Dodaj do ulubionych

Niesiołowski pozwał redemptorystów za program R...

• danka2007 Niech on pozwie włascicieli świata ? 12.01.09, 18:43
      Niesiołowski jest niezrównoważony emocjonalnie. Niech on pozywa tego
      co to powiedział . Własciciele mediów nie są odpowiedzialni za
      wypowiedzi rozmówców. Czy niezrównoważony emocjonalnie Niesiołowski
      który obrażał Platformę , a w niej teraz służy , sam siebie powinien
      oskarżyć o fałszywe oskarżenia.
      • unhappy Re: Niech on pozwie włascicieli świata ? 12.01.09, 18:50
        Ty nie zrozumialas artykulu :D

No, no... moze byl za dlugi :D
        • czan-dra Re: Niech on pozwie włascicieli świata ? 12.01.09, 18:54
          unhappy napisał:

> Ty nie zrozumialas artykulu :D
          >
          > No, no... moze byl za dlugi :D

A może dlatego, że to nie po wolsku...
          • tw_wielgus Re: Niech on pozwie włascicieli świata ? 12.01.09, 19:31
            Po wolsku będzie to mniej więcej tak....
            "Brutalny atak na Kościół sbeckiego kapusia, który niepomny cierpien
            Chrystusa pękł na pierwszym przesłuchaniu. A teraz w porażający
            sposób próbuje zatrzymać patriotyczną ideę odwiertów geotermalnych
            starając się wyłudzić nienależne mu gigantyczne odszkodowanie by tym
            samym doprowadzić do ruiny RM."
    • gugula Niesiołowski pozwał redemptorystów za program R... 12.01.09, 18:47
      Powinien zażądać 100 000 zł.To by oszczercy by poczuli.
      • czan-dra Re: Niesiołowski pozwał redemptorystów za program 12.01.09, 18:56
        Komornik geoterme zajmie, i doopa, a nie grzanie tanie...
    • willazakopane Niesiołowski pozwał redemptorystów za program R... 12.01.09, 18:48
      Akurat, Tata rydzyk zapłaci... Bóg Zapłać :-)
      • future76 Re: Niesiołowski pozwał redemptorystów za program 12.01.09, 19:07
        Zacytujmy tu konkretne dowody na to, w oparciu o protokoły z przesłuchań
        działaczy z konspiracyjnego "Ruchu", znajdujące się w Instytucie Pamięci
        Narodowej (nr sprawy II 3 Ds. 25/70, tom VI). Przesłuchującym był por. Dariusz
        Borowczyk z KW MO w Łodzi. Oto fragmenty tych przesłuchań:
        1. Na s. 11-12 wspomnianego zbioru protokołów dowiadujemy się, pod datą 20
        czerwca 1970 r. o godz. 15.10, iż "Stefan Myszkiewicz - Niesiołowski przyznaje
        się do tego, że istniał "Ruch", że był organizacją konspiracyjną. Twierdzi, że
        nie było przywódców".
        2. W tym samym VI tomie zbioru protokołów przesłuchań, na s. 11-20, pod datą 21
        czerwca 1970 r. czytamy zeznanie Niesiołowskiego, otwarcie informujące:
        "Przyznaję się do winy w przedmiocie przedstawionego mi zarzutu i wyjaśniam, co
        następuje…" - i tu padają nazwiska najbliższych i przyjaciół, w tym brata S.
        Niesiołowskiego - Marka, Andrzeja i Benedykta Czumów, Andrzeja Woźnickiego.
        3. Pod datą 25 czerwca 1970 r. Niesiołowski odsłania przesłuchującemu go
        oficerowi rozszyfrowane przez niego pseudonimy działaczy "Ruchu": "Emila" (Emila
        Morgiewicza), "Jurka" (Benedykta Czumę) i innych. Równocześnie Niesiołowski
        starał się wyraźnie maksymalnie pomniejszyć swoją rolę w "Ruchu", zaprzeczał
        swojej przynależności do "Ruchu" i współredagowania tajnego "Biuletynu" (por. A.
        Echolette: "Niesiołowski sypie "Ruch"", "Nasza Polska" z 5 grudnia 2006 r.).
        4. 28 czerwca 1970 r. następuje totalne załamanie się S. Niesiołowskiego w
        czasie przesłuchania, prowadzonego przez kpt. mgr. Leonarda Rybackiego z Biura
        Śledczego MSW w Warszawie (por. tom VI wspominanego zbioru protokołów, s.
        11-76). Niesiołowski przyznaje: "Wyjaśnienia, jakie wówczas [przed 28 czerwca
        1970 r. - przyp. aut.] składałem, odnośnie mojej przynależności i działalności w
        nielegalnym związku, częściowo były nieprawdziwe… Pragnę dziś wyjaśnić mój
        udział w nielegalnej organizacji w sposób szczery i zgodny z prawdą…".
        5. 29 czerwca 1970 r., w czasie zeznania złożonego przesłuchującemu go kpt. mgr.
        Leonardowi Rybackiemu, Niesiołowski sypie własną narzeczoną Elżbietę Nagrodzką,
        podając m.in. jakże ciężki w ówczesnej sytuacji dowód przeciw niej - informację,
        że Nagrodzka miała - wg planu działań "Ruchu" - uczestniczyć w akcji podpalenia
        Muzeum Lenina w Poroninie. Odpowiedni fragment zeznania S. Niesiołowskiego
        brzmi: "(…) Pragnę jeszcze wyjaśnić, że pozyskałem, wiosną 1969 roku, jako
        członka naszej nielegalnej organizacji, również Elżbietę Nagrodzką, zam. w Łodzi
        przy ul. Bydgoskiej 30 m. 39. Nagrodzką zorientowałem, kto jest członkiem
        organizacji na terenie Łodzi oraz poznałem z Andrzejem Czumą z Warszawy.
        Wiadomym mi jest, że Nagrodzka miała wziąć udział w akcji podpalenia Muzeum
        Lenina w Poroninie".
        6. Pod datą 8 lipca 1970 r. czytamy w zbiorze protokołów, że Niesiołowski
        wymienia z nazwiska Andrzeja Czumę, ujawniając, iż: "Andrzej Czuma był bardzo
        aktywnym członkiem naszego "Ruchu" i inicjatorem różnych akcji (…)".
        7. Szczególnie wymowny jest tekst zeznań S. Niesiołowskiego, zaprotokołowany pod
        datą 11 lipca 1970 r. (s. 11-24 zbioru protokołów): "Pragnę uzupełnić oraz
        sprostować pewne wyjaśnienia, jakie złożyłem do protokołów w czasie poprzednich
        przesłuchań, na temat podjętej przez nasz "Ruch" akcji spalenia Muzeum Lenina w
        Poroninie. Celowo zatajałem pewne fakty, ażeby uchronić niektóre osoby od
        odpowiedzialności karnej. Dziś całkowicie zrozumiałem swoje niewłaściwe
        stanowisko w tej kwestii i dlatego pragnę, tak jak i w innych sprawach, mówić
        tylko szczerą prawdę…".
        • future76 Re: Niesiołowski pozwał redemptorystów za program 12.01.09, 19:08
          Osobą, która szczególnie ciężko przeżyła załamanie się Stefana Niesiołowskiego w
          śledztwie i jego sypanie na najbliższych, była jego ówczesna narzeczona Elżbieta
          Nagrodzka. W dramatycznym liście do redaktora naczelnego tygodnika "Ozon"
          Grzegorza Górnego, wystosowanym 1 lipca 2006 r., E. Nagrodzka tak pisała na ten
          temat: "Stefan Niesiołowski zbudował swoją pozycję polityka oraz image
          nieugiętego herosa na kłamstwie. Załamał się już pierwszego dnia śledztwa i
          sypał nas, swojego brata Marka, przyjaciół Andrzeja i Benedykta Czumów, i mnie,
          swoją narzeczoną od pierwszego przesłuchania! Podczas gdy ja, kobieta i
          szeregowy członek organizacji, przez wiele dni śledztwa twierdziłam, że "nic nie
          wiem o Ruchu" (…) Stefan Niesiołowski nie wprowadzał mnie do żadnej organizacji,
          (…) znałam Czumów wyłącznie towarzysko (patrz protokół z przesłuchania
          30.VI.1970 r.), on - mężczyzna i jeden z przywódców, sypał nas od pierwszego
          przesłuchania (20.VI.), nie szczędząc detali. (…) Kiedy po wielu dniach
          przesłuchań (30.VI.) kolejny raz zaprzeczyłam, że istnieje "Ruch", śledczy
          pokazał mi protokół z 20.VI., podpisany ręką Niesiołowskiego, w którym podaje
          szczegóły mojej działalności. Dostałam wtedy parę innych protokołów z zeznań
          kolegów, z których wynikało, że Wojciech Mantaj zaczął zeznawać już 22.VI.,
          Marek Niesiołowski - 25.VI., a Benedykt Czuma - 28.VI. Dla pikanterii dodam, że
          na podobną okoliczność "Ruch" zalecał bezwarunkowe milczenie i ja miałam odwagę
          się do tego zalecenia zastosować. Załamanie Stefana i paru innych kolegów
          przeżyłam boleśnie. Wyobrażałam sobie idealistycznie, a może naiwnie, że jeśli
          wszyscy będą milczeli, SB będzie musiała nas wypuścić. Przecież jeszcze wtedy
          nie wiedziałam, że miała wtyczki i sporo informacji o grupie. W tym samym czasie
          otrzymywałam od Stefana listy z propozycją "ślubu w więziennej kaplicy". Co za
          hipokryzja. W furii napisałam list, w którym nazwałam Niesiołowskiego i tych,
          którzy sypali, tchórzami i zdrajcami".
          W liście wystosowanym w dniu 4 grudnia 2006 r. do marszałka Senatu Bogdana
          Borusewicza Elżbieta Nagrodzka pisała m.in.: "(…) Z rzadka mówi się o tym etapie
          historii grup niepodległościowych, który jest początkiem końca, kiedy ktoś
          zaczyna sypać i wszystko rozpada się jak domek z kart. Tym kimś w naszym
          procesie był Stefan Niesiołowski - będąc współzałożycielem, stał się zarazem
          grabarzem "Ruchu"" [podkr. - J.R.N.].
          Skazana w procesie uczestników konspiracyjnego "Ruchu" na 2 lata więzienia
          Nagrodzka i tak miała dużo szczęścia. Na skutek przeciągania się śledztwa do
          procesu doszło już za czasów Gierka - w 1971 roku. W rezultacie wyroki były bez
          porównania łagodniejsze, niż byłyby w przypadku przeprowadzenia go jeszcze za
          rządów Gomułki. Wówczas groziłoby jej nawet 10 lat więzienia. Pani Elżbieta po
          wyjściu na wolność miała wielkie problemy ze zdobyciem pracy. Będąc
          dziennikarką, faktycznie straciła wszelkie szanse uprawiania zawodu. Przez
          kolejnych 8 lat nie mogła dostać pracy w tym zawodzie i żeby przetrwać,
          zatrudniała się jako archiwistka, instruktorka w dzielnicowym domu kultury etc.
          W 1990 r. Nagrodzka wyjechała do Wielkiej Brytanii, gdzie pracując jako
          publicystka i krytyk filmowy, wydała kilka książek o brytyjskim filmie. W 1992
          r. E. Nagrodzka (E. Królikowska) z zaskoczeniem dowiedziała się o nieprzyjemnym
          komentarzu Stefana Niesiołowskiego na temat jej postawy w śledztwie. Natychmiast
          przekazała sprawę swojemu przyjacielowi mecenasowi Karolowi Głogowskiemu,
          znanemu działaczowi opozycji demokratycznej. Głogowski, w oparciu o jej
          upoważnienie, skontaktował się z Niesiołowskim i zażądał od niego
          natychmiastowych przeprosin za oszczercze pomówienie. Zagroził również, że w
          przypadku nieuzyskania przeprosin ze strony Niesiołowskiego skieruje przeciw
          niemu do sądu sprawę o naruszenie dóbr osobistych.
          Niesiołowski najpierw wyparł się wszystkiego (wg A. Echolette, "Niesiołowski
          sypie "Ruch"", "Nasza Polska" z 5 grudnia 2006 r.). Później jednak, przyciśnięty
          do muru przez mecenasa Głogowskiego, bojąc się skutków rozprawy sądowej i
          nagłośnienia całej historii, przeprosił Nagrodzką w obecności adwokata. Podpisał
          wówczas (9 listopada 1992 r. w Łodzi) oświadczenie o następującej treści:
          "Oświadczam, że cofam słowa wypowiedziane w dniu 1 stycznia 1992 r. w Muzeum
          Kinematografii w Łodzi m.in. wobec małż. Teresy i Bogusława Kobierskich, a
          dotyczące p. Elżbiety Królikowskiej, którą przepraszam. Mając powyższe na
          uwadze, zobowiązuję się równocześnie do usunięcia z mojej książki pt. "Wysoki
          brzeg" fragmentów, odnoszących się do Agnieszki, które mogą być kojarzone z
          osobą p. Elżbiety Królikowskiej, a nadto w przyszłości powstrzymywać się od
          wypowiedzi na temat p. E. Królikowskiej w kontekście wspomnianej sprawy. Tytułem
          dania moralnej satysfakcji zobowiązuję się wpłacić dwa i pół mil. złotych na Dom
          Samotnej Matki, w okresie dwóch miesięcy od daty podpisania niniejszego
          oświadczenia". W moim posiadaniu znajduje się zarówno ksero cytowanych wyżej
          oficjalnych przeprosin ze strony S. Niesiołowskiego, jak i ksero podziękowania
          dyrektora Domu Samotnej Matki p. Ireny Kaproń, złożonego Niesiołowskiemu 18
          stycznia 1993 r., po wpłaceniu przezeń sumy dwóch i pół miliona zł na potrzeby
          wspomnianego Domu.
    • ar.co Niesiołowski pozwał redemptorystów za program R.. 12.01.09, 19:04
      Jedyna metoda na kler - uderzyć po kieszeni. Mam nadzieję, że
      przynajmniej sąd nie przestraszy się moheru.
    • dystans4 Re: Niesiołowski pozwał redemptorystów za program 12.01.09, 19:10
      A ja go lubię. W ostatnich latach się już, niestety, mocno uspokoił (dawniej na antenie wywoływał Szatana), ale mimo wszystko...
      Taki kabaret...
      ____
      Pozdrowienia

buldog.
    • jednokolanko Trzymam kciuki, p. Niesiołowski 12.01.09, 19:16
      Może i nie każdy jest w porządku, ale nie każdy pies musi o tym szczekać
      • manasonta Cisoń to bękart Sobeckiej i Kiszczaka.... 12.01.09, 19:17
        Rydzyk był ich alfonsem...
        • manasonta Rydzyk, to "lewy" syn J.Kaczynskiej... 12.01.09, 19:19
          po prostu..bękart!
        • profanum-vulgus Re: Cisoń to bękart Sobeckiej i Kiszczaka.... 12.01.09, 19:20
          manasonta napisała:

> Rydzyk był ich alfonsem..

to by pasowało.....
          • uchuchany Rydzyk i RM, to Kiszczak i SB...to samo. 12.01.09, 19:39
            Rydzyk to jeszcze gorsze kurestwo...
            • zalganiugwnanicniedorowna michnik i GWno = Kiszczak i SB...to to samo. 12.01.09, 19:55
              Michnik powiedział:
              - należałem do komunistów w sześćdziesiątych latach. Nie będe
              ukrywał, że coś mieliśmy wspólnego z trockizmem. Uważałem, że
              komunistyczna Polska to moja Polska.
              - Normalny człowiek z normalnego domu kiedy kończył szkołę,
              wiedział, że ci rządzący komuniści to są oprawcy, zbrodniarze, że
              mogą zabić, złamać życie. To rodziło strach. Ja uważałem, że
              komuniści wprawdzie popełniają błędy ideologiczne, bo nie dość
              uważnie przeczytali Marksa i Lenina, ale że to da się naprostować.
              Wystarczy ich trochę oświecić, przekonać, zmusić do czytania (...)
              - Tradycyjnie przywykliśmy sądzić, że religijność i Kościół to
              synonimy wstecznictwa i tępego Ciemnogrodu. Z tej perspektywy wzrost
              indyferentyzmu religinego traktowany był przez nas jako naturalny
              sojusznik umysłowego i moralnego postępu.
              - Generał Kiszczak jest człowiekiem honoru
              - Odpieprzcie się od generała! (Jaruzelskiego)
            • gringo_w66 Rydzyk to Opus Dei 13.01.09, 14:13
              Kto z Was zna Rydzyka, to media powiedziały ten cacy, a ten be, Rydzyk to
              prawdziwy polski patriota i działa pod patronatem największej katolickiej
              organizacji (przeciwżydowskiej) Opus Dei i chwała mu za to
              • polakonly J.Urban może być studentem u O.Rydzyka 11.06.10, 16:31
                • polakonly a jego "NIE"-najwyżej pracą semestralną. 11.06.10, 16:32
                  • polakonly Co ich łączy? Obaj publikują dla frustratów 11.06.10, 16:35
                    • polakonly nie nadążających za przemianami w Polsce. 11.06.10, 16:36
    • zalganiugwnanicniedorowna zgadzam się z Niesiołowskim w tym jak bardzo 12.01.09, 19:51
      trafnie określił on Michnika:

“Dla mnie typowym fanatykiem nienawiści i agresji jest Adam
      Michnik, aczkolwiek niewątpliwie inteligentny. Reprezentuje rodzaj fanatyzmu,
      którym najbardziej się brzydzę, ponieważ pod pozorami troski o człowieka, o
      wolność, o demokrację lansuje twardą antykościelną, antypolską linię polityczną”

• linnvv Niesiołowski pozwał redemptorystów za program R... 12.01.09, 19:53
      Słusznie pozwał.
      • uchuchany Sekta RM, musi przedstawić dowody.... 12.01.09, 19:57
        to będzie ciekawe..
        • zalganiugwnanicniedorowna [...] 12.01.09, 19:59
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • polakonly Jak śmiesz żydo-masonie!! 11.06.10, 16:44
      • zalganiugwnanicniedorowna słusznie prawisz 12.01.09, 19:57
        Odpowiem słowami polskiego poety Juliana Tuwima.

Wiersz brzmi tak:
        »próżnoś repliki się spodziewał
        nie dam ci prztyczka, ani klapsa.
        nie powiem nawet pies cię jebał,
        bo byłby to mezalians dla psa«.

• polakonly Jaką regułę zakonną mają ci Redemptoryści?? 11.06.10, 15:02
        • polakonly Są waleczni jak w średniowieczu Bracia Krzyżowi 11.06.10, 15:03
          • polakonly Zapowiada się kolejny Grunwald 11.06.10, 15:03
            • polakonly jedno pewne-elektorat radyjny 11.06.10, 15:04
              • polakonly to dla polityka obciach i chałturnictwo 11.06.10, 15:05
                • polakonly to tak jakby były biznesmen chodził na bezpłatne 11.06.10, 15:07
                  • polakonly obiady z przyklasztornej kuchni. 11.06.10, 15:07
    • bydlo_prof_wb Może jakieś bliższe szczególy o... 12.01.09, 20:11
      rzekomo wygranym procesie Niesiołowskiego z J.R. Nowakiem. Niesiołowski
      wielokrotnie się na to powoływał. Teraz już tylko słyszymy o procesie z byłą
      narzeczoną czyżby tamten umknął już z jego pamięci? Radzi byśmy poznali
      bliższe szczegóły z ust "bohatera" co to chciał się "zamachnąć" na domek wodza
      rewolucji w Poroninie a skończyło się na żenującym sypaniu na towarzyszy...

Wbrew pozorom, praw sumienia trzeba bronić także dziś. Pod hasłami
      "tolerancji" w życiu publicznym, w środkach masowego przekazu, szerzy się
      nieraz wielka, może coraz większa nietolerancja. Odczuwają to boleśnie ludzie
      wierzący. Zauważa się tendencję do spychania ich na margines życia
      społecznego. [JPII, Skoczów 1995]
      • tw_wielgus Re: Może jakieś bliższe szczególy o... 12.01.09, 20:26
        Najlepiej by było gdyby opisał to tw „Tadeusz”, który jak wynika z
        akt SB niezwykle chętnie współpracował ze służbami. Cóż niektórzy
        mają dużą zdolność do wyszukiwania sobie autorytetów wśród byłych
        współpracowników komunistycznego reżimu. Nie wytykając palcami….:P

bydlo_prof_wb napisał:

> rzekomo wygranym procesie Niesiołowskiego z J.R. Nowakiem.
        Niesiołowski
        > wielokrotnie się na to powoływał. Teraz już tylko słyszymy o
        procesie z byłą
        > narzeczoną czyżby tamten umknął już z jego pamięci? Radzi byśmy
        poznali
        > bliższe szczegóły z ust "bohatera" co to chciał się "zamachnąć" na
        domek wodza
        > rewolucji w Poroninie a skończyło się na żenującym sypaniu na
        towarzyszy...
        > __________
        >
        > Wbrew pozorom, praw sumienia trzeba bronić także dziś. Pod hasłami
        > "tolerancji" w życiu publicznym, w środkach masowego przekazu,
        szerzy się
        > nieraz wielka, może coraz większa nietolerancja. Odczuwają to
        boleśnie ludzie
        > wierzący. Zauważa się tendencję do spychania ich na margines życia
        > społecznego. [JPII, Skoczów 1995]
    • yattawawa Czemu KRRiTV nie reaguje?? 12.01.09, 20:24
      Kawalek cycka w tv pokaza i afera, ale za je**nie kogos w radiu nie
      ma nic?
    • prawdziwy.burzuj Doczekalismy sie ciekawych czasow... 12.01.09, 20:36
      Solidaruchy sie za lby wzieli... Nie potrafili stworzyc nic lepszego
      niz to, co zepsuli, wiec teraz sie wykanczaja prowadzac bratobojcza
      walke... :(
    • talking_head Toczącym pianę polecam lekturę akt ze śledztwa SB 12.01.09, 20:41
      Podejrzewam, że 100% wyrażających oburzenie na ojca
      redaktora nie czytało stenogramów z przesłuchań w SB
      Niesiołowskiego. Po lekturze sądzę, że wnioski można
      wyciagnąć jednoznaczne. Niesiołowski, jeden z przywódców
      "RUCH'u" nie dość, że już na pierwszym przesłuchaniu
      przyznał się do wszystkiego to jeszcze sam z siebie
      zakapował wszystkie znane mu osoby. Mówił np. kto
      wciągnął go do organizacji, kogo sam zwerbował,
      wydał dokładne, funkcję i działanoia swojego brata i swojej
      ówczesnej narzeczonej. W toku kolejnych przesłuchań
      SBecy wyraźnie proponuja mu łagodniejsze potraktowanie
      w zamian za współpracę w śledztwie na co on przystaje.
      To że finalnie i tak został skazany i dostał tyle co Czuma,
      co ma być rzekomym świadectwem jego niewinności, nie jest
      żadnym argumentem, Gestapo też obiecywało natychmiastowe
      uwolnienie po zasypaniu kolegów, po czym gdy delikwent się załamywał
      i zaczynał sypać trafiał i tak pod ścianę a w najlepszym razie do
      Aushwitz.
      Niesiołowski jest sam sobie winien, nikt by go nie potępiał za
      załamanie się w śledztwie. Nie takie tuzy się załamywały, SB miało
      lepsze metody nawet od Gestapo. Tyle tylko, że człowiek, który dał
      się złamać nie może odgrywać teraz herosa, niezłomnego bohatera, i
      pouczać innych, tak jak Kaczyńskiego w czasie obrad Sejmu, z pozycji
      tego jedynego sprawiedliwego.
      • tw_wielgus Re: Toczącym pianę polecam lekturę akt ze śledztw 12.01.09, 20:45
        A widziałeś choć jeden podpis Niesiołowskiego pod rzekomymi
        protokołami z przesłuchan?
        Nie? A to dziwne....
      • bydlo_prof_wb Trzeba jeszcze tylko znaleźć przyczynę... 12.01.09, 20:47
        jego gwałtownej zmiany poglądów politycznych w 1992 roku...

Wbrew pozorom, praw sumienia trzeba bronić także dziś. Pod hasłami "tolerancji"
        w życiu publicznym, w środkach masowego przekazu, szerzy się nieraz wielka, może
        coraz większa nietolerancja. Odczuwają to boleśnie ludzie wierzący. Zauważa się
        tendencję do spychania ich na margines życia społecznego. [JPII, Skoczów 1995]
        • tw_wielgus Re: Trzeba jeszcze tylko znaleźć przyczynę... 12.01.09, 20:58
          A cóż takiego insynuujesz przyjacielu?
      • kodem_pl Ale w RM k l a m a n o 12.01.09, 21:17
        Powiedziano: zlamal sie, zeznawal za co dostal niski wyrok. A dostal NAJWYZSZY
        wyrok ze wszystkich sadzonych w procesie Ruchu.
      • bydlo_prof_wb Trzeba dać im szansę na poznanie prawdy. 12.01.09, 21:58
        www.permedium.pl/stefan-niesio-owski/b-dy-m-odo-ci.html

swiesciu.salon24.pl/53078.html
        rolex.salon24.pl/49046,index.html
        Mniej bystrym jak "tw_wielgus" i innym "pożytecznym idiotom" jakich na forum
        zatrzęsienie, którym z racji kompletnego braku wiedzy i obfitego a kłamliwie
        zdzierania na forum gardła ten tytuł przysługuje, ułatwię nieco życie
        przytaczając oświadczenie naszego dzielnego "muchołapa":

"Oświadczam, że cofam słowa wypowiedziane w dniu 1 stycznia 1992 r. w Muzeum
        Kinematografii w Łodzi m.in. wobec małż. Teresy i Bogusława Kobierskich, a
        dotyczące p. Elżbiety Królikowskiej, którą przepraszam. Mając powyższe na
        uwadze, zobowiązuję się równocześnie do usunięcia z mojej książki pt. 'Wysoki
        brzeg' fragmentów, odnoszących się do Agnieszki, które mogą być kojarzone z
        osobą p. Elżbiety Królikowskiej, a nadto w przyszłości powstrzymywać się od
        wypowiedzi na temat p. E. Królikowskiej w kontekście wspomnianej sprawy. Tytułem
        dania moralnej satysfakcji zobowiązuję się wpłacić dwa i pół mil. złotych na Dom
        Samotnej Matki, w okresie dwóch miesięcy od daty podpisania niniejszego
        oświadczenia".

Mądremu dość, głupców gotowych bronić swego braku racji do ostatniego tchu albo
        i jeszcze dłużej też zapewne nie zabraknie...

Wbrew pozorom, praw sumienia trzeba bronić także dziś. Pod hasłami "tolerancji"
        w życiu publicznym, w środkach masowego przekazu, szerzy się nieraz wielka, może
        coraz większa nietolerancja. Odczuwają to boleśnie ludzie wierzący. Zauważa się
        tendencję do spychania ich na margines życia społecznego. [JPII, Skoczów 1995]
        • tw_wielgus Re: Trzeba dać im szansę na poznanie prawdy. 12.01.09, 22:40
          Badaczom SBeckich teczek, apologetom Radia Maryja i innym rozumnym inaczej
          bydlęciom o profesorskich aspiracjach pragnę zadać pytanie?
          A gdzie jest w tym tekście zostało udowodnione, że "Niesiołowski sprzedał
          kolegów..."
          Rozumiem, że wzorem wielkiego erudyty użyjecie wyjaśnienia: "to był skrót
          myślowy". Skrót dostosowany do waszych małych bydlęcych rozumków....
    • p26 dlaczego tylko 10.000 ???? 12.01.09, 20:43
      Dla rydzyka wydać 10.000 zł to jak splunąć.
      • venus99 Re: dlaczego tylko 10.000 ???? 12.01.09, 21:16
        ych łobuzów nawet 10 zł zaboli ale ja bym wolał żeby musieli
        zapłacić co najmniej sto tysięcy.
    • gringo_w66 kablarz przebrzydły, zobacz 13.01.09, 14:03
      www.youtube.com/watch?v=mRQf7_68EgA
      • gringo_w666 Re: kablarz przebrzydły, zobacz 14.01.09, 11:17
        gringo_w66 napisał:

> www.youtube.com/watch?v=mRQf7_68EgA
        ###
        może jeszcze to:
        www.permedium.pl/stefan-niesio-owski/b-dy-m-odo-ci.html
    • gringo_w66 tylko 10 tys.? nachapał się juz od SB_ków za kabel 13.01.09, 14:10
      www.youtube.com/watch?v=mRQf7_68EgA
    • gringo_w666 Niesiołowski,Jaruzelski,Kiszczak, Tusk,Komorowski 14.01.09, 11:00
      Dodałbym do tej zgrai: Wałęsę, Waltera (tvn),Życińskiego,
      Gulbinowicza, Owsiaka, Jaruzelskiego, Kiszczaka, Schetynę, Tuska i
      może jeszcze kilku, a łączy ich jeden cel: szkodzić Polsce -
      utrwalać PRL bis, mieszać ludziom w głowach. To są k o s m o p o l i c i i
      polononfobowie. Jak wskazują sondaże doskonale im się to udaje. Na pocieszenie
      powiem, że każda prawda w końcu wyjdzie na wierzch. Powiem więcej komuniści
      (chociaż ich nie cierpię) mniej mieszali w głowach ludziom. Chyba mieli skromniejsze
      środki, jeżeli chodzi o propagandę. Teraz jest wszystko na odwrót
      złe nazywa się dobrem i vice versa.
      • polakonly Jeszcze był taki - ten, no..Tischner. 11.06.10, 15:26
        • polakonly i Mazowiecki - smok zdradziecki od "grubej kreski" 11.06.10, 15:27
          • polakonly Jaro rozprawi się z tym antypolskim układem 11.06.10, 15:28
            • polakonly a potem ruszymy za Bug odebrać co polskie. 11.06.10, 15:30
            • polakonly Obrzydliwy, ogólnoświatowy spisek antypolski 11.06.10, 15:32
              • polakonly Polska pełna jest szpiegów masońskich, ale my ich 11.06.10, 15:33
                • polakonly wytępimy gdy tylko Jaro wygra wybory. 11.06.10, 15:34
    • barnacle.bill.the.sailor Re: Niesiołowski pozwał redemptorystów za program 14.01.09, 11:21
      zigzaur napisał:

> Ryja trzeba zamknąć. Procedura sądowa to i tak łagodny sposób.

Tak - najlepiej byłoby podkablować twoim kumplom z IDF, że to tajna siedziba
      Hamasu...

;-P
    • josif47 Niesiołowski pozwał redemptorystów za program R... 10.06.10, 20:58
      ryj ryjowi bedzie placil...czyz to nie smieszne..?..
    • magnusg Przez owczesna dziewczyna Niesiola potwierdzala,ze 11.06.10, 15:29
      on na nia podczas przesluchan kapowal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka