grzes-3 Skąd wiadomo ,że karp się boi ? 22.12.08, 20:07 Skąd wiadomo , że czuje podobnie jak ssaki ? Skąd wiadomo ,że wypatroszony karp jest żywy ? Bo się rusza ? Może jeszcze ichtiolog powinien każdemu karpiowi wydać świadectwo zgonu. Przy połowie śledzi wrzuca się je bezpośrednio do beczki i zalewa solanką. Czym różni się karp , od śledzia ? Całość wydawać się może bardzo niehumanitarna , ale tak było jest i będzie. Gdyby się wszystkim bardzo przejmować - nie byłoby co jeść. Jaka jest pewność , że rośliny na swój (jeszcze nie odkryty sposób) nie odczuwają strachu ? Odpowiedz Link Zgłoś
tereska77 ludzie, sami weźcie włocznie, zabijcie zwierze 22.12.08, 20:10 i zjedzcie niedoprawione, niesmażone mięso. NIE NISZCZCIE SMAKU KRWI PRZYPRAWAMI. zatopcie swe zęby w żywym mięsie. wtedy poczujecie sie jak prawdziwi drapieżnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student Re: ludzie, sami weźcie włocznie, zabijcie zwierz 22.12.08, 20:21 nie nudz, idz pochoduj salate w doniczce Odpowiedz Link Zgłoś
tereska77 Re: ludzie, sami weźcie włocznie, zabijcie zwierz 23.12.08, 01:51 co, brak argumentów ? tepy .uj Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student pogrzalo was juz totalnie? 22.12.08, 20:16 no blagam, ludzie, litosci! czy wyscie powariowali na stare lata? teraz rozczulac sie bedziemy nad kazdym zjedzonym karpiem, swinka, owieczka, kurczaczkiem? jak przypadkiem (a niech mi tam - celowo nawet) rozdepcze mrowke to powinienem pasc na kolana i bic allahy wszelkiemu zywemu stworzeniu w na swiecie z prosba o przebaczenie? czy was juz kurde do konca pogrzalo? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: pogrzalo was juz totalnie? 22.12.08, 20:50 Masz rację, ogłupiane społeczeństwa nie ma końca. A co ma powiedzieć szczupak, lin, śleź, nie mówiąc o świnkach, baranach, kówkach, cielakach czy konikach!!!! Absurd goni absurd!!! Transportowane w nieludzkich warunkach, podduszane, patroszone żywcem, nieumiejętnie uśmiercane. W świątecznym czasie miłości, pokoju i pojednania setki milionów świń przechodzą prawdziwą gehennę w drodze na świąteczny stół w postaci kiełbas, schabów, szynek itd... SMACZNEGO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nosorozecwlochaty Świąteczna rzeź karpi 22.12.08, 20:25 O ile nie mam pewności, czy ten ruszający się wypatroszony karp był żywy, czy też to tylko takie drgawki pośmiertne, o tyle zgodzę się, że należałoby tę tradycję przerwać. Ci wszyscy ludzie co mówią o tradycji, jakoś nie są tak tradycyjni, gdy chodzi o ugoszczenie bezdomnego w Wigilię, czy nawet pójście na pasterkę. Sam karp mi nie smakuje i przy stole wigilijnym go nie jem. Niestety żona z teściową kupiły karpia i musiałem go walić w łeb młotkiem, żeby zabić (było to najlepsze wyjście w zaistniałej sytuacji). Same się tego nie chciały podjąć bo to takie straszne, to męskie zadanie itp... Kiedyś się zbiorę, nawet ostro pokłócę i nie będzie tego karpia. Może za rok... Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry "sprawne uderzenie" w wydaniu swiatecznym 22.12.08, 20:29 kiedy do was dotrze katole ze zycie nie ma zadnego znaczenia, jak widac na przykladzie karpi, a "sprawne uderzenie" rozwiazuje sprawy moralne, miejmy nadzieje ze reinkarnacja nie istnieje... blizniaki i ziobro jako karpie, ale jaja, lapiacy powietrze, bez bebechow, galy wybaluszone... przeciez ja bylem prezydentem, a ja ministrem... hi, hi, hi,, Odpowiedz Link Zgłoś
elinkan Re: "sprawne uderzenie" w wydaniu swiatecznym 22.12.08, 20:42 nie daj boże janek II Odpowiedz Link Zgłoś
elinkan Re: "sprawne uderzenie" w wydaniu swiatecznym 22.12.08, 20:43 i do kompletu janek II Odpowiedz Link Zgłoś
polyanna81 Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 20:40 Nie jestem w stanie obejrzeć tego nagrania, ale to co jestem w stanie zrobić, to nigdy więcej żadnych zakupów w Carrefourze. Znieczulica i głupota są niewybaczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Świąteczna rzeź świnek.. 22.12.08, 20:47 Transportowane w nieludzkich warunkach, podduszane, patroszone żywcem, nieumiejętnie uśmiercane. W świątecznym czasie miłości, pokoju i pojednania setki milionów świń przechodzą prawdziwą gehennę w drodze na świąteczny stół w postaci kiełbas, schabów, szynek itd... SMACZNEGO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
topshopxx Re: Świąteczna rzeź świnek.. 22.12.08, 20:54 Naprawde nikogo prawie to nie rusza, nie rusza dlatego ze nie chca zeby ich to ruszalo i nie probuja sobie nawet togo co napisalas zobrazowac w glowie. Ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Święta Bożego Narodzenia to świeta barbarzyńc 22.12.08, 20:54 No i widzicie? Nieważne kto rządzi w Polsce bo i tak to same pasibrzuchy!Święta idą ,a biednym dzieciom w domach dziecka i biednych rodzinach jak zwykle suchy chleb z cukrem bez rybki, bowiem taj należy darować życie! Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Świąteczna rzeź karpi 22.12.08, 20:50 "W sposób humanitarny nie możemy karpi zabijać. Taki sposób nie istnieje - wyjaśnił przełożony." Bzdura. Karpia można ogłuszyć mocnym uderzeniem w głowę (a nie przez delikatne opukiwanie tłuczkiem!) i natychmiast przeciąć rdzeń kręgowy tuż za głową. A sadystę natychmiast zwolnić. Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: Świąteczna rzeź karpi 22.12.08, 21:01 Czy był ktoś z was na statku rybackim?, takim dużym z przetwórnią? - Domyślam sie, że niewielu z Was, drodzy humanitarysci... Tam zaciąg to sześć a nawet dziesięć TON ryby, oczywiście żywej, wyciągnietej prosto z morza. Wyobrażacie sobie rybaka z tłuczkiem głuszącego dziesiątki tysięcy ryb aby je humanitarnie patroszyć i filetować? Żywe ryby są wsypywane do silosów, skąd tasma, nieprzerwanym strumieniem jadą pod nóż. Dwa, trzy ruchy i ryba jest wypatroszona i bez głowy, jedzie wprost do maszyny filetujacej, potem płukanie i do zamrażalni. Więc dajcie sobie spokój, mięczaki. To TYLKO ryba. J. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Pożeracze czosnku chcą obżydzić świąteczną 22.12.08, 21:28 ...potrawę. Po lekturze Gazety Wyborczej, kiedy patrzę na karpia po żydowsku, to myślę, kto go tak zmasakrował? > Czytaj Gazetę Wyborczą, będziesz głupszy. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Pożeracze czosnku chcą obżydzić świąteczną 22.12.08, 21:31 vitabravo napisał: > ...potrawę. > Po lekturze Gazety Wyborczej, kiedy patrzę na karpia > po żydowsku, to myślę, kto go tak zmasakrował? > > > Czytaj Gazetę Wyborczą, będziesz głupszy. ------------------------------------------------- Kazdy normalny czlowiek w Polsce czuje to co ty odczuwasz . Nie musisz byc jednak taki bezposredni . Na prowokacje trzeba inteligentnie reagowac . Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur O co chodzi z tym czosnkiem? 22.12.08, 22:35 Czosnek wywodzi się z Azji Środkowej (Kazachstan) i stamtąd dotarł do kuchni chyba wszystkich narodów: chińskiej, hinduskiej, arabskiej, tureckiej, włoskiej, francuskiej, węgierskiej i wielu innych. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz [...] 23.12.08, 02:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
herbat Humanitarnie zabijanie patent 22.12.08, 20:58 Kiedyś mój kolega "opracował" humanitany sposób. 1. Trzeba karpia uspokoić w wannie. 2. Trzeba mieć wiatrówkę. 3. Przycelować dokładnie w środek głowy. 4. Nacisnąć spust. Troche skomplikowane ale jak to zrobić bardziej humaniarnie to sam nie wiem. Podżynanie gardła czy tradycyjne walenie młotkiem w głowe wydaje mi się badziej hadcorowe. Wadą jest śrót który trzeba wydłubać w przypadku złego kąta strzału... ale coż to znaczy na przeciw metodzie. Może macie inne pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Nie bądźcie mięczakami 22.12.08, 21:04 Czy był ktoś z was na statku rybackim?, takim dużym z przetwórnią? - Domyślam sie, że niewielu z Was, drodzy humanitarysci... Tam zaciąg to sześć a nawet dziesięć TON ryby, oczywiście żywej, wyciągnietej prosto z morza. Wyobrażacie sobie rybaka z tłuczkiem głuszącego dziesiątki tysięcy ryb aby je humanitarnie patroszyć i filetować? Żywe ryby są wsypywane do silosów, skąd tasma, nieprzerwanym strumieniem jadą pod nóż. Dwa, trzy ruchy i ryba jest wypatroszona i bez głowy, jedzie wprost do maszyny filetujacej, potem płukanie i do zamrażalni. Więc dajcie sobie spokój, mięczaki. To TYLKO ryba. J. Odpowiedz Link Zgłoś
477e Re: Nie bądźcie mięczakami 22.12.08, 21:52 > Więc dajcie sobie spokój, mięczaki. To TYLKO ryba. HAHAHAHAHAHAHAHAHA. :D:D:D:D:D:D:D I kogo tu nazywasz mięczakiem? Mięczak to człowiek, kóry ma za mało odwagi, aby przeciwstawić się ZBRODNI. A opisywanie przez Ciebie okrucieństwa czemu ma służyć? Bo akurat bardzo dobrze pasuje do zademonstrowania głupoty ludzkiej. I dzięki za opis, może ktoś dzięki niemu zorientuje się, że kupowanie mięsa (dzieki czemu finansuje się to wszystko) jest NIEMORALNE. Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: Nie bądźcie mięczakami 22.12.08, 22:09 Jesteś osobnikiem trawożernym? To smacznej trawki, czy sianka... :) J. Odpowiedz Link Zgłoś
477e Re: Humanitarnie zabijanie patent 22.12.08, 21:54 Efekt będzie taki, ze zabijesz siebie, a nie karpia. Prawda jest taka, że KAŻDE zabicie karpia jest niehumanitarane. Jeśli chcesz być humanitarny, to nie jedz karpia. Jeśli nie chcesz, to rób to prosto i szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
m.kublas Re: Humanitarnie zabijanie patent 22.12.08, 23:45 zgadzam sie z Toba, jestem wedkarzem wiec cos wiem o zabijaniu ryb... trzal z wiatrowki jest najbadziej humanitarnym sposobem zabicia karpia Odpowiedz Link Zgłoś
pawel274 Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 21:12 Ludzie moim zdaniem karpii wogole nie powinno sie zabijać. Jestem karpiarzem i wszystkie ryby ktore zlapie wracaja spowrotem do wody wiec nie rozumiem po co wy je ludzie zabijanie. Wszyscy Karpiarze szanuja kapie i po wyjeciu z wody obchodza sie z nimi prawie jak z dzieckiem zeby w dobrej kondycji wrocily do wody bo nie ma nic piekniejszego jak widok odplywajacego karpia. Pozdrawiam wszystkich ktorzy wyznaja zasade NO KILL Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks Re: Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 22:38 pawel274 napisał: > Ludzie moim zdaniem karpii wogole nie powinno sie zabijać. Jestem karpiarzem i > wszystkie ryby ktore zlapie wracaja spowrotem do wody wiec nie rozumiem po co > wy je ludzie zabijanie. Tak, karpiarzu.... A potem taki wypuszczony przez ciebie zaraz po złowieniu karp zdycha z głodu przez kilkanaście dni bo haczyk wyłamał mu otwór gębowy i dzięki tobie nie ma możliwości pobierania pokarmu... Może kiedyś dla zabawy połam sobie szczękę i spróbuj od razu po tym coś zjeść - może zrozumiesz, karpiarzu... Odpowiedz Link Zgłoś
u.burtowska Re: Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 23:58 zabić rybę, bo się jest głodnym - to rozumiem. Ale walka z bezbronnym zwierzęciem - to idiotyczne i taaaaakie męskie. Paranoja, głupki karpiarze. Jestem spiningowcem, łapię, zabijam i żrę!!! szczupaki, okonie i sandacze. A karpia, czy złowię,czy kupię, zabijam szybko i bezboleśnie. SZYBKO!!! Nie trzymam go w torbie karpiowej,żeby się pochwalić kolesiom i zrobić zdjęcia. Co gorsze? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel274 Re: Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 23.12.08, 10:21 ideefiks napisał: > Tak, karpiarzu.... A potem taki wypuszczony przez ciebie zaraz po złowieniu kar > p > zdycha z głodu przez kilkanaście dni bo haczyk wyłamał mu otwór gębowy i dzięki > tobie nie ma możliwości pobierania pokarmu... > Może kiedyś dla zabawy połam sobie szczękę i spróbuj od razu po tym coś zjeść - > może zrozumiesz, karpiarzu... Człowieku co ty wiesz o karpiowaniu z tego co napisales to raczej nic. My sie obchodzimi z karpiami jak z dzieckiem zeby go nie uszkodzic. A po drugie tyo po haku zostaje tylko mała malenka dziurka ktora w niczym nie przeszkadza karpiowi. Dowodem tego jest zlapanie tego samego karpia przez mojego kolege ktorego ja zlapalem 2 dni wczesniej. I jestem pewny ze to ten sam karp. Wiec nie nie mow ideefiks o czyms o czym nie masz pojecia. Pozdro dla wszystkich karpiarzy Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 23.12.08, 11:10 Zrób sam sobie dziurkę w dolnej wardze, to zobaczysz, czy to przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
dasanudasa Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 21:18 L.N.Tołstoj-aforyzm-,,żeby zrozumieć, że zwierzęta mają duszą, wpierw trzeba ją mieć samemu" Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Holocaust karpi 22.12.08, 21:23 "A bo Żyd i ma coś z karpia Może jego oczy, może pysk? Czasem wygląd ma jak Harpia, a czasem tylko liczy zysk." > Szkoda, żeby taka ładna fraszka nie została zauważona. Odpowiedz Link Zgłoś
dasanudasa Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 21:25 to okropna rzecz-karp też cierpi, bo w środku jest duszyczka. To nieludzkie, straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
szabepio Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 21:26 mi sie wydaje ze jesli karp troche sie poddusi to obumiera mu mozg i juz niczego nie czuje, a te drgawki to juz nieswiadome niskie odruchy nerwowe. vhodzi tylko o to zeby szybko sie udusil a nie tak dlugo. poza tym karp jest wstretny, cuchniemulem, duzo malych wrednych osci - nie jem tego i nie biore przez to udzialu w nieumiejetnym zabijaniu. A zszkokowana klientka carrefoura powinna lepiej zając sie losem zabijanych i maltretowanych dzieci. Ale dla niej ludzie (czyli tez dzieci) to dranstwo mordujace karpie wiec glupia cip a współczuje tym karpiom. DNO. Prymityw. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Odruchy psa Pawłowana forum - na artykuł w GW 22.12.08, 21:34 szabepio napisał: > A zszkokowana klientka carrefoura powinna lepiej zając > sie losem zabijanych i maltretowanych dzieci. Ale dla > niej ludzie (czyli tez dzieci) to dranstwo mordujace > karpie wiec glupia cip a współczuje tym karpiom. DNO. > Prymityw. > Brawo, nareszcie dobra riposta. Głupota nie jedno ma imię, może nazywać się też 'karp po żydowsku'. Odpowiedz Link Zgłoś
mebcia Re: Odruchy psa Pawłowana forum - na artykuł w GW 23.12.08, 00:07 Nie wiem, jak trudno to zrozumieć, trzeba być skończonym bezmózgiem chyba... pomoc zwierzętom nie wyklucza pomocy ludziom... ale najgłośniejsze i najgłupsze sądy na ten temat pochodzą od osób pierdzących przez całe dnie w stołek. Fakt, tych należy słuchać, bo to naprawdę wartościowi ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Odruchy psa Pawłowana forum - na artykuł w GW 24.12.08, 13:02 "Znaj proporcjum, mocium Panie!" Cztery szpalty w Gazecie Wyborczej o karpiach i krótka wzmianka o zamordowaniu dzieci palestyńskich przez israelskich siepaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mebcia Re: Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 23.12.08, 00:06 Nie wiem, jak trudno to zrozumieć, trzeba być skończonym bezmózgiem chyba... pomoc zwierzętom nie wyklucza pomocy ludziom... ale najgłośniejsze i najgłupsze sądy na ten temat pochodzą od osób pierdzących przez całe dnie w stołek. Fakt, tych należy słuchać, bo to naprawdę wartościowi ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman żywy, wypatroszony karp 22.12.08, 21:27 a jak się spożywa małże, czy kraby są sprzedawane żywe, czy kupuje się żywe raki i wrzuca do wrzątku /żywe/ czy ktoś protestował jak pewien mistrz kuchni odrywał ogony żywym rakom, żeby wyjąć z nich niejadalną czarną żyłkę, a następnie wrzucał je jeszcze żywe /bez ogonów i czarnej żyłki/ na rozgrzany tłuszcz Odpowiedz Link Zgłoś
dasanudasa Świąteczna rzeź karpi 22.12.08, 21:28 Bóg jest miłością-widzi poprzez miłość, smakuje poprzez miłość, ocenia poprzez miłość i nie przyjmuje niczego, procz miłości. Bóg jest też wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitankloss2 w nieludzkich warunkach 22.12.08, 21:29 Przeciez to ryby a nie ludzie wiec nic dziwnego, ze transportowane sa w NIELUDZKICH a RYBICH warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 Świąteczna głupota ludzi. 22.12.08, 21:29 zigzaur napisał: > Karp jest obrzydliwy w smaku. > U mnie w domu nie jada się karpia. Czym innym jest odruch bezwarunkowy karpia nawet po śmierci, a czym innym ich duszenie bez wody. Pani która dzwoniła i najwyraźniej autor artykułu niewiele wiedzą o żywych/martwych organizmach. PS. Widziałem ruszającego się węgorza na patelni, pokrojonego godzinę wcześniej w tuzin kawałków i zanurzonego w soli. Pewnie też żył i miał świadomość bólu, tylko dlaczego głowa ruszała się mniej niż część blisko ogona? Odpowiedz Link Zgłoś
wasilew25 Re: Świąteczna głupota ludzi. 22.12.08, 22:23 Bo redaktorzy Wybiórczej najpierw piszą, a później myślą, o ile w ogóle myślą. Mordowanie nienarodzonych dzieci ich nie przeraża. Nie liczy się ból niewinnej istoty, liczy się ból ryby, w następnej kolejności roślinki i Bóg wie czego jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 Re: Świąteczna głupota ludzi. 22.12.08, 22:37 wasilew25 napisał: > Bo redaktorzy Wybiórczej najpierw piszą, a później myślą, o ile w > ogóle myślą :( Ja niestety z Michnikiem i Kurskim (prawie zawsze), czy Stasińskim (zwykle) się zgadzam. > Mordowanie nienarodzonych dzieci ich nie przeraża. Nie wiem, czy ich nie przeraża. IMHO powinien. Los dzieci już narodzonych powinien także ich interesować, może jeszcze bardziej, bo na te losy mają większy wpływ. Tak jak redaktorów innych gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Carrefour - patroszenie żywych karpi co roku 22.12.08, 21:36 Kilka lat temu, mając nieprzyjemność pojechać w okresie przedświątecznym z koleżanką do Carrefoura, widziałam kilkanaście karpi, które były wypatroszone (na sławetnej ladzie z lodem) i ruszały skrzelami. Potem przestawały, by za kilka minut znowu zacząć (początkowo myślałam, że mam omamy wzrokowe). Trwało to około 20 minut, potem koleżanka kupiła, co potrzebowała, i wyszłyśmy. Jak widać, nie była to jednorazowa sprawa Carrefoura :( Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Ruszały skrzelami? Zgroza! 22.12.08, 21:39 A te zabite w Palestynie dzieci, nie ruszają. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ruszały skrzelami? Zgroza! 22.12.08, 22:00 Bo się same zdetonowały. Nie karpie, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Re: Ruszały skrzelami? Zgroza! 22.12.08, 22:30 A to jakaś nowa świecka tradycja - mały Palestyńczyk na wigilijnym stole :/? Rozmawiamy tu o karpiach, zwłaszcza tych z Carrefoura. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ruszały skrzelami? Zgroza! 22.12.08, 22:40 Mały Palestyńczyk to chyba raczej na noc sylwestrową, na powitanie Nowego Roku. Z huczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Ruszały skrzelami? Zgroza! 23.12.08, 16:16 "Poznaj Żyda", po jego wpisach na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyniu1971 Świąteczna rzeź karpi 22.12.08, 21:38 Jak się okazało pan od Carefurka ma WAS DRODZY KLIENCI W DUPIE!!! Żywa rybka pływa podchodzi nożownik i wyciąga z niej serce i inne wnętrzności i kładzie na lodzik. SMACZNEGO !!! ten karp nie został zabity tylko zdechł umarł. Normalnie to się nazywa PADLINĄ.A trupa to nawet świnie się nie chyci. Wesołych świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Gazeta Wyborcza z dużą zręcznością wyprowadza 22.12.08, 21:43 GW wyprowadza dyskusje na manowce. Jest tyle ważnych dla polskiego społeczeństwa tematów, więc najlepiej podsunąć temat: "rzeź karpia po żydowsku". Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 Re: Świąteczna rzeź karpi 22.12.08, 21:50 krzyniu1971 napisał: > Jak się okazało pan od Carefurka ma WAS DRODZY KLIENCI W DUPIE!!! > Żywa rybka pływa podchodzi nożownik i wyciąga z niej serce i inne > wnętrzności i kładzie na lodzik. > SMACZNEGO !!! ten karp nie został zabity tylko zdechł umarł. Gdybym wyciągnął z Ciebie wszystkie wnętrzności, też byś twierdził, że Ciebie nie zabiłem, ale umarłeś? Może czasami warto pomyśleć. PS. Mięśnie chyba wszystkich zwierząt nawet po śmierci można pobudzić do ruchu niewielkim ładunkiem elektrycznym. Niektóre zwierzęta są mniej, a niektóre bardziej czułe. Odpowiedz Link Zgłoś
477e Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 21:42 > - W sposób humanitarny nie możemy karpi zabijać. Taki sposób nie > istnieje - wyjaśnił przełożony. Gość ma rację. Nie istnieje spośób na humanitarne zabijanie zwierząt na skalę przemyśłową. Jedynym humanitarnym wyjściem jest po prostu NIE ZABIJANIE. No ale ćóż - co to za święta bez zabijania i szłu zakupów? Przecież w świętach właśnie o to chodzi - o to, aby nakupować różnych rzeczy i nażreć się. Nie? Odpowiedz Link Zgłoś
samhawkins Dzika gawiedź - tak się możemy nazwać... 22.12.08, 21:49 Los karpi i zwierząt często świadczy o tym że człowiek jest bestią niegodną noszenia miana człowieczeństwa. Zbydlenie niektórych tzw. ludzi przekracza wszelkie granice. Gdzie oni byli chowani? Odpowiedz Link Zgłoś
477e Re: Dzika gawiedź - tak się możemy nazwać... 22.12.08, 21:58 > człowiek jest bestią niegodną > noszenia miana człowieczeństwa "Tak trochę" to bez sensu. Widocznie po prostu to całe "człowieczeństwo" to fikcja i bajka, która ludzie się oszukują, by udowodnić sobie, jacy są dobrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
louis-cypher Człowiek to jednak bydlę! 22.12.08, 21:59 a pomiędzy tym podgatunkiem a gatunkiem jest ryba. Odpowiedz Link Zgłoś
bulorz Re: Człowiek to jednak bydlę! 22.12.08, 23:55 louis-cypher napisał: > a pomiędzy tym podgatunkiem a gatunkiem jest ryba. Hmm... ja nie wiem, czy bydlęta nie powinny czuć się urażone... Po raz kolejny w życiu jest mi naprawdę głęboko i szczerze wstyd, że jestem uważany za człowieka, na pierwszy rzut oka takiego samego, jak np. ów pracownik Carrefoura. Rzygać mi się chce! Nigdy więcej nie tknę karpia! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Tyle postow o karpiach, ze az bierze ohyda 22.12.08, 22:03 ==================================== Ot, katoliccy chrzescijanie okazuja milosierdzie dla rybek, ktore od tysiacleci byly elementem wyzywienia ludzkosci. Jakos Gazeta, a za nia forumowicze nawet nie proboja wspomniec o niedoli wlasnych pobratymcow. W Polsc sa MILIONY niedozywionych dzieci, starcow i niepelnosprawnych, ktorzy z przyczyn ekonomicznych, a nie "humanitarnych" moga tylko pomarzyc o zastawionym wigilijnym stole. Gratuluje wszystkim dbajacym o zycie i "godna" smierc karpi. Gratuluje Gazecie zmanipulowanego artykulu odwracajacego uwage ciemniakow od spraw naprawde waznych. Pojutrze, w tysiacach domow w Polsce, zeby tradycji stalo sie zadosc, Rodacy zadowola sie miska kapusty kiszonej i kromka chleba z nalozona sardynka/szprotka z puszki. A wy martwicie sie o karpie??? I naprawde nie jest wam wstyd??? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tyle postow o karpiach, ze az bierze ohyda 22.12.08, 22:11 Sardynka zawsze uchodziła za rybę luksusową. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Tyle postow o karpiach, ze az bierze ohyda 22.12.08, 22:33 zigzaur napisał: > Sardynka zawsze uchodziła za rybę luksusową. ======================================= Zigi, badz uprzejmy i nie pomniejszaj wagi komentarza. Sprawa jest wazna, i Ty dobrze o tym wiesz. Rozumiem Twoj sarkazm, ale inni juz niekoniecznie musza to "zalapac". Sardynki to nomenklaturowa, egalitarna wrecz nazwa pospolitych szprotek, w zaleznosci od sposobu ich przyrzadzenia i podania. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tyle postow o karpiach, ze az bierze ohyda 22.12.08, 22:37 Dlaczego "nomenklaturowa"? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Tyle postow o karpiach, ze az bierze ohyda 22.12.08, 22:46 zigzaur napisał: > Dlaczego "nomenklaturowa"? ========================================== Bo gdzies w archiwach wyczytalem, ze szprotki to bylo jadlo dla pospolstwa. Sardynki natomiast to danie dla elyt, czyli okreslonej grupy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: Tyle postow o karpiach, ze az bierze ohyda 24.12.08, 11:26 Wsio ryba? Porównanie szprota z sardynką to jak porównanie ortopedy z pederastą. :) J. Odpowiedz Link Zgłoś
juliaan GW to bydlę 22.12.08, 22:06 piszą a sami zamiawiaja steki,hipokryzja wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
kosma44 Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 22:07 Dlaczego wszyscy teraz zwracają uwagę tylko na karpie??? Bo nie interesuje ich los np. sledzi czy kaczek ????Tak samo prawie "umierają " ale to czy cielę płacze na ubojni to o tym nikt nie mówi . Czasami jest ogłuszone prawidłowo a czasmi nie i taśma rusza . A kurczaki ?? Podwieszane na taśmie i czasami jeszcze żywe mają obcinane głowy . To koszmar rzeżni . Każdy z nas obżera się , nie widząc jaki proces produkcyjny przechodzą wszystkie zwierzeta , które z apetytem jemy , czy to na Swieta czy na codzień .Zwierzęta stłoczone w halach przed ubojem ...jak karpie w małych basenach . Tylko laicy mogą rozczulac sie nad karpiami bo nie widzą nic innego ...tylko karpie . Niech nie jedzą żadnego miesa i wtedy są OK . Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 22:12 Nie interesuje ich los kaczek? O kaczkach jest pełno newsów. Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 22:17 To są ludzie, którzy wyrośli z tzw. "kompleksem karpia". Kiedyś mama kupiła, potem pływał w domowej wannie kilka dni i dzieci zdązyły się z karpiem zaprzyjaźnic. Kiedy przyszedł czas, tata rybkę zamordował a dziecko płakało i mazgai się do dziś. Psychologia łatwo radzi sobie z tym problemem... J. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 tylko osoba , ktora sama zabiła i zjadła 22.12.08, 22:47 ma prawo sie wypowiadac ci , ktorzy kupują 1 kg karkówki.. czy 2 udka z kurczaka.. a uwazają ze są ok, bo to nie oni zabili, to cioty i hipokryci nie sprobujesz, nie zrozumiesz Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś