thehard 17.12.08, 08:23 Tak trzymać panie premierze!!! A może tak jak Janek Rokita napisał, przyjąć to jako pierwszy krok do wielkiej reformy państwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ojciecswiety Tusk: do końca liczyłem, że prezydent nie zawetuje 17.12.08, 08:24 Brawo Panie Premierze. Trzeba kartofla zetrzeć na make. Głosowałem na SLD ale po tym co wyprawie na moj głos juz nie ma co liczyc!! Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Brawo Tusk! 17.12.08, 08:30 Brawo Tusk! O to chodzi! Koniec z dyktatura zwiazkow zawodowych i pseudoprezydenta!! Odpowiedz Link Zgłoś
kot.puszek.okruszek Tak trzymać Panie Premierze! 17.12.08, 08:37 Działania braci Kaczyńskich można określić krótko: im gorzej, tym lepiej. Nie poddawać się dytkatowi braci Kaczyńskich. -- Makiety kolejowe Haft komputerowy Bielsko Biała zdjęcia lotnicze Odpowiedz Link Zgłoś
gregkopen Re: Tak trzymać Panie Premierze! 17.12.08, 09:04 Ja się zastanawiam, po jakiego wała oni tam wszyscy są? Od dłuższego czasu, a właściwie od zawsze, odnoszę wrażenie, że oni są tam dla siebie, czy też dla środowisk, które reprezentują, a nie dla nas. Wybór ich to zaś owoc pracy socjotechników, nie nasz świadomy wybów. K*rwa mać. Błędne koło! www.youtube.com/watch?v=oIoByeM8CV0 Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Kaczki do szamba,do mamra czarna mamba! Za sp 17.12.08, 11:07 Kaczki do szamba,do mamra czarna mamba! Za sprawą „kaczorów”, łojca Redyka. Wysiłek ojców idzie do śmietnika. Wisi przy aorcie ten Roma Szewski. Wspiera pomiot zajadły, q-rewski. Amnezję ma super demokrata. Młodym kacza Wolska przy de… lata. Trzecia eSBecka, czwarta Redyka. Nie przejdzie Ruski, watykańska wtyka. Przejmowanie przez kościół majątków. Nie przejdzie wiele wolskich wątków. Będzie in vitro, badania naukowe. Nie będą na kościół subwencje rządowe. Niech Targowica wetuje w Watykanie. Niech przetrą oczy na wschodniej ścianie. My chcemy Polski, my okradani. My chcemy naszych, oszustów ani, ani. Co okradli Fundację Solidarności. Budują stocznię redemptoryści. Nawilki w owczej skórze. pl.youtube.com/watch?v=nNluRUOPtTk&feature=PlayList&p=C8C0B35441B554DF&playnext=1&index=21 Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 "Donald Tusk Show" trwa... :)))))))))))))))))))))) 17.12.08, 13:17 Tuskowi ciagle cos nie wychodzi... nieudacznik Odpowiedz Link Zgłoś
10danek Re: "Donald Tusk Show" trwa... :))))))))))))))))) 17.12.08, 15:39 gamon0 napisał: > Tuskowi ciagle cos nie wychodzi... nieudacznik Na razie wiecej zrobil niz te pisowskie gamonie. Jedyne co Pis potrafi naprawde dobrze to psuc. Destrukcja - haslo przewodnie karlow Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 PiS__ =__ Posprzątać__ i___ Spieprzać ! 17.12.08, 16:02 Pisorydzykowe kołtuńskie świry nie są do niczego potrzebne Polsce. Tak jak Lepperowi i Giertychowi - Polacy mówią wam : DO WIDZENIA ! ( ... mniam, mniam, mniaaam ) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szklo_rynsztokowe_z_tvn Łże-Media_Nadmuchują_Kon-Donka__: ))))))))))))))))) 18.12.08, 00:02 GWno kabluje: Prepierd Dochnald Tłuk w radio TłumOK FM: Musimy się nastawić na maksymalne wykorzystanie moich rozporządzeń, bo Polski Prezydent nie ukrywa że blamowania się mojego nierządu nie napawa go optymizmem. Jak ocenił przy zwalczaniu Prezydenta Polski Lech Kaczyńskiego stawia na "na kryzys polityczny, na napięcia". ............................................................................................. Żydo-komuch-szwabskie łże-media nadymają wybawiciela Ubekistanu - lenia, nieudacznika Kon-Donka do niesamowitych rozmiarów tak aby zasłonić nim coraz bardziej katastrofalną sytuację przeciętnego Polaka, który coraż dotkliwiej odczuwa szalejącą drożyznę i niepewność jutra :( GWno kabluje: Prepierd Dochnald Tłuk w radio TłumOK FM: Musimy się nastawić na maksymalne wykorzystanie moich rozporządzeń, bo Polski Prezydent nie ukrywa że blamowanie się mojego nierządu nie napawa go optymizmem. Jak ocenił przy zwalczaniu Prezydenta Polski Lech Kaczyńskiego stawia na "na kryzys polityczny i na napięcia". ............................................................................................. Żydo-komuch-szwabskie łże-media nadymają wybawiciela Ubekistanu - lenia, nieudacznika Kon-Donka do niesamowitych rozmiarów tak aby zasłonić nim coraz bardziej katastrofalną sytuację milionów Polaków, którzy coraż dotkliwiej odczuwają szalejącą drożyznę i niepewność jutra :( Odpowiedz Link Zgłoś
kliwia-tylko Chyba Tobie nie wychodzi 17.12.08, 21:03 Poparcie 60%. Na jakie może liczyć Lech Veto Kaczyński? Na ponad 70% negatywnych ocen! Najgorszy prezydent, a jego brat był najgorszym premierem. Ale jaja, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka i patrzy w ciemny kąt, a tam skulony siedzi Tusku 17.12.08, 13:23 Prezydent zajrzał w ciemny kąt "A ty mój Donku Tusku skąd?" A Donek: "Czuję blisko swąd że nie doczekam ja do Świąt, Więc tak sobie siedzę A ciemność mnie tuli może ja doczekam do Świąt Trzech Króli" "Ach ty głupiutki Donku nasz" odparł mu Lech patrząc mu w twarz: "Do 3 Króli doczekasz lebiego bo Putin w Rosji dał 10 dni wolnego A jak Ruski chleje to nic się nie dzieje Więc masz tu flaszkę ,w słoiku śledż i tak jak siedziałeś siedź" Więc usiadł Donek zmięty w kąt Prezydent dawno poszedł stąd Więc walnął w denko, zrobił łyyyk i wnet się nastrój zrobił w mig (nie MIG jakiś tam) Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo 2 lata bełkotu prezydęckiego i szlus... 17.12.08, 17:20 ...apeluję do Rodaków, aby wytrzymali! Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Tak trzymać Panie Premierze! 17.12.08, 11:18 Tych dwóch Iwrei należy izolować,działają na szkodę Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Tak trzymać Panie Premierze! 17.12.08, 12:10 kot.puszek.okruszek napisał: > Działania braci Kaczyńskich można określić krótko: im gorzej, tym lepiej. > > Nie poddawać się dytkatowi braci Kaczyńskich. > > -- > Makiety kolejowe > Haft komputerowy > Bielsko Biała zdjęcia lotnicze ================================== Gorzej jest tylko dla uprawnionych. Tuskowi to kacze veto jest po prostu bardzo na reke. Odpowiedz Link Zgłoś
10danek Re: Tak trzymać Panie Premierze! 17.12.08, 15:43 darkraj napisał: > kot.puszek.okruszek napisał: > > > Działania braci Kaczyńskich można określić krótko: im gorzej, tym > lepiej. > > > > Nie poddawać się dytkatowi braci Kaczyńskich. > > > > -- > > Makiety kolejowe > > Haft komputerowy > > Bielsko Biała zdjęcia lotnicze > ================================== Gorzej jest tylko dla > uprawnionych. > Tuskowi to kacze veto jest po prostu bardzo na reke. Oczywiscie ze jest to Tuskowi na reke. Prezydent sam podlozyl sobie mine pokazujac swoje prawdziwe intencje. Tusk bylby glupcem gdyby tego nie wykorzystal Odpowiedz Link Zgłoś
10danek Oj Janku, Janku... 17.12.08, 15:35 nie dosc zes glupi to i niegramotny.... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Brawo Tusk! 17.12.08, 08:42 dfgfdg napisał: > Brawo Tusk! O to chodzi! Koniec z dyktatura zwiazkow zawodowych i pseudoprezyde > nta!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregkopen A co z ludźmi? 17.12.08, 09:05 Zdaje się, że wszyscy o nich zapomieli. www.youtube.com/watch?v=oIoByeM8CV0 Odpowiedz Link Zgłoś
koxiarz Re: A co z ludźmi? 17.12.08, 12:10 gregkopen napisał: > Zdaje się, że wszyscy o nich zapomieli. Jak to? Przecież to prezydent Kaczyński jest wyrazicielem woli ludu. Zresztą kolejarze sami chcieli prezydenckiego weta i nawet protestowali by je osiągnąć więc powinni teraz skakać z radości. PS. Naorawdę większość ludzi pracujących w Polsce cieszy się, że w końcu część z utrzymywanych przez nich "emerytów" nie będzie już doić ich kieszeni. Teraz jeszcze kilka kolejnych posunięć: emreytury rolnicze, górnicze i mundurowe. Zwłaszcza te ostatnie są skrajnym nadużyciem, gdyż zgodnie z danymi 25% emrytów mundurowych jest przed 40!!!!!!!. Mam nadzieję, że prezydent również w tych sprawach stanie po stronie słuszności i większości społeczeństwa. Tak trzymać prezydencie Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
gregkopen Decyzja może i słuszna 17.12.08, 09:06 Ale czy zasługuje na brawa? Wątpię by te kilkaset tysięcy ludzi, których ta decyzja bezpośrednio dotyczy, składali właśnie ręce do oklasków. www.youtube.com/watch?v=oIoByeM8CV0 Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Decyzja może i słuszna 17.12.08, 09:19 Niech podziękują kartoflowi. Tusk nie dopuści do tego, żeby z powodu wcześniejszych emerytur kasjerek dworcowych i innych obiboków zbankrutował cały system. Bo wtedy wszyscy emeryci będą skazani na śmierć z głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek22 Re: Decyzja może i słuszna 17.12.08, 10:20 Jak mozna powiedzieć o kims kto pracuje uczciwie 40 lat że jest obibokiem a do tego że młodzi (ci dopiero są obibokami, prace rozpoczynają od ilu lat )płaca na ich emerytury, niech rząd odda im składki które płACILI DO zus TO NA PEWNO NIC OD PSEUDORZADU NIE BĘDĄ CHCIELI. Rzad niech reformuje tam gdzie nie płaca składek rolnicy, palestra. mundurowi, wojsko które ma być zawodowe,a zagrożenia utraty wolności nie widać -oy głupiutki narodzie myślcie samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Decyzja może i słuszna 17.12.08, 11:04 Jeśli ktoś przed wiekiem emerytalnym chce czmychnąć na pomostówkę kosztem innych, którzy muszą na niego tyrać to jest dla mnie OBIBOKIEM i mało mnie obchodzi ile lat "pracował". Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Decyzja może i słuszna 17.12.08, 12:29 pe1 napisał: > Jeśli ktoś przed wiekiem emerytalnym chce czmychnąć na pomostówkę kosztem > innych, którzy muszą na niego tyrać to jest dla mnie OBIBOKIEM i mało mnie > obchodzi ile lat "pracował". ======================================== "Czmychnac" i glodowac, tak? Przeciez wczesniejsze emerytury sa w wysokosci nieomal zasilkow! Myslisz, czlowieku? Kazdy potem musi dorabiac, chociaz zapewne nie w dotychczasowym zawodzie. Chyba, ze zdrowie pozwala pociagnac jeszcze pare lat. Jesli ktos bedzie dorabial, zatem w dalszym ciagu bedzie placic podatki, w tym takze ZUS. Tyle, ze POPiSowa propaganda tego spoleczenstwu nie powie, a ciemnogrodzianom nie chce sie pomyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: Decyzja może i słuszna 17.12.08, 14:06 darkraj - nie fantazjuj/bredz! Skad ma byc kasa na sowite emerytury, skoro chce sie skladki placic co najwyzej 20 lat, a potem przez nastepne 30-35 zyc bogato, po pansku jak Kaczynskie??? Podaj mi jedno panstwo w swiecie - gdzie rzad stworzyl pracujacym takie warunki, gdzie po 20 latach pracy ma sie dozywotnio prawo do emerytury na poziomie 150% ostatniej pensji, ktore kazdego roku beda podwyzszane o inflacje??? Chyba tylko w irracjonalnym panstwie Kaczolandi, tworze chorych umyslowo pis-bolszewikow. Toz czegos takiego to i Marks z Engelsem by nie wymyslili! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Decyzja może i słuszna 17.12.08, 14:33 rybka9915 napisała: > darkraj - nie fantazjuj/bredz! > > Skad ma byc kasa na sowite emerytury, skoro chce sie skladki placic > co najwyzej 20 lat, a potem przez nastepne 30-35 zyc bogato, po > pansku jak Kaczynskie??? > > Podaj mi jedno panstwo w swiecie - gdzie rzad stworzyl pracujacym > takie warunki, gdzie po 20 latach pracy ma sie dozywotnio prawo do > emerytury na poziomie 150% ostatniej pensji, ktore kazdego roku beda > podwyzszane o inflacje??? > Chyba tylko w irracjonalnym panstwie Kaczolandi, tworze chorych > umyslowo pis-bolszewikow. Toz czegos takiego to i Marks z Engelsem > by nie wymyslili! ============================================= To, co ty piszesz, to nie tylko brednie, ale zwykle, chamskie klamstwa. Nawet nie warto tego probowac wytlumaczyc, bo szybciej slepy zrozumie, jak wyglada kolor zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: Decyzja może i słuszna 17.12.08, 14:44 sloneczko ty moje - wystrzelales sie z argumentow, ze zaczynasz sprawdzonymi metodmi kaczofonow zarzucac innym "chamstwo", notabene ulubione slowo tow. Jaruchy w "przyjacielskich" rozmowach z Lepperem. Znasz odpowiedz - gdzie takie szczesliwe Eldorado istnieje, jakie chce tow. prezydent PRL-bis stworzyc mieszkancom Polski??? A moze Polska ma byc opatentowanym prototypem?? Przewietrz sobie mozdzek, bo smrodliwe baki puszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Chetnie poczytam program gospodarczy PiS 17.12.08, 15:09 Bo jak na razie oprócz mrugania okiem do wyborców wyrosłych z PRL-u, główniwe zrzeszonych w ZZ ze bogatych okroimy, firmy beda państwowe i nic nie damy sprywatyzować nic innego nie słyszałem.Po co były te przemiany i Okrągły stół skoro mozna było dalej trwać w dziadostwie? Tylko wtedy o kims takim jak Kaczyński jeden czy drugi nikt by nie słyszał, i nikt by sie z nich nie smiał Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Chetnie poczytam program gospodarczy PiS 17.12.08, 16:12 Program gospodarczy PiS można streścić w 13 słowach: weto, weto, weto, weto, weto, weto, weto, weto, weto, weto, weto, weto, weto. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Chetnie poczytam program gospodarczy PiS 17.12.08, 16:20 ... no i jeszcze, że : 1. Palikot jest chamem ( to oczywista oczywistość ) 2. Nasz Prezydent Lech " Małpa w czerwonym" Kaczyński Wielkim patrYjotą i Inteligentem Jest ! i kwita .... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 _______________Solidaryzm________ ____...? 17.12.08, 16:25 Prawo i Sprawiedliwość Lider Jarosław Kaczyński Data założenia 13 czerwca 2001 Adres siedziby ul. Nowogrodzka 84/86 02-018 Warszawa Ideologia polityczna neokonserwatyzm, chadecja ___________Poglądy gospodarcze solidaryzm___________ Liczba członków 20 000 (listopad 2008) pl.wikipedia.org/wiki/PiS Solidaryzm ....? .... a który : " Durkheim wyróżniał dwa rodzaje solidarności: mechaniczną – reprezentowaną w szczególności przez prawo karne i opartą na represji organiczną – wyrażaną przez prawo rodzinne, konstytucyjne, administracyjne oraz służącą przede wszystkim przywróceniu stanu poprzedniego (sankcje restutywne)" pl.wikipedia.org/wiki/Solidaryzm Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Kaczyńscy nie mają pogladów 17.12.08, 16:52 Maja chorobliwa ambicję posiadania władzy mimo że absolutnie do niej nie maja uzdolnień. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper a to oznacza że system jest zły 17.12.08, 15:03 albo kazdy płaci obligatoryjnie minimum a o reszte dba sam, albo pracuje pełny wymiar i otrzymuje co łaska z systemu. Dlaczego w latach 80-tych klatkowy, ten co winde obsługiwał zarabiał trzykrotnie wiecej niz inżynier konstruktor w lotnictwie i miał prawo do wcześniejszej emerytury z kwota i tak wyzszą od pensji tegoz inżyniera? Jesli ktos pracuje głową po kilkanasci egodzin dziennie to tez się wypala szybko. Kryteri uciazliwosci pracy sa niewymierne, sa to przeważnie przywileje nabyte wskutek różnych form nacisków i łagodzenia srodowisk, teraz tego bronia ZZ, nie odzwierciedla jakości ani uciążliwosci pracy. w tej chwili wiekszość firm jest prywatna, ludzie duzo pracują, często poza domem, jak wszedzie w świecie, płaca podatki i składki od zarobków, czesto wyższe niz ci w "państwowych" a nie moga miec takich przywilejów, jakas nowa klasa nierobów sie wykształciła? Płaćmy tyle samo i bedzie oki. W wielu krajach praca na stanowiskach szkodliwych jest mozliwa tylko przez pewien okres czasu a potem przekwalifikowanie i zmiana stanowiska, czy w tym temacie ZZ przejawiły jakaś aktywność oprócz chęci prowadzenia szkoleń(cztaj nowych etatów), w zachodnich ubojniach np. pracownik pracujacy przy uboju ma okreslony czas na tym stanowisku po czym jest przesuwany gdzie indziej, z prostej przyczyny, by mu w psychice ten odruch nie został.Jeżeli chcesz krócej pracowac i brac mniejsze uposazenie to twój wybór, tylko dlaczego chcesz dorabiać skoro taki miód wybrałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Babcia się zasusza. Dlaczego matoł dał maturę 17.12.08, 11:18 Babcia się zasusza. Dlaczego matoł dał maturę in blanco? Za faszyzm dał, a w kasie zrobił manko! Dlaczego mucha sra na te świętości? Dlaczego babcia ma te wątpliwości? Dlaczego babcię dopadła czkawka. Dlaczego dziadka dopadła pierdziawka? Babcia dzisiaj ma chwile wzruszenia, a dziadek ma to z przejedzenia! Dlaczego babcia wierzyła w premiera, bo dziadek emeryturę przeżera do zera. Dlaczego babci nie starcza na żarcie, dlatego, że będzie kapliczki otwarcie! Dlatego, że PiSdęt debilnie genialny. Rozwalił, nasz system emerytalny. pl.youtube.com/watch?v=nNluRUOPtTk&feature=PlayList&p=C8C0B35441B554DF&playnext=1&index=21 Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.s Re: Decyzja może i słuszna 17.12.08, 09:23 gregkopen napisał: > Ale czy zasługuje na brawa? Wątpię by te kilkaset tysięcy ludzi, których ta decyzja bezpośrednio dotyczy, składali właśnie ręce do oklasków. przeczytaj artykuł dokładniej: "...to rząd "znajdzie specjalne rozwiązanie dla osób, które według tej ustawy powinny takie świadczenie otrzymywać". Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Decyzja może i słuszna 17.12.08, 12:06 kriss.s napisał: > gregkopen napisał: > > > Ale czy zasługuje na brawa? Wątpię by te kilkaset tysięcy ludzi, > których ta decyzja bezpośrednio dotyczy, składali właśnie ręce do > oklasków. > > przeczytaj artykuł dokładniej: > "...to rząd "znajdzie specjalne rozwiązanie dla osób, które według > tej ustawy powinny takie świadczenie otrzymywać". =========================================== Obiecanki-cacanki, a glupiemu radosc. Skoro POTuske spodziewal sie veta, dlaczego tej alternatywy JUZ nie ma przygotowanej??? "Cus" wokol tej sprawy baaardzo brzydko smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jona12 Re: Brawo PANIE TUSK 17.12.08, 09:06 TAK NALEZY TRZYMAC CHOLOTE KACZA WYSYLAM NA SMIETNIK .DZISIAJ W CZASIE SPOTKANIA Z P. MONIKA OLEJNIK brudzinski ta swinia pisoska wychwalal p. natali swiat za jej projekt ustawy dla stoczni. Przypominam asobie jak na spotkaniu a urzedzie miasta z radnymi sisu powiedzala ///// TEJ CHOLOCIE SOLIDARNOSCI NA CZELE Z PRZYWODZCAMI TO TYLKO SZNUR I DO CIEZKICH ROBOT ,,,,ALE NAM ZALEZY NA GLOSACH. NO I CO GOWNO KACZE CZY PTASIE OSADZCIE SAMI . ZLIKWIDOWAC WSZYSTKIE DIETY POSELSKIE SPROWADZIC TO SMIERDZACE BAGNO NA DNO I NIECH POKARZA CO MOGA ROBIC DLA POLSKI JAK INNE BEZ FUNDUSZY FUNDACJE I STOWARZYSZENIA. TO SCIERWO KACZWE NISZCZY I OSMIESZA POLAKOW. SZKODA ZE HITLWER NIE ISTNIWEJE ZROBIL BY Z NIMI PORZADEK. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkopen Dość odważna pointa. ;) 17.12.08, 09:07 Ale rozumiem irytację. Spokoju na święta życzę. www.youtube.com/watch?v=oIoByeM8CV0 Odpowiedz Link Zgłoś
powiec2005 Tak trzymać Panie Prezydencie! 17.12.08, 09:25 Taktyka konfrontacyjna Tuska w okresie rządów PiS okazała się skuteczna. Rozwaliła rząd PiS, LPR i Samoobrony. I teraz przyszedł czas na rewanż, zasłużony rewanż na nieudolnym i bezmyślnym gabinecie Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo a za dwa lata pan prezydęt uzyska mniej niż 10%... 17.12.08, 09:33 ...głosów i słusznie, bo to nie prezydent jest, tylko pisowska marionetka Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Tak trzymać Panie Prezydencie! 17.12.08, 10:12 powiec2005 napisał: > Taktyka konfrontacyjna Tuska w okresie rządów PiS okazała się skuteczna. > Rozwaliła rząd PiS, LPR i Samoobrony. I teraz przyszedł czas na rewanż, > zasłużony rewanż na nieudolnym i bezmyślnym gabinecie Tuska. ******************************* Drogie dziecko, ten rewanże bije wyłącznie w Kaczyńskich, bo odebrali przywileje całej grupie. Tusk nie musi nic robić, bo działa stare praw, które wygasza uprawnienia do pomostówek z końcem tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
rodderick Tusk: do końca liczyłem, że prezydent nie zawetuje 17.12.08, 08:27 Brawo, wreszcie dojdziemy samoczynnie do sprawiedliwości spolecznej, na która tak wszyscy się powołują. Pracujemy do 65 lat, budżet zaoszczędzi, a ja nie mam zamiaru finansować ze swoich podatków i ZUS leni i nierobów. Mam własna działalność gospodarczą, nie zarabiam więcej niż ci, którzy protestują i robią zadymy, warunki pracy też nie najlepsze, ale mnie się nie należy nic, bo jestem jak za komuny przekletym prywaciarzem. Brawo, niech rząd zajmie sie ustawami gospodarczymi, a nie zawraca sobie glowy, a ci co stracą niech ida protestowac pod Pałac Prezydencki. Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Tusk: do końca liczyłem, że prezydent nie zaw 17.12.08, 08:55 racja ta większość do niedawna sprawiła ze ja prywatny przedsiębiorca nie miałem prawa do opieki nad swoim chorym dzieckiem bo takie były przepisy nie mam zamiary finansować nierobów i nie ma to nic wspólnego z orientacja polityczna Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Tusk: do końca liczyłem, że prezydent nie zaw 17.12.08, 10:04 I właśnie dlatego potrzebne sa rządy PO. PiS i SLD są zakładnikami związków zawodowych i nigdy nie podejmą ryzyka niepopularnych działań. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-bacha Re: Tusk: do końca liczyłem, że prezydent nie zaw 17.12.08, 10:26 Masz 100% racji. Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat. Przywileje, przywileje. Co to znaczy, żeby w dzisiejszych czasach jakieś przywileje były? Wiem, ze są zawody szczególne, ale to jest wąska grupa ludzi, a nie milion? Nauczyciele mało co robią, a domagaja się ciągle jakiegoś specjalnego traktowania.Nauczyciel- człowiek specjalnej troski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Tusk: do końca liczyłem, że prezydent nie zaw 17.12.08, 11:59 mama-bacha napisała: > Masz 100% racji. Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat. > Przywileje, przywileje. Co to znaczy, żeby w dzisiejszych czasach > jakieś przywileje były? Wiem, ze są zawody szczególne, ale to jest > wąska grupa ludzi, a nie milion? ****************************** W PRL-u Pietrzak zadawał pytanie: "Jak to jest, że do pracy górnika musi dopłacać fryzjer i kelner?". Może wreszcie uda się to zmienić, po ponad 20 latach transformacji ustrojowej. Owszem, są zawody ciężkie. Jednak ich przywileje (a raczej rekompensaty) muszą wynikać z obiektywnych badań, a nie palenia opon przez pijanych związkowców. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g I dobrze , niech opozycja nauczy się odpowiedzialn 17.12.08, 08:28 ości. Niech teraz jego wysokość spojrzy w twarz tym którym zabrał należące się pomostówki by zadowolić skrzeczące i tupiące nóżką związki zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
swierk14 Tusk: nowej ustawy o pomostówkach nie będzie 17.12.08, 08:28 Zaraz płatni klakierzy będą pisać jaki to mały prezio jest genialny. PIs odejdzie w niepamię Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Tusk: nowej ustawy o pomostówkach nie będzie 17.12.08, 12:17 swierk14 napisał: > > Zaraz płatni klakierzy będą pisać jaki to mały prezio jest > genialny. PIs odejdzie w niepamię ======================================== "Genialni" to sa obydwaj antyspoleczni politykierzy: Kwaczor i POThuske. Wychodzi na to, ze pomimo "opozycyjnych" sprzecznosci, rzad z pisuaria zrobili w "trabe" wszystkich. Kasa zostala w dyspozycji elyt. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 [...] 17.12.08, 08:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Żuj gnój kartoflana mąko. 17.12.08, 08:46 Według ciebie kompromis znaczy- rząd ustępuje i spełnia wszystkie żądania? Widzę, że nie rozumiesz słów których używasz. To nie jest kompromis biedaku. Doucz się polskiej mowy sowiecki szpiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
brzezozka Kaczyński jak Bierut antypolak 17.12.08, 09:16 i tak samo skończy w niesławie Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ...Cymbal.......... 17.12.08, 09:46 presentation1 napisał: > Jego jedynym sukcesem jest to ze administruje tym co zostawil PiS.Sloro twierdz > i ze byly konsultacje-gdzie wiec kompromis?Wszystkie centrale zawodowe oraz opo > zycja byly przeciwko.To jest porazka. Prezydent kaczynski chwali sie podpisaniem 210 ustaw, wiec schowaj sobie swoje esceckie brednie gleboko w akta IPN PiSglowku...:DDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
roxana10 Buhahha sukcesy Rzadu :):) 17.12.08, 08:36 jakie te sukcesy panie plemierze? gospodarka sie zwija. gielda spada..wszytsko akurat od wygranych wyborów pzrez PO:) Będą nas leczyc dobrze zarabiajacy lekarze :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Wolisz, żeby cię leczył źle zarabiający lekarz? 17.12.08, 08:51 Droga wolna. Podobają ci się tacy fachowcy i chcesz żebyśmy wszyscy do takich chodzili? Twoi ulubieni, zaoszczędzisz mnóstwo pieniędzy na leczeniu swoich dzieci. Z pewnością będą ci wdzięczne. Ja jednak podziękuję, wolę zapłacić prywatnie nawet za głupie badanie krwi. Przynajmniej będzie czysto i fachowo. Nie to co w państwowym bieda-syfie. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Buhahha sukcesy Rzadu :):) 17.12.08, 08:52 roxana10 napisała: > jakie te sukcesy panie plemierze? > > gospodarka sie zwija. gielda spada..wszytsko akurat od wygranych > wyborów pzrez PO:) Zanim zaczniesz pisać podobne bzdury doucz się trochę podstaw ekonomii i zdobądź jaką elementarną wiedzę o rynkach finansowych. S. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Re: Buhahha sukcesy Rzadu :):) 17.12.08, 13:28 a po co roxanie wiedza elementarna z ekonmii, wystarczy aby nauczyla sie czytac i te pare headlines z gazet odcyfrowala i juz by pani roxana-analfabetka takich bzdur nie kazala pisac komus. Nie wystarczy roxana machac rozancem i szydelkowac; od czasu do czasu trzeba tez pomyslec,, Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Buhahha sukcesy Rzadu :):) 17.12.08, 08:53 Tak jest! Brawo! Hau hau hau! Hau hau hau! Według instrukcji! A teraz na Nowogrodzką po należną kość! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Buhahha sukcesy Rzadu :):) 17.12.08, 12:54 ned_pap napisał: > Tak jest! Brawo! Hau hau hau! Hau hau hau! Według instrukcji! A teraz na Nowogr > odzką po należną kość! =========================================== Ciekawe, jaka "kosc" dostal Kwaczor za swoje veto? Logicznie rzecz biorac, to pozwolilo elytom "zaoszczedzic" grube miliardy zlotych. A najweselsze jest to, ze te pieniadze i tak w "czarodziejski" sposob "znikna", a spoleczenstwo nie bedzie z tego nic miec. Szmal pozostanie w niczym nie kontrolowanej dyspozycji POPiSowych elyt. Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Roxano10 Tusk nie jest prezydentem USA 17.12.08, 09:00 roxana10 napisała: > jakie te sukcesy panie plemierze? > > gospodarka sie zwija. gielda spada..wszytsko akurat od wygranych > wyborów pzrez PO:) Roxano, Tusk naprawdę nie jest prezydentem USA, a to tam zaczął się kryzys, który dotknął wszystkie kraje na świecie. Tyle, ze dotąd Polskę najmniej. Wyobrażasz sobie jaki by on był gdyby w tym czasie rządził Jarosław Szubrawy? Pozwolę sobie coś Ci zacytować: > "Przemysł motoryzacyjny pogrążony w kryzysie > Fabryki aut w stanie śmierci klinicznej > Sprzedaż nowych aut w Europie spadła o milion. Najmocniej skurczył > się rynek w Islandii i na Łotwie. Polska na razie opiera się > spadkom sprzedaży. Z ponad 9-proc. wskaźnikiem wzrostu nasz kraj > wyróżnia się na tle pogrążonego w kryzysie kontynentu - czytamy w > DZIENNIKU > www.dziennik.pl/gospodarka/article283524/Fabryki_aut_w_stanie_smierci_klinicznej.html I ostatnie. Ty się słonko w ogóle znasz na giełdzie? No tak myślałem, bo gdybyś się znała choć troszeczkę, to zauważyłabyś, że giełda właśnie idzie w górę. Wiesz, to taka kreseczka postrzępiona, która powolutku kieruje się w stronę sufitu. Odpowiedz Link Zgłoś
karolarat roxana - szczyt pisu...ego intelektu 17.12.08, 09:35 co dziecko ukończyłaś już podstawówkę w wieku 16 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
roxana10 Tusk:Giełda zawsze najlepiej odzwierciedla skutecz 17.12.08, 10:24 to wasz IDOL powiedział. Jaka TUSKO-matoły macie krótka pamięc.. jak Tusk pytał kaczyńskiego o ile gaz podrozał za kadencji PIS to klaskaliści hipokryci, to była wina PIS Ale wasz plemiel da rade:):) Odpowiedz Link Zgłoś
roxana10 Tusk:Giełda zawsze najlepiej odzwierciedla ... 17.12.08, 10:27 skuteczność władzy" to wasz IDOL powiedział. Jaka TUSKO-matoły macie krótka pamięc.. jak Tusk pytał kaczyńskiego o ile gaz podrozał za kadencji PIS to klaskaliści hipokryci, to była wina PIS Ale wasz plemiel da rade:):) Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 tja, 17.12.08, 10:32 znowu braki w intelekcie cena gazu zalezy nie tylko od cen na gieldzie (niezaleznych od smiesznych rzadow w Polsce), ale skladaja sie tez w duzej mierze z akcyzy i innych podatkow, na co rzad ma jak najwiekszy wplyw skoncz sie juz dziecko kompromitowac i pisac Odpowiedz Link Zgłoś
roxana10 Re: tja, 17.12.08, 10:36 Kolega z PO pomylił kartki z instrukacjami z z Komitetu PO proponuje na youtube.com poszukać co twoj Donaldinio mówił :) PO to kompromitacja PR i marketing w kaszubskim wykonaniu Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Re: tja, 17.12.08, 13:31 roxana10 napisała: > Kolega z PO pomylił kartki z instrukacjami z z Komitetu PO > > proponuje na youtube.com poszukać co twoj Donaldinio mówił :) > > PO to kompromitacja PR i marketing w kaszubskim wykonaniu Roxano, radzilbym Ci powtorzyc szkole podstawowa. rydzyk ci tego nie da co ci da Donald. O Kaczorach tez zapomnij - bo ty juz teraz znajdujesz sie w chlewiku... Odpowiedz Link Zgłoś
roxana10 Re: tja, 17.12.08, 10:37 w przeciwienstwie do PO, pis obnizył daniny a Po podwyzsza liberale Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Tusk:Giełda zawsze najlepiej odzwierciedla .. 17.12.08, 10:32 Tylko głupiec twierdzi ze giełdy nie reagują na decyzje w państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Tusk:Giełda zawsze najlepiej odzwierciedla .. 17.12.08, 11:24 nie-tak napisała: > Tylko głupiec twierdzi ze giełdy nie reagują na decyzje w państwie. Slowo "glupiec" wyjatkowo boli administratora i zwolennikow Prawa i Sprawiedliwosci, radze wiec go nie naduzywac...;D Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
piochuxl Słonko......... od 10 lat gaz staniał zimą 17.12.08, 12:10 to pewnie jarka zasługa?? gaz, benzyna są coraz tańsze......... mało wiesz o rynku to akurat nikogo zasługa ale przeczy twojej teorii Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Buhahha sukcesy Rzadu :):) 17.12.08, 09:48 roxana10 napisała: > jakie te sukcesy panie plemierze? > > gospodarka sie zwija. gielda spada..wszytsko akurat od wygranych > wyborów pzrez PO:) > > Będą nas leczyc dobrze zarabiajacy lekarze :):):) Mozna bylo by powazne zastanowic sie nad twoimi slowami, gdybys potrafila sprecyzowac przyczyny spadku gieldy i kryzysku, a tak to wyszlas na to co wyszlas, na PiSglowka z pustostanem myslowym...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Buhahha sukcesy Rzadu :):) 17.12.08, 10:08 Albo roxana jesteś głupiutka albo przekonana, że piszesz do "ciemnego ludu", który Twoje argumenty kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
roxana10 Re: Buhahha sukcesy Rzadu :):) 17.12.08, 10:41 czy spadek tempa wzrostu w polsce za kadencji Po jest faktem? tak!! to jest fakt!! rzad rzadzi...ale ten NIC nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Buhahha sukcesy Rzadu :):) 17.12.08, 10:46 roxana10 napisała: > czy spadek tempa wzrostu w polsce za kadencji Po jest faktem? > > tak!! to jest fakt!! > > rzad rzadzi...ale ten NIC nie robi Tak, tak roxana, Polska jest przykryta szklanym kloszem i światowy kryzys nie dotyczy Polski twoim zdaniem? Rzeczywiście ciemny naród ci wyznawcy Prawa i Sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Buhahha sukcesy Rzadu :):) 17.12.08, 11:21 roxana10 napisała: > czy spadek tempa wzrostu w polsce za kadencji Po jest faktem? > > tak!! to jest fakt!! > > rzad rzadzi...ale ten NIC nie robi TAk, to jest fakt, ale sa rowniez jego przyczyny, potrafisz je podac, czy z genetycznej glupoty pozostaje ci tylko ujadanie sztandarowej dla PiS burej suki ? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddd Odpowiedz Link Zgłoś
roxana10 Re: Buhahha sukcesy Rzadu :):)/ 17.12.08, 10:44 czy spadek tempa wzrostu w polsce za kadencji Po jest faktem? tak!! to jest fakt!! rzad rzadzi...ale ten NIC nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Buhahha sukcesy Rzadu :):)/ 17.12.08, 11:22 roxana10 napisała: > czy spadek tempa wzrostu w polsce za kadencji Po jest faktem? > > tak!! to jest fakt!! > > rzad rzadzi...ale ten NIC nie robi Czy budzet stworzony przez PiS w pierwszym roku rzadow PO jest faktem? Tak, jest faktem ! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Re: Buhahha sukcesy Rzadu :):)/ 17.12.08, 13:34 roxana10 napisała: > czy spadek tempa wzrostu w polsce za kadencji Po jest faktem? > > tak!! to jest fakt!! > > rzad rzadzi...ale ten NIC nie robi twoje dywagacje na temat ekonomii sa tak blyskotliwe, ze stawiasz w cien wszystkich noblistow (Dziewczyno czy tez chlopcze przestan, niech uczucie milosierdzia pozwoli oszczedzac myslacych twoimi wypocinami (obraza dla wypocin).. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Daruj sobie przesmiewczosc. 17.12.08, 11:39 A zadbaj o intelekt, jesli uwazasz,ze lepiej zarabijący będzie efektywniej leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Ty też pewnie chodzisz do prywatnego kartoflu 17.12.08, 12:39 A tu udajesz durnia. Powiedz mi, którzy lekarze są najdrożsi? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Buhahha sukcesy Rzadu :):) 17.12.08, 12:42 roxana10 napisała: > jakie te sukcesy panie plemierze? > > gospodarka sie zwija. gielda spada..wszytsko akurat od wygranych > wyborów pzrez PO:) > > Będą nas leczyc dobrze zarabiajacy lekarze :):):) ========================================= A do tego, nikt przy zdrowych zmyslach nie podejmie sie pracy lub wrecz bez zalu odejdzie od roboty tzw. "podwyzszonego ryzyka". Musieliby pracodawcy wielokrotnie zwiekszyc wynagrodzenie w szkodliwych zawodach, co jest oczywista mrzonka. Wobec takich perspektyw, emigracja zarobkowa, zamiast sie zmniejszac, bedzie przerazajaco wysoka. Ludzi po prostu nic w tym ciemnogrodzie juz nie zatrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Nowej ustawy o pomostówkach nie będzie 17.12.08, 08:42 Słusznie, niech prezydencina napisze.... Odpowiedz Link Zgłoś
washner Na tym działanie rządu się kończy 17.12.08, 08:42 Ten rząd nie dokonał jeszcze niczego czym mógłby się szczycić. Zwalają winę na weta Prezydenta. To nieprawda. Widać wyraźnie, że świta premiera i on sam, to narzędzie w ręku biznesmenów. Wszystko co robią, przyjmuje kierunek niezgodny z oczekiwaniami społecznymi, liczy się tylko ile zarobi na tym biznesmen. Źle przygotowana przez stronę rządową ustawa o emeryturach pomostowych szyta strasznie grubymi nićmi ma na celu dyskredytację prezydenta . Widać jak na dłoni że tylko im o to chodzi. Ustawa którą postawili pod murem, nie Prezydenta a Polaków, to jak myślicie komu jest wygodna. Kto za to zapłaci a kto zyska? Prosta odpowiedź: zapłacą przeciętni Polacy, zyskuje biznes. Znowu będzie mniej miejsc pracy i pseudobiznesmeni zaoferują pracę za 800 parę zł. Jak mamy żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Na tym działanie rządu się kończy 17.12.08, 08:58 Bredzisz jak potłuczony. Dzięki tym pogardzanym przez ciebie biznesmenom masz pracę. Zawsze możesz zostać jednym z nich i stworzyć swoim pracownikom raj na ziemi. Daj nam wszystkim przykład, zamiast siedzieć na forum i marnować bezproduktywnie czas. Jeśli jesteś kiepsko opłacany, widocznie twoja praca nie jest więcej warta. Pretensje możesz mieć jedynie do siebie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
thehard Re: Na tym działanie rządu się kończy 17.12.08, 08:59 No ale twoi idole pod przewodnictwem brata prezydenta mieli dużo czasu aby skroić ustawę o emeryturach pomostowych. Więc czemu tego nie zrobili? "Miałeś chamie złoty róg, ..." Odpowiedz Link Zgłoś
andrkac Re: Na tym działanie rządu się kończy 17.12.08, 09:02 Myślenie nie boli, prawda? Cała Polska traci na pomostówkach dla kasjerek z PKP. Co miesiąc dokładamy do tych, którzy mogą pracować, ale im się nie chce. Jeśli się to zlikwiduje, to spadną koszty pracy - każdy z nas zarobi więcej i/lub powstaną nowe miejsca pracy. Stary jak świat mechanizm. I każdemu będzie lepiej. Ale związkowcy będą "bronić" kasjerek, bo jak obronią, to zdobędą nowych, wdzięcznych wyznawców i tym samym nowe składki. Nie mają więc skrupułów, kłamiąc, że odbiera się pomostówki wszystkim np. kolejarzom. Dlaczego kasjerka z PKP ma dostać pomostówkę, a kasjerka ze spółdzielni mieszkaniowej nie? Przecież różnią się tylko miejscem pracy, a nie jej charakterem. Inna sprawa, że pomostówki i tym podobne pomysły wogóle powinny być zlikwidowane, a na pewno jako rozwiązanie systemowe. Jedyna sensowna propozycja to ta mniej więcej rządowa: niech o przyznaniu decydują tylko i wyłącznie względy medyczne - bo rozumiem, że tzw. umowa społeczna zobowiązuje nas do opieki nad niezdolnymi do pracy. Ale niezdolnymi, a nie członkami danej grupy zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Re: Na tym działanie rządu się kończy 17.12.08, 09:18 Nigdy nie rozumiałem czym różni się "emerytura pomostowa" od "renty z tytułu niezdolności do pracy". Bo jeśli te pojęcia są tożsame to o każdym przypadku powinien orzekać lekarz, tak jak w przypadku każdej innej renty. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Na tym działanie rządu się kończy 17.12.08, 09:20 comrade napisał(a): Czy lekarz powinien tez decydowac po 15 latach sluzby w policji czy wojsku? > Nigdy nie rozumiałem czym różni się "emerytura pomostowa" od "renty z tytułu > niezdolności do pracy". > > Bo jeśli te pojęcia są tożsame to o każdym przypadku powinien orzekać lekarz, > tak jak w przypadku każdej innej renty. Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 moze rozwiniesz mysl? 17.12.08, 10:28 co takiego sie dzieje po 15 latach w policji/wojsku, ze jedynym wyjsciem jest emerytura i fotelik przed TV na koszt 'debili' ktorzy normalnie pracuja? W swiecie cywilizowanym, policjant ktory jest juz za stary, zeby uganiac sie ze 'spluwa' za bandziorami, trafia za biurko i dalej jest pozyteczny a nie pasozytuje. Wojskowy, po 15 latach sluzby, powinien juz dochrapac sie posady w sztabie i odpowiedniego stopnia, jak nie to chetnie przyjma ich firmy ochroniarskie, etc. A jesli ktos naprawde juz nie moze pracowac, to sa komisje lekarskie i renta Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Na tym działanie rządu się kończy 17.12.08, 10:14 Kulą w płot. Biznesmeni są wtedy zadowoleni, gdy "przeciętnych Polaków" stać na kupowanie ich usług i produktów. Co do oczekiwań społecznych to podaj jakieś dowody, że w sprawie pomostówek większość jest przeciwko. Piszesz, że za zniesienie pomostówek zapłącą przeciętni Polacy, a za ich utrzymanie niby kto? Marsjanie? Wreszcie cóż to za polszczyzna internetowa: "Dyskredytacja?!!" Odpowiedz Link Zgłoś
kolopko Re: Na tym działanie rządu się kończy 17.12.08, 11:54 Hehe. Wlasnie jest na owrot. W sejmnie jest projekt ustawy przedluzajacej obecne zasady o rok (przedlozony przez PIS). Prezydent wetujac ustawe PO postawil rzad pod sciana. Teraz Pisowska ustawa "musi przejsc"... Wiec nie bylo wazne czy ustawa PO jest dobra, czy nie. Prezydent z premedytacja wpuscil rzad w szambo! Odpowiedz Link Zgłoś
piochuxl Otwórz biznes łosiu 17.12.08, 12:15 wtedy będziesz miał kokosy i nic nie będziesz robił........... jak by nie biznesmeni byś żarł tynk z ściany Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Na tym działanie rządu się kończy 17.12.08, 13:15 washner napisał: > Ten rząd nie dokonał jeszcze niczego czym mógłby się szczycić. Zwalają winę na > weta Prezydenta. To nieprawda. Widać wyraźnie, że świta premiera i on sam, to > narzędzie w ręku biznesmenów. Wszystko co robią, przyjmuje kierunek niezgodny > z oczekiwaniami społecznymi, liczy się tylko ile zarobi na tym biznesmen. Źle > przygotowana przez stronę rządową ustawa o emeryturach pomostowych szyta > strasznie grubymi nićmi ma na celu dyskredytację prezydenta . Widać jak na > dłoni że tylko im o to chodzi. Ustawa którą postawili pod murem, nie > Prezydenta a Polaków, to jak myślicie komu jest wygodna. Kto za to zapłaci a > kto zyska? Prosta odpowiedź: zapłacą przeciętni Polacy, zyskuje biznes. Znowu > będzie mniej miejsc pracy i pseudobiznesmeni zaoferują pracę za 800 parę zł. > Jak mamy żyć? ========================================== Mylisz sie. Ta ustawa byla CELOWO tak przygotowana, zeby kumpel Donka mogl ja bezkrytycznie zawetowac. Oczywiscie, ujadacze podnosza wrzask o niekompetencji Prezia Kwaczora albo klapia brawa dla Trusia. Inni bronia pisuarii, jak Czetochowy przed Szwedami ;)). Ale oceniajac na zimno ta cala szopke wychodzi na jedno: oligarchowie osiagneli kolejny sukces w odbieraniu ludziom ich praw. Przedtem zmusili polski ciemnogrod do polniewolniczej pracy za smieszne wynagrodzenie, i tutaj masz racje. Zawetowanie ustawy oznacza wstrzymanie naleznych od dziesiecioleci wyplat, czyli zatrzymanie do dyspozycji posolidaruchowych elyt grubych miliardow zlotych. Taka jest ta bolesna strona prawdy o "przepychankach" w sprawie pomostowek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Nowej ustawy o pomostówkach nie będzie 17.12.08, 08:47 Jeszcze tylko dwa lata brat prezesa będzie sypał piasek w tryby. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Brawo P.Tusk...Tak trzymać ! 17.12.08, 08:53 pies ich je..ł, niech Kaczynscy udławią sie własną nienawiscią! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 08:53 Cos nie zajakneli sie ze wczoraj wieczorem Marszalek Sejmu Komorowski pedzil na zebranie Platformy Obywatelskiej 140 km na godzine-ulicami Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kloszu Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:00 Bardzo dobrze wyszło. Niech stracą te przywileje zaoszczędzimy 2 mld złoty. Żadnych ustaw przedłużających obecne rozwiązania. Mówiąc poważnie kolejna ustawa zawetowana wbrew interesowi kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:01 - Nie powinien chyba jeździć tak szybko, ale wiem, że spieszył się na spotkanie – tak wieczorny rajd Bronisława Komorowskiego z prędkością 140 km/h tłumaczył Grzegorz Schetyna, szef MSWiA. Według niego, są szczególne okoliczności łagodzące. Na przykład to, że jechał... na spotkanie Platformy Obywatelskiej. To za TVN-mediami platformersow. caly tekst. www.tvn24.pl/-1,1577770,0,1,masz-spotkanie-po-mozesz-pedzic,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:52 presentation1 napisał: > - Nie powinien chyba jeździć tak szybko, ale wiem, że spieszył się na spotkanie > – tak wieczorny rajd Bronisława Komorowskiego z prędkością 140 km/h tłum > aczył Grzegorz Schetyna, szef MSWiA. Według niego, są szczególne okoliczności ł > agodzące. Na przykład to, że jechał... na spotkanie Platformy Obywatelskiej. > To za TVN-mediami platformersow. > caly tekst. > www.tvn24.pl/-1,1577770,0,1,masz-spotkanie-po-mozesz-pedzic,wiadomosc.html Esbeckie metody odwracania uwagi od problemu sie juz nie sprawdzaja wajdzik, kaczynski pozbawil zrodla dochodu glownej czesci swojego elektoratu i juz i zaczyna mocno smierdziec trupem politycznym...:DDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:05 presentation1 napisał: > Cos nie zajakneli sie ze wczoraj wieczorem Marszalek Sejmu Komorowski pedzil na > zebranie Platformy Obywatelskiej 140 km na godzine-ulicami Warszawy. A co ma do tego marszałek Komorowski? Jak jedziesz taksówką i policja zatrzyma ją za przekroczenie, to pasażer płaci mandat, czy kierowca? Presentation1 - Ty przestań naśladować Jarka Szubrawego - Ty idź na prawo jazdy, a wtedy pogadamy o przepisach ruchu drogowego. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:08 Niestety, w tym momencie minister (mający pod swoją pieczą całą polską policję) od razu rozwiał nadzieje tych wszystkich zwykłych śmiertelników, którzy mają problemy z opanowaniem pedału gazu. - Ale to było spotkanie Platformy Obywatelskiej – zaznaczył. Schetyna: Trzeba mu wybaczyć - To są ludzkie słabości, wszyscy mamy mało czasu – tłumaczył Schetyna. – Ale proszę nie oczekiwać, że będę w czambuł potępiał marszałka Komorowskiego. Według niego, sytuację łagodzi też fakt, że "nie prowadził pan marszałek Komorowski, tylko prowadzili oficerowie Biura Ochrony Rządu". - Czy to skandal?TAK Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:13 presentation1 napisał: > Czy to skandal?TAK Nie, to nie jest skandal. Po prostu w każdym społeczeństwie musi być również pewien odsetek idiotów. Masz po prostu pecha, że to Ty należysz do tego odsetka. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:15 Masz racje.Jak palowano stoczniowcow , czlonkowie PZPR sciskali kciuki za swoimi w ...kaskach i palkach.Ta sama mentalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:19 presentation1 napisał: > Masz racje.Jak palowano stoczniowcow , czlonkowie PZPR sciskali kciuki za swoim > i w ...kaskach i palkach.Ta sama mentalnosc. A potem zapisali się do PiS i SLD. Ale co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:21 Dzisiaj wszyscy sa w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 10:01 presentation1 napisał: > Dzisiaj wszyscy sa w PO. katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=W&katalogId=2&subpageKatalogId=2&pageNo=1&nameId=3523&osobaId=11252& Odpowiedz Link Zgłoś
brzezozka Jak pałowano stoczniowców to Jarosław podpisywał 17.12.08, 09:23 aż dwie lojalki UBeku i to u ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:24 a kto był wśród pałujących? TY BYŁEŚ, ESBEKU ! Kim jest "presentation1" ? Imiona LESŁAW Nazwisko WAJDZIK Nazwisko rodowe Data urodzenia 09.06.1959 Funkcjonariusz/pracownik/żołnierz aparatu bezpieczeństwa Informacja o przebiegu służby Nazwa jednostki Miasto Nazwa komórki WOJEWÓDZKI URZĄD SPRAW WEWNĘTRZNYCH KATOWICE WYDZIAŁ IV MŁODSZY INSPEKTOR 16.09.1984 IPN Ka 0229/145 (9769/V) akta osobowe WOJEWÓDZKI URZĄD SPRAW WEWNĘTRZNYCH KATOWICE WYDZIAŁ VI INSPEKTOR szer. 01.01.1985 31.05.1985 IPN Ka 0229/145 (9769/V) akta osobowe Inne informacje o funkcjonariuszu i służbie W grudniu 1984 ukończył kurs "0". katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=W&katalogId=2&subpageKatalogId=2&pageNo=1&nameId=3523&osobaId=11252& Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 10:00 presentation1 napisał: > Masz racje.Jak palowano stoczniowcow , czlonkowie PZPR sciskali kciuki za swoim > i w ...kaskach i palkach.Ta sama mentalnosc. katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=W&katalogId=2&subpageKatalogId=2&pageNo=1&nameId=3523&osobaId=11252& Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 10:20 preservation byłbyś może i wiarygodny gdybyś jednym cięgiem wymienił Komorowskiego, Kurskiego i tych cypryjskich Melex riders. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 10:00 n.wataha napisał: > presentation1 napisał: > > > Czy to skandal?TAK > > Nie, to nie jest skandal. Po prostu w każdym społeczeństwie musi być również > pewien odsetek idiotów. > Masz po prostu pecha, że to Ty należysz do tego odsetka. Presentation1 czyli Leslaw Wajdzik nie jest czescia naszego spoleczenstwa, po rozwiazaniu SB nielegalnie bez paszportu uciekl z Polski do Francji, tak przynajmniej sam utrzymuje...;DDD katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=W&katalogId=2&subpageKatalogId=2&pageNo=1&nameId=3523&osobaId=11252& Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:05 TY JAK ZWYKLE NIE NA TEMAT..I JAK ZWYKLE ZAWSZE JEB NIĘTY.. Odpowiedz Link Zgłoś
andrkac Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:08 Ale po co? Co w tym dziwnego? Teraz już można, nawet podczepić się pod konwój policyjny, bo się dobrze jedzie. Nawet nie trzeba za to przepraszać - znaczy się, że to dozwolone. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:09 andrlac. Kurski zaplacil. Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:14 presentation1 napisał: > andrlac. > Kurski zaplacil. Bo musiał zapłacić, bądź co bądź to on kierował samochodem i on został złapany. Mamy praworządne państwo, a nie PiSowe. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:16 n.wataha napisał: To nie kierowca z BOR spieszyl sie na zebranie Platformy Obywatelskiej.Dostal prykaz-szybkiej jazdy. > > > andrlac. > > Kurski zaplacil. > > Bo musiał zapłacić, bądź co bądź to on kierował samochodem i on został złapany. > Mamy praworządne państwo, a nie PiSowe. Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:18 presentation1 napisał: > To nie kierowca z BOR spieszyl sie na zebranie Platformy Obywatelskiej.Dostal p > rykaz-szybkiej jazdy. No nie, sam widziałem jak kierowca BOR biegł za samochodem Komorowskiego. Według Kodeksu Wykroczeń głąbie, napisano czarno na białym, że to kierowca odpowiada za prowadzony samochód. Zmienisz Przepisy, porozmawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 10:06 presentation1 napisał: > n.wataha napisał: > > To nie kierowca z BOR spieszyl sie na zebranie Platformy Obywatelskiej.Dostal p > rykaz-szybkiej jazdy. > > > > > andrlac. > > > Kurski zaplacil. > > > > Bo musiał zapłacić, bądź co bądź to on kierował samochodem i on został zł > apany. > > Mamy praworządne państwo, a nie PiSowe. > > Za komuny esbeku jak dales prykaz taksowkarzowi "szybkiej jazdy" to taksowkarz jechal szybko, dzisiaj mamy wolna Polske i taksowkarz moze sobie wsadzic gleboko w PiSia odchlan esbeckie prykazy wajdzik, ty o tym nie wiesz, bo z Polski uciekles, ale uwiez Polakom na slowo, ze tak jest...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=W&katalogId=2&subpageKatalogId=2&pageNo=1&nameId=3523&osobaId=11252& Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 10:03 presentation1 napisał: > andrlac. > Kurski zaplacil. Za flaszke...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 09:49 presentation1 napisał: > Cos nie zajakneli sie ze wczoraj wieczorem Marszalek Sejmu Komorowski pedzil na > zebranie Platformy Obywatelskiej 140 km na godzine-ulicami Warszawy. Sledziles go esbeku jadac za nim 40-tka wolga prezydencka...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
komandor_gruzel Re: ..Kilka slow do Wyborczej......... 17.12.08, 12:22 presentation1 napisał: > wczoraj wieczorem Marszalek Sejmu Komorowski pedzil na > zebranie Platformy Obywatelskiej 140 km na godzine-ulicami Warszawy. A przedwczoraj rano poseł Kurski robił kupę i ją zjadał. Odpowiedz Link Zgłoś
antyfszyta Tusk: do końca liczyłem, że prezydent nie zawetuj 17.12.08, 09:04 Jeżeli ta ustawa była aż taka zła, to dlaczego nie zawetował jej zaraz po otrzymaniu? Potrzebował aż dwóch tygodni na konsultacje z bratem...? Po za tym czy jest jeszcze ktoś w Polsce kto pracuje do 65tego roku? Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 dam sobie odjąć jądra 17.12.08, 09:07 oczywiście jego. bo po jaką cholere mu ten sprzęt? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: dam sobie odjąć jądra 17.12.08, 15:07 carpaccio4 napisał: > oczywiście jego. bo po jaką cholere mu ten sprzęt? A ty carpaccio jak zwykle w dskusji, pelna geba genitaliow...:DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
robor.3 Proponuję demonstrację przeciw związkom zawodowym 17.12.08, 09:08 A może przy pierwszej zapowiedzi demonstracji związkowców umówimy się na demonstrację przeciw ich demonstacji!? Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Kiedy spadnie śnieg?Naród chce lepić pomniki prezy 17.12.08, 09:16 Kiedy wreszcie spadnie śnieg? Naród chce lepić pomniki prezydenta Kaczyńskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Re: Proponuję demonstrację przeciw związkom zawod 17.12.08, 09:20 Tusk cie kastrował :D Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Proponuję demonstrację przeciw związkom zawod 17.12.08, 09:22 Tusk wykastrowal swoich sympatykow, wiec cienko pieja.Same eunuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
drmac Brawo Panie Premierze! 17.12.08, 09:21 W końcu rządzi ktoś z głową i jajami :) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Brawo Panie Premierze! 17.12.08, 09:23 Przeciez Tusk sie wykastrowal.O czym wiec piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Kim jest "presentation1" ? 17.12.08, 09:26 Imiona LESŁAW Nazwisko WAJDZIK Nazwisko rodowe Data urodzenia 09.06.1959 Funkcjonariusz/pracownik/żołnierz aparatu bezpieczeństwa Informacja o przebiegu służby Nazwa jednostki Miasto Nazwa komórki WOJEWÓDZKI URZĄD SPRAW WEWNĘTRZNYCH KATOWICE WYDZIAŁ IV MŁODSZY INSPEKTOR 16.09.1984 IPN Ka 0229/145 (9769/V) akta osobowe WOJEWÓDZKI URZĄD SPRAW WEWNĘTRZNYCH KATOWICE WYDZIAŁ VI INSPEKTOR szer. 01.01.1985 31.05.1985 IPN Ka 0229/145 (9769/V) akta osobowe Inne informacje o funkcjonariuszu i służbie W grudniu 1984 ukończył kurs "0". katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=W&katalogId=2&subpageKatalogId=2&pageNo=1&nameId=3523&osobaId=11252& Odpowiedz Link Zgłoś
pissglowki Re: pokazał swoje zdjęcie w profilu 17.12.08, 10:57 i go rozpoznali. już je skasował, ale wieść gminna poszła :] Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 nie każdy może być piękny 17.12.08, 09:22 to przywilej pana tuska jego córki i żony. nie wspominając o tej pani gronkiewicz i panu palikocie. czy powodowanie zaniku erekcji nie powinno być karalne? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek kolejny raz Po manipuluje madrymi inaczej 17.12.08, 09:26 wmowilo ciemnemu ludowi ze usi placic na przywileje tych ktorzy beda mieli pylice pluc ,raka od azbezdu,nadcisnienie od silnego pola magnetycznego itd.jelopy jesli im zabiora to i was pozniej okradna tylko wymysla sobie jakis inny powod Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: kolejny raz Po manipuluje madrymi inaczej 17.12.08, 09:38 dobiczek napisał: > wmowilo ciemnemu ludowi ze usi placic na przywileje tych ktorzy beda > mieli pylice pluc ,raka od azbezdu,nadcisnienie od silnego pola > magnetycznego itd.jelopy jesli im zabiora to i was pozniej okradna > tylko wymysla sobie jakis inny powod Tak, bufetowa na dworcu na pewno jest niesamowicie podatna na pylicę płuc. Podobnie kasjerka, albo redaktor w telewizji. A najbardziej szefowie central związkowych! Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek przy dezubekizaji argumentem jest sprzataczka 17.12.08, 09:57 to taka sama prymitywna demaogia jak twoja,zwiazkowc mowia jasna kryteria medyczne nie kryterium daty Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: przy dezubekizaji argumentem jest sprzataczka 17.12.08, 11:58 > zwiazkowc mowia jasna > kryteria medyczne nie kryterium daty Jestem za. Zniesc wszystkie wczesniejsze emerytury, a potem jak ktos dostanie zaswiadczenie od lekarza ze jest niezdolny do danej pracy to albo sie przekwalifikuje albo pojdzie na rente. Proste jak budowa cepa - jesli tego chca zwiazkowcy to jestem za :) smok Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..PO powinno sie cieszyc.......... 17.12.08, 09:25 Przeciez chcieli likwidowac pomostowki.Skad wiec krzyk ze tyle to a tyle straci swiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
marsellus_wallace Koniec utrzymywania leni i kombinatorów 17.12.08, 09:26 Panie Premierze,niech Pan pokaże,że ma cojones! Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo sądzisz według swojej miary :))) 17.12.08, 12:04 z tym że tobie najwidoczniej płacą tylko za nagłówki, ale pewnie wiedzą co robią, bo widzieli już próbki tekstów dłuższych niż jednozdaniowe w twoim wykonaniu Odpowiedz Link Zgłoś
marsellus_wallace Re: hi,hi placa ci za ten tekst? 17.12.08, 14:26 nie płacą. daruj sobie takie nędzne zaczepki. za to i ja i ty równo płacimy na tych darmozjadów. Odpowiedz Link Zgłoś
pampalini77 Re: Tusk: do końca liczyłem, że prezydent nie zaw 17.12.08, 09:26 Donek jest juz prawie jak Lech Roch ,tylko w rozmowach w toku jeszcze go nie było bo mu tak spece od wizerunku nie doradzili Odpowiedz Link Zgłoś
grba "Jak coś powiem, to już powiem, 17.12.08, 09:26 Jak odpowiem, to roztropnie," Czyli mamy kryzys władzy. Dwie partie polityczne w klinczu. A więc trzeba ogłosić wybory, dzięki którym cudowni, wspaniali chłopcy z PO pokonają tych wrednych, szkodliwych, et cetera, et cetera pisiorów, zdobędą pełnię władzy wraz z pełnią odpowiedzialności. Niestety PO nie zdobędzie się na tak radykalne rozwiązanie. Będą płakać aż do zesmarkania się i opowiadać o tym, jak by było cudownie, wspaniale, rewelacyjnie no ale bliźniaki... i tak zamiast sprawnego rządu, realizującego ambitne projekty musi nam wystarczyć antypisizm... Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek czy ktos wie dlaczego majstruje sie przy 17.12.08, 09:30 emryturach w grecji na wegrzech w polsce?na wegrzecg i w grecji mamy doczynienia z kryterium ulcznym.Poske od masowych protestow uchronil Pan PrezydetLech Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: czy ktos wie dlaczego majstruje sie przy 17.12.08, 09:42 dobiczek napisał: > emryturach w grecji na wegrzech w polsce?na wegrzecg i w grecji mamy > doczynienia z kryterium ulcznym.Poske od masowych protestow uchronil > Pan PrezydetLech Kaczynski Hahaha, przy emeryturach w Grecji... To ci studenci protestują bo się im "odbiera należne im emerytury"? Przykład delikatnie mówiąc bardzo wątpliwej jakości, bo w te protesty zamieszana jest miedzynarodówka socjalistyczna i anarchistyczna. Czyżby PiS kierował swój okręt w stronę komunizmu czy anarchii? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek zadaj sbie trache trudu i poczytaj o rzycznach 17.12.08, 10:00 prtestow w grecji np. strajku generaknego itp wiedza z tvn jest taka sobie.choc sa tacy ktorych satysfakconuje Odpowiedz Link Zgłoś
andrkac Re: zadaj sbie trache trudu i poczytaj o rzycznac 17.12.08, 15:10 O ile ja wiem, to w Grecji z rąk policji zginął nastolatek - i stąd protesty. A że związkowcy próbują się pod to podpiąć, to normalne - u nas też to robią. Zawsze można coś nakłamać, dodać od siebie i przedstawić się jako pomysłodawca. Związki zawodowe, to była dobra rzecz - ale na początku XX wieku. Nawet mój stryj, pracownik fizyczny, były zaangażowany związkowiec - idealista potwierdził to co mu wcześniej tłumaczyliśmy: związki zawodowe to prywata i tyle. Dbanie o interes - własny szefostwa związku, lub polityczny, jeśli ma się wsparcie w jakiejś partii. Sprawdź, ilu kolejarzy strajkowało ostatnio w Warszawie. Olbrzymia część to po prostu "działacze" z branż dowolnych. Odpowiedz Link Zgłoś
andrkac Re: czy ktos wie dlaczego majstruje sie przy 17.12.08, 15:02 "majstruje się"? Raczej przywraca normalność. To co dziś proponuje rząd Tuska to pierwszy krok w stronę normalnej sytuacji - na moje i innych podatników utrzymanie przejdą tylko ci, którzy muszą, a nie kasjerki dworcowe. Jeśli dziś tego nie zrobimy, to za parę lat będą masowe protesty, bo zwyczajnie NIE BĘDZIE PIENIĘDZY, ŻEBY WYPŁACAĆ TE EMERYTURY. Proponuję patrzeć trochę dalej, niż do pierwszego następnego miesiąca. Chyba, że lat masz tyle, że nie rusza cię już zbliżające się szybkim krokiem bankructwo systemu emerytalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek poczytaj o grecji wiecej TVN to malo , co do 17.12.08, 23:46 doplacania to moze zreformuje sobie tusk KRUS Odpowiedz Link Zgłoś
karolarat Napieralski podcina gałąź na której siedzi 17.12.08, 09:30 Są ludzie o lewicowich (socjalnych, socjalistycznych a nie komunistycznych) poglądach którzy głosowali na szeroko rozumianą lewicę. Poczynania Napieralskiego spowodują, że przejdą do PO a może nawet PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
andrkac Re: Napieralski podcina gałąź na której siedzi 17.12.08, 15:04 Jak to "nawet PiS"? Przecież PiS jest naturalną alternatywą dla SLD. To tacy sami socjaliści, przynajmniej gospodarczy, tylko, że dodatkowo sterowani radiem. Odpowiedz Link Zgłoś
andyadam Nowej ustawy o pomostówkach nie będzie 17.12.08, 09:31 Jeśli PO chce nowych wyborów,to do głosowania nad odrzuceniem veta w/s pomostówek powinno dołączyć głosowanie o votum zaufania do rządu.A to w konskwencji doprowadziłoby do nowych wyborów.Ale PO tego nie chce boi się losów PiSu.Musi jednak pamiętać,że niereformowanie państwa w okresie kryzysu może zmieść PO z mapy polskiej polityki. Nie zawsze nic nie robienie i uśmiech premiera załatwią sprawę.W końcu powatanie akceptowalna społecznie alternatywa dla PO , i to dość szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek hi,hi koleja klapa tuska,ale to ciekawe 17.12.08, 09:38 jak z pomoca mediow ten jegomosc chce odrzucic odpowiedzialnosc za swa nieudacznosc hi,hi. milo potrzec jak mieszaja ciemnemu ludowi we łbach jak sie media dwoja i troja,a sprzedajne dziennkarzyny bekoca wna wrzystkich kanalch.hi,hi ciekawe ilu w tym kraju jest tych,,wksztalconych ,, co jeszcze mysla samodzielnie hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś
thehard Re: hi,hi koleja klapa tuska,ale to ciekawe 17.12.08, 10:12 Dobiczek, ty to chyba z kancelarii prezydenta klikasz, bo bełkocesz jak narąbany albo naćpany, co w tamtejszych kręgach nie jest niczym dziwnym. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: hi,hi koleja klapa tuska,ale to ciekawe 17.12.08, 10:34 A Ty co już się schlałeś? W klawiaturę nie trafiasz i chichoczesz co chwilę... Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Nowej ustawy o pomostówkach nie będzie 17.12.08, 10:33 Jaka to alternatywa? Bełkoczesz coś bez ładu i składu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 sPOkojnie - za dwa lata czyste pole... 17.12.08, 09:35 Jeżeli sondaże są prawdziwe, to za dwa lata padnie ostatni bastion ciemnogrodu i wreszcie nastąpią cuda;))). Cała władza w ręce rad...nadzorczych! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Tusk juz nic robic nie bedzie................ 17.12.08, 09:35 Zreszta to najwiekszy nierob RP od czasow jej powstania. Odpowiedz Link Zgłoś
blada_kaczka Re: ..Tusk juz nic robic nie bedzie.............. 17.12.08, 09:48 Wajdzik przestań już toczyć pianę. Odpowiedz Link Zgłoś
daro76 Tusk: do końca liczyłem, że prezydent nie zawetuj 17.12.08, 09:37 Brawo Premierze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś