aron2004 25.11.08, 19:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zigzaur Miejscowość o nazwie "Piczora" ??????????????????? 25.11.08, 19:47 Zapewne nazwa została nadana dla upamiętnienia wizyty jednego z Braci Kaczyńskich, którzy założyli niegdyś partię PC (zwaną m.in. przez Jerzego Urbana "piczką") a potem partię PiS, która da. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Miejscowość o nazwie "Piczora" ?????????????? 25.11.08, 20:24 sluchaj Zigi, czy ty - jak ja - nie lubisz pisu? Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 oczywiscie nieslusznie skazanego!!!!!! 25.11.08, 20:36 i uczacego sie szyc milicyjne mundury na Kamczatce... a nie jak niejaki gubernator Czukotki ( albo innych ruskich eskimosow, ktorzy sa za malo oblatani w geopolityce by wyczuc czosnek i cebule nosem aby nie miec zastrzezen do kandydata na glowe swej republiki ) siedziec sobie w Angolii i trenowac Angoli w futbolu... haha haha! - jak rezonowalo owo echo z filmu o 2 takich... juz o fundatorze Bezplodnej Gazetki czyli Soroszu ( moze nazwisko przekrecilem bo wegierskiego zupelnie nie kumam ) nie wspominajac... i jego slynnych szpekulacjach sprzed 10 lat tez nie nadmieniajac... a ktory jest do tego sosu pikantnym dodatkiem bo on dawal na kwiatki tzn. na roze podczas slynnej rewolucji roz... ( o karabinachnie wspominajac) haha haha! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab USA musi mieć wojnę aby uratować się od kryzysu, 26.11.08, 06:49 a durna Europa się jednoczy i staje się zagrożeniem dla interesów USA. Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Miejscowość o nazwie "Piczora" ?????????????? 26.11.08, 01:58 zigzaur! Smiales wymienic nazwisko Urban? A ust Ci nie wysypalo?? Koniecznie dodawaj "tfu" przed nazwiskiem takiego nikczemnika, to dla zneutralizowania czerwieni. czolko! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Samozwanczy rzad.............. 25.11.08, 19:48 Czy chodzi o ten poparty przez Tuska w Kosowie czy o ten projektowany na Slasku? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Samozwanczy rzad.............. 25.11.08, 19:55 Co do Gruzji.Rosja popelnila blad.Trzeba bylo wykonczyc Stalina Kaukazu.Po chwilowym zamieszaniu Gruzja mialaby szanse stac sie naprawde panstwem demokratycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Samozwanczy rzad.............. 25.11.08, 20:16 Fajnie czyta się wypociny byłego SBka bredzącego o demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 presentation1, co sie odwlecze to nie uciecze 25.11.08, 20:55 mysle ze tym razem rosjanie nie beda cackali sie z tym smieciem szaka-bandyta . Dziwie sie ze narod gruzinski jeszcze sie nim nie zajol odpowiednio ale wystarczy ze poprosza rosjan i oni to zrobia za nich (((podobnie jak amerykanie na zyczenie UCK zruwnalo z ziemia jugoslawie))). Wracajac do tego psychola od dzis zaczynam sie modlic aby pan Bog dolozyl swoj bozy palec aby tego szaka-smiecia wyrownac wzrostem z jego kumplem kaczynskim. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: presentation1, co sie odwlecze to nie uciecze 25.11.08, 21:05 wy tchórze kacapskie baliście się zabić prezydenta Kaczynskiego a chcecie zabić Saakaszwilego? Jesteście tylko kacapskimi śmieciami i tchórzami, potraficie zabijać co najwyżej dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Przeciez .......... 25.11.08, 21:09 za atak na Prezydenta i tak odpowie Komorowski ktory zrobil to rekami WSI.Wscieklosc tego idioty osiagnela zenitu gdy stwierdzil ze snajper nie trafil z 30 metrow. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation1, co sie odwlecze to nie uciecze 25.11.08, 21:11 Co do Gruzji.Tam nie ma demokracji.Jest totalitaryzm.Opozycja w wiezieniach, sfalszowane wybory,media tylko rzadowe.O co wiec walczysz?O PRL? Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 ... 25.11.08, 21:15 Co do Rosji.Tam nie ma demokracji.Jest totalitaryzm.Opozycja w wiezieniach, sfalszowane wybory,media tylko rzadowe.O co wiec walczysz?O PRL? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: presentation1, co sie odwlecze to nie uciecze 25.11.08, 21:12 aron2004 ,jak zesz ty musisz nie lubic Kaczynskiego,ze nie mozesz nam darowac tego-> wy tchórze kacapskie baliście się zabić prezydenta Kaczynskiego<.A sam co? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: presentation1, co sie odwlecze to nie uciecze 25.11.08, 21:15 prezydent Kaczyński nie boi się waszych prawosławnych kul. To syn powstańców warszawskich - to nie Thuske tchórz ani Komorow Lord Haw- Haw. Moralna siła prezydenta Kaczyńskiego jest większa od siły prawosławnym karabinów. Najlepszym dowodem na to jest to że nie zakręciliście nam kurka z ropą i gazem. Ja was najbardziej nienawidzę właśnie za to że nadal ta ropa z Rosji do Polski płynie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation1, co sie odwlecze to nie uciecze 25.11.08, 21:17 Ja jestem przeciw Gruzji, nigdy przeciw Prezydentowi RP.Problem polega na Saakaszwili ktory wykorzystal najbardziej ludzkie zalety Polaka-wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 ajajaj aron2004 26.11.08, 00:33 no to juz sie przyznales ze nienawidzisz Polski i polakow. Na czyich uslugach jestes patetyczny prowokatorze z pcimia? jest paru takich co z przyjemnoscia by zobaczyli polakow mordowanych przez rosjan juz sie przyznales ze wlasnie do takich nalezych. ty smieciu, niedoczekanie twoje, niczego kosztem polakow nie bedziesz zalatwial sczurze. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation1, co sie odwlecze to nie uciecze 25.11.08, 21:15 Nikt na posterunku nie wiedzial ze bedzie Prezydent czy Prezydenci.Zaaranzowal to Saakaszwili.I tak ich laskawie potraktowano poniewaz chcieli naruszyc granice innego panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: presentation1, co sie odwlecze to nie uciecze 25.11.08, 21:18 tak tak zapewne wizyta prezydenta w Gruzji była tajemnicą. Nawet kłamać nie umiecie cerkiewnicy Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation1, co sie odwlecze to nie uciecze 25.11.08, 21:20 Problem polega na tym ze niektorzy pisza po polsku, a rozumieja po innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 Re: aroon2004, ty stulejko jedna 25.11.08, 21:33 ty nawet czytac depesz nie potrafisz ty nawet kaczynskiego nie cytujesz ty jedyne co robisz to puszczasz baki swym swinskim ryjem Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live prosba do moderatorow 25.11.08, 21:59 hmm, to nie pierwszy wpis pana nade mna gdzie obraza ludzi. Zamiast co kilka dni usowac jego posty gdzie np. nazywa Polakow skur...synami i - jakby na to nie patrzec - swym poziomem intelektualnym i argumentami obniza wartosc merytoryczna forum moze zablokowac mu na 2 tygodnie ip? Mysle, ze to by poskutkowalo Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 Re: tom 19 i costam ty myslisz ze oszkalowanie 25.11.08, 22:11 kogos zrobi z ciebie wierzytelnego forumowicza ? nawet jesli na kogos tam napisalem to napewno to jakis kato-jebliwy debil i ten debil nato zasluzyl. Ty mi nie bedziesz prawil moralow pajacu jeden. jako ze sam jestem polakiem nawet jesli tak napisalem to do przyglupa z ptasim mozgiem oszoloma klozetowca a teraz wal sie buraku w ryj Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: tom 19 i costam ty myslisz ze oszkalowanie 25.11.08, 22:17 No, kulture to zapewne z polskiego domu wyniosles. Jak masz problemy psychiczne to idz do psychiatry albo kup sobie jakies zwierzatko i na nim sie wyladuj. Ono napewno ci nie odpyskuje i bedziesz sie mogl pozbyc kompleksu malego czlonka Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 aron2004 sam jestes z KGB! 25.11.08, 23:28 aron2004 napisał: > wy tchórze kacapskie baliście się zabić prezydenta Kaczynskiego a > chcecie zabić Saakaszwilego? > > Jesteście tylko kacapskimi śmieciami i tchórzami, potraficie zabijać > co najwyżej dziennikarzy. > PRZESTAN UDAWAC aron2004! WSZYSCY JUZ WIEMY ZE JESTES z KGB TYLKO TO KGB SPRZED HO HO ALBO JESZCZE DAWNIEJ, TAKIE JELOPY CO TO JUZ IM SIE POCHRZANILO KOMPLETNIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Samozwanczy rzad.............. 25.11.08, 21:21 presentation1 napisał: > Co do Gruzji.Rosja popelnila blad.Trzeba bylo wykonczyc Stalina Kaukazu.Po chwi > lowym zamieszaniu Gruzja mialaby szanse stac sie naprawde panstwem demokratyczn > ym. Ten stalin kalkazu to najblizszy przyjaciel prezydenta lecha kaczynskiego ty glupku...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Samozwanczy rzad.............. 25.11.08, 21:24 Przeciez ja nie jestem programowany.Mam stale poglady.W sierpniu nie stanalem po stronie Gruzji.Z prostej przyczyny.Wole prawde, anizeli prawde polityczna.Gdy trzeba chwale, gdy trzeba-ganie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Samozwanczy rzad.............. 25.11.08, 21:20 presentation1 napisał: > Czy chodzi o ten poparty przez Tuska w Kosowie czy o ten projektowany na Slasku > ? Nie wajdzik, chodzi o ten rzad na uchodztwie we Francji, rzad ktory ty masz w swojej glupiej i wiecznie pijanej glowie, to twoje esbeckie urojenia tak cie bola wajdzik...;DDDDDDDDDDDDDDdd Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj E tam, Ruskie kuchnie polowe z "micha" przywiezli 25.11.08, 19:55 ====================================== czyste gacie, prowiant i paliwo, tudziez nowa zmiane obsady posterunkow, a tu zaraz taki szum. Srakaszwiniemu juz i tak nic nie pomoze, zeby sie nawet darl pod niebiosa, jak zarzynany prosiak. Ciekawe, jak zareaguja "samozwancze" rzady UE, z "samozwancza" Komisja Europejska na czele. Bo o reakcje POPiSu, jako spadkobiercow "samozwanczego" rzadu z 1989 roku, mozna byc dziwnie spokojnym. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Zigzaur 25.11.08, 22:39 mam coś dla Ciebie! obejrzyj koniecznie! daję od 2 odcinka bo początek pierwszego mógłby Cię znudzić obejrzyj chociaż do piątego i powiedz jakie wnioski wyciagnąłeś www.youtube.com/watch?v=uBm0oew9Oa4 02/13 www.youtube.com/watch?v=ygn_BBIYV9U 03/13 www.youtube.com/watch?v=LkvX4donIQQ 04/13 www.youtube.com/watch?v=G632udvuaEw 05/13 www.youtube.com/watch?v=kztcq7GRR9 06/13 www.youtube.com/watch?v=niu2iouY7Ps 07/13 www.youtube.com/watch?v=TnbMQMAZM5E 08/13 www.youtube.com/watch?v=Blim5mEOn1g 09/13 www.youtube.com/watch?v=uku-7-j1uhg 10/13 www.youtube.com/watch?v=lbq6_Axk1jU 11/13 www.youtube.com/watch?v=wLIIY4VCHFo 12/13 www.youtube.com/watch?v=GOAFbLDQRg0 13/13 Odpowiedz Link Zgłoś
nacap kreacja pieniadza bankowego 26.11.08, 08:59 kazdy kto interesuje sie polityka i ekonomia powinien to wiedziec, nie wiem jak stary jestes, ale to jest na kursach ekomomii na pierwszym roku, w kazdym razie bylo, jesli tego wczesniej nie wiedziales to jestes ciemny jak tabaka w rogu, ameryke odkryl,hmmm,... wot i wsio kak gawariat francuzy Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: kreacja pieniadza bankowego 26.11.08, 09:37 obejrzał jeden odcinek i mądrale zgrywa.... a to że jesteś praktycznieniewolnikiem usa...tego tez uczą na kursach ekonomii? tego że dzis imperium podbija nie za pomoca armii a za pomoca długu tez uczą? że główne siły szybkiego reagowania na dzisiejszej wojnie to bank siwatowy i MFW które atakuja kredytem dolarowym? ciesze się że ta wiedzę ktoś w tak prosty sposób wyłożył w tych filmikach a specjalnie dla zigzaura te linki wkleiłem i nie chodziło mi o kreację pieniądza tylko o to czym są uwielbiane przez niego usa a są krwiżoerczym imperium i to wynika z tych filmików głównie Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 A teraz szykuja sie do rewizyty w Tibilisi 25.11.08, 20:43 Zbrodniarz Fjutin zapragnal osobiscie zlorzyc kwiaty pod pomnikiem swojego idola Josifa. Ruskie maja to z tradycji. Do przyjaciol jezdza zawsze czolgami i stadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkoi Re: Wymiany ognia na granicy gruzińsko-abchaskiej 25.11.08, 19:56 serce mam po stronie gruzji ale w trakcie konfliktu tez potrafia blefowac. Nasz Kaczyszwili jest juz pewnie w sammolocie do abchazji by posluchac czy miejscowe kalasznikowy mowia po rosyjsku Odpowiedz Link Zgłoś
dzingis_cham Kłamczyńscy znani są z wywoływania konfliktów. 25.11.08, 19:59 Wystarczy, że któryś kurdupel pojawił się a wojna wisi na włosku... Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Wymiany ognia na granicy gruzińsko-abchaskiej 25.11.08, 20:05 "Gruziński minister: Nie można wykluczyć kolejnej wojny" Panie ministrze, czy to ładnie tak straszyć? Przy tym było by to wciągnięcie do wojny naszego z łaski bożej i Rydzyka nam panującego Pana Prezydenta, co to się kulom nie kłania. "Według ministra odpowiedzialnego za integrację, Moskwa chciała opanować Tbilisi, odsunąć Micheila Saakaszwili od władzy i ustanowić w Gruzji swój marionetkowy rząd." Ejże, panie ministrze. Ja rozumiem, że pana zadaniem jest przedstawiać Rosjan jako głupawych niedołęgów, ale oni dobrze wiedzą, co czynią. Z ich punktu widzenia jest o wiele korzystniejsza sytuacja, gdy Wielki Wódz Saaka kompromituje i siebie i Gruzję. Dopóki on jest prezydentem, Rosjanie mają gwarancję, że Gruzja nie będzie przyjęta ani do NATO, ani tym bardziej do UE. Gdyby w Gruzji było silne stronnictwo prorosyjskie, to Saaka by już dawno nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj I znowu Prezia wzywa patriotyczny obowiazek obrony 25.11.08, 20:13 =================================== polskiej racji stanu na Kaukazie, a dokladnie w Gruzji. Czyzby "kroila" sie nowa "misja" dla Chorego Prezia, by swoja obecnoscia wesprzec ducha bojowego Gruzinow? Tylko moze teraz niech jedzie w rejon domniemanego konfliktu w bialy dzien? Pomylek i wyssanych z brudnego palucha bzdur wtedy juz nie bedzie :-))). "Slepego" ognia strzelcow, z obojetnie z ktorej strony, pewnie tez tym razem by nie bylo. Bo Srakaszwiniemu i jego jamkeskim mocodawcom przydalby sie jakis szokujacy przypadek. Naiwniak (czy wariat?) Kwaczorek idealnie nadaje sie na "ofiarnego kozla". Ot, patriota, ktory wetami hamuje rozwoj wlasnego Kraju, zas obcym wciska sie miedzy posladki bez mydla. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 "Demokracja" wedlog GW. 25.11.08, 20:16 Piszac o rzadzie Abchazji -"samozwańczy ",redakcja gazety obraza caly,bardzo dumny(nie mniej niz Gruzini) narod.Bo wladze w Abchazii sa wybrane przez ten narod.Ta wladza byla poparta przez Abchazow wlasna krwia.Dla "demokratow" polskich kazdy rzad,w kazdem panstwie,jak nie jest wyraznie antyrosyjski,to jest-"samozwańczy ",antydemokratyczny,dyktatorski.A starcze,ze taki Saakaszwili wykaze sie rusofobija ,to mu wszystko schodzi z rak.I dziwne znikniecia i jeszcze bardziej dziwne zgony jego oponentow. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: "Demokracja" wedlog GW. 25.11.08, 20:25 Skoro mówisz o "dziwnych zgonach" to warto wspomnieć o Annie Politkowskiej, o Litwinience, o generale Liebiedziu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: "Demokracja" wedlog GW. 25.11.08, 20:28 Lebedz byl rosyjskim, ba sowieckim generalem, Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: "Demokracja" wedlog GW. 25.11.08, 20:28 Lebedz byl rosyjskim, ba sowieckim generalem, Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: "Demokracja" wedlog GW. 25.11.08, 20:29 ty lubisz ruskich tylko jak sa martwi, a ja ich lubie na zywo... zwlaszcza kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: "Demokracja" wedlog GW. 25.11.08, 21:38 jankowski1960 napisał: > ty lubisz ruskich tylko jak sa martwi, a ja ich lubie na zywo... > zwlaszcza kobiety. ------------------------------------------------------------- Masz trochę racji, ale mniej pretensje do swych przodków, że nie zapładniali rosyjskie kobiety. Dzisiaj nie było by z ruskimi problemu bo nie było by ruskich a było było by potomstwo pochodzenia polskiego i byśmy mieli jeden wielki kraj od Odry aż po Kamczatkę Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: "Demokracja" wedlog GW. 25.11.08, 20:59 zigzaur,najbardziej dziwne na tym swiecie,to ty.I dla tago radze ,zeby ty uzywal prezerwatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: "Demokracja" wedlog GW. 25.11.08, 20:27 Abchazja ma wieksze prawo do panstwa niz Kosowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Nikt nie zniewalal Abchazow, sami wybrali 25.11.08, 20:50 Igor, nikt nie zniewalal Abchazow w Gruzji, najpierw cieszyli sie wolnoscia, potem zaproponowano im statud federacyjny i autonomiczny w Gruzji. niestety wybrali opcje rosyjska, i tylko czekac, jak rosyjska aneksja uczyni ich niewolnikami imperium, jak Czeczenow czy Turkmenow. Igor, dzis piszesz wyjatkowe brednie. Jedyny rzad na kawkazie, ktory zapisal swoje zwyciestwo krwia to Gruzini. Sami wybrali opcje zachodia i demokratyczna, chcac zerwac z wasza dyktatura. Widzisz, problem polega na tym, jak sam pisales, ze Rosja nie zostawia swoich przyjaciol Abchazow, dzieki ktoryym, albo za poomoca ktorych moglaby polozyc lape na ropie, nalezacej tylko i wylacznie do wolnego narodu gruzinskiego. roznice jakosciowa widac od razu. Podczas gdy Gruzini wybrali sami, Abchazom ''pomogl''wasz imperialistyczny prezydent, do tego zbrodniarz. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Nikt nie zniewalal Abchazow, sami wybrali 25.11.08, 21:10 pentagon8 napisała: > Igor, nikt nie zniewalal Abchazow w Gruzji, najpierw cieszyli sie wolnoscia,<, pentagon8,zartujesz!!???Czy ty uwazasz mnie za debila i ja nie wiem jak tam na Kaukazie sprawy wygladali dawniej?Co ty m ozaesz wiedziec?Po tym co ty wypisal,to moge kategorycznie stwierdzic,ze ty nie chcial poszukac informacji o Abczazji,o jej stosunkach z Gruzja.A to co ty napisal dalej,to wprowadzilo mnie w stan przygnebienia,bo naprawde uwazal cie za bardziej poinformowanego.> Igor, dzis piszesz wyjatkowe brednie. Jedyny rzad na kawkazie, ktory zapisal swoje zwyciestwo krwia to Gruzini.<O jakimzwyciestwie ty mowisz? O czyjej krwi?Czy ty nie wiesz ,ze Gruzini przegrali wszystko co tylko mogli.A krew oni lali nie swoja.A o wolnym wyborze Gruzinow,to naprawde nie zartuj.Wolne ,demokratyczne wybory na Kaukazie beda za 100 lat po tym,jak taki odbeda sie w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nikt nie zniewalal Abchazow, sami wybrali 25.11.08, 21:13 Do Igora.Wolne wybory w Gruzji beda wtedy kiedy na calym swiecie bedzie totalitaryzm.Sto lat?Nie bedzie juz demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Igor 25.11.08, 21:28 O jakimzwyciestwie ty mowisz? O czyjej krwi?Czy ty nie wiesz ,ze Gruzini przegrali wszystko co tylko mogli.A krew oni lali nie swoja Owszem Igor, przelewali swoja krew. Przelewali ja po to by nie byc juz wiecej pod okupacja rosyjska, pod jaka byli i w Rosji i w CCCP. I pod jaka bylismy my. Dziwnym trafem igod, poki rzadzil Szewardnasze, zaden Abchaz i zaden Osetyjczyk na swoj los nie narzekal. I autonomia im odpowiadal, jje projek tez. Przyszed Szaka, ''wspierany przez Amerykanow'', ktory nie podobal sie waszemu Putinowi, i zaczelo sie uzbrajanie i jednych i drugich. I co mi powiesz Igor. Jezeli ja zaczne sprzedawac bron do kaliningradu i mowic by ci co tam mieszkaja walczyli przeciwko Rosji, to tez bedzie O.K? Igor, nie osmieszaj sie. Za debila cie nie ma, ale piszesz brednie. Ale ci wybacze, bo jestes Rosjaninem. Nie oczekuje niczego wiecej po tych ktorzy przez pol zycia mieszkali w niewoli byli indoktrynowani przez propagande radziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Igor 25.11.08, 21:33 Sprzedawaj wiec bron do Kalingradu.Moze uzyja ja przeciw Polsce?Myslenie prymitywne.Co do Gruzji.Nie ma juz Abchazji i Osetii.Z prostej przyczyny.Chca byc wolni od Gruzji.Piszesz o roznych okupacjach.Sa roznice.Kiedys za czasow Stalina, wlasnie Stalinem-byl Gruzin.Ten sam co podpisal wyrok na Katyn.Gdzie wiec logika? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: Igor 25.11.08, 21:45 Logika jest prosta. ''Gruzin''stalin byl komunista, i tej idei sluzyl. Pozniej stal sie komunistycznym dyktatorem. Przedkladal ideologie nad pochodzenie, bo wierzyl, ze ze jest wazniejsza. Gdyby sluzyl Gruzinom, bylby wladca Gruzji, tak:). Sprzedarz broni do kaliningradu. Otoz powiem ci, ze niedawno popularny byl w Kaliningradzie ruch uzyskania wiekrzej niezaleznosc od Rosji. Ze wzgledow ekonomicznych. Igor popiera sprzedarz broni, luzacej do mordowania cywili, ale gdyby kto inny namawial do jej sprzedarzy i mordowania Rosjanm, bylby pewnie przeciw. Logika Kalego to sie nazywa presesentation1 Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Igor 25.11.08, 21:44 pentagon ,wszystko co ty napisal o Abchazji,Gruzji i wogule o calosci tego bardzo zlozonego konflikta,nie ma sensu.A co dotyczy sprzedazy broni do Kaliningradu,to p ile mieszkancy tego regionu stwierdza,ze oni chca niepodleglosci,to wtedy i pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: Igor 25.11.08, 21:47 Chca niezaleznosci od centrum, ktorekradnie im pieniadze jakie zarabiakja i nie pozwala inwestowac w regionie. Juz mozemy gadac, a to co napisalem o kalkazie ma sens, tyle tylko ze ty jako Rosjanin nie mozesz sie z tym zgodzic, bo jestes Rosjaninem. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Igor 25.11.08, 21:54 Akurat znam ten region.Powiem ci cos.Gdyby nie obecnosc Rosjan w tej strefie mialbys III Wojne swiatowa.Nie bede pisal o kulturze, bo kazdy narod ja posiada.O gospodarce-szkoda sie rozwodzic.Problem stanowi tak historia, jak i wspolczesnosc.Saakaszwili jest z tej samej szkoly co Juszczenko.USA nie rozroznia problemow-stad problem.Polska chce byc bardziej amerykanska niz USA, ktore nie wie co zrobic z Saakaszwili.Laja nadzieje ze spadnie na jego mieszkanie jakas rosyjska bombka. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Igor 25.11.08, 21:55 Dzis i Ukraina zaczyna sie rozpadac.A mialo byc inaczej.I Polska i USA nie rozumieja Gruzji czy Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Igor 25.11.08, 22:11 presentation1 napisał: > Dzis i Ukraina zaczyna sie rozpadac.A mialo byc inaczej.I Polska i USA nie rozumieja Gruzji czy Ukrainy.< I w tym jest sedno sprawy.Bo naprawde nie rozumieja.Bo jak by Polace,czy Amerykanie rozumieli slozonnosc stosunkow miedzy Rosjanami i Ukraincami,to w zadnym wypadku nie popirali sil antyrosyjskich,bo w taki sposob doprowadza tylko do rozpadu panstwa i oby zeby on byl takim ,jak rozpad ZSRR,ale znajac nienawisc,co panuje na Ukrainie,to znaczy stosunki Zachod Ukrainy i reszta,to krwi moze polac sie duzo.A wypierania Rosji z Kaukazu,to gotowy scenariusz do wojny na Kaukazie- wszystkich ze wszyskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Igor 25.11.08, 22:19 Ja juz dawno ostrzegalem.Ukraina moze byc partnerem Polski.Gospodarczym.Nie-politycznym.To samo tyczy sie Gruzji.Polacy pamietaja Ukraine , bo i Lwow Polski.Przeciez to glupota.Belgia ktora jest w UE-tez sie wali.Sztuczne podzialy-to wojna lub rewolucja.Moim rodakom wiecznie powtarzam.Kochasz Polske?.Kochaj ja bez Kosowa.Pokochali jednak(politycznie) wolnosc Kosowa.Nie pokochali wolnosci chociazby Abchazow.Czyli? W Polsce mozna sterowac jak sie chce a przypomnienia o wolnosci odnosza sie tylko do wolnosci sterowanej przez UE czy NATO.A gdzie Polska mysl wolnosciowa? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Igor 25.11.08, 21:58 pentagon8,zaczynam podejrzewac,ze ty zyjesz w jakims wirtualnym swiecie.A ten swiat,to artykuly o tresci antyrosyjskiej,co ty starannie wyszukujesz w internetie. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Igor 25.11.08, 22:12 Igor, na uniwersytecie mamy mnostwo zajec:). Wyszukiwanie artykulow o Rosji i innych karajch swiata, ich polityce, gospodarce to jedno z nich. Ale to nie moj swiat:) Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Igor- zapomiałeś o kreatywnej przebudowie bilansu 25.11.08, 20:56 demograficznego w Abchazji na początki lat 90-tych. Przypomnę, że w skład Abchazji wchodzi również 200 tysięcy Gruzinów wyrzuconych siłą. Włączając nich, Abchazi stanowią akurat 18% całej przedwojennej populacji tak zwanej Abchazji. Nawet Ormian było tam więcej niż Abchazów. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Igor- zapomiałeś o kreatywnej przebudowie bil 25.11.08, 21:19 kpix,pamjetam o tym i to bardzo dobrze.Tylko moja pamjec siega dalszych dziejew.A mianowicie czasow,kiedy ojciec wszystkich narodow Dzugaszwili(Stalin) na urodziny t.Berje dal w prezentie Abchazje i pamjetam dalsze losy tego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska znowu propaganda tego GWna agenturalnego 25.11.08, 20:29 znowu propaganda tego GWna agenturalnego.Rosjanie powinni wtedy wejsc do Thibilisi i powiesic zbrodniarza Sakaszwilego sponosrowanego przez Izrael i bandycka administracje USA Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: znowu propaganda tego GWna agenturalnego 25.11.08, 20:36 wy śmiecie kacapskie boicie się USA i dlatego baliście się zabić Saakaszwilego i Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: znowu propaganda tego GWna agenturalnego 26.11.08, 06:40 Zanaczy się aron'ie2004 GW nie jest "GWnem agenturalnym"? Przejdzie Ci to przez gardło? :P Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: znowu propaganda tego GWna agenturalnego 26.11.08, 07:14 GW nie jest gównem agenturalnym bo Węglarczyk to rusofob Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Komorow = Lord Haw Haw = Targowica 26.11.08, 07:23 Komorow to targowiczanin. Branicki, POtocki, Rzewuski, Komorowski. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Zbrodniarz Fjutin szuka kolejnej okazji 25.11.08, 20:40 Jak wiadomio Shaaka jest sola w oku sovietow na kremlu, a Rosja nie rezygnije ze swoich imperialistycznych celow. Nadarza sie dobra okazja w USA nadal panuje inter regnum a poniewaz zbliza sie zima, kagiebistycznemu pajacowi Fjutiniowi wydaje sie, ze Europa nie moze podskoczyc. Na dodatek zawsze mozna powiedziec ''To nie my'' lub ''To wolni osetyncy''. Jak wiadomo sovieci kremlowscy jawnie uzbrajaja separatystow i podburza ich, jak robila to w przeszlosci, zachecajac do odrzucenia autonomii oraz atakowania etnicznie gruzinskich wiosek. Imperializ kacapski nalezy skonczyc raz na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Zbrodniarz Fjutin szuka kolejnej okazji 25.11.08, 20:57 pentagon8,czesc.Uzywajac takich wyrazow,jak-"sovietow na kremlu","kagiebistycznemu pajacowi Fjutiniowi","Imperializ kacapski ",zachowujesz sie jak sczeniak,a nie jak powazny rozmowca.Dziwny jestes czlowiek,z jednej strony wykazujesz dosc duza wiedze,a z drugiej robisz sporo bledow ortograficznych(nawet ja,Rosjanin, ich widze),uzywasz prostackiego jezyka.A co do meritum.A kto ma uzbrojac Abchazow i Osetynczykow?Gruzje uzbraja Izrael,USA,Juszczenko(Nie Ukraina).W kazda konfliktie zbrojnym jest uzywana bron i ta bron jest przez kogos dostarczana.A co dotyczy podburzania "separatystow",a czy sadzisz ze jest potrzeba ich podburzac?I mam prosbe,oswiec mnie,co to jest-> Imperializ kacapski<? Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 Bledow ortograficznych? 25.11.08, 21:18 Przyganial kociol garnkowi... o stylistyce i skladni juz nie wspomne... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Bledow ortograficznych? 25.11.08, 21:24 mops1111 napisał: > Przyganial kociol garnkowi... o stylistyce i skladni juz nie wspomne...<. I nie musisz wspominac,przeciez napisalem kim ja jestem.Nauczyl sie polskiego z wlasnej woli,nie byl a nie 1 sekundy na lekcji jezyka polskiego.Ale potrafie napisc w twoim jezyku tak,ze ty mnie zrozumiesz.A czy ty potrafisz napisac w obcym dla ciebie jezyku co kolwiek,i jak kolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 ortografia, skladnia, czasy 25.11.08, 21:29 Igor, nie zmuszaj mnie bym ja ci zaczal wytykac bledy. Nauczyles sie sam? Trzeba bylo isc do szkoly! Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 Re: Bledow ortograficznych? 25.11.08, 21:35 >A czy ty potrafisz napisac w >obcym dla ciebie jezyku co kolwiek,i jak kolwiek? Na ten przyklad: Oseti Sakartveloa :) Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Bledow ortograficznych? 25.11.08, 22:15 Igor,Olej tych dwóch debili,po co dyskutujesz z gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Igor, piszesz lepiej niż ci nieszczęśnicy 26.11.08, 00:01 można Ci tylko pogratulować i ne przejmuj się odmorozkami. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Igor 25.11.08, 21:21 Igor, twoja kolezanka eva15 rownierz uzywa takiego jezyka, jakos nie zauwazylem bys jej zwracal uwage. Uzbrfajanie Abchazow i Osetyncow jest sprzeczne z racja stanu takiego panstwa jakim jest Gruzja. Uwazasz, ze gdyby USA uzbrajalo przeciwko wam Inguszy i Czeczenow, byloby to fer. Rosja uzbraja obie grupy dla swoich wlasnych celow, jednoczesie pelniac tam misje pokojowa! Nie uwazasz, ze gdzies tu jest sprzecznosc. Podburza jednych i drugich, pomimo tegom, ze Gruzini ani jednym ani drugim wolnosci nie zabierali ani nie zmieniali w nioewolnikow. Saaka proponowal im autonomie. Rosja zacheca do wojny ijest winna wojnie. Wasz prezydent, to zbrodniarz, doskonale wie, ze ta bron poslurzy do mordowania ludzi. I sam decyduje o ataku na cywili. soviecki kagiebistyczny pajac - Putin byl w KGB? byl. Czym zajmowalo sie KGB, wiadomo morderstwami. Dlaczego soviecki? Zsuzyl interesom ZSRR i nadal to robi, teraz w postaci rosyjskiej, by zniewolic waszych sasiadow , Ukraincow, Bialorusinow, ale takze Osetyncow i abchazow. Imperializm rosyjski? A jak inaczej nazwac probe ponownego uzalerznienia od siebie bylych republik CCCP, jak Estonia, bialorus, Ukraina. Jak nazwac ''sprzeciw'' wobec polskiego wstapienia do NATO. Miedviediev sam powiedizal, ze Rosja ma prawo do swojej strefy wplywow, w bylych republikach radzieckich. Igor,pozwol, ze Ukraioncy i Bialorusini i mieszkancy pribaltyki sami dokonaja wyboru. Jezeli chcecie miec u siebie dyktature, z imperialistycznym sovieckim pajacem , jakim jest Fjutin...niet problema. ale dajcie zyc wolno innym. Rosja nie ma prawa mowic innym co maja robic. Igor, wy niestety tego nie robicie. Za kogo wy sie uwarzacie? Zabralibyscie sie za wasza gospodarke i poprawe zycia ludzi Igor, zamiast zachecac do mordow oraz mordowac, jak Czeczenow w Czeczenii. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Igor 25.11.08, 21:32 pentagon8 napisała: > Igor, twoja kolezanka eva15 rownierz uzywa takiego jezyka, jakos nie zauwazylem bys jej zwracal uwage.< A czy zauwazyl zeby po za toba ja wogule komu kolwiek na to zwracal uwage.Nie wiem czemu,ale mam do ciebie ,niczym nie wytlumaczalna ,sympatje.Nie wiem,ale mi sie wydaje ze ty jestes w tym samam wieku co moj pierwszy syn,a on ma 26 lat.I jest taki sam jak ty ,kategoryczny w osadach,pewny,ze cala prawde on juz zna i cala wiedze posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Igor 25.11.08, 21:51 Igor, Igor...dlaczego kategoryczny? Sympatie mam i do ciebie, ale naprawde czasami...brak mi slow co do Twoich pogladow. Ale ciekawie jest je poznac, pomimo tego, ze wiele z nich mija sie oczywiscie z prawda Igor. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Igor 25.11.08, 22:02 pentagon8,napisales -> Ale ciekawie jest je poznac, pomimo tego, ze wiele z nich mija sie oczywiscie z prawda Igor.< I dodam od siebie,mija sie z twoja prawda.O tym wlasnie pisalem -kategoryczny.a co ty wiesz o moicj pogladach? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Igor 25.11.08, 22:14 To co przeczytam na forum, i to co po przeczytaniu tego co napisales, potrafie logicznie uzasadnic. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Igor 25.11.08, 22:15 pentagon8,musze na dzis konczyc,jutro praca.Do spotkania na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 Typowo sowiecka logika... 25.11.08, 21:30 "Nie ma potrzeby ich podburzac" - w domysle "zawsze mozemy to zrobic, choc na zewnatrz mowimy co innego jak widac". "Dozbrajamy Osetie, ale niech tylko inni sprobuja dozbrajac naszych wrogow!" Przypomina sie wypowiedz ludzi Putina po tym, gdy Litwinienko oskarzyl ich o wysadzenie blokow w Wladykawkazie: "My nie moglismy tego zrobic!" Znaczy, bo gdybysmy mogli to chwila moment i blokow nie ma. Czyli: "Technicznie nie bylismy do tego zdolni", moralnie nie stanowilo to dla nas problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Polsko, uznaj Inguszetię! 25.11.08, 20:56 niesamowita.natka.pietruszki napisał: > Abchazja ma prawo do wolności! Jak dlugo jeszcze Polska zamierza wspierać > gruzińskich awanturników? Inguszetia i czeczenia rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Nowe fakty........... 25.11.08, 20:57 Gruzja planowała odzyskanie Abchazji siłą - stwierdził na posiedzeniu nadzwyczajnej komisji gruzińskiego parlamentu były ambasador tego kraju w Moskwie. Erosi Kicmariszwili przez trzy godziny był przesłuchiwany przez posłów z komisji badającej przebieg sierpniowej wojny z Rosją. Były gruziński dyplomata zeznał, że władze w Tbilisi informowały, że mają przyzwolenie Waszyngtonu na taką operację. Kicmariszwili ujawnił, że ambasador USA w Rosji, podczas jednego z oficjalnych spotkań, kategorycznie zaprzeczał takim doniesieniom. Erosi Kicmariszwili zeznał również przed komisją parlamentarną, że w jego obecności prezydent Micheil Saakaszwili miał w lutym powiedzieć premierowi Władimirowi Putinowi - "w sierpniu przeniosę stolicę Gruzji do Suchumi". Były ambasador Gruzji w Rosji stwierdził, że wszystkie plany pokojowego zakończenia konfliktu o Abchazję i Osetię Południową były torpedowane przez władze w Tbilisi. - Zrobiliśmy dokładnie to, co chcieli Rosjanie, pierwsi zaczęliśmy działania wojenne - stwierdził Kicmariszwili. Posłowie postanowili, po zeznaniach byłego ambasadora, przesłuchać wiceministra spraw zagranicznych Gige Bokerie. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Przestańmy wspierać awanturnika Saakaszwilego 25.11.08, 21:16 Ja wspieram Saakaszwilego bo chcę żeby Putin zakręcił nam kurek z ropą i gazem. I nie mogę się doczekać .Kolejna zima z ropą i gazem. Po co nam to. PUTIN ZAKRĘĆ TEN KUREK TCHÓRZU!!! NA CO CZEKASZ ??? Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Wymiany ognia na granicy gruzińsko-abchaskiej 25.11.08, 21:18 Tak naprawde, ch...j mnie gruzja obchodzi, a karlowaty na kaczych lapach i plaskim dziobie powinien i ma obowiazek promowania interesow Polski, a nie jakichs swoich/brata zachcianek. Kopa w doope i jakos rozwaloc to towarzystwo. Ktos napisal, ze 5oo.ooo glosow, moze obalic Kaczych? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wymiany ognia na granicy gruzińsko-abchaskiej 25.11.08, 21:19 jak ci się prezydent Polski nie podoba to won do Rosji, tam twoje miejsce i innych prawosławnych też nikt cię w Polsce na siłę nie trzyma - poproś Putina o rosyjski paszport Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 Re: aron2004 a moze ty bys wziol w pakiecie obu 25.11.08, 22:55 blizniakow i tego z krzywym dziobem kamisnkiego i pjechali w tri pizdy do izraela ? w koncu ich polityke propagujecie . wiesz jak sie uraduje 99%polakow z tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: Wymiany ognia na granicy gruzińsko-abchaskiej 26.11.08, 00:53 aron2004 napisał: > jak ci się prezydent Polski nie podoba to won do Rosji, tam twoje > miejsce i innych prawosławnych też > > nikt cię w Polsce na siłę nie trzyma - poproś Putina o rosyjski > paszport > Prosze jaki czujny! Tutaj akurat ci tyle powiem szczurze na dwoch lapach: zeby P. Prezydent sie zachowywal jak Prezydentowi przystoi nikt by do niego nic nie mial, `niestety zamiast tego w niedziele po raz kolejny dal pokaz tego ze go niespecjalnie obchodzi co sie dzieje w Polsce, kolejna burda wywolana nie wiadomo po co, i z czyjego polecenia. Naraza siebie i przy okazji polakow. Osoba nieodpowiedzialna nie moze zajmowac stanowiska Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wymiany ognia na granicy gruzińsko-abchaskiej 26.11.08, 06:12 won do Rosji cerkiewniku w ogóle nic nie rozumiesz jednokomórkowcu dla Rosjan nieważne jest czy Polską rządzi Kaczyński czy Tusk czy Polska jest w NATO czy nie czy polski prezydent jeździ do Osetii czy nie. dla Rosjan najważniejsza rzecz to zabić wszystkich Polaków niezależnie kto nimi rządzi. Polak dla Rosjanina nie jest człowiekiem, tylko gadem którego trzeba rozdeptać. jak wam tu źle prawosławni i cierpicie pod katolickim uciskiem to won do Rosji, będziecie mieli wodza prawosławneego i pensje po 200 dolarów Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wymiany ognia na granicy gruzińsko-abchaskiej 26.11.08, 06:23 ty śmieciu sługo Komorowskiego tak tak prezydent Polski zaatakował Osetię. Tak samo jak Polska w 1939 zaatakowała miłującą pokój III Rzeszę won z Polski katolickiej cerkiewniku Odpowiedz Link Zgłoś
dsk48 Wymiany ognia na granicy gruzińsko-abchaskiej 25.11.08, 21:24 Wykosić Rusków! Będzie spokój ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blitzkrieg2 Re: Wymiany ognia na granicy gruzińsko-abchaskiej 25.11.08, 23:24 Wykoś się sam każdy wie co to Rosjai ze jest nieprzewidywalna! laetki jakty dsk48 gdyby nie ci ruscy to jak oni przegrali wojnę z Hitlerem,to bys juz nie gegal jeden z drugim na tym forum! bo co amerykanie by nas ocalili nie oni by zawarli pokój z Hitlerem a nas by porostu niemcy wytepili, Ameryka nas sprzedala wląsnie w Jalcie ruskom wiec do kogo te pretensje. teraz tez jesteśmy wwykorzystywanie prze takich nietrzezwych narwańcow politycznych jak ty.No chyba ze jestes sługusemUSA i Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Polsko, uznaj Inguszetię! 25.11.08, 22:09 niesamowita.natka.pietruszki napisał: > Inguszetia, w odróżnieniu od Abchazji, nie jest faktycznie > niepodległa. Jak będzie, to będzie można pomyślec o jej uznaniu. Jesli abcgazja i osetia beda w stanie same sie utrzymac, pomyslimy o ich uznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mm.61 Czytaj, ś.m.i.e.c.i.u.: 25.11.08, 22:12 Bronisław Maria Karol Komorowski (ur. 4 czerwca 1952 w Obornikach Śląskich k. Wrocławia) – polski polityk, poseł na Sejm RP I, II, III, IV, V i VI kadencji, minister obrony narodowej w latach 2000- 2001, wicemarszałek Sejmu V kadencji w latach 2005-2007, od 5 listopada 2007 Marszałek Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej VI kadencji. Młodość: Urodził się w Obornikach Śląskich w rodzinie hrabiów Komorowskich herbu Korczak o silnych tradycjach niepodległościowych i ziemiańskich. Jest synem Zygmunta Leona hrabiego Komorowskiego (1924- 1993) i Jadwigi z Szalkowskich (ur. 1921). Jego rodzina pochodzi z terenów obecnej Litwy, a ród Komorowskich przez 200 lat władał Żywiecczyzną. W latach 1957-1959 mieszkał w Józefowie k. Otwocka. Od 1959 do 1966 w Pruszkowie, tam też uczęszczał do szkoły podstawowej. W 1966 przeniósł się do Warszawy. Jest absolwentem XXIV LO im. Cypriana Kamila Norwida. Przez wiele lat związany z ruchem harcerskim. Należał do 75 Mazowieckiej Drużyny Harcerskiej w Pruszkowie. Podczas studiów był instruktorem harcerskim w 208 WDHiZ im. Batalionu "Parasol" w hufcu Mokotów. W harcerstwie poznał przyszłą żonę. W 1977 ukończył studia na Wydziale Historycznym Uniwersytetu Warszawskiego. W latach 1977-1980 był stażystą w redakcji "Słowa Powszechnego". Działalność opozycyjna: W PRL działał w opozycji demokratycznej jako podziemny wydawca, współpracował między innymi z Antonim Macierewiczem przy wydawaniu miesięcznika "Głos". W 1980 skazany razem z działaczami Ruchu Obrony Praw Człowieka i Obywatela na 1 miesiąc więzienia za zorganizowanie manifestacji w dniu 11 listopada 1979 (rozprawie przewodniczył sędzia Andrzej Kryże). 1980-1981 pracował w Ośrodku Badań Społecznych NSZZ "Solidarność". 27 września 1981 był jednym z sygnatariuszy deklaracji założycielskiej Klubów Służby Niepodległości. Internowany w czasie stanu wojennego. 1981-1989 nauczał w Niższym Seminarium Duchownym w Niepokalanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: Polsko, uznaj Abchazję! 25.11.08, 22:16 Abchazja miala swoja wolniosc w Gruzji, teraz jest czescia rosji. I szybko za takowa wolnoscia zateskni. Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 Re: dziwne ze wiekszosc spoleczenstwa gruzinskiego 25.11.08, 22:43 niechce wolnosci w wydaniu krwiozerczego dyktatora szaki-bandyty . Ktory daje im odczuc demokracje dzieki sluzbom bezpieczenstwa , palkami , dzialkami elektonicznymi i wiezieniami . Czego tylko polaczki prawicowo-kopniete tego niechca przyjac do wiadomosci i udaja glupa , chociaz udaja to duzo powiedziane oni sa . Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Wymiana dlugopisow... 25.11.08, 22:28 A gdzie wzmianka o skandalicznym zachowaniu Givi Targamadze czlonka komisji obradujacej w sprawie konfliktu zbrojnego rzucajacego dlugopisem w gruzinskiego ambasadora w Rosji ??? Tam prawie doszlo do omlotow na piesci miedzy Gruzinami. Polecam Reuters.com , moze to i niewygodna wiadomosc ale prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Wymiana dlugopisow... 25.11.08, 22:39 Gruzja musi sie zmienic.Bez Saakaszwil.Agent USA nie moze sterowac panstwem.Narod sam sie wypowie. Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 Re: natko dla oszolomow katoprawicowych w polsce 25.11.08, 22:51 wystarczy nie liczy sie glos spoleczestwa abchaskiego wazne ze kaczka i jego elektorat-mutanty tak chce i tak ma byc.. zalosc dupe sciska poprostu Odpowiedz Link Zgłoś
car-rot Wymiany ognia na granicy gruzińsko-abchaskiej 25.11.08, 22:51 Dziwne jest to ze komus sie nie podoba kurdupel polski. Dla tego zachwycają sie kurduplami moskiewskimi? Chyba wujek Pu albo ten karlikowy Miedwied, oboiga są lepszi za kawałek Kaczki? Uwazam ze ulubiony pewnymi korrespondentami niedwiedzie moskewski nie są odwazniejszy od mniej-wiencej kurduplastego ptaka. Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Wymiany ognia na granicy gruzińsko-abchaskiej 26.11.08, 01:50 No i niech ktos sprobuje polemizowac z powyzszym postem, dostanie w kly jak znalazl. Car-rot ma racje albo nawet narracje czy tez inne mutacje. You mention "rape" twice? - I like rape! Odpowiedz Link Zgłoś
car-rot Re: Polsko, uznaj Abchazję! 25.11.08, 23:17 niesamowita.natka.pietruszki napisał: > Abchazja ma prawo do wolności! Jak dlugo jeszcze Polska zamierza wspierać > gruzińskich awanturników? Az poki moskalski pietruszki nie dojda do Warszawy przez Kijow i Lwow, oczywistie. Pietruszka to est pajac moskalski? Ale według mnie, nigdy sie nie wydawał smiesznym? raczej strachotliwym. Odpowiedz Link Zgłoś