Dodaj do ulubionych

Palikot o legalizacji trawki

• mw-te Legalizowac!!!! 28.06.08, 11:04
      Popieram w 100% . najwyzszy czas skonczyc z demonizowaniem zagrozenia trawka!!!.
      Oczywiscie dla pełnoletnich -tak jak alkohol.
      + sciganie dilujacych wszelkimi hardami w szkołach .Dlaczego jako dorosły
      człowiek ,za swoja własna kase moge sie zapic na smierc wóda ,przysparzajac
      korzysci panstwu(akcyza ,podatek) a nie moge spokojnie wypalic parulufek bez
      obawy ze mnie menty zwiaza???Kompletna alogicznosc.
      • master_mcs Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 11:08
        nie, to nie jest alogiczne, to naturalna konsekwencja tego, ze mamy panstwo opiekuncze, a wszyscy ktorzy dotad byli u wladzy (w przeciwienstwie np. do tych z Holandii) najwyrazniej twierdza, ze marihuana jest szkodliwa. to jest bardzo logiczne. oni wiedza lepiej co jest dobre, a co zle :-)
        • xolaptop Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 11:13
          Czy jest szkodliwa można prosto wykazać. Niech ten poseł kupi worek marihuany i
          wypali na żywo przed kamerami. Wtedy każdy będzie mógł zobaczyć i ocenić
          szkodliwość palenia :).
          • master_mcs Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 11:15
            Alkohol tez jest szkodliwy - niech wypije litr wodki przed kamera.
            :D
            Ale jest legalny. Bo tak sie rzadzacym podoba. Oni wiedza, co lepsze ;P
            • xolaptop Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 11:29
              Słuchaj, zarówno alkohol, jak i narkotyki zażywają ludzie, którzy przegrali z
              rzeczywistością. Tacy, co to nie potrafią się bawić, jeśli nie wypiją, albo dali
              się innym tak zestresować, że muszą odreagować w narkotykach albo w alkoholu.
              Ludzie, których psychika jest mocna, nie muszą się wzmacniać w ten sposób.
              Tyle na marginesie.
              Argument przeciwko twojej argumentacji jest, nawet jeśli w niego nie uwierzysz.
              Marihuanę palisz najpierw z kimś, potem sam, a potem sięgasz po silniejsze
              narkotyki, które kończą twoje życie. Na argument, że z alkoholem jest tak samo,
              odpowiem prosto. Ten proces w przypadku alkoholu jest znacznie dłuższy i mniej
              kosztowny. Szczególnie koszty w kapitaliźmie powinny przemawiać do ludzi, bo
              owszem, można zalegalizować marihuanę, lecz potem byłbyś pierwszym, który płacze
              na wzrost wysokości podatków, ilości wypadków, dziadowski poziom umysłowy
              młodzieży, i tak dalej.
              • mw-te Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 11:57
                xolaptop napisał:

> Słuchaj, zarówno alkohol, jak i narkotyki zażywają ludzie, którzy przegrali z
                > rzeczywistością. ........................

Musisz byc bardzo zakompleksionym i samotnym człowiekiem....wspołczuje ci moja
                ty istotko dotknieta klatwa szarej twarzy....Wszystkie twoje argumenty sa o kant
                dupy rozbic .
                Pozostaja raczej w sferze propagandowego bredzenia w stylu iscie xianskiego
                politruka. Zamiast marychy czy alkoholu rownie dobrze mozna w wykropkowane
                miejsce wstawic stosunki seksualne albo dreczenie gryzoni odpadkami jedwabistymi.
                • xolaptop Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 12:25
                  Jesteś naiwny, jeśli myślisz, że ktoś za tym lobbuje, żeby ci zrobić dobrze i w
                  imię umiłowania wolności. Od kiedy ty żyjesz w kapitaliźmie? Tu liczy się zysk.
                  Chodzi o to, żeby cię i tobie podobnych wydoić. Chyba, że sam chcesz na tym
                  zarobić. W takim razie pardon, rozumiem twoje argumenty :P
              • elwojciecho Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 12:07
                xolaptop napisał:
                > Słuchaj, zarówno alkohol, jak i narkotyki zażywają ludzie, którzy
                > przegrali z rzeczywistością. Tacy, co to nie potrafią się bawić,
                > jeśli nie wypiją, albo dali się innym tak zestresować, że muszą
                > odreagować w narkotykach albo w alkoholu.
                > Ludzie, których psychika jest mocna, nie muszą się wzmacniać w ten
                > sposób.

Widzę, że kolega dużo wie o życiu.

Może nie będzie to przykład najwyższych lotów, ale jak ktoś mówi
                o "mocnej psychice" staje mi przed oczami Deląg z "Chłopaki nie
                płaczą" i jego słowa o tym, że ma "zajebiście mocną psychikę".

Nie każdy potrzebuje alkoholu i innych używek by się wzmancniać i
                móc odstresować...
                ...ale na marginesie, który tak pięknie opisałeś w swoim poście:
                lepiej dla mnie i dla mojego otoczenia, żebym po wyjątkowo trudnym
                dniu posłuchał sobie muzyki popijając winem, piwem czy ewentualnie
                popalając bacikiem, za którego moge pójść na 3 lata, niż miałbym się
                odgrywać potem na innych. Uwierz, znam wielu palantów o "zajebiście
                mocnej psychice". Po kiego grzyba mam być takim kolejnym wrzodem?
                Mniejszą szkodę wyrządzę swej rodzinie kieliszkiem wina/kuflem
                piwa/jointem niż powiedzmy zawałem w wieku 45 lat. Stres, z którym
                ewentualnie nie byłbym sobie w stanie poradzić, jest przyczyną
                takich nieszczęść.

Przyjmij też do wiadomości, że jest grupa osób, dla której jest to
                tylko pewien rodzaj rozrywki, co nie oznacza, że inaczej nie
                potrafią sie bawić.

Wszystko jest sprawą światopoglądu. A używki powinny być dla ludzi.

Jak mawiał pod koniec każdych zajęć mój ulubiony profesor na
                studiach - "przejdźmy do meritum".

Dyskusja dotyczy hipokryzji państwa. Czemu to państwo ma za mnie
                wybrać środek autodestrukcji (przyjmując argumentację niektórych, że
                jak zapalę jointa, to po chłopie...)? Czemu mogę być legalnie
                alkoholikiem, który napie.. i gwałci swoją żonę (czego sąsiedzi
                nie widzą, bo tak dla nich lepiej), a nie mogę pójść do coffe shopu?

Jesteśmy po prostu zasranym zaściankiem, z pewnych rzeczy wolimy nie
                zdawać sobie sprawy i ich nie widzieć.

• xolaptop Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 12:14
                  Dobrze, że przyznałeś mi racje i to, że wolisz pójść na łatwiznę zamiast się
                  trochę wysilić i nad sobą popracować. Zaściankiem jest twój sposób myślenia, że
                  golniesz sobie kielicha albo strzelisz skręta i wszystko będzie dobrze.
                  Takich, jak ty, potrzeba mi jak najwięcej.
                  • elwojciecho Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 12:22
                    Nie przyznałem ci racji.
                    Napisałem, że wolałbym zapalić skręta niż odreagować stres,
                    wyżywając się na innych.
                    Przeczytaj jeszcze raz właścicielu silnej psychiki.
                    • xolaptop Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 12:28
                      Błędnie zakładasz, że jeśli ktoś nie wypali skręta lub sobie nie golnie, to musi
                      odreagowywać na innych. Nawiasem pisząc twoje rozwiązanie też dla innych może
                      się skończyć nie najlepiej, właścicielu silnej logiki.
                      • elwojciecho Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 12:45
                        > Błędnie zakładasz, że jeśli ktoś nie wypali skręta lub sobie nie
                        golnie, to mus
                        > i
                        > odreagowywać na innych. Nawiasem pisząc twoje rozwiązanie też dla
                        innych może
                        > się skończyć nie najlepiej, właścicielu silnej logiki.

Gdzie napisałem, że musi?

Napisałem, że znam mistrzów, którzy zwalczają stres, pokazując
                        swoją "silną psychikę" innym i że nie chcę być takim mistrzem.
                        Kwestia wyboru.
                        Nie wspomniałem nigdzie o tym, że jak ktoś nie golnie, to MUSI
                        odreagować na innych. To nie jest moje założenie. Daleki jestem
                        takich uogólnień.

• xolaptop Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 12:49
                          Napisałeś, że wolisz jointa, czy coś tam, niż odreagować na innych.
                          • elwojciecho Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 13:05
                            tak właśnie napisałem
              • swoboda_t Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 13:22
                "zarówno alkohol, jak i narkotyki zażywają ludzie, którzy przegrali z
                rzeczywistością"

Żal mi Ciebie.
                • xolaptop Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 13:32
                  Żeby ci nie było mnie żal, krótko uzasadnię moje zdanie, które zacytowałeś.
                  Najpierw każdy człowiek jest dzieckiem. Rodzice zapewniają mu bezpieczeństwo i
                  na ogół nie musi wyzwalać się od rzeczywistości. Potem, w wieku kilkunastu lat,
                  człowiek przestaje być dzieckiem i albo radzi sobie z rzeczywistością w
                  dotychczasowy sposób, albo rzeczywistość radzi sobie z nim / z nią, a wtedy on /
                  ona szuka obrony przed rzezywistością. Taką obroną jest albo dobrze
                  ukształtowana, odpowiednio silna psychika albo agresja, alkohol, czy narkotyki.
                  Natomiast zgadzam się, że można pić alkohol do obiadu, aby ugasić pragnienie,
                  jak we Francji albo we Włoszech. Tylko, że w przeciwieństwie do zaspokojenia
                  pragnienia, nie ma naturalnej potrzeby zażywania marihuany.
              • positum Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 16:12
                Co to według ciebie znaczy "ludzie, którzy przegrali z rzeczywistością"? To
                jakaś poezja jest, nie argument. Wszyscy ludzie przegrywają z rzeczywistością,
                ponieważ zawsze kończą na cmentarzu.

W tej dyskusji chodzi o to jak daleko państwo ma prawo ingerować w prywatność
                swoich pełnoletnich obywateli. Wsadzanie ludzi do więzień na długie lata za
                posiadanie czy palenie konopi to niedorzeczność, absurd, tragifarsa. Ta
                pseudopolityka antynarkotykowa łamie młodym ludziom życiorysy i zamienia ich w
                kryminalistów za czyny, które NIKOMU nie wyrządzają szkody. Jak można mówić o
                przestępstwie, gdy nie ma ofiary? Nawet jeśli marihuana jest szkodliwa (na co
                nie ma przekonywujących dowodów) karanie za szkodzenie sobie samemu jest
                idiotyzmem porównywalnym do odmowy pogrzebu samobójcy na parafialnym cmentarzu.
                Państwo polskie traktuje swoich obywateli, jak niedorozwinięte dzieci nie tylko
                w kwestii używek. Przymus opłacania składek na ZUS jest tym samym - doją nas, bo
                sami jesteśmy zbyt niedorozwinięci, żeby odłożyć sobie pieniądze na bezpieczną
                starość. Zmuszają nas do płacenia podatków, lecz nie rozliczają się w jaki
                sposób te pieniądze zostają wydane. Czy ktokolwiek może identyfikować się z
                takim państwem? Czym ono różni się od rządów
                Zaborców?
                Obawiam się jednak, że żaden z tych argumentów nie jest w stanie być zrozumiały
                dla podobnych do ciebie jednostek "o bardzo silnej psychice", ale słabo
                wykształconych zdolnościach poznawczych bez możliwości samodzielnej refleksji. I
                napisz w końcu - bo tego nie wiem - dlaczego tak bardzo interesuje cię co robią
                inni ludzie u siebie w domach? Dlaczego chcesz, żeby robili to samo co ty? Bo o
                to ci chodzi - nieprawdaż?
          • mw-te Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 11:52
            xolaptop napisał:

> Czy jest szkodliwa można prosto wykazać. Niech ten poseł kupi worek marihuany i
            > wypali na żywo przed kamerami

równie dobrze moze wypalic worek suszonego krowiego łajna...tez zaszkodzi, albo
            zjarac w ciagu godziny 5 ramek szlugów, bez demagogi prosze .Co do uzalezniania
            sie od marychy...jak ktos chce to sie od proszków od "gozdzikowej " uzalezni. Mi
            zdarza sie wypalic w ciagu roku (365 dn) 3 albo 4 lufki. I czynie tak od 30
            lat..a mam 50 :) Jak widac mowienie o uzaleznieniu to ewidentna brednia.
            • xolaptop Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 13:37
              Właśnie podałeś argumenty za legalizacją każdego narkotyku, bo łatwo wykazać, że
              3 - 4 strzały w ciągu 365 dni nikogo nie uzależnią. W przeciwnym wypadku, nie
              można by znieczulać ludzi do operacji. W wieku 50 lat należy umieć mądrze
              argumentować.
          • boulihacker Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 12:04
            Następny geniusz. Wypij wiadro wody (koniecznie przed kamerami), też okaże się,
            że bardzo szkodliwa.

Czy tutaj każdy ma dupę zamiast głowy?
            • xolaptop Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 12:20
              Mylisz się. Chcesz? Możemy zrobić tak, jak napisałeś, a potem zobaczymy, kto
              dłużej będzie dochodził do stanu równowagi, o ile w ogóle byłbyś w stanie w
              danym dniu się zrównoważyć.
              • mw-te Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 12:34
                xolaptop napisał:

> Mylisz się. Chcesz? Możemy zrobić tak, jak napisałeś, a potem zobaczymy, kto
                > dłużej będzie dochodził do stanu równowagi,

człowieku...o czym ty pie..sz??? bo juz zaczynasz mnie wqwiac załosny
                demagogu... sie prosisz zeby ci jebnac i to na trzezwo bez blanta, kto jara zeby
                sie ujarac na maxa? gowniarstwo nastoletnie? wyraznie debilu pisze zeby nie
                mieli dostepu do uzywek..badz tak uprzejmy i czytaj ze zrozumieniem a nie
                pierdziel mi tu banialuk deklu.
                • xolaptop Re: Legalizowac!!!! 28.06.08, 12:45
                  Nie podniecaj się tak, tylko strzel sobie skręta, jak przystało na normalnego?
                  człowieka. Może wtedy sam uwierzysz w tę bajkę, że gdy coś będzie legalne, to
                  będzie niedostępne dla nieletnich.
              • elve Re: Legalizowac!!!! 29.06.08, 12:12
                dobra, wypij to wiadro wody, w końcu przestałbyś bredzić.
                • xolaptop Re: Legalizowac!!!! 29.06.08, 12:14
                  Nałogowcu odłóż zioło. Otoczenie zyska większy spokój.
                  • elve Re: Legalizowac!!!! 29.06.08, 12:16
                    ale piszesz do mnie?
                    • boulihacker Re: Legalizowac!!!! 30.06.08, 00:38
                      On nawet nie wie do kogo pisze. Zostaw biedaka.
    • zat4ra Chlebowski, ty durniu!! 28.06.08, 11:09
      Marihuana nie jest (w przeciwienstwie do alkoholu na przyklad)
      narkotykiem - bo nie uzaleznia fizycznie!
    • pinio108 Do palaczy 28.06.08, 11:14
      Najgorsze jeśli chodzi haszysz i marihuanę jest to, ze mimo iż rzeczywiste możliwości i zdolności używającego spadają, to znacznie szybciej spada jego zdolność do precyzyjnej samooceny, w wyniku czego wydaje mu się ze może coraz więcej (wiedzieć, czuć, rozumieć) podczas kiedy w realnym świecie staje się tylko coraz bardziej introwertyczny, pomieszany, zblokowany itp. a jego prawdziwa wartość jest coraz niższa. Gorsze wyniki w pracy, na studiach, mniej inteligencji, świeżości i radości. A wydaje się ze jest odwrotnie, nieprawdaż? Myśl długofalowo - jeśli chcesz mocnych wrażeń to zajmij się sportem albo skacz ze spadochronem.
      • mw-te Re: Do palaczy 28.06.08, 11:59
        pinio108 napisał:

> jeśli chcesz mocnych wrażeń to zajmij się sportem albo skacz ze spadochronem.

mam lepsza propozycje....skacz bez spadochronu.
        • xolaptop Re: Do palaczy 28.06.08, 13:07
          Racja. Wychodzi na to samo.
    • chaos_deterministyczny Palikot o legalizacji trawki 28.06.08, 11:29
      Lepperiada dla ździebko inteligentniejszych...
    • tom1003 Palikot o legalizacji trawki 28.06.08, 11:30
      pl.youtube.com/watch?v=SjBglgerApk
      Teraz państwo jest przyjazne
      Czy to rankiem czy wieczorem
      Poseł miło się uśmiecha
      Wymachując wibratorem

Platforma cię kocha
      Czy chcesz tego czy nie
      Platforma cię kocha
      Jest romantycznie

Nikt nikogo już nie skłóca
      Ku sielance kraj się skłania
      Premier jak ma dzikie oczy
      To wyłącznie z pożądania

Platforma cię kocha…

Ceny ciągle idą w górę
      Rośnie popyt na Igrzyska
      Rząd ma taki super PR
      Jak agencja towarzyska
    • mr.hell co z 'podatkami' polityczny karle? 28.06.08, 11:32
      ?
    • carpaccio4 pewnie już z blanciarzem 28.06.08, 11:38
      nakupili ziemi i nasion.
    • tom1003 Palikot o legalizacji trawki 28.06.08, 11:43
      "Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli. Kłamca. Oszust intelektualny."
      Zbigniew Herbert

pl.youtube.com/watch?v=7zNEbvYKSxI
    • bartek1980 spozycie w Holandii 28.06.08, 11:47
      Prawda też taka, że wraz z dekryminalizacją odchodzi mit zakazanego owocu.
      Moze ktos ma konkretne liczby ale wsrod Holendrow spozycie marihuany jest
      naprawde na niskim poziomie.
      • zewszad_i_znikad Re: spozycie w Holandii 28.06.08, 12:19
        Liczby sugerują, że prawo wcale nie ma dużego wpływu na statystyki
        użycia - a co najmniej tyle, że prohibicja nie odstrasza. Wielka
        Brytania ma bodaj najwyższy odsetek młodzieży sięgającej po środki
        psychoaktywne w Europie, a realizuje dość konsekwentnie model
        twardej prohibicji w stylu amerykańskiej "War on Drugs". W Szwecji
        ten odsetek jest dużo niższy, ale wydaje się, że to nie dość surowe
        prawo tu działa, tylko raczej hołdująca umiarkowaniu tradycja. W
        Holandii spożycie jest rzeczywiście dużo niższe, niż np. w Wielkiej
        Brytanii. Trzeba wziąć pod uwagę, że jakaś część użytkowników to
        zawsze osoby nieletnie. W Holandii najwyraźniej działa zakaz
        sprzedaży nieletnim (nie to, co w polskich sklepach monopolowych), a
        skoro prawo toleruje sprzedaż w coffee shopach (wbrew pozorom w
        Holandii nie ma formalnej legalizacji), a czarny rynek widocznie
        jest bardzo niewielki.
    • tom1003 Palikot o legalizacji trawki 28.06.08, 11:49
      jarają blanty
      z wyborczej palanty

"Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli. Kłamca. Oszust intelektualny."
      Zbigniew Herbert
      pl.youtube.com/watch?v=7zNEbvYKSxI
    • zewszad_i_znikad Mój umysł należy do mnie 28.06.08, 12:04
      Jakim prawem państwo ma decydować, w jakim stanie świadomości ma
      prawo się znajdować obywatel(ka)?
      To w ogóle nie powinna być sprawa państwa. W pełni rozumiem
      konieczność kontroli nad potencjalnie niebezpiecznymi substancjami,
      ale karanie prywatnej konsumpcji* jest skandalicznym naruszeniem
      praw człowieka. Czym jest prawo do prywatności, jeżeli państwo
      wpycha się z butami do mojego mózgu, próbuje kontrolować jego stan?
      * Wiem, w Polsce formalnie karane jest posiadanie, a nie konsumpcja.
      Tyle się lamentowało, jak to policja ma związane ręce, bo dile mogą
      nosić małe ilości trawki i twierdzić, że to na własny użytek, nowa
      ustawa przeszła... No to co powiecie na to, że policja (dla
      podbijania statystyk zapewne) aresztuje niekiedy za fifkę ze smołą z
      zawartością THC? Jasne, to na pewno diler. :P

W Polsce panuje absolutna dezinformacja na temat środków
      psychoaktywnych. Ot, pierwsze z brzegu twierdzenie - nawet niegdyś
      podobno zapalony palacz zioła Donek T. dziś tak mówi - "narkotyki to
      zło". Otóż to bzdura - "narkotyki" są narzędziem i ocena zależy od
      tego, jak są wykorzystywane. Tak samo jak dziesiątki innych rzeczy,
      które tradycyjnie nazywamy narzędziami. "Nóż może człowiekowi
      służyć, ale nożem można też zabić". Albo broń palna - używana przez
      morderców, ale czy to powód, by potępić także strzelectwo sportowe?

Po drugie samo zioło - owszem uzależnia, ale nie tak, jak
      najniebezpieczniejsze narkotyki, które czynią z człowieka
      niewolnika - osoba uzależniona zrobi niemal cokolwiek, byle uniknąć
      objawów odstawienia. Psychicznie uzależnić można się od
      czegokolwiek - ot, ja mogę powiedzieć, że jestem uzależniona od
      zwiedzania skoczni narciarskich, od marca nie "skoczniołazowałam" i
      jestem na głodzie. ;)

Po trzecie alkohol, nikotyna, a nawet kofeina też są "narkotykami" i
      jest po prostu hipokryzją zaprzeczanie temu. Często określa się
      jakiegokolwiek użytkownika środków psychoaktywnych stygmatyzującym
      mianem ćpuna - konsekwentnie rozciągając to określenie na
      użytkowników środków, które w nie mniejszym stopniu są
      psychoaktywne, należałoby powiedzieć (pamiętajmy, że większość
      Polaków i Polek nie jest abstynentami), że żyjemy w kraju
      narkomanów, alko-ćpunów.

Argument dotyczący szczodrobliwego przyzwolenia lekarzom i pilotom
      na używanie marihuany jest skrajnie demagogiczny. Przepisy i tak
      zabraniają spożywania alkoholu i innych środków psychoaktywnych w
      pracy lub pracowania w stanie po spożyciu. Wystarczy egzekwować te
      przepisy - sankcje administracyjne, w przypadku zawodów, w których
      od sprawności pracownika zależy bezpieczeństwo innych ludzi -
      surowe, odstraszające sankcje karne.

To, że ktoś może narazić innych, pracując po wypaleniu skręta - ani
      też to, że jakiś odsetek użytkowników wpędza się w kłopoty - nie
      jest żadnym powodem, by zabraniać obywatel(k)om jakiegokolwiek
      używania środków psychoaktywnych. One muszą być legalnie dostępne,
      prohibicja jest - dokładnie tak, jak wyżej omówione w odniesieniu do
      innych spraw - wyrazem paternalizmu, traktowania obywatela/-ki jak
      dziecka, jak kogoś, komu wydaje się, że czegoś chce i to Państwo
      musi mu wskazać prawidłową drogę. Taka polityka jest sprzeczna z
      demokracją. Nie ma usprawiedliwienia dla ingerowania w świadomość
      osób, które swoim użyciem środków psychoaktywnych nie wyrządzają
      osobom postronnym żadnej szkody. Świat się nie zawali od tego, że
      twoja sąsiadka wypali skręta albo weźmie ecstasy.
      • xolaptop Re: Mój umysł należy do mnie 28.06.08, 12:38
        "Jakim prawem państwo ma decydować, w jakim stanie świadomości ma
        prawo się znajdować obywatel(ka)?"
        Daj spokój. Zadaj sobie pytanie, a kto to jest państwo? Państwo to my, ludzie,
        którzy tu żyjemy, płacimy podatki i inne opłaty. A większość rozsądnych ludzi
        chce spokoju, a nie problemów z takimi, którzy mają każdego i wszystko w dupie i
        tylko myślą, żeby sobie piciągnąć i żeby im było dobrze. Przez takich są potem
        same problemy.
        • positum Re: Mój umysł należy do mnie 28.06.08, 16:49
          Prawdziwe problemy są przez takich jak ty specjalistów od nakazywania innym co
          im wolno palić, a czego nie. Nic bardziej nie zaszkodziło rodzajowi ludzkiemu od
          kilku tobie podobnych uzurpatorów. Poszukaj sobie w sieci co oznacza "osobowość
          autorytarna", przeczytaj o toksycznych ludziach i zmień się. Nie ma czegoś
          takiego jak My Państwo, nie rozumiesz elementarnych pojęć: państwo,
          społeczeństwo, naród. O tym też poczytaj.
          • xolaptop Re: Mój umysł należy do mnie 29.06.08, 12:09
            Zastanów się, gdyby Polacy nie żyli pomiędzy Odrą, Nysą i Bugiem i nie płacili
            tu podatków, to czy istniało by coś takiego, jak Rzeczpospolita Polska?
    • inthekitchen Nie dajcie sie oglupiac. Ktos chce na tym zarobic. 28.06.08, 12:25
      Moj syn po marihuanie trafil na pol roku do szpitala psychiatrycznego.
      Przekreslil w ten sposob wiele zyciowych szans. Zgotowal olbrzymie cierpienie
      sobie, swojej dziewczynie i tym wszystkim, ktorzy go kochaja. Pana Palikota i
      innych trzeba zamknac na oddziale, aby popatrzyli na tych mlodych ludzi, co to
      im podobno marihuana nie szkodzi. Moze wtedy przestana wygadywac glupoty.
      • pakulec Re: Nie dajcie sie oglupiac. Ktos chce na tym zar 28.06.08, 12:32
        to co brał twoj syn, to chyba nie była marihuana, albo do szpitala
        psychiatrycznego poszedł z innego powodu.
        Marihuana jest szkodliwa - nie przeczę, ale nie bardziej niż tytoń
        czy alkohol
      • xolaptop Re: Nie dajcie sie oglupiac. Ktos chce na tym zar 28.06.08, 12:39
        I bardzo dobrze, jeden mój konkurent na rynku pracy mniej. Legalizujcie te gówna
        jak najszybciej, proszę.
      • elve Re: Nie dajcie sie oglupiac. Ktos chce na tym zar 29.06.08, 12:14
        Twój syn wypalił jakąś obrzydliwą mieszankę. Nie trafiłby na nią, gdyby marihuana była legalna.
    • pakulec dyskusja jest porzebna 28.06.08, 12:28
      skoro można palić tytoń i chlać alkohol?
    • innuendo777 Palikot o legalizacji trawki 28.06.08, 12:34
      Mówi to co większość myśli. Fajny gość.
      • xolaptop Re: Palikot o legalizacji trawki 28.06.08, 12:41
        Do słowa większość zapomniałeś dopisać przydawki - degeneratów.
        • pakulec żarcie opłatka to też nałóg 28.06.08, 12:48
          moherku zastanów się nad tym
          • xolaptop Re: żarcie opłatka to też nałóg 28.06.08, 12:52
            pakulec, przyjacielu drogi, najpierw wypowiedzieliście wojnę Serbii, teraz
            chcecie legalizować narkotyki. Może czas spełnić jakieś obietnice wyborcze
            złożone w Polsce? Właściwie to nawet od obiecnic złożonych w Polsce wypadałoby
            zacząć spełnianie obietnic, tak tylko nieśmiało ośmielam się to zasugerować.
    • kicha12345 laga czigi czigi taaaa......:) 28.06.08, 12:51
      Mialem sen piekny sen sinil mi sie rodzinny dom, cieply piec, duzo stol i
      paaachnacy na nim chleb......:D:D:D
    • swoboda_t Palikot o legalizacji trawki 28.06.08, 12:58
      "mówi szef klubu PO Zbigniew Chlebowski. - Ale to jego prywatny
      pogląd, który w Platformie nie ma szans. Narkotyki są złe, a ich
      legalizacja przyniosłaby szkody"

Legalizacja zioła podcięłaby skrzydła przestępczemu narkobiznesowi
      Podobnie jak legalizacja prostytucji pomogłaby ograniczyć patologie
      w tej branży. Ale lepiej kisić się w oprach poprawności politycznej
      niż coś zmieniać... Fajki i alkohol też są "złe", a jednak legalne -
      niech politycy popatrzą na zioło przez pryzmat akcyzy, zaraz im się
      zmieni nastawienie.
      • xolaptop Re: Palikot o legalizacji trawki 28.06.08, 13:06
        Patrzysz krótkowzrocznie, jak po zażyciu joita :). Gdybyś spojrzał
        dalekowzrocznie, tak na trzeźwo, dostrzegłbyś zyski zamieniające się w straty.
    • totalizator Niewazne legalne czy nielegalne! 28.06.08, 13:16
      Kto chce kupic narkotyki to je kupi bez problemu. Wazne jest
      natomiast kto na dystrybucji prochow zarabia: Jezeli sa nielegalne
      zarabiaja gangi narkotykowe ( sytuacja obecna). Jezeli prochy beda
      legalne zarabiac bedzie 'gang rzadowy'.
      • xolaptop Re: Niewazne legalne czy nielegalne! 28.06.08, 13:19
        Kto chce kogoś okraść, to okradnie bez problemu. Ważne jest natomiast kto na tej
        kradzieży zarabia: Jeśli kradziesz jest nielegalna, zarabiają gangi złodziei
        (sytuacja obecna). Jeżeli kradzieże będą legalne, zarabiać będzie "gang rządowy".
        • kamyk39 Re: Niewazne legalne czy nielegalne! 29.06.08, 01:34
          xolaptop napisał:

> Kto chce kogoś okraść, to okradnie bez problemu.

Za cholere nie lapie Waszej logiki.
          (cos uproszczona ona sobie jest).

Zostaniem cenionym inzynierem i nie bedzioesz mial dylematow.
          • xolaptop Re: Niewazne legalne czy nielegalne! 29.06.08, 12:12
            Za cholerę nie łapię Waszego polskiego, a logika nie jest skomplikowana.
    • kap0 Palikot o legalizacji trawki 28.06.08, 13:17
      ten osobnik nie wie co mowi Ja znam dobrze palaczy trawy. Twarde narkotyki
      zabijaja Trawa nie zabija ,ale robi z solidnego czlowieka -g..no czlowieka
      ktory nie umie dbac o swoje sprawy nie umie podejmowac decyzji Dla rodzicow
      dziecko ktore cpa jest bolesnym doswiadczeniem , patrzec jak z madrego pelnego
      energii dziecka robi sie cos co nawet nie jest w stanie zadbac o swoje sprawy
      Moj syn skonczyl studia pare lat temu i prez ponad 10 lat palil trawe dlatego
      moge cos o tym powiedziec Ten glupek palikot nie powinien byc dopuszczany do
      mediow.
      • swoboda_t Re: Palikot o legalizacji trawki 28.06.08, 13:34
        Jak to Twój syn palił trawę. Przecież jest nielegalna! Czyżby jednak
        pomimo tego dostęp był szeroki i bezproblemowy, a dzieciaki paliły
        bez umiaru po kątach nabijając kabzę gangsterom?? Równie dobrze
        życie można sobie zepsuć przez wódę, papierosy, nawet kawę - a
        jednak są legalne. Dlaczego??
        • xolaptop Re: Palikot o legalizacji trawki 28.06.08, 13:40
          Rany, znowu ta sama melodia. Chcesz w ten sposób udowodnić, że produkty, które
          wymieniłeś tak samo wpływają na układ nerwowy, jak narkotyki? Otóż narkotyki są
          bardziej atrakcyjne w tym zakresie i dobrze o tym wiesz, tylko udajesz idiotę.
        • kamyk39 Re: Palikot o legalizacji trawki 29.06.08, 01:31
          swoboda_t napisał:
          > Jak to Twój syn palił trawę. ...
          Równie dobrze
          > życie można sobie zepsuć przez wódę, papierosy, nawet kawę - a
          > jednak są legalne. Dlaczego??
          >

Samobojstwo tez jest legalne.
          (Wez treep i sie walnij, zastanow sie , potem pomysl.)
      • kamyk39 Re: Palikot o legalizacji trawki 29.06.08, 01:29
        kap0 napisał:

> ten osobnik nie wie co mowi Ja znam dobrze palaczy trawy...
        Bardzo dobra wypowiedz.
        Winno byc takich wiecej.

Dajcie se spokoj z palaniem-
        nie znam zadnego palcza, ktory nie jets zoltodupkiem (brak mu jaj).
    • katat0nik Dobrze gada-nabić Mu 28.06.08, 13:18
    • krwe Palikot o legalizacji trawki 28.06.08, 13:23
      Uwielbiam tego pana !
      Palikot załóż pan swoją partię.
      Masz pan mój głos i wielu ,wielu innych :)
    • maugis86 Palikot o legalizacji trawki 28.06.08, 13:23
      Czyżby legalizacja wyrządziłaby szkodę? Ale komu?, chyba osoba
      związanym z mafią narkotykową.Jeszcze jedna rzecz trzeba sie
      zastanowic czy osoby z imunitetami nie szmugluja narkotykow przez
      granice poniewaz nikt ich nie zatrzyma wiec nic nie ryzykuja!
      Oczywiscie nikogo nie oskarzam tylko wysuwam zapytanie czy cos
      takiego ma miejsce w Polsce? Jesli tak to legalizacja byla by zla bo
      juz by nieszlo dorobic do pensji:)
    • kicha12345 Jeden h... 28.06.08, 14:31
      Legalizacja najbardziej zaszkodzila by swiatu przestepczemu. Ja nie pale
      papiersow nie palilbym tez trawki. Jedno i drugie uwazam za zle i tyle.

P.S. A co to za roznica czy zapale papierosa w wieku 14 lat czy trawke czy tez
      wypije denaturat. Jeden h...
    • placebo99 Siedzi w tym interesie więc lobbuje 28.06.08, 16:22
      Legalizacja otworzy rynek na handel narkotykami tak, że będą tak
      łatwo dostępne jak piwo. A kto na tym chce zrobić interes? Ci co
      teraz to lobbują, czyli Palikot. Takich mamy teraz posłów a głupi
      elektorat na nich głosował bo im naobiecywał bajek. To, że
      ścierwoliberały to knurowaci cinkiciarze to wiadomo ale, że
      elektorat jest tak koszmarnie głupi jak ruska onuca to nie myślałem.
      • kamyk39 Re: Siedzi w tym interesie więc lobbuje 29.06.08, 01:27
        Palikot:"-Miękkie narkotyki można by chyba zalegalizować :-
        powiedział poseł PO Janusz Palikot w lipcowym "Playboyu".

Raczki opadaja, jak wiele osob tu piszacych wpadlo w zachwyt do
        Palikota.

Krotko: gosc co mowi trybem przypusczajc-warunkowym - nie jest
        powazny- Ludziska dajcie ze z nim spoko.

Szkoda ze zniesli matematyke namaturze, logika co najmniej winna byc
        obowiazkowa.
    • carpaccio4 ale kiedy tusk nie pochwala. 29.06.08, 11:45
      czyżby ukrywał nieznane większości dobro stojące za działaniem specyfiku? a może
      mają już plany produkcji i dystrybucji?
    • elve Palikot o legalizacji trawki 29.06.08, 12:07
      panie pośle, po raz kolejny popieram!
      niech pan założy partię liberalną z prawdziwego zdarzenia, bo PO to śmiech na sali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka