ultra3m 08.10.08, 07:12 polska to dno i niech mnie ktoś przekona, ża jest inaczej. PZPN ze swoim kuratorem, jakieś więzienia CIA, teraz dyżurny temat czyli wały, a autostrady to zbiór pusty jak był tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sifenty Hełmy druha Pawlaka 08.10.08, 07:15 kur... czy jest w tej Polsce w ogóle szansa, żeby w końcu zawiązał się jakiś rząd, dla którego sprawy kraju będą naprawdę na pierwszym miejscu? Znowu zawiązał się układzik, prowadzący tym razem politykę uśmiechniętej ogolonej buzi i odwracania uwagi - w mediach popierzą to raz o urlopach, to znowu o jajach pedofilów, a to co istotne lezy odłogiem, i wszyscy swoje 5 min przy korycie wykorzystują niezmiennie do kręcenia prywatnych lodów... masakra panie i panowie, masakra, i pałającemy miłoscią premierowi gratulujemy koalijanta ze wsi (niewiele lepsi od Samoobory, tylko może trochę lepiej wykształceni i wystilizowani); Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss nie pierwsza to sprawa nie ostatnia 08.10.08, 07:20 Polska ma ustrój Korporacyjno-Kolesiowski i to w imię liberalizmu. Jak jeszcze ktoś mi zagłosuje na PO... to sam sobie będzie winien. Jak się pojawi jakaś porządna siła polityczna nie lewicowa i nie- kolesiowa - trzeba będzie ją poprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Taka "porządna siła polityczna" kiedyś była, ... 08.10.08, 09:03 Taka "porządna siła polityczna" już kiedyś była, nazywała się Unia Wolności, później Demokratyczna, aż w końcu weszła w układ z SLD - czyli postkomunistami! Jednostajna degrengolada, przykro było patrzeć. Dlaczego tak było? Ano - brak w tej partii jednego wyrazistego, światłego i przyzwoitego, charyzmatycznego lidera! Byli tylko Mazowiecki (przyzwoity, ale żółwiowaty!), Geremek (też przyzwoity, ale mantyka!), Kuroń (jw., ale niekompetentny gaduła!), Onyszkiewicz (jw., ale brak charyzmy), Balcerowicz (jw., ale taki "profesorski" i przez wielu - niesłusznie! - krytykowany), itd.itd! Sądzę, że dopóki w Polsce, może na zasadzie "deus ex machina", taki charyzmatyczny człowiek (byle nie polityk!) się nie objawi - nie mamy szans, zawsze dominować będzie egoizm klasowy lub egotyzm osobisty. Czyli dobro zwyczajnych ludzi, tzw. społeczeństwa, gdzieś na bardzo dalekim planie. Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Dziwne ze chca kupic fabryke w Polsce - moga 08.10.08, 07:33 w Chinach nakupic tych garnkow na glowe ile tylko zechca po dumpingowych cenach. Gdzie tu jest afera? Chca kupic, zaplacic, produkowac i dac zatrudnienie. A ze sie targuja to chwala im za to - kupic i przeplacic jest bardzo latwo. Platformie te sondaze bija na mozg, cos mi sie zdaje ze chca nowych wyborow. Zeby sie tylko nie przjechali na tym jak PIS w ostatnich. Odpowiedz Link Zgłoś
hpo50 Hełmy druha Pawlaka 08.10.08, 07:42 Gdzie jest TUSK wielka PITERA o czym tu mówić zarzuca się PIS ,o rozprawianiu z cwaniakami a tu co przymyka się oczka na kolesiowe machloje.Co mają powiedzieć ludzie którzy ledwo wiążą koniec z końcem,są WYZYSKIWANI JAK NIEWOLNICY. To jest Państwo prawa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 [...] 08.10.08, 07:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Polska, to kraj korupcyjo-kabaretowo-rozrywkowy.. . 08.10.08, 07:55 tylk smiac sie juz nie ma z czego.... Odpowiedz Link Zgłoś
zlomas1 Hełmy druha Pawlaka 08.10.08, 08:22 No a gdzie ta sensacja? Coś ostatnio jest moda na tępienie PSL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
pekarpe Drobiazg 08.10.08, 08:23 O czym ten artykuł? Państwo sprzedaje państwu państwową własność i jeszcze negocjuje (de facto z samym sobą) Potem szuka korupcji. Strażacy to drobiazg przy innych np. energetycznych tego typu transakcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
rogal30 PEESEL....... 08.10.08, 08:34 A ja pamietam jak jednym pociągnięciem długopisu odesłano w niebyt PGR-y, rozkradziono majątek a ludzi -rolników przecie- posłano dosłownie na zieloną trawke....I gdzie wtedy był PEESEL??? A teraz sie hełmów zachciało??? A nocniki sobie pozakładajcie Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: PEESEL....... 08.10.08, 11:01 ...... jaki majątek rozkradziono ? Czy można ukraść NIC ? PGR-y upadły , gdyż rozkradła je wcześniej dyrekcja i pracownicy. W pracy i po pracy... Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
lach-mar Sprostowanko. 08.10.08, 08:46 Nie wiem ile w tym artykule jest prawdy, ale redaktor Kącki pisząc artykuł mógłby trochę bardziej się wysilić i zgłębić temat tak aby nie popełniać podstawowych błędów i nie wprowadzać opinii publicznej w błąd. Więc... 1. Ochotniczych Straży Pożarnych jest w Polsce nie ponad 3 tysiące ale grubo ponad 16 tysięcy jednostek (dokładnie 16 850) skupiających nie kilkanaście tysięcy ludzi a dokładnie 629 tysięcy ochotników) Różnica chyba zasadnicza... 2. Kaliskie Zakłady Przemysłu Terenowego nie produkują tylko hełmów na potrzeby OSP ale i PSP i robią to bardzo dobrze - pisze to osoba korzystająca przy akcjach z ich wyrobów... 3. Dotacje ze środków państwowych nie idą na utrzymanie administracji - tak jak mogłoby to wynikać z tekstu ale na zakup środków i sprzętu bojowego kasa ta jest bardzo skrupulatnie rozliczana i korzystając z niej trzeba patrzeć na każdą złotówkę - odsyłam na stronę www.zosprp.pl gdzie można znaleźć dość dokładne rozliczenia... 4. Warto również dodać, że w roku 2006 na 25 mln. zł dotacji z MSWiA przypadło drugie 25 mln. dotacji z firm ubezpieczeniowych... więc OSP nie są utrzymywane jedynie z pieniędzy budżetowch... Pozdrawiam Strażak - ochotnik Odpowiedz Link Zgłoś
datnigga Re: Sprostowanko. 08.10.08, 13:14 no właśnie. tego artykułu - patrząc z perspektywy strażaka ochotnika nie dało się przeczytać bez chociaż grymasu na twarzy. część rzeczy sprostował już kolega powyżej, ja od siebie natomiast dopiszę jeszcze: "Ochotnicza Straż Pożarna(...). W jej kierownictwie oprócz Waldemara Pawlaka są znani posłowie PSL..." bzdura. Ochotnicza Straż Pożarna to pojedyncza jednostka a jedynym panem i władcą jest tam prezes. Pawlak i spółka są w kierownictwie Związku OSP RP, który tak naprawdę zajmuje się tylko ogólnymi sprawami, gdyż działalność ratownicza-gaśnicza jest ściśle podporządkowana dyrektywom Komendy Głównej PSP, oraz lokalnie podlega pod poszczególne Komendy Wojewódzkie i Powiatowe/Miejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
batongazeta.pl Hełmy druha Pawlaka 08.10.08, 08:48 a znacie to?,,Przychodzi Pawlak do remizy i pyta. Jest druh Boruch? Sekretarka odpowiada mu. Nie ma druha (Bo)rucha, a na to Pawlak. Druhno może by co ruchnął? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Premierze ! Pogoń Pawlaka i jego bande... 08.10.08, 09:00 Bo niedługo będzie jak z PIS-komuną! Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Premierze ! Pogoń Pawlaka i jego bande... 08.10.08, 09:26 To nie Pawlak jest winien że Tusk i jego ludzie nic nie potrafią. I takie podsrywanie koalicjanta nic tu nie zmieni.Nie z nami takie numery Bruner. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Hełmy druha Pawlaka 08.10.08, 09:56 głosowałem na PO,bo nie było innego wyjścia.Nie przewidziałem: 1Tusk to mięczak i zwiąże sie z zsl-Pawlakami-kmiotami załatwiającymi zawsze swoje partykularne i partyjne interesy tj . taką szamboobroną pomalowaną zawsze na zielono z gó...anym listkiem 4-ro listnej k'u"niczyny,To chłopstwo mnie wku...a powołując sie na idee i dobro Polski i przywódców PSL. 2 Afera tzw min. drzewieckiego przegranego dupka z niejakim kombinatorem listkiewiczem napawa mnie przekonaniem,że Donaldo nie tylko nie nadaje sie na prezydenta ale i absolutnie na premiera Naobiecywał a otoczył sie piterami itp chłamem i nic nie dotrzymuje! 3 bliźniacy srają na niego i prócz podkładania mu nóg nie robią nic. 5 wczorajsze "oredzie"-bełkot mamrotka.Ale Tusk też nie powiedziałby nic mądrzejszego. 6Te tępaki nie dorośli do prawdziwej prywatyzacji i solidnego kapitalizmu.Sarkazm i wylewanie pomyj na władze? tak po trzykroć tak! nic z tego nie bedzie!" Rzeczpospolita to sukno czerwone" ...rozkradane przez kmiotów i nieudaczników....szkoda gadać.... Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Hełmy druha Pawlaka 08.10.08, 12:01 bogdan331 napisał: > głosowałem na PO,bo nie było innego wyjścia.Nie przewidziałem: > 1Tusk to mięczak i zwiąże sie z zsl-Pawlakami-kmiotami załatwiającymi zawsze > swoje partykularne i partyjne interesy tj . taką szamboobroną pomalowaną > zawsze na zielono z gó...anym listkiem 4-ro listnej k'u"niczyny,To chłopstwo > mnie wku...a powołując sie na idee i dobro Polski i przywódców PSL. > 2 Afera tzw min. drzewieckiego przegranego dupka z niejakim kombinatorem > listkiewiczem napawa mnie przekonaniem,że Donaldo nie tylko nie nadaje sie na > prezydenta ale i absolutnie na premiera > Naobiecywał a otoczył sie piterami itp chłamem i nic nie dotrzymuje! > 3 bliźniacy srają na niego i prócz podkładania mu nóg nie robią nic. > 5 wczorajsze "oredzie"-bełkot mamrotka.Ale Tusk też nie powiedziałby nic > mądrzejszego. > 6Te tępaki nie dorośli do prawdziwej prywatyzacji i solidnego > kapitalizmu.Sarkazm i wylewanie pomyj na władze? tak po trzykroć tak! nic z > tego nie bedzie!" Rzeczpospolita to sukno czerwone" ...rozkradane przez > kmiotów i nieudaczników....szkoda gadać.... Czy ty uzyważ choć troszkę tego co masz pod kapeluszem , czy tylko slepo poddajesz się manipulacjom gó...anej? Czy ty nie widzisz że prawie już wszystko rozkradziono i nie było w tym udziału partii chłopskich.A gó...ana by odwrócić uwagę od nieudaczników z PO wypisuje te głupoty o PSL. Predwczoraj o jakiejś spółce od kin którą zarządza prezes z PO też napisali że to psl.Posłuchali posła Kurskiego , że ciemny lud to kupi i jak widać mieli rację. Ciemny lud wszystko kupi co się ładnie opakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik Re: Hełmy druha Pawlaka 08.10.08, 12:39 no cóż, ustosunkuję się tylko wybiórczo, ad. 5 skoro nie mógł powiedzieć niczego innego, to chyba dobrze, że nic nie powiedział; a ad. 6 to jedyną winą strażaków jest to, że chcą kupić upadający zakład, sądzę, iż innych chętnych po prostu nie ma a tak na prawdę, to winę ponoszą ci, którzy nie sprywatyzowali (tzn. nie sprzedali) zakładu wiele lat temu, gdy był jeszcze coś wart, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gazaj Sprzedać na licytacji 08.10.08, 10:02 Po co ten szum, skoro można sprzedać na licytacji? Skoro nie chcą sprzedać firmy jej głównemu klientowi, to niech szykują miejsca pracy dla jej załogi. OSP nie musi kupować hełmów w tej firmie, może kupić poza granicami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Platformo! Pogoń takiego wojewodę i 08.10.08, 10:53 każdego innego, kto zachowuje się w tak niedopuszczalny sposób i psuje ci reputację! Takie "antystandardy" mógł tolerować PiS, ale w żadnym wypadku nie wolno ich dopuszczać PO! A PSL proszę, żeby w trybie natychmiastowym zaczęło się zachowywać zgodnie z wymogami demokratycznego państwa prawa, bo inaczej w najbliższych wyborach społeczeństwo odeśle tę partię na zieloną trawkę! Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Hełmy druha Pawlaka 08.10.08, 11:04 Walduś od Pawlaków,to cwany chłopek-roztropek.Groteskowy gen.OSP już nie jednego wyrolował.Jedynie Miller się na nich poznał i wywalił z koalicji,na zbity pysk.PO tego nie zrobi bo musi dowież do prezydentury pewnego wnuczka.Oby się nie zawiodła. Odpowiedz Link Zgłoś
radzio5 A dzielny druh Palikot juz odwraca uwage znowu 08.10.08, 11:04 obrazając prezydenta i pomysł referendum w sprawie prywatyzacji szpitali. By swoim żyło sie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: A dzielny druh Palikot juz odwraca uwage znow 08.10.08, 17:57 ten Pan Poseł, to raczej "druch Palikot" (nie, to nie błąd ortograficzny" :) ) Widać przyspieszone wybory się zbliżają więc czas sPOżycia przystawki nadchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bamjozia Hełmy druha Pawlaka 08.10.08, 12:14 EEETTTAAAMMM.Czepiacie się jakiś tam drobiazgów. Lepiej załatwcie dodatek emerytalno rentowy, dla druhów ochotników, bo tyrają chłopy za friko za medal lub dyplom a inni robią kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
sandaczowy Re: Hełmy druha Pawlaka 08.10.08, 20:39 Druhowie nie tyraja za darmo, za każda godzinę akcji ratowniczo gasniczej dostaja kasę, od kilku do kilkunastu złotych w zależności od gminy Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ciekaw jestem jak daleko będzie przesunięta 08.10.08, 12:42 tolerancja PO dla metod działania PSL ewidentnie szkodzących wizerunkowi rządu. Czy utrzymanie koalicji warte jest każdej ceny, bo bezczelność PSL-u jest bezgraniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Ciekaw jestem jak daleko będzie przesunięta 08.10.08, 19:22 guru133 napisał: > tolerancja PO dla metod działania PSL ewidentnie szkodzących wizerunkowi > rządu. Czy utrzymanie koalicji warte jest każdej ceny, bo bezczelność PSL-u > jest bezgraniczna. Ciemny ludu o bezgranicznej głupocie , który nie potrafisz odróżnić afery od "afery". Odpowiedz Link Zgłoś
exuk wypiredolic kurestwo w kosmos ....razem z pisss... 08.10.08, 18:48 wypiredolic kurestwo w kosmos ....razem z pisss...innego rodzaju kurestwo za PLN 300 (lewe zwolnienia) Odpowiedz Link Zgłoś