aegrr PiS: Wprowadzić wychowanie patriotyczne od prze... 31.01.09, 19:38 Jestem za! PIS, jako jedyna ugrupowanie, mówi o poprawie dyscypliny w szkołach. Oby tylko ich działanie było skuteczne i "przy okazji" nie godziło w belfrów. Te nieprzychylne komentarze piszą "sami zainteresowani"... A wycieczki do miejsc patriotycznych? - jak najbardziej organizować i nawet fundować z budżetu. Bo inaczej młodzieży wycieczki szkolne będą się kojarzyć tylko z wypadami do multikina i galerii handlowej. Odpowiedz Link Zgłoś
czikuczikulinka Re: PiS: Wprowadzić wychowanie patriotyczne od pr 31.01.09, 21:44 Mówienie o poprawie dyscypliny to jeszcze nic. Co z tego, że mówią, jeżeli ich pomysły są nierealne (to po pierwsze) a po drugie godzą w mniejszości narodowe, wyznaniowe itp. (to po drugie)? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS: Wprowadzić wychowanie patriotyczne od pr 01.02.09, 07:05 aegrr napisała: > Jestem za! (...) Oby tylko ich działanie było skuteczne Szczęśliwie - "skuteczne" nie będzie. Nie będą mieli szansy wypróbować, bo nikt normalny nie powierzy im władzy; choćby z powodu tych idiotycznych pomysłów. > A wycieczki do miejsc patriotycznych? - jak > najbardziej organizować i nawet fundować z budżetu. Jasne! Zwłaszcza w kryzysie. A najlepiej - po Syberii ("Szlakiem zesłańców"). Odpowiedz Link Zgłoś
czankajszek Re: PiS: Wprowadzić wychowanie patriotyczne od pr 01.02.09, 08:00 Mówi... I tylko to jest w stanie zrobić. Ciekawe w jakich szkołach organizowane są w szkole wycieczki do centrów handlowych? Chyba nie w Polsce. "- Marzy nam się takie rozwiązanie, aby w okresie licealnym, uczeń miał wpisane w programie nauczania pobyt w Ostaszkowie, czy na cmentarzu Orląt Lwowskich - zdradził polityk PiS." Ja tam bym wolał leżeć na Powązkach, ale skoro PiS kieruje do Ostaszkowa na "pobyt" to nie dyskutuję :D Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 mówi o poprawie dyscypliny 01.02.09, 09:53 > PIS, jako jedyna ugrupowanie, mówi o poprawie dyscypliny > w szkołach. Oby tylko ich działanie było skuteczne i "przy okazji" > nie godziło w belfrów. Nie będzie skuteczne, ponieważ oni NIE ZNAJĄ SIĘ ani na wychowaniu ani na dyscyplinie. To jest tylko chciejstwo, a nie plan. To jednak nie jest najgorsze. Te durnie znów wymyślają jakieś zabawy w zmienianie ocen i wprowadzanie patriotyzmu do szkolnych programów wychowawczych. Co to za różnica, czy uczniowie dostają mierny czy dopuszczający, czy tróje z minusem albo 30% albo jakikolwiek inny stopień?? Jakim trzeba być debilem, żeby wyobrażać sobie, że ta lub inna skala ocen ma jakieś znaczenie w nauczaniu? Czy ktokolwiek związany z nauczaniem w gimnazjum wypowiedział się w sprawie 20-osobowych klas? Jak będą wyglądać wówczas zajęcia z informatyki albo języków obcych? Czy mają być grupy 10-osobowe, czy też szkoły dostaną dofinansowanie na powiększenie pracowni? "PiS chce zwiększać szanse edukacyjne dla dzieci uczących się w szkołach wiejskich. " Czy ktokolwiek z PiS-u jest w stanie wyjaśnić, co to są szanse edukacyjne? Czy jest w stanie wyjaśnić, jakim magicznym sposobem proponowane zmiany mają wpłynąć na szanse wiejskich dzieci? I dlaczego dzieci wiejskie mają być uprzywilejowane względem miejskich? Odpowiedz Link Zgłoś
washner Znakomity pomysł-ale jak zaczynać to od inwitro 31.01.09, 20:58 Wyobrażacie sobie państwo jak by śpiewał nasz prezydent hymn, gdyby uczył się go od chwili zapłodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski PiS: Wprowadzić wychowanie patriotyczne od prze... 31.01.09, 21:00 Ja tiebia lubliu,ale bolsze od tiebia lubliu radinu.Hurrrrrra! Odpowiedz Link Zgłoś
czikuczikulinka Wychowanie patriotyczne jest niebezpieczne!!!! 31.01.09, 21:32 Ja jestem Niemką. I nie wyobrażam sobie lekcji wychowania patriotycznego. Dlaczego miałabym się uczyć jak kochać Polskę, skoro ja chcę kochać mój ojczysty kraj? Przypuszczam, że PiSuary w ogóle o tym nie pomyślały i lekcje patriotyzmu prędko mogłyby się przemienić w lekcje nacjonalizmu. No tylko pogratulować głupoty. To bardzo niebezpieczne przedsięwzięcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czikuczikulinka Re: Popieram propozycje PiS 31.01.09, 21:38 "Naszą ojczyzną jest Polska". A co Ty na to, jeżeli moją nie jest, a mieszkam w Polsce? Dlaczego mam być zmuszana do patriotycznych odczuć wobec Polski, a nie mojego kraju ojczystego? W końcu patriotyzm pochodzi o pater, czyli ojca - kraj ojca. Co z tymi, których ojczyzną nie jest Polska?? NO??? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Co za kretynizm. 31.01.09, 23:29 czikuczikulinka napisała: > "Naszą ojczyzną jest Polska". > A co Ty na to, jeżeli moją nie jest, a mieszkam w Polsce? Dlaczego mam być > zmuszana do patriotycznych odczuć wobec Polski, a nie mojego kraju ojczystego? > W > końcu patriotyzm pochodzi o pater, czyli ojca - kraj ojca. Co z tymi, których > ojczyzną nie jest Polska?? NO??? A dlaczego - skoro nie jestes u siebie - z Twojego powodu Polacy maja rezygnowac z wlasnych uczuc patriotycznych/ Czy Amerykanie maja zrezygnowac z obchodow 4 lipca, a francuzji 18 listopada, bo "dlaczego obcokrajowcy maja byc zmuszeni do obcego patriotyzmu"? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan PiS: Wprowadzić wychowanie patriotyczne od prze... 31.01.09, 21:52 najpierw sami się nauczcie patriotyzmu pisie głupole, zanim zabierzecie się za dzieci..... polityczne zboczki. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a najwiekszym patriota jest Jarek a zaraz po nim, no 31.01.09, 21:59 kto to zgadnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: najwiekszym patriota jest Jarek a zaraz po ni 01.02.09, 13:37 Jego kot? Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Proponuję naukę budowania barykad 31.01.09, 22:10 a w związku z uzbrojeniem Narodu przez min. Czumę - naukę strzelania do uczniów i nauczycieli. Można też poprosić Romaszewskiego, by wyłożył przedszkolakom zasady zagłuszania radia (może wreszcie do uszu przedrze się coś sensownego), a od Bujaka - sposoby ukrywania się w mieście. Może jeszcze kopanie rowów przeciwpancernych? Snajperstwo? Przemykanie się kanałami? Ale dzieciaki będą miały uciechę! Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 to jest chore..... 31.01.09, 22:23 Kaczka do budy....jak bedziesz mial dzieci to pogadamy a dzis ci odpowiadam tak fotoforum.gazeta.pl/3,0,1649257,2,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 PiS: Wprowadzić wychowanie patriotyczne od prze.. 31.01.09, 22:32 Jestem jak najbardziej za. Nie moge jednak zrozumiec, ze nawoluje do tego partia, ktorej przedstawiciel negocjowal Traktat Lizbonskii, zgadza sie na przyjecie euro, ... ... ... Odpowiedz Link Zgłoś
faracik Re: PiS: Wprowadzić wychowanie patriotyczne od pr 31.01.09, 22:56 Trzeba naprzód mieć dzieci a potem zadbac o wychowanie. ajakos panu sie to nie udalo ...ma pan wnczke więc nie widze problemu prosze ja uczyć , a przy okazji grzecznosci.zeby nie wyrażala sie tak o bliznich i do nich jak o. Rydzyk ,,,do pierwszej damy.....zabierzcie sie do rzetelnej pracy wreszcie i nie plećcie 3 po 3 ! Odpowiedz Link Zgłoś
wartnik31 Kaczyński nagra wirtuozerskie wykonanie hymnu i 31.01.09, 23:03 niech się dzieci uczą Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek PiS: Wprowadzić wychowanie patriotyczne od prze.. 31.01.09, 23:08 "...uzależnienie przejścia do następnej klasy od pozytywnej oceny z wychowania" Cholera jasna! Abstrahując od wszystkich nieporozumień w tychgenialnych pomysłach - to właśnie przez takich idiotów dzieciaki w szkole (i ich rodzice) traktują powtarzanie klasy jako KARĘ. A powtarzania klasy ma być SZANSĄ - jeśli dzieciak z powodu problemów takich czy innych nie zdołał opanować materiału, to ma SZANSĘ przejśc go jeszcze raz i nauczyć się tego, co powinien. A tak widać wyraźnie, że "na drugi rok" zostaje sie ZA KARĘ. Nie mówiąc już o tym, że jak nastoletni łobuz dostanie "naganny" ze sprawowania, to w kolejnym roku trafi do klasy z MŁODSZYMI od siebie - więc będzie miał jeszcze więcej okazji do łobuzerki i np. prześladowania słabszych. Gratuluję pedagogicznego podejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
faracik Re: Popieram propozycje PiS 31.01.09, 23:21 niesamowita.natka.pietruszki napisał: > No dobra, pewnie nie mam racji. Przepraszam Cię więc za to, że moją > ojczyzną jest Polska a nie np. Niemcy czy Izrael.dobrze ze padlo slowo przepraszam czemu mialbys sie obrażać za sluszną uwagę nie mozna sie uczyć w ten sposob patriotyzmu...przez chwile myslalem ze caly dzien spdiles w krakowie z kaczorem Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Platformo!Masz gotowe clipy do kampanii wyborczej 01.02.09, 07:20 Wystarczy tylko pokazywać migawki z kongresu: pisowskiego przedstawiciela, proponującego te (i różne inne "ciekawe") rozwiązania. I komentarz zza kadru: "Głosujcie na PiS! Oni już Was urządzą!" Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Malutkie hitlerki. 01.02.09, 07:42 Malutkie hitlerki w malutkich mundurkach czyli gra dla dzieci pt. "Mały nacjonalista". Tak wychowywali dziatwę towarzysze Stalin i Hitler bo kadry to podstawa. PiS to bardzo dobra partia a wódz to anioł tylko naród głupi. Trzeba zmieniać naród. A miało być na tym kongresie tak normalnie, po europejsku. Patrzcie Państwo - bo już prawie zapomnieliśmy o metodach PiS-u. NIGDY WIECEJ PIS-u! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 PiS: Wprowadzić wychowanie patriotyczne od prze.. 01.02.09, 08:37 Wychowanie to nie przedmiot szkolny ale wiele różnych czynności . Giertych proponował dotacje do wycieczek do sławnych i ważnych miejsc w Polsce . Dlaczego obecny rząd nie daje na to pieniędzy ? Przy okazji , nauczyciele boją się jeździć na wycieczki ze względu na odpowiedzialność i złą dyscyplinę w szkole , wśród uczniów szczególnie na wycieczkach . O tym jakoś cicho , za to kłócą się o podstawy programowe , o papierki . Bo podstawa prgramowa to papier a jak lekcja wygląda to rzeczywistość . A jest źle . Odpowiedz Link Zgłoś
woj-77 PiS: Wprowadzić wychowanie patriotyczne od prze... 01.02.09, 09:11 Prezes przypomniał sobie o szkolnictwie teraz, a jak był u władzy, szkolnictwo dał w ręce Romana. Patriotyzm trzeba przeżywać, a nie tylko o nich mówić. To tak jak z kontem w banku i bankomatem. Trzeba mieć i z niego korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 zwiększać szanse edukacyjne 01.02.09, 09:56 "PiS chce zwiększać szanse edukacyjne dla dzieci uczących się w szkołach wiejskich." A czy PiS wyjaśnia, co to są szanse edukacyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Kaczynscy,PISkomuchy,Ręce precz od polskich dzieci 01.02.09, 10:35 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1649257,2,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
mnietowisi PiS: Wprowadzić wychowanie patriotyczne od prze.. 01.02.09, 13:44 zaden absolwent takiego przedszkola nie bedzie nigdy glosowal na pis. Odpowiedz Link Zgłoś
radocha1 Re: PiS: Wprowadzić wychowanie patriotyczne od pr 01.02.09, 13:59 Rany Boskie! Przypomniało mi się "kaczynski Rammstein - wersja z napisami" Włosy się jeżą na głowie. Oni są naprawdę chorzy Odpowiedz Link Zgłoś