych oraz zainicjowanie zachęt do masowych powrotów Polaków z emigracji wraz z otwarciem możliwości powrotów z ziem wschodnich może przynieść Polsce poprawę. Zauważa się ostatnio wzrost urodzeń np. w Krakowie. To optymistyczny znak i dowód, że można! Dziękuję Ci Tychik1 za linki. Dzięki Twoim linkom stałem się stałym czytelnikiem Naszego Dziennika. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk_0 Re: Wspaniała analiza dr. Cezarego Mecha ... 20.07.08, 19:45 Postrzegam to tak: Michniki i pokrewne im masońskie loże są wścikłe, że ktoś zakłóca im ich decyzje. Polactwo wg ich postanowień powinno wyginąć. Ich "stetełes" powinny opanować ziemie polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Polska katastrofa demograficzna 20.07.08, 20:34 jest wynikiem wyraznie antyrodzinnej polityki lewackich rzadow PRL- bis! Od 20-tu lat mamy chyba najbardziej antyrodzinne prawo w Europie. Z tego marazmu nie wciagniemy sie szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Co za dziwna moda. 21.07.08, 09:10 Zawsze ktos musi byc winny. Ja cale dziecinstwo slyszalem ze to wina Niemcow. Pozniej "komunistow", PO. Teraz TVN. Polski problem demograficzny to normalne zjawisko towarzyszace bogaceniu sie spoleczenstwa. Niestety, nalozylo sie na nie dodatkowo emigracja setek tysiecy mlodych ludzi i brak polityki zachecajacej do rodzicielstwa. Ale pomyslu brak. Tkwimy w zakletym kregu rozwiazan rodem z socjalizmu, i to w tym najgorszym wydaniu - zlobek, przedszkola, a kobiety niech jak krowy rodza co rok cielato. Po drugiej stronie sa mocherowe zawolania przeciw aborcji, badaniom prenatalnym, sztucznemu zaplodnieniu itd. Uwazam ze powiazania tych dwoch nurtow skutecznie zniechaca do posiadania dzieci. Kto jest winny - wszyscy. Nikt od 1945 roku nie zajal sie problemem. Najpierw nie istnial a pozniej nie chciano go dostrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: ws21 21.07.08, 14:55 Glupoty zasuwasz az milo! Nie chcesz przyjac do wiadomosci, ze glowna wine za katastrofalny stan ponosi wybitnie antyrodzinne prawo PRL-bis. Bogacenie sie nie ma tu nic do rzeczy. Po wojnie mielismy ogromny przyrost naturalny, ktory pod koniec lat 1950-tych komuchom sie sprzykrzyl i zlegalizowali aborcje. Pozniej podtrzymywali te linie. Skutek jest taki, jaki mamy teraz gdyz PRL-bis ma chyba najbardziej antyrodzinne prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Co? 21.07.08, 15:14 Aborcja nie ma istotnego wplywu na rozrodczosc. To byc moze paradoks, ale tak jest. SAkraje z wyskom przyrostem naturalnym i duza liczba aborcji. Znam przyklady z zycia, gdzie rodzina chciala miec kilka dzieci, piersze narodzilo sie chore (badania prenatalne!) i niestety pozostana z tym jednym ....Tak to dziala. Zamiast 2 -3 zdrowych, mamy jedno chore, nie dajace szans na rozwoj spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Polska katastrofa demograficzna 21.07.08, 09:51 Do jsb44 : No to dodaj jeszcze : przestańmy dopłacać do ZUS milirady zlotych rocznie a zacznijmy dopłacać do młodych rodzin wychowujących dzieci oraz do oświaty . Budżet państwa nie jest z gumy . Skoro jest tylu młodych emerytów i oni ciągną od państwa ile się da i ciągle twierdzą , że mają głodowe emerytury ( ale te miliardy wydają na tony bzdurnych leków ) , to brakuje na inne cele . Podkreślam to są miliardy złotych . Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Budzet. 21.07.08, 10:17 Jestes w bledzie. Nie trzeba wydawac ani grosza z budzetu, wiecej mozna zaoszczedic i prowadzic aktywna polityke. Juz pisalem o tym ale podam jeszcze raz kilka przykladow. Bezrobotna do pracy, matka zostaje w domu z dzieckiem otrzymuje zasilek w wysokosci tego zasilku dla bezrobotnej - wydatek = 0 zl. Likwidacja zlobkow, przedszkoli, pieniadze dajemy rodzicom - oszczednosc w budzecie. Likwidacja funduszy socjalnego i mieszkaniowego, przeznaczenie srodkow na wspieranie rodzin. Jak widzisz to tylko wybory polityczne ..... Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re : Rodzina 27.07.08, 00:23 www.rp.pl/artykul/165901.html www.rp.pl/artykul/160136.html www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080726&id=po80.txt www.naszdziennik.pl/index.php?typ=ro&dat=20080726&id=main www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080726&id=my11.txt Warto dzisiaj zauważyć ,że polityka prorodzinna w dużym stopniu pokrywa się z postulatami i oczekiwaniami grup zawodowych czy społecznych . Odpowiedz Link Zgłoś