hehenio Jarosław jest bohaterem! 04.12.08, 21:50 Jarosław jest bohaterem! Podczas pochodów pierwszomajowych pierdział przed trybuną! Są świadkowie: wyraźnie czuli. Zaświadczają też, że bździny były wyjątkowo bohaterskie i ofiarne... Odpowiedz Link Zgłoś
herbatkaherbatnik Bóg wybacza, Jaruś nigdy.... 04.12.08, 21:56 co jest dość ciekawe, wziąwszy chrześcijańskie zapędy PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Czy wystarczy byc tak nieskazitelnym, jak 04.12.08, 22:04 ======================================= pewien agent CIA udajacy w Afganistanie reportezyne fotografujacego sie na trupach poleglych Rosjan? Potem, dzieki temu dostapil wielkich honorow i synekur w kraju swego pochodzenia, pozostajac jednak na zoldzie obcego wywiadu. Czy wystarczy byc tak nieskazitelnym, ze sluzy sie jednym ciagiem w dwoch opozycyjnych dla siebie koteriach politycznych i ich przywodcow? Zaiste, poczucie "przyzwoitosci" Sikorskiego jest powalajace. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: Czy wystarczy byc tak nieskazitelnym, jak 04.12.08, 22:13 A co ma nieskazitelność Sikorskiego do rzeczy? Nie on popisał się tym wykwitem myśli byle jakiej tylko Kaczyński, który co wiedzą wszyscy obok nieskazitelności nawet nie stał :D Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Czy wystarczy byc tak nieskazitelnym, jak 04.12.08, 23:17 velvet_demon napisała: > A co ma nieskazitelność Sikorskiego do rzeczy? Nie on popisał się tym wykwitem > myśli byle jakiej tylko Kaczyński, który co wiedzą wszyscy obok nieskazitelnośc > i > nawet nie stał :D ========================================= Ma to do rzeczy, ze Sikorek "mimochodem" proboje przedstawic siebie, jako jednego z tych "nieskazitelnych". Zeby kogokolwiek osadzac, samemu trzeba byc autorytetem. A na to haruje sie LATAMI ciezkiej, oddanej spoleczenstwu pracy, POZBAWIONEJ ciemnych skaz na wlasnej osobowosci i karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes A gdzie dowody? Same pomówienia... 04.12.08, 22:16 Bardzo się spociłeś pisząc te wszawe wypociny? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Czy wystarczy byc tak nieskazitelnym, jak 04.12.08, 22:21 darkraj napisał: > Zaiste, poczucie "przyzwoitosci" Sikorskiego jest powalajace. Przypatrzcie się jego amerykańskiemu militarnemu lobbingowi i jakie ma z nim powiązania. To was powali. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: Czy wystarczy byc tak nieskazitelnym, jak 04.12.08, 22:22 Zdajesz sobie Wasc sprawe (a moze i nie), ze wszystko to co raczyles napisac (procz jednego faktu, ze Sikorski byl w Afganistanie) to pomowienia na ktore nie masz zadnych dowodow. W tym nawet archiwa KGB ci nie pomoga. ;) Zaiste, jestem pod urokiem tych moich niektorych rodakow, co fantasmagorie na modle pijackich zwidow, wszelakiej masci wyssane z palca zmyslenia uwazaja, i innym wmawiaja, za sama esencje rzeczywistosci. darkraj napisał: > ...pewien agent CIA udajacy w Afganistanie reportezyne... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Czy wystarczy byc tak nieskazitelnym, jak 04.12.08, 23:33 strzelec51 napisał: > Zdajesz sobie Wasc sprawe (a moze i nie), ze wszystko to co raczyles > napisac (procz jednego faktu, ze Sikorski byl w Afganistanie) to > pomowienia na ktore nie masz zadnych dowodow. W tym nawet archiwa > KGB ci nie pomoga. ;) > > Zaiste, jestem pod urokiem tych moich niektorych rodakow, co > fantasmagorie na modle pijackich zwidow, wszelakiej masci wyssane z > palca zmyslenia uwazaja, i innym wmawiaja, za sama esencje > rzeczywistosci. > > > darkraj napisał: > > > ...pewien agent CIA udajacy w Afganistanie reportezyne... =================================== Dowodow? A coz to, pracujesz dla IPN czy amatorsko masz zamiar przeprowadzac analize sledcza kariery ZdRadka? Chyba tylko przez to, zes niedouczony len i kompletny ignorant w omawianym temacie. Te fotografie byly publikowane w polskich mediach wielokrotnie. Sprawdz sobie, dla kogo Sikorek pracowal przed oddelegowaniem go do Polski i zapewnienie zawrotnej, jak na obcokrajowca, kariery "dyplomatycznej". Mozesz mi wierzyc na slowo, ze z zadnego Departamentu CIA nikt nigdy nie odchodzi samowolnie "do cywila". Zwolnienie ze sluzby ma tylko dwie opcje: emerytura (ale dalej funkcjonariusz jest "fed'em" czyli pracownikiem federalnym w "rezerwie"), albo smierc delikwenta. Jak czegos nie wiesz, zapytaj grzecznie, ale przedtem sprawdz, czy nie znasz lub powinienes znac odpowiedzi na "niesluszne" lub politycznie niepoprawne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Sikorski 05.12.08, 01:33 Radek Sikorski mogl wspolpracowac z CIA, z czego nie wynika w zaden sposob, ze byl "na sluzbie CIA". To sa dwie rozne sprawy. Szpiegowal na rzecz CIA np. plk. Kuklinski. Ale to Kuklinski decydowal jakich i kiedy informacji udzieli CIA, a nie CIA. W przypadku Sikorskiego nie wiadomo nawet czy w ogole formalnie wspolpracowal z CIA. Nie wiesz, bo nie mozesz wiedziec (chocby dlatego, ze sa to nadal tajne informacje - o ile wogole istnieja), jaki byl charakter stosunkow, relacji Sikorskiego z CIA. To wszystko to sa spekulacje, domysly. Jaka tez kariere mogl w Polsce zrobic Sikorski na to ani CIA, ani nawet caly rzad federalny USA, nie mialy najmniejszego wplywu, kolego "darkraj". * I jeszcze jedna drobna rade udziele - daruj sobie pouczanie innych. Wpierw opanuj podstawowe prawidla logicznego rozumowania. darkraj napisał: > Te fotografie byly publikowane w polskich mediach wielokrotnie. > Sprawdz sobie, dla kogo Sikorek pracowal przed oddelegowaniem go do > Polski i zapewnienie zawrotnej, jak na obcokrajowca, > kariery "dyplomatycznej". Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Sikorski 05.12.08, 07:04 ======================================== Widzisz, "kolego", ty takze podlizujesz sie "slusznej" ekipie, chociaz nie masz po temu zadnych merytorycznych argumentow. Samo oponowanie i osobiste wycieczki pod adresm adwersarza nie wystarczaja, by traktowac powaznie takiego rozmowce. Ale znaj ludzkie serce. Otoz Centrum Studiow Strategicznych Europy Wschodniej, ktorych eteatowym funkcjonariuszem jest Sikorek, jed Wydzialem w Departamencie Wschodniej Europy w struktrach CIA. To nie jest zadna tajemnica, bo wystarczy siegnac do enuncjacji prasowych poprzedzajacych wypromowanie "czlowieka znikad" na najwyzsze funkcje ministerialne w Polsce. Zreszta, forum dotyczy innych spraw, wiec odsylam do materialow zrodlowych z powtorzeniem przypomnienia: jesli czegos nie wiesz, pytaj grzecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 CSIS 05.12.08, 16:17 darkraj napisał: > Otoz Centrum Studiow Strategicznych Europy Wschodniej, ktorych > eteatowym funkcjonariuszem jest Sikorek, jed Wydzialem w > Departamencie Wschodniej Europy w struktrach CIA. Jest organizacja, ktora nazywa sie "Center for Strategic and International Studies" (CSIS), z siedziba w Waszyngtonie. Domyslam sie, ze to o ta instytucje chodzi. Ale ta instytucja nie jest organizacyjnie w zaden sposob powiazana z CIA. Tym bardziej jej podlegla. Sikorski wchodzil w sklad CSIS ale nie byl "etatowym funkcjonariuszem" CIA. Na etacie CSIS raczej tez nie byl. A jezeli sie myle, pokaz dowod. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Darkraj reperezentant bolszewii 04.12.08, 23:08 Nieodłączne ku... dwie: PiS i SLD! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Darkraj reperezentant bolszewii 04.12.08, 23:39 pantanal napisał: > Nieodłączne ku... dwie: PiS i SLD! =========================================== Bolszewii? Chcialbys, ale spudlowales, ze az wroble na dachu fikaja ze smiechu. Sadzac po slownictwie, sam jestes krypto-pisuarem, bo cuchnie pisuarowa "kultura" na kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
j-agat "Żeby móc tak mówić, trzeba być nieskazitelnym ... 04.12.08, 22:14 A jaką "nieskazitelnością" grzeszy Pan Niesiołowski kiedy chamsko opluwa Kaczyńskich / i nie tylko/??? Panie Radku,Panie Radku... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Kaczyński sam się popluł... nikt go nie opluwał... 04.12.08, 22:19 Samą prawdę mówił Niesiołowski o drugim mlaskaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
sobierobie Kaczynskiemu podziekowania za prawde o sobie i 04.12.08, 22:18 polskich elitach: DONOSICIELE i zalonie nienawidzacy sie nawzajem ludie. takich was potzrebujemy i takich was nienawidzimy z radoscia. Kaczynski dales mi prezent dowodu na nizszosc kulturowa poalczkow jak TY! Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 agent o potrojnej twarzy sikora tlumaczy 04.12.08, 22:23 bandyte szake-swinie.. >Minister podkreślił, że prezydent Saakaszwili przyznał, iż kazał >zaatakować Cchinwali. - Źle skalkulował ryzyko, dał się sprowokować >i popełnił błąd - wyjaśnił Sikorski. wszyscy otym wiedzielismy a ten pajac gra glupola.. czy on jest na tyle dyrniem czy gra tylko glupola gdyz tak mu wygodniej ? rosja niema prawa w kaliningradzie stawiac swoje rakiety ale polska ma i moze stawiac amerykanskie antyroosyjskie gowna. uwazam ze temu pajacowy woda sodowa uderzyla w mialki mozg. w koncu okazuje sie ze po 89 roku niema poprostu politykow z harakterem same poslugaczki i sprzedajne cioty sa u wladz Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Nie na twoją to głowę... nie pij więcej, bo 04.12.08, 22:26 kaca mieć będziesz Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa "Żeby móc tak mówić, trzeba być nieskazitelnym .. 04.12.08, 22:20 Jeżeli w waszym pojęciu bohaterstwa lub tylko zwykłej ludzkiej przyzwoitości i męskiej godności mieści się zakapowanie swojej miłości,dziewczyny i narzeczonej to oznacza tylko to,że sami też tak byście zrobili. Czy normalny 25 letni mężczyzna od którego nikt nie wymaga bohaterstwa powinien mieć odrobinę silnej woli i starać się ochronić najbliższą osobę,której pewnie wiele razy mówił jak ją kocha.Czyż układ jaki zawarł z SB,że za nadzwyczajne złagodzenie kary powie wszystko co wie i tak zrobił to mało ,żeby stracić szacunek dla takiego łajdaka,zwłaszcza,że póżniej oskarżal kolegów i narzeczoną że przez nich siedział.W 1992 przegrał proces z panią Królikowska za to pomówienie,przeprosił ją i wpłacił 2,5 mln na cel społeczny. A póżniej przez wiele lat jako ZCHN-owiec i teraz Platformowiec pouczał innych co moralne,etyczne i chrześcijańskie. Czy nazwanie go świnią to nadużycie.Chcecie miec takich chłopców,narzeczonych,kumpli i przyjaciół.Zastanówcie się nad tym co piszecie. Na niezalezni.pl są protokoły zeznan tego szubrawca,poczytajcie sobie. Przyjemnej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Byłeś przy przesłuchaniu, czy tylko 04.12.08, 22:23 nosiłeś kawę kolegom z SB i coś tam słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: "Żeby móc tak mówić, trzeba być nieskazitelny 04.12.08, 22:28 ta a ja własnie zobaczyłem jak niesioł mówi, że z babką wygrał 2 procesy a żadnego nie przegrał. dodatkowo wiarygodność tej kobiety podważył czuma i to dość mocno, bo ta kobieta napisała jakiś paszkwil do sb na byłych kolegów. znowu sobie fajny autorytet znalezliscie. jeszcze jakies rewelacje z tego portalu niezaleznipederascilubiacymaledziewczynki.pl? są tam może informacje w jakiej norze w stanie wojennym zakopał się kłamczynski i ile kotów zgwałcił? Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Oskarżasz go bochaterze, boś nieskazitelny? 04.12.08, 23:12 A ja myślę, żeś ty zwykła swołocz, potomek ludożercy Odpowiedz Link Zgłoś
usak Nie jestem nieskazitelnym bohaterem. 04.12.08, 22:26 Kilka miesiecy temu, w krotkim odstepie czasu, przeczytalem w GW dwa artykuly: jeden na temat Ireny Sendlerowej, a drugi na temat Leslawa Mieleszki. "Jaka ona wielka, a on jaki maly" - pomyslalem. Czy rowniez myslenie jest zarezerwowane tylko dla nieskazitelnych bohaterow? Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Brak analogii. 04.12.08, 22:52 Analogia bylaby, gdybys jako exTW pomyslal "co za smiec z Leslawa, nawet gestapowcy zdarzali sie lepsi". Odpowiedz Link Zgłoś
usak Re: Brak analogii. 05.12.08, 05:27 Z koleji ja twoich analogii nie rozumiem. Chcialbym jedno w mojej wypowiedzi sprostowac: nigdy w zyciu nie wydalem ani centa na GW. Artykuly przeczytalem w ich wydaniu internetowym. Gdy dwa lata temu bylem w Polsce dodawali do niedzielnego wydania na DVD epizod mojego ulubionego 40-latka. Nie dalem sie zlapac. Odpowiedz Link Zgłoś
goj68 Oceńcie sami co robił Niesiołowski wg zapisów SB 04.12.08, 22:30 Wydanie książki przez IPN to koniec Niesiołowskiego. Zreszta oceńcie sami. Warszawa, 9 września 1970 r. Protokół przesłuchania podejrzanego Stefana Niesiołowskiego przez por. Edwarda Karkucińskiego, inspektora Biura Śledczego MSW: ...W dniu dzisiejszym pragnę szczegółowo i dokładnie wyjaśniać na temat mojej działalności w "Ruchu", w związku z czym pragnę skorzystać z art.57 KK i wyjaśnić na czym polegała cała działalność "Ruchu" i mój w nim udział od początku... Nieznane dokumenty pochodzące z Instytutu Pamięci Narodowej (nr sprawy II 3 DS. 25/70, tom VI, str. 11-11 oraz nr sprawy II 3 DS. 25/70, tom VI, str. 11-76), udowadniające tchórzliwą postawę obecnego wicemarszałka Sejmu, Stefana Niesiołowskiego (Platforma Obywatelska) podczas śledztwa dotyczącego organizacji "Ruch". Kompromitujące fakty miały nigdy nie ujrzeć światła dziennego, Niesiołowski przez 38 lat "nie zdążył" poinformować o nich ani opinii publicznej ani też swoich wyborców. Nawet dziś - przy pomocy procesów sądowych próbuje uciszyć tych wszystkich, którzy przypominają mu niechlubne wydarzenia sprzed lat. Wicemarszałek nie przewidział jednak najpierw powstania Instytutu Pamięci Narodowej, a potem - możliwości, jakie ten instytut daje, a więc dotarcia do prawdy (patrz: choćby sprawa książki "SB a Lech Wałęsa"). Tak więc dziś trudno mu będzie zamieść pod dywan treść dokumentów, które znaleźliśmy w IPN. Na podstawie części z nich mogliśmy opublikować protokoły początków śledztwa "Ruchu", z których jasno wynika, że Niesiołowski - wbrew mitom o swojej dzielności, które sam kolportuje - załamał się już od pierwszego przesłuchania i bez mrugnięcia okiem sypał swoich kolegów. Mimo że członków "Ruchu" obowiązywała zasada odmowy zeznań lub nieprzyznawania się do działalności w organizacji i niektórzy z nich - Andrzej Czuma, Jan Kapuściński czy - do momentu, kiedy pokazano jej protokoły przesłuchań Niesiołowskiego - Elżbieta Nagrodzka - do tej reguły się dostosowali. Niesiołowski "sypał" ją, swoją ówczesną narzeczoną, i innych. Oto fragmenty dokumentów IPN, ujawniających tę pierwszą "wpadkę" Niesiołowskiego z pierwszych tygodni śledztwa. Por. Dariusz Borowczyk z KM MO w Łodzi zanotował 20 czerwca 1970 r. o, godz.15.10, że Stefan Myszkiewicz Niesiołowski już 20 czerwca, podczas pierwszego zeznania, przyznaje się do tego, że istniał "Ruch", który był organizacją konspiracyjną. Twierdzi jednak przytomnie, że nie było przywódców. 21 czerwca 1970 r. Niesiołowski podczas przesłuchania wymienia nazwiska swojego brata Marka, Andrzeja i Benedykta Czumów, Andrzeja Woźnickiego. 25 czerwca 1970 r. Niesiołowski rozszyfrowuje, kto kryje się pod pseudonimami, m.in. "Emil" (Emil Morgiewicz), "Jurek" (Benedykt Czuma). Sam zaprzecza swojej przynależności do "Ruchu" i współredagowania "Biuletynu". 28 czerwca 1970 r. kaja się: Wyjaśnienia, jakie wówczas (przed 28 czerwca 1970 r. - przyp. aut.) składałem odnośnie mojej przynależności i działalności w nielegalnym związku, częściowo były nieprawdziwe (...). Pragnę dziś wyjaśnić udział w nielegalnej organizacji w sposób szczery i zgodny z prawdą [fragment protokołu z przesłuchania; godz.8.40, przesłuchujący kpt. mgr Leonard Rybacki z Biura Śledczego MSW w Warszawie; pisownia zgodna z oryginałem]. 1 lipca 1970 r. Niesiołowski, wymieniając z nazwiska Andrzeja Czumę, ujawnia, że był bardzo aktywnym członkiem "Ruchu" i inicjatorem różnych akcji. 11 lipca 1970 r. mówi: - Pragnę uzupełnić oraz sprostować pewne wyjaśnienia jakie złożyłem do protokółów w czasie poprzednich przesłuchań na temat podjętej przez nasz Ruch akcji spalenia muzeum Lenina w Poroninie. Celowo zatajałem pewne fakty, ażeby uchronić niektóre osoby od odpowiedzialności karnej. Dziś całkowicie zrozumiałem swoje niewłaściwe stanowisko w tej kwestii i dlatego pragnę, tak jak i w innych sprawach, mówić tylko szczerą prawdę [pisownia zgodna z oryginałem]. Z dokumentów IPN wynika, że Wojciech Mantaj zaczął zeznawać 22 czerwca, Marek Niesiołowski - 25 czerwca, Benedykt Czuma - 28 czerwca, a Elżbieta Nagrodzka - 30 czerwca, po skonfrontowaniu jej z protokołami Stefana. Zeznania Niesiołowskiego składane od początku śledztwa były dla SB cennym podarunkiem. Po pierwsze - należał do grupy przywódczej i wiedział wszystko o wszystkich. Po drugie - został aresztowany w pierwszej grupie, kiedy ogromna większość członków "Ruchu" była jeszcze na wolności i mógł przyczynić się do kolejnych aresztowań. Po trzecie - jego załamanie, obok konkretnych korzyści dla SB, miało także znaczenie symboliczne: sygnał był jasny, jeden z dowódców sypie, okres heroizmu skończony, zaczyna się efekt domina. "Pragnę szczegółowo i dokładnie wyjaśnić..." Obecnie wracamy do sprawy, ponieważ dotarliśmy do kolejnych, jeszcze bardziej kompromitujących Stefana Niesiołowskiego dokumentów, przesłuchań z września 1970 r. [każda ze stron opatrzona jest odręcznym podpisem Niesiołowskiego], kiedy to Niesiołowski zawiera z przedstawicielem SB por. Edwardem Karkucińskim, inspektorem Biura Śledczego MSW, specyficzną umowę, na podstawie art.57 kk, zobowiązując się powiedzieć wszystko o "Ruchu" i kolegach za złagodzenie kary. Art. 57 kk mówi bowiem: Jeżeli zachodzi kilka niezależnych od siebie podstaw do nadzwyczajnego złagodzenia lub obostrzenia kary, sąd może tylko jeden raz karę nadzwyczajnie złagodzić lub obostrzyć, biorąc pod uwagę łącznie zbiegające się podstawy do złagodzenia lub obostrzenia. I tak 9 września 1970 r. por. Edward Karkuciński, inspektor Biura Śledczego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych w Warszawie, przesłuchuje Niesiołowskiego w charakterze podejrzanego w sprawie II 3 Ds-25/70. Przesłuchanie rozpoczyna się o godz. 9.00. Obecny wicemarszałek Sejmu składa oświadczenie: W dniu dzisiejszym pragnę szczegółowo i dokładnie wyjaśniać na temat mojej działalności w naszym "Ruchu" w związku z czym pragnę skorzystać z art. 57 kk i wyjaśnić na czym polegała cała działalność "Ruchu" i mój w nim udział od początku. Do "Ruchu" zostałem pozyskany przez Andrzeja Czumę. Fakt ten nastąpił w Łodzi najprawdopodobniej latem 1965 roku. Andrzej Czuma przyjechał wówczas do Łodzi i rozmowa nasza została przeprowadzona częściowo u mnie w domu (wówczas mieszkałem na ulicy Tuwima 85), a częściowo w drodze na dworzec kolejowy Łodź-Fabryczna skąd wówczas Andrzej Czuma odjeżdżał pociągiem do Warszawy. W tym czasie nazwa "Ruch" jeszcze nie istniała, a była mowa o jakiejś grupie działającej nielegalnie do której należał już Andrzej Czuma. Nazwa "Ruch" powstała na jednym z pierwszych "Zjazdów" w 1968 roku. "Pozyskałem osobiście..." Dalej Niesiołowski szczegółowo opisuje, kogo wprowadził do działalności w "Ruchu": Do grupy tej w 1965 roku pozyskałem osobiście Wojciecha Majdę i Wojciecha Mantaja, natomiast Elżbietę Mickiewicz pozyskałem wiosną 1967 roku. Są to te osoby, które pozyskałem osobiście do czasu odbycia się I-go "Zjazdu" na którym jak już wyjaśniłem została ustalona nazwa "Ruch". Moja działalność w nielegalnej grupie od momentu pozyskania mnie przez Andrzeja Czumę do czasu odbycia się I-go "Zjazdu" naszego "Ruchu" polegała na: pozyskaniu trzech wyżej wymienionych osób, przeprowadzaniu rozmów z Andrzejem Czumą na terenie Łodzi i Warszawy związanych tematycznie z dalszą naszą działalnością i z zagadnieniami politycznymi. W 1966 roku przyjechał do Łodzi Benedykt Czuma z Warszawy i w Łodzi zamieszkał na stale. W tym czasie zostałem poinformowany przez Andrzeja Czumę, że również Benedykt Czuma jest członkiem naszego "Ruchu" i że mamy ze sobą razem współpracować. Współpraca ta nastąpiła pomiędzy nami. Ja natomiast poinformowałem Benedykta Czumę, że pozyskanymi przeze mnie osobami są Wojciech Mantaj, Wojciech Majda, których Benedykt Czuma już znał wcześniej jako moich kolegów. O tym, że członkiem naszego "Ruchu" jest również Ewa Mickiewicz prostuję Elżbieta Mickiewicz, poinformowałem Benedykta Czumę oraz Majdę i Manta Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes A gdzie jest jego podpis? Bez tego to wszystko 04.12.08, 22:39 jest gó... warte. To mogli napisać sami panowie z IPN-u. Są do tego zdolni. Cytujesz tendencyjną książkę. Poza tym Czuma tego nie potwierdza i murem stoi za Niesiołowskim. Kulą w płot trafiłeś... a tyle się napracowałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
goj68 Niesiołowski ma mętalność komara tzn. kąsa 04.12.08, 22:54 i nie musiał nic podpisywać tam gdzie narobił jak insekt na papier, to jego swiadectwo Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Ale jaja... he, he, he... przyjaciel kaczorka od 04.12.08, 23:06 serca się pluje... hi, hi, hi... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Gojo komunistyczzna swinio 04.12.08, 23:55 pie...sz glupoty tak jak twoj mocodawca Odpowiedz Link Zgłoś
cham_z_warszawy gdzie byles w grudniu 81r Jaroslawie K ??? 04.12.08, 22:41 pseudonim - "warchlak" Na polskiej "Sorbonie" - UW wykładał towarzysz Rajmund Kaczyński, szkolił Ochaba i innych "wielkich" mężów stanu. Wierzyć się nie chce, co? A jednak. Dzięki tej informacji możemy łatwiej odpowiedzieć na następujące pytania: 1) Tuż po wojnie żołnierzy AK rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Jak to się stało, Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR. 2) Żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce. Dlaczego? 3) Rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV. Dlaczego? 4) Akowiec w na początku lat 60 wyjeżdża do Angli i Holandi, dostaje kontrakt w Libii, w tamtym czasie nawet nie każdy sekretarz KW mógł sobie pozwolic na takie wojaże. Dlaczego Rajmund nie ma z tym problemów? 5) Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany. Dlaczego? 6) Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki, jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. Dlaczego? 7) Jarosław Kaczyński jako jedyny "opozycjonista" ma sfałszowaną i opatrzona bogatym komentarzem IPN, teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji, ujawnia swoja teczkę dopiero po naciskach prasy. Dlaczego? 8) Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, wyjazdami zagranicznymi, karierą filmową bliźniaków i BRAKIEM internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Kto wie? Pewnie nie macie odwagi spytać wodza PiSiaki, boicie się nawet pomyśleć jaka może być odpowiedź. Mam dla was propozycję, spróbujcie spytac Ludwika Kamasza, jego stary wykładał na tej samej uczelni i miał bogatszy życiorys, KPZU, KPP, PPR, PZPR. LiDu nie dożył. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: gdzie byles w grudniu 81r Jaroslawie K ??? 04.12.08, 22:47 pseudonim Kaczynskiego teraz to "Balbina" Odpowiedz Link Zgłoś
goj68 Ty chyba w grudniu 81 byłes w szeregach ZOMO 04.12.08, 22:56 albo SB bo dobrze piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Ty chyba w grudniu 81 byłes w szeregach ZOMO 04.12.08, 23:12 goj68 napisała: > albo SB bo dobrze piszesz -------------- dzis SB ,z takich jak Kaczynski czy tobie wzieci, maja niezly ubaw Odpowiedz Link Zgłoś
kraq czy pedofile do debile? chyba tak jak się popatrzy 04.12.08, 22:46 na kurdupla i poplecznikow z pisuaru. fakt, że była to pierwsza poważna przygoda młodego chłopaka z sb w głębokich czasach komuny i że mówił już o rzeczach już wiadomych sb, pewnie nie ma znaczenia? to, że przesiedział 5 lat w pierdlu, był internowany, też nie? to, że niesiołowskiego bronią tacy ludzie jak czuma, też się nie liczy?? pedofil kłamczynski bohaterem! szczur który gwałcił koty w jakiejś norze w stanie wojennym a marzą mu się tortury małych dziewczynek przez gestapo, to jest bohater! a co ta zafajdana k.rwa może wiedzieć o przesłuchaniach przez gestapo czy przez sb, że będzie ludzi oceniał, he? Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Wytlumaczcie mi jedno, bo pojac nie moge! 04.12.08, 22:49 Wg tego art. Niesiolowski sypal juz pierwszego dnia, Mantaj 2 dni pozniej, drugi Niesiolowski 5 dni pozniej, Czuma 8 dni pozniej i wreszcie Nagrodzka jak juz zobaczyla podpisy S. Niesiolowskiego 10 dni pozniej. Tylko teraz powiedzcie mi co innego: dlaczego skoro S. Niesiolowski sypal otrzymal najwyzszy wyrok z nich wszystkich (wraz z Czuma)? Sypie sie, zeby ratowac skore, nieprawdaz? Z owych 7 lat odsiedzial 4. Bohaterska Nagrodzka dostala 2 lata. To 2 lata mniej, niz odsiedzial Niesiolowski. Nie wiem ile ona z tego odsiedziala, ale pewnie niecale 2. Te wszystkie informacje nie maja za grosz logiki, podobnie jak wiekszosc wypowiedzi J. Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Kaczynski - czlowiek znikad 04.12.08, 22:56 Historia twojego życia, człowieku znikąd, to historia porażki, upadku, ogólna moralna masakra i żałosny dorobek. Kto ci dał prawo z takim nijakim życiorysem, człowieku znikąd, do przezywania Polski IVRP, do oceniania ludzi, którym rzemienia u sandałów nie jesteś godzien zawiązać. Zdefiniowałeś polskie troski i Polaków, podzieliłeś nasze problemy prosto, boś człowiek prosty. Nie zauważyłeś jednej rzeczy. Jeśli problemem w Polsce są rządy ludzi, których dziadowie byli w obcych armiach, ojcowie budowali PRL, a oni sami sprzedali Polskę przy okrągłym stole, potem uwłaszczyli się na wspólnym narodowym majątku i brali udział w aferach, to pod twoimi rządami, człowieku znikąd, Polska ma największy problem od 1989 roku. To co zdefiniowałeś, człowieku znikąd, jako patologię, jest twoim dorobkiem życiowym lub historią twojej nieudolności, tchórzliwej absencji i charakterystycznej dla ciebie niemocy Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: Wytlumaczcie mi jedno, bo pojac nie moge! 04.12.08, 23:03 kodem_pl napisał: ... Trudno dyskutować z osobnikami z inteligencją równą Jarosławowi Szmatlawemu Kaczyńskiemu. Więc nie męcz się, im trudniejsze pytanie powoduje wybuch agresji. Kiedyś zadałem im takie pytanie: Jak to jest, że Jarosław Kaczyński (jeszcze wtedy nie Szmatławy, ale na dobrej drodze) wiedział, że Wałęsa był agentem, a pomimo to ukrywał ten fakt przed narodem i kierował sztabem wyborczym Wałęsy na prezydenta? Czy wprowadzenie na ten urząd agenta to nie zdrada Państwa? Chciał potem go tym szantarzować? A może prawda jest inna? Sam spreparował tą ageturalność z Macierewiczem, gdy Wałęsa wydrzucił go z pracy za nielojalność? Jest i powod przestępstwa jest i narzędzie zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Wytlumaczcie mi jedno, bo pojac nie moge! 04.12.08, 23:09 n.wataha napisał: > kodem_pl napisał: > ... > > Trudno dyskutować z osobnikami z inteligencją równą Jarosławowi > Szmatlawemu Kaczyńskiemu. > Więc nie męcz się, im trudniejsze pytanie powoduje wybuch agresji. > > Kiedyś zadałem im takie pytanie: > Jak to jest, że Jarosław Kaczyński (jeszcze wtedy nie Szmatławy, ale > na dobrej drodze) wiedział, że Wałęsa był agentem, a pomimo to > ukrywał ten fakt przed narodem i kierował sztabem wyborczym Wałęsy > na prezydenta? > Czy wprowadzenie na ten urząd agenta to nie zdrada Państwa? > Chciał potem go tym szantarzować? > > A może prawda jest inna? > Sam spreparował tą ageturalność z Macierewiczem, gdy Wałęsa > wydrzucił go z pracy za nielojalność? > > Jest i powod przestępstwa jest i narzędzie zbrodni. ------------------------------- Obok tych ludzi, którym zawdzięczamy wolną Polskę, stoi człowiek znikąd, człowiek widmo tamtych czasów, imię jego Jarosław. Nie ma takiego dokumentu, nie ma takiego świadka i nie ma takiego zdjęcia, które udokumentowałoby opozycyjny heroizm tego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Jest dokładnie tak jak mówisz z małym 04.12.08, 23:12 wyjątkiem... dziewczyna zaraz wyszła i nic jej się nie stało a Niesioł dostał wysoki wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
avin "Żeby móc tak mówić, trzeba być nieskazitelnym ... 04.12.08, 22:59 Prawo do gloszenia prawdy ma kazdy. Powiem wiecej, ma obowiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: "Żeby móc tak mówić, trzeba być nieskazitelny 04.12.08, 23:07 avin napisał: > Prawo do gloszenia prawdy ma kazdy. Powiem wiecej, ma obowiazek. Święta racja - dla tego właśnie zarzucam panu Jarosławowi Szubrawemu Kaczyńskiemu, że ukrywał prawdę o agenturalności Wałęsy, gdy był szefem sztabu wyborczego Wałęsy, narażając Polskę na to, że będzie nią rządził agent SB! Chyba, że Wałęsa wcale agentem nie był , lecz zrobił z niego Jarosław Szubrawy Kaczyński za to że Wałęsa wyrzucił go z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jarek Kaczyński czyli totalne zero, wspierane dziś 04.12.08, 23:02 przez byłego esbeka presentation 1 dziś próbuje recenzować tych którzy walczyli o wolność Polski, kiedy on drżał ze strachu pod spódnicą mamuśki. Ktom jeszcze sympatyzuje z tym gnomem oprócz mądrych inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_be_with_you Re: Jarek Kaczyński czyli totalne zero, wspierane 04.12.08, 23:08 guru133 napisał: ... Bo gnomy trzymają się razem . Odpowiedz Link Zgłoś
pis_be_with_you Zarzucam Jarosławowi Kaczyńskiemu zdradę stanu 04.12.08, 23:11 Zarzucam panu Jarosławowi Kaczyńskiemu, że ukrywał prawdę o agenturalności Wałęsy, gdy pracował w sztabie wyborczym Lecha Wałęsy, narażając Polskę na to, że na stanowisko prezydenta RP może zostać (i został) wybrany agent SB! Jarosław Kaczyński, jak sam to przyznał, o agenturalnej działalności Lecha Wałęsy wiedział od 1989 roku. Chyba, że Wałęsa wcale agentem nie był, lecz zrobił z niego Jarosław Kaczyński za to że Wałęsa wyrzucił go z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Jak dla ciebie Putin to może również Hitler 04.12.08, 23:07 niesamowita.natka.pietruszki napisał: > Dla mnie bohaterem jest Władimir Putin - nie pozwolił na rzeź > Osetyjczyków przez awanturników gruzińskich, tylko zdecydowanie > zareagował w ich obronie i przymusił Gruzję do pokoju. Szkoda, że > Polska nie ma polityków tego formatu, co Władimir Putin. Hitler też się bardzo troszczył o Niemców Sudeckich. Czyli masz następnego bohatera do wielbienia. Ergo - szkoda że Polska nie ma polityków tego formatu co Władimir Putin lub Adolf Hitler. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Bohaterowie mają klasę... 04.12.08, 23:21 Przynajmniej ci wielkiego formatu. Bo aby odnaleźć się w rzeczywistości tak złożonej, trzeba mieć nie lada inteligencję. J.Kaczyński jej nie ma, jest przedłużeniem kompleksów kilkudziesięciu procent Polaków. Demokracja niestety nie jest najlepszym środowiskiem dla wybitnych. Grunt, że ludzie wybitni mają z reguły poczucie godności, również cudzej. Nie dają się pomylić z żałosnymi gó...arzami. Przypomina mi się kilka historii z życia Józefa Piłsudskiego. Choćby ta, gdy kelner strofuje go, że "tu się nie pali" (już po zamachu majowym), a marszałek, wbrew postawie wiernych generałów, którzy już wstają gotowi do burdy, natychmiast gasi papierosa. Albo ta, gdy Piłsudski spotyka na jakimś przyjęciu Andersa, na pewnym etapie faktycznie głównodowodzącego siłami rządowymi w czasie zamachu majowego. Spogląda nań zdziwiony: - Pan jeszcze pułkownikiem ? - I następnego dnia Anders dostaje nominację generalską, chociaż od lat była ona blokowana przez mszczących się sanacyjnych oficerów. J.Kaczyński jest dla mnie personifikacją gó...arstwa i braku klasy. Czasem miewam wątpliwości co do szlachetnych intencji polityków Platformy w pewnych sytuacjach, ale kiedy stają oni naprzeciw tego małego kłębku kompleksów, muszę być całym sercem i rozumem po ich stronie. I nie jestem w tym odosobniony, to dotyczy większości z nas, Polaków ! Zastanawia mnie, czy kiedyś ten mały gó...arz zda sobie sprawę, że jest dla Platformiaków najdoskonalszym narzędziem podtrzymywania społecznego zaufania, że jest ich największym może skarbem. Nie sądzę jednak, by to się stało. W końcu szczęśliwy traf pozwolił mu przejąć władzę na kilkaset dni, czuje się wielki. Koniec końców nie narzekam. Nie widzę teraz lepszej partii od PO. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes A Polska XXI Rafała Dutkiewicza? 04.12.08, 23:25 Jeszcze nie partia a już alternatywa... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: A Polska XXI Rafała Dutkiewicza? 04.12.08, 23:47 leszekes napisał: > Jeszcze nie partia a już alternatywa... =================================== Nie daj Boze! Toc to nastepna syjonistyczna sitwa spragniona koryta na spolecznym wypasie. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_be_with_you Re: A Polska XXI Rafała Dutkiewicza? 04.12.08, 23:51 darkraj napisał: > leszekes napisał: > > > Jeszcze nie partia a już alternatywa... > =================================== Nie daj Boze! Toc to nastepna > syjonistyczna sitwa spragniona koryta na spolecznym wypasie. ------------------- Czy ja wiem? Lepsza ta partia w sejmie niż PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: A Polska XXI Rafała Dutkiewicza? 05.12.08, 00:02 pis_be_with_you napisał: > darkraj napisał: > > > leszekes napisał: > > > > > Jeszcze nie partia a już alternatywa... > > =================================== Nie daj Boze! Toc to nastepna > > syjonistyczna sitwa spragniona koryta na spolecznym wypasie. > > ------------------- > Czy ja wiem? > Lepsza ta partia w sejmie niż PiS!- ------------- trudno powiedziec, toz tam prawie wszyscy PiS-bis Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: A Polska XXI Rafała Dutkiewicza? 05.12.08, 00:15 elka1021 napisała: > trudno powiedziec, toz tam prawie wszyscy PiS-bis Ale bez 2 kanalii, a to już wystarczy. Każda partia ma swoich klakierów. Tak to z nimi bywa, że wszędzie klakierzy się podczepiają. Za to istotne komu klakę robią. Czy bydlakom, czy normalniejszym. Nie mam nic przeciwko prezydentowi Wrocławia. Jeśli wygrał i z PO i z PiS, to jednak zasługi w społeczeństwie musi mieć niezaprzeczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: A Polska XXI Rafała Dutkiewicza? 05.12.08, 00:17 A poza tym nie można marzyć o monopartyjności, bo na różnicy poglądów demokracja się opiera. Byle nie były to poglądy rodem z NKWD, jakie obecnie prezentuje PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: A Polska XXI Rafała Dutkiewicza? 05.12.08, 00:22 n.wataha napisał: > A poza tym nie można marzyć o monopartyjności, bo na różnicy > poglądów demokracja się opiera. Byle nie były to poglądy rodem z > NKWD, jakie obecnie prezentuje PiS. ------- tez prawda, no i odeszli z PiS, a to tez ich atut, to dowod ze nie chca ich zaklamania, to jeszcze jeden plus, to jest temat otwarty Odpowiedz Link Zgłoś
rafnal "Żeby móc tak mówić, trzeba być nieskazitelnym .. 04.12.08, 23:25 Przecież on nie mówi tylko mlaska i chlipie... cham zostanie chamem - a najgorsze jak ktoś jest chamem do kwadratu (to ten mamlas prezio) Odpowiedz Link Zgłoś
l20uty "Żeby móc tak mówić, trzeba być nieskazitelnym .. 04.12.08, 23:37 Jedni chowali w piwnicach działaczy a Kaczyński KOTA Odpowiedz Link Zgłoś
avin "Żeby móc tak mówić, trzeba być nieskazitelnym ... 04.12.08, 23:40 Żeby móc tak mówić, trzeba być nieskazitelnym bohaterem" - Żeby używać takich słów, trzeba mieć autorytet, który mają postacie pomnikowe. Trzeba być nieskazitelnym bohaterem - tak Radosław Sikorski skomentował wypowiedź prezesa PiS..." Czy towarzysz nie zauwazyl, ze sie ustroj zmienil? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "Żeby móc tak mówić, trzeba być nieskazitelny 04.12.08, 23:57 fakt , jarek ciagle mysli ze prezes partii prezesem narodu Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Kacza zupa sie rozlala... 05.12.08, 00:10 nadaje sie tylko dla swin. KACZY JAROSLAW - HITLEREK, JEGO BRAT- BLIZNIAK- OBLESNY KACZY MLASKACZ, KROTKOREKI HETMAN GNOJNY GOSIA,DEBIL SAMOCHODOWY KURSKI,Goebbels - ZIOBRO i inni sku...ele z pis-u TWORZA BANDE NIEROBOW I SABOTAZYSTOW. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Pożyteczny idiota albo polityk na uwięzi 04.12.08, 23:54 1. Z jakiego powodu Jarosław Kaczyński nie został internowany 13 grudnia? To dobre pytanie. Ktoś zna na nie odpowiedź? Dlaczego Jarosław Kaczyński uczynił z agenta Bolka prezydenta RP? To jeszcze lepsze pytanie. Ktoś zna na nie odpowiedź? Jerzy Urban przeprosił Jarosława Kaczyńskiego za opublikowanie lojalki, która podobno okazała się podrobiona. Jacy niezależni eksperci stwierdzili, że była podrobiona? Eksperci postkomunistyczni? Czy eksperci postsolidarnościowi? Z ekonomicznego i politycznego punktu widzenia błędem strony solidarnościowej było szybkie przejmowanie władzy w 1989 r. Wiadomo było bowiem, że gospodarka załamie się, bezrobocie wzrośnie, a ludzie będą wściekli na nowe władze. Dlaczego taki wielki strateg, jak Jarosław Kaczyński, parł do jak najszybszego przejęcia władzy przez stronę solidarnościową, zorganizował koalicję OKP z ZSL i SD? Obiektywnie działał w interesie postkomunistów, którzy po zdołowaniu pod wpływem kryzysu gospodarczego nastrojów społecznych szybko odzyskali władzę w 1993 r., a stanowisko prezydenta w 1995 r. No i po co Jarosław Kaczyński zrywał koalicję z Samoobroną i LPR w 2007 r.? Chyba tylko po to, by Polska bez problemów ratyfikowała traktat lizboński. Dzięki wyeliminowaniu z parlamentu Samoobrony i LPR nie było w nim nawet komu upomnieć się o referendum w sprawie traktatu lizbońskiego. Celem postkomunistów jest uczynienie z Polski guberni UE i doprowadzenie do ścisłego sojuszu UE z Rosją przeciw USA. Kaczyński swoim działaniami od lat wspiera realizację tego celu. Co prawda często mówi co innego, ale obiektywnie służy interesom postkomuny. “Pożyteczny idiota”, jak nazywał takich ludzi towarzysz Lenin, czy polityk na uwięzi? Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Pożyteczny idiota albo polityk na uwięzi 05.12.08, 00:09 jerzykrajewski7 napisał: > 1. Z jakiego powodu Jarosław Kaczyński nie został internowany > 13 grudnia? > solidarnościowej było szybkie przejmowanie władzy w 1989 r. Wiadomo > było bowiem, że gospodarka załamie się, bezrobocie wzrośnie, a > ludzie będą wściekli na nowe władze. > Dlaczego taki wielki strateg, jak Jarosław Kaczyński, parł do jak > najszybszego przejęcia władzy przez stronę solidarnościową, > zorganizował koalicję OKP z ZSL i SD? > Obiektywnie działał w interesie postkomunistów, którzy po zdołowaniu > pod wpływem kryzysu gospodarczego nastrojów społecznych szybko > odzyskali władzę w 1993 r., a stanowisko prezydenta w 1995 r. > No i po co Jarosław Kaczyński zrywał koalicję z Samoobroną i LPR w > 2007 r.? > Chyba tylko po to, by Polska bez problemów ratyfikowała traktat > lizboński. > Dzięki wyeliminowaniu z parlamentu Samoobrony i LPR nie było w nim > nawet komu upomnieć się o referendum w sprawie traktatu lizbońskiego. > Celem postkomunistów jest uczynienie z Polski guberni UE i > doprowadzenie do ścisłego sojuszu UE z Rosją przeciw USA. > Jerzy Krajewski -------------------------- forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=88115714&a=88123230 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Dziękuje za celny link 05.12.08, 00:48 A co jest w tej "sfałszowanej" teczce Jarosław Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 A to mój celny link 05.12.08, 00:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=88044312&a=88074919 Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: A to mój celny link 05.12.08, 01:12 jerzykrajewski7 napisał: polityka to pomylka Bogow Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Pożyteczny idiota albo polityk na uwięzi 04.12.08, 23:55 1. Z jakiego powodu Jarosław Kaczyński nie został internowany 13 grudnia? To dobre pytanie. Ktoś zna na nie odpowiedź? Dlaczego Jarosław Kaczyński uczynił z agenta Bolka prezydenta RP? To jeszcze lepsze pytanie. Ktoś zna na nie odpowiedź? Jerzy Urban przeprosił Jarosława Kaczyńskiego za opublikowanie lojalki, która podobno okazała się podrobiona. Jacy niezależni eksperci stwierdzili, że była podrobiona? Eksperci postkomunistyczni? Czy eksperci postsolidarnościowi? Z ekonomicznego i politycznego punktu widzenia błędem strony solidarnościowej było szybkie przejmowanie władzy w 1989 r. Wiadomo było bowiem, że gospodarka załamie się, bezrobocie wzrośnie, a ludzie będą wściekli na nowe władze. Dlaczego taki wielki strateg, jak Jarosław Kaczyński, parł do jak najszybszego przejęcia władzy przez stronę solidarnościową, zorganizował koalicję OKP z ZSL i SD? Obiektywnie działał w interesie postkomunistów, którzy po zdołowaniu pod wpływem kryzysu gospodarczego nastrojów społecznych szybko odzyskali władzę w 1993 r., a stanowisko prezydenta w 1995 r. No i po co Jarosław Kaczyński zrywał koalicję z Samoobroną i LPR w 2007 r.? Chyba tylko po to, by Polska bez problemów ratyfikowała traktat lizboński. Dzięki wyeliminowaniu z parlamentu Samoobrony i LPR nie było w nim nawet komu upomnieć się o referendum w sprawie traktatu lizbońskiego. Celem postkomunistów jest uczynienie z Polski guberni UE i doprowadzenie do ścisłego sojuszu UE z Rosją przeciw USA. Kaczyński swoim działaniami od lat wspiera realizację tego celu. Co prawda często mówi co innego, ale obiektywnie służy interesom postkomuny. “Pożyteczny idiota”, jak nazywał takich ludzi towarzysz Lenin, czy polityk na uwięzi? Pozdrawiam Jerzy Krajewski 25cz napisał: > Może niektórzy są koneserami Kaczyńskich, dla mnie to tandetna pasztetówka z PR > Lu. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te jarkacz-2010-ostatnie słowo.... 04.12.08, 23:56 "sztandar pis(d)wyprowadzić" Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet "Żeby móc tak mówić, trzeba być nieskazitelnym ... 04.12.08, 23:56 To co powiedzial Kaczynski to nie naduzycie mocnego sformulowania, to zwyczajne swinstwo i lajdactwo. On zanim zajal sie podziemna dzialanoscia, najpierw zrobil w PRL doktorat. Skalkulowal sobie, ze pozniej moglby go nie zrobic.Ja tylko raz mialem rewizje i raz bylem przesluchiwany. Nie bylo wtedy zadnych instrukcji jak sie zachowywac na przesluchaniu i jakie ma sie prawa. Czlowiek byl wobec nich bezbronny i osamotniony. Moze w Gdansku i Warszawie mieli takie instrukcje i prawnikow, ktorzy mogli bronic. Na prowincji nikt nie pomogl. Nic nie powiedzialem, ale jak mi podsuneli deklaracje, ze nie bede dzialal to podpisalem. Uwazalem, ze do niczego ona nie zobowiazuje. Niesiolowski odsiedzial 5 lat. Gdyby sypal i poszedl na wspolprace nie dostal by takiego wyroku. Wstyd mi za Kaczynskiego i caly ten PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 jestem dumna ze wybralam Tuska i 2 Irlandie 04.12.08, 23:58 Jeśli rozwiedziony Gosiewski poucza rozwiedzionego Dorna, jeśli dekownik Kaczyński recenzuje partyzanta Niesiołowskiego, jeśli Dorn, który zeszmacił się jako marszałek, a potem jako polityk pisze moralną odezwę do Komorowskiego, jeśli Lech Kaczyński mówi o pijaństwie Kwaśniewskiego i kulturze Palikota, pijąc i klnąc do obywateli, to każdy normalny, przyzwoity człowiek się wyrzyga. I dalej,Bartoszewski usłyszał od Kaczyńskich, że jest Żyd, d.u.p.a nie profesor, ruski agent i niemiecki kolaborant, który sprzedawał Żydów, w Oświęcimiu. Cóż miał robić Bartoszewski, kulturalnie pożegnał się z « bydłem » i poszedł do liberałów z PO. Podobnie rzecz się miała z Sikorskim, ale i ten usłyszał, że ma o jedno obywatelstwo za dużo, żonę Żydówkę i Amerykankę, no i oczywiście jest ruski agent. Był w PiS Mężydło, człowiek legenda opozycji, ballady o nim pisano i wyleciał, bo nie oddał miejsca faworycie Rydzyka -Sobeckiej. Bogdan Borusewicz wpierał Kaczyńskich dopóki się nie dowiedział, że rozpoczął strajk w stoczni na zlecenie SB. I większość normalnych zdrowych na ciele i umyśle ludzi, dostanie torsji, kiedy usłyszy Kaczyńskiego, co przesiedział stan wojenny pod pierzyną w roli recenzenta życiorysu Niesiołowskiego. Ale jeśli mam zamienić Michnika na Rydzyka, Kwaśniewskiego na Kaczyńskiego, Milera na drugiego Kaczyńskiego, Dyducha na Kurskiego i w konsekwencji IIIRP na IVRP, to ja się nie wstydzę przyznać, że wybralam Tuska i II Irlandię Rozumiem, że można wymagać od innych heroizmu, ale z pozycji maminsynka recenzować tych co próbowali i się potykali, to nie jest arogancja, to jest agonia klinicznych objawów. Z ludźmi podłymi, małymi, bezczelnymi, miernymi intelektualnie, NIC się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: jestem dumna ze wybralam Tuska i 2 Irlandie 05.12.08, 00:11 elka1021 napisała: > Jeśli rozwiedziony Gosiewski poucza rozwiedzionego Dorna, jeśli .... > się nie da. Celnie napisane. Smutne, że wiele osób jeszcze nadal daje się omamiać tym prymitywom, swoimi lękami. Moim marzeniem byłoby obudzić się w Polsce, gdzie Kaczyńscy staną się pariasami, jak niedawno Parys (rónież ich poplecznik). Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: jestem dumna ze wybralam Tuska i 2 Irlandie 05.12.08, 00:18 n.wataha napisał: > elka1021 napisała: > > > Jeśli rozwiedziony Gosiewski poucza rozwiedzionego Dorna, jeśli > .... > > się nie da. > > > Celnie napisane. > Smutne, że wiele osób jeszcze nadal daje się omamiać tym prymitywom, > swoimi lękami. > Moim marzeniem byłoby obudzić się w Polsce, gdzie Kaczyńscy staną > się pariasami, jak niedawno Parys (rónież ich poplecznik). --------------------------- a moim zeby szacunek przez duze S byl mottem codziennym Polakow,(ale bez Kaczynskich blagam), babcia mi mowila kiedys: "tam gdzie masz szacunek znajdziesz i przyjazn i milosc", a coz jest piekniejszego w naszym smutnym zyciu???? Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 "Geniusze inaczej" Sikorski i Bartoszewski 05.12.08, 00:01 co wy POplecznicy na to "Bundestag przyjął ustawę o placówce poświęconej wysiedleniom" ? Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 i bardzo dobrze, robia co im sie podoba 05.12.08, 00:03 sagi2007 napisał: > co wy POplecznicy na to "Bundestag przyjął ustawę o placówce > poświęconej wysiedleniom" ? -------------- to ich kraj, do twojego sie nie wtracaja, endecki wypierdku Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: i bardzo dobrze ? 05.12.08, 00:08 a Śląsk i Pomorze to pryszcz ? ty wiesz skąd byli "wypędzani" Niemcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: i bardzo dobrze ? 05.12.08, 00:11 sagi2007 napisał: > a Śląsk i Pomorze to pryszcz ? ty wiesz skąd byli "wypędzani" > Niemcy ? ----------- nie polemizuje z: rewizjonistami, rasistami, klamcami, szujami, ludzmi bez honoru, falszywymi katolikami, hipokrytami itp, dobrej nocy zycze Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: i bardzo dobrze ? 05.12.08, 00:17 wzajemnie "pożyteczna" idiotko - miłych snów o braciszkach z Tuskolandu Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: i bardzo dobrze ? 05.12.08, 00:28 sagi2007 napisał: > wzajemnie "pożyteczna" idiotko - miłych snów o braciszkach z > Tuskolandu -------------- przepraszam ze jestem "pozyteczna idiotka", ale premier Tusk o moj krajan, ma prawo sprobowac cos na tym grajdole zrobic, i nigdzie nie jest powiedziane ze mu sie nie uda, a uda sie wiecej kiedy nie bedzie w Polsce chlopkow-roztropkow co zabawiaja sie zyciem 40 mln kraju, jadacego na rowerze do nowoczesnosci i lepszego zycia, a te chlopki-roztropki sie zabawiaja wkladajac mu patyk w szprychy Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: i bardzo dobrze ? 05.12.08, 00:56 o czym ty piszesz ? to jakiś nowy dowcip Bartoszewskiego opowiadany Niemcom (podobno miały zapobiec tej budowie) ? takie działania ze strony niemiaszków powodowały i powodują zahamowania wielu inwestycji -np. powoduja niepewność co do własnosci na Ziemiach Odzyskanych. A moze uważasz jak niektórzy np. na Śląsku ze za Niemca będzie lepiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: i bardzo dobrze ? 05.12.08, 01:11 sagi2007 napisał: > A moze uważasz jak niektórzy np. na Śląsku ze za Niemca będzie > lepiej ? hehehehe:)))) retoryczne pytanie :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: i bardzo dobrze ? 05.12.08, 01:17 sagi2007 napisał: > Polubiłbyś ich kaskę co nie ? ich? za pare lat bedziemy mieli to sami Euro w portfelach zjebie endecka qwo . Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: i bardzo dobrze ? 05.12.08, 01:20 ha,ha a to przeszkodzi czy pomoże np.Erice Steinbach w osiągnięciu celu ? Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: i bardzo dobrze ? 05.12.08, 01:25 sagi2007 napisał: > ha,ha a to przeszkodzi czy pomoże np.Erice Steinbach w osiągnięciu > celu ? > celu? ty masz nierowno pod sufitem koles...jaki cel w europie bez granic? moim celem jest wyjechac z tego parszywego xianskiego scierwokraju moherowychcw...i i osiedlic sie na starosc w Holandii i wali mi rowno co sie tu stanie -a nie sie nie stanie bo Niemcy maja głeboko w dupie ten zapyziały syf. Chciałbys jako Polak inwestowac teraz miliardy euro w odzyskany Lwów??? heheheh i dont think so . Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: i bardzo dobrze ? 05.12.08, 01:34 y uważasztak, oni pakowali w b.DDR 1000 mld marek. Jak uważasz wpakują jeśli odzyskają Śląsk i Pomorze ? Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: i bardzo dobrze ? 05.12.08, 01:19 sagi2007 napisał: > wzajemnie "pożyteczna" idiotko - miłych snów o braciszkach z > Tuskolandu szacunku ch...u wobec kobiety szmaciarzu pie...ny w ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: i bardzo dobrze ? 05.12.08, 01:22 no widzę ten szacunek u ciebie pod innymi postami, lata mi twoja "domowa godka" Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: i bardzo dobrze ? 05.12.08, 01:26 sagi2007 napisał: > no widzę ten szacunek u ciebie pod innymi postami, lata mi > twoja "domowa godka" dlacw...i z pisu i qw oenerowsko endeckich szacunku nigdy nie miałem...wam co najwyzej kula miedzy oczy i dół z wapnem. Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: i bardzo dobrze ? 05.12.08, 01:36 metody masz faktycznie jak stary Steinbach, nie jedź do Holandii, pojedź do Tuskolandu . Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: "Geniusze inaczej" Sikorski i Bartoszewski 05.12.08, 01:15 sagi2007 napisał: > co wy POplecznicy na to "Bundestag przyjął ustawę o placówce > poświęconej wysiedleniom" ? a co przepraszam?...nie było wysiedleń? nas Polaków zmuszono do opuszczenia terenów obecnej Ukrainy a Niemców do ziem ktore od wieków nalezały do nich. Czym to sie rózni??? i prosze mi nie pisac ze Niemcy na to zasłuzyli bo rozpetali II wojne sw. Przecietny Niemiec miał tyle do powiedzenia co przecietny Rusek wobec polityki Stalina . I tu i tam kula w łeb ew Dachau w charakterze łagru. Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: "Geniusze inaczej" Sikorski i Bartoszewski 05.12.08, 01:31 to tak dla takich naiwnych polski tytuł , w Niemczech to będzie "Ucieczka, Wypędzenie, Pojednanie" z naciskiem zapewne na to ostatnie ;-) czy w swojej "domowej godce" odróżniasz wysiedlenie i wypędzenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski7 Radziu, co to chciales "dorzynac watahy" 05.12.08, 00:08 pseudobohaterze na garnuszku zony; przeczytaj te lepiej moralizatorze atykul Wildsteina; blog.rp.pl/wildstein/2008/12/04/druga-twarz-polityki-milosci/ nauczysz sie czegos od madrzejszego, i - moze - przestaniec plesc farmazony, glupcze Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: Radziu, co to chciales "dorzynac watahy" 05.12.08, 00:12 silesius.monachijski7 napisała: ... Zapewne tak, bo zwierzęta chore na wściekliznę należy eliminować. Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 one same sie dozynaja, na naszych oczach 05.12.08, 00:13 ostatni news z Azji, Lech Kaczynski otrzymal tytul "Sopel Dzingis Cham" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski7 Radziu bez Anne Aplebaum i bez kart kredytowych by 05.12.08, 00:26 lby zerem; a tak to moze sobie jeszcze poszczekac; hau, hau Radziu silesius.monachijski7 napisała: > pseudobohaterze na garnuszku zony; przeczytaj te lepiej moralizatorze atykul > Wildsteina; > blog.rp.pl/wildstein/2008/12/04/druga-twarz-polityki-milosci/ > nauczysz sie czegos od madrzejszego, i - moze - przestaniec plesc farmazony, > glupcze Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Radziu bez Anne Aplebaum i bez kart kredytowy 05.12.08, 00:31 silesius.monachijski7 napisała: > lby zerem; a tak to moze sobie jeszcze poszczekac; hau, hau Radziu --------------- napewno nie kupuje sledzi na karty kredytowe jak to bywalo za rzadow PiSu, a jak sie nauczysz tego co Sikorski juz dawno zapomnial, to sie mozesz wypowiadac na temat jego intelektu i zaradnosci Odpowiedz Link Zgłoś
pis_be_with_you Elko1021 bądź konsekwentna w tym co piszesz! 05.12.08, 00:42 > nie polemizuje z: rewizjonistami, rasistami, klamcami, szujami, > ludzmi bez honoru, falszywymi katolikami, hipokrytami itp, dobrej > nocy zycze Ależ właśnie polemizujesz! Silesius reprezentuje wszystkie te wymienione przez Ciebie cechy! Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Elko1021 bądź konsekwentna w tym co piszesz! 05.12.08, 00:48 pis_be_with_you napisał: > > nie polemizuje z: rewizjonistami, rasistami, klamcami, szujami, > > ludzmi bez honoru, falszywymi katolikami, hipokrytami itp, dobrej > > nocy zycze > > Ależ właśnie polemizujesz! > Silesius reprezentuje wszystkie te wymienione przez Ciebie cechy! --------------------- Masz racje, zostawiam go! W końcu wlasna złość go zadławi - popatrz tylko na ten zawzięty i spięty pyszczek!!! jak Kaczynski :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pis_be_with_you Przy okazji- co zeznał Niesiołowski? 05.12.08, 00:52 Zeznał że był skarbnikiem Ruchu. Naprawdę potworna zbrodnia za którą dostał 7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski7 Re: Radziu bez Anne Aplebaum i bez kart kredytowy 05.12.08, 00:45 za to placi kartami za kolacje, na ktorych sam sie obzera i opija (jako szef MON-u za rzadow PiS-u wydawal najwiecej z kart kredytowych sluzbowych, i podobnie jest dzisiaj, gdy jest szefem MSZ-tu w rzadzie Thuske); Radziu cierpi na manie wielkosci; i ciagle klamie; "skonczylem Oxford"; owszem, ale jako B.A. (do magistra sil i rozumu nie starczylo); itd., itp; jochsztapler; Nikodem Dyzma wspolczesnej polskiej polityki elka1021 napisała: > silesius.monachijski7 napisała: > > > lby zerem; a tak to moze sobie jeszcze poszczekac; hau, hau Radziu > --------------- > > napewno nie kupuje sledzi na karty kredytowe jak to bywalo za rzadow > PiSu, a jak sie nauczysz tego co Sikorski juz dawno zapomnial, to > sie mozesz wypowiadac na temat jego intelektu i zaradnosci Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Radziu bez Anne Aplebaum i bez kart kredytowy 05.12.08, 01:05 Radziu cierpi > na manie wielkosci; i ciagle klamie; "skonczylem Oxford"; owszem, ale jako B.A. > (do magistra sil i rozumu nie starczylo); itd., itp; jochsztapler; Nikodem Dyzm > a Łżesz jak rasowy pisowiec. Jest magistrem. "...Posiada tytuł zawodowy Bachelor of Arts (zbliżony do licencjata) uzyskany na kierunku filozofia, nauki polityczne i ekonomia (PPE) w Pembroke College Uniwersytetu w Oksfordzie oraz tytuł zawodowy Master of Arts (zbliżony do magistra) z tej samej uczelni...." pl.wikipedia.org/wiki/Rados%C5%82aw_Sikorski Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia marek, nie dyskutuj z tym moherowym pedziochem. 05.12.08, 01:11 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski7 Re: Radziu bez Anne Aplebaum i bez kart kredytowy 05.12.08, 01:14 nieprawda; jest tylko B.A; klamiesz jak z nut marek99az1 napisał: > Radziu cierpi > > na manie wielkosci; i ciagle klamie; "skonczylem Oxford"; owszem, > ale jako B.A. > > (do magistra sil i rozumu nie starczylo); itd., itp; jochsztapler; > Nikodem Dyzm > > a > > Łżesz jak rasowy pisowiec. Jest magistrem. > "...Posiada tytuł zawodowy Bachelor of Arts (zbliżony do licencjata) > uzyskany na kierunku filozofia, nauki polityczne i ekonomia (PPE) w > Pembroke College Uniwersytetu w Oksfordzie oraz tytuł zawodowy > Master of Arts (zbliżony do magistra) z tej samej uczelni...." > pl.wikipedia.org/wiki/Rados%C5%82aw_Sikorski Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Re: Radziu bez Anne Aplebaum i bez kart kredytowy 05.12.08, 01:35 silesius.monachijski7 napisała: > nieprawda; jest tylko B.A; klamiesz jak z nut > > marek99az1 napisał: > > > Radziu cierpi > > > na manie wielkosci; i ciagle klamie; "skonczylem Oxford"; owszem, > > ale jako B.A. > > > (do magistra sil i rozumu nie starczylo); itd., itp; jochsztapler; > > Nikodem Dyzm > > > a > > > > Łżesz jak rasowy pisowiec. Jest magistrem. > > "...Posiada tytuł zawodowy Bachelor of Arts (zbliżony do licencjata) ------------------- ciemno to wyjdz z jaskini, dzis ludzie mieszkaja w domach, a dinozaury dawno wyginely, ok???prymitywie Bachelor of Arts - to jak magister, bo na zachodzie zadnych magistrow nie ma, tylko w Polsce pelno mgr inz hab dr a po polsku ani w zab Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski7 Re: Radziu bez Anne Aplebaum i bez kart kredytowy 05.12.08, 01:49 heheh; bylem wiele razy w Oxfordzie i w Cambridge: B.A. to co najwyzej polski licencjat; mozna po tym dostac prace, ale na nizszym stanowisku; potem jest M.A., a potem - gdyby Radziubyl tak "supe-yntelygentnym" Ph.D; tylko, ze pajacowi inteligecji nawet na M.A nie starczylo; . ale sie osmieszyles POlszewicki buraku!! heheh; zrowywac B.A. z M.A.; to juz trzeba byc wyjatkowym oslem prezentation1 napisał: > silesius.monachijski7 napisała: > > > nieprawda; jest tylko B.A; klamiesz jak z nut > > > > marek99az1 napisał: > > > > > Radziu cierpi > > > > na manie wielkosci; i ciagle klamie; "skonczylem Oxford"; > owszem, > > > ale jako B.A. > > > > (do magistra sil i rozumu nie starczylo); itd., itp; > jochsztapler; > > > Nikodem Dyzm > > > > a > > > > > > Łżesz jak rasowy pisowiec. Jest magistrem. > > > "...Posiada tytuł zawodowy Bachelor of Arts (zbliżony do > licencjata) > ------------------- > > > ciemno to wyjdz z jaskini, dzis ludzie mieszkaja w domach, a > dinozaury dawno wyginely, ok???prymitywie > Bachelor of Arts - to jak magister, bo na zachodzie zadnych > magistrow nie ma, tylko w Polsce pelno mgr inz hab dr a po polsku > ani w zab > > Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia wiele razy to ty byles na wysypisku, lumpie. 05.12.08, 01:53 buuuhaha! Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 silesius.monachijski7 05.12.08, 20:01 Skromnoscia i szacunkiem dla innych nie grzeszysz. Radek Sikorski studiowal i ukonczyl studia w Pembroke College, Oxford University. Czy "tylko" BA czy rowniez MA ma drugorzedne znaczenie (lecz czytam, ze MA tez!). Na wielu stronach o tym college'u Radek Sikorski figuruje jako "notable former student". Zwazywszy slawe uniwersytetu klamliwe przypisywanie sobie stopni uzyskanych w Pembroke , zwlaszcza przez tak znana publicznie osobe, niewatpliwie zostaloby juz dawno temu zdementowane przez sama uczelnie. Radze spuscic troche z tonu. Obdarzajac aroganckimi epitetami reputacji Sikorskiego i tak szkody zadnej nie uczynisz, sama siebie zas osmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Radziu bez Anne Aplebaum i bez kart kredytowy 05.12.08, 19:00 silesius.monachijski7 napisała: > nieprawda; jest tylko B.A; klamiesz jak z nut Niestety ty łżesz. Nie dziwi mnie to, bo to jest chroniczna choroba pismatołków.W necie na różnych stronach, nie tylko w Wikipedii możesz przeczytać jego życiorys. Nie uda ci się zakląć rzeczywistości. O tym, że jest magistrem (MA) możesz również przeczytać np. na stronie Sejmowej: www.sejm.gov.pl/poslowie/posel6/344.htm Odpowiedz Link Zgłoś
rekin.finansjery Prosze cie Gazetko, nie pokzuj zdjec tej szmaty R 05.12.08, 01:01 Radzia Sikorskiego, bo rzygac mi sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia To sobie narzygaj na ten swoj durny moherowy ryj, 05.12.08, 01:07 ty porypany czwolu Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Płaczesz bo cię odleszczaja? 05.12.08, 01:33 Rekiny maja trochę rozumu leszczu zafajdany. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski7 Niesiolowski kaput!!... 05.12.08, 00:54 www.rp.pl/artykul/2,229068_Co_Niesiolowski_zeznal_w_sledztwie.html I kogo ty bronisz Radziu?? szuje i kapusia?? wstyd; Anne Ci tego nie wybaczy Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia silek, ty ponura zakompleksiona szmato... 05.12.08, 01:06 sramy na ciebie, nienawistny 60-letni starcze- impotencie. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: silek, ty ponura zakompleksiona szmato... 05.12.08, 01:09 pogromca_gamonia napisała: > sramy na ciebie, nienawistny 60-letni starcze- impotencie. zostaw tego smiecia... na niego nawet kuli w potylice szkoda ..zdechnie scierwo zadławione własna nienawiscia i wsiekłoscia gdy bedziemy sadzic za 2 lata kalksteinów Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Czyli twierdzisz ze silesius to bydle? Zgadzam sie 05.12.08, 01:20 sram, pierdze, rzygam i pluje na tego 60-letniego pedofila z Rybnika. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Czyli twierdzisz ze silesius to bydle? Zgadza 05.12.08, 01:29 pogromca_gamonia napisała: > sram, pierdze, rzygam i pluje na tego 60-letniego pedofila z Rybnika. Mowisz ze to biedny bezrobotny zdziadziały hanys? lol pewnie po biedaszybach łazi i wongiel do kozy szabruje menel jebany :P Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 bydle napewno tylko ktory to silek,1,2,3,4,.... 05.12.08, 01:37 tylu ich lata po forach Odpowiedz Link Zgłoś
kateryna.kataryna Polska prawica jest szaleńcem 05.12.08, 01:00 Kaczynski wzoruje sie na LPR, tak jak kradli ich pomysly i uchwalali za swoje, tak teraz opieraja na ich "mundrosciach inaczej": LPR-wszystko zlo to Zydzi, PiS - to eSbecy i Uklad Tworząc koalicję - Kaczyńscy nie byli Żydami - ale gdy tylko kopnęli ich w du*sko - natychmiast wyrosły im pejsy i cały PiS okazał się kolonią najbardziej krwiożerczej odmiany lewackiego żydowstwa. Kiedy PiS przegral 2007 r, wszystko przez "komuchow, SB i Uklad" Polska prawica jest szaleńcem, który widział UFO i jest przekonany, że rządzą nami obcy. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski7 Re: Polska prawica jest szaleńcem 05.12.08, 01:23 Wydaje mi sie, ze sie mylisz Kataryno; Kaczynscy zostali zmuszeni przez PO, PSL oraz uklad medialny typu GW, TVN, RMF, Polityka, itd., itp., do podjecia decyzji: albo godza sie na sytuacje, w ktorej ciagle sa szkalowani, obrazani (co dociera - niestety do swiadomosci spolecznej), i nie robia nic, albo - masz racje: troche to krok desperacki - probuja doprowadzic te konfrontacje do konca, czyli - po czesci - do granic ansurdu, osmieszajac ludzi poikroju Niesiolowskiego, Michnika, Komorowskiego, etc; wydaje mi sie, ze w duzej czesci to sie im udalo; jasne: dla polskiej prawicy koszty sa straszne; ale: czy PO ma jeszcze cokolwie wspolnego z prawica?? dopoki w PO ktos nie przejmie kontroli nad cala ta sytuacja, to widze jedynie dalsze "wyrzynanie sie"; i nie sa tutaj winni Kaczynscy; oni musieli w koncu zareagowac; chamskei i bezwstydnie tolerowaneatki ponizej pasa tych przyglupich Niesiolowskich, Palikotow, Nowakow, Arabskich, Nitrasow i wielu innych nie mogly trwac bez konca; tak to widze; jeden Gowin nie wystarczy kateryna.kataryna napisała: > > Kaczynski wzoruje sie na LPR, tak jak kradli ich pomysly i uchwalali > za swoje, tak teraz opieraja na ich "mundrosciach inaczej": > LPR-wszystko zlo to Zydzi, PiS - to eSbecy i Uklad > Tworząc koalicję - Kaczyńscy nie byli Żydami - ale gdy tylko kopnęli > ich w du*sko - natychmiast wyrosły im pejsy i cały PiS okazał się > kolonią najbardziej krwiożerczej odmiany lewackiego żydowstwa. > Kiedy PiS przegral 2007 r, wszystko przez "komuchow, SB i Uklad" > Polska prawica jest szaleńcem, który widział UFO i jest przekonany, > że rządzą nami obcy. Odpowiedz Link Zgłoś
usak Czy zdajesz sobie z tego sprawe, ze... 05.12.08, 01:45 ...komentujesz wypowiedz kateryny.kataryny, a nie kataryny.kataryny? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski7 Masz racje; nie zauwazylem, ze to kolejna. 05.12.08, 01:54 smieszna prowokacja; ale nie zmienia to istoty rzeczy; Polszewia nie jest juz w zadnym wypadku prawica, zas reakcja Kaczynskich jak najbardziej sluszna (nawet jezeli Semka ma w tej materii odmienne zdanie) usak napisał: > ...komentujesz wypowiedz kateryny.kataryny, a nie kataryny.kataryny? Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Polska prawica jest szaleńcem 05.12.08, 01:50 Bzdury silesius. Jarkacz przecie jest wielkim strategiem i chorym na władzę kompleksiarzem. Chciał w 2005 roku mieć całą władze i chwałę bez żadnej odpowiedzialności: tą sprytnie zrzucałby na PO, która dostałaby wszystkie "trudne" resorty. I nastąpiłoby "zjadanie". Nie udało się? Więc musiał poszukać inne przystawki. Lecz aby pochłonąć lpr musiał stać się bardziej katoradykalny od nich i bardziej populistyczny od samejbrony. I sam się skazał na skrajny elektorat. A ponieważ jest nieomylny i boi się stracić powyższy elektorat, przy braku gwarancji zyskania innego, dalej brnie w ten ślepy zaułek. Stał się zakładnikiem RM, lecz rydzykowcy wiedzą ze już nie gwarantuje sukcesu i postawią na innego, mniej zgranego już w następnych wyborach. PIS-8%? Bez moherów to jest realny wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
usak Shame on you bloody imposter. 05.12.08, 01:41 katEryna.kataryna to nie kataryna.kataryna!!!!!!!!!!!!!!!! Jest tylko jedna prawdziwa kataryna: kataryna.blox.pl Pozdrowienia dla prawdziwej kataryny i czytelnikow jej bloga. Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Re: Shame on you bloody imposter. 05.12.08, 01:56 usak napisał: > katEryna.kataryna to nie kataryna.kataryna!!!!!!!!!!!!!!!! > Jest tylko jedna prawdziwa kataryna: > kataryna.blox.pl > Pozdrowienia dla prawdziwej kataryny i czytelnikow jej bloga. -------------------- taka sama poj.ebana jak wy pisiaki psuje Polski, zeby was szlag trafil Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a A Radeczek znalazl juz nastepny pakt R/M ? 05.12.08, 01:06 Najpierw robil dla Kaczorow jako minister a teraz ich opluwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: A Radeczek znalazl juz nastepny pakt R/M ? 05.12.08, 01:08 jola_z_dywit_2006a napisał: > > Najpierw robil dla Kaczorow jako minister a teraz ich opluwa. Normalni ludzie wieją z PiS-u: np. Sikorski, Zalewski, Ujazdowski i kilku innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kateryna.kataryna Re: A Radeczek znalazl juz nastepny pakt R/M ? 05.12.08, 01:09 jola_z_dywit_2006a napisał: > > Najpierw robil dla Kaczorow jako minister a teraz ich opluwa. rtoip.ovh.org/trash/ktl.php Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: A Radeczek znalazl juz nastepny pakt R/M ? 05.12.08, 01:09 Odwage innych ocenia osobnik ktory boi sie pojsc do dentysty. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski7 Radek nie przejmuje sie tym, co mowi; 05.12.08, 01:27 i tak za finanse odpowiada Anne Applebaum; sama kiedys powiedzial w wywiadzie w Niemczech, ze ona dba o utrzymanie rodziny, a dla Radka polityka to hobby; szkoda tylko, ze to hobby Radziu uprawia na koszt polskich interesow narodowych w plityce zagranicznej jola_z_dywit_2006a napisał: > > Najpierw robil dla Kaczorow jako minister a teraz ich opluwa. Odpowiedz Link Zgłoś