morfeusz_1 07.12.08, 21:03 To ja przez jakiś czas raczej nie będę jadł mięska ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekoza bez paniki 07.12.08, 21:58 polakom nic nie grozi, u nas się nie bada zawartości dioksyn w wieprzowinie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: Zawartość 07.12.08, 23:58 sany666 napisał: > Ani zawartości wieprzowiny w polakach. no właśnie. nieuctwo w zakresie chemii potrafi zniszczyć zdrowie. nie wspominając o czytaniu bez zrozumienia Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Jestem rasistą i kupuje tylko 08.12.08, 00:17 polskie produkty żywnościowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zenekblus zdechniesz mięsożerco 08.12.08, 00:29 Nie ma juz hodowli zwierząt a jest produkcja. Masowa rzez .. i za to ludzie zaczynaja właśnie pokutować. Rak rak rak.puka do twoich drzwi mięsożerco! Odpowiedz Link Zgłoś
1ewa Re: zdechniesz mięsożerco 08.12.08, 01:08 no, co ty, najpierw takie mięsko musi się najeść skażonej paszy na nawozach. i działa jak dodatkowy filtr, więc - na logikę - truje mniej. życie jest szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
igollo Re: zdechniesz mięsożerco 08.12.08, 01:15 Chyba trochę przegiąłeś. Nawet co do zwierząt nie powinniśmy używać takich słów-zdychaj. A to, ze jedzenie mięsa to udział w "produkcyjnym" zabijaniu to inna rzecz. Myślisz, ze ktoś to zrozumie? Ja tak. Jestem lekarzem weterynarii i na studiach w ramach przedmiotów związanych z pięknym pojęciem ochrony zdrowia publicznego musiałam jeździć do rzeźni i zakładów mięsnych. Od tego czasu-bez żadnej ideologii-nie jestem w stanie jeść mięsa. Po prostu mając w pamięci te obrazy zbiera mi się na wymioty... Tych zwierząt czekających w kolejce na śmierć, ślizgających się we krwi poprzedników. Nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś