inmarco Donald Tusk: Posłowie PiS trochę pokrzyczeli... 13.06.08, 15:01 Ciekawe, dlaczego przez dwa lata swoich pożal się Boże rządów PiS nie obniżył ale podniósł akcyzę. Dlaczego nie dał więcej pielęgniarkom,nauczycielom, emerytom? Dlaczego taki a nie inny budżet rząd pis-iowski przygotował i szybko zaklepał na rok bieżący? Wstydu gamonie nie mają, o honorze nie wspomnę. Uprawiają Targowicę. Najgorzej wkurza mnie lewica. Chyba teraz nie doczekają sie mojego głosu. Nie daruję,jeżeli lewica zagłosuje jak Pis-iory. Odpowiedz Link Zgłoś
waldi1953 Donald Tusk: Posłowie PiS trochę pokrzyczeli... 13.06.08, 15:11 Platworma Obywatelska, za to co zrobiliście z abonamentem wasze miejsce jest w chlewie.Sami siebie zwolniliście z płacenia kombatanci wielcy.Długo się łudziłem że może macie ludzką twarz, ale dzisiaj wiem logo Platwormy to świński ryj.Koniec nie ma już na kogo głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma moja sympatia dla premiera Tuska się kończy, 13.06.08, 15:17 zaczynam rozumieć, że pod wzgledem liczby zwojów mózgowych, upadabnia się do Kaczyńskiego (skich), do których apeluje o rozwagę i powściągliwość w słowach, a sam mówi: "wczoraj, jako polski kibic, chciałem....zabić" (sic!). W ten sposób stara się zjednać polskie bydło wcielone w psełdokibiców". A przecież to tylko mecz. Uważam, że premier powinien z całą powagą odnieść się do rosyjskich oskarżeń o wywołanie przez Polaków II WŚ, które w połączeniu z coraz częstrzymi "Pomyłkami" na temat polskich obozów śmerci, czemuś służą. Odpowiedz Link Zgłoś
minusn A donek dalej wszystkich ma za idiotów... 13.06.08, 15:31 Inflacja tu tam, wzrost cen, emeryci biedni (o których donek się troszczy), Rostowski o nas dba jak nikt (hahahahaha...), Kaczyński oskarża Wałęsę... I słowem o tym, że wpływy z akcyzy ROSNĄ gwałtownie, wraz z gwałtownym wzrostem cen. Rozumiem że na te pieniądze mogą liczyć owi nauczyciele i emeryci... już to widzę. No a co ma donek o Wałęsie powiedzieć. Przecież razem z nim zablokował lustrację w Polsce. Przecież wszyscy pamiętają go z "nocnej zmiany". Co ma powiedzieć... Że dzięki m.in. niemu i Bolkowi Polską rządziły kilkanaście lat bandy z mafijnych powiązań? I co z tego że Wałęsa ukradł dokumenty ze swojej teczki i że jego współpraca w latach 70tych nie jest żądną tajemnicą... Więc donek mówi to, co od kilkunastu miesięcy przynosi mu popularność. Kaczyński zły, PiS jeszcze gorszy (albo odwrotnie). Jego kolejne wywiady można streścić następująco: Co z Polską gospodarka? Za Kaczyńskiego dno, teraz świetnie. PiS jest zły. Co udało się osiągnąć w polityce zagranicznej? PiS jest zły a Kaczyński to diabeł. W ogóle jest teraz świetnie. Dlaczego rząd nie obniży akcyzy? Kaczyński jest diabłem wcielonym a Pis jest zły i chce zabrać pieniądze emerytom. Dlaczego Polska przegrała: PiS jest zły a Kaczyński był na stadionie. Książka IPN?: PiS jest zły i lepszy (kłamca/złodziej dokumentów Wałęsa) niż mówiący prawdę Kaczyński, który jest - jak wiadomo - zły. Dlaczego nie wykorzystywane są środki UE?: PiS jest zły, Kaczyński jeszcze gorszy Dlaczego np w MEN jest chaos?: PiS jest zły, Kaczyński jeszcze gorszy. No i Giertych. Jak na takie warunki to i tak jest świetnie. Dlaczego nie buduje się autostrad, dróg, stadionów?: PiS jest zły, Kaczyński jeszcze gorszy. Ale będzie świetnie. Dlaczego prywatyzuje się szpitale, choć miały nie być prywatyzowane? Wiadomo dlaczego. PiS jest zły... Dlaczego żadna obietnica wyborcza nie jest realizowana? Chgyba już jasne. Winni są źli Kaczyńscy oraz PiS itd. itd... Odpowiedz Link Zgłoś
4dick Kur... Ja nie rozumiem panie T. 13.06.08, 15:32 Jezeli akcyza na paliwo jest procentowa to znaczy ze masz wiecej kasy, bo paliwo jest drozsze. Jakby kacyza byla ustanowiona jako konkretna suma (np. 40gr od litra) to moglbys tak tlumaczyc jak tlumaczyc. A poza tym co maja emeryci do paliwa?! Kase z ZUS i pier...nego KRUSu powinni wyciagac. Parodia i Paranoja finansow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
thebleeding Re: Kur... Ja nie rozumiem panie T. 13.06.08, 15:48 a ja nie rozumiem jak to jest , akcyzy na benzynę nie można obniżyć , a na LPG trzeba podwyższyć ? były zwolennik PO Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Cemny lud nie jeżdzi samochadami. 13.06.08, 16:33 Ciemny lud nie ma prawa jazdy... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kur... Ja nie rozumiem panie T. 13.06.08, 17:54 4dick napisał: > Jezeli akcyza na paliwo jest procentowa to znaczy ze masz wiecej kasy, bo > paliwo jest drozsze. Jakby kacyza byla ustanowiona jako konkretna suma (np. > 40gr od litra) to moglbys tak tlumaczyc jak tlumaczyc. > > A poza tym co maja emeryci do paliwa?! Kase z ZUS i pier...nego KRUSu powinni > wyciagac. > > Parodia i Paranoja finansow!!!! Swoje pytanie kieruj do autora tegorocznego budzetu, czyli do jaroslawa kaczynskieglo...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
4dick Re: Kur... Ja nie rozumiem panie T. 13.06.08, 19:47 A coi ma piernik do wiatraka? Nie masz zielonego pojecia o czym mowisz. Jezeli zalozenia w budzecie byly np. ze z akcyzy dostaniemy 10% z kazdego litra benzyny po 4 zeta czyli 40gr. Ale jak paliwo kosztuje 5 zeta to znaczy ze do budzetu wplynie 50gr z kazdego sprzedanego litra. Dlatego nie pie...ol mi tu ze wiesz o czym gadasz. Po prostu rypia nas wszystkich jak tylko chca. A z drugiej strony jak tak bardz krytykujesz budzet na ten rok to przeciez Cudotworczy Tusk mogl bo nie przyjmowac. Prawda, czy Falsz? Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Donald Tusk: Posłowie PiS trochę pokrzyczeli... 13.06.08, 16:49 Panie Tusk, Kaczyńscy dali Panu władzę, tylko dlatego że musieli, musieli usunąć złodzieji ze swojej koalicji! Qrva, że na was żadnej kary nie ma złodzieje, i podróżnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Re: Donald Tusk: Posłowie PiS trochę pokrzyczeli. 13.06.08, 17:39 maxymus1 napisał: > Panie Tusk, Kaczyńscy dali Panu władzę, tylko dlatego że musieli, > musieli usunąć złodzieji ze swojej koalicji! Qrva, że na was żadnej > kary nie ma złodzieje, i podróżnicy! Panie maxymus1 ! Kaczyńscy Tuskowi władzy nie dali, dostał ją w wygranych wyborach po 2 latach psucia przez PiS wszystkiego co tylko zepsuć było można. Jak można było głosować na paranoika Kaczyńskiego w 2007 r tego zrozumieć nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Donald Tusk: Posłowie PiS trochę pokrzyczeli... 13.06.08, 17:40 Kundelki popisują się kundlim rozumkiem.Za komuny też,dawali,dawali, potem dawali na kartki,aż się zes.....i.Mentalność socrealistyczna, nie umarła wraz z PRLem. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Ignorancja czy głłupota? 13.06.08, 17:45 Nie podoba mi się PiS i jego metody walki politycznej. Liderzy tego ugrupowania jadą na najniższych instynktach ludzi, podsycają w ludziach nienawiść, zawiść i nietolerancję. W kwestii SPOSOBU sprawowania władzy Platforma Obywatelska stanowi oazę spokoju. Na pewno nie muszę się wstydzić za granicą za OBECNY rząd. Nie mogę jednak przejść do porządku dziennego nad liczeniem obecnego rządu na społeczną ignorancję ekonomiczną i nieznajomość faktów. Jest to o tyle irytujące, że PO popierałem w wyborach i nadal generalnie popieram - jeszcze. ;) O czym mówię? O twierdzeniu, że obniżenie akcyzy na paliwo spowoduje SPADEK wpływów do budżetu i konieczność cięć wydatków socjalnych Państwa. Jest to NIEPRAWDA. W świetle FAKTÓW obniżanie podatków powoduje zjawisko dokładnie PRZECIWNE. W USA na przestrzeni kilkudziesięciu lat TRZYKROTNIE obniżano podatki i ZA KAŻDYM RAZEM owocowało to WIĘKSZYMI wpływami do budżetu. Jest to spowodowane UTRATĄ MOTYWACJI podatników do oszukiwania fiskusa. W Polsce mieliśmy już przykład podobnego zjawiska, ale skleroza Polaków działa niestety przeciwko nim. ;) Mówię o obniżeniu akcyzy na olej napędowy parę lat temu, co ZWIĘKSZYŁO wpływy do budżetu Państwa. Gdy paliwo staniało, ludzie chętniej tankowali do pełna, co zwiększało sprzedaż paliwa i wpływy do budżetu. Gdy akcyzę znowu podniesiono - nastąpiło zjawisko odwrotne. Pytanie jakie się tu rodzi jest następujące - KOMU w Ministerstwie Finansów zależy na tym, by utrzymywać wysokie podatki? Bo ktoś ma w tym interes, nie bądźmy naiwni. ;) Z - jeśli się nie mylę - niedawnej publikacji w tygodniku WPROST wynika, że w Ministerstwie Finansów usadowiła się mafia, która torpeduje wszelkie reformatorskie zapędy kolejnych ministrów. Owa urzędnicza mafia odpowiada m.in. za sprawę Kluski, ale także za inne mniej spektakularne - i przez to mniej głośne - przypadki rozwalenia uczciwych firm przez - nie bawmy się w piękne słówka - gangsterów z Urzędów Skarbowych. Dopóki owej urzędniczej mafii ktoś się nie dobierze do tyłka - albo nie wymusi tego społeczeństwo wychodząc na ulice - ZAPOMNIJMY o obniżaniu podatków w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Donald Tusk: Posłowie PiS trochę pokrzyczeli... 13.06.08, 17:53 Wart Pac pałaca, a pałac Paca, czyli ryża kudła nie oderwie się od źródła czyli ten sam scenariusz od 20 lat. Doić kraj i maluczkich, włazić w d...pę nowemu "reichowi" a nuż odpali w Bruxie lub "banditenlandzie" jakieś stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Donald Tusk: Posłowie PiS trochę pokrzyczeli. 13.06.08, 19:40 Proszę, proszę, ile filozoficznej zadumyi w tych paru zdaniach. Czyżby dopadła cie moherowa menopauza? Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Rudy Klaun znowu zaczyna mamrotac 13.06.08, 17:59 Mamrotanie to specjalizacja Kaczynskich Odpowiedz Link Zgłoś
andrew-live Donald Tusk: Posłowie PiS trochę pokrzyczeli... 13.06.08, 18:25 p.Tusk odpowiedział p.J .Kaczyńskiemu oraz prezydentowi PIS u bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: Donald Tusk: Posłowie PiS trochę pokrzyczeli. 15.06.08, 22:59 andrew-live napisał: > p.Tusk odpowiedział p.J .Kaczyńskiemu oraz prezydentowi PIS u bardzo dobrze. A co Tusk powiedział ? Że sam jest idiotą i myśli że naród dalej będzie oszukiwał? Na szubienicę ten rząd i tego premiera złodzieja i oszusta Odpowiedz Link Zgłoś
sunlama ojcowie pijarzy namawiali premiera do mordu ? 13.06.08, 18:55 acha to teraz tak trzeba aby zostać wybranym prezydentem ? człowiek myśli że już wszystko widział i słyszał a tu taka miernota wymyśli coś nowego i totalna załamka. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus PiSiory szczekają przed ostatecznym zanurzeniem... 13.06.08, 19:09 ...ich tratwy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
antziel1 Donald Tusk: Posłowie PiS trochę pokrzyczeli... 13.06.08, 19:53 A ten Tusk to taki człowiek bez twarzy i honoru.Jego sposób publicznego wyrażania się o prezydencie nawet w taki sposób budzi obawy i mój sprzeciw .Powiem wulgarnie jest on poprostu kawał ch...ja!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Donald Tusk: Posłowie PiS trochę pokrzyczeli. 13.06.08, 20:22 antziel1 napisał: > A ten Tusk to taki człowiek bez twarzy i honoru. > Powiem wulgarnie jest on poprostu kawał > ch...ja!!!!!! Ty jesteś MOŻE człowiekiem z twarzą i honorem, ale NA PEWNO bez kultury osobistej. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Tusk! gdzie obniżka podatków, liberale??? 13.06.08, 20:50 "Zdaniem premiera PiS oszukuje Polaków mówiąc o akcyzie. - Jarosław Kaczyński musi zdawać sobie sprawę, że obniżając akcyzę bylibyśmy zmuszeni zabrać pieniądze ludziom - dodał" Obiżenie podatków, to wg liberała Tuska zabieranie pieniędzy ludziom:) Ten tekst nadaje się do do jakiegoś plebiscytu na bzdurę roku:) Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Tusk! gdzie obniżka podatków, liberale??? 13.06.08, 20:57 dyktator_bolandy napisał: > Ten tekst nadaje się do do jakiegoś plebiscytu na bzdurę > roku:) Niestety, ze smutkiem przyznaję, że to totalna kompromitacja. Tusk dużo stracił w moich oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 Brawo Tusk !..Wal PISkomuchów po ryjach.... 13.06.08, 21:58 Polacy są za PO... Odpowiedz Link Zgłoś
adam057057 Donald Tusk: Posłowie PiS trochę pokrzyczeli... 14.06.08, 08:48 Z ta wypowiedzią Prezydenta odnośnie że służba bezpieczeństwa zaaranżowała przemiany w Polsce-w tej wypowiedzi jest dużo prawdy,ponieważ w tamtych latach byłem słuchaczem Wyższej Szkoły Oficerskiej Wojsk Pancernych w Poznaniu i dokładnie pamiętam jak mieliśmy pogadanki w Pałacu Kultury w temacie zmiany ustroju politycznego Polski . Do strajków,wyboru papieża,była jeszcze daleka droga a my już o tych sprawach dyskutowaliśmy.Ludzie myślący niech wyciągną stosowne przemyślenia ,wnioski z mojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Donald Tusk: Posłowie PiS trochę pokrzyczeli. 14.06.08, 11:08 pisowska koltuneria-rozdierajaca sie przy kazdej okazji zapomniala o "numerach" "pana prezesa" i jego przydupasow!lamacze prawa ubieraja sie w togi "obroncow demokracji i zlodzieja z torunia"!!!ha!ha!ha! Odpowiedz Link Zgłoś
papac PO'czytajcie 14.06.08, 13:21 Władza zdobyta poprzez kłamstwo, jest - ZDRADĄ PRZECIWKO NARODOWI !! --- ,, Polak mądry po szkodzie: lecz jeśli prawda i z tego nas zbodzie, nową przypowieść Polak sobie kupi, że i przed szkodą, i po szkodzie głupi” Jan Kochanowski --- Nie jest tajemnicą, że ostatnie przedterminowe wybory w Polsce, wygrała IV władza czyli antypolskie media, wraz z ogłupioną do granic absurdu młodzieżą. Nie dziwię się polskiej młodzieży która dała się ogłupić przedwyborczej propagandzie, głoszonej przez Platformę Obłudy, która obiecując cuda, wbrew podstawowym zasadom ekonomii , posiada znikomą wiedzę o czasach pogardy i poniżenia. Dziwić się natomiast trzeba tym wszystkim... iskry.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=257&Itemid=3 Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Donald Tusk: Posłowie PiS trochę pokrzyczeli... 15.06.08, 07:37 Jaroslaw Kaczynski dezawuujac wystapienia robotnikow w Sierpniu 80 traktuje ich jak bezmyslna holote, jak stado tumanow.Tylko on , "geniusz intelektu i polityki" , "slonce Polakow" , wiedzial kto "stoi" za Ruchem "Solidarnosci".Z pewnoscia Kaczynski to jest ale wyjatkowym Lajdakiem!"Przykleil" sie wowczas jak "gnida" do Prezydenta Lecha Walesy ,bo byl "nikim" , ktorym Bezpieka nie za bardzo sie nawet interesowala. Dzis chce uchodzic za Katona ( tak jak Katon walnie przyczynil sie do zburzenia Kartaginy ,tak Kaczynski chce zburzyc "dobra pamiec" o tych ,ktorym Polska dzis zawdziecza wszystko ). Przy okazji tej sprawy zastanawia mnie,jak nedzna jest swiadomosc polityczna mojego Narodu,ze pozwala sie ponizac takiemu "wszarzowi". Osobiscie nie watpie ,ze Jaroslaw Kaczynski jest dewiantem psychicznym , o wyraznym rozszczepieniu jazni.Pomyslec, taki chory czlowiek ,a tak wysoko w Polsce "wyszedl". Odpowiedz Link Zgłoś