olek_01 05.08.08, 08:58 jeżeli to potwierdzi policja,to przydałby się ten legendarny mściciel szos - był taki polski świetny film - facet jeździł na motorze i rozprawiał się z takimi kierowcami :)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukask73 Mściciel 05.08.08, 11:25 Niezapomniany Roman Wilhelmi w "Prywatnym śledztwie". Ale pod koniec okazało się, że... zresztą niech każdy sam obejrzy. W tym samym nurcie można też polecić "Życzenie śmierci" i wszystkie sequele, z Charlesem Bronsonem w roli głównej, niemalże tytułowej. Odpowiedz Link Zgłoś
big.panda Kobieta wjechała w przystanek, bo nie miała inn... 06.08.08, 20:01 Ten wypadek ukazuje w całej swej pełni jak bardzo źle zaprojektowane i niebezpieczne jest skrzyżowanie ulicy Okulickiego i Łódzkiej. Tam skrzyżowanie jest zrobione tak, że skręcając z Okulickiego w Łódzką nic nie widać, bo jest pod skosem w lewo i zasłaniają je samochody skręcające w stronę Kiedrzyna. Problem ten zgłaszałem w Zarządzie Dróg Miejskich, aby zmienili tam trochę organizację ruchu (ustawienie świateł, tzw. lewoskręty), ale jakoś bez efektu, zresztą, kogo w tej instytucji cokolwiek obchodzi. Prosiłem również, aby ktoś się przyjrzał, co się dzieje w godzinach szczytu na Rynku Wieluńskim, bo co tam się dzieje to tylko można porównać do jazdy w Tunezji, trzy lub cztery samochody jadą naraz, brak namalowanych znaków poziomych, kompletny rozgardiasz i bardzo niebezpiecznie. To po prostu pokazuje, że niektórzy urzędnicy w Dyrekcji Zarządu Dróg Miejskich nie radzą sobie z problemem i ze względu na wiek powinni iść już na emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
lunaglass Nienawidzę kierowców TIRów! 10.08.08, 14:38 Już nieraz o mało co nie miałem kolizji z TIRem oczywiście z winy kierowcy TIRa. Nie patrzą przy zmianie pasów, jeżdżą na czerwonym świetle, spychają osobowe auta. To kupa chamów i bandytów drogowych. Mojemu ojcu, kiedy stał na światłach na skrzyżowaniu ślepy/tępy kierowca TIRA wjechał w tył samochodu i jeszcze się tłumaczył, że nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś