by_imagine Re: jeszcze tylko troche, wytrzyma sie 16.12.08, 18:06 do czego niby chcesz wytrzymac ... gamoniu ? do natepnego durnia, co bedzie podpisywal, co mu podstawia pod pioro ? Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: jeszcze tylko troche, wytrzyma sie 16.12.08, 18:08 by_imagine napisał: > do czego niby chcesz wytrzymac ... gamoniu ? do natepnego durnia, co > bedzie podpisywal, co mu podstawia pod pioro ? ...ale może nie będzie miał brata-bliżniaka. Takie "zjawisko biologiczne":))) Odpowiedz Link Zgłoś
pinczer0 Blizniacy gotowi utopic Polske 16.12.08, 18:07 Lech Kaczynski wetuje to, co mu kaze brat i melduje o wykonaniu zadania. Blizniacy sa gotowi w obliczu grozacego kryzysu skazac kraj na nedze i utopic Polske byle tylko przy okazji utonela rowniez Platforma Obywatelska. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Nepotyzm Kaczyńskich zagraża Państwu 16.12.08, 18:09 Teraz bliźniacze braterstwo stało się zagrożeniem dla Państwa. Każdy z Kaczyńskich jest w stanie zaakceptowac wyłącznie decyzje podjęte przez drugiego Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Trzynaście wet prezydenta Kaczyńskiego 16.12.08, 18:11 Naczelny destruktor musi być dumny z siebie, Gosiewskiemu chyba sprawił przyjemność. A jeszcze większą nowemu koledze- Napieralskiemu. Bolszewia musi się trzymać razem .... Jerzego Urbana jeszcze na rzecznika proponuję powołać. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Brawo panie Gebert! 16.12.08, 18:12 Wytrawny z pana buchalter. Jstem przekonany, ze nie bedzie najmniejszych trudnosci z obliczeniem ilosci ustaw zgloszonych przez prezydenta lub opozycje i odrzuconych przez zdominowany platfusami sejm w pierwszym czytaniu badz niedopuszczonych do czytania. Chetnie bym o tym poczytal. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Oby do Wigilii. 16.12.08, 18:13 Wtedy bracia przemówią ludzkim głosem :) Odpowiedz Link Zgłoś
prinsik Trzynaście wet prezydenta Kaczyńskiego 16.12.08, 18:13 Nic wiecej jak moralna kreatura. Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Kaczyńscy widzą swą szansę w upadku Polski 16.12.08, 18:14 Opętani rządzą władzy i nienawiścią widocznie chcą jak najwięcej zaszkodzić gospodarce i społeczeństwu. Mają przypuszczalnie przekonanie że tylko katastrofa społeczna może przywrócić im władzę. Obawiam się że będą chcieli wykorzystać tę sznsę do maximum w pozostałym okresie prezydentury Lecha Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
geckoon Trzynaście wet prezydenta 16.12.08, 18:14 co do ostatniego akapitu to akurat moze moje wlasne wrazenie ale ton oskarżenia jest nie potrzebny, to dobrze ze rzad i prezydent sa z roznych opcji, z definicji druga strona patrzy krytycznie i wiecej trzeba kupic glosow jesli juz cos na sile "ktos" by przepychal jakos nie jestem w szoku po tym artykule az prosi sie zapytac "no i co ze 12? to lepiej czy gorzej niz 10 lub 14 ? " i od kiedy statystyka jest wazna przy ustawach moze warto krytykowac obiektywnie, ja wiem, praktycznie sie nie da a ustaw nie czytalem i z ktorym wetem zgadzam sie, a z ktorym nie mowic mi nie wypada Odpowiedz Link Zgłoś
le61 Trzynaście wet prezydenta Kaczyńskiego 16.12.08, 18:16 Zgadzam się z Jerzy30,Prezydent Pisu - Pi..y i sr..i Odpowiedz Link Zgłoś
dsk48 Lech kaczyńskie to bardzo mądry człowiek! 16.12.08, 18:18 Na jego miejscu też bym tak postąpił! Niech wreszcie TUSK zrozumie, że niektórzy ludzie nie mają za co żyć! Przykładem biedy jest ja sam! Odpowiedz Link Zgłoś
melee Re: Lech kaczyńskie to bardzo mądry człowiek! 16.12.08, 19:06 dsk48 napisał: > Na jego miejscu też bym tak postąpił! Niech wreszcie TUSK zrozumie, że > niektórzy ludzie nie mają za co żyć! Przykładem biedy jest ja sam! czy to reklama biedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kiraout Re: Lech kaczyńskie to bardzo mądry człowiek! 16.12.08, 19:28 dsk48 - się weź do roboty, przykładzie biedy... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Ile z tych ustaw było dobrych ? 16.12.08, 18:21 I wprowadzonych w oparciu o prawdziwy dialog społeczny ?? Żadna :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Czekam na ustawę odbierającą przywileje UBekom ! 16.12.08, 18:23 I jakoś jej nie widać. Tą zawetuje zapewne Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
bariwo73 Re: Czekam na ustawę odbierającą przywileje UBeko 16.12.08, 18:32 Ja czekałem przez 2 lata, gdy rządzili Twoi ulubieńcy, tacy ponoć zatwardziali zwolennicy deubekizacji i dekomunizacji. I zatwardzenia dostałem od tego czekania. Wymagaj więc od swoich, którzy te dwa projekty uważali za sztandarowe. I odczep się od Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
1.fanfan A może to wina rządu? 16.12.08, 18:23 Widać, jak np. w przypadku ostatniej Ustawy o pomostówkach że rząd wyspecjalizował się w produkcji knotów prawnych, a przy postawie posłów PO, którzy negują wszelkie próby opozycji do ich udziału w ich poprawianiu w procesie legislacyjnym, nie można czynić zarzutów prezydentowi, że korzysta ze swoich uprawnień. Na zarozumialstwo i głupotę platformersów po prostu nie ma innej rady. Minął rok stracony przez PO w poprawie prawa, wyłącznie z ich winy, bo najlepiej wychodzi im walka polityczna z PiS-em, co widać w popisach w idiotycznych komisjach śledczych. Ale gawiedź dalej jest zauroczona w oczekiwaniu na Tuskowe cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Trzynaście wet prezydenta Kaczyńskiego 16.12.08, 18:23 sprawa jest prosta i jasna, kaczynski pod wpływem brata zrobi i robi wszystko aby rząd tuska nie odniósł żadnego sukcesu ,ich interesuje tylko ich partia czyli pis ,ich interesuja tylko własny interes ,jednym slowem czym gorzej dla polski pod rzadami platformy tym lepiej dla nich .kaczynscy to najwieksze szkodniki od 89 roku ,z nikim nie potrafią wspólpracowac ,potrafia za to jak nikt inny tylko jątrzyc, judzić i wznosić ciagle nowe oraz odgrzewać stare podziały.dla kaczynskich wszystko jest grą gdzie trzeba oszukać wszystkich innych żeby ich było na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Sukces=odbieranie przywilejów uczciwie pracującym? 16.12.08, 18:26 Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
bariwo73 Mam pytanie 16.12.08, 18:34 adam_l27 napisał: > Ciekawe. Mój ojciec przepracował 39 lat. Dlaczego nie ma żadnych przywilejów, a mają je np. konduktorzy w PKP? A pracował nie mniej ciężko. Umiesz mi wytłumaczyć, czy tak dla sportu tutaj bijesz pianę? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 a mój za 8 miesięcy idzie na emeryturę 16.12.08, 18:39 która mu się należy, bo tak mu obiecano gdy podejmował pracę w warunkach szkodliwych oczywiście teraz PO będzie kombinowała z wprowadzeniem nowej ustawy a twój premier chciał go dożywotnio okradać odbierając mu ~200 zł/miesiąc obiecywał cuda to niech cuduje a nie okrada słabszych Odpowiedz Link Zgłoś
bariwo73 Dokształć się w temacie, na który zabierasz głos 16.12.08, 18:50 Widzisz jaki jesteś głupi? Nawet nie wiesz przeciwko czemu występujesz. Projekt PO zakłada bowiem, że osoby które podjęły pracę w zawodzie, który uprawniał do wcześniejszej emerytury przed 1 stycznia 1999 uprawnień tych nie tracą (domyślam się więc, że Twój ojciec nie ma 30 lat, prawda?) Ale tego już albo nie doczytałeś, albo specjalnie pomijasz na obronę swych wątpliwych tez. Ośmieszyłeś się więc, bo Twój ojciec w myśl projektu PO otrzymałby emeryturę pomostową, czy też wcześniejszą (jak zwał tak zwał). A teraz być może jej nie dostanie, przez weto kurdupla. Protestujesz więc przeciwko temu, o czym nie masz zielonego pojęcia. Tak samo łyknąłeś bzdury serwowane przez Kaczyńskiego, jak niegdyś (w 2005) roku podobni Tobie łykali słynną "pustą lodówkę" (przy liniowym podatku). Szkoda więc gadać, bo niedokształciłeś się w temacie, na który próbujesz deliberować. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 sam się dokształć 16.12.08, 18:59 w myśl projektu dostałby 80 % takiej emerytury Odpowiedz Link Zgłoś
bariwo73 Re: sam się dokształć 16.12.08, 19:14 No to teraz nie dostanie nic :) Cieszysz się? :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 dokształciłeś się ?? 16.12.08, 19:28 To masz jeszcze. A jak nie dostanie nic to pojedzie do Warszawy i obali ten złodziejski rząd, nie bój się. biznes.interia.pl/news/ktorzy-emeryci-zyskaja-w-nowym-roku,1229065 Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: dokształciłeś się ?? 16.12.08, 19:32 adam_l27 napisał: > To masz jeszcze. > > A jak nie dostanie nic to pojedzie do Warszawy i obali ten złodziejski rząd, ni > e > bój się. > > biznes.interia.pl/news/ktorzy-emeryci-zyskaja-w-nowym-roku,1229065 Jak na razie to ciebie obala wlasna, nieprzymuszona glupota i posluszenstwo partyjne kosztem emerytury wlasnego ojca...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
handlaz Re: dokształciłeś się ?? 16.12.08, 19:43 adam_l27 napisał: > To masz jeszcze. > > A jak nie dostanie nic to pojedzie do Warszawy i obali ten złodziejski rząd, ni > e > bój się. > > biznes.interia.pl/news/ktorzy-emeryci-zyskaja-w-nowym-roku,1229065 tak tak, panie adamie. najlepiej to machać szabelką, zamiast konstruktywnie myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 masz ochotę się zrzec 200 zł/m-c ?? daj przykład 16.12.08, 20:03 skoro tak kochasz Tuska ! na pewno to doceni Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: dokształciłeś się ?? 17.12.08, 00:32 adam_l27 napisał: > To masz jeszcze. > > A jak nie dostanie nic to pojedzie do Warszawy i obali ten złodziejski rząd, ni > e > bój się. > > biznes.interia.pl/news/ktorzy-emeryci-zyskaja-w-nowym-roku,1229065 to żeś sobie teraz zażartował :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: sam się dokształć 16.12.08, 19:30 adam_l27 napisał: > w myśl projektu dostałby 80 % takiej emerytury Teraz nie dostanie nic, bo twoj prezydent go z tego okradl, wiec ciesz sie dalej glupku...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: a mój za 8 miesięcy idzie na emeryturę 16.12.08, 19:29 adam_l27 napisał: > która mu się należy, bo tak mu obiecano gdy podejmował pracę w warunkach szkodl > iwych > > oczywiście teraz PO będzie kombinowała z wprowadzeniem nowej ustawy > > a twój premier chciał go dożywotnio okradać odbierając mu ~200 zł/miesiąc > > obiecywał cuda to niech cuduje a nie okrada słabszych > > > Musze cie zmartwi i twojego tatusia tez, prezydent lech kaczynski swoim wetem wlasnie pozbawil go tej emeryrtury...:DDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 PO to polityczni szantażyści - takich się nie lubi 16.12.08, 19:31 więc poczekaj tylko trochę Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: PO to polityczni szantażyści - takich się nie 16.12.08, 19:34 adam_l27 napisał: > więc poczekaj tylko trochę Sprawdz co znaczy to trudne slowo "szantaz" zamin ponownie z siebie osla zrobisz, wierze, ze tatus wstydzi sie teraz za ciebie...:DDDDDDD pl.wikipedia.org/wiki/Szanta%C5%BC Odpowiedz Link Zgłoś
handlaz Re: PO to polityczni szantażyści - takich się nie 16.12.08, 19:48 na co poczekaj? może na rewolucję? Zapisz się lepiej do jakiejs parti komunistycznej bo o ile dobrze wiem to pan Prezydent nie ma specjelnie rewolucyjnych poglądów. A twój ograniczony rozum idealnie kwalifikuje cię na jakąś ciepłą posadkę w szeregach PZPR. Doprawdy, powinni specjalnie dla ciebie stworzyć jakiś Komitet Gminny :) Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 adam_l27 , luju!, te przywileje nadał Jaruzelski ! 16.12.08, 18:49 ty pieprzony komuchu! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Sukces=odbieranie przywilejów uczciwie pracuj 16.12.08, 19:27 adam_l27 napisał: > Ciekawe. > Dla uczciwie pracujacych sa wyplaty i bonusy, a nie przejscie na garnuszek innych uczciwie pracujacych...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
1.fanfan Re: Trzynaście wet prezydenta Kaczyńskiego 16.12.08, 18:26 piotr33k2 napisał:... Napij się zimnej wody, często pomaga w zdenerwowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
qasher zawetowal 12, przyjal ponad 300 innych 16.12.08, 18:31 placzcie cudaki, placzcie i ufajcie swej wybiórczej wyroczni :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinczer0 Prawdopodobienstwo reelekcji = 0 16.12.08, 18:35 L.Kaczynski zdal sobie sprawe,ze reelekcja jest na 100% przegrana i postanowil isc na calosc i szkodzic Platformie ile sie da.Ponownie wybrany nie bedzie, ale co napsuje -to jego. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-44 Trzynaście wet prezydenta Kaczyńskiego 16.12.08, 18:35 Zwei Kartoffeln - chcieliście to macie.Ja nie głosowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Trzynaście wet prezydenta Kaczyńskiego 16.12.08, 18:39 bo pan prezydent myśli (o bracie) Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Trzynaście wet prezydenta Kaczyńskiego 16.12.08, 18:39 To juz widac gołym okiem, to najwiekszy szkodnik antypanstwowy od 1989r. Wyjatkowa miernota, odreagowujaca kompleksy kurdupla ! Marionetka w rekach swego brata nienawistnika, chodząca na pasku pasożytów zwiazkowych ! Kompletne ZERO ! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Lech Kaczyński nadal pamięta co znaczy Solidarność 16.12.08, 18:43 W przeciwieństwie do rozmaitych Bolków. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 L.Kaczynski,brat "Bolka" J.Kaczynskiego !!! 16.12.08, 18:47 ku... ku...e łba nie urwie! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie Re: L.Kaczynski,brat "Bolka" J.Kaczynskiego !!! 16.12.08, 18:51 pierot6 napisał: > ku... ku...e łba nie urwie! Kaczynskie, to dwa kapo UB-SB.. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Lech Kaczyński nadal pamięta co znaczy Solida 16.12.08, 19:36 adam_l27 napisał: > W przeciwieństwie do rozmaitych Bolków. No pamieta, w szeregach Solidarnosci douczal zwiazkowcow z leninowskiego prawa pracy, to cala jego dzialalnosc w niej (Solidarnosci) :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
handlaz Re: Lech Kaczyński nadal pamięta co znaczy Solida 16.12.08, 19:51 a kim to Lech Kaczyński był w porównaniu z wielkim autorytetem - Lechem Wałęsą, którego ty nazywasz Bolkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Trzynaście wet prezydenta Kaczyńskiego 16.12.08, 18:48 i do kogo te pretensje ? (czy ja wybierałem upierdka na prezydenta) Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Cuchnący rogal ze ścierwoliberalnej odbytnicy 16.12.08, 18:54 Tak można tylko nazwać perfidne podiniesienie kursu franków, w których większość społeczeństwa ma kredyty na godziwe mieszkania. Te gnidy zawszawiałe nie mają umiaru w dewastowaniu naszej gospodarki sprzedajne kierdy zaplute bez ogłady i elokwencji w dialogu społecznym. Na kolejarzy chcieli nasr... ale weto prezydenta uratowało rzesze grup społecznych przed niegodziwością i niesprawiedliwością społeczeną. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ścierwojad z rynsztoka znow się pojawił na 16.12.08, 19:19 porzadnym forum i zaraz łajnem zaśmierdziało:( Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Jaki elektorat taka partia 16.12.08, 19:23 guru133 napisał: > porzadnym forum i zaraz łajnem zaśmierdziało:( Nie trzeba nawet komentować. Wystarczy przeczytać powyższy wymiot ścierwoliberalnego intelektu złajdaczonego z dewiaństwami libertyńskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 No właśnie, jaki elktorat taka partia. 16.12.08, 21:29 Ścierwojady i indywidua z pisuaru udające do tego że są lekarstwem dla Polski. Wybrałeś sobie świetny nick - placebo, czyli udający, byle jaki ni i taki właśnie jesteś a chamstwem dorównujesz swojemu idolowi Jarkaczowi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzpol Re: No właśnie, jaki elktorat taka partia. 17.12.08, 00:18 A ty ,na pierwszy rzut oka to coś pomiędzy Samoobroną a PZPR ,widząc po stylu pisania i kulturze osobistej,jak nie masz coś ciekawego do napisania to nie spamuj ,a PREZYDENT i tak jest z PIS-u czy to się komuś podoba czy nie,leszczyki z PO-.....leńców,jeszcze się wam te Po czkawką odbije ,głosując na nich to tak jakby sobie strzelić samobója,teraz już nikt ze związków zawodowych nie odda głosu na PO ,a już na pewno nie te 750 tysięcy ludzi którym chcieli podpier...lić pieniądze z ich wcześniejszej emerytury Odpowiedz Link Zgłoś
irasiad.vel.borubar andrzpol-na oko tak coś między PiSuarem a PiSiorem 17.12.08, 00:31 andrzpol napisał: > A ty ,na pierwszy rzut oka to coś pomiędzy Samoobroną a PZPR ,widząc po stylu > pisania i kulturze osobistej,jak nie masz coś ciekawego do napisania to nie > spamuj ,a PREZYDENT i tak jest z PIS-u czy to się komuś podoba czy nie,leszczyk > i > z PO-.....leńców,jeszcze się wam te Po czkawką odbije ,głosując na nich to tak > jakby sobie strzelić samobója,teraz już nikt ze związków zawodowych nie odda > głosu na PO ,a już na pewno nie te 750 tysięcy ludzi którym chcieli > podpier...lić pieniądze z ich wcześniejszej emerytury Odpowiedz Link Zgłoś
irasiad.vel.borubar andrzpol-na oko tak coś między PiSuarem a PiSiorem 17.12.08, 00:37 andrzpol napisał: > A ty ,na pierwszy rzut oka to coś pomiędzy Samoobroną a PZPR ,widząc po stylu > pisania i kulturze osobistej,jak nie masz coś ciekawego do napisania to nie > spamuj ,a PREZYDENT i tak jest z PIS-u czy to się komuś podoba czy nie,leszczyk > i > z PO-.....leńców,jeszcze się wam te Po czkawką odbije ,głosując na nich to tak > jakby sobie strzelić samobója,teraz już nikt ze związków zawodowych nie odda > głosu na PO ,a już na pewno nie te 750 tysięcy ludzi którym chcieli > podpier...lić pieniądze z ich wcześniejszej emerytury uff,aleś pojechał.... jasne,najlepiej żyć na krzywy ryj kosztem reszty pracujących ,pójść w kwiecie wieku na ciepłą emeryturkę i dorabiać na czarno-pogratulować credo życiowego...Nie wiem dlaczego ciągle mnie to dziwi,przecież cała ta pseudo prawicowa banda,której się usiłujesz podlizać jest od dawna znana głównie z tego,że pól dnia krzyżem leży,a drugą częśc dnia rozmyśla co by tu skręcic i podpie...ć.... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A może ty to sam Jarkacz? Wszak to on rozbawił 16.12.08, 21:32 sejm twierdząc że jest niezwykle skromnym człowiekiem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
handlaz Re: Cuchnący rogal ze ścierwoliberalnej odbytnicy 16.12.08, 19:55 chamuj się z tymi tekstami. Nikt nie podnosi kursu franka ot tak. Stary idz na ekonomie i poucz sie troche o prawach wolnego rynku. Teraz nie jest tak jak za komuny ze jak Gomółka powiedział ze mieso kosztuje 20 złotych to tyle kosztowało. Odpowiedz Link Zgłoś