elegancja_francja 20.01.09, 21:59 Jak Papiez? Raczej 666. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snellville Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak papież 20.01.09, 22:01 Ja nie plakalem.....ZANIM COS ZROBI BEDZIE PO JEGO KADENCJI.... Wszyscy mowia ze to koniec rasizmu,czarni sie ciesza ,biali ze czarni juz nie maja wymowki rasowej mniejszosci i musza sie wziasc do pracy. Mnie martwi jak nasz Bambo poradzi sobie z fiutynem. Oj bedzie mial Obama zabawe w polityce zagranicznej.....Clintonowa ma duza jape,tylko na nia mozna liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
lukituki1 porównanie nietrafione, oj nietrafione... 20.01.09, 23:14 Jeden skrót: FOCA [Freedom of Choice Act]. Podpisanie tego aktu, co Obama obiecuje, może być podstawą prawną do zamknięcia wszystkich szpitali, które odmówią wykonywania w swoich murach aborcji [a więc np. katolickich]. Osobiście uważam, że byłby to kolejny symboliczny krok obrazujący degradację ludzkiej godności w dzisiejszych czasach... w czym my jesteśmy lepsi od "ciemnoty średniowiecza"? Odpowiedz Link Zgłoś
maryla3389 Re: porównanie nietrafione, oj nietrafione... 20.01.09, 23:40 Jesli chodzi o cywilizowana czesc spoleczenstwa, to roznimy sie od sredniowiecza tym, ze coraz czesciej potrafimy uszanowac autonomie drugiego czlowieka, odmiennosc pogladow na zycie, i coraz czesciej potrafimy dyskutowac na trudne tematy. Jesli zas chodzi o kosciol, obawiam sie, ze nastapil regres. Miliony dzieci w Afryce umiera na AIDS, a wspolczesny kosciol nadal potepia stosowanie prezerwatyw. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola_21 wiekszość mieszkańców USA ma poważną 21.01.09, 00:35 nadwagę .. widać to było dokładnie podczas parady w D.C. .. niektórzy ledwo się turlali po ulicy .. Odpowiedz Link Zgłoś
maryla3389 Re: wiekszość mieszkańców USA ma poważną 21.01.09, 01:09 To prawda, Amerykanie maja straszna nadwage, ale przynajmniej nie maja takich kompleksow, jak, nie przymierzajac, pierwszy kurdupel Rzeczpospolitej Polskiej, bo nikt im zycia nie obrzydza. W Polsce takiego czlowiek z nadwaga pewnie zyczliwi zaszczuliby jak psa... Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Jan Paweł II był czarny? 21.01.09, 05:08 rozumiem, że Kopernik mógł być kobietą, ale JPII nie pochodzi z Afryki Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka do katolików - bardzo ważna informacja 21.01.09, 07:03 u murzynów jest tak: Anioł jest czarny, a Diabeł biały. No i ta czarna smoła w Piekle nie daje mi spokoju, ale nie można znależć odpowiednika, bo stwierdzenie że grzeszni murzyni gotują się w kotłach z mlekiem brzmi nieco śmiesznie Odpowiedz Link Zgłoś
marioc64 Re: porównanie nietrafione, oj nietrafione... 21.01.09, 05:39 Jeden drobny szczegół, prezerwatywa nie chroni przed AIDS prawie w ogóle. Szczeliny w prezerwatywie są od wirusa HIV wielokrotnie większe - HIV przechodzi przez prezerwatywę jak tornado! Owszem prezerwatywa może chronić przed niektórymi chorobami, ale nie jest to reguła. Odpowiedz Link Zgłoś
jjrak Re: porównanie nietrafione, oj nietrafione... 21.01.09, 06:02 Dawno nie czytałem tkiego idiotyzmu. o czym ty baranie katolski piszesz? Nalej se durniu wody do gumki i sprawdz czy "nie przechodzi" ;-D. wODA JEST JESZCZE MILIONY RAZY Odpowiedz Link Zgłoś
jjrak Re: porównanie nietrafione, oj nietrafione... 21.01.09, 06:02 Dawno nie czytałem tkiego idiotyzmu. o czym ty baranie katolski piszesz? Nalej se durniu wody do gumki i sprawdz czy "nie przechodzi" ;-D. wODA JEST JESZCZE MILIONY RAZY mniejsza od HIV , katodebilu jeden ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Czy ziemia jest plaska? 21.01.09, 06:34 Czy ziemia wedlug ciebie jest plaska? Odpowiedz Link Zgłoś
born.again.atheist Re: porównanie nietrafione, oj nietrafione... 21.01.09, 04:29 lukituki1 napisał: > Jeden skrót: FOCA [Freedom of Choice Act]. Podpisanie tego aktu, co Obama > obiecuje, może być podstawą prawną do zamknięcia wszystkich szpitali, które > odmówią wykonywania w swoich murach aborcji [a więc np. katolickich]. W konscu w USA jest wolnosc sumienia i nikt nie zmusi szpitala ani lekarza do dokonania aborcji. Prawdopodobnie skonczy sie na tym, ze szpitale ktore beda odmawialy aborcji, nie dostana dotacji rzadowych. Podobn asprw Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo110 Re: porównanie nietrafione, oj nietrafione... 21.01.09, 04:47 Promowanie FOCA i promowanie "związków" homo - mi to się kojarzy z końcem Cesarstwa Rzymskiego. Czy "zmianą" p. Obamy ma być promowanie zabijania i promowanie egoizmu??? BTW: to średniowiecze nie było takie ciemne. Wystarczy popatrzeć na obrazy wczesnych Flamandów... Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: porównanie nietrafione, oj nietrafione... 21.01.09, 06:48 gonzo110 napisał: > Promowanie FOCA i promowanie "związków" homo - mi to się kojarzy z końcem > Cesarstwa Rzymskiego. Homoseksualizm w Cesarstwie Rzymskim byl czyms powszechnie akceptowanym kiedy to cesarstwo bylo u szczytu swojej potegi. Dopiero u jego schylku, kiedy chrzescijanstwo zaczelo narzucac swoje "wartosci", homoseksualizm przestal byc tak tolerowany. Tak wiec laczenie tolerancji dla homoseksualizmu z upadkiem Cesarstwa Rzymskiego jest absurdem. Raczej mozesz polaczyc ten upadek z rozprzestrzenianiem sie chrzescijanstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 23:45 snellville napisał: > Ja nie plakalem.....ZANIM COS ZROBI BEDZIE PO JEGO KADENCJI.... > Wszyscy mowia ze to koniec rasizmu,czarni sie ciesza ,biali ze czarni juz nie > maja wymowki rasowej mniejszosci i musza sie wziasc do pracy. > Mnie martwi jak nasz Bambo poradzi sobie z fiutynem. > Oj bedzie mial Obama zabawe w polityce zagranicznej.....Clintonowa ma duza > jape,tylko na nia mozna liczyc. Po Twoim elokwentnym postcie widac,ze Ty juz masz niezla zabawe...w kategorie i etykietki. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 23:57 feurig59 napisał: > snellville napisał: > > > Ja nie plakalem.....ZANIM COS ZROBI BEDZIE PO JEGO KADENCJI.... > > Wszyscy mowia ze to koniec rasizmu,czarni sie ciesza ,biali ze > czarni juz nie > > maja wymowki rasowej mniejszosci i musza sie wziasc do pracy. > > Mnie martwi jak nasz Bambo poradzi sobie z fiutynem. > > Oj bedzie mial Obama zabawe w polityce zagranicznej.....Clintonowa > ma duza > > jape,tylko na nia mozna liczyc. > > Po Twoim elokwentnym postcie widac,ze Ty juz masz niezla zabawe...w > kategorie i etykietki. Ale zalapales o co mi chodzi????....,ja sam czasami siebie nie rozumiem.Marnujesz sie w Ameryce....wracaj. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert jestes dla mnie jak papcio Rydzyk 20.01.09, 22:08 albo nawet Jarek K. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz muszą czuć się bardzo osamotnieni skoro zwykły 20.01.09, 22:11 polityk jest w stanie wywołać u nich takie reakcje. Nieszczęśliwi ludzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: muszą czuć się bardzo osamotnieni skoro zwykł 20.01.09, 22:21 masz rację....we mnie takie reakcje wywołują forumowicze GW panthera25.wrzuta.pl/audio/91YnaCIqQF/i_ching_08.czlowiek_mafii Odpowiedz Link Zgłoś
maryla3389 Re: muszą czuć się bardzo osamotnieni skoro zwykł 20.01.09, 23:46 Jak kurdupel wreszcie oderwie sie od koryta, Polacy tez beda cieszyc sie jak dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
supernatural_anaesthetist Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak papież 20.01.09, 22:14 Oj, jeszcze zatesknicie za Bushem. Kazdy inny bylby lepszy niz ten cukierkowaty kryptokomunista. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 22:23 Niepredko pojawi sie lepszy niz byli Raegan, Bush Senior i Clinton. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 22.01.09, 08:02 Czy Clinton byl dobry??? Monika byla innego zdania.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 22:30 wiadomosci.gazeta.pl/aliasy/mod/super_zoom.jsp?xx=6139115&dx=80281 Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 23:51 supernatural_anaesthetist napisał: > Oj, jeszcze zatesknicie za Bushem. Kazdy inny bylby lepszy niz ten > cukierkowaty kryptokomunista. Niektorzy biedni Polacy w swoim paranoidalnym antykomunizmie uwierzyli, ze kazdy kto chce wzmocnic panstwo wzgledem wielkich korporacji, zreformowac sluzbe zdrowia i niedopuscic do kolejnych wydmuszek na gieldach jest personifikacja Lucyfera. Ale jazda! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek120 Wy komuchy gazetowe jesteście po prostu 20.01.09, 22:15 obrzydliwi. W tyłek jeszcze mu wejdźcie, jak kiedyś towarzyszowi Stalinowi. Podobną politykę realizować chcecie? Myślicie, że Barack będzie jak popaprańcy z UE? Żenujące wazeliniarstwo i okropnie nadmuchana euforyja. Gazeta Wyborcza = sekta. To pismo wyłącznie dla lewackich sekciarzy i terrorystów myśli. Myśli w wazelinie. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Wy komuchy gazetowe jesteście po prostu 20.01.09, 22:23 jasiek120 napisał: > obrzydliwi. W tyłek jeszcze mu wejdźcie, jak kiedyś towarzyszowi Stalinowi. > Podobną politykę realizować chcecie? Myślicie, że Barack będzie jak popaprańcy > z UE? > Żenujące wazeliniarstwo i okropnie nadmuchana euforyja. > Gazeta Wyborcza = sekta. To pismo wyłącznie dla lewackich sekciarzy i > terrorystów myśli. Myśli w wazelinie. Nie rozumiesz Amerykanow koles.....oni ciesza sie gdy sie mucha zesra. Tu nie ma biedy,wiec maja zabawe. GW nie ma z tym nic wspolnego i pisze prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
maryla3389 Re: Wy komuchy gazetowe jesteście po prostu 21.01.09, 01:21 Cieszyc sie tez trzeba z czegos umiec, za to polska morde zawsze poznasz w tlumie po tym, ze taka smetna i zblazowana, wiec uczmy sie od Amerykanow. Odpowiedz Link Zgłoś
zemka Re: Wy komuchy gazetowe jesteście po prostu 20.01.09, 22:26 jasiek120 napisał: > obrzydliwi. W tyłek jeszcze mu wejdźcie, jak kiedyś towarzyszowi Stalinowi. > Podobną politykę realizować chcecie? Myślicie, że Barack będzie jak popaprańcy > z UE? > Żenujące wazeliniarstwo i okropnie nadmuchana euforyja. > Gazeta Wyborcza = sekta. To pismo wyłącznie dla lewackich sekciarzy i > terrorystów myśli. Myśli w wazelinie. ale ciebie zazdrosc zre. musisz byc bardzo przecietny Nie potrafisz zauwazyc ze ktos taKI JAK OBAMA zadko sie zdarza . Ciesze sie ze on ma takie wysokie poparcie i mam nadzieje ze beda duze zmiany . Radze ksiazke "what's wrong with Kansas" Odpowiedz Link Zgłoś
propagandhi Re: Wy komuchy gazetowe jesteście po prostu 21.01.09, 00:12 tak wysokie poparcie? w wyborach uzyskał 52,9 % głosów. to jest takie wysokie poparcie? Odpowiedz Link Zgłoś
maryla3389 Re: Wy komuchy gazetowe jesteście po prostu 21.01.09, 01:24 Ktos taki jak Obama, czyli jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.ny euforia, czy egzaltacja? 20.01.09, 22:21 moze by najpierw zaczekac az facet cos zrobi. Jak na razie to egzaltacja tlumu, czekam az zaczna sie do niego modlic, bede miec niezly ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: euforia, czy egzaltacja? 20.01.09, 23:55 piotr.ny napisał: > moze by najpierw zaczekac az facet cos zrobi. Jak na razie to > egzaltacja tlumu, czekam az zaczna sie do niego modlic, bede miec > niezly ubaw. Ja do dzisiaj mam niezly ubaw widzac jak niektorzy modla sie do kremowek Wojtyly. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maryla3389 Re: euforia, czy egzaltacja? 21.01.09, 01:25 Juz przeciez porownali go do papieza. Santo bonito!! Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 Obama jest zupełnie inny niż papież 21.01.09, 05:00 maryla3389 napisał: > Juz przeciez porownali go do papieza. To przez pomyłkę! Obama powiedział, że Ameryka jest krajem chrześcian, muzułmanów, Żydów i niewierzących. Papież jest władcą dusz katolików, których prowadzi do nieba; toleruje protestantów i Żydów (w końcu Jezus i Matka Boska to był Żyd i Żydówka). Ale pozostali to niewierni i poganie, którzy pójdą do piekła. Obama chce zjednoczyć Amerykanów i współpracować ze wszystkimi ludźmi innych narodów co chcą pokoju. Natomiast papież segreguje ludzi w zależności od ich ideologicznego zaangażowania i podporządkowania się jego władzy. Papież zachowuje się jak feudalny władca, a Obama jest demokratycznym prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
e7th04sh Re: Obama jest zupełnie inny niż papież 27.01.09, 17:36 taki z niego demokrata, że drukuje pieniądze (nomen omen jak Bush), cytuje Marxa, jego powiązania z komunistami to nie żadna teoria spiskowa, nawet jego kampanię senatorską pierwszą sponsorowały takie eksteremalne środowiska... każda władza to zła władza ;] Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak papież 20.01.09, 22:21 pogięło ich. Ale już widać że lata tresury na darmo nie poszły. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak papież 20.01.09, 22:22 "Jestes jak Jan Pawel II" - to prawda, nawet wygladaja jak blizniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
soyokaze Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 00:35 No i w końcu przepowiednia Nostradamusa zaczyna się dopełniać: mamy "czarnego papieża". Idioci z facebooka, kurde jego mać.:/ To już przestaje być zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 22:27 Obama-nation = Abomination :))) No coz - dla wielu "wyznawcow Obamy" bedzie to potworne rozczarowanie - a z tym Papierzem to przesada - ja bym powiedzial raczej, ze to Mesjasz ! Mesjasz lewicy oczywiscie... Oby tylko nikt nie zrobil mu krzywdy, bo automatycznie zostanie swietym... Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 00:22 lungompa napisał: > Obama-nation = Abomination :))) > > No coz - dla wielu "wyznawcow Obamy" bedzie to potworne > rozczarowanie - a z tym Papierzem to przesada - ja bym powiedzial > raczej, ze to Mesjasz ! > Mesjasz lewicy oczywiscie... > Oby tylko nikt nie zrobil mu krzywdy, bo automatycznie zostanie > swietym... Kolejny ancymon.cos ty sie naogladal filow wiadomo jakich albo co? Moze poczekamy chwilke.... zamiast warczec bys go posluchal moze bys sie czegos nauczyl. To doprawdy przykre widziec te wszystkiego przerzniete zjadliwoscia posty, caly swiat, nawet jesli wampirowaty dziekuje Bogu za Obame a tu jak zwykle ta sama zawisc, nienawisc, itpitd. No doczekalam sie, nie ma co. smrod, brud i ubostwo umyslowe. Odpowiedz Link Zgłoś
maryla3389 Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 01:33 No w sumie jednak nie wyjasnilas przedmowcy, dlaczego nalezy sie tak ekstatycznie cieszyc z wyboru Obamy. Tez bym sie chetnie dowiedzial, bo niby troche rozumiem, ale jednak nie czuje tego mrowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
malwina666 rzygać się chce 20.01.09, 22:29 od tego tekstu. Obama jest POLITYKIEM do ku... nędzy. Dlaczego nawet ćwierćmyślący ludzie w "GW" muszą pisać o nim na klęczkach? i nie mówcie mi, że to tylko opis tego, co się działo. Jeśli tak to nie ma czego opisywać. Sory, ale ten tekst jest pozytywny jak "Trybuna Ludu". Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: rzygać się chce 20.01.09, 22:35 "Obama jest jak odpowiedź na ich modlitwy" panthera25.wrzuta.pl/audio/q75Ahj8vaX/i_ching_07.gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright najbardziej placza ci, ktorzy biora spore zasilki 20.01.09, 22:46 spoleczne. Ci zyjacy z wlasnej pracy, jakby mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: najbardziej placza ci, ktorzy biora spore zas 20.01.09, 23:57 koham.mihnika.copyright napisał: > spoleczne. Ci zyjacy z wlasnej pracy, jakby mniej. "spore zasilki" - w Stanach. Poplakalem sie ze smiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
invisible.live Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak papież 20.01.09, 22:30 normalnie pogięło tych kretynów Odpowiedz Link Zgłoś
wiecejogniaognia Polecam film "Endgame dostepny na wideo.google.... 20.01.09, 22:30 ...może to wam rozjaśni umysły zanim zaczniecie porównywać Obame do Papieża.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e7th04sh Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak papież 20.01.09, 22:31 nie mam pewności, ale gotów jstem się założyć, że o tym człowieku bedzie można napisać książkę "Człowiek, który spieprzył Stany" Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 00:01 e7th04sh napisał: > nie mam pewności, ale gotów jstem się założyć, że o tym człowieku bedzie można > napisać książkę > > "Człowiek, który spieprzył Stany" spieprzyl Stany - korporycyjne, imperialistyczne, egoistyczne, izolacjonistyczne, aspoleczne, pozbawione infrastruktury, nedzne, niewykwalifikowane, rasistowskie... Yes we can! Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 00:06 Z wiezienia klikasz?????....tyle w tobie zlosci. Wraaaaaaaaacaj do Polski,nie zaaodoptujesz sie nigdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
mieciutka_podusia Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 07:55 ciulu! mówi się zaadaptujesz, zaadoptować można dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
e7th04sh Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 15:28 >spieprzyl Stany - > > korporycyjne, imperialistyczne, egoistyczne, > izolacjonistyczne, aspoleczne, pozbawione infrastruktury, nedzne, > niewykwalifikowane, rasistowskie... Yes we can! O, widzę, towarzysz? To nie ma się co dziwić, że popierasz Obamę, on otwarcie mówi komunizmem... Ale to komuniści są największymi, niedoścignionymi zbrodniarzami w historii ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 22.01.09, 01:22 Tacy ja Ty z dzikim uporem porzadkuja swiat wedle niezmiennych praw swojej dialektyki. Pozostaje tylko umysl w okowach olsniewajacych uproszczen: czarne-biale. Zalosne to, bo zycie ma tyle odcieni, a ty widzisz tylko komuchow, antychrystow, zlych na przeciw siebie, a samo dobro - w sobie. Twoja antykomunistyczna paranoja doszla do tego, ze pewnie juz nawet slowo "spoleczny", czyli inaczej "socjalny", albo "spoldzielczy" wywoluje w Tobie spazmy nienawisci... Odpowiedz Link Zgłoś
e7th04sh Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 22.01.09, 12:57 Sam upraszczasz, a mnie o to oskarżasz... Nie zieję do ciebie nienawiścią, to ty nie potrafisz spokojnie przejść obok moich odmiennych poglądów. Twoje słowa aż parzą... Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 22.01.09, 21:07 jaki nick - taka temperatura ;-). Wybacz, ale nazwanie Obamy komunista, a wiec - zbrodniarzem to juz nawet nie uproszczenie tylko obsesja paranoidalna... Nie wiem czy smiac sie, czy plakac. Odpowiedz Link Zgłoś
e7th04sh Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 23.01.09, 22:44 nazywam go komunista, bo on cytuje Marxa, i używa komunistycznej retoryki "pora, żeby w naszym kraju praca została doceniona" tzn, pora zmniejszyć wartość surowców i kapitału, tak? :S Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 00:36 e7th04sh napisał: > nie mam pewności, ale gotów jstem się założyć, że o tym człowieku bedzie można > napisać książkę > > "Człowiek, który spieprzył Stany" hmm czlowiek ktory ostatecznie spieprzyl Stany wlasnie odlecial helikopterem w niewiadomym kierunku... Odpowiedz Link Zgłoś
chirurg_szczekowy Dla przyjaciół Amerykanów: 20.01.09, 22:34 "Dosyć sztywną mam szyję I dlatego wciąż żyję Że polityka dla mnie to w krysztale pomyje Umysł mam twardy jak łokcie Więc mnie za to nie kopcie[...]" Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Bankrut USA potrzebuje zbawienia 20.01.09, 22:34 Wątpię, żeby Obama uratwał ten kraj przed totalną katastrofą. Odpowiedz Link Zgłoś
ediee1 Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak papież 20.01.09, 22:37 Czytając wasze wpisy na tym forum mam wrażenie, iż nie bardzo potraficie zrozumieć co się stało. Niektóre wypowiedzi są wręcz rasistowskie, czyli bardzo polskie. To, że ktoś go porównał do papieża, nie możemy przełknąć, co? Durnie i ignoranci. Chyba żaden z was nie zadał sobie trudu posłuchać tego, co mówi Obama. Bush odszedł i Amerykanie mają znowu nadzieję na lepsze jutro. Cały świat czuje, że dzieje się coś wielkiego, tylko nie polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina666 co mówi Obama 20.01.09, 22:43 to co chcą usłyszeć wyborcy. Co robi Obama? Jeszcze bardziej rozkręca uruchomioną przez Busha maszynę do drukowania dolarów. Tyle wiadomo. Reszty nie wiadomo. Ale tłumy go fetują, bo uwierzyli, że skoro czarny to będą zmiany. Pamiętajmy, że w USA zawsze wybory wygrywa wyższy kandydat. Zawsze. O tego rodzaju nadziei mówimy. A że Bush odejdzie, wiadomo było od 8 lat. A dokładnie kiedy odejdzie - od 4 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
silling Re: co mówi Obama 20.01.09, 23:38 co za bzdury, czytac sie tego nie da (tzn tych komentarzy) tak malwina - zawsze wyzszy wygrywa wybory w US, zawsze - np. taki Al Gore jest o glowe wyzszy od Busha ;) reszta comments ma podobny poziom dzis w lokalnym radiu wszyscy przezywali Obame, mimo ze to Kanada, wszyscy wiedza jaki jest rasizm w Stanach i sa w szoku ze wygral 50% czarny pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: co mówi Obama 20.01.09, 23:50 silling napisał: > co za bzdury, czytac sie tego nie da (tzn tych komentarzy) > > tak malwina - zawsze wyzszy wygrywa wybory w US, zawsze - np. taki Al Gore jest > o glowe wyzszy od Busha ;) > > reszta comments ma podobny poziom > > dzis w lokalnym radiu wszyscy przezywali Obame, > mimo ze to Kanada, > wszyscy wiedza jaki jest rasizm w Stanach > i sa w szoku ze wygral 50% czarny > > pozdro > Wszyscy czekalismy na kanadyjskie spojrzenie na ta elekcje. Siedzisz w lesie pajacu i modlisz sie zeby przypadkiem cos Stanach sie nie spieprzylo. Wiesz co sie stanie w KANADZIE GDY TU JESZCZE ZROBI SIE GORZEJ,bedziesz musial inteligenty pajacu zalozyc sniegolazy i w las na polowanie,gorsi jestescie niz Meksykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
silling Re: co mówi Obama 21.01.09, 04:59 smellville przyjedz kiedys do Kanady to potem pogadamy, powtarzac same stereotypy to kazdy umie nawet siedzac w Radomiu przed kompem ;) Akurat dzisaj Kanada ma sie calkiem dobrze, zwlaszcza w porownaniu z USA, a gospodarka juz nie jest uzalezniona od handlu z sasiadem, np. na drugim koncu ulicy mam siedzibe Blackberry, ktora mozna kupic na calym swiecie ;) Idz saczyc jad gdzie indziej :P Odpowiedz Link Zgłoś
maryla3389 Re: co mówi Obama 21.01.09, 01:45 Gdzie niby jest ten rasizm w Stanach, bo jakos nie zaobserwowalem, a mieszkam w USA od wielu lat. Rasizm to jest w Polsce, gdzie Rydzyk i spolka moga sobie oficjalnie glosic anty-semickie poglady, a panstwo ma to generalnie w dupie i nikt nic sobie z tego nie robi. W Stanach za takie rzeczy idzie sie do pierdla. W Polsce rasizmu nie widac, bo spoleczenstwo nie jest tak zroznicowane rasowo, kulturowo, ale niech przecietny Polak wyjedzie chocby na krotko za granice, czestwo wroci z bagazem uprzedzen. Odpowiedz Link Zgłoś
silling Re: co mówi Obama 21.01.09, 05:14 ciesze sie, ze zyjesz w raju, ja mam chyba pecha bo zaobserwowalem ;) zgadzam sie co do Rydzykow i innych, choc to akurat bardziej antysemityzm, prowincjonalna Polska jest pelna uprzedzen, wyksztalceni ludzie w duzych miastach jakby mniej fakt faktem Stany sa bardziej zroznicowane - jak kazdy kraj imigrancki, ale to nie znaczy ze sie wszyscy kochaja, choc na powierchni widac tylko PC... Odpowiedz Link Zgłoś
zemka Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 22:43 ediee1 napisał: > Czytając wasze wpisy na tym forum mam wrażenie, iż nie bardzo potraficie > zrozumieć co się stało. Niektóre wypowiedzi są wręcz rasistowskie, czyli bardzo > polskie. To, że ktoś go porównał do papieża, nie możemy przełknąć, co? Durnie i > ignoranci. Chyba żaden z was nie zadał sobie trudu posłuchać tego, co mówi > Obama. Bush odszedł i Amerykanie mają znowu nadzieję na lepsze jutro. Cały świa > t > czuje, że dzieje się coś wielkiego, tylko nie polacy. nareszcie ktos co cos wie o ameryce Dzieki wiekszosc tych postow to wstyd czytac Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 22:45 ediee1 napisał: > Czytając wasze wpisy na tym forum mam wrażenie, iż nie bardzo potraficie > zrozumieć co się stało. Niektóre wypowiedzi są wręcz rasistowskie, czyli bardzo > polskie. To, że ktoś go porównał do papieża, nie możemy przełknąć, co? Durnie i > ignoranci. Chyba żaden z was nie zadał sobie trudu posłuchać tego, co mówi > Obama. Bush odszedł i Amerykanie mają znowu nadzieję na lepsze jutro. Cały świa > t > czuje, że dzieje się coś wielkiego, tylko nie polacy. Przepraszam, a co się dzieje, bo jakoś nie czuję. Czy fakt, że Obama został prezydentem, to dobrze, czy źle dla Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
ediee1 Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 22:52 Kochany, nie chce Cię martwić, ale Tarczy nie będzie. Czyli dobrze dla Polski. Ty naturalnie myślisz inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 22:55 ediee1 napisał: > Kochany, nie chce Cię martwić, ale Tarczy nie będzie. Czyli dobrze dla Polski. > Ty naturalnie myślisz inaczej. Tarcza bedzie z obama czy bez.... EDEEE czy wiesz ze z tego 2 milionowego tlumu tylko 4 osoby zwolnily sie z pracy.....najnowszy dowcip,chcialem sie z toba podzielic. Odpowiedz Link Zgłoś
ediee1 Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 23:03 Cztery? To znaczy, że Bush doprowadził USA do prawdziwej ruiny. Ale nie martw się, gdy Obama odejdzie, będzie ich 1 milion 999999, którzy zwolnią się z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 23:13 ediee1 napisał: > Cztery? To znaczy, że Bush doprowadził USA do prawdziwej ruiny. Ale nie martw > się, gdy Obama odejdzie, będzie ich 1 milion 999999, którzy zwolnią się z pracy > . Daj Bog... daj Bog,w co raczej watpie. Dla mnie jedyne co on moze zrobic jest przekonanie Amerykanow by stali sie bardziej do Swiata otwarci. Ekonomicznie,4 lata stoimy w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 00:10 > Dla mnie jedyne co on moze zrobic jest przekonanie Amerykanow by > stali sie bardziej do Swiata otwarci. może jeszcze parę rzeczy; może zalegalizować aborcję (i pewnie to zrobi)czy też starać się narzucić legalizację małżeństw homosiów albo powalczyć wraz z ekooszołomami z globalnym ocipieniem.. Czyli generalizując; poluzować może sferę obyczajową choć amerykanom może się to nie spodobać bo oni są dość konserwatywnym narodem. A przynajmniej byli takim dopóki z Obamy szefa sobie nie zrobili - teraz to cholera ich wie co im po łbach łazi.. Odpowiedz Link Zgłoś
macsue Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 05:08 Zmartwie cie, aborcja jest w USA legalna od 1973 roku, slyszales o Roe v. Wade? Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 22:56 ediee1 napisał: > Kochany, nie chce Cię martwić, ale Tarczy nie będzie. Czyli dobrze dla Polski. > Ty naturalnie myślisz inaczej. Jak tarczy nie będzie to super. Trzeba się trzymać z daleka od tego bankruta. Odpowiedz Link Zgłoś
elegancja_francja Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 23:08 Widzisz, koles Odpowiedz Link Zgłoś
sondek Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 23:24 A co się niby takiego wielkiego stało wybrali kolejnego prezydenta. Uwielbiać to go dopiero będzie można jak coś zrobi, Tymiński też podniecał tłumy i co ?? i nic Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 00:27 ediee1 napisał: > Czytając wasze wpisy na tym forum mam wrażenie, iż nie bardzo potraficie > zrozumieć co się stało. Niektóre wypowiedzi są wręcz rasistowskie, czyli bardzo > polskie. To, że ktoś go porównał do papieża, nie możemy przełknąć, co? Durnie i > ignoranci. Chyba żaden z was nie zadał sobie trudu posłuchać tego, co mówi > Obama. Bush odszedł i Amerykanie mają znowu nadzieję na lepsze jutro. Cały świa > t > czuje, że dzieje się coś wielkiego, tylko nie polacy. no wlasnie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 00:35 > tylko nie polacy. > > no wlasnie!!!!!! to pewnie dlatego, że Polacy mają już pewne doświadczenie z własnym cudakiem. Po prostu wiemy czym tacy cudotwórcy pachną i współczujemy Amerykanom ich przyszłego rozczarowania.... Tak na marginesie; po co mieszkasz w Polsce skoro nie lubisz Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 00:47 swan_ganz napisał: > > tylko nie polacy. > > > > no wlasnie!!!!!! > > to pewnie dlatego, że Polacy mają już pewne doświadczenie z własnym > cudakiem. Po prostu wiemy czym tacy cudotwórcy pachną i współczujemy > Amerykanom ich przyszłego rozczarowania.... > > Tak na marginesie; po co mieszkasz w Polsce skoro nie lubisz > Polaków? > A to przepraszam od kiedy ty decydujesz jacy Polacy albo jaka Polska ma byc? Ja wierze ze jeszcze sa w Polsce Polacy ktorych stac na posiadanie nadziei i na wiare ze zycie to nie tylko posiadanie szmalu kosztem mordowania i destrukcji. Nawet tylko dlatego wez sie zastanow nad soba. Odpowiedz Link Zgłoś
edcyryl Re: do ediee1 21.01.09, 01:25 czytajac twoja wypowiedz zauwazylem cos dziwnego: Obama,Bush,Amerykanie napisales z duzej litery - a jakze; ale juz wyraz "polacy" napisales z malej - czyzbys sie do takowych zaliczal? bo ja siebie zaliczam do Polakow - z duzej litery; ty myslisz,ze to Polacy stworzyli ten rasistowski problem w Ameryce? przeciez Oni tam tych Afrykanow nie przywiezli; natomiast o lepszym jutrze,to juz od czasow upadku cesarstwa rzymskiego bebnia w kolko; teraz ci powiem jeszcze jedno co Polacy czuja? ze srasz glabiami Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak papież 20.01.09, 22:40 Nie wiem dlaczego tak wiele gazet i stacji radiowych podnieca się Obamą i jego zaprzysiężeniem. Obecna Polska jest prawie jak PRL, kiedy gazety i radio płakały po śmierci Breżniewa i przez cały dzień rozpaczały nad śmiercią ukochanego przywódcy ZSRR. Czy zawsze musimy być jakąś kolonią mocarstwa? Czy nie ma innych ważnych spraw do omówienia? W Trójce przez cały dzień trąbili o Obamie. Co mnie on obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Do kobiety Obamy pasuje znana prawda 20.01.09, 22:44 że "frak leży dobrze dopiero w trzecim pokoleniu". Co za kocmołuch. Odpowiedz Link Zgłoś
drugipierdola Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak papież 20.01.09, 22:45 Eh, w tle artykułu brakuje tylko K. Pronko - Jesteś lekiem na całe zło. Stado baranów myśli, że znalazł się pasterz, który wyprowadzi zbłąkane owce na bardziej soczyste pastwiska... Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo110 Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 04:28 Dziś wieczorem w NBR w D.C. ktoś rozsądnie zauważył, że skala uwielbienia jest "trochę" zbyt duża a i oczekiwania niesprecyzowanie przesadzone. Przy okazji wspomnieli, że mieszkańcy miejscowości, w której urodził się ojciec p. Obamy spodziewają się po nowym prezydencie budowy infrastruktury także i u nich, w Kenii. Ale tylko dlatego, że u nich prezydent to jak monarcha - jak równie trzeźwo podsumowali te rozważania. Dla mnie dzisiejsze zgromadzenie na Mallu wyglądało podobnie na wiec pod Pałacem Kultury w latach 60. z Gomułką. Mój Tata na nim był i mówił, że entuzjazm był wielki - nawet widział tego gościa, co się wspinał na latarnię, by lepiej było widać (pokazują go w każdej kronice filmowej z tych lat). Różnica taka, że dziś był ziąb przenikliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
epapier Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 21.01.09, 06:09 z Gomółką pod Pałacem Kultury to było w 1956 Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin to definitywn koniec cywilizacji białego człowieka 20.01.09, 22:49 teraz biali znaleźli sie wśmiertelnym niebezpieczeńśtwie. Czarni zaczną sę mścić Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: to definitywn koniec cywilizacji białego czło 20.01.09, 22:58 de.youtube.com/watch?v=TkMh-WaWMJo nie przejmuj się, to jest uleczalne Odpowiedz Link Zgłoś
r.a.f5 to zupełnie jak u nas w Polsce 20.01.09, 23:06 czarni się mszczą na całym społeczeństwie, niedługo nie będzie co im oddawać Odpowiedz Link Zgłoś
stanonly Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak papież 20.01.09, 22:58 Mnie tez plakac sie chce gdy czytam wiekszosc wypowiedzi na tym forum. Niestety, Polacy (a moze polaczki) najlepiej wszystko wiedza, wszystkich krytykuja, a gdy jest okazja, to z dodakiem rasistowskiego jadu. Do zobaczenia w kosciele na mszy polscy katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 23:05 stanonly napisał: > Mnie tez plakac sie chce gdy czytam wiekszosc wypowiedzi na tym forum. Niestety > , > Polacy (a moze polaczki) najlepiej wszystko wiedza, wszystkich krytykuja, a gdy > jest okazja, to z dodakiem rasistowskiego jadu. Do zobaczenia w kosciele na msz > y > polscy katolicy. Nooooo dobra ale jak ksiadz bedzie czarny,tez mam isc???? Nie ma tu rasizmu,moze chcialbys powiedziec ze nie jest murzynem??? Co jeszcze chcesz nie zauwazyc zeby byc "politycznie swiety". Ja naprzyklad czrne panienki lubie,zle czy dobrze????...ja sie nie brzydze,a ty????? Odpowiedz Link Zgłoś
ediee1 Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 23:10 Facet, idź się wyłapuj i zamknij twoją rasistowską mordę Odpowiedz Link Zgłoś
sondek Re: Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak pap 20.01.09, 23:33 taaa a w stanach nie ma rasizmu. jak masz jakieś kompleksy to twoja sprawa ale nie obrażaj innych bo stajesz się taką samą świnią jak Ci do których piszesz tego posta Odpowiedz Link Zgłoś
sknerus87 Obamowa euforia w USA: Jesteś dla nas jak papież 20.01.09, 23:01 Łzy szczęścia, wzniosłe słowa, pompatyczne przemówienia, a od jutra co? Money, money, money. Amerykańska kultura jest pusta i kiczowata. Wszystko robione jest pod publiczkę. Jak na razie cała otoczka niezwykłości wokół Obamy koncentruje się na jego kolorze skóry, no może jeszcze na młodym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_ichnick a mi się podobało, jak się modlili przed 20.01.09, 23:10 ceremonią zaprzysieżenia. u nas by się niektórzy jadem zapluli widząc coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: a mi się podobało, jak się modlili przed 21.01.09, 02:43 Tak, USA to nabozny kraj. Zeby bylo bardziej po bozemu, to w niektorych stanach seks oralny jest karalny wiezieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Popie...ni. A czarni to mysla chyba, ze Obama im 20.01.09, 23:14 zasilki ku... podwoi. Do roboty capaci. Kapitalizm to jest ciagle zapie...nie. Nie ma cudow!!! Odpowiedz Link Zgłoś