kijwoko Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 12:10 "10.50 "Stop okupacji rosyjskiej!", "Stop agresji" - takie hasła wykrzykują demonstranci zgromadzeni niedaleko Gori - relacjonuje w TVN24 Tomasz Kanik. - Protest rozpoczął się 20 km przed Gori. W tej chwili protestanci idą w kierunku miasta - informuje reporter." Gdyby teraz taka sama demonstracja odbywala sie w Iraku i wznoszone byly hasla "Stop okupacji gruzinskiej!" (trzeci pod wzgledem wielkosci kontyngent), "Stop agresji" to kto by to byl? Tzw. "terrorysci"... I ciekawe czy by sie obeszlo bez ofiar wsrod demonstrantow. Wielkie halo, ktos "stabilizatorow" zaczal "stabilizowac"... Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 12:24 A ja sie zastanawiam nad tym, ze wszystko co zle (palenie domow, grabierze itp.) to robia osatyncy, abchazowie i najemnicy (zapewne tez tak jest), a ruskich cisza. Czy przypadkiem, ci od dobrych stosunkow z Rosja, nie prubuja obciazac "sojusznikow" Rosji o zbrodnie, ktorych dokonuja ruscy ? Bo jakos to dziwne, np. co zdjecie z pozarem to ruski obok i nikt nie wspomni o ich zbrodniach dokonywanych przez nich - podobnie zreszta jak w Czeczenii ale tam nie ciezko znalesc kozla ofiarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wredne_kacapy "Prezydient" Niedźwiedziew ?! :))) 19.08.08, 12:34 Michael Jackson to przy nim prawdziwy MĄŻ STANU ! buhahaha...haha Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 12:46 ZSRR powróciło. Witajcie towarzysze. I pamiętajcie, najpierw prowokacja, potem wojna. Nie wolno wam inaczej zacząć, a przecież jakoś trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 13:16 Pszaddzie nie wiem czy jestes bylym AKowcem ,harcerzem czy innym NZS- owcem ale otrzep juz futro bo jedzie naftolina na kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 13:36 Jestem zdroworozsądkowcem. i znam trochę historie. Te dwie rzeczy mówią mi,że wam wierzyć nie należy, a przed waszą pomocą to trzeba się raczej zabezpieczać. Odpowiedz Link Zgłoś
nik35 Re: Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 15:01 Czy aby ktoś z twoich rodziców nie skończył Wyższej Uczelni Marksizmu i Leninizmu w Toruniu???? Tam właśnie wykładali takie teksty jak Ty teraz piszesz:)???? Troszkę szacunku dla tych co walczyli dla dobra Polski się należy chłopczyku zasmarkańcu Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer FSB planuje nowe akty terroru 19.08.08, 12:53 10.41 Gruzińskie służby specjalne szykują liczne ataki terrorystyczne w strategiczne cele na terenie Rosji - twierdzi szef FSB. FSB juz wszystko zaplanowala. Odpowiedz Link Zgłoś
wredne_kacapy Rosyjski arsenał jądrowy w stanie rozkładu 19.08.08, 22:31 Ten zardzewiały złom, zwany rakietami strategicznymi, niebawem zacznie eksplodować w miejscach składowania! Ale będzie huk i kurz, a jaki smród ;) W Gruzji zrobili ruinę, a w Kacapii ruina i demolka zrobi się sama ! Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg A inne wojny??? 19.08.08, 12:53 Zygac mi sie chce kiedy czytam polskie media (oy vey,czy aby polskie?). Agdzie sa relacje i reportarze kiedy Saakaszwili palowal gruzinskich demonstrantow? Gdzie sa zdjecia jak amerykanska policja bije i strzela do biedakow po huraganie Katrina.Czy sa reportarze jak jankesi bestialsko torturuja Irakijczykow? I to ma byc fair i w porzadku? Do duPy z taka rzetelnoscia dziennikarska.Stronniczosc i cenzura jak za PRL-u. Ludzie poczytajcie sobie: www.democracynow.org oraz www.freespeachtv.org i popatrzcie jak wyglada Pld. Osetia po gruzinskim ataku. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: A inne wojny??? 19.08.08, 13:33 O tak może i inne wojny. Naprzykład wojna w Czeczenii.Oglądałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: A inne wojny??? 19.08.08, 13:41 Jak sie szuka usprawiedliwienia to zawsze lepiej wine widzieć u innego. Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw metenburg - kolejny kacap namierzony 19.08.08, 13:46 metenburg napisała: > Zygac mi sie chce kiedy czytam polskie media (oy vey,czy aby > polskie?). Agdzie sa relacje i reportarze kiedy Saakaszwili palowal > gruzinskich demonstrantow? Gdzie sa zdjecia jak amerykanska policja > bije i strzela do biedakow po huraganie Katrina. Przypomina sie ten stary kawał: "A u was bija Murzynów"! Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: metenburg - kolejny kacap namierzony 19.08.08, 15:00 Jezoslaw Ty masz klopoty z gender identyfikacja (rodzaj meski w tym przypadku). Dobrze ze namierzyles kolejnego kacapa i to gdzie - nie dosc ze mieszka w USA to jeszcze pracuje posrednio dla US gov. Nie wiem czy to przezyjesz ale dobrze Ci zycze.Powodzenia w tropieniu no i zjedz cos od czasu do czasu bo proteiny tez sa potrzebne. PS. To prawda ale u nas ciagle bija Murzynow. Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw Re: metenburg - kolejny kacap namierzony 19.08.08, 15:39 metenburg napisała: > PS. To prawda ale u nas ciagle bija Murzynow. wiedziałem! PS: W USA kacapstwa jest mnóstwo, rozpełzło sie toto po całym swiecie bo wszedzie jest lepiej niż w matuszce rasiji Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: metenburg - kolejny kacap namierzony 19.08.08, 15:50 A ja jestem generałem Musharafem. Odpowiedz Link Zgłoś
hsx123 Re: A inne wojny??? 19.08.08, 14:45 Żadne supermocarstwo NIE JEST GWARANTEM DEMOKRACJI. Widocznie nie sięgneliśmy jako ludzkość jeszcze takiego poziomu rozwoju ewolucyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: A inne wojny??? 19.08.08, 15:03 metenburg napisała: > Zygac mi sie chce kiedy czytam polskie media (oy vey,czy aby > polskie?) Co insynuujesz. Znowu próbujesz szczuć polaków na innych? Skąt te metody/ . Agdzie sa relacje i reportarze kiedy Saakaszwili palowal > gruzinskich demonstrantow? Gdzie sa zdjecia jak amerykanska policja > bije i strzela do biedakow po huraganie Katrina.Czy sa reportarze > jak jankesi bestialsko torturuja Irakijczykow? Poszukaj w archiwach, to wszystko było. Wam pewnie wydaje się to dziwne, ale tu można pisać o wszystkim. I to ma byc fair i w > porzadku? Do duPy z taka rzetelnoscia dziennikarska.Stronniczosc i > cenzura jak za PRL-u. Ludzie poczytajcie sobie: www.democracynow.org > oraz www.freespeachtv.org i popatrzcie jak wyglada Pld. Osetia po > gruzinskim ataku. Nie zapominaj,że Raz Gruzini zdobyli Osetię, apotem Rosjanie ją odbijali, te zdjęcia to stan na dzień dzisiejszy, więc nie zwalaj wszystkiego na Gruzinów. To jest rzetelność dziennikarska w twoim rozumieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: A inne wojny??? 19.08.08, 15:41 Pszad'zie rzetelnosc dziennikarska nakazuje przekaz informacji bez cenzury,stronniczosci i zgodnej z prawda i chronologia.To co prezentuje Polska (? sic) prasa i tv nazywa sie manipulacja czy jakos tak.Aby miec pelny obraz sytuacji trzeba miec dojscie do innych,niezaleznych zrodel informacji i tylko o to mi chodzilo. Oba informacyjne media o ktorych wczesniej pisalem nie sa cenzurowane bo nie maja politycznych interesow i korporacyjnych sponsorow. Metenburg to definitywnie rodzaj meski!!! Daj pozor. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: A inne wojny??? 19.08.08, 16:05 Zabawne,ze w twoich "niezaleznych mediach" znalazłem ładny opis tego co się działo na swicie równo 40 let temu. Jest o wojnie w Wietnamie, o studenckich protestach na zachodzie Europy, za to brak najmniejszej wzmianki o inwazji Sowietów na Czechosłowację i protestach studenckich w Polsce. To jest właśnie twoja rzeteność dziennikarska i objektywizm ? Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: A inne wojny??? 19.08.08, 16:08 Zabawne,ze w twoich "niezależnych mediach" znalazłem ładny opis tego co się działo na świecie równo 40 let temu. Jest o wojnie w Wietnamie, o studenckich protestach na zachodzie Europy, za to brak najmniejszej wzmianki o inwazji Sowietów na Czechosłowację i protestach studenckich w Polsce. To jest właśnie twoja rzeteność dziennikarska i objektywizm ? Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw Re: A inne wojny??? 19.08.08, 16:36 metenburg napisał: > Oba > informacyjne media o ktorych wczesniej pisalem nie sa cenzurowane bo > nie maja politycznych interesow i korporacyjnych sponsorow. naprawdę wierzysz że gdzieś na świecie są takie media? to czysta naiwność, by nie powiedziec głupota. no ale ty pracujesz dla rządu US, jak sie chwaliłes, wiec pewnie wiesz lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
murowanna Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 12:53 Chyba protestujący a nie protestanci!!!!!? idą na Gori. Odpowiedz Link Zgłoś
wredne_kacapy Historia zatoczyła koło.. 19.08.08, 22:23 Rosja to Federacja Hunów i Wandalów czasów nowożytnych! Ale Putin-fiutin to nie Atylla, lecz krzyżowka Hitlera ze Stalinem. A i Hunowie nie mieli "tanków" i tego wszelkiego latającego żelastwa (samaliotow i wiertaliotow) - jak to Zbrodnicze Imperium Zła ! Odpowiedz Link Zgłoś
malgos22 tylko czarne opaski na oczach? 19.08.08, 13:00 To 1000 razy lepiej jak czarne kaptury na głowach nagich Irakijczyków stosowane przez okupantów Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan zakryte głowy??? 19.08.08, 13:03 skąd my to znamy, i to na codzień. Tak!!! Z naszego zaprzyjaźnionego Izraela i przede wszystkim od naszych największych przyjaciół amerykańskich!!! Oni stosują to od lat! Aktualnie w Iraku, Afganistanie, na Guantanamo (w tym słynnym obozie koncentracyjnym). Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw Uwaga kacapska agentura 19.08.08, 13:22 Uwaga na sowieckich agentow na portalach Gazety: en.wikipedia.org/wiki/Web_brigades From Wikipedia, the free encyclopedia (Redirected from Internet brigades) According to some Russian news publications, Web brigades (Russian: Веб-бригады)[1] are alleged state-sponsored information warfare teams that conduct psychological operations on-line. Such teams are allegedly affiliated with state propaganda departments, military, or secret police forces. They are said to disseminate disinformation and prevent free discussions of undesirable subjects in political blogs and Internet forums by using cyberstalking, cyber-bullying and other psychological warfare methods against political bloggers or other Internet users. --- Kacapy pojawiają sie w każdym wątku dotyczącym Gruzji więc łatwo wyczaić to robactwo Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Uwaga kacapska agentura 19.08.08, 13:38 Alez niech sobie stukają co im się podoba bo taka demokracja. Tam u siebie nie moga bo by ich wywieźli w czarnych opaskach gdyby nastukali prawdę. Tylko naiwniak, kjak np. Sarkozy, jest w stanie uwierzyć jakiemukolwiek ruskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
prozzac Czeski film czy czeski błąd? 19.08.08, 13:29 Jak widać nasi południowi sąsiedzi mają wieksze problemy z oceną sytuacji w Gruzji. Ostatnio w modzie jest rozgrywanie karty gruzińskiej na rzecz uzyskania poltycznego poparcia. Każdy robi to na swój sposób. A czeski prezydent.. po czesku. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 13:47 Ceną zadziorności po obu stronach jest życie ludzkie. Życie ludzkie z obu stron. Czas najwyższy na spokojne negocjacje i porozumienie. Polityka Europy winna iść w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Ruscy jednak zrobili postęp... 19.08.08, 14:02 Zawiązali im oczy ale ŻYJĄ. Jakby to była Czeczenia już by leżeli w rowie każdy z kulką w głowie... Chociaż w sumie i tak nie wiadomo czy ich nie znajdą po wojnie w jakimś lesie w zbiorowym grobie... Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer Rosjanie sie wycofuja: 4 transportery i 3 czolgi 19.08.08, 14:21 13.19 Rosjanie zaczęli wycofywać z Gori - podaje Reuters. Wg Reutersa z Gori wyjechaly 4 transportery i 3 czolgi: www.reuters.com/article/newsOne/idUSL768040420080819 To jest wrecz paniczna ucieczka, a nie wycofywanie wojsk. Jak tak dalej w tym tempie... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Rosjanie sie wycofuja: 4 transportery i 3 czo 19.08.08, 14:24 charioteer napisał: > 13.19 Rosjanie zaczęli wycofywać z Gori - podaje Reuters. > > Wg Reutersa z Gori wyjechaly 4 transportery i 3 czolgi: > www.reuters.com/article/newsOne/idUSL768040420080819a > > To jest wrecz paniczna ucieczka, a nie wycofywanie wojsk. Jak tak dalej w tym > tempie... Pewnie skończyła im się wódka albo pojechali zrobić kolejny bank a Reuters robi zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Bolszewickie kure.stwo!!! 19.08.08, 14:50 www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm Kim są Kaczyńscy... Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer Re: Bolszewickie kure.stwo!!! 19.08.08, 14:54 A ty bys wolal, zeby Warszawa miala rosyjskiego gubernatora jak Gori? Odpowiedz Link Zgłoś
wredne_kacapy Putin to sierota po Hitlerze ! 19.08.08, 22:29 Informacja za "Algemeine Zeitung": Putin jest dzieckiem z lewego łoża Fuhrera, (na prawym łożu w tym czasie właśnie spał Goering). Podobieśtwa do Hitlera w wyglądzie Putina brak, bo matką była... bohaterski Stirlitz ;). Dlatego w Rassiji Car jest uważany za "cudowne dziecko dwóch pedałów" (on sam twierdzi, że to z powodu zamiłowania do jazdy na rowerze). Odpowiedz Link Zgłoś
wredne_kacapy Ja się gienierał paru łódek wystraszyl, to może.. 19.08.08, 22:27 .. i sołdaty pójdą w jego ślady i zaczna spie..dalać. Póki co, jeszcze nie wszystkie klozety, wanny i inne łupy ukradli, jeszcze nie wszystko zniszczyli.. Jeszcze trochę żarcia w Gruzji zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
hsx123 14.41 Jaap de Hoop Scheffer, przewodniczący NATO: 19.08.08, 14:51 "14.41 Jaap de Hoop Scheffer, przewodniczący NATO: rosyjskie groźby wobec Polski są żałosne." Szczerze? Jak dla mnie tekst tygodnia :D Odpowiedz Link Zgłoś
wredne_kacapy poszczekajcie sobe sabaki i hieny.. 19.08.08, 22:45 .. będziecie wyć i skamlać, jak szakale pustynne i kojoty ! Odpowiedz Link Zgłoś
croco Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 15:20 manewrują żeby zostać. Wyzwoliciele!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba filmik z mijania blokady a nie rozbijania 19.08.08, 15:26 Coś te ruskie dziwnie kulturalne - omijali zamiast rozplaszczyć samochody zaparkowane na drodze Odpowiedz Link Zgłoś
plocczanin2 Re: filmik z mijania blokady a nie rozbijania 19.08.08, 15:45 USA w takiej sytuacji pieprznełoby pocisk - bombę uranową, albo jaki inny wynalazek by zmieść przeszkodę terorystów z drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
plocczanin2 Rosjanie powinni postawić warunek 19.08.08, 15:27 USA z pieskami wycofuje się z Iraku to oni z Gruzji. Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw żal mi... 19.08.08, 15:47 żal że Gruzini utłukli tak mało ruskiej hołoty... Odpowiedz Link Zgłoś
plocczanin2 Re: żal mi... 19.08.08, 15:51 A mnie żal, że Gruzini na rozkaz Żyda zabili Rosjanina, a Rosjanie zabili Gruzina. Odpowiedz Link Zgłoś
haansa Re: żal mi... 19.08.08, 16:12 > żal że Gruzini utłukli tak mało ruskiej hołoty... Zdaje sie ze w przeciwienstwie do ciebie Gruzini maja skromniejsze wymagania i ich marzeniem jest aby ich nie "utluczono". Wiekszosc w ucieczce tak sie rozmarzyla , ze dopiero po tygodniu przypomnieli sobie o poleglych kolegach a teraz narzekaja ze brzytko wygladaja i nie pachna. Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw Re: żal mi... 19.08.08, 16:41 haansa napisała: > Wiekszosc w ucieczce tak sie rozmarzyla , ze dopiero po tygodniu > przypomnieli sobie o poleglych kolegach a teraz narzekaja ze brzytko > wygladaja i nie pachna. Skąd wiesz? Byłeś tam, czy tylko twój politruk ci o tym opowiadał? Zdjęć trupów kacapskich żołdaków nie brakowało... Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: żal mi... 19.08.08, 16:47 A gdzie ich mozna zobaczyc. Ni innych, kiedys, a tych, co teraz by zrobili. Czasy sie zmeniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
haansa Re: żal mi... 19.08.08, 16:56 > Skąd wiesz? Byłeś tam, czy tylko twój politruk ci o tym opowiadał? > > Zdjęć trupów kacapskich żołdaków nie brakowało... Nie , nie bylem tam ale opowiadal to politruk Sabakwilego i to nawet na lamach prasy polskiej narzekal ze mu wojsko podziurawili a puzniej chlopaki z winy rosyjskiego zoldactwa strasznie opuchly i sie ze tak powiem - z lekka zasmierdly. Tak ze zaluj ze Cie tam nie bylo bo Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Warunki to sobie możesz stawiać kolegom z podwórka 19.08.08, 18:08 Frajerze. Jeszcze tylko napisz, że Rosja chce wyzwolić Irak atakując Gruzję. Co za bezmózg. Odpowiedz Link Zgłoś
plocczanin2 Re: Warunki to sobie możesz stawiać kolegom z pod 19.08.08, 21:09 bezmózg to jesteś ty, jak nie pojmujesz tego, że to USA napadło na IRAK, Serbię (wcześniej zbrojąc albańskich bandydtów w Kosowie), Afganistan i banda ta okupuje te kraje do chwili obecnej. Chciałbyś kretynie być napadniętym i okupowanym? Jeżeli nie, to czemu popierasz napaści i okupacje, zbrodnie? Mierz uczciwie jedną miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
nik35 Re: Warunki to sobie możesz stawiać kolegom z pod 19.08.08, 21:35 plocczanin2 napisała: > bezmózg to jesteś ty, jak nie pojmujesz tego, że to USA napadło na > IRAK, Serbię (wcześniej zbrojąc albańskich bandydtów w Kosowie), > Afganistan i banda ta okupuje te kraje do chwili obecnej. Chciałbyś > kretynie być napadniętym i okupowanym? Jeżeli nie, to czemu > popierasz napaści i okupacje, zbrodnie? > Mierz uczciwie jedną miarą. Hahahahahaha, lekarz nawet by nie pomógł w Twojej chorobie, masz chyba rozdwojenie jaźni co klasyfikuje Ciebie tylko do odpadów społecznych co wiąże się z natychmiastową eutanazją Odpowiedz Link Zgłoś
malgos22 Niemożliwe aby być tak głupim jak ty nik35 20.08.08, 08:07 i nie wiedzieć, że USA napadło i od lat okupuje, okrada Irak, a Afaganistan napadło i od 7 lat okupuje w poszukiwaniu rzekomo jednego człowieka, Tak głupim by tego nie wiedzieć być nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw Re: Warunki to sobie możesz stawiać kolegom z pod 20.08.08, 11:03 plocczanin2 napisała: > bezmózg to jesteś ty, > Chciałbyś > kretynie być napadniętym i okupowanym? Jeżeli nie, to czemu > popierasz napaści i okupacje, zbrodnie? > Mierz uczciwie jedną miarą. i sam sobie kacapie odpowiedziałeś dlaczego Gruzini bronia swojej niepodległości Nota bene: strasznych tumanów tam zatrudniacie Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie ten piernik , nie ta maka. 20.08.08, 06:28 moga byc z tego tylko leniwe,nikt ruskich nie zamawial, sami wlezli jak swinie w puste koryto. Odpowiedz Link Zgłoś
hsx123 Łukaszenka jednak podziwia operację rosyjską w Gru 19.08.08, 15:39 "12.57 Łukaszenka jednak podziwia operację rosyjską w Gruzji. "Była piękna" - mówi. Dziś prezydent Białorusi spotkał się z prezydentem Rosji w Soczi. Wcześniej rosyjskie media z oburzeniem podkreślały, że Łukaszenka nie poparł Rosji w konflikcie z Gruzją. Spekulowano, że przywódca Białorusi przestraszył się Rosji i będzie chciał zbliżenia z Zachodem." Sam Łukaszenka już nie wie, czego chce. Odpowiedz Link Zgłoś
wredne_kacapy Wkrótce razem będziecie "podziwiać"... 19.08.08, 22:42 ..operację Kitajców na Syberii :))) Odpowiedz Link Zgłoś
z_b2 Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 15:50 Zwróćcie uwagę na pierwszą fotografię w galerii. Niechlujnie zamazane logo tzw. sił pokojowych. Hipokryzja! Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw Re: Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 16:04 z_b2 napisała: > Zwróćcie uwagę na pierwszą fotografię w galerii. > Niechlujnie zamazane logo tzw. sił pokojowych. > Hipokryzja! to jest hipokryzja do kwadratu no ale Sarkozy sie nabrał na dobrą wolę ruskich, a i błazen z Czech, Klaus również... Dlaczego oni w ogóle wiozą tych żołnierzy skoro sie WYCOFALI? Odpowiedz Link Zgłoś
haansa Re: Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 16:20 > Dlaczego oni w ogóle wiozą tych żołnierzy skoro sie WYCOFALI? To proste Gruzuni ostatnio narzekali w NATO , ze ich trupy po tygodniu wylegiwania sie na sloncu paskudnie wygladaja i okrutnie pachna. Slyszales tez chyba , ze ostatnio u Ruskich brak pradu i lodowek ? dlatego powinienes docenic ze przeczymuja przyszlych trupow w dobrym stanie aby nie narazac sie wiecej Gruzina i opinii swiatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wredne_kacapy Kacapy jako siły pokojowe :) dobry żart 19.08.08, 21:48 Gdy Rusy zapewniają o przyjaźni i pokoju, lepiej spać w schronie, bo o świcie będą bombardować ! Powierzenie kacapom strzeżenia pokoju to tak, jakby niedźwiedziowi powierzyć pilnowanie pasieki, wilkowi owczarni, lisowi kurnika, a ruskowi gorzelni :))) Skutek wiadomy! Odpowiedz Link Zgłoś
z_b2 Re: Kacapy jako siły pokojowe :) dobry żart 20.08.08, 21:05 Trafnie ujęte:))) O ile się nie mylę ten wzorzec dezinformacji u tych białych azjatów zwie się "Fasada i siła" Obawy świata są podsycane, zagrożenie ze strony kacapów jest nieproporcjonalnie wyolbrzymiane w stosunku do rzeczywistego potencjału. Stać ich tylko na wojenkę. Za ciency są na strategiczne działania wojskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 16:27 1. Kolo Poti zatrzymali grupe z 20 gruzinskich wojskowych, ktore zachowywalisie jko banda, rabujac poblizkie wioski. Jezdzili na 5 samochodach Humer i do policii maja tak samo, jak Sraka do demokracii. Przyjechali w koncu po grabiez statkow w portu. Na tym ich i zlapano, jak mejscowa ludnosc poinformowala o nich wojskowych. Bandy, po tym, jak wladza w miasteczkach w zonie miedzy wojskami rosyjskimi i Tiflisom przestala zajmowac sie swymi obowiazkami, gracuja jak chca. To podtwerdzaja sami gruzini. W tym, naiczesciej sa to gruzinskie wojskowi, ktore stali zwyklymi bandziorami z bronia. Policia tez zabardzo sie tym nie przejmuje. Do tegoz Poti wzywano gruzinska policje, a ona dwa dni nie jechala :) 2. Zdjecie niby gruzinki w wojskowych samochodzie, to co? To rosyjska budka na bazie Uralu. Gdzie bylo zrobione zdjecie? W Zugdidi? I co sie stalo, ze ewakuacja zajmuja sie wojskowi? Nikt tego nie wyjasnia. Jak wczoraj zdjecia Chinwalu byli bez podpisu. Dlaczego? A moze to ewakuuja z Abchazii? Albo z powrotem? 3. Turcia juz jeden raz kilka dni temu nie puscila amerykanow do morza Czarnego :) Co bedzie teraz? Moze pusci, ale nie wszystkich. Bo nie hce zadnych napiec kolo swych kurdow :) 4. A co tam sie stalo w tym Nato? Znow tylko slowa? Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Litwinienko 19.08.08, 16:33 A kiedy mi napiszesz co Rosjanie piszą o morderstwie Litwinienki? Dlaczego go zamordowano? Miał rację w kwestii prowokacji czeczeńskiej? Jeżeli nie miał, to po co zadali sobie tyle trudu,żeby go sprzątnąć? Wzbudziłeś moja ciekawość. I co teraz. Odpowiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Litwinienko 19.08.08, 16:46 A co maja u nas pisac o Litwinenko? Kto to taki dla nas? Jakis emigrant. Ktory pracowal w ochronie Berezowskiego jeszcze w Rosji. Co mogl wiedziec? Darujmy sobie tego Litwinenke... Tyle tych wariatow, co wymysla o nas cos... Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: Litwinienko 19.08.08, 21:57 Ale coś się chyba jednak pisało. Afera międzynarodowa. Obcy wywiad załatwia człowieka na na terytorium Wielkiej Brytanii i to tak,żeby się człowiek jeszcze męczył przez tydzień. Morderca ucieka do Rosji, która oczywiście chroni mu tyłek. Wielka Brytania śle protesty, a u was nic o tym nie piszą? Czy byle wariat wart jest tyle zachodu i pogorszenia stosunków dyplomatycznych z GB? Myślę ,że mógł mieć jednak rację, że to FSB podłożyło bomby w Moskwie, żeby mieć pretekst do rozpoczęcia II wojny w Czeczenii. Jeżeli taka jest prawda, to współczuję Rosjanom. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Kacap nie czyta tekstow... 20.08.08, 06:18 pisanych drobnym drukiem w ruskich gazetach, jego interesuja tylko TYTULY z pierwszej strony oficjalnych ruskich gadzinowek. Odpowiedz Link Zgłoś
wredne_kacapy Ale durne dywagacje kacapy prowadzicie ! 19.08.08, 22:54 Chyba wam już samagon akoncziłsia i został tylko "koniak na kościach" i podpałka do grilla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw Re: Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 16:49 warto czytać forum, jak są wątpliwości to kacap_z_moskwy zawsze chętnie wytłumaczy, w końcu ssie informację z najprawdziwszych, najbardziej niezależnych i niezaangażowanych źródeł rosyjskich. > To rosyjska budka na > bazie Uralu a to mnie zaskoczyłeś, szacun, bo cieżko tam pracujecie Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Ciekawe zdjęcia. 19.08.08, 16:35 Teraz rozumiem, dlaczego Amerykanie nie pozwalają robić zdjęć przy miejscach bitew. Na jedno cudem przemycone zdjęcie Amerykanina dobijającego rannego, przypada kilkanaście legalnych z Rosjaninem trzymajacym "na muszcze" kogoś_tam. Odpowiedz Link Zgłoś
wredne_kacapy Czemu ruskie sołdaty mają takie bandyckie gęby? 19.08.08, 22:15 Specjalnie dobierani, aby swym wyglądem odbierać przeciwnikom ochotę do walki! W Rosji mają duże "zasoby" tego typu osobników. to ważny element walki psychologicznej ;) Gienierał Gołodupin to najwybitniejszy okaz ;) Każdy z sołdatów za sam wygląd zasługuje na 2 lata w zawieszeniu (na drzewie lub szubienicy!) Odpowiedz Link Zgłoś
wredne_kacapy Tu duraku g.wno z tego rozumiesz! ;) 19.08.08, 22:58 Skończyłeś komsomolską i KGBowską szkółkę niedzielną i większość wiedzy się ciebie nie ima... Cóż, z rzeczywistością trzeba się pogodzić! Wypij lepiej Tawariszcz stakan wodki, paniuchaj chlieba i idi spat'. Zawtra wsio budiet charaszo: Kriminalist Putin w Mieżdunarodnom Sudie w Norimbiergii, a Kitajcy w Sibiri! :))) Priwiet, towariszcz pijak-durak! Odpowiedz Link Zgłoś
wredne_kacapy Koniec szczekania sabaki! Do budy i mołcziat' ! 19.08.08, 23:02 Za charoszuju służbu skoro budiet użyn! Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw rzadko sie zgadzam z Rybińskim ale dzis tak: 19.08.08, 16:52 "Każdy, kto moralne wsparcie dla Gruzji pustoszonej przez imperialne mocarstwo nazywa demolowaniem polskiej polityki zagranicznej, jest dla mnie rosyjskim agentem wpływu” Odpowiedz Link Zgłoś
haansa Re: rzadko sie zgadzam z Rybińskim ale dzis tak: 19.08.08, 17:01 > "Każdy, kto moralne wsparcie dla Gruzji pustoszonej przez imperialne mocarstwo > nazywa demolowaniem polskiej polityki zagranicznej, jest dla mnie rosyjskim > agentem wpływu” Nie przejmuj sie - mlody jeszcze jestes a transport na Syberie trwa pare dni , wiec kiedys bedziesz to mial czas przemyslec i ew. Twije zdanie zweryfikowac Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw Re: rzadko sie zgadzam z Rybińskim ale dzis tak: 19.08.08, 17:20 > Nie przejmuj sie - mlody jeszcze jestes a transport na Syberie trwa > pare dni tia, wy ruscy to umiecie rozwiazywać problemy. wiecej tam zgineło waszych niz naszych... zycie ludzkie nic nie warte dla kacapstwa. na marginesie: oto jeden z tych wspaniałych "bojowców" osetyjskich www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-34111-16.html po co mu ta biała opaska na ramieniu? czyżby to było wycofanie? czy po prostu spieprzają? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: rzadko sie zgadzam z Rybińskim ale dzis tak: 19.08.08, 17:33 > "Każdy, kto moralne wsparcie dla Gruzji pustoszonej przez > imperialne mocarstwo nazywa demolowaniem polskiej polityki > zagranicznej, jest dla mnie rosyjskim agentem wpływu” Pod warunkiem oczywiście, że chodzi "o moralne wsparcie dla Gruzji" bo chyba co innego zostało w ten sposób nazwane. Ot taka sobie maleńka 'Rybowa' manipulacyjka. Odpowiedz Link Zgłoś
rzehak Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 19.08.08, 17:57 nic z tego - od dwoch dni jezdze do Gori i na zachod kraju i Rosjanie sa tam mocno okopani - nie wyjada szybciej niz za 2-3 dni - jezeli na prawde planuja wyjazd Odpowiedz Link Zgłoś
kotu88 Re: Wojna w Gruzji: wtorek, 19 sierpnia 20.08.08, 00:44 Prawda w wykonaniu Rosji jest sprawą bardzo względną. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Wojna w Gruzji - Kto winien ? 19.08.08, 18:15 "Jews are responsible for all the wars in the world." ~ Mel Gibson www.boston.com/bostonglobe/editorial_opinion/oped/articles/2008/08/19/americas_role_in_the_russo_georgian_war/ Odpowiedz Link Zgłoś
polakslowian Taka 'straszna' Rosja, a tylko 200 ludzi zabila??? 19.08.08, 18:18 Srakashwili gadal o ludobojstwo, o masakrach, o tym jak Rosyjskie samoloty zrujnowaly cale Gruzinskie miasta gorzej niz w Warszawie w 44 roku, a teraz ze tylko 200 Gruzinow zginelo? Wiecej Ruskow i Osetow zginelo w porownaniu! A ten gad czuje ze to to ich 'straszna' Rosja pobila? Odpowiedz Link Zgłoś
plocczanin2 Re: Taka 'straszna' Rosja, a tylko 200 ludzi zabi 19.08.08, 21:15 w Iraku około 1 miliona zabitych przez wyzwolicieli. Co za bezczelni kłamcy i obłudnicy, aż rzygać się chce. Beeeee na Busha i jego piesków. Odpowiedz Link Zgłoś
nik35 Re: Taka 'straszna' Rosja, a tylko 200 ludzi zabi 19.08.08, 21:31 plocczanin2 napisała: > w Iraku około 1 miliona zabitych przez wyzwolicieli. Co za bezczelni > kłamcy i obłudnicy, aż rzygać się chce. Beeeee na Busha i jego > piesków. Następny błąd nieuku :) Zapoznaj sie z danymi międzynarodowych organizacji a później dopiero przepisuj swój bełkot na forum. Lubie takich gości jak TY :):) Można się troszkę pośmiać czytając te wypociny :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: Taka 'straszna' Rosja, a tylko 200 ludzi zabi 19.08.08, 22:05 A ty ciągle swoje. Poczytaj sobie więcej o Iraku, w różnych źródłach dowiedz się ,że w Iraku ludzie giną od zamachów terrorystycznych. Sami się wyrzynają, potem zastanów się co by było, gdyby im w tym Amerykanie nie przeszkadzali. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ruski podaja co innego... 20.08.08, 07:11 W Iraku zabitych zostalo 20 000 000 ETNICZNYCH ARABOW,a w Gruzji zostalo zabitych TYLKO 400 000 ETNICZNYCH RUSKOW.Tak wyszlo z obliczen WOWCE PUTINOWI,a on na zerach sie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
wredne_kacapy Te kacap, wyluzuj, oto dowcip: 19.08.08, 22:10 - Co stwierdzili ratownicy, gdy dotarli do zatopionego okrętu podwodnego "Kursk" ? - Stwierdzili, że wszystkie moriaki są ZALANI W TRUPA :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
malgos22 Te jankieski lizidupa 20.08.08, 08:29 wyluzuj, język ci się za szybko zużyje Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Z tego wynika, że żołnierze gruzińscy woleli 19.08.08, 22:56 uciekać niż walczyć do ostatniego na rozkaz Saakaszwilego. Mądrze, bardzo rozsądnie. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie rozstrzeliwali , to i malo zabitych ... 20.08.08, 06:06 wrogow ruskiej 'demokracji'.Widocznie ruskie stracili bojowy nastroj,naewt nie gwalca i nie morduja na wlasna reke. Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw Re: Taka 'straszna' Rosja, a tylko 200 ludzi zabi 20.08.08, 11:34 polakslowian napisał: > Srakashwili gadal o ludobojstwo, o masakrach, o tym jak Rosyjskie samoloty [ble ble blee} A gdzie te 2000 rosyskich ofiar? Nie znacie umiaru w kłamstwach kacapy... Russia Today serwował przez 3 dni taka propagande o gruzinskim "ludobojstwie" a tymczasem góra urodziła mysl Rusek zawsze będzie knuł i kłamał, inaczej nie potrafi Odpowiedz Link Zgłoś