1.fanfan A cóż poza prawdą powiedział J. Kaczyński? 04.12.08, 17:00 Powiedział, że byli bohaterowie w zderzeniu z Gestapo i jest "twardziel" Niesiołowski, który na pierwszym przesłuchaniu zadenuncjował narzeczoną i kolegów. I to ma być powodem oburzenia? Koledzy Maleszki na tym forum, bierzcie równą miarę, bo Niesiołowski porównując wymienionych przez siebie dziennikarzy,o wiele bardziej ich obraził. To Wildstein, człowiek z klasą, który o Maleszce swoim koledze z PRL-u nigdy nie powiedział nic dosadnego, gdy dowiedział się o jego roli w SB. Niesiołowski to dzisiaj chory człowiek, Nienawiść odebrała mu rozum. Ale widać, że jego choroba jest zaraźliwa, zainfekowało się tu wielu moich przemówców. Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Ojciec Kaczynskich dał ciała komuchom,ze strachu! 04.12.08, 17:10 Ak-owcy byli mordowani, siedzieli w wiezieniach a nawet ,gdy ich uwolnino, byli nękani, prześladowani nadal..A co sie stało Z Kaczynskim???.piękne mieszkanie, praca z wielka pensją, dojście do wszelkich dóbr,dostepnych tylko "dla rasy panów" Z PZPR !!! Kaczynscy całe swoje życie,spedzili w dostatku, konczyli szkoły {komuny} bez żadnych kłopotów, kręcili filmy i afery... Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 Ojciec Kaczynskich dał ciała komuchom,ze strachu! 04.12.08, 17:13 staryduster napisał: > Ak-owcy byli mordowani, siedzieli w wiezieniach a nawet ,gdy ich uwolnino, byli > nękani, prześladowani nadal..A co sie stało Z Kaczynskim???.piękne mieszkanie, > praca z wielka pensją, dojście do > wszelkich dóbr,dostepnych tylko "dla rasy panów" Z PZPR !!! > Kaczynscy całe swoje życie,spedzili w dostatku, konczyli szkoły {komuny} bez > żadnych kłopotów, kręcili filmy i afery.. to skurw...... Odpowiedz Link Zgłoś
szczeragadka JAKI tatuś?... 04.12.08, 19:36 te kurduple to wynalazki z popapranej próbówki-dać im po dopalaczu i do cyrku jako wybryk eksperymentu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis ten śmieć kaczysta jest skończony 04.12.08, 17:04 on gorszy od gestapowca Odpowiedz Link Zgłoś
olalk Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyński... 04.12.08, 17:05 Ja też jestem oburzona! Styl i treść wypowiedzi tego pożal się Boże polityka nie do przyjęcia!!! Mam nadzieję, że to będzie jego osobistym gwoździem do trumny parlamentarnej. Warto zauważyć, że przy tym wszystkim, przy niepohamowanym strumieniu obelg, jaki płynie z jego ust, na końcu jest zawsze uwaga o brutalizacji życia w wykonaniu Platformy. Już nie śmieszne, jedynie straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro "Kaczynski, ty swinio..."powiedzialby Kloss..... 04.12.08, 17:07 a Obersturmbahnführer Brunner by go pochwalil.... Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas Niesiołowski - Idol POłmózgów 04.12.08, 17:09 Tu wklejam do poczytania jak dzielnie Stefcio zeznawał, potem ocencie Stefcia. Kim jestes panie Niesiołowski Warszawa, 9 września 1970 r. Protokół przesłuchania podejrzanego Stefana Niesiołowskiego przez por. Edwarda Karkucińskiego, inspektora Biura Śledczego MSW: ...W dniu dzisiejszym pragnę szczegółowo i dokładnie wyjaśniać na temat mojej działalności w "Ruchu", w związku z czym pragnę skorzystać z art.57 KK i wyjaśnić na czym polegała cała działalność "Ruchu" i mój w nim udział od początku... Nieznane dokumenty pochodzące z Instytutu Pamięci Narodowej (nr sprawy II 3 DS. 25/70, tom VI, str. 11-11 oraz nr sprawy II 3 DS. 25/70, tom VI, str. 11-76), udowadniające tchórzliwą postawę obecnego wicemarszałka Sejmu, Stefana Niesiołowskiego (Platforma Obywatelska) podczas śledztwa dotyczącego organizacji "Ruch". Kompromitujące fakty miały nigdy nie ujrzeć światła dziennego, Niesiołowski przez 38 lat "nie zdążył" poinformować o nich ani opinii publicznej ani też swoich wyborców. Nawet dziś - przy pomocy procesów sądowych próbuje uciszyć tych wszystkich, którzy przypominają mu niechlubne wydarzenia sprzed lat. Wicemarszałek nie przewidział jednak najpierw powstania Instytutu Pamięci Narodowej, a potem - możliwości, jakie ten instytut daje, a więc dotarcia do prawdy (patrz: choćby sprawa książki "SB a Lech Wałęsa"). Tak więc dziś trudno mu będzie zamieść pod dywan treść dokumentów, które znaleźliśmy w IPN. Na podstawie części z nich mogliśmy opublikować protokoły początków śledztwa "Ruchu", z których jasno wynika, że Niesiołowski - wbrew mitom o swojej dzielności, które sam kolportuje - załamał się już od pierwszego przesłuchania i bez mrugnięcia okiem sypał swoich kolegów. Mimo że członków "Ruchu" obowiązywała zasada odmowy zeznań lub nieprzyznawania się do działalności w organizacji i niektórzy z nich - Andrzej Czuma, Jan Kapuściński czy - do momentu, kiedy pokazano jej protokoły przesłuchań Niesiołowskiego - Elżbieta Nagrodzka - do tej reguły się dostosowali. Niesiołowski "sypał" ją, swoją ówczesną narzeczoną, i innych. Oto fragmenty dokumentów IPN, ujawniających tę pierwszą "wpadkę" Niesiołowskiego z pierwszych tygodni śledztwa. Por. Dariusz Borowczyk z KM MO w Łodzi zanotował 20 czerwca 1970 r. o, godz.15.10, że Stefan Myszkiewicz Niesiołowski już 20 czerwca, podczas pierwszego zeznania, przyznaje się do tego, że istniał "Ruch", który był organizacją konspiracyjną. Twierdzi jednak przytomnie, że nie było przywódców. 21 czerwca 1970 r. Niesiołowski podczas przesłuchania wymienia nazwiska swojego brata Marka, Andrzeja i Benedykta Czumów, Andrzeja Woźnickiego. 25 czerwca 1970 r. Niesiołowski rozszyfrowuje, kto kryje się pod pseudonimami, m.in. "Emil" (Emil Morgiewicz), "Jurek" (Benedykt Czuma). Sam zaprzecza swojej przynależności do "Ruchu" i współredagowania "Biuletynu". 28 czerwca 1970 r. kaja się: Wyjaśnienia, jakie wówczas (przed 28 czerwca 1970 r. - przyp. aut.) składałem odnośnie mojej przynależności i działalności w nielegalnym związku, częściowo były nieprawdziwe (...). Pragnę dziś wyjaśnić udział w nielegalnej organizacji w sposób szczery i zgodny z prawdą [fragment protokołu z przesłuchania; godz.8.40, przesłuchujący kpt. mgr Leonard Rybacki z Biura Śledczego MSW w Warszawie; pisownia zgodna z oryginałem]. 1 lipca 1970 r. Niesiołowski, wymieniając z nazwiska Andrzeja Czumę, ujawnia, że był bardzo aktywnym członkiem "Ruchu" i inicjatorem różnych akcji. 11 lipca 1970 r. mówi: - Pragnę uzupełnić oraz sprostować pewne wyjaśnienia jakie złożyłem do protokółów w czasie poprzednich przesłuchań na temat podjętej przez nasz Ruch akcji spalenia muzeum Lenina w Poroninie. Celowo zatajałem pewne fakty, ażeby uchronić niektóre osoby od odpowiedzialności karnej. Dziś całkowicie zrozumiałem swoje niewłaściwe stanowisko w tej kwestii i dlatego pragnę, tak jak i w innych sprawach, mówić tylko szczerą prawdę [pisownia zgodna z oryginałem]. Z dokumentów IPN wynika, że Wojciech Mantaj zaczął zeznawać 22 czerwca, Marek Niesiołowski - 25 czerwca, Benedykt Czuma - 28 czerwca, a Elżbieta Nagrodzka - 30 czerwca, po skonfrontowaniu jej z protokołami Stefana. Zeznania Niesiołowskiego składane od początku śledztwa były dla SB cennym podarunkiem. Po pierwsze - należał do grupy przywódczej i wiedział wszystko o wszystkich. Po drugie - został aresztowany w pierwszej grupie, kiedy ogromna większość członków "Ruchu" była jeszcze na wolności i mógł przyczynić się do kolejnych aresztowań. Po trzecie - jego załamanie, obok konkretnych korzyści dla SB, miało także znaczenie symboliczne: sygnał był jasny, jeden z dowódców sypie, okres heroizmu skończony, zaczyna się efekt domina. "Pragnę szczegółowo i dokładnie wyjaśnić..." Obecnie wracamy do sprawy, ponieważ dotarliśmy do kolejnych, jeszcze bardziej kompromitujących Stefana Niesiołowskiego dokumentów, przesłuchań z września 1970 r. [każda ze stron opatrzona jest odręcznym podpisem Niesiołowskiego], kiedy to Niesiołowski zawiera z przedstawicielem SB por. Edwardem Karkucińskim, inspektorem Biura Śledczego MSW, specyficzną umowę, na podstawie art.57 kk, zobowiązując się powiedzieć wszystko o "Ruchu" i kolegach za złagodzenie kary. Art. 57 kk mówi bowiem: Jeżeli zachodzi kilka niezależnych od siebie podstaw do nadzwyczajnego złagodzenia lub obostrzenia kary, sąd może tylko jeden raz karę nadzwyczajnie złagodzić lub obostrzyć, biorąc pod uwagę łącznie zbiegające się podstawy do złagodzenia lub obostrzenia. I tak 9 września 1970 r. por. Edward Karkuciński, inspektor Biura Śledczego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych w Warszawie, przesłuchuje Niesiołowskiego w charakterze podejrzanego w sprawie II 3 Ds-25/70. Przesłuchanie rozpoczyna się o godz. 9.00. Obecny wicemarszałek Sejmu składa oświadczenie: W dniu dzisiejszym pragnę szczegółowo i dokładnie wyjaśniać na temat mojej działalności w naszym "Ruchu" w związku z czym pragnę skorzystać z art. 57 kk i wyjaśnić na czym polegała cała działalność "Ruchu" i mój w nim udział od początku. Do "Ruchu" zostałem pozyskany przez Andrzeja Czumę. Fakt ten nastąpił w Łodzi najprawdopodobniej latem 1965 roku. Andrzej Czuma przyjechał wówczas do Łodzi i rozmowa nasza została przeprowadzona częściowo u mnie w domu (wówczas mieszkałem na ulicy Tuwima 85), a częściowo w drodze na dworzec kolejowy Łodź-Fabryczna skąd wówczas Andrzej Czuma odjeżdżał pociągiem do Warszawy. W tym czasie nazwa "Ruch" jeszcze nie istniała, a była mowa o jakiejś grupie działającej nielegalnie do której należał już Andrzej Czuma. Nazwa "Ruch" powstała na jednym z pierwszych "Zjazdów" w 1968 roku. "Pozyskałem osobiście..." Dalej Niesiołowski szczegółowo opisuje, kogo wprowadził do działalności w "Ruchu": Do grupy tej w 1965 roku pozyskałem osobiście Wojciecha Majdę i Wojciecha Mantaja, natomiast Elżbietę Mickiewicz pozyskałem wiosną 1967 roku. Są to te osoby, które pozyskałem osobiście do czasu odbycia się I-go "Zjazdu" na którym jak już wyjaśniłem została ustalona nazwa "Ruch". Moja działalność w nielegalnej grupie od momentu pozyskania mnie przez Andrzeja Czumę do czasu odbycia się I-go "Zjazdu" naszego "Ruchu" polegała na: pozyskaniu trzech wyżej wymienionych osób, przeprowadzaniu rozmów z Andrzejem Czumą na terenie Łodzi i Warszawy związanych tematycznie z dalszą naszą działalnością i z zagadnieniami politycznymi. W 1966 roku przyjechał do Łodzi Benedykt Czuma z Warszawy i w Łodzi zamieszkał na stale. W tym czasie zostałem poinformowany przez Andrzeja Czumę, że również Benedykt Czuma jest członkiem naszego "Ruchu" i że mamy ze sobą razem współpracować. Współpraca ta nastąpiła pomiędzy nami. Ja natomiast poinformowałem Benedykta Czumę, że pozyskanymi przeze mnie osobami są Wojciech Mantaj, Wojciech Majda, których Benedykt Czu Odpowiedz Link Zgłoś
edwardrydz Brawo Jaroslaw Kaczynski! 04.12.08, 17:11 Wcale nie jestem oburzony prosze nie klamac. Brawo JK silny polityk wreszcie powiedzial glosno to co wielu mysli o posle Niesiolowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
edwardrydz Re: Brawo Jaroslaw Kaczynski! SB jest dumne bo 04.12.08, 17:26 zlamalo posla Niesiolowskiego. Sypal jak najety. Zachowaly sie przeciez dokumenty. Brawo JK, nie kapusiom i ludziom o watpliwej moralnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas Niesiołowski - Idol POłmózgów cz. 2 04.12.08, 17:14 W 1966 roku przyjechał do Łodzi Benedykt Czuma z Warszawy i w Łodzi zamieszkał na stale. W tym czasie zostałem poinformowany przez Andrzeja Czumę, że również Benedykt Czuma jest członkiem naszego "Ruchu" i że mamy ze sobą razem współpracować. Współpraca ta nastąpiła pomiędzy nami. Ja natomiast poinformowałem Benedykta Czumę, że pozyskanymi przeze mnie osobami są Wojciech Mantaj, Wojciech Majda, których Benedykt Czuma już znał wcześniej jako moich kolegów. O tym, że członkiem naszego "Ruchu" jest również Ewa Mickiewicz prostuję Elżbieta Mickiewicz, poinformowałem Benedykta Czumę oraz Majdę i Mantaja w 1968 roku - wiosną. Do I-go "Zjazdu" przeprowadzaliśmy pomiędzy sobą rozmowy na temat "Ruchu" w których brali udział Benedykt Czuma, ja, Mantaj, Majda, a czasem nawet Andrzej Czuma. "Inicjatywa należała do mnie Mantaja i Majdy..." Wydaje również Mantaja i Majdę: Akcja dotycząca wrogich napisów, która miała miejsce na terenie Łodzi w latach 1964-1965 nie była akcją "Ruchu". Inicjatywa ta należała do mnie Mantaja i Majdy, była to inicjatywa prywatna, a po jej zakończeniu prawdopodobnie poinformowałem o niej Benedykta i Andrzeja Czumów, nie podając im szczegółów na ten temat. Do czasu odbycia się I-go "Zjazdu" żadne inne akcje nie były planowane i podejmowane. "Na II-gim "Zjeździe" ja opracowałem i wygłosiłem referat..." W lwiej części opracowań na temat "Ruchu" pojawia się stwierdzenie, że nawiązywał on m.in. do tradycji i formy Armii Krajowej, a więc miał mieć charakter stricte niepodległościowy. Niesiołowski w śledztwie szczegółowo charakteryzuje przebieg jednego ze zjazdów "Ruchu", podkreślając, że on był przeciwny takiej formule: Obecnie chcę podać pewne uzupełnienie na temat poszczególnych "Zjazdów" naszego "Ruchu". Na II-gim "Zjeździe" ja opracowałem i wygłosiłem referat na temat określenia stosunku naszego "Ruchu" do innych ruchów na ziemiach polskich w XX wieku i pamiętam, ze w wystąpieniu swoim podkreślałem, że "Ruch" nasz jest czymś zupełnie nowym i nie może nawiązywać tak w programie jak i w metodach działania do ruchów dotychczasowych. Z tego określenia "Ruchu" wyniknęły dwie rzeczy: pierwsza to tworzenie nowego języka politycznego druga to niezorganizowanie "Ruchu", a pozostawienie celowo luźnych grup i nieprzestrzeganie ściśle zasady konspiracji w obawie, aby nie upodobnić "Ruchu" do organizacji konspiracyjnych działających w Polsce w czasie II wojny światowej. Na jednym z pierwszych "Zjazdów" uczestnicy ustalili, że ja, Andrzej Czuma i Emil Morgiewicz mamy opracować program dla "Ruchu", który będzie później ostatecznie zaakceptowany przez pozostałych uczestników "Zjazdu". Z zadania tego jednak wywiązałem się w niewielkim stopniu, a głównie program "Ruchu" opracowywał Andrzej Czuma. Na IV "Zjeździe" który się odbył w Warszawie przy ulicy Krzywe Koło jesienią 1968 roku obecny był także poza wymienionymi osobami o których wyjaśniałem do poprzednich protokołów, Andrzej Lulek z Lublina, którego poznałem na jednym z obozów w Bieszczadach, prowadzonych przez Duszpasterstwo Akademickie w Lublinie. Był on studentem K.U.L. Poza tym "Zjazdem" Andrzeja Lulka nigdzie nie widziałem, jako członka "Ruchu" ani też nikt o jego działalności nic nie mówił. "Pragnę uzupełnić swoje wyjaśnienia na temat adresów osób..." "Sypanie" przez Niesiołowskiego nie ograniczało się wyłącznie do relacji z posiedzeń "Ruchu" i charakterystyk działających w nim osób. Jak wynika z "Protokołu z przesłuchania podejrzanego", sporządzonego w Warszawie 10 września 1970 r. przez por. Edwarda Karkucińskiego (przesłuchanie rozpoczęto o 8.30), Niesiołowski obficie dzielił się wiedzą co do zapisów swojego prywatnego notesu, cyt.: Przeglądając w dniu dzisiejszym kalendarzyk kieszonkowy "Domu Książki" na rok 1970, który znajduje się w moim depozycie, które sam osobiście zanotowałem. Pod literą "P" w tym kalendarzyku zanotowałem adres PAULI POSPISIL - BRNO, SADY OSVOBOZENI 2 [koniec cytatu]. "Być może dojdą z mojej strony pewne uzupełnienia..." Niesiołowski miał chyba jednak poczucie niespełnienia w swoich donosach. W jego "Oświadczeniu" z 15 września 1970 r. czytamy: Ja niżej podpisany Stefan Niesiołowski oświadczam co następuje. W dotychczasowych wyjaśnieniach jakie złożyłem na temat sprawy, w której zostałem aresztowany wyjaśniłem wszystkie fakty i okoliczności związane z naszym ruchem. To co wyjaśniłem jest to to wszystko co do tej pory pamiętam, z tym że są to na pewno wszystkie sprawy zasadnicze związane z działalnością moją w naszym ruchu. Żadnych nowych faktów zasadniczych do tej sprawy nie wniosę, ponieważ nie pamiętam i wydaje mi się, że nie znam takich faktów, o których dotychczas nie wyjaśniałem. Ponieważ nie pamiętam dokładnie swoich dotychczasowych wyjaśnień, więc być może dojdą z mojej strony pewne uzupełnienia, ale będą to tylko szczegóły [zachowana oryginalna pisownia - przyp. aut.]. *** Minęło 38 lat. Przez cały ten czas Stefan Niesiołowski mozolnie budował swój image herosa opozycji na kłamstwach i półprawdach, nawet się nie zająknąwszy o swojej wpadce w śledztwie ani o umowie z SB i por. Karkucińskim. Czy ma prawo - dodatkowo jako poseł prawo to stanowiąc, a jako wicemarszałek prawa tego pilnując - ukrywać przed opinią publiczną prawdę z przeszłości? Proces ujawniania prawdy powoli, bo powoli, jednak postępuje. Jak w kalkomanii wyłania się obraz prawdziwych bohaterów oraz plam na honorze tych, którzy bohaterami sami się obwołali. Nadchodzi czas korekty legend "bohaterów" opartych na przemilczeniach i przekłamaniach. Także mitu Niesiołowskiego, dzisiejszego entuzjasty antylustracyjnej i antydekomunizacyjnej III Rzeczypospolitej i starego, post- Magdalenkowego układu. Dziennikarze i historycy - do dzieła, dokumenty czekają. kmicic64@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1.fanfan Re: Niesiołowski - Idol POłmózgów cz. 2 04.12.08, 17:25 Niesiołowski donosił, Maleszka też, dlatego Niesiołowski w niewybredny sposób zaatakował Wildsteina, kolegę Pyjasa, którego zabiła bezpieka. Ale dla gawiedzi ten gbur z tytułem profesora, to męczennik Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zro_26 Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyński... 04.12.08, 17:14 Chyba niewarto się oburzać.Jakie może Kaczyński mieć pojęcie o przesłuchaniach aby porównywać.Nie słyszałem aby z kimkolwiek walczył oprócz Wałęsy.No i może czasem z bliższym otoczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
world5 Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyński.. 04.12.08, 17:15 Prawda jest taka ze polowa z was by miala mokro w majtach na spotkanie z bezpieka ktora moglaby was zabic, do dzis by was rodzina szukala.. http://r4.bloodwars.interia.pl/r.php?r=40852 Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Ja jestem zachwycony słowami prawdy o UBecji 04.12.08, 17:25 Jaka to prawda, taka ze ubecja dala Niesiolowskiemu najwyzszy wyrok w Polsce za walke z nia, czy taka, ze jaroslaw kaczynski o ubecji wiedzial tylko tyle co lojalke podpisal??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: abba15 04.12.08, 18:17 abba15 napisal: > Kaczynski ma racje - zydoUBecja to samo zlo. Masz racje. To jest kwintesencja i zrodlo wszelkiego zla!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Kaczyński ma rację - żydoUBecja to samo zło 04.12.08, 18:50 A ty, co masz taki żydowski nick, kim jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
tab3 Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyński.. 04.12.08, 17:18 Jak do tej pory to kaczory oburzali się na wszystkich i wszystko. Teraz internauci oburzyli się na nich. Może da im to do myślenia (o ile myślą), że ich polityczny czas dobiega końca. Jak nie myślą to powiem któtko - kaczory! idźcie wPiSdu. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 abba15..Znowu uciekłes z Tworek? 04.12.08, 17:25 znowu nażarłes sie z szamba SB-PIS...? fotoforum.gazeta.pl/photo/0/sh/ed/fwtw/eLZQVVCynuzPfCVLcX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ja pitolę prawda UBowców w oczy kole? 04.12.08, 17:28 No kole, i dlatego zaczynaja wymyslac poslugujac sie do tego celu 13 letnimi dziewczynkami torturwanymi przez Gestapo...:DDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Ja jako internauta jestem zachwycony 04.12.08, 17:27 abba15 napisał: > i sram na UBekistan Dlatego tak bardzo smierdzisz, srac do wlasnego lozka to takie PiSie...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Internauci z PO-planety ? 04.12.08, 17:22 W dzieciństwie oglądałam program Mat-planeta w TVP.Dwa stworki uczyły cyferek i co chwila sie teleportowały. Program był dla starszych dzieci i one więcej pewnie rozumiały.Dziś te ,,starszaki'' z 4-8 klasy, co to były na moim 4-5 letnim poziomie, teleportowały się na PO-planetę z której srają po całym internecie na Kaczyńskiego. Cóż...PO-planeta cała z gówna :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Internauci z PO-planety ? 04.12.08, 17:26 amanasunta napisała: > W dzieciństwie oglądałam program Mat-planeta w TVP.Dwa stworki uczyły cyferek > i co chwila sie teleportowały. > Program był dla starszych dzieci i one więcej pewnie rozumiały.Dziś te > ,,starszaki'' z 4-8 klasy, co to były na moim 4-5 letnim poziomie, > teleportowały się na PO-planetę z której srają po całym internecie na > Kaczyńskiego. > Cóż...PO-planeta cała z gówna :) Skad u kobiety tyle srania i gowna w ustach, czy jestes moze poslanka PiS ??? Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 Ciebie "stworzył" l.Kaczynski z wieeelkim trudem.. 04.12.08, 17:28 i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg zaraz wyjdziesz z d.... Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 amanasunta,Ciebie "stworzył" l.Kaczynski z wiee 04.12.08, 17:31 to do ciebie...> i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg > zaraz wyjdziesz z d... Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna treść zeznań Stefana nie POzostawia wątpliwości 04.12.08, 17:22 obciązał innych , w tym własną kobietę. dla GW i PO to IDOL Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: treść zeznań Stefana nie POzostawia wątpliwoś 04.12.08, 17:30 sralimuchibedziewiosna napisał: > obciązał innych , w tym własną kobietę. > > dla GW i PO to IDOL Jaroslaw tego zrobic nie mogl, nie dlatego, ze nie sypal (lojalka z nieba nie spadla) ale dlatego, ze kobieta i jaroslaw to surrealizm...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: treść zeznań Stefana nie POzostawia wątpliwoś 04.12.08, 17:38 kralik111 napisał: > sralimuchibedziewiosna napisał: > > > obciązał innych , w tym własną kobietę. > > > > dla GW i PO to IDOL > > Jaroslaw tego zrobic nie mogl, nie dlatego, ze nie sypal (lojalka z nieba nie > spadla) ale dlatego, ze kobieta i jaroslaw to surrealizm...;DDD acha i dlatego dla ciebie dkładanie zeznan obciążających własną babę przez stefana jest usprawiedliwieone Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: treść zeznań Stefana nie POzostawia wątpliwoś 04.12.08, 17:56 sralimuchibedziewiosna napisał: > kralik111 napisał: > > > sralimuchibedziewiosna napisał: > obciązał innych , w tym własną kobietę. > > > dla GW i PO to IDOL > > > > Jaroslaw tego zrobic nie mogl, nie dlatego, ze nie sypal (lojalka z nieba > nie > > spadla) ale dlatego, ze kobieta i jaroslaw to surrealizm...;DDD > > > > > acha i dlatego dla ciebie dkładanie zeznan obciążających własną babę przez > stefana jest usprawiedliwieone Wierze, ze wiesz doskomale co piszesz wierze rowniez, ze bedac teraz PiSowcem ty osobiscie przesluchiwales Niesiolowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 sralimuchibedziewiosna, no to podaj tą treść... 04.12.08, 17:35 świnio!..Ja czytałem, i tam nic takiego nie ma! Skoro czytałes,kur.wo, to bez trudu zacytujesz fragment,hę? Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: sralimuchibedziewiosna, no to podaj tą treść. 04.12.08, 17:40 barnaba444 napisała: > świnio!..Ja czytałem, i tam nic takiego nie ma! > Skoro czytałes,kur.wo, to bez trudu zacytujesz fragment,hę? Stefan - to ty ? poznaję po słownictwie :) www.rp.pl/artykul/2,229068_Co_Niesiolowski_zeznal_w_sledztwie.html Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: sralimuchibedziewiosna, no to podaj tą treść. 04.12.08, 17:57 sralimuchibedziewiosna napisał: > barnaba444 napisała: > > > świnio!..Ja czytałem, i tam nic takiego nie ma! > > Skoro czytałes,kur.wo, to bez trudu zacytujesz fragment,hę? > > Stefan - to ty ? poznaję po słownictwie :) > > > www.rp.pl/artykul/2,229068_Co_Niesiolowski_zeznal_w_sledztwie.html Mialres zacytowac tresc z ksiazki, a nie robic z siebie publicznie k...rwe...:DDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna dlaczego GW nie tnie postów z bluzgami POwców? 04.12.08, 17:58 kralik111 napisał: > sralimuchibedziewiosna napisał: > > > barnaba444 napisała: > > > > > świnio!..Ja czytałem, i tam nic takiego nie ma! > > > Skoro czytałes,kur.wo, to bez trudu zacytujesz fragment,hę? > > > > Stefan - to ty ? poznaję po słownictwie :) > > > > > > www.rp.pl/artykul/2,229068_Co_Niesiolowski_zeznal_w_sledztwie.html > > > Mialres zacytowac tresc z ksiazki, a nie robic z siebie publicznie > k...rwe...:DDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: dlaczego GW nie tnie postów z bluzgami POwców 04.12.08, 18:01 sralimuchibedziewiosna napisał: > kralik111 napisał: > > > sralimuchibedziewiosna napisał: > > > > > barnaba444 napisała: > > > > > > > świnio!..Ja czytałem, i tam nic takiego nie ma! > > > > Skoro czytałes,kur.wo, to bez trudu zacytujesz fragment,hę? > > > > > > Stefan - to ty ? poznaję po słownictwie :) > > > > > > > > > www.rp.pl/artykul/2,229068_Co_Niesiolowski_zeznal_w_sledztwie.html > > > > > > Mialres zacytowac tresc z ksiazki, a nie robic z siebie publicznie > > k...rwe...:DDDDDDDDDDDDDD Bluzgi padaja gdy z rodzona matka rozmawiasz, tutaj to nie sa bluzgi bo nikt z ciebie k...rwy nie robi, robisz to sam, a internauci tylko nazywaja to po imieniu...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna proszę o usunięcie tego człowieka z forum 04.12.08, 18:04 non stop - w każdym poscie używa słów powszechnie uznawanych za obelżywe kralik111 napisał: > sralimuchibedziewiosna napisał: > > > kralik111 napisał: > > > > > sralimuchibedziewiosna napisał: > > > > > > > barnaba444 napisała: > > > > > > > > > świnio!..Ja czytałem, i tam nic takiego nie ma! > > > > > Skoro czytałes,kur.wo, to bez trudu zacytujesz fragment > ,hę? ie.html</a> > > > > > > > > > Mialres zacytowac tresc z ksiazki, a nie robic z siebie publicznie > > > k...rwe...:DDDDDDDDDDDDDD > > > Bluzgi padaja gdy z rodzona matka rozmawiasz, tutaj to nie sa bluzgi bo nikt z > ciebie k...rwy nie robi, robisz to sam, a internauci tylko nazywaja to po > imieniu...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: proszę o usunięcie tego człowieka z forum 04.12.08, 18:09 sralimuchibedziewiosna napisał: > non stop - w każdym poscie używa słów powszechnie uznawanych za obelżywe > > kralik111 napisał: > > sralimuchibedziewiosna napisał: > > > > > kralik111 napisał: > > > > > > > sralimuchibedziewiosna napisał: > > > > > > > > > barnaba444 napisała: > > > > > > > > > > > świnio!..Ja czytałem, i tam nic takiego nie ma! > > > > > > Skoro czytałes,kur.wo, to bez trudu zacytujesz fr > agment > > ,hę? > ie.html</a> > > > > > > > > > > > > Mialres zacytowac tresc z ksiazki, a nie robic z siebie publi > cznie > > > > k...rwe...:DDDDDDDDDDDDDD > > > > > > Bluzgi padaja gdy z rodzona matka rozmawiasz, tutaj to nie sa bluzgi bo n > ikt z > > ciebie k...rwy nie robi, robisz to sam, a internauci tylko nazywaja to po > > imieniu...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Podpisuje sie rekami i nogami prosze o usuniecie smiecia wyzywajacego internautow...:DDDDDDDDDDD forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=88099953&a=88107940 Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Gloryfikacja katów i kapusiów specjalnością GW 04.12.08, 17:23 Prezes PiS powiedział prawdę. Ale gloryfikacja katów i kapusiów to specjalność GW. Powodem do dumy dla normalnego człowieka jest odwaga a nie tchórzostwo Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Kaczynscy,ci to odważni !..w dawaniu d..... 04.12.08, 17:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=88099953&a=88105813 Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 Re: Kaczynscy,ci to odważni !..w dawaniu d..... 04.12.08, 17:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=88099953&a=88105813 kurestwo...tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna pesudo spod celi Stefana: "puchar przechodni" 04.12.08, 17:43 doPOwiedz sobie przyczynę i POmyśl zanim znów coś napiszesz o dawaniu wiesz czego jama.314 napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=88099953&a=88105813 Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: pesudo spod celi Stefana: "puchar przechodni 04.12.08, 18:03 sralimuchibedziewiosna napisał: > doPOwiedz sobie przyczynę i POmyśl zanim znów coś napiszesz o dawaniu wiesz cz > ego > > > > jama.314 napisał: > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=88099953&a=88105813 Co to znaczy glupku "odpowiedz sobie przyczyne" ??? Jezeli nie potrafisz najprostszego zdania zlozyc po polsku, to jak mozesz oczekiwac by ktos cie tutaj traktowal powaznie, albo z honorem...??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Gloryfikacja katów i kapusiów specjalnością G 04.12.08, 17:32 jan_sobczak1 napisał: > Prezes PiS powiedział prawdę. Ale gloryfikacja katów i kapusiów to specjalność > GW. Powodem do dumy dla normalnego człowieka jest odwaga a nie tchórzostwo A jaka prawde glosil prezes PiS jak Niesiolowski czy Komorowski za walke z komuna odsiadywali bardzo dlugie wyroki gdzie wetdy byl prezes PiS jaroslaw??? Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyński.. 04.12.08, 17:31 Niech IPN napisze książkę o heroicznej walce z komuną Kaczyńskiego.Ciekawe ile ta książka liczyła by stron.Jeżeli tyle samo co akta SB to tam prócz lojalki sfałszowanej czy nie,właściwie nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyńs 04.12.08, 17:33 wieslaw1 napisał: > Niech IPN napisze książkę o heroicznej walce z komuną > Kaczyńskiego.Ciekawe ile ta książka liczyła by stron.Jeżeli tyle > samo co akta SB to tam prócz lojalki sfałszowanej czy nie,właściwie > nic nie ma. To bylaby zaledwie jedna strona, na ktorej znajdowalaby sie lojalka...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
nekia0000 Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyński... 04.12.08, 17:32 Moim zdaniem jeżeli pan Kaczyński ma chodź trochę jeszcze honoru niech odda mandat poselski i wyjedzie gdzieś w Bieszczady zaszyje się w jakieś chałupie żeby po nim śladu nie zostało Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyńs 04.12.08, 17:37 nekia0000 napisał: > Moim zdaniem jeżeli pan Kaczyński ma chodź trochę jeszcze honoru niech odda > mandat poselski i wyjedzie gdzieś w Bieszczady zaszyje się w jakieś chałupie > żeby po nim śladu nie zostało Nie mial honoru w latach komuny gdy Walesa, Niesiolowski czy Komrowski walczyli i odsiadywali wyroki komunistyczne, to myslisz przyjacieu, ze teraz nagle stanie sie czlowiekiem honoru ? No nie robmy juz sobie takich czarnych zartow z tego biednego czlowieka...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu21 Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyński... 04.12.08, 17:33 Proponuję wysłanie maila do Pana "Prezesa". Jego adres to np jaroslaw.kaczynski@sejm.pl Ja napisałem mu tak: Jest Pan wyjątkowo małym i podłym człowiekiem. Jest mi bardzo wstyd za Pańską wypowiedź pod adresem Pana Stefana Niesiołowskiego. Szkoda, że tacy ludzie jak Pan zostali wybrani do Sejmu RP i "reprezentują" Naród. Na szczęście historia oceni w sposób obiektywny, kto miał rację. O Panu zbyt wiele w niej nie będzie i dzięki Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
mieciu49 Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyński... 04.12.08, 17:33 myślę ze słuchanie tych bzdur wypowiadanych przez Kaczynskiego jest przykładem człowieka mocno zakompleksionego ,myslę że wyniósł to z dzieciństwa ,musiał być nie lubiany przez kolegów ?,a tak naprawdę to należałoby zbudować taką dużą armatę nasze elity pol. zapakować do niej i cały ten bałagan wypieprzyć w kosmos żeby to już więcej nie zawracało nam d... . Dokonywać takich porównań :gestapo itd to ze strony tego k......a ,to zwykłe chamstwo . Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 a słowami Palikota to nie byli oburzeni ? 04.12.08, 17:36 ... tamto to była wolność słowa co ? ...ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
krzakoterapia Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyński... 04.12.08, 17:39 nie jestem oburzony tymi słowami Odpowiedz Link Zgłoś
lesiaczek3 Trafilo na tego co ciagle ma pape nie wyparzona... 04.12.08, 17:41 ....i teraz hanba???.....PO-wcy szczekaja codziennie takie smieci i jest OK?...a teraz jak Kaczynski prawde powiedzial to sie oburzacie?.....typowe dla PO-wcow.......Za pRL-U bylo lepiej bo czlowiek wiedzial czego sie mogl spodziewac od Komuchow a od Tych-PO- wco to nic nie wiadomo. No coz ale tu jestesmy na Gazecie PO..........jak wczesniej Trybuna Ludu dla PZPR-u milego dnia Niesio-palikoty Odpowiedz Link Zgłoś
rtaj Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyński... 04.12.08, 17:46 Ani to polityk tylko byle kto, byle co które przypadkowo zostało posłem taki mały smieć Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyński... 04.12.08, 17:47 Donaldzie Tusku zakup mu taki samolot z chin zeby spadla jak najszybciej i znów na Ciebie zaglosujemy a do polski i tak nie powrócimy.O kaczynskich nie trzeba sie wypowiadac,szkoda na nich atramentu. www.hotelroyalpalace.eu Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofstefanski Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyński... 04.12.08, 17:48 To już nie jest żałosne, ale dramatyczne i zwyczajnie niebezpieczne. Ten człowiek w stanach zaćmienia umysłu, przywalony tonami kompleksów i workami niespełnienia, jest gotów na wszystko. Dowody powyżej. Gdyby sam siedział na drzewie i plótł takie głupstwa - pół biedy. Ale JK ma wiernych wyznawców - i tu bezsilność wyciska łzy wściekłości. Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: Internauci oburzeni słowami Jarosława Kaczyńs 04.12.08, 17:52 Jaruś jeszcze pływa, ale już woda nad nim zamarza ( z filmu "Żółty szalik"). Odpowiedz Link Zgłoś