Dodaj do ulubionych

Instytut Lecha Wałęsy: B. prezydent nie propono...

20.06.08, 16:16
Oczywiście, że nie proponował. Wszyscy wiemy, że Wałęsa jest prostym
człowiekiem, w dodatku cholerykiem. Tylko ci, którzy starają się na siłę
udowodnić, że był Bolkiem dorabiają jego zachowaniu drugie dno.
Zaklinanie krzykiem rzeczywistości - to takie PiSiackie. No ale przykład idzie
z góry, więc czemu się dziwić. Jarek Rajmundowicz to PiS. PiS bez Jarka, to
stado baranów we mgle.
Obserwuj wątek
    • realista1000 wstrzymanie emisji to nie cenzura?Ładna mi wolność 20.06.08, 16:22
      • llawrynowicz Re: wstrzymanie emisji to nie cenzura?Ładna mi wo 20.06.08, 16:26
        Wałęsa jest prostakiem, plecie co Mu ślina na język przyniesie. Pamiętasz jak
        twierdził, że będzie żądał odwołania prezydenta? Mądrzejsi mu wytłumaczyli i
        jest spokój w tym temacie.
        A że się miota na lewo i prawo nie panując nad słowami? No cóż, nie wiadomo
        jakby się każdy z nas zachował w takiej sytuacji, w jakiej on jest.
        Abstrahuję od tego, czy był / nie był agentem. Po wygranym 7 lat wcześniej
        procesie lustracyjnym, każdy by się bronił, aby wyrok nie został podważony. Proste.
        • realista1000 Re: wstrzymanie emisji to nie cenzura?Ładna mi wo 20.06.08, 17:50
          Ładnie, tylko wyrok sądowy to nie równoważnik PRAWDY - jej się nie "kupi"
          wyrokiem sądu lustracyjnego, administracyjnego czy konstytucyjnego. PRAWDA sama
          się broni a jeśli ktoś ją wymusza, to wtedy obrażona ubezwłasnowolnieniem obraca
          się przeciw swemu cimiężcy.

Wałęsa chciał być bez skazy, bez rysy, niemal jak Jezus, i to go zgubiło -
          grzech pychy i to pychy niejarzmionej, przejawiającej się w każdym niemal jego
          zdaniu: JA wygrałem, JA obaliłem, JA przeskoczyłem, JA i tylko JA - więc teraz
          właśnie to jego monstrualnie przerośnięte i wyhodowane na "pestycydach"
          (nieekologiczne) EGO daje mu wycisk i to tak, że aż się chwieje. I po co mu to
          było, zabrnął za daleko i teraz już tylko sam będzie się pogrążał
          • ciamej Re: wstrzymanie emisji to nie cenzura?Ładna mi wo 20.06.08, 18:20
            PRAWDA zawsze się obroni... w SĄDZIE!!!

jak ktoś coś mówi to musi to potwierdzić, jeśli nie potrafi tego potwierdzić to
            jest to zwykłe pomówienie, jeśli ktoś twierdzi, że Wałęsa był bolkiem, to niech
            to udowodni przed SĄDEM, jak na razie nikomu to się nie udało i się nie uda, bo
            jest to NIEPRAWDA!!!

Wałęsa nie był agentem i nie przyzna się, że nim był, bo po prostu nim nie był,
            a jak ktoś mówi, że był agentem, to za to, że nie potrafi tego udowodnić
            powinien iść siedzieć!!!
            • 2560a Re:dobrze ze jest sprawa 20.06.08, 20:26
              Dobrze jest sprawa Bolka.
              1. Nareszcie , mam nadzieje, dowiemy sie czy Lechu i Bolek to ta
              sama osoba. Osobiscie wierze ze tak i to NIE MA dla mnie znaczenia.
              Nie bylo w PRLu podzialu na my i oni. Bylo jedno spoleczenstwo a
              ludzie pracowali w roznych firmach. Niby dlaczego eSBek jest zly a
              facet robiacy maszyny do szycia czy bron w Luczniku w byl lepszy???
              Na maszynach magli szyc mundury LWP a z karabinami wyprawiac sie np
              do Czechslowacji!Jeden i drugi mial na utrzymaniu rodzine.
              Wracajac do eSBekow ktos musial przeprowadzic spoleczenstwo do nowej
              rzeczywistosci.Nie mogly tego zrobic przyadkowe grupy.
              Przeprowadzano 30 kilka mln ludzi!Udalo sie to zadnych ofiar!
              2.Sprawa Bolka pomoze innym oskarzonym o wspolprace. Bez sadow i
              dowodow oskarzano artystow, naukowcow, ksiezy,... Nie mowiano co
              zlego robili. Gnojono ich za fakt ze ich imiona byly odnotowane w
              kartotekach. Jakis Zyd oglosil nawet swego czasu pelna
              liste "wspolpracownikow " eSBe liczaca jakies cwierc miliona ludzi.
              Do jednej kategorii wlaczyl tych co istotnie wspolpracowali z tymi
              ktorym zalozono teczki!!!
              3.Dla dobra srodowiska naturalnego powinnismy oszczedzac drzewa.
              Przerobmy teczki, w ktorych nie waidomo co jest prawdziwe a co
              falszywe, na papier toaletowy.Gowno warte papiery nadaja sie tylko
              do gowna!
              • douglasmclloyd Re:dobrze ze jest sprawa 20.06.08, 20:31
                2560a napisał:

> Dobrze jest sprawa Bolka.
                > 1. Nareszcie , mam nadzieje, dowiemy sie czy Lechu i Bolek to ta
                > sama osoba. Osobiscie wierze ze tak i to NIE MA dla mnie znaczenia.
                > Nie bylo w PRLu podzialu na my i oni. Bylo jedno spoleczenstwo a
                > ludzie pracowali w roznych firmach. Niby dlaczego eSBek jest zly a
                > facet robiacy maszyny do szycia czy bron w Luczniku w byl lepszy???

Może dlatego, że facet robiący maszyny do szycia nie mordował i nie prześladował
                innych ludzi.
                • 2560a Re:dobrze ze jest sprawa 21.06.08, 17:38
                  douglasmclloyd napisał: > Może dlatego, że facet robiący maszyny do
                  szycia nie mordował i nie prześladowa
                  > ł
                  > innych ludzi.
                  1.Z czesci robionych w Luczniku raz wychodzila maszyna do szycia raz
                  karabin. Na maszynie mozna szyc rowniez mundury tym co te karabiny
                  pozniej nosza i uzywaja.
                  2.Przynajmniej w ostatnich 20 latach PRLu nikt nikogo na serio nie
                  przesladowal bo nie bylo kogo! Nie mielismy zadnej opozycji. To co
                  nazywa sie dzisiaj opozycja to byla opozycja kontrolowana czy raczej
                  sterowana a wiec ludzie z tego samego klubu tylko w przebraniu.
                  Dlatego kazdy "bohater" tamtych czasow ma teczke.
                  3.Czy taka opozycja byla zla czy dobra? W zaistnialej sytuacji i w
                  kraju gdzie zawsze znajdzie sie grupa wspolpracownikow kazdego
                  wielkiego brata bylo to jedyne mozliwe! Ogol spoleczenstwa w tym
                  okresie byl zadowolony.
                  P.S. Nie pier... o occie i nagich hagach sklepowych. To byl krotki
                  okres i cale spoleczenstwo ponosi za to odpowiedzialnosc.
                  • ciamej Re:dobrze ze jest sprawa 27.06.08, 00:05
                    chyba jednak widzisz różnicę pomiędzy robotnikiem wytwarzającym choćby i
                    karabiny, a esbekiem demonstrującym ciosy karate na przypadkowym robotniku - tak
                    na postrach innym??? jeśli nie to przykro mi za ciebie

a ocet i nagie półki sklepowe to nie był krótki okres, ale praktycznie cała
                    komuna, wprowadzenie gospodarki socjalistycznej równoważne jest zbrodni na
                    ludzkości i nie całe społeczeństwo ponosi za to odpowiedzialność, tylko ci
                    którzy ten reżim ustanawiali i wspierali później, winni są alianci, winni są
                    sowieci, winni są polscy komuniści - zdrajcy Polski, winni są esbecy, którzy nie
                    mieli najmniejszej ochoty zmieniać ustroju i zwalczali opozycję demokratyczną z
                    pasją i bez skrupułów, to oni ponoszą odpowiedzialność, to jest jasne, a nie
                    rozmyte tak jak proponujesz, społeczeństwo można by tylko winić za zbyt mało
                    energiczne przeciwstawianie się dyktaturze, ale w przypadku Polski raczej mowy o
                    tym nie może być
    • ebszek Film Bolek 20.06.08, 18:12
      Obejrzalam, bardzo zenujaca rzecz bo nie wiem czy ti mozna nazwac
      filmem. Mali ludzie ze swoimi kompleksami
    • kwaczynsky_pan Jeśli chodzi o sprawę TW Bolka... 20.06.08, 19:20
      ...to pora zacząć już ją zapominać. Kilka miernot miało swoje pięć minut,
      kilka szmat zeszmaciło się po raz kolejny. Nie róbmy im darmowego pijaru.
    • ryszgro Instytut Lecha Wałęsy: B. prezydent nie propono... 21.06.08, 02:39
      Gratulacje !!!! Doskonały film !!!
      • kaczkiwburaczki Re: Instytut Lecha Wałęsy: B. prezydent nie propo 21.06.08, 13:43
        ryszgro-ble,ble,ble,kwa,kwa,kwa,tak bardzo kochasz tych oszołomów,że
        gotowy jesteś się szmacić taką recenzją?,żenada
    • primum_non Re:Wałęsa : Gwiazda -914 000 :29 600 21.06.08, 13:58
      www.google.pl/search?hl=pl&q=%22Lech+Wa%C5%82%C4%99sa%22&btnG=Szukaj
      www.google.pl/search?q=%22andrzej+gwiazda%22
      Wałęsa wygrywa znacznie z Gwiazdą i o to chodzi.A Gwiazda i tak jest jednym z
      bardziej popularnych niż hotelowy w Krakowie
    • almagus W kamiennej katakumbie, kamienne serce. 21.06.08, 14:10
      W kamiennej katakumbie, kamienne serce.
      Wiara tylko nasza, precz innowierce!

Przemyślenia kleru megalitycznego.,
      Do elektroniki przystosowanego.
      Co tępe tnie gorzej i nie kuma wcale.
      Dlatego ciemnotę popieram i chwalę.
      Depiluje się więc moja faworyta.
      Taka usłużna ni facet, ni kobita.
      Nazywam wieczna dziewica, bo analnie.
      Za to na anioł pański daje punktualnie.
      Gdy w oddaniu ze mną uruchamia dzwony.
      Wieścimy wraz jak ten świat po-pier-dolony.
      Dzwon głosi, że tępe jest wrogiem ostrego.
      Szkoła, radio ło. TR-wam przemawia do niego.
      Wiemy, że tępe nie ukrzywdzi zdzierców.
      Najwyżej pobrudzi parę kobierców.
      Już od epoki kamienia łupanego.
      Przez tę tępotę my skubiemy jego.
      Niestety Hitler i tępi komuniści.
      Podebrali, lecz teraz sen się ziści.
      Gdy wykończymy jako Bolka tego,
      W jego miejsce tępego jak Kac Czyńskiego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka