makumba2000 22.07.08, 06:18 Dlaczego on jeszcze nie gnije w więzieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kain_brat_abla Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 06:19 "W wolnej Polsce wolni ludzie mogą zbierać pieniądze na co im się podoba" - posłanka Sobecka. To ja będe zbierał na egzekutora, który wyeliminuje o. Rydza. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Biznes Maryjo?Biznes radyjo! 22.07.08, 06:50 Biznes Maryjo? Biznes radyjo! „Mordo ty moja”. Załatw goja, agnostyka, bezbożnika. Daj urzędy. Załatw mendy. Dawaj nam Kraj. Bo My to naj. Najuczciwsi. Najszczęśliwsi. Z Prawicowości i Sprawiedliwości. Włączeni z prawej, wyłączeni z lewej, czyli bez serca dla innowierca. Takie półgłówki, z bożej stołówki. Top czarownice w latrynie, winna, gdy śmierdzi, wypłynie. Nie śmierdzą za to pieniądze. Zbierane na klechy żądze. Fundacja Prasowa Solidarności to jak stocznia Redemptioryści. Odpowiedz Link Zgłoś
nuvo Re:Biznes Maryjo?Biznes radyjo! 22.07.08, 06:51 zdissowany przez małolata, hajs to sałata, jemu płaci tata Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 [...] 22.07.08, 08:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 PO = korupcja, afery, galopujące ceny, lenistwo :/ 22.07.08, 10:06 Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi W w o l n e j POLSCE............ 22.07.08, 11:01 "W wolnej Polsce wolni ludzie mogą zbierać pieniądze na co im się podoba" - mówi poseł Sobecka.... W wolnej Polsce wolni ludzie muszą przestrzegać prawa, niezależnie od przynależności i sympatii. Dlaczego radio M ma być bardziej uprzywilejowane niż instytucje charytatywne zbierające pieniądze na szczytniejsze cele niż grzanie dupy ojca rydzyka? Jak posłanka może stawiać kogokolwiek ponad prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu ***Ale wolno zbierac na pomnik B. Geremka?*** 22.07.08, 14:18 Chyba sie nikt nie odwazy temu sprzeciwic bo zabijemy slowem z Gazety Wyborowej. Od dzisiaj zbieramy pieniadze na pomnik B. Geremka!!! Niech ktory, tylko pusci slowo, ze nie wolno, to go Q_a ... !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu ***powiem krotko: na pomnik Bronka, tak*** 22.07.08, 18:40 Chyba sie nikt nie odwazy temu sprzeciwic bo zabijemy slowem z Gazety Wyborowej. Od dzisiaj zbieramy pieniadze na pomnik B. Geremka!!! Niech ktory, tylko pusci slowo, ze nie wolno, to go Q_a ... !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ***Ale wolno zbierac na pomnik B. Geremka?*** 22.07.08, 14:23 Bez odpowiedniej zgody - oczywiście że nie wolno. Zadowolony? Nawet na pomnik JP2. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: ***Ale wolno zbierac na pomnik B. Geremka?*** 22.07.08, 18:38 maaac napisał: > Bez odpowiedniej zgody - oczywiście że nie wolno. Zadowolony? Nawet > na pomnik JP2. ***powiem krotko: jestes kanalia*** Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Czyli żebractwo uświęcone i nobilitowane? 22.07.08, 14:25 Tak wynika ze słów posłanki, dziwna to postac skoro wzywa do naruszania prawa zamiast je stanowic i przestrzegać. Taka postawa winna miec automatyczne konsekwencje pozbawienia mandatu posła. Czy zobaczymy członków Rodziny RM na skrzyżowaniach myjacych szyby czy w marketach odprowadzających wózki, a może kazdemu wychodzącemu z koscioła będą zastępować drogę? Czekam na taka zaczepkę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
thebigzumzum Re: Zaobserwowane na ulicach i w urzędach 22.07.08, 12:33 Oczywiscie. Od upadku komuny az do dzisiaj tylko przez okres dwoch lat bylo pieknie. Panie w okienkach sie usmiechaly, kolejek w urzedach nie bylo, autostrady prowadzily do kazdej nawet najmniejszej wsi. I jak za tknieciem magicznej rozdzki o zmianie stolkow z PiS na PO wszystko sie syplo. Prawda jest taka ze zadna ekipa nic nie zrobi, nie po to oni tam sa. Odpowiedz Link Zgłoś
peha2 Re: PO = korupcja, afery, galopujące ceny, lenist 22.07.08, 11:37 to ma byc wypowiedz na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Możesz podac ile i umotywowac? 22.07.08, 09:01 Bo mam wrazenie że nie znasz zupełnie tematu, gazecina powstała w wyniku uzgodnień Okrągłego Stołu i pisali tam głównie ludzie skupieni wokół Tygodnika Mazowsze. Dodam że w wyniku rozłamów w dawnej opozycji L. Wałęsa odebrał prawo GW do używania pamiętnego hasła, poparł inny obóz który teraz krytykuje. Dopowiedz także o innych, którzy takze dostali działke z tego tortu i nimi albo zarzadzają albo doprowadzili do upadku swoja amatorszczyzną. Temat Rydzyka jest dla zwykłego Polaka niesmaczny, trudno rozmawiać o cynicznym kłamcy, nie godzi się, trzeba gonić jak psy dziada w ciasnej ulicy przed wojną, to zwykły żul.Czekam na fakty dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
mamara Zobaczycie, jak szybko kundelki z PiS zaczną 22.07.08, 09:14 przekonywać, że w zasadzie to nie wszyscy muszą przestrzegać prawa. Zresztą to i tak jest zgodne z mentalnością zarówno ojca Tadeusza jak i brata Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
m4t Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 07:37 kain_brat_abla napisała: > "W wolnej Polsce wolni ludzie mogą zbierać pieniądze na co im się podoba" - posłanka Sobecka. Posłanka ma rację, zastosowała trik z podwójnym znaczeniem słowa "zbierać", i jestem pewien, że tego nie zrozumie, PiS poprzez użycie słowa "Prawo" w swojej nazwie lekko wypaczył jego znaczenie - TO ONI SĄ PRAWEM. Zbierać(1) - czyli gromadzić coś prywatnie może każdy, i wszystko. Pod warunkiem że prawo tego nie zabrania - pieniądze można akurat gromadzić. Zbierać(2) - jak w zbiórkach pieniędzy, można"tylko na forum religijnym"(pieniądz:jest prawdopodobnie medium do kontaktu wiernych z bogiem<z małej, bo żadnego konkretnego nie mam na myśli> ); w każdym innym wypadku po uzyskaniu zgody z ministerstwa. Posłanka, mówiąc o Rydzyku, mówi że(1), a on robi(2)... ciekawe co myśli? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 08:33 P. Sobecka uprawia typową dla RM dezinformacje, manipulację, szerzenie pomówień i pospolite kłamstwo. Na życzenie o. Rydzyka udowodniłaby, że jest dziadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka A ja myślałam, że znowu zbierają na Stocznię Gdańs 22.07.08, 06:34 Co prawda słyszałam, że złodziej tylko raz przechodzi przez wieś Odpowiedz Link Zgłoś
thedarkone Re: A ja myślałam, że znowu zbierają na Stocznię 22.07.08, 11:53 legalny zlodziej wchodzi ile chce Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 06:35 coś niebywałego ale w kwestii formalnej przyznaję rację Radiu Maryja, pozwolenie na zbiórkę to jakaś paranoja. Posiadanie papierka/pozwolenia na każdą bzdurę jest chore. Aby mnie nie zjedzono w poglądach jestem na przeciwległym biegunie niż ojciec prowadzący Odpowiedz Link Zgłoś
nuvo Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 06:39 honecker32 napisał: > Aby mnie nie zjedzono w poglądach jestem na przeciwległym biegunie niż ojciec > prowadzący kłamiesz. na pierwszy rzut oka widać z kim trzymasz. pewnie jesteś starym dziadem. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 06:53 nuvo napisał: > honecker32 napisał: > > > Aby mnie nie zjedzono w poglądach jestem na przeciwległym > > biegunie niż ojciec prowadzący > > kłamiesz. na pierwszy rzut oka widać z kim trzymasz. pewnie jesteś > starym dziadem. ;/ A Ty młodą dziewczyną :-), blondynką? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 07:23 Tak jak uważam 95% zgód i koncesji za debilizm, tak tu sie nie zgodze z Toba. Pieniądze zbierane publicznie z wyłączeniem kolekty w kościele stają się pieniędzmi publicznymi tak jak podatki i kontrybucje na rzecz państwa, czy gminy. Muszą one podlegac kontroli skarbowej i ogólnym zasadom wydatkowania. A jak to robic skoro zbiórki te nie beda ewidencjonowane? Co zrobić ze zbierającymi np na odstrzał drobiu? Pieniądzx publiczny jest świety powinien podlegac kontroli do ostatniej złotówki, bo tak się rodza patologie. Ci panowie tyle wrzeszczą o złoziejach, a sami brną w to bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
dziabdzik Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 07:58 A gdyby robił ludziom wodę z mózgu i zbierał na Fundację Nabijania Kabzy Ojdyrowi to chyba jasne jest, że przed takim masowym oszukaniem ludzi musi coś chronić. Teraz też by się przydało. Koncesji nie ma, ale kase zbiera. Potem się okaże że nie na to. Nie po raz pierwszy zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
belzebub_z_torunia Re: to nie chodzi o papierek 22.07.08, 08:21 uzyskanie zgody MSWiA na prowadzenie zbiorki publicznej nie stanowi wielkiego problemu, natepnym wymogiem jest rozliczenie sie z zebranych pieniedzy. Nie uwazam tego za zadna ekstawagancje. Wy,maga tego oprocz prawa elementarna przyzwoitosc. Jak dlugo Rydzyk bedzie drwil z prawa i niszczyl chrzescijanstwo w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: to nie chodzi o papierek 22.07.08, 11:01 belzebub_z_torunia napisała: > uzyskanie zgody MSWiA na prowadzenie zbiorki publicznej nie stanowi > wielkiego problemu, natepnym wymogiem jest rozliczenie sie z > zebranych pieniedzy. Nie uwazam tego za zadna ekstawagancje. Wy,maga > tego oprocz prawa elementarna przyzwoitosc. **************************************** A prawo musi być przestrzegane, jak mawiali Ziobro, Dorn i Kaczyński. Poza tym, skoro Owsiak musi się rozliczać, to i Rydzyk chyba powinien? Czy może Rydzyk wciąż jest świętą krową, której żadne prawo nie dotyczy? Na marginesie: wcale nie jestem pewien, czy sprawa kończy się na zezwoleniu. Wszak jest to działalność gospodarcza - w dodatku wymagająca koncesji. Pożyczkodawcy mogą być akcjonariuszami czy komandytariuszami i powinni uczestniczyć w owym przedsięwzięciu na ogólnych zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jak Cię znam, to rżniesz głupa! 22.07.08, 13:18 maruda.r napisał: > > A prawo musi być przestrzegane, jak mawiali Ziobro, Dorn i Kaczyński. > > Poza tym, skoro Owsiak musi się rozliczać, to i Rydzyk chyba powinien? Czy może > Rydzyk wciąż jest świętą krową, której żadne prawo nie dotyczy? Oczywiście, że jest świętą krową: był, jest i jeszcze długo będzie! I Ty o tym dobrze wiesz. > Odpowiedz Link Zgłoś
belzebub_z_torunia Re: Jak Cię znam, to rżniesz głupa! 22.07.08, 14:23 Lepiej rznac glupa, niz Rydzyk mialby zerznac Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Jak Cię znam, to rżniesz głupa! 22.07.08, 18:47 Tylko, ze on to wybuduje i wam pokaze paluszkiem. Tusek musi wstawic tam swojego czlowieka, tak entelegentnego jak, jak, jak Niesiolowski, z Bartoszewskim, Bolkiem, Sikorskim i Komorowskim razem wzieci. To bylaby straszna POtega entelektualna. Strach POmyslec! Odpowiedz Link Zgłoś
koxiarz Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 10:20 honecker32 napisał: > coś niebywałego ale w kwestii formalnej przyznaję rację Radiu Maryja, pozwoleni > e > na zbiórkę to jakaś paranoja. Posiadanie papierka/pozwolenia na każdą bzdurę > jest chore. > Aby mnie nie zjedzono w poglądach jestem na przeciwległym biegunie niż ojciec > prowadzący Po pierwsze: Takie jest prawo i ono dotyczy WSZYSTKICH! Po drugie: te przepisy maja sens i nie chodzi o głupie utrudnianie ludziom życia, tylko o możliwość jakiejś kontroli. Wyobraź sobie pującą sytuację: Na publiczne zbiórki nie trzeba pozwolenia ani żadnej rejsestracji; koleś pojawia się w banku ze 100 milionami USD bank weryfikuje pochodzenie pieniędzy (procedury przeciwko praniu pieniędzy) pozytywnie. Czy na peweno zostały zebrane, czy też pochodzą z przestępstw? Na to nikt nie odpowie bo nie będzie w stanie zweryfikować kto tą kasę wpłacał (np. zbiórka na ulicy i sprzedaż cegiełek). Te przepisy muszą istnieć, a uzyskanie zgody na taką zbiórke wcale nie jest niemożliwe, a wymaga tylko trochę wysiłku. Myślcie ludzie i nie dajcie się kręcić. Pozdrawiam słuchaczy Radia Maryja. Życzę sukcesu zbiórki (zalegalizujcie ją lepiej żeby nie było szopek) i mam nadzieję że uda Wam się znaleźć te źródła. Nie lubie waszego podejścia, nie podzielam wszystkich wartości ale wspólne działanie zawsze jest godne pochwały i wsparcia. Powodzenia. PS. Nie lubię Rydzyka i jego kombinacji Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Zbiorka.............. 22.07.08, 06:44 Komu wiec przeszkadza cel zbiorki?Zastanowcie sie na co zbierane sa pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
nuvo Re: ...Zbiorka.............. 22.07.08, 06:48 presentation1 napisał: > Zastanowcie sie na co zbierane sa pieniadze. na tłustą kiełbasę! zbierają na tłustą kiełbasę! tylko zobaczcie jaki ten rydzyk gruby! Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Zastanowiłem się,Prezerwatywa1,............... ... 22.07.08, 07:10 masz rację.W końcu w wolnym kraju każdy może zbierać pieniądze na co chce.Niniejszym oznajmiam że rozpoczynam zbiórke pieniędzy na wolne miejsce w najbliszym wolnym terminie na lot na stację kosmiczną i wysłanie tam na zawsze Tadeusza Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zastanowiłem się,Prezerwatywa1,.............. 22.07.08, 13:21 amg53 napisał: > masz rację.W końcu w wolnym kraju każdy może zbierać pieniądze na co > chce.Niniejszym oznajmiam że rozpoczynam zbiórke pieniędzy na wolne > miejsce w najbliższym wolnym terminie na lot na stację kosmiczną i > wysłanie tam na zawsze Tadeusza Rydzyka. A jak nie zechce polecieć? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: ...Zbiorka.............. 22.07.08, 07:29 presentation1 napisał: > Komu wiec przeszkadza cel zbiorki?Zastanowcie sie na co zbierane sa pieniadze. Wydaje się że jednak nie na to do czego powołany jest kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
2107x Re: ...Zbiorka.............. 22.07.08, 08:07 prezent jesteś niepoprawny i niereformowalny ojdyr będzie zbierał na kamień filozoficzny i będziesz płacił gratulacje bycie półgłówkiem to błogostan Odpowiedz Link Zgłoś
keeslaff Re: ...Zbiorka.............. 22.07.08, 08:43 ty jednak jesteś tępy. Ojdyr łamie prawo. Jako piewca prawa i sprawiedliwości zwróć uwagę na sprawiedliwość właśnie. Prawo obowiązuje każdego, Ojdyra także. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: ...Zbiorka.............. 22.07.08, 10:15 presentation1 napisał: > Komu wiec przeszkadza cel zbiorki?Zastanowcie sie na co zbierane sa pieniadze. ja mam gdzies na co zbiera. prawo jest prawem i kazdy jest ponoc rowny ? tak gadales tu kiedys o nietykalnych III RP a rydzyk to niby kim jest jak nie swieta krowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
belzebub_z_torunia Re: ......w dwuszeregu zbiorka.............. 22.07.08, 14:19 Kasiore Rydzykowi wrecz! Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Zaraz zaraz 22.07.08, 06:47 Rydzyk ma fundację Lux Veritatis (czy jakoś tak). W imieniu fundacji może zbierać na co mu sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nuvo Re: Zaraz zaraz 22.07.08, 06:49 my z ziomkami z gimnazjum często zbieramy na oranżadę po wuefie. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Zaraz zaraz 22.07.08, 06:52 To uważaj żeby was nie zamkneli za żabractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Forum PiSanki, reszta wycinanki. 22.07.08, 06:50 Forum PiSanki, reszta wycinanki. Pracują zawzięcie. Wycinają nieugięcie. Wszystko biorą do siebie. Widać nieźle ich j-bie. Całkiem odbija szajba. Tonie dziurawa łajba. Z Tuskiem na spokojną toń. PiSiOR posty moje goń! Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 07:07 No dobra, a co z tymi cegiełkami na ratowanie stoczni gdańskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 07:21 executioner napisał: > No dobra, a co z tymi cegiełkami na ratowanie stoczni gdańskiej? > Jak masz taką, to ja od ciebie odkupi. Co z tymi co kupili a nie uratowali ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 07:24 dlatego że czasy komuny się skonczyły i mamy wolna Polskę ,to komuna wsadzała bez wyroków do więzien rozstrzeliwała albo wywoziła na sybir ,wy synowie komunistów nie potraficie inaczej ,żeby isc do więzienia trzeba byc skazanym prawomocnym wyrokiem , nie zamkniecie wielomilionowej rodziny Radia Maryja ,my się po prostu nie damy .szczekać mozecie na forach to wam tylko zostało .psy szczekają karawana idzie dalej .Alelluja i do przodu .czy już dostaliscie sms od Rudego jak macie mówić w tej sprawie .ktos powiązany zapewne zGW ma chrapkę na te koncesje . co w tej sprawie powie rabbi Holub z sekty badaczy radia maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
glutoplazma Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 07:27 Trzeba nazywać rzeczy po imieniu: gdyby ten złodziej i oszust nie chodził w czarnej sukience, za swoje machloje i przekręty już dawno siedział by w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Radio Maryja ma prawo do zbiorki! 22.07.08, 07:30 w demokratycznym panstwie tego typu zbiorki sa jak najbardziej legalne.ci co twierdza ze to jest nielegalne maja problemy-powinni sie leczyc na wlasny koszt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nogod11 Re: Radio Maryja ma prawo do zbiorki! 22.07.08, 07:38 W demokratycznym i wolnym kraju ludzie przestrzegają prawa - wszyscy, łącznie z klerem. Natomiast w krajach dyktatorskich jest inaczej.Zwykli ludzie omijają jawnie niesprawiedliwie prawo natomiast ludzie władzy robią co chcą są ponad prawo. Czyli prawie jak sutannowi u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Jasne że ma prawo,pod warunkiem że zgłosi 22.07.08, 07:50 zamiar prowadzenia zbiórki w MF,określi czas,miejsce,przeznaczenie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak Re: Radio Maryja ma prawo do zbiorki! 22.07.08, 09:02 USTAWA z dnia 15 marca 1933 r. o zbiórkach publicznych (Dz. U. z dnia 31 marca 1933 r.) Art.1.Wszelkie publiczne zbieranie ofiar w gotówce lub naturze na pewien z góry określony cel wymaga uprzedniego pozwolenia władzy. To tyle, co do podstaw prawnych... Odpowiedz Link Zgłoś
pjanu Re: Radio Maryja ma prawo do zbiorki! 22.07.08, 09:47 Rzeczywiście ustawa jakby przystaje do dzisiejszych czasów;) Może przywołaj jeszcze Konstytucję Trzeciego Maja Odpowiedz Link Zgłoś
dzioobas Dziki Zachod 22.07.08, 11:04 Po to sa demokratyczne mechanizmy, parlament i rzad aby zle ustawy zmieniac. PIS mial dwa lata aby pozmieniac nierzeczywiste ustawy. Niestety woleli sie skupic na budowaniu korytka zwanego IV RP aby pod pretekstem zmiany republiki bez zenady moc obsadzic wszystko swoimi. Jezeli masz pretensje do zlych ustaw zglos sie do swojego parlamentarzysty lub przygotuj projekt obywatelski. W przeciwnym wypadku stul dziub i przestrzegaj prawa bo to jedyny gwarant, ze takie takie terrorystyczne mniejszosci jak ludzie Rydzyka znaja swoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pjanu Re: Dziki Zachod 23.07.08, 19:24 dzioobas napisał: > W przeciwnym wypadku stul dziub Sam stul... A co to jest ten dziub? Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak Re: Radio Maryja ma prawo do zbiorki! 22.07.08, 11:21 To jest obowiązujące w Polsce prawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
thebigzumzum Re: Radio Maryja ma prawo do zbiorki! 22.07.08, 12:36 Pozostalosc z komuny. A moze sie nie zgodzic? Jakie sa podstawy braku zgody? To jest po prostu hak na niewygodnych politycznie - czy to z prawej czy z lewej. Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 07:33 Te odwierty będą tak głębokie jak głębokie było wsparcie dla upadającej stocznii.... Ale frajerów nie brakuje więc na jakąś rezydencje starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Sfinx pomoz bezdomnym kotkom 22.07.08, 07:49 Czy GW sugeruje ze Ks. Rydzyk nie ma prawa zbierac peiniedzy na jakis tam swoj okreslony cel ktory ma sluzyc zwolenikom tego ksiendza.. nie widze aby ktos protestowal przeciwko zbieraniu pieniedzy dla Sfinx.. (patrz gorny prawy rog) Puk Puk.. kto tam? no wlasnie kto? totalna pustka pomiendzy uszami.. Zydoska cholota przedarla sie przez bramy.. a ich agenci sa wsrod nas.. www.iamthewitness.com/listeners/Jewish.child.molesters.that.are.never.on.the.NEWS-WHY.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jot_jan Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 08:00 W normalnym, powtarzam normalnym kraju takie rzeczy nie mogłyby mieć miejsca. Bo w normalnym kraju prawo jest jednakowe dla wszystkich. Ale my żyjemy w klechistanie i prawo jest dla nas, maluczkich. Natomiast kler, szczególnie ten mafioso z Torunia mogą robić wszystko, albowiem ich prawo nie obowiązuje. Jacy obywatele, taki rząd, jaki rząd takie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda proponuje dzialanie zgodne z polskim prawem - komu 22.07.08, 08:09 nistyczna kanalia naciagajaca na datki biedne emerytalne mohery powinna znalezc sie na Syberii - tam bedzie wsrod swioich towarzyszy. Jak grzybica moze dewastowac Polske - dla mnie to niepojetne - co Pan na to panie premierze Tusk? Ja spuscilbym cale to zdegenerowane grzybie towarzycho do kaczego szamba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Dajcie spokoj Radiu Maryja!!!! 22.07.08, 08:15 bo wlasnie gdyby nie GW i TVN nie komentowaly kazdego p...iecia Pana Rydzyka to cala ta jego stacja pozostalaby niszowym gledzeniem dziadziusiowatych profesorow i otumanionych babc. A tak macie w Polsce Ruch Spoleczny ktoremu nawet episkopat boi sie sprzeciwstawic. (Nomen omen jest mu to na reke)Chce wiercic niech wierci. Zeby sobie nic nie przewiercil :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
omidas Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 08:14 Pamiętamy jak było z pieniędzmi na stocznię, które zbierało Radio Maryja. Biedne emerytki wysyłały ostatni grosz. I co się stało z tymi pieniędzmi? Nie pamiętam czy do końca sprawę wyjaśniono i czy wyciągnięto jakieś konsekwencje, ale słyszałem, że stocznia tych pieniędzy nie dostała. A co teraz będzie? Czy napewno przeznacy się te pieniądze na geotermię. Powinno się to wszystko dokładnie skontrolować. Chyba są jakieś organy do tego? A dlaczego żżżadne pismo nie dotarło do odpowiednich władz? Przecież wiadomo, że Radiu Maryja za rządów PiSu wszystko było wolno, a Episkopat też przymyka oko. Więc ,,róbta co chceta". Tylko gdy to Owsiak powie- dział to cały czas mu to wymawiano w Radiu Maryja, ale sami mogą robić tak jak powiedział Owsiak. Ale czy prawnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kwanta29 Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 08:20 Rydzyk naciągnął już tysiące ludzi w zbiórce na wykupienie stoczni. Nikt nie wie, co się z tymi pieniędzmi stało. Czy znów pozwolimy mu żerować na ludzkiej naiwności? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Jezeli tym co datkowali 22.07.08, 08:50 nie zalezy zeby to wyjasniac, a z tego co widac to nie zalezy, jezeli teraz chca po raz drugi zainwestowac w dobro narodowe, przez jedynego czlowieka ktoremu wierza i ufaja to ich problem i ich pieniadze. A takim smiesznym dzieciom z emigracji nic do tego. Mi zreszta tez, choc noz mi sie otwiera w kieszeni. Jak dzialacze PO kupuja sobie ziemie nad morzem po lekkich cenach, buduja slynne mosty w warszawie, robia rozne fajne interesy, albo jak PiS-owi dzialacze ustawiaja sie dobrze w zyciu, to tez znajda sie zawsze wierni wyznawcy i obroncy, zawsze tez znajdzie sie kilku totalnych talibow. Tu jest identycznie - wyzywajmy wiec i jednych i drugich... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski A 99,9% kierowców codziennie przekracza prędkość 22.07.08, 08:25 A NIE MA PRAWA! Odpieprzcie się od Radia Maryja... Odpowiedz Link Zgłoś
madissa Re: A 99,9% kierowców codziennie przekracza prędk 22.07.08, 08:38 A nie - tego nam sumienie zabrania! Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin711 Re: A 99,9% kierowców codziennie przekracza prędk 22.07.08, 08:39 > A NIE MA PRAWA! > > Odpieprzcie się od Radia Maryja... Może i masz rację, ze względu na podeszły wiek zwolenników RM już niedługo wszyscy oni bedą smażyli się w piekle, więc może niech troche poużywają sobie na ziemi.... Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 08:31 Ciekawe czy organizatorzy zbiórek typu "Mietek potrzebuje Twojej pomocy" mają stosowne pozwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 O. Rydzyk ma najwyższy argument miłości bliźniego 22.07.08, 08:38 I nie musi pytać o zgodę państwa, które jest rządzone przez sprzedajnych ateistów i łapowników. Jak wysoki autorytet moralny ma się pytać o zgodę zapijaczonych łajdaków zataczających się przy sterze państwa? Zaraz by krzywe łapy wyciągali po dolę i cały szczytny cel przeobraziłby się w zbiórkę na łapówki dla ścierwoliberałów. To jest takie oczywiste, a są ludzie, którzy tej oczywistej prawdy nie dostrzegają, co mnie bardzo smuci. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 08:40 Aaaa które prawo dla nas... a które prawo dla nich... Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 08:46 Sprawa jest prosta: jesli ktos lamie obowiazujace prawo popelnia przestepstwo, no powiedzmy wchodzi w konflikt z prawem i z tego powodu ma klopoty. Moze nawet skonczyc w pierdlu. W normalnym panstwie przynajmniej tak czesto bywa. W Polsce jest inaczej. Rydzyk wysmiewa polskie prawo i robi z niego parodie i ze strony panstwa nie ma reakcji. W Polsce to jest normalne bo Rydza wszyscy sie boja, politycy, policjanci, prokuratorzy a i zwyli zjadacze chleba.To jeszcze mozna jakos zrozumiec. Ale. Dlaczego przelozeni Rydzyka widzac, ze ten lamie obowiazujace prawo nie pokazuja zadnej reakcji. A jego przelozonymi sa duchowni, ktorzy na co dzien opowiadaja bajki o moralnosci.Dlaczego oni milcza? Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 08:46 Gdyby nie sutanna toby prawo go obowiązywało a tak to święta krowa... Odpowiedz Link Zgłoś
nokryd Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 09:09 Głupiś ! Sutanna nie chroni przed prawem. Ojciec Rydzyk po prostu prawo zna. Wiele razy prokuratura wszczynała postepowanie i ...umarzała. I to za różnych rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 09:53 taa a myślisz że pan prokurator jeden z drugim bedzie swoją bezcenna kariere zaprzepaszczał żeby podskakiwać ajatollachowi Rydzykowi taa niech będzie pochylony! Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Radio Maryja wzywa do zbiórki, a nie ma prawa 22.07.08, 09:56 zna prawo ale się do niego nie stosuje hehe Odpowiedz Link Zgłoś