te_rence "Gazeta Polska" oskarża prof. Wolszczana o wspó.. 17.09.08, 20:35 niesamowite! a przecież wszystkim mówił że jest święty i że jest moralnie nieskazitelny... no i ma profesurę z etyki i moralności pierdu pierdu bla bla bla a Wolszczan wielkim astronomem jest Nie ma jak oceniać ludzi na podstawie sbeckich papierków... "Prócz plucia i stania w rozkroku o niczym nie mają pojęcia lecz mimo to wierzą głęboko że czeka ich cud wniebowzięcia gdy tylko zatłuką się w mroku" J.Kaczmarski Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Nie mam dużej kasy,stanowiska... 17.09.08, 20:42 ...nie jestem sławny... Zawsze myślałem, że to moja wina, że jestem głupi, strachliwy nieudacznik życiowy...A może dlatego nic nie znaczę, bo nie należałem do SB i nie byłem TW? Odpowiedz Link Zgłoś
century211 Jest w tym "troche" skur...stwa 17.09.08, 20:43 a nawet nie troche. Okazuje sie, ze dzisiejsi naukowcy, to po prostu gnidy, ktore kiedys dla kariery podpisywaly co im podsunieto. Z tym jednak, ze Wolszczan nei skladal slubow ani czystosci ani posluszenstwa. Najwyzej byl dobrym kretaczem i karierowiczem. Co jednak powiedziec o Wielgusie. Temu facetowi ciezko mi wybaczyc, a wlasciwie uznac to do czego doszedl wspolpracujac z SB. Gdyby byl uczciwy dzis moze inny na jego miejscu bylby swiety. Moze Kosciol mialby dzis inne oblicze a ksieza nie byli podobni do Wielgusa a do jakiegos swietego. Jesli Wielgus kiedys byl gnida...a dzis wielkim arcybiskupem, to inni mlodzi jakie maja miec hamulce zeby sie kur...c? Zeby nie byc homo? Zeby zyc w czystosci, posluszenstwie, skoro dzis pokombinuja a jutro ktos inny powie, ze im wybacza. A dzisiejszy uczciwy, ktory ma charyzmat ale i jest prawy, w kacie zostanie, bo taki Wielgus go zasloni... I to jest dla mnie sk_urwy...two. Wolszczan...moze nie on bylby dzis podziwiany a inny, ktorego zaslonil swoja ulegloscia, wspolpraca, na ktorego nakablowal... Owszem odkryl, ale moze inny odkrylby wiecej, wczesniej, albo dokonalby wiekszych rzeczy. Dzis owszem trzeba przelknac jakos gdnidowatosc naszych autorytetow naukowych, ale pozna tez z pogadra odnosic sie do takich postaw ludzkich. Wstyd Panie Wolszczan! Habna panie Wielgus! Owszem Wielgus moze powiedziec kto nie jest bez winy...ale to jest dosc cyniczne uzycie slow Mistrza. I wieksza jest wina tego ktory sluzyl z systemem niz tego ktory pil wodke z rozpaczy, ze nie zrealizowal swoich marzen o karierze naukowej ale nie ugial sie pod presja i pokusa kablowania. Kablowanie na innych jest domena ludzi ktorzy sa kanaliami. Niech to uslyszy Wolszczyn i Wielgus i ci, ktorych akt nie odnaleziono. Odpowiedz Link Zgłoś
strom Re: Jest w tym "troche" skur...stwa 17.09.08, 22:32 centur, zapal zioło bo bredzisz Odpowiedz Link Zgłoś
e-marlowe Re: Jest w tym "troche" skur...stwa 18.09.08, 11:57 Zdecydowanie nie trochę,to jest pełne sku...syństwo,ale jak widać z większości wpisów, ich autorom nie przeszkadza,że rządzić nimi,uczyć ich dzieci itp.będą kapusie... Lata pracy GW i Michnika nie poszły na marne. A może kolega Wolszczanina, który odmówił donoszenia i nie dostał paszportu byłby wybitniejszym naukowcem... Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 czy tusk do fajki wpychał te marihuanę? 17.09.08, 20:48 zastanawiam się jak on ją tam ewentualnie wepchał? i po co jak można toto wypalić bez takich ekwilibrystyk? Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka a ja jak wyjeżdżałem 17.09.08, 21:08 do Pekinu na Olimpiade, to też podpisałem zobowiązanie, ale zaraz po przylocie do bejżin zgłosił się do mnie jeden taki skośnooki i jemu też podpisałem zobowiązanie i pokazałem pocztówki z radzikowa. Ten skośny obiecał mi, że w razie czego będę po śmierci leżał sobie obok pułkownika czy tam nawet już generała kuklinowskiego. I to mi pasuje... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xvart "Gazeta Polska" oskarża prof. Wolszczana o wspó... 17.09.08, 21:01 a kogo to wszystko obchodzi? Gość jest profesorem, ma osiągnięcia. Mnie tam nie interesuje czy współpracował z tym całym SB, czy też nie. Po co się tym podniecać po 20 latach od upadku komuny? Przecież to prehistoria... W sumie to temat by nie istnał gdyby nie dziennikarze kreujący kolejny fakt medialny. A podobno gazety piszą, o tym o czym ludzie chcą czytać. Ja mam dosyć czytania o agentach! Nie obchodzi mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: "Gazeta Polska" oskarża prof. Wolszczana o ws 17.09.08, 21:05 ja sadze,że to nie jest chamstwo Sakiewicza,ale zagrożonego rektora! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec czy Wojtyła też był agentem? 17.09.08, 21:08 należy to pytanie zadać pismakom z Gazety Polskiej - bo jak już depczemy autorytety to wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Jak te glisty śmią czepiać się wielkiego naukowca? 17.09.08, 21:18 Czy kiedyś wreszcie to PISchamstwo wylezie z gó.na w którym babrze się z upodobaniem od lat? Bierze już obrzydzenie. Świat interesują odkrycia wielkiego Polaka a nie PISdeckie teczki. Odpowiedz Link Zgłoś
wielokont "Gazeta Polska" oskarża prof. Wolszczana o wspó... 17.09.08, 21:22 Cytat z artykułu: "Aleksander Wolszczan w czasie swoich wyjazdów zagranicznych miał nawiązywać kontakty z innymi naukowcami, przeglądać zawartość uczelnianych archiwów i bibliotek." Jakim potwornym kutasem trzeba być, żeby z takiej informacji zrobić oskarżenie! Przecież naukowcy właśnie po to jeżdżą po świecie do różnych ośrodków naukowych, żeby "nawiązywać kontakty z innymi naukowcami, przeglądać zawartość uczelnianych archiwów i bibliotek." Jeśli to ma być podstawa do oskarżenia o współpracę z SB, to można natychmiast kolektywnie oskarżyć o to wszystkich polskich naukowców, z wyjątkiem tych nieudaczników, którzy nigdy nie zostali zauważeni za granicą i nigdzie ich nie zaproszono. Gazeta Wyborcza nie ma wstydu przytaczając taką głupotę jako wiadomość. Trzeba było tych idiotów z Gazety Polskiej po prostu zignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz To są oskarżenia i metody znane z Rosji za Stalina 17.09.08, 21:33 Dosłownie przepisane z akt "wreditielej" i "wragow naroda" z lat 30- tych "zdemaskowanych" przez NKWD. Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non Czy Tuskowi uda się wprowadzić stan wojenny ? 17.09.08, 21:45 Jaruzelski,obojętnie jaka to w sercu była kanalia,nigdy publicznnie nie mówił o kastrowaniu,a posłużył się skrytymi akcjami milicji SB i wojska.To jest kontynuacja tej samej szajki,która niszczy Polskę.Tusk już nie mówi nic o robocie tylko o pierdułach.Wogóle nie mowi nic już po polsku,tylko jako obcy agent.W demokracji tkwi błąd,przynajmniej tak należałoby go poprawić:jeśli w każdym miesiącu Tusk,czy jego następca nie uzyska 66% poparcia w SMSach polityki efektywnej dla obywateli,rząd powinien z 1 następnego miesiąca być rozwiązany.I w koło moacieju. Odpowiedz Link Zgłoś
jabo23 Bracia kowalczykowie wracajcie do pracy 17.09.08, 21:46 Trzeba podłożyć trochę trotylu pod IPN. Myślę, że tona powinna wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: "Gazeta Polska" oskarża prof. Wolszczana o ws 17.09.08, 21:49 Brwao! Co z tego że wielki naukowiec i dokonał przełomowych odkryć! Spalić jego książki i zakazać w Najjaśniejszej cytowania jego prac, toż to kapusta śmierdząca niegodna a ktokolwiek by mu podał rękę sam kapustą się stanie. W imię Ojca Dyrektora idźmy dalej! Usunąć niejakiego Piłsudskiego Józefa z podręczników i za bezecnego ogłosić. Przecież był agentem i to co najmniej trzech wywiadów: Austrii, kaizerowskich Niemiec i Japonii z czego tylko trzecie państwo można uznać za neutralne w stosunku do narodu polskiego a dwa pierwsze były państwami mniej lub bardziej wrogimi. Zdrajca, zdrajca, po trzykroć zdrajca i nie jest ważne, że przyczynił się w znaczącym jeżeli nie największym stopniu do odrodzenia niepodległej Polski! Agent i kapuś pozostaje agentem i kapusiem i jest to gorsze niż grzech śmiertelny bo nie podlega przebaczeniu ani zapomnieniu. Oczywiście, szanowni państwo, robię se jaja. Tyle że czy to rozumowanie nie jest przypadkiem identyczne ze sposobem wnioskowania pewnego starszego sfrustrowanego pana nieznającego języków obcych i kiedyś trzecio- czy czwartoligowemu opozycjoniście, który uważa się za lepszego od tych co stali w pierwszym szerego tylko dlatego, że esbeckie g..no go nie obryzgało bo był za daleko? Ufff... Zdenerwowałem się na nacjonalkatolskich idiotów i tylko ciśnienie się podniosło. NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor1235 "Gazeta Polska" oskarża prof. Wolszczana o wspó.. 17.09.08, 22:03 Przede wszystkim SB i wszystkie inne służby były legalnymi służbami uznanego na całym świecie państwa. Obecne państwo polskie jest jego ciągłością, a jeśli się komuś wykształconemu w PRL to nie podoba to niech się zrzeknie swojego całego uzyskanego wtedy wykształcenia, gdyż przy takim rozumowaniu ono nie jest ważne. Dlaczego współpraca z legalnymi służbami legalnego państwa, w którym ktoś się urodził miałaby być powodem do hańby? Polska jest większą i bardziej ponadczasową wartością niż Polska o jakimś ustroju. Ustroje przemijają, Polska póki co trwa. Trwa dzięki temu, że w ramach każdego ustroju, współpracując i zawierając kompromisy są ludzie, którzy tę Polskę budują. A w jakiż to sposób powstał Uniwersytet w Toruniu, czy nie przypadkiem dekretem agenta NKWD Bieruta? To się albo zlikwidujcie jako akademickie bękarty albo uświadomcie sobie, że nawet źli robią dobre rzeczy (i odwrotnie też) i zrozumcie, że jesteście tegoż Bieruta dłużnikami. Akurat znam takiego, co publicznie przyznał, że współpracował z kontrwywiadem wojskowym w czasach PRLu. I nie widzę w tym nic nagannego. Gdyby współpracując zrobił komuś krzywdę to może co innego. Ale i w PRLu i później byli w Polsce ludzie, którzy mordowali, kradli i nie współpracowali. Każdy może wybrać, czy chce działać w ramach systemu, że zwalcząc system. Człowiek urodzony i wychowany w PRLu nie znał innego systemu, a jeśli nie był zaprzańcem to mógł docenić to, że dzięki PRLowi on i jego rodzina doznała wielkiego awansu, na który w innych czasach nie miałby szans. A oprócz tych, ktorzy "współpracowali" była cała masa tych, którzy nie współpracowali, gdyż nikt nie uznał ich za wartych tego, aby im współpracę zaproponować. Wielu z nich za czasów PRLu pisało anonimy na wszystkich mozliwych kolegów. A teraz chodża w glorii. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 "Gazeta Polska" oskarża prof. Wolszczana o wspó... 17.09.08, 22:04 Prawie każdy , który wyjeżdżał w tych czasach na dłużej za granicę , był "proszony" o zbieranie informacji o obiektach przemysłowych , wojskowych i inn. Nie było żadnych sankcji za nie wywiązywanie się z tych "zadań", ale zapis o współpracy pozostawał w aktach. Kiedy te nasze ch... dadzą sobie wreszcie z tym spokój ????. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Dzięki agentom i SB "Gazeta Polska"nie splajtuje.. 17.09.08, 22:10 Co jakiś czas puści smrodliwego "bączka"....i tak przetrwa jeszcze kilka lat dopóki ostatni moher nie zostanie zżarty przez mole..... Bo kto później będzie te "smrodki" wąchał....no chyba ,że "historycy" z UKŁADU..... bi.gazeta.pl/im/4/4198/z4198654X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Zostanie tylko JPII i Kaczyńscy 17.09.08, 22:10 choć i tak nie wiadomo czy na nich "czegoś" kiedyś nie znajdą... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: JPII to cągle otwarta karta 18.09.08, 02:44 To że Kaczyńscy są czyście to wszyscy wiemy wszak Jarosław autorytatywnie stwierdził że teczka została sfałszowana. Natomiast co do Jana Pawła II to sprawa jest ciągle otwarta. Pamiętam jak po jego mianowaniu na Papierza władze PRL mówiły że to jest również ich zasługa. Myślę że IPN ciągle nad tym pracuje a jak widać zawsze coś na każdego znajdą jak chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 I co z tego? każdy współpracował 17.09.08, 22:22 albo nie wyjechał z paszportem, gdyby przez taką bzdurę zrezygnował z wyjazdu wszyscy mieliby go za ostatniego frajera. nikt wtedy nie przewidywał powstania IPN Odpowiedz Link Zgłoś
strom Żądamy: Cenckiewicz na Astronoma, tylko tak 17.09.08, 22:30 planety mogą istnieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Milcz SB-eku ! 20.09.08, 12:34 Odżyłeś, bo rządy przejęła agenturalna Platforma? Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 nie potępiam decyzji 17.09.08, 22:41 dorosłych facetów, którzy lecą na łatwy analek. to ich decyzje i ich odbyty. Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina "Gazeta Polska" oskarża prof. Wolszczana o wspó... 17.09.08, 22:55 No i co z tego? Jaki to ma wpływ na jego pozycję jako astronoma? -- ferengis.blox.pl antiquitates.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 chyba nie macie pretensji do tego oszołoma 17.09.08, 22:56 za to, że wysłał dziada do wojska mordującego waszych ojców? Odpowiedz Link Zgłoś
neiden "Gazeta Polska" oskarża prof. Wolszczana o wspó... 17.09.08, 23:12 jakie to ma znaczenie? wielu wierzylo w tamten system wiec udzielali sie spolecznie.poltkarstwo i donosicielstwo jest popularne w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
sp2bzw "Gazeta Polska" oskarża prof. Wolszczana o wspó... 17.09.08, 23:13 ludzie... kiedy pozbędziemy się tych popie...nych ludzi ??? typu radio maRyja, kaczek, maciarewiczów i innych pojebów ??? profesor kaczka króry gó... zrobił na świecie sra na Polskę, profesor Wolszczan który jest uznanym autorytetem w ŚWIECIE ŚWIATOWEJ NAUKI jest potępiany ? w normalnej Polsce... jak długo jeszcze, Polacy, będziemy znosić to gó... ??? pogonić pisuary i będzie normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś