3dmarkowski Oszukiwarki cenowe 22.12.08, 17:18 Przecież od samego początku istnienia sklepów internetowych sprzedawcy rekompensują sobie zaniżenie cen absurdalnym kosztem transportu, bądź koniecznością ubezpieczenia przesyłki. Na Allegro.pl sytuacja wygląda identycznie. Przesyła polecona do 2kg to jedyne 6,30 zł - aktualny cennik Poczty Polskiej -, a sprzedawcy liczą sobie 15 zł, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
brofran Re: Oszukiwarki cenowe 22.12.08, 18:47 3dmarkowski napisał: Przesyła polecona do 2kg to jedyne > 6,30 zł - aktualny cennik Poczty Polskiej -, a sprzedawcy liczą sobie 15 zł, it > d. Ale zapomniałeś że wysyłając pocztą musisz towar zapakować i zanieść na te pocztę. Nie widzisz tu dodatkowych kosztów ? Odpowiedz Link Zgłoś
fan.zdm Re: Oszukiwarki cenowe 22.12.08, 20:22 > Ale zapomniałeś że wysyłając pocztą musisz towar zapakować i zanieść na te > pocztę. Nie widzisz tu dodatkowych kosztów ? A co, marżę masz zerową? Może jeszcze amortyzuj sobie buty w koszcie wysyłki (bo się podeszwy zdzierają) i samochód (bo na pocztę trzeba dojechać i wrócić) i dolicz stawkę godzinową (bo trzeba poczekać w kolejce do okienka). Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Zelówki i fajki 23.12.08, 01:18 No i oczywiście policz za czas stracony na realizację zamówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
3dmarkowski Re: Oszukiwarki cenowe 25.12.08, 13:28 Widzę problem, z którym musi sobie poradzić sprzedawca. Kupując przedmiot w internecie klient nie może ponosić kosztów związanych ze zdarciem obuwia należących do osoby, która zanosi towar do punktu wysyłki. Sprzedawca w cenie towaru musi doliczyć ewentualne koszta dodatkowe, a nie w cenie wysyłki. Dodając na aukcji - jak to niestety często bywa - "koszta przesyłki zgodne z cennikiem Poczty Polskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
abmedia Oszukiwarki cenowe 22.12.08, 23:44 dlatego powstają portale skupiające prawdziwe okazje i promocje z założenia nie będące porównywarką cen :) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
wiatr_w_bambusie kryptoreklama? 23.12.08, 00:16 od 5 lat kupuję sprzęt agd, rtv, komuptery i oprzyrządowanie jedynie przez internet. Ja ani razu się nie naciąłem, trzeba uważnie szukać i nawiązywać kontakt ze sklepem telefoniczny bądź mailowy. Ostatni przykład: odkurzacz samsung w sklepie internetowym za 549zl w sklepie dla idiotow cena to 799, zmywarka 1500zl, w sklepie dla idiotow kosztuje 2159 i to producent z tego samego kraju... nie dajcie sie naciagac kryptoreklamom. po szczegoly piszcie pod adres miron(at)akces.info Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik82 Pazerny sam sobie winien 23.12.08, 11:32 Jak ktoś znajduje w internecie ofertę tańszą od sklepowej o 20-50% i się nie zastanawia: "JAKIM CUDEM?", to sam sobie winien jest. Odpowiedz Link Zgłoś
eliza996 Oszukiwarki cenowe 23.12.08, 15:01 raz skorzystałam ze sklepu internetowego, tylko dlatego że zamierzałam kupić towar, który był niedostępny w sklepach, i dziękuję , wolę sklep tradycyjny, gdzie mogę towar obejrzeć z bliska, jak płacę to wiem że towar jest już mój a nie tylko wirtualnie mój.... Odpowiedz Link Zgłoś
bassmaga Oszukiwarki cenowe 23.12.08, 18:52 Często to, że w porównywarkach można znaleźć nieaktualną ofertę sklepu , jest winą samych porównywarek. Sklep może być aktualizowany wiele razy w ciągu doby, porównywarki pobierają dane raz na dobę, a często bywa, że raz na dwie doby. Zrzucenie całej winy na właścicieli sklepów wydaje mi się z lekka nie w porządku. Skoro sklepy płacą za przejścia z serwisu nie małe pieniądze to wypadało by podnieść jakość usług oferowanych przez porównywarki... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.komercyjny Ceneo.pl 04.01.09, 16:55 Pozwolę sobie dodać coś od siebie na temat porównywarek i ich wirtualnych opinii. www.e-komers.pl/index.php/2008/08/electropl-podkreca-licznik/ Odpowiedz Link Zgłoś