ja.ja222 Putin: Obarczając winą obie strony, UE wspiera ... 16.01.09, 20:55 Ten projekt nie jest skierowany przeciwko komukolwiek - oświadczył rosyjski premier tzw. fiutin w duchu myśląc czy nadal w Europie są naiwniacy wierzący azjacie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Juszcz sie wygadal. 16.01.09, 21:13 "Prezydent Ukrainy Wiktor Juszczenko oświadczył, że odnowienie dostaw gazu dla Europy jest powiązane z podpisaniem umowy o dostawie gazu do Ukrainy na 2009 rok."I wiadomo co stoi za obecnym kryzysem.Wladze Ukrainy zdajac sobie sprawe,ze ich nie stac na drozszy gaz,zagrali Vabank i wyglada na to,ze przegrali wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Juszcz sie wygadal. 16.01.09, 21:16 jak można przegrać, jak ulica przechodzi przez twoją działkę:) To nie możliwe. Ukraina trzyma za jaja ruskich jak się patrzy, ale mnie to nie obchodzi. Interesuje mnie co Polska będze z tego miała. Mam nadzieję, że wezmą się za robotę i uniezależnią się od ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Juszcz sie wygadal. 16.01.09, 21:22 mozno!!!Bo uzytkownicy tej ulicy moga sie wkurzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Juszcz sie wygadal. 16.01.09, 21:26 toż Rosja już się wkurzyła i jakoś jest... jak jest :) Mam nadzieję, że będą twardsi od Polskich polityków, i dadzą radę. Teraz zadyma idzie na przeczekanie. Czytałem fajny artykuł o Ukrainie, nie szczypią się tam z gazem, i pewnie dlatego szybko im się skończy, ale jak wytrzymaj, to na bank wygrają. UE może sobie piszczeć, zawsze to robi, ale nie mogą ingerować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Juszcz sie wygadal. 16.01.09, 21:37 cillian1 napisał: > toż Rosja już się wkurzyła i jakoś jest... jak jest :) Mam nadzieję, że będą > twardsi od Polskich polityków, i dadzą radę. Teraz zadyma idzie na przeczekanie.> Czytałem fajny artykuł o Ukrainie, nie szczypią się tam z gazem, i pewnie> dlatego szybko im się skończy, ale jak wytrzymaj, to na bank wygrają. UE może> sobie piszczeć, zawsze to robi, ale nie mogą ingerować ;) ********* Ty sobie nie umiesz wyobrazić ile Ukraina straciła i straci na tym cyrku, większość planowanych zachodnich inwestycji na Ukrainie jest wycofana. Ukraina stalą się nieobliczalnym i niewiarygodnym katem. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Juszcz sie wygadal. 16.01.09, 21:40 > Ty sobie nie umiesz wyobrazić ile Ukraina straciła i straci na tym Zupełnie jak Rosja, tylko z tą różnica, że Moskwa jest tak postrzegana od 50 lat :) Ukraina szybciej się otrząśnie, niż ZSRR. Znów ZSRR pokazało, co myśli o reszcie świata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Juszcz sie wygadal. 16.01.09, 21:45 Tak, tak przyjedzie wuj sam z za oceanu z kumplami Kaczyńskimi, Saakaszwilim uzdrowić Ukrainę. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Juszcz sie wygadal. 16.01.09, 21:52 co ty z tym wujkiem samem, chcesz powiedzieć, że g... sami możemy? Może i tak jest, ale jeszcze nikt nas nie przeskoczył w umiejętności jednoczenia się w obliczu zagrożenia (prawda, że fajnie brzmi ;) Wracając do tematu, nasz wujek, to to samo co wasz gaz i ropa, bez tego byście byli dalej zakutymi łbami, z gwiazdą na sztandarze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Juszcz sie wygadal. 16.01.09, 22:13 cillian1 ,Ukraina,to bankrut.Mam bardzo bliskiego mnie czlowieka,co pracuje w SBU(sluzba bespeczenstwa Ukrainy).Wyplaty nie dostali za grudzien,obiecali do konca stycznia,ale tylko 50%,a reszta na "depozyt".Problem na Ukrainie polega w braku dzialajacych osrodkow wladzy.Tak jak powiedzial przedstawiciel Juszczenko,"zadna decyzja nie moze byc podjeta,bo to mozno bedzie wykorzystac przeciw nas w wyborach".Tak samo i w obozie Julii. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Juszcz sie wygadal. 17.01.09, 09:55 cillian1 napisał: > > Ty sobie nie umiesz wyobrazić ile Ukraina straciła i straci na tym > > Zupełnie jak Rosja, tylko z tą różnica, że Moskwa jest tak postrzegana od 50 la > t Przez kogo? Przez Ciebie i szwagra? Aha, dochodzi jeszcze nasz PiSprezydent i paru równie inteligentnych. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Juszcz sie wygadal. 17.01.09, 09:52 cillian1 napisał: > > Interesuje mnie co Polska będze z tego miała. Mam nadzieję, że wezmą się za > robotę i uniezależnią się od ZSRR No właśnie - GROCHÓWKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 Re: Juszcz sie wygadal. 16.01.09, 21:37 igor_53 napisał: > "Prezydent Ukrainy Wiktor Juszczenko oświadczył, że odnowienie dostaw gazu dla > Europy jest powiązane z podpisaniem umowy o dostawie gazu do Ukrainy na 2009 > rok."I wiadomo co stoi za obecnym kryzysem.Wladze Ukrainy zdajac sobie > sprawe,ze ich nie stac na drozszy gaz,zagrali Vabank i wyglada na to,ze > przegrali wszystko. Powaznie? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Po wypowiedzi Julki, Angela wyszla na glupa. 16.01.09, 21:46 Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Merkel, Putin: Gazociąg Północny musi powstać 16.01.09, 21:56 Jeżeli Putin mówi że "ten projekt nie jest skierowany przeciwko komukolwiek, to oznacza że jest najzupełniej odwrotnie. Ot taka sowiecka-azjatycka mentalność Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Merkel, Putin: Gazociąg Północny musi powstać 16.01.09, 22:04 Słowo daje jak patrzę na tę dobraną parę przyjaciół na obrazku, jeży mi się włos na głowie;-) Trochę się trudno dziwić tej ogromnej niemiecko- rosyjskiej przyjaźni, ma ona długie tradycje- patrz: pl.wikipedia.org/wiki/Pakt_Ribbentrop-Mołotow pl.wikipedia.org/wiki/Rozbiory_Polski słowem te oprychy się lubią- razem łatwiej zabrać komuś portfel, dać w łeb itp. Jednak Niemcy skrupulatnie rozliczyli się ze swoją przeszłością, co pozwala nawiązać normalne stosunki. Dla odmiany ZSRR (jak zwał tak zwał) nigdy nie starał się wynagrodzić krzywd spowodowanych innym krajom, bądź chociaż przeprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 Re: Merkel, Putin: Gazociąg Północny musi powstać 16.01.09, 22:09 toek czekam i doczekac sie nie moge kiedy wasze matki przeprosza ze taich imbecyli wydaly na swiat Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Re: Merkel, Putin: Gazociąg Północny musi powstać 16.01.09, 22:18 Naturalnie masz na mysli matki Putina, Miedwiediewa Evy15 i kacapa_z_moskwy? Chociaż babinki nie przeproszą z powodów biologicznych ponieważ w kraju rad żyje się krótko, po co karmić emerytów jak tu potrzeba czołgów i samolotów. Niech zdychają, żrą łobodę a my wybudujemy następny silos rakietowy URRAAAA acs-13 napisał: > toek czekam i doczekac sie nie moge kiedy wasze matki przeprosza ze > taich imbecyli wydaly na swiat Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 napisalem i wyrazilem swoje mysli jasno,klarownie 16.01.09, 23:17 a ten kato-pojeb tomek_al , jak zwykle swinskim wechem szuka miedzy wierszami cos czego poprostu nieMa tomek_al swinski cycu a jebnij ty sie w swoj ryj jakims mopem albo poczekaj do niedzieli to juz tylko pojutrze moze krzyzem sie jebniesz i bedzie ci weselej Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Merkel, Putin: Gazociąg Północny musi powstać 17.01.09, 09:59 acs-13 napisał: > toek czekam i doczekac sie nie moge kiedy wasze matki przeprosza ze > taich imbecyli wydaly na swiat Nie doczekasz się. One już poumierały. Z rozpaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: A co innego może się jeżyć? 16.01.09, 23:03 Fiutin... Jego ojciec był w oddziałach RONA tłumiących Powstanie Warszawskie. Zdjęcie ojca w takiej roli zostało odnalezione w Anglii i jest w necie na whatfor. Merkel występuje jako czwarte K dodane do drei K. Zostanie wyfiutana przez Fiutina. To najgorszy mąż stanu (cokolwiek by to...) Niemiec w całej historii. Nawet nie Hermenegilda, bardziej Tante Krause od kiszenia kpusty. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 A co innego może się jeżyć?Pyta może się jeżyć! 16.01.09, 23:24 Jerzy się pyta? Czy pyta się jeży? I tak w koło Macieju. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: A co innego może się jeżyć?Pyta może się jeży 17.01.09, 00:01 Jeżyć się może włos na głowie lub w innych miejscach (do wyboru). Miejsc tych mamy sporo. Czy mam je wymieniać? Nie wszystkie reagują jeżeniem się na wieść o plajcie osobnika. Natomiast na jeżeniu się kudełków w kryzysie można dobrze zarobić. Wtedy bowiem najlepiej na tym wychodzą alfonsy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Zdjątko jest bardzo dobre 16.01.09, 22:56 Proponuje jednak trochę inny podpis: Fiutin i Tante Krause nad grobem Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
hi-polit1 Naiwność wiary w sowieckie obietnice to Himalaje.. 16.01.09, 23:02 Naiwność wiary w sowieckie obietnice to Himalaje głupoty politycznej. Jakikolwiek konflikt UE z Rosją po zbudowaniu nitki rurociągu przez Bałtyk będzie wykorzystywany z premedytacją przez Rosję jako atomowa ekonomiczna broń. To jest aksjomat i tylko szubrawcy tego nie chą przyznać w imię swoich brudnych partykularnych interesów! Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Niemieckim naiwniakom polecam 16.01.09, 23:12 Fiutin ogłosił podczas swej prezydentury, że przystępuje do odbudowy imperium. Nikt z kumatych w polityce jakoś tego nie zauważył. A jest to przecież jawne wyznanie kierunku działań. Cóż to jest imperium? Jest to państwo zagarniające obszary sąsiednie i włączające je w swe granice. Uważam, że był to najważniejszy akt polityczny przełomu wieków. Merkel występuje tu w roli ruskiego poputczika, zagospodarowanego przez Fiutina. Jesli Fiutinowi się tyo uda do końcca, to niech się ruskie zbóje za wcześnie nie cieszą. Bo jakoś tak w historii wychodziło jednak, że rusko-niemiecka sztama dawała tylko takie efekty: zgnojenie Niemiec jako państwa oraz zgnojenie narodu rosyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 skoro tanie wina były grą wstępną, 17.01.09, 00:09 blancik pozostał kropelkowaniem, to co było na końcu? nawet nie chcę wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: skoro tanie wina były grą wstępną, 17.01.09, 00:20 Gra wstępna polega na macaniu. I właśnie Fiutin maca Merkel. A ona od razu ocha i acha. Już od setek lat jest wiadomym, że ruski fiutin jest dla Niemek marzeniem wyrkowym. Niemiec jest nieszczęśliwy - bo już wieczorem mu zwisa flakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: skoro tanie wina były grą wstępną, 17.01.09, 00:32 niczym katzrayna zwana carycą.... a nie była przypadkiem anielicą? Odpowiedz Link Zgłoś
cieeekawy_1974 Putin: a może weź sobie w końcu strzep agenciku 17.01.09, 02:13 rosja nie była potęgą, nie jest i nie będzie tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
szambolan_prezydenta Mój pan zakończył walkę z Nord rurą! 17.01.09, 02:30 Teraz będzie grał durnia w tym temacie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Putin: Obarczając winą obie strony, UE wspiera ... 17.01.09, 06:01 I bardzo dobrz - każdy ma już dość tych bolszewickich mopskali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Putin: Obarczając winą obie strony, UE wspiera ... 17.01.09, 06:40 Putin,Merkel, i, na odwrót,nie poprawi sytuacji,U.E. winna sprawdzić szczegółowo,czy faktycznie Ukraina kradnie gaz,jeżeli tak,to znaczy,że Unia może i powinna zobowiązać Ukrainę zapłacenia do ostatniego grosza cały dług dla Rosji,natomiast,jeżeli nie znajdzie żadnych śladów kradzieży,to wtedy Rosja musi natychmiast otworzyć krany gazu i nie wariować,i to, bez pod staw, sprawa prosta,nie? pozdrawiam przyjaciół. adamdark. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Zdrowa radziecka gospodarka 17.01.09, 07:02 wiem że jestem sukinsyn ale pragnę zobaczyć tych wszystkich rusofilów jak w koncu znajdują się w swoim wymarzonym ZSRR, wpieprzają łobodę korę z drzew, jak to bywa pod sowieckimi rzadami, chodzą na zebrania partyjne w łapcich z opon i klną w duchu (za głośną uwagę sybir, albo wietrzenie czachy naganem) w co się wpieprzyli dobrowolnie i z klapkami na oczach :-) Taki psiamiać byłby wasz dobrobyt kołki Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Zdrowa radziecka gospodarka 18.01.09, 22:05 gloopcze, tam juz dawno panuje kapitalizm... Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Zdrowa radziecka gospodarka 18.01.09, 22:41 Tomek, ty się q..wa lecz! Bo będzie szkoda takiego fajnego chłopa.. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: oloros 17.01.09, 15:18 oloros napisał: > no i wiadomo po co ten cały kryzys > cui bono? > pasują do siebie ci przedstawiciele miłujących pokój narodów > ale uważam ze Ribbentrop a zwłaszcza Mołotow byli bardziej wyrazisci A ja nie widze roznicy miedzy Ribbentropem i Molotowem a Putinem i Merkel. Wsio adin czort - ganz egal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: oloros 18.01.09, 22:08 ja widze roznice. Ribbentropp zdradza swojego dotychczasowego sojusznika, z ktorym rozwalil Czechoslowacje, aby wraz z nowym rozwalac inne panstwa. A Putin nie prowadzi wojen napastniczych. Odpowiedz Link Zgłoś