Dodaj do ulubionych

Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres

14.10.08, 13:50
Nie mam lokaty, wiec mi nie wyparowała. Jestem klientem mBanku już
sporo lat. Nie miałem nigdy kłopotów, ale też żadnych dziwnych
transakcji nie prowadziłem. Owszem przesyłka pieniedzy za granice,
za zakupy na Ebayu trwała dość długo, ale nie wiem który to bank po
drodze tak zwlekał. Może nie mBank?
Nie jestem zainteresowany reklamą mBanku, bowiem z doswiadczenia
wiem, że im wiecej klientów ma bank, tym bardziej ich lekceważy. To
było powodem mojej rezygnacji z usług PKO BP.
Obserwuj wątek
    • kuka9 Re: Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 14.10.08, 14:02
      to kolejna wpadka po tym jak "ponoć" visa miała problem i ludziom księgowali
      wypłaty po kilkanascie razy. Sama byłam ich ofiarą i na koncie miałam debet
      12000. to co czułam, jak zobaczyłam stan konta to moje, musiało mi wystarczyć
      przepraszam i czekanie kilka dni na zwrot kasy:/
      • dragon_fruit Re: Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 14.10.08, 16:12
        a czego oczekiwałaś? weź nie dramatyzuj
        • asmok6 Re: Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 15.10.08, 07:15
          dragon_fruit napisała:

> a czego oczekiwałaś? weź nie dramatyzuj

Może stanu konta zgodnego z dokonanymi operacjami? To takie dziwne że wymaga się
          od banku poprawnego stanu swojego konta?
      • m_gol Re: Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 15.10.08, 02:54
        Za tamtą aferę była odpowiedzialna Visa. Nie siej FUD-u.
        Jestem klientem mBanku od 3 lat i bardzo sobie ten bank chwalę.
    • anna-888 Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 14.10.08, 15:46
      Nie mozna za bardzo ufac bankom. Szczegolnie teraz !!
    • foruman Łomatko! To mi też wyparowała lokata! 14.10.08, 16:11
      O losie okrutny... nie miałem lokat do 10:30?? I co teraz?
    • laksmana "Zwłaszcza, że mamy kryzys gospodarczy... 14.10.08, 16:53
      ...i ludzie martwią się o swoje pieniądze."

Pierwsze słyszę, że mamy jakiś kryzys. USA może i ma, ale my? Od kiedy?
    • robac Ale w czym jest problem? 14.10.08, 20:38
      Dotychczas nie psioczyłem na redaktorów Gazety, ale teraz muszę napisać, że to rewelacyjne doniesienie to unoszenie się na medialnej fali kryzysu finansowego w USA i w efekcie sianie paniki. Więcej takich informacji panie i panowie z GW, a na pewno sytuacja na rynku się ustabilizuje :/

Nie wiem w ogóle w czym jest problem. mBank informował o przerwie technicznej na stronie logowania, którą ogląda KAżDY klient korzystający z dostępu elektronicznego, a ponieważ mBank jest bankiem elektronicznym, tak więc dotyczy to wszystkich klientów i każdy mógł to zobaczyć, chyba, że tekst o przerwie znalazł się akurat w obszarze tzw. plamki ślepej na siatkówce, ale w takim razie ktoś ma poważne problemy ze wzrokiem.

Proszę. Dziękuję. Darzbór.
    • maidenman Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 14.10.08, 21:08
      Dokładnie - jakiś wariat sieje panikę. Jestem klientem mBanku od 4 lat i nigdy
      problemów nie było. Co prawda modyfikacje robią zazwyczaj w nocy ale ZAWSZE
      informują na stronie logowania o nadchodzących pracach! Ktoś po prostu nie
      doczytał i sensację robi. Nie rozumiem tej propagandy.

Tak jak ktoś napisał wyżej, "dziennikarzyki" w całym kraju robią tanią aferę
      zbliżając się jakością do pewnego brukowca, którego nazwa zaczyna się na literę F.
    • pollack5 Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 14.10.08, 21:44
      Mbank jest super. Jak komu nie pasi, może sobie zmienić na PKO BP
      • roro68 Re: Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 14.10.08, 22:32
        Także nie chciałbym robić mbankowi reklamy, ale muszę przyznać, że nie znam w
        Polsce banku internetowego, który działałby lepiej niż mbank (a poznałem już
        kilka jako klient, m.in. śląski, multibank, bank spółdzielczy, pko i polbank
        efg). Robienie afery z zapowiedzianej przerwy technicznej to jest po prostu nonsens!
        • fanpanajurka mBank jest super 15.10.08, 01:35
          a jak komuś nie pasi, to może zamienić na pekałoSA! ;-)
        • asmok6 Re: Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 15.10.08, 07:17
          roro68 napisał:

> Także nie chciałbym robić mbankowi reklamy, ale muszę przyznać, że nie znam w
          > Polsce banku internetowego, który działałby lepiej niż mbank

Inteligo działa lepiej. Tyle że trochę drożej.

• and_nowak Re: Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 15.10.08, 08:49
            asmok6 napisał:
            > Inteligo działa lepiej. Tyle że trochę drożej.
            A w czym lepiej ?
            W tym, że *każdej* nocy mają przetwarzanie?
            Lepiej dobrane kolorki ?
            W czym są lepsi ?
            Tak pytam...
            • asmok6 Re: Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 16.10.08, 16:02
              and_nowak napisał:

> asmok6 napisał:
              > > Inteligo działa lepiej. Tyle że trochę drożej.
              > A w czym lepiej ?
              > W tym, że *każdej* nocy mają przetwarzanie?
              > Lepiej dobrane kolorki ?
              > W czym są lepsi ?

- System przez www działa sprawniej. Dużo drobiazgów składających się na
              całokształt. Nie będę pisał referatu o wszsytkich drobiazgach więc te
              najistotniejsze dla mnie: Inteligo zwraca poprawny html działający na każdej
              przeglądarce, także na urządzeniach mobilnych. mbank na przykład ma śmietnik
              niezgodny ze standardami. Przez to strona jest nie do używania na mniej
              popularnych przeglądarkach, np na Symbianowej Operze. Mi to uniemożliwia
              korzystanie z mbanku jako konta głównego.
              Część wniosków jest realizowana od razu (np o zmianie wysokosci debetu decyduje
              automat, w mbanku trzeba czekać aż klepnie człowiek)
              Na odpowiedź na jeden z wniosków w mbanku czekałem 3 misiące! W lukasie jest
              jeszcze śmiej, więc lukasa nawet nie będę komentował bo to parodia systemu
              online. W inteligo maks czas załatwienia jakiejś sprawy to 2 tyg.
              Karty inteligo mogą być używane do płatności online. To tańsze i wygodniejsze
              niż karty kredytowe lub dedykowane "ekarty".
              Pracownicy infolinii mogą więcej, są stanie załatwić także sprawy nietypowe. W
              większości banków do jakich dzwoniłem konsultant różni się od automatycznej
              sekretarki tylko tym że wie w którym momencie mówi się dzień dobry i do widzenia.
              Oczywiście Inteligo nie jest idealne, ma też wady i też potrafi zirytować. Poza
              tym odnoszę wrażenie że wszytkie zmiany u nich są "na gorsze". Ale pytanie było
              o zalety więc rozwijał nie będę.
    • zalobanarodowa Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 15.10.08, 09:21
      Trzeba być palantem żeby się co pół godziny logować i podniecać "oo
      moja lokata tyle mam na niej pieniążków całe 2 tys zł". A jak lokata
      zniknęła to pewnie się ze strachu posrali hahaha dupki
    • marki-007 Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 15.10.08, 10:58
      Moim zdaniem trzymanie pieniędzy w M-Banku jest ryzykowne nie tylko z powodów
      jak powyżej czyli informatyki obsługującej konta.
      Ale również zancznie pogorszonej obsługi klienta w ostatnim czasie a wręcz
      dbałośc o klienta. Np. Jeśłi ktoś jest klientem M-Banku i chce wziąć w nim
      kredyt to Bank olewa sprawę ew. oferty dla klienta banku mówiąc nasz bank i
      udzielane kredyty to niezależne instytucje.
      Co do bezpieczeństwa gotówki w tym banku to rekomenduję jego zmianę na
      inteligo. Nie robi zagrywek typu zamiana E-Max na E-Max plus czyli utrudnianie
      klientom dostępu do wysokooprocentowanej lokaty poprzez zmiany jej nazwy i
      obniżenia oprocentowania a jakże bez informacji dla klienta co by tylko podbić
      kosztem klientów swoją marżę. Polecam sprawdzenie w rzeczywistości co znaczy
      slogan banku "To Bank jest dla klienta a nie klient dla Banku". Powodzenia w
      weryfikowaniu tezy (;-((((
      • pescas Re: Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 15.10.08, 13:06
        @marki-007: Co ty chrzanisz?? albo nie umiesz czytać, co ci bank przysyła albo
        nie umiesz słuchać, co do ciebie mówią konsultanci albo pomyliłeś banki.
        Od kilku (chyba już siedmiu) lat korzystam z kilku produktów mBanku (wszystkie
        dostępne konta, karty kredytowe, kredyty, SFI) i dzwoniąc w jakiejkolwiek
        sprawie NIGDY nie zdarzyło się, żeby bank informował mnie, że mam zadzwonić pod
        inny numer, czy prosił o kontakt z inną osobą!

> inteligo. Nie robi zagrywek typu zamiana E-Max na E-Max plus

Nie wiem, co robi inteligo, ale mBank też nie robił 'zagrywek typu', bo nie
        'zmienił' konta eMax na eMax plus tylko zaoferował dodatkowo to drugie.
        Jeśli nie rozumiesz, dlaczego rachunki a-vista są niżej oprocentowane od
        rachunków lokacyjnych, to trzymaj kasę w skarpecie.
    • amadi89 Lokata mi wyparowała z konta. Co za stres 15.10.08, 12:26
      no nie jest to przyjemne jeśli się ujrzy taki widok (mogli poinformować o tym
      nie tylko na stronie). no ale przepraszam bardzo mbank jest jednym z większych
      i popularniejszych serwisów eBankowych. To chyba normalne, że coś może się
      przeciążyć lub zawiesić. Ludzie powinni trochę się zastanowić i cieszyć, że i
      tak Mbank radzi sobie z taką dużą liczbą użytkowników i błędy (szybko
      naprawiane) tak często nie występują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka