areabis 17.05.08, 23:13 Chachachachachachachacha !!!!! Pozdrowienia dla spindoktorów Pana Prezydenta . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ergo12 Lokator ,,strasznego Dworu,, odznaczony!Bravo 17.05.08, 23:20 Poczytajcie sobie ,,Dziennik,,dzisiejszy, wieje grozą!! Odpowiedz Link Zgłoś
mag9 Human czy gey rights watch? 17.05.08, 23:56 Widze, ze prawa czlowieka maja tylko geje. Nie dajmy sie zwariowac. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 'Gay' jest 'human'. 18.05.08, 00:12 Czy tego chcesz czy nie - do praw człowieka należy nie tylko nie mieć łamanych palców w więzieniu, ale także nie być piętnowanym publicznie z powodu swojej orientacji seksualnej. A prawa człowieka mają nie tylko geje. Masz rację. Myślę, że wkrótce dojdzie do HRW wieść o tym, że w pewnej polskiej miejscowości dzieci romskie nie są wpuszczane do szkoły tymi samymi drzwiami, co dzieci białe. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------Prezydent Kaczynski mezem stanu------------- 18.05.08, 00:19 brawo Panie Prezydencie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-tworki-blisko --Prezydent Kaczynski zakałą rodzaju ludzkiego-- 18.05.08, 00:24 Odpowiedz Link Zgłoś
szklo_kloakowe_w_tvn-ie [...] 18.05.08, 02:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk To jest mały, ogłupiały, zagubiony człowieczek... 18.05.08, 07:29 Nie znęcajcie się na chorym człowiekiem! Tylko stwórzcie mu warunki do bezstresowego opuszczenia Pałacu Namiestnikowskiego, a sam cichutko odejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Prezydent zawdzięcza to bratu i Kurskiemu. 18.05.08, 07:50 To że jako osoba prywatna nie uznaje pewnych odstępstw od natury mnie nie dziwi, ja mam podobne zdanie, tylko ja nie piastuje publicznych funkcji i nie wzywam do przesladowania kogokolwiek, To jest ta różnica. Dla przypomnienia: cesarstwo rzymskie a raczej dwór rządzący prowadził sie bardzo rozwiąźle, efekty znamy. Należy przyjąć że pewne tematy zawsze beda obecne w naszym życiu i kropka. Natomiast nie wiem czy potrzebne jest nagłasnianie i wzywanie do równości praw, nigdy nie będą równe bo tak chciała natura i nie twórzmy sztucznego świata. Ja nikomu nie narzucam swojego zdania, a uważam że mężczyzna i kobieta sa para idealna i nikt mnie nie przekona ze facet jest w tym milszy i rozkoszniejszy, tak juz jestem stworzony, a moze to zboczenie?No to się rozmanazajcie beze mnie :))) Ja zdecydowanie wole kobitki. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Prezydent zawdzięcza to bratu i Kurskiemu. 18.05.08, 08:40 Ja tez wole i lubie kobitki. Ale jak tylko jest okazja to lubie przypi...dolic piskomuchom i ciemnocie jak by ona nie byla lewa czy prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu napiętnowany "za odmawianie ... dla ich rodzin":) 18.05.08, 11:14 Pełna kulurka co napisałeś:( Ja też za Populizmem i Socjalizmem nie przepadam, ale czasem mają oczywistą rację. Do rzeczy, to jest mocne: "napiętnowany za odmawianie ludziom szacunku dla ich rodzin" LOOOOOL od kiedy 2 geje to "rodzina"?:) Ogólnie jednak nie ma co się śmiać, bo oni próbują takie zboczone pomysły lansować siłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: napiętnowany " 18.05.08, 11:53 Ministrze infrastruktury stawiaj billboardy z tektury. Niech czyta każdy z nas „wolni ludzie tworzyć czas.” Namaluj te autostrady, jeśli nie dajesz rady! Niech według kaczek prawa, kaczy się cała sprawa. Spasiona kaczka człapie. Dziobem i błotem chlapie. Z ustawiania przetargów. Ze zlecania bez targów. Naliczyli koszty swoi, że za kilometr stoi siedemnaście milionów. PiS-dzieło oszołomów! To trzeba nam czy nie dróg? Czy Redyk to nasz półbóg? Czy każda droga do boga? Nie trzeba trwogi jest trwoga! Odpowiedz Link Zgłoś
helmud_fon_fikmajster Brawo_Panie_Prezydencie__!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! 18.05.08, 12:44 GWno: Nowojorska organizacja zboczeńców Human Lefts Watch skrytykowała Prezydenta Polaków Lech Kaczyńskiego za wypowiedzi i działania w obronie normalności i humanitaryzmu. ........................................................ Polacy podziwiają swojego wielkiego formatu Prezydenta za odważne stawianie się złu i za bezkompromisowe mówienie prawdy o zboczeńcach, będących zagrożeniem dla ludzkiej cywilizacji ! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Panie_Prezydenciegdzie te dywany, pełna lodówka 18.05.08, 13:42 PiŚiOR z głosem, no i wizją, czyli bełkot z telewizją! Tło ze wspólnym domem, jak nie masz pracy, chodzisz za złomem! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Robi w domu dziury, a dla mnie domem karton z tektury! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Rodzinka z dywanem, głosujesz na nich, jesteś bałwanem! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Taki obraz wam dam, kaczorowe TeVałPe, no i Trwam Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Polakom potrzebny jest pies łowny taki na ślimaki, co ma apetyt na kuper kaczy i się nie ślimaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Gej jest jego bratem!!! 19.05.08, 02:29 Moja teoria jest taka, że gej jest bratem prezydenta. Tak mu napisały geje w czasie parady, której Lech Kaczyński zakazał. WSI wykryła skłonności brata w latach 90tych gdy PC robiło przekręty na nieruchomościach. Być może nawet braciszek zakochał się w funkcjonariuszu jak Sawicka. Od tamtej pory obaj bracia poprzysięgli zemstę, która jest słodka. Najsilniejsze uderzenie poszło w WSI. Wywiad wojskowy został całkowicie zniszczony, ale to im nie wystarczyło. Niszczą kraj który nie szanuje odmienności jednego z nich. Gdy rządzili obaj, wszystko szło jak z płatka. Patrzyli jedynie "co by tu jeszcze spieprzyć panowie". Wzięli Macierewicza (pseudonim Brzytwa) do czarnej roboty. Szczygło i Fotyga pomagali jak mogli. Teraz został tylko Belweder, ale walczą jak lwy. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Brawo_Panie_Prezydencie__!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 18.05.08, 16:27 helmud_fon_fikmajster napisał: > GWno: > ble, ble, ble... > ........................................................ > > Polacy podziwiają swojego > wielkiego formatu Prezydenta > > za odważne stawianie się złu > i za bezkompromisowe mówienie prawdy > > o zboczeńcach, będących zagrożeniem > dla ludzkiej cywilizacji ! > Odsyłam pismatole do artykułu PiSuarowego "Dziennika" na temat twojego "wielkiego prezydenta całego pisuaru". Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Jak tłumaczy się zwrot hall of fame???? 19.05.08, 02:47 Słabo z angielskim albo z polskim w GW. Hall of fame tłumaczymy jako galeria sław. A nie żadna sala. Podobnie hall of shame tłumaczymy jako galeria wstydu. Chodzi o to że w tej galerii te kreatury są sportretowane. Podobna historia jest z "road map" zaproponowaną przez rząd USA Izraelowi i Palestyńczykom. Road map znaczy po polsku mapa samochodowa. Tak się jakoś przyjęło. Uczyć się pismaki. Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: Prezydent zawdzięcza to bratu i Kurskiemu. 18.05.08, 10:36 > To że jako osoba prywatna nie uznaje pewnych odstępstw od natury > mnie nie dziwi Równie dobrze można by uznać Twój niedorozwój umysłowy jako odstępstwo od natury. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Prezydent zawdzięcza to bratu i Kurskiemu. 18.05.08, 11:05 I dlaczego ludzi obrazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mnie z tym dobrze i nie chcę zmieniać 18.05.08, 15:05 Nie będe cie namawiał byś mnie uznawał za normalnego, nie musisz, prawda jest taka że w naturze to samiec i samica tworza prawdziwa rodzinę i daja nowe życie, ciotki i wujki sie tylko opiekują, czy tego chcesz czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Prezydent zawdzięcza to bratu i Kurskiemu. 18.05.08, 16:24 a.k.traper napisał: > To że jako osoba prywatna nie uznaje pewnych odstępstw od natury > mnie nie dziwi, ja mam podobne zdanie, tylko ja nie piastuje > publicznych funkcji i nie wzywam do przesladowania kogokolwiek, To > jest ta różnica. > Ja zdecydowanie wole kobitki. Ja też, ale dziwi mnie co innego - prezio chyba nie znosi swojego brata bliźniaka, który przecież jest homolem. Odpowiedz Link Zgłoś
henyk Re: Brawo_Panie_Prezydencie__!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 18.05.08, 08:48 Podobno L.K. jest głową państwa (!), a kto jest dupą?. Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: Brawo_Panie_Prezydencie__!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 18.05.08, 11:11 szklo_kloakowe_w_tvn-ie napisał: > GWno: > Nowojorska organizacja zboczeńców > Human Lefts Watch skrytykowała > Prezydenta Polaków Lech Kaczyńskiego Stawiaj kapliczki swojemu guru (LK), ale z daleka od HLW, jednej z niewielu organizacji mającej odwagę ująć się za torturowanymi i zabijanymi ludźmi na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Brawo_Panie_Prezydencie__!!!!!!!! !!!!!!!!!! 18.05.08, 12:21 a na czym ta odwaga konkretnie polega - moze podasz przylady !? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny.psychiatra Re: ------Prezydent Kaczynski mezem stanu-------- 18.05.08, 00:52 hrabia-monte-christo napisał: > brawo Panie Prezydencie !!! Brawo, sraczka znów minęła sama po dwóch dniach!! Brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Banujemy wszystkie wypowiedzi hrabiego 18.05.08, 07:31 On to lubi, a zatem niech ma. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper a po co? niech tam sobie plecie te wytyczne 18.05.08, 15:29 może biedak dzięki temu rodzinę żywi? Jeśli mówi to z przekonaniem to musi byc bardzo zgorzkniałym człowiekiem, ułamek procenta się z nim zgadza, taki "chrabia z geesu" albo "wsiowy mundrołek" Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Madrość obroni się sama, głupocie nic nie pomoze 18.05.08, 15:53 Wystarczy nic o nich nie mówić i za chwile jakas durnota wyleci sama. Oni panicznie boja się ciszy i koalicjio PO SLD, chociaz taka koalicja mogłaby scementować skołowany moralnie elektorat, dlatego PO do niego nie dąży. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 do zdemoralizowanego lewactwa: żal mi was komuchy 18.05.08, 16:18 bezkrytyczni, zdemoralizowani, wyprani z uczuć i logicznego myślenia przez "reżimowe" media typu: GW, POlityka, POlsat, TVN itd. weźcie się, chłoptasie komunistyczni, za myślenie a nie za mielenie (i to chamsko prostackie) ozorami, Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 "Zdemoralizowani" - lepszymi ludźmi. 19.05.08, 20:48 A co do "uczuć", to ich wartość zależy od tego, jakie są to uczucia. Niektóre z panujących w naszym kraju (także za sprawą drogiej ci Tradycji) są tak antypatyczne, że może naprawdę warto byłoby społeczeństwo z nich "wyprać". Tylko konia z rzędem temu, kto wie jak to zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ------Prezydent Kaczynski mezem stanu-------- 18.05.08, 01:16 hrabia-monte-christo napisał: > brawo Panie Prezydencie !!! Popieram! Brawo panie prezydencie, twoj tuzinkowy elektorat lubi jak mu sie w mordy pluje...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Re: Jan Dz. jest mężem Jarosława K. 19.05.08, 02:36 Jan Dz. jest mężem Jarosława K. O żadnych innych mężach (a zwłaszcza o mężach stanu) nie może tu być mowy. Lech i Jarek rządzili Polską najgorzej jak się da. Cudownie że nie ma już Jarka. Lech zaś musi odejść jak najszybciej. Mam nadzieję że afery jakie z Jarkiem nakręcił Macierewicz zmiotą także Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Re: 'Gay' jest 'human'. 18.05.08, 08:47 Niestey, ale w/w oraganizacja NIE PIERWSZY JUZ RAZ LZE JAK PIES, bo akurat "homo" obywatelskie prawa maja, a walcza jedynie o przywileje, ktore to cywilizowane panstwa dawno juz przyznaly malzenstwom - ale jedynie ze wzgledu na ich funkcje spolecznotworcza i wychowawcza. Jak do takiej funkcji ma sie - steryly z zasady - zwiazek homo...? Mowienie o prawach czlowieka w kontekscie homoseksualizmu i innych mod lub dewiacji seksualnych jest zwyklym KLAMSTWEM, KTORE PROBUJE SIE NAM WMAWIAC OD DAWNA - A OBECNIE CORAZ OSTRZEJ. Owszem, sa juz kraje w ktorym niedouczone i oglupiale spoleczenstwo przyjelo ten nowy "dogmat" spoleczny, ale cale szczescie sa tez kraje, ktore sie bronia przed falszem i nowym nie cirpiacym sprzeciwu dyktatem tzw. "political correct" - za co regularnie nazywa sie ich homofobami (cokolwiek ma znaczyc to kuriozalne okreslenie). Nieszkodzi, wiem ze w piaskownicy rowniez rozwydrzone bachory jak juz nie maja argumentow to opluja drugiego i wolaja "ty jestes durny" - no i co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
unijny Re: 'Gay' jest 'human'. 18.05.08, 11:14 To co napisze moze przejdzie przez "cenzure gazety" ? 1. Domena "malzenstwo" powinno byc zarejestrowane jako eksluzywne dla zwiazku kobiety i mezczyzny! 2. Domena "rodzice" powonna byc zarejestrowan eksluzywnie dla dwojga ludzi, zyjacych w zwiazku malzenskiml czy pozamalzenskim, ktorzy w czasie aktu seksualnego pomiedzy nimi splodzili dziecko. Religia, kolor skory, narodowosc - nie ma tu nic wspolnego. Kobieta plus mezczyzna = akt seksualny = dziecko. Mezczyzna plus mezczyzna plus pseudo akt seksualny = .....???? Kobieta plus kobieta plus ......imitacja przyjemnosci seksualnej = ...??? Abysmy sie rozmnazali, wydawali na swiat przyszlych podatnikow podatkowych, kadry techniczne, ludzi, ktorzy beda sie dalej rozmnazac potrzebujemy dwie osoby seksu odmiennego. Pieprzenie faceta z facetem jest nieprodukcyjne, fiki miki baby z baba - idem. A moze geje zdecyduja sie na zaszczepienie w ich brzuchy sztucznych plodow z probowki? Ha,haha - juz widze te smale rodzaca dzieci przez penisa. Co na to Human Right? Jest to jedyny warunke, ze zgodze sie ich nazwac reproduktorami przyszlosci!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Human czy gey rights watch? 18.05.08, 00:13 mag9 napisał: > Widze, ze prawa czlowieka maja tylko geje. Nie dajmy sie zwariowac. A jakich to praw, Twoim zdaniem, zostają - zgodnie z informacją w artykule - pozbawieni nie - geje? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Human czy gey rights watch? 18.05.08, 00:19 koloratura1 napisała: > A jakich to praw, Twoim zdaniem, zostają - zgodnie z informacją w artykule - > pozbawieni nie - geje? ********************************** Pewnie puszczania z dymem: gejów, Żydów, masonów i liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Human czy gey rights watch? 18.05.08, 00:52 No tak. Tyle na świecie wojen i ludobójstw, a wszystkie trzy miejsca w galerii hańby otrzymali homofoby, którzy nikogo nie zabili. Czy wy - mówię tu do lewaków - naprawdę nie dostrzegacie absurdu tej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Human czy gey rights watch? 18.05.08, 01:47 Homoseksualiści są w wielu krajach świata ofiarami okrutnych prześladowań, a prawie we wszystkich spotyka ich poniżanie i nękanie. Dlatego jest rzeczą bardzo ważną, by w krajach demokratycznych ich prawa zostały jasno uznane i respektowane. I dlatego jest haniebne, jeśli demokratyczny polityk się na to wypina. Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.adamus Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Right.. 17.05.08, 23:21 Po prostu bezstronna AGORA... Nazwijmy kogoś homofobem (co to w ogóle znaczy???), zacofanym zaściankowcem i właściwie więcej argumentów nie trzeba. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Rig 17.05.08, 23:53 a wystarczyło poszukać: pl.wikipedia.org/wiki/Homofobia , to lenistwo czy poziom inteligencji? Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 00:49 Nie rozumiesz. Homofobia to neologizm, który wielu ludzi śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 00:21 szymon.adamus napisał: > Po prostu bezstronna AGORA... Nazwijmy kogoś homofobem (co to w ogóle > znaczy???), zacofanym zaściankowcem i właściwie więcej argumentów nie trzeba. > Żałosne. Umiesz czytać? Ze zrozumieniem? To spróbuj przeczytać artykuł, a może Ci się uda skomentować to, co rzeczywiście napisano, a nie - własne "wizje" i "wyobra zenia".: Nie Agora jest tu, bowiem, stroną, tylko amerykański oddz. Human Rights Watch. Odpowiedz Link Zgłoś
rychoku Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Right.. 17.05.08, 23:25 Domagam się od posłów przywrócenia w polskim prawie zakazu sodomii. P.S.: ROGER - NIGDY NIE BĘDZIESZ POLAKIEM! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r [...] 17.05.08, 23:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uwazna_wroclawianka Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Right.. 17.05.08, 23:29 cóż... we Wrocławiu Skoczylas wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5222515.html a w USA sam Kaczyński. ElYYYty mamy, nie ma co ! Odpowiedz Link Zgłoś
uwazna_wroclawianka Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Right.. 17.05.08, 23:30 Wrocław: miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,75495,5216835.html Odpowiedz Link Zgłoś
lukrad A mają tam salę dla homofilów? 17.05.08, 23:31 Sprawiedliwie przecież musi być! Odpowiedz Link Zgłoś
minnie_mouz dla ciebie maja ze specjalnym... 17.05.08, 23:52 smarowidelkiem do pupci Odpowiedz Link Zgłoś
dymekdd [...] 17.05.08, 23:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Re: Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Rig 17.05.08, 23:46 Jesteś jakimś koszmarem, nawet idąc twoim tokiem rozumowania (nadużycie semantyczne) to, czy chorych na żółtaczkę też tępisz? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Rig 17.05.08, 23:46 dymekdd napisał: > Choć nie lubie pana Pana Prezydenta to w tej kwesti muszę się zgodzic z nim moi > m > zdaniem homoseksualizm jest horobą ktora powinna byc tempiona!! wiekszosc > homoseksualistow to pedofile itp! **************************** A więc księża i faszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Drogi homofobie, czy ortografia też jest "horobą"? 17.05.08, 23:48 ...która powinna być "tempiona"?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mahatma.1 Re: Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Rig 17.05.08, 23:54 "wiekszosc homoseksualistow to pedofile itp!" A ilu ich znasz, że możesz powiedzieć to z taką pewnością? Rozumiem, że sprawdziłeś bez mała kilka tysięcy gejów, skoro jesteś tak pewien tego, że są oni w większości "pedofilami itp.". "moim zdaniem homoseksualizm jest horobą ktora powinna byc tempiona!!" Częściowo masz rację - gdyż czasami homoseksualizm można nazwać "chorobą genetyczną". Tak samo jak rude włosy. Również one są zakodowane w DNA, więc i je można uznać za "chorobę". Inny rodzaj homoseksualizmu, że tak nazwę go "nabyty", także można nazwać chorobą. O ile nazwiemy nią również pisanie i grę na pianinie. Mają one takie same predyspozycje do uzyskania miana choroby, jak homoseksualizm. Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Re: Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 00:22 > Częściowo masz rację - gdyż czasami homoseksualizm można nazwać "chorobą > genetyczną". > Tak samo jak rude włosy. > Również one są zakodowane w DNA, więc i je można uznać za "chorobę". A więc można homoseksualizm zdiagnozować badając DNA? Np. DNA kilkutygodniowego płodu? Dobra wiadomość dla rodziców którzy nie chcą mieć dziecka geja, jeszcze tylko zalegalizować aborcję na życzenie i pajechali... > Inny rodzaj homoseksualizmu, że tak nazwę go "nabyty", także można nazwać choro > bą. > O ile nazwiemy nią również pisanie i grę na pianinie. Homofobi w tym miejscu przywołują inne "nabyte" skłonności, a raczej fachowo nazywane tzw. zaburzenia popędu płciowego. Więc albo albo - albo DNA albo nabyte. Jak DNA to wynajdujemy geny, robimy testy i dajemy rodzicom prawo wyboru. A jak nabyte, to nie stawiamy gejów w jednym rzędzie z Murzynami, Żydami itp, ale np. z uzależnionymi. Nie całkiem ich wina że tacy są, nie powinno się ich prześladować, ale faworyzować też nie należy i na pewno nie stawiać znaku równości między heteroseksualizmem a homoseksualizmem jako równoprawnymi orientacjami. Bo jedno jest normą a drugie wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Biedaku! 18.05.08, 00:42 dymekdd napisał: > > a dla gejow ktorzy to czytaja mam nadzieje ze spotkacie kiedys takiego geja co > wam z du*y zrobi jesien sredniowiecza, i nawet nie bedziecie czuli kiedy sracie > !. Ktoś już Ci coś takiego zrobił, prawda? Bo z takim uczuciem o tym piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
ewka-1963 Re: Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 08:21 Widzę, że jesteś człowiekiem niezbyt wykształconym sądząc po Twojej ortografii więc i na temat homoseksualizmu niewiele wiesz. Proponuję najpierw lekturę na ten temat a potem wypowiedź bo homoseksualizm nie ma nic wspólnego z pedofilią! Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_p Rodziny i "rodziny" - czy juz dom wariatow? 17.05.08, 23:45 Przepraszam, ale to Brendan Fay "odmawia ludziom szacunku dla ich rodzin". Dalej: GW chyba tez jest homofobiczna, jezeli uzywa slowa "slub" gejow w cudzyslowie. To byl w koncu slub, czy nie? A poza tym czyzby pan Fay sobie zastrzegl, ze wolno o nim pisac tylko pozytywnie? Coz to za swieta krowa? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Nie. Ewolucja kultury. 17.05.08, 23:54 > A poza tym czyzby pan Fay sobie zastrzegl, ze wolno o nim pisac > tylko pozytywnie? Pozytywnie pisać o nim nie musisz. Ale np. ubliżać mu z powodu jego rasy, płci, narodowości, orientacji seksualnej czy religii - osobie publicznej nie wolno. Ot, taka polit-poprawność - tak możesz to sobie zrozumieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_p Jak sie ktos wyglupia... 17.05.08, 23:59 ...(i tego ni dostrzega), to z politycznej poprawnosci mam pisac jaki on madry? Mi nic nie przeszkadza jego wspolnota majatkowa z drugim facetem, ale spolka akcyjna to nie malzenstwo. PS. od teraz surowo zabraniam krytykowania moich opinii, bo sie zglosze do Human Rights Watch. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 To tobie się wydaje, że się "wygłupia". 18.05.08, 00:06 Rozumiem że w swoim dogmatycznym rozumieniu świata nie możesz małżeństwa gejów dostrzec inaczej niż jako "wygłupy". Na szczęście nie ma powodów by twoje słuszne poglądy na wszystko stanowiły podstawę prawa. Podstawę prawa stanowi zasada równości obywateli. I skoro niektórzy z nich chcą zawrzeć małżeństwo z osobą tej samej płci, mają do tego takie same prawo, jak ci którzy chcą je zawrzeć z osobą innej płci. A o "zakazie krytykowania twojej opinii" to kiepski żart i grubymi nićmi szyte naciaganie analogii. Nie ma jej tu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Re: To tobie się wydaje, że się "wygłupia". 18.05.08, 00:38 > Podstawę prawa stanowi zasada równości obywateli. > > I skoro niektórzy z nich chcą zawrzeć małżeństwo z osobą tej samej > płci, mają do tego takie same prawo, jak ci którzy chcą je zawrzeć z > osobą innej płci. A co z prawami osób spokrewnionych ze sobą, którzy chcą zawrzeć związek małżeński? Dlaczego dwóm dorosłym facetom ma być wolno, a dorosłemu rodzeństwu nie? Skoro się kochają i nikomu krzywdy nie wyrządzają? A co z prawami osób samotnych? Dlaczego nie mogą zawrzeć związku małżeńskiego same ze sobą? Skoro odpada wymóg różnicy płci nupturientów, to czemu nie odpuścić sobie i dwóch osób? Jestem pewien że jest duża grupa singielek które chciałyby się przejść do ołtarza w białej sukni, nawet same. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: To tobie się wydaje, że się "wygłupia". 18.05.08, 00:49 Wszystkie nasze prawa są rezultatem społecznego ustanowienia. Nie wiemy, jak kompromis społeczny pomiędzy większością a mniejszościami w kwestii tego, co dopuszczalne, będzie ewoluować w przyszłości. Prawo spełnia zapotrzebowania społeczeństwa jako całości: większości wraz z mniejszościami. To, czego ludzie rzeczywiście potrzebują - to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Re: To tobie się wydaje, że się "wygłupia". 18.05.08, 01:06 nick3 napisał: > > Wszystkie nasze prawa są rezultatem społecznego ustanowienia. > > Nie wiemy, jak kompromis społeczny pomiędzy większością a > mniejszościami w kwestii tego, co dopuszczalne, będzie ewoluować w > przyszłości. Kiedyś był zakaz rozwodów, to było może głupie, ale ludzie musieli się starać jakoś sobie życie ułożyć nawet jak nie pasowali do siebie. Dziś już chyba większość małżeństw się rozpada, instytucja ta traci na znaczeniu. Śluby gejów ją wykończą. I uważasz że kiedy pojęcie rodzina przestanie mieć znaczenie to będzie ewolucja w dobrym kierunku? > Prawo spełnia zapotrzebowania społeczeństwa jako całości: większości > wraz z mniejszościami. > > To, czego ludzie rzeczywiście potrzebują - to będzie. Raczej będzie to, co wywalczą sobie najsilniejsze grupy nacisku - poprzez wpływ na media, na środowiska opiniotwórcze, a przede wszystkim poprzez zwalczanie opozycji. A najlepiej zwalczać przypinając łatkę nietolerancyjnego, homofoba, antysemity, faszysty itp. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Na dłuższą metę: Najsilniejszymi są pokrzywdzeni! 18.05.08, 01:29 > Raczej będzie to, co wywalczą sobie najsilniejsze grupy nacisku Pewnym niepisanym założeniem demokracji jest chyba pogląd, że na dłuższą metę najpotężniejszą siłą w ludzkim społeczeństwie jest dążenie do wolności. Despoci, bandyci, właściciele niewolników nie są w stanie stworzyć stabilnego i dobrze funkcjonującego systemu społecznego. Dlatego sprawiedliwsze społeczeństwa są efektywniejsze i pokonują w historycznym wyścigu społeczeństwa rządzące się zasadami przemocy. Pojawienie się i trwanie demokracji jest dowodem (o ile nie założymy, że jest ona efektem boskiej interwencji) na taka naturę świata ludzkiego. Dlatego demokracja zakłada pewien optymizm: przyjmuje się, że ludzie nie dadzą się nikomu definitywnie ogłupić ani zdominować (a już zwłaszcza w społeczeństwie rządzonym zasadą trójpodziału władzy). I jeśli ktoś ich będzie rzeczywiście krzywdził, zdołają to prędzej czy później rozpoznać i skutecznie się przeciwstawić. Jeśli homofobia jest naprawdę krzywdząca, to znaczy, że prędzej czy później geje zwyciężą także i w Iranie. Jeśli zaś tak naprawdę to pokrzywdzonymi są tu ludzie religijni, którzy "muszą patrzeć na sodomię", to na pewno prędzej czy później zwycięzy ich model życia. A teraz walczmy, jeśli ochota!:) Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Re: Na dłuższą metę: Najsilniejszymi są pokrzywdz 18.05.08, 01:34 nick3 napisał: > Jeśli homofobia jest naprawdę krzywdząca, to znaczy, że prędzej czy > później geje zwyciężą także i w Iranie. Sprzeciwianie się małżeństwom osób tej samej płci nie oznacza że osoba która taki pogląd głosi jest homofobem. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Na dłuższą metę: Najsilniejszymi są pokrzywdz 18.05.08, 01:39 > Sprzeciwianie się małżeństwom osób tej samej płci nie oznacza że osoba która > taki pogląd głosi jest homofobem. Może nie. A może tak. Nie wiem. Ale w takim razie na pewno miałoby tu znaczenie, w jaki sposób dokonuje się ten sprzeciw! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: To tobie się wydaje, że się "wygłupia". 18.05.08, 01:06 michalw4 napisał: > > Podstawę prawa stanowi zasada równości obywateli. > > > > I skoro niektórzy z nich chcą zawrzeć małżeństwo z osobą tej samej > > płci, mają do tego takie same prawo, jak ci którzy chcą je zawrzeć z > > osobą innej płci. > > A co z prawami osób spokrewnionych ze sobą, którzy chcą zawrzeć związek > małżeński? Dlaczego dwóm dorosłym facetom ma być wolno, a dorosłemu rodzeństwu > nie? Skoro się kochają i nikomu krzywdy nie wyrządzają? Owszem, wyrządzają: ewentualnym dzieciom, które by przyszły na świat z rodziców blisko spokrewnionych. Już dawno dowiedziono, że takie dzieci są zwykle obciążone ciężkimi schorzeniami genetycznymi. A co z prawami osób > samotnych? Dlaczego nie mogą zawrzeć związku małżeńskiego same ze sobą? Skoro > odpada wymóg różnicy płci nupturientów, to czemu nie odpuścić sobie i dwóch > osób? Jestem pewien że jest duża grupa singielek które chciałyby się przejść do > ołtarza w białej sukni, nawet same. Nie słyszałam, żeby jakiś "ruch singielek" czegoś podobnego się domagał, ale gdy to nastąpi, niewykluczone, że da się wprowadzić w życie. Choć może raczej nie w Kościele, który jest instytucją wielce tradycyjną i wątpię czy w dającym się przewidzieć czasie wyrazi zgodę na to, żeby jakieś singielki mogły "się przejść do ołtarza w białej sukni,nawet same." Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Re: To tobie się wydaje, że się "wygłupia". 18.05.08, 01:13 koloratura1 napisała: > > małżeński? Dlaczego dwóm dorosłym facetom ma być wolno, a dorosłemu rodze > ństwu > > nie? Skoro się kochają i nikomu krzywdy nie wyrządzają? > > Owszem, wyrządzają: ewentualnym dzieciom, które by przyszły na świat z rodziców > blisko spokrewnionych. Już dawno dowiedziono, że takie dzieci są zwykle obciąż > one ciężkimi schorzeniami genetycznymi. To się zbada i wyskrobie takie dzieci. Dlaczego chcesz ograniczać prawa żyjących ludzi martwiąc się o ich ewentualne jeszcze nienarodzone potomstwo. Z takim argumentem przegrałbyś w Strasburgu. > Choć może raczej nie w Kościele, który jest instytucją wielce tradycyjną i wątp > ię czy w dającym się przewidzieć czasie wyrazi zgodę na to, żeby jakieś singiel > ki mogły "się przejść do ołtarza w białej sukni,nawet same." I to jest łamanie praw singli bo dyskryminuje się nie pozwalając zawrzeć związku małżeńskiego tylko dlatego, że nie mają partnera. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: To tobie się wydaje, że się "wygłupia". 18.05.08, 15:43 Alez mozna miec slub nie majac partnera. O dziewicach konsekrowanych sie nie slyszalo? Do oltarza ida zdecydowanie same i tam sie zobowiazuja same do konca zycia pozostac. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: To tobie się wydaje, że się "wygłupia". 18.05.08, 00:57 A co jesli ktos bedzie chcial sie ozenic z piecioma osobami na raz? Gdzies ta granice postawic trzeba, bo instytucja malzenstwa zostanie doszczetnie skompromitowana przez nieodpowiedzialnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: To tobie się wydaje, że się "wygłupia". 18.05.08, 01:13 Gdzieś trzeba. Ale nie w sposób sztywny i raz na zawsze ustalony. Bo wtedy staniemy wbrew rzeczywistym ludzkim potrzebom (nie powinniśmy zakładać, że obecne prawo uwzględnia je doskonale) i realnym przemianom obyczajowości. Napisałem: > To, czego ludzie rzeczywiście potrzebują - to będzie. I to jest chyba jakaś odpowiedź. Determinacja jakiejś grupy ludzkiej w domaganiu się czegoś jest dowodem autentyczności reprezentowanej przez nich potrzeby. Innego nie ma. Po prostu zwolennicy posiadania pieciu żon (legalnie) raczej chyba nie będą prowadzić wymagającej znoszenia wyrzeczeń i trudów - walki o swoje postulaty. (Ale jeśli będą - w co wątpię - to znaczy, że ich potrzeba jest autentyczna i należy ją uwzględnić.) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: To tobie się wydaje, że się "wygłupia". 18.05.08, 11:37 > > Determinacja jakiejś grupy ludzkiej w domaganiu się czegoś jest > dowodem autentyczności reprezentowanej przez nich potrzeby. > Twoj pogląd jest absurdalny - zaprzeczasz samej idei 'praw człowieka' Te prawa itnieja niezależnie od domagania się ich. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: To tobie się wydaje, że się "wygłupia". 18.05.08, 19:08 Napisałem: "jest dowodem". Co wskazuje na pewną odróżnialność tego, co dowodzone (tj. autentyczności potrzeb) od oznak, które tego dowodzą (tj. determinacji ludzi w domaganiu się spełnienia tych potrzeb). Ludzie mają prawa człowieka nie tylko wtedy, kiedy ich się domagają i nie tylko ci, którzy ich się domagają. To prawda. Ale to nie znaczy, że prawa te "istnieją", niezależnie od ludzkiego pragnienia dóbr, które są tymi prawami gwarantowane. To jest pogląd katolicki ("masz 'prawo do życia', nawet jak się skręcasz z bólu i błagasz, by cię dobili"). Osobiście jestem przekonany o znacznej uniwersalności praw człowieka, ale - moim zdaniem - bierze się ona tylko stąd, że ludzie nigdzie nie są w stanie na dłuższą metę pogodzić się z odbieraniem im tych praw. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: To tobie się wydaje, że się "wygłupia". 19.05.08, 09:05 > Ale to nie znaczy, że prawa te "istnieją", niezależnie od ludzkiego > pragnienia dóbr, które są tymi prawami gwarantowane. > > To jest pogląd katolicki ("masz 'prawo do życia', nawet jak się > skręcasz z bólu i błagasz, by cię dobili"). Podejście katolickie jest realistyczne , twoje - relatywistyczne (jeśli ktoś nie domaga się swoich praw dość długo i gwałtownie - to te prawa mu nie przysługują) > > > Osobiście jestem przekonany o znacznej uniwersalności praw > człowieka, ale - moim zdaniem - bierze się ona tylko stąd, że ludzie > nigdzie nie są w stanie na dłuższą metę pogodzić się z odbieraniem > im tych praw. Ha,ha- chyba żartujesz!... Przykład pierwszy z brzegu - kilka tysięcy lat historii Chin. Wymień masowe protesty z powodu braku demokracji ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: To tobie się wydaje, że się "wygłupia". 19.05.08, 15:09 Biedny eurocentryku, etyka konfucjańska stoi na równi z etyką Ewangelii i Talmudu. Jedną z podstawowych cnót konfucjanizmu jest humanitaryzm ('ren'). Etyka konfucjańska wymaga altruizmu gotowego do poswięceń, także co ciekawe w stosunku do wrogów! (Zbieżności z ewangelicznym "gdy kto zabiera ci płaszcz..." są uderzające, a Kofucjusz żył przed Chrystusem) Społeczeństwo chińskie nie było demokratyczne, ale z całą pewnością etyka konfucjańska była w nim traktowana bardzo serio. Istniał nawet specjalny urząd państwowy do pilnowania, czy cesarz przestrzega jej prawidłowo. mg2005 napisał: > Podejście katolickie jest realistyczne , twoje - relatywistyczne Podejście katolickie nie jest zadne "realistyczne", tylko fundamentalistyczne. (Nie wiem, co by miał tu znaczyć ów słynny "realizm"!:) A relatywizm nie jest żadną obelgą. > (jeśli ktoś nie domaga się swoich praw dość długo i gwałtownie > - to te prawa mu nie przysługują) Nie potrafisz myśleć w skali społecznej (nie ty jeden:) Tak, jest troche tak jak mówisz. Prawa bytują w obrębie tej kultury, w której ludzie skutecznie je sobie zdobyli. Ale wbrew temu, co sugerujesz, nie znaczy to, że są selektywnie przyznawane jednostkom. Jest bowiem tak, że raz wywalczone - określają właściwe danemu społeczeństwu podejście do jednostki ludzkiej w ogóle. Stąd - Europejczyk widzi również jednostki z zupełnie innych społeczeństw jako posiadające niezbywalne prawa człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Re: Nie. Ewolucja kultury. 18.05.08, 00:28 > Ale np. ubliżać mu z powodu jego rasy, płci, narodowości, orientacji > seksualnej czy religii - osobie publicznej nie wolno. Problem w tym, że Kaczor (w odróżnieniu od weszpolaków) akurat gejom nie ubliżał. Tylko że zaszliśmy już tak daleko, że homofobią i ubliżaniem gejom nazywa się publiczne sprzeciwianie się legalizacji związków małżeńskich osób jednej płci. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Nie. Ewolucja kultury. 18.05.08, 00:43 Niby nie ubliżał, ale zohydzał. A to mianowicie w ten sposób, że z kontekstu filmiku było jasne, iż ślub Faya jest przedstawiany jako ilustracja "ewidentnego zwyrodnienia". A przedstawianie w ten sposób publicznie zdjęć czyichś ważnych chwil życiowych jest deptaniem jego godności osobistej. I HRW słusznie to potępiła. Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Re: Nie. Ewolucja kultury. 18.05.08, 00:50 > Niby nie ubliżał, ale zohydzał. Pokazanie dwóch całujących się facetów na ekranie to ohyda? Chyba się wymskło.... > A to mianowicie w ten sposób, że z kontekstu filmiku było jasne, iż > ślub Faya jest przedstawiany jako ilustracja "ewidentnego > zwyrodnienia". Dopisujesz sobie co chcesz. Kaczor jest przeciwny ślubom gejów i ma do tego prawo, bez względu na to czy uważa to za zwyrodnienie, zezwierzęcenie czy hitleryzm-stalinizm. I może publicznie się wypowiadać że jest przeciw. Ubliżanie zaczyna się np. od równania gej=pedofil. > A przedstawianie w ten sposób publicznie zdjęć czyichś ważnych chwil > życiowych jest deptaniem jego godności osobistej. > > > I HRW słusznie to potępiła. Szkoda, że nie potępiła robienia zdjęć E. Górniakowej w połogu, to dopiero było deptanie godności. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Nie. Ewolucja kultury. 18.05.08, 01:01 > Pokazanie dwóch całujących się facetów na ekranie to ohyda? Chyba > się wymskło... Nic mi się nie "wymskło", mój drogi. Nie napisałem, że "ohyda" tylko że "zohydzanie". Zohydzaniem może być (i często jest) pokazywanie czegoś, co samo z siebie nie jest ohydne, ale przez kontekst będzie za takie uchodzić, bo i nadawca i odbiorcy przekazu wiedzą, że dany obraz nie został nadany po to, aby rozumieć go jako neutralny. W czasach propagandy antysemickiej nawet pokazanie zdjęcia Żyda drapiącego się po brodzie jest ze względu na społeczny kontekst - aktem zohydzania. Choć przeciez obiektywnie nie ma nic ohydnego w drapaniu się po brodzie. Ale powszechnie panujące "i ty wiesz i ja wiem" pozwala czynić przemoc z rzeczy pozornie neutralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Re: Nie. Ewolucja kultury. 18.05.08, 01:23 nick3 napisał: > Ale powszechnie panujące "i ty wiesz i ja wiem" pozwala czynić > przemoc z rzeczy pozornie neutralnych. W sumie masz rację, pokazywanie dwóch całujących się facetów to rzeczywiście sposób na zohydzenie dużej części opinii publicznej związków jednopłciowych. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Nie. Ewolucja kultury. 18.05.08, 01:36 W XIX wieku pokazanie tańczącego Murzyna było dla większości Białych naocznym dowodem jego niższości rasowej!:) Jak się okazuje do rozmaitej "ohydy" człowiek potrafi przywyknąć:))) (Twoja praprababcia dostałaby spazmów widząc choćby poczciwego rock'and'rolla:) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Nie. Ewolucja kultury. 18.05.08, 11:29 nick3 napisał: > > Ale np. ubliżać mu z powodu jego rasy, płci, narodowości, orientacji > seksualnej czy religii - osobie publicznej nie wolno. Stwiedzenie, że zboczeniec jest zboczeńcem to nie ubliżanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nareszcie jestem dumny z naszego Prezydenta!! 18.05.08, 01:17 Borawo panie prezydencie, twoj tuzinkowy elektorat jest dumny, bo lubi jak mu sie w mordy pluje...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Nowe, austriackie arkusze ocen dla prezydentów 17.05.08, 23:50 Dziś prezydenci/przywódcy nie są oceniani przez tzw. "światową opinię publiczną" za wywiązywanie się ze swych obowiązków wynikających z powierzonego im urzędu, czyli za to, czy dobrze dbają o interesy państwa i CAŁEGO narodu... Nie, dziś ocenia ich się wg ich stosunków do niektórych wybranych nisz społecznych/mniejszości. Aktualnie jako taka wybrana, uprzywilejowa bezsprzecznie na tle innych (np. pedofilów, zoofilów etc.) mniejszość występują homoseksaliści, zwani Bóg wie czemu w PL z angielska gejami. Dziś to oni są miarą oceny rządzących, ich arkuszem ocen. Co przyjdzie po tym? Na Zachodzie podnoszą się najzupełniej poważnie głosy za uznaniem małżeństw wśród rodzeństw. Jeśli się to uda, to w kolejce staną związki między rodzicami i dziećmi. A stąd już blisko do autriackiego Fritzla, na którego się dziś tak oburzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Eva turns right?:) 17.05.08, 23:59 Rozumiem, że to nie niesłuszna konserwa Busha pobrzmiewa w twojej "niepoprawności politycznej" tylko słuszne zdrowie moralne "naszystów" Putina?:) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nowe, austriackie arkusze ocen dla prezydent 18.05.08, 00:22 eva15 napisała: > Nie, dziś ocenia ich się wg ich stosunków do niektórych wybranych > nisz społecznych/mniejszości. ********************************** Adolf Hitler, który niewątpliwie dbał o interes aryjskiej większości, znakomicie się wpisuje w definicję dobrego przywódcy narodu, którą tak ładnie przedstawiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nowe, austriackie arkusze ocen dla prezydent 18.05.08, 01:02 maruda.r napisał: > Adolf Hitler, który niewątpliwie dbał o interes aryjskiej >większości, znakomicie się wpisuje w definicję dobrego przywódcy >narodu, którą tak ładnie przedstawiła Taaaak... Adolf jaki był, wszyscy do znudzenia wiemy. Ale ja zauważam dodatkowo od dawna, że Adolfa używa się dowolnie jako argumentacyjnej protezy i/lub maczugi rzucanej na oślep. Ty nie jesteś tu żadnym wyjątkiem. Ale co z tego tak na serio wynika? Argument z Hitlerem ma być uzasadnieniem dla naszego dzisiejszego wynoszenia na sztandary mniejszości? No OK, ale jeśli tak, to przemyśliwując rzecz zimno/logicznie do końca, należy znaleźć zrozumienie także i dla innych mniejszości, czemużby je krzywdzić? W takim systemie wartości i Fritzl (też zresztą skądindąd Austriak) ma swoje niezbywalne prawa. PS. Abyśmy się dobrze zrozumieli: tak mi się w dzieciństwie/młodości ułożyło, że wychowywałam się w znacznym stopniu wśród homoseksualistów w czasach późnej złagodniałej komuny. Cała moja sympatia była, podobnie jak i dziś, po stronie ludzi prześladowanych. Stąd moje konflikty z main stream obojętnie którego obozu..... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nowe, austriackie arkusze ocen dla prezydent 18.05.08, 01:21 eva15 napisała: > przemyśliwując rzecz > zimno/logicznie do końca, należy znaleźć zrozumienie także i dla > innych mniejszości, czemużby je krzywdzić? W takim systemie wartości > i Fritzl (też zresztą skądindąd Austriak) ma swoje niezbywalne prawa. Nie ma. Jego niezbywalne prawa kończą się tam, gdzie zaczynają się niezbywalne prawa jego ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nowe, austriackie arkusze ocen dla prezydent 18.05.08, 01:32 Tja, jak definiujemy ofia? Jak zbrodnię i karę? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Eva15, nowe argumenty, wypaczone poglady 18.05.08, 03:21 Hmm, to ty w/g twoich argumentow gwalt na kobiecie jest dopuszczalny? Albo pedofilia z nieletnimi dziewczynkami (wszak to stosunek heteroseksualny)? Bo jesli stosunki heteroseksualne miedzy dwoma doroslymi osobami ktore sie na to zgadzaja sa dozwolone, to dlaczego stosunki homoseksualne miedzy dwoma doroslymi osobami ktore sie na to zgadzaja sa poza prawem? I nie porownoj homoseksualizmu do pedofili, bo pedofile zeruja na osobach z nie wpelni rozwinietymi psychologicznie (ja do nich bym zaliczyl rowniez tych ktorzy zeruja na osobach doroslych z np. zespolem Downa). Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nowe, austriackie arkusze ocen dla prezydent 18.05.08, 11:55 Dość ostro prowokując chcę przypomnieć, że defincja przestępstwa czy nawet zbrodni nie jest w dziejach ludzkości wielkością statyczną czy niepodważalnym aksjomatem. Nie, na naszych oczach widać ogromną dynamikę w definiowaniu. Jeszcze niedawno związki homoseksualne były karalne jako przestępstwo, dziś już całe szczęście nie są. Jeszcze niedawno kobieta chcąca otworzyć konto w banku bez zgody męża popełniała wykroczenie, dziś na całe szczęście już nie. Częćć zmian, jak choćby w powyższych przykładach należy uznać oczywiśie za pozytywne. Ale czy wszystkie? Jeszcze niedawno niektórzy rebelianci 1968r żądali w Niemczech i Francji całkiem oficjalnie i serio usunięcia paragrafu karalności za seks z dziećmi. Zupełnie poważnei publikowali artykuły i występowali w tv tłumacząc, że dzieci mają naturalą skłonność do seksu i należy im to umożliwić przez wspólną "radosną zabawę". Ten numer ku ich niezadowoleniu nie przeszedł, ale eks-rebelianci (część z nich) weszli od dawna już do struktur władzy i niektórzy są nawet znanymi i głośnymi parlamentarzystami w EU. Kto wie, czy temat niekiedyś znów nie wróci? Słowem definiowanie zbrodni, kary i ofiary jest płynne. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nowe, austriackie arkusze ocen dla prezydent 18.05.08, 01:34 eva15 napisała: > Ale co z tego tak na serio wynika? Argument z Hitlerem ma być > uzasadnieniem dla naszego dzisiejszego wynoszenia na sztandary > mniejszości? No OK, ale jeśli tak, to przemyśliwując rzecz > zimno/logicznie do końca, należy znaleźć zrozumienie także i dla > innych mniejszości, czemużby je krzywdzić? W takim systemie wartości > i Fritzl (też zresztą skądindąd Austriak) ma swoje niezbywalne prawa. ***************************** Ofiary Fritzla same się zamknęły w piwnicy? Argument z Hitlerem został użyty w opozycji do tzw. "interesu większości", który dość swobodnie definiujesz. Wróćmy do Kaczyńskiego, a więc tematu artykułu. Można wszystko o nim powiedzieć, poza tym, że reprezentuje interesy większości. Lech Kaczyński reprezentuje głównie interesy swojego brata, niektórych przedstawicieli biznesu oraz towarzyszy partyjnych. Podobnie, jak Hitler, dużo mówi o interesie państwa, a tak naprawdę reprezentuje klikę. To tyle odnośnie dbałości o interes narodu. Co do mainstreamu to się zgadzam. Co jednak z antygejowskim nurtem, który reprezentuje Kaczyński, i co powoduje zrozumiałą reakcję? Bo to Kaczyński użył bata w stosunku do gejów. Nie odwrotnie. Opowiadanie się za prześladowaną mniejszością nie powinno wyrażać się obroną homofobii Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nowe, austriackie arkusze ocen dla prezydent 18.05.08, 12:36 maruda.r napisał: > Ofiary Fritzla same się zamknęły w piwnicy? Nie, oczywiście, że nie. Ale przeczytaj, co napisałam powyżej (do koloritana) o płynności historycznej definicji zbrodni, kary i ofiary. > Argument z Hitlerem został użyty w opozycji do tzw. "interesu >większości", który dość swobodnie definiujesz. Nie, właśnie, że nieswobodnie. Nie widzę sensu w nadawaniu mniejszości dokładnie tych uprawnień jakie ma większość z powodu ROZNICY między oboma grupami. Domaganie się przez homoseksualistów pełnych praw małżeńskich, mimo, że nie są oni w stanie wypełniać jednej z najważniejszych funkcji takich związków jest równie mądre jak np. domaganie się przez mężczyzn prawa do porodu w domu/szpitalu etc. tylko dlatego, że kobiety takie prawo też mają. Postaw homofobizcnych ala Kaczyńscy nie popieram, bo nie popieram żadnego piętnowania mniejszości. Mniejszości nie powinny być w żadnej formie prześladowane, czy stawiane pod pręgież opinii publicznej. Ale w odniesieniu do mniejszości seksualnych nie popieram ich promowania, reklamowania, umadniania i nagłaśniania. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl :) 18.05.08, 00:28 "Aktualnie jako taka wybrana, uprzywilejowa bezsprzecznie na tle innych (np. pedofilów, zoofilów etc.)" Emanuje z tych słów jakiś żal... Jesteś zoofilką? Bo wiesz - chodzi o obopólną zgodę... W przeciwnym razie gwałt. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Nowe, austriackie arkusze ocen dla prezydent 18.05.08, 02:13 eva15 napisała: > Dziś prezydenci/przywódcy nie są oceniani przez tzw. "światową > opinię publiczną" za wywiązywanie się ze swych obowiązków > wynikających z powierzonego im urzędu, czyli za to, czy dobrze dbają > o interesy państwa i CAŁEGO narodu... > > Nie, dziś ocenia ich się wg ich stosunków do niektórych wybranych > nisz społecznych/mniejszości. Aktualnie jako taka wybrana, > uprzywilejowa bezsprzecznie na tle innych (np. pedofilów, zoofilów > etc.) mniejszość występują homoseksaliści, zwani Bóg wie czemu w PL > z angielska gejami. Dziś to oni są miarą oceny rządzących, ich > arkuszem ocen. Co przyjdzie po tym? > > Na Zachodzie podnoszą się najzupełniej poważnie głosy za uznaniem > małżeństw wśród rodzeństw. Jeśli się to uda, to w kolejce staną > związki między rodzicami i dziećmi. A stąd już blisko do > autriackiego Fritzla, na którego się dziś tak oburzamy. eva, troche racji masz... ale nie generalizowalbym, ze wszystkie glowy panstwa kieruja sie swiatowa opinia publiczna w swym rzadzeniu... tylko te zakomplexione i glupie... czy bush sie przejmuje, ze jako jedyne panstwo na swiecie usa nie podpisaly kyoto protocol??? nie, ma to w doopie... ale nawet w swojej glupocie jest na tyle rozsadny, aby robic to, co wierzy jest dobre dla usa... w moim kraju byl taki przypadek... onz wydala raport, ze nasz rzad dyskryminuje rdzenna ludnosc tubylcza (co wg mnie jest przynajmniej questionable) i poprosili o rzadowy komentarz... w odpowiedzi rzad stwierdzil, ze musi rozwazyc swoj dotychczasowy poziom finansowania onz-u, bo wydaje mu sie, ze traci pieniadze tam, gdzie nie trzeba... od tego czasu onz najwyrazniej zajmuje sie innymi sprawami, bo ta ucichla... Odpowiedz Link Zgłoś
dekoart Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Right.. 17.05.08, 23:53 Ameryka w ktora tak wierzl i do dupy by im wlazl, wystawila mu ocene. Nic dodac nic ujac, jak takie cos moze reprezentowac ten kraj. A Pan Premier Tusk wraca do kraju ze sloncem, polacy maga byc dumni z Premiera. Tak swiatowej slawy wstyd za polskie kaczory. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_p Wybierzmy wreszcie czarnego pedala... 18.05.08, 00:02 ...i bedziema mieli raz na zawsze swiety spokoj z swiatowa postepowa opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Tylko który by chciał rządzić tym miłym krajem?:) 18.05.08, 00:15 Chyba jakiegoś masochistę byś musiał znaleźć!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pantok-rator Re: Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 06:12 Taka prymitywna wypowiedż i do tego wulgarna-nic nie wnosząca ,tylko pokazująca flustrację i bezsilność autora,jego bezsilną złość nienawiść chyba do całego świata-w jakim celu takie beznadziejne teksty są publikowane?Powiecie zapewne,ze chcecie przedstawić wszelakie opinie-na litość boską-jakaż to opinia?-co tym tekstem zaopiniował? Wyładował złość i obraził Głowę Państwa-a to wydaje mi się jest przestępstwem-!?I chowa się wielki "bohater"za pseudo- Wstyd Bohaterze! Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 ale ćpun jest spoko 18.05.08, 00:01 nawet "ganja watch" nie urywa mu jaj Odpowiedz Link Zgłoś
sydnejczyk Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Right.. 18.05.08, 00:08 NIE PRZYNOSI TO WSTYDU A DUMY .NASZ PREZYDENT PRZYPOMINA TYLKO ZE BOG STWORZYL MEZCZYZNE I KOBIETE PO TO BY ZYLI RAZEM A PEDERASTIA TO CIEZKA CHOROBA Z KTOREJ CHORZY NIE CHCA SIE LECZYC . Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 00:21 sydnejczyk napisał: > BOG STWORZYL MEZCZYZNE I KOBIETE Raczej - "niewiastę" (to dziwne stworzenie chyba wyginęło...) > PEDERASTIA TO > CIEZKA CHOROBA Z KTOREJ CHORZY NIE CHCA SIE LECZYC . Skoro nie chcą, to po czym poznajesz, że to choroba? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny.psychiatra Tak, tak, masz rację, wracaj na oddział! 18.05.08, 00:54 sydnejczyk napisał: ..... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 jaki ku..rwa bóg? kogo niby stworzył? 18.05.08, 14:58 widziales kiedys boga, jełopie? jak mozna wierzyc w te wypierdziny klechów w 21 wieku? hm? skoro bog stworzyl faceta i laską.. a są też homo, to albo ten twój bóg;) to debil i spier_dolił robotę albo chcial stworzyć homosiów rozumiesz ten paradoks, katolski idioto? czy mam ci narysowac? Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------Prezydent Kaczyński w wielki jak Pilsudski-- 18.05.08, 00:16 Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ------Prezydent Kaczyński w wielki jak Pilsud 18.05.08, 01:18 Barwo panie prezydencie! Twoj tuzinkowy elektorat jest dumny, bo lubi jak mu sie w morde pluje i na dodatek juz przestal szczac na Pilsudzkiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rychoku Re: Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 00:31 Ja do Rogera nic nie mam! I gotów jestem podać rękę każdemu, kto przeciwstawia się sodomii, niezależnie od tego, czy jest Polakiem, Żydem, Brazylijczykiem, czy Chińczykiem. P.S.: ROGER - NIGDY NIE BĘDZIESZ POLAKIEM! Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Kurski zamiast Kaczora! 18.05.08, 00:39 Przeciez jakies konsekwencje za szkodzenie Polsce na forum miedzynarodowym (przypominam tez fragment z A. Merkel) powinien facet poniesc. Jaja moze sobie robic na Prima Aprilis wobec Kaminskiego, czy innego Bielana. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksanderlech Re: Kurski zamiast Kaczora! 18.05.08, 07:12 Od Bielana sio! On ma taką fajną przerzedzoną fryzurkę :P A co do konsekwencji, to pewnie spłynie to po nim jak po kaczce. --------------------------------- Coś do poczytania <A href="http://www.dopoczytania.pl">dopoczytania.pl</a> Dużo dobrego czytania zlotemysli.pl/alech.php Odpowiedz Link Zgłoś
lindow1 Re: Kurski zamiast Kaczora! 18.05.08, 19:06 Kurski nie prezentuje się nazbyt reprezentacyjnie.Ja myślę,że Cymański,np. albo ten ze Szczecina,jak mu tam-Brudziński?! Oni przynajmniej wygląadają jako tako nie debilnie.A wprawę w łganiu i mówic czyli nawijac na każy temat potrafiąn ie memlą słów jak ten gnom z Zoliborza,czy inteligent jakiś.W PiS jest w pis ludzi mogących jeszcze gorzej pełnic funkcję 1.obywatela niż czyni to ten kaczor ale sąambitniejsi od tego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a [...] 18.05.08, 00:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
realny.esteta Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Right.. 18.05.08, 00:54 Mnie homoseksualiści nie przeszkadzają, mam przyjaciół którzy są te orientacji, ale nie próbujmy udowadniać że to normalne zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 01:34 realny.esteta napisał: > Mnie homoseksualiści nie przeszkadzają, mam przyjaciół którzy są te orientacji, > ale nie próbujmy udowadniać że to normalne zachowania. Bardzo słusznie, nie próbujmy (wyważalibyśmy drzwi otwarte), bo w cywilizowanym świecie już dawno udowodniono, że SĄ TO NORMALNE ZACHOWANIA dla określonego procenta populacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sherekhan Re: Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 12:59 koloratura1 napisała: > Bardzo słusznie, nie próbujmy (wyważalibyśmy drzwi otwarte), bo w cywilizowanym > świecie już dawno udowodniono, że SĄ TO NORMALNE ZACHOWANIA dla określonego procenta populacji. Ale jeśli mówimy o normie bezwzględnej to normalnym takich zachowań nazwać nie można. Tylko przy względnych porównaniach można mówić ze zachodzi taka norma. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Right.. 18.05.08, 01:05 pan kurski i pan prezydent przypominają rasputina i carycę aleksandrę fiodorowną (a jak to się skończyło to wiemy) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 [...] 18.05.08, 01:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Pedały nie są dyskryminowani a powinni być 18.05.08, 01:37 piotrek20074 napisała: > to co wyrabiają w centrach miast na paradach przechodzi ludzie > pojęcie. A CO wyrabiają???!!! U zwierząt występuje też kanibalizm... i co? Może mamy > zjadać pedałków? Spróbuj; smacznego życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo -----Panie Prezydencie-uczciwi Polacy z Panem !!!- 18.05.08, 01:22 pelne poparcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Szanuje Prezydenta za szczerosc, tak trzymac !:) 18.05.08, 01:25 ... walka o zdrowie psychiczne to najwyzszy cel swiatowej organizacji zdrowia ! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Szanuje Prezydenta za szczerosc, tak trzymac 18.05.08, 01:28 doris9914 napisała: > ... walka o zdrowie psychiczne to najwyzszy cel swiatowej > organizacji zdrowia ! Zawsze to powtarzalem, i zawwsze optowalem za tym, by dbac o zdrowie psychiczne ludzi u strow wladzy, dlatego nawolywuje cie prezydencie, wykop pedalstwo z dupy nawet najblizszej rodziny...:DDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Re: Szanuje Prezydenta za szczerosc, tak trzymac 18.05.08, 01:31 kralik111 napisał: > doris9914 napisała: > > > ... walka o zdrowie psychiczne to najwyzszy cel swiatowej > > organizacji zdrowia ! > > Zawsze to powtarzalem, i zawwsze optowalem za tym, by dbac o zdrowie psychiczne > ludzi u strow wladzy, dlatego nawolywuje cie prezydencie, wykop pedalstwo z dup > y > nawet najblizszej rodziny...:DDDDDDDDDDDDD ..jakie obrzydliwe teksty piszesz Kraliku, czyzby szkola palikota dawala piorunujace rezultaty?.:) pozdrawiam Doris Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 [...] 18.05.08, 01:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alina.12 Niedouczony dziennikarz 18.05.08, 01:24 "Hall of Fame, czyli Sali Sławy, w której honoruje się w USA słynnych sportowców." Posłyszał o sportowcach i myśli, że wie wszystko. A Country Music Hall of Fame? A Rock and Roll Hall of Fame? A wiele innych? Czytać, czytać, albo nie pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Niedouczony dziennikarz 18.05.08, 01:29 alina.12 napisała: > "Hall of Fame, czyli Sali Sławy, w której honoruje się w USA słynnych > sportowców." > Posłyszał o sportowcach i myśli, że wie wszystko. > A Country Music Hall of Fame? A Rock and Roll Hall of Fame? > A wiele innych? > Czytać, czytać, albo nie pisać! No tak, ale nie zmienia to faktu, ze Hall of Shame jest tylko jedna...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Niedouczony dziennikarz 18.05.08, 01:43 jest duzo roznych hall of shame Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Niedouczony dziennikarz 18.05.08, 01:46 rooboy napisał: > jest duzo roznych hall of shame Tak? Czyli nasz prezydent bedzie bardzo slawny...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Niedouczony dziennikarz 18.05.08, 01:51 wrecz przeciwnie... gdy jest 20 mistrzow swiata, a nie jeden, jest szansa, ze zaden z tych 20-tu nie utknie w pamieci... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Niedouczony dziennikarz 18.05.08, 02:00 rooboy napisał: > wrecz przeciwnie... gdy jest 20 mistrzow swiata, a nie jeden, jest > szansa, ze zaden z tych 20-tu nie utknie w pamieci... Ale, jezeli jeden mistrz, zdobywa mistrzostwo swiata na 20 stadinach, to zapada w pamieci milionow...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Niedouczony dziennikarz 18.05.08, 02:16 to kaczynski jest juz w 20-tu hall of fame??? zapewniam cie, ze gdybys wyszedl na ulice nowego jorku, siedziby human rights watch, (oczywiscie pomijam tutaj greenpoint) i spytal o korelacje kaczynskiego z fayem, to 99% nie znaloby tego pierwszego, a 90% tego drugiego... skojarzyc tych dwoch ze soba mogliby w zasadzie tylko pracownicy human rights watch oraz fay i moulton... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Niedouczony dziennikarz 18.05.08, 02:26 rooboy napisał: > to kaczynski jest juz w 20-tu hall of fame??? zapewniam cie, ze > gdybys wyszedl na ulice nowego jorku, siedziby human rights watch, > (oczywiscie pomijam tutaj greenpoint) i spytal o korelacje > kaczynskiego z fayem, to 99% nie znaloby tego pierwszego, a 90% tego > drugiego... skojarzyc tych dwoch ze soba mogliby w zasadzie tylko > pracownicy human rights watch oraz fay i moulton... Tak to sobie tlumaczysz? A jak zona powie ci, "sluchaj misu, siedzisz przy komputerze zamiast pracowac, pieniedzy nie przynosisz, a zyc z czegos trzeba, postanowilam wiec wziac sprawy w swoje rece i sama zarobic na zycie nie patrzac na ciebie, wstapilam wiec do baru w pszukiwaniu pracy jako kelnerka, ale odmuwino mi, wstapilam do nastepnego i naspepnego, ale tak jak za pierwszym razem wszedzie mnie splawili, w ostatnim barze wlasciciel zaprponowal mi aktorstwo, rola moze nie jest wielka, mam stylko wyjsc na scene i uybranko z siebie zrzucic, pomyslalam no coz, przychdzi tutaj jakies 20-30 gosci na wieczor, kto tam mnie pozna na ulicy, no i robie to juz od roku". Czy w takiej saytuacji tez sobie znajdziesz podobne wytlumaczenie? ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Niedouczony dziennikarz 18.05.08, 02:38 kralik, i'm putting the thing in perspective... moja zona nie ma tutaj nic do rzeczy... gdyby kazdy polityk mial sie przejmowac, co mowi grupa 20-30 (malo znaczacych) osob (with all due respect)w innym kraju, to albo trzebaby pozamykac wszystkie ambasady, albo byloby 50 nowych wojen na swiecie kazdego tygodnia... raport hrw jest do olania i jestem pewien, ze tak postapi kaczynski, a i tusk/sikorski, jesli maja troche oleju w glowie, to nie wspomna o nim slowem... za to armie zwolennikow po/pis maja o co kruszyc dzisiaj kopie, zgodnie ze scenariuszem gazety wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Niedouczony dziennikarz 18.05.08, 02:43 rooboy napisał: > kralik, i'm putting the thing in perspective... > > moja zona nie ma tutaj nic do rzeczy... gdyby kazdy polityk mial sie > przejmowac, co mowi grupa 20-30 (malo znaczacych) osob (with all due > respect)w innym kraju, to albo trzebaby pozamykac wszystkie > ambasady, albo byloby 50 nowych wojen na swiecie kazdego tygodnia... > > raport hrw jest do olania i jestem pewien, ze tak postapi kaczynski, > a i tusk/sikorski, jesli maja troche oleju w glowie, to nie wspomna > o nim slowem... za to armie zwolennikow po/pis maja o co kruszyc > dzisiaj kopie, zgodnie ze scenariuszem gazety wyborczej... Sorry mate, but I've jus put the thing in perspectice...:DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Niedouczony dziennikarz 18.05.08, 02:51 kralik, twoja perspective jest irrelevant... gdyby moja zona uprawiala zawod przez ciebie wspomniany, mialbym prawo czuc sie przynajmniej zazenowany, choc znalazloby sie wielu, ktorzy nie mieliby z tym problemu... jak mowia zadna praca nie hanbi, oprocz slabo platnej... natomiast kaczynski nie ma potrzeby czuc sie nawet zazenowany, bo raport is not worth the paper it's written on... wspomnieli o guantanamo bay??? jesli nie, to i rest my case... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Niedouczony dziennikarz 18.05.08, 02:58 > kralik, twoja perspective jest irrelevant... > > gdyby moja zona uprawiala zawod przez ciebie wspomniany, mialbym > prawo czuc sie przynajmniej zazenowany, choc znalazloby sie wielu, > ktorzy nie mieliby z tym problemu... jak mowia zadna praca nie > hanbi, oprocz slabo platnej... > > natomiast kaczynski nie ma potrzeby czuc sie nawet zazenowany, bo > raport is not worth the paper it's written on... wspomnieli o > guantanamo bay??? jesli nie, to i rest my case... Moja persperktywa jest "spot on", poniewaz dajac przyklad zony, twojej czy mjej, to nie istotne, bo nie o pesrnalia ani ublizanie tutaj chodzie, ale podalem ci namacalny przyklad, za tak jak w przypadku zony, tak i prezydent moze przyniesc ci bardzo wiele wstydu, a nie po to zostal powlany na ta funkcje, ja nie wnikam w tom jak ty to robisz, czym jest organizacja praw czlowieka tylko dlatego, ze napietnowala mojego prezydenta, mnie interesuje, dlaczego prezydent dal im powod do tego, ze zostal przez nich napietnowany i narazajac sie na posmiewisko chociazby 20 osob (w rzeczywistosci mowa jest o tysiacach dyplomatow na calym swiecie), narazil na pozmiewisko mnie, moja rodzine, moich przyjaciol i ciebie...;D Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Niedouczony dziennikarz 18.05.08, 03:06 kralik, przeciez chce do ciebie dotrzec, ze aby krytyka byla powodem do zazenowania, musi, powtarzam musi, pochodzic z wiarygodnego i reputowanego zrodla (credible and reputable source)... human rights watch is neither... wiec jesli ty czujesz sie wystawiony na posmiewisko, to mi przykro, ale wg mnie albo you take it too personal albo, jak wspomnialem gdzie indziej, nie jestes wcale zazenowany, ale wykorzystujesz te okazje, aby dokopac prezydentowi... ja nie czuje sie zazenowany... byc moze bylbym, gdyby powiedziala to merkel, bo w przeciwienstwie do human rights watch mam dla niej sporo szacunku... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Do kralika jest w stanie dotrzeć tylko ściana, 18.05.08, 07:42 w któą walnie durnym, propagandowym łbem :-)... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Do kralika jest w stanie dotrzeć tylko ściana 18.05.08, 08:09 uchachany, nie mowie, ze kralik do nich nalezy, ale niektorzy maja tak twarde glowy, ze nawet betonowa sciana nie stanowi dla nich zadnego problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Prezydent Kaczyński w "sali wstydu" Human Right.. 18.05.08, 01:25 Panie Prezydencie, Wodzu Drobiu Wszelkiego, Slonce Kacze, niech Pan sie obrazi i nigdy nie jedzie juz do USA. ba! proponuje wypiac sie na USA!!!! a przynajmniej na Nowy Jork. i ONZ w NY umieszczona!!! Panie Prezydencie, niech pan broni swego honoru!!!! no i niech sie pan przespi ze sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy A czy Bush tez jest w "sali wstydu" Human Rights 18.05.08, 01:27 a czy prezydent bush tez jest w sali wstydu human rights watch za odmawianie ludziom prawa do sprawiedliwego procesu i w zwiazku z tym bezprawne przetrzymywanie ponad 270 wiezniow w guantanamo bay bez postawienia w stan oskarzenia od ponad 5-ciu lat???? jesli nie, to "who cares" co mowi human rights watch??? anglicy tez powiedza, ze "it's not worth the paper it's written on"... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: A czy Bush tez jest w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 01:31 rooboy napisał: > a czy prezydent bush tez jest w sali wstydu human rights watch za > odmawianie ludziom prawa do sprawiedliwego procesu i w zwiazku z tym > bezprawne przetrzymywanie ponad 270 wiezniow w guantanamo bay bez > postawienia w stan oskarzenia od ponad 5-ciu lat???? > > jesli nie, to "who cares" co mowi human rights watch??? anglicy tez > powiedza, ze "it's not worth the paper it's written on"... > > Bush juz jest synonimem wstydu i umieszczanie go w sali wstydy jest wstydem dla tej sali, podobnie jak wstydem jest wyczekiwanie godzinami pod kiblem na fotke z nim...:DDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 [...] 18.05.08, 01:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: A czy Bush tez jest w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 01:40 kralik, nie bardzo rozumiem, co co ta cala paranoja z tym raportem... choc z drugiej strony rozumiem.... anglicy to oleja, bo maja w doopie, co jakas tam human rights watch z ny mysli o ich home office i iranczyku, a polacy maja problem, ze kaczynski zostal tam wymieniony. who cares? olac ten raport i robic swoje. a poza tym ten raport to jest naprawde totalna paranoja... czepiaja sie drobnych szczegolow, gdzie licza na "good publicity" albo reakcje w kraju adresata,a pomijaja inne, wazniejsze fakty. dam przyklad: jesli ten iranczyk musial uciekac z kraju z powodu przesladowan homosexualistow, dlaczego do sali wstudy nie wszedl prezydent iranu??? przeciez jemu nalezaloby miejsce zdecydowanie przed home office??? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: A czy Bush tez jest w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 01:44 rooboy, nie o raport tutaj chodzi, ale o to, ze sa mendy, ktore lubia jak im sie w mordy pluje...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: A czy Bush tez jest w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 01:55 to zalezy kto pluje... rozsadny czlowiek oleje fakt, ze jakas menda chce mu w morde napluc... a reputacji human rights watch zbyt dobrej nie ma, wiec po co sie nimi przejmowac... wg mnie to jest sporo ludzi na tym forum (nickow nie wymieniajac), ktorzy po prostu chca dokopac kaczynskiemu, gdy jest okazja, a human rights watch wlasnie taka okazje dalo... na tym polega cala ta zabawa tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: A czy Bush tez jest w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 02:02 rooboy napisał: > to zalezy kto pluje... rozsadny czlowiek oleje fakt, ze jakas menda > chce mu w morde napluc... a reputacji human rights watch zbyt dobrej > nie ma, wiec po co sie nimi przejmowac... wg mnie to jest sporo > ludzi na tym forum (nickow nie wymieniajac), ktorzy po prostu chca > dokopac kaczynskiemu, gdy jest okazja, a human rights watch wlasnie > taka okazje dalo... na tym polega cala ta zabawa tutaj... Oczywiscie, madrzy ludzie jak lenin, stalin czy hitler mieli w dupie jakies tam prawa czlowieka...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Re: A czy Bush tez jest w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 01:56 rooboy napisał: > kralik, nie bardzo rozumiem, co co ta cala paranoja z tym > raportem... choc z drugiej strony rozumiem.... anglicy to oleja, bo > maja w doopie, co jakas tam human rights watch z ny mysli o ich home > office i iranczyku, a polacy maja problem, ze kaczynski zostal tam > wymieniony. who cares? olac ten raport i robic swoje. > > a poza tym ten raport to jest naprawde totalna paranoja... czepiaja > sie drobnych szczegolow, gdzie licza na "good publicity" albo > reakcje w kraju adresata,a pomijaja inne, wazniejsze fakty. dam > przyklad: jesli ten iranczyk musial uciekac z kraju z powodu > przesladowan homosexualistow, dlaczego do sali wstudy nie wszedl > prezydent iranu??? przeciez jemu nalezaloby miejsce zdecydowanie > przed home office??? ...no wlasnie , niech zrobia wystawke wszystkim kolonialistom i bialych gwalcicieli, przeciez to nie odlegle czasy , jak u nas po utracie sowieckiej hegemonii, pozdrawiam Doris Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: A czy Bush tez jest w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 02:04 doris9914 napisała: > ...no wlasnie , niech zrobia wystawke wszystkim kolonialistom i > bialych gwalcicieli, przeciez to nie odlegle czasy , jak u nas po > utracie sowieckiej hegemonii, pozdrawiam Doris Biali gwalciciele i klnialisci juz dawno temu zostali napietnowani przez organizacje praw czowieka, czyzbys doriska stawiala prezydenta kaczynskiego na rowni z nimi??? :-O Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Re: A czy Bush tez jest w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 02:08 kralik111 napisał: > doris9914 napisała: > > > ...no wlasnie , niech zrobia wystawke wszystkim kolonialistom i > > bialych gwalcicieli, przeciez to nie odlegle czasy , jak u nas po > > utracie sowieckiej hegemonii, pozdrawiam Doris > > Biali gwalciciele i klnialisci juz dawno temu zostali napietnowani przez > organizacje praw czowieka, czyzbys doriska stawiala prezydenta kaczynskiego na > rowni z nimi??? :-O .. nie zartuj, kto kogo napietnowal, albo inaczej niechby sprobowal napietnowac , o jakich prawach piszesz, widze ze caly w skowronkach jestes , a jaki naiwny .....:) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: A czy Bush tez jest w "sali wstydu" Human Rig 18.05.08, 02:14 doris9914 napisała: > .. nie zartuj, kto kogo napietnowal, albo inaczej niechby sprobowal > napietnowac , o jakich prawach piszesz, widze ze caly w skowronkach > jestes , a jaki naiwny .....:) Nie mialas w szkle historii, czy nie mialas szkoly...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś