Dodaj do ulubionych

"To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L...

07.09.08, 18:29
Dawno u nas nie byles Lechu :)
Podoba ci sie nasza metropolia ?
Obserwuj wątek
    • adela_30 **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 18:40
      Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!!
      • douglasmclloyd Twoje pieniądze są w NFI 07.09.08, 18:41
        Wałęsy nikt nie chciał słuchać, dostałeś kupon za 250 złotych i się ciesz.
        • adela_30 Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 18:46
          Obiecał 100 mln a nie kupon za 250 pln. Rozumiem, że w sprawie historii
          solidarności jest tak samo prawdomówny jak w temacie moich 100 mln i swojej
          współpracy z SB. Miejsce kłamców jest na śmietniku historii.
          • lewar121 Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 18:49
            Nie odda bo rozdał swoim kumplom z WSI. Może marszałek Komorowski poczuje się
            żeby przynajmniej troszkę z tych obiecanych 100 mln wróciło do ludzi. Może
            porozmawia ze swoimi przyjaciółmi żeby oddali :>
            • katolik_polski1 Fakty ,fakty ,fakty ! 07.09.08, 18:58
              Walesa postrzegany jest na Zachodzie jako bohater
              i pogromca komunizmu - Fakt !
              Nikt nie zna na swiecie Walentynowicz czy Gwiazdow -Fakt !
              Kaczynskich znaja tylko jako destrukcyjnych blizniakow -Fakt !
              O czym wiec ta dyskusja ???
              • lewar121 Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:00
                Oj Bolek, Bolek.....z każdym kolejnym komentarzem sam się pogrążasz chłopie.
                Przykro patrzeć na upadłą legendą. A mówiąc prawdę mogłeś zostać nadal bohaterem.
                • epupecki Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:08
                  lewar121 napisał:

> Oj Bolek, Bolek.....z każdym kolejnym komentarzem sam się
                  pogrążasz chłopie.
                  > Przykro patrzeć na upadłą legendą. A mówiąc prawdę mogłeś zostać
                  nadal bohatere
                  > m.

Czy wy by ście chcieli żeby wszyscy Polacy stali się takimi samymi
                  [słowo niecenzuralne] jak ci z tego zgromadzenia u Kaczyńskich?
                  • tw_maleszka_l Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:13
                    Lech Wałęsa zapowiada, że po ukazaniu się książki
                    ujawni, kto był agentem "Bolkiem".

• babcia.klozetova Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:14
                      tw_maleszka_l napisała:

> Lech Wałęsa zapowiada, że po ukazaniu się książki
                      > ujawni, kto był agentem "Bolkiem".

lech k.? a może yarek k.?
                      • gruss_aus_machu_picchu Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:16
                        Lech Wałęsa pozwie prezesa IPN,
                        jeśli w książce zostanie posądzony o
                        współpracę z SB

• babcia.klozetova Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:19
                          gruss_aus_machu_picchu napisał:

> Lech Wałęsa pozwie prezesa IPN,
                          > jeśli w książce zostanie posądzony o
                          > współpracę z SB

Sama bym tak zrobiła! Nie zdziwię się więc, jeśli Wałęsa wystąpi z pozwem
                          przeciwko IPNowi.
                          • hrabia-monte-christo Re: **** Walesa i Mazowiecki=gruba kreska dla SB** 07.09.08, 19:28
                            i innych czewronych zbrodniarzy

po co to za walka Lechu, skoro po zwyciestwie "zbratales sie" z czerwonymi
                            zbrodniarzami ?
                            • tw_wielgus Re: ****No proszę cały szpital psychiatryczny... 07.09.08, 21:10
                              im. Jarosława Kaczyńskiego się na forum zleciał...:)))
                              • zygmunt_kotek Re: ****No proszę cały szpital psychiatryczny... 07.09.08, 22:01
                                W gardła nasze zdrowie wasze

• maruda.r PiS spadkobiercą tradycji PZPR i SB 07.09.08, 22:54

Wygląda na to, że PiS za cel istnienia przyjął zwalczanie tych działaczy S,
                                  którzy nie podporządkowali się Kaczyńskim - a tym samym PiS określił się, jako
                                  spadkobierca polityki i metod SB i PZPR.

• adela_30 PO spadkobiercą agentury SB, WSI, i całej PZPR 07.09.08, 23:01
                                    Wszystko co robią to dbają aby prawda nie wyszła na jaw!

A może tak wyjaśnicie wreszcie kto zabił Marka Papałę dziady ????!!!!
                                    • leningrad_cowboy Wałęsa zaprosił Jarosława z mężem :-))))) 07.09.08, 23:49
                                      Wałęsa zaprosił kiedyś Lecha Kartofla z żoną, a Jarosława z mężem!!!

Co robi poseł PiS gdy Jarosław schyla się po mydło??
                                      • kraq ---Polska przeprasza za Kaczynskich---- 08.09.08, 01:00
                                        i ich wyborców. Polska nie zgini od występów pisuarowej hołoty.
                                        niestety musimy znosić ich występy, bo mają swojego marionetkowego
                                        prezia, który skacze jak mu brat zagra i często podpiera
                                        prezydenckim autorytetem hołotę z pisuaru. czy media nie mogą ich
                                        olac? od kiedy nie ma pisuaru w tvn, programy publicystyczne od razu
                                        wskoczyły na wyższy poziom merytoryczny i kulturalny. ludzie
                                        przynajmniej mniej by się denerwowali
                            • guru133 Re: **** Walesa i Mazowiecki=gruba kreska dla SB* 07.09.08, 21:38
                              hrabia-monte-christo napisał:

> i innych czewronych zbrodniarzy
                              >
                              > po co to za walka Lechu, skoro po zwyciestwie "zbratales sie" z czerwonymi
                              > zbrodniarzami ?
                              O i drobiowy hrabia też się ujawnił, ale zapamiętaj kaczy klakierze, na
                              Piłsudskim podobni tobie tez psy wieszali uważając go za zdrajcę i co? Piłsudski
                              jest bohaterem a oni zerem. tak będzie również z Wałęsą i jego przeciwnikami.
                        • katolik_polski1 Kto widzial Kaczynskich z Papiezem ??? 07.09.08, 19:20
                          Nikt !
                          A wiadomo ,ze Watykan ma najlepszy wywiad na swiecie !
                          • babcia.klozetova Re: Kto widzial Kaczynskich z Papiezem ??? 07.09.08, 19:21
                            Może za zamachem na JP II stali lechu-yarek kaczyńscy???
                            • katolik_polski1 Re: Kto widzial Kaczynskich z Papiezem ??? 07.09.08, 19:26
                              babcia.klozetova napisała:

> Może za zamachem na JP II stali lechu-yarek kaczyńscy???
                              -----------------------------------------------------------
                              Z tym papierem to troche przesadzasz !
                              Ostatnim razem dalas mi tylko dwa kawalki
                              i musialem palcem podcierac :)
                              Oddaj mi moje 50 groszy !
                              • lewar121 Re: Kto widzial Wałęsę z Bolkiem ? 07.09.08, 19:29
                                Zawsze występuje tylko jeden :>
                              • soldadura104 Re: Kto widzial Lolka i Bolka z Papiezem ??? 07.09.08, 20:58
                                Bolka i Lolka oraz Kaczyńskich nikt nie widział z papierzem bo
                                papierz miał zatrzerzenia do gorliwości wiary młodych prawników
                                lansowanych przez Wałęśę ( rozwód młodej Kaczyńskiej i wpadka żony z
                                feministkami aborcją) . Jak Papirz mógł zaprosić Kaczyńskich a nie
                                zaprosić ich szefa.
                      • plastelina2005 ^^^^^^^^^^^^^^^^Walentynowicz zapuści wąsy? 07.09.08, 19:18
                        Może wtedy łatwiej jej będzie udawać przywódcę sierpniowych strajków? O J.
                        Kaczyńskim LOJALNYM obywatelu PRL nie chce mi się pisać.
                      • wet3 Re: babcia klozetowa 08.09.08, 00:47
                        babcia.klozetova napisała:

> tw_maleszka_l napisała:
                        >
                        > > Lech Wałęsa zapowiada, że po ukazaniu się książki
                        > > ujawni, kto był agentem "Bolkiem".
                        >
                        > lech k.? a może yarek
                        k.

Od razu widac, ze z czerwonego klozetu nadajesz! Czy ty rzeczywiscie
                        wierzysz w to, co piszesz???!

• cleryka Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 20:03
                  Zrozumienie prawdy tamtych czasów jest zbyt trudna dla gwiazdów i
                  innych matołow-politruków z Bożej łaski.
                  • porcelanowy_pisuar Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 22:02
                    Wałęsa przygotowuje autobiografię jako ripostę na książkę historyków
                    IPN Sławomira Cenckiewicza i Piotra Gontarczyka pt. "SB a Lech
                    Wałęsa. Przyczynek do biografii". W autobiografii, która ma ukazać się
                    we wrześniu [2008], mają znaleźć się...

• flak88 Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 22:03
                    Lech Wałęsa zapowiedział, że jeśli TVP pokaże film "TW Bolek" -
                    który jego zdaniem zawiera nieprawdziwe informacje - wytoczy proces
                    telewizji publicznej. Były prezydent będzie się domagać 20 mln zł
                    odszkodowania.

• premier.z.kaszub Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 22:06
                    Wy nie wiecie jak oni daleko zaszli

• poddanywujasama Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 22:35
                  Na emigracje wybralem sie jeszcze za wladzy Gierka i wierz mi, caly swiat zna
                  nazwisko WALESA. I wyobraz sobie, ze to wlasnie ON na zawsze znalazl sie w
                  kazdej encyklopedii swiatowej.
              • wacek233 Fakty ,fakty ,fakty ! 07.09.08, 19:15

• bzykajaca_w_sianie Fakty ,fakty ,fakty ! 07.09.08, 19:20
                Były prezydent po uzyskaniu od IPN statusu pokrzywdzonego
                zapowiedział wytoczenie procesu każdemu, kto będzie w dalszym ciągu
                twierdził, że był on TW "Bolek".
                Mimo, że w międzyczasie proces z
                Wałęsą przegrał inny b.działacz WZZ Wyszkowski,
                zarówno Walentynowicz jak i Gwiazda twierdzą w dalszym ciągu,
                że Wałęsa to "Bolek".

• cleryka Re: Fakty ,fakty ,fakty ! 07.09.08, 20:01
                Jarosław i ten mniejszy jego brat,powinni sie wstydzić tamtych
                czasów.My pamietamy tych karłow,liżących mikrofony Polskiego
                radia....(Archiwum istnieje!)tam sa fakty i prawda!
            • ned_pap Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 22:15
              Czeka z wypłatami na trzymilionowe mieszkanie Kaczyńskiego.
          • epupecki Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:06
            adela_30 napisała:

> Obiecał 100 mln a nie kupon za 250 pln. Rozumiem, że w sprawie
            historii
            > solidarności jest tak samo prawdomówny jak w temacie moich 100
            mln i swojej
            > współpracy z SB. Miejsce kłamców jest na śmietniku historii.

Twoje pieniądze są w pisuarze.
          • babcia.klozetova Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:13
            adela_30 napisała:

> Obiecał 100 mln a nie kupon za 250 pln. Rozumiem, że w sprawie historii
            > solidarności jest tak samo prawdomówny jak w temacie moich 100 mln i swojej
            > współpracy z SB. Miejsce kłamców jest na śmietniku historii.

Mylisz fakty! Niespełnienie obietnicy, to nie kłamstwo. Jeśli chodzi zaś o
            kłamstwa, to dziś w Sali Kolumnowej Sejmu odbył się ich festiwal. Głównymi
            wykonawcami byli: j. k(ł)a(m)czyński, walentynowicz, maciarewicz i inni.
          • cleryka Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:59
            Z durnymi,nie trzeba na tym forum dyskutowac,bo miernoty w rozumie
            mają tylko zerrro!
          • gburiaifuria Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 22:55
            a kaczynski oddal ci mieszkanie w ramach tych 3 milionow, co to obiecywal?
        • maciekgr Re: Twoje pieniądze są w NFI 07.09.08, 19:39
          Za to wszyscy sluchali go w czerwcu roku 1992. Jezeli chodzilo o swoje
          sprawy to zalatwial je sprawnie na nocnej zmianie! A jezeli chodzilo o
          wszystkich to cierpial na niemoc i mu nie pozwalali!
      • lidkawozniak Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 18:53
        100 milionów? Czyli na nowe 10.000 zł? Przeciętny Polak zarabia tyle w 4 miesiące.

Wałęsa spełnił obietnicę z nawiązką.
        • lewar121 Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 18:58
          Jedyne obietnice jakie chłopina spełnił to te, które dawał oficerom służb
          bezpieczeństwa, z którymi współpracował. Reszta obywateli została wykiwana :(

lidkawozniak napisała:

> Wałęsa spełnił obietnicę z nawiązką.
          • babcia.klozetova Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:16
            lewar121 napisał:

> Jedyne obietnice jakie chłopina spełnił to te, które dawał oficerom służb
            > bezpieczeństwa, z którymi współpracował. Reszta obywateli została wykiwana :(
            >
            >

Jeśli tak piszesz, to znaczy, że wiesz. Jeśli zaś wiesz, to znaczy, że byłeś
            oficerem określonych służb!
            • cleryka Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 20:14
              lewar,ja nie zostałam wykiwana,bo ciągle wierze w prawde,a w
              fałsz.Pracuj i ucz się!To dobra rada dla oszukanych.
              • pies_na_padline Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 22:04
                Ja to robię dla Polski, dla "Solidarności". A oni zawsze robią coś
                takiego, kiedy są rocznice, aby odebrać coś Polsce, zrujnować
                "Solidarność". To są wrogowie "Solidarności", wrogowie interesu
                Polski.

• el.presidente.001 Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:21
            Zarówno Instytut Lecha Wałęsy, jak i Stołeczna Estrada dementują
            doniesienia wczorajszego "Dziennika", który zapowiedział występ Micka
            Jaggera, Bono, Boba Geldofa czy Natalie Cole. [na 25. rocznicy
            przyznania pokojowej Nagrody Nobla Lechowi Wałęsie]

• poszolom1 Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:27
            Wałęsa "z symbolu polskiej demokracji stał się jej groteskową
            karykaturą", [... ] Solidarność służy mu jedynie jako środek do
            realizacji własnych ambicji [ ... ]
            Adam Michnik 1990

• maciekgr Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:43
          Cymbalistów było wielu
          Lecz nikt nie śmiał zagrać przy Jankielu!

Większej banialuki to nie czytałem od dawna!
      • der_hausmeister_von_zoppot **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:16

• zloty_pisuar **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:17
        Widząc co się dzieje, dochodziłem do przekonania, że Jaruzelski nie
        wprowadzi nas do Unii i NATO, nie wycofa nas z Układu
        Warszawskiego. Dlatego musiałem zostać prezydentem [Lech Wałęsa]

• user1982 **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:19
        Zdaniem b. prezydenta Lecha Wałęsy, prof. Bronisław Geremek, który
        zginął w niedzielę w wypadku samochodowym, "to drugi człowiek za Ojcem
        Świętym o takim horyzoncie i takich możliwościach". Był największym
        Polakiem w XX wieku, największym patriotą i intelektem - powiedział
        Lech Wałęsa.

• kpt_klak **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:20
        Brytyjski historyk, prof. Norman Davies _zdementował_ nieoficjalne
        informacje, jakoby miał pracować nad biografią byłego prezydenta Lecha
        Wałęsy.

• rece.ktore_lecza **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:22
        Ja to robię dla Polski, dla "Solidarności". A oni zawsze robią coś
        takiego, kiedy są rocznice, aby odebrać coś Polsce, zrujnować
        "Solidarność". To są wrogowie "Solidarności", wrogowie interesu
        Polski.

• emigrant73 Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:27
        Nie 100 mln a 10 tys. - nie rób młodym wody z mózgu.
        Poza tym dostałaś je już z nawiązką.
        • maciekgr Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 20:00
          Od kogo dostałem bo nie pamiętam! Ciekaw jestem jak to obliczone, że
          to jest w tej chwili 10 tys. Czy w wartości mieszkań, złota, ziemi - a
          gdzie odsetki karne za zwłokę itp.
      • tuks_nie_jest_dozorca **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:30

• nessie-jp Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:50
        adela_30 napisała:

> Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!!

Oddam ci, jak mi dasz te 3 miliony mieszkań, Jarusiu.
        • czytelnik_111 Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 22:05
          Lech Wałęsa potwierdził, że wypożyczał i przeglądał
          archiwalne dokumenty na swój temat, zaprzeczył jednak,
          jakoby miał cokolwiek z nich usunąć.

• rece_ktore_lecza Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 22:06
          Kiedy jednak okazało się, że wśród polityków wskazanych przez
          ministra Macierewicza znajduje się również prezydent Lech Wałęsa, ten
          złożył w Sejmie wniosek o natychmiastowe odwołanie rządu premiera
          Olszewskiego

• cleryka Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 19:57
        Prawda jest jedna i niepodważalna.Gdyby nie Wałęsa,to mielibyśmy
        kaczystan z chorą walentynowicz i resztą w socjaliżmie.,pod opieką
        ZSRR.
      • enkkidu Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 21:24
        a może byś tak zapracowała na te miliony Adela, nie chce się?
      • nutka57 Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 21:26
        adela_30 napisała:

> Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!!
        A gdzie moje mieszkanie,jarosławie?????????
        • adela_30 Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 22:59
          Kup sobie od dewelopera jedno z 3 mln niesprzedanych!
    • douglasmclloyd Lechu trzymaj się! 07.09.08, 18:40
      O tym, że Kaczyńscy z Walentynowicz obalili komunę nikt już nie pamięta.
      • 12345on Re: Lechu trzymaj się ZOMOwskiej pały, 07.09.08, 18:45
        Lechu trzymaj się ZOMOwskiej pały,
        bo jesteś człowiek mały.
        • epupecki Re: Lechu trzymaj się ZOMOwskiej pały, 07.09.08, 19:10
          12345on napisał:

> Lechu trzymaj się ZOMOwskiej pały,
          > bo jesteś człowiek mały.

Jak często pijesz za pisowskie pieniądze?
          • agent_abw Re: Lechu trzymaj się ZOMOwskiej pały, 07.09.08, 19:12
            Dzisiaj, gdy ktokolwiek próbuje znieważyć bezsporne zwycięstwo,
            którego twórcą jest Lech Wałęsa, napotka zdecydowany opór ludzi, dla
            których jest Pan niekwestionowanym autorytetem i symbolem - mówił
            Protas.
            - W tych upokarzających dla Polski i Polaków atakach, cały
            czas sercem i myślami byliśmy i jesteśmy z panem. Nikt nigdy nie zdoła
            pohańbić ani dorobku, ani zdobyczy, ani tego, co zrobił dla Polski i
            Polaków Lech Wałęsa - dodał.

• u2345p2 Re: Lechu trzymaj się ZOMOwskiej pały, 07.09.08, 19:18
            Bolek to Wałęsa

• edgar_ii Re: Lechu trzymaj się ZOMOwskiej pały, 07.09.08, 19:19
            Były prezydent w trakcie zjazdu został odznaczony przez marszałka
            woj. warmińsko-mazurskiego Jacka Protasa najwyższym regionalnym
            odznaczeniem - "Zasłużony dla Warmii i Mazur".
            - Dzisiaj, gdy
            ktokolwiek próbuje znieważyć bezsporne zwycięstwo, którego twórcą jest
            Lech Wałęsa, napotka zdecydowany opór ludzi, dla których jest Pan
            niekwestionowanym autorytetem i symbolem - mówił Protas.

• kalisz_ryszard_s.stefana Re: Lechu trzymaj się ZOMOwskiej pały, 07.09.08, 19:30
            Według najnowszego sondażu CBOS, liderami rankingu zaufania do
            polityków są: premier Donald Tusk i b. prezydent Lech Wałęsa. Trzecie
            miejsce zajmują wicepremierowie G. Schetyna i W. Pawlak.
            Listę polityków najczęściej budzących nieufność
            otwiera oczywiście prezes PiS Jarosław Kaczyński

• gruss_aus_machu_picchu Re: Lechu trzymaj się ZOMOwskiej pały, 07.09.08, 19:20
          Oszust i hipokryta

• douglasmclloyd Re: Lechu trzymaj się ZOMOwskiej pały, 07.09.08, 21:55
          Dlaczego miałby cię naśladować?
      • nowak_slawomir Lechu trzymaj się! 07.09.08, 19:21

• 12345on Re: Zwalczanie Wałęsy jest zwalczaniem komuny. 07.09.08, 18:43
      Komuna trwa do dnia dzisiejszego, dzięki między innymi
      Wałęsie. Układ komunistyczno-agenturalny przepoczwarzył
      się w kapitalistyczno-agenturalny, agent Bolek bardzo
      się tej sprawie przysłużył.

• spokojny.zenek Re: Zwalczanie Wałęsy jest zwalczaniem komuny. 07.09.08, 18:58
        12345on napisał:

> Komuna trwa do dnia dzisiejszego, dzięki między innymi
        > Wałęsie. Układ komunistyczno-agenturalny przepoczwarzył
        > się w kapitalistyczno-agenturalny, agent Bolek bardzo
        > się tej sprawie przysłużył.

Eeeee. Rym jakiś taki koślawy :((
      • jankbh Twój guru tez sie nachapal 07.09.08, 19:06
        Kaczynski tez uczestniczyl w podziale lupów. Tylko, ze jak ktos nie
        potrafi zalozyc konta w banku, nie ma rodziny ani nawet prawa jazdy,
        to i 100 milionów mu nie pomoze, bo jest zyciowym nieudacznikiem.
        Jak myslisz, czemu nie udalo mu sie zbudowac IV RP? Bo jest fajtlapa
        i nieudacznik, nigdy niczego nie zbudowal, a swoja impotencje
        usprawiedliwia "ukladem" i "szara siecia".
        • el.presidente.tusk Twój guru tez sie nachapal 07.09.08, 19:31

• premier_nie_jest_kretynem Re: Zwalczanie Wałęsy jest zwalczaniem komuny. 07.09.08, 19:19
        Lech Wałęsa zapowiedział, że jeśli TVP pokaże film "TW Bolek" -
        który jego zdaniem zawiera nieprawdziwe informacje - wytoczy proces
        telewizji publicznej. Były prezydent będzie się domagać 20 mln zł
        odszkodowania.

• allspice "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L... 07.09.08, 18:44
      dobrze ujęte:)...nie walczyli z komuną bo po co? czuli się w niej
      'jak ryba w wodzie'
    • bydlo_prof_wb Może pora panie prezydencie aby... 07.09.08, 18:47
      "zwalić im cztery litery" jak pan to niedawno tak ładnie ujął. Do dzieła!

Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust
      intelektualny (Zbigniew Herbert)
      • premier_z.kaszub Może pora panie prezydencie aby... 07.09.08, 19:21
        Lech Wałęsa potwierdził, że wypożyczał i przeglądał
        archiwalne dokumenty na swój temat, zaprzeczył jednak,
        jakoby miał cokolwiek z nich usunąć.

• guru133 A co ty pousuwałeś ze swoich dokumentów? 07.09.08, 21:44
          ??
      • jedyny.resistance I dlatego jesteś bydłlo 07.09.08, 21:11
      • guru133 Re: Może pora panie prezydencie aby... 07.09.08, 21:43
        bydlo_prof_wb napisał:

> "zwalić im cztery litery" jak pan to niedawno tak ładnie ujął. Do dzieła!
        > __________
        >
        > Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust
        > intelektualny (Zbigniew Herbert)
        To twój prezydent wali w cztery litery? A feeeeeeeeeeeee!
        _______________________________________________________-
        Religia to opium dla ludu - Paul Holbach
        Spowiedź to opium dla duszy - Immanuel Kant
        Religia to duchowe opium - Heinrich Heine
    • 2_x_duck Boleslaw Walesa powinien milczec, bo sie osmiesza 07.09.08, 18:48
      Zaslug Walentynowicz, Gwiazdow, Olszewskiego i Kaczynskich nie da sie przecenic.
      Walesa szkodzi Polsce odkad byl prezydentem, a moze nawet wczesniej. Warto zeby
      Cenckiewicz z Gontarczykiem blizej obejrzeli dokumenty bezpieki za lata 81-89 z
      uwzglednieniem Walesy, Michnika itp. pod warunkiem ze nie zostaly zniszczone
      • hubasinska Re:Klubik samotnych serc sierzanta Kaczorka 07.09.08, 18:57
        Bezzebna,bełgocząca bez sensu starucha Walentynowicz,Maciarewicz z
        błyskiem szlaleństwa w oku,bezzębny Gwiazda,zaspany wiecznie i
        posapujący Olszewski i dwie kaczki.Miło było spojrzeć-banda
        nieudaczników,frustratów i oszołomów.
        Gratulacje dla organizatorów tej imprezy.Lepiej wybrać nie można
        było.Kto chciał obejrzał czym pachnie PIS.
        • 2_x_duck Nazywasz tak ludzi ktorzy poswiecili sie walce z 07.09.08, 18:59
          komuna i nigdy sie z nia nie wachali jak Walesa i Michnik!
          • wiedmak Nie łgaj koles, to sa TW SB 07.09.08, 19:10
            ktorzy skorzystali na tym ze ich teczki spalono robiac z nich uspionych agentow,
            by mozna sie bylo takim gwiazda czy klamczynskim posluzyc chocby na dzisiejszej
            ´konferencji´.
            • kalisz_ryszard_s.stefana Nie łgaj koles, to sa TW SB 07.09.08, 19:17
              Lech Wałęsa, który ukradł materiały świadczące o jego haniebnej szpiclowskiej
              przeszłości, śmie oskarżać Walentynowicz i Gwiazdów - powiedział Krzysztof
              Wyszkowski w TVN 24.
              - Dzisiaj Wałęsa prowokuje nas do tego, żebyśmy zdecydowanie i otwarcie
              powiedzieli, ze był agentem, nigdy się z tej agentury nie wyzwolił, pozostał do
              dzisiaj agentem wpływu - twierdzi Wyszkowski.

Jego zdaniem SB sterowała Lechem Wałęsą przez długie lata, a domaganie się
              przeprosin jest elementem "charakterystycznej dla niego bezczelności" -
              informuje TVN 24.

- Wałęsa zobowiązał się do lojalności wobec SB. Niech opublikuje najpierw te
              dokumenty. Był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa - brał za to
              pieniądze, donosił na swoich kolegów, krzywdził ludzi, zdradził stoczniowców i w
              końcu zdradził Polskę - stwierdził w RMF FM Wyszkowski.

• dozorca_nie_jest_kretynem Nie łgaj koles, to sa TW SB 07.09.08, 19:20
              Kiedy jednak okazało się, że wśród polityków wskazanych przez
              ministra Macierewicza znajduje się również prezydent Lech Wałęsa, ten
              złożył w Sejmie wniosek o natychmiastowe odwołanie rządu premiera
              Olszewskiego

• wiedmak Nie mozna tych spamerow jakos usunac? 07.09.08, 19:24
                Fizycznie? Ile wam pisiaste placa za spamowanie? Wiecej dostajecie niz wasze
                puszczalskie matki? A moze jest to kurestwo z mlekiem wyssane?
                • cochabamba Nie mozna tych spamerow jakos usunac? 07.09.08, 19:26
                  Były prezydent Lech Wałęsa zapowiedział, że mimo listu, jaki napisał
                  do niego w czwartek prezes TVP, Andrzej Urbański, złoży w sądzie pozew
                  o naruszenie dóbr osobistych przez wyemitowanie filmu "TW Bolek".

• wiedmak Tatus bil mamusie? 07.09.08, 19:30
                • nie-naiwniak Re: Nie mozna tych spamerow jakos usunac? 07.09.08, 20:18
                  wiedmak napisał:

> Fizycznie? Ile wam pisiaste placa za spamowanie? Wiecej dostajecie niz wasze
                  > puszczalskie matki? A moze jest to kurestwo z mlekiem wyssane?

nie przejmujmy się . PiS-uary po występie ich Jarka - dostali premię na te wPiSy
                  . no to poPiSzą i -
                  • darkraj Re: Nie mozna tych spamerow jakos usunac? 07.09.08, 22:46
                    nie-naiwniak napisał:

> wiedmak napisał:
                    >
                    > > Fizycznie? Ile wam pisiaste placa za spamowanie? Wiecej
                    dostajecie niz wa
                    > sze
                    > > puszczalskie matki? A moze jest to kurestwo z mlekiem wyssane?
                    >
                    >
                    > nie przejmujmy się . PiS-uary po występie ich Jarka - dostali
                    premię na te wPiS
                    > y
                    > . no to poPiSzą i -
            • urinal_of_gold Nie łgaj koles, to sa TW SB 07.09.08, 19:21

• nowak_slawomir Re:Klubik samotnych serc sierzanta Kaczorka 07.09.08, 19:14
          Czy jako prezydent prosił pan UOP o teczkę Bolka?
          Nic takiego nie było

• 1stanczyk "Miło było spojrzeć" zeby zapokoic Twoje 07.09.08, 19:22
          "kryteria" to powinni na ta konferencje wziac kilka naszych pieknych modelek.
          Nic tylko stale ten sam wyksztalciuchowy belkot w ktorym forma przyslania tresc
          a przyjemnosc patrzenia obezwladnia nie tylko samodzielne i rzeczowe oceny ale
          paralizuje na stale szare komorki.

Re:Klubik samotnych serc sierzanta Kaczorka
          • d_tux "Miło było spojrzeć" zeby zapokoic Twoje 07.09.08, 19:31
            Lech Wałęsa, który ukradł materiały świadczące o jego haniebnej szpiclowskiej
            przeszłości, śmie oskarżać Walentynowicz i Gwiazdów - powiedział Krzysztof
            Wyszkowski w TVN 24.
            - Dzisiaj Wałęsa prowokuje nas do tego, żebyśmy zdecydowanie i otwarcie
            powiedzieli, ze był agentem, nigdy się z tej agentury nie wyzwolił, pozostał do
            dzisiaj agentem wpływu - twierdzi Wyszkowski.

Jego zdaniem SB sterowała Lechem Wałęsą przez długie lata, a domaganie się
            przeprosin jest elementem "charakterystycznej dla niego bezczelności" -
            informuje TVN 24.

- Wałęsa zobowiązał się do lojalności wobec SB. Niech opublikuje najpierw te
            dokumenty. Był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa - brał za to
            pieniądze, donosił na swoich kolegów, krzywdził ludzi, zdradził stoczniowców i w
            końcu zdradził Polskę - stwierdził w RMF FM Wyszkowski.

• sleeper_in_the_grass Re: Boleslaw Walesa powinien milczec, bo sie osmi 07.09.08, 19:07
        Tak, zwłaszcza Kaczyńskich i Walentynowicz... Czegóż to się oni nie narobili,
        jak niezwykle się wyróżniali.
      • u2345p2 Boleslaw Walesa powinien milczec, bo sie osmiesza 07.09.08, 19:14
        Wałęsa [...] byłby czynnikiem destabilizacji i nieładu, izolującym
        Polskę od reszty świata
        Adam Michnik 1990

• zwolennik_999 Boleslaw Walesa powinien milczec, bo sie osmiesza 07.09.08, 19:18
        Były prezydent w trakcie zjazdu został odznaczony przez marszałka
        woj. warmińsko-mazurskiego Jacka Protasa najwyższym regionalnym
        odznaczeniem - "Zasłużony dla Warmii i Mazur".
        - Dzisiaj, gdy

• yanhowah Re: Boleslaw Walesa powinien milczec, bo sie osmi 07.09.08, 21:41
        WYGLADASZ NA TAKIEGO CO ZAKLADAL TE KARTOTEKI W TAMTYCH CZASACH ,,,
        • tuks_nie_jest_dozorca Re: Boleslaw Walesa powinien milczec, bo sie osmi 07.09.08, 22:05
          współpracę z SB

• mucho_picu Re: Boleslaw Walesa powinien milczec, bo sie osmi 07.09.08, 22:05

• y_anio "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L... 07.09.08, 18:49
      cytuję ...."Działalność Wolnych Związków Zawodowych koncentrowała się głównie
      wokół obrony praw pracowniczych i związkowych, ....."
      Jeśli konferencja była zwołana z okazji 30 rocznicy powstania WZZ i w
      konsekwencji "Solidarności" to jeśli prawdziwe są artykuły na rzecz jej
      przebiegu to pewnie spełniła swe zadanie. Zawsze sadziłem że rocznice są
      obchodzone w celu stwierdzenia jakie cele były przewidziane do wykonania co
      się udało zrobić a co nie.Ogólnie co zwykły człowiek osiągnał na przemianach
      ustrojowych. Sprawy rozgrywek personalnych są nieistotne dla tak zwanego
      zwykłego zjadacza chleba.
      • ssbn643 "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L... 07.09.08, 19:13
        Zabrać Nobla. 1 mln USD z odsetkami do zwrotu

• ministerpraesident_tusk "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L... 07.09.08, 19:17
        Liczyłem, że kiedyś Geremek zostanie premierem, a może prezydentem i
        wtedy Polska naprawdę dużo załatwi.
        No, nie udało się... - stwierdził Wałęsa.

• government_of_silly_walks "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L... 07.09.08, 19:17
        Zabrać Bolkowi Nobla

• min_bez_teki "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L... 07.09.08, 19:19
        Były prezydent wygrał już proces o zniesławienie z Krzysztofem
        Wyszkowskim, a wkrótce będzie się procesował z Anną Walentynowicz o
        to, że była działaczka "Solidarności" rozpowiada,
        że Lech Wałęsa nie przeskoczył przez płot stoczni,
        a został przywieziony motorówką
        Marynarki Wojennej.

• czterdziestyiczwarty Re: "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z 07.09.08, 19:35
          Walesa zostal przywieziony motorowka .Nie przeskakiwal zadnego
          plotu.Wiedziano o tym juz w sierpniu 1980 roku.Wiedzieli o tym
          niektorzy ze strajkujacych w Stoczni Gdanskiej. "Skok przez plot"
          to klamstwo Walesy - okazalo sie to chwytliwe medialnie i nie musial
          tlumaczyc dlaczego dostarczyla go do stoczni PRL-owska Marynarka
          Wojenna.
    • jankbh Konferencja frustratów 07.09.08, 18:51
      Kaczynski usiluje podporzadkowac sobie kolejna grupe nieudaczników,
      ofiar "ukladu". Buduje dla nich Nowa Jerozolime, gdzie wszyscy
      dostapia chwaly przebywania u boku Mesjasza, chwilowo Jaroslawa K.
      • parch_na_jabloni Konferencja frustratów 07.09.08, 19:13
        Pozwie pan prezesa IPN Janusza Kurtykę i autorów książki?

Oczywiście samego prezesa. Ja go informowałem, żeby nie robił
        paszkwilu, nie robił swądu niepotrzebnego, żeby sprawdził to
        wszystko. Jeśli on za tym stoi, bo się o tym wypowiada, to
        powalczymy. Z tego, co wiem, oni chcą pozbierać wszystkie paszkwile i
        opublikować z taką informacją, że każdy niech sobie wybierze, co
        chce. Na takiej zasadzie to ja Kurtykę zrobię największym agentem, na
        lepszych papierach niż on mnie zrobił. Dzisiaj zrobić ksero to żaden
        problem. Ostrzegam Kurtykę i innych, że jeśli to jest ksero i tym
        sposobem chcą mi poderwać autorytet, to będą odpowiadać w sądzie.

• zorro_222 Konferencja frustratów 07.09.08, 19:14
        współpracę z SB

• pantana1 Konferencja frustratów 07.09.08, 19:21
        To w końcu Bolek kapował czy nie?

• toberson ReBolek ty oszuscie,zdejmij MB i oddaj Nobla!!! 07.09.08, 18:56
      • wiedmak Twoja matka jest oszustka 07.09.08, 19:11
        nie zarabia rozdajac blołdżopy, robi to w piczu!
        • pisuar_nr_001 Twoja matka jest oszustka 07.09.08, 19:13
          Dzisiaj, gdy ktokolwiek próbuje znieważyć bezsporne zwycięstwo,
          którego twórcą jest Lech Wałęsa, napotka zdecydowany opór ludzi, dla
          których jest Pan niekwestionowanym autorytetem i symbolem - mówił
          Protas.
          - W tych upokarzających dla Polski i Polaków atakach, cały
          czas sercem i myślami byliśmy i jesteśmy z panem. Nikt nigdy nie zdoła
          pohańbić ani dorobku, ani zdobyczy, ani tego, co zrobił dla Polski i
          Polaków Lech Wałęsa - dodał.

• pies.na.padline ReBolek ty oszuscie,zdejmij MB i oddaj Nobla!!! 07.09.08, 19:26
        Bolek to Wałęsa

• sceptyk40 Re: ReBolek ty oszuscie,zdejmij MB i oddaj Nobla! 07.09.08, 20:17
          Tak to jest, jak sie chce być padlinożercą, to wydala się z siebie
          takie "mądrości".
          • herr_tusk_kupfer-kartell Re: ReBolek ty oszuscie,zdejmij MB i oddaj Nobla! 07.09.08, 22:00
            Zabrać Nobla. 1 mln USD z odsetkami do zwrotu

• vomitorium1 "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L.. 07.09.08, 18:57
      może bolek był bolkiem (?)
      (ale nie genetyczną kurwą panowie kaczyńscy)
      • cyce_jak_donice_oo "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L.. 07.09.08, 19:23
        Bolek to Wałęsa

• walwsz.pl "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L... 07.09.08, 19:00
      i tak trzymać;całe to towarzystwo wokół Kaczyńskich to pseudo patrioci
      sprzedaliby własne matki żeby znowu rządzić ale mieli już swoje 2lata więcej
      takich konferencji z udziałem ludzi typu macierewicza i sami się wyeliminują z
      polityki Pis z Kaczyńskimi skończy na dnie czego im życze
      • epupecki Re: "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z 07.09.08, 19:14
        walwsz.pl napisał:

> i tak trzymać;całe to towarzystwo wokół Kaczyńskich to pseudo
        patrioci
        > sprzedaliby własne matki żeby znowu rządzić ale mieli już swoje
        2lata więcej
        > takich konferencji z udziałem ludzi typu macierewicza i sami się
        wyeliminują z
        > polityki Pis z Kaczyńskimi skończy na dnie czego im życze

Na dodatek po świńsku wyłudzają diety z Sejmu pomimo wagarów -
        ojkotu głosowania!
      • kontroler_001 "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L... 07.09.08, 19:16
        B. prezydent L. Wałęsa, wymieniony jako jedna z osób
        ponoszących "szczególną odpowiedzialność" za nieprawidłowości w WSI
        uważa, że "został pomówiony sformułowaniami zawartymi w raporcie" i
        zapowiada wystąpienie na drogę prawną przeciwko braciom Kaczyńskim

• uzman Wałęsa sięgnął dna! 07.09.08, 19:01
      Mówienie o Walentowaicz, że :"służyła bezpiece" to szczyt chamstwa.
      Kobieta może i sfiksowała, ale nikt nigdy do tej pory nie podjrzewał
      jej o złe zamiary. Wałęsa postępuje gorzej od ludzi, których
      krytykuje.
      • epupecki Re: Wałęsa sięgnął dna! 07.09.08, 19:15
        uzman napisał:

> Mówienie o Walentowaicz, że :"służyła bezpiece" to szczyt
        chamstwa.
        > Kobieta może i sfiksowała, ale nikt nigdy do tej pory nie
        podjrzewał
        > jej o złe zamiary. Wałęsa postępuje gorzej od ludzi, których
        > krytykuje.

Bezpieka, bezpieką ale bardziej haniebne jest to, że służy
        Kaczyńskim.
      • kontroler_001 Wałęsa sięgnął dna! 07.09.08, 19:18
        współpracę z SB

• czarna.sotnia Wałęsa sięgnął dna! 07.09.08, 19:30
        Pozwie pan prezesa IPN Janusza Kurtykę i autorów książki?

Oczywiście samego prezesa. Ja go informowałem, żeby nie robił
        paszkwilu, nie robił swądu niepotrzebnego, żeby sprawdził to
        wszystko. Jeśli on za tym stoi, bo się o tym wypowiada, to
        powalczymy. Z tego, co wiem, oni chcą pozbierać wszystkie paszkwile i
        opublikować z taką informacją, że każdy niech sobie wybierze, co
        chce. Na takiej zasadzie to ja Kurtykę zrobię największym agentem, na
        lepszych papierach niż on mnie zrobił. Dzisiaj zrobić ksero to żaden
        problem. Ostrzegam Kurtykę i innych, że jeśli to jest ksero i tym
        sposobem chcą mi poderwać autorytet, to będą odpowiadać w sądzie.

• man_sapiens Re: Wałęsa sięgnął dna! 07.09.08, 19:30
        Bezpieka podrzucała Walentynowicz sfabrykowane informacje, które miały
        kompromitować Wałęsę. Ona je bezkrytycznie rozpowszechnia, a więc - pewnie
        nieświadomie - służy ubecji. Wałęsa ma rację.
        • arek103 Tak, w tym sensie Walentynowicz sluzy nadal bezpie 08.09.08, 00:14
          man_sapiens napisał:

> Bezpieka podrzucała Walentynowicz sfabrykowane informacje, które miały
          > kompromitować Wałęsę. Ona je bezkrytycznie rozpowszechnia, a więc - pewnie
          > nieświadomie - służy ubecji. Wałęsa ma rację.

Tak, w tym sensie Walentynowicz sluzy nadal bezpiece niestety...
      • winterreise1 Re: Wałęsa sięgnął dna! 07.09.08, 19:31
        uzman napisał:

> Mówienie o Walentowaicz, że :"służyła bezpiece" to szczyt chamstwa.
        > Kobieta może i sfiksowała, ale nikt nigdy do tej pory nie
        podjrzewał jej o złe zamiary. Wałęsa postępuje gorzej od ludzi,
        których krytykuje.

W jednej z operacji SB dostarczono Walentynowicz dokumenty
        świadczące o rzekomej agenturalnej działalności Wałęsy.
        Walentynowicz ich wtedy nie nagłośniła, zdając sobie sprawę ze
        znaczenia mitu Wałęsy dla postawy całego społeczeństwa. Dzisiaj
        szeroko je kolportuje , twierdząc, że Wałęsa został przerzucony do
        stoczni motorówką Marynarki Wojennej. Ona opowiada swoje ,Wałęsa
        swoje, jedni wierzą , inni nie.
        Zabawne jest gdy w "Człowieku z żelaza" widać wszystkie te osoby w
        jednym szeregu. Robespierre też jednak był przyjacielem Dantona,
        później posłał go na szafot. Wszystko mija i zostaje ... no właśnie
        co?
    • signal Panie Wałęsa, to czubki do kwadratu 07.09.08, 19:11
      dziwię się że Kaczyńscy paplają się w tym bagnie, ale widać już nic więcej im
      nie zostało
      • kalisz_ryszard_s.stefana Panie Wałęsa, to czubki do kwadratu 07.09.08, 19:16
        Były prezydent Lech Wałęsa zapowiedział, że mimo listu, jaki napisał
        do niego w czwartek prezes TVP, Andrzej Urbański, złoży w sądzie pozew
        o naruszenie dóbr osobistych przez wyemitowanie filmu "TW Bolek".

• grabarz_pis Kaczy łeb i te jego pachołki to najwyżej papier 07.09.08, 19:15
      toaletowy podawali dla Lecha
      • wielki.inseminator Kaczy łeb i te jego pachołki to najwyżej papier 07.09.08, 19:18
        Zdrowie wasze w gardła nasze!

• k.res Waterloo 07.09.08, 19:20
          Można o Waterloo rozmawiać z Napoleonem lub jego żołnierzem.
          Prawda - Napoleona i jego żołnierza to dwie różne prawdy.

Oto twierdzenie nie wymagające żadnych dowodów:
          Napoleon to konfident i kolaborant Anglików!
          Czynił wszystko tylko po to, by oddać pole walki Anglikom!

To tak oczywista oczywistość, że tylko Maścierkiewicz, Karczyński, Walendynawicz itd mogli się na tym poznać bez korepetycji. Wystarczyły rekolekcje w radiu maryja.
          Cała ta dzisiejsza szopka - to ilustracja poziomu umysłowego tych ludzi.

Obraz świata w oczach kaprala który nie może pojąć swymi receptorami innej rzeczywistości, buduje jego własną świadomość.
          Czy można mieć pretensje do człowieka, że głupi?

Można mieć tylko pretensje do tych którzy tym głupcom dają wiarę.
          • dw_beata Waterloo 07.09.08, 19:22
            Adam Michnik 1990

• brynk Re: Waterloo 07.09.08, 19:36
              Michnik czasami mówi prawdę. Brawa dla Michnika.

dw_beata napisała:

> Wałęsa "z symbolu polskiej demokracji stał się jej groteskową
              > karykaturą", [... ] Solidarność służy mu jedynie jako środek do
              > realizacji własnych ambicji [ ... ]
              > Adam Michnik 1990
              >
              >
    • czterdziestyiczwarty "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L.. 07.09.08, 19:21
      Calkiem mimowolnie Bolek oddal sprawiedliwosc ludziom ktorzy
      rozpoczeli strajk w Stoczni Gdanskiej w sierpniu 1980 roku i
      walczyli z nim bo chcial go zakonczyc zaraz potem jak go tylko
      dostarczyli motorowka PRL-owskiej Marynarki Wojennej na teren
      stoczni. Gdyby nie Anna Walentynowicz Strajk zakonczylby sie dzien
      po przybyciu Bolka do stoczni.Po zwyciestwie w 1989 roku z Anny
      Walentynowicz zrobili wariatke i odsunieto od "Solidarnosci" a Bolek
      zostal oredownikiem podpierania sie "lewa noga" nie mogl przeciez
      zostawic na lodzie swoich zleceniodawcow. Uczestniczylem w kilku
      spotkaniach z nim i juz po pierwszym wiedzialem ,ze ten prymityw
      mogl dzialac tylko pod czyims nadzorem . W jego zagranicznych
      wystapieniach tlumacze musza sie niezle napocic zeby idotyzmy ktore
      wypowiada jakos daly sie przelozyc w cos zblizonego do normalnej
      wypowiedzi. Bolek zrobil swoje ,pozwolil komunie odzyskac rownowage
      po ciosie jaki otrzymala w wyborach w 1989 roku i pozwolil sie
      uwlaszczyc bolszewickim swiniom .Na wszelki wypadek byl pod nadzorem
      Wachowskiego ,ktory musial kierowac tym polanalfabeta by nie zrobil
      jakiegos bledu przez swoja ignorancje.
      • protoplex Re: "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z 07.09.08, 20:07
        Mam nadzieję, że twój ojciec nie miał więcej dzieci.
    • brynk czy koszula co ma Wałęsa na sobie to "Wółczanka" ? 07.09.08, 19:21
      • sik_rad czy koszula co ma Wałęsa na sobie to "Wółczanka" ? 07.09.08, 19:22
        Dzisiaj, gdy
        wiadomosci.onet.pl/1812486,11,item.html?MASK=47307270

• jowita81 "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L... 07.09.08, 19:22
      To smutne,ale to widowisko jest żenujące.I wstyd mi za tych,którzy chcą
      zniszczyć wielką sprawę Solidarności.
    • hrabia-monte-christo ------Walesa oddawaj akta Bolka cwaniaczku-------- 07.09.08, 19:23
      • guru133 Czyżby Wałęsa ukradł ci twoje akta? 07.09.08, 21:51
        Nie ośmieszaj się. Co go jakiś hrabia Bolek miałby obchodzić?
        • zloty_pisuar Czyżby Wałęsa ukradł ci twoje akta? 07.09.08, 22:01
          Michnik "nie mógł dłużej milczeć, gdyż Wałęsa zapowiada, że będzie
          ignorował prawo i procedury demokratyczne", co wróży "odwet na
          przeciwnikach politycznych, dyletanckie reformy i nieudolny rząd"
          Adam Michnik 1990

• czarna.sotnia Czyżby Wałęsa ukradł ci twoje akta? 07.09.08, 22:01
          współpracę z SB

• guru133 Recenzja wystapienia J. Kaczyńskiego: 07.09.08, 19:38
      "Ubrał się diabeł w ornat i na mszę ogonem dzwoni".
      • spacki Recenzja wystapienia J. Kaczyńskiego: 07.09.08, 22:02

• slavik222 " Gwiazda, miałeś rację" 07.09.08, 19:57
      Ludkowie, Polska Niepodległa.
      Uszanujmy każdego, kto przyczynił się do Niepodległej Polski.
      Każdego Lechu, Każdego:)
      • protoplex Re: " Gwiazda, miałeś rację" 07.09.08, 20:03
        A ty teraz o Kaczyńskim Lechu mówisz? Bo on ma z tym drobne problemy, z tego co wiem.
        • urubamba_1 Re: " Gwiazda, miałeś rację" 07.09.08, 22:01
          współpracę z SB

• porcelanowy.pisuar " Gwiazda, miałeś rację" 07.09.08, 22:02
        A gdzie 100 mln?

• protoplex Re: " Gwiazda, miałeś rację" 07.09.08, 22:56
          A gdzie 3 mln mieszkań?
    • protoplex Re: "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z 07.09.08, 20:01
      Ale dlaczego GW traktuje tą uroczystość jako cos gdzie Wałęsa powinien być? PiS sobie zrobił Seans Nienawiści (który dumnie ubrał w piórka WZZ), zaprosił kogo chciał i ok. Kiszą się ludziska we własnym sosie plując na tych którym Polska wiele zawdzięcza, a to zawsze skutkuje spadkiem w sondażach. Kamiński to skapował, dlatego odradził Prezydentowi udział w tym "Hate Party". Dlaczego wszyscy wyrażają oburzenie że nie było tam Borusewicza, Wałęsy? No cóż, autorytety chadzają na inne imprezy. I bardzo dobrze.
      • guru133 W zasadzie masz rację, tylko krew człowieka zalewa 07.09.08, 21:48
        kiedy widzi jak kacze g...a robią z Solidarności kloakę.
        • ministerprasident_tusk W zasadzie masz rację, tylko krew człowieka zalewa 07.09.08, 22:02

• kontroler_001 Re: "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z 07.09.08, 22:03
        B. prezydent L. Wałęsa, wymieniony jako jedna z osób
        ponoszących "szczególną odpowiedzialność" za nieprawidłowości w WSI
        uważa, że "został pomówiony sformułowaniami zawartymi w raporcie" i
        zapowiada wystąpienie na drogę prawną przeciwko braciom Kaczyńskim

• kartel_miedziowy Re: "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z 07.09.08, 22:04
        wybrałem taką koncepcję [samotnego złożenia kwiatów],
        przecież nawet nie wypada mi z tymi ludźmi,
        którzy kradną zwycięstwo, czy którzy przeciwko przywódcy występują

• cynick1 "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L.. 07.09.08, 20:02
      tragiczne jest to
      ze gosciu uwierzyl ze sam obalil komunizm
      no coz
      zdarza sie
      widocznie zapomnial o wachowskim
      zapomnial ze o malo nie podpisal z ruskimi umowy
      przekazujacej tereny po stacjonujacych wojskach ruskim spolkom handlowym
      dopiero olszewski kategorycznie sie temu sprzeciwil

przypomne ze w kraju strajkowaly setki tysiecy
      powodem strajku bylo niezadowolenie z komuszych rzadow
      nie apel walesy czy stoczni

pzdr.
      • ryba_pi1a "To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z L.. 07.09.08, 22:03

• soldadura104 Zasługi ojca uratpowały Kaczyńskich przed śmiercią 07.09.08, 20:05
      Żaden opzycjonista który nie miał oparcia w estabiszmencie władzy
      nie przeżył komuny.
      Czym jest dezisiejsza opozycja. Ci co przetwali musieli mieć sine
      poparcie w PZPR bo inaczej podzililiby lod księdza Popiełuszki.
      Michnika uratowały zasługi ojca, innych zasługi brata czy siostry.
      Czy Kaczyńskich uratował ich ojciec.
      Co uratowało Wałęsę który nie miał wpływowego brata ani ojca. Może
      geniusz polityczny lub kolega ze szkoły podstawowej?
      • yanhowah Re: Zasługi ojca uratpowały Kaczyńskich przed śmi 07.09.08, 21:44
        MYSLE ZE TWOJE ZASLUGI GO URATOWALY,,,,NAPEWNO ZLOZY CIE KWIATY NA
        GROBIE
      • tuks_nie_jest_dozorca Zasługi ojca uratpowały Kaczyńskich przed śmiercią 07.09.08, 22:00
        Były prezydent po uzyskaniu od IPN statusu pokrzywdzonego
        zapowiedział wytoczenie procesu każdemu, kto będzie w dalszym ciągu
        twierdził, że był on TW "Bolek".
        Mimo, że w międzyczasie proces z
        Wałęsą przegrał inny b.działacz WZZ Wyszkowski,
        zarówno Walentynowicz jak i Gwiazda twierdzą w dalszym ciągu,
        że Wałęsa to "Bolek".

• sceptyk40 Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 20:10
      Tobie już zabrali - rozum.
      • rece.ktore_lecza Re: **** Oddaj moje 100 mln Bolesławie !!!! **** 07.09.08, 22:06
        Adam Michnik 1990

• leningrad_cowboy Wałęsa popełniał błedy, ale PiS niszczył kraj!!! 07.09.08, 23:58
          Wałęsa niektóre zrobił źle, w niektórych się mylił. Otaczał się nie
          zawsze sprawdzonymi ludźmi. (Myślę np. że pomysł 100 milionów
          podsunęli mu ludzie związani z Kaczyńskimi). Ale nigdy Wałęsa nie
          przekroczył pewnej granicy, którą jest polska racja stanu. Wałęsa
          nigdy nie kwestionował ani NATO ani Unii. Wałęsa okazał się być
          najlepszym polski prezydentem po przemianach, a Lech Kaczyński -
          najgorszym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka