Dodaj do ulubionych

Wałęsa: Z przesłuchań SB wyszedłem "niezbyt czy...

09.06.08, 21:21
jestem z lechem walesa. pozdrowienia panie prezydencie!
Obserwuj wątek
    • zg13 kretacz kreci dalej 09.06.08, 21:24
      • kosmosiki Król jest nagi 09.06.08, 21:42
        I wcale o Wałęsę nie chodzi. Zabawy gó..arzy z teczkami nie są przesadnie
        interesujące i to jest faktycznie rzucanie się łajnem.

Ale Wałęsa ma w jednym ogromną rację: "(Kaczyńscy) To bohaterowie ze spalonego
        teatru. Jak było w Polsce niebezpiecznie, to cały czas się ukrywali zamiast
        walczyć (...) To są typowi burzyciele. Nic nie robią tylko burzą".

No przecież to jest prawda - co takiego zrobił jeden z drugim karypel
        nieudacznik? Pierwszy Jaruś dorwał się do koryta to go po dwóch latach
        społeczeństwo z hukiem wywaliło. Drugi bliźniak z racji koryta , do którego się
        dorwał jest niestety nie do ruszenia do końca kadencji.

Ale co się odwlecze to nie uciecze. Oj gorzka będzie porażka Lecha Kaczyńskiego
        w wyborach prezydenckich.

Mali ludzie, tchórze i nieudacznicy życiowi. Gdzie im tam do Wałęsy - to nie ta
        liga.
        • adela_30 Mówienie o Wałęsie to prawdziwe grzebanie w łajnie 09.06.08, 22:02
          j.w.
          Bolek ma rację.
          • lewar121 Bolek, gdzie jest moje 100 mln ????????????????? 09.06.08, 22:04
            Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????????
            • enkkidu Re: Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????? 09.06.08, 22:06
              muszę ci wyjawić bolesna prawdę... te 100 milionów to musisz sobie zarobić
              ciężką praca, pierdoło i leniu. Przyzwyczaiłeś się do dostawania wszystkiego za
              darmo?
              • lewar121 Re: Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????? 09.06.08, 22:09
                Mylisz się. Ja się tylko przyzwyczaiłem, że ludzie na poziomie odpowiadają za to
                co robią, i robią to co mówią. Okazuje się, że zarówno Bolek jak i Donek
                postępują inaczej. Ich mowa i obietnice nie idą w parze z czynami.

To się chłoptasiu nazywa mówienie prawdy i odpowiedzialność za słowo.
                Więc błagam nie opowiadaj mi, że się przyzwyczaiłem do dostawania wszystkiego za
                darmo bo nie to jest treścią poprzedniej wypowiedzi.
                • enkkidu Re: Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????? 09.06.08, 22:15
                  1. per "chłoptasiu" to możesz mówić do swojego chłopaka. 2. przyznaj się,
                  czekałeś na 100 milionów, "cud" Tuska lub cokolwiek innego? Jakbyś się wziął do
                  roboty, to nie byłbyś takim dziadem wypominającym i przeinaczającym czyjeś
                  słowa. Mam na myśli tak zwane "cuda Tuska" wielokrotnie wypominane przez
                  zwolenników obecnej opozycji. Ja zapamiętałem całkiem co innego z tamtej
                  wypowiedzi, no ale cóż, widocznie się różnimy bardzo. Ja nie czekam na 100
                  milionów i cuda, bo na to trzeba sobie zapracować.
                  • lewar121 Re: Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????? 09.06.08, 22:39
                    1. Per "chłoptasiu" to mogę mówić do Ciebie bo to Ty wczoraj maszerowałeś z
                    pedałami po centrum Warszawy pod promując zboczenia pod hasłem "równości".

2. Przyznaję się, czekałem i czekam kiedy ludzie podobno poważni zaczną być
                    odpowiedzialni za swoje słowa. Czekam aż zarówno Bolek, Donek i Kaczor spełnią
                    to co obiecali. Czy to źle gdy się wymaga prawdomówności i konsekwencji?

Tak różnimy się. Ty łykasz obietnice jak leci zapatrzony w urok osobisty Donka,
                    Kaczora i Bolka....a ja pamiętam co mówili i czekam aż wreszcie spełnią zapowiedzi.
                    • kralik111 Re: Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????? 09.06.08, 22:52
                      lewar121 napisał:

> 1. Per "chłoptasiu" to mogę mówić do Ciebie bo to Ty wczoraj maszerowałeś z
                      > pedałami po centrum Warszawy pod promując zboczenia pod hasłem "równości".
                      >
                      > 2. Przyznaję się, czekałem i czekam kiedy ludzie podobno poważni zaczną być
                      > odpowiedzialni za swoje słowa. Czekam aż zarówno Bolek, Donek i Kaczor spełnią
                      > to co obiecali. Czy to źle gdy się wymaga prawdomówności i konsekwencji?
                      >
                      > Tak różnimy się. Ty łykasz obietnice jak leci zapatrzony w urok osobisty Donka,
                      > Kaczora i Bolka....a ja pamiętam co mówili i czekam aż wreszcie spełnią zapowie
                      > dzi.

Czekaj wiec frajerze dalej na swoje 3 mln mieszkan...:DDDDDDD
                      • dan3iger Słowa "cud" i 100 mln są dla jełopów 09.06.08, 23:51
                        Słowa "cud gospodarczy" i hasło "100 mln" są dla jełopów co sądzą że jak będą
                        leżeć na kanapie to im się spełni cud i manna sama spadnie z nieba. Dokładnie
                        dla takich jełopów co dają się nabrac Kurskiemu i czekają na cud :)
                        • almagus Re:Brzmi aksamitnie Radio Ma Ryja! 09.06.08, 23:56
                          Brzmi aksamitnie Radio Ma Ryja!

Chcecie być w narodzie zdrowi.
                          Pijcie łajniak, a koniak klerowi!

Do czego rwiesz się ty głupi Polaku.
                          To dla nas koniak, ty gustuj w łajniaku.
                          Koniak mszalny i „filipiński” winiak.
                          Lub pędzony nocą bimbrowy łajniak.
                          Jak łoscypek z bobkiem, produkt dla ludu.
                          My wam dodamy PiSiORnego brudu.
                          Doleje teolog wam święconej wody.
                          Leppiej gnojowicy dla kmieciej zgody.
                          Tak poprzez łajniaki, trop do winiaku.
                          Jak ksiądz pozwoli dojdziesz do koniaku.
                          Choć w ładzie bożym kmieciom nie przystoi.
                          Koniak dla księdza, kmieć niech łajniak doi!
                          Po angielsku koniak, winiak łajniakiem.
                          Polak na zadupiu ma być wieśniakiem!
                          Daje wam Europa tło z pedałami.
                          Spoko,!
                          Łajniak, zboczenia to macie z nami!

Daliśmy przykład wam takiego łajniaka.
                          Szamboobrona Jarkacza. Była, będzie taka!
                          • 4krzych1 czy ta morda dalej obrazować Polske....??? 10.06.08, 01:19
                            • krzych.korab Znowu o sobie? Megaloman. 10.06.08, 04:39
                              • sirus_curse Dyskusje na tym poziomie 10.06.08, 06:21
                                Dyskusje na tym poziomie nalezy natychmiast zakonczyc, kaczynskim i ich
                                pomagierom za udzial w niej podziekowac i przejsc na dyskusje dotyczaca
                                istotnych dla Polski i Polakow problemow. Poziom cywilizacyjny reprezentowany
                                przez pisowcow i innych elpeerowcow Polacy juz dawno opuscili i nie ma zadnego
                                sensu dawac sie populistom na niego z powrotem sciagac.
                                • milet_z_sedesu Lech Walesa jest najwiekszym zyjacym Polakiem 10.06.08, 11:07
                                  i za to co zrobil serdecznie dziekuje.
                                  • kijwoko Re: Lech Walesa jest najwiekszym zyjacym Polakiem 10.06.08, 14:26
                                    Pragne zwrocic uwage na taki fakt: jesli ktos byl opozycjonista, to w stanie
                                    wojennym byl internowany. Jesli ktos nie byl internowany, to albo tylko mu sie
                                    wydawalo, ze jakims wielkim opozycjonista jest, albo... byl wspolpracownikiem
                                    wladz, co swoich mieli wsadzac?
                                    Stad nasuwa sie pytanie, czy agent Bolek nie byl moze agentem w kilku osobach,
                                    na przyklad agent Bolek i jego klon, agent... Bolek?!?
                        • janek-007 To czemu jełopy kwiczeliście... 10.06.08, 01:46
                          To czemu jełopy kwiczeliście o 3 mln. mieszkań w ten sam dzień kiedy PiS i
                          Kaczyńscy wygrali wybory. Musi ci być bardzo głupio i jak po śliwkach dlatego
                          tak plujesz. L.Walesa powinien poczekać aż kiszka się ukaże i dopiero wtedy
                          jeżeli autorzy są nierzetelni i kłamią podać ich do sadu i sprawa załatwiona.
                          Swoja wypowiedzią Walesa udowodnił ze to on jest szambem i wszyscy będą w nim
                          już od teraz grzebać. Mit Walesy został obalony i pójdzie na śmietnik historii.
                          Facet się kompromituje bo jest podpuszczany przez innych i plecie trzy po trzy
                          para piętnaście. Trochę go szkoda ale sam sobie jest winien.
                          • kralik111 Re: To czemu jełopy kwiczeliście... 10.06.08, 03:45
                            janek-007 napisał:

> To czemu jełopy kwiczeliście o 3 mln. mieszkań w ten sam dzień kiedy PiS i
                            > Kaczyńscy wygrali wybory. Musi ci być bardzo głupio i jak po śliwkach dlatego
                            > tak plujesz. L.Walesa powinien poczekać aż kiszka się ukaże i dopiero wtedy
                            > jeżeli autorzy są nierzetelni i kłamią podać ich do sadu i sprawa załatwiona.
                            > Swoja wypowiedzią Walesa udowodnił ze to on jest szambem i wszyscy będą w nim
                            > już od teraz grzebać. Mit Walesy został obalony i pójdzie na śmietnik historii.
                            > Facet się kompromituje bo jest podpuszczany przez innych i plecie trzy po trzy
                            > para piętnaście. Trochę go szkoda ale sam sobie jest winien.

HA HA HA HA HA

glupku, mit Walesy wlasne sie odradza przez dwoje glupich blizniakow i ich
                            wypierdkow jak ty...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                            • gocze1 Był taki czas 10.06.08, 07:20
                              i fakt historyczny z życia rodziny Wałęsów, że p.Wałęsowa jechała
                              wraz z małymi dziećmi w odwiedziny do internowanego w Arłamowie
                              swego męża. Po drodze została zatrzymana w Przemyślu przez SB. Przed
                              budynkiem komendy MO doszło do fizycznej szarpaniny pomiędzy
                              naczelnikem wydziału SB a p.Wałęsową ,która nie miała ochoty iść na
                              żadne rozmowy i z wściekłości do tej sytuacji podobno powiedziała do
                              tego naczelnika że cyt."Jeszcze dożyję takich czasów,że pańska córka
                              będzie pracować w burdelu".Wobec tych faktów wątpliwym jest żeby
                              były prezydent p.Lech Wałęsa był jakimś agentem Bolkiem SB.
                              • janek-007 To dowodzi ze Walesowie byli dobrze... 11.06.08, 01:20
                                wtajemniczeni w przygotowania do burdelu jaki Walesa i spółka wszystkim
                                wysmarowali. Przynajmniej baba była szczera a możne głupia.
                    • kralik111 Re: Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????? 09.06.08, 22:55
                      lewar121 napisał:

>
                      > odpowiedzialni za swoje słowa. Czekam aż zarówno Bolek, Donek i Kaczor spełnią
                      >
                      > Tak różnimy się. Ty łykasz obietnice jak leci zapatrzony w urok osobisty Donka,
                      > Kaczora i Bolka....a ja pamiętam co mówili i czekam aż wreszcie spełnią zapowie
                      > dzi.

Czekaj no lewar, jak to bylo?

"Nigdy wiecej nie bede wchodzil w uklady z kryminalistami pokroju leppera", albo
                      to, "daje slowo, ze jak zostane prezydentem to moj brat nie bedzie premierem"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nie widzisz lewar jakiego glupiega wala z siebie robisz?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
                      • almagus Re: Bolek, łajniak prawie jak winiak! 09.06.08, 23:57
                        kralik111 napisał:

> Czekaj no lewar, jak to bylo?
                        >
                        > "Nigdy wiecej nie bede wchodzil w uklady z kryminalistami pokroju leppera", alb
                        > o
                        > to, "daje slowo, ze jak zostane prezydentem to moj brat nie bedzie premierem"
                        >
                        > :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                        >
                        >
                        > Nie widzisz lewar jakiego glupiega wala z siebie robisz?
                        >
                        Łajniak prawie jak winiak!

Jak iść do Europy, gdy butelczyna
                        obok Stalina powiesił Spiutina.
                        Stalina za szafą powiesił tatko.
                        By im z ubecją wszystko szło gładko.
                        Na widoku papież, z nim mitra.
                        Za szafą pistolecik i pół litra.
                        Pod papieżem figurka z piernika.
                        Podejdziesz bliżej, widzisz Ryzdyka.
                        Komu służą te dwa ołtarzyki?
                        To ciągłość wolskiej polityki.

Sza Rosji, Niemcom, czeka Ubekistan.
                        U nas przed szafą jest teraz Watykan.
                        Szafa Lesiaka jest tą granicą.
                        Lojalka łączy lewicę z prawicą!
                        Jak tupnie Rosja obracamy szafę.
                        Psiepraszam tawariszcz za etu gafę.
                        Nie trzeba zamykać stacji Redyka.
                        Przecież wam sprzyja nasza polityka.
                        Kler za pieniądze wolał zabór pruski,
                        również za ruble wspierał zabór ruski.
                      • plaszcz Dajcie człowiekowi spokój, skąd tyle zawiści,smute 10.06.08, 01:46
                        że starszego człowieka, który miał tyle odwagi, stana na czele solidarnosci, teraz opluwa się, a jak wiadomo opluwają mali zazdrośni ludzie
                    • kralik111 Re: Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????? 09.06.08, 23:03
                      lewar121 napisał:

>
                      >
                      > dzi.

Lewar a pamietasz slowa j.kaczynskiego 3 lata temu jak twierdzil, ze o.rydzyk
                      jest agentem moskiewskim i ze jest w posiadaniu niezbitych dowodow na to?

No co jest lewar, milczysz?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                    • lajniak ło jezu 09.06.08, 23:09
                      a skąd ty masz te rewelacje? ani mnie ta parada chłodzi ani grzeje, mam swoje,
                      prawdziwe, codzienne problemy. Niew iem, czym się na co dzień zajmujesz, poza
                      "czekaniem" ale to chyba nie jest zbyt fascynujące, prawda? Weź się w garść i
                      zrób coś ze swoim życiem, nie czekaj na te cuda. to taka rada od "zboczeńca".
                      • lewar121 Re: ło Jezu 09.06.08, 23:13
                        Ok...przesadziłem jeśli nie paradowałeś ;)
                        Zajmuję się jeszcze trzymaniem za słowo i uważną obserwacją naszych "elit" ;)
                        • kralik111 Re: ło Jezu 09.06.08, 23:17
                          lewar121 napisał:

> Ok...przesadziłem jeśli nie paradowałeś ;)
                          > Zajmuję się jeszcze trzymaniem za słowo i uważną obserwacją naszych "elit" ;)

Pieknie lewar, ale mozesz nam jeszcze opowiedziec cos o tym trzymaniu za slowo,
                          o odpowiedzialnosci itd.

BUA HA HA H AH A H A H AH A HAH AH AHAHAHAHAHAHAHAHAHA

• lewar121 Re: ło Jezu 09.06.08, 23:22
                            Pamiętam jak kiedyś na ulicy Warszawy jakiś pijaczyna chciał ode mnie wyciągnąć
                            kilka złociszy. Mówił do mnie, wołał, krzyczał za mną...a ja nie reagowałem. W
                            pewnym momencie wydał z siebie krzyk rozpaczy: "luuuudzie, czy ktoś mnie k...wa
                            słyszy !!??!!??"
                            Wtedy mnie olśniło co on musiał czuć gdy wydawało mu się, że mówi a nikt go nie
                            słyszał ;-))
                            Mam nadzieję, że przeczytałeś karliku powyższy tekst i coś z niego zrozumiesz.
                            Podsumowując mogę Ci tylko współczuć :)
                            • kralik111 Re: ło Jezu 09.06.08, 23:25
                              lewar121 napisał:

> Pamiętam jak kiedyś na ulicy Warszawy jakiś pijaczyna chciał ode mnie wyciągnąć
                              > kilka złociszy. Mówił do mnie, wołał, krzyczał za mną...a ja nie reagowałem. W
                              > pewnym momencie wydał z siebie krzyk rozpaczy: "luuuudzie, czy ktoś mnie k...wa
                              > słyszy !!??!!??"
                              > Wtedy mnie olśniło co on musiał czuć gdy wydawało mu się, że mówi a nikt go nie
                              > słyszał ;-))
                              > Mam nadzieję, że przeczytałeś karliku powyższy tekst i coś z niego zrozumiesz.
                              > Podsumowując mogę Ci tylko współczuć :)

lewar, slowa przytoczone przez ciebie sa slowami rozpaczy skompromitowanego wala
                              bez zasad moralnych, honoru i
                              slowa...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                            • kraq prezio pisuaru to jest tak małe gó..ane gowienko 09.06.08, 23:27
                              ze trzeba by lupę wziąć aby mu się przyjrzeć, za to smrod
                              taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki. co się kłamczyński wypowie swoim
                              bełkotem, to smrod. ma ktos domestos? pisuar wymaga dalszego
                              czyszczenia. wałęsę można krytykować ale nic nie zmieni faktu, że to
                              co dla wałęsy jest podłogą dla smieci z pisuaru jest sufitem.
                              • adela_30 Typowa wypowiedź wykształconego wyborcy PO :) 09.06.08, 23:33
                                Poniżej cytują typową wypowiedź wykształconego wyborcy PO :)
                                Chciałoby się powiedzieć, cała zawodówka za Bolkiem.

------------
                                kraq napisał:

> ze trzeba by lupę wziąć aby mu się przyjrzeć, za to smrod
                                > taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki. co się kłamczyński wypowie swoim
                                > bełkotem, to smrod. ma ktos domestos? pisuar wymaga dalszego
                                > czyszczenia. wałęsę można krytykować ale nic nie zmieni faktu, że to
                                > co dla wałęsy jest podłogą dla smieci z pisuaru jest sufitem.
                                • kralik111 Re: Typowa wypowiedź wykształconego wyborcy PO :) 09.06.08, 23:44
                                  adela_30 napisała:

> Poniżej cytują typową wypowiedź wykształconego wyborcy PO :)
                                  > Chciałoby się powiedzieć, cała zawodówka za Bolkiem.
                                  >
                                  > ------------
                                  > kraq napisał:
                                  >
                                  > > ze trzeba by lupę wziąć aby mu się przyjrzeć, za to smrod
                                  > > taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki. co się kłamczyński wypowie swoim
                                  > > bełkotem, to smrod. ma ktos domestos? pisuar wymaga dalszego
                                  > > czyszczenia. wałęsę można krytykować ale nic nie zmieni faktu, że to
                                  > > co dla wałęsy jest podłogą dla smieci z pisuaru jest sufitem.

Adela, przejdz sobie do drugiej strony, znajdziesz tam wypowiedzi PiSdoglowych o
                                  ssaniu bolkowi i takie tam...:DDDDDDDDDD

Rozumiem, ze ssanie bolkowi u was w PiS jest rzecza powszechna...:DDDDDDDDD
                                • cmoknij_mnie_w_pompe Re: Typowa wypowiedź wykształconego wyborcy LPR 10.06.08, 14:54
                                  lub Samoobrony. Dlaczego nie?
                • kralik111 Re: Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????? 09.06.08, 22:17
                  lewar121 napisał:

> Mylisz się. Ja się tylko przyzwyczaiłem, że ludzie na poziomie odpowiadają za t
                  > o
                  > co robią, i robią to co mówią. Okazuje się, że zarówno Bolek jak i Donek
                  > postępują inaczej. Ich mowa i obietnice nie idą w parze z czynami.
                  >
                  > To się chłoptasiu nazywa mówienie prawdy i odpowiedzialność za słowo.
                  > Więc błagam nie opowiadaj mi, że się przyzwyczaiłem do dostawania wszystkiego z
                  > a
                  > darmo bo nie to jest treścią poprzedniej wypowiedzi.

Rozumiem, ze Bolek to twoj wiecznie nawalony tatus przez ktorego pijanstwo
                  glodujesz, a Donek to kto? Bo chyba nie masz na mysli Tuska, ktory niczego
                  nikomu i nigdy za darmo tlumoku nie obiecywal...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                  • lajniak no dobra, przepraszam 09.06.08, 22:25
                    gdzie ta flacha? :)
                  • ak102 Re: Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????? 09.06.08, 22:35
                    Co to jest "łajniak"???? Tak nazywali Wałęsę w przyzakładowej szkole
                    zawodowej???? Nie sądzę, żeby historycy z IPN czy Pan Prezydent zrozumieli
                    Wałęsę. Oni takich szkół nie kończyli.
                    • lajniak no nie wiesz kto to? 09.06.08, 22:42
                      :)
                • misfire01 Re: Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????? 09.06.08, 22:31
                  Kaczyńscy mówili, że będzie 3 mln dodatkowych mieszkań. Rozumiem, że nie
                  rządzili (rząd) przez 4 lata, tylko przez 2, więc gdzie jest 1.5 mln? Może
                  chociaż jakaś inicjatywa ustawodawcza ze strony prezydenta? A gdzie tam. Mówili,
                  że nie będzie koalicji z Lepperem. Mówili, że zrobią reformę służby zdrowia, że
                  będzie rewolucja moralna, w ramach tej rewolucji był wicepremier Lepper
                  czterokrotnie karany wyrokami albo minister Lipiński w głównej roli na "taśmach
                  prawdy", a program edukacji młodych ludzi oparł się wyłącznie na sprawie gejów w
                  szkołach. Mówili w końcu, że dziadek Tuska był ochotnikiem w Wehrmachcie,
                  później się okazało, że był rekrutem przymusowym dopóki nie zdezerterował. Źle
                  że w Wehrmachcie albo źle że zdezerterował, w zależności od nastroju publiki
                  można podawać dwie wersje.

Naucz się, że w polityce mówi się dużo i bez sensu. Tak bardzo bez sensu, jak
                  bardzo pozwala na to społeczeństwo (czytaj: wierzy w brednie polityków). Jak
                  społeczeństwo jest świadome że obietnica 100 mln na głowę czy 3 mln mieszkań po
                  4 latach to bajka, to polityk który to obieca osiąga wynik wyborczy w granicach
                  błędu statystycznego, proste, zamiast niego ma szansę ktoś, kto zna swoją
                  robotę. Jak społeczeństwo składa się z Ferdynandów i Waldków Kiepskich to hulaj
                  dusza, obiecać można wszystko i wspiąć się do władzy po plecach naiwniaków,
                  którzy po 20 latach dopytują się o obiecanki przedwyborcze.

Ja Wałęsy nie usprawiedliwiam, ja stawiam go w jednym rzędzie z Kwaśniewskim
                  magistrem, Kaczyńskimi budowniczymi i Tuskiem Irlandczykiem (choć inteligentni i
                  trochę znający się na polityce mogą się przyczepić, że Tusk miał na myśli
                  warunek, że wraz z nim większość Polaków zadba o drugą Irlandię, bo żaden
                  polityk sam o własnych siłach jak na razie kraju na lepsze nie zmienił).

Jeśli nie mam kogoś po czym ocenić, bo go nie znam, muszę wybrać, albo mu
                  uwierzę w to co mówi, albo nie. Nie znałem Kaczyńskich w 2005, uwierzyłem im i
                  się zawiodłem, teraz ich już znam i popieranie ich bądź nie to nie jest dla mnie
                  kwestia wiary czy niewiary w ich słowa, tylko kwestia doświadczenia, niemiłego w
                  tym przypadku. Wałęsę znam od dawna, dlatego i jednych i drugiego wolę oceniać
                  po tym, co zrobili, nie po słowach. Myślę, że cechą świadomego wyborcy powinna
                  być właśnie taka ocena.
                • ffstv pewnie tam gdzie 3 mln mieszkan 09.06.08, 23:19
                  jedno i drugie obiecywane przez Kaczynskich w kolejnych
                  populistycznych kampaniach.
              • przemek1975 Pytanie o 100 mln jest jak najbardziej zasadne! 09.06.08, 22:56
                I nie chodzi tu o kwote tylko o fakt okradzenia narodu.
                Dlaczego byli aparatczycy PZPR i byle SB tak swietnie sie urzadzili
                po 1989??? Kto im pomogl i czyje mieli przywolenie?

Spladrowano w PRL system emerytur, ktory obecnie opiera sie
                wylacznie na biezacych skladkach. Pieniadze z prywatyzacji slusznie
                nalezaly sie kazdemu obywatelowi. Powinny zasilic system emerytalny.
                A co wyszlo? Pamietacie NFI - zlodziejstwo w bialy dzien?

Przyszla kryska na matyska i bedziemy to niedlugo wiedzieli. Na 25-
                lecie Solidarnosci (z Walesa i Jarrem w roli glownej) nie przyjechal
                ZADEN wazny polityk z zachodu. Jak myslicie dlaczego? Podpowiem, oni
                tez to wiedza. Ogladalismy zalosny spektakl pompowany przez media.
                Ale ten puder odpada i widac paskudne ryla. Ryla zdrajcow i oszustow.
                • kralik111 Re: Pytanie o 100 mln jest jak najbardziej zasadn 09.06.08, 23:07
                  przemek1975 napisał:

> I nie chodzi tu o kwote tylko o fakt okradzenia narodu.
                  > Dlaczego byli aparatczycy PZPR i byle SB tak swietnie sie urzadzili
                  > po 1989??? Kto im pomogl i czyje mieli przywolenie?

Rozumiem, ze te slowa kierujesz do braci kaczynskich, ziobra ktorych tatusiowie
                  byli prominentami pezetpeerowskimi, rozumiem rowniez, ze te slowa kierujesz do
                  calej partii Prawo i Sprawiedliwosc...:DDD

jedyniesluszne.blox.pl/2007/09/Czlonkowie-PZPR-w-szeregach-PiS.html
                  >
                  > Spladrowano w PRL system emerytur, ktory obecnie opiera sie
                  > wylacznie na biezacych skladkach. Pieniadze z prywatyzacji slusznie
                  > nalezaly sie kazdemu obywatelowi. Powinny zasilic system emerytalny.
                  > A co wyszlo? Pamietacie NFI - zlodziejstwo w bialy dzien?
                  >
                  > Przyszla kryska na matyska i bedziemy to niedlugo wiedzieli. Na 25-
                  > lecie Solidarnosci (z Walesa i Jarrem w roli glownej) nie przyjechal
                  > ZADEN wazny polityk z zachodu. Jak myslicie dlaczego? Podpowiem, oni
                  > tez to wiedza. Ogladalismy zalosny spektakl pompowany przez media.
                  > Ale ten puder odpada i widac paskudne ryla. Ryla zdrajcow i oszustow.
            • rtg Re: Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????? 09.06.08, 22:53
              lewar121 napisał:

> Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????????

Jak na stare to niewiele, szkoda czasu na ględzenie, jak na nowe to
              zapytaj I Nieudacznika IVRP a nie Bolka.
            • douglasmclloyd Re: Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????? 09.06.08, 23:41
              lewar121 napisał:

Wałsa obiecywał 100 mln ale mądrzejsi postawili na NFI i tam są twoje pieniądze,
              frajerze.
            • maruda.r Re: Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????? 09.06.08, 23:51
              lewar121 napisał:

Ojciec inwestor scegiełkował.

• alan.ski Re: Bolek, gdzie jest moje 100 mln ?????????????? 10.06.08, 05:48
              Pewnie przepiłeś!!
        • 1europejczyk Kilka procent wobec pzpr-owskiego kacyka 09.06.08, 22:20
          Aleksandra Kwasniewskiego w wyborach prezydenckich 1995 i chyba ~1,5% w
          nastepnych nie zapowiada obecnie powszechnego poparcia dla LW .
          Pewnosc przegranej LK w nastepnych wyborach prezydenckich rowniez jest jeszcze
          (za dwa lata) do udowodnienia. Wyborcy to nie to samo co czytelnicy GW i
          piszacy na forum GW.

"Gdzie im tam do Wałęsy - to nie ta liga."

To, ze obecnie Prezydent LW odwoluje sie do swojej odwagi z czasow Solidarnosci
          wynika z faktu, ze w tym czasie byl na swoim miejscu, odwaznego wichrzyciela
          (nawet jesli costam podpisal i z kims tam jeszcze "wspolpracowal"), ktory swoim
          niezaprzeczalnym wodzowskim instynktem pociagnal za soba innych w slusznej
          (niekoniecznie dla niemalej czesci tych innych) sprawie.
          Byl po prostu z tych co "mierzyli sily na zamiary" i pewnie dlatego osiagnal
          swoj cel.
          Kaczynscy byli z tych co "mierzyli zamiar wedlug sil" (jak wiekszosc rodakow w
          tym czasie). A nikt z nas nie wierzyl bysmy mieli tyle sil by bezkrwawo uwolnic
          sie spod namiestnictwa radzieckiego.
          Nikt nie wierzyl, bo historia nie byla od dawna dla nas tak przychylna jak za
          czasow LW i Solidarnosci, ze mozemy tego bezkrwawo dokonac.
          Tak jedni jak i drudzy mieli swoj udzial: LW byl duzo bardziej spektakularny i
          pewnie bardziej znaczacy co nie znaczy ze bez aktywnego poparcia tych drugich
          nie tylko Geremkow, Michnikow, Kuroni, Mazowieckich ale rowniez Kaczynskich
          osiagnalby swoj cel.

Re: Król jest nagi
          • kosmosiki Tak, tak zasługi kaczorów w obalaniu komunizmu... 09.06.08, 22:33
            Tak, tak zasługi kaczorów w obalaniu komunizmu... jedna z najważniejszych zasług
            - nie przeszkadzali bo się bali wyjść.
            • douglasmclloyd Re: Tak, tak zasługi kaczorów w obalaniu komunizm 10.06.08, 01:05
              kosmosiki napisał:

> Tak, tak zasługi kaczorów w obalaniu komunizmu... jedna z najważniejszych zasłu
              > g
              > - nie przeszkadzali bo się bali wyjść.

Wyszli, najbardziej aktywni w obalaniu komuny byli w '92, a szczytem ich odwagi
              było spalenie kukły Wałęsy pod Belwederem.
      • norton2005 Sprawa współpracy Wałęsy to rzeczywiści jest łajno 09.06.08, 21:50
        Sprawa współpracy Wałęsy to rzeczywiście jest łajno. I ci co to odgrzebują
        narażają się na taką nazwę. Nie zmienia to jednak faktu, że to łajno od Wałęsy
        pochodzi
      • junkier Re: kretacz kreci dalej 09.06.08, 22:22
        Nie tylko kreci, ale tez lzy i szkaluje.
        • kralik111 Re: kretacz kreci dalej 09.06.08, 22:27
          junkier napisał:

> Nie tylko kreci, ale tez lzy i szkaluje.

Wlasnie tym jestes junkier, lzacym i szkalujacym kretaczem...:DDD

Przypomniec ci co pisales jeszcze kilka lat temu? Powiedz junkier, ile
          kosztowaly twoje poglady?
          • junkier Re: kretacz kreci dalej 09.06.08, 22:31
            Poczekaj jeszcze pare dni, juz wkrotce ksiazka pp. Gontarczyka i
            Cenckiewicza ujrzy swiatlo dzienne i zobaczymy po czyjej stronie sa
            argumenty a po czyjej wrzask.

Tu przeczytasz o bezprzykladnych probach zastraszania i naciskow
            przeciw wydaniu ksiazki o prawdzie historycznej;
            www.rp.pl/artykul/144863.html
            • kralik111 Re: kretacz kreci dalej 09.06.08, 22:38
              junkier napisał:

> Poczekaj jeszcze pare dni, juz wkrotce ksiazka pp. Gontarczyka i
              > Cenckiewicza ujrzy swiatlo dzienne i zobaczymy po czyjej stronie sa
              > argumenty a po czyjej wrzask.
              >
              > Tu przeczytasz o bezprzykladnych probach zastraszania i naciskow
              > przeciw wydaniu ksiazki o prawdzie historycznej;
              > www.rp.pl/artykul/144863.html

Poczekaj tydzien po ukazaniu sie ksiazki, pozniej poczekaj kilka miesiecy na
              sprawe sadowa kaczynskiego i jego dymisje...:DDD
              Junkier ile kosztuja twoje poglady, pytam bo jestem w miare bogaty i dla zabawy
              chcialbym cie kupic...:DDDDDDDDDDDD
    • fields1 Jestem za poznaniem prawdy 09.06.08, 21:26
      Pozdrawiam, wszystkich którzy do niej dążą.
      • douglasmclloyd Prawdy? 09.06.08, 23:24
        Prawda jest jak dupa, każdy ma swoją.
        • fields1 Co za bełkot 10.06.08, 00:13
          Prawda to prawda. Zawsze można dociekać prawdziwych faktów. Są zapisy
          przesłuchań. Są podpisane dokumenty. To są prawdy materialne, dopóki ich
          prawdziwości ktoś skutecznie nie zakwestionuje. Relatywizowanie nic tu nie da.
          • douglasmclloyd Chcesz prawdy to masz 10.06.08, 00:58
            W czasie, gdy Wałęsę internowała komuna, Jaruś K. został przez esbecję
            poczęstowany pączkiem. I to jest najprawdziwsza prawda, nie do obalenia.
    • tramonto no i ja tam wierzę Wałęsie... 09.06.08, 21:28
      nawet gdyby był "Bolkiem" to co z tego? Zrobił wszystko co miał i mógł i
      wyszło całkiem nieźle jak na Polskę
      • mateuszste Re: no i ja tam wierzę Wałęsie... 09.06.08, 21:39
        To z tego, że sporo ludzi za wspominanie o tej tajemnicy poliszynela została
        zbluzgana od oszołomowów, dziwaków, odsunięta od 'pożądnego' towarzystwa,
        zniszczono im karierę. Ostatnio proces Wyszkowskiego to jakaś kpina z prawa.
        Kwestia 'Bolka' od dawna przestała być sprawą ustalenia faktów, a elementem
        walki politycznej prowadzonej przez GW. Trzeba przerwać bluzganie się
        podejrzeniami. Niech IPN pokaże co wie, a Wałęsa wkońcu pokaże te dokumenty, o
        których od lat mówi.
        • kosmosiki Prowadzonej przez GW? 09.06.08, 21:46
          Walka polityczna owszem. Ale prowadzona przez GW? A to przypadkiem nie mały
          prezydent "wie swoje" i wygłasza takie bzdury (bo bez poparcia - nie przystoi
          urzędowi)?

I też pozostaje pytanie w imię czego to jest walka? Kaczory chcą Wałęsę zrzucić
          z cokołu? Za chude są w uszach cwaniaczki małe. Im od tego nie przybędzie.
          Wałęsie też nie ubędzie. Wałęsa już ma swoje miejsce w historii (istnieją sporne
          kwestie co do zachowania po upadku komunizmu - i dobrze, ale jego postawa przed
          jest legendarna).
          • mateuszste Hmm.. 09.06.08, 22:09
            Ustalmy fakty...
            Autorzy książki, która się ma w najbliższym czasie ukazać, pracowali nad nią
            sporo czasu i nadszedł moment gdy ją publikują. Prezydent został zapytany co
            sądzi o poruszanych w niej tematach. Powiedział co myślał od lat, teraz
            widocznie nie wystraszył się procesu.

Co do walki politycznej: Chodziło mi, o to że dla niektórych przyznanie się, że
            "uważam, że Wałęsa był 'Bolkiem'", było argumentem na przerwanie jakiejkolwiek
            dyskusji na jakikolwiek temat. Na zasadzie: "Z takim ciemniactwem nie ma co
            rozmawiać". Też tak myślałem jakieś dwa lata temu. Dziwne okoliczności i
            zachowanie Wałęsy zasiało u mnie poważne wątpliwości. Nie uważam żebym stał się
            ostatnio frustratem czy paranoikiem.
            • kosmosiki Kaczor się wystraszył? 09.06.08, 22:24
              mateuszste napisał:

> Prezydent został zapytany co sądzi o poruszanych w
              > niej tematach. Powiedział co myślał od lat, teraz
              > widocznie nie wystraszył się procesu.

Nie wystraszył się procesu bo wie, że prezydentowi dosyć ciężko jest taki
              wytoczyć. To się odważny zrobił w rzucaniu błotem, dokładnie tak samo odważny
              jak w opozycji za PRL. Teraz jak nic mu nie grozi to może się chlubić jakim to
              był opozycjonista, gdy miał szanse nim być to siedział pod pierzynką u mamusi.

To jest właśnie taka rasa - kurdupli. Całe życie się dygał, całe życie obrywał,
              był nikim. To teraz się odgrywa. Ale nadal jest nikim w porównaniu do Wałęsy i
              te dwa lata do końca kadencji szybko miną.
              • mateuszste Re: Kaczor się wystraszył? 09.06.08, 22:33
                > To jest właśnie taka rasa - kurdupli. Całe życie się dygał, całe życie obrywał,
                > był nikim.

To ty chyba przegapiłeś jakieś ostatnie 20 lat historii Polski, albo jesteś
                słabym psychologiem. Nie sprowadzaj wszystkiego do brzydkiej żony i 158cm wzrostu.

Ale masz rację, jak ktoś ma imunitet, to nie powinien się wdawać w tego typu
                dyskusje.
                • kosmosiki Re: Kaczor się wystraszył? 09.06.08, 22:40
                  mateuszste napisał:

> To ty chyba przegapiłeś jakieś ostatnie 20 lat historii
                  > Polski, albo jesteś słabym psychologiem.

Przepraszam ale KIM są Kaczyńscy w historii Polski bo chyba rzeczywiście ich
                  przegapiłem. W historii to oni są nikim. Po prostu nieudacznicy, którzy szybko
                  do władzy się dobrali bo nikt ich nie znał (jakoś przeczy to Twoim tezom) i
                  szybko od tej władzy zostaną odspawani. Jeden bliźniak już poleciał i zostało mu
                  tylko popadanie w coraz większą paranoję.

A aby dojrzeć kompleksy i po prostu odlot jaki Ci panowie mają względem
                  rzeczywistości to naprawdę nie trzeba być żadnym psychologiem. Że przypomnę
                  Jarosława śpiewającego hymn albo obrażającego się prezydeeenta (z naciskiem na
                  deeentego).

> Nie sprowadzaj wszystkiego do brzydkiej żony i 158cm wzrostu.

Właśnie nie chciałem tego robić. Ale moim zdaniem w tym przypadku jest to aż
                  nadto oczywiste. Jeden mieszka z mamą i w wieku pod 60 nie ma konta, rodziny
                  itp. - to jest wykolejeniec społeczny. Drugi jest mniej ortodoksyjny ale też
                  widać w nim kompleksy, zawiść i małość.

Według mnie to czego by nie mówić o poprzednich prezydenturach - ta jest
                  najgrosza. Ale już niedługo pozostało i spuścimy drugą kaczkę gdzie jej miejsce.
                  W opozycji mogą być - w opozycji to może być byle burak, zajęcie proste.

> Ale masz rację, jak ktoś ma imunitet, to nie powinien
                  > się wdawać w tego typu dyskusje.

No to się robi odważny prawda?
                  • mateuszste Re: Kaczor się wystraszył? 09.06.08, 23:08
                    > do władzy się dobrali bo nikt ich nie znał
                    Ośmieszyłeś się.
                    Od 20 lat kaczory są w polityce, tak jak Tusk, Wałęsa, Michnik, Kwaśniewski,
                    Geremek, Balcerowicz, Dorn, Niesiołowski itp itd. (Niektórzy znacznie dłużej). I
                    tak jak oni zmieniali sojusze, poglądy, pieprzyli od rzeczy, zdradzali i
                    generalnie zajmowali się wyrywaniem ochłapów dla siebie. Twoja teoria o
                    zakompleksionych ludziach z nikąd jest najzwyczajniej głupia. O charakterze
                    Wałęsy możnaby też bardzo dużo napisać, ale nie o tym dyskusja.

Nie zwyzywano mnie tu od oszołomów. To już postęp. EOT.
                    • kosmosiki Re: Kaczor się wystraszył? 09.06.08, 23:19
                      mateuszste napisał:

>> do władzy się dobrali bo nikt ich nie znał

> Ośmieszyłeś się.

Nie sądzę. PiS z Kaczyńskimi doszli do władzy właśnie dlatego, że niewielu o
                      nich słyszało (tzn. nie że istnieją w ogóle, tylko co to za ludzie). W 2005
                      (wtedy były TE wybory) to w zasadzie wybór między PiS, a Platformą był nieco
                      kosmetyczny. Platforma trochę liberalna, Kaczory takie trochę zbyt podejrzliwe.
                      Ale nie było takiego kontrastu.

Zauważ, że jak doszli w końcu do władzy to społeczeństwo (może ono też się
                      ośmiesza?) bardzo szybko się poznało i PiS spłynął.

> Od 20 lat kaczory są w polityce,

Ale poza drobnym kręceniem na boku nie byli *znaczący*. Dopiero w ostatnich
                      latach wyszło szydło z worka i całe szczęście równie szybko co się na szczyty
                      dostali to zostaną z nich utrąceni (już wspominałem o jednym, drugi to tylko
                      kwestia czasu).

(...)

> Twoja teoria o zakompleksionych ludziach z nikąd
                      > jest najzwyczajniej głupia.

Mam odmienne zdanie. Tym bardziej, że to co napisałeś (byli, ale nie istnieli w
                      polityce) temu wcale nie przeczy. Tu niestety muszę zastosować starą, podwórkową
                      mądrość - kurdupel/pierdoła jest podejrzany - należy uważać bo całe życie nim
                      pomiatano i może potem w odwecie sporo nawywijać. Przełóż to sobie na małość nie
                      tylko fizyczną ale i intelektualną i masz efekty.

Człowiek bez żadnych zasług, zakompleksiony, nikt właściwie rzuca gównem z
                      uprzywilejowanej pozycji w ikonę narodową.

> O charakterze Wałęsy możnaby też bardzo dużo napisać,
                      > ale nie o tym dyskusja.

Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że Wałęsa to złoto. Nie wydaję też wyroków o tej
                      książce co jej jeszcze nie wydano (natomiast uważam, że to mocno rozdmuchany
                      bałach wydrukowany przez IPN na zamówienie PiS przez kolejnego miernego niedojdę
                      pokroju Ziobry).

Ja protestuję przeciwko takiej odwadze aka "bo wiem swoje" wygłaszanej przez
                      takich kurdupli (i nie chodzi o wzrost), którzy korzystają z uprzywilejowanej
                      pozycji.

Wiem jedno - Wałęsa to jest prosty człowiek. I w cztery oczy, w innej sytuacji
                      Kaczor nie odważyłby się (bo z niego właśnie taki bohater) czegoś takiego
                      chłapnąć bo być może by dostał po prostu po mordzie od Lecha.

I to by było najlepsze wyjście z sytuacji.
          • fields1 Żal mi PO, żal mi GW 10.06.08, 00:22
            Rzuciłeś dwa epitety i kilka banałów. To mają być te wykształciuchy nabuzowane
            lekturką GW ? Tą są te wykształciuchy, które mają dać Tuskowi władzę czynienia
            cudów ?! Z takim zapleczem Donald cudów nie zdziała bo nie można oprzeć cudów na
            fałszu. Zostanie mu zatem rola iluzjonisty. A taki był miły chłopak.
            • kosmosiki Re: Żal mi PO, żal mi GW 10.06.08, 01:49
              > To mają być te wykształciuchy nabuzowane lekturką GW ?

Och tak. I mamy portrety Michnika w sypialniach. Twój koszmar.

> Tą są te wykształciuchy, które mają dać Tuskowi
              > władzę czynienia cudów ?! Z takim zapleczem Donald
              > cudów nie zdziała

Wiesz wygranie następnych wyborów przeciwko takim patałachom jak PiS to nie
              będzie żaden cud. :) Cała reszta to Twoje skomlenie.

Harmonogram:

1. Za jakieś dwa lata wybory prezydenckie. Hehe powodzenia Lechu - Ciebie już
              nie ma. Nieudaczniku. To będzie pierwszy, który nie będzie miał drugiej
              kadencji? Gratulacje. Jak widać nawet sprawowanie tak obecnie marionetkowego
              urzędu można spierdzielić.

2. A potem parlamentarne - z taką opozycją to PO ma przecież z górki - nawet jak
              by nic nie robili (co nie jest do końca prawdą) to i tak przynajmniej nie psują
              jak PiS, więc sprawy są na dobrym torze (obalenie komuny, demokratyzacja życia
              społecznego, wstąpienie do NATO i później EU - tutaj nie ma porażki). Wystarczy,
              że postraszą wyborców wizerunkiem kaczystów, LPR i Samoobrony i już. Gotowe. PiS
              sam się udupił. :) Przy braku innych frakcji (np. lewica w rozsypce) to co Ty
              sobie wyobrażasz?

Za to PiS się świetnie nadaje na opozycję - bo opozycją może być każda menda. :)
              Rządzić już nie bardzo (co pokazały 2 lata rządów PiS i ich dosyć spektakularne
              obalenie).
              • kosmosiki Ach i najważnejsze... 10.06.08, 01:54
                To niby krótka perspektywa - raptem kilka lat. Ale nie zapominaj, że każdy rok
                to masowe wymieranie moherowego elektoratu jak i również przejrzenie na oczy
                tego mniej moherowego i odwrót od boogoojczyźńianego szału. No i dobrze. Na
                pohybel. :)

Rządzimy. Rządy kaczych popapranych nieudaczników nie wrócą - to Ci obiecuję.
                Wyrwaliśmy chwasty. :)
    • wtc911 Już przestań ! 09.06.08, 21:28
      Oj , cięzko idzie to przyznawanie sie , oj cięzko . Ale widze pewien
      postęp .
    • maderic Lechu sam w to lajno wlazles 09.06.08, 21:30
      ,
    • kataryna.kataryna Dlaczego w 92 Wałęsa dostał teczkę "Bolka"? 09.06.08, 21:32
      Skoro nie ma z nim nic wspólnego?
      • micra bo wtedy było okno czasowe i nie zostawało się... 09.06.08, 21:34
        Łajniakiem, wtedy został super czystym :)
      • drojb Re: Bo miał status pokrzywdzonego, Katarynko 09.06.08, 21:46
        któremu przysługiwało prawo wglądu do teczek nie tylko osobistych, ale i tych
        osób, które na niego donosiły. No i był prezydentem - więc miał prawo wglądu do
        wszystkich tajnych dokumentów.
        Także ks. Jankowski dostał takie teczki.
        • prasnitzer Re: Bo miał status pokrzywdzonego, Katarynko 09.06.08, 22:29
          A to niby na mocy jakiej ustawy uzyskał w 1992 roku status pokrzywdzonego? I kto
          mu ten status nadał w 1992 roku? Może wiesz kto jeszcze wtedy taki status otrzymał?
          • uchachany Na podstawie "okna czasowego" dostał ten status 10.06.08, 07:46
            pokrzywdzonego zapewne :-).

Ubaw, jak ci niedouczeni i nierozgarnięci gimnazjaliści o historii piszą...

prasnitzer napisał:

> A to niby na mocy jakiej ustawy uzyskał w 1992 roku status pokrzywdzonego? I kt
            > o
            > mu ten status nadał w 1992 roku? Może wiesz kto jeszcze wtedy taki status otrzy
            > mał?
      • avin Re: Dlaczego w 92 Wałęsa dostał teczkę "Bolka"? 09.06.08, 21:55
        Aby w tydzien po ukazaniu sie ksiazki historykow IPN ujawnic kto byl
        Bolkiem.
        • kataryna.kataryna Re: Dlaczego w 92 Wałęsa dostał teczkę "Bolka"? 09.06.08, 22:07
          avin napisał:

> Aby w tydzien po ukazaniu sie ksiazki historykow IPN ujawnic kto byl
          > Bolkiem.

No tak :)
          • dan3iger Kłamstwo - jedyna broń PiS 09.06.08, 23:54
            kataryna.kataryna napisała:

> avin napisał:
            >
            > > Aby w tydzien po ukazaniu sie ksiazki historykow IPN ujawnic kto byl
            > > Bolkiem.
            >
            >
            >
            > No tak :)

Cieszcie się grabarze IV RP, cieszcie. Gdyby nie wasze łajdactwa i rzucanie
            fałszywych ostarżeń nie mielibyście swojego 20% poparcia. Kłamstwo i insunuacje
            to wasz jedyny oręż.
      • douglasmclloyd Wszystko przez Maciorę, która nazwała go Bolkiem 09.06.08, 23:33
        Maciora i student astronomii, szef zespołu poszukiwawczego, coś tam znaleźli i
        zrobili aferę. Kataryna, lepiej zastanów sie, dlaczego nie znaleziono teczki
        Jarosława K. Była przepastna, Jarosław rok czasu sprawdzał co w niej jest, zanim
        stwierdził, że to fałszywka i dopiero po roku ujawnił jej zawartość.
      • fidelxxx Re: Dlaczego w 92 Wałęsa dostał teczkę "Bolka"? 10.06.08, 00:31
        kataryna.kataryna napisała:

> Skoro nie ma z nim nic wspólnego?
        >

Bo Lech Kaczyński poprosił, żeby mu jego teczkę z archiwów wyciągnąć. Niestety
        teczka Jarosława "Lolka" Kaczyńskiego gdzieś się zawieruszyła.
        • douglasmclloyd Re: Dlaczego w 92 Wałęsa dostał teczkę "Bolka"? 10.06.08, 01:02
          fidelxxx napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
          >
          > > Skoro nie ma z nim nic wspólnego?
          > >
          >
          > Bo Lech Kaczyński poprosił, żeby mu jego teczkę z archiwów wyciągnąć. Niestety
          > teczka Jarosława "Lolka" Kaczyńskiego gdzieś się zawieruszyła.

Ale odnalazła się po latach, jako jedyna sfałszowana teczka w całym Układzie
          Warszawskim.
    • micra Pierwszym Łajniakiem był Michnik 09.06.08, 21:33
      wytarzał się w teczkach i wyszedł po 3 miesiącach.
      • nie-tak Re: Pierwszym Łajniakiem był Michnik 09.06.08, 21:42
        Stałe babranie się w przeszłości typowe dla polskiego bagienka, jakie ma to
        znaczenie dziś, był czy nie był? Tylko Kaczyńscy z swoim ferajnę nie mogą
        przeżyć ze Walesa znalazł mimo ze był tylko elektrykiem swoje miejsce w historii
        Europy, co zdobyli Kaczyńscy? NIESŁAWĘ i ZROBILI POŚMIEWISKO Z SIEBIE I POLSKI W
        ŚWIECIE!!!! Wiec babrają w polskim bagienku a naiwni ludzie maja tematy do
        dyskusji i zajęcie kiedy robić im się nie chce.
        Kogo z niemieckiego społeczeństwa obchodzą stasi? NIKOGO, tylko ci naiwni i ci
        co maja interes zniszczenia drugiego skoro widza w nim rywala!!!!!
        • minusn Re: Pierwszym Łajniakiem był Michnik 09.06.08, 21:51
          Dlaczego sprawa stasi w Niemczech została zamknięta? Bo tam nikomu do głowy nie
          przyszło żeby sprawę utajniać. Nikomu do głowy nie przyszło żeby uzurpować sobie
          prawo do reglamentacji prawdy (Michnik w archiwach, Wałęsa kradł dokumenty), bo
          nie było "wybitnych autorytetów" (typu Szmyborskiej, Geremka, Mazowieckiego,
          Michnika, Bartoszewskiego) uważających się za jedynie godnych poznania prawdy.
          POwtórzę po raz kolejny. Gów.no pozostanie gów.nem, nawet jak się je gazetą
          przykryje (Wyborczą).
          • x2468 Re: Pierwszym Łajniakiem był Michnik 10.06.08, 11:38
            Dlaczego smieciu klamiesz? Sprawa STASI nie zostala zamknieta.I nigdy
            akta STASI nie byly powszechnie dostepne.Dodam jeszcze ze wielu
            agentow wywiadu NRD pracuje dzisiaj w wywiadzie BRD i USA.
            • minusn No to gów.no wiesz dupku... 11.06.08, 10:59
              Jeżeli nie wiesz to nie bluzgaj.
              Jeżeli nie wiesz i chcesz się dowiedzieć to sobie sprawdź:
              www.bstu.bund.de/cln_029/nn_715182/DE/Akteneinsicht/akteneinsicht__node.html__nnn=true
              I porównaj z tym, co się działo w Polsce w latach 90-tych.

Jeżeli masz dalej bluzgać, to sobie daruj. Gó.wna nie dotykam...
      • junkier Re: Pierwszym Łajniakiem był Michnik 09.06.08, 22:31
        micra napisał:

> wytarzał się w teczkach i wyszedł po 3 miesiącach.

:)
      • szechterezada Gdyby tylko był to pół biedy 10.06.08, 02:35
        niestety jest nadal...
    • mgr.nauk Wałęsa: Kaczyńscy to "łajniaki" 09.06.08, 21:34
      Coś chyba razem Lechu nie wypijecie z gwinta po tym jak im
      naubliżałeś.
    • jacek230 Lechu, jestem z toba! Bezwarunkowo. Bo jestes WIEL 09.06.08, 21:35
      KI.
    • loppe Wałęsa: Kaczyńscy to "łajniaki" 09.06.08, 21:35
      Akurat oglądałem to, Lechu w znakomitej formie (ten tytuł od gazety
      to jątrzenie bo Wałęsa jak jest w formie to nie patrzy tylko
      metaforuje i robienie z takiej figury tytułu...)
    • lexis2 Trzymam kciuki za Pana Panie Prezydencie Wałęsa 09.06.08, 21:36
      Nawet przez moment nie wątpiłam, że mógłby Pan po przejściach za
      komuny jeszcze chcieć donosić. Poza tym po co komu 'Bolek" - Sbecja
      sama miałaby chcieć za pomocą Bolka obalić komunizm? To są bzdury i
      pomówienia, a Lech Kaczyński skompromitował się już doszczętnie.Oto
      jak jedno głupie radio sieje zamęt w ciasnych umysłach
      zazdrośników. A wytoczenie procesu obecnemu Prezydentowi uważam, za
      konieczność.
    • lutski Durnia mieliśmy za prezydenta 09.06.08, 21:39
      Bolek nie pogrążąj się.
      • maderic Re: Durnia mieliśmy za prezydenta 09.06.08, 21:43
        wychodzi prawdziwe oblicze towarzysza Bolka
      • extrafresh Durnia to dopiero teraz mamy... 09.06.08, 21:44

Gorzej, że jego klon był premierem.

Ale już mamy tą traumę za sobą.
        Pozostaje jedynie odkazić ten pisuar WC Kaczką.
    • ketjow57 Wałęsa: Z przesłuchań SB wyszedłem "niezbyt czy.. 09.06.08, 21:43
      osobiscie mi lotto czy L.Wałesa podpisał lojalke, czy był albo nie był agentem.
      Natomiast nie mozna rzucac bezpodstawnych oskarzen jak ten kaczy gnój , czekam
      cierpliwie na wyjasnienie tej kwestii -wierzac iz jednak Wałesa nie był agentem
      a szmaty z pisu bekna za te kłamstwa.
      • maderic [...] 09.06.08, 21:47
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • mateuszste Wytłumacz dlaczego użyłeś słów: 09.06.08, 22:17
        - bezpodstawne
        - gnój
        - szmaty
        - z pisu
        - kłamstwa

Jakieś argumenty, a nie bluzgi, proszę.
        • funia81 Re: Wytłumacz dlaczego użyłeś słów: 09.06.08, 23:13
          > Jakieś argumenty, a nie bluzgi, proszę.

Sluze uprzejmie.

> - bezpodstawne

A pan LK podal, na jakiej podstawie tak twierdzi? Powiedzial tylko, ze "swoje
          wie", prawda? Ksiazki przeciez nie czytal...

> - gnój

To i tak stosunkowo lagodne okreslenie dla czlowieka, ktory w tak podly sposob
          wykorzystuje najwyzszy urzad w panstwie do uprawiania prywaty, dbania o interesy
          brata ("powinien byc premierem, bo to dobrze wyglada w CV") i partyjnych
          kolesiow ("zadanie wykonane"), a teraz chowa sie za danym przez ow urzad
          immunitetem i jatrzy.

> - szmaty

To takie popularne, srednio obrazliwe okreslenie ludzi mialkich, glupich,
          sprzedajnych itd. Do funkcjonariuszy PiS pasuje jak ulal.

> - z pisu

Zaraz... Przespales ostatnie dwa i pol roku? Nie widzisz, ze prezio idzie rasia
          w rasie z PiS? I ze PiS nie cofa sie przed zadna podloscia, byle bronic swojej
          wladzy? A Kurski? A sojusz z Lepperem? Wiem, odpowiesz mi moze, ze prezio nie ma
          z tym nic wspolnego. Nie mialby, gdyby nie pkt 2: gnój.

> - kłamstwa

Lepiej brzmia "oszczerstwa"? Kwestia gustu...
          --
          Jak wiadomo, tylko jedna teczka SB byla sfalszowana. Reszta zawiera prawdy
          objawione.
          • ketjow57 Re: Wytłumacz dlaczego użyłeś słów: 10.06.08, 00:08
            funia81 napisała:

> > Jakieś argumenty, a nie bluzgi, proszę.
            >
            > Sluze uprzejmie.
            >
            Dzieki Funia nie wysilaj sie na dyskusje i argumenty wobec tego bydła...ich i
            tak nie przekona ze czarne jest czarne a białe jest białe..., czasy dyskusji z
            tymi scierwami sie skonczyły..nadchodzi czas ostatecznej rozprawy....
    • ja.ja222 Wałęsa: Kaczyńscy to "łajniaki" 09.06.08, 21:43
      A co mnie to obchodzi! Jeden prezydencik wart drugiego prezydencika.
      Chociaż temu pierwszemu się specjalnie nie dziwię, bo to prosty
      człowiek. Natomiast co to jest za gagatek ten drugi ze stopniem
      profesora?
    • premier.z.krakowo Kaczory u Gomułki na kolanach 09.06.08, 21:45
      Zapomniały kaczory jak przesiadywały u Towarzysza Gomułki na
      kolanach. Nikt inny nawet nie mógł marzyć o głownej roli w filmie.
      Tylko jego pupile.

A gdy ludzi pałowano na ulicach to ich rodzinka zajadała kolacje w
      domu w ekluzywnej dzielnicy otoczeni przez wille PZPR-owskich
      dignitarzy.

Nagle zjawiają się po latach nie wiadomo skąd z tytyłami doktora
      ideologii leninowskiej i chcą bronić "robotników"

Ja mówię takim fałszykom nie, trzeba było nadstawiać karku 80-tych
      jak inni a nie próbować spijać śmietankę 20 lat pózniej.
      • chirurg_szczekowy Re: Kaczory u Gomułki na kolanach 09.06.08, 23:27
        premier.z.krakowo napisała:

> Zapomniały kaczory jak przesiadywały u Towarzysza Gomułki na
        > kolanach.

Oj zapomniały, ale są tacy którzy pamiętają ;)
      • drojb Re: Ło jejku, premierze z Krakowo! 09.06.08, 23:36
        Ale pojechałeś! Śpieszę donieść, że Żoliborz, to nie jest dzielnica PZPRowskich
        dygnitarzy, a Gomułka nie robił kastingu dla małoletnich aktorów. I bynajmniej
        nie bronią robotników.
        Też nie lubię Kaczyńskich, ale twoja konfabulacja jest niemal równa ich
        konfabulacjom. Cyba nawet bardziej odjechana.
    • ml_500 Wałęsa: Kaczyńscy to "łajniaki" 09.06.08, 21:50
      żal mi tego człowieka. rozmienia sie na drobne. ale za to bredzi jak
      zawsze
    • sznicel4 a co tam tusk z pocztą? 09.06.08, 21:52
      bo jakaś "kiszeczka ci się urodziła"? same panie dobrocie na pana spadają. i
      jeszcze ta przeszłość.
    • wlodzimierz.ilicz "Ja już teraz nie wydolę, bo ja jestem 09.06.08, 21:55
      cienki Bolek."...
    • po.niszczyciel Wałęsa: Z przesłuchań SB wyszedłem "niezbyt czy.. 09.06.08, 21:55
      "Kaczyński może przyjechać na moje uroczystości, wypijemy z gwinta i będzie po
      sprawie - powiedział Wałęsa"
      przeczuwam,że Wałęsa "nagrabił" sobie u Kaczorów Bolkiem dzięki Mietkowi
      Wachowskiemu. samo znalezienie u kapciowego dokumentów z nagłówkiem "ściśle
      tajne" dowodzi jakie on ma poszanowanie dla zasad nowej Polski - żadne. laskę na
      to kładzie i ktoś,najlepiej Wałęsa powinien mu za to w ryja napluć.
      ale bolkowaniu Wałęsy nie wierzę a sam pomysł byłego prezydenta uważam za
      kapitalny. powinni sobie to w cztery oczy do butelki wyjaśnić a nie pie..ć na
      zmianę w mediach.
      to głupie Panowie Prezydenci.
    • juliaan mama braci i brystygierowa 09.06.08, 21:56
      Pani Mama braci K. w pewnym momencie w instytucji zajmującej się literaturą
      pracowała a podobno nawet zaprzyjaźniła się z niejaką Julią Brystygierową ...jak
      kto nie wie, to kat UB , do jej ulubionych zabaw należało przycinanie AK owcom
      genitaliów ...i to jest klucz do historii z filmem i zaangażowania braci do roli
    • wlodzimierz.ilicz Czyżby Bolesław Drugi? 09.06.08, 21:57
    • koneser10 Wałesa to łajno, w ktorym babrza sie Kaczynscy 09.06.08, 21:59
      Bolek jak zwykle plecie jak poluczony. Coz za prostak.... Teraz Pacewicz do
      spolki z Zakowskim powinni zaczac rozdzierac szaty nad prostactwem Bolka. Ze
      tez, taki prostak byl prezydentem, tragedia...
    • sznicel4 goryle, miliony dolców i merole 09.06.08, 22:00
      hahahahahahahahaha

kalasznikov.wrzuta.pl/audio/81iVNXOBUb/stefan_friedmann_-_cienki_bolek
    • insmy Re: Wałęsa: Z przesłuchań SB wyszedłem "niezbyt c 09.06.08, 22:01
      Panie Prezydencie Wałęsa: za jaja powiesić tych, którzy grzebią w łajnie! A jeśli to Kaczyńscy, to na nylonowym sznurku... żeby szczególnie bolało!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka