jedyny.resistance 19.06.08, 07:10 Czerwone pieski PiS maja w d..e prawdę dla nich praca z bolszewikami to zaszczytny cel, tak jak ich przodkowie będą głosić idee lenina. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fraglesi67 PiSuarowy smród 19.06.08, 07:20 Jak długo będzie się jeszcze rozchodzić ten PiSuarowy smród? Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 Wirtualna rzeczywistość wg GW :) 19.06.08, 07:33 A GW dalej promuje swoją wirtualną rzeczywistość. Zostało udowodnione, że Wałęsa zabierał teczki Bolka i zwracał niekompletne. Po co to robił jeśli nie był Bolkiem ????????? A GW dalej będzie opowiadała, że w 71 roku fałszowano dokumenty na biednego Wałęsę. Ciekawe tylko w jakim celu? Wstyd jak beret panie Michnik! Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Wirtualna rzeczywistość wg GW :) 19.06.08, 08:42 A po co miano fałszować w 71 skoro można było fałszować je później - co zresztą robiono. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Wałęsa zabierał teczki i plątał się w zeznaniach 19.06.08, 10:16 Tylko to można uznać za dowiedzione. Nie wynika z tego wprost, że był Bolkiem, to tylko poszlaka. Wałęsa mógł np. uznać, że jako Prezydent RP ma prawo niszczyć sfałszowane dokumenty, które jego- prezydenta - miały kompromitować. A może miał zupełnie inne motywy, w każdym razie bycie Bolkiem nie jest jedyną możliwością. Jest za to pewne, że pisząc książkę o Wałęsie w oczach bezpieki bezwzględnie należało sięgnąć do ustaleń śledztwa na temat fałszowania "kwitów". Jeśli takie źródło zapewne świadomie pominięto, to o obiektywizmie autorów należy zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh PiSuarowy smród 19.06.08, 07:46 Ludzie bez godnosci i honoru decyduja o cudzych zyciorysach. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Wałęsa fałszował teczki - to jest smród 19.06.08, 09:41 Dokumenty jasno pokazują - wziął własną teczkę (wykorzystujac urząd prezydenta do prywatnych celów) i oddał ją zdekompletowaną. Czyli złamał prawo. Proces lustracyjny był na podstawie zdekompletowanych dokumentów - a więc był farsą... Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 "Bolek" 19.06.08, 07:25 czy moje dokumenty też gwiznąłeś z IPN a teraz robicie mi wesoła historyjke w celu ewentualnego szantażu gdyż rozpracowałem Waszą ekipę wraz ze źródłem ......temidy? www.twojprezydent.pl/kampania/zdjecia/DSCF4543%20(Large).JPG chcieliście wojne to ja macie a na drugi raz uważajcie na kogo idziecie z atakiem i jak do tego jesteście przygotowani? www.twojprezydent.pl/kampania/zdjecia/mig29.jpg acha dzisiaj Grzegorz o 14:00 w sądzie ma s Miodkiem potyczkę www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php?show=impr&action=wiecej&id=2905 A droga prowadzi do .... albo nie piszą bo G.W. wykasuje moje posty jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
postkom Wałęsa ma pełne portki 19.06.08, 07:29 Brawo historycy z IPN-u, Wałęsa ma pełne portki. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest Obrona Częstochowy :)) 19.06.08, 08:56 chyba się nie uda nic zrobić, sprawa została nagłośniona, już nie będzie wam tak łatwo, drodzy redaktorzy GW, robić z Gwiazdy i Walentynowicz wariatów :) Odpowiedz Link Zgłoś
errata21 [...] 19.06.08, 09:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Obrona Częstochowy :)) 19.06.08, 10:16 Z nich nie trzeba robic wariatow... Odpowiedz Link Zgłoś
3cityboy Panie Mirku czy Pan ma sumienie?? 19.06.08, 07:47 4 lata - to tempo iście sprinterskie!!!! Od kogo ma Pan wytyczne żeby spowalniać ta sprawę? Strategia jawi się przejrzyście - jak wszyscy świadkowie poumierają to się sprawę umorzy. oj nieładnie, nieładnie - a sądziłem że jest Pan porządnym człowiekiem, niestety sprawdza się to, że IPN na pasku kaczorów chodzi. Wstyd Panie Mirku, wstyd!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Co tu badać kiedy za Wałęsy też to robiono :) 19.06.08, 08:14 Polecam lekturę książki. Słynna notka z Focus-Historia to podróba z lat 90-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
wtc911 CZąstkowe Sledztwo ('',) 19.06.08, 08:31 .... dobre , pozostałe CZĄSTKI ma Lechu . Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Teraz jestem pewny, IPN to SB-ckie psy !! 19.06.08, 08:51 Jeżeli dochodzi do mataczenia i ukrywania prawdy, i to przez "historyków" IPN, którzy niby stają na "straży prawdy", to jest to widomym znakiem o złej , wręcz ku..kiej woli, tych "historyków" !! Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Martwe śledztwo IPN 19.06.08, 08:50 Nawet dziecko wie, ze trzeba zakończyć sledztwo a potem zebrać materiały i wydać opracowanie. Ale IPN wie lepiej,bo książka miała się ukazać tu i teraz...z podtekstem politycznym w celu zniszczenia człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Martwe śledztwo IPN 19.06.08, 10:17 allspice napisała: > Nawet dziecko wie, ze trzeba zakończyć sledztwo a potem zebrać > materiały i wydać opracowanie. Ale IPN wie lepiej,bo książka miała > się ukazać tu i teraz...z podtekstem politycznym w celu zniszczenia > człowieka. "Jedni lubią bahama yellow, Inni wolą w barwach prostotę, A ja szary, w szarym fotelu, Przerabiam szare na złote, I, nie powiem, interes kwitnie, Wyznam nawet - gna pełną parą, Bo choć w żadnej nie jestem sitwie, To przerabiam wszystkich na szaro. Ktoś mi pokazał, grożąc, pięść - pię, pię! Oj, jeszcze będzie konsekwencja! Ja szara mysz - pi, pi, Ja szara gęś - gę, gę, Ja szara eminencja! Duże świństwo za dużą sumę, Potem dane, teczka - i w akta. Mogę zrobić tu każdy numer, Jeśli tylko będzie podkładka. Mówią o mnie, że jestem zero, A więc widać jestem ceniony, Wszak jednostka to nic, dopiero Zera zmienią ją wam w miliony. Zaświadczy paru sztywnych już, hi, hi, Z mego powodu in absentia. Ja szara gęś, gę, gę, Ja szara mysz, pi, pi, Ja szara eminencja!" (z audycji radiowej trójki "60 minut na godzinę" z lat 70-tych) I nadal aktualne. To proponuję jako hymn IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
topek2000 [...] 19.06.08, 08:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dobroslawa2 Faszystowsko-komunistyczne metody piss 19.06.08, 08:55 Apolegota faszystów Pinocheta i Franco jak Kamiński, wierni słudzy PZPR jak Kryże, Wassermann i Jasiński, miernoty jak Gosiewski i Macierewicz to najwierniejsi towarzysze brygady stworzonej przez bliźniaków. Sami niczego nie zbudowali ale są doskonali w rozbijaniu, niszczeniu i rozkradaniu. Wałęsa miał rację w opisaniu charakterów tych braci. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Warto wziąć się za Tuska i Pawlaka 19.06.08, 09:02 którzy pomagali Wałęsie obalić rząd RP i niszczyć dokumenty. Jeśli ktoś fałszował dokumenty o których ostatnio głośno to był to sam Wałęsa! Odpowiedz Link Zgłoś
stradford Re: Warto wziąć się za Tuska i Pawlaka 19.06.08, 10:06 ...nie wiem, czy henryk_adamski to UBek, IPNowiec... na pewno na gramatyce się nie zna... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Re: Warto wziąć się za Tuska i Pawlaka 19.06.08, 11:12 poważniejsze argumenty proszę - marnotrawisz PKB swoim bełkotem Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda kaczory atakuja na slepaka, bo boja sie teczek z K 19.06.08, 09:04 GB odnosnie dostarczyciela spermy i ich samych - to bedzie wspaniale pole do popisu dla nowego IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
rozboj-nick Przypomniałem sobie-teczki Wałęsy były czyszczone? 19.06.08, 09:09 wiadomosci.onet.pl/1772288,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
junak98 Nie Dajcie Się Oszukać ! 19.06.08, 09:11 Srodowisko PIS znowu szuka haków na Wałęsę. Człowiek swoje w tym kraju zrobił i nie ma co tego zmieniać. KTO WAM W TO UWIERZY !!!! Chorą sytuacją jest to iż mole z IPN siedzą w teczkach piszą ksiązki i wydaja takie paszkwile, a śledztwo w sprawie fałszowania kwitów jest w polu bo ... świadkowie się pochorowali a między czasia dziennikarz robi wywiad z jednym z "fałszerzy tamtych czasów". MY MŁODZI LUDZIE MAMY JUŻ DOSTYĆ TYCH TECZEK A ZABAWA NIMI TYLKO NAS BRZYDZI. WIĘC JAK WIDZE TĄ GŁÓWNĄ MORDĘ IPN TO MNIE MDLI. a w kraju burdel i tak już od dawna ... wstydze się że jestem polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Martwe śledztwo IPN 19.06.08, 09:15 Jakie "esbeckie kwity"? Czyżby Michnik nie ufał już "ludziom honoru"? Odpowiedz Link Zgłoś
dyletat5 tom1003..to lojalka J.Kaczynskiego jest prawdziwa! 19.06.08, 09:31 skoro SB nie fałszowało... Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 tom1003..to lojalka J.Kaczynskiego jest prawdziwa 19.06.08, 09:43 dyletat5 napisał: > skoro SB nie fałszowało... oczywiści!SB na ołtarze PIS-u i sekty Rydzyka... "SB żywi, SB radzi...SB nigdy cie nie zdradzi !" Odpowiedz Link Zgłoś
jurek42 Martwe śledztwo IPN 19.06.08, 09:19 Kto i kiedy zlecił temat pracy naukowej doktorom co nie leczą z IPN ? Czy inspiracją do badań naukowych było postawienie tezy o współpracy Wałęsy z SB ? Jeżeli tak to kto i kiedy postawił taką tezę ? Czy Kurtyka jest dyspozycyjnym szefem IPN braci Kaczyńskich ? Dlaczego śledztwo w sprawie fałszowania dokumentów na Wałęsę stoi w martwym punkcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Co ma piernik do wiatraka? 19.06.08, 09:20 Mowa jest o sprawie Wałęsy i fałszowaniu i niszczeniu przez niego dokumentów z archiwów. Lech Wałęsa potwierdził, że wypożyczał i przeglądał archiwalne dokumenty na swój temat, zaprzeczył jednak, jakoby miał cokolwiek z nich usunąć. Były prezydent odniósł się do tez książki Sławomira Cenckiewicza i Piotra Gontarczyka - Zorientowałem się, że w tych dokumentach jest parę na mój temat, zorientowałem się, że widać podróbę i szybko to kazałem sekretarkom zakleić, opieczętować i wszędzie, gdzie możliwe, napisałem "nie otwierać" - powiedział b. prezydent. Lech Wałęsa twierdzi, że ktoś nie usłuchał jego zalecenia i otworzył kopertę. -Zobaczył to samo, co ja i wyrzucił papiery, rzucając podejrzenie na mnie. A przecież naiwnym byłbym człowiekiem, gdybym coś wyrzucił, a wcześniej zapieczętował i podpisał - powiedział Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Prawda jest taka 19.06.08, 09:20 że całe te "przemiany demokratyczne" zorganizowali i przeprowadzili funkcjonariusze SB i agenci. Cała ta Solidarność, etos itd to był pic na wodę dla motłochu. Gdyby nie życzliwość SB to spieprzaj dziady by nie mogły się przyssać do stołków. Figuranci SB, czyli tzw. "przywódcy podziemia antykomunistycznego" wyruchali robotników i chłopów pod populistycznymi hasełkami, żeby dorwać się do władzy i szmalu. Teraz kolejny SB-cki miot próbuje odgryźć SB-cką konkurencję i dlatego to całe zamieszanie o jakąś szmatę pseudo historyków. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Prawda jest taka 19.06.08, 10:24 tenare napisał: > że całe te "przemiany demokratyczne" zorganizowali i przeprowadzili > funkcjonariusze SB i agenci. Cała ta Solidarność, etos itd to był pic na wodę > dla motłochu. Gdyby nie życzliwość SB to spieprzaj dziady by nie mogły się > przyssać do stołków. > Figuranci SB, czyli tzw. "przywódcy podziemia antykomunistycznego" wyruchali > robotników i chłopów pod populistycznymi hasełkami, żeby dorwać się do władzy i > szmalu. > Teraz kolejny SB-cki miot próbuje odgryźć SB-cką konkurencję i dlatego to całe > zamieszanie o jakąś szmatę pseudo historyków. Trąci to trochę spiskową teorią dziejów, ale jest godne zastanowienia. Czytałem niedawno w czeskiej gazecie artykuł na temat przypuszczalnej roli czechosłowackiej bezpieki StB w odsuwaniu KPCz od władzy w czasie tzw. "Aksamitnej Rewolucji". Wysuwano tam tezy podobne do twoich. Podobnie słyszałem od jednego Ruska, że w KPZR istniał tzw. "plan rezerwowy" na wypadek utraty władzy. Jak widac po sytuacji w Rosji, plan ten powódł się i działa! W innych "demoludach" chyba było podobnie. I tam co rozsądniejsi szefowie bezpieki dochodzili do wniosku, że nie ma sensu popierać tego gnijącego ustroju i trzeba robić wszystko, żeby zahaczyć się mozliwie pewnie w nowej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend moja jest racja 19.06.08, 10:42 zreszta jest najmojsza. jesli nie mowie prawdy, niech trafi mnie grom za 3 minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Tezy z książki IPN. (fragmenty, 129 stron) 19.06.08, 09:31 1. W 70 tych latach SB niczego nie fałszowała bo nie miała powodów a Wałęsa był jednym z wielu robotników. 2. W roku 1976 kategorycznie odmówił DALSZEJ współpracy. 3. W 78 próbowano go ponownie nakłonić do niej - bez skutku Na to wszystko są dowody - materiały SB. To czasy w których SB nie fałszowała dowodów bo i po co. 4 W latach 80 tych robiono fałszywki o których pisze GW. Chciano pokazać że Wałęsa przedłużył współpracę i ona "trwa". Zachowała się notatka w której oficer SB proponuje taką działalność. Sąd lustracyjny jakoś nie przejął się słowem "przedłużyć współpracę". Uznał na podstawie że współpracy nie było w ogóle :) Trudno przedłużać coś czego nie było... 5 Zachowała się dokumentacja pokazująca że LW sam grzebał w swoich dokumentach jako prezydent czemu wielokrotnie przez lata zaprzeczał, również na łamach GW. 6 Zachowały się adnotacje Milczanowskiego że część dokumentów od Wałęsy nie wróciła. Później rzekomo je oddał. Ale ponowna "inwentaryzacja" wykazała braki w porównaniu z listą. 7 LW wymienił skład Delegatury UOP jak i własnych "borowców" ma dawnych UB-eków (tych samych którzy go kiedyś śledzili) 8 Siemiątkowski otworzył koperty i teczki, spostrzeżono liczne ubytki. Prokuratura umorzyła śledztwa w tej sprawie. Postawienie utajniono. 9 Orzeczenie Sądu Lustracyjnego oparto praktycznie na tej jednej notatce o odmowie "przedłużenia" działalności interpretując słowo przedłużenie jako "brak jakiejkolwiek" działalności. 10 Notatka z Focus-Historia o której niedawno było tak głośno jest fłaszywką z lat 90-tych. Dowody w książce: Materiały SB z lat 70 tych są wiarygodne - wtedy system trzymał się mocno a Lech Wałęsa nie był nikim specjalnie ważnym... Dodatkową poszlaką są ubytki w teczce Bolka, fałszowana numeracja akt itp... Zachował się dokument który mówił o tym co powinno tam być. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Sędzia TK: Wałęsa wykorzysał urzad prezydenta 19.06.08, 09:34 Były sądzia TK twierdzi że Wałęsa wykorzystał Urzad Prezydenta do prywatnych celów biorąc swoją teczkę do przejrzenia. Było to działanie bezprawne i właściwie potwierdzające że Wałęsa był umoczony. Wczorajsze papiery chyba nie pozostawiają złudzeń - Wałesa wziął dokumenty i zwrócił je zdekompletowane... Odpowiedz Link Zgłoś
dyletat5 palestrina2005..miałeś widzenie z łyżwinskim? 19.06.08, 09:37 dali wam godzinkę? Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 IPN; To SB obaliło komune i dało Polsce wolność ! 19.06.08, 09:40 tak wynika z badań "historyków" IPN{SB} Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 SBcy świetnie wyszli na transformacji 19.06.08, 09:43 Podorabiali się gigantycznych majątków... Przekręty, przejmowanie majątków, gigantyczne jak na polską skalę SBckie emeryturki... Wałęsa zapełwnił SBkom wspaniałą przyszłość... Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend tu jest sedno! 19.06.08, 09:51 to was boli. dotarcie do prawdy? to tylko narzedzie, bo chodzi o to, by dobrac sie do dópy tym, co to sie dorobili ("skoro sie dorobili, to przeciez wiadomo jak"). a wy, biedni "patriotyczni" socjalisci, musicie teraz "tyrac" za dolne rejony przedzialu plac albo siedziec na garnuszku ZUS. palestrina2005 napisał: > Podorabiali się gigantycznych majątków... > > Przekręty, przejmowanie majątków, gigantyczne jak na polską skalę > SBckie emeryturki... > Wałęsa zapełwnił SBkom wspaniałą przyszłość... > Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: tu jest sedno! 19.06.08, 10:31 wuetend napisał: > to was boli. dotarcie do prawdy? to tylko narzedzie, bo chodzi o to, > by dobrac sie do dópy tym, co to sie dorobili ("skoro sie dorobili, > to przeciez wiadomo jak"). a wy, biedni "patriotyczni" socjalisci, > musicie teraz "tyrac" za dolne rejony przedzialu plac albo siedziec > na garnuszku ZUS. "Nie ma uczciwych biznesmenów".(J. Kaczyński) "Jeśli ktoś ma dużo pieniędzy, to znaczy, że je ukradł" (J. Kaczyński). Rzecze On. Proponuję wydać Mysli Wodza, jak kiedyś Mao Tse-tunga, w formie książeczek, które każdy miłośnik PiS będzie nosił przy sobie i w ich lekturze szukał pociechy w ciężkich chwilach. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Re: IPN; To SB obaliło komune i dało Polsce wolno 19.06.08, 09:54 Ciekawa ta twoja teoria... Fakt jest taki, że Wałęsa niszczył i podrabiał kwity z archiwum. Tusk z Pawlakiem, nie zapominając o Micgnikach i Kuroniach mu w tym pomagali. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Prokurator nie wie. 19.06.08, 10:06 "Prokurator nie wie, kiedy zakończy śledztwo i kiedy wezwie esbeków na przesłuchanie." Ależ WIE, lecz NIE POWIE. Ja powiem: śledztwo zakończy wtedy, gdy na pytanie kaczki: "Żyje ktoś jeszcze ze świadków?" padnie odpowiedź: "Nie panie prezesie. Melduję o wykonaniu zadania." "[autorzy książki]Komentują też notatkę Stylińskiego ujawnioną podczas lustracji Wałęsy: „Informacje o tym, że ostatnie autentyczne doniesienie »Bolka « pochodziło z 1970 r., należy uznać za zwykły błąd wynikający z pomyłki lub braku pamięci”. Oczywiście że "należy". Prezes powiedział, że należy, więc oczywistą oczywistością jest, że należy. Przecież moja prawda jest najmojsza. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Milcz śmieciarzu jeśli nie masz nic do powiedzenia 19.06.08, 11:14 Odpowiedz Link Zgłoś
musknascianie Martwe śledztwo IPN 19.06.08, 09:41 Wykonawcy uchwały lustracyjnej stali się celem brutalnej akcji propagandowej. Jej ton nadawali postkomuniści oraz politycy związani z Unią Demokratyczną i środowiskiem „Gazety Wyborczej”. Bronisław Geremek ogłosił publicznie, że działania rządu 4 czerwca 1992 r. „nosiły wszelkie znamiona zamachu stanu”.[RZ] <object width="425" height="344"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/171hmh8-oc0&hl=en"></param><embed src="www.youtube.com/v/171hmh8-oc0&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="344"></embed></object> polecam też części od3 do 5 a jak ktoś ma czas to całość... Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Ujadajcie pieski ujadajcie 19.06.08, 09:42 nie wazne na czyje zlecenie napisano ksiazke, czy w ogole bylo zlecenie, nie wazne ze piszato ludzie mlodzi. Wazne, ze probuje zmierzyc sie z prawda, wiec albo udowodnia istnienie Bolka, albo nie. Jezeli tak, to Walesie powino byc wstyd i zal, ze nie zrobil rachunku sumienia w momencie, gdy winy zostalyby mu wybaczone w mgnieniu oka! Odpowiedz Link Zgłoś
stradford Re: Ujadajcie pieski ujadajcie 19.06.08, 10:14 ...czy broda czyni mędrcem?... ...czy wśród młodych nie ma dyspozycyjnych lub głupich?... Odpowiedz Link Zgłoś
musknascianie Martwe śledztwo IPN 19.06.08, 09:43 "Dziś wiadomo, że ówczesne działania Lecha Wałęsy zmierzające do otwarcia teczki „Bolka” były tylko politycznym teatrem. Z ustaleń prokuratury i Urzędu Ochrony Państwa wynika, że już kilka miesięcy wcześniej prezydent i jego ludzie z kierownictwa MSW doprowadzili do „wyprowadzenia” z archiwum UOP najważniejszych dokumentów dotyczących tajnego współpracownika pseudonim „Bolek”."[RZ] Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Brawo IPN!! 19.06.08, 09:45 zaangazujmy wszystkie naklady i rzucmy cien na wszystkich aktywnych opozycjonistow! Niech krystalicznie czysci pozostana jedynie bezuzyteczne miernoty jak np. tow. Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś